Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (393.976) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ceviche met kleurrijke groentjes en zeeduivel

Ceviche is een typisch Zuid-Amerikaans gerecht. In Peru is het een klassieker. Met zeeduivel en groenten van bij ons geef je er een lokale toets aan. De marinade van limoen, ui en paprika maakt van deze ceviche een verfrissend en duivels lekker voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 rode ui, gesnipperd, 2 lente-uitjes, in ringen, 1 rode chilipeper, 2 tomaten, 1 gele paprika, sap van 3 limoenen, 2 el gehakte koriander, 1 tl honing, scheutje witte wijn, 600 g zeeduivel, 2 el zonnebloemolie, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2019
  • Wereld Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tartiflette

 Dit Franse bijgerecht kan je overal bij serveren. Bij een heerlijk stukje vlees of vis of bij een lekkere salade.

INGREDIENTEN

450 gram reblochun (dit is een hele kaas), 2 kilo aardappels, 250 gram spekjes, 3 uien, 250ml crème fraiche, Bosui, Peper, zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2019
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bonbon van gerookte zalm met zalmvulling

De bonbon van zalm is altijd een succes. Het is een heerlijk voorrechtje. Je kan een groene salades en een stukje warm brood erbij serveren. Het maak niet uit hoeveel je maak, het gaat altijd op!

INGREDIENTEN

418 gram zalm uit blik, 200 gram gerookte zalm, 2 eetlepels mayonaise, 2 theelepels mierikswortel gerasp (potje van Kühne), 1 blokje tuinkruidbouillon, Verse bieslook, Verse dille, 1 rode ui, Peper, Zout, , Mierikswortelmayonaise, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel mierikswortel,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2019
  • Vis Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pladijs met zalf van aardpeer en jus van cichorei

Feestelijk en erg lekker . De combinatie aardpeer met een sausje van  room-witbier-sjalot-cichorei is TOP ! 

INGREDIENTEN

500 gr aardperen, 1 dikke wortel, 2 sjalotjes, 1 dl witbier, 5 cl room, 1 tl gemalen cichorei, 30 gr boter, 1 tl honing, 4 gefileerde pladijzen, zonder vel, 1 el bloem, 2 cl olie, 25 gr geklaarde boter, 4 takjes platte peterselie, peper - zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Normandische zeetong

Heerlijk gerecht van de gepensioneerde sterrenchef Jan Buytaert

INGREDIENTEN

1 grote zeetong (gekuist niet gefileerd), 8 langoustines, 8 oesters, 500 gr mosselen, 0,5 l kippenbouillon, 350 ml room, 2 eidooiers, echte boter, droge witte wijn of Noily Prat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2019
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vispannetje van ons grootmoeder

Een overheerlijk en onweerstaanbare vissserspan uit de oven 

INGREDIENTEN

180 g kabeljauwfilet (in 4 stukjes), 180 g zalmfilet (in 4 stukjes), 180 g zeeduivel (in 4 stukjes), 1 tongfilet, 60 g grijze garnaal (gepeld), wortelen4, 2 stengels prei (alleen het wit), 100 ml droge witte wijn, 1 visbouillonblokje, 200 ml room, 100 g gruyère (geraspt), 1 el marjolein (gehakt), 1 el peterselie (gehakt), boter, peper en zout, , Voor de puree :, 800 g aardappel (geschild), melk150 ml, boter50 g, nootmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Zeeong met tomaat en champignons in een roomsausje

Lekker met puree en rucola

INGREDIENTEN

4 zeetongen (gekuist niet gefileerd), 4 tomaten (in blokjes), 250 g champignons (in plakjes), 300 g garnaalkoppen (en -schalen, bij vishandelaar), ½ citroen ( sap), 1 takje selder (grof gesneden), 1 sjalot (gesnipperd), 200 ml droge witte wijn, 200 ml room, boter, 1 el peterselie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zeetong met sabayon van mosselen

Super lekker feestelijk gerecht dat je makkelijk zelf kan bereiden 

INGREDIENTEN

4 zeetongen (schoongemaakt, niet gefileerd), 500 g mosselen, 1 ui (kleine, in ringen), 1 el bloem, boter, 1 sjalot (gesnipperd), 2 eieren, 2 eidooiers, 50 g boter (gesmolten), 200 ml droge witte wijn, 3 saffraandraadjes, 1/2 citroen (sap ), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Schwarzwalder macaroni saladefantasie am Titisee.......

