1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (400.818)

Sperziebonen satéschotel

1 Portie 

INGREDIENTEN

1 zakje Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi), 400 gr Sperziebonen, 1 Rode paprika, 300 gr Mager rundergehakt, 50 ml Kookroom, 1 Ui, 250 ml Water

  • Europees Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 10-20 min

Sperziebonen satéschotel

1 Portie 

INGREDIENTEN

1 zakje Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi), 400 gr Sperziebonen, 1 Rode paprika, 300 gr Mager rundergehakt, 50 ml Kookroom, 1 Ui, 250 ml Water

  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Peperkoeken skeletten

Peperkoeken skeletten

Makkelijk en lekker 

INGREDIENTEN

125 g zachte boter, 80 g kristalsuiker, 100 g acaciahoning, 1 ei, 300 g tarwebloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl kruiden (peperkoekkruiden), glazuur (of witte fondant)

  • Amerikaans Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Amerikaans Nagerecht
  • 30-60 min
Halloweenpunch met oogballen en ijshandje

Halloweenpunch met oogballen en ijshandje

Pas op! Er drijft een hand in deze punch. Wij weten zeker dat dit een grote hit wordt op de buffettafel.

INGREDIENTEN

500 ml ginger beer, 1 liter Fernandes Cherry bouquet, 425 g lychees in lichte siroop, 300 ml Havana Club rum anejo, 150 g verse blauwe bessen

  • Amerikaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Amerikaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

1 PortieKcal: Vet: V.vet:Eiwit: Koolhy: Vezels:Zout:

INGREDIENTEN

8 Stoofperen (Gieser Wildeman), 3 eetl. Perensuiker, 1 Kaneelstokje, Water, (1 eetl. Aardappelzetmeel)

  • Europees Nagerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Europees Nagerecht
  • > 120 min
Duivelsogen van gevulde eieren met pittige sriracha sauce

Duivelsogen van gevulde eieren met pittige sriracha sauce

12middelgrote eieren4 elmayonaise2 eldijonmosterd24zwarte olijven in plakjes1 elsriracha sauceZet ingrediënten op je lijst 

INGREDIENTEN

12 eieren, 4 el mayonaise, 2 el dijonmosterd, 24 zwarte olijven in plakjes, 1 el sriracha sauce

  • Amerikaans Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Amerikaans Borrelhapje
  • 20-30 min
Skullkoekjes

Skullkoekjes

Angstaanjagend lekker, deze doodshoofdkoekjes voor Halloween.

INGREDIENTEN

187 ½ g ongezouten roomboter, 375 g bloem, 150 g witte basterdsuiker, 4 el cacaopoeder, 1½ eidooier, 1½ vanillestokje, 2½ eiwitten, 375 g poedersuiker, 1 tube gele kleurstof, ½ tube rode kleurstof

  • Amerikaans Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 16-10-2021
  • Amerikaans Nagerecht
  • 30-60 min

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.


Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven.

Dit gerecht is een heerlijke combinatie. Prei en kerrie zijn in onze  smaakbeleving een gouden combi. De kerrieroom geeft het gerecht pit en maakt het lekker smeuïg. Echt smullen met het korstje van gegratineerde kaas. Kerrie en gehakt gaan ook perfect samen, zoals in dit gerecht.Heerlijke-ovenschotel-met-chinese-kool-champignons-kerrie-en-gehakt   

INGREDIENTEN

2 dunne prei schoon in ringetjes of halve ringetjes gesneden, 2 stuks kabeljauwfilet ( ik nam kabeljauwhaas), 1 el citroensap, 1 bekertje crème fraîche ( ik nam demi ), ½ el kerrie ( ik nam curry madras), peper en zout naar smaak, circa 50 gram geraspte belegen kaas ( of naar smaak), 1 el olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 15-10-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Cannelloni met gehakt en spinazie

