1. Home
  2. Recepten

recepten (395.511) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijke Spaghetti Ala Puttanesca

Heerlijk en simpel Italiaans recept waarmee je de authentieke keuken in je eigen huis haalt

INGREDIENTEN

500 g spaghetti, 225 g tonijnstukken in olie, 2 tenen knoflook, 1 el kappertjes, 30 g ansjovisfilets in olie in blik, 1½ Spaanse rode peper, 20 g verse platte peterselie, 8 zwarte olijven zonder pit, 1 mespunt kaneel, 700 g gezeefde tomaten in pak (passata ), 1 citroen, 1 tl extra vierge olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili con carne uit de slowcooker

Chili con carne uit de slowcooker, een echte aanrader!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 2 paprika's, 1 rood, 1 groen in blokjes gesneden, 2 uien gesnipperd, 1 rode peper in ringetjes met pitjes, 2 teentjes knofllook fijn gesneden, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomatenblokjes, 1 bouillonblokje, 1 el bruine suiker, 1 pot bruine bonen met sap (800 gr), chilipoeder,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stoofpot van kip en krieltjes met piccadillo van Jonnie Boer

Piccadillo is ook weer een van de heerlijke kruidenmengsels in de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer. Op een van mijn struintochten kwam ik dit recept tegen. Malse kipdijfilet die van te voren even wordt gemarineerd met de piccadillo melange. Volgens het originele recept was het maar 5 minuten marineren, maar laat de kruiden gerust wat langer intrekken Een beetje aangepast en met eigen foto's zet ik het hier neer.

INGREDIENTEN

- 500 gram kip(dij)filet, in stukjes gesneden, - 3 el Piccadillo melange van Jonnie Boer, - 2 uien, in halve ringen, - 600 gram krieltjes, - 2 teentjes knoflook, fijngehakt, - enkele takjes rozemarijn, - 3 paprika's (bijvoorbeeld, rood, oranje, groen), - 200 gram crème fraiche, - 100 gram olijven, - 100 ml water (of bouillon), - olijfolie, - peper en zout

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2019
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spruitjes, Paprika, Ui, Appel ,Gember en.... Rookworst uit de wok !!

Verleden jaar rond deze tijd waren we bij vakantiekennissen uitgenodigd om te komen dineren en onze gezamelijke vakantieherinneringen op te halen. Als hoofdgerecht diende de gastvrouw een verrukkelijke boeuf bourguignon op met een aardappelgratin en heel klassiek als groente..... spruitjes. En daar gaat het om...., ja die spruitjes. Echt een groente waar ik mijn man helaas niet blij mee kan maken. ( In zijn diensttijd moest hij  spruitjes eten die tot moes gekookt waren). Inderdaad om van te gruwen.     Op weg naar huis kwamen natuurlijk die spruitjes ter sprake en ze waren gelukkig goed in de smaak gevallen. Lekker iets knapperig. Vandaar, dat ik dit gerecht wel aandurf en niet alleen maar spruitjes op deze https://www.smulweb.nl/recepten/spruitjes+die+iedereen+wel+lust manier mag klaarmaken.

INGREDIENTEN

400 gram spruitjes schoonmaken voorkoken tot beetgaar en koud spoelen, 1 rode paprika in reepjes, 1 ui gesnipperd, circa 1 cm gember gerapt, 1 magere rookworst verwarmd zoals de verpakking aangeeft, 1 zoete appel geschild in blokjes.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tagliolini met spinazie, tomaatjes en rauwe ham.

Spontaan ontstaan doordat ik deze ingrediënten in huis had. Ik kook meestal alleen voor mezelf en dit is een ideaal eenpersoons gerecht! Het smaakte me al bij de eerste keer goed, het is snel en super makkelijk. Deze staat dus met enige regelmaat op tafel en is een aanrader!

INGREDIENTEN

100 gram tagliolini of andere VERSE pasta (kortere kooktijd), 8 diepvriesblokjes gehakte spinazie, 4 eetlepels crème fraîche, 8 cherrytomaatjes, 2 plakken rauwe ham, bijvoorbeeld parmaham of prosciutto crudo, 2 eetlepels gesneden champignons uit glazen potje, Geraspte kaas naar wens, Olijfolie, Eventueel: Zout en peper, bouillonblokje

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geroosterde pompoensoep met shiitakes en sesamzaadjes....

