Stoofpotje met Liefde
Super gezond en smaakvol Indiaans stoofpotje met Kerrie en KokosOmdat de verzadigde vetten in een biologische kokos(olie) grotendeels bestaan uit middellange vetzuurketen heeft dit als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken.Dit heeft vooral een positief effect op ons metabolisme, omdat dit hierdoor wordt versnelt.Toen mijn liefde dit voor het eerst maakte wisten we dat echt niet !!Het grappige is dat we in onze verkeringstijd beide niets hadden met kokos en dat we beide geen Bounty reep lustte.Toch was dit recept in het begin van ons huwelijk echt een topper !!Als we magere runderlappen konden betalen dan was dit echt onze favoriet.Dit oude recept van ruim 30 jaar geleden vond ik weer terug in een oud mapje.Heb dit recept natuurlijk weer gemaakt en dan met mijn huidige kennis van koken en op basis van deze tijd.Oude herinneringen kwamen weer boven !Ook de liefde van de vrouw..... euh, einde verhaal, we gaan naar boven.hihihi.
Ingrediënten 4 personen
* 500 gr. magere runderlappen, * 2 uien, * 1 kopje geraspte kokos, * 1 dessertlepel kerrie, * 2 eetlepels (kokos)olie, * Warme bouillon , * Gemalen zout en peper, * 2 eetlepels kruidenazijnBereidingswijze
Braad met kokos-olie de met zout en peper bestrooide runderlappen bruin.Voeg de ui toe en bak deze even mee zodat ze niet meer glazig zijn.Strooi de kerrie en de kokos er over.Vervolgens de warme bouillon( ( van 1 bouillonblokje ) toevoegen en de kruidenazijn zodat het vlees net "kopje" onder gaat.Dit hangt een beetje af van de grote van je braadpan.Afzuigkap even uit !! en geniet van de heerlijke geuren !!Laat alles in een goed gesloten pan op een zacht pitje in ruim twee uur gaar stoven.Wil je het stoofpotje met " echte " liefde, gebruik dan als kerrie de Masala en maak het heter door het te combineren met wat Madras. Let op, deze is pittiger dan normale kerrie !! dus begin met een beetje !! Je kunt tijdens het stoven blijven proeven en indien gewenst meer toevoegen.Smul en Geniet !!