1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (398.373)

Gebakken tofu met pikante saus  ( Dubu buchim yangnyumjang)

Gebakken tofu met pikante saus ( Dubu buchim yangnyumjang)

Gebakken tofu met pikante saus op zijn Koreaans......njammie !  Gezond en goedkoop ! 

INGREDIENTEN

1 blok (stevige) tofu, 2 el. soja saus, 1 tl. peper vlokken, 1 tl. suiker, 1 lente ui, 1 teen knoflook, 2 tl. sesam olie, 1 tl. sesam zaadjes (geroosterd)

  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 25-01-2021
  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Zeewiersoep uit Korea ( Miyeok Guk)

Zeewiersoep uit Korea ( Miyeok Guk)

Er is een speciale soep die in Korea een bijzondere plek in neemt, dit is Miyeok Guk oftwel zeewiersoep. Deze soep is bijzonder omdat ze deze serveren aan vrouwen die net bevallen zijn. Van zeewier is bekend dat het gezond is en het boordevol met calcium, jodium, ijzer en nog veel andere mineralen zit die zorgen voor een snel herstel na de zwangerschap en bovendien stimuleert het de borstvoeding.Ook wordt deze soep de verjaardagsoep genoemd. Koreanen vieren niet heel vaak hun verjaardag, slechts 3x in hun leven: de eerste verjaardag, je 60=13.5pxe  en je 70=13.5pxe. De gedachte erachter is dat je een nieuwe fase van je leven ingaat en daar krachtig en sterk voor moet zijn en daar draagt deze soep aan bij.Uiteraard zijn er nog veel meer kwalen waar deze soep goed voor zou kunnen zijn zoals een  “kater” of om extra concentratie voor een examen op te wekken). De Koreanen eten dit soort soep graag als ontbijt met witte rijst en wat bijgerechtjes en natuurlijk kimchi ! 

INGREDIENTEN

1 pak gedroogde zeewier (dit is ong. 30 gram – geen zeewiervellen voor sushi), 1,5 liter groentebouillon, 2 el. sojasaus, 2 tenen knoflook, 1 tl. sesamolie, 2 lente uien, Zwarte peper, Optioneel: 100 gr. rundvlees in dunne reepjes of tofu blokjes toevoegen aan de bouillon.

  • Koreaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 25-01-2021
  • Koreaans Soep
  • 30-60 min
Mung bonen pannenkoekjes uit Korea  ( Bin Dae Tteok)

Mung bonen pannenkoekjes uit Korea ( Bin Dae Tteok)

Bindae-tteok, of mungbonenpannenkoek, is een soort buchimgae die zijn oorsprong heeft in de provincie Pyongan. Het wordt gemaakt door geweekte mungbonen te malen, groenten en vlees toe te voegen en in een ronde, platte vorm te bakken.   Veganistisch en glutenvrij. Wij geven hier het recept voor het basis beslag en voor de rest kun je naar hartenlust combineren met groenten en of vlees

INGREDIENTEN

240 g gedroogde gele mung bonen – gesplitst en ontveld-, snufje zout, 1 teen knoflook, beetje water , voor evt variatie:, 60 g fijn gesneden kimchi of Geblancheerde taughé of Bieslook of lente ui, mix naar smaak door het beslag

  • Koreaans Lunch/Brunch
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 25-01-2021
  • Koreaans Lunch/Brunch
  • 10-20 min
Koreaanse salade dressing op basis van de Yuja thee

Koreaanse salade dressing op basis van de Yuja thee

Yuja is een citrusachtige vrucht die eruitziet als een mandarijn maar de kleur heeft van een citroen. Qua smaak is wat minder scherp en hard dan de Europese citroen.Probeer ook eens de  thee op basis van de Yuja, die heet Yuja Cha. De citroen wordt gekonfijt in honing of suiker, het ziet er een beetje uit als marmelade. Ze gieten er heet water op en klaar is je thee. Erg gezond met een hoog vitamine C gehalte. Goed als je last hebt van een verkoudheid.

