Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (392.313) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Wrap mèt

Lekker op zo'n of zaterdag

INGREDIENTEN

No fairytales tortilla's 4 wortel 4 niet, 300 g kipshoarma, 4 plakjes zalm, Bakje hummus, 2 bosui in ringen, 1 puntpaprika in stukjes, 75 gram rucola, Bakje pesto, 1 komkommer zonder zaadlijsten in stukjes, 10 gele Cherry tomaatjes gehalveerd, , , Avocadospread, 1 avocado, Half bakje bieslook, Halve teen knoflook geperst,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Chocolademouse taart met brownie bodem

Chocolade mouse is zeker mijn favoriete toetje, voor speciale gelegenheden maar ik dan ook graag een chocolade mouse taart

INGREDIENTEN

Mouse:, 250 ml slagroom, 150 gr. chocolade, 3 eiwitten (ong 100 gr eiwit), 45 gr. suiker (ik heb witter basterd gebruikt, lost beter op), beetje zout, , Brownie bodem:, 70 gr chocola, 50 g ongezouten roomboter, 1 ei, 50 g donkerbruine basterd suiker, 10 g, 1 snufje bakpoeder* ong 1-2 gr, Snufje zout

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Een van de fijnste dingen van de herfst en winter vind ik dat je weer van deze heerlijke stoofpotjes op het fornuis hebt staan, waar je hele huis naar geurt. Maak maar gerust een grote pan van deze voortreffelijke runderstoof want de tweede dag is het zelfs nog lekkerder. Normaal gesproken ben ik niet zo van de kant en klaar kruiden maar van de blikjes van Jonnie Boer ben ik wel degelijk een fan. Ik heb deze keer ook gewoon het originele recept overgenomen maar ik heb het natuurlijk wel in eigen keuken gemaakt TIP: Met mijn heerlijke Mousseline-van-aardpeer-en-aardappel  erbij kun je met kerstmis, een ander dineetje of gewoon voor jezelf een super makkelijk te bereiden feestmaaltijd op tafel zetten. Deze stoof kun je ook prima al een dag van te voren maken, het wordt er dan alleen nog maar lekkerder van.

INGREDIENTEN

- 850 gram rundersukade (of riblappen), - 1 prei, - 1 ui, - 1 wortel, - 2 el Zwolsche stoof (kruiden), - 1 potje zilveruitjes, - 4 el Balsamico azijn, - 2 dl rode wijn, - 6 dl runderbouillon, - zonnebloemolie (of olijfolie), - 150 gram roomboter,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalkoengebraad met brie-saus

Verrassend grillen, super lekker ! 

INGREDIENTEN

1 kalkoengebraad (800 g), 50 g brie (in blokjes), 200 g peultjes, 1 paksoi, 1 sjalot, 1 lente-ui bosje, 1 knoflookteentje, kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels), 50 ml room, 200 ml kippenbouillon, sojasaus, olijfolie, arachideolie, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Frans
  •  30-60 min.

Kalkoengebraad met citroen en witte wijnsaus

Hartig, hemels en zoet tegelijk

INGREDIENTEN

1 kalkoengebraad (van 1 kg), 4 plakjes gerookt spek, 1 citroen, 1 dl droge witte wijn, 2 dl kippenbouillon, 1 tl olijfolie, 2 tl ijskoude boter, verse tijm, 1 sjalot, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse nacho snack uit de oven

Met een collega snoepten we zo'n schaaltje leeg. Het was verrukkelijk. Lange slierten gesmolten kaas met nacho's en allerlei lekkers. Ik vroeg naar het recept. Er werd snel wat verteld.... om een lang verhaal kort te maken , ging ik thuis zelf aan de slag om deze borrelhap te maken.

INGREDIENTEN

Ruim 1/2 zak nacho's of dorito's naturel, 1 rode ui in halve ringen, 1/2 rode paprika in repen, 1 el gesnipperde koriander of bladpeterselie, 10 ingelegde zoet pittige rode pepers, 1 klein kommetje zure room, 1 kleine hoeveelheid guacamole zelf gemaakt, 1 kleine hoeveelheid salsa zelf gemaakt of uit een potje, 200 gr geraspte belegen( kaas oude, cheddar of gruyere), 3 bosui in grove stukken,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Carpaccio van rode biet

Gemaakt voor onze vrienden op een gezellig dinertje.

