1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (396.475)

Couscous met groentestoof

Recept van internet, iets aangepast

INGREDIENTEN

1 ui, 1 winterpeen , 1 aubergine , 400 ml bouillon, Couscous, Paar blaadjes munt, Paar gedroogde abrikozen of gewelde abrikozen, 0.5 eetlepel Couscous kruiden of ras El hanout, Citroensap , Merguez worstjes

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min

Spinazie pannenkoeken gevuld met kipballetjes en aardbeien

Recept via Boerschappen Breda gehad.Reeds verschillende malen gemaakt.Makkelijk, lekker en gezond!

INGREDIENTEN

300 g Kipgehakt, 500 g spinazie, 250 g aardbeien, 175 g boekweitbloem (of volkorenbloem), 500 ml melk, 3 st ei M/L, 2 st bosui, 6 el creme fraiche, 2 el balsamicoazijn, 2 el pompoenpitten, 1 tl gedroogde dragon, 4 el oliefolie, 1 teentje knoflook, peper en zout, Brood voor de croutons

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente
  • Eigen recept

Taco's met pulled chicken en Mexicaanse groente

Heerlijk knapperige taco's gegarneerd met avocado en zure room. 

INGREDIENTEN

500 g Hak Mexicaanse groenteschotel, 390 g Nieuwe Standaard Kip kipfilet, 12 tacoschelpen, 72 g mini cheddar kaas 50+, 2 mini-romainesla, 2 avocado's, 125 g zure room

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Warme chilisaus

Warme chilisaus

Deze warme chilisaus is heet en zoet, gemaakt met een verscheidenheid aan verse pepers  samen met ui, cayennepepers en meer. Heel makkelijk te maken. Erg pikante saus die ook koud gegeten kan worden !!!

INGREDIENTEN

325 gram pepers ( Ik gebruik 200 g aji dulce (mini paprika zoet), 100 g lombeck cayennepepers, 25 g aji cito pepers, 1 middelgrote rode ui gehalveerd, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels honing, 1 eetlepel bruine suiker, 1 theelepel zout, ¼ kopje water of bouillon

  • Mexicaans Saus/dressing
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Mexicaans Saus/dressing
  • 20-30 min
MICHELADA  uit Mexico

MICHELADA uit Mexico

Een klassieke Mexicaanse cocktail gemaakt met bier, Clamato-sap, limoensap, Worcestershire-saus, sojasaus, hete saus en meer. Hou je van pittig ......dan is dit Uw ding 

INGREDIENTEN

VOOR DE MICHELADAS, 12 gram licht Mexicaans bier Corona is goed, net als Sol, Tecate of Modelo, 12 ons clamato-sap (of gebruik tomatensap), 1/4 kopje versgeperste limoensapschillen voorbehouden, 1 eetlepel Worcestershire-saus, 1 eetlepel sojasaus (of Maggi-saus), 2 theelepels sambal, Ijs, VOOR DE RAND, 1 theelepel chilipoeder of Tajin-kruiden om het glas te rimmen, Zout om de glazen mee te rimmen, Limoenpartjes voor garnering indien gewenst

  • Mexicaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Mexicaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Mi­che­la­d­a  uit Colombia

Mi­che­la­d­a uit Colombia

Hoe kouder, hoe lekkerder! Michelada is een makkelijke biercocktail uit Latijns-Amerika. Hij wordt door heel Midden en Zuid-Amerika gedronken. Elk land en elke streek heeft weer een eigen recept. Dit is een Colombiaanse versie. 