INGREDIENTEN

1 tl appelazijn, 1 el Yuja cha, 1 el water, snufje zout

  • Koreaans Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 25-01-2021
  • Koreaans Saus/dressing
  • 0-10 min
Zoet zure groene pepers /고추장아찌

Zoet zure groene pepers /고추장아찌

Opgelegde pepers uit Korea....hoe langer je ze laat staan , hoe lekkerder ! 

INGREDIENTEN

450 gram Kwari pepers of turkse pepers (niet heet), 240 g suiker , 25 cl azijn, 25 cl soju ** ( zie foto en toelichting onderaan), 12 cl soja saus, 12 cl koreaanse vissaus

  • Koreaans Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 25-01-2021
  • Koreaans Bijgerecht
  • 10-20 min
Budget-pizza!
  • Eigen recept

Budget-pizza!

Wie een klein budget heeft kan voor weinig geld een grote groep mensen te eten geven. Zelf pizza maken is gemakkelijk en goedkoop. Het enige waar je op moet letten is dat je genoeg verse groente en rauwkost gebruikt om de pizza mee te beleggen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij een grote groep kun je alvast een pizza voorbereiden die koud gegeten kan worden, zodat de eerste honger snel te stillen is. Een grote gemengde salade erbij en het wordt een voedzame maaltijd.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, (genoeg voor 8 ronde pizza's of 4 plaatpizza's), 1 kilo bloem, 2 zakjes gist (van 7 g), 2 tl gedroogde basilicum*, 1 tl gedroogde oregano*, ½ liter lauwwarm water, 5 a 6 eetlepels olijfolie, theelepeltje zout, niet noodzakelijk, wel lekker, Voor de saus:, (voldoende voor 2 a 3 pizza's), 1 klein blikje tomatenpuree, 1 middelgrote ui, 1 rode paprika, 1 koffielepel bruschettakruidenmix (Xenos bijvoorbeeld), 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook*, Peper naar smaak (geen zout, dat zit al in de kruidenmix), Voor de pizza:, Verschillende soorten beleg, naar keuze (zie voorbeelden in recept), Mozzarella, Verse basilicum

  • Italiaans Feestmaaltijd
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Italiaans Feestmaaltijd
  • 20-30 min

Garnalenkroket

Makkelijk recept van heerlijke garnalenkroketten, basisrecept van delicious naar eigen smaak aangepast.

INGREDIENTEN

1 sjalot, heel fijn gesnipperd, 100 gram hollandse garnalen, ca. 250 ml visfond (of visboullion met 3 blaadjes gellatine), 50 gram bloem + wat om de kroketjes in te rollen, 50 gram boter, 1 ei losgeklopt, paneermeel, peper, zout, nootmuskaat

  • Belgisch Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Belgisch Borrelhapje
  • 20-30 min

Snelle pindasoep van koffietijd

op zoek naar pindasoep, dus even kijken bij koffietijd en mag het nog uitproberen.ik wilde degene van soepsloerie maken maar twijfelde

INGREDIENTEN

500 g kippendijen , 2,5 liter koud water, 1 stengel sereh, gekneusd, 1/2 bosje verse lavas, 2 MAGGI kippenbouillon met Natuurlijke Ingrediënten, 7 pimentbolletjes, 2 uien, 1 bosje selderij, 300 g pindakaas, 1 tomaat, zonnebloemolie, 1 eetl. tomatenpuree, vers citroensap, 5 eetl. geroosterde cashewnoten (ongezouten), rijst, kokosyoghurt

  • Surinaams Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Surinaams Soep
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Spaghetti met pinda-tomatensaus, erwtjes en tofu

Supersnel kaar en gemakkelijk. 

INGREDIENTEN

Spaghetti, passata (of tomatenconcentraat met water), ca 4 eetlepels pindakaas, kopje diepvrieserwtjes, half blok tofu, ketjap, teentje look, komijnpoeder, sambal, peper, zout

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Eigen recept

Griekse pasta met okra, olijven, feta en tomaten

In een mum van tijd klaar. Zelf bedacht maar met beproefde smaakcombinaties.

INGREDIENTEN

1 kopje Griekse pasta (risoni), okra uit bokaal of diepvries, blikje tomaten in blokjes, half pakje feta, handvol zwarte olijven, paar eetlepels yoghurt, munt of muntsaus, raz el hanout, peper, zout, 1 teentje look, olijfolie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Eigen recept

Quinoa met rode biet, walnoten en feta

Dit recept heb ik zelf verzonnen en het is een van mijn vaste 'gemakkelijke' gerechten geworden, voor als ik weinig tijd of inspiratie heb, maar toch gezond wil eten.

