1. Home
  2. Recepten
  3. Oesters

Oesters recepten (647) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

oesters

Met kruiden en gebakken

INGREDIENTEN

Oesters

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oesters

INGREDIENTEN

24 oesters * 2 citroenen * geklopt ijs.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Oesters

INGREDIENTEN

24 Platte Zeeuwse oesters-, 100 gr. spinazie-, 1 Tomaat-, Wittewijnsaus-, Platte peterselie-, 20 gr. sjalot.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters

INGREDIENTEN

Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op31-10-1999
  •  
  •  

Romige oesters en salsa oesters

De romige oesters worden gegratineerd. De salsa oesters worden rauw gegeten.

INGREDIENTEN

24 oesters, Voor de romige saus:, 2 theelepels tabasco, 120 gram speklapjes zonder zwoerd, 4 eierdooiers, 100 ml witte wijn, 80 ml slagroom, licht geklopt, 1/2 rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngehakt., 1 eetlepel olijfolie, 1 kleine rode paprika, in julienne gesneden, , Salsa:, 400 gram rijpe tomaten, ontveld, zaad verwijderd en fijngesneden, 1 rode ui fijngehakt, 1 theelepel tabasco, zout, verse gemalen zwarte peper, 1 theelepel grofgehakte verse koriander, 3 theelepels verse peterselie, sap van 2 limoenen, verse koriander voor de garnering.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken oesters

INGREDIENTEN

24 oesters * 2 citroenen * 25 gram boter * aardappelpuree.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

oesters met champagnesaus

Oesters met saus onder de grill vandaan.

INGREDIENTEN

24 oesters, 25 cl. Champagne,2 eierdooiers,4 eetl. room,peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters met prosciutto

Lekker bij champagne.

INGREDIENTEN

24 oesters-3 eetlepels balsamico azijn-6plakjes prosciutto-peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Geglaceerde oesters

INGREDIENTEN

4 oesters (middelmaat), 1/2 dl room, 1 eierdooier, peper, enkele kervelplukjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gegrilde oesters

INGREDIENTEN

2 dozijn oesters,60 gr.boter,2,8 dl.room,1 potje rode kaviaar,zout,peper,tabasco,waterkers.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gegratineerde Oesters

Weer eens wat anders.

INGREDIENTEN

16 verse oesters, ? diciliter witte wijn, 1 teentje fijngesnedeb knoflook, 16 zalmsnippers, 50 gram gorgonzola

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters met sesam-mayonaise

Deze oesters worden koud gegeten.

INGREDIENTEN

24 oesters uit hun schelp gehaald, 1 eetl. sesamolie,1 teentje knoflook uit de pers,2 eetl. geroosterde sesamzaadjes, 80 gr. mayonaise.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gegratineerde oesters

Gegarandeerd de lekkerste variant van oesters eten!!! 'n Heerlijk recept voor mensen die geen rauwe oesters lusten.

INGREDIENTEN

16 oesters of creuzes (wilde oesters uit Zeeland), paar teentjes knoflook, zalmsnippers, gorgonzola (liefst milde variant), droge witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters Met Champagnesaus

INGREDIENTEN

2 dozijn oesters, 25 cl champagne, 2 eierdooiers, 4 eetlepels room, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

oesters met zalmkuit

Lekker met creme fraiche,voor 12 oesters.

INGREDIENTEN

12 oesters opengemaakt,creme fraiche,60 gr. zalmkuit.zwarte peper,verse dille.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Oesters met spinazie

INGREDIENTEN

, ? 12 oesters, ? 200 g spinazie, ? 2 eetl. olijfolie, ? 2 eetl. Japanse sojasaus, ? 2 citroenpartjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

oesters en guinness

Oesters worden in Ierland tradioneel met Guinness bier erbij gedronken.

INGREDIENTEN

12 oesters,1 citroen in vieren gesneden,cayennepeper,witbrood en boter,Guinnness bier.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

gegratineerde oesters

Huitres gratinées au gruyère. verassend en gemakkelijk

INGREDIENTEN

12 oesters - room - geraspte gruyere - grof zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gebakken oesters

Recept van in de tijd van Rubens

INGREDIENTEN

12 oesters, sap van ? sinaasappel, zout en peper, bloem, olijfolie, Sinaasappelschil ter garnering (facultatief)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gegrilde Oesters

Met citroen-korianderroom en kaas

INGREDIENTEN

12 verse oesters, 1 citroen, 125 ml. slagroom, 1/2 eetl. fijngehakte koriander, 25 gr. geraspte jonmgbelegen Goudse kaas,peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

gestoomde oesters

Rijkeluis voorgerecht!

INGREDIENTEN

8 oesters* 4 velletjes kombu-zeewier van ca 7 bij 7 cm* 1 dl sake* zout* 1/2 bakje sterrekers* 4 plakjes citroen*

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

gegratineerde oesters

Het einde op oestergebied!

