1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (399.586)

Stamppot van spitskool met een Indisch tintje
  • Eigen recept

Stamppot van spitskool met een Indisch tintje

Veel voorbeelden van Fusion zie je in de Indische keuken. Dat is ook niet vreemd met een koloniaal verleden. Niet alleen in Nederland vinden we veel gerechten met een Indische oorsprong, ook andersom is dat zo. Toen ik op Java was kwam ik regelmatig de invloeden van de Nederlandse keuken tegen en zelfs in de taal kom je "Nederlandse" woorden tegen.Spitskool en kerrie vind ik sowieso een heerlijke combinatie en dat gebruik ik samen wel vaker in gerechten. Niet gek dus om er ook een keertje een stamppot mee te proberen.

INGREDIENTEN

1 kilo (kruimige) aardappelen, ½ spitskool, 150 gram gerookte spekreepjes, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 tl kerriepoeder, 2 el ketjap manis, pezo, melk, boter, 1 el mosterd, optioneel: gebakken uitjes om mee te serveren

  • Fusion Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 08-05-2021
  • Fusion Bijgerecht
  • 20-30 min
Lekkere BBQ-SAUS van Project Gezond......

Lekkere BBQ-SAUS van Project Gezond......

Het maken van deze saus stelt echt niets voor, maar de smaak is ráák. Alle inrediënten in de pan en laat maar zachtjes pruttelend indikken. En teveel is geen probleem, want deze saus houdt zich perfect in de vriezer. Recept is goed voor 250 ml saus. Ik gebruikte deze saus bij het broodje Sloppy Joe.Zalig-broodje-sloppy-joe-van-pg-met-bbq-saus 

INGREDIENTEN

225 gr ketchup, 10 gr mosterd, 25 gr bruine suiker, 0,5 theelepel knoflookpoeder, 0,5 theelepel komijnpoeder, 2 à 3 takjes verse tijm, optioneel: worcestersauce 2 el)

  • Wereld Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Wereld Bijgerecht
  • 20-30 min
Zalig broodje Sloppy Joe van PG met BBQ-SAUS......

Zalig broodje Sloppy Joe van PG met BBQ-SAUS......




Voor ons is dit broodje na slechts één keer proeven al een favoriet. Heerlijk van smaak en ook nog snel klaar en dat wil je wel aan het begin van het weekend. Voor mij was dit broodje voldoende. Manlief at nog een boterhammetje na. Afvallen hoeven we niet meer, maar ik heb een zwak opgebouwd voor de heerlijke, gangbare recepten van Project Gezond. Wie wel nog een paar kilootjes voor de zomer kwijt wil , kan ik de site van Project Gezond van harte aanbevelen. Ik maakte onderstaande BBQ-SAUS voor op het broodje.Lekkere-bbq-saus-van-project-gezond

INGREDIENTEN

2 witte zachte bolletjes( ik nam bruine), 200 gr rundergehakt, 1/2 rode paprika gesnipperd, 1/2 ui gesnipperd, 1 teen knoflook fijn gehakt, 60 gram bbq saus , snuf chilipoeder, snuf gerookt paprikapoeder, 50 gram ijsbergsla, 6 zoetzure augurken in plakjes, 30 gram gefrituurde uitjes, 65 gram tomatenblokjes, 10 gram roomboter ( ongezouten)

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Lekkere Coquille St. Jacques op zijn Italiaans
  • Eigen recept

Lekkere Coquille St. Jacques op zijn Italiaans

Het menue is Keto - voor mij altijd belangrijk, snel bereid, maakt indruk en is heel lekker. 

INGREDIENTEN

8 Sint Jaques Mossels en veel verschillende groenten.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
currywurstsaus

currywurstsaus

1 van me favo snacks nog steeds maar behalve met de kermis of af en toe op een braderie verkoopt niemand dat.deze saus is iets anders namelijk geen ketchup , wel meer kruiden en je kunt het zo scherp maken als je wil, het is een kindvriendelijke versie.