Ik maakte deze soep als lunch en hield me daarbij  "braaf " aan het recept, dat slechts een hoeveelheid kippenbouillon van 400 ml voorschreef. Zie *** Ai, en als je dan met de staafmixer aan de slag gaat , krijg je eerder een pompoenpuree dan soep. Misschien was zo'n vreselijke dikke soep wel de bedoeling, maar echt niet hier bij ons. Dus heb ik nogmaals 400 ml water toegevoegd. De soep  was voor ons zo perfect op smaak.

INGREDIENTEN

500 gram pompoenen (geschild, in stukken), 2 eetlepels olijfolie, grof zeezout, 1 ui (in stukken), 2 teen knoflook geperst of in stukjes, 400 milliliter kippenbouillon van tablet (warm) Zie ***, 100 gram shiitakes (in plakjes), 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-11-2019
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oma's kaasbroodje

Dit recept heb ik al wel vaker gemaakt. Ik heb het recept gekregen van m'n oma. Toen ik deze had gemaakt voor me oom en tante kreeg ik hartstikke leuke reacties. Makkelijk te maken, ook voor kinderen!

INGREDIENTEN

2 sesambollen, 1 eetlepel olijfolie, 2 eieren, 75 gram, Geraspte kaas naar keuze, sprieten bieslook, zout en peper.,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2019
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje.....

Een komkommersalade maak ik altijd op het gevoel. Zo ook met deze salade en om het hier neer te zetten was wel even denken hoeveel ik van een en ander heb toegevoegd. Vandaar, dat je de dressing het beste even apart kunt maken en even proeven. Wij aten deze salade vandaag met de gisteren gemaakte https://www.smulweb.nl/recepten/1474777/Pittige-satestoof-van-janneke-philippi Lekker met rijst en de stoof lichtjes bestrooid met wat gebakken uitjes.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 1 rode peper zonder zaad en lijst in halve ringetjes, 1 flinke sjalot klein gesnipperd, 1- 1/2 eetlepel azijn( appelazijn), klein scheutje olie ( of sesamolie), 1 el zoete ketjap, klein scheutje soja saus, 1 el gember siroop, klein kneepje agave siroop, 1/2 el sesamzaad ( licht geroosterd)

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2019
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Glutenvrije worstenbroodjes

Het is bij ons al jaren traditie om met kerstmis worstenbroodjes te eten. Voor mij moest er altijd wat geimproviseerd worden met een gewoon broodje uithollen en dan vullen met gehakt. Dat is nu verleden tijd.

INGREDIENTEN

Deeg:, 250 gram Universal mix van Peaks Free From, 1 zakje gist, 1 eetlepel fiberhusk, 25 gram vloeibare boter, 220 ml lauwwarme volle melk (niet warmer dan 40C), , Worstjes:, 300 gram gehakt, half om half, 2 theelepels gehaktkruiden (ik gebruikte die van Silvo uit een busje, let op niet alle mixen zijn glutenvrij!), 1/2 geklopt ei, 30 gram glutenvrij paneermeel

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2019
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Currysoep a la Ivanka van Ronald Giphart

Is een recept van de dochter van Trump.

INGREDIENTEN

1 eetl. ongezouten boter, 1 prei in dunne plakjes, 1 stengel bleekselderij fijngesneden, 1/2 grote wortel fijngesneden, 1 eetl. gember, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 2 theel. verse tijm, 1 1/2 theel. kerriepoeder, 1 aardappel in blokjes, 1 liter kippenbouillon,1 theel. suiker, 400 g maiskorrels uit blik/diepvries, 200 ml dikke kokosmelk, zout

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2019
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Pittige Satéstoof van Janneke Philippi.........

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ".

INGREDIENTEN

800 gram rundvleessukade lappen in grove stukken, zonnebloemolie, 1 grote ui gesnipperd, 2 teen knoflook gehakt, 1 volle eetlepel sambal badjak, 75 ml ketjap manis, 2 flinke eetlepels pindakaas, , 400 ml kokosmelk

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-10-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Romeinse aardappelpizza

Met aardappels kun je zoveel kanten op. Maak eens een Romeinse aardappelpizza, een Italiaanse klassieker die in Nederland nog niet zo bekend is. Je gasten zullen verrast zijn en deze pizza serveer je perfect bij de borrel, als voorgerecht of als side dish bij het hoofdgerecht. 

