Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (392.196) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Ree in chianti met tagliatelle

Italiaans stoofpotje dat altijd een topper is met kerstmis ! 

INGREDIENTEN

1,5 kg reestoofvlees, 500 g tagliatelle, 500 g gemengde bospaddenstoelen, 4 knoflook teentjes, 1 rode ui, 1 wortel, 2 witte selder stokjes, 2 laurier blaadjes, verse tijm, 1 el tomatenpuree, 1 l rode wijn (chianti), 400 ml runderbouillon, 250 ml wildfondl, 50 g boter (+ extra), 1 el zwarte peper (versgemalen)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2018
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Kalkoenstoofpotje met truffelrisotto

Een feestelijk Italiaans stoofpotje van kalkoen met een lekker luxueuze risotto voor erbij. Echt iets voor kerst!

INGREDIENTEN

800 g kalkoen (stoofvlees), 30 g shiitake (gedroogd), 2 sjalotten, verse kervel, 100 ml room, 1 eidooier, 200 ml droge witte wijn, boter, peper en zout, , Voor de Risotto :, risottorijst 250 g, truffelolie, 2 sjalotten, 3 el geraspte parmezaan, 100 ml droge witte, 1 l kippenbouillon, boter, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2018
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Porchetta op een bedje van pastinaak

Super lekker Italiaans feestgerecht voor kerstmis .Serveer bij dit gerecht een rode wijn met karakter.   

INGREDIENTEN

1 stuk buikspek (ongeveer 2 kilo), 3 knoflook teentjes, 3 el bladpeterselie (gesnipperd), verse rozemarijn (enkele takjes), 70 g hazelnoten, 1 tl tijm, 1/2 tl rozemarijn, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tlkorianderpoede, 1 tl venkelzaad, 15 g grof zeezout, 2 tl peper (grof), , Voor de pastinaak :, pastinaak 800 g, room 200 ml, geraspte parmezaan 80 g, nootmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2018
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Cannelloni met pompoenpuree en salieboter

Makkelijk vooraf te maken en dus extra snel op je feesttafel.

INGREDIENTEN

800 g pompoen (vruchtvlees), 8 cannellonipijpjes8, verse salie, 100 g boter (op kamertemperatuur), 50 g parmezaan, 50 g paneermeel, 200 ml groentebouillon, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bieramisu

Nee geen typ foutje, het heet gewoon echt zo, Frambozen bier en witte chocolade..

INGREDIENTEN

, 4 eieren, 40 g suiker, 100 g witte chocolade, 50 ml volle melk, 250 gram mascarpone, 100 ml frambozensaus, 100 ml frambozenbier, 20 lange vingers, 250 g frambozen, licht geroosterde amandelschilfers (optioneel), muntblaadjes (optioneel)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Varkensvlees Stroganoff

Vroeger al een feestje op het bord. Vandaag weer eens gemaakt voor Dochter met gezin. Lekker en gezond smullen met een bom aan groente. Niet de mooiste foto, maar wel lekker.Foto moeten verkleinen, omdat ie te groot was. Dit is één van de weinige gerechten waarbij ik een zakje gebruik.

INGREDIENTEN

1 paprika rood zonder zaad en lijst in stukjes., 1 paprika groen idem, 1 paprika geel idem, 2 flinke winterpenen geschild in dunne schijfjes op de mandoline, 2 uien geschild en in dunne kwart ringen, 250 gram champignons schoon geborsteld in vieren, 500 gram magere hamlappen in dunne reepjes, 2 eetlepels sherry, 150 ml crème fraîche, 1 zakje stroganoff saus, 250 ml bouillon van blokje ( kip, rund of groente), Zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Langzaam gegaarde zalmfilet met lemoncurd en dille

Deze langzaam gegaarde zalmfilet met lemoncurd en dille is heerlijk om te serveren met een koude noedelsalade of royale groene salade. Een perfect gerecht om te serveren met de feestdagen. Fijne kerst!

INGREDIENTEN

600 g zalmfilet met huid, 160 g lemoncurd, 50 g pittige mosterd, 1 snufje zout, 3 el dille

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tagliatelle met gamba's en rokerige whisky-tomatensaus

Uit mijn kookboek.

INGREDIENTEN

- boter, - chili vlokken, - gamba's, - knoflook, - olijfolie, - pasta, - peterselie, - tagliatelle, - trostomaten, - whisky,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

***KRUIDIGE WORTELSTAMPPOT MET VEGETARISCHE ROOKWORST***

EDen ouderwets lekkere Stamppot. Laat die koude winter maar komem !