INGREDIENTEN

500 gr tomato fritto, 1 grote sjalot klein gesnipperd, 30 gr. tomaten puree, 2 el. bruine suiker, 75 ml. sinaasappelsap, 1/2e spaanse peper zonder zaadjes ( halve met wordt medium , hele met voor de diehards ), 3 tl. zoet paprika poeder, 2 tl. currypoeder plus extra voor over je worst, 1 kaneelstokje, 2 el. zonnenbloemolie, z&p naar smaak

  • Duits Lunch/Brunch
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Duits Lunch/Brunch
  • 30-60 min
  • Eigen recept

We gaan helemaal uit ons kokosbol!

Kokosbollen zie je tegenwoordig best vaak voorbij komen. Heerlijke zoete hapjes met als basis kokos.Daarbij nog een smaakje toegevoegd. Zo lekker dat je helemaal uit je kokosbol gaat!

INGREDIENTEN

Ingrediënten: ( voor ongeveer 8 a 10 stuks), 200 gram geraspte kokos, 125 gram suiker, snufje zout, 1 theelepel vanille extract, 30 gram patentbloem, ½ eetlepel maïzena, 3 eieren, Eventueel wat smaakmakers zoals, Vanille en rum essences, chocolade, chili en gember

  • Europees Tussendoortje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Europees Tussendoortje
  • 20-30 min

Ham/ prei salade

Dit is een heerlijk recept gevonden op internet en wat ik nooit meer kwijt wil raken

INGREDIENTEN

2 eieren hard gekookt in kleine stukjes, 0,5 prei fijn gesneden, 0,5 rode peper gesnipperd, 4 plakjes achterham in kleine reepjes, 4 eetl mayonaise, Zout en peper naar smaak, 8-10 sprietjes bieslook gesnipperd

  • Nederlands Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Nederlands Borrelhapje
  • 20-30 min
VISPANNETJE MET ASPERGES

VISPANNETJE MET ASPERGES

Een heerlijk origineel en licht vispannetje met witte en groene asperges. De vis kan je vervangen met vissoorten naar keuze. Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, linguine of gewoon zo.

INGREDIENTEN

200 g zalmfilet, in blokjes, 200 g wijtingfilets, in reepjes, 100 g grijze garnalen, gepeld, 250 witte asperges, 250 groene asperges, 1 ui, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet, 2 el maïszetmeel, 200 ml lichte room, 1 glas witte wijn, olijfolie, 2 el dille, gehakt, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
ZALMTARTAAR EN GARNALENMOUSSE

ZALMTARTAAR EN GARNALENMOUSSE

Deze zalmtartaar en garnalenmousse vormen samen een feestelijke combinatie, perfect om samen in een glaasje of verrine koud te serveren, als voorgerechtje of als amuse. Dit recept is voor 10 glaasjes 

INGREDIENTEN

00 g zalm, 200 g grijze garnalen, 5 kl viseitjes, ¼ citroen, geperst, 1 kl tomatenpuree, 1 blaadje gelatine, 150 ml room, 100 g mascarpone, 1 el arachideolie, 1 el peterselie, fijngehakt, peper en zout

  • Belgisch Amuse
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Belgisch Amuse
  • 60-120 min
KABELJAUW IN SPAANSE TOMATENBOUILLON

KABELJAUW IN SPAANSE TOMATENBOUILLON

Een heerlijk zomers Spaans gerecht, deze tomatenbouillon met rijst en een sappig stukje kabeljauwfilet. Heerlijk fris en ook pittig!

INGREDIENTEN

700 g kabeljauwfilets, in 4 stukken, 80 g rijst, 4 vleestomaten, fijngehakt, 1 sjalot, fijngesnipperd, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 40 g amandelen, fijngehakt, 250 ml kippenbouillon, 80 ml witte wijn, 1 el limoensap, 1 el olijfolie, 1 takje tijm, 3 el peterselie, fijngehakt, ½ kl paprikapoeder, peper en zout

  • Spaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Spaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
ASPERGEGRATIN MET KABELJAUW

ASPERGEGRATIN MET KABELJAUW

Een heerlijke ovenschotel in de lente is deze aspergegratin met kabeljauw. Heel makkelijk, lekker en gezond. Een aanrader!