INGREDIENTEN

20 g zeezout, 4 limoenen, 4 flesjes Sol bier

  • Amerikaans Alcoholische dranken
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Amerikaans Alcoholische dranken
  • 10-20 min
Mi­so dres­sing met so­ja­saus

Mi­so dres­sing met so­ja­saus

Deze misodressing met sojasaus staat met een paar minuten op tafel en is zeer goed geschikt voor bij de BBQ 

INGREDIENTEN

200 ml zonnebloemolie, 2 el sojasaus, 4 tl misopasta, 1 el sesamolie, 2 el rijstazijn, 2 tl vloeibare honing, 1 tl chilivlokken

  • Aziatisch Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Aziatisch Saus/dressing
  • 0-10 min
Ge­pof­te aard­ap­pel met cur­ry­bo­ter

Ge­pof­te aard­ap­pel met cur­ry­bo­ter

Zuid Afrikaans bijgerecht voor Uw BBQ 

INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappelen (schoongeboend), 80 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur), 4 sjalotten, 1 tl hot currypoeder (potje à 38 g), 2 el verse peterselie

  • Afrikaans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-07-2020
  • Afrikaans Bijgerecht
  • 30-60 min
Hongaars stoofpotje van kippendijtjes met paprika en zure room
  • Eigen recept

Hongaars stoofpotje van kippendijtjes met paprika en zure room

Als wij gasten krijgen maakik meestal een stoofpotje zodat ik niet te lang in de keuken hoef te staan. Dit keer koos ik voor een Hongaars stoofpotje met paprika en zure room. Erg lekker.Dit recept is een combinatie van verschillende recepten die ik tegen ben gekomen.

INGREDIENTEN

8 kippendijtjes , 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 paprika's, 1 rood en 1 groen, schoongemaakt in stukjes, 1 vleestomaat, ontveld, in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel bloem, 1 glas droge witte wijn, 1 glas water, 1 kippenbouillontablet, 2 eetlepels paprikapoeder mild, 2 theelepels gerookte paprikapoeder, Mespunt cayennepeper, 100 ml zure room, Peper, zout, plm. 4 eetlepels gehakte peterselie

  • Hongaars Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Hongaars Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Poolse komkommersalade met zure room en dille

Poolse komkommersalade met zure room en dille

Ik maakte een Hongaars hoofdgerecht en wilde er een salade bij. Ik zag op internet ook een Hongaarse komkommersalade maar het recept van de Poolse komkommersalade leek me lekkerder. De salade smaakte prima bij mijn hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

2 komkommers in dunne schijfjes, zout, 2 eetlepels witte balsamico azijn, 1 eetlepel suiker, 4 eetlepels zure room, 3 eetlepels gehakte verse dille

  • Pools Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Pools Salade
  • 10-20 min
Cheesecake met limoncello en aardbeien uit de koelkast
  • Eigen recept

Cheesecake met limoncello en aardbeien uit de koelkast

Een heerlijke zomerse taart die ook nog eens snel klaar is. Dag tevoren voorbereiden en de volgende dag genieten. In plaats van limoncello kun je ook citroensap gebruiken. Maard dan weliets meer suiker gebruiken.

INGREDIENTEN

200 gram biscuitjes, liefst digestieve, verkruimeld, 100 gram gesmolten roomboter, 200 gram roomkaas naturel, Paar druppels vanillearoma of 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels poedersuiker, 200 ml slagroom, 2 eetlepels suiker, 2 blaadjes gelatine , 2 + 1 eetlepels limoncello (citroenlikeur), 300 tot 400 gram aardbeien, Eventueel takje mint of citroenmelisse

  • Internationaal Banket
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Internationaal Banket
  • 20-30 min
Verrukkelijk nagerecht met aardbeien schuimkoekjes en slagroom
  • Eigen recept

Verrukkelijk nagerecht met aardbeien schuimkoekjes en slagroom

Dit nagerecht bestaande uit schuimkoekjes (meringues), half stijfgeklopte slagroom, aardbeiensaus en aardbeien lijkt een beetje op het nagrecht Eton-Mess. Ik heb mijn eigen gemaakte aardbeiensaus gebruikt naar het recept van Rutger Bakt. Link naar de saus zie je bij "leuke tips". De aardbeiensaus kun je een aantal weken bewaren in de koelkast. We hebben genoten van dit heerlijke toetje dat snel klaar is. Je kunt het toetje een paar uur tevoren voorbereiden. Gemakkelijk als je gasten krijgt.

