Gierst-Groentenschotel met Kaasomelet
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten 4 personen
schotel: olie, 1 ui, 1 paprika, 2 teentjes knoflook, 1 kop bleekselderij, 2 koppen hete bouillon of groentenat, 1 tl paprikapoeder, 1 tl rozemarijn, 1 tl salie, 2 koppen gierst, , kaasomelet: 3 eieren, 75 g geraspte kaas, peterselieBereidingswijze
Schotel: Snipper de groenten en bak ze in wat olie in een hapjespan. Als de ui goudgeel wordt voeg dan de bouillon, de kruiden en de gierst toe. Al roerende aan de kook brengen, dan afdekken en het vuur temperen. Als de gierst al het vocht heeft opgenomen is het klaar (ongeveer een half uur). Kaasomelet: Klop alle ingredienten goed door elkaar en bak er een omelet van. Snijd de omelet in reepjes en leg deze over de schotel heen.