Cannelloni met gehakt en spinazie

Italiaanse Cannelloni lijkt misschien een zomers gerecht maar laten we eerlijk wezen, dit gerecht komt nog beter tot zijn recht als het buiten koud is. Dan is het juist een genot om in de keuken een warme oven aan te hebben en een ovenschaal met dampende Cannelloni op tafel te zetten. Onweerstaanbaar!!In dit gerecht hoort normaal gesproken Ricotta, echter toen ik de ingrediënten ging verzamelen om dit gerecht te maken kwam ik tot de ontdekking dat ik per vergissing Hüttenkäse mee had gebracht dus heb ik die gebruikt. Het resultaat smaakte uitstekend.Verder gebruik ik voor Cannelloni sowieso altijd lasagnebladen omdat ik die makkelijker vind om te vullen. Een beetje vulling op een (voorgekookt) lasagneblad en oprollen maar. Heb je verse lasagnebladen (uit het koelvak) dan hoef je ze niet voor te koken.

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 400 g gewassen spinazie, 1 bosuitje, 250 g ricotta kaas (ik had Hüttenkäse) , 2 bollen Mozzarella, in schijven gesneden (of 100 g geraspte kaas) , 500 g gezeefde tomaten (pak), 250 g (voorgekookte) lasagnebladen (of cannelloni) , 1 ui, 2 tenen knoflook, gehaktkruiden, (peper, zout, nootmuskaat, uienpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder), 1 el Italiaanse kruiden, olijfolie, peper en zout, naar smaak, oregano (gedroogd)

  • Italiaans Ovenschotel
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 15-10-2021
  • Italiaans Ovenschotel
  • 60-120 min
GROENE VEGA-BURGER
(POPEČCI OD BLITVE)

GROENE VEGA-BURGER
(POPEČCI OD BLITVE)

Groente burger (beignets) zijn een uitstekend en fantasierijk alternatief voor vlees. Dit is een heerlijk recept met snijbiet, ook wel Blitve genoemd in het Kroatisch. Deze onweerstaanbare groente burgers zijn een geweldig bijgerecht bij alle soorten vlees of vegetariërs kunnen ze apart eten, met aardappelpuree of je favoriete salade, maar ook lekker op een broodje!

INGREDIENTEN

1 kg snijbiet, 300 gr havermout, 2 eieren, 2 a 3 teentjes knoflook, 1 grote rode ui, 100 ml olie, 100 gr paneermeel, 2 tl zout, versgemalen peper, handje vol verse peterselie

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 15-10-2021
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Dubrovačka Rožata

Dubrovačka Rožata

Een Dubrovačka Rožata is een Kroatische custard pudding uit de regio Dubrovnik die vergelijkbaar is met flan. De naam komt van de Dubrovnik-likeur rozalin (rozenlikeur), die dit dessert zijn aroma geeft. Dit recept is een moderne variant zonder de likeur maar met sinaasappelrasp. De flan kan ook gemaakt worden met lavendel. 

INGREDIENTEN

6 eetlepels rietsuiker, • 2 eetlepels water, • 5 eieren, • ½ liter volle melk, • 5 eetlepels suiker, • snufje zout, • het merg van 1 vanillestokje, • de heel fijn geraspte schil van ½ sinaasappel

  • Joegoslavisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 15-10-2021
  • Joegoslavisch Nagerecht
  • 30-60 min
Wentelteefje van Fries suikerbrood met muntijs, abrikozengelei en gekaramelliseerde walnoten

Wentelteefje van Fries suikerbrood met muntijs, abrikozengelei en gekaramelliseerde walnoten

Gaat heerlijk samen met een Kroatische Prošek dessertwijn ! 

INGREDIENTEN

Voor het muntijs:, • 200 gram slagroomijs, • 3 takjes verse munt, • 20 milliliter crème de menthe, , Voor de abrikozengelei:, • 50 gram (zure) gedroogde abrikozen, • 150 milliliter water, • 25 milliliter apricot brandy, , Voor de walnoten:, • 50 gram walnoten, • 2 eetlepels suiker, , Voor de wentelteefjes:, • 2 sneetjes Fries suikerbrood, • 1 ei, • Scheut melk, • ½ theelepel kaneel, • Roomboter

  • Nederlands Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 15-10-2021
  • Nederlands Nagerecht
  • 20-30 min
Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

Spinazie quiche met feta en gekarameliseerde walnoten

Op zoek naar een recept voor een vegetarische quiche? Zoek dan niet verder: deze vegetarische spinaziequiche met gekarameliseerde walnoten en feta  is heerlijk! Echt een gerecht waarbij,  als je een fervente vlees en viseter bent,  deze niet mist.Tussen  haakjes staan mijn aanpassingen.