INGREDIENTEN

200 ml slagroom, 2 eetlepels suiker,, 10 kleine schuimkoekjes (voor grootte zie foto, eventueel wat mintblaadjes of citroenmelisse voor de garnering, Aardbeiensaus:, 500 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes, 150 gram geleisuiker, 2 eetlepels citroensap, ½ vanillestokje (of vanillesuiker)

  • Internationaal Nagerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Internationaal Nagerecht
  • 10-20 min
Chilli Vegetarisch, echte

Chilli Vegetarisch, echte

Ik wilde een factsoenlijke vegetarische cilli maken, dus naar ameriakaanse/mexicaanse recepten gezocht. En gevonden wat ik zocht, zonder pakjes en zakjes, met een super smaak. Voor herhaling vatbaar. Je mist het vlees totaal niet. En het kan gerust een paar dagen in de koelkast staan, om dan nog te eten.

INGREDIENTEN

Olijfolie (2 el), Rode Ui (1, versneden), Rode Paprika (1, versneden), Wortels (2, versneden), Selderij (2 ribben, versneden), Zout, Knoflook (4 teentjes, geperst), Chilli poeder (2 el), Komein, gemalen (2 tl), Paprika, gemalen (2 tl), Oregano, gedroogd (1 tl), Tomaten, potje (2x 200gr), Zwarte Bonen, potje (2x x200 gr), Chilli Bonen (potje (1x 200 gr), Groentenbouillon (400 ml), Laurierblaadjes (4-5), Oregano, vers gehakt (2 el erdoor en nog bij het serveren), Rode wijnazijn (2 el), Sherryazijn of lime sap, mag ook, Om te serveren : oregano, plakjes avocado, tortilla chips, zure room, gemalen kaas, enz.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Italiaanse  kaas- kruidenknopen

Italiaanse kaas- kruidenknopen

Deze Italiaanse bladerdeeg knopen zijn snel gemaakt en erg lekker. Je hebt er slechts 3 ingrediënten voor nodig. Bladerdeeg, Italiaanse kruiden en Parmezanse kaas. Iets dergelijk maakte ik al eens door reepjes bladerdeeg  met wat lekkers ertussen "tegendraads"te twisten.https://www.smulweb.nl/recepten/1465355/Bladerdeegstengels-met-serranoham-en-pecorino-razend-lekker-Al makende, kwam ik erachter, dat je de reepjes voorzichtig wat kunt uittrekken dan is het gemakkelijker om er een losse knoop in te leggen.Een fijn receptje om mee te experimenteren en te  variëren.Links op de foto op 2 kruidenknopen wat olijvencrumble gestrooid.Snij 5 reepjes per dubbel plakje bladerdeeg uit, anders moeten de knopen wat langer in de oven om te voorkomen dat het "binnenste "van de knoop niet helemaal gaar is.

INGREDIENTEN

10 plakjes bladerdeeg , 2, 5 el Italiaanse kruiden, vers geraspte parmezaanse kaas ( ik had pecorino)

  • Italiaans Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Italiaans Borrelhapje
  • 20-30 min
AARDAPPELSALADE MET AVOCADO

AARDAPPELSALADE MET AVOCADO

Een klassieke aardappelsalade met een twist: met lekkere blokjes avocado. Perfect als bijgerecht bij een barbecue!

INGREDIENTEN

1 kg aardappel, 2 el ciderazijn, 200 ml Griekse yoghurt, 200 ml mayonaise, 4 eieren, 2 avocado's, 1 rode ui, ½ bosje koriander, 1 kl chilivlokken, 1 rode paprika, 1 limoen, peper en zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 20-30 min
AARDAPPELSALADE MET TONIJN

AARDAPPELSALADE MET TONIJN

Dit is een variatie op de Italiaanse 'insalata Russa', een aardapelsalade met tonijn. Het leuke is dat je kan toevoegen wat je wilt. Heerlijk bij een barbecue! 