Wat heeft dit gerecht met Schwarzwald en de Titisee te maken? Nou gewoon HE LE MAAL niets. We staan hier nu eenmaal en het gerecht moet een naam hebben toch? Een fantasie gerecht is het wel, want ik moest ervoor in de voorraad kijken wat ik allemaal in de camper had. De salade werd in de ochtend al bereid en kon zó lekker intrekken in de koelkast, zodat we na de lange geplande fietstocht meteen hongerig zouden kunnen aanvallen.

INGREDIENTEN

160 gr macaroni, 1 klein blikje Mexicomix, 3 gele geroosterde paprika in stukjes ( uit glas), 8 radijsjes in plakjes, 10 cherrytomaatjes in vieren, 1 blikje smac in blokjes ( of gerookte kipreepjes, ham reepjes), 3 eetlepels zilver uitjes, 10 cocktail augurkjes in plakjes, 1 scheut mayonaise of de slank variant, 1 scheut ketchup met minder suiker en zout, 1 kippenbouillon blokje met minder zout, peper en zout uit de molen naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tortillataart met nacho

Een heerlijk recept met tortilla. En een keer wat anders dan de standaart tortilla. 

INGREDIENTEN

4 eetlepels arachideolie of 4 eetlepels olijfolie, 2 winterwortels (geschild, in kleine blokjes), 500 gram broccoli (in miniroosjes), 2 rode paprika's (in blokjes, zonder zaadjes), 1 gele paprika (in blokjes, zonder zaadjes), 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 200 gram mais (uitgelekt, blik), 2 eetlepels Mexicaanse kruiden, 750 gram rundergehakt, 400 milliliter gezeefde tomaten (pakje), 8 tortillawraps (25 cm ø), 250 milliliter demi crème fraîche, 400 gram belegen kaas (geraspt), circa 200 gram tortillachips naturel (zak), tacosaus (potje) of hotketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Loempiataart Weight Watchers

Een lekker en weight Watchers proof recept.

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet, 125 gram hamblokjes, 400 gram oosterse wokgroente, 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels sojasaus, 2 eieren, 4 (of 5) vellen filodeeg

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Koolrabi frietjes met knoflookmayonaise van Miljuschka Witzenhausen

Tijdens een kookdemonstratie in Fresh Leidschenhage mocht ik Miljuschka Witzenhausen helpen met koken. Miljuschka maakte toen dit recept.

INGREDIENTEN

2 koolrabi's, 2 eetlepels cajunkruiden, 50 ml zonnebloemolie, 1 ei, 1 el fijne mosterd, 1 citroen, 2 knoflookteentjes, 200 ml zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spaghetti met brie uit de oven

Dit heerlijke recept al een paar keer gemaakt. Ik kwam het tegen op de site van Chickslovefood. Deze dames hebben op de site heel veel lekkere en makkelijke recpten die echt er heerlijk uitzien. 

INGREDIENTEN

150 gram brie, 150 gram (volkoren) spaghetti, 150 gram gerookte spekreepjes, 400 gram verse spinazie, 4 takjes verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

karbonades en krieltjes uit de oven

Karbonade en krieltjes uit de oven. Een makkelijke en heerlijke maaltijd uit de oven. Soms heb je echt geen zin om te koken. Hoe makkelijk is het dan om alles in de oven te doen. Zeker nu wij 2 oven hebben gebruiken we ze vaker. Groente in de stoomoven en vlees in de hete luchtoven.

INGREDIENTEN

2 Karbonades, 400 gram krieltjes, 4 eetlepels ketjap manis, Paar takjes rozemarijn, 4 teentjes knoflook, olijfolie, Peper en zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geitenkaas hapjes

Een heerlijk en makkelijk hapje. Dit hapje kan zowel bij de borrel of bij een lekkere salade. Je eet het hapje warm of koud. Je kan het van te vore maken en later afbakken.

INGREDIENTEN

Pakje bladerdeeg (10 stuks), Rol geitenkaas, Zakje walnoten, Honing,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gehaktbal van de Librije

Dit recept komt uit de Allerhande. Deze gehaktballen zijn toch wel favoriet thuis. Het is een gehaktbal met ketjap, een snufje cayennepeper en een lik grove mosterd. Heerlijk voor bij de aardappels en groente maar ook bij een stamppot.

