1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (399.558)

Zagorski Štrukli

Zagorski Štrukli

Zagorski štrukli is al eeuwen bekend in het noordwestelijke deel van Kroatië rond Zagreb. Ze worden op talloze manieren bereid - zout of zoet, gebakken of gekookt. U kunt štrukli ook vinden als voorgerecht, hoofdgerecht of dessert. Sinds 2007 - het Ministerie van Cultuur heeft het toegevoegd aan de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Kroatië.

INGREDIENTEN

250 g bloem voor alle doeleinden, 1 ei, 1 el zonnebloemolie, 250 ml water , VULLING : , 500 g cottage cheese, 2 eieren , 250 ml Creme Fraiche, DRESSING : , 500 ml crème fraiche

  • Joegoslavisch Voorgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Joegoslavisch Voorgerecht
  • 60-120 min
Carne Estufada – Portugees stoofvlees -

Carne Estufada – Portugees stoofvlees -

In Portugal wordt het stoofvlees bereid met een zogenaamde refogado, een mengsel van ui, knoflook en tomaat in vet – meestal olijfolie – gestoofd. Deze refogado is een basis die je in heel veel vlees en visrecepten tegenkomt. Je kunt bijna zeggen dat dit de ‘ziel' van de Portugese keuken is.

INGREDIENTEN

600 gr runderlappen in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm, 100 gr gerookte bacon aan een stuk, 1 chouriço corrente (een zachte niet gedroogde chorizo) , 2 flinke uien, 3 tenen knoflook, 2 blaadjes laurier, 200 ml tomatenpulp (crushed tomatoes of gezeefde tomaten), 350 ml runderfond, 100 ml rode wijn, 3 sneetjes pão da avo of een ander Portugees broodje (wat grof lichtbruin), mosterd, 1 flinke el bloem, banha (reuzel) om in te braden, 1 el tijm, 1 el paprikapoeder, zout en peper

  • Portugees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Portugees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Vietnamese stoverij

Vietnamese stoverij

Stoofvlees en stoverij kennen ze ook in Azië ; je mag kiezen of je rijst of frietjes erbij gaat geven , altijd lekker ! 

INGREDIENTEN

750 gram rundsstoofvlees, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 rode peper, 3 eetlepels bloem, 2 stengels citroengras, 3 cm verse gember, 400 ml kokosmelk, 200 ml runderbouillon, 1 limoen, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels ketjap, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels 5-spice kruidenmix, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, olie om in te bakken, klont boter, peper, zout

  • Vietnamees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Eigen recept

Kruidige hartige taart met groene asperges

Het recept is gemaakt op basis van de omschrijving van de smaakvrienden van asperges uit het boek van Angelique Schmeinck. De foelie en de gedroogde ham doen het geweldig bij de groene asperges.De courgette had ik liggen en geeft extra vulling en groente. Er zou ook meer asperges in kunnen.

INGREDIENTEN

bundel groene asperges, in stukken van 5 cm (zonder houtige onderkant), halve courgette, in reepjes gesneden, 2 lente uitjes, in ringetjes gesneden, 5 plakken bladerdeeg, 100 gram gedroogde ham, bv Coburgerham, 3 eieren, 150 ml slagroom, handje geraspte kaas (jong/jongbelegen) - optioneel, zout/peper, 1/2 theelepel foelie (of ietsje meer naar smaak), flinke eetlepel verse peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 0-10 min
Ovenkippetje in roomsaus met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes.

Ovenkippetje in roomsaus met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes.

De voorbereiding van dit eenvoudig, maar oh zo lekker ovenschoteltje kost maar 10 minuten. Dan gaat alles in de ovenschaal en voor 20-25 minuten in een oven van 180 graden. Ondertussen de rijst koken en voila klaar en smullen maar. 

INGREDIENTEN

60 gr zongedroogde tomaatjes in reepjes, 200 gram kipfilet in blokjes, 3 teen knoflook gesnipperd, 2 uien gesnipperd, 100 gram babyspinazie, 1 el mild paprikapoeder, 1/4 tl chilipoeder, 200 ml kookroom, 100 ml kokend water, ¾ bouillonblokje kip ( minder zout), 5 gram bieslook gesnipperd + iets extra als garnering, 120-150 gram rijst naar keuze( ik had pandan)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pittige Spaanse ovenschotel andijvie met chorizo en eieren
  • Eigen recept

Pittige Spaanse ovenschotel andijvie met chorizo en eieren

Een gegratineerde stamppot andijvie met knapperig gebakken chorizo en eieren.Weer eens een andere andijvieschotel. Beetje Spaans en lekker pittig door de chorizo en het gerookte paprikapoeder.

