Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

We kunnen het recept helaas niet meer voor je vinden.

recepten (390.536) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Italiaanse salade met biefstuk rucola Parmezaanse kaas en balsamico

Zo'n mooie zomer met veel warme dagen vraagt om lekkere salades. Niet te lang in de keuken staan, maar wel genieten van lekker eten. Nou deze salade voldoet daar helemaal aan. In Italië bekend als Tagliata (- in plakjes gesneden), maar dan wordt er meestal enrecôte als vlees gebruikt. Ik had nog biefstuk in mijn vriezer en heb het originele recept -zoals gewoonlijk - aangepast. We hebben hier echt van gesmuld.

INGREDIENTEN

1 biefstuk van plm. 350 gram (ik had 2 biefstukjes), 50 gram rucola of meer als je dat wilt, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten (in droge koekenpan), 50 gram Parmezaanse kaas met dunschiller in stukjes gesneden, 1 eetlepel witte balsamicoazijn, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 2 takjes tijm of 1 theelepel gedroogde tijm, 3 + 1 eetlepel olijfolie, zwarte peper, zeezout, 2 theelepels honing, Balsamico-siroop en tomaat om te garneren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2018
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

uiensoep in de slowcooker

Een heerlijke uiensoep uit de slowcooker.

INGREDIENTEN

85 gr boter, 4 grote uien, 1 eetlepel suiker, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 120 ml sherry, 1,5 liter runderbouillon, Zout, naar smaak, ¼ theelepel gedroogde tijm, 1 laurierblad, 8 plakjes stokbrood, 60 gr Gruyere kaas, geraspt, 40 gr Emmental kaas, geraspt, 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt, 2 eetlepels mozzarella kaas, geraspt

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-07-2018
  • Frans
  •  > 120 min.

Italiaanse courgette-kip ovenschotel (koolhydraat beperkt)

Een lekkere Italiaanse ovenschotel koolhydraad peperkt.

INGREDIENTEN

2 courgette, 400 gram kipfilet reepjes, 450 gram macaroni of spaghettigroente., 1 bol mozzarella, 1 blik tomatenblokjes, 2 el kruidenroomkaas, geraspte kaas, Italiaanse kruiden, Peper en zout, olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2018
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kip uit de oven

Lekker droog gebakken en valt net van het bot!

INGREDIENTEN

4 tot 6 Kippenpoten, 1 limoen, 2 venkelknollen in stukken, bosje salie, 3 courgettes in plakken, 300 gr. cherrytomaatjes, 2 tenen knoflook, 1 eetl. ciderazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2018
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade die altijd smaakt!

Heerlijk bij BBQ en bufet.

INGREDIENTEN

1 kg. licht kruimige aardappelen, 4 eetl. Mayonaise (Hellmans), 2 eetl. dyonmosterd, 1 eetl. olijfolie, extra vergine, sap van 1 limoen, 4 bosuitjes, fijngesneden, 8 augurken, fijngehakt, 1 eetl. kappertjes, 1 bosje platte peterselie, 5 blaadjes dragon, gescheurd

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2018
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere frisse komkommersalade met chilisaus en lenteuitjes

Bij de nasi die we aten wilde ik een lekkere komkommersalade. Ergens was ik eens een recept van een komkommersalade tegengekomen met chilisaus. Kon ik natuurlijk nergens meer vinden. Dus zelf aan de slag en dit is het resultaat.

INGREDIENTEN

1 komkommer, geschild en in dunne plakjes geschaafd., 3 dunne lenteuitjes, schoongemaakt in smalle ringetjes gesneden, 2 eetlepels witte natuurazijn, zout, witte peper, 4 eetlepels zoetzure chilisaus, 1 eetlepel vloeibare honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2018
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Smullen van verse abrikozentiramisu in een glaasje

Op dit moment zie je overal in de winkels en op de markt heerlijke geurende verse abrikozen. Het moment om er een lekker nagerecht mee te maken. Het glaasje bestaat uit verkruimelde lange vingers, abrikozencompôte, half mascarpone en half kwark en wat in stukjes gesneden verse abrikozen.