INGREDIENTEN

VOOR DE QUICHE, 300 gram spinazie( baby), 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 75 gram zachte geitenkaas ( feta), 2 eieren, 100 ml slagroom ( koksroom), 3 plakjes bladerdeeg ( hartig taartdeeg) ontdooid, zout en peper naar smaak, 1/2 el olie , VOOR DE TOPPING, 1 el water, 1 el suiker, 50 gram walnoten

  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-10-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Hindegebraad met frambozenbier

Hindegebraad met frambozenbier

Makkelijk en erg lekker 

INGREDIENTEN

1 kg hindegebraad (vers of diepvries), 150 g groentereepjes (diepvries), 150 g frambozen (diepvries), 25 cl frambozenbier, 10 cl gevogeltefond (bokaal), 2 sjalotten, 1 el vloeibare acaciahoning, 5 el boter, enkele saffraandraadjes, 1 takje tijm (gedroogd), 1 laurierblaadje, peper en zout, instantsausbinder

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-10-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Hinderagout met spek en boontjes

Hinderagout met spek en boontjes

Heerlijke hinderagout met spek en boontjes . Wel eerst minstens 4 uur het vlees laten marineren. 

INGREDIENTEN

200 g gerookte spekblokjes, 1 kg hinderagout (diepvries), 250 g champignons, 300 g prinsessenbonen (diepvries), 4 takjes peterselie (vers), 6 sjalotten, 4 el boter, 20 cl room ., 4 sneden toastbrood, 2 el aalbessengelei, peper en zout, Voor de marinade:, 1 stengel groene selders, 1 wortel, 2 takjes peterselie (vers) , 1 ui, 1 teen knoflook, 1 L rode wijn , 10 groenepeperbolletjes, 5 jeneverbessen, 1 tl tijm (gedroogd), 1 blaadje laurier

  • Frans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 14-10-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Reemedaillon met tagliatelle in champignonsaus

Reemedaillon met tagliatelle in champignonsaus

Makkelijk, lekker en snel gemaakt

INGREDIENTEN

4 reemedaillons (beenhouwerij), 1 prei, 500 g champignons, 200 g boschampignons, 1/2 plantje salie, 1 ui, 1 teen knoflook, 25 cl culinaire room (20 % V.G.), 3 el boter, 400 g tagliatelle, 1/2 blokje groentebouillon, zwarte peper (molen), zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-10-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Hindesteak met groentetorentje

Hindesteak met groentetorentje

Heerlijk wildgerecht

INGREDIENTEN

4 hindesteaks, 2 tenen knoflook, 2el boter, instantsausbinder, 3 dl kalfsfond (bokaal), 1 dl rode porto, 1/2 tl rozemarijn (gedroogd), peper en zout, Voor het groentetorentje:, 750 g pompoenblokjes (diepvries), 4 stronkjes witloof, 1 prei, 2 el room, 2 el boter, 1 el zonnebloemolie, 1/2 el suiker, 1 mespunt gemberpoeder, nootmuskaat

  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-10-2021
  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt

Heerlijke ovenschotel met Chinese kool, champignons, kerrie en gehakt

Van onderstaand recept had ik een halve Chinese kool over, die ik graag wilde opwerken. Ben op zoek gegaan om dit restant, dat ruim voldoende is voor ons tweetjes te verwerken. Het recept van Voedzaam en Snel, sprak mij het meeste aan. Toch heb ik een en ander naar eigen smaak aangepast evenals de bereidingswijze.Oosterse-ovenschotel-met-kabeljauwen-lekker-veel-groenteOosterse-ovenschotel-met-kabeljauwen-lekker-veel-groenteEen super snel en gemakkelijk gerecht met veel groente. Kerrie en gehakt een prima combi !!

