1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (398.287)

Pittig gebakken spek op zijn Koreaans ( Doejij Bulgogi)

Pittig gebakken spek op zijn Koreaans ( Doejij Bulgogi)

Pittig gebakken buikspek op zijn Koreaans , snel , makkelijk en hot ! 

INGREDIENTEN

600 gr. speklappen, 1 grote ui, 3 lente uien, ½ theelepel fijn gesneden gember, 4 tenen knoflook geperst, 1 el. rode peperpasta (Gochujang), 2 el. sojabonen pasta (Doenjang), 2 el. bruine suiker, 1 el. sesamzaadjes, 2 el. sesamolie, 1 el. sojasaus, 1 tl. gemalen zwarte peper, 1 groene chili peper (optioneel)

  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-01-2021
  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Pikant gesmoorde kip op zijn Koreaans ( Dakbokkeumtang)

Pikant gesmoorde kip op zijn Koreaans ( Dakbokkeumtang)

Pittig Koreaans pruttelpotje

INGREDIENTEN

1 kg. kip (vleugels, filet of andere soort kip), 6 cl soja saus, 60 g fijngesneden knoflook, 60 g peper pasta, 60 g peper vlokken, 1 el. suiker, 3 middelgrote uien grof gesneden, 4 grote aardappels, 2 groene chili pepers, 2 lente uien

  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 18-01-2021
  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
KOREAN FRIED CHICKEN

KOREAN FRIED CHICKEN

Knapperig met de perfecte balans tussen zoet, zuur en flink pittig, misschien wel jouw favoriete variant van gefrituurde kip. Sla het dubbel frituren niet over, hierdoor wordt de korean fried chicken extra crispy.

INGREDIENTEN

Kip : , 20 kippenvleugels, 3 tenen knoflook, fijngehakt, peper en zout naar smaak, 1 ei, losgeklopt, 60 gram bloem, 30 gram rijstbloem, 30 gram maizena, 1 theelepel bakpoeder, Saus : , 4 tenen knoflook, fijngehakt, 1 eetlepel zonnebloemolie, 4 eetlepels Gochujang (Koreaanse chilipasta), 8 eetlepels ketchup, 8 eetlepels honing, 1 eetlepel appel cider azijn, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel lichtbruine suiker, Garnering : , Geroosterd sezamzaad, Bosui, in dunne ringen

  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-01-2021
  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Soezenkrans met roquefort en walnoten

Soezenkrans met roquefort en walnoten

Originele party / borrelhap  lekker hartig .

INGREDIENTEN

30 gram walnoten (grof gehakt), 100 gram Roquefort, 50 milliliter slagroom, 1 eetlepel honing, 1 handvol rucola, Voor het deeg : , 80 milliliter water, 80 milliliter melk, 80 gram bloem, 80 gram boter, snuifje zout, 2 eieren

  • Belgisch Borrelhapje
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 18-01-2021
  • Belgisch Borrelhapje
  • 30-60 min
Kaasbal

Kaasbal

Lekker en origineel als party of borrelhap, makkelijk om te bereiden !

INGREDIENTEN

400 gram roomkaas (op kamertemperatuur), 50 gram pijnboompitten (gehakt), 60 gram mozzarella (geraspt), 60 gram cheddar (geraspt), cracker (mini), 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 2 lente-uitjes (fijngesneden), 3 eetlepels zure room, peper, zout

  • Belgisch Borrelhapje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-01-2021
  • Belgisch Borrelhapje
  • 10-20 min
Many public places began to use cell phone jammers
  • Eigen recept