INGREDIENTEN

Abrikozencompôte:, 250 gram verse rijpe abrikozen, gewassen en pit verwijderd, 1/2 dl water, 50 gram suiker, mespunt zout (verhoogt de smaak., , 6 verkruimelde lange vingers (ook lekker zijn amarettini, Italiaanse bitterkoekjes), , 100 gram mascarone of roomkaas, 100 gram magere kwark, 1 zakje vanillesuiker, , 6 verse abrikozen in kleine stukjes gesneden, , ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2018
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Genieten van dit lekkere aperitief drankje voor een lange hete zomer

Op visite bij een buurvrouw kregen we op een warme zonnige middag dit lekkere drankje aangeboden. Zij had er - in plaats van het door mij gebruikte sorbetijs - vanilleroomijs in gedaan. Ik vond dit zo leuk en zo lekker dat ik het thuis heb nagemaakt met sorbetijs. Je kunt dit ook heel goed maken met aardbeien en aardbeienlikeur.  Of met stukjes perzik, perzikenlikeur en ook citroensortbetijs. Mango is ook heel lekker. Gebruik in dat geval citroensorbetijs.

INGREDIENTEN

Mousserende wijn (wit of rosé), Frambozen of ander klein zacht fruit, Frambozenlikeur of de likeur die bij jouw gekozen fruit pas, Frambozensorbetijs of citroensorbetijs

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2018
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Pro­ven­çaal­se vis­soep

Provençaalse maaltijdsoep - snel en lekker -

INGREDIENTEN

1 zak kleine krieltjes (450 g), 1 el olijfolie, 1 rode ui (gesnipperd), 1 zak Provençaalse wokgroenten (400 g, koelvers), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 liter visbouillon (van 2 tabletten), 300 g koolvisfilet ((pak 400 g, diepvries), ontdooid), 1 stokbrood (in sneetjes)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Pro­ven­çaal­se kip met groe­ne groen­ten en kriel­tjes

Kip op z'n Frans, met smaken uit de Provence. En dat gewoon uit je eigen oven met een braadzak.

INGREDIENTEN

350 g verse groene asperges, 200 g verse snijbonen, 300 g kipfilethaasjes, 1 zakje braadstomen kip Provençaal, 3 el arachideolie, 800 g krieltjes, 250 g cherrytomaten, 15 g verse dille

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cur­ry ma­dras met schar­rel­kip en kriel­tjes

Makkelijk, snel , lekker en  super spicy ! 

INGREDIENTEN

1 kg krieltjes, 400 g bloemkoolroosjes, 2 el arachideolie, 120 g madras-currypasta, 400 g kokosmelk, 380 g kipdijfilet, 2 rode puntpaprika's (variaties mogelijk), 2 tomaten, 1 limoen, 30 g stukjes cashewnoot

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2018
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Run­der­stoof met bier en kriel­tjes

Lekker stoofpotje

INGREDIENTEN

2 el tarwebloem, 1 kg runderriblap, 2 uien, 75 g ongezouten boter (of margarine), 4 stengels bleekselderij, 250 g grote winterpenen, 2 tenen knoflook, 330 ml bruin kasteelbier (flesje 330 ml), 500 ml kokend water, 2 gedroogde laurierblaadjes, 1 runderbouillontablet, 500 g aardappelen ( krielaardappelen )

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-07-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Knof­look­kriel­tjes met oven­kip

Pittig en super lekker gerecht 

INGREDIENTEN

1 schaal kipdrumsticks (ca. 575 g), 4 el chilisaus, 3 trostomaten (in plakjes), 1 ui (in ringen), 1 komkommer (in reepjes), 4 el olijfolie, 700 g krieltjes, 2 tenen knoflook (geperst)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische enchiladas

Echt lekker! Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten, dat valt echt mee.