INGREDIENTEN

Oesters (of creuzes), zalmsnippers, gorgonzola, knoflook, witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters met champagnesaus

INGREDIENTEN

12 oesters, -1 sjalot, -25 cl champagne (sec of brut), -2 dl room, -0.5 theelepels citroensap, -peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

gegrilleerde oesters

Gegrilde oesters aan pennen.

INGREDIENTEN

12 schoongemaakte oesters,12 grote champignons,citroensap,zout,12 plakjes bacon.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gerookte oesters met schuim van oesters en champagne.

Een gerecht met oester maar dan net iets anders. Maar zonder al te veel aan de smaak van de oesters te veranderen.

INGREDIENTEN

12 oesters, 2 blaadjes gelatine, 200 ml champagne, 500 ml rooom, 0.5 tl zout.

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Europees Amuse
  •  30-60 min.

Gegratineerde Oesters

INGREDIENTEN

16 verse oesters, = diciliter witte wijn, 1 teentje fijngesnedeb knoflook, 16 zalmsnippers, 50 gram gorgonzola.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Normandische Oesters

INGREDIENTEN

, ? 12 oesters, ? 2 sjalotjes, ? 20 g boter, ? 250 ml creme fraiche, ? 2 eetl. Calvados, ? zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

oesters met gember-wasibisaus

Oesters met een Japans tintje

INGREDIENTEN

12 oesters,1 theel. sojasaus, 60 ml. mirin, 2 eetl rijstazijn (of sherry) 1/4 theel. wasibi(uit de tube), 2 eetl ingelegde gember in flinterdunne plakjes,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2001
  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.

gebakken oesters

Warm of koud serveren met een glas Champgane!

INGREDIENTEN

Kies zelf hoeveel oesters je per persoon wilt geven,paneermeel,boter toast,citroen,peper,geraspte kaas of mayonaise.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters met Witlof

INGREDIENTEN

2 dozijn holle oesters, 800 gr witlof, 1/2 citroen, 25 gr boter, cocktailsaus, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

creoolse oesters

Oesters op Creoolse wijze onder de grill

INGREDIENTEN

2 dozijn oesters,125 gr. geraspte kaas, 250 gr. kwark,11/2 citroen,1 teentje knoflook uit de knijper,3 eetl. witte wijn,1/2 eetl. tijm en peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

oesters met spinazie

Gegratineerd met Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

6 oesters per persoon,gekookte spinazie,peper,Parmezaanse kaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Joegoslavisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde Oesters

Onder de grill gegratineerde oesters met witte wijn en pecorini en citroenrasp

INGREDIENTEN

12 oesters, witte wijn, room, 1 citroen, peper en zout, Stukje pecorino

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2013
  • Frans
  •  10-20 min.

Brochettes van oesters

Oesters aan het spit onder de grill.

INGREDIENTEN

24 verse oesters,100 gram gesmolten boter,24 verse champignons van gelijke grootte,paneermeel.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

oesters met eendeleversaus

Een luxeus gerecht voor 10 personen, 3 oesters per persoon

INGREDIENTEN

30 oesters, 2 dl. room, 2 tomaten, 500 gr. zeewier(zit meestal al bij de oesters)1,5 dl. droge witte wijn,150 gr. eendelever(foie gras),1 borrelglas cognac,60 blaadjes veldsla., Dressing van:, 2 eetl. olijfolie,1/2 eetl balsemico-azijn,1/2 eetl. honing.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde Oesters

INGREDIENTEN

50 g fijngehakte worteltjes, 50 g fijngehakte bacon, 1 1/2 eetlepel fijngehakte bladselderij, 100 g mozzarella, 12 grote oesters.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters met spek

INGREDIENTEN

12 rauwe oesters -, 12 dunne lapjes spek -, kaas (soort naar eigen keuze), , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  •  
  •  0-10 min.

Gegrillde oesters

Bijzondere bereiding van oesters

INGREDIENTEN

-12 grote diepe oesters, , -4 eetlepels gehakte peterselie, , -2 eetlepels citroensap, , -2 teentjes look, , -2 eetlepels honing, , -2 dl Vitelma slaolie, , , , , ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-08-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

mediterrane oesters

Met balsemicoazijn en Prosciutto(Italiaanse ham)

INGREDIENTEN

Balsamicoazijn,6 plakken Prosciutto (Italiaanse Ham),zwarte peper,zeezout,24 oesters.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Italiaanse Oesters

INGREDIENTEN

12 oesters, 1 glas champagne, 4 eetl room, 12 bl. wilde spinazie, peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Oesters

Oesters

Men zegt wel eens: als je een oester eet, is het net alsof je de zee proeft. Hier valt wat voor te zeggen. Het eten van een oester is namelijk een zeer zoute aangelegenheid. Het zal op het begin even wennen zijn, maar wie gewend is aan gerechten met oesters, die wil niet meer anders. Het bekende tafereel is natuurlijk het slurpen van de rauwe oester uit de schelp. Er zijn echter meerdere manieren om oesters te eten. Je kunt ze namelijk ook bakken, gratineren, roken en stomen. Goede recepten voor het maken van lekkere oesters kun je hieronder vinden.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen
Top