INGREDIENTEN

400 g rundergehakt, 2 middelgrote eieren, 80 g paneermeel, 2 el grove Zaanse mosterd, 2 el ketjap manis, 1 tl cayennepeper, 3 el ongezouten roomboter, 380 ml vleesfond (pot), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mussels and Clams Steamed in Beer

In bier gestoomde Mosselen en Kokkels. Yummy! Dit recept komt uit Washington en kan als voor-of hoofdgerecht worden geserveerd

INGREDIENTEN

2 kg mosselen en kokkels, schoongeboend, baarden verwijderd, 2,5 dl pale ale of ander bier, 3,6 dl visbouillon, 3 theelepels fijngehakte verse oregano, 3 theelepels fijngehakte verse peterselie, 1 eetlepel fijngehakte knoflook, 2 theelepels fijngehakte citroenschil, 2 eetlepels fijngehakte sjalot, 1/2 theelepel gemalen zwarte peper, , 1 citroen, in partjes, ter garnering, blokjes pomodore tomaten, ter garnering, fijngesneden bosui, ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselpasteitjes met Duvel

Een lekker voorgerechtje voor mosselliefhebbers. Goed warm opdienen!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 winterwortel, 2 eetlepels maizena, 1 kg mosselen, 20 g boter of margarine, 1 bekertje room, 1 kruidenbouillontablet, 1 flesje Duvel, vier pasteibakjes, 1 eetlepel citroensap, peper, 8 takjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mejillones gratinados

Gegratineerde mosselen als hoofd- of als voorgerecht; super lekker ! 

INGREDIENTEN

48 mosselen, 4 teentjes look, 6 el peterselie (gehakt), 4 el paneermeel, olijfolie, zout (grof), peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mosselen met lookroom

Mosselen met knoflook, witte wijn en room: beter wordt de zomer niet!

INGREDIENTEN

Mosselen 4 kg, 1 ui, droge, witte wijn 200 ml, knoflook 3 teentjes, room 200 ml, zwarte peper, boter, sausbinder, verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden

Lekker pittig mosselrecept voor de BBQ ! 

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 1 ui, 4 teentjes knoflook, kruiden (uit de tuin: tijm, rozemarijn, peterselie, dragon...)1 handje, 100 ml witbier, 2 el olijfolie, zwarte peper (uit de molen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

geelgroene tortellini lasagne

Tja, wat is het nu, tortellini of lasagne? Wel beide, tortellini op lasagnaanse wijze, mooi gerangschikt in laagjes met een vegetarische broccoli-spinazie vulling. Deze laatste vormt de groene component van dit gerecht, aangevuld met nog wat erwten. Het geel ontstaat door een bechamelsaus die onder andere met kurkuma gekruid werd. Meer info over dit recept vind je op Gerechtenweb

INGREDIENTEN

50 gram boter, 50 gram bloem, 2 teentjes knoflook, 2 rode pepertjes (optioneel), 0,5 liter melk, 40 gram roomkaas (Philadelphia), 25 gram geraspte Parmezaan, 100 gram mozzarella voor de saus, 25 gram mozzarella voor de afwerking, 500 gram broccoli, 500 gram fijngesneden spinazie (diepgevroren), 100 gram erwten, 400 gram tortellini, 2 koffielepels kukurma, 2 eetlepels citroensap, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kersenbonbon

Je kan ze kopen bij de supermarkt of een speciaal zaak, maar de echte kersenbonbon heeft de pit er nog in en het steeltje eraan.. waar vind je ze nog? Aan het steeltje in je mond en dan genieten van de combinatie van smaken. Het pitje maar beter niet doorslikken.

INGREDIENTEN

700 ml wodka, 1 kg kersen (rijp), 2 plakken pure chocolade minimaal 70%, Cacao

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Europees
  •  10-20 min.

South Dakota Fried Green Tomatoes

Gebakken groene tomaten zijn een klassiek gerecht uit de zuidelijke staten. Ze zijn zelfs zo populair dat er een boek en een film naar hen vernoemd zijn. Dit makkelijke en snel bijgerecht serveren we warm .

