- Eigen recept
Nigiri
Nigiri sushi met tonijn
• 200-220 g gekookte sushi-rijst • 90 g magere tonijn, in 6 gelijke stukken gesneden • 90 g vette tonijn, in 6 gelijke stukken gesneden • wasabi Om te dippen: • Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
Gebruik uw rechterhand (of uw linkerhand als u linkshandig bent), neem 16 tot 18 g sushi-rijst en vorm daarmee met uw vingers en handpalm een rolletje. Stop een stukje vis tussen duim en wijsvinger en verdeel een beetje wasabi over het midden. Druk daarna de rijst op het stukje vis, draai het om en druk de vis stevig op de rijst. Doe dit net zolang tot de vis en de rijst een stevige eenheid vormen.
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-11-2013Japans20-30 min.
Nigiri sushi
Nigiri sushi, een heerlijk voorgerecht!
Verse zeebaars of roodbaarsfilet(s) 120 gram, makreelfilet(s) 120 gram, zalmfilet(s) 120 gram, verse thonijnfilet(s) 120 gram, tarbot- of marlijnfilet(s) 120 gram, sushirijst 800 gram, Wasabi 40 gram
- Japans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-2008Japans Voorgerecht20-30 min.
Nigiri sushi
Japans visgerecht
120 g verse makreelfilet, 120 g verse zalmfilet, 120 g verse zeebaars- of roodbaarsfilet, 120 g verse tarbot- of marlijnfilet (Onze tip : gebruik enkel deze aangeraden vissoorten), 40 g wasabi (mierikswortelpasta sterke mosterd), 800 g rijst., Opdienen met sojasaus,
- Japans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-03-2000Japans Hoofdgerecht30-60 min.
NIGIRI SUSHI
1 x recept sushirijst, tube wasibi, 1 pakje dikke gerookte zalm, 75-100 gr verse tonijnfilet, 3 verse grote garnalen, Japanse sojasaus, , VARIATIES, Opengesneden surimiflakes, Opgevouwen plakjes carpaccio of ander vleeswaar naar keuze, Stukje dikke omelet,
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-10-200210-20 min.
Nigiri sushi
Moet je alleen de vis in de soja dippen en niet de rijst, anders valt die uit elkaar.
250 g rauwe tonijn of zalm; wasabi; 350 g sushirijst; 1 velletje nori
- Japans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-09-2005Japans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Maki sushi en nigiri sushi
- Japans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-03-2009Japans Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Tamagoyaki
Simpele versie van een japanse omelet, die je zo kan eten, maar ook als tamago op je nigiri kunt serveren.
De verhouding is:, 1 ei, 1/2 tl suiker, 1/4 tl zout, 1/4 tl sojasaus., , Voor nigiri tamago voor 2 personen heb je 2 a 3 eieren nodig, de rest van de ingrediënten daarmee vermenigvuldigen., , oh, en wat olie om in te bakken heb je ook nodig.
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-03-2013Japans0-10 min.
- Eigen recept
Norimaki sushi
Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!
• ½ kilogram Japanse rondgraanrijst, • 150 gram verse rauwe zalm, • 150 gram verse rauwe roodvintonijn, • 1 komkommer of avocado, • 5 norivellen (zeewier), • 7 eetlepels rijstazijn, • 2 eetlepels mirin, • 3 eetlepels losse witte suiker, • 3 theelepels grof zeezout, • Sesamzaad (blond of zwart), • Wasabipasta, • Lauw water, • Shoyu (milde sojasaus), • Ingemaakte sushigember, • Facultatief: lompviseieren, , , Additionele ingrediënten voor nigiri:, • 4 verse rauwe tijgergarnalen (moeten ongeveer anderhalve minuut gekookt worden in een pot met licht gezouten water en twee laurierblaadjes. Verwijder achteraf het darmkanaal)., • 2 verse rauwe Sint Jakobsschelpen, • Verse rauwe makreel, • Gerookte of gelakte paling
- Japans
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-11-2009Japans60-120 min.
Nigiri-sushi
=18pxZelf sushi maken is helemaal niet zo moeilijk. Dankzij dit recept maak jij de lekkerste nigiri gewoon thuis.Â
Voor de rijst :, 300 g sushirijst, 2 el rijstazijn (zoete), zoutsnuifje, , Voor het nigiri-beleg :, -100 g zalm (zalmfilet of gerookte zalm), -150 g tonijnfilet (witte, vers), -4 garnalen (sushigarnaalstaarten), -vis (extra vis naar smaak, bv. gerookte paling, makreelfilets, inktvis,…), , Om erbij te serveren :, -wasabi, -gember (ingelegd), -Japanse sojasaus,
- Japans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-11-2020Japans Voorgerecht30-60 min.