Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (392.967) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gehaktschotel met brooddeeg

Een omgekeerde pizza: onder een krokante broodkorst gaat mals gehakt schuil met veel groente! Met volkorenmeel ipv tarwebloem wordt de broodkap steviger van smaak en rijker aan waardevolle voedingsstoffen. Voor feestjes.

INGREDIENTEN

200 gr. tarwebloem of volkorenmeel, zout, 1/2 zakje gist, 1 eidooier, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 eetl. olijfolie, 600 gr. rundergehakt, 1 blik gepelde tomaten van 400 gr., 1 theel. tijm, witte peper, 1 theel. paprikapoeder, 150 gr. geraspte belegen kaas, boter voor de ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pittige gehaktschotel

Deze scherp gekruide ovenschotel met krokante tortillachips is ook lekker zonder gehakt. Cayennepeper stimuleert de doorbloeding en heeft een gunstige invloed op de darmbacteriën. Voor te bereiden.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 groene paprika, 1 blik kidneybonen van 400 gr., 1 blik maïs van 415 gr., 2 eetl. olijfolie, 200 gr. rundergehakt, 1/2-1 theel. cayennepeper, 2 blikken tomaten van 400 gr., 3 eetl. tomatenpuree, zout, 50 gr. geraspte cheddar, tortillachips

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verse Tomaten Pastasaus in een handomdraai !!

Zo heb ik lekkere verse pastasaus zondre rare toevoegingen voor4 keer. De rest gaat in porties in de vriezer voor nóg snellere pastasaus......

INGREDIENTEN

Ruim 1 kg tomaten, 2 grote uien gesnipperd, 2 teen knoflook geperst, 1 rood pepertje zonder zaad en lijsten, Italiaanse kruiden naar smaak, peper en zout naar smaak, 1 groente bouillon blok, 1 kop tomaten groente sap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Tomatenschotel met courgettekorst

Smeuïg, knapperig en vers uit de oven opgediend is deze zomerse ovenschotel op zijn lekkerst. Tomaten zijn zeer calorie-arm en bevatten tegelijkertijd veel mineralen en vitaminen. Lukt altijd.

INGREDIENTEN

750 gr. tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 bosje basilicum, 250 gr. mozzarella, 1 theel. tijm, zout en witte peper, 2 courgettes, 300 gr., 1 eetl. citroensap, 75 gr. paneermeel, 150 gr. geraspte goudse kaas of emmentaler, boter voor de vorm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

" MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

Voor een klein potje vol.... Heb je een barbecue in de tuin staan, maar vind je het lastig om een goede marinade voor het vlees te vinden? Met deze marinade krijgen je spareribs, procureur en zelfs burgers gegarandeerd een echte barbecuesmaak! Tijdens het barbecuen maken wij graag gebruik van een droge rub in plaats van een natte marinade. Dit omdat je in één keer een pot kan maken voor de hele zomer én omdat je hiermee de kans dat de marinade gaat druipen op de kolen vermindert.

INGREDIENTEN

2 tl gedroogde oregano, 1 tl djinten ( gemalen komijn), 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl kaneel, 1 tl zwarte peper, 1 tl zout, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, 1/2 tl mosterdpoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld
  •  0-10 min.

Gegratineerde koolrabi met kipfilet

Groente en vlees in een romige saus en voorzien van een knapperig kaaskorstje: dit gerecht lust het hele gezin. Voor te bereiden.

INGREDIENTEN

1 kilo koolrabi, zout, 3 kipfilets van 120 gr., 3 eetl. olie, 40 gr. tarwebloem, 125 ml. slagroom, 75 gr. geraspte kaas, cayennepeper, nootmuskaat, 400 gr. tomaten, 125 gr. mozzarella

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaasfondue

Gezellig met vrienden samen zijn en genieten van een bijzondere maaltijd - een goed begin van het weekend! Als u niet van alcohol in de fondue houdt, neem dan ipv wijn, appelsap gemengd met 3 eetl. citroen- of limoensap. Laat de kirsch gewoon weg.

