1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (401.488)

Quiche met champignons, spek en ui
  • Eigen recept

Quiche met champignons, spek en ui

Champignons, spek en ui is een fantastische combinatie dus ook in een quiche.Een beetje geënt op de Quiche Lorraine maar dan nog met extra champignons en kaas.  

INGREDIENTEN

1 rol vers taart- of bladerdeeg (uit het koelvak), 300 gram gerookte spekreepjes , 400 gram champignons, 2 uien, 200 ml room, 3 à 4 eieren (afhankelijk van de grootte), 200 gram geraspte kaas, belegen of Gruyère, zwarte peper

  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 28-01-2022
  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Vispotje met champignons en spinazie à la Boursin....

Vispotje met champignons en spinazie à la Boursin....

Dit eenvoudige gerecht staat in no time dampend voor je neus en is nog bijzonder smaakvol ook. Dat vonden wij in elk geval. Heerlijk en snel na een lange werkdag. 

INGREDIENTEN

2 stuks kabeljauwfilet van 150 gram, 1 el olijfolie + extra om in te vetten, 1 ui gesnipperd, 250 gram ( Kastanje) champignons schoon in plakjes, 1 pak Iglo spinazie à la Boursin deelblokjes, 120 gram rijst naar keuze,

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-01-2022
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Oostenrijkse knoflooksoep

Voor de knoflookliefhebbers!

INGREDIENTEN

40 gr roomboter , 30 gr bloem, 50 gr ui gesnipperd , 750 ml warme bouillon , 250 ml creme fraiche, 3 bollen knoflook gepoft, 1 tl peterselie , 1/4 tl zout, 1/4 tl peper

  • Oostenrijks Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-01-2022
  • Oostenrijks Soep
  • 20-30 min
Voorjaarssalade met ei, beenham en asperge

Voorjaarssalade met ei, beenham en asperge

Een frisse voorjaarsalade waarin de Bieze salade 4 jaargetijden een hoofdrol speelt. Aangevuld met verse groentes en lekkere ham absoluut een topper!

INGREDIENTEN

500 gram Bieze salade 4 jaargetijden, Kleine hand met dun gesneden Chinese kool, 1 hand cherry tomaatjes, 1 grote appel met schil, 200 gram beenham, 4 gekookte eieren, 150 gram gekookte asperges, Verse peterselie (garnering)

  • Nederlands Salade
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 27-01-2022
  • Nederlands Salade
  • 0-10 min
  • Eigen recept

Tuna Salad Poké bowl

Voedzame bowl met pasta als basis en onze heerlijk Basis Groente Vissalade van Bieze Deli. Ideaal als lunch of maaltijd!

INGREDIENTEN

1 ijsschep Bieze Deli Basis Groente Vissalade, Penne, Tonijn, Surimi, Komkommer, Rode paprika, Rucola, Zeewierchips

  • Internationaal Lunch/Brunch
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 27-01-2022
  • Internationaal Lunch/Brunch
  • 0-10 min
Tuna Salad Poké bowl
  • Eigen recept

Tuna Salad Poké bowl

Voedzame bowl met pasta als basis en onze heerlijk Basis Groente Vissalade van Bieze Deli. Ideaal als lunch of maaltijd!

INGREDIENTEN

1 ijsschep Bieze Deli Basis Groente Vissalade, Penne, Tonijn, Surimi, Komkommer, Rode paprika, Rucola, Zeewierchips

  • Internationaal Lunch/Brunch
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 27-01-2022
  • Internationaal Lunch/Brunch
  • 0-10 min
Surimisalade
  • Eigen recept

Surimisalade

De Bieze Deli Surimisalade is smaakvol en goed gevuld! Aangevuld met garnaaltjes en wat kappertjes een echte vistopper!

INGREDIENTEN

Surimi crab 650 gr, Garnalen (Hollandse/Noorse) 200 gr, Bieslook 25 gr, Dille 25 gr, Kappertjes 100 gr, Citroen garnering, Bieze Deli Surimisalade 2000 gr

  • Internationaal Salade
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 27-01-2022
  • Internationaal Salade
  • 0-10 min
  • Eigen recept

Healthy Ei Poké bowl

Al het goeds in één bowl! Verse ingrediënten en onze Bieze Deli Basis Eisalade maken deze poke bowl onweerstaanbaar!