INGREDIENTEN

100 gram h.o.h gehakt, 100 gram rundergehakt, ½ Chinese kool in reepjes gesneden, stuk rode paprika in blokjes, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 ui gesnipperd, 3 tl curry madras kruiden ( Jonnie Boer) of kerrie, 100 gram champignons schoon in kwarten, 1 ruime el tomatenpuree, 100 gram licht belegen geraspte kaas, peper en zout naar smaak, 300 gram vastkokende aardappelen geschild in plakjes, ½ bouillonblokje groente met minder zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-10-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei
  • Eigen recept

Tortillawraps met romige kipfilet kaas paprika en prei

Overheerlijke tortilla's of enchiladas die zijn gevuld met een romige tomatensaus met stukjes malse kipfilet, paprika en prei. De tortilla's krijgen eerst een laagje crème fraîche, daarop komt een plakje kaas en daarop komt dan de saus. Opgerold en bedekt met een tomatensausje en geraspte kaas gaat alles in de oven. Heerlijk met een frisse salade.

INGREDIENTEN

6 tortilla wraps, 350 gram kipfilet in kleine stukjes, 2 eetl zonnebloemolie, peper, zout, 2 theelepels picadillo kruiden (Jonnie Boer) of Mexicaanse kruiden, 3 plakken jong belegen kaas in repen, 50 + 50 ml crème fraîche, 50+ 50 ml tomatenpupa of tomatenblokjes (merk Mutti), 1 flinke rode paprika, in stukjes, 1 middelgrote prei, alleen wit en lichtgroen gesnipperd, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepels gerookt paprikapoeder, paar druppels citroensap, geraspte kaas

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 13-10-2021
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Kaya (coconut jam)  huis gemaakt

Kaya (coconut jam) huis gemaakt

Huisgelaakte Kaya behoort toe aan het nationaal ontbijt van Singapore !  Je kan Kaya kant -en- klaar kopen , maar je kan hem zelf makkelijk bereiden ! 

INGREDIENTEN

4 grote eidooiers, 200 milliliter ( plus 2 eetlepels) volle kokosmelk, 30 gram (3 eetlepels) lichtbruine palmsuiker, fijngehakt indien gekristalliseerd*, 65 gram (5 eetlepels) kristalsuiker, 3 verse pandanbladeren (je vindt ze in Aziatische winkels; sla ze over als je ze niet kunt vinden), 1 snufje fijn zeezout, (alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn)

  • Aziatisch Ontbijt
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-10-2021
  • Aziatisch Ontbijt
  • 30-60 min
Kaya toast uit Singapore

Kaya toast uit Singapore

Breng eens afwisseling in je ontbijt zoals het nationaal ontbijt uit Singapore met Kaya !  Kaya is een custardjam gemaakt van ei, kokos en de vanille-achtige kruidenpandan. De beste kaya is zelfgemaakt en kan, afhankelijk van de kok, neigen naar erg eiachtig, kokosachtig of kruidig. Het is meestal vrij zoet, maar mijn favoriete kaya combineert die zoetheid met de rokerige, butterscotch-complexiteit van de uitstekende ruwe suiker uit de regio. De kaya wordt uitgesmeerd op geroosterd of op houtskool gegrild brood, meestal een sponsachtig bruin of wit brood, en gegarneerd met een vierkant van zoute boter of margarine.

