1. Home
  2. Recepten

recepten (394.323) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Cheesburger Pizzaswirl

Via facebook Tasty ,iets ander met pizzadeeg..

INGREDIENTEN

Vel Pizzadeeg, 500 gram Gehakt, 1 Ui gesnipperd, zout, peper, Cheddar kaas, TomatenKetchup,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2019
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Goed gevulde linzensoep

Als er iemand in ons gezin zich niet lekker voelt, maken we vaak een goede soep. Deze hielp ook om zich weer sneller fit te voelen.

INGREDIENTEN

2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 3 rode paprika's, 1 courgette, 1 rode peper, 100 g chorizo, 4 el olijfolie, 2 blikken tomaatblokjes (à 400 g), 2 runderbouillontabletten, 2 blikjes linzen (à 400 g), verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen op de BBQ met chermoula

Op zoek naar een snel en simpel hapje voor op de barbecue? Probeer dan zeker deze mosselen met chermoula, de ideale starter van jouw barbecue waar het westen en het oosten elkaar ontmoeten........Chermoula of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken. Het wordt traditioneel gebruikt voor het kruiden van vis of zeevruchten, maar kan ook worden toegepast bij vlees- en groentegerechten.

INGREDIENTEN

½ kg mosselen, , Voor de chermoula :, , een handje dragon, een handje platte peterselie, een handje koriander, 1 teentje knoflook, Sap van een een halve citroen, zeste van een halve citroen, een scheutje olijfolie, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2019
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

GEGRILDE GAMBA'S MET LENTE-UI, TOMAAT EN AMANDELPOEDER

Heerlijk gambagerecht dat snel en makkelijk te bereiden is op de BBQ

INGREDIENTEN

5 eetlepels Solo Vloeibaar (margarine/boter), 12 verse gamba's, 1 bos lente-uien, scheutje balsamicoazijn, 2 rijpe tomaten, amandelpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2019
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GAMBA'S À LA TROPÉZIENNE

Lekker als voor-of als hoofdgerecht deze gamba's uit de oven 

INGREDIENTEN

8 gamba's, 2 jonge uien, 1 teentje fijngehakte knoflook, 10 zwarte olijven, 1 takje verse rozemarijn, 1 ui, 2 tomaten in blokjes, 3 blaadjes fijngehakte basilicum, solo vloeibaar of boter, fleur de sel, peper, Provencaalse kruiden, espelettepiment, 2 porties notensla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-08-2019
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige scampispiesjes met avocadodressing

Dit zijn werkelijk zalige spiesjes die van de grill of van de BBQ komen ......

INGREDIENTEN

24 scampi (gepeld en darmkanaal verwijderd), 2 limoenen (in dunne plakjes + extra partjes), 1 limoen (enkel het sap), 2 knoflookteentjes, 1 el peterselie (fijngehakt), 2 tl chilipoeder, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl chilivlok, paprikapoedersnuifje, 2 el gemengde pitten (en zaden), 3 el olijfolie, peper en zout, , Voor de dressing :, 1 avocado (enkel het vruchtvlees), 2 el koriander (fijngehakt), 1 knoflookteentje (geperst), 1 limoen (enkel het sap), 150 g Griekse yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde gemarineerde gamba op de BBQ

. De gamba's minimum 1 uur marineren alvorens te grillen ! Lekker op de BBQ geef er eventueel een slaatje bij en Frans stokbrood

INGREDIENTEN

Gamba's12, knoflook2 teentjes, citroensap1, komkommer1, tomaten4, bladpeterselie½ bosje, witte wijnazijn4 el, olijfolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zomer Stoofschoteltje met Shoarma van Project Gezond...

Het klinkt misschien een beetje raar deze zomerstoofschotel met shoarma vlees, maar soms verdient een recept een try out en zo kom je tot iets heel smakelijks. Mooie magere schnitzels even in shoarmakruiden gemarineerd, gebakken met paprika, ui en courgette. Een lichte zomerschotel die zó op tafel staat. https://www.projectgezond.nl/ Wij hebben ervan genoten . Voor ons een blijvertje. Lijkt mij ook lekker met rijst, macaroni en eventueel kip , kalkoen of runderreepjes. Paprikapoeder en kerrie brengen deze schotel perfect op smaak. En slechts 436 Kcal dit gerecht. Ik gebruikte de shoarmamix van Project Gezond via onderstaand recept. https://www.smulweb.nl/recepten/1471807/Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond  

INGREDIENTEN

200 gr ongepaneerde schnitzel, 6 gr shoarmakruiden, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 kleine courgette (250 gr), 1 rode paprika, 1 ui, 300 gr gezeefde tomaten, 300 gr krieltjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Havermoutkoekjes