Many public places began to use cell phone jammers

Have you heard of interference? Many customers ignore this smart phone jammer. I don't know its function, principle or purpose. Here, we will introduce the relevant knowledge of jammers. He will help you purchase this high-performance communication suppression equipment for your customers. This device emits radio waves in the same frequency band as your smartphone. It will interfere with telephone communication. Stop phone or PHS service. You will not be able to speak. Also called a portable GPS Jammers or radio wave suppressor. This deterrent can prevent the use of certain areas without interfering with other electronic devices. You can leave the blocked area and make a call immediately. Will not interfere with other electronic equipment. This is a practical and safe product. The operation is also very simple. Just turn on the switch on the side of the main unit. This is a simple operation. The scope is also very wide. Active in libraries, cars, conference rooms, museums and cinemas. The scrambling function becomes more and more perfect. Its compact size makes it easy to transport. The scrambling function becomes more and more perfect. Its compact size makes it easy to transport. The scrambling function becomes more and more perfect. Its compact size makes it easy to transport.As we all know, criminals are not allowed to use mobile phones in prisons or detention centers. In fact, this problem exists in many prisons in the world, so there is no need to resort to prohibiting phone calls in prisons. The criminal communicated secretly with the outside world and committed another crime. This phenomenon has existed for several years. How to solve this problem, the answer is that when wifi jammer are installed in prisons using cell phone signals, the signal can isolate all external information, so they will lose the possibility of crime without the help of strangers. How to install a mobile phone in a 4G prison to make it work. We must find the right path. As you know, the prison situation is very complicated. Normally, the criminals in the incident square and prison have guards, workshops and offices. Usually, guard boxes do not need to protect signals, but they do need to protect signals in workshops, rooms and dormitories.Here, we explain the blocking of 4G mobile radio waves. The number of installations in banks and hospitals is increasing. The boring charm of ignoring this behavior is huge. It will interfere with other wireless stations, such as mobile phones. It will not affect other electronic devices. Equipped with wifi signal jammer. It can also be used to interfere with the tracker. Long continuous operation time. Blocking radio waves is the simplest and most reliable method. Its price is very cheap. Fully focus on your digital life. There are ways to maintain good habits. Introduce the WIFI signal deterrent function to help you feel at ease. You can solve this problem by trying your smartphone for the first time. You can cut off unwanted phone signals. It is necessary to understand the knowledge about large GPS jammers. Most Internet users have a correct view of radio wave jammers. This time, we recommend cell phone jammers suitable for many popular places.

INGREDIENTEN

Have you heard of interference? Many customers ignore this smart phone jammer.

  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-01-2021
  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
Diy gevuld ei

Diy gevuld ei

Ik heb me EI gen 3x voor me kop geslagen omdat ik dit niet zelf bedacht had,Als je net zo gek bent als ik van gevulde eitjes ( zie recepten )  dan is dit gewoon gourmetten , ok maar dan met ei .is niet echt een recpt , geef alleen topping ideetjes die ik lekker vindt en een basis aan.

INGREDIENTEN

10 eieren maat M, 1 extra voor 1 eiwit , 1 el aardappelzetmeel, 2 el volle melk , toppings zijn voorbeelden, naar eigen smaak aanpassen maar deze combis zijn persoonlijk, zorg wel dat alles gesnipperd en voorgesneden klaar is, das eigenlijk het meeste werk ,, 1 : ansjovis , ansjovis rolletje met een kappertje uit blik uitgelekt., olijv met piment , 2: zalm/garnalen , hollandse garnalen , gravadlax , 3:rauwe ham , gesnipperde schwarzwälder , zure augurk , kappertje, 4: bacon, gesnipperde bacon reepjes ( kun je K&K kopen , de reepjes dan , zelf snipperen, miniplakjes mortadella , saus:, zelf gemaakt of kant en klaar maakt niet uit:, whisky/sherry, mosterd/mayo, bourginon, kruiden & de rest: , zout en peper, parika poeder, gerookt , kerrie poeder , worcestersaus, aromat ( jajaja ) tuinkruiden , jalapeno uit pot in ringetjes en wat je voor de rest nog lekker lijkt.

  • Engels Borrelhapje
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Engels Borrelhapje
  • 30-60 min
Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg  lang geleden.

Spaghettisaus van een Italiaanse moeder van erg lang geleden.