INGREDIENTEN

Enchiladas, , 6 wraps, 1 aubergine, 100 g doperwten (diepvries), 100 g mais ( voorgekookt), 100 g rode kidney bonen ( voorgekookt), 1 rode ui, 1 tl gedroogde oregano, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 100 g geraspte kaas, 100 g geraspte cheddar kaas, olijfolie, 1 ui, 5 tomaten, 4 teentjes knoflook, bosje peterselie, 1 dl rode wijn, 1 groenten bouillonblokje, , Saus bij enchiladas:, , 5 el Griekse yoghurt, 1 avocado, 1 teentje knoflook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2018
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Si­naas­ap­pel-ro­ze­ma­rijn­jus

Lekkere saus voor bij gevogelte gerechten  ( kalkoen-kip)

INGREDIENTEN

1 pot gevogeltefond (380 ml), 1 dl sinaasappellikeur ( Cointreau of Grand Marnier), 2 dl sinaasappelsap, 1 eetlepel verse rozemarijn (fijngeknipt), 25 g koude roomboter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2018
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Gaz­pa­cho van krop­sla, tui­n­erw­ten &; bies­look

Heerlijk fris lunchgerecht, perfect voor een zonnige dag. Klaar gemaakt binnen de 10 minuten en in de koelkast tot gebruik. 

INGREDIENTEN

2 uien, 25 g ongezouten boter (of margarine), 1 kropsla, 450 g diepvries tuinerwten, 750 ml kraanwater, 1½ kippenbouillontablet, 25 g verse bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2018
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Kou­de Op­per­doe­zer­s­oep met pan­cet­ta

Super lekkere  koude aardappelsoep , een topper voor op de warme dagen ! Serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

6 bosuien, 4 stengels bleekselderij, 500 g Opperdoezer Ronde aardappelen, 25 g ongezouten boter (of margarine), 100 ml Martini Bianco, 1 liter water, 3 kippenbouillontabletten, 125 ml verse slagroom, 50 g pancetta (Italiaans spek)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kou­de to­ma­ten­soep met kip

Snel, makkelijk en lekkere koele soep voor op de warme dagen ! 

INGREDIENTEN

6 sneetjes oud witbrood, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, ½ komkommer, 1 pak gezeefde tomaten (500 ml), 1 dl olijfolie, zout en peper, 150 g gerookte kipfilet (vleeswaar),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2018
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Kou­de kip met li­moen­mayonaise

Lekker koel voorgerecht of lunch gerecht

INGREDIENTEN

400 g kipfilet, 1 limoen (schoongeboend), 4 el mayonaise, 15 g verse basilicum, 40 g rucola, 15 g verse koriander, tabasco

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

***CHILI CON CARNE MET POMPOEN &; ZOETE AARDAPPEL***

Een verrassende mix van heerlijke groenten op smaak gebracht met limoenboter en een vleugje Chili.

INGREDIENTEN

=2 dozen Iglo groenten-idee pompoen en zoete aardappel, (diepvries) 400 gram., = 2 eetl.Olijfolie., =1 Ui gesnipperd., =1 teentje Knoflook. fingehakt., =1 schaal Rundergehakt.(500 gram), =1 stengel Bleekselderij, in boogjes., =1 Laurierblad., =2 tl. Chilipoeder = 1 blik Tomatenblokjes 400 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cod Wrapped in Crispy Potatoes

Kabeljauwhaas met citroen, dille en kappertjessaus, verpakt in heel dun gesneden plakjes aardappel die vervolgens goudbruin en krokant gebakken worden.

INGREDIENTEN

1 eetlpl olijfolie, 2 grote (lange) aardappels, geschild en over de lengte in zeer dunne plakjes gesneden., 70 ml dille en kappertjessaus (recept verderop), 2 kabeljauwhaasjes, droog gedept, 1 eetlpl olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2018
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip­pen­le­ver­tjes in stro­ga­noff­saus

Pittige bereiding op zijn Russisch, uiteraard met wodka ! 

