Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (390.985) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Bladerdeeghapjes met spinazie en feta

Bladerdeeghapjes met spinazie, feta en pijnboompitten. Perfect als tussendoortje of borrelhap. 

INGREDIENTEN

- 10 plakjes bladerdeeg, - 200 gram spinazie, - 200 gram feta, - 50 gram geraspte kaas, - 25 gram pijnboompitten, - 2 teentjes knoflook, - 1 sjalot, - peper en zout, - 1 ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2018
  • Wereld
  •  20-30 min.

Pikante gehaktballetjes in zoetzure saus

Eerst gepikt van de nu gesloten website 'allrecipes.nl' en toen 'getuned'

INGREDIENTEN

500gr rundergehakt, één ei, kleine gewone ui, halve rode paprika, kwart verse rode peper, klein teentje knoflook, eetlepel verse koriander, paneermeel, zoetzure chilisaus, ketjap manis, citroensap en peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2018
  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stoofperen cheesecake

Stoofperencheesecake is een feestje voor iedereen, de zoete peertjes, kruidige cheesecake en bastogne bodem zijn een onweerstaanbare combinatie!

INGREDIENTEN

Stoofperen, 500 gr stoofperen, 1 citroen, 150 ml soepele rode wijn, 1 kaneelstokje, 50 gr suiker, 2 kruidnagels, Water, , Cheesecake, 1 pak kandijkoeken, 1 kg kwark, 1 citroen, 2 zakjes vanillesuiker, 80 gr custard, 275 gr lichtbruine basterdsuiker, 200 gr roomboter, 5 eieren, Kaneel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2018
  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pumpkin spice cake met kaneel-mascarponefrosting

Pumpkin spice cake met kaneel-mascarponefrosting is de ultieme hersft cake. Lekker kruidig met een twist van pure chocolade, een must-try!

INGREDIENTEN

Cake, 300 gr pompoen, 300 gr zelfrijzend bakmeel, 2 tl bakpoeder, Zout, 1,5 el koek- en speculaaskruiden, 180 ml zonnebloemolie, 3 eieren, 250 gr lichtbruine basterdsuiker, Vanille-extract, , Frosting, 250 gr mascarpone, Poedersuiker, Zout, Vanille extract, Kaneel, Pure chocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2018
  • Wereld
  •  30-60 min.

Pittige Andijvie

Pittige andijvie, aardappeltjes en vlees,vis of een vleesvervanger erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Probeer het nu zelf!

INGREDIENTEN

2 kroppen andijvie, 8 el olijfolie, 3 el Tromp & Rueb Kruidenazijn, 1 tl cayennepeper, 4 teentjes knoflook, zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2018
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pompoen broodjes met kaas en salie

Pompoen, kaas en salie is zo'n gouden combinatie waar ik rond deze tijd van het jaar ontzettend veel zin in krijg! Deze leuke broodjes hebben het allemaal en zijn fantastisch van smaak. Probeer ze nu en serveer ze als brunch, bij de high tea of als borrelhapje!

INGREDIENTEN

400 g gekookte pompoen of een hele pompoen (5 minuten in de magnetron op 1000 W met een laagje water in een schaal), 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, 1 el fijn gesneden verse salie, 1 tl zout, 1 tl knoflookpoeder, bloem, 340 g super croissant deeg, 200 g geraspte kaas, 1 los geklopt ei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2018
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met Catalaanse worstjes

Een heerlijke ovenschotel met Mediterrane groenten en Catalaanse worstjes smaakt niet alleen in de zomer heerlijk maar eigenlijk wel het hele jaar rond.  Ik heb de worstjes in stukken gesneden maar je kunt ze ook gewoon heel laten. Als alternatief kun je ook prima verse chorizo worstjes gebruiken. Verder kun je in plaats van Pimenton de Vera ook gerookte paprikapoeder of een pikante olie gebruiken. Het snijden is het meeste werk voor de rest doet de oven zijn werk. Als je de laatste 5 minuten de grill stand gebruikt krijg je een lekker krokant geheel.

