1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (397.157)

  • Eigen recept

Pekelvlees. Voor broodje Halfom. Maar ook lekker bij stamppot etc.

Dit is het resultaat van vaak proberen. Via bestaande pekelvlees, corned beef en pastrami recepten hier op uitgekomen. En de Sous Vide bereiding i.p.v. langzaamgarend in oven, crockpot of pan is geweldig.Meer fotoos volgen.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees, borststuk., 3 grof gehakte teentjes knoflook;, 3 tl., mengsel, mosterzaad, koreander korrels , piment korrels, fijngestampt in de vijzel;, 1verkruimeld laurierblad;, mespunt kruidnagel poeder;, mespunt nootmuskaat poeder, 1 tl. grofgemalen zwarte peper;, 70 gram grof zeezout;, 35 gram rietsuiker;, 1 tl. gehakte verse gember;, 1 tl. salpeter, 1/2 liter water, ca. een halve liter aan ijsblokjes.

  • Nederlands Brood
  • > 120 min
  • Geplaatst op 17-09-2020
  • Nederlands Brood
  • > 120 min
Kippensoep op grootmoeders wijze

Kippensoep op grootmoeders wijze

Kippensoep zoals grootmoeder ze vroeger maakte 

INGREDIENTEN

4 kippenboutjes, 2 uien, 2 lookteentjes, 3 wortelen, 1 prei, 1 bleekselderij, 3 liters water, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 10 peperbol (gekneusd), 3 kruidnagels, zout

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-09-2020
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Waterzooi van kabeljauw en witloof

Waterzooi van kabeljauw en witloof

Heerlijke waterzooi die makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

6 witloof (stronkjes), 2 wortelen, 1 preiwit, 3 eetlepels boter, 1 liter visbouillon, 1 kilogram mosselen (gekookt), 400 gram kabeljauw (filets,in blokjes), 100 gram grijze garnalen (gepeld), 2 eierdooiers, 2 deciliter room, 1⁄2 citroen (het sap), 3 eetlepels peterselie (fijngesneden), peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-09-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Pompoensoep met zoete aardappel

Pompoensoep met zoete aardappel

Lekkere soep die we op een makkelijke wijze kunnen 'omtoveren' tot Halloweensoep 

INGREDIENTEN

500 gram pompoenen (in stukken), 1 zoete aardappel (in stukken), 2 uien (grof gesneden), 1 liter kippenbouillon, 200 milliliter kokosroom, 2 lookteentjes (fijngehakt), 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel kurkuma, olijfolie, peper, zout, Voor de Halloween-versie : , 200 milliliter kokosroom, 6 zwarte olijven

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-09-2020
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Brocamole of de ' lichte guacamole van broccoli '

Brocamole of de ' lichte guacamole van broccoli '

 De brocamole of de met broccoli verrijkte guacamole wordt jouw favoriete dip. Deze variant is nóg gezonder en bevat nog minder calorieën. 

INGREDIENTEN

250 gram broccoli (roosjes), 60 milliliter Griekse yoghurt, rode peper (ontpit en fijngehakt, naar smaak), 1 rode ui (fijngehakt), 1⁄2 lookteentje, 1⁄2 eetlepel koriander, 1 eetlepel limoen, peper, zout

  • Belgisch Borrelhapje
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 17-09-2020
  • Belgisch Borrelhapje
  • 0-10 min
Aardappel-preisoep met zalm

Aardappel-preisoep met zalm

Makkelijk, feestelijk, maar bovenal een lekkere soep 

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen (bloemige, geschild, in blokjes), 400 gram prei (in ringen), 1 ui (grof gehakt), 1 lookteentje (geperst), 1200 milliliter groentebouillon, boter, peper, zout, Voor de topping : , 300 gram zalm (in reepjes), 2 eetlepels dille (fijngehakte), 120 milliliter room

  • Belgisch Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-09-2020
  • Belgisch Soep
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Panzanella (Broodsalade) met chipolataworstjes

Een frisse Italiaanse salade, lekker om in de zomer op tafel te zetten!

INGREDIENTEN

2 foccacias paprika-olijf (in totaal ongeveer 330 gram), 5 tomaten, 1 komkommer, 300 gram gegrilde paprika, 6 el olijfolie, 1 el rodewijnazijn, 10 Chipolata- of merguezworstjes, 1 rode ui, 2 tl kappertjes, Bak-en-braad

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-09-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Sperzieboontjes met een knapperige  Aziatische  invloed.....
  • Eigen recept

Sperzieboontjes met een knapperige Aziatische invloed.....