Marjo

INGREDIENTEN

150 gram zelfrijzend bakmeel, 300 gram havermout, 2 eieren, 200 gram harde boter, 200 gram witte basterdsuiker, 100 gram stukjes melk chocolade, 100 gram stukjes witte chocolade

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Carrot cake met roomkaas frosting

Worteltaart of carrot cake klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt ontzettend lekker. Een carrot cake is echt een recept voor de herfst, aangezien je allerlei specerijen aan het beslag toevoegd die je echt aan de herfst doen denken. Deze carrot cake maak je met een romige roomkaas frosting die je over de cake smeert. Heerlijk!

INGREDIENTEN

Wortelcake:, 225 ml zonnebloemolie, 4 eieren, 225 gr lichtbruine basterdsuiker, 250 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 1 tl baksoda, Snuf zout, 1 tl kaneel, 2 tl speculaaskruiden, 300 gr geraspte wortel, 100 gr walnoten, , Roomkaas frosting:, 200 gr roomkaas, 75 gr roomboter (kamertemperatuur), 100 gr poedersuiker, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

romescosaus

Gevonden op de site van mady by ellen

INGREDIENTEN

50 gram geroosterde blanke amandelen, 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt, 1 rode peper, zaden verwijderd en fijngehakt, 1 rode paprika, zaden verwijderd en in stukjes, 2 grote trostomaten, schoongemaakt en in stukjes, Zwarte peper en zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pruimenjam met een tic

Eigenlijk is het niet pruimenjam met 1 tic maar zelfs met meerdere tikken Pruimenjam had ik nog nooit eerder gemaakt maar omdat ik wel  genoeg ervaring heb met andere soorten jam en omdat ik daar graag een of ander likeurtje aan toevoeg wilde ik dat met deze pruimenjam ook weer zo doen.  Ik had zoveel pruimen dat ik niet hoefde te kiezen en ik kon dus meteen 3 varianten maken. Te weten: Moscatel (= een zoete Spaanse dessertwijn) Licor 43 en Amaretto.  Kaneel heb ik als rode draad bij alledrie de jams gebruikt. Ik gebruik altijd de minder zoete geleisuiker speciaal (van Gilse). Ik heb in dit recept 500 gram suiker (Geleisuiker speciaal) op 1500 gram pruimen gebruikt. (Dus 1 deel suiker op 3 delen vruchten) Heb je minder pruimen dan kun je gewoon dezelfde verhouding hanteren.

INGREDIENTEN

- 1500 gram pruimen, ontpit en in stukjes, - 500 gram Geleisuiker speciaal (van Gilse), - 3 borrelglaasje Moscatel, Licor 43 of Amaretto, - kaneelstok of 1 tl kaneelpoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Regionaal
  •  20-30 min.

Rillettes van gerookte paling

Wat is er leuker dan uw gasten eens flink te verwennen met originele, verrassende gerechten? Dat begint natuurlijk bij het aperitief. Deze rillettes van gerookte paling is zo'n heerlijk aperitiefhapje. Geserveerd in schaaltjes of op toastjes gesmeerd, feestelijk oogt het altijd. En u kunt er alle kanten mee uit. Probeer ook andere gerookte vissoorten. zoals zalm of heilbot. 

INGREDIENTEN

200g gerookte paling, 300g geklopte room, 1 sjalot, gehakt, 1 el peterselie, gehakt, citroensap, Peper en wat zout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Frans
  •  0-10 min.

Vis met pesto en couscous in een krokant jasje

Lekker en origineel gerecht dat makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

600g visfilets (bv. Zeewolf, Schelvis, Kabeljauw, ...), 6 vellen brickdeeg, 100g couscous, 4 el verse pesto, 2 tomaten, 30g boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Scampi,kabeljauw met Ricard en Noilly Prat

Erg lekker gerecht met een subtiele saus

INGREDIENTEN

600g Kabeljauw, 24 scampi, 2.5 cl pastis of ricard, 2.5 cl Nouilly Prat, 2 sjalotjes, 2 grote wortelen, 1 kleine courgette, Visfond of kreeftenfond +/- 20cl, peper en zout, 1 el bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kabeljauw met tomaten en een zoet-zuur preisausje

Makkelijk en super lekker visgerecht

INGREDIENTEN

4 stukken kabeljauw (+/- 150g/stuk), 2 tomaten, in dunne plakjes, 4 plakjes Gandaham, 2 prei, 2 el suiker, 1 teentje knoflook, 1 el witte wijnazijn, klontje boter, arachideolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kabeljauwfilet met lichte tomaat-kapper roomsaus

Heerlijke kabeljauwfilet met een pittige roomsaus 

INGREDIENTEN

4 kabeljauwfilets, 2 el kappertjes, 4 tomaten, gepeld en in blokjes, 3 takjes citroentijm, 1/2 ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, 1 el citroensap, 1 tl suiker, 1 klontje boter, 50 ml room, 2 tl olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aperol rosé

Zomers lekker!