INGREDIENTEN

=1 vegetarische Rookworst. (250 gram), =600 gram Winterpeen (geschild en in blokjes), =600 gram Pastinaakl (geschild en in blokjes), =1 kg kruimige Aardappelen.(geschild en in stukken., =2 eetl.vloeibare Margarine, °2 Uien, in ringen., °2 eetl.Kerrie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tomatentaart met Boursin en parmezaanse kaas

Gemaakt als onderdeel van het Paasbuffet.

INGREDIENTEN

1 blikje croissantdeeg, 200 gr geraspte Parmezaanse kaas, 500 gr Pomodori tomaten, 1 tl gedroogde oregano, 1 bol buffel mozzarella, vers gemalen peper, olijfolie, 8 el lBoursin cuisine knoflook en fijne kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Frans
  •  30-60 min.

Stoofpotje met worst, knolselderij en boerenkool

Snackbar Obesitas onthult zijn mooiste keukengeheimen Je zult maar een knolselderij zijn: iedereen vind je maar een lelijk ding en er is niemand die er wat anders mee doet dan m door de erwtensoep of de stamppot gooien. En dat terwijl het zon veelzijdige wintergroente is. Onlangs vraten we zowat onze vingers op bij deze stoofpot, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor deze lekkere lelijkerd. 

INGREDIENTEN

6 varkensworstjes (die haal je bij de slager, dus niet van de die zielige van de supermarkt), 100 g spekjes, Een scheut olijfolie, 2 uien, in repen snijden, Een knolselderij; in stukken van 2 cm snijden, 2 knoflooktenen, gesnipperd, Een beetje thijm, Een laurierblad, Een blikje tomatenpuree, 100 ml rode wijn, 600 ml kippenbouillon, Een scheutje Worcestersaus, Vier eetlepels mosterd (liever geen grove), Iets van 200 g boerenkool, 400 g witte bonen uit blik, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke roze garnalensalade in een bakje van little gem

Gemaakt op een  vis dinertje etentje voor vrienden, die geen vlees eten.

INGREDIENTEN

1 ei gekookt, 8 blaadjes little gem ( of andere sla naar keuze), 4 volle el mayonaise, 2 tl Dijon mosterd, 6 takjes verse dille het groen versnipperd, 1 el citroensap, 3-4 kleine augurkjes in kleine stukjes, €400 gr Noorse garnalen, €takjes dille ter garnering,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kreeft thermidor

Laat je inspireren door dit kreeft thermidor recept. Een fantastisch gerecht om met de feestdagen te serveren en helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Extra lekker door de toevoeging van verse groenten en Parmezaanse kaas. 

INGREDIENTEN

1 kg gekookte kreeften, 75 g boter, 250 g champignons, 2 stengels bleekselderij, 1 teen knoflook, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 2 sjalotten, 300 ml visbouillon, 100 ml droge witte wijn, 125 ml slagroom, 1 el mosterd, 2 tl citroensap, 1 el peterselie, 75 g Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zalmrollade met basilicum-citroenpesto

Deze zalmrollade verpakt met basilicum-citroenpesto verpakt in serranoham zorgt voor een ware smaakexplosie. Een droomgerecht voor ieder kerstdiner! De zalmrollade is makkelijk een dag van tevoren voor te bereiden. 

INGREDIENTEN

20 g basilicum, 1 el pijnboompitten, 1 teen knoflook, 50 ml olijfolie extra vierge, 1 citroen, 25 g Parmezaanse kaas, 600 g zalmfilet met huid, 160 g serranoham, 2 snufjes peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

po boy,s

Het klinkt heel oosters maar is toch echt ( zover er iets echt is daar ) amerikaans  po boy staat voor voor poor boy , maar met de huidige garnalen prijzen valt dat nog wel tegen.. afijn, na banh mi is dit toch wel 1 van mijn favo broodjes , en ja het is het werk waard al lijkt het een hoop gedoe voor een broodje. gefrituurde garnalen met een huge mofo klodder ravigote saus , need i say more?  