INGREDIENTEN

1 kopje quinoa, 4-tal rode bieten (voorgekookt), handvol walnoten, half blokje feta (kan je ook weglaten voor een veganistisch gerecht, of vervangen door tofu of vegan feta), scheutje citroensap (of appelazijn), kwart blokje groentenbouillon, olijfolie, komijn, peper, zout, (chili), evt korianderblaadjes

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Zeebaars met spinazie en burro bianco (recept van Mario Neck)

Zeebaars met spinazie en burro bianco (recept van Mario Neck)

Een recept van de bekend kok uit Italia MARIO.

INGREDIENTEN

BURRO BIANCO, Scheutje olijfolie, 1 klein sjalotje gesnipperd, 1/2 el tijmblad, 1/2 wijnglas droge martini, 1.25 dl visbouillon, 1.25 dl room, 40 gr koude boter, in blokjes, 1 el koude olijfolie, ZEEBAARS, 4 zeebaarsfiletjes met vel (ca 150 gr per stuk, scheutje olijfolie, 2 knoflooktenen, in dunne plakjes, fijn zeezout en versgemalen zwarte peper, ROERGEBAKKEN SPINAZIE, scheutje olijfolie, 1 knoflookteentje, 200 GR wilde spinazie, harde stelen verwijderd, 1/2 glas droge witte wijn, Fijn zeezout en versgemalen zwarte peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Hongaarse goulash van Chivanne
  • Eigen recept

Hongaarse goulash van Chivanne

Mijn variant op Hongaars stoofvlees! Met lekker veel paprika en paprikapoeder en voor extra diepgang rode wijn. Een echte aanrader. Ik maakte lekker veel zodat ik nog wat porties kon invriezen.https://chivanne.nl/hongaarse-goulash/

INGREDIENTEN

1,4 kg runderriblappen , 3 grote rode uien , 2 grote rode paprika's , 3 tenen knoflook , 140 gram tomatenpuree , 400 ml tomatenblokjes uit blik , 400 ml rode wijn , 1 runderbouillonblokje , 2 eetlepels paprikapoeder , 1 theelepel cayennepeper , 2 laurierblaadjes , 3 eetlepels bloem , peper en zout , rijstolie of arachideolie

  • Hongaars Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Hongaars Hoofdgerecht
  • > 120 min
Chocoladetaart met fleur de sel

Chocoladetaart met fleur de sel

Makkelijke en verrassend lekkere chocoladetaart 

INGREDIENTEN

180 gr zelfrijzende bloem, 25 gr cacaopoeder, 165 gr kristalsuiker, 1 snuifje La Baleine fijn zeezout, 2 eieren, 180 ml melk, 125 gr gesmolten boter, 125 gr zure room, 200 gr melkchocolade, 1 tl Le Saunier de Camargue fleur de sel

  • Belgisch Nagerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 60-120 min
Rice rolls

Rice rolls

Lekker als lunch of lichte maaltijd of als borrelhapjes ! Makkelijk en snel te bereiden .

INGREDIENTEN

Voor de ricerolls:, 4 eitjes, 2 el kokosroom, 2 avocado's, 4 rijstvellen, 100 gr kelp noodles, geweekt, 1 handje rucola, kokosolie, Voor de dipsaus:, 3 el cashewpasta, 1 el sojasaus, 1 el ahornsiroop, 1/2 limoen, 1 snuifje chilipoeder, 2 el koolzaadolie

  • Aziatisch Lunch/Brunch
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Aziatisch Lunch/Brunch
  • 10-20 min
Neptunus wrap met gerookte zalm

Neptunus wrap met gerookte zalm

Makkelijk en lekker 

INGREDIENTEN

1 pak maïstortilla's, 200 g gerookte zalm, 1 avocado, 1 citroen, 1 potje kruidenkaas, 1/4 krop ijsbergsla, versgemalen peper

  • Belgisch Lunch/Brunch
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Belgisch Lunch/Brunch
  • 0-10 min
Gevulde Italiaanse gehaktballen met spaghetti

Gevulde Italiaanse gehaktballen met spaghetti

Hoe lekker is dit ........