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen kruimig, 500 gram andijvie (in smalle reepjes gesneden), 150 gram chorizo (smalle plakjes van een smal chorizo worstje), 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel bloem, 100 ml (kook)room, peper, zout, 1 afgestreken theelepel (gerookt) paprikapoeder, 3 eieren (waarvan 1 ei losgeklopt), 50 gram geraspte belegen kaas

  • Internationaal Ovenschotel
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Internationaal Ovenschotel
  • 10-20 min
Ovenschotel met gehakt prei en paprika uit Kosovo van Felix Wilbrink

Ovenschotel met gehakt prei en paprika uit Kosovo van Felix Wilbrink

Het recept werd door Felix Wilbrink in de Telegraaf geplaatst en is afkomstig uit het Streetfood-kookboek van Mirjam Lensch. Het recept had ik al een tijdje terug bewaard en eindelijk gemaakt.  De foto ziet er niet erg lekker uit, maar het smaakte verrrukkelijk.

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 3 stengels prei, schoongemaakt in stukjes van plm. 3 cm, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 3 eetlepels tomatenpuree, 1 rode en 1 groene paprika, schoongemaakt in smalle reepjes, 2 teentjes knoflook, gehakt, 1 eetlepel bloem, 300 ml runderbouillon, Zout, peper

  • Balkan Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Balkan Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Eigen recept

Aardappelgratin

Ik vind ik een erg lekker en leuk recept om te maken

INGREDIENTEN

500 gram vastgekookte aardappels of aardappelschijfjes, 2 teentjes knoflook, (vers geraspte) nootmuskaat , 250 milliliter slagroom, 1 ei

  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
ZALM TERIYAKI UIT DE OVEN

ZALM TERIYAKI UIT DE OVEN

In een restaurant heb ik wel eens zalm teriyaki gegeten en dat vond ik erg lekker. Dit bracht mij op het idee om zelf zalm teriyaki uit de oven te maken. Het is echt super simpel om te maken en het resultaat is erg lekker. Serveer de zalm bijvoorbeeld met noedels en groenten.

INGREDIENTEN

2 zalmmoten, 2 bosuien, 25 ml sojasaus, 1 el water, 2 tl honing, 1/4 tl knoflookpoeder, 1 el olie, snufje zwarte peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
ZOMERS EENPANSGERECHT MET VIS

ZOMERS EENPANSGERECHT MET VIS

=18pxHeb je toevallig nog pangasius of kabeljauw in de koelkast (of vriezer) en heb je zin in een gerecht met lekker veel groenten? Maak dan vooral eens dit zomerse eenpansgerecht met vis, lekker met onder andere aubergine, courgette en paprika. En het voordeel van een eenpansgerecht is… lekker weinig afwas!

INGREDIENTEN

2 stuks kabeljauw/pangasius, 1 aubergine, 1 courgette, 10 cl droge witte wijn , 1 paprika, 1 ui, 350 gr *tomatenfrito* (kant en klaar Heinz ), zout en peper, 2 tl peterselie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
BAKPLAAT MET ZALM

BAKPLAAT MET ZALM

Als er iets is dat eenvoudig is om te maken, dan zijn het wel traybake recepten. Zelf noemen we ze gewoon lekker bakplaat recepten. Deze bakplaat met zalm, courgette, krieltjes en paprika schuif je binnen een mum van tijd in de oven. Eet smakelijk! 

INGREDIENTEN

2 zalmmoten, 400 gr krieltjes, 1 courgette, 1 paprika, citroen, het sap van een citroen, 2 tl tijm, 1 tl oregano, 3 el olijfolie, verse peterselie, zout en peper

  • Belgisch Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 20-30 min
Preisoep met zalm

Preisoep met zalm

=18pxEen pittig en gezond vissoepje

INGREDIENTEN

400 g zalmfilet, 2 aardappelen, 4 stengels preiwit, 2 L visbouillon, vissaus, olijfolie, 2 uien, tijm, laurier, peterselie, peper

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Quiche met zalm, dille en gruyère

Quiche met zalm, dille en gruyère

=18pxHeerlijke visquiche die makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

kruimeldeeg (voor 4 miniquiches), zalm (in reepjes)250 g, ui (gesnipperd)1, eieren4, gruyère (geraspt)100 g, room3 dl, knoflook (gesnipperd)2 teentjes, dille3 el, peper, zout

  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
Gepocheerde zalm met mousselinesaus en gegrilde witte asperges

Gepocheerde zalm met mousselinesaus en gegrilde witte asperges

=18pxEen zachte mousselinesaus en knapperig gegrilde groenten, meer heeft gepocheerde zalm niet nodig, toch? Geniet ervan! Feestelijk lekker en niet moeilijk om zelf te bereiden .