INGREDIENTEN

225 g bloem, 5 g gedroogde gist, 1 tl zout, 1 el olijfolie, 150 ml warm water, 500 g buffelmozzarella, in stukjes gescheurd, 2 grote aardappels, geschild, in dunne plakjes, 12 plakjes pancetta, 1 tl rozemarijn, versgemalen peper en zeezout, olijfolie

  • Wereld Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-10-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Cheesy aardappelgratin

Met aardappels kun je zoveel kanten op en iedereen vindt ze lekker. Cheesy aardappelgratin is een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen!

INGREDIENTEN

1 klontje boter, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 1 el bloem, 200 ml volle melk, 100 ml slagroom, 1 tl geraspte nootmuskaat, versgemalen peper en zout, 750 g vastkokende aardappels, in dunne plakjes, 50 g gruyère, geraspt, 50 g mozzarella, geraspt, fijngesneden krulpeterselie

  • Wereld Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  60-120 min.

Steak tartare van Ron Gastrobar

Alles staat of valt met de kwaliteit van je ingredienten want de bereiding is super simpel. zorg wel dat alles klaar staat voor je gaat beginnen ,  echt onwijs lekker en alsof je in frankrijk in de bistro zit.

INGREDIENTEN

300 gram kogelbiefstuk ( ik had ossenhaas ), 3 tl peterselie, fijngehakt, 3 tl bieslook, fijngehakt, 3 tl sjalot, fijngehakt, 3 tl kappertjes, fijngehakt, 3 tl cornichons, fijngehakt, 3 tl olijfolie, 1,5 el tabasco ( begin met een 1/2e el. en proef, 1,5 el is voor velen veel te heet ), 1,5 el worcestersaus, 3 tl ketchup, 3 tl mosterd, peper, zout, 1 eigeel, optioneel: stukjes stokbrood of frietjes

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2019
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zoete-aardappelpuree

Met aardappelen kun je erg feestelijke bijgerechten maken! Gebruik eens zoete aardappelen om er een puree van te maken. Een heerlijke variatie. Deze zoete aardappelpuree is heerlijk als bijgerecht bij het kerstdiner. 

INGREDIENTEN

750 g zoete aardappels, versgemalen zwarte peper en zout, 2 klontjes boter, 2 witte uien, in ringen, 5 takjes tijm, blaadjes gerist, 1 el crème fraîche

  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.

Beef Shanghai nog een Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes van P.G

Dit Chinees Hoofdgerecht van Project Gezond staat zo op tafel en echt veel heb je er niet voor nodig en..... fijn zonder de pakjes en zakjes.Staat bovendien in een mum van tijd op tafel als je alles van te voren klaar hebt staan. Wij hebben ervan gesmuld . Je kunt er voor kiezen om er een éénpansgerecht van te maken, volg dan de beschrijvingswijze van het gerecht. Ik kookte de mie *** pas vlak voordat de saus klaar was en serveerde de saus op de mie en op voorverwarmde borden. https://www.projectgezond.nl/beef-shanghai/  

INGREDIENTEN

120 gram mie, 200 gram mager rundergehakt, 1 ui gesnipperd, 200 gram prei schoon in ringen gesneden, 1 teen knoflook geperst of gesnipperd, 1-2 cm verse gember fijn gehakt of geraspt, 10 gram peterselie klein gesnipperd, 40 gram tomatenpuree, 10 ml ketjap manis, 10 ml oestersaus ( of sojasaus), 200 ml runderbouillon van 1 blok ( Maggi minder zout), 100 gram taugé, 5 gram sambal, scheutje olie

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2019
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Brabants roggebrood uit de broodbakmachine

Dit brood werd vroeger elke dag gegeten. Het werd brood genoemd. Wat wij nu brood noemen was witte mik en anders was het bruine mik.Het brood werd dun gesneden en had een knapperige korst.

INGREDIENTEN

300 ml water, 250 gr roggemeel, 250 gr wit meel of bloem, 2 tl zout, 1 el suiker (eventueel), 25 gr boter, 1 zakje droge gist

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2019
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spruitjes met ketjapreepjes uit de wok

Zo lust iedereen toch spruitjes? Lekker Aziatisch door de gemarineerde speklapjes (marinade-tijd plm. 30 minuten).