INGREDIENTEN

Voor de gevulde gehaktballen:, 750 gr varkens-kalfsgehakt, 100 gr doperwten, 100 gr Parmezaanse kaas (blokje), 1 scheut olijfolie, Voor de Italiaanse tomatensaus:, 700 gr Elvea tomatenpolpa of tomatenblokjes, 2 grote sjalotten (of uien), 1 teentje look, 1 tak verse basilicum, 1 scheut olijfolie, peper - zout, 1 el suiker (naar smaak), Voor de pasta:, 500 gr spaghetti, 1 snuifje zout, 1 scheut olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
VLAAMSE  QUICHE MET WITLOOF, GEKARAMELISEERDE UI EN ABDIJKAAS

VLAAMSE QUICHE MET WITLOOF, GEKARAMELISEERDE UI EN ABDIJKAAS

=16pxOp en top Vlaams, deze quiche met witloof en abdijkaas. Hier krijgt je bezoek vast geen genoeg van. Zullen we dan maar meteen nog eentje maken?

INGREDIENTEN

1 pak kruimeldeeg, 4 el 'Solo Vloeibaar', (boter), 500 g rode ui, 2 el frambozenazijn, 1 el bruine suiker, 400 g witloof, 2 eieren, 250 g ricotta, 50 g abdijkaas, versgemalen peper, zeezout, verse tijmblaadjes

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Stiekem-geen-vanille-maar-bosvruchtencakejes

Stiekem-geen-vanille-maar-bosvruchtencakejes

Vanboven lijken het gewone vanillecakejes, tot de lepel erin gaat... Ook heerlijk met een scheutje alcohol.

INGREDIENTEN

50 gr. boter, gesmolten / iets extra voor het invetten / 200 gr. zelfrijzend bakmeel / 150 gr. witte basterdsuiker / 150 ml. melk / 2 theel. vanille-extract / handje blauwe bessen (diepvries) / 200 gr. bosvruchtenjam / 100 ml. kokend water / 50 gr. witte basterdsuiker/ 75 gr. bosvruchtenjam / poedersuiker / optioneel: 3 eetl. bessen-, aardbeien- of sinaasappellikeur, cognac of rum

  • Internationaal Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Internationaal Nagerecht
  • 30-60 min
Chocoladetruffels met een verstopte hazelnoot

Chocoladetruffels met een verstopte hazelnoot

Geef de truffels een subtiele earlgreysmaak door thee te laten trekken in room. Laat voor een zeer intense theeinfusie het mengsel een nachtje staan.

INGREDIENTEN

225 gr. pure chocolade (tenminste 72%) grof gehakt / 30 gr. boter / 300 ml. slagroom / 2 zakjes earlgreythee / 20 gr. cacaopoeder / 30 hazelnoten

  • Internationaal Nagerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Internationaal Nagerecht
  • > 120 min
Spaanse kipstoofpot met chorizo

Spaanse kipstoofpot met chorizo

In de winter als het koud is dan is een heerlijke stoofpot voor mij echt comfortfood . Deze Spaanse kipstoofpot is dan een aanrader want je haalt er nog een beetje zonneschijn mee in huis ;) :P :)Lekker voor erbij: rijst, aardappelen of met brood en natuurlijk een lekkere salade.

INGREDIENTEN

1 kilo drumsticks of kippendijen met been, zout en peper, 2 el olijfolie, 1 droge chorizo (ongeveer 225 gram) , 1 grote ui, 2 (rode) paprika's, 2 teentjes knoflook, 4 takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogd), 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 2 laurierblaadjes, 100 ml sherry , 500 ml kippenbouillon, 1 blik gepelde tomaten (400 gram), 1 klein blikje tomatenpuree, handvol groene olijven

  • Spaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 24-01-2021
  • Spaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min

Courgetti bolognese met linzen

Leuke vega versie van de spagetti bolognese. Makkelijk te maken, voedzaam en nog lekker ook.