INGREDIENTEN

600 gr. stokbrood, 300 gr. Gruyère, 300 gr. Vacherin, 3 dl. droge witte wijn, 1 grote teen knoflook, 3 eetl. maïzena, 20 ml. kirsch, witte peper, 1 mespunt paprikapoeder, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pannenkoekentaart

Een bijzondere combinatie: deze pannekoekentaart is gevuld met gehakt, volrijpe tomaten en romige mozzarella. Lukt altijd.  

INGREDIENTEN

200 gr. tarwebloem, zout, 1/2 ltr. water, 4 eieren, 750 gr. tomaten, 1 grote ui, 125 gr. mozzarella, 1 eetl. olie, 150 gr. rundergehakt, 1/8 ltr. vlees- of groentebouillon, zout en witte peper, olie om te bakken, 1 takje basilicum voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Antwerps Stoofpotje met De Koninck

Een overheerlijk stoofpotje uit Antwerpen, uiteraard met het Antwerpse bier De Koninck

INGREDIENTEN

4 varkensmignonettes, 1 selder, 1 prei, 2 wortelen, 1 sjalot, 1 aardappel, bloem, olijfolie, potje tomatenpuree, 1 eetlepel mosterd, 1 flesje DE KONINCK CUVEE, peper en zout, 1 rundsbouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gumbo van Rivierkreeft

Gumbo is een kruising tussen een soep en een stoofschotel en wordt gegeten met rijst. Dit is een recept uit de Bahamas  

INGREDIENTEN

500 g vlees van rivierkreeften, 75 g wortelen, in blokjes, 3 tomaten, gepeld en in blokjes, 2 eetlepels boter, 30 g bloem, 2,5 liter kippenbouillon (of meer), 1 grote, fijngesneden ui, 1 fijngesneden teentje knoflook, 300 g okra (vers, uit blik of diepvries), in stukjes, 50 g selder, fijngesneden, 2 eetlepels peterselie, fijngehakt, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Garnalengumbo van Tante Myrtle

Aunt Myrtle's Shrimp Gumbo. Gumbo is een kruising tussen een soep en een stoofschotel en wordt gegeten met rijst.

INGREDIENTEN

1 grote braadkip, 100 gr boter, , 2 fijngesneden teentjes look, 2 fijngesneden uien, 1/2 fijngesneden paprika, 2 eetlepels bloem, , 7,5 dl tomaten uit blik met hun vocht, 1 pakje diepvries-okra, 3 blokjes runderbouillon, 4 theelepels Worcestershire Sauce, 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, 1/2 theelepel chilipoeder, een snuifje gedroogde basilicum, 1 laurierblad, 1,5 theelepel zout, 1/4 theelepel zwarte peper, 7,5 dl kippenbouillon (van de kip!!), , 750 g gepelde, rauwe grote garnalen., 250 g krabvlees optioneel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chilistoofpot met Varkensvlees (Pork Green Chile)

Serveer dit pittige gerecht met warme maïstortilla's, avocado en spinaziesalade met honing-limoen vinaigrette.

INGREDIENTEN

500 g varkensstoofvlees, 300 g milde groene chilipepers, geroosterd, ontveld, zaad verwijderd, fijngehakt, 2 rijpe tomaten, 2 eetlepels olie, 1 eetlepels fijngehakt knoflook, 3 eetlepels bloem, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Chileens Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ragout op Limburgse wijze

Super lekkere stoverij met uitjes, jenever en rode wijn. Top met gebakken aardappelen of frietjes of aardappelpuree

INGREDIENTEN

1 kg grof gesneden rundsstoofvlees, 150 g borstspek, 1 eetlepel reuzel, 20 uitjes, 1 fijngehakt teentje look, 1 eetlepel bloem, 1 fles rode wijn, 1 glas jenever, zout en peper van de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkenskoteletten Alabama

Een eenvoudige stoofschotel van koteletten met tomaten. Smaakt opgewarmd nog lekkerder, omdat de smaken dan goed vermengd zijn, Serveer met rijst.