INGREDIENTEN

800 g vastkokende aardappelen, 1 rode ui, 1 stengel selder, 1 appel, 4 augurken, 2 el kappertjes, 3 takjes dille, 1 blik tonijn in eigen nat, 3 eieren, 3 el yoghurt, 3 el mayonaise, peper en zout

  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
KOREAANSE BARBECUE BOWL (BULGOGI)

KOREAANSE BARBECUE BOWL (BULGOGI)

Een prachtig en kleurrijk kommetje vol heerlijke smaken: gemarineerd rundsvlees met pindasaus, quinoa en lekkere knapperige groenten. De Koreaanse keuken op zijn best!

INGREDIENTEN

Marinade : , 400 g runderlenden, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 el gember, geraspt, 240 ml sojasaus, 3 el bruine suiker, 1 el rode currypasta, Koreaanse gochujang, 1 el sesamolie, Pindasaus :, 2 el pindakaas, 1 el chilivlokken, gochugaru, 1 el rijstazijn, 1 el sojasaus, 1 limoen, geperst, Bowls :, 100 g quinoa, ¼ rode kool, in fijne reepjes gesneden, 150 g broccolini, ½ avocado, in plakjes, 1 mango, in plakjes gesneden, 10 g koriander, blaadjes geplukt, 4 lente-uitjes, enkel het groen, in ringetjes gesneden, 2 eieren, zachtgekookt, 1 el sesamzaad, geroosterd

  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Koreaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
STEAK MET DRAGON-LOOKBOTER, TOMATENSALADE EN KRIELTJES

STEAK MET DRAGON-LOOKBOTER, TOMATENSALADE EN KRIELTJES

Het ultieme barbecuegerecht: steak met kruidenboter! We maken zelf een overheerlijke dragon-lookboter, die mooi over de gebarbecuede steak zal smelten. Genieten! Daarbij komt een frisse tomatensalade en in de kolen geroosterde krieltjes.

INGREDIENTEN

400 g krielaardappelen, 1 sjalot, 3 tomaten, 10 g dragon, 1 teentje knoflook, 2 rundersteak, 3 el boter, 1 el olijfolie extra vierge, 2 el olijfolie, 1 tl balsamico, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
LOMO SALTADO

LOMO SALTADO

Lomo saltado is een typisch gerecht uit Peru. Het zijn reepjes gemarineerde steak die worden roergebakken, met lekker veel groentjes en ovenfrietjes erbij. 

INGREDIENTEN

400 g vastkokende aardappelen, 1 rode ui, 1 gele paprika, 1 rode chilipeper, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat, 10 g koriander, 300 g rundersteak, 1 tl komijn, 2 el sojasaus, 2 el olijfolie, 1 el wittewijnazijn, peper en zout

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-07-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Vegetarische fris groene frittata

Meestal maak ik iets nieuws en pas ik dat aan naar smaak. Dat was hier niet nodig. Perfecte frittata, mooie smaakcombinatie. Prachtig voor het oog. Volgende keer eet ik er gevulde paddestoelen bij uit de oven of cherrietomaatjes met balsamico. Lijkt me beeldschoon.

INGREDIENTEN

zonnebloemolie, 1 prei, fijn gesneden , 125 gram sperziebonen, in stukjes van 1 cm, 3 bosuitjes in ringetjes, 5 eieren, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 1/2 theelepel kurkuma, 3 eetlepels verse munt, fijn gehakt

  • Turks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Turks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Chicago-style deep dish pizza
  • Eigen recept

Chicago-style deep dish pizza

Comfort food ten top! Deze Amerikaanse panpizza is echt favoriet hier in huis. Probeer hem zeker eens uit!https://chivanne.nl/chicago-style-deep-dish-pizza/

INGREDIENTEN

voor de pizza** , , 400 gram bloem , 100 gram fijn maismeel , 3,5 gram (2 theelepels) gedroogde gist , 2 theelepels suiker , 2 theelepels fijn zout , 5 eetlepels olijfolie , 300 ml lauwwarm water , , voor het beleg** , , 400 ml passata , 2 bollen mozzarella van 125 gram , 100 gram (ongeveer) kleine plakjes chorizo (vleeswaren) of pepperoni , stukje Parmezaanse of andere hard kaas , 1 lenteui of kleine ui , 1 teen knoflook , 1 theelepel gedroogde oregano , ½ theelepel gedroogde chiliflakes , 1 eetlepel olijfolie , peper en zout

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • > 120 min
Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

Rijstsalade met kerriekip, avocado en verse mango.....