INGREDIENTEN

400 gram spruitjes schoongemaakt, eventueel gehalveerd, 2 magere speklappen, in reepjes gesneden, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 1/2 eetlepel sesamzaadjes, , Marinade voor het vlees:, 3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap), 1 theelepel sambal oelek, zout, peper, 1/2 eetlepel citroensap,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stamppotje groene kool met appel ui spekreepjes en roomkaas

Het wordt nu echt herfst dus is het tijd voor een lekker stamppotje. Hier in Duitsland zie je overal groene kool of savooiekool (hier: Wirsing). Dus daarom vandaag gekozen voor een stamppot groene kool. Gebakken spekreepjes met ui, knoflook en gebakken appelblokjes met een paar flinke eetlepels roomkaas. Maakt de stamppot lekker smeuïg.

INGREDIENTEN

1 kleine groene kool (plm. 750 gram), 750 gram kruimig kokende aardappelen, 150 gram magere spekreepjes, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 appel, geschild, zonder klokhuis, in kleine blokjes, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 dl kippenbouillon van tablet, peper, zout, nootmuskaat, 2 flinke eetlepels roomkaas met kruiden (bijv. bousin, paturain of eigen merk supermarkt)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spruitjessoep met bacon-croutontopping

Verras je gasten eens met dit heerlijke recept voor spruitjessoep. Deze spruitjessoep wordt gegarneerd met kanpperige spruiten en een bacon-croutontopping. Een gerecht om eens uit te proberen!

INGREDIENTEN

1 1/2 el olijfolie, 2 plakjes bacon, in stukjes, 2 sneden witbrood zonder korst, in kleine blokjes, 1 sjalot, gesnipperd, 1 stengel bleekselderij, grof gesneden, 1 prei, grof gesneden, 500 g spruiten, gehalveerd, 750 ml groentebouillon, 50-100 ml slagroom, versgemalen zwarte peper en zout

  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2019
  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mini-sushiburgertjes

Ben jij ook zo dol op sushi? Het is tegenwoordig overal verkrijgbaar, maar je kunt natuurlijk ook zelf sushi maken. Voor een heerlijke variatie maken we mini-sushiburgertjes. Dit gerecht is heerlijk en ziet er ook nog eens prachtig uit!

INGREDIENTEN

60 g pijnboompitten, 1 bosje basilicum, blad geplukt, 1/2 bosje platte peterselie, blad geplukt, 65 g Parmezaanse kaas, geraspt, 150 ml olijfolie, versgemalen zwarte peper en zout, 1-2 el citroensap, 250 g sushirijst, afgespoeld, uitgelekt, handjevol krulsla, 250 g gerookte zalm, in plakjes, 1-2 el zwart sesamzaad, ,

  • Japans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2019
  • Japans Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Sint-jakobsschelpen op broccolipuree

Sint-jakobsschelpen zijn heerlijke zeevruchten. Met dit recept maak je de lekkerste sint-jakobschelpen in een handomdraai klaar. Serveer de sint-jakobsschelpen op broccolipuree met ui erover en bestrooi met tuinkers. Een heerlijk recept van de Smulweb Magazine redactie!

INGREDIENTEN

500 g broccoli, in roosjes, 3 klonten boter, ca. 50 ml slagroom, versgemalen zwarte peper en zout, 2 el zonnebloemolie, 1 kleine rode ui, in reepjes, 12 panklare sint-jakobsschelpen, 1/2 bakje tuinkers, geknipt,

  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2019
  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met hachee en boerenkoolstamppot

De lekkerste recepten ontstaan vaak zomaar spontaan, of soms uit nood, zoals dit recept dus. Het is min of meer gewoon een combinatie van 2 al bestaande recepten. Hachee en stamppotten maak ik vaak voor meerdere dagen tegelijk omdat deze allebei heel goed in de magnetron opgewarmd kunnen worden. Maar toen mijn magnetron plotseling stuk bleek te zijn moest ik iets anders bedenken, want hachee opwarmen in een pannetje is nog niet zo'n probleem maar voor stamppot vond ik dit niet zo'n goed idee. Een bijkomend voordeel is dat je op deze manier niet eens 2 dagen achter elkaar hetzelfde gerecht hoeft te eten, en de smaken zijn er in ieder geval niet minder om. Mijn creatieve brein bedacht toen deze oplossing.  Ik herinnerde me namelijk dat ik ooit eens in een ver verleden in een restaurantje in Luxemburg een gegratineerd ovenschoteltje met boerenkool heb gegeten wat ik toen errug lekker vond Onderaan in de ovenschotel doe je dus de hachee en daarbovenop de stamppot, afgedekt met een laagje pittig geraspte oude kaas. Mocht je liever geen kaas gebruiken dan kun je er ook voor kiezen om als laatste een laagje paneermeel met enkele klontjes boter te gebruiken. 