INGREDIENTEN

3 stevige groene tomaten, 1 ei, 8 cl melk, 1 scheutje tabasco, 90 g wit broodkruim, 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper, 5 eetlepels boter

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Ahtapot Salatasi (Inktvissalade)

Deze lauwe inktvissalade smaakt heerlijk met een stukje stokbrood, als lunch of als voorgerecht

INGREDIENTEN

6 pijlinktvisjes, 3 el olijfolie, 1 el citroensap, 1 teentje knoflook, geperst, zout, versgemalen zwarte peper, 2 vleestomaten, ontveld en ontpit, in blokjes, 1/2 bosje platte peterselie, fijngeknipt, een paar groene halve groene olijven, 2 lente-uitjes, in kleine ringetjes, 1 citroen, in partjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Griekse Feta- en Komkommersalade

Friszure limoen, zoute fetakaas, frisse komkommer, een heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees.

INGREDIENTEN

250 g teleme of fetakaas, sap van 1 limoen, 2 eetl olijfolie, 1 fijngehakte ui, 1/2 grote komkommer, (gepeld) en in blokjes of rondjes gesneden, zout, zwarte peper, 1 eetlepel fijngehakte dille, 1 eetlepel fijngehakte munt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heldere bloemkoolsoep met 3 soorten selderij

Selderij is (bijna) altijd een vast onderdeel in mijn zelfgemaakte soepen. Ik vind persoonlijk dat mijn soep daar veel lekkerder van wordt. Dit keer heb ik zelfs alledrie de verschillende soorten selderij in mijn heldere bloemkoolsoep verwerkt. En naar het resultaat mag je raden  Natuurlijk is door de zelfgetrokken bouillon de soep ook veel lekkerder dan dat je alleen een blokje gebruikt, bovendien heb je meteen wat lekker vlees in de soep. Neem bij voorkeur een schenkel want dan heb je bot en vlees en dat komt de smaak alleen maar ten goede.

INGREDIENTEN

- 1 flinke runderschenkel, - 2 laurierblaadjes, - 15 zwarte peperkorrels, - 2 stukjes foelie, - enkele takjes tijm, - 1 bloemkool, - ¼ knolselderij, - 2 st bleekselderij, - 1 bosje bladselderij, - 4 runderbouillonblokken, - optioneel: beetje vermicelli,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Kalkoendij in Italiaanse saus

Ik had nog een flinke kalkoendij in de vriezer liggen en daar vond ik dit heerlijke recept bij. Je kunt dit recept natuurlijk ook met kip maken maar neem dan ook het kippendijvlees, dat is malser dan kipfilet. Ik heb er pasta bij geserveerd maar het kan ook heel goed met risotto of gewoon met aardappelpuree. Een frisse salade en een lekker Italiaans wijntje erbij maken het feest compleet. Neem gewoon lekker dezelfde wijn die je in het gerecht gebruikt. Wil je liever geen wijn in het gerecht gebruik dan wat meer bouillon.

INGREDIENTEN

- 500 gram vlees van kalkoendij, in stukjes, - 3 el olijfolie, - zwarte peper en zeezout, - 3 lente uien, - 1 ui, - 2 teentjes knoflook, - 4 (tros) tomaten, - 1 st bleekselderij, - 1 aubergine, - 100 ml Italiaanse rode wijn, - 1 el Italiaanse kruiden, - 100 ml kippenbouillon (van 1 tablet), - 200 gram crème fraîche (of mascarpone)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Citroen boterkoek

Deze boterkoek met citroenrasp er doorheen is heerlijk. Boterkoek kan nogal vet en zwaar zijn, maar door het zuurtje van de citroen toe te voegen maak je een frisse variant waar je niet vanaf kunt blijven. Gebruik een vierkante vorm of een ronde vorm: wat je zelf fijn vindt.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 375 gr bloem, 340 gr roomboter, op kamertemperatuur, 270 gr witte basterdsuiker, Snufje zout, Rasp van 2 citroenen, , Afwerking, 1 ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rocky road met marshmallows, pinda's en cranberry's

Rocky road is een chocolade fudge waar je allerlei lekkere toppings aan toe kunt voegen. In deze variant voegen we marshmallows, ongezouten pinda's en cranberry's toe. Rocky road is echt ontzettend makkelijk om te maken, uitproberen maar!

INGREDIENTEN

1 blik gecondenseerde melk, 350 gr pure chocolade, 75 gr marshmallows, 75 gr ongezouten pinda's, 50 gr cranberry's,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spaanse amandeltaart

Deze Spaanse amandeltaart, ook wel Tarta de Santiago genoemd, at ik eens in een Spaans restaurantje. Ik moest er natuurlijk achter komen hoe je dit zelf maakt en het is super simpel. De Spaanse amandeltaart maak je op basis van amandelmeel en is dus ook nog eens helemaal glutenvrij.