Bij dit recept stond helaas niet vermeld voor hoeveel personen deze lunchsalade was bedoeld. Ik heb voor ons tweetjes 120 gram rijst en 150 gr kip genomen en de kruiderij iets aangepast . De avocado, mango en paprika heb ik volledig gebruikt. De mango " máákt "  dit gerecht :)Klaargemaakt in de ochtend om s'avonds te nuttigen op een warme dag. Zo krijgen alle ingrediënten bovendien de kans om hun " intrekwerk" te doen :) Ook heerlijk als lunch de volgende dag als je wat overhoudt?

INGREDIENTEN

400 gr kippendij in reepjes of blokjes, 200 gr basmatirijst, 1 avocado in reepjes, 1 rode paprika in blokjes( ik had een puntpaprika), 1 mango, VOOR DE MARINADE, 3 tl kerriepoeder, 1 tl komijnpoeder, 1/2 tl hot curry poeder ( ik had chilipoeder), 1/2 tl knoflookpoeder, 6 el olijfolie, 1 el honing, 1/2 rode peper gesnipperd, VOOR DE DRESSING, 3 el sesamolie, 3/4 limoen sap, 1 el honing, 1 el vissaus

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Broodpudding met banaan en chocolade

Broodpudding met banaan en chocolade

Broodpudding net iets anders , maar super lekker 

INGREDIENTEN

50 gram melkchocolade (in stukjes), 20 cl slagroom, 5 sneetjes wit brood, 1 theelepel kaneel, poedersuiker, 2 bananen, boter, 1 ei

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Stoofvlees met Hasseltse jenever

Stoofvlees met Hasseltse jenever

Stoverij met Hasseltse jenever is super lekker van smaak 

INGREDIENTEN

150 gram spekblokjes (gerookte), 1 kilogram rundsstoofvlees, 75 cl runderbouillon, 2 lookteentjes (geperst), 1 1⁄2 eetlepels suiker, 10 centiliter Hasseltse jenever, 1 ui (gesnipperd), 2 eetlepels bloem, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 2 eetlepels peterselie (gehakte), boter, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Gezonde vissaus van citroen

Gezonde vissaus van citroen

Heerlijke warme saus voor bij de vis 

INGREDIENTEN

1 rode chilipeper (fijngesneden, zonder zaadjes), 2 theelepels kurkuma, 200 milliliter visfond, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel boter, 2 citroenen, peper, zout

  • Belgisch Saus/dressing
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Belgisch Saus/dressing
  • 10-20 min
Zelfgemaakte mosselsaus

Zelfgemaakte mosselsaus

Mosselen friet zonder mosselsaus is als een auto zonder wielen ! 

INGREDIENTEN

4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels mosselen (kookvocht), 1 eetlepel mosterd (scherpe), peterselie (vers of gedroogd), peper, zout

  • Belgisch Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Belgisch Saus/dressing
  • 0-10 min
Char siu ribbetjes van de BBQ

Char siu ribbetjes van de BBQ

Eerst 4 uur marineren en dan in aluminiumfolie  op de BBQ voor 40 minuten , U weet niet wat U proeft !  TOP ! 