INGREDIENTEN

- 300 gram Catalaanse worstje (of verse chorizo), - 1 aubergine, - 1 courgette, - 1 oranje (of gele) paprika, - 1 ui, - 1 grote tomaat, - 1 kilo aardappelen, - 2 teentjes knoflook, - 1 tl Pimenton de Vera (gerookte paprikapoeder of pikante olie kan ook), - peper en zout, - olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2018
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hartige pompoentaart met feta en walnoten

Het is weer herfst, dus pompoenentijd..Ze zijn niet alleenheel gezond en veelzijdig, maar ook erg lekker. Doordat de oogst erg groot was, verzin ik steeds andere combinaties.Vandaag dus een vegetarische combinatie met feta en walnoten.

INGREDIENTEN

5 hartige bladerdeeg, 1 kleine pompoen (+/- 1 kilo), 1 courgette, 1 rode ui, 1 hand walnoten, 1 el balsamico-azijn, 3 el honing, 100 ml creme fraiche, 4 eieren, 150 gram Feta, 1/2 el zout, 1/2 el peper, 1/2 el nootmuskaat, snufje verse of droge tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-10-2018
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Moeder's erwtensoep

Ik was door een aantal kookboeken aan het snuffelen toen uit één van de boeken een vel papier viel: mijn moeder's (RIP) recept voor erwtensoep. Mijn God, wat was ik blij zeg! Ik dacht dat ik haar recept nooit opgeschreven had, dus de erwtensoep dit ik maakte was altijd van recepten die ik in kookboeken vond of online. Ben meteen inkopen gaan doen om er vandaag nog mee te beginnen. Mijn moeder vond altijd dat een soep vullend moest zijn, dus rijk aan verse ingrediënten en vlees. En dit gold vooral voor erwtensoep: die was pas goed als de soeplepel er rechtop in overeind bleef staan. Het is een ouderwets recept, dus je bent er bijna twee dagen mee bezig. Het duurt even, maar dan heb je ook wat! Haha!

INGREDIENTEN

VOOR ZO'N 5 LITER SOEP, 1,5 kilo spliterwten, 2 schenkel met been, 2 schouderkarbonades, 2 mergpijpjes, 1 Gelderse rookworst (ik gebruik er zelf altijd 2), 1 pond riblap met vet, 750 gram prei (ALLEEN lichtgroene en witte gedeelte), 100 gram selderij groen (bij voorkeur het groen van de selderijknol, liever geen bleekselderij), 4 blokjes rundvleesbouillon (LET OP: in bouillonblokjes en -poeders zit doorgaans de chemische smaakversterker E621 (MNG=Mononatriumglutomaat), ook bekend als Ve-Tsin. Gebruik er dus niet teveel van. Sommige mensen zijn er zelfs erg allergisch voor. Beter is dat je dit minder of niet gebruikt en met zeezout of kosher zout op smaak brengt., Zout en peper om op smaak te brengen.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-10-2018
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Herfst Kabeljauw

Kabeljauw lijkt zo'n saaie witvis maar de mogelijkheden zijn onbeperkt zeker met 'slow en low baking' Recept is geheel uit eigen hoed maar wel geïnspireerd door de herfst

INGREDIENTEN

3 kabeljauwfilets, 500 gr pompoen, 300gr bintjes, 200gr venkel, twee witte uien en één rode ui,één teen knoflook, een rode paprika, glas witte wijn of Vermout, half visbouillonblok, olijfolie, 4 seizoenenpeper, beetje grof zeezout en ruim rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2018
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Witlof met Serranoham en brie

Lekker hoeft niet altijd moeilijk te zijn, als je maar de juist ingrediënten gebruikt.  Deze versie van witlof met ham en kaas is daar een duidelijk voorbeeld van. Het is zelfs zo lekker dat je dit prima met een dineetje of met kerst op tafel kunt zetten en het is zo simpel te maken dat echt iedereen het kan maken.  Je hoeft hier echt geen keukenprinses voor te zijn.

INGREDIENTEN

- 2 stronken witlof, - 8 plakjes Serranoham, - 4 plakken brie (ongeveer ½ punt=100 gram), - peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Romige wraps met kip en avocado

Door de geprakte avocado en crème fraîche zijn deze wraps met kip super romig. En... binnen 20 minuten staat dit gerecht op tafel!