Onze zoon destijds 7 jaar oud had een vriendje wiens mama een rasechte Italiaanse was. Op een bankje  met het windje in de rug en een al warm schijnend voorjaarszonnetje,  zaten we te genieten van het spel van onze zonen.Het was toen, dat ik haar vroeg hoe zij de spaghetti bolognese maakte.Zij  vroeg me of ik haar lange of haar korte versie wilde horen. Ik koos voor de korte en sinds die tijd maak ik deze nog steeds. ( natuurlijk naar eigen smaak wat aan gesleuteld)Inmiddels zijn onze 4 kleinkinderen er dol op en heb ik het "recept"aan onze dochter en schoondochter doorgegeven, omdat hun kinderen het liefst  "oma's " spaghetti eten. De moeder van een vriendinnetje , dat meegegeten had kwam om het recept vragen, omdat haar dochter het zo heerlijk had gevonden :)Ikzelf vind het zo'n simpel ( maar wel  erg lekkere ) saus , dat ik nooit de moeite heb genomen om het hier  te plaatsen.Vandaag alvast gemaakt. Morgen mag ik weer optreden als basisschooljuf en 2 kleinkinderen met lessen en schoolwerk helpen, zodat ouders wat worden ontlast :)

INGREDIENTEN

200 gram rundergehakt, 200 gram gemengd gehakt Duroc d ólives ( of hier 350-400 gram van ), 500 ml passata, 3-4 blaadjes laurier, 2 middelgrote uien gesnipperd, basilicum naar smaak, oregano naar smaak, peper en zout naar smaak, 350 gram spaghetti

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Te pittig ?

Te pittig ?

Ik maakt enet een groentensoep. En ik had bnog wat versneden rode peper staan. Tevbeel dus,  de soep werd te pittig. Misschien wist je dit al, maar als niet, bij deze de oplossing.

INGREDIENTEN

Citroensap, Suiker

  • Europees Hoofdgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 0-10 min

Kaaskroketten

Ook leuk als lunch  .of maak er een kleine balletjes van als hapje bij de borrel .

INGREDIENTEN

200 gram geraspte oude kaas , 150 gram bloem, 100 gram ongezouten boter, 0,5 lekker melk, 1 ei, Bloem, Paneermeel , 2 eigeel, Nootmuskaat, Peper , 50 gram meesterlyckham , 50 gram gedroogde tomaatjes

  • Belgisch Voorgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Belgisch Voorgerecht
  • > 120 min
Gegratineerde romanesco bloemkool met ham champignonroomsaus
  • Eigen recept

Gegratineerde romanesco bloemkool met ham champignonroomsaus

Romanesco, de groene bloemkool, die een iets intensere smaak heeft dan bloemkool. En je kunt er dezelfde gerechten mee maken.Met resten uit de koelkast heb ik een lekkere ham-champignon-roomkaassaus gemaakt, De saus over de kort gekookte bloemkool/romanesco gegoten. Nog wat Parmezaanse kaas (of geraspte belegen kaas) erover. Even gratineren in de oven en smullen maar.Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree.

INGREDIENTEN

1 romanesco of middelgrote bloemkool, Zout, peper, 2 eetlepels zonnebloemolie, 100 gram champignons, in plakjes, 1 flinke teen knoflook, gesnipperd, 100 gram gekookte achterham, in kleine stukjes, 1 lente-uitje, gesnipperd, 1/8 liter witte wijn, plm. 75 gram roomkaas met kruiden en knoflook, plm. 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas

  • Internationaal Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Internationaal Ovenschotel
  • 20-30 min
Heerlijke romige stamppot spinazie met uitjes en spekreepjes
  • Eigen recept

Heerlijke romige stamppot spinazie met uitjes en spekreepjes

Ik had een zak verse (gewassen) spinazie gekocht die we gewoon met gekookte aardappelen wilden eten. Toen ik de spinazie had laten slinken leek er nog maar weinig over te zijn. In een kookboek van Berthe Meijer (De avontuurlijke keuken) had ik eerder een spinazierecept gelezen met gebakken spekreepjes. Die spinazie was niet helemaaal mijn smaak,maar de spekreepjes leken me wel lekker. De spinazie was maar kort geslonken, dus nog lekker knapperig. Samen met de aardappelen, spekreepjes, gebakken uitjes en een restant roomkaas hebben we een gesmuld van deze superlekkere stamppot.