INGREDIENTEN

1 eetlepel tijmblaadjes (verse + extra takjes tijm), 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels sesamzaadjes, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 kilogram varkensribben, 1 theelepel sesamolie, 2 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels honing, 1⁄2 theelepel kaneel, snuifje witte peper, 1⁄2 citroen (het sap), 2 lookteentjes, 2 kruidnagels, 1 steranijs

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kersenconfituur met limoen

Kersenconfituur met limoen

Na 6 uur marineren, koken we de confituur en verdelen deze in 4 potjes , het resultaat is een kersenjam met een frisse toets 

INGREDIENTEN

1,2 kg kersen, 3 limoenen, 1 kg geleisuiker

  • Belgisch Bijgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 60-120 min
Penne met krab en groene asperges

Penne met krab en groene asperges

=18pxDeze warme pastasalade met krab is klaar in 25 minuten

INGREDIENTEN

200 g penne, 200 g krab, 600 g groene asperges, 1 citroen (bio), 2 takjes verse dragon, 100 g geraspte parmezaan, 3 el mayonaise, 3 el karnemelk (of room), peper en zout

  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
Italiaanse quinoaburger

Italiaanse quinoaburger

Lekkere veggie burger met een Italiaans accent 

INGREDIENTEN

150 g gekookte quinoa, 100 g geraspte mozzarella, 2 zongedroogde tomaten, fijngehakt, 1 groot ei, 2 el bloem, 1 el tomatenconcentraat, 1 el Italiaanse gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn,...), 1 el bieslook, fijngehakt, 1 el basilicum, fijngehakt, 2 el olie, peper en zout, 2 el olijfolie om de burgers te bakken, Voor de dressing:, 8 el Griekse yoghurt, 2 teentjes knoflook, fijngeperst, peper en zout, Voor de afwerking:, 4 volkorenhamburgerbroodjes of meergranenpistolets, 4 schijfjes coeur de boeuf-tomaat, 1 handvol rucola, 1 handvol basilicum, 4 tl pijnappelpitten, 4 zwarte olijven, ontpit

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Souvlaki van zalm met cajunkruiden

Souvlaki van zalm met cajunkruiden

Lekker BBQ idee deze zalmspiesjes met plat gegrild brood

INGREDIENTEN

400 g zalmfilet (in blokjes), 4 slaharten, 4 stukken flatbread, 1 citroen, 2 el olijfolie, 2 el cajunkruiden, versgemalen peper - grof zeezout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Gegrilde steak met romescosaus en gepofte krieltjes

Gegrilde steak met romescosaus en gepofte krieltjes

Gegrilde steak mag niet ontbreken op een heerlijke BBQ-avond. Serveer met een fris maar pittig sausje van paprika. De gepofte krieltjes maken dit hoofdgerecht helemaal af.

INGREDIENTEN

4 steaks, 700 g krieltjes, enkele takjes rozemarijn, enkele takjes tijm, blaadje laurier, ½ citroen, 80 g veldsla, 2 tl komijnpoeder, 2 tl gedroogde oregano, handvol verse oregano, olijfolie, peper en grof zeezout, Romescosaus : , 2 zoete puntpaprika's, 1 rode chilipeper, 2 teentjes knoflook, 2 tl zoet paprikapoeder, 80 g amandelen, geroosterd, 2 el rode wijnazijn

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Oosterse licht pittige komkommer met taugé uit de wok ( eigen versie)
  • Eigen recept

Oosterse licht pittige komkommer met taugé uit de wok ( eigen versie)

Omdat deze https://www.smulweb.nl/recepten/1480515/Gewokte-komkommer-met-een-heerlijke-aziatische-smaak komkommer uit de wok ons zo voortreffelijk gesmaakt had en ik overduidelijk van plan was dit vaker te maken bedacht ik er een eigen versie mee. Met taugé.Twee knapperige groentes samen in de wok en in no time klaar. Echt heerlijk.We aten deze groente bij de rendang van kip.https://www.smulweb.nl/recepten/1480679/Ajam-rendang-rendang-van-kip

INGREDIENTEN

1 komkommer zonder zaad in boogjes, 100 gram taugé afgespoeld, 1/2 -1 rode peper zonder zaad in ringetjes, sap van 1/2 limoen, 3 el sojasaus, 2 el sesamolie, optie wat gesnipperde blad peterselie

  • Aziatisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 10-07-2020
  • Aziatisch Bijgerecht
  • 10-20 min
Budget; Nasi gehakt taart
  • Eigen recept

