Geroerbakte kip met asperges, lente ui, tauge en champignons
Een Thais gerecht is niet altijd per definitie heet of peperig. Dit gerecht is daar een goed voorbeeld van. Heerlijk mild maar wel erg smaakvol en een aanrader voor mensen die van de Aziatische keuken houden. De taugdoet misschien een beetje Chinees aan, maar vergeet niet dat er in de Thaise keuken ook veel Chinese invloeden terug te vinden zijn zeker in het Noorden van Thailand. Ik ben deze keer bij de bereiding ook anders te werk gegaan. Zoals je vaak in een wokrestaurant ziet dompelen ze daar eerst de groenten in een heet bad. Dus heb ik deze keer de asperges, taugen champignons ook even met kokend water overgoten. Koel ze wel weer snel af met koud water dan behoud je de knapperigheid.
Ingrediënten 5 personen
600 gram kipfilet, 300 gram groene asperges (tips), 200 gram tauge, 250 gram champignons (of shi-take), half bosje lente ui, 3 tenen knoflook, 2 cm verse gember, bosje koriander, 2 el lichte sojasaus, 3 el oestersausVoorbereiding
schil de gember en de knoflook en hak ze beiden fijn snijd de champignons in vieren snijd de aspergestips doormidden. Als je grote asperges gebruikt moet je eerst het onderste gedeelte schillen en snijd ze dan in stukken van 2 tot 3 cm snij de lente ui in stukken van 1 cm snij de kipfilet in blokjes overgiet de asperges, taugen champignons met heet water, laat ongeveer 1 minuutje staan en spoel ze dan af met koud water (goed laten uitlekken) kook de rijst of de noedels
Bereidingswijze
verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook voeg de kip toe roerbak dit 10 minuten en voeg de gember toe daarna de sojasaus en de oestersaus voeg daarna de uitgelekte groenten toe als laatste de lente ui erbij garneer het geheel met de koriander