INGREDIENTEN

Voor de ravigote zie hier https://www.smulweb.nl/recepten/1448737/Ravigote-en-remoulade ( sorry linkjes plakken werkt weer eens niet op smul ), voeg hier 1 el. cajun kruiden en tabasco naar smaak aan toe, zet koel weg, garnalen:, 750 gram grote garnalen, gamba,s of black tigers, gepeld ongekookt darmpje eruit, 100 gr, bloem, 30 gr. maismeel, 2 tl. knoflookpoeder, 2 tl. uienpoeder, 1 tl. cayenne peper, 1 tl. zwarte peper, 1 tl. zout, beslag:, 180 ml. karnemelk, 1 groot ei, 2 kneiter verse stokbroden, verse ijsbergsla, 2 tomaten in plakken,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Os­sen­haas met ro­de­wijsaus &; zoe­te-aard­ap­pel­stamp­pot met wa­ter­kers

Een heerlijk verwen momentje voor jezelf

INGREDIENTEN

1 zoete aardappel, 2 bosuitjes, 35 g ongezouten roomboter, 50 g waterkers, 125 g ossenhaas, ½ el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 takje verse tijm, 2 el Gui­gal Cô­tes-du-Rhô­ne Rou­ge (of andere rode wijn), ½ tl dijonmosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bloemkoolsoep

Van Youtube

INGREDIENTEN

-1 gesnipperde ui, - zout en peper, - 1 kleine bloemkool, - 1 blokje kruidenbouillon, - 500 ml water, - peterselie, - olijfolie, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Moeders Broodpudding

Al vanaf mijn eerste herinnering maakte mijn moeder dit gerecht. En dan blijft het een heerlijke herinnering!

INGREDIENTEN

3 eieren, 4 dl. melk, 200 gr. oud brood, 30 gr. boter, stukje gember, 50 gr. suiker, 1 geraspte citroenschil, 1 forse friszure appel, 150 gr. rozijnen,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Biefstuk met rode wijnsaus, pastinaak stamppot en stoofpeertjes

Biefstuk met rode wijnsaus, pastinaakstamppot en stoofpeertjes is zo'n lekkere klassieker die nooit gaat vervelen. Serveer dit feestmaal bijvoorbeeld met kerst of een chique diner. De rode wijnsaus maak je gemakkelijk zelf en de stoofpeertjes koop je in de supermarkt. Zo heb je binnen no time een top gerecht op tafel staan! 

INGREDIENTEN

1 sjalotje, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, klontje boter, 2 takjes tijm + extra voor garnering, 200 ml vlees fond, 400 ml rode wijn, 100 g ijskoude boter, in blokjes, 600 g pastinaak, versgemalen peper en zout, 2 el creme fraiche, 2 biefstukken, 1 el roomboter, 1 el zonnebloemolie, 4 el Strien's stoofpeertjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bladerdeegtaartjes met amandelspijs en stoofpeertjes

Met deze bladerdeegtaartjes met amandelspijs en stoofpeertjes steel je de show! Ze zijn onwijs makkelijk om te maken en erg snel klaar. De bladerdeeg, amandelspijs en de stoofpeertjes koop je kant en klaar in de supermarkt, erg makkelijk! 

INGREDIENTEN

1 verse bladerdeegrol, 150 g amandelspijs, 1 eidooier, 2 eieren, kristalsuiker, 200 g Strien's stoofpeertjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Wereld
  •  20-30 min.

Ovenschotel met balletjes en veel groentjes

Enkele weken geleden voor het gezin van onze dochter dit gerecht gemaakt.. Voor 4 volwassenen en 2 kinderen, heb ik van alles iets meer gebruikt . Voor de leuk, had ik een kleinere ovenschotel gemaakt voor de kleinkinderen.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , 400 gr gemengd gehakt, 400 gr aardappelen in plakjes, 200 gr broccoli in roosjes, 2 wortelen i in plakjes, 250 gr kleine tomaten, beetje citroenrasp, 3 eieren, 200 ml kookroom, 150 gr geraspte kaas, boter, 3 el paneermeel, peper zout nootmuskaat, 3 el blad peterselie, , , , , , , , , , , , , 400 gr gemengd gehakt, 400 gr aardappelen in plakjes, 200 gr broccoli in roosjes, 2 wortelen i in plakjes, 250 gr kleine tomaten, beetje citroenrasp, 3 eieren, 200 ml kookroom, 150 gr geraspte kaas, boter, 3 el paneermeel, peper zout nootmuskaat, 3 el peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade met blauwe kaas en stoofpeertjes

Stoofpeertjes en blauwe kaas is een gouden combinatie. Deze salade combineert deze smaken perfect samen met de walnoten en frisse salade. Lekker als bijgerecht naast een ovenschotel of als maaltijd met een broodje ernaast. 