INGREDIENTEN

- 4 wraps, - 2 avocado's, - 100 ml crème fraîche, - 50 g cherrytomaatjes, - 200 g kip, - 150 g geraspte kaas, - peper en zout, - paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-10-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Malse Indisch gekruide schouderkarbonades uit de oven

Nu eens geen karbonades gebakken in de Koekenpan, maar lekker gemarineerd gebakken in de oven. Je hebt er geen omkijken naar.  Heerlijk bij een stamppotje.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, peper, zout, flinke theelepel sambal oelek, 1 volle theelepel gemberpoeder (djahé), 1/2 theelepel laospoeder, 1/2 theelepel serehpoeder, 2 teentjes knoflook (gepeld en heel fijn gesnipperd), 1 eetlepel bruine basterdsuiker of gewone kristalsuiker, 1 eetlepel witte azijn, 1 eetlepel zonnebloemolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2018
  • Indisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bloemkoolschotel met champignons en spekreepjes

Weer eens een andere bloemkool dan met gehakt. De bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes worden tegelijkertijd gekookt. Daarna in de Ovenschaal gemengd met gebakken champignons en knapperig spek. Lekkere saus erover en wat geraspte kaas en uit de oven.....lekker smullen. N.B. Vind je het moeilijk zelf een kaassaus te maken dan zijn er van diverse merken zakjes kaassaus te koop.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen, niet al te kruimig, geschild in wat grotere blokjes gesneden, Bloemkool schoongemaakt, in middelgrote roosjes verdeeld ter grootte van de aardappelblokjes, Zout, peper, 150 gram mager rookspek in reepjes of blokjes, 10 gram boter, 150 gram champignons, schoongemaakt in plakjes., 1 theelepel kerriepoeder, , Kaassaus, 40 gram (room)boter, 40 gram bloem, 4 dl melk, 1 losgeklopt ei, Plm. 40 gram pittig belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geschnetzeltes met cantharellen

Dit is een heerlijke variant op het klassieke recept van Zürcher Geschnetzeltes-van-kalfsvlees en champignons. Het grote verschil zit hem in het gebruik van verse cantharellen en rode wijn. Verder heb ik hier, bij gebrek aan kalfsvlees, gekozen voor reepjes van varkensschnitzels. Kalfsvlees is en blijft natuurlijk een aanrader, maar je kunt ook heel goed kalkoen gebruiken. Mogelijkheden genoeg dus.

INGREDIENTEN

- 600 gram (varkens)schnitzels, in reepjes gesneden, - 300 gram verse cantharellen, - 2 uien, - 1 teentje knoflook, - roomboter, - 2 el bloem, - 150 ml droge rode wijn, - 150 ml (paddenstoelen)bouillon, - 200 ml (kook)room, - peper en zout, - peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2018
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode kool salade

Een lekker bijgerecht wat ik bij een vriendin heb gegeten en meteen het receptje van heb gevraagd. Super simpel maar erg lekker bij allerlei soorten vlees/vis/vega gerechten.

INGREDIENTEN

400 gram rode kool, fijn gesneden, 75 gram rucola, Fetablokjes naar smaak, 1 mandarijn, gepeld en in stukjes gehakt, 50 gram walnoten, 50 gram pijnboompitten, Klein blikje mais, Mosterd-dille dressing naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2018
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Grandioos lekkere frambozentrifle die iedereen lust

Een recept wat ik via via gekregen heb en ook aan iedereen weer doorgeef die het geproeft heeft. Het is zo super simpel, maar grandioos lekker! Omdat het een fris nagerecht is past deze er altijd wel bij in na een etentje. 

INGREDIENTEN

5 eiererkoeken, 100 ml frambozen limonadesiroop, 1 beker slagroom (250ml), 1 bak vanillekwark (450/500g), 1 doos diepvriesframbozen, Poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2018
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Teriyaki chicken

Recept eerder gemaakt maar dan met chicken wings ook lekker maar veel kluiven.