INGREDIENTEN

1 ijsschep Bieze Deli Eisalade Basis, Bloemkool rijst, Sojabonen, Ei (omelet en gekookt), Komkommer, Wortel, Augurk, Ananas, Radijs, Sla mix, Sesamzaadjes zwart

  • Nederlands Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 27-01-2022
  • Nederlands Salade
  • 10-20 min
  • Eigen recept

Patatje stoofvlees

Dit recept is voor een lekker potje stoofvlees om een patatje stoofvlees te kunnen maken. Bij mij thuis eten wij dit vooral met patat en rauwkost, maar je kunt dit recept ook gebruiken zonder patat. Je kunt dit namelijk ook op een pistolet of stokbroodje eten met wat rauwkost. Dit is ook erg lekker met chilisaus of barbecuesaus in plaats van patat kun je dan hiernaast ook bijvoorbeeld een aardappelsalade eten als bijgerecht.  

INGREDIENTEN

1000 gram runder stoofvlees , 2 á 3 uien , 2 el boter , 2 flesjes donker bier , 250 gram gezeefde tomaat , 2 á 3 tenen knoflook , 3 laurierblaadjes , paar takjes tijm , 2 kruidnagels , twee bouillonblokjes voor runderbouillon , twee bruine of volkoren boterhammen , 2 el mosterdsaus , 2 el maïzena of bloem , snufje zout , snufje gemalen peper, Patat (naar eigen behoefte) , Rauwkost bijvoorbeeld: sla, wortel of komkommer

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 26-01-2022
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
Oosterse balletjes met rijstnoedels en peultjes uit de wok....
  • Eigen recept

Oosterse balletjes met rijstnoedels en peultjes uit de wok....

Lekker en eenvoudig met gangbare ingrediënten, die bijna iedereen wel voorradig in het keukenkastje heeft staan. 

INGREDIENTEN

VOOR DE BALLETJES, 100 gram gemengd gehakt, 100 gram rundergehakr, 1 teen knoflook geperst, paneermeel, ½ eitje geklopt, 1 cm verse gember geschild en geraspt, ½ el ketjap manis, ½ el Zoete Chilisaus, ½ tl korianderpoeder, 1/2 tl uienpoeder, snufje gemalen peper, EN DE REST, 125 gram peultjes gerist en gehalveerd, 2 plakken rijstnoedels, ½ rode paprika in blokjes, 1 rode ui in kwart reepjes, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 cm verse gember geraspt, 1 el sesamolie, 2 el light sojasaus, 2 el zoete Chilisaus, 1 ½ el ketjap manis, 1 lente uitje in schuine ringetjes, 1 el zwart sesamzaad.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-01-2022
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Gebakken spruitjes met cranberry's en noten

Gebakken spruitjes met cranberry's en noten

Een beetje van Jumbo en een beetje van mezelf. Ik dacht in eerst instantie dat ik mezelf aan het recept ging houden maar op het laatste moment kwam ik de pot geroosterde pecannoten tegen en ik kon het niet laten om die er nog wat overheen te strooien. Ook de hoeveelheid van de spruiten klopte niet dus heb ik het recept toch maar aangepast.TIP: Ik heb de volgende dag de overgebleven spruitjes in een ovenschaal gedaan, de overgebleven beenham er in reepjes overheen verdeeld, er wat geraspte kaas overheen gestrooid en zo in de oven opgewarmd. Dit "no waste" idee is trouwens niet alleen erg lekker voor deze spruitjes maar ook om vele andere "kliekjes" op te pimpen.

INGREDIENTEN

750 gram spruitjes, 2 rode uien, 4 el gedroogde cranberry's, klont boter, peper, zout en nootmuskaat, handvol geroosterde pecannoten (walnoten of hazelnoten is ook prima)

  • Vegetarisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-01-2022
  • Vegetarisch Bijgerecht
  • 20-30 min
Indische preistamppot met zoet - pittige -  ketjap - karbonades
  • Eigen recept

Indische preistamppot met zoet - pittige - ketjap - karbonades

Een preistamppot hoort niet echt bij de Indische keuken, maar alle toegevoegde ingrediënten , die wel typerend voor Indische gerechten zijn,  combineren uiterst smaakvol bij dit Hollandse gerecht . De gemarineerde karbonades geven dit gerecht een licht zoet - pittige smaak.Ik vond dit gerecht hier    indische-preistamp-met-ketjapspeklapjesmaar heb het gerecht volgens mijn bereidingswijze en naar eigen smaak aangepast.  