INGREDIENTEN

4 kabeljauwfilets, 150 g/stuk, 1 bussel witte asperge, geschild, 1 bussel groene asperge, 50 g bloem, 50 g belegen kaas, geraspt, 1 eidooier, 50 ml room, 50 g boter, 1 snufje nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
WORSTJES MET CAPONATA EN COUSCOUS

WORSTJES MET CAPONATA EN COUSCOUS

Een heerlijk kruidig gerecht, waarvoor we onze inspiratie haalden uit de Siciliaanse keuken, daar gebruiken ze trouwens ook couscous! Caponata is een tomatensaus met aubergine en andere groenten. Heerlijk bij het kruidige vlees, dat we nog wat extra smaak geven met venkelzaadjes. Een Italiaans gerecht met pit ! 

INGREDIENTEN

½ aubergine, 2 wortelen, 1 rode paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 kl venkelzaad, 300 g chipolataworsten, ½ groentebouillonblokje, 130 g couscous, ½ blikje tomatenpuree, 10 g bladpeterselie, 3 el olijfolie, 1 kl suiker, 1 el balsamico, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Tempeh manis (van de Balinese kookles)

Tempeh manis (van de Balinese kookles)

Een zeer smakelijk vegetarisch gerecht wat zeker niet mag ontbreken bij een rijsttafel. Dit was ook een van de gerechten die ik op de Balinese kookles heb leren maken. Er zitten weinig tot geen moeilijke ingrediënten in en gelukkig hebben we in Nederland overal toko's waar  we makkelijk Indonesische ingrediënten kunnen kopen.

INGREDIENTEN

400 gram tempeh, 1 of 2 rode peper2 (met of zonder zaadjes), 5 el ketjap manis, 4 sjalotten, 1 of 2 lenteuitjes, 5 limoenblaadjes (kaffir lime leaves), plantaardige olie, pezo

  • Indonesisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 07-05-2021
  • Indonesisch Bijgerecht
  • 10-20 min
COMBI - PIZZA  asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.
  • Eigen recept

COMBI - PIZZA asperges, warm gerookte zalm en gekookte gerookte ham.

   Gerookte zalm en zeker de warm gerookte zalm is een voortreffelijk maatje van witte asperges, evenals de gekookte gerookte ham. Aangezien ik niet kon kiezen heb ik er zó deze combi-pizza op bedacht. Fusion gerecht , want behalve het pizzadeeg kan ik niet veel Italiaans in het gerecht ontdekken. En mocht je geen zin hebben om zelf de saus te maken , kun je nog altijd een zakje van Mevrouw Maggi :) inschakelen.....Van-schillen-en-kontjes-naar-bouillon-naar-aspergesaus

INGREDIENTEN

500 gram witte ongeschilde asperges, 1 middelgrote ui geschild in dunne reepjes, snufje suiker, klontje roomboter, kant en klaar pizza deeg, 75 gram warm gerookte zalm in snippers, 75 gram gerookte gekookte ham in reepjes, beetje olie om in te vetten, milde kiemgroente ( optie) alfalfa, broccoli en rode kool.)

  • Fusion Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Fusion Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Stamppot met Raapsteeltjes

Stamppot met Raapsteeltjes

Een lekker knapperig stamppotje.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 1 & 1/2 eetlepel crème fraîche, beetje melk, nootmuskaat, peper & zout, 3 a 4 bosjes raapsteeltjes, 1 & 1/2 ons beenham (of spekblokjes), 1 sjalotje

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
PASTA MET RAAPSTEELTJES EN RICOTTA

PASTA MET RAAPSTEELTJES EN RICOTTA

Een pasta anders dan anders met heerlijk knapperige raapstelen en ricotta.

INGREDIENTEN

pasta naar keuze , 1 teentje knoflook, gesnipperd, olijfolie , 1 flinke bos raapsteel , sap en rasp van ½ citroen , 4 flinke el ricotta , 1 klein handje geraspte Parmezaanse kaas, zout & peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
OMELET MET RAAPSTELEN

OMELET MET RAAPSTELEN

Een heerlijke omelet met knapperige raapsteeltjes

INGREDIENTEN

150 g raapstelen, 3 eieren, 1 teentje knoflook, 2 uitjes, 2 eetlepels zonnebloemolie, 25 gram geraspte belegen kaas, 2 deciliter melk, snufje zout & peper

  • Nederlands Lunch/Brunch
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Nederlands Lunch/Brunch
  • 10-20 min
RAAPSTELENSOEP

RAAPSTELENSOEP

Een lekkere soep van knapperige raapsteeltjes.