INGREDIENTEN

Hachee:, -1 kilo runder riblappen of sucadevlees (in dobbelstenen), - 5 uien (in halve ringen), - boter (+ eventueel wat olijfolie), - ½ liter runder bouillon (van een tablet), - 3 el (rode wijn)azijn, - 3 laurierblaadjes, - 3 kruidnagelen, , Stamppot:, - 1 ½ kilo kruimige aardappelen, - 500 gram boerenkool (panklaar), - 2 uien, - 150 gram gerookte spekreepjes, - flinke scheut melk of kookroom, - klont roomboter, - 1 flinke el mosterd, - pezo, , Om te gratineren:, - 150 gram pittige oude kaas (geraspt),

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2019
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pruimencompote

Ik had nogal veel pruimen (kwetsen) gekocht die we onmogelijk allemaal op konden eten. Dus deze pruimencompote gemaakt en in jampotten gedaan. De compote is door de langere kooktijd en het gebruik van geleisuiker langer houdbaar. Een lekker potje voor een nagerecht in de komende tijd.

INGREDIENTEN

500 gram pruimen (zonder pit gewogen), 250 gram geleisuiker (1 : 2), 2 el water, 1 zakje vanillesuiker, 1 kaneelstokje, 1 eetlepel citroensap

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2019
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Taglatelle met pittige groentesaus voor dagje zonder vlees

Voor een dagje zonder vlees is dit een heerlijk hoofdgerecht. Ik had wat groenteresten in de koelkast en maakte er deze groentesaus mee. Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en 180 gram tagliatelle, gesnipperd, ½ Spaanse peper, schoongemaakt in kleine stukjes of 1 theelepel sambal oelek., ½ courgette (plm. 150 gram) in kleine blokjes, ½ rode paprika en ½ gele paprika, in kleine stukjes, 1 klein blikje tomatenpulpa (Mutti) of ½ blik tomatenblokjes (plm. 200 gram), 1 kruidenbouillontablet, 1 afgestreken eetlepel oregano, 1 laurierblaadje, ½ eetlepel vloeibare honing of wat suiker om het zuur van de tomaten weg te nemen.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kipfilet in Parmaham op een bedje van balsamico-linzen

Malse kipfilets verpakt in een plakje rauwe ham (Parmaham). Behalve linzen zitten er ook andere groenten en blokjes aardappel door. De bedoeling was dat de aardappelblokjes vooraf gebakken zouden worden. Heb ik ook gedaan, maar helaas niet opgelet en ...."aardappels aangebrand". Daarna snel wat blokjes aardappel gekookt en de zo door de linzen gedaan. Was ook lekker, maar als ze gebakken zijn vast nog veel lekkerder. Ik zag een dergelijk recept in een kookboek van Johan Lafer (Duitse sterrenkok) maar dat was o ingewikkeld dat ik zelf deze variatie erop heb bedacht.

INGREDIENTEN

2 halve kipfilets, Peper, zout, 2 plakken Parmaham of andere rauwe ham, 2 + 2 eetlepels olijfolie, , 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd', 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 laurierblaadje, 2 middelgrote aardappels, vastkokend, in kleine blokjes, 1 middelgrote winterpeen in kleine blokjes, 2 stengels bleekselderij, geschild in kleine blokjes, 1 dl kippenbouillon van tablet, 2 lente-uitjes, in smalle ringetjes, Peper, zout, 1 blikje linzen (inhoud plm. 380 gram), uitgelekt en afgespoeld, 1 tot 2 eetlepels witte balsamicoazijn (afhankelijk van je smaak), Gehakte peterselie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romig vispannetje met groenten uit de oven

Lekker visschoteltje met "alles in één schaal". Groenten, stukjes kabeljauw (of andere witvis) en een heerlijke smeuïge aardappelpuree. Goed voor te bereiden, dus 'smorgens maken en 's avonds smullen.