INGREDIENTEN

300 g gemengde salade, 125 g blauwe kaas in blokjes, 3 el stukjes Strien's stoofpeertjes, 2 el balsamico stroop, 2 el olijfolie, versgemalen peper en zout, handje walnoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

Vijgentartaar met manchegocrème

Een heerlijk vegetarisch voorgerechtje boordevol zuiderse smaken. Begin wel de avond vooraf want de manchegocrème moet een nachtje opstijven.

INGREDIENTEN

8 verse vijgen, 150 g manchego, 150 g mascarpone, 1/2 rode ui, 1 handje vers basilicum, 50 g hazelnoten, 60 g pappadums, olijfolie, peper, fleur de sel

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sint-jakobsvruchten met asperges en champignons

Een topgerecht vol pure smaken

INGREDIENTEN

12 sint-jakobsvruchten, 16 groene asperges, 400 g gemengde bospaddenstoelen, 2 el pistaches (gehakt), 4 el olijfolie, 2 el notenolie, 2 lente-uien, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zalmbonbon met verse krabsla

Lekker en eenvoudig met een chique twist

INGREDIENTEN

4 plakjes zalm (gemarineerd met dille, kant-en-klaar), 1 blikje kingkrab (van goede kwaliteit), 1/2 komkommer (in dunne plakjes), 1 ei (hardgekookt), zure room, mayonaise ((liefst zelfgemaakt)), balsamicoazijn, citroensap, 4 dille takjes, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mousse van gerookte forel in bladerdeeg

Origineel voorgerecht, makkelijk, snle en super lekker 

INGREDIENTEN

300 g gerookte forel, 2 rollen bladerdeeg (kant-en-klaar), 3 el dille (gehakt), 2 el citroenschil (gehakt), 2 el zure room, 2 el roomkaas (type Philadelphia), 1 ei1, , Voor de peterseliedressing :, 4 el bladpeterselie (gehakt), 2 el kappertje (gespoeld)l, 2 el olijfoliel, 4 el witte balsamicoazijn, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Wildpaté met warme Luikse siroop

Makkelijk, snel ,lekker en een feestelijke opening van een lekker kerstdiner 

INGREDIENTEN

500 g wildpaté (stevig, dun gesneden), 4 stronkjes roodloof (of witloof), 1ui, 2 el rozijnen, 4 el walnoten, boter, 10 el Luikse stroop, 10 el porto, peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Langzaam gegaarde lamschouder met knoflooksaus

 

INGREDIENTEN

1-1,5 kg lamsschouder, 2 kleine uien, fijn maken in de food processor, 2 delen koriander zaad, 1 deel komijn, beetje olijfolie, lciatroensap, 4 tenen knoflooktenen, peterseliestokjes, citroensschil, 2 eetlepels oploskoffie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zelf gemaakte ricotta

Ricotta nodig om snacktomaatjes te vullen, door het slechte weer dit maar zelf gemaakt. Zie in de bereidingswijze.

INGREDIENTEN

1 liter gepasteuriseerde halfvolle melk, 8 cupjes koffieroom, 2 el citroensap of witte natuurazijn, 1/2 theelepel zout( of iets meer naar smaak)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Goddelijke Italiaanse Oven Kip

We hebben met vieren gesmuld van dit recept. Makkelijk te maken en met veel groentjes te combineren.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 90 gram zongedroogde tomaatjes in olie in kleine stukjes, 1 glas droge witte wijn, 30 gr vers geraspte Grana Padano, zwarte peper en zeezout uit de molen naar smaak, 250 gr crème fraîche, 1 tl basilicum, oregano, en tijm ( of 3 tl Italiaanse kruiden), 3 teen knoflook geperst, boter en olie om in te bakken, 1 mespuntje chilipoeder, 1 handje verse basilicum gescheurd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een prakjes van groente, vlees en vis

Dit gerecht is handig om kliekjes niet te laten verdwijnen in de prullenbak, maar om ze gebruiken in een simpel gerecht voor zo min mogelijk geld. 

INGREDIENTEN

1x courget, 2x prei, 1x blikje tonijn, 1x lapje ongepaneerde schnitzel, 1x gele paprika, 1x doosje champignons, Anderhalve mok wiite rijst, Half blokje groetenbouillon, Zakje geraspte kaas, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stoofvlees met espressotwist

Stoofvlees bestaat er in vele soorten, met bier, rode wijn, groente en boullion. In deze variant maak je gebruik van 4 espresso's. De koffiesmaak geeft een speciale twist aan het stoofvlees. Klein bitterje met een twist. Voor de echte koffiefanaat ! Voeg tijdens het stoven enkele koffiebonen toe.