INGREDIENTEN

6 grote varkenskoteletten, 1 middelgrote ui, gehakt, 2 teentjes look, fijngesneden, 6 grote, gepelde en van zaadjes ontdane tomaten, in stukken gesneden, OF 1 groot blik tomaten, vocht afgegoten, in stukken gesneden, 3,5 dl kippenbouillon, 1 eetlepel verse tijm, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pot-au-feu met alleen maar groenten

Een Franse stoofpot met alleen maar verse groenten

INGREDIENTEN

1 ui1, 2 wortelen, 2 preien, 3 pastinaken, 4 aardappelen, 1/2 savooikool, 2 peren, kruidentuiltje, 750 ml groentebouillon, boter, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Frans
  •  30-60 min.

Spaghetti all'Amatriciana ( verse versie en blik versie )

Ik maakte zowel de blik als de verse versie van dit gerecht. Mijn voorkeur gaat uit voor de bereiding met verse tomaten. Zoveel meer werk is het niet eens.

INGREDIENTEN

350 gr spaghetti, 1 rode peper zonder zaad en lijsten, 1 el olijfolie, 250 gr gerookte spekblokjes, 1 flinke ui gesnipperd, 2 teen knoflook fijngehakt, 2 blik gepelde tomaten à 400 gr, 1 bosje platte peterselie fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade Bali Loetje

Een heerlijke lauw warme salade die snel klaar is.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, Biefstuk, Zakje gemengde sla, 200 gr sperziebonen, cherrytomaten, 100 gr taugé, 1 rode ui, 150 ml kokosmelk, 2 teentjes knoflook, 2 el oestersaus, 2 el ketjap Manis, 1 eetl sambal of wat jij lekker vind, Handje gehakte cashewnoten, Klontje roomboter, Peper en zout, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Griekse gehaktschotel met macaroni

Eenvoudig maar lekker: mals, lekker gekruid gehakt met pasta onder een romige bechamelsaus. Een coomplete, gezonde maaltijd ontstaat als u er een gemengde salade bij serveert. Lukt altijd.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olijfolie, 500 gr. rundergehakt, 1/8 ltr. droge witte wijn of bouillon, 1 blik tomaten van 400 gr., zout en peper, 1 eetl. gedroogde oregano, 250 gr. macaroni, 2 eetl. boter, 2-3 eetl. tarwebloem, 1/2 ltr. melk, nootmuskaat, 1 eetl. citroensap, 100 gr. geraspte belegen kaas, boter voor de ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pannenkoeken met ahornsiroop

Een variatie op onze pannenkoek. In Amerika worden pannenkoeken als ontbijt gegeten, maar ze smaken ook goed als hoofdgerecht. Ahornsiroop bestaat voor 67% uit suiker en voor 33% uit water. Deze siroop is dus gewoon een zoete lekkernij en geen suikerarm alternatief.

INGREDIENTEN

200 gr. tarwebloem, 2 theel. bakpoeder, 1 theel. ahornsiroop, 1 snufje zout, 50 gr. boter, 2 eieren, 1/8 ltr. melk, 2 eetl. bakboter, ahornsiroop en een stukje boter voor het serveren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

***BRAADWORSTJES MET ZOETE AARDAPPEL

Gebruik genoeg olie en zout, dat maakt alles lekker krokant. Vervang de braadworstjes door 8 Merguez- worstjes.  Neem  zoete Chilisaus in plaats van Curry of Ketchup !

INGREDIENTEN

=600 gram zoete Aardappelen(schoongeboend)., =300 gram gekookte Bietjes (koelvers), geschild., =2 eetl.Olijfolie = 2 teentjes knoflook, fijngehakt., =2 tl. gedroogde Provencaalse Kruiden., =4 Braadworstjes., =150 gram Feta- of Roomkaas, verkruimeld., = Currysaus of Tomatenketchup.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mozzarrella in carrozza

"Mozzarella in de koets", dat is de naam van deze knapperig gebakken sneetjes brood waartussen mozzarella is verborgen. De bakolie moet goed heet zijn, omdat het brood anders teveel vet opneemt.

