1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (396.494)

  • Eigen recept

Kip Kurkuma

Wilde eens wat proberen en dacht laat ik deze groentes eens combineren met kip en kurkuma. Het zag er erg fleurig uit en het was nog super lekker ook. 

INGREDIENTEN

Witte rijst, 2 kippendijen, 2 theelepels kurkuma kruiden, Peper, Zout, 1 Zoete punt paprika , 1 Broccoli , 1 Winterpeen, 2 teentjes knoflook, Ui, Olie (arachide gebruik ik) kan ook olijf

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Speklapjes in rode wijn

Maak speklapjes eens zo. Je gasten zullen niet willen geloven dat ze speklapjes eten....

INGREDIENTEN

Vier speklapjes, 2 grote rode ui, 2 rode paprika's, kruiderij: zout, peper, tijm, laurierblaadje, rode, krachtige meer niet te dure rode wijn

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
Pasta met lavendelkaas
  • Eigen recept

Pasta met lavendelkaas

Een snelle pasta met slechts 3 ingredienten. De lavendelkaas kun je vervangen door een andere kaas naar keuze!https://chivanne.nl/pasta-met-lavendelkaas/

INGREDIENTEN

200 gram pasta , 200 ml slagroom , 200 gram kaas , peper en zout

  • Fusion Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Fusion Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Gevulde omelet
  • Eigen recept

Gevulde omelet

Er zijn al veel recepten van een gevulde omelet, maar dit is mijn versie.

INGREDIENTEN

4 eieren, margarine /olijfolie, melk, 125 gram kastanjechampignons, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1/2 bakje kerstomaatjes, Italiaanse of Provencaalse kruiden naar smaak, Zwarte peper uit de molen en een snufje zout, Geraspte parmezaanse kaas

  • Nederlands Lunch/Brunch
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Nederlands Lunch/Brunch
  • 10-20 min

Porn star Martini

De passievrucht en de champagne worden als eerste gedronken. Daarna zijn de smaakpapillen helemaal klaar voor de sensationele smaakbeleving van de Pornstar Martini!

INGREDIENTEN

45 ml Sir Edmond Gin , 15 ml Passoā of passievruchten likeur van De Kuyper, 60 ml passievruchtenpuree, 2 theelepels vanille suiker, Garnering:, halve passievrucht

  • Wereld Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Wereld Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Atjar Ketimoen – Indonesische komkommer
  • Eigen recept

Atjar Ketimoen – Indonesische komkommer

Een heerlijke atjar, die je gerust een dag van tevoren kunt maken.Hoe langer de smaken intrekken, hoe lekker hij wordt

INGREDIENTEN

2 komkommers, 1 rode peper, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 cm gember, 1 tl komijn, 2 tl kurkuma, 1/2 tl nootmuskaat, 4 el honing, 125 ml azijn, 2 el olie, sesamzaadjes

  • Aziatisch Bijgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Aziatisch Bijgerecht
  • > 120 min
Pasta naar eigen keuzen met Zalm courgette cherry tomaatjes en room
  • Eigen recept

Pasta naar eigen keuzen met Zalm courgette cherry tomaatjes en room

Hallo allemaal Arthur kookt heeft hij het voor zichzelf gemaakt en was heel lekker dat ik het wilde delen met jullie. Ik had nog pasta over en ik had nog zalm in de vriezer liggen. Dus ik dacht maak pasta met zalm En kookroom. Super lekker. Veel kook plezier gewenst 

INGREDIENTEN

• Pasta (naar eigen keuzen), • 1 Zalm (naar eigen keuzen), • 1 halve courgette , • 4 cherry tomaatjes (meer mag natuurlijk altijd), • Paar blaadjes basilicum , • Geraspte kaas (naar eigen keuzen), • 100 milliliter kookroom, • 2 tot 3 eetlepels olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Eigen recept

Gegrilde groente met rijst

Als student ben ik vaak aan het testen wat voor recepten ik kan maken met niet veel geld, die wel gezond zijn. Gelukkig bied de Groningse markt mij vele verse producten voor een lage prijs, alleen is het soms moeilijk om te bedenken wat ik hier mee wil maken. Door een craving voor gegrilde groente, is dit recept uiteindelijk ontstaan! 