INGREDIENTEN

3 flinke aardappels kruimig, scheutje melk, Zout, peper, evt. nootmuskaat, 1 losgeklopt ei, , 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook gepeld en gesnipperd, 300 gram wortels in kleine blokjes gesneden, 150 gram doperwten, 1 dl groentebouillon (van tablet), 2 lente-uitjes, schoongemaakt in kleine ringetjes, 2 flinke eetlepels kruidenroomkaas, bijv, boursin of paturain, 250 gram stevige vis in stukken van ± 4 cm (ik had kabeljauw), 2 eetlepels citroensap, 40 gram geraspte belegen kaas, 2 eetlepels paneermeel, peper en zout,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2019
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Pasta Pesto met gepofte cherrytomaatjes en kipfilet....P.G.

Een smakelijk , snel Italiaans gerecht, dat bijna iedereen wel lust. Als alles klaar staat dan kun je binnen 20 minuten aan tafel zitten om te genieten. Ik heb 1 tl van deze kruiden gebruikt  https://www.smulweb.nl/recepten/1473357/Italiaanse-kruidenmix-van-project-gezond  , maar je kunt natuurlijk ook gewoon  voor wat peper en zout kiezen. https://www.projectgezond.nl/proberen  

INGREDIENTEN

120 gram pasta naar keuze ( mini penne), 50 gram rucola, 150 gram kipfilet in blokjes, 35 gr groene pesto, 250 gr cherrytomaatjes aan de onderkant ingekruist, 20 gram geraspte grana padano, 15 gr pijnboompitten geroosterd, 1 el olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tray­ba­ke ha­ris­sa­kip

Alles op 1 plaat in de oven = tijdbesparend en extra lekker.

INGREDIENTEN

1 kg pommes rouges, 6 sjalotten, 1 bol knoflook, 240 g Kalamata-olijven zonder pit, 2 el olijfolie, 5 el Souq rozenharissa, 345 g AH Biologisch kipdijfilets, 500 g romaatjes, 7½ g verse platte peterselie

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2019
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bak­plaat met pan­gasi­us, kriel, wor­tel en si­naas­ap­pel

Bedankt, oven, dat je het werk voor ons doet.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, 600 g geschilde bospenen, 500 g krieltjes, 1 handsinaasappel, 3 el milde olijfolie, 2 el mosterd, 750 g verse pangasiusfilets, 15 g verse platte peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2019
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip enchilada's

Ben jij ook dol op de Mexicaanse keuken? Deze enchilada's zijn ultiem comfort food. De wraps vul je met een heerlijke saus met kip, kruiden en groenten. Afgetopt met een smeeuige kaaslaag. Tip: serveer met zelf gemaakte guacomole en tortilla chips. Dan is het feestje compleet! 

INGREDIENTEN

1 knoflookteen, 1 ui, 500 kipfiletblokjes, 1 el gerookte paprikapoeder, 1 el komijnzaadpoeder, 1 tl Cayenne poeder, 1 el gedroogde oregano, 1 paprika, 1 klein blikje mais, 225 ml tomatenblokjes, 1 bosui, 16 medium tortilla wraps, 200 ml crème fraîche, 300 g geraspte kaas, 10 g verse koriander

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

KIP IN DE SLOWCOOKER IN BIER GESTOOFD

Een heerlijk kipgerecht waarbij je je vingers opeet.  

INGREDIENTEN

800 gram kippendij, 100 gram roomboter, 2 uien in halve ringen gesneden, 2 eetlepels bruine suiker, 2 eetlepels bloem, 300 ml heet water, 2 vleesbouillonblokjes, 1 flesje donker bier, 3 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 3 teentjes knoflook fijngesneden, 2 flinke theelepels sambal badjak, peper en zout, 1 flinke tl grove mosterd, 1 el maïzena om in te dikken, 250 gram kastanje champignons grof gesneden

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Huevos Rancheros .......op de wijze van P.G

Terwijl ik dit recept op de site van P.G bekeek , kreeg ik een  flashback toen ik als vijftienjarige op vakantie was bij een Engelse kennis van mijn ouders. Ik gruwde helaas van het English Breakfast..... met ei, witte toast , vette worstjes en witte bonen in tomatensaus.( vooral dat laatste brrrr)  Om de gastvrouw niet teleur te stellen at ik mijn bordje braaf leeg, maar ik had vreselijk veel moeite met het verwerken van de bonen in de tomatensaus. kcal 660 Dit typisch Mexicaans "ontbijt" is dus niets voor mij.   :)   Ik serveer  dit heerlijke gerecht  liever als lunch of als avondeten met soep vooraf. En het was heerlijk zonder flashback......gelukkig ! Helaas was mijn avocado bruin van binnen zodoende dat er geen avocado op de foto te zien is. Volgende keer beter, want die komt gegarandeerd. https://www.projectgezond.nl/proberen

INGREDIENTEN

100 gr kidneybonen, 50 gram ijsbergsla in smalle reepjes, 2 volkoren wraps van 40 gram, 1 avocado, 200 gram gepelde tomaten, mespunt chilipoeder, 2 eieren

  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2019
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Griekse salade met Fusili

Vandaag heb ik deze recept uitgeprobeerd. De basis komt overeen met de link van AH maar ik heb hem iets veranderd.