INGREDIENTEN

3 biologische voorgekookte rode biet, 100 gr verse geitenkaas verkruimeld, blaadjes rucola, 4 el frambozenjam, enkele walnoten verkruimeld, 4 seizoenen peper of zwarte peper naar smaak uit de molen,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Drie­ge­vo­gel­te­rol­la­de met spi­cy tut­ti­frut­ti

Zo een rollade van kip-kalkoen en eend,  waarbij de oven eigenlijk al het werk doet, dat is handig voor kerst. Je kan zelfs op voorhand al aan de slag gaan .  **Tuttifrutti is een mengeling van gedroogde vruchten. De naam is pseudo-Italiaans voor tutti i frutti, wat betekent al het fruit. Tuttifrutti bevat meestal pruim, abrikoos en appel.

INGREDIENTEN

500 ml ongezoete appelsap, 4 el rietsuiker, 2 kaneelstokjes, 5 stuks steranijsjes, 4 kruidnagels, 2 citroenen (schoongeboend), **375 g tuttifrutti, 1 rollade van kalkoen, eend en kip (AH FeestFavoriet), 10 g peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Kal­koen met truf­fel­may­o­nai­se

Het geheim van deze kalkoen met een smakelijk glanzend laagje? De mayonaise. De Italianen weten beter dan wie wat lekker is ! 

INGREDIENTEN

1 kalkoen (van 2.5 kg), 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix (oregano, rozemarijn, salie, tijm), 100 g Pecorino Romano, 60 g panko (Japans paneermeel), 115 g truffelmayonaise

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Kal­koen­dij met sa­lie en aman­de­len met kro­kan­te gnoc­chi

Kalkoendij is uitermate geschikt om langzaam te stoven. Met salie, knoflook en citroen, bijvoorbeeld.

INGREDIENTEN

1 kg kalkoendij, 2 el ongezouten roomboter, 7½ g verse salie, 1 citroen, 4 el milde olijfolie, 1 bol knoflook, 250 ml droge witte wijn, 250 ml gevogeltefond, 3 el amandelstiften, 500 g gnocchi, 2 el polenta, 3 el extra vierge olijfolie, 1 tl grove mosterd, 150 g waterkers

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kal­koen­fri­can­deau met ge­pof­te-knof­look­saus

De saus van gepofte knoflook is heerlijk bij de malse kalkoenfricandeau.  Met dit lekkere gerecht heb je circa 20 min werk en de rest doet de hete oven ! 

INGREDIENTEN

500 g kalkoenfricandeau, 2 el traditionele olijfolie, 75 ml witte vermout of Noilly Prat, 1 bol knoflook, 3 sjalotten, 125 ml verse slagroom, 10 g bladselderij

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Frans
  •  10-20 min.

Kal­koen met ap­pel­vul­ling en ci­der­jus

Gevulde kalkoen op zijn Amerikaans, 25 min werk en dan 3 uur in de oven ! Smakelijk !

INGREDIENTEN

3 verse salieblaadjes, 1 ui, 2 knoflook, 1 el traditionele olijfolie, 1 jazz-appel (of een andere friszoete en stevige appel), 200 g saucijzen, 1 kalkoen (ca. 2.5 kg, op kamertemperatuur), 150 g katenspek, 200 ml sparkling cider appelsap, 1 citroen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Pepersaus

Gevonden op internet

INGREDIENTEN

1 sjalot, 50 g ongezouten boter (of margarine), ½ runderbouillontablet, 250 ml kraanwater, 25 g tarwebloem, 25 ml cognac, 2 tl zwarte-peperkorrels, 125 ml verse slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Europees
  •  10-20 min.

Appelroosjes

Gevonden op internet

INGREDIENTEN

1 vel bladerdeeg (kant-en-klaar), 2 el confituur (van abrikozen), 2 appels (rode), citroen, ijswater

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde groenten

Gevonden op internet

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 aubergine, 1 oranje paprika, 1 puntpaprika, 1 rode ui, 2 grote zoete aardappels, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper, klein handje peterselie, 50 gram Parmezaanse kaas, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel balsamicoazijn

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vesuvius risotto

Ik heb dit recept zelf doorontwikkeld van een basis recept. Risotto is mijn favoriete gerecht omdat het met veel liefde, goede ingrediënten en tijd bereid wordt. Én omdat het de Italiaanse keuken is. 

INGREDIENTEN

1 sjalot, 4 grote gamba's, 400 gr kleine garnalen (diepvries), 1 teen knoflook, 2 tomaten, 200 ml kippenbouillon, 2 EL olijfolie, 200 gr arborio rijst, 50 ml witte wijn, 1 bosje bosuitjes, 8 tomaten in oven gegaard, 8 in olie ingelegde gedroogde tomaten, 4 takjes dragon, 2 takjes basilicum, boter, 40 gr parmezaanse kaas, Mediterraan zout, 1 gedroogde peper, Suiker, , Tomaten bouillon:, 75 gr ui, 1 kleine knoflook teen, 150 gr rijpe tomaten of uit blik, Zout / peper, Mespuntje suiker, 700 ml groente bouillon, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade met gerookte vis

Lunch of brunch? Ik eet het ook gewoon als hoofdmaaltijd als ik geen zin het om uitgebreid in de keuken te staan. Lekker gemakkelijk als je alleen bent.