INGREDIENTEN

150 ml sojasaus, 3 eetl bruine basterdsuiker, 2 eetl honing, 1 teen knoflook (geperst), 2 theel sesam olie, 1 eetl witte wijnazijn, 1 eetl maizena, 800 gr kippendijen (kipfilet), 300 gr gele rijst, 500 gr broccoli, 300 gr peultjes, 2 eetl sesamzaad, 1 lente / bosui in ringetjes, 1 rode peper in ringetjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lasagne piccanti

Ik maak dit recept al jaren en het blijft telkens weer lekker en verrassend

INGREDIENTEN

1 pak lasagne Bolognese, 1 groentepakket (bijv. Thaise wokgroente), 250 gram gehakt, 4 dl. melk, 3,5 dl. water, 3 teentjes knoflook, 3 a 4 lepels ketjap, Sambal of heet pepertje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Naanpizza met Hoemoes green curry

Naanpizza met Hoemoes green curry is een perfect gerecht voor de maandagavond. Ik heb altijd wel zin in pizza, en deze is lekker verantwoord met falafel, bimi, zongedroogde tomaatjes, munt, koriander en feta blokjes. 

INGREDIENTEN

4 naanbroden, 8 el Hoemoes green curry van Maza, 1 pakje falafel van Maza, 200 g bimi, 2 el zongedroogde tomaatjes, 200 g feta, 10 g verse munt, 10 g verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indian butter chicken curry

"This is a recipe I have perfected over the years and passed onto many others. The sauce is perfect when creamy and not too thick or too thin. The level of salt and spices can be suited to your taste. Garam and tandoori masala can be found in the ethnic aisle of your grocery store."

INGREDIENTEN

1 cup butter, divided, 1 onion, minced, 1 tablespoon minced garlic, 1 (15 ounce) can tomato sauce, 3 cups heavy cream, 2 teaspoons salt, 1 teaspoon cayenne pepper, 1 teaspoon garam masala, 1 1/2 pounds skinless, boneless chicken breast, cut into bite-sized chunks, 2 tablespoons vegetable oil, 2 tablespoons tandoori masala

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2018
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka Masala! This recipe is so EASY, made on the stovetop and tastes just like take-out! Ready in just 30 minutes, this Chicken Tikka Masala can be on the table in no time.

INGREDIENTEN

For the chicken:, 1 1/4 pounds boneless skinless chicken breasts, thighs, or a mix, 6 tablespoons plain whole milk yogurt, ½ tablespoon grated ginger, 3 cloves of garlic, minced, 1 teaspoon cumin, 1 teaspoon paprika, 1 1/4 teaspoons salt, , For the tikka masala sauce:, 2 tablespoons canola oil, divided, 1 small onion, thinly sliced (about 5 ounces, or 1 1/2 cups sliced), 2 teaspoons grated ginger, 4 cloves garlic, minced, 1 tablespoon ground coriander, 2 teaspoons paprika, 1 teaspoon garam masala, 1/2 teaspoon turmeric, 1/2 teaspoon freshly ground black pepper, 1 14-ounce can crushed fire-roasted tomatoes (regular crushed tomatoes work, too), 6 tablespoons plain whole milk yogurt, 1/4 to 1/2 teaspoon cayenne pepper, 1/2 teaspoon salt, , Cooked rice, to serve, Cilantro, to garnish

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2018
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

ZOETE AARDAPPELSCHOTEL MET BROCCOLI EN ZALM

Lekker en gezond!!!!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, 600 gr zoete aardappel, 300 gr broccoli, 200 gr gerookte zalm, 4 eieren, 200 gr kwark, 100 gr zachte geitenkaas, Handje peterselie, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelpuree met knoflook, parmezaan, kruiden en truffelolie.

Heerlijk bijgerecht bij vis, vlees, kip, wild of andere hoofdgerechten

INGREDIENTEN

750 gram kruimige aardappels, 3 teentjes knoflook (geperst), Bosje verse platte peterselie (gesnipperd), Zwarte peper, Zeezout, 2 el citroensap, 1 - 1 ½ el Parmezaanse kaas, Goede olijfolie, Optioneel: Olijfolie met truffel is natuurlijk helemaal heerlijk,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2018
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tomato and Feta Baked Shrimp Rice

Een heerlijke combinatie van garnalen met rijst en feta.