INGREDIENTEN

600 g zalmfilet, 800 g witte asperges, 1 citroen, waterkershandje, tijmtakje, 2 laurierblaadjes, 1 visbouillonblokje, olijfolie, peper en zout, 2 el gemberpasta (Gimber (gemberconcentraat)), 3 eidooiers, 15 cl volle room, 150 g boter, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-05-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Pasta met kip en perzik in roomsaus

Ik heb dit recept een keer gelezen op de site van de AH alleen hebben hun hem van de site afgehaald.Ik vind deze pasta erg lekker omdat hij door de perziken een wat Zoetere smaak heeft.

INGREDIENTEN

zak of pak willekeurige pasta, 400 gram kipfilet,, pakje Boursin of andere roomkaas met kruiden, blik perziken op siroop, 1 prei, 1 bakje champignons, 2 teentjes knoflook, italiaanse kruiden, kipkruiden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min

Indiase paprikasoep met kruidige limoen- mangochutney

Heerlijk soepje

INGREDIENTEN

4 spitspaprika's, 100 gram gesneden ui , 2 tenen knoflook, 2 el kerriepoeder, 1 blokje kippen of groenten bouillon , 100 ml kookroom, 10 gram koriander , 1 mango, 1 sjalot gepeld, 1/2 rode peper, 1 limoen, 1th honing, Olijfolie, Zout en peper , W

  • Indiaas Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Indiaas Soep
  • 30-60 min

Beenham met rösti , tomaatjes en preirolletjes

Makkelijk  gerecht 

INGREDIENTEN

1 beenham, 500 gram aardappelen ., 2 uien gepeld, 200 gram oudekaas, 100 gram bloem, 2 eieren, Zout en peper, 250 gram cherrytomaatjes aan de tak, 1 eetl ahornsiroop ., 2 eetl balsamicoazijn, 3 preien, 10 gram tijm, Olijfolie, 2 eetl honing , 5 eetl mosterd , Flinke scheut room

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min

Zuurkooltaart

Makkelijk gerecht voor de winterse dagen .Heb als voorgerecht een kopje erwtensoep geserveerd Ook leuk als lunch 

INGREDIENTEN

Voor de bodem : korst of hartigtaartdeeg, , Zuurkool : 500 gram zuurkool, 100 gram spekjes, 1 eetl boter, 4 takjes tijm, 1 rookworst, Vulling :4 eieren, 2oo ml creme franchise, 1 eetl mosterd, Zout en peper, Taart opbouw : 1eetl paneermeel, 150 gram geraspte oude kaas, Saus: 200 ml creme-fraice , 1 eetl grove mosterd, Zout en peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min

Kip madeira

P.p is ongeveer 450 calorien.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 500 gram krieltjes, 250 gram champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 150 ml Madeirawijn, 300 ml kippenbouillon, 150 ml volle melk, 20 gram bloem, 100 ml kookroom, bieslook

  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Aziatische kipspiesjes met wraps
  • Eigen recept

Aziatische kipspiesjes met wraps

Wraps & de Aziatische keuken. Vandaag hebben we het beste van twee werelden op het menu. 

INGREDIENTEN

8 el hoisinsaus, , 4 el zonnebloemolie, , 400 g champignons, , 350 g Nieuwe Standaard Kip dijfiletblokjes, , 2 komkommers, , 1 bos bosuitjes, , 8 mini-tortilla's naturel (pak à 12 stuks)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Spaghetti carbonara met geroosterde groenten
  • Eigen recept

Spaghetti carbonara met geroosterde groenten

Spaghetti carbonara is altijd een goed idee! Probeer deze variant met geroosterde groenten eens voor een extra vitamineboost. 

INGREDIENTEN

3 rode uien, , 500 g trostomaten, , 4 el olijfolie, , 2 el (balsamico)azijn, , 100 g ontbijtspek droog gezouten, , 2 tenen knoflook, , 300 g spaghetti, , 2 scharreleieren, , 80 g Parmezaanse kaas, , 15 g platte peterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Maaltijdsalade met makreel en appel
  • Eigen recept

Maaltijdsalade met makreel en appel

Deze maaltijdsalade is ideaal voor een drukke dag. Hij staat snel op tafel en is erg lekker! 