INGREDIENTEN

VOOR DE MARINADE, 1 tl sambal oelek, 1 teentje knoflook, fijngehakt , ½ tl gemberpoeder, ½ tl korianderpoeder, 200 gr schouderkarbonade eventueel bot weggesneden, 1 el zonnebloemolie, 450 kruimige aardappelen geschild in stukken, 1/2 blokje groentebouillon met minder zout, 1el zonnebloemolie, 500 gr prei in halve ringen, 25 ml kookroom, klein klontje ongezouten roomboter, 25 gr gefrituurde uitjes, ½ rode peper in ringetjes ( optie), peper uit de molen, 2 el sojasaus light

  • Indisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-01-2022
  • Indisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

Malse Aziatische Varkenshaas Uit De Oven.....

Dit gemarineerd gerechtje oogt luxe, is heel eenvoudig te maken en smaakt ontzettend goed. Wel even rekening houden met marinadetijd. Doe dat alvast in de ochtenduren. Hoe langer in de marinade, des te smaakvoller. Gebruik het bij het diner, of snij het haasje in blokjes en serveer het als  smakelijk borrelhapje.  Ik serveerde het als hoofdgerecht met ovenfrietjes en Gezonde-gemengde-groente-uit-de-wok-met 

INGREDIENTEN

1 varkenshaas van ca. 300 gram, VOOR DE MARINADE, 2 eetlepels ketjap manis , 2 eetlepels sojasaus, 2eetlepels honing ( + 1 extra) ( Ik had agave siroop), ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel sesamzaadjes, 1 bosuitje voor garnering, VOOR DE GARNERING, 1 bosuitje in schuine ringetjes gesneden.

  • Aziatisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Aziatisch Bijgerecht
  • 20-30 min
Veldsla met druiven, walnoten, blauwe kaas en lekkere honingmosterd-dressing
  • Eigen recept

Veldsla met druiven, walnoten, blauwe kaas en lekkere honingmosterd-dressing

In de supermarkt stuitte ik op een stukje blauwe kaas uit Nederland. Thuis direct geproefd. Heerlijke zachte smaak. Samen met de veldsla, druiven, walnoten en de lekkere honing-mosterddressing ontstond een heerlijke salade.

INGREDIENTEN

75 gram veldsla, gewassen, Plm. 50 gram walnoten, geroosterd in een droge koekenpan, Trosje druiven, zonder pit, gehalveerd, 75 gram Nederlandse blauwe kaas, in blokjes, Dressing:, 1 eetlepel (sherry)-azijn, 1 eetlepel walnootolie, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepels pittige mosterd, Peper, zout, 1 sjalotje, gesnipperd, ½ theelepel gedroogde tijm, 1 eetlepel vloeibare honing

  • Nederlands Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Nederlands Salade
  • 10-20 min
Quiche met gemengde paddenstoelen, sojasaus en Parmezaanse kaas
  • Eigen recept

Quiche met gemengde paddenstoelen, sojasaus en Parmezaanse kaas

Ik heb eens een pastasaus gemaakt met shiitake, crème fraîche, sojasaus en Parmezaanse kaas. Toen kwam ik op de gedachte om die saus te gebruiken voor mijn quiche. Het resultaat was zeer geslaagd. We hebben er met 6 personen van gegeten ( lunchgerecht). De quiche viel erg in de smaak.

INGREDIENTEN

500 gram gemengde paddenstoelen (shiitake, champignons, oesterzwammen), 1/2 eetlepel zonnebloemolie, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, Plm. 7 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans) (diepvries), 1 (paddenstoelen)bouillontablet, verkruimeld, 4 eetlepels sojasaus (Kikkoman), 3 lente-uitjes, wit en lichtgroen gesnipperd, 200 ml crème fraîche, 4 eieren, losgeklopt, Peper, zout, 4 flinke eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, Wat geraspte belegen kaas voor de bodem.

