1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (398.817)

Geitenkaashapje met serranoham

Geitenkaashapje met serranoham

Borrelhapje van Inge op 20 november 2020

INGREDIENTEN

100 zachte naturel geitenkaas (ik gebruikte de Petits Chèvres doux van President), Klein handje ongezouten pistachenoten, Klein handje gedroogde cranberry's, 6 plakken serranoham

  • Wereld Borrelhapje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Wereld Borrelhapje
  • 10-20 min
Romige zuurkoolschotel met chorizo paprika en rosti
  • Eigen recept

Romige zuurkoolschotel met chorizo paprika en rosti

Beetje Spaanse zuurkool met knapperig gebakken chorizo, (gerookt) paprikapoeder en lekker makkelijk met rösti uit de diepvries. Beetje tegen mijn gevoel in want ik gebruik eigenlijk (bijna) nooit pakjes of zakjes. Maar dit wilde ik toch een keer proberen. Het smaakte prima, maar volgende keer ga ik het toch met mijn eigen rösti proberen. Is vast nog lekkerder. Ik laat het weten !. Dit smaakte in ieder geval erg lekker.

INGREDIENTEN

250 gram verse zuurkool, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd', 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 appel (Elstar), geschild in blokjes, 100 ml slagroom, Peper, 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder, 100 gram chorizo van een stuk, in dunne plakjes, ½ rode paprika, in kleine stukjes, 250 gram rösti (diepvries), 75 gram geraspte belegen kaas

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

Pasta alle verdure verrukkelijke tagliatelle met romige mascarpone groentesaus

Wat hebben lekker gegeten van deze romige pasta met groenten en mascarpone. Echt zalig !! Ik ben geabonneerd op de site fratello&sorella.nl. Een regelmatige gedachtenwisseling tussen broer in Italië en zus in Nederland. Heel leuk om de blog te lezen en er komen regelmatig hele lekkere recepten voorbij. Dit recept heb ik helemaal precies overgenomen van het blog, dus deze keer helemaal niets aangepast. Geen spijt van want het is super lekker. Je kunt er zelf een stukje vlees of vis bij doen maar wij hebben zonder vlees of vis gegeten met een salade ernaast.

INGREDIENTEN

350 gram verse of gedroogde lintpasta (reginette, tagliatelle) , 2 teentjes knoflook (in dunne plakjes gesneden), 2 sjalotjes (in kleine reepjes gesneden) , 1 wortel (in kleine staafjes gesneden) , 1 courgette (in kleine staafjes gesneden) , 200 gram doperwtjes (diepvries, 10 blaadjes basilicum , 150 gram mascarpone , 100 ml witte wijn , 25 gram boter , peper en zout , extra vergine olijfolie , versgeraspte Parmezaanse kaas (om te bestrooien)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Aziatisch gekruid spitskoolpannetje met champignons paprika en pittige vleesreepjes
  • Eigen recept

Aziatisch gekruid spitskoolpannetje met champignons paprika en pittige vleesreepjes

Wat is spitskool toch een veelzijdige groente. Je kunt er alle kanten mee op. Ik geef meestal de voorkeur aan lekker pittig gekruid, maar je kunt er nog veel meer mee.In dit recept heb ik eerst de reepjes varkensvlees lekker bruin gebakken, uit de pan gehaald en daarna de champignons, paprika en spitskool gebakken. Lekker Aziatisch gekruid en de varkensfiletreepjes er weer aan toegevoegd. Je kunt hier rijst of noedels bij eten. Ik heb er de 2e dag (want we zijn maar met zijn tweetjes) een ovenschotel van gemaakt met aardappelpuree als bovenlaag,

INGREDIENTEN

1 kleine spitskool, in smalle reepjes gesneden, 350 gram varkensfiletlapjes à la minute, in smalle reepjes, 3 eetlepels arachideolie, Peper, zout, 1 ½ theelepel sambal oelek, 1 theelepel djahé (gemberpoeder), 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 100 gram kastanjechampignons, in plakjes, 1 kleine rode paprika, schoongemaakt, gesnipperd, 3 lente-uitjes, gesnipperd, 3 eetlepels droge sherry of witte wijn, 3 eetlepels sojasaus (Chinese of Japanse), 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel vijfkruiden-poeder

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Gestoofde kabeljauw met tomaat -citroen en peterselie

