Licht Pittig Indisch Macaronipannetje
Verspreid over het internet en ook hier op Smulweb staan verschillende soorten : “Indische macaroni recepten” Ik heb er heel wat bekeken en ze zijn erg verschillend. Ooit maakte ik het volgens de receptuur van Smaakmenutie indische-macaroni-ovenschotel en die was ook weer anders. Zo kwam ik tot een eigen samenstelling van ingrediënten en dat resulteerde in een Indische Macaroni, die ons heel goed gesmaakt heeft. Dit recept bevat wat weinig groente. Een komkommersalade erbij doet het altijd goed. Bijvoorbeeld deze... supersnelle-aziatische-komkommersalade
Ingrediënten 2 recipe.people
1 ui gesnipperd, 2 teen knoflook uit de pers, 1 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes, 120 gram macaroni, 2 kubus maggi, , 3 bolletjes stemgember gesnipperd( of stukje verse geschild en geraspt), 1 tl sambal badjak( of naar smaak), 1 el tomatenpuree, 1 ½ el ketjap ( of sojasaus), 150 gram hamblokjes, 1 tl basterdsuiker, 1 laurierblad, 1 trostomaat in blokjes, ½ paprika in blokjes( kan ook meer), peper naar smaak, 1 el zonnebloemolieBereidingswijze
Kook de macaroni in water, waarin het maggiblokje is opgelost volgens de verpakking beetgaar. Giet af , even afspoelen en laten uitlekken.Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, laurier en rode peper enkele minuten. Voeg de gember toe, de sambal en de tomatenpuree en bak alles even mee. Dan mogen de hamblokjes erbij. Voeg de ketjap toe en roer door. Verkruimel er het tweede kubusje maggi door en voeg vervolgens 1 tl basterdsuiker toe. De tomaat en paprika erbij en laat lekker even mee garen. Voeg de gekookte macaroni toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper. Proef en voeg zo nodig nog een en ander van de smaakjes toe.