INGREDIENTEN

toastbrood, een pot kant en klaar KAYA

  • Aziatisch Ontbijt
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 13-10-2021
  • Aziatisch Ontbijt
  • 0-10 min
Pok Chang ( Kantonese pannenkoek met garnalen)

Pok Chang ( Kantonese pannenkoek met garnalen)

Hartige pannenkoek uit de Kantonese keuken die super lekker van smaak is en geservered is met een chili pasta

INGREDIENTEN

POK CHANG : , 200 g lente-uitjes – gesnipperd, 150 g gedroogde garnalen – geweekt en licht geplet, 3 eieren – geklopt, 100 g gehakt – breng op smaak met sojasaus, peper, 200 g middelgrote garnalen – fijngehakt, 2 tl zout, 500 g meel, 1400 ml water, CHILI PASTA :, 200 g gedroogde chili , 5 sjalotten ( gepeld en gekookt) en in moes geprakt , 30 g gedroogde garnalen – geweekt en licht geplet, 3 tl suiker, ½ tl zout, ½ tl donkere sojasaus, Water

  • Chinees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-10-2021
  • Chinees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Singapore's lekkerste kippenvleugeltjes

Singapore's lekkerste kippenvleugeltjes

De lekkerste kippenvleugeltjes van Singapore !  eerst marineren en dan bakken maar .  Lekker als borrelhapje of als hoofdgerecht .

INGREDIENTEN

2 kg kippenvleugels, MARINADE : , 5 el oestersaus, 1,5 el donkere sojasaus, 2 el lichte sojasaus, 1,5 eetlepel honing, 4 el sesamolie, 3 el zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-10-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kabeljauwcurry met noedels op zijn Thais

Kabeljauwcurry met noedels op zijn Thais

Pittige groene curry en kokosmelk vormen de basis in dit heerlijk Oosters geïnspireerd gerecht met visblokjes, die je gaart in het kokossoepje, lekker makkelijk!

INGREDIENTEN

2 lente-uitjes, 20 g gember, 1 teentje knoflook, 200 g sperziebonen, 1 visbouillonblokje, 1 tl groene currypasta, 200 ml kokosmelk, ½ limoen, 150 g eiernoedels, 300 g vismengeling of een kabeljauwfilet van circa 300 g , 10 g koriander, 1 el arachideolie, 1 tl suiker

  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-10-2021
  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Pittige pastasaus met wijn

Dit recept heb ik van mijn vriend. Dit is ook wel echt een mannen pastasaus. Makkelijk met gehakt, ketchup (ja echt) scheutje wijn en natuurlijk niet te veel groente is dit een smakelijke saus voor over je spaghetti.

INGREDIENTEN

500 gram half om half gehakt, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 400 gram tomaten blokjes, 70 gram tomatenpuree , +- 100ml ketchup , Scheut(je) rodewijn naar keuze, 1 eetlepel sambal badjas, 1/2 theelepel chilipoeder (afhankelijk hoe pittig je het wilt hebben), 1/2 theelepel paprikapoeder, 1 flinke theelepel kerriepoeder

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-10-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Arepa con queso carne Y huevo
  • Eigen recept

Arepa con queso carne Y huevo

Arepa con queso carne Y huevo, oftewel maisbrood met kaas, ei en vlees. Op zoek naar een speciaal recept voor op de BBQ? Probeer dan dit heerlijk Colombiaanse gerecht.

INGREDIENTEN

7 dun gesneden entrecotes van slagerij Bien Sûr, 500 gram witte maismeel, 2 tl zout, zorg dat je wat extra zout achter de hand hebt, 250 ml melk, 25 ml water, hand warm, 40 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur, zorg dat je wat extra roomboter achter de hand hebt, 265 gram mei kaas , Peper, Olie, 1 bosui, 1 rode ui, 2 vleestomaten, 2 tl triguisar kruiden, 8 eieren, 14 plakken belegen kaas van slagerij Bien Sûr

  • Amerikaans Lunch/Brunch
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-10-2021
  • Amerikaans Lunch/Brunch
  • 30-60 min
Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas
  • Eigen recept

Macaroni met andijvie, champignons, gehakt en kaas

Een lekkere en gezondere variant op de Mac and Cheese.Met meer groenten en minder kaas (en een beetje gehakt, dat je eventueel ook weg kunt laten) maak je van het bekende comfort-food gerecht een smakelijke en tevens gezonde maaltijd. Het blijft evengoed een snelle hap.