INGREDIENTEN

450 gram verse gewassen spinazie, 4 tot 5 middelgrote aardappelen, kruimige, Plm. 100 gram magere gerookte spekreepjes, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 1 eetlepel zonnebloemolie, Peper, zout, nootmuskaat, Plm. 50 gram roomkaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pindamousse met chocolade en grof zeezout

Pindamousse met chocolade en grof zeezout

=18pxBeter wordt het niet: je eigen heerlijke versie van een Snickers! 

INGREDIENTEN

60 g ongezouten pinda's, 120 g pindakaas, 1/2 limoen (sap), 7,5 cl kokosmelk, 4 eiwitten, 50 g acaciahoning, grof zeezoutsnuifje, Voor de ganache : , 120 g fondantchocolade, 10 cl amandelmelkl

  • Belgisch Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 20-30 min
Panna cotta met gember

Panna cotta met gember

=18pxPittig dessert

INGREDIENTEN

185 g room , 25 cl melk , 40 g suiker , 150 g fondantchocolade , 4 gelatine blaadjes, gekonfijte gember (op siroop)

  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
Vegan panna cotta met mangopuree

Vegan panna cotta met mangopuree

=18pxLuchtig, licht en fris: deze vegan versie van panna cotta met mangopuree lust iedereen!

INGREDIENTEN

30 cl kokosmelk, 1/2 vanillestokje, 1 el rijststroop, 3/4 tl agaraga, 2 passievruchten (vruchtvlees), mango (gedroogd), Voor de mangopuree :, 2 mango's, 1/2 citroen (sap), 1 el rijststroop

  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
Slanke panna cotta met mandarijnensiroop en steranijs

Slanke panna cotta met mandarijnensiroop en steranijs

=18pxDeze panna cotta met mandarijnensiroop en steranijs wordt gemaakt met kokoswater en magere melk in plaats van room. Een slanke versie van dit populaire Italiaanse dessert.

INGREDIENTEN

18 cl kokoswater, 48 cl magere melk, 1 el citroenschil (geraspt), 4 el honing, 12 g gelatinepoeder, zoutsnuifje, Voor de mandarijnensiroop : , 2 mandarijnen (in partjes), 10 cl mandarijnsap, 2 el citroensap, sinaasappellikeurscheutje, 70 g suiker, 1 vanillestokje, 1 steranijs

  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
Mandarijnmuffins

Mandarijnmuffins

Altijd lekker, niet alleen als St Nikolaas en zwarte Piet op toer zijn 

INGREDIENTEN

2 mandarijnen (onbehandelde), 175 g bloem, 50 g havermout, 50 g amandelschilfers, 1/2 tl bakpoeder, 2 el vanillesuiker, zout, kaneel, 10 cl ahornsiroop, 125 g boter, 2 eieren, 10 cl volle yoghurt

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Confituur van banaan en mandarijn

Confituur van banaan en mandarijn

=18pxKinderfavoriet bij uitstek deze lekkere ne makkelijke  confituur

INGREDIENTEN

1 kg mandarijnen, 2 bananen, 1 kg geleisuiker

  • Belgisch Ontbijt
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Belgisch Ontbijt
  • 20-30 min
Clafoutis met kokos en mandarijn

Clafoutis met kokos en mandarijn

=18pxEen winters dessertje voor jong en oud

INGREDIENTEN

4 mandarijnen, 30 g kokos (gemalen), 4 eieren, 100 g griessuiker, 60 g bloem, boter (voor de bakvormpjes), 50 cl melk

  • Frans Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Frans Nagerecht
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Zelf verzonnen bereidingswijze van Basmati rijst