INGREDIENTEN

1 flinke plak gerookte zalmfilet, 1 gerookte forelfilet, Beetje salade, halve paprika, 1 stuk komkommer, 1 eetlepel olijfolie, beetje balsamico azijn, klein, of half teentje uitgeperste knoflook., Wat kerstomaatjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Aardappel koekjes met verse rozemarijn

Dit recept ga ik uitproberen op Kerst 2018

INGREDIENTEN

500 gr aardappel puree, 1 tl fijngesneden verse rozemarijn, 50 g geraspte Pecarino Romano, 1 ei, paneermeel

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

***SCHNITZEL MET KRIELTJES &; KERRIEBLOEMKOOL***

Een goede maaltijd hoeft niet veel te kosten.

INGREDIENTEN

=1 Bloemkool., =2 tl.Kerriepoeder (strooier) 50 gram., =2 eetl. Zonnebloemolie, =600 gram Krieltjes ( zak), =4 Varkenschnitzels (schaal )

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geglaceerde worteltjes

Dit recept gevonden in de Allerhande december 2018. Komende Kerst gaan we dit uit proberen als bijgerecht.

INGREDIENTEN

500g Winterpeen, 1 sinaasappel, 1/2 zakje rucola (85 g), 25 gr boter, 4el honing

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

***GEROOSTERDE WORTEL EN AARDAPPEL MET KIPFILETHAASJES***

Het geheim van goed roosteren; Niet te veel en niet te weinig vet.Lukt het, dan heb je zonder veel moeite- de oven doet immers het werk- een heerlijk gerecht..

INGREDIENTEN

=600 gram Regenboogwortelmix., =1 kg vastkokende Aardappelen., =2 rode Uien., =3 eetl.Pesto Alla Genovese, =4 eetl.Olijfolie., =300 gram Kipfilethaasjes., =1,5 tl. gedroogde Rozemarijn., =100 gram gerookte Ontbijtspek., =Allerhande Box.( zie TIP:)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vegetarische Vijftien minuten pasta met spinazie, tomaat, feta en basilicum

Het wordt tijd dit gerecht weer eens op het menu te zetten.Liever niet vegetarisch?  Bak dan 75 gram spekreepjes uit en voeg die toe.

INGREDIENTEN

150-200 gr pasta naar keuze, 2 kleine witte ui gesnipperd, 2 teen knoflook geperst, 300 gram verse bladspinazie, 6 kleinere tros tomaten, 10 zongedroogde tomaatjes in reepjes, 60 gr feta in blokjes, geraspte Grana Padano of Pecorino, 2 el geroosterde pijnboompitten, 4 el verse basilicum gesneden, 1 groente bouillonblok

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti met kip in paprikasaus

Gemaakt voor mijn "proefkonijnen " ( dochter met gezin) op de dinsdag. Het gerecht viel zeer in de smaak

INGREDIENTEN

2 rode paprika in dunne reepjes, 1 gele paprika in dunne reepjes, 1 dikke ui in kwarten en dan in reepjes, 2 teen knoflook gesnipperd, 5 takjes verse basilicum grof gesneden, 3 kipfilet in blokjes, 450 gr spaghetti, 1 blik gepelde tomaten, 1/2 tl of minder cayennepeper, Parmezaanse kaas geraspt ter garnering, zout uit de molen naar smaak, 3 stengels bleekselderij heel fijn gesneden, 1 el olie ( olijf)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmpakketjes uit de oven

Voor recepten voor een feestelijk Kerstbuffet zoek ik online bij natuurlijk Smulweb, maar ook bijvoorbeeld bij de Jumbo en de Lidl. Om het overzichtelijk te maken, plaatst ik de gevonden recepten op één plaats. Omdat ik het meest met Smulweb werk, komen de favoriete recepten uiteraard daar te staan.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets, zonder huid, 200 ml witte wijn, 200 g culinaire krieltjes, 1 prei, 10 g dille, 10 g tijm, 200 g groene aspergetips, 200 g cherrytomaten, 1 bio citroen, schoongeboend, 50 g kruidenroomkaas, 50 ml slagroom, olijfolie, zout, peper, bakpapier, aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Slanke tomatensalsa

Gemaakt als slank borrelhapje voor ons tweetjes om met nacho's op te dippen.