INGREDIENTEN

1 Broccoli, 3 Sjalotten, 1 Paprika, 6 Radijsjes, 8 bospeentjes, 250 gram rijst, 2 knoflook tenen, Bouillion poeder, Sriracha saus, Olijfolie, Kruiden (naar keuze): , Oregano, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Kurkuma poeder, Gemberpoeder, Chilli vlokken , Knoflookpoeder, Peper, Zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Aardappel-wortel koekjes

Als student ben ik vaak aan het testen wat voor recepten ik kan maken met niet veel geld, die wel gezond zijn. Gelukkig bied de Groningse markt mij vele verse producten voor een lage prijs, alleen is het soms moeilijk om te bedenken wat ik hier mee wil maken. Als 'gezonde' snack of bijgerecht wilde ik graag iets met aardappelen doen, en uitendelijk kwamen aardeppek-wortel koekjes er uit als resultaat! 

INGREDIENTEN

3 stevige aardappelen, 3 bospeentjes (of 1 winterpeen), 120 gram bloem, 120 ml water, Peper, Zout, Olijfolie

  • Nederlands Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Roerbakgroente met aardappel-wortel koekjes

Als student ben ik vaak aan het testen wat voor recepten ik kan maken met niet veel geld, die wel gezond zijn. Gelukkig bied de Groningse markt mij vele verse producten voor een lage prijs, alleen is het soms moeilijk om te bedenken wat ik hier mee wil maken. Uiteindelijk kwam ik tot de keuze om zo veel mogelijk groente in een gerecht te verwerken, samen met mijn favoriete koolhydraat: aardappelen. Zelf stond ik er bijna van te kijken hoe lekker ik dit uiteindelijk vond! 

INGREDIENTEN

3 stevige aardappelen, 3 bospeentjes (of 1 winterpeen), 1 gele paprika, 300 gram sperzieboontjes, een halve broccoli, Olie (olijfolie) , 120 gram bloem, 120 ml water, Peper, Zout, Paprikapoeder, Cayennepeper, Chilli vlokken, Kerriepoeder, Kurkuma poeder, Knoflookpoeder, Ketjap manis

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Geroosterde tomatensaus

Als student ben ik vaak aan het testen wat voor recepten ik kan maken met niet veel geld, die wel gezond zijn. Gelukkig bied de Groningse markt mij vele verse producten voor een lage prijs, alleen is het soms moeilijk om te bedenken wat ik hier mee wil maken. Vandaag heb ik besloten om gegrilde tomatensaus te maken, aangezien ik nog genoeg tomaten had liggen en dit graag wilde gebruiken voor mijn groentelasagne. Zelf ben ik zeer tevreden met het saus, ik heb nog nooit zo een lekkere zelfgemaakte saus gegeten! 

INGREDIENTEN

3 rijpe trostomaten, 3 bospeentjes, 2 bleekselderij stengels, 250 gram cherrytomaatjes, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 3 stengels verse basilicum, Kruiden naar keuze, bijvoorbeeld:, Italiaanse kruidenmix, Paprikapoeder, Cayennepoeder, Knoflookpoeder, Gedroogde oregano, Gedroogde basilicum , Peper, Zout

  • Italiaans Saus/dressing
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Italiaans Saus/dressing
  • 60-120 min
  • Eigen recept

Groentelasagna met geroosterde tomatensaus

Als student ben ik vaak aan het testen wat voor recepten ik kan maken met niet veel geld, die wel gezond zijn. Gelukkig bied de Groningse markt mij vele verse producten voor een lage prijs, alleen is het soms moeilijk om te bedenken wat ik hier mee wil maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor verschillende recepten, waaronder deze groentelasagna. De enige producten gekocht bij de albert heijn zijn de Radijsjes, aangezien deze op waren van de markt, en een zakje geraspte 30+ kaas, aangezien ik geen tempeh wilde gebruiken in dit recept. Het leuke aan dit recept is dat je alles kan vervangen voor groentes naar keuze!