Variatie op traditionele manier van rijst maken

INGREDIENTEN

2 kopjes Basmati rijst, Vloeibare boter, 3 eieren, 2 eetlepels Euroma gedroogde knoflook flokken, 3/4 eetlepel vetsin /msg / monosodiumglutamaat, Fijngesneden peterselie

  • Fusion Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Fusion Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Al vaak een keer willen maken maar het was er gewoon nog nooit van gekomen. Nu had ik een dessert nodig en vond het wel leuk om dat in de vorm van een taart te doen mede omdat er een jarige bij was. Omdat ik nog een aantal pompoenen liggen en we een beetje "pompoensoepmoe" kwam ik op het idee om deze taart te maken. Het recept is wat makkelijker dan het traditionele pumpkin pie recept, dus iedereen dit kan maken.Ik heb in dit recept mijn zelfgemaakte Pumpkin-spice-kruidenmix gebruikt maar je kunt ook de gewone koek- en speculaaskruiden gebruiken.TIP: Gebruik glutenvrije speculaasje en je hebt een glutenvrije taart ;) :P :)

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 150 gr speculaasjes, 75 gr boter, Voor de vulling:, 500 gr pompoenblokjes, 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr), 3 eieren, 1 tl pumpkin Spice kruiden (koek- en speculaaskruiden), 50 gr suiker

  • Amerikaans Banket
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 17-01-2021
  • Amerikaans Banket
  • 60-120 min

Short ribs met honing glaceer

4 uur 

INGREDIENTEN

Ingrediënten;, 1 shortrib van circa 1.4 kilogram, 1 el zonnebloem olie, Zout, peper, Voor de honing glaceer;, 3 el bruine suiker, 1 el honing, 1 tl gembersiroop, 2 tl chilipasta of sambal, 1/2 tl zout, 50 ml water,  , Apart klaar zetten voor in de ovenschaal;, 200 ml Limoncello (of 100 ml water met 100 ml limoensap en 50 gr suiker), 200 ml water

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 16-01-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • > 120 min

Focaccia

Gezien op tv, leek me leuk en is idd erg lekker.

INGREDIENTEN

500 g bloem, 15 g verse gist of 1,5 zakje gedroogde gist, 315 ml water, 15 g suiker, 10 g zout, 1 bos rozemarijn, 1 blok Parmezaanse kaas, 1 el grove zeezout

  • Italiaans Brood
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 16-01-2021
  • Italiaans Brood
  • 60-120 min
Pittig wrapje met kip, boontjes , taugé en chilisaus......

Pittig wrapje met kip, boontjes , taugé en chilisaus......

Al menig wrapje gemaakt, maar deze spant voor ons de kroon. Eenvoudig, snel klaar en je maakt 'm zo pittig als jezelf qua smaak aankan :) Ik vond het lekker om het sausje wat af te vlakken met de combinatie van een likje Griekse yoghurt door de Chilisaus :)

INGREDIENTEN

150 gram sperziebonen getipt en 4 minuten geblancheerd, 200 gram kipfilet in plakjes of reepjes bestrooid met peper en zout, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes, 2 tomaten in stukjes , 60 gram Chilisaus, (2 dessertlepels Griekse yoghurt), 4 wraps van 40 gram opgewarmd volgens de beschrijving, 100 gram taugé heet afgespoeld en uitgelekt

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-01-2021
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Koe joe loe lau

Koe joe loe lau

Het recept heb ik op de foto's gelaten want het is best wel een grote tekst. Op dit moment maak ik het weer en het is echt overheerlijk. Ik hoop dat het op deze manier lukt om te maken. Het is uit een gespaard 3 mappen vol met de tekst Aziatisch koken, zo doe je dat. 36 jaar geleden gespaard en niet meer verkrijgbaar. Ik hoop reacties te krijgen wat jullie ervan vinden.