INGREDIENTEN

400 g snelkookrijst, 400 g kippenlevertjes, 1 eetlepel boter, 250 g champignons (in plakjes), 1 rode paprika (in smalle reepjes), ½ eetlepel paprikapoeder, 4 eetlepels wodka, 200 ml culinaire room

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2018
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip­pen­le­ver­tjes op me­di­ter­ra­ne wij­ze

Lekker pittig bijgerecht

INGREDIENTEN

300 g kippenlevertjes, 1 teentje knoflook (geperst), 1 eetlepel Italiaanse kruiden ((vers of diepvries), fijngehakt), versgemalen zwarte peper, 2 sjalotten (in dunne ringen), 50 g zachte geitenkaas, 2 eetlepels pijnboompitten, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-07-2018
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Huis­ge­maak­te kip­pen­le­ver­pa­té

Makkelijk en super lekker 

INGREDIENTEN

1 hamlap (ca. 100 g), 1 mandarijn, 1 theelepel gedroogde salie, 200 g kippenlevertjes, 200 g speklapjes (in stukken), 125 ml slagroom, 1 ei (losgeklopt), 6 plakken Coburger rauwe ham, 1 bakje alfalfa

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Rijst met kip­pen­le­ver­tjes

Makkelijk en super lekker 

INGREDIENTEN

750 g broccoli, 1 ui, 1 schaaltje kippenlevertjes (ca. 400 g), 4 eetlepels boter of margarine, magere spekreepjes ca. 250 g, 100 g rozijnen, 1 pak snelkookrijst (400 g), 1 kippenbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mous­se van kip­pen­le­ver

Een makkelijk en super lekker voorgerecht. Dit recept is voor 8 personen. Serveer met geroosterd brood, kleine zure augurkjes, waterkers en partjes citroen. Als je het serveert tijdens een feestje, zet het dan naast het broodrooster met wat brood en laat mensen zelf pakken.

INGREDIENTEN

500 g boter, olijfolie, 2 rode uien (fijngesnipperd), 2 tenen knoflook (fijngesnipperd), 1 bakje tijm (alleen de blaadjes), 1 kg kippenlevers (schoongemaakt), 12½ ml brandy (of cognac), ½ bakje salie (alleen de blaadjes)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Romige doperwtensoep met feta en munt

Lekker, gezond, makkelijk en goedkope soep

INGREDIENTEN

2 ui, gesnipperd, 2 teen knoflook, fijngehakt, 4-5 takjes munt, grof gehakt + enkele muntblaadjes ter garnering, circa 700 gr tuinerwtjes, diepvries, 1500 ml bouillon, 3-4 el crème fraîche, 100 gr feta, verbrokkeld, Olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2018
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

***KNAPPERIGE RUCOLASTAMPPOT MET SPEK - TOMAATSPIES***

Een Zomerse Stamppot snel klaar en heel smakelijk.

INGREDIENTEN

=1,5 kilo kruimige Aardappelen, geschild en in stukken., =4 Speklappen in stukjes., =4 eetl Olijfolie., =200 ml halfvolle Melk., =2 zakken Rucola (a 80 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

***LAUWWARME PASTASALADE MET ZALM***

WAT ETEN WE VANDAAG ?

INGREDIENTEN

=1 zak Woezel & Pip volkorenpasta,(250 gr.), =2 zakken Salademix Andijvie,witte Kool en Peen.(a 300 gr.), =2 bakjes gerookte Zalmblokjes (a 140 gr.), =8 eetl.zoetzure Augurkenblokjes., =6 eetl.Olijfolie extra vierge., =1 zak zoete Puntpaprika's (2 stuks).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De echte Griekse salade (basisrecept)

Dit is het recept van de echte originele Griekse salade zoals je het in Griekenland voorgeschoteld krijgt. Lekker als bijgerecht, lunchgerecht of gewoon als hoofdgerecht wanneer het warm weer is en je niet zoveel zin hebt om een uitgebreide maaltijd te eten. Natuurlijk kun je deze salade makkelijk uitbreiden met (groene) paprika, groene peper (uit een potje) een beetje (ijsberg) sla of met witte koolsalade. Mijn advies is; ga eens naar een Turkse supermarkt want daar zijn de tomaten net iets roder, de komkommers net iets smaakvoller en bovendien hebben ze daar feta die ook echt van schapenmelk is gemaakt.