INGREDIENTEN

95 gr rijst, 1 eetlpl olie, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, ½ theelpl gedroogde chilipepertjes, 65 ml witte wijn, 250 gr tomaten, ontveld en in kleine stukjes, 1 theelpl oregano, 1 eetlpl verse kruiden (peterselie, basilicum etc), 2 bosuitjes, in ringetjes, 250 gr grote garnalen, gepeld, 75 gr feta, verkruimeld

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2018
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Appeltaartjam

 Ik denk dat iedereen die van appeltaart houd, en dat zijn er velen, ook wel zullen smullen van deze appeltaartjam. Je kunt het ook appeltaart in een potje noemen. Ik maakte deze heerlijk jam met een gedeelte van de opbrengst van mijn eigen appelboom(pje). Ik weet eerlijk gezegd het appelsoort niet, wel weet ik dat het een friszure appel is die me doet denken aan de 'James Grieve' die wij vroeger bij de appelboer kochten.

INGREDIENTEN

- 1 kg friszure appels (James Grieve, Goudrenet), - 1 citroen (sap), - 75 gram rozijnen, - 50 gram walnoten (gehakt), - 1 kaneelstokje, - 200 gram geleisuiker speciaal, - 1 borrelglaasje Calvados (Rum of Amaretto kan ook), - 300 ml water of appelsap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde Komkommer en Kerstomaatjes

Lekker !

INGREDIENTEN

1 komkommer, 8 kerstomaten, 0.5 teen knoflook, 1 bosje bieslook, zout, 1 kuipje Philadelphia Naturel Light, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel roze peperkorrels

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2018
  • Europees Amuse
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rode Vruchten Cheesecake

A classic !

INGREDIENTEN

Bodem:, 150 g Bastognekoeken, 50 g boter, , Taart:, 400 g Philadelphia Naturel, 55 cl slagroom, 4 blaadjes gelatine, 100 g poedersuiker + 5 eetlepels, 2 stuks eiwit, 1 theelepel vanille extract, , Decoratie:, 200 g verse rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen), rode vruchtensaus, basilicumblaadjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2018
  • Amerikaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Knol­sel­de­rij­soep met lin­zen en spek

Lekkere soep die makkelijk te bereiden is .

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 100 g magere spekreepjes, 1 ui (gesnipperd), 1 teentje knoflook (uitgeperst), 1 knolselderij (in blokjes), 2 vleesbouillontabletten, 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt), 125 ml zure room, ½ zakje verse koriander (fijngeknipt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Knol­sel­de­rij-mos­terd­soep

De milde aromatische smaak van knolselderij doet het goed bij het pittige van de mosterd in deze soep.

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 1 teen knoflook, 2 el traditionele olijfolie, 150 g gesneden uien, 2 groentebouillontabletten, 3 el grove Zaanse mosterd, 1 liter kokend water, 12½ g verse bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Knol­sel­de­rij­soep met spek

Romig en hartig verenigd in één recept. Ook lekker met blokjes geitenkaas.

INGREDIENTEN

½ knolselderij, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 tl gedroogde tijm, 3 el traditionele olijfolie, 500 ml kippenbouillon van tablet, 250 ml verse slagroom, 8 plakjes ontbijtspek

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Knol­sel­de­rij­soep met kip

Overheerlijke knolseldersoep met kip en tosti met kaas

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 ui (gesnipperd), 1 knolselderij (in blokjes en groen bewaard), 1 liter kippenbouillon (van tablet), 2 kipfilets (ca. 350 g), 150 ml slagroom, 8 sneetjes (casino)brood (bruin), 100 g smeerkaas, nootmuskaat (versgeraspt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Knol­sel­de­rij-crè­me­soep

Machtig lekkere soep 

INGREDIENTEN

1 knolselderij (kleine), 3 eetlepels citroensap, 2 sjalotjes, 25 g roomboter, 1 kruidenbouillontablet, 1 takje tijm, 1 eetlepel cognac of vieux, 1 bekertje creme fraiche (125 ml), zout, peper (versgemalen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse ovenschotel lekker romig en snel klaar in 30 minuten