INGREDIENTEN

2 à 3 bosjes raapstelen, boter, 1 gesnipperde ui, 1/2 theelepel kerrie, 1 l bouillon, 50 g rijst, 1 à 2 aardappelen geschild in blokjes gesneden, zout

  • Nederlands Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Nederlands Soep
  • 30-60 min
Gestoofde raapsteeltjes
  • Eigen recept

Gestoofde raapsteeltjes

Ze zijn er helaas maar kort, maar ze zijn zo lekker en gezond.

INGREDIENTEN

1 - 2 bosjes raapstelen , 1 ui gesnipperd , een scheutje olie , 1 teentje knoflook, geperst , 1/2 tl korianderpoeder , 1/2 tl paprikapoeder , 1/2 bekertje zure room of crème fraîche , 4 el Parmezaanse kaas

  • Nederlands Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Nederlands Bijgerecht
  • 20-30 min
Paksoistamppot met sesam en sojasaus
  • Eigen recept

Paksoistamppot met sesam en sojasaus

De smaken van de sojasaus en de geroosterde sesamzaadjes combineren prima bij de paksoi. Zo krijg je een heerlijk fris stamppotje met een Oosters tintje. Ik at deze paksoistamppot met speklapjes die ik ook met sojasaus en sesamzaadjes bakte. Een heerlijke combinatie die hier zeker vaker op tafel haat komen.

INGREDIENTEN

• 1 kg. kruimige aardappelen, • 1 flinke paksoi (of 2 kleine), • 4 speklapjes, • sojasaus naar smaak, • 2 tl. sesamzaad, • boter om te bakken + wat extra, • scheutje melk, • peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Bami Goreng zonder pakjes en zakjes
  • Eigen recept

Bami Goreng zonder pakjes en zakjes

Een lekkere en snelle bami.

INGREDIENTEN

500-600 gram gesneden bami groenten, , 150 gram taugé,, 250 gram kipfilet of kippendijen, , 250 gram eiermie , Kruidenmix: , 1 theelepel uienpoeder, , 1 theelepel knoflookpoeder, , 1 theelepel gemberpoeder, , 1 theelepel korianderpoeder,, ½ theelepel kurkuma, , ¼ theelepel citroengraspoeder, , ¼ theelepel komijnpoeder, , ¼ theelepel laos, , 1 theelepel tomatenpuree, , ½ theelepel sambal of meer naar behoefte , 2-3 eetlepels sojasaus of ketjap manis, , Keltisch zout en peper

  • Chinees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Chinees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kip alla Toscana met cannellinibonen

Kip alla Toscana met cannellinibonen

Een lekker stoofpotje met kipdijfilet, paprika, tomaten en cannellinibonen (een soort witte bonen).Ik vond het recept in een kookboekje "Geniessen mit Freunden". Het boekje heb ik ooit gekoch voor 1,99 Euro en staat vol met lekkere recepten.Over de cannelliniboon: De Canneliniboon is een niervormige boon die iets groter is dan de gewone witte boon. De cannelliniboon smaakt iets nootachtiger. Vooral in een stoofpotje voegt de cannelliniboon iets meer smaak toe dan gewone witte bonen.Maar je kunt evengoed gewone witte bonen nemen voor deze stoofpot.

INGREDIENTEN

Stukjes kippendij kruiden met peper en zout., Olie verhitten in de pan en kip hierin snel rondom bruin bakken. Uit de pan halen., In het overgebleven vet eerst de stukjes spek bruin bakken. , Ui en knoflook toevoegen en glazig meebakken. Bak het laurierblad ook even mee., Voeg de tomatenpuree hieraan toe en bak dit nog 2 minuten., Voeg de reepjes paprika toe en bak deze ook plm. 2 minuten,, Voeg de wijn toe en zet de warmtebron hoof. Laat de wijn grotendeel inkoken., Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en doe ook de kip weer in de pan., Laat de kip plm. 30 minuten zachtjes stoven., Voeg de witte bonen toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm alles goed., Maak op smaak met een handvol basilicumblaadjes en de geraspte Pecorinokaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Vispakketjes op een zacht romige witlofsaus
  • Eigen recept