INGREDIENTEN

4 ansjovisfilets, 250 gr. mozzarella, 2 eieren, 5 eetl. melk, zout, 60 gr. zachte boter, 8 sneetjes witbrood, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Courgette-gratin

Voor dit aparte bijgerecht worden courgettes bereid in een romige kaassaus. Schil de courgettes niet! Juist in de schil bevindt zich béta-carotine dat de lichaamscellen beschermt tegen schadelijke invloeden van gifstoffen

INGREDIENTEN

3 middelgrote courgettes, 1 ui, 1 eetl. olie, 1 theel. provencaalse kruiden, zout en peper, 250 gr. Goudse kaas, 1 takje rozemarijn, 3 dl. zure room, 1/2 theel. paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.

***REGENBOOGPLAAT MET BEENHAM***

Lekker genoten van je ovengerecht ? Dan moet je helaas nog wel de bakplaat schoonmaken. Dat gaat heel gemakkelijk met een half kopje baking soda of bakpoeder. Een half kopje blanke azijn en warm water. Laat even weken en was de plaat dan goed heet af.

INGREDIENTEN

= 2 Rode Uien, in smalle partjes., =1 Aubergine,in blokjes., =2 Puntpaprika's,zonder zaadjes in smalle ringen., =250 gram Broccoli, in kleine roosjes., = 2 Winterwortels,in plakjes of reepjes., =200 gram Cherry-/Kerstomaatjes,gehalveerd., =450 gram Aardappelpartjes ( Koelvers of diepvries), =4 eetl.Arachide of Olijfolie., =400 gram Beenham, in plakken., =4 Takjes Rozemarijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse pompoensoep

Soep is altijd een goed idee. Deze Mexicaanse pompoensoep is lekker kruidig van smaak. De mexicaanse kruiden passen perfect bij het romige van de pompoen en zoete aardappel. Een hartverwarmend soepje! 

INGREDIENTEN

2 uien, gesnipperd, 2 knoflooktenen, gepeld en fijn gesneden, 800 g pompoenblokjes, 200 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden, 1 el zoete paprikapoeder, 2 tl komijnzaad poeder, 1 el gedroogde oregano, 1 l groentebouillon, 3 el crème fraîche, Versgemalen peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Courgette-tomatengratin

Milde courgettes en zongerijpte tomaten worden samen zachtjes gaar onder een hartige kaaskorst - een frisse, gezonde maaltijd! Courgettes en tomaten dienen voor het koken heel goed te worden gewassen.

INGREDIENTEN

4 kleine courgettes 600 gr., 4 middelgrote tomaten, 2 teentjes knoflook, 3 takjes rozemarijn, boter voor de ovenschaal, zout en peper, 1/8 ltr. melk, 125 ml. crème fraîche, 150 gr. geraspte gruyèrekaas, 1 eetl. olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pannekoeken met courgette-kaasvulling

Dit gerecht zonder vlees kan goed worden voorbereid - daarna alleen nog in de oven schuiven en klaar! Voordelig.

INGREDIENTEN

150 gr. tarwebloem, zout, 2 eieren, 1,5 dl. melk, 1,5 dl. koolzuurhoudend mineraalwater, 1/2 bosje tijm, 2 eetl. olie, 150 gr. uien, 400 gr. courgettes, 150 gr. belegen Goudse kaas (stukje), 1 eetl. boter, 1 dl. slagroom, 3 theel. tomatenpuree, zout en peper, 1 theel. paprikapoeder, 2 eetl. bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelgratin

Door de goudgele korst en de onweerstaanbare geur loopt het water u in de mond.  Aardappels bevatten nauwelijks vet, maar wel 18% koolhydraten. Door de vele voedingsvezels, belangrijke mineralen en veel vitamine C is de aardappel zo gezond. Voor te bereiden.  

INGREDIENTEN

1 kilo tamelijk vastkokende aardappels, 1 teentje knoflook, boter voor de ovenschaal, zout en witte peper, 200 ml. slagroom, 1/4 ltr. melk, 100 gr. Emmentaler of Goudse kaas, 1 eetl. boter

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  60-120 min.