Gesmuld van deze heerlijke en snelle Mexicaanse ovenschotel. Lekker met geruld gehakt, Mexicaanse groentemix en natuurlijk bonen. Ik had nog wat roomkaas over dat heb ik door de ovenschotel gemengd. Dat maakte de ovenschotel nog veel lekkerder. Geen picadillokruiden? Gebruik dan je eigen samenstelling van Mexicaanse kruiden (leuke tips)

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, 2 eetlepels zonnebloemolie, 400 gram Mexicaanse groentemix, 3 eetlepels Chipotle saus (in plaats hiervan kun je ook chiliaus gebruiken), 100 gram tomatenblokjes (uit blik), 2 tl. Piccadillo kruiden van Jonnie Boer (of eigen kruidenmix zie bij leuke tips), 1 blik donkere kidneybonen (inhoud plm. 400 gram), 100 gram roomkaas (zonder kruiden), 100 gram pittige belegen geraspte kaas, ½ zak tortillachips, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2018
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

***AZIATISCHE BIEFSTUKSPIESJES***

Leg de reepjes bosui even in water, dan krullen ze op !

INGREDIENTEN

=4 (Kogel)biefstukken,in blokjes., =1 rode paprika,in stukken., =1 groen paprika in stukken., =100 ml Sojamarinade., =1 eetl.Honing., =2 Lente-/Bosuitjes, in dunne reepjes., =4 eetl.gebakken uitjes (bakje)

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2018
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

***GEWOKTE BIEFSTUK MET PEULTJES EN PAKSOI***

Asian Beef, van Biefstuk tot Balletjes.

INGREDIENTEN

=4 eetl.Sojasaus., =1 teentje Knoflook, geperst., =2 cm. verse Gember, geschild en geraspt., =1 eetl.(Sesam)olie = Sap van 1 Limoen., =300 gram Biefstukpuntjes of blokjes., =4 eetl.Pinda's, =2 eetl. Zonnebloemolie., =2 struiken Paksoi, in repen., =200 gram Peultjes., =200 gram Kastanjechampignons, in kwarten., =1 rode Peper, in dunne reepjes..

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Pas­ti­naaksoep met kas­tan­je­cham­pig­nons

Ideaal hoofdgerecht voor koude dagen: heerlijk dikke soep met paddenstoelen en een schep crème fraîche met dille.

INGREDIENTEN

400 g pastinaak, 2 sjalotten, 4 el traditionele olijfolie, 2 tenen knoflook (heel), 1½ liter groentebouillon (of van tablet), 4 middelgrote eieren, 250 g kastanjechampignons, 1 tl gedroogde dille, 125 g crème fraîche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

To­ma­ten-cham­pig­non­saus

Lekkere warme pittige  Italiaanse tomaten-chamignon saus .U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden.

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 2 doosjes champignons ((a 250 g), in kwarten gesneden), 2 uien (gesnipperd), 4 tenen knoflook (fijngesneden), 2 tl gedroogde tijm, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2018
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst

Met een kom van deze champignon-kokossoep waan je je in de straten van Bangkok.

INGREDIENTEN

200 g pandanrijst, 250 g kastanjechampignons, 150 g oesterzwammen, 1 el arachideolie, 70 g l Thaise tom kha, 270 ml kokosmelk, 550 ml water, 1 limoen, 15 g verse koriander, 1 verse rode peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2018
  • Thais
  •  20-30 min.

***VIETNAMEES - KOFFIE - IJS MET CHOCOLADE-KOKOSSAUS***

Dit is het nagerecht van verfijnd Vietnamees Gerecht. Zie bereiding!

INGREDIENTEN

=250 ml Slagroom., =1 blikje gecondenseerde Melk, =3 staafjes (3 eetl) Oploskoffie-Poeder, voor Espresso., =15 gran Boter, =25 gram bruine Suiker., =80 ml.Kokosmelk., =80 ml.Honing, =80 gram pure Chocolade in stukjes., =1 eetl.Kokossnippers of geraspte Kokos.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-10-2018
  • Vietnamees Nagerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Top