Vispakketjes op een zacht romige witlofsaus

In mijn plakboek vond ik een recept van zeeduivel met rauwe ham en lof. Ik heb geen flauw idee waaruit dit recept afkomstig was. Is ook niet belangrijk, want ik hebt een andere draai aan het recept gegeven. In plaats van zeeduivel heb ik kabeljauw gebruikt. (Kan ook met andere witvis). Ik heb de witlof niet heel gelaten, maar er ringen van gesneden en er een romige witlofsaus van gemaakt. Dat eet gemakkelijker en is verrukkelijk bij de vis.

INGREDIENTEN

Plm. 300 gram verse kabeljauw of andere stevige witvis, Peper, zout, 6 plakjes rauwe ham of mager ontbijtspek, 2 eetlepels zonnebloemolie, 3 struikjes witlof, in ringen gesneden, ½ dl droge witte wijn, 1 eetlepel bloem, 100 ml slagroom, 1 ½ theelepel gedroogde tijm, 50 gram geraspte belegen kaas

  • Vis Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Vis Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Gratin van asperges met look en nootmuskaat

Gratin van asperges met look en nootmuskaat

Eens wat anders dan asperges met ham en ei, maar minstens net zo lekker.

INGREDIENTEN

• 400 ml slagroom, • 2 teentjes knoflook - geperst, • 1 el maïzena, • 750 g witte asperges - geschild + kontjes eraf en in stukken van 4 cm, • zout en peper, • snufje nootmuskaat - versgeraspt, • boter om in te vetten

  • Nederlands Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Nederlands Ovenschotel
  • 30-60 min
Côte de boeuf met koffie-speculaaskruidenrub

Côte de boeuf met koffie-speculaaskruidenrub

De smaken van de winter in combinatie met een prachtig, feestelijk stuk côte de boeuf met een overheerlijke sjalottenjus ! 

INGREDIENTEN

1¼ kg côte de boeuf , ½ el gemalen koffie, ½ el koek- en speculaaskruiden, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl kristalsuiker, ½ tl gemalen witte peper, 1 tl zout, 60 g ongezouten roomboter, 250 g sjalot, 20 g verse gember, 2 tenen knoflook, 150 ml water

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Mexicaanse kipstoofpot

Mexicaanse kipstoofpot

Bijzondere combinaties die van dit gerecht 'iets' speciaal maken...lekker !!!!!!

INGREDIENTEN

4 el olie, 4 kippenbouten, 1 ui, 1 zakje amandelschaafsel, 2 teentjes knoflook, 2 rode pepers, 1 el sesamzaad, 1 mespunt kruidnagelpoeder, 1 mespunt kaneelpoeder, 1 blik tomatenblokjes, 30 g bittere chocolade

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Runderstoofpot met rode peper

Runderstoofpot met rode peper

Zalig zacht stoofvlees dat bijna smelt op je tong.   In een gepeperde saus met ketjap en tomatenpuree .   Lekker met   zilvervliesrijst.

INGREDIENTEN

1 kg rundsstoofvlees in blokjes , 50 g ongezouten roomboter, 140 g tomatenpuree, 1 runderbouillontablet, 3 uien, 2 rode pepers, 100 ml rodewijnazijn, 2 el fijne kristalsuiker, 3 el ketjap manis, 1 rode paprika

  • Caribisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Caribisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Marokkaanse herfststoof met aardappel en tuinboontjes

Marokkaanse herfststoof met aardappel en tuinboontjes

Genoeg van de regen? Met deze Marokkaanse herfststoof waan je je in de zon.

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 2 el arachideolie, 500 g hutspotgroente, 3 el ras el hanout, 500 g vastkokende aardappelen, 100 g tuttifrutti ( gemengd gedroogd fruit ) kant en klaar in zakje bij AH , 400 g koelverse pompoenstukjes, 2 groentebouillontabletten, 1 L heet water, 300 g diepvries tuinbonen, 7½ g verse platte peterselie

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Zagorski Štrukli

Zagorski Štrukli

Zagorski štrukli is al eeuwen bekend in het noordwestelijke deel van Kroatië rond Zagreb. Ze worden op talloze manieren bereid - zout of zoet, gebakken of gekookt. U kunt štrukli ook vinden als voorgerecht, hoofdgerecht of dessert. Sinds 2007 - het Ministerie van Cultuur heeft het toegevoegd aan de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Kroatië.