INGREDIENTEN

Zie foto's

  • Chinees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 16-01-2021
  • Chinees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Gehaktbal pakketjes met spitskool
  • Eigen recept

Gehaktbal pakketjes met spitskool

De sappigste gehaktballen uit de oven, gewikkeld in spitskool! Deze leuke pakketjes maak ik met het vlees van braadworstjes. Erbij rooster ik de overgebleven spitskool met onder meer kerrie. Geef er wat gebakken aardappels bij en je hebt een heerlijke maaltijd.https://chivanne.nl/gehaktbal-pakketjes-met-spitskool/

INGREDIENTEN

1 spitskool , 600 gram braadworst , 30 gram geraspte belegen kaas , 1 witte ui , 2 tenen knoflook , 1 theelepel kerriepoeder , 1 theelepel mosterd , 1 theelepel uienpoeder , 1 ei , 2 eetlepels paneermeel , peper en zout , olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 16-01-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Butternut courgetti

Butternut courgetti

Overheerlijk !!!!!

INGREDIENTEN

1 butternut pompoen, 4 wortels, 1 ui, 1/3 rode peper, 2 rode paprika's, 2 teentjes look, 500 gr kippengehakt, 1 blokje groentebouillon, 250 ml water, 300 ml tomatenpassatta, 2 tl tijm, 0,5 tl kardemom, 4 courgetten, platte peterselie, peper - zout, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 16-01-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Kip teriyaki

Kip teriyaki

Makkelijk en snel wokgerecht uit Japan

INGREDIENTEN

800 gr kipfilet, 1 stengel lente-ui, fijngehakt, 1 el sesamzaadjes, Voor de teriyakisaus:, 4 el lichtbruine suiker, 2 teentjes look, geperst, 1 el maïzena, 120 ml sojasaus, 0,5 el sesamolie, 6 el rijstazijn

  • Japans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 16-01-2021
  • Japans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Hotdog met witte pens en appeltjes

Hotdog met witte pens en appeltjes

Makkelijk en lekker ...de gepekelde rode kool maken we een dag van te voor 

INGREDIENTEN

Voor de gepekelde rode kool:, 150 gr rode kool, in reepjes gesneden, 200 ml appelciderazijn, 1 el suiker, 1 tl zout, Voor de hotdog:, 2 lange broodjes, 2 witte pensen, 100 gr spekblokjes, 1 appel, in blokjes, 0,5 citroen, het sap, 2 handjes sla, 2 el gefrituurde uitjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-01-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Slanke Tomaten - Groentemaaltijdsoep met Pistou....

Slanke Tomaten - Groentemaaltijdsoep met Pistou....

Ik moet heel eerlijk toegeven, dat ik nog nooit van pistou gehoord had( shame on me)  en dacht aanvankelijk dat ik met een spelfoutje te maken had :)  . Na een zoektocht kwam ik tot de ontdekking, dat pistou de veel lichtere Franse versie uit de Provence blijkt te zijn , maar nét zo'n heerlijke smaakmaker is dan het Italiaanse zusje pesto.Beide bevatten basilicum, olijfolie en knoflook. De Pesto heeft daarbij nog de parmezaanse kaas en de pijnboompitten en dat is het verschil.Deze soep wordt gegarneerd met een toef van pistou en geserveerd met stokbrood. 

INGREDIENTEN

500 gram roma tomaten ( ik had trostomaten) ontveld in stukken, 1 kleine courgette in blokjes, 1 prei in ringen, 1 flinke teen knoflook gesnipperd, 1 ui gesnipperd, 1 peen van 150 gram in blokjes, 2 stengels bleekselderij in boogjes, peper en zout uit de molen naar smaak, 3 bouillonblokken ( minder zout) groente of kruiden, Voor de pistou heb ik 1/3 van de hieronder beschreven hoeveelheden genomen., 5 teentjes knoflook, 60 g basilicum, 75 g geraspte Parmezaanse kaas, 150 ml olijfolie

  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Gestoofd ei met lamsgehakt van Ottolenghi

Gestoofd ei met lamsgehakt van Ottolenghi

Typisch gerecht van Ottolenghi. Veel kruiden ziet er mooi uit. Handig om de pan voor Tarte Tatin te gebruiken, die kun je verwarmen op de inductiekookplaat en in de oven onder de gril zetten. 