INGREDIENTEN

400 gram courgette pasta, 1 ui, 2 tenen knoflook, 150 gram linzen uit blik, 400 gram tomatenblokjes, 250 ml gezeefde tomaten, 125 gram geraspte wortel, 2 theelepels oregano, 1 theelepel tijm, 0.5 theelepel chilipoeder (of meer naar wens), Olie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Gemarineerd Kabeljauwhaasje met groente uit de oven.....
  • Eigen recept

Gemarineerd Kabeljauwhaasje met groente uit de oven.....

Het plan was om het kabeljauwhaasje gewoon te bakken met spinazie uit de diepvries en aardappelpuree. Mijn koelkast had nog een paar restjes ( 2 tomaten, bleekselderij en een halve rode paprika) die ik heb verwerkt in dit ovenschoteltje i.p.v de grove diepvriesspinazie.Een heerlijk slank schoteltje :)  Een volgende keer gebruik ik Italiaanse kruiden en dan rasp ik er nog wat kaas over :)

INGREDIENTEN

1 kabeljauwhaas van 300 gram, 1 kleine rode ui gesnipperd, 3 stengels bleekselderij in hele dunne boogjes, 1/2 rode paprika in dunne reepjes, 2 tomaten bovenkant ingekruist, 10 snoeptomaatjes gehalveerd, 2 dunne bosui in ringetjes of handje bladpeterselie., VOOR DE MARINADE, 1 1/2 el olijfolie, rasp van 1 sinaasappel, 1 tl komijnpoeder ( beter 2 tl Italiaanse kruiden), 2 tl verse tijmblaadjes, 1 flinke teen knoflook geperst, peper en zout naar smaak uit de molen

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Champignonhoedjes gevuld met rauwe ham

Champignonhoedjes gevuld met rauwe ham

champignons mag je niet wassen, want die zuigen vocht op , toen ik dit recept las met een beetje bouillon en sherry dacht ik brilliant, dat ga ik echt vaker toepassen.

INGREDIENTEN

20 kastanjechampignons, 150 gr rode paprika, in heel kleine blokjes, 150 gr rauwe ham, in heel kleine blokjes, 10 gr verse peterselie, fijngehakt, 2 gr bouillonpoeder (oplossen in 45 ml. heet water), 6 ml (olijf)olie, 12 gr paneermeel ( panko is lekkerder boor de bite ) , 45 ml , medium dry sherry

  • Europees Borrelhapje
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Europees Borrelhapje
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Taco kruiden

sprangkelend

INGREDIENTEN

1 eetlepel chilipoeder (evt. minder als je niet van pittig houdt), 1/4 theelepel knoflookpoeder, 1/4 theelepel uienpoeder, 1/4 theelepel rode peper vlokken, 1/4 theelepel oregano, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1,5 theelepel komijn, 1 theelepel zout, 1 theelepel zwarte peper

  • Mexicaans Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Mexicaans Saus/dressing
  • 0-10 min
Garnalencocktail in een schuimomelet

Garnalencocktail in een schuimomelet

echt een heerlijk lunch/brunch gerechtje , niet te lastig.volgens het originele recept is het 100 gr. garnalen voor 4 personen... dat dacht ik dus niet.

INGREDIENTEN

200 gr gepelde Hollandse garnalen, 100 ml slagroom, 200 ml mayonaise, 2 el tomatenketchup, 2 tl.paprikapoeder, 1citroen, 8 eieren, 8 el melk, versgemalen peper en zout, verse bieslook of dille, boter, rucola

  • Nederlands Lunch/Brunch
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Nederlands Lunch/Brunch
  • 20-30 min
Navarin van konijn met geroosterde pastinaak en rozemarijn

Navarin van konijn met geroosterde pastinaak en rozemarijn

Lekker wintergerecht dat makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

1 konijn in stukken versneden, 4 tomaten, gepeld, de zaadlijsten verwijderd en in grove stukken gesneden, 2 uien, fijngesneden, 2 wortels, in fijne schijfjes gesneden, 150 g fijne boontjes, 4 kleine of 2 grote pastinaken, 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree, 1 teentje knoflook, fijngesnipperd, 4 takjes rozemarijn, 1 kruidentuiltje met 4 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels bloem, arachideolie, olijfolie, 15 cl rode wijn, ± 8 dl magere vleesbouillon, peper van de molen, (zeezout)