Dit lijk me een lekker recept....heb het gevonden op Google

INGREDIENTEN

voor 4 personen | bereiding: ca. 20 min, 600 g dikke kabeljauwfilet, zout en (versgemalen) peper, 1 citroen, 75 g boter, 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes, of 150 g gesneden prei, 1 bosje peterselie, fijngesneden, 2 tomaten, ontveld, vocht en, zaad verwijderd en in blokjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Romige mosterdkip (Jamie Oliver)

Romige mosterdkip (Jamie Oliver)

Recept uit 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 4 theelepels mosterdpoeder, 1 eetlepel olijfolie, 1 grote prei, in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, flinke scheut droge witte wijn, 125 ml slagroom, 1 volle theelepel grove mosterd, (zee)zout en versgemalen zwarte peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Aardbei-rabarbercrumble

Aardbei-rabarbercrumble

=18pxLekker en klassiek dessert dat we lauw serveren 

INGREDIENTEN

400 g aardbeien, 400 g rabarber, 2 zakjes vanillesuiker, 2 el honing, 120 g patisseriebloem, 50 g amandelpoeder, 50 g hazelnootpoeder, 60 g kristalsuiker (fijne), handje amandelschilfers, 120 g boter (in blokjes)

  • Frans Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Frans Nagerecht
  • 20-30 min
Aardbei-rabarberconfituur

Aardbei-rabarberconfituur

Makkelijk en lekker deze confituur, dit recept is goed voor 4 confituur potten

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 500 g rabarber, sap van 1 citroen, 500 g geleisuiker

  • Belgisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Belgisch Bijgerecht
  • 20-30 min
Rabarberstrudel

Rabarberstrudel

=18pxHeerlijk als vieruurtje

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar), 500 g rabarber, 80 g boter, 175 g suiker, 2 eieren, 500 g verse kaas (mager), 1 zakje vanillepuddingpoeder, 8 el griesmeel, 1 tl citroen (de geraspte schil hiervan), 1 el citroensap, 3 el amandelschilfers, poedersuiker

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Rabarbergranité

Rabarbergranité

=18pxFris glaasje ijs met een aparte smaak

INGREDIENTEN

500 g rabarber, 175 g kristalsuiker (fijn), 25 cl rode Italiaanse LAMBRUSCO wijn , 1 tl citroensap, 10 cl water, muntblaadje

  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
Rabarber-citroenlimonade

Rabarber-citroenlimonade

Makkelijk en lekker deze huisgemaakte limonade 

INGREDIENTEN

400 g rabarber, 2 citroenen (onbehandelde), 2 munt takjes, 300 g suiker

  • Belgisch Niet-alcoholische dranken
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Belgisch Niet-alcoholische dranken
  • 20-30 min
Vanille extract (no waste)

Vanille extract (no waste)

Mijn vanillesuiker maak ik allang zelf (vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes) en zo kwam ik op het idee om zelf ook vanille extract te maken. Op de site van "Rutger bakt" zag ik hoe simpel dat in zijn werk gaat.Van een recept is eigenlijk nauwelijks sprake.In het originele "recept" van Rutger wordt gebruik gemaakt van "nieuwe" vanillestokjes. Ik heb hier de goedkopere variant van gebruikte stokjes op gemaakt de "no waste".Met ongebruikte vanillestokjes krijg je ongetwijfeld een sterkere smaak, maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer je een grote hoeveelheid gebruikte stokjes neemt en die lang genoeg laat "trekken" dat je daarmee ook een goed eindresultaat bereikt.

INGREDIENTEN

(gebruikte) vanillestokjes, Wodka

  • Internationaal Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 06-03-2021
  • Internationaal Saus/dressing
  • 0-10 min
Romige zalm met kokos en limoen

Romige zalm met kokos en limoen

heerlijk

INGREDIENTEN

2 eetlepels kokosolie, 3 stukken zalm, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 el verse gember, geraspt, 400 ml kokosmelk, 1 limoen, 1 stengel citroengras, 1 rode peper, basilicum

  • Thais Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Thais Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Zalm in honingknoflooksaus

Zalm in honingknoflooksaus

Heerlijk

INGREDIENTEN

30 gram roomboter, gesmolten, 2 el olijfolie, 2 el sojasaus, 40 gram honing, 4 teentjes knoflook, geperst, 25 gram bruine suiker, 25 gram dijonmosterd, Snuf rode chilivlokken, 1 citroen, in plakken gesneden, 3 middelgrote zalmfilets