INGREDIENTEN

5 Trostomaten, 250 Gram cherrytomaten, 1 Courgette, 6 Bospenen, 1 Grote ui, 3 Tenen knoflook, 2 Bleekselderij stengels, 1 Paprika, 6 Radijsjes, 3 stengeltjes verse basilicum, Olijfolie, Eventueel 1 zakje of 100 gram geraspte kaas, gekruimelde tempeh of een veganistische geraspte kaas, Kruiden naar keuze, bijvoorbeeld:, Italiaanse kruidenmix, Paprikapoeder, Cayennepoeder, Knoflookpoeder, Gedroogde oregano, Gedroogde basilicum , Peper, Zout, (Bovenstaand is wat ik heb gebruikt)

  • Italiaans Ovenschotel
  • > 120 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Italiaans Ovenschotel
  • > 120 min
Limoncello Scroppino

Limoncello Scroppino

Lekker als tussengerecht of als nagerecht

INGREDIENTEN

60 ml Prosecco, 2 bollen citroen sorbetijs, 30 ml Limoncello

  • Italiaans Nagerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Italiaans Nagerecht
  • 0-10 min
Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......
  • Eigen recept

Kip Curry Madras Zonder Pakjes en Zakjes......

Op internet zocht ik naar een recept van een Curry Madras , zodat ik eindelijk de Curry Madraskruiden van Jonnie Boer ( die ik enkele weken geleden had aangeschaft ) eens  kon gebruiken. Veel curry's worden met sperzieboontjes geserveerd, maar ik had nog een flink stuk courgette liggen en heb dat als extra groente toegevoegd. Zal er wel niet echt in thuis horen.Ik had nog 100 ml kokosmelk in de diepvries liggen, maar ik vind toch, dat  de kwaliteit wat minder wordt.Met de toevoeging van 100  gram Griekse Yoghurt werd het toch een romiger geheel en een heerlijk smul gerecht. 

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet in blokjes, ruim 1/2 el curry madras kruiden ( ik had Jonnie Boer), 1 rode puntpaprika in blokjes , 2 el olie, 2 teen knoflook gesnipperd, 1 ui gesnipperd, 1/2 rode peper zonder zaad en lijst gesnipperd, 3 cm gember geschild en geraspt, sap van een 1/2 limoen, 1 kneepje agavesiroop, 1 el tomatenpuree, 3 trostomaten in stukjes, stukje courgette in blokjes ( optie), sambal naar smaak, 100 gram Griekse Yoghurt

  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pas­ta­sa­la­de met mais & pa­pri­ka

Pas­ta­sa­la­de met mais & pa­pri­ka

Deze kleurrijke pastasalade is perfect voor bij de BBQ én makkelijk op voorhand  te bereiden 

INGREDIENTEN

295 g gegrilde rode paprika's in pot, ½ limoen, 125 g crème fraîche, 1 tl zoete gerookte-paprikapoeder, 4 el zoete chilisaus, 300 g schelpjespasta, 340 g maiskorrels in pot, 5 g verse platte peterselie

  • Vegetarisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Vegetarisch Salade
  • 20-30 min
CAESER PASTASALADE MET KALKOENREEPJES

CAESER PASTASALADE MET KALKOENREEPJES

=16pxCaesar pastasalade met kalkoenreepjes, een originele variant op de klassieker! Deze pastasalade is perfect om mee te nemen tijdens een picknick en kan je gemakkelijk op voorhand klaarmaken! Voor de kindjes kan je de ansjovis vervangen door (zongedroogde) tomaatjes!

INGREDIENTEN

350 g mini-farfalle, 2 kalkoenlapjes, 2 slaharten, 1 sneetje zuurdesembrood, 1 rode ui, 2 eieren, 1 potje ansjovis, parmezaanse kaas, 200 g Griekse yoghurt, Solo Crèmefine Licht, 150 ml Solo Crèmefine Licht ( light room), 1 citroen, 1 tl Sriracha, peper & zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
PASTASALADE MET PAPRIKACOULIS, ERWTEN EN SCAMPIS

PASTASALADE MET PAPRIKACOULIS, ERWTEN EN SCAMPIS

Perfect voor luie zomerdagen: pastasalade met paprikacoulis. Lekker makkelijk te maken en klaar in een wip. Haal die picknickmand maar boven, je bent er klaar voor!  