  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Stoofpotje van konijn, peperkoek en bier met Chinese kool

Stoofpotje van konijn, peperkoek en bier met Chinese kool

Heerlijk stoofpotje van konijn 

INGREDIENTEN

1 konijn in delen, boter, 1 zoete witte ui, 3 el bloem, 200 ml groentebouillon, 2 flesjes bier, bv. Rodenbach Grand Cru, verse tijm, 3 laurierblaadjes, 2 el mosterd, 1 el balsamicoazijn, Luikse siroop, 3 plakjes peperkoek, 1 Chinese kool, 100 g pancetta, pijnboompitten

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Quesadilla met konijn

Quesadilla met konijn

Een quesadilla is de Mexicaanse variant van onze croques of tosti's. Bij een quesadilla gebruik je wraps in plaats van sneetjes brood. In ons recept ga je aan de slag met konijnfilets. Bestrijk de wraps met bonenpuree en beleg ze met de rucola, plakjes zoete aardappel, gebakken spek, stukjes konijn en lente-ui. Bestrooi met basilicumblaadjes en geraspte kaas. Leg er dan een andere wrap bovenop. Even goudbruin bakken in de pan, tot de kaas gesmolten is. Je kan quesadilla eten als lunch en snack.

INGREDIENTEN

3 konijnfilets, 4 lente-uitjes, 200 g zoete aardappel, handvol rucola, handvol basilicumblaadjes, ½ tl gerookt paprikapoeder, 100 g gerookte spekblokjes, 200 g kidneybonen uit blik, ½ tl komijnpoeder, 200 g oude kaas, geraspt, 8 tortillawraps, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Winterse salade met gepaneerd konijn

Winterse salade met gepaneerd konijn

Gepaneerde konijnfilets zijn echt heerlijk. Door konijn te paneren krijg je een lekker krokant korstje en blijven de stukjes vlees mals en sappig binnenin.

INGREDIENTEN

4 konijnfilets (zonder vlies), 3 el sesamzaadjes, 3 el bloem, 2 eieren, 150 g panko of paneermeel, peper en zout, Voor de salade:, 1 butternut pompoen, 2 rode uien, 4 pastinaken, 2 el olijfolie, 1-2 el vloeibare honing, 1 kleine ciabatta, 1 el zonnebloempitten, 100 g spinazie, 3 el olijfolie, sap van een halve citroen, Voor de dressing:, 3 el olijfolie, 1 el witte wijnazijn, 1 tl dijonmosterd

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Broodje pulled rabbit met barbecuesaus

Broodje pulled rabbit met barbecuesaus

Mals vlees van traag gegaarde konijnenbouten met een kruidig-zoete ‘spice rub'. Om duimen en vingers bij af te likken!  Begin de dag voordien, dan heb je de dag zelf nog maar weinig werk.Wist je dat konijn een licht stukje vlees is? Een portie konijn van 100 g brengt gemiddeld zo'n 145 kcal aan. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten, vitamine B12, ijzer en selenium en een goede bron van vitamine B6 en zink !  

INGREDIENTEN

4 konijnenbouten, Voor de spice rub:, 10 g gerookte paprika, 10 g komijn, 20 g bruine suiker, 10 g konijnkruiden, Een scheut olijfolie, 3 dl troebel appelsap, peper, Voor de barbecuesaus:, 1 ui, 50 g donkere kandijsuiker, 50 g honing, 3 dl donker abdijbier, vb. Orval of Ciney, 1 dl ketchup, 5 cl sojasaus, Een scheutje tabasco, , 4 hamburgerbroodjes, 100 g gemengde jonge slascheuten, 1/2 komkommer, 8 radijsjes, 2 lente-uitjes, Sap van 1/2 citroen, 1 el olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Agnes Sorèl soep

Agnes Sorèl soep

In mijn map, waarin ik recepten bewaar die ik ooit van andere kokkies heb gekregen, kwam ik dit recept tegen. Ik realiseerde me dat ik deze soep al een hele tijd niet meer had gemaakt en dat ik deze nog nooit on-line had gezet. Dus maar weer eens gemaakt en bij deze ook geplaatst.Als ik me niet vergis heb ik het recept van Annie, de moeder van vrienden van ons, een echte keukenprinses die een steen nog lekker kon maken ;) :) :PN.B. : In het recept staat 50 gram gekookte ham en 50 gram rundertong maar die laatste kon ik nergens vinden dus heb ik toen de hoeveelheid gekookte ham maar verdubbeld.