  • Europees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

Super Easy Oosterse mihoen met gemarineerde knoflook garnalen

Dit gerecht leek me heerlijk ( en dat was het ook), maar ik kreeg de indruk, dat het redelijk koud en meer als een lauwwarme salade op ons bordje terecht zou komen :)Dus heb ik de bereidingswijze wat aangepast om in elk geval een heerlijk en licht pittig en WARM gerecht op tafel te zetten. Daarvoor heb ik de taugé op het laatst met kokend water overgoten en de mihoen even met koud water gespoeld om het garingsproces te stoppen, maar de warmte te behouden.Voor degene die het recept wil bekijken zie...homemade-easy-oosterse-mihoen-met-garnalen/

INGREDIENTEN

250 gram mihoen, 250 gram garnalen (uit de vriezer of vers), handvol taugé ( 100 gram), 2 bosuitjes schuin gesneden, 80 gram pinda's ( 50 gr) even lichtbruin geroosterd in een droge koekenpan, 1 rode peper, fijngesneden( zonder zaad), 1 teen knoflook, geperst, klein bosje koriander ( peterselie), 1 eetlepel milde currypasta ( Thaise rode), optie( zwart sesamzaad), Dressing:, Sap van 1 limoen, vissaus, sesamolie, sojasaus, olijfolie

  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Gegratineerde gnocchi met kip, spinazie en champignons

Geinspireerd door een recept in het blad Boodschappen van de Spar, maar naar eigen inzicht aangepast. Lekker en snel.

INGREDIENTEN

150 gram Gnocchi, 200 gram kippendijen in blokjes geneden, 2 plakjes katenspek of een ander spek in kleine reepjes, 200 gram kastanje champignons in plakjes, 250 gram verse spinazie, 250 gram gezeefde tomaten /passata, 1 bol mozzarella in plakken, 1/2 el tijm, 1/2 blokje paddenstoelenbouillon verkruimeld

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Slanke Thaise roerbak met ei Telor Belado
  • Eigen recept

Slanke Thaise roerbak met ei Telor Belado

Lekker Aziatisch. De Thaise roerbak met groenten en een pittig Indisch eitje. Je kunt in plaats van de prei en champignons natuurlijk ook een zak Thaise groentemix nemen. Dan ben je nog sneller klaar. Eerst wilde ik er gebakken eieren bij geven maar vond dat zo afgezaagd. Beetje aan het zoeken voor een altenatief. In het Indische kookboek van Bep Vuyk vond ik het recept voor de Telor Belado: Indische eitjes met pittige tomatensaus en die smaakten er heerlijk bij.

INGREDIENTEN

Thaise roebak:, 150 gram noedels of eiermie, 2 eetlepels arachideolie, 2 cm verse gember, geschild en geraspt, 1 rode ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd, 6 lente-uitjes, schoongemaakt in kleine stukjes, 1 eetlepel Thaise groene curry (Jonnie Boer) , 250 gram paddenstoelenmix, schoongemaakt, in stukjes, 1 eetlepel Thaise vissaus, 2 eetlepels sojasaus (Chines of Japanse), (2 eetlepels chilisaus) hoort er niet echt in maar wij vonden het lekker , evt.peper en zout, Indische eieren Telor Belado:, 3 eieren, hardgekookt, 2 eetlepels arachideolie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 theelepel sambal oelek, 2 eetlepels tomatenpuree, zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
spaanse pepers

spaanse pepers

leuk gerecht om madame jeannette te verwerken

INGREDIENTEN

300 gr spaanse pepers,i madame jeanette,1ui,3 tenen knoflook,1 thl azijn,2 eetl ketjap manis,1 th suiker,zout naar smaak trassi

  • Aziatisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Aziatisch Bijgerecht
  • 20-30 min
Provençaalse groentequiche
  • Eigen recept

Provençaalse groentequiche

Een goudbruine vega quiche tjokvol groenten zoals aubergine, courgette, zongedroogde tomaatjes,olijven, én, niet te vergeten: Provençaalse kruiden!Ik maakte deze quiche minder zwaar dan een "normale" quiche door dus veel groenten te gebruiken, én door crème fraîche en kaas te vervangen door cottage cheese. Eventueel kun je de light versie kopen om nog wat calorieën te besparen.https://chivanne.nl/provencaalse-groentequiche/

INGREDIENTEN

6 – 7 plakjes hartig taartdeeg (pak 450 gram, vriezer) of 1 rol koelvers taartdeeg , 200 ml cottage cheese , 1 aubergine , 1 courgette , 1 rode ui , 1 bakje verse zongedroogde tomaatjes (120 gram) of ½ pot semi-zongedroogde tomaten (AH) , 1/2 potje groene olijven uit pot , 3 eieren maat L of 4 eieren maat M op kamertemperatuur , 2 teentjes knoflook , 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden , handjevol verse basilicum , 2eetlepels pijnboompitten , peper en zout , bakspray voor de quichevorm of wat olie op een keukenrolpapiertje/kwastje.