INGREDIENTEN

300 gram macaroni of andere pasta naar keuze , 250 gram gehakt, 250 gram andijvie, 250 gram (kastanje)champignons, 2 st bleekselderij, 1 ui, 1 teen knoflook, 200 ml (kook)room, 100 gram Parmezaanse kaas (of meer als je het graag meer cheesy wilt hebben), 250 ml kippenbouillon van 1 tablet, peper, zout en nootmuskaat, olijfolie

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-10-2021
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Wortelsoep met kokos

Wortelsoep met kokos

Een gevulde soep

INGREDIENTEN

2 el olie, 1 ui, gesnipperd, 125 gr aardappel, geschild en in blokjes, 1 tl gemalen gemberpoeder, 1/2 tl gemalen koriander, 1/2 tl gemalen komijn, 400 gr (winter) wortel, geschild en in dunne plakjes, 1 liter groentebouillon, zelfgemaakt of van blokjes, 100 ml dikke, romige kokosmelk, 1 el sojasaus, peper, 2 el krulpeterselie, grof gehakt

  • Internationaal Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-10-2021
  • Internationaal Soep
  • 30-60 min
Pinda kip  of  "Peanut butter chicken"

Pinda kip of "Peanut butter chicken"

Pindakaas is een held in de keukenkast en je maakt een geweldige saus in deze snelle pindakaaskip in Indonesische stijl. Het geheim is om de juiste balans te vinden tussen zoet, zout, zuur en heet. Serveer met rijst en/of gestoomde groenten.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie of plantaardige olie, 4 grote kippendijen, vel verwijderd en ontbeend, elk in 8 stukken gesneden, 2 grote sjalotten, gepeld en in plakjes, 2 rode paprika's, in lange plakjes van 1 cm gesneden, 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt, 3 teentjes knoflook, fijn gesneden, 400 ml blik kokosmelk, 4 el pindakaas (glad of knapperig), 2 limoenen, alleen sap, 2 el sojasaus, 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes, om te garneren (optioneel)

  • Engels Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-10-2021
  • Engels Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Stoofpotje van varkensvlees en kikkererwten

Stoofpotje van varkensvlees en kikkererwten

Een gemakkelijke stoofpot van varkensvlees en kikkererwten die eruitziet alsof je er de hele middag aan hebt gezwoegd, maar het duurt slechts 30 minuten! Vol hartige smaak en alles in één pot!

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 250 g varkenshaas (ossenhaas), schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden, 1 ui, dun gesneden, 1 rode paprika, in plakjes, 1 middelgrote courgette (ongeveer 185 g), uiteinden verwijderd, in de lengte gehalveerd en in halve cirkels gesneden, 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes, ½–1 tl gerookte paprika, heet of zoet, 400g kikkererwten in blik, uitgelekt, 400g blik gehakte tomaten, 1 blokje kippen- of varkensbouillon, zout en versgemalen zwarte peper

  • Engels Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-10-2021
  • Engels Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Stavros paprika pepers

Stavros paprika pepers

Het is belangrijk dat de paprika's gaar worden, zodat ze lekker zoet worden.  

INGREDIENTEN

10 g boter, gesmolten, 25 g panko paneermeel, 1 flinke eetlepel pijnboompitten, fijn geraspte schil van 1/4 citroen, 1 eetlepel extra vierge olijfolie, 200 g groene pepers of een kleine variëteit aan chilipepers, 1¼ eetlepel sherryazijn, zoutvlokken en gekraakte peper, 30 g feta, verkruimeld

  • Grieks Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 11-10-2021
  • Grieks Salade
  • 20-30 min
Koulourakia (Grieks brood met sesam)

Koulourakia (Grieks brood met sesam)

Griekse specialiteit die koud en warm geserveerd kan worden 

INGREDIENTEN

2½ eetlepel granaatappelmelasse, 40 g sesamzaadjes, zoutvlokken, (goede kwaliteit olijven en boter bestrooid met zoutvlokken of zwart Grieks zout, om te serveren), Koulourakia-deeg : , 3 theelepels gedroogde gist, 300 g gewone bloem, 1 theelepel tafelzout, 1 theelepel basterdsuiker, 270 g bloem extra, 1 theelepel tafelzout, extra