INGREDIENTEN

1 blokje (Knorr Original ) Bouillon Kip, 3 rode paprika's, 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 g macaroni, 200 g erwtjes (vers of diepvries), 1 bosje bieslook, 1 el Solo vloeibaar (margarine), 12 gepelde scampi's, darmkanaal verwijdert

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
PASTASALADE MET GEROOKTE MAKREEL, SNIJBOONTJES EN OLIJVENCRUMBLE

PASTASALADE MET GEROOKTE MAKREEL, SNIJBOONTJES EN OLIJVENCRUMBLE

=16pxPastasalade met gerookte makreel, snijboontjes en olijvencrumble

INGREDIENTEN

300 g schelpjespasta (conchigliete), 1 pakje gerookte makreel, 1 bakje kerstomaten, 1 handvol zwarte olijven, 1 tl hazelnootolie, 1 el Solo Vloeibaar (margarine), verse oregano, handvol snijbonen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
PASTASALADE MET MOSSELEN EN TAPENADE VAN KERSTOMATEN

PASTASALADE MET MOSSELEN EN TAPENADE VAN KERSTOMATEN

=16pxEen pastasalade met mosselen en een heerlijke tapenade: het is een eenvoudig gerecht, waar je toch flink wat punten mee scoort.

INGREDIENTEN

275 g pipe rigate pasta, 1 scheutje olijfolie, 50 g Solo margarine, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, zeste 1/2 citroen, 1 kg mosselen, 1 scheutje droge witte wijn, 2 el slagroom, versgemalen peper, grof zeezout, 2 takjes verse oregano, 1 handvol rucola, 1 coeur de boeuf tomaat, Voor de tapenade:, 1 teentje knoflook, 1 scheutje olijfolie extra vergine, 1 handvol gemengde kerstomaatjes, 1 handvol rucola, versgemalen peper, zeezout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min

Couscous met groentestoof

Recept van internet, iets aangepast

INGREDIENTEN

1 ui, 1 winterpeen , 1 aubergine , 400 ml bouillon, Couscous, Paar blaadjes munt, Paar gedroogde abrikozen of gewelde abrikozen, 0.5 eetlepel Couscous kruiden of ras El hanout, Citroensap , Merguez worstjes

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min

Spinazie pannenkoeken gevuld met kipballetjes en aardbeien

Recept via Boerschappen Breda gehad.Reeds verschillende malen gemaakt.Makkelijk, lekker en gezond!

INGREDIENTEN

300 g Kipgehakt, 500 g spinazie, 250 g aardbeien, 175 g boekweitbloem (of volkorenbloem), 500 ml melk, 3 st ei M/L, 2 st bosui, 6 el creme fraiche, 2 el balsamicoazijn, 2 el pompoenpitten, 1 tl gedroogde dragon, 4 el oliefolie, 1 teentje knoflook, peper en zout, Brood voor de croutons

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente
  • Eigen recept

Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente

Heerlijk knapperige taco's gegarneerd met avocado en zure room. 

INGREDIENTEN

500 g Hak Mexicaanse groenteschotel, 390 g Nieuwe Standaard Kip kipfilet, 12 tacoschelpen, 72 g mini cheddar kaas 50+, 2 mini-romainesla, 2 avocado's, 125 g zure room

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Warme chilisaus

Warme chilisaus

Deze warme chilisaus is heet en zoet, gemaakt met een verscheidenheid aan verse pepers  samen met ui, cayennepepers en meer. Heel makkelijk te maken. Erg pikante saus die ook koud gegeten kan worden !!!

INGREDIENTEN

325 gram pepers ( Ik gebruik 200 g aji dulce (mini paprika zoet), 100 g lombeck cayennepepers, 25 g aji cito pepers, 1 middelgrote rode ui gehalveerd, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepel zout, ¼ kopje water of bouillon

  • Mexicaans Saus/dressing
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Mexicaans Saus/dressing
  • 20-30 min
MICHELADA  uit Mexico

MICHELADA uit Mexico

Een klassieke Mexicaanse cocktail gemaakt met bier, Clamato-sap, limoensap, Worcestershire-saus, sojasaus, hete saus en meer. Hou je van pittig ......dan is dit Uw ding 

INGREDIENTEN

VOOR DE MICHELADAS, 12 gram licht Mexicaans bier Corona is goed, net als Sol, Tecate of Modelo, 12 ons clamato-sap (of gebruik tomatensap), 1/4 kopje versgeperste limoensapschillen voorbehouden, 1 eetlepel Worcestershire-saus, 1 eetlepel sojasaus (of Maggi-saus), 2 theelepels sambal, Ijs, VOOR DE RAND, 1 theelepel chilipoeder of Tajin-kruiden om het glas te rimmen, Zout om de glazen mee te rimmen, Limoenpartjes voor garnering indien gewenst

  • Mexicaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Mexicaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Mi­che­la­d­a  uit Colombia

Mi­che­la­d­a uit Colombia

Hoe kouder, hoe lekkerder! Michelada is een makkelijke biercocktail uit Latijns-Amerika. Hij wordt door heel Midden en Zuid-Amerika gedronken. Elk land en elke streek heeft weer een eigen recept. Dit is een Colombiaanse versie. 