  • Mediterraan Vegetarisch
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Mediterraan Vegetarisch
  • 30-60 min
Varkenshaasje met paprikasaus

Varkenshaasje met paprikasaus

Eerst marineren we de varkenshaasjes  om te eindigen met een super lekkere ovenschotel 

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, Voor de marinade : , 2 eetlepels olijfolie, 2 lookteentjes (geplet), 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijn (gemalen), 1 citroen (het sap), Voor de saus : , 2 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijngesneden), 2 rode paprika's (in reepjes), 2 gele paprika's (in reepjes), 1⁄2 rode peper (fijngesneden), 2 lookteentjes (geplet), 1⁄2 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel suiker, 400 gram tomatenblokjes (uit blik), 1 theelepel peterselie (fijngehakte), peper, zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Krokante appelringen

Krokante appelringen

Lekker gefrituurde appelringen , makkelijk en super lekker ! 

INGREDIENTEN

4 appels, 125 gram zelfrijzende bloem, 1⁄2 theelepel kerriepoeder, 1⁄2 theelepel paprikapoeder (zacht), 2 eieren, 1 deciliter wit bier, snuifje zout

  • Belgisch Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 20-30 min
Vlaamse aspergetaart zonder korst

Vlaamse aspergetaart zonder korst

Super lekker

INGREDIENTEN

500 gram witte asperges (verse), 100 gram beenham, 200 gram ricotta, 5 eieren, peterselie, olijfolie, peper, zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
Steak tartaar op z'n Italiaans

Steak tartaar op z'n Italiaans

Steak tartaar op zijn Italiaans , hartig en lekker ! 

INGREDIENTEN

30 gram parmezaanse kaas (geraspte), 1 rode ui (klein, gesnipperd), 1 theelepel Worcestersaus, handvol basilicumblaadjes, 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels pijnboompitten, 8 zwarte olijven (ontpitte), 1 sjalot (fijngesnipperd), 2 eetlepels kappertjes, 400 gram gemalen steak , 60 gram rucola, 2 eierdooiers, 1 ciabatta, olijfolie, peper, zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Antwerpse appelbollen

Antwerpse appelbollen

In Antwerpen eten ze appelbollen en worstenbroodjes op verloren maandag . Te koop bij alle bakkers of zelf bereiden.....

INGREDIENTEN

4 appels, 2 pakken kant-en-klaar bladerdeeg, 2 theelepels kaneelpoeder, 100 gram suiker, 1 ei (losgeklopt), poedersuiker

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Makkelijke(re) mattentaartjes

Makkelijke(re) mattentaartjes

Makkelijkere versie om mattentaartjes te maken ........Mattentaart is een streekspecialiteit van de streek rond Geeraardsbergen, maar ondertussen te koop bij de meeste bakkers in Vlaanderen, wegens "te lekker" . 

INGREDIENTEN

1 pak kant-en-klaar bladerdeeg, 50 gram amandelpoeder, 25 cl karnemelk, 50 cl volle melk, 1 ei (om te bestrijken), 1 ei (voor het beslag), 50 gram suiker, bloem, boter

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Vegetarisch fruit-noten broodje zonder suiker en zout
  • Eigen recept

Vegetarisch fruit-noten broodje zonder suiker en zout

Nog lekkerder dan appeltaart, maar dan zonder suiker en zout, ideaal ook als lunch.

INGREDIENTEN

5 Stuks bladerdeeg, 1 Peer, 35 gr Rozijnen, 35 gr Pecannoten, 1 tl Tijm, 1/2 tl Gember, 1 tl Kaneel, 1 el Dadelstroop

  • Internationaal Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Internationaal Bijgerecht
  • 10-20 min
Mediterrane ovenschotel met aubergine, courgette en gehakt
  • Eigen recept

Mediterrane ovenschotel met aubergine, courgette en gehakt

Het weer is aan het veranderen en de zon schijnt volop maar het is toch nog behoorlijk koud. Een ovenschotel met een Mediterraans tintje is dat een prima compromis ;) :P :)TIP: Als je hier nog (zoete)aardappelen aan toevoegt, kun je het brood eventueel weglaten.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 1 courgette, 1 aubergine, 4 tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, klein blikje tomatenpuree, 2 tl Italiaanse kruiden (of Provençaalse), 1 tl chilipoeder , 1 tl paprikapoeder, 200 gram geraspte kaas , peper en zout, olijfolie