INGREDIENTEN

De salade:, 2 trostomaten, 1 rode paprika, 1 komkommer, 1 rode ui, 1 pot gesneden groene olijven, 1 el kappertjes, , 100 g witte kaasblokjes, 2 kopjes Fusili, , De Dressing:, 1 El oregano, 4 el olijfolie, 1 el rodewijnazijn, 1 El peterselie

  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2019
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Griekse stoofschotel

Een heerlijke stoof/ovenschotel waar de tijd het lekker maakt

INGREDIENTEN

600gr riblappen in blokjes, 2 flinke uien gesnipperd, 2 tenen knoflook gesnipperd, 5 kruidnagels, 2 blaadjes laurier, 1 eetl tomatenpuree, 2 theel chilipoeder, 1-11/2 eetl gedroogde oregano, 2 eetl olijfolie, 2 eetl balsamico azijn, Zout en eventueel peper naar smaak, 1 bouillontablet rund, 5 paprika's rood en geel in grove stukken, 6 tomaten in blokjes, 125 gr sperziebonen in stukken van 2 cm, 350 gr kastanje champignons in vieren, Optioneel 1 theel olijfkruid, Optioneel 1 courgette zonder de zaadlijst, Optioneel 500 gr aardappel in partjes, Voor de afwerking, Flinke handvol zwarte olijven in plakjes, 150 gr feta kaas gebrokkeld, , , , , ,

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2019
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Nasi Goreng Indonesisch

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

Ingrediënten 4 personen, , 300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verassende salade met chorizo

Door een beetje te experimenteren kwam ik tot deze verassende smakencombinatie

INGREDIENTEN

Chorizoworst van steven en, ongezouten walnoten, limoen, ui, rucola, gele paprika, komkommer, ijsbergsla, bruine suiker, zout en peper. Eventueel oud brood voor croutons.

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2019
  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw ovenschotel met geroosterde paprikaroomsaus en groente.

Daar zat ik dan met nog een stuk wortel en wat broccoli en een eenzame tomaat. Moest verwerkt worden toch? Omdat ik geregeld nog steeds https://www.smulweb.nl/recepten/lutenitsa de Lutenitsa maak van mijn Bulgaarse body shape instructrice , heb ik altijd wel een pot  gegrilde paprika in de voorraadkast staan.  Zo kwam ik op dit idee. Een paprika roomsaus met knoflook en die eenzame tomaat.  Alhoewel ik nu ook bedenk, dat ik het overschot aan groente ook in een portie lutenitsa had kunnen verwerken.  

INGREDIENTEN

2 stuks kabeljauw haas circa 150 gram per stuk, rest broccoli met stukje stronk in roosjes en plakjes, 1/2 courgette in grove stukken, 1 tomaat in stukjes, 1/2 wortel in stukken, 1 rode ui grof gesnipperd, 3 teen knoflook uit de pers, 3 teen knoflook uit de knijper, scheutje olie naar keuze, 200 gram gegrilde paprika uit pot in stukjes gesneden, 5 eetlepels grof geraspte grana padano, , 175 ml kookroom met 20 % vet, peper, zout paprikapoeder, 1 kippenbouillon blok met minder zout van maggi

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoverij met bitterbal van zuurkool

Lekker winters gerecht

INGREDIENTEN

260 gram zuurkool, 500 gram aardappelen, 50 gram roomboter, 800 gram sukadelappen, 250 gram gerookte spekreepjes, 150 gram wortel in blokjes, 150 gram zilveruitjes, 10 jeneverbes, 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 100 gram pure chocolade in stukjes, 1 fles la trappe bokbier, 1 pot wildfond ( 350 ml.), 3 eiwitten opgeklopt, 100 gram panko, 2 sneetjes peperkoek, E.v.t. bloem voor te binden,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top