INGREDIENTEN

5 el olijfolie, , 900 g opbakaardappelen met schil (2 zakken à 450 g), , 200 g crème fraîche, , 15 g dille, , 1 rode paprika, , 500 g peultjes, , 2 granny smith appels, , 1 el zonnebloemolie, , 275 g warm gerookte makreelfilet naturel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Rösti met wortelsalade en schnitzel
  • Eigen recept

Rösti met wortelsalade en schnitzel

Vandaag eten we een heerlijk gerecht waarmee je je even op wintersport waant. 

INGREDIENTEN

750 g gele fijnproevers of andere vastkokende aardappelen, , 1 ui, , 2 eieren, , 75 ml zonnebloemolie, , 600 g winterpeen, , 50 g blauwe rozijnen, , 1 citroen, , 3 el halfvolle slasaus, , 360 g gepaneerde varkensschnitzels

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Gnocchi met boontjes en brie
  • Eigen recept

Gnocchi met boontjes en brie

Met lekker veel groene groentes op je bord start je de week meteen goed!

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, , 500 g Rummo gnocchi, , 1 stokbrood knoflookboter (koeling), , 400 g snijbonen, , 400 g tuinerwten (diepvries), , 2 el bloem, , 200 ml kookzuivel 7% vet, , 172 g roombrie 60+, , 20 g bieslook

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Wortelsalade met pindadressing en gepocheerde kip

Wortelsalade met pindadressing en gepocheerde kip

=18pxeen verrassende lauwe salade, erg lekker ! 

INGREDIENTEN

wortelen (eventueel verschillende kleuren) 600 g, kipfilets 2, citroen 1, bieslook (fijngehakt) 2 el, koriander (fijngehakt) 1 el, scheutjes 125 g, kippenbouillon 500 ml, pindakaas 3 el, agavesiroop 1 el, vissaus ½ kl, kerriepoeder ¼ kl, chilivlokken ¼ kl, peper en zout, olijfolie

  • Belgisch Salade
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Belgisch Salade
  • 30-60 min
Salade van gebakken watermeloen met tonijn

Salade van gebakken watermeloen met tonijn

=18pxEen heerlijke zomerse salade met maar 350 kcal per portie! Je kan het ook als hoofdgerecht eten met krieltjes

INGREDIENTEN

400g tonijn, 1 watermeloen, 1 bosje waterkers, 2 lente-uien, 1 bosje radijzen , 80 g preischeutjes, 80 g rode bietscheuten, 1 citroen, 4 el pistaches, extra vierge olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-05-2021
  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Pizza met buffelmozzarella en ham

Zelfgemaakte pizza is de allerlekkerste. En helemaal als je het deeg in de broodbakmachine maakt, want die neemt je een hoop werk uit handen. Broodbakmachine SD-B2510 van Panasonic kneedt het deeg niet alleen, maar laat het ook op de meest ideale manier rijzen. Het toffe aan deze machine is dat je er bijvoorbeeld ook pastadeeg mee kunt maken. Of een cake in kunt bakken. Maar hier zie je hoe je zelf een verse pizza met mozzarella en ham maakt.

INGREDIENTEN

1 zakje gedroogde gist (7 g), 500 g patentbloem (+ extra om te bestuiven), 1 el honing, 2 tl zout, 300 ml lauwwarm water , 7 el olijfolie, 350 g gezeefde tomaten , 2 bollen buffelmozzarella (à 225 g), 150 g Parmezaanse kaas, 100 g flinterdunne achterham, 1 bakje verse basilicum (15 g)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Brioche met chocola en aardbeienjam
  • Eigen recept

Brioche met chocola en aardbeienjam

Ben je ook zo gek op de geur van versgebakken brood? Met de broodbakmachine SD-YR2540 van Panasonic tover je moeiteloos een lekker vers en knapperig brood op tafel. De machine heeft een gist- en notendispenser, waardoor je er ook broden met vulling mee kunt maken. Of deze feestelijke brioche met stukjes chocola. Lekker met zelfgemaakte aardbeienjam. Ooit jam gemaakt in een broodbakmachine? Het kan! In onderstaand recept leggen we uit hoe je de brioche én de jam maakt.