INGREDIENTEN

1 eetl. olijfolie, 1 grote ui, fijngesneden (200 g in totaal), 6 tenen knoflook, in dunne schijfjes, 300 g lamsgehakt, 2 theel. sumak, plus extra, 1 theel. gemalen komijn, 50 g geroosterde, ongezouten pistachenoten, grofgehakt, 50 g geroosterde pijnboompitten, 2 theel. harissa , 1 eetl. fijngehakte ingemaakte citroenschil uit een pot, 200 g cherrytomaatjes, 1 1/2 dl kippenbouillon, 4 middelgrote scharreleieren, 5 g korianderblaadjes , zout en zwarte peper, YOGHURTSAUS, 100 g Griekse yoghurt, 25 g tahinpasta, 2 eetl. citroensap, 1 eetl. water

  • Wereld Lunch/Brunch
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Wereld Lunch/Brunch
  • 60-120 min
  • Eigen recept

Kipkapsalon met Spitskool

Een heerlijk gerecht met lekker veel groente!

INGREDIENTEN

800 gram aardappelpartjes/frietjes, 1 kleine spitskool, 1 grote puntpaprika, 1 grote prei , 2 teentjes knoflook, 300 gram kipfilet, wokolie, kruiden naar smaak, 100 gram geraspte kaas, 6 eetlepels magere yoghurt, 3 eetlepels mayonaise, 2 tomaten, 1/2 krop ijsbergsla, 1/2 rode ui, 1/2 komkommer

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Boeuf Bourguignon met de Nederlandse slag

Boeuf Bourguignon met de Nederlandse slag

Dit recept voert ons terug naar ons favoriete restaurant in de Bourgogne... heerlijke rijke smaken...als het gerecht staat te stoven ruikt het huis naar vakantie!Gevonden in de facebookgroep 'Recepten (slowcooker)' en hier en daar naar eigen smaak aangepast.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen (in blokjes), peper, zout, bloem, 1 prei, 1 ui, 1 winterwortel, 2 tenen knoflook, Half bakje champignons, 2 a 3 eetlepels zilveruitjes, 2 eetlepels tomatenpuree, 3 dessertlepels Zwolsche stoof kruiden (Jonnie Boer), 2 dessertlepels balsamico azijn, 150 ml rode wijn (Bougogne) -> ik gebruikte pinot noir (uitgezocht in 'ons ' wijnhuis in Tournus) , 400 ml runderbouillon

  • Frans Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • > 120 min
Glutenvrije wafels

Glutenvrije wafels

Dit recept komt van Laura's bakery en is heerlijk. De hoeveelheid is voor ongeveer 10 wafels gebakken in een elektrisch wafelijzer. Erg lekker met vers fruit, met jam en slagroom, met room of gewoon met poedersuiker.Heerlijk als vervanging van een boterhammetje tussen de middag. En best snel klaar ook, dus lekker bakken maar.

INGREDIENTEN

380 gr. glutenvrije bloem, 1 eetlepel bakpoeder, snuf zout, 2 eetlepels suiker, 2 eieren, 380 ml melk, 6 eetlepels zonnebloemolie, 1 theelepel vanille extract uit een flesje, zakje vanillesuiker

  • Belgisch Lunch/Brunch
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Belgisch Lunch/Brunch
  • 10-20 min
Limoncello-gin met tijm

Limoncello-gin met tijm

Makkelijk, origineel en lekker om aan Uw gasten te presenteren , in de zomer op een BBQ feest of als aperitief voor een heerlijk diner .

INGREDIENTEN

4 eetlepels citroensap, 6 cl limoncello, 4 citroenschijfjes, 20 cl gin, 4 takjes tijm, ijsblokjes

  • Italiaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Italiaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Fancy ravioli

Fancy ravioli

Super lekkere ravioli huisgemaakt en gevuld met een mengsel van butternut , ricotta,pecannoten,parmezaanse kaas, lekker gekruid.    Maak het jezelf makkelijk en maak de vulling een dag op voorhand ! 