INGREDIENTEN

3 smaakvolle tomaten, 2 teen knoflook, 1/2 limoen, 1 flinke sjalot, snufje zout, 1 draaitje aan de pepermolen, 1 jalapeño peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Saté gehaktschotel a la Sandra (Weight Watchers waardig)

Gewoon een lekker, makkelijk, Weight Watchers waardig receptje,

INGREDIENTEN

500 gram mager rundergehakt, 400 gram bloemkoolrijst, 400 gram gebroken sperziebonen (10 minuten voorgekookt), 1 rode paprika (in blokjes), 1 gele paprika (in blokjes), 1 ui (klein gesnipperd), 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 1 rode peper (klein gesneden), klein stukje gember (klein gesneden), 80 gram pindakaas, 30 gram tomatenpuree, 50 ml sojasaus, 30 ml ketjap manis, 25 gram Greensweet Stevia Brown (bruine suiker), 10 gram Chinese 5-spicepoeder, 5 gram paprikapoeder, 5 gram djinten (komijnpoeder), 10 gram sambal oelek, 2 maggiblokjes (verkruimeld), PAM spray, 100 ml water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chili kip a la Sandra, Weight Watchers waardig

Een eigen Weight Watchers waardig recept. Iedereen kan het eten, het is een heel normaal recept, alleen wat minder vet en machtig.

INGREDIENTEN

800 gram kipfilet (in blokjes gesneden), 150 gram baconreepjes, 1 rode paprika (in blokjes gesneden), 3 grote rode uien (gesnipperd)(of 5 kleine rode uien), 3 tenen knoflook (in plakjes gesneden), 10 kleine trostomaten (in blokjes gesneden), 2 rode pepers (ontzaad en in halve ringen gesneden), 70 gram tomatenpuree, 1 zakje burrito seasonmix, 1 blik (400 gram) rode kidneybonen (uitgelekt), 100 ml Alpro Cuisine light, 1 limoen (het sap en de rasp), 7,5 gran gerookt paprikapoeder, 5 gram djinten (komijnpoeder), 1 bosje verse koriander (klein gehakt), 100 ml rode wijn, PAM spray (een paar sprays),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tortellini a la Sandra uit de slowcooker

Ik ben gek op koken, gek op past en gek op de slwocooker. Zo ontstaan er wel eens lekkere gerechtjes.

INGREDIENTEN

500 gram (mager) gehakt, 2 zakken (440 gram) tortellini met kaas vulling, 400 gram Italiaanse roerbakgroente, 1 fles (690 gram) Sugocasa traditioneel pastasaus, 1 blikje (200 gram) gram klein gehakte tomaat, 2 uien (gesnipperd), 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 1 rode peper (klein gesneden), 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden, 1 eetlepel gerookt paprikapoeder, 1 basilicumplantje (de blaadjes), 1 dessertlepel sambal oelek, 2 groentebouillonblokjes (verkruimeld), 1 zakje (150 gram) geraspte mozzarella, eventueel peper en/of zout (naar smaak), 2 eetlepels becel light,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Saoto soep a la Sandra uit de slowcooker

Saoto soep wordt op vele malen bereidt, dit is mijn bereidingswijze. Met alle ingredienten erbij een echte maaltijd soep.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de soep: (voor 8 kommen soep), 2,5 liter water, 1 kilo kipdrumsticks (8 stuks), 2 grote uien (in de keukenmachine voor de boemboe), 4 teentjes knoflook (in de keukenmachine voor de boemboe), 1 stukje gember (in de keukenmachine voor de boemboe), 1 dessertlepel sambal oelek (in de keukenmachine voor de boemboe), 2 theelepels laospoeder (in de keukenmachine voor de boemboe), 2 theelepels kurkuma (in de keukenmachine voor de boemboe), 1 theelepel trassipasta (in de keukenmachine voor de boemboe), 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) (in de keukenmachine voor de boemboe), 1 kipbouillonblokje (verkruimeld) (in de keukenmachine voor de boemboe), 1 prei (in halve maantjes), 2 stengels citroengras (sereh stengels), 2 limoenblaadjes (djeroek peroet), 1 blaadje Indonesische laurier (daun salam), 2 groentebouillonblokjes (verkruimeld), 8 piment korrels, zwarte peper en zout uit de molen, scheutje olie, , Benodigdheden voor de garnering: (kan natuurlijk naar eigen keus), , 8 eieren (hard gekookt, gepeld en gehalveerd), 100 gram taugé (gewassen), 1 bosje selderij (de blaadjes), gebakken uitjes (naar smaak), 1 bosje lente-uitjes (in ringetjes gesneden), 100 gram (ongekookt afgewogen) witte rijst (van te voren gekookt en goed afgekoeld), 100 gram pikantjes (gebakken aardappelsnack, van Kokki Djawa), 100 gram (ongekookt afgewogen) fijne mihoen (bereiden volgens verpakking), 2 kipfilet (8 minuten voorgekookt, uit elkaar gepluisd en gemengd met wat zwarte peper, soja en ketjap manis), 1 citroen (in plakjes),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Wereld
  •  > 120 min.