INGREDIENTEN

250 g bloem voor alle doeleinden, 1 ei, 1 el zonnebloemolie, 250 ml water , VULLING : , 500 g cottage cheese, 2 eieren , 250 ml Creme Fraiche, DRESSING : , 500 ml crème fraiche

  • Joegoslavisch Voorgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Joegoslavisch Voorgerecht
  • 60-120 min
Carne Estufada – Portugees stoofvlees -

Carne Estufada – Portugees stoofvlees -

In Portugal wordt het stoofvlees bereid met een zogenaamde refogado, een mengsel van ui, knoflook en tomaat in vet – meestal olijfolie – gestoofd. Deze refogado is een basis die je in heel veel vlees en visrecepten tegenkomt. Je kunt bijna zeggen dat dit de ‘ziel' van de Portugese keuken is.

INGREDIENTEN

600 gr runderlappen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm, 100 gr gerookte bacon aan een stuk, 1 chouriço corrente (een zachte niet gedroogde chorizo) , 2 flinke uien, 3 tenen knoflook, 2 blaadjes laurier, 200 ml tomatenpulp (crushed tomatoes of gezeefde tomaten), 350 ml runderfond, 100 ml rode wijn, 3 sneetjes pão da avo of een ander Portugees broodje (wat grof lichtbruin), mosterd, 1 flinke el bloem, banha (reuzel) om in te braden, 1 el tijm, 1 el paprikapoeder, zout en peper

  • Portugees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Portugees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Vietnamese stoverij

Vietnamese stoverij

Stoofvlees en stoverij kennen ze ook in Azië ; je mag kiezen of je rijst of frietjes erbij gaat geven , altijd lekker ! 

INGREDIENTEN

750 gram rundsstoofvlees, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper, 3 eetlepels bloem, 2 stengels citroengras, 3 cm verse gember, 400 ml kokosmelk, 200 ml runderbouillon, 1 limoen, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels 5-spice kruidenmix, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, olie om in te bakken, klont boter, peper, zout

  • Vietnamees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Eigen recept

Kruidige hartige taart met groene asperges

Het recept is gemaakt op basis van de omschrijving van de smaakvrienden van asperges uit het boek van Angelique Schmeinck. De foelie en de gedroogde ham doen het geweldig bij de groene asperges.De courgette had ik liggen en geeft extra vulling en groente. Er zou ook meer asperges in kunnen.

INGREDIENTEN

bundel groene asperges, in stukken van 5 cm (zonder houtige onderkant), halve courgette, in reepjes gesneden, 2 lente uitjes, in ringetjes gesneden, 5 plakken bladerdeeg, 100 gram gedroogde ham, bv Coburgerham, 3 eieren, 150 ml slagroom, handje geraspte kaas (jong/jongbelegen) - optioneel, zout/peper, 1/2 theelepel foelie (of ietsje meer naar smaak), flinke eetlepel verse peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 0-10 min
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes lekker.

Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes lekker.

De voorbereiding van dit eenvoudig, maar oh zo lekker ovenschoteltje kost maar 10 minuten. Dan gaat alles in de ovenschaal en voor 20-25 minuten in een oven van 180 graden. Ondertussen de rijst koken en voila klaar en smullen maar. 

INGREDIENTEN

60 gr zongedroogde tomaatjes in reepjes, 200 gram kipfilet in blokjes, 3 teen knoflook gesnipperd, 2 uien gesnipperd, 100 gram babyspinazie, 1 el mild paprikapoeder, 1/4 tl chilipoeder, 200 ml kookroom, 100 ml kokend water, ¾ bouillonblokje kip ( minder zout), 5 gram bieslook gesnipperd + iets extra als garnering, 120-150 gram rijst naar keuze( ik had pandan)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pittige Spaanse ovenschotel andijvie met chorizo en eieren
  • Eigen recept

Pittige Spaanse ovenschotel andijvie met chorizo en eieren

Een gegratineerde stamppot andijvie met knapperig gebakken chorizo en eieren.Weer eens een andere andijvieschotel. Beetje Spaans en lekker pittig door de chorizo en het gerookte paprikapoeder.