  • Internationaal Vegetarisch
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Internationaal Vegetarisch
  • 10-20 min
Spitskoolovenschotel met gehakt, Aziatisch gekruid.
  • Eigen recept

Spitskoolovenschotel met gehakt, Aziatisch gekruid.

Het gehakt wordt hier samen met de spitskool gebakken en lekker gekruid met sambal, ketjap en chilisaus. Bovenop een laagje aardappelpuree en dan in de oven.

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie, 350 gram rundergehakt, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, ½ spitskool (plm. 400 gram), in smalle reepjes gesneden, 1 theelepel sambal badjak, Peper, zout, 1 eetlepel ketjap manis (zoete dikke ketjap), 1 eetlepel chilisaus, Aardappelpuree:, Plm. 400 gram kruimige aardappelen, 1 dl melk , 20 gram roomboter, zout, versgemalen peper en nootmuskaat, Plm. 50 gram geraspte belegen kaas, 2 eetlepels (grof) paneermeel (Panko)

  • Aziatisch Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Aziatisch Ovenschotel
  • 20-30 min
Rundvleesgoulash met port en balsamico
  • Eigen recept

Rundvleesgoulash met port en balsamico

Een goulash zonder verse paprika en tomaten (wel tomatenpuree).Ook worden in dit recept de uien niet meegebakken en komt er geen knoflook in.Een totaal andere goulash dan ik gewend ben, maar ongelooflijk lekker.Je kunt deze goulash ook maken in de slowcooker. Laat het vlees dan gaar worden in plm.6 uur op low.Ik las dit recept op : https://www.fleischglueck.de/magazin/bestes-gulasch-rezept/Ik heb dit aangepast aan mijn eigen smaak en mijn eigen bereidingswijze gevolgd.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees in grove stukken gesneden (ik had riblap), 3 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels (room)boter, 200 gram winterpeen in kleine blokjes, 200 gram knolselderij in kleine blokjes, 1 flinke eetlepel tomatenpuree, 250 ml rode port, 300 ml runderfond, 200 gram ui, gesnipperd, 1afgestreken eetlepel paprikapoeder mild, 1 theelepel gerookt paprikapoeder, 1 eetlepel gedroogde tijm, Zout, peper, 1 laurierblaadje, 1 eetlepel donkere balsamicoazijn

  • Hongaars Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Hongaars Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

texmex groenten uit de oven

Onze eigen TexMex groentenschotel met gehakt. Spicy en lekker. Varieer er lustig op los met hoeveelheden en/of ingrediënten. Het gaat om de basisgedachte :-)

INGREDIENTEN

400 gram Zoete aardappel friet, 400 gram extra mager gehakt, 2 blikjes red kidney bonen, 1 groot blik mais, 2 paprika's, 1 zoete puntpaprika, 2 gele uien, 1 Avocado, 250 ml creme fraiche, 1 potje salsa saus, 50 à 75 gram tortillachips naturel, 100 gram TexMex geraspte kaas van de Jumbo, TexMex kruiden van de Kruidenbaron (hoeveelheid naar smaak), Knoflookpoeder, Knoflookzout van de Kruidenbaron, Peper, Chili-olie

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min

salade met kip

Van de WW

INGREDIENTEN

krop sla 1 handvol, 1 tomaat, 1 stuk komkommer, 1 hele rode paprika, champignons een hand vol - 5 stuks, 1 rode ui, 150 gr. rauw kipfilet, olie 1 koffielepel, sojasaus 1 eetlepel, paprika poeder, balsamico azijn 2 eetlepels, mostred 1 koffielepel, Bouillon groente 50 ml, honing 1 koffielepel, peper en zout naar smaak

  • Amerikaans Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Amerikaans Salade
  • 10-20 min
Garnalen Saganaki

Garnalen Saganaki

Saganaki betekent gewoon de bereidingswijze, een saganaki pan. Maar je kunt het gerecht ook gewoon in een normale koekenpan bereiden.

INGREDIENTEN

450 gram grote garnalen, scheutje ouzo, 1 blik tomatenblokjes, 1 rode ui, gesnipperd, 1 rode paprika, in blokjes gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 tl paprikapoeder, 1 el peterselie, 100 gram feta, peper en zout, verse peterselie, citroen

  • Grieks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Grieks Hoofdgerecht
  • 20-30 min

appel tonijnsalade van WW

Tijdens het lijnen dit heerlijke recept tegengekomen.

