1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paddenstoelen
  5. Oesterzwammen

Oesterzwammen recepten (2.230)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pasta Carbonara

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze 150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken Doosje champignons Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen 1,25 dl. Slagroom 2 hele eieren 3 eierdooiers 150 gram verse parmezaanse kaas gerapst 1 teentje knoflook peper, evt. zout (pas op het is al hartig!) Olijfolie

Voorbereiding

Plakjes spek uitbakken in klein beetje olijfolie. Uit de pan nemen en laten afkoelen (het wordt dan knapperig)

Bereidingswijze

Champignons en oesterzwammen in plakjes bakken in olie, teentje knoflook erover uitpersen en meebakken. Ondertussen pasta koken. In steelpannetje slagroom en al het losgeklopte ei op een laag vuur verwarmen, roeren en niet laten koken! Kaas erin laten smelten, beetje kaas achterhouden voor op het bord. Saus, verkruimelt spek en champignons door gare paste scheppen; niet meer verwarmen. Lekker veel peper, evt. zout toevoegen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Broccoli met pasta, kip, room en cashewnoten

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (liefst biologisch), 2 stronken broccoli, 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt), 3 lente ui, 2 teentjes knoflook, 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet), 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia), 1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht), Olijfolie, , NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder)., , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oesterzwammen

Basis recept

INGREDIENTEN

Oesterzwammen

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romige bospaddenstoelensoep (herfst soep)

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes !

INGREDIENTEN

75 gr kastanjechampignons, 75 gr shiitake, 75 gr oesterzwammen, 75 gr cantharellen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie (blaadjes snipperen), Handje gesneden bieslook (ter garnering), Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Heet water en 2 runderbouillon tabletten, (Eventueel wat maggi voor wat extra pit)

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hartige taart met paddenstoelen roomkaas en kruiden

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.

INGREDIENTEN

3 sjalotjes -, 2 teentjes knoflook -, 250 gram kastanje champignons -, 250 gram oesterzwammen -, 2 eetlepels olijfolie -, zout, peper -, 3 eieren -, 125 ml slagroom -, 2 eetlepels fijngehakte bieslook -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2, theelepels paprikapoeder -, mespunt nootmuskaat, 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook -, 6-8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries, 2-3 eetlepels paneermeel -, 50 geraspte belegen kaas

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Varkenshaasje Met Mosterd-roomsaus En Oesterzwammen

Lekker vlees om samen van te genieten

INGREDIENTEN

Mooi varkenshaasje, verse oesterzwammen, 1 potje sour cream, Pittige mosterd (geen zaadjesmosterd)

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2000
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Populaire paddenstoelen recepten

Gegrillde oesterzwammen

INGREDIENTEN

300 g oesterzwammen, 100 g kruidenboter

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Parelhoen met oesterzwammen

INGREDIENTEN

1 Parelhoen, 400 gr oesterzwammen, 3 Sjalotten, Solo, Peper, Pineau de Charentes, Room

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kervelsoep met oesterzwammen

De verse kervel zorgt voor een mooie, en fris geurende soep.

INGREDIENTEN

150 gram oesterzwammen, 2 kruidenbouillon-tabletten, 15 gram verse kervel(=1 zakje), versgemalen zwarte peper.

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2001
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Runderreepjes met oesterzwammen

Een slank, oosters gerecht ( p.p. 235 kcal, 10 gr. vet )

INGREDIENTEN

400 gr. runderreepjes ( evt. biefstukreepjes ) 2 eetlepels olie 1bakje oesterzwammen 6 bosuitjes 2 tenen knoflook 100 gr. tauge 2 eetlepels sesamzaad 2 eetlepels vissaus

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

#Omeletje Met Oesterzwammen

INGREDIENTEN

200 gr. oesterzwammen, 6 eieren, 5 el melk, Worcestershiresaus, nootmuskaat, , ,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste oesterzwammen recepten
  • Eigen recept

Tagliatelle met oesterzwammen

INGREDIENTEN

200 gr witte tagliatelle, 200 gr groene tagliatelle, 400 gr oesterzwammen, 8 sneden lekkere rauwe ham ( Ganda), 200 gr roomkaas, 50 gr groene pesto, 50 cl goede olijfolie, Parmezaanse kaas ( grof geraspt), ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spruitjes Met Oesterzwammen

Champignonskunnen ook gebruikt worden. 135 kcal. p.p.