INGREDIENTEN

Voor de vulling, 1 butternut pompoen, 250 gram ricotta, 100 gram pecannoten (fijngehakte + voor de afwerking), 20 gram parmezaanse kaas (geraspte), 1 theelepel cayennepeper, 1⁄2 theelepel nootmuskaat, handvol salieblaadjes, olijfolie, zout, Voor de pasta, 100 gram spinazie, 1 eetlepel olijfolie, 200 gram bloem, snuifje zout, 3 eierdooiers, 1 ei, Voor de saus, 4 mandarijnen, 100 gram ongezouten boter, basilicumblaadjes (enkele), salieblaadjes, 1⁄2 theelepel nootmuskaat, peper, zout

  • Italiaans Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Italiaans Voorgerecht
  • 30-60 min
Pasta ovenschotel met doperwtjes en spek

Pasta ovenschotel met doperwtjes en spek

Makkelijke en lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

500 gram pasta (kleine), 4 eetlepels bieslook (fijngehakt), 150 gram gerookte spekblokjes, 100 gram oude kaas (geraspt), 300 gram erwtjes (diepvries), 2 lookteentjes (geperst), 200 milliliter volle room, 100 milliliter passata, 1 ui (gesnipperd), boter, peper, zout

  • Italiaans Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Italiaans Ovenschotel
  • 30-60 min
Ravioli van krab met pompoensaus

Ravioli van krab met pompoensaus

Makkelijk en overheerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

15 cl groentebouillon, 200 gram pompoenblokjes, 200 gram krab (uit blik), 1 eetlepel citroensap, 10 cl room, 100 gram ricotta, 1 ei, 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1 eetlepel munt (fijngehakt), handvol salieblaadjes, olijfolie, peper, zout, Voor het deeg : , 200 gram bloem (pasta), 2 eieren

  • Italiaans Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Italiaans Voorgerecht
  • 20-30 min
Zuurkoolsoep met appel en rookworst

Zuurkoolsoep met appel en rookworst

Een  hartige winterse soep 

INGREDIENTEN

200 gram gerookt spek (mager), 200 milliliter zure room, 1 liter vleesbouillon, 1 eetlepel bloem, 1 rookworst, 500 gram zuurkool (wijn), 2 appels (rode), 2 lookteentjes, 2 rode uien, 8 sjalotten, 1 theelepel paprikapoeder, 2 laurierblaadjes, 3 takjes tijm, 4 eetlepels zonnebloemolie, 4 eetlepels arachideolie, peper, zout

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas
  • Eigen recept

Lauwwarme salade met Val-Dieu kaas

Zo'n salade heb ik ooit eens gegeten in een restaurant en altijd onthouden omdat het zo lekker was. Nu ik deze kaas per toeval in huis had dacht ik er aan om deze salade zelf eens een keer te maken. Ik heb met een beetje wat ik nog wist en een beetje wat ik op internet heb gevonden deze heerlijke salade gemaakt.Het is een stevige, lauwwarme maaltijdsalade dus erg geschikt voor de winter als je even genoeg hebt van de dikke maaltijdsoepen, stamppotten en ovenschotels.TIP: Een praktische bijkomstigheid is dat het Val-Dieu kaasje, als je het middendoor snijd, precies genoeg is voor 2 personen ;) :P :)

INGREDIENTEN

1 Val-Dieu kaasje, 1 zak gemengde sla (100 gram), 100 gram spekreepjes, gebakken, 1 appel, gebakken , handvol walnoten, geroosterd, handvol blauwe bessen, 2 el walnotenolie, 1 el appelstroop, 1 el appelazijn, 1 tl mosterd, peper en zout (Vinaigrette), cranberry compote (preiselbeeren), optioneel: champignons (kan ook ivp het spek als vega optie.)

  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 15-01-2021
  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top