Bunny chow
Deze is een Zuid-Afrikaanse recept. Zuid-Afrika is een land met een fusion keuken en deze is een gerecht uit Natal met typische Indische invloeden.
Ingrediënten 4 personen
30 ml zonnebloemolie, 800 g lamsbout in blokjes gesneden (kan ook mager rundvlees zijn), 1 ui, grof gesneden, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 t venkelzaad poeder, 2 t komijn poeder, 2 t koriander poeder, 1 e garam masala, 1 t kaneel poeder, 3/4 t gember poeder, 3 kardemom zaden, 1/4 t gedroogde rode peper vlokjes, 1 e geelwortel, 400 ml tomaten uit blik, fijn, 400 ml kokosmelk, sap van 1 citroen, 250 ml water, zout, peper, 2 casino broden, of zelfgebakken witte brodenBereidingswijze
1. Braad vlees goudbruin in zonnebloemolie en haal uit pan. 2. Fruit ui tot glazig en voeg knoflook en specerijen bij uien. 3. Bak voor zo 1 min. op middel hoog vuur. (dan komt de geur van specerijen vrij) 4. Voeg water, tomaten, kokosmelk en citroensap erbij en breng aan kook. 5. Breng op smaak met zout en peper en voeg vlees weer erbij. 6. Stoof vlees tot helemaal zacht. (zo 2 - 2+1/2 uur) Als vloeistof te weinig word, vul jij het aan met hete water. 7. Halveer broden en hol ze uit. (brood kan weer voor paneermeel gebruikt worden) 8. Verdeel kerrie over brood helften.