INGREDIENTEN

1 kipfilet , tijm, laurier, foelie, peperkorrels (van alles een beetje), 250 gram (kastanje)champignons, 1 steel prei, 2 kippenbouillontabletten, 50 gram gekookte ham, 50 gram rundertong, 40 gram boter, 40 gram bloem, 500 ml melk

  • Frans Soep
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 23-01-2021
  • Frans Soep
  • 60-120 min
Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

In 1860 opende de eerste fish & chips shop in Engeland en inmiddels is het aantal shops of zoals deze in Engeland worden genoemd “chippies” gestegen tot meer dan 10.000. Door de jaren heen is de fish & chips nog steeds het meest populaire fastfood in Engeland.Tot 1980 werd een portie fish & chips geserveerd in de krant van vandaag, daarna werd dit uit hygiënisch oogpunt verboden, het serveren van voedsel uit een krant zou niet voedselveilig zijn.Over de fish wordt vaak nog wat zout gestrooid en over de friet een paar druppels azijn.

INGREDIENTEN

4 stuks kabeljauwfilet à 125 gram per stuk, 8 grote kruimige aardappels, olie om in te frituren, 200 gram bloem, 2 tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 1 el zout, 250 ml (donker) bier, 2 liter water

  • Engels Streekgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-01-2021
  • Engels Streekgerecht
  • 30-60 min
Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep  van Janneke Philippi.......

Heerlijke Pastinaak- Erwtensoep van Janneke Philippi.......

Ik ben een grote fan van de recepten van Janneke Philippi. Alle gerechten, die ik tot nu toe van haar gemaakt heb waren smaakvol en zonder poespas. Ik moet eerlijk toegeven :) dat ik meer houd van de verfijndere soepen en niet zo van  een dikke erwtensoep , maar deze van Janneke wilde ik tóch graag eens proberen. Ik vond de soep in het krantje, dat af en toe met de regionale krant wordt bezorgd.En zoals dat gaat met klassieke recepten zijn er evenveel recepten als families in omloop.En dit is dan dat van Janneke )  En....... wederom heeft ze ons niet teleurgesteld :)Kookboek:  " Janneke Philippi Collectie " op pagina 3. 

INGREDIENTEN

500 gram spliterwten, 1/2 knolselderij in blokjes, 1 grote pastinaak in blokjes, 1 grote prei in ringen, 2 liter vleesbouillon van 4 blokken ( met minder zout), 1 varkenshiel of 2 grote schouderkarbonades( ik had 2 schouderkarbonades), 1 slagersrookworst, handvol bladpeterselie grof gesneden, peper en zout naar smaak

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 22-01-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
Snelle pittig gekruide Chinese groentetaart met kip
  • Eigen recept

Snelle pittig gekruide Chinese groentetaart met kip

Deze hartige taart stond wel heel snel op tafel. Dat komt ook omdat ik gerookte kipfilet heb gebruikt.Gerookte kipfilet kun je zo gebruiken zonder te bakken.Een zak Chinese wokgroenten, wat kruiden en losgeklopte eieren. Taart in de oven en klaar.Je kunt de taart ook goed invriezen en bevroren in de oven verwarmen.Lekker makkelijk.

INGREDIENTEN

5 plakjes deeg voor hartige taart, uit de vriezer, 150 gram (gerookte) kipfilet, in stukjes, 400 gram Chinese groentemix, 3 eetlepels seroendeng (mengsel van kokos met pinda's), 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 theelepel sambal oelek, peper, zout, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), 1 theelepel djahé (gemalen gemberpoeder), 1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad), 3 eieren, losgeklopt, 4 eetlepels pittige zoete chilisaus

  • Chinees Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 22-01-2021
  • Chinees Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Pittige Indische kip met spruitjes
  • Eigen recept

Pittige Indische kip met spruitjes

Eerst bak je de stukjes kippendij.  Maak hiermee een lekkere pittige Indische saus met een beetje pinda erin. De spruitjes kook je afzonderlijk beetgaar en daarna gaan ze door de saus met de pittige stukjes kippendij. Heerlijk.