Krans van cocktailworstjes in bladerdeeg

Ik wilde iets maken, waar ook de kleinkinderen van konden snoepen.Dit recept was dus precies goed voor groot en klein.

INGREDIENTEN

2 blikje cocktailworstjes uitgelekt, 6 pakjes roombladerdeeg van 10 bij 10 cm, dille, 1 klein ei geklutst, peper en zout uit de molen naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Krachtige aardappelpuree

Deze krachtige aardappelpuree smaakt super !  Kan bij wild-rund en of varkensvlees gegeven worden 

INGREDIENTEN

800 g geschilde aardappelen, 800 ml kalfsfond Lacroix, 1 el mosterd, 50 g boter, 50 g room, 25 g gehakte dragon, Peper en zout, nootmuskaat,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aurora saus

Heel lekker als basissaus voor pasta's met vis, schaal- en schelpdier.

INGREDIENTEN

1 potje kreeftenfond Lacroix, 20 g ketchup, 20 g tomaten puree, 200 g room, 20 g boter, 20 g bloem, zout en cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Financière saus

lekker bij kalfsfilet met groene asperges en tuinbonen

INGREDIENTEN

1 potje kalfsfond Lacroix, 30 g boter, 30 g bloem, enkele druppels truffel essence of olie, Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.

Bij het snuffelen in kookboeken kwam ik het tegen .Het verkreukelde blaadje met het recept van mijn moeders uitjes monegask, waar wij als  kinderen blij van werden. Ik maak het nu ook nog geregeld.

INGREDIENTEN

1 potje cocktail zilveruitjes ca 200 gr uitgelekt, 125 gr blanke rozijnen geweekt, 1/2 potje kappertjes, goede kwaliteit ketchup, 1 scheut zoete chilisaus,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Hongaarse saus

Pittige warme saus die het perfect doet met gevogelte of varkensvlees 

INGREDIENTEN

1 potje gevogeltefond Lacroix, 1 gesnipperde ui, 1 teentje fijngehakte look, 50 g gerookt spek in blokjes, 1 tl paprika poeder, 100 ml room, 100 g zure room, Peper en zout, 20 g boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Jagermeestersaus

Overheerlijke warme wildsaus

INGREDIENTEN

2 potjes wildfond Lacroix, 100 g kleine champignons, 50 g gerookt spek in blokjes, 3 fijngesneden sjalotjes, 75 ml droge witte wijn, 40 g koude boter, Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Bourguignonne saus

Overheerlijke rode wijn saus

INGREDIENTEN

1 fles rode bourgogne wijn, 4 gesnipperde sjalotjes, 50 g Champignons, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 25 g blaadje laurier, 2 potjes kalfsfond Lacroix, 1 klontje cassonade suiker (bruine suiker), Peper en zout, 25 g koude boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Chivry saus

Lekkere saus bij vis, gevogelte, eieren......

INGREDIENTEN

1 potje gevogeltefond Lacroix, 70 ml droge witte wijn, 200 ml room, 20 g gehakte dragon (mag ook diepvries), 20 g gehakte bieslook, 20 g gehakte kervel, 20 g gehakte peterselie, Peper en zout, 20 g koude boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Slowaakse pannenkoeken

Hmmmmm.... zo lekker. Simpel en lekker

INGREDIENTEN

4 pannenkoeken naturel, 8 plakjes salami, 4 plakjes kaas, 2 eieren, 0,2cl vodka, meel, paneermeel, 1/4 tl zout, zonnenbloemolie, 8 partyprikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Slowaaks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ontbijt/lunchbroodjes met kwark. Lekker snel klaar en luchtig zonder rijzen.

Gezien op Keukenliefde. Lekker gemaakt, alles in huis en begonnen. Mmm lekkere bijzondere lunch.

INGREDIENTEN

60 ml zonnebloemolie, 60 ml halfvolle melk, 1 tl zout, 1 tl suiker, 150 gram magere kwark, 300 gr bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 ei losgeklopt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top