INGREDIENTEN

1 appel,, sla, , blik tonijn in water 125 gr uitgelekt. , 1 lente ui, walnoten 5 gram , fijngehakt - 1 koffielepel, 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel appelazijn, citroensap 2 koffielepels, yoghurt 2 etlepels, peper en zout, basilicum 2 eetlepepls

  • Amerikaans Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Amerikaans Salade
  • 10-20 min
Prei-kerrieschotel @

Prei-kerrieschotel @

.

INGREDIENTEN

1 zakje Prei-kerrie (Maggi, 500 gr. Prei, 1 Rode paprika, 600 gr. Aardappelschijfjes, 350 gr. Mager rundergehakt, 2 Eieren, 125 ml. Kookroom, 250 ml. Water, Boter om schaal in te vetten

  • Europees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Europees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Taco Burgers uit de USA

Taco Burgers uit de USA

Taco Burgers uit Amerika 

INGREDIENTEN

150 g fijngemalen maïschips, taco kruiden, 1 eetlepel gedroogde fijngehakte ui, 1 groot ei, licht geklopt, 750 g rundergehakt, 6 plakjes cheddar kaas, Burger broodjes, Sla blaadjes, Plakjes tomaat, Salsa, optioneel

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Wisconsin Burgers

Wisconsin Burgers

Deze  boterhamburgers  zijn te vinden in de  populaire restaurants in de hele staat Wisconsin. 

INGREDIENTEN

1/2 kg mager rundergehakt , 1/2 theelepel gekruid zout, 1/2 theelepel peper, 250 g verse champignons, 2 eetlepels plus 4 theelepels boter, verdeeld, 4 hamburgerbroodjes, Optionele toppings: plakjes tomaat, slablaadjes, plakjes augurk, ketchup en mosterd

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pindakaas-Banaan cupcake
  • Eigen recept

Pindakaas-Banaan cupcake

Een heerlijke verrassende cupcake om de week mee te beginnen.De cupcakes zijn makkelijk te maken samen met de kleine chefs.

INGREDIENTEN

150 gram boter op kamertemperatuur , 150 gram fijne kristal suiker , 3 eieren 150 gram zelfrijzend bakmeel , 3 bananen + 15 plakken banaan voor de topping , 80 gram pindakaas + 150 gram voor de topping

  • Nederlands Banket
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 23-01-2022
  • Nederlands Banket
  • 60-120 min
  • Eigen recept

De lekkerste puttanesca saus!

De groenten in de saus heb ik van te voren geroosterd, waardoor de smaken er extra uitspringen. De bereidingstijd is hierdoor langer, maar dat is het dubbel en dwars waard!

INGREDIENTEN

400 gr kleine trostomaatjes, heel laten, 1 stengel bleekselderij, draden verwijderd, 1/2 gele paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, 1/2 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, 1ui, geschild en in kwarten, 1 flinke teen knoflook, heel laten, 1 flinke spaanse peper, heel laten, Ca 10 zwarte olijven in stukjes, 1 koffielepel kappertjes, 1 blikje tonijn in olijfolie, 2 ansjovisjes uit blik, Koffielepel tomatenpuree, Olijfolie, Pasta naar keuze

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Wild zwijnstoverij
  • Eigen recept

Wild zwijnstoverij

Een heerlijke wild zwijnstoverij aten wij toen we na een stevige winterse wandeling (toen het nog kon) aanschoven bij boscafé/berghut "t Hijgend Hert" in Vijlen.Met als basis de ingrediënten die op de menukaart stonden en met de aanvulling van mijn eigen creativiteit is deze heerlijke stoofpot ontstaan.TIP: Je kunt hier niet enkel wildzwijnpoulet voor gebruiken maar ook gemengd wild.

