1. Home
  2. Recepten
  3. Nigiri

Nigiri recepten (8) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Nigiri

Nigiri sushi met tonijn

INGREDIENTEN

• 200-220 g gekookte sushi-rijst, • 90 g magere tonijn, in 6 gelijke stukken gesneden, • 90 g vette tonijn, in 6 gelijke stukken gesneden, • wasabi, , Om te dippen:, • Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  • Japans
  •  20-30 min.

Nigiri sushi

Nigiri sushi, een heerlijk voorgerecht!

INGREDIENTEN

Verse zeebaars of roodbaarsfilet(s) 120 gram, makreelfilet(s) 120 gram, zalmfilet(s) 120 gram, verse thonijnfilet(s) 120 gram, tarbot- of marlijnfilet(s) 120 gram, sushirijst 800 gram, Wasabi 40 gram

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2008
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Nigiri sushi

Japans visgerecht

INGREDIENTEN

120 g verse makreelfilet, 120 g verse zalmfilet, 120 g verse zeebaars- of roodbaarsfilet, 120 g verse tarbot- of marlijnfilet (Onze tip : gebruik enkel deze aangeraden vissoorten), 40 g wasabi (mierikswortelpasta sterke mosterd), 800 g rijst., Opdienen met sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

NIGIRI SUSHI

INGREDIENTEN

1 x recept sushirijst, tube wasibi, 1 pakje dikke gerookte zalm, 75-100 gr verse tonijnfilet, 3 verse grote garnalen, Japanse sojasaus, , VARIATIES, Opengesneden surimiflakes, Opgevouwen plakjes carpaccio of ander vleeswaar naar keuze, Stukje dikke omelet,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  •  
  •  10-20 min.

Nigiri sushi

Moet je alleen de vis in de soja dippen en niet de rijst, anders valt die uit elkaar.

INGREDIENTEN

250 g rauwe tonijn of zalm; wasabi; 350 g sushirijst; 1 velletje nori

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2005
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maki sushi en nigiri sushi

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Tamagoyaki

Simpele versie van een japanse omelet, die je zo kan eten, maar ook als tamago op je nigiri kunt serveren.

INGREDIENTEN

De verhouding is:, 1 ei, 1/2 tl suiker, 1/4 tl zout, 1/4 tl sojasaus., , Voor nigiri tamago voor 2 personen heb je 2 a 3 eieren nodig, de rest van de ingrediënten daarmee vermenigvuldigen., , oh, en wat olie om in te bakken heb je ook nodig.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2013
  • Japans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Norimaki sushi

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

• ½ kilogram Japanse rondgraanrijst, • 150 gram verse rauwe zalm, • 150 gram verse rauwe roodvintonijn, • 1 komkommer of avocado, • 5 norivellen (zeewier), • 7 eetlepels rijstazijn, • 2 eetlepels mirin, • 3 eetlepels losse witte suiker, • 3 theelepels grof zeezout, • Sesamzaad (blond of zwart), • Wasabipasta, • Lauw water, • Shoyu (milde sojasaus), • Ingemaakte sushigember, • Facultatief: lompviseieren, , , Additionele ingrediënten voor nigiri:, • 4 verse rauwe tijgergarnalen (moeten ongeveer anderhalve minuut gekookt worden in een pot met licht gezouten water en twee laurierblaadjes. Verwijder achteraf het darmkanaal)., • 2 verse rauwe Sint Jakobsschelpen, • Verse rauwe makreel, • Gerookte of gelakte paling

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2009
  • Japans
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top