INGREDIENTEN

600 g aardbeien , 400 g geleisuiker, 1 citroen , 300 g patentbloem, 50 g suiker , 2 tl zeezout, 125 g roomboter, 100 ml halfvolle melk, 3 eieren, 1 zakje gedroogde gist (7 g), 75 g hazelnoten , 75 g smeltchocolade puur (zakje 200 g), 200 g Griekse yoghurt

  • Nederlands Banket
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Nederlands Banket
  • 30-60 min
Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...

Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...

Dit eenvoudig Toscaans kippannetje staat snel op tafel en is een ideaal gerecht om te genieten na een lange werkdag. Bovendien zeer kindvriendelijk, want 2 kleinkinderen die we voor een weekend met de camper bij ons hadden, hebben er gretig van gesmuld. Op de foto is het gerecht te zien met een bijna verdubbeling wat ingrediënten betreft.

INGREDIENTEN

200 gram kipfilet in blokjes of reepjes, scheutje zonnebloemolie, 250 gram sperziebonen, 2 tomaten, gewassen en in blokjes, 30 gram rode pesto, 60 ml kookroom, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout naar smaak, 120 gram mini penne, 1/2 bouillonblokje kip met minder zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Lekkere Premium Cartier Olijven Tapenade
  • Eigen recept

Lekkere Premium Cartier Olijven Tapenade

Dit recept is een combi van recepten aangepast naar eigen smaak. Het is favoriet bij de borrel op vrijdag!

INGREDIENTEN

Olijfolie, Zongedroogte tomaten, Cartier groene olijven, Cartier zwarte olijven, Baktat gegrilde paprika, Zout, Basilicum blaadjes, Knoflook , Cartier Kappertjes

  • Mediterraan Borrelhapje
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Mediterraan Borrelhapje
  • 0-10 min
Tunnbrödsrulle
  • Eigen recept

Tunnbrödsrulle

Dit moet je durven , een hotdog die je eet met een vork! aardappelpuree , garnalensalade of komkommer relish  en worst , niet op brood maar in een wrap.de helaas overleden chef  Anthony Bourdain zegt " The finest and best thing I've ever had in my life“.  natuurlijk weer allemaal dingen die we hier niet kunnen krijgen , aangepast , niet minder lekker.je kunt alles zelf gaan maken maar ik heb gekozen voor de pablipo optie.

INGREDIENTEN

4 grote flour tortillas ( origineel is tunbröd, niet te krijgen natuurlijk ), 8 frankfurters of verse knakworst ( org. half paard half varken worstjes ) , 4 grote bladen ijsbergsla in reepjes, pak aardappelpuree ( maak met volle melk en voeg wat roomboter toe ) , beetje nootmuskaat, optie 1: , 300 gram garnalensalade vers van je visboer ( support your locals ) desnoods wat extra garnalen erbij,., en ja ik snap knakworst , aardappelpuree en garnalen salade is wel een dingetje., paprikapoeder gerookt ( optioneel ) , optie 2 : , komkommer relish ( toko ) , honing mosterd, ketchup, mayo., gebakken uitjes

  • Scandinavisch Lunch/Brunch
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Scandinavisch Lunch/Brunch
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Bladerdeeg gevuld met gehakt en kaas

Deze bladerdeegrol met gehakt is ideaal een veelzijdig. Supermakkelijk en ideaal als lunch, met een lekker broodje, als avondmaaltijd met een salade, of gewoon als hapje 's avonds.

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg, 250 gram gehakt, 1 ui fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook fijngehakt, handje verse peterselie fijngehakt, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel italiaanse kruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eidooier, 1 eetlepel melk, 30 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen een pasta kaas kan ook.

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Ei in pittige saus

Ei in pittige saus

Pittige eieren uit India

INGREDIENTEN

6 eieren, 100 ml zonnebloemolie, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 el sambal oelek, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomatenblokjes, 1 tl suiker, 2 el seroendeng

  • Indisch Lunch/Brunch
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Indisch Lunch/Brunch
  • 10-20 min
Franse omelet

Franse omelet

Omelet French style 

INGREDIENTEN

3 scharreleieren, 2 el bieslook, 2 el platte peterselie, 1 tl gedroogde dragon, 15 g boter

  • Frans Lunch/Brunch
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Frans Lunch/Brunch
  • 0-10 min
Omelet Arnold Bennett

Omelet Arnold Bennett

Omelet uit Engeland, makkelijk, hartig en snel klaar 

INGREDIENTEN

30 g boter, 15 g bloem, 100 ml halfvolle melk, 1 blikje makreelfilet naturel, 2 el platte peterselie, 3 scharreleieren, 30 g Parmezaanse kaas

  • Engels Lunch/Brunch
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Engels Lunch/Brunch
  • 0-10 min
Turkse gepocheerde eieren met knoflookyoghurt (Çilbir)

Turkse gepocheerde eieren met knoflookyoghurt (Çilbir)

Çilbir spreek je uit als tsjulbur. In Turkije worden deze fluweelzacht gepocheerde eieren op warme yoghurt bij het ontbijt gegeten.