INGREDIENTEN

250 gr. spruitjes, 50 gr. oesterzwammen, 25 gr. kruidenboter, 1 theel. tijm, 1/2 dl. appelsap, peper en zout.

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

*Kervelsoep met Oesterzwammen*

INGREDIENTEN

200 g. Oesterzwammen-, 2 Kruidenbouillontabletten-, 1 zakje verse Kervel-, zwarte Peper., ,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

spaghetti met oesterzwammen

Beetje luxe spaghetti

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 300 gr. oesterzwammen, 30 gr. boter, 1 takje verse tijm(of mespunt gedroogde), peper, 3 el citroensap, 2 el fijngehakte peterselie, 1,5 el fijngeknipte bieslook, peper, Parmezaanse kaas, 200 gr. spaghetti, ,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

kervelsoep met oesterzwammen

Heel simpel, heel lekker!

INGREDIENTEN

150 g oesterzwammen, 2 kruidenbouillontabletten, 15 g verse kervel, zwarte peper.

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2000
  •  
  •  20-30 min.

Parelhoen met oesterzwammen

Heerlijk recept

INGREDIENTEN

1 parelhoender, 500 gram oesterzwammen, 2sjalot,1dl porto, 1dl room, 1dl kippenbouillon, 1 eetlepelazijn, 75 gram boter, peper en zout naar smaak

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

krokante oesterzwammen.

'n lekker borrelhapje van paddestoeltjes.

INGREDIENTEN

Voor de paddestoelen:, -250 gr. oesterzwammen., -2 eieren., -1 teentje knoflook., -paneermeel., -boter., Voor het sausje:, -1 knoflookteentje., -3 el. mayonaise., -3 el. zure room.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

Toast met oesterzwammen

Toast met andijvie en oesterzwammen

INGREDIENTEN

1/2 el citroensap, 1/2 tl mosterd, zout, peper, 1.1/2 el olie, 100 g andijvie, 250 g oesterzwammen, 25 g boter, 2 sneetjes witbrood

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-1999
  •  
  •  10-20 min.

Lamsniertjes met oesterzwammen

Een recept van restaurant Belle Epoque in Leuven

INGREDIENTEN

12 grote oesterzwammen - 12 lamsniertjes - verse dragon - lamsfond - boter - broccoli

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde oesterzwammen

INGREDIENTEN

500 gr oesterzwammen, 2 tenen knoflook--, 2 kruidnagels--, 1 laurierblad---, 3 peperkorrels--, 1 el suiker---, 1 tl zout, 250 cl rode wijnazijn, olie,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2003
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

wildsoep met oesterzwammen

INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 100 gr oesterzwammen, 100 gr groenekool, 2 eetl boter, 2 potten wildfond, peper(uit de molen)

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

lasagne met oesterzwammen

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 uien, 2 bakjes Oesterzwammen, 3 eetl olifolie, 1 zakje bechamelsaus, 500 ml melk, 150 gr Castello Blue kaas, 1 pak lasagnevellen, 1 zakje gemalen belegen kaas, ovenschaal

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

quiche met oesterzwammen

Hartige taart

INGREDIENTEN

225 gram (roomboter)bladerdeeg(diepvries), boter om in te vetten, 300 gram oesterzwammen, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl. boter, 100 gr. bakbacon, peper, 100 gr. geraspte belegen goudse kaas, 100 ml.zure room, 50 ml. melk

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oesterzwammen met knoflookboter

Dit gerecht is heerlijk als lunch

INGREDIENTEN

500 g oesterzwammen, 4 el boter, 2 el fijngeknipte peterselie, 2 el, fijngeknipte bieslook, citroensap, 2 teentjes knoflook, zout, versgemalen peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  •  
  •  20-30 min.

Gemarineerde oesterzwammen

Lekker bij koud vlees of als bijgerecht bij fondue.

INGREDIENTEN

500 g oesterzwammen, 1/2 dl dl olie, sap van 2 citroenen, 1 gesnipperde ui, fijngehakte peterselie, zout, peper

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Erwtensoep met oesterzwammen

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, gesnipperd;, 1 l groentenbouillion;, 450 g diepvrieserwten;, 200 g oesterzwammen in stukjes;, zwarte peper;, zout;, 125 g creme fraiche;, nootmuskaat

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2006
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Oesterzwammen met toast

Oesterzwammen met toast

INGREDIENTEN

, 250 g oesterzwammen, 2 el Becel Voor koken, (roer)bakken en braden, 2 teentjes knoflook, snufje koriander, 1 el fijngeknipte peterselie, 1 el fijngeknipte bieslook, zout, versgemalen peper, 2 el Becel voor de Koffie, 4 sneetjes witbrood,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Runderbouillon met oesterzwammen

INGREDIENTEN

1 pot runderfond - 150 gram oesterzwammen - 1/2 eetlepel boter - 4 eetlepels sherry dry - zout en ves gemalen peper - 20 sprietjes bieslook

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pasta met oesterzwammen.