INGREDIENTEN

Aperol, Rosé wijn (niet bruisend), Spuitwater

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2019
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Chicken Adobo meets Nasi Goreng

Kip Adobo is een simpel gerecht uit de Filipijnen en dat heb ik laatst gemaakt met een vriendin. Ik heb dit nu een paar keer gemaakt en nu ga ik het op mijn manier doen. Voor dit gerecht is het wel van belang dat de kip lang kan marineren dus avond van te voren doen! Ook de rijst een avond van te voren koken omdat je deze later gaat bakken. 

INGREDIENTEN

2 kipfilets in blokjes, 8 el soyasaus, 5 tenen knoflook geplet, 300 gr rijst (basmati of pandan), 2 paprika's, bosje lente of bosui (optioneel), 1 prei, 2 uien, 2 rode pepers, 1,5 kopje water, 3 laurierbladeren, 2 el azijn, 1 tl suiker, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nasi Goreng van Meyke

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin. Of eigenlijk, wat tips over hoe dit te maken zoals ze in haar deel van indonesie dit maken. ook fijn is dat het geheel zonder pakjes en zakjes is. Nou heb ik in dit recept wel ham gebruikt maar die kun je ook weg laten want dat zit er origineel niet in. Voor de rest gewoon simpel maar lekker! Mijn vrienden waren in ieder geval enthousiast. 

INGREDIENTEN

300 gr. basmati of pandan rijst, 2 paprika's, 2 rode pepers waarvan 1 ontdaan van zaadjes, 1 Prei, 4 tenen knoflook, 2 uien, peper, zout, kurkuma, 150 gram hamblokjes, 4 eieren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witte wijnsaus

Witte wijnsaus, ook een basis voor andere sausen bij een lekker stukje vis.

INGREDIENTEN

20g Boter, 25g bloem, 1dl witte wijn, 1dl room, citroensap, peper en zout, visfumet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2019
  • Frans
  •  20-30 min.

Dugléré saus

Een heerlijke warme saus voor bij vis. Een wijnsaus opgewerkt met tomaten, sjalotjes en peterselie

INGREDIENTEN

-Witte wijn saus op de klassieke wijze (Zie onder sauzen), -Halve sjalot, -120g tomaten blokjes, -Peper en zout, -Peterselie 10g, -room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2019
  • Frans
  •  20-30 min.

Broccoligratin

Makkelijk en lekker bijgerecht

INGREDIENTEN

2 broccoli, Bechamelsaus, 70g Geraspte Gruyère, Peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2019
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aubergines met sausje van shirt miso

Japans bijgerecht, bijzonder lekker van smaak en erg lekker als bijgerecht bij rijst en gebakken tofu.

INGREDIENTEN

4 aubergines, 4 lente-uitjes, 2 cm gember, 2 el shiro misu, 1 tl vloeibare honing, 3 el olijfolie, 2 el rijstazijn

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2019
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde aardappel met champignons en knoflook

Pittig bijgerecht uit de oven

INGREDIENTEN

4 grote Aardappelen, 90g Boter, 1 Ui, gesnipperd, 3 teentjes Knoflook, 175g Paddesntoelen de Paris, in 4 gesneden (niet de grote stukken), 45g Hazelnoten, geroosterd, 1/2 Citroensap, en geste, 2 el Peterselie, gehakt, Peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2019
  • Belgisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Bananenbrood

Ik onderzoek graag hoe ik koolhydraten, suikers en vet kan beperken in mijn eetpatroon, In die zoektocht experimenteer ik graag met o.a. met kikkererwtenmeel. In mijn zoektocht naar een lekker suikervrij alternatief van koekjes en cake stuitte ik op het fenomeen bananenbrood. Daarmee ben ik gaan experimenteren met een, volgens mij, heerlijk resultaat.