  • Mediterraan Ovenschotel
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 05-03-2021
  • Mediterraan Ovenschotel
  • 60-120 min
Pittige gekruide koolraap met gebakken aardappeltjes en ketjapspeklapjes
  • Eigen recept

Pittige gekruide koolraap met gebakken aardappeltjes en ketjapspeklapjes

Koolraap is niet direct een groente die iedereen lust. Maar je kunt met koolraap zoveel doen. Ik heb al heel veel variaties gemaakt, maar deze viel wel heel erg in de smaak. Heerlijk Oosters gekruid, met gebakken aardappeltjes (kun je ook apaprt serveren !) en knapperig gebakken speklapjes met ketjap manis gekruid. Wij hebben hiervan gesmuld.

INGREDIENTEN

600 gram aardappels, geschild in blokjes , 1 kleine koolraap, geschild, in blokjes , 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 rode ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd, 1 dunne prei, gesnipperd, Peper, zout, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder (mild), ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar), ½ theelepel gemalen komijn (djinten), Mespunt cayennepeper, 2 eetlepels pittig zoete chilisaus (of meer naar smaak), 350 gram speklapjes, doormidden gesneden, 3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
  • Eigen recept

Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's

Het is weer een keertje visdag hier in huize. Een duik in de vriezer leverde een zak grote knoflook gamba's , witte tonijn en een stuk zalm op .  Restjes groente , een pastinaak, stuk winterpeen en paprika en een doosje champignons. Geen koksroom in huis maar wel een pakje kokosmelk om er een romig geheel van te maken. 

INGREDIENTEN

1 stuk witte tonijn in blokjes met peper bestrooid, 1 stuk zalmfilet in blokjes met peper bestrooid, 10 rauwe, gepelde knoflook gamba's ( of een viscombinatie naar keuze), Een totaal van ongeveer 350 gram vis en schaal en schelpdieren, 1 pastinaak geschild en brunoise gesneden, 1 stuk winterpeen, geschild en brunoise gesneden, 1/2 rode en gele paprika ook brunoise gesneden, 150 gram kastanje champignons schoongeveegd en in plakjes, 50 gram fijne tuinerwtjes ( diepvries), 100 ml droge witte wijn, 200 ml kokosmelk, 1 flinke sjalot gesnipperd, 1 teen knoflook uit de knijper, 1 visbouillon blokje, peper en zout naar smaak, klein toefje verse dille klein gesneden

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Chiliconcarne ala Agnes
  • Eigen recept

Chiliconcarne ala Agnes

EEn heerlijk eigen recept, waar je je vingers bij opeet.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt, kerriepoeder, boter , scheutje tabasco, 4-5 uien, 2 tenen knoflook, 2 paprika's, 5-6 tomaten, 3 laurierblad, blik bruine bonen, wat zout, chilisaus pittig en sweet chilisaus, stokbrood optioneel

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • > 120 min

En­chi­l­a­d­a's met kid­ney­bo­nen­chi­li

Ik ben altijd op zoek naar de lekkerste vegetarische enchilada-recepten, dit is er weer zo´n eentje

INGREDIENTEN

600 g zoete aardappelen, 4 el (arachide)olie, 200-250 cheddar geraspt of plakjes, 6 bosuien, 1 spaanse of jalapeñopeper, 2 x kidneybonen chili in zak, 8-10 wraps, 1 thl koriander, creme fraiche of zure room

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Cake van opa

Cake van opa

=18pxHet gebak uit je herinnering, dat is altijd het allerlekkerste. Probeer dus snel deze cake zoals opa 'm bakte.

INGREDIENTEN

5 eieren, 200 g boter (zachte + extra), 250 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 snuifje bicarbonaat, 250 g bloem. (zelfrijzend), paneermeel

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Bretoense cake

Bretoense cake

Een cake recept uit Bretagne 

INGREDIENTEN

21 g verse gist, 250 g suiker (+ extra), 500 g 250 g patisseriebloem (+ extra), zout, gezouten boter (+ extra), 1 eidooier (losgeklopt)

  • Frans Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Frans Nagerecht
  • 30-60 min
Broodcake met banaan en noten

Broodcake met banaan en noten

=18pxMaak je cake wat gezonder met volkorenmeel, bananen en noten.