INGREDIENTEN

600 gram wild zwijnspoulet, 1 blaadje laurier, 2 kruidnagels, 3 (geplette) jeneverbessen, takje tijm, ½ tl piment, peper en zout, 1 ui, 1 flesje Bruin Bier (Hert), 1 scheutje rode port, 1 el dragon azijn, 400 ml wildfond/bouillon (of runderbouillon), 50 gram (gewelde) rozijnen, 1 el mosterd, olie, boter, voor de garnering; geschaafde amandelen en lente ui

  • Regionaal Streekgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Regionaal Streekgerecht
  • > 120 min
Spruitjes schotel uit de oven
  • Eigen recept

Spruitjes schotel uit de oven

Deze recepten zijn van www.oergeluk.com 

INGREDIENTEN

1 kg spruitjes, 2 grote uien, 250 gram spekjes, 300 gram champignons, 2 winterwortels, 3 tenen knoflook, 200 ml crème fraîche, 2 eieren, 1 theelepel paprika, 1½ theelepel kerrie, Snufje nootmuskaat, 1 blokje groentebouillon, 50 ml water, Peper/zout, Geraspte kaas

  • Europees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Europees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Tomaten mozzarella risotto
  • Eigen recept

Tomaten mozzarella risotto

Deze recepten zijn van www.oergeluk.com

INGREDIENTEN

400 gram risotto, 1 grote courgette, 2 rode uien, 250 gram Cherry tomaatjes, 4 tenen knoflook, 1 potje zongedroogde tomaten, 400 gram passata of tomatenblokjes, 1 liter groenten bouillon, 2 bollen mozzarella, 1 grote hand vol basilicum blaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Witvis uit de oven met groenten
  • Eigen recept

Witvis uit de oven met groenten

Deze recepten zijn van www.oergeluk.com

INGREDIENTEN

4 witvisfiles ( kabeljauw, pangasiusfilet, koolvis ), 1 grote ui, 1 grote winterwortel, 1 kleine courgette, 2 grote handen cherry tomaatjes, 1 eetlepel tuinkruiden, zout en peper, , Kruidenmarinade vis, 4 eetlepels olie, 1 theelepel kerrie, ½ theelepel kurkumma, grote snuf gember, 1 theelepel lavas kruiden, 1 theelepel bieslook kruiden, zout en chillivlokken naar eigen smaak

  • Europees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Europees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Banchan  :  KOREAANSE SPINAZIESALADE 
''SIGEUMCHI NAMUL'' (시금치나물)

Banchan : KOREAANSE SPINAZIESALADE
''SIGEUMCHI NAMUL'' (시금치나물)

Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet! 

INGREDIENTEN

500g po choi (Chinese spinazie)*, 2 tenen knoflook (snijd ze fijn)*, 1 lente-ui (snijd ze fijn)*, 1 tl grof zeezout*, 1½ el sojasaus*, 1 ½ el sesamolie*, 1 ½ el sesamzaden*, Verkrijgbaar bij Amazing Oriental

  • Koreaans Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Koreaans Bijgerecht
  • 10-20 min
Banchan :  KOREAANSE RETTICHSALADE 
''MUSAENGCHAE'' (무생채)

Banchan : KOREAANSE RETTICHSALADE
''MUSAENGCHAE'' (무생채)

Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

INGREDIENTEN

500g rettich (snijd ze in fijne reepjes)*, 2-3 el (Wang) Koreaanse rode peperpoeder*, 1 tl grof zeezout*, 2 lente-uien (snijd ze in fijne ringen)*, 2-3 tl fijngesneden knoflook*, 1½ tl vissaus*, 1 tl geroosterde sesamzaden*, ½ tl suiker (naar smaak toevoegen)*

  • Koreaans Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Koreaans Bijgerecht
  • 20-30 min
BANCHAN  :  KOREAANSE TAUGÉSALADE 
''SUKJU NAMUL MUCHIM'' (숙주나물 무침)

BANCHAN : KOREAANSE TAUGÉSALADE
''SUKJU NAMUL MUCHIM'' (숙주나물 무침)

Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

INGREDIENTEN

350g taugé*, 1 tl grof zeezout*, 1 lente-ui (fijngesneden)*, 1 tl knoflook (fijngesneden)*, 1 tl geroosterde sesamzaden*, 1 el sesamolie*, ½ tl grof zeezout (naar smaak toevoegen)*

  • Koreaans Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Koreaans Bijgerecht
  • 0-10 min
KOREAANSE KOMKOMMERSALADE 
''OI MUCHIM'' (오이무침)