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen kruimig, 500 gram andijvie (in smalle reepjes gesneden), 150 gram chorizo (smalle plakjes van een smal chorizo worstje), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel bloem, 100 ml (kook)room, peper, zout, 1 afgestreken theelepel (gerookt) paprikapoeder, 3 eieren (waarvan 1 ei losgeklopt), 50 gram geraspte belegen kaas

  • Internationaal Ovenschotel
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Internationaal Ovenschotel
  • 10-20 min
Ovenschotel met gehakt prei en paprika uit Kosovo van Felix Wilbrink

Ovenschotel met gehakt prei en paprika uit Kosovo van Felix Wilbrink

Het recept werd door Felix Wilbrink in de Telegraaf geplaatst en is afkomstig uit het Streetfood-kookboek van Mirjam Lensch. Het recept had ik al een tijdje terug bewaard en eindelijk gemaakt.  De foto ziet er niet erg lekker uit, maar het smaakte verrrukkelijk.

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 3 stengels prei, schoongemaakt in stukjes van plm. 3 cm, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 3 eetlepels tomatenpuree, 1 rode en 1 groene paprika, schoongemaakt in smalle reepjes, 2 teentjes knoflook, gehakt, 1 eetlepel bloem, 300 ml runderbouillon, Zout, peper

  • Balkan Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Balkan Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Eigen recept

Aardappelgratin

Ik vind ik een erg lekker en leuk recept om te maken

INGREDIENTEN

500 gram vastgekookte aardappels of aardappelschijfjes, 2 teentjes knoflook, (vers geraspte) nootmuskaat , 250 milliliter slagroom, 1 ei

  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
ZALM TERIYAKI UIT DE OVEN

ZALM TERIYAKI UIT DE OVEN

In een restaurant heb ik wel eens zalm teriyaki gegeten en dat vond ik erg lekker. Dit bracht mij op het idee om zelf zalm teriyaki uit de oven te maken. Het is echt super simpel om te maken en het resultaat is erg lekker. Serveer de zalm bijvoorbeeld met noedels en groenten.

INGREDIENTEN

2 zalmmoten, 2 bosuien, 25 ml sojasaus, 1 el water, 2 tl honing, 1/4 tl knoflookpoeder, 1 el olie, snufje zwarte peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
ZOMERS EENPANSGERECHT MET VIS

ZOMERS EENPANSGERECHT MET VIS

=18pxHeb je toevallig nog pangasius of kabeljauw in de koelkast (of vriezer) en heb je zin in een gerecht met lekker veel groenten? Maak dan vooral eens dit zomerse eenpansgerecht met vis, lekker met onder andere aubergine, courgette en paprika. En het voordeel van een eenpansgerecht is… lekker weinig afwas!

INGREDIENTEN

2 stuks kabeljauw/pangasius, 1 aubergine, 1 courgette, 10 cl droge witte wijn , 1 paprika, 1 ui, 350 gr *tomatenfrito* (kant en klaar Heinz ), zout en peper, 2 tl peterselie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
BAKPLAAT MET ZALM

BAKPLAAT MET ZALM

Als er iets is dat eenvoudig is om te maken, dan zijn het wel traybake recepten. Zelf noemen we ze gewoon lekker bakplaat recepten. Deze bakplaat met zalm, courgette, krieltjes en paprika schuif je binnen een mum van tijd in de oven. Eet smakelijk! 

INGREDIENTEN

2 zalmmoten, 400 gr krieltjes, 1 courgette, 1 paprika, citroen, het sap van een citroen, 2 tl tijm, 1 tl oregano, 3 el olijfolie, verse peterselie, zout en peper

  • Belgisch Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 20-30 min
Preisoep met zalm

Preisoep met zalm

=18pxEen pittig en gezond vissoepje

INGREDIENTEN

400 g zalmfilet, 2 aardappelen, 4 stengels preiwit, 2 L visbouillon, vissaus, olijfolie, 2 uien, tijm, laurier, peterselie, peper

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top