INGREDIENTEN

120 g boter (+ extra), 120 g suiker, 120 g zelfrijzende bloem (+ extra), 50 g volkorenmeel, 1 tl vanille-essence, 3 bananen, 50 g walnoot (gehakt), 2 eieren

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Veganistische nasi goreng met tofu, zonder zout of suikers!
  • Eigen recept

Veganistische nasi goreng met tofu, zonder zout of suikers!

Zonder enige toevoegingen samengesteld uit groenten, kruiden en fruit.

INGREDIENTEN

350gr Rijst, Tofu bereiding:, 1 Pak Tofu, 3 Knoflooktenen, 1 Stengel citroengras, 1 Citroenblaadje, 1 Bosui, Sap van 2 uitgeperste limoenen, 2 el olie, 2 el Dadelstroop, Nasi:, 1/4 bakje champignons, 1 Paprika, 1 Winterpeen, 1 Prei, 1 Bosui, 1 el Selderij, Boemboe:, 1 Ui, 2 Knoflook tenen, 1 tl Laos, 1 tl Gember, 15gr Zeekraal

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Salade met gemarineerde asperges

Salade met gemarineerde asperges

=18pxIdeale salade voor een veggie lunch

INGREDIENTEN

8 asperges, 2 el rodewijnazijn, 2 el balsamicoazijn, 2 el olijfolie, 2 tl citroenschil (geraspt), 4 el peterselie (fijngehakt), 1/2 tl zeezout, 1/2 tl peper, 1 el sesamzaadjes (geroosterd)

  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
Bloemkoolgratin met nootmuskaat

Bloemkoolgratin met nootmuskaat

=18pxLekker met worst en aardappelpuree

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 20 cl room, 10 cl melk, 2 eieren, 100 g emmentaler (geraspt), 2 sneetjes wit brood, boter, nootmuskaat, peper, zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....

Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....

Ajam pangang oftewel kip geroosterd. Snel en gemakkelijk te maken van kippendijen. Rekening houdend met een marineertijd van een uurtje voor het kippenvlees. De saus is zó klaar  rijst erbij en smullen maar. Er is in dit recept uitgegaan van atjar tjampoer uit een potje. Een tijdje geleden heb ik dit zelf gemaakt en ik had nog een heel potje staan. Dat kwam nu goed van pas :)Atjar-tjampoer-bij-de-nasi-van-deon-Helaas vind ik persoonlijk, dat alleen slechts atjar  wat weinig groente is, dus maakte ik er een heerlijke licht pittige komkommer met taugé salade bij.

INGREDIENTEN

VOOR DE KIPPENDIJEN, 250 gram kippendijen in reepjes gesneden, 1 kleine ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 theelepel geraspte verse gember, 1 zonnebloemolie + extra om in te bakken, 3 eetlepels ketjap manis, sap van een halve citroen, VOOR DE SAUS, 200 ml water, 1/2 eetlepel sambal badjak of naar smaak, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 eetlepel gembersiroop, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 kleine ui gesnipperd, 2 eetlepels tomatenketchup, Een halve citroen, 1eetlepel maïzena, Een klein scheutje sojasaus, ERBIJ, 125 gram rijst naar keuze, 2 flinke el atjar , eventueel stukjes kroepoek.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-03-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Fetabroodjes met rode linzensoep
  • Eigen recept

Fetabroodjes met rode linzensoep

Een heerlijke gevulde rode linzensoep met homemade fetabroodjes. Een verrassend makkelijke vegetarische avondmaaltijd waar iedereen van gaat smullen! 

INGREDIENTEN

25 g filodeeg, 3 scharreleieren, 150 ml melk, 4 el olijfolie, 200 g feta, 200 g gedroogde rode linzen, 1 groentebouillonblokje, 400 g tomatenblokjes, 2 courgettes

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-03-2021
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pastaschelpen gevuld met prei en noordzeegarnalen met een kreeftensausje

Pastaschelpen gevuld met prei en noordzeegarnalen met een kreeftensausje

=18pxEen feestelijke pasta met garnalen, prei en een kreeftensausje.

INGREDIENTEN

300 g pastaschelpen (grote), 4 prei stronkjes, 300 g gepelde noordzeegarnalen (grijze), 40 cl kreeftenfond, 1 ui, 20 cl room, 150 g geraspte kaas, 2 el bloem, anijslikeur (vb. Ricard), boter, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-03-2021
  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top