Tomaten-moussaka

Waarom niet eens een moussaka zonder aubergines? En waarom niet een saus uit een pakje?

INGREDIENTEN

1 pakje witte saus, 1/2 ltr. melk, 150 gr. belegen goudse kaas, 1/8 ltr. slagroom, cayennepeper, geraspte nootmuskaat, 1 kilo aardappels (afkokers), 1 groot blik tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 bosjes peterselie, 1 eetl. olie, 300 gr. rundergehakt, 50 gr. boter, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Fitness banana split ontbijtje.

Soms heb je trek in heel iets anders dan de standaard boterham met hartig of zoet beleg. Zeker als je wil afvallen moet het lichaam getriggerd worden op steeds ander voedsel om de verbranding op peil te houden.Dit ontbijtje is even snel klaar als 2 boterhammen met beleg klaar maken.Na 5 minuten kun je er al van smullen.

INGREDIENTEN

2 bananen in de lengte gehalveerd, 2 volle el gemengde ongezouten noten, 300 ml optimel yoghurt naar smaak ( ik had framboos-granaatappel), 4 volle eetlepels volkoren tarwevlokken of havermout, 10 druiven, 2 blokjes van 10 gram pure chocolade van 78 %

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Romige Paddenstoelensoep Met Boursin

Heerlijk herfst en winters soepje. Zo klaar en heel smaakvol door de Boursin.

INGREDIENTEN

1 kuipje boursin cuisine knoflook en fijne kruiden, 400 gr paddenstoelen naar keuze champignons of een mix, 3 sjalotjes fijn gesnipperd, 750 ml bouillon van vlees bouillonblok 1 1/2 blokje, 20 gr boter, 10 gr platte peterselie gesnipperd, 1/2 tl verse tijmblaadjes, versgemalen peper en zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Deegflapjes met gehaktvulling

Een kleine snack: vetarm rundergehakt in krokant deeg is een lekker gerecht waar u veel succes mee zult oogsten. Ui, knoflook en peterselie bevatten etherische oliën die goed zijn voor de gezondheid. Voor te bereiden.

INGREDIENTEN

150 gr. magere kwark, 250 gr. tarwebloem, zout, 150 gr. boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olie, 500 gr. rundergehakt, 2 eetl. tomatenpuree, zout en peper, 1 mespunt cayennepeper, 1 bosje peterselie, 1 ei, 2 eetl. crème fraîche, 1 eidooier, 2 eetl. melk, boter voor de bakplaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.

Flensjes met gehakt

Krokante flensjes met een smeuïge vulling van gehakt en bonen: de Europese variant op Mexicaanse empanadas. Gemakkelijk.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetl. olie, 300 gr. rundergehakt, 1 blik kidneybonen van 400 gr., 1/8 ltr. vleesbouillon, zout, cayennepeper, 200 gr. volkorentarwemeel, 1 snufje zout, 1/2 ltr. water, 4 eieren, 4 eetl. olie, 1 rijpe tomaat, 1 eetl. gehakte verse koriander of peterselie, 2 dl. Mexicaanse salsa (kant-en-klaar), olie voor de bakplaat en het bestrijken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsrolletjes met kruidenvulling

Maak er meteen 2x zoveel van,  want deze kalfsrolletjes kunt u heel goed invriezen. Met aardappels en sla is dit een goed uitgebalanceerde  maaltijd. Evt. wat minder crème fraîche gebruiken. Voor gasten.  

INGREDIENTEN

1 bosje peterselie en 1 bosje basilicum, 150 gr. magere kwark, 50 gr. geraspte parmezaanse kaas, 2 eetl. paneermeel, 2 teentjes knoflook, zout en peper, 8 dunne, langwerpige kalfsschnitzels van 100 gr., 3 eetl. olie, 1/4 ltr. droge witte wijn, 125 ml. crème fraîche, citroensap, rolladepennen of houten prikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bruine bol met avocado, zalm en een eitje

Morgen is weer oppasdag en hoewel het altijd knettergezellig is met de 2 van mijn kleinkinderen, heb ik die dag toch geen zin om bij thuiskomst nog lang in de keuken te staan. Wel heb ik trek in iets warms en gezonds en lekkers. Zelfgemaakte tomatensoep en dan dit broodje ..... voldoet voor mijn man en mij aan alle bovengenoemde " eisen". Bovendien is avocado en zalm een Gouden Combi.

