Thaise groene curry
Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-)
Ingrediënten 5 personen
3 x kipfilet, 2 eetlepels thaise groene currypasta maar als je niet van pittig houd dan iets minder.(rode currypasta kan ook maar is pittiger) 2 blikken kokosmelk, 4 horapatakjes (of basilicumblaadjes), 50 gram eggplant (of aubergine), rijst om erbij te serveren, zonnebloemolie, 2 volle eetlepels suiker, 4 eetlepels vissaus (of oestersaus). , , Thaise curry en vissaus of oestersaus zijn goed verkrijgbaar in de meeste Albert Heijns en andere grotere supermarkten.Voorbereiding
Blaadjes van de horapatakjes halen (of basilicumblaadjes van takjes halen)en de erwten van de egplant halen (of de aubergine in blokjes snijden). Kipfilet snijden. Bepaal zelf hoe groot je de groenten of het vlees wilt snijden.
Bereidingswijze
Verhit als eerste enkele eetlepels (el) zonnebloemolie in de pan. Doe er dan de curry bij en laat dit onder voordurend roeren ongeveer vijf minuten garen. Op deze manier komen de smaakstoffen en bovenal de groene kleur goed vrij. Doe er dan een half kopje kokosmelk bij. Vervolgens de gesneden kipfile. Als deze half gaar is nog een half kopje kokosmelk. Doe nu het deksel op de pan en wacht +/- 5 minuten totdat de kipfile gaar is. Doe er dan de erwten van de eggplant bij en nog 2 kopjes kokosmelk. Laat dit 8 minuten koken. Hierna kunnen de 4 el vissaus en de 2 a 3 volle el suiker er bij. Doe er als laatste de horapa blaadjes bij. Eetsmakelijk!