INGREDIENTEN

20 g zeezout, 4 limoenen, 4 flesjes Sol bier

  • Amerikaans Alcoholische dranken
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Amerikaans Alcoholische dranken
  • 10-20 min
Mi­so dres­sing met so­ja­saus

Mi­so dres­sing met so­ja­saus

Deze misodressing met sojasaus staat met een paar minuten op tafel en is zeer goed geschikt voor bij de BBQ 

INGREDIENTEN

200 ml zonnebloemolie, 2 el sojasaus, 4 tl misopasta, 1 el sesamolie, 2 el rijstazijn, 2 tl vloeibare honing, 1 tl chilivlokken

  • Aziatisch Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Aziatisch Saus/dressing
  • 0-10 min
Ge­pof­te aard­ap­pel met cur­ry­bo­ter

Ge­pof­te aard­ap­pel met cur­ry­bo­ter

Zuid Afrikaans bijgerecht voor Uw BBQ 

INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappelen (schoongeboend), 80 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur), 4 sjalotten, 1 tl hot currypoeder (potje à 38 g), 2 el verse peterselie

  • Afrikaans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Afrikaans Bijgerecht
  • 30-60 min
Hongaars stoofpotje van kippendijtjes met paprika en zure room
  • Eigen recept

Hongaars stoofpotje van kippendijtjes met paprika en zure room

Als wij gasten krijgen maakik meestal een stoofpotje zodat ik niet te lang in de keuken hoef te staan. Dit keer koos ik voor een Hongaars stoofpotje met paprika en zure room. Erg lekker.Dit recept is een combinatie van verschillende recepten die ik tegen ben gekomen.

INGREDIENTEN

8 kippendijtjes , 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 paprika's, 1 rood en 1 groen, schoongemaakt in stukjes, 1 vleestomaat, ontveld, in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel bloem, 1 glas droge witte wijn, 1 glas water, 1 kippenbouillontablet, 2 eetlepels paprikapoeder mild, 2 theelepels gerookte paprikapoeder, Mespunt cayennepeper, 100 ml zure room, Peper, zout, plm. 4 eetlepels gehakte peterselie

  • Hongaars Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Hongaars Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Poolse komkommersalade met zure room en dille

Poolse komkommersalade met zure room en dille

Ik maakte een Hongaars hoofdgerecht en wilde er een salade bij. Ik zag op internet ook een Hongaarse komkommersalade maar het recept van de Poolse komkommersalade leek me lekkerder. De salade smaakte prima bij mijn hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

2 komkommers in dunne schijfjes, zout, 2 eetlepels witte balsamico azijn, 1 eetlepel suiker, 4 eetlepels zure room, 3 eetlepels gehakte verse dille

  • Pools Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Pools Salade
  • 10-20 min
Cheesecake met limoncello en aardbeien uit de koelkast
  • Eigen recept

Cheesecake met limoncello en aardbeien uit de koelkast

Een heerlijke zomerse taart die ook nog eens snel klaar is. Dag tevoren voorbereiden en de volgende dag genieten. In plaats van limoncello kun je ook citroensap gebruiken. Maard dan weliets meer suiker gebruiken.

INGREDIENTEN

200 gram biscuitjes, liefst digestieve, verkruimeld, 100 gram gesmolten roomboter, 200 gram roomkaas naturel, Paar druppels vanillearoma of 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels poedersuiker, 200 ml slagroom, 2 eetlepels suiker, 2 blaadjes gelatine , 2 + 1 eetlepels limoncello (citroenlikeur), 300 tot 400 gram aardbeien, Eventueel takje mint of citroenmelisse

  • Internationaal Banket
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Internationaal Banket
  • 20-30 min
Verrukkelijk nagerecht met aardbeien schuimkoekjes en slagroom
  • Eigen recept

Verrukkelijk nagerecht met aardbeien schuimkoekjes en slagroom

Dit nagerecht bestaande uit schuimkoekjes (meringues), half stijfgeklopte slagroom, aardbeiensaus en aardbeien lijkt een beetje op het nagrecht Eton-Mess. Ik heb mijn eigen gemaakte aardbeiensaus gebruikt naar het recept van Rutger Bakt. Link naar de saus zie je bij "leuke tips". De aardbeiensaus kun je een aantal weken bewaren in de koelkast. We hebben genoten van dit heerlijke toetje dat snel klaar is. Je kunt het toetje een paar uur tevoren voorbereiden. Gemakkelijk als je gasten krijgt.