INGREDIENTEN

400 gram spruitjes, schoongemaakt, 2 kipdijfilets, in kleine stukjes gesneden, 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, Peper, zout, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel djahé (gemberpoeder), 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak), 3 eetlepels ketjap manis (zoet), 1 eetlepel sojasaus (Chinese of Japanse), 1 eetlepel pindakaas, ½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker, 1 eetlepel citroensap of azijn

  • Indisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-01-2021
  • Indisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Frisse maaltijdsalade met peer, noten en blauwe kaas
  • Eigen recept

Frisse maaltijdsalade met peer, noten en blauwe kaas

Een heerlijke frisse maaltijdsalade die extra lekker smaakt met de peren van Sweet Sensation.   

INGREDIENTEN

1 el vloeibare margarine, , 75 g walnoten, , 2 el fijne kristalsuiker, , 2 sjalotten, , 2 el witte wijnazijn, , 4 el olijfolie extra vierge, , 1 snufje peper, , 300 g krulslamelange, , 400 g Sweet Sensation peren, , 125 g Castello Danablu traditional, , 350 g bloemkoolroosjes

  • Nederlands Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 22-01-2021
  • Nederlands Salade
  • 10-20 min
  • Eigen recept

kip kaboem

De basis van dit recept is kip met boemboe ajam smoor. Maar omdat ik dat niet spannend genoeg vond heb ik er een aantal ingredienten aan toegevoegd. De eerste keer gebruikte ik 2 tl sambal en dat was behoorlijk pittig. Vandaar de naam kip kaboem. Nu gebruik ik 1 tl sambal

INGREDIENTEN

400 gram kip, kipkruiden, 1 ui, 2 tenen knoflook, stukje gember, klein zakje wokgroenten met paksoi(AH), rode paprika, pakje boemboe ajam smoor (conimex), 2 el sojasaus, 2 el ketchup, 1 tl sambal, 1 el bruine suiker

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-01-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Koe joe loe lau

Het recept komt uit het boek Aziatisch koken Zo doe je dat. het is dus niet van mezelf maar zo lekker dat ik het graag wil delen.

INGREDIENTEN

700 a 800 gram gefileerde zeevis, bijvoorbeeld tarbot, Griet, kabeljauw of zeewolf, Halve theelepel zout, Halve theelepel vijfkruidenpoeder, 2 eieren, los geroerd, 6 eetlepels maizena, 6 a 8 eetlepels arachideolie, Voorts:, Drie jonge worteltjes, Twee kleine uien, Halve komkommer of een stuk onrijpe meloen of pompoen, Voor de saus:, Twee eetlepels lichte Chinese sojasaus, 4 eetlepels Chinese tomatensaus uit pot of blik, eventueel te vervangen door 3 eetlepels tomatenketchup en een eetlepel water, Twee eetlepels Chinese rijstwijn of droge sherry, Een eetlepel azijn, Een eetlepel maizena, Een teentje knoflook uitgeperst, Halve theelepel geraspte verse gemberwortel, 4 eetlepels gekookte doperwtjes, Een a twee theelepels suiker, eventueel twee a drie voorjaarsuitjes, een stukje prei of enkele takjes bladselderij gesnipperd

  • Chinees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-01-2021
  • Chinees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Courgetti met cherrytomaten en vegetarische balletjes

Courgetti met cherrytomaten en vegetarische balletjes

Met deze courgetti met cherrytomaten en vegetarische balletjes tover je binnen 20 minuten een heerlijke vegetarische koolhydraatarme maaltijd op tafel. De kokosmelk en citroenrasp geven glans aan dit lowcarb gerecht. Zonder vlees en zonder pasta, maar toch ontzettend lekker!

INGREDIENTEN

500 gram cherrytomaten, 3 teentjes knoflook, 250 gram vegetarische balletjes, 4 courgettes, 1 citroen, 200 ml kokosmelk, 1 handje pijnboompitten, zout, peper, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-01-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top