INGREDIENTEN

500 g volle pasta, 250 g verse oesterzwammen, scheut olijfolie, 4 el boheme saus, 100 ml soja-room, zeezout.,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Parelhoen met oesterzwammen

INGREDIENTEN

1 mooi parelhoen, 500 gr oesterzwammen, 2 sjalotten, 1 dl rode porto, 1 koffielepel geconcentreerde kippenfond (bv van Garde d'Or, zie mijn produktrecensie), 2 dl room, 75 gr, boter, zout en peper.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsgebraad Met Oesterzwammen

INGREDIENTEN

1 kalfsgebraad van 800 g, 400 g oesterzwammen, 25 cl vloeibare room, 25 g boter, 10 cl vleesbouillon, gehakte peterselie of bieslook, peper, zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wildsoep met oesterzwammen

Lekker soepje als voorgerecht voor de kerst

INGREDIENTEN

2 bosuitjes,100 gr oesterzwammen,100 gr groene kool,2 eetlepels boter,2 potten wildfond(a 90 ml,Struik),peper(uit de molen).

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  •  
  •  20-30 min.

Wildsoep met oesterzwammen

INGREDIENTEN

2 bosuitjes, 100 gr oesterzwammen, 100 gr groene kool, 2el boter, 2 potten wildfond (a 190 ml), peper uit de molen., ,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-2001
  •  
  •  20-30 min.

Sint-jakobsvruchten met oesterzwammen

INGREDIENTEN

12 sint-jakobsnoten, 400 g oesterzwammen, 1.5 dl wijn (wit/droog), 2 dl room, 2 sjalotten, 50 g boter (bakboter), peper, zout, 1 theelepel kerriepoeder,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Spruitjes met oesterzwammen

De oesterzwammen in dit gerecht kunnen ook vervangen worden door champignons.

INGREDIENTEN

250 g spruitjes, 50 g oesterzwammen, 25 g kruidenboter, 1 theelepel tijm, 1/2 dl appelsap, peper, zout.

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Veldsla Met Oesterzwammen

Een chic uitziend voorgerecht.

INGREDIENTEN

100 gr. oesterzwammen, 75 gr. veldsla, 1 bosuitje, 1 eetl. witte wijnazijn, 1 theel. mosterd, 1 eetl. notenolie, 4 eetl. zonnebloemolie, zout, peper, 1 ei, 1/2 eetl. shoarmakruiden, 4 eetl. paneermeel.

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hertebiefstuk met oesterzwammen

INGREDIENTEN

4 hertebiefstukjes, 25 gr boter of margarine, 1 ui of 2 sjalotjes, 2 el bloem, 2 el tom.puree, 200 gr oesterzwammen, 2 el zilveruitjes, 1/2 theel tabasco, 2 theel grillkruiden, 2 el olijf of notenolie, 1 theel wildkruiden

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

konijn met oesterzwammen

INGREDIENTEN

2 Konijneruggen, 3 uien, 2 sjalotten, 800 gr gepelde tomaten in blokjes (blik), 2 teentjes look, 2 dl witte wijn, 5 dl runderfond, thijm, laurier, bloem, 200 gr oesterzwammen.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eendenfilet met oesterzwammen.

Weightwatchers recept. 5 points en 1 *

INGREDIENTEN

4 eendenfilets (80g. elk), 400 g. oesterzwammen, 3 sjalotjes, 20 g. gerookt spek, 4 eetlepels room, 2 eetlepels porto, 1 eetlepel margarine, bieslook, dragon, zout en peper.,

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

hazerug met oesterzwammen

Gerechten van Vlees,Wild en Gevogelde speciaal voor de Kerstdagen

INGREDIENTEN

150 gram vet spek, 2 hazeruggen, zout,peper, 50 gram boter, 250 gram oesterzwammen, 2 sjalotjes, 50 gram kruidenboter, 6 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, takje tijm.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-1999
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste oesterzwammen recepten
Populaire paddenstoelen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top