INGREDIENTEN

200 ml slagroom, 2 eetlepels suiker,, 10 kleine schuimkoekjes (voor grootte zie foto, eventueel wat mintblaadjes of citroenmelisse voor de garnering, Aardbeiensaus:, 500 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes, 150 gram geleisuiker, 2 eetlepels citroensap, ½ vanillestokje (of vanillesuiker)

  • Internationaal Nagerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Internationaal Nagerecht
  • 10-20 min
Chilli Vegetarisch, echte

Chilli Vegetarisch, echte

Ik wilde een factsoenlijke vegetarische cilli maken, dus naar ameriakaanse/mexicaanse recepten gezocht. En gevonden wat ik zocht, zonder pakjes en zakjes, met een super smaak. Voor herhaling vatbaar. Je mist het vlees totaal niet. En het kan gerust een paar dagen in de koelkast staan, om dan nog te eten.

INGREDIENTEN

Olijfolie (2 el), Rode Ui (1, versneden), Rode Paprika (1, versneden), Wortels (2, versneden), Selderij (2 ribben, versneden), Zout, Knoflook (4 teentjes, geperst), Chilli poeder (2 el), Komein, gemalen (2 tl), Paprika, gemalen (2 tl), Oregano, gedroogd (1 tl), Tomaten, potje (2x 200gr), Zwarte Bonen, potje (2x x200 gr), Chilli Bonen (potje (1x 200 gr), Groentenbouillon (400 ml), Laurierblaadjes (4-5), Oregano, vers gehakt (2 el erdoor en nog bij het serveren), Rode wijnazijn (2 el), Sherryazijn of lime sap, mag ook, Om te serveren : oregano, plakjes avocado, tortilla chips, zure room, gemalen kaas, enz.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Italiaanse  kaas- kruidenknopen

Italiaanse kaas- kruidenknopen

Deze Italiaanse bladerdeeg knopen zijn snel gemaakt en erg lekker. Je hebt er slechts 3 ingrediënten voor nodig. Bladerdeeg, Italiaanse kruiden en Parmezanse kaas. Iets dergelijk maakte ik al eens door reepjes bladerdeeg  met wat lekkers ertussen "tegendraads"te twisten.https://www.smulweb.nl/recepten/1465355/Bladerdeegstengels-met-serranoham-en-pecorino-razend-lekker-Al makende, kwam ik erachter, dat je de reepjes voorzichtig wat kunt uittrekken dan is het gemakkelijker om er een losse knoop in te leggen.Een fijn receptje om mee te experimenteren en te  variëren.Links op de foto op 2 kruidenknopen wat olijvencrumble gestrooid.Snij 5 reepjes per dubbel plakje bladerdeeg uit, anders moeten de knopen wat langer in de oven om te voorkomen dat het "binnenste "van de knoop niet helemaal gaar is.

INGREDIENTEN

10 plakjes bladerdeeg , 2, 5 el Italiaanse kruiden, vers geraspte parmezaanse kaas ( ik had pecorino)

  • Italiaans Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Italiaans Borrelhapje
  • 20-30 min
AARDAPPELSALADE MET AVOCADO

AARDAPPELSALADE MET AVOCADO

Een klassieke aardappelsalade met een twist: met lekkere blokjes avocado. Perfect als bijgerecht bij een barbecue!

INGREDIENTEN

1 kg aardappel, 2 el ciderazijn, 200 ml Griekse yoghurt, 200 ml mayonaise, 4 eieren, 2 avocado's, 1 rode ui, ½ bosje koriander, 1 kl chilivlokken, 1 rode paprika, 1 limoen, peper en zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 20-30 min
AARDAPPELSALADE MET TONIJN

AARDAPPELSALADE MET TONIJN

Dit is een variatie op de Italiaanse 'insalata Russa', een aardapelsalade met tonijn. Het leuke is dat je kan toevoegen wat je wilt. Heerlijk bij een barbecue! 