INGREDIENTEN

3 bananen, 150 gram kikkerwtenmeel, 2 theelepel bakpoeder, 3 eieren, snuf zout, 75 gram ontpitte dadels, 1 hand noten (amandel, hazelnoot, wat je lekker vindt, snuf kaneel, bakpapier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere dips voor borrel of bij je volgende feestje eenvoudig te maken

Het was al even geleden dat ik dipsauzen had gemaakt. Toen we afgelopen vrijdag eters kregen vond ik het wel weer eens leukom wat dips te maken bij de borrel. Even experimenteren en dit kwam eruit. Lekker met van die kleine Italiaans stokjes maar ook lekker met wat komkommer, reepjes paprika etc.

INGREDIENTEN

Lekkere dip van roomkaas met chilisaus, 100 gram roomkaas, 4 eetlepels pittig zoete chilisaus (Chinese), , Pesto van gedroogde tomaten, 40 gram gedroogde tomaten op olie, Basilicumblaadjes van plm. 4 stengels, Plm. 20 gram geraspte Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook geperst, 10 gram pijnboompitten, Plm. 2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten, Zout, vers gemalen peper, , Blauwe kaas-dip met walnoten en honing, 100 gram roomkaas (light), 1 eetlepel melk, 2 theelepels citroensap, Vers gemalen zwarte peper, Paar druppels citroensap, Plm. 30 gram of meer naar smaak pittige blauwe kaas (Roquefort of Danish blue), Plm. 15 gram gehakte walnoten, 1 eetlepel vloeibare honing, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zomers stamppotje sperziebonen met een Italiaans tintje

Ik had nog nooit een stamppotje met sperziebonen gemaakt en het leek me wel wat. Diverse combinaties kwamen bij me op, maar ik koos uiteindelijk voor de Italiaanse versie. Lekker met pesto, gedroogde tomaten en gerookte kipfilet (omdat het snel moest gaan). Je kunt natuurlijk ook gewone kipstukjes, lekker gebakken, door de stamppot mengen.

INGREDIENTEN

350 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd, 600 gram kruimige aardappelen, geschild in stukken gesneden, 2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten, 3 lente-uitjes, schoongemaakt in ringetjes gesneden, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 2 theelepels gedroogde tijm, 3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in stukjes gesneden, Plm. 150 gram gerookte kipfilet in stukjes gesneden, 1 flinke eetlepel basilicumpesto, Peper, zout, nootmuskaat, 1 dl warme melk, 2 eetlepels kruidenroomkaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aziatisch gemarineerde zalmfilet uit de oven snel en slank

Hoe langer je de zalm laat marineren des te lekkerder smaakt de zalm. Met de marinade gaat de zalm de oven in. Dus dat gaat snel. Dit recept is een combinatie van recepten van internet.

INGREDIENTEN

2 stukken zalmfilet, 2 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus, 2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 eetlepel gembersiroop, Mespunt cayennepeper, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met ham prei en champignons in roomsaus beetje ouderwets

Vroeger thuis aten we op zaterdag vaak heel eenvoudige macaroni met alleen gebakken uien, ham en geraspte kaas. Ik vond dat altijd heerlijk. Deze pasta lijkt er een beetje op, maar heeft wel wat meer toevoegingen.

INGREDIENTEN

300 gram pasta (kies wat je het lekkerste vindt), Saus, 20 gram roomboter, 250 gram champignons, schoongemaakt in plakjes, 5 sjalotjes, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 dunne prei, schoongemaakt in stukjes gesneden, 1/2 kruidenbouillontablet, 150 gram lekkere gekookte ham in reepjes, 125 ml slagroom of kookroom, zout, peper, 2 theelepels gedroogde oregano, 2 theelepels citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige biefstuk bakken

De perfecte biefstuk bakken, hoe doe je dat eigenlijk? Onderstaand vind het stappenplan voor de perfect gebakken biefstuk. Ik houd van pittige biefstuk, vandaar dat ik sambal bij de jus doe. Als je niet van pittig houdt laat je de sambal weg. 

INGREDIENTEN

4 stuks biefstuk, op kamer temperatuur, versgemalen zout, 1 el zonnebloemolie, 100 g roomboter, 4 el sambal badjak,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gebakken zalm met dille citroen saus

Zalm bakken is lekker snel voor een doordeweekse maaltijd. Om de zalm precies goed te bakken heb je wel een handleiding en focus nodig. Dit recept helpt je hierbij. Lekker met een frisse en romige citroen dille saus. Serveer met groenten en aardappelen. 

INGREDIENTEN

25 g roomboter, 25 g bloem, 175 ml room, 175 ml melk, rasp van een halve citroen, sap van een halve citroen, 10 g verse dille, versgemalen peper en zout, 4 zalmmoten, 2 el zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Witlofschotel

Een ouderwetse witlofschotel zoals mijn moeder hem maakt. Dit Hollandse gerecht is heerlijk zoals het is en is het best in zijn eenvoud. Combineer de schotel met verse aardappelpurree. 