INGREDIENTEN

2 bolletjes (liefst volkoren), 1 flinke plak gerookte zalm, 1 avocado, 2 eieren, tuinkers (alfalfa mag ook), olie, zwarte peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gehaktpannetje met kaassterren

Onovertroffen lekker: rundergehakt met tomaten en gegratineerd met kaas. Dat lust echt iedereen! Met pasta of aardappels en sla serveren, zodat u een evenwichtig samengestelde maaltijd heeft.

INGREDIENTEN

1 groene paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 gekookte aardappels, 1 eetl. bakboter, 600 gr. rundergehakt, 1 blik tomaten in blokjes van 400 gr., 1 theel. gemengde kruiden, zout en peper, karwijzaad, 4 plakken jonge Goudse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige appelpie

Taarten, zowel zoet als hartig, horen thuis in de Amerikaanse keuken. Hier is een variant met varkensvlees en appeltjes. Appels bevatten pectine voor een gezonde cholesterolspiegel. Varkensvlees levert goed verteerbaar ijzer Lukt altijd.

INGREDIENTEN

200 gr. tarwebloem, 1 mespunt bakpoeder, zout, 150 gr. boter of margarine, 300 gr. varkensfilet, 1 ui, 1 wortel, 2 appels bijv. granny smith, 2 eetl. citroensap, 2 eetl. olie, 2 eetl. tarwebloem, 3 dl. bouillon, zout en peper, foelie, bloem voor het uitrollen, 2 eetl. melk voor het bestrijken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

De lekkerste stoofperen in een monchoutaart

Een makkelijk te maken taart die bij iedereen in de smaak zal vallen op de verjaardag. Maak je eigen monchoutaart zonder pakje. 

INGREDIENTEN

1 pak Bastogne koeken, 100 gram roomboter, VULLING, 400 gram MonChou, 0,5 liter slagroom, 200 gram witte basterdsuiker, Stoofperen parten,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Caribische karbonades van de grill

Mals varkensvlees in een kruidige marinade en daarbij een relish met exotische vruchten: dat past goed bij uw volgende Barbecue. Sojasaus is zout, dus voeg geen extra zout toe. Cayennepeper  en Spaanse peper stimuleren de spijsverteering.

INGREDIENTEN

3 eetl. vloeibare honing, 3 eetl. sojasaus, 1 eetl. tomatenpuree, 1 theel. citroensap, 1 eetl. olie, 1 mespunt cayennepeper, 4 ribkarbonades van 180 gr., 2 kleine, rijpe mango's, 1 kleine rode en groene paprika, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 1 kleine, verse spaanse peper, zout en peper, 2 theel. citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Karbonades met Cumberlandsaus

Deze traditionele Engelse saus van aalbessengelei en sinaasappel is een ideale begeleider van vlees. Varkensvlees met een stevige, mooie rode kleur is een goede leverancier van ijzer.  

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 1-2 theel. maïzena, 200 gr. aalbessengelei, 1/2 theel. gemberpoeder, 2 theel. scherpe mosterd, 2 eetl. droge rode wijn, zout, cayennepeper, 4 varkenskarbonades, 2 eetl. olie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkensfilets met cidersaus

Zo eenvoudig kunt u succes hebben met gebakken vlees: maak er een verfijnde saus bij!  

INGREDIENTEN

4 varkensfilets van 180 gr., zout en peper, 4 eetl. tarwebloem, 1 kleine ui, 1 eetl. olie, 2 eetl. boter, 375 ml. cider, 2 blaadjes salie, 1 theel. maïzena, 1 eetl. balsamico-azijn, 1/2 theel,. grofgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top