INGREDIENTEN

1 teen knoflook, 500 g Turkse yoghurt, 50 g ongezouten roomboter, 1 tl zoete gerookte-paprikapoeder, 1 tl chilivlokken, 5 volkorenpita's, 1 el wittewijnazijn, 4 eieren

  • Turks Ontbijt
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Turks Ontbijt
  • 20-30 min
Daslooksoep

Daslooksoep

In Nederland heb ik nog nooit daslook in de supermarkt aangetroffen dus toen ik tijdens een wandeling deze als een groen tapijt in het bos aantrof heb ik ter plekke snel even op mijn telefoon Internet gecheckt of het "wildplukken" wel was toegestaan. Zo wist ik dus zeker dat daslook vanaf 2017 niet meer beschermd was in Nederland. Niets kon me er toen nog van weerhouden om een voorraadje te plukken en ging het in mijn rugzak mee naar huis.Ik heb dit recept op een Duitse site gevonden want daar is daslook (Bärlauch) wel gewoon makkelijk verkrijgbaar en zijn er dus ook veel meer recepten mee te vinden.TIP: Lekker om aan elk bord/kop een lepeltje Daslookpesto toe te voegen.

INGREDIENTEN

200 gram daslook, 5 aardappelen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 2 liter water (uit de waterkoker), 2 groentebouillontabletten, 200 gram crème fraiche (of room), (olijf)olie, pezo, optioneel: per kop/bord een lepeltje (daslook)pesto

  • Duits Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Duits Soep
  • 20-30 min
Chicken curry madras

Chicken curry madras

Kookles echte curry maken...

INGREDIENTEN

1 rode ui, 2 bospenen, 1 tomaat, 4 el ghee, 1½ el gehakte knoflook in potje, 1½ el gehakte gember, 1 tl kurkuma, 1 el gemalen komijnzaad, 1 el gemalen koriander (ketoembar), 2 tl gedroogd fenegriekblad, 300 ml water, 7 kardemompeulen, 1 verse-pepermix, 750 g kipdijfilet, 3 verse currybladeren, 1 el tomatenpuree, 1½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras, 1/2 tl.gemalen kaneel, 2 tl chilipeper, 1 tl zout, 15 g verse koriander

  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Jelly bean cake
  • Eigen recept

Jelly bean cake

Zin in zoetigheid? Probeer dan deze heerlijke cake met een bodem van jelly beans.

INGREDIENTEN

390 gram bloem + 32 gram bloem, 400 gram suiker, 4 eieren, 2 tl vanille extract, ¼ el zout, 3 tot 4 druppels gele kleurstof, 110 gram jelly beans , 240 gram boter op kamertemperatuur, 240 ml amandel melk + 3 el amandel melk, 16 gram bakpoeder, 300 gram suikerbakkerspoeder

  • Engels Banket
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Engels Banket
  • 60-120 min
Spaghetti met warmgerookte zalm en rucolapesto uit eigen keuken
  • Eigen recept

Spaghetti met warmgerookte zalm en rucolapesto uit eigen keuken

De rucolapesto bestaat uit (natuurlijk) rucola, olijfolie, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Het recept vind je hieronder. Met de warmgerookte zalm hoef je niets anders te doen dan het vel verwijderen en de zalm in stukjes "plukken". Het is een super lekkere combinatie. Mijn man Rob hield niet op met zeggen hoe lekker bij deze spaghetti vond.

INGREDIENTEN

200 gram spaghetti (ik heb dunne spaghetti=capellini gebruikt), plm. 150 gram warmgerookte zalm, 2 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle ringetjes, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten, zout, peper, plm. 8 zwarte olijven in plakjes gesneden, Rucolapesto, 20 gram rucola, gewassen, plm. 25 ml olijfolie, 10 gram pijnboompitten, 15 gram vers geraspte Parmezaanse kaas , 2 teentjes knoflook, gesnipperd, zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top