INGREDIENTEN

200 gram amandelmeel, 200 gram witte basterd suiker, 4 eieren, Rasp van 1 citroen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Spaans
  •  30-60 min.

Barbados Salade

Een heerlijke zomerse salade, met kip, grote garnalen en natuurlijk rum. Het recept gebruikt als fruit watermeloen, maar met mango is het nog lekkerder!

INGREDIENTEN

2 kippenborsten, 100 g steurkrab of scampi, 1 kopje ananassap uit blik, 1 eetlepel rum, 1 theelepel bruine suiker, sap van 1 citroen, snuifje cayennepeper en zout, 1/2 kleine watermeloen of 1 grote mango, 150 g ijsbergsla of Chinese kool, paar takjes peterselie om te garneren,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Witlofsalade met Kalkoenborst

Vlaamse lichte maaltijdsalade met een Oosterse twist. Altijd lekker!

INGREDIENTEN

Voor de salade:, 400 g kalkoenborst, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel boter, 2 grote wortels, 4 kleine struikjes witlof, 300 g komkommer, 4 kerstomaatjes, , Voor de kerriesaus:, 2 dl zure room of crème fraîche, 2 eetlepels room, 1 eetlepel middelscherpe mosterd, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels sojasaus, 8 druppels tabasco, snufje gemberpoeder, snufje zout, snufje suiker, 1 eetlepel dillegroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vanillewafels van Aviko

Een verrassend recept van Aviko. Juni 2019 was ik uitgenodigd voor de Aviko kookworkshop festival. Het was een heerlijke dag met hele bijzondere recepten. De recepten waren allemaal met een Aviko product. In groepjes gingen we voor elkaar koken. 

INGREDIENTEN

400 g Aviko Rösti Original, ontdooid (zak 750 g), 250 g margarine, op kamertemperatuur, 250 g witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 4 eieren, 250 g zelfrijzend bakmeel, Zonnebloemolie, Poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Rostipizza met rucola en parmaham van Aviko

Ik heb van Aviko meerdere kookboeken gekregen. Daarin staan allemaal lekkere recepten met aardappel natuurlijk. Dit was het eerste recept wat ik gemaakt heb. En het was bijzonder lekker. De pizza vult goed maar een lekkere groene salade er naast pas ook goed. Ook kan je het recept als basis gebruiken. In plaats van rucola en parmaham kan je ook bijvoorbeeld geitenkaas of tonijn gebruiken.  

INGREDIENTEN

1 verpakking Aviko Rösti Original, 2 bollen mozzarella, in plakjes, 6 eieren, losgeklopt, 50 g parmaham, 50 g bloem, 50 g rucola, 150 g geraspte jong belegen kaas, 50 g parmezaanse kaas, 2 tl gedroogde oregano, 4 el extra vergine olijfolie, 4 roma-tomaten, in plakjes, 2 bakplaten bekleed met bakpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Crostini di fegato alla Toscana

Voor echte kippenleverpate liefhebbers , super simpel super smaakvol!

INGREDIENTEN

24 plakjes stokbrood, licht geroosterd, 500 gr kippenlevers (vliesjes etc. verwijderd), 3 dl Marsala ( bij de slijter niet die kleine kookrommel flesjes uit de super ), Een flinke klont roomboter, 10 salieblaadjes, Peper en zout

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2019
  • Italiaans Amuse
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Andijviequiche

De basis van dit recept heb ik een recept van Chickslovefood gebruikt. Deze heb ik aangepast en veranderd op mijn manier. Deze quiche kan je eten als hoofdgerecht. Maar zeker ook bij een winterse borrel! Het lijkt een beetje op de oude vertrouwd stamppot maar dan anders. Het is makkelijk recept en het resultaat is heerlijk!!

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 400 gram andijvie, 2 eetlepels mosterd, 4 eieren, 3 eeetlepels crème fraîche light, 1 rookworst, 250 gram spekjes, 50 gram geraspte oude kaas, Olijf olie, Boter om in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bietenslaatje met Munt

Geen problemen met dit gerechtje dat u in minder dan 10 minuten op tafel tovert.

INGREDIENTEN

1 pot gekookte bietjes, 1-2 theelepels suiker, 1 eetlepel balsamico azijn, sap van 1/2 citroen, 2 eetlepels olijfolie, zout, 1 bosje verse munt, fijngesneden

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top