KOREAANSE KOMKOMMERSALADE
''OI MUCHIM'' (오이무침)

Banchan zijn Koreaanse bijgerechten, waarvan kimchi misschien wel de bekendste is. Er zijn natuurlijk nog veel andere banchan; wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

INGREDIENTEN

2 komkommers (snijd ze in dunne schijfjes)*, 2 tl grof zeezout*, 1½ el (Wang) Koreaanse rode peperpoeder*, 1 tl rijstazijn*, 1 tl geroosterde sesamzaden*, 1 teentje knoflook (fijngesneden)*, 1 tl sesamolie*, 1 el suiker*, Voor extra pittigheid voeg 1 el gojuchang toe*

  • Koreaans Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-01-2022
  • Koreaans Bijgerecht
  • 20-30 min
Varkensstoofpot met banaan.....

Varkensstoofpot met banaan.....

Hier in huize is de Römertopf weer in ere hersteld. Onderstaand gerecht is het lievelingsgerecht van onze zoon en dochter( uit de tijd, dat ze nog thuis woonden, maakte ik dat geregeld op een zondag) En ja het is even wat snijwerk aan groente, dat je in de ochtend al kan doen, maar als de schotel de oven in gaat heb je er geen omkijken meer naar.Boordevol verschillende smaakvolle groente met kip en lekker slank.Bonte-goulash-uit-de-romertopfDusdoende trok ik het boekje : Römertopf nieuwe stijl van de vorige eeuw uit de boekenkast en ben eens uitgebreid gaan snuffelen. Naast traditionele gerechten, zoals, vis, vlees en groente , biedt dit boekje ook een aantal verrassende stoofgerechten van internationale allure. Zó komen we de winter wel lekker door. 

INGREDIENTEN

600 gram hamlappen in hapklare stukken, 1 groene paprika in blokjes, 500 gram tomaten gepeld zaad verwijderd en in reepjes gesneden, 4 schijven ananas in stukjes, 3 uien gehalveerd in dunne plakjes, 1 el ketjap, 500 gram bananen in stukken van circa 3 à 4 cm, 1/2 el kerriepoeder, 2 el maizena, peper en zout naar smaak, 2 el olie

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 21-01-2022
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Açorda ( Portugese vissoep)

Açorda ( Portugese vissoep)

Portugese vissoep, is niet alleen super lekker , maar ook makkelijk om te bereiden 

INGREDIENTEN

500 g oud brood (stokbrood of focaccia), 16 scampi's of gamba , 4 knoflook teentjes, 1 bussel koreander, 1 takje munt, 1 L visbouillon, 4 el olijfolie, peper en zout

  • Portugees Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-01-2022
  • Portugees Soep
  • 30-60 min
Noedelsoep met gerookte makreel

Noedelsoep met gerookte makreel

Lekkere aziatische maaltijdsoep

INGREDIENTEN

2 gerookte makreelfilets, 250 g champignon (in partjes), 1 paksoi, 4 lente-uien, 2 el misopasta, 4 el mirin, 1,25 L groentebouillon, 250 g rijstnoedels, peper

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-01-2022
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Warme groentesalade met croutons, yoghurtdressing en kipsatés

Warme groentesalade met croutons, yoghurtdressing en kipsatés

Deze groentesalade met kipsatés houdt je warm tijdens de koudere dagen

INGREDIENTEN

2 wortelen, 2 pastinaken, 4 aardperen, 1 bol knoflook, 3 el salie, 40 g walnoten (grofgehakt), 2 sneden bruin brood, 4 kipsatés, boter, olijfolie, peper, zout, Voor de dressing:, 200 ml yoghurt, 2 el fijngehakte basilicum, 2 el fijngehakte bieslook, 2 el limoensap, 1 el witte wijnazijn

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 21-01-2022
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min

Recepten Alfa

Lekkere recepten van Alfa bier.

INGREDIENTEN

Zie bijlage

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 21-01-2022
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min

Roomsoep à la Du Barry

De lievelingssoep van de maîtresse van Lodewijk XV

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 preiwitten, 2 eidooiers, 40 cl kalfsfond (bokaal), 15 cl room , 1.5 eetl. bloem, 1 el boter

  • Frans Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-01-2022
  • Frans Soep
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top