INGREDIENTEN

- 1 komkommer, - 1 (rode) ui, - 2 flinke tomaten, - 200 gram feta, - handvol Griekse Kalamata olijven, - oregano, - 3 el olijfolie, - 2 el rode wijnazijn, - 1 tl suiker (of honing), - peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-07-2018
  • Grieks
  •  0-10 min.

Ge­gril­de-pa­pri­kasa­la­de met fe­ta en munt

Bij een barbecue denk je meteen aan vlees, maar probeer ook eens om paprika te grillen. Lekker met feta en munt!

INGREDIENTEN

2 gele paprika's, 2 rode puntpaprika's, 3 el traditionele olijfolie, ½ limoen, 15 g verse munt, 100 g feta

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2018
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Groentebrochette met courgettedip

BBQ hapje dat lekker smaakt . Dit recept is goed voor 8 hapjes.

INGREDIENTEN

16 champignons, 1 courgette, 1 rode paprika, het sap van 1/2 citroen, 1 plantje koriander, 1 teentje knoflook, 2 eetl. tahin (sesampasta), 7 eetl. olijfolie, peper en zout

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2018
  • Belgisch Amuse
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Notentaart

Deze taart of sommige zeggen koek is altijd een succes. Lekker bij de koffie/thee.

INGREDIENTEN

350 gr Bloem, 300 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker 1/2 citroen of limoen gerapt, 2 eieren, 225 gram koude boter in blokje, 2 eetl. honing, 125 ml slagroom, 200 gram noten naar keuze ( ik doe altijd gemengde noten) grof gehakt,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-07-2018
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Franse ovenschotel Hachis Parmentier zoals wij het lekker vinden

Hachis Parmentier is een hele bekende maar eenvoudige Franse ovenschotel. De basis is geruld gekruid gehakt met een lekkere romige aardappelpuree, gegratineerd in de oven. Ik heb hier mijn eigen versie van gemaakt  door er onder meer wat groenten aan toe te voegen. We hebben hiervan heerlijk gegeten met als bijgerecht een lekkere aangemaakte kropsla.

INGREDIENTEN

Aardappelpuree:, 600 gram beetje kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden, 1 ½ dl warme melk, 30 gram roomboter, zout, peper, nootmuskaat, , Verder:, 250 gram rundergehakt, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 middelgrote wortel, schoongemaakt in hele kleine blokjes gesneden, 1 dunne prei, schoongemaakt in smalle ringen gesneden, 1 theelepel tomatenpuree (uit tube), 1 theelepel gedroogde tijm of Provençaalse kruiden, Paar druppels worcestersaus of maggi aroma, , Plm. 75 gram pittige belegen geraspte kaas,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2018
  • Frans
  •  10-20 min.

Gerookte zalm opgevuld met krab , zalmeitjes , groenten en dillesaus

Lekker en ziet er leuk uit .

INGREDIENTEN

6 grote plakken gerookte zalm, 250 gram krabvlees ( uitgelekt.), 1 potje zalmeitjes, 3 lente -uitjes, 250 gram kersttomaatjes, 2 eetlepels mayonaise, , , Voor de saus:, 2 bundels dille, Sap van 1/2 citroen, Flinke scheut olijfolie, Peper en zout, , .

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2018
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pittig gekruide spinazie courgettesoep met kokosmelk beetje Aziatisch

Toen ik dit recept tegenkwam op internet dacht ik "die ga ik maken". Maar toen ik bezig was twijfelde ik nog even. Zou dit wel lekker zijn? Toch gedaan, want je moet iets eerst proeven. Nou, het was een succes. Mijn man zei bij iedere hal hoe lekker hij deze soep vond. Dus het recept op Smulweb.