  • Grieks Brood
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-10-2021
  • Grieks Brood
  • 30-60 min
Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

Al fietsend door Het Hogeland in Groningen kwamen we langs Abrahams mosterdmakerij in Eenrum. Natuurlijk werd er gestopt en kwam ik even later met een "emmertje" Groninger mosterd weer naar buiten. Volgens de jongen achter de kassa was dit precies de goede mosterd voor de echte Groninger mosterdsoep en kreeg ik een flyer met het recept erbij.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 60 gram bloem, 125 ml room, 1 liter groentebouillon, ca. 2 eetlepels Abrahams (biologische) Groninger Mosterd, Heerlijk met: spekjes, garnalen, zalm, dunne plakjes Groninger metworst, snippers oude kaas en/of met preiringen of lente uitjes

  • Regionaal Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Regionaal Soep
  • 20-30 min
Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.....
  • Eigen recept

Drie snelle hapjes met komkommer. Vlees, Vis en Vegetarisch.....

Bij dit recept staan geen hoeveelheden. Dat is gemakkelijk zelf te bepalen afhankelijk van het aantal personen . De hapjes zijn goed voor te bereiden en zo hoef je op het moment van serveren ze alleen maar van de afwerking te voorzien .  Ze zijn alledrie lekker, maar klaarblijkelijk was het hapje met heksenkaas en de gebakken Zwarte Woudham favoriet. Die verdwenen het snelst van de schotel . Uiteraard heb ik niet alle hapjes op de schotel gelegd maar in 2 keer opgediend. Rechts op de foto hapje 1.Links op de foto hapje 2en onderaan hapje 3.

INGREDIENTEN

1, komkommer, heksenkaas, Zwarte Woudham ( bacon, ontbijtspek, parmaham etc), 2 , Komkommer, gerookte zalm, zwart sesamzaad( geroosterd wit sesamzaad), Philadelphia roomkaas met bieslook, bieslook, 3, Komkommer, boursin, zongedroogde tomaat, peterselie( opie)

  • Fusion Borrelhapje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Fusion Borrelhapje
  • 10-20 min
Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

Snelle curry met spinazie, zalm en paprika.

Van onderstaand recept met de zelfgemaakte curry boemboe had ik nog curry  over . Vandaar, dat ik dit recept van Brenda heb gemaakt. Zo was alles mooi opgewerkt in een snel, alledaags , maar erg lekker gerecht.Oosterse-ovenschotel-met-kabeljauwen-lekker-veel-groente

INGREDIENTEN

2 zalmfilets, 1 ui gesnipperd, 2 kleine teentjes knoflook uit de knijper, 1 volle el rode curry pasta, ½ rode en ½ gele paprika in dunne reepjes gesneden, 300 gram verse spinazie, 1 tl basterdsuiker, beetje vers limoensap, 1/3 visbouillon van blokje of 1 tl vissaus, 120 gram rijst naar keuze, peper uit de molen naar smaak, ( zout), zonnebloemolie

  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Schnitzel Stroganoff met champignons en cantharellen

Schnitzel Stroganoff met champignons en cantharellen

Boeff Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken. De stroganoff  bestaande uit dunne blokjes biefstuk  met een pittige saus, die bestaat uit ui, champignons, bloem, bouillon, smetana (soort zure room) en mosterd.bron?]In een kookboek van Jelena Ivanovna Molochovets uit 1861 wordt voor het eerst melding gemaakt van een recept genaamd Vlees à la Stroganoff, waarbij de bereidingswijze van de saus op het tegenwoordige recept lijkt. In 1890 werd in Sint-Petersburg een kookwedstijd gehouden waarbij de winnaar stroganoffsaus had gemaakt.Het recept is vernoemd naar de grafelijke familie Stroganov. Deze familie was tijdens het Keizerrijk Rusland zeer machtig. Ze hebben een groot deel van de verovering van Siberië voor hun rekening genomen. Een verhaal is dat het gerecht ontstaan is tijdens een veldtocht waarbij het 's avonds zo koud was dat de kok het vlees alleen nog in hele dunne plakjes wist te snijden. Het gerecht is mogelijk vernoemd naar Aleksandr Grigorevitsj Stroganov. Hij gaf feestmalen waarop iedereen uitgenodigd was. Het gerecht was eenvoudig te bereiden in grote hoeveelheden en toch lekker.