INGREDIENTEN

Rundvlees, jeneverbessen, espresso, koffiebonen, boter, bruine basterdsuiker, groente, knoflook, uien, balsamicoazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Feestelijke Deense Mega Poffers

Oude pan meegenomen van mijn moeder met 7 'deukjes' die veel groter zijn dan poffertjes. Waar werd die pan voor gebruikt? Mijn moeder wist het ook niet.  Op internet uiteindelijk gevonden:  de Aebleskiver pan! Het Deense alternatief voor oliebollen met oud op nieuw maar ook met kerst als lunchgerecht heerlijk! Supersimpel recept en lekker snel klaar.

INGREDIENTEN

75 gram zelfrijzend bakmeel. één ei, 120 ml karnemelk, theelepel witte basterd, theelepel olie (maiskiem, arachide of zonnebloem olie) twee kardemom peulen, snufje zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Europees
  •  0-10 min.

Gnocchi uit de oven met groene groentjes spekjes en Boursin

Heerlijk, gemakkelijk dagelijks gerecht met veel groente.

INGREDIENTEN

2 pakken gnocchi, 15 gr bladpeterselie fijn gehakt, 600 gr of wat meer groene groenten ( broccoli,erwtjes sperziebonen), 150 gr belegen geraspte kaas of Parmezaan, 150 gr boursin met knoflook en fijne kruiden, eventueel 150 gr uitgebakken spekreepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

***VOLKOREN SPAGHETTI MET COURGETTE,KRUIDENKAAS en KARBONADE***

Het hoeft niet duur te zijn.... Maar....Wel Lekker !

INGREDIENTEN

350 gram Volkoren Spaghetti., =4 eetl.Olijfolie., =4 Ribkarbonades., =2 Uien, gesnipperd., =2 teentjes Knoflook, fijngehakt., =1 Cpourgette, in blokjes., =1 bakje Champignons, (250 gram), (in plakjes), =1 bakje verse Roomkaas met kruiden., (150 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met pastinaak

Heerlijke pasta met pastinaak, olijven en feta.

INGREDIENTEN

Glutenvrije pasta, Pastinaak, Zwarte olijven, Feta,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

**HERFSTPANNENKOEK MET ANDIJVIE

Wat Eten We Vandaag ? Zie dit Recept !

INGREDIENTEN

=50 gram Roomboter., =250 gram gerookte Spekblokjes (Duopak), =2 Uien, gesnipperd., =1 zak gewassen fijngesneden Andijvie (500 gram), =1 pak Pannenkoeken naturel (8 stuks), =4 eetl.Schenkstroop., =190 gram Jong belegen plakken Kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Home made granola met kwark en stoofpeertjes

Home made granola met kwark en stoofpeertjes is het allerlekkerste ontbijt. De crunchy granola maak je gemakkelijk zelf en de stoofpeertjes haal je het lekkerst kant en klaar in de supermarkt van Strien's!

INGREDIENTEN

Voor de granola, 100 g havermout, 100 g ongebrande noten, 100 g pompoenpitten, 2 el kokosolie, 2 el agavesiroop, 3 el water, 1 el kaneel, snuf zout, , 4 el kwark, 2 el Strien's stoofpeertjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sate saus recept

Ideaal voor melkvrije sate saus. Vaak zit er melk in als je kant en klaar koopt.

INGREDIENTEN

1/2 pot pindakaas, 300 ml water, 3 el ketjap manis, 2 teentjes knoflook, 1/2 tl komijnpoeder, 1 el. azijn of citroensap, 2 El olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

***BROODJE SURINAAMS RUNDVLEES***

Een restje vlees is de volgende dag ook koud lekker op een broodje of salade.

INGREDIENTEN

=25 Gram Roomboter., =1 UI,gesnipperd., =2 Teentjes Knoflook, fijngehakt., =1 cm Gemberworten (fijngesneden)., =2 Schalen Ierse Runderlappen (a 500 gram) in, blokjes van 2 cm., =1 Eetl. Azijn., =1 Laurierblaadje., =4 Eetl. Ketjap Manis., =4 Eetl.Oestersaus., =2 Eetl.donkere Basterdsuiker., =1 Blokje Runderbouillon., =4 Pistoletjes., = Zoetzure Slices Komkommer (wil je weten, hoe je deze maakt ? Kijk op jumbo.com./recepten.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2018
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top