INGREDIENTEN

4 witlofstronken, Versgemalen zout, 8 plakken ham, 300 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken bonen met spek en peterselie

Bruine bonen is een typisch Hollands product. Heo maak je ze nou het lekkerst klaar? Ik denk door het zachte van de bruine bonen te combineren met knapperig spek en frisse peterselie! 

INGREDIENTEN

500 g bruine bonen, uitgelekt, 200 g gerookte spekreepjes, 10 g verse krulpeterselie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.

Snelle zomerpasta met doperwten en citroen

 Deze snelle zomerpasta staat binnen een mum van tijd op tafel, want de saus maak je in de keukenmachine. Verder is het een kwestie van pasta koken en pijnboompitten roosteren. Eitje dus!        

INGREDIENTEN

450 gram fusilli (of penne of rigatoni), Handje pijnboompitten, 2 tenen knoflook, gepeld en geplet, Handje verse peterselie, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 theelepel gedroogde oregano, 375 gram doperwten uit de diepvries (of gebruik 225 gram diepvries + 150 gram verse), 400 gram ricotta, 1 citroen, de geraspte schil + 2 à 3 eetlepels van het sap, 60 ml olijfolie + extra, Parmezaanse kaas, geraspt (naar smaak), Gedroogde chilipeper (naar smaak), Zout & peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pittige sperzieboontjes

Wat is de lekkerste bereiding voor sperzieboontjes? Ik ben dol op pittige sperzieboontjes. Eet ze naast een stukje vlees en aardappelen, bij een Indische rijsttafel of gebruik ze als basis van een wokgerecht met kip en rijst. 

INGREDIENTEN

500 g sperziebonen, gewassen en schoongemaakt, 1 el zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 tomaat, in blokjes gesneden, 2 el sambal badjak, Versgemalen peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Courgette Broccolisoep

Klaar voor een snel soepje op een doordeweekse dag? Deze courgette broccolisoep is heerlijk romig en vullend. Wil je graag iets extra's toevoegen? Garneer de courgette broccolisoep met uitgebakken spekjes of gerookte zalm. 

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 el zonnebloemolie, 1 courgette, gewassen en in blokjes gesneden, 1 broccoli, gewassen en in roosjes gesneden, 1 el paprikapoeder, Versgemalen peper en zout, 2 l groentebouillon, 2 el crème fraîche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige paddenstoelensoep

Deze soep is een alleskunner. Heerlijk voor op een doordeweekse dag in een grote kom met een warm broodje ernaast, als amuse of als voorgerecht bij een chique diner. Romige paddenstoelensoep is altijd goed. 

INGREDIENTEN

500 g paddenstoelenmix + extra voor garnering, 50 g roomboter, 150 ml room, 1 tl tijm, versgemalen peper en zout, 500 ml groentebouillon, 2 lente uitjes, in ringen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pastaovenschotel met champignons

Wat is er lekkerder dan een dampende ovenschotel uit de oven op een koude dag? Deze pastaovenschotel is romig door de creme fraiche en vol van smaak dankzij de witte wijn en Italiaanse kruiden. Haal de pastaqueen in jezelf naar boven met dit makkelijke recept. Tip: maak deze ovenschotel voordat vrienden en familie op bezoek komen en schuif hem in de oven als ze net aankomen. Je huis zal fantastisch ruiken en ze zullen alvast trek krijgen! 

INGREDIENTEN

300 g spaghetti, 500 g champignons, 300 g kipdijfiletreepjes, 50 ml creme fraiche, 100 ml witte droge wijn, 15 g gemengde verse Italiaanse kruiden, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 75 g geraspte Parmezaanse kaas, 75 g geraspte mozzarella

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bitterballen met champignons, tijm en mozzarella

Ben jij ook zo dol op bitterballen? Deze bitterballen maak je met champignons, tijm en mozzarella. Een heerlijke smaaksensatie voor in de herfst. Zelf bitterballen is een echte aanrader. En het is niet moeilijk! 

INGREDIENTEN

250 g champignons, 1 ui, gesnipperd, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, roomboter, 5 g verse tijmblaadjes, , Voor de roux:, 60 g roomboter, 60 g bloem, 500 ml sterke groetenbouillon of paddenstoelenbouillon, versgemalen zout en peper, 10 g peterselie, fijn gesneden, 75 g geraspte mozzarella, 2 eidooiers, , 2 eiwitten, 150 g bloem, 150 g paneermeel, Frituurolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-08-2019
  • Wereld
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top