INGREDIENTEN

200 gram witte champignons, schoongemaakt in plakjes, 150 cantharellen, schoongemaakt in plakjes, 2 flinke sjalotjes, gesnipperd, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel roomboter, 100 ml kalfsfond, 1 theelepel Dijon mosterd mild, 100 ml crème fraiche, Zout, peper, 1 theelepel suiker, 2 theelepels paprikapoeder mild, Paar druppels tabasco, Afgestreken eetlepel bloem, 3 eetlepels cognac of vieux, Schnitzels, 2 (kalfs)schnitzels, 2 eetlepels zonnebloemolie, Peper, zout en bloem voor de schnitzel, Plm.60 gram cornichons (kleine augurkjes), klein gesneden, 2 eetlepels gehakte peterselie

  • Russisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Russisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei

Spinazieovenschotel met spekjes ui en ei

Ik had nog een restant diepvriesspinazie in mijn vriezer, gekocht voor een peuter en een kleuter die bij ons logeerden en geen gewone verse spinazie lusten. Ik had er wat plannen mee, bijvoorbeeld een soepje, tot ik op het recept van Lekker en Simpel stuitte. Ietwat aangepast door gebakken uien op de bodem van de ovenschaal te leggen in plaats van de gebakken uitjes door de spinazie te mengen (ook lekker hoor). De aardappelschijfjes bovenop de schotel en niet onderin de schotel. Verder heb ik het recept gevolgd. We hebben heerlijk gegeten.

INGREDIENTEN

400 gram spinazie a la crème (ontdooid en uitgelekt), 4 aardappelen(vastkokende), geschild en in plakjes gesneden, 2 hardgekookte eieren, 2 flinke uien, in halve ringen gesneden, 2 eetlepels roomboter, 100 ml kookroom, 100 gram magere gerookte spekreepjes, 50 gram geraspte kaas, zout en peper, nootmuskaat

  • Nederlands Ovenschotel
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Nederlands Ovenschotel
  • 10-20 min
Griekse salade met gegrilde inktvis en fetaroom

Griekse salade met gegrilde inktvis en fetaroom

=18pxEen Griekse salade zonder tomaat, maar mét komkommer, inktvis en feta! Inktvistubes koop je het best diepgevroren, =18pxzo heb je ze altijd in huis. Bovendien zijn ze supersnel ontdooid en kun je dus vlug aan tafel.

INGREDIENTEN

400 g pijlinktvistubes, 1 sjalot, 1 knoflook teentje, 1 bosje bladpeterselie, 1 krop Romeinse sla (1 grote of 2 kleinere), 2 komkommers, 1 citroen, 12 zwarte olijven (ontpit, 100 g feta, 150 g slagroom, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde oregano, olijfolie, peper en zout

  • Grieks Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Grieks Salade
  • 20-30 min
Gevulde zoete aardappel met gegrilde grietfilet

Gevulde zoete aardappel met gegrilde grietfilet

=18pxZoete aardappelen bevatten bijna evenveel calorieën als gewone aardappelen, maar zijn rijker aan vezels en geven dus langer een verzadigd gevoel. Dit gerechtje met zoete aardappel is bovendien overheerlijk.

INGREDIENTEN

500 g grietfilet, 4 zoete aardappelen, 250 g broccol, 3 lente-uien, 100 g erwten (diepvries, ontdooid), 1 rode chilipeper (gesnipperd), 1 handje muntblaadjes (gehakt), 15 cl zure room, arachideolie, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 10-10-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top