Budget; Nasi gehakt taart

Geinspireerd door smulDit was echt lekker met beetje knoflooksaus 

INGREDIENTEN

350 gr gehakt, Zakje nasikruiden, Zak wokgroente (ik had chinees), Rol quiche deeg, 2 a 3 eitjes, Scheut room, Geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 10-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Ajam Rendang ( Rendang van Kip)

Ajam Rendang ( Rendang van Kip)

Eerder maakte ik een rendang met rundvlees . De rendang van Project Gezond.  Het was de eerste keer, dat ik iets maakte met kokosmelk.  Een gokje dus , omdat manlief een aversie heeft tegen kokos. Echter gelukkig pakte dat aardig goed uit . Wellicht omdat kokosmelk helemaal niet naar kokos smaakt :)Deze versie met kip van Smaakmenutie leek me wel wat.https://www.smulweb.nl/recepten/1471653/Makkelijke-rendang-van-project-gezond 

INGREDIENTEN

700 g kipdij in hapklare brokken, 4 sjalotten in kwarten, 4 tenen knoflook gehalveerd, 3 kruidnagels, 3 rode pepers (of meer) zonder zaad en lijst , 2 salam blad of 2 laurierbladeren, 2 tl ketoembar, 2 tl suiker, 1 tl laos, 1 tl koenjit (kurkuma), 1 el ketjap manis, 300 ml kokosmelk

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 10-07-2020
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Pittige kip  (pollo potentina)

Pittige kip (pollo potentina)

heerlijk pittige kip

INGREDIENTEN

1 braadkip, zout en peper, 2 grote uien, 2 el boter, 1 peperoncino (rode peper), 200 ml witte wijn, 300 g tomaten, 1 bosje peterselie, 1 bosje basilicum

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 10-07-2020
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • > 120 min
Ajam Sitan

Ajam Sitan

Een heerlijk kiprecept waar je je vingers bij opeet.

INGREDIENTEN

250 g kipvleugeltjes, 2 el zonnebloemolie, 1,5 teentjes knoflook, 1 rode pepers, 0,5 tl mosterd, 1 tl paprikapoeder, 100 ml water, 0,5 tl suiker

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 10-07-2020
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
SUKADELAPJES MET DONKER BIER
  • Eigen recept

SUKADELAPJES MET DONKER BIER

Deze sukadelapjes maak je extra lekker door het gebruik van een donker biertje. Hierdoor geef je nog wat extra smaak aan je heerlijke vlees. 

INGREDIENTEN

3 el zonnebloemolie, 500 g sukadelapjes, 1 grote ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el grove mosterd, 1 laurierblad , 1 tl gedroogde tijm , 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el balsamicoazijn, 1 flesje donker bier, zout en versgemalen peper naar smaak

  • Nederlands Bijgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 10-07-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  • > 120 min
OUDERWETSE HOLLANDSE GEHAKTBALLEN

OUDERWETSE HOLLANDSE GEHAKTBALLEN

Op deze manier maakte mijn moeder altijd de gehaktballen: met een scheutje ketjap manis en stukjes ui. 

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, op kamertemperatuur, 2 eieren, 4 beschuiten, verkruimeld, ½ kleine ui, zeer fijn gesnipperd, 1 el ketjap manis, 1 el grove mosterd, zout en peper, naar smaak, roomboter om in te bakken

  • Nederlands Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 10-07-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  • 20-30 min
HARING-BIETENSALADE

HARING-BIETENSALADE

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens deze haringsalade met bieten.

INGREDIENTEN

1 flinke biet, gaar gekookt en afgekoeld, 1 flinke aardappel, gaar gekookt en afgekoeld, 2 haringen, schoongemaakt en in stukjes gesneden, 3 radijsjes, 1 lente-uitje, 4 el crème fraîche, 2 takjes verse dille, fijngehakt, zout en versgemalen zwarte peper

  • Nederlands Lunch/Brunch
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 10-07-2020
  • Nederlands Lunch/Brunch
  • 10-20 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top