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie of kokosolie, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 theelepel currypoeder groen van Jonnie Boer, 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel kurkuma, 1 groene chilipeper, zaadlijsten en pitjes verwijderd, in kleine stukjes, 1 middelgrote courgette, uiteinden verwijderd, in grove stukken gesneden, 200 gram diepvriesspinazie, hoeft niet ontdooid te zijn, 1 middelgrote aardappel, geschild, gewassen in stukken gesneden, 250 ml groentebouillon van tablet of iets meer afhankelijk van de dikte van de soep, 200 ml kokosmelk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2018
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere frisse witlofsalade met appel cranberrys en blokjes feta kaas

Paar struikjes witlof over net genoeg voor weer een lekkere witlofsalade. Met dit warme weer kun je geen genoeg krijgen van salades. Witlof kun je met heel veel verschillende ingrediënten combineren. Net wat je in huis hebt.

INGREDIENTEN

2 sruikjes witlof, schoongemaakt in smalle ringen gesneden, 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd, 2 eetlepels gedroogde cranberry's, 1/2 appel, geschild, klokhuis verwijderd, in kleine stukjes gesneden (bijv. Elstar), 1/4 rode paprika, schoongemaak in kleine blokjes, plm. 50 gram fetakaas in hele kleine blokjes gesneden, 1 eetlepel gehakte peterselie, Dressing:, 1 eetlepel balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, 1/2 eetlepel vloeibare honing, peper, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2018
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zomerse maaltijdsalade Nicoise a la Petra

Zodra het warmer wordt, de zon schijnt en we weer buiten kunnen eten maak ik mijn salade Nicoise. Lekker met stokbrood. Deze salade hoort echt bij de zomer. In het midden van mijn salade zit de tonijn, Vegetariërs kunnen de tonijn weglaten, want zonder de tonijn en de ansjovis is de salade ook erg lekker.

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn of meer naar smaak, 3 of 4 hardgekookte eieren, gepeld en gehalveerd, 200 gram sperziebonen, beetgaar gekookt, goed uitgelekt, klein potje witte bonen, afgespoeld en uitgelekt in een vergiet, 3 middelgrote aardappelen, gekookt en in dunne plakjes gesneden, 1/2 komkommer, geschild in dunne plakjes geraspt, 3 tomaten, in plakjes gesneden, wat blaadjes sla, gewassen en gedroogd, 1 rode ui, gepeld in dunne ringen gesneden, wat ansjovis voor de liefhebber (hier garneer ik de eieren mee), kleine zwarte olijven zonder pit (bijv. Kalamata), 2 eetlepels uitgelekte kappertjes, Dressing:, 2 eetlepels witte wijn azijn, 6 eetelepels olijfolie, peper, zout, 1 flinke eetlepel vloeibare honing,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2018
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rode bessenjam met kaneel en likeur (of sap)

Als je weer eens wat anders wilt dan de basis rode bessenjam (of aalbessenjam) dan is dit een heerlijk alternatief. Een vleugje kaneel geeft de jam een tikje een kruidige smaak en de likeur (ik heb 'Red fruit' van Coebergh gebruikt) geeft het geheel net een beetje meer pit. Als je liever geen alcohol gebruikt kun je ook bessensap nemen.

INGREDIENTEN

- 1 ½ kg rode bessen, - 500 gram geleisuiker speciaal (van Gilse), - 100 ml bessenlikeur of bessensap (ik had 'Red fruit' van Coebergh), - 1 kaneelstok (of 2 tl kaneelpoeder),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2018
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Haringtartaar

We bevinden ons midden in het haringseizoen, daarom is een recept met haring zeker op zijn plek. Deze haringtartaar is erg lekker met een witte wijn, zoals de Signature Montplo Ugni Blanc - Colombard.

INGREDIENTEN

4 zoute haringen, 1 sjalotje, 25 gram verse bieslook, 200 milliliter crème fraîche, 2 theelepels komijnzaad, Peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2018
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top