INGREDIENTEN

800 g vastkokende aardappelen, 1 rode ui, 1 stengel selder, 1 appel, 4 augurken, 2 el kappertjes, 3 takjes dille, 1 blik tonijn in eigen nat, 3 eieren, 3 el yoghurt, 3 el mayonaise, peper en zout

  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
KOREAANSE BARBECUE BOWL (BULGOGI)

KOREAANSE BARBECUE BOWL (BULGOGI)

Een prachtig en kleurrijk kommetje vol heerlijke smaken: gemarineerd rundsvlees met pindasaus, quinoa en lekkere knapperige groenten. De Koreaanse keuken op zijn best!

INGREDIENTEN

Marinade : , 400 g runderlenden, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 el gember, geraspt, 240 ml sojasaus, 3 el bruine suiker, 1 el rode currypasta, Koreaanse gochujang, 1 el sesamolie, Pindasaus :, 2 el pindakaas, 1 el chilivlokken, gochugaru, 1 el rijstazijn, 1 el sojasaus, 1 limoen, geperst, Bowls :, 100 g quinoa, ¼ rode kool, in fijne reepjes gesneden, 150 g broccolini, ½ avocado, in plakjes, 1 mango, in plakjes gesneden, 10 g koriander, blaadjes geplukt, 4 lente-uitjes, enkel het groen, in ringetjes gesneden, 2 eieren, zachtgekookt, 1 el sesamzaad, geroosterd

  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
STEAK MET DRAGON-LOOKBOTER, TOMATENSALADE EN KRIELTJES

STEAK MET DRAGON-LOOKBOTER, TOMATENSALADE EN KRIELTJES

Het ultieme barbecuegerecht: steak met kruidenboter! We maken zelf een overheerlijke dragon-lookboter, die mooi over de gebarbecuede steak zal smelten. Genieten! Daarbij komt een frisse tomatensalade en in de kolen geroosterde krieltjes.

INGREDIENTEN

400 g krielaardappelen, 1 sjalot, 3 tomaten, 10 g dragon, 1 teentje knoflook, 2 rundersteak, 3 el boter, 1 el olijfolie extra vierge, 2 el olijfolie, 1 tl balsamico, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
LOMO SALTADO

LOMO SALTADO

Lomo saltado is een typisch gerecht uit Peru. Het zijn reepjes gemarineerde steak die worden roergebakken, met lekker veel groentjes en ovenfrietjes erbij. 

INGREDIENTEN

400 g vastkokende aardappelen, 1 rode ui, 1 gele paprika, 1 rode chilipeper, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 10 g koriander, 300 g rundersteak, 1 tl komijn, 2 el sojasaus, 2 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn, peper en zout

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Vegetarische fris groene frittata

Meestal maak ik iets nieuws en pas ik dat aan naar smaak. Dat was hier niet nodig. Perfecte frittata, mooie smaakcombinatie. Prachtig voor het oog. Volgende keer eet ik er gevulde paddestoelen bij uit de oven of cherrietomaatjes met balsamico. Lijkt me beeldschoon.

INGREDIENTEN

zonnebloemolie, 1 prei, fijn gesneden , 125 gram sperziebonen, in stukjes van 1 cm, 3 bosuitjes in ringetjes, 5 eieren, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1/2 theelepel kurkuma, 3 eetlepels verse munt, fijn gehakt

  • Turks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Turks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Chicago-style deep dish pizza
  • Eigen recept

Chicago-style deep dish pizza

Comfort food ten top! Deze Amerikaanse panpizza is echt favoriet hier in huis. Probeer hem zeker eens uit!https://chivanne.nl/chicago-style-deep-dish-pizza/

INGREDIENTEN

voor de pizza** , , 400 gram bloem , 100 gram fijn maismeel , 3,5 gram (2 theelepels) gedroogde gist , 2 theelepels suiker , 2 theelepels fijn zout , 5 eetlepels olijfolie , 300 ml lauwwarm water , , voor het beleg** , , 400 ml passata , 2 bollen mozzarella van 125 gram , 100 gram (ongeveer) kleine plakjes chorizo (vleeswaren) of pepperoni , stukje Parmezaanse of andere hard kaas , 1 lenteui of kleine ui , 1 teen knoflook , 1 theelepel gedroogde oregano , ½ theelepel gedroogde chiliflakes , 1 eetlepel olijfolie , peper en zout

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • > 120 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top