Manlief had zijn zinnen gezet op sperzieboontjes. Ik wilde ze dan wel eens op een andere manier bereiden en bedacht een Aziatische variant erop.  Met rode peper, knoflook,  sjalot en gember en een scheutje ketjap met op het laatste verse knapperige, heet afgespoelde  taugé erdoor. Het smaakte ons beiden voortreffelijk.Eerder bedacht  ik ook  verse spinazie met taugé. Dit gerecht maak ik geregeld.https://www.smulweb.nl/recepten/1465433/Gezonde-wok-spinazie-met-een-lichte-bite

INGREDIENTEN

300 gram sperzieboontjes schoongemaakt en gehalveerd, 125 gram taugé, 1 forse teen knoflook gesnipperd, 1 sjalot gesnipperd, 2 cm gember geschild en gesnipperd of geraspt, 1/2 rode peper gesnipperd, 1 el zonnebloem olie , scheutje ketjap

  • Aziatisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 16-09-2020
  • Aziatisch Bijgerecht
  • 10-20 min
Ovenschotel andijvie met ham kaas en tomaat
  • Eigen recept

Ovenschotel andijvie met ham kaas en tomaat

Het idee voor deze andijvieschotel pikte ik op internet.  Op deze manier is de andijvie koolhydraatarm.De andijvie op een andere manier bereid dan vermeld in het recept op internet omdat andijvie zo vaak erg nat blijft en dat heb ik zo zien te voorkomen. Verder heb ik andere kruiden en tomaatjes toegevoegd. Je kunt - als je dat lekkerder vindt - natuurlijk ook voorgekookte aardappelplakjes aan deze schotel toevoegen. Doe dan een laag aardappelplakjes onderin de schotel en een laag aardappelplakjes helemaal bovenop. Dan zou ik er ook nog wat geraspte kaas over strooien. Misschien nog lekkerder.

INGREDIENTEN

500 gram fijn gesneden andijvie , 2 tomaten zonder vel en pitjes in kleine blokjes, 1 eetlepel (room)boter , 1 eetlepel bloem, 1 klein sjalotje gesnipperd, zout en peper , nootmuskaat , paar druppels maggi aroma, 100 gram plakjes jong belegen kaas , 100 gram dunne plakjes achterham

  • Nederlands Ovenschotel
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 16-09-2020
  • Nederlands Ovenschotel
  • 10-20 min
Currywurst saus

Currywurst saus

Oost-Duits recept voor Currywurst saus. 

INGREDIENTEN

2 el Olijfolie, 2 Ui, 1 el Tomatenpuree, 250 gr Ketchup, 2 el Honing, 3 el Balsamico azijn, 1/2 El Ketjap Manis, 1 tl Chilipoeder, 2 el Kerriepoeder, 50 Ml Water

  • Duits Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 16-09-2020
  • Duits Saus/dressing
  • 0-10 min

Appelrijst

Het is een aangepast recept, waarvan de basis ligt in de oude Prisma Recepten Encyclopedie uit 1971

INGREDIENTEN

2 ons rijst, 2 stevige appels in blokjes, 1 ui gesnipperd, 3 eetlepels rozijnen, 2 ons champignons, ongeveer 3 eetlepels groene en/of zwarte olijven, handje noten, 2 ons ham of spelblokjes, peper , kerrie, wololie

  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-09-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Salade XL sharing

Salade XL sharing

Warme geroosterde groenten van de grill/BBQ, een lekker bijgerecht 

INGREDIENTEN

1 gele paprika (in brede repen), 1 zoete aardappel (in plakken), 2 rode uien (in dikke ringen), 1 aubergine (in plakken), 1 courgette (in plakken), 2 lookteentjes (geperst), 30 gram parmezaanse kaas, 4 eetlepels balsamicoazijn, 40 gram pijnboompitten, 1 theelepel fijne suiker, bosje munt, olijfolie, peper, zout

  • Vegetarisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-09-2020
  • Vegetarisch Bijgerecht
  • 20-30 min
Braai broodjes op z'n Italiaans

Braai broodjes op z'n Italiaans

Italiaanse croques/tosti van de grill/BBQ

INGREDIENTEN

4 sneetjes brood (bruin of wit), 40 gram mozzarella (geraspt), 1 tomaat (klein, in plakjes), 2 eetlepels passata, 2 plakjes salami, 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogde), handvol basilicumblaadjes, boter, peper, zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 16-09-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Braai broodjes met guacamole

Braai broodjes met guacamole

Deze pittige zuid afrikaanse croques/tosties van de grill / BBQ smaken heerlijk 

INGREDIENTEN

4 sneetjes brood (bruin of wit), 40 gram cheddar (geraspt), 20 gram pijnboompitten, 1 eetlepel limoensap, 1 rode ui (klein), 1 avocado, 1⁄2 theelepel cayennepeper, 1 chilipeper (fijngehakt), 1 lookteentje (geperst), handvol koriander, boter, zout

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 16-09-2020
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
One pot mac&cheese met scampi's, Gruyère kaas en Parmezaanse kaaskorst

One pot mac&cheese met scampi's, Gruyère kaas en Parmezaanse kaaskorst

Niet alleen de kinderen zijn er gek van .....

INGREDIENTEN

500 gram scampi's (schoongemaakt), 50 gram parmezaanse kaas (geraspt), 225 gram Gruyère-kaas (geraspt), 350 gram pasta (kleine), 600 milliliter water, 500 milliliter melk, 30 gram bloem, 120 gram panko, 50 gram boter, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 lookteentjes, olijfolie, peper, zout

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-09-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vulkaan van witloofpuree (met varkenshaasje)

Vulkaan van witloofpuree (met varkenshaasje)

Niet alleen de kinderen zullen dit lekker vinden......

INGREDIENTEN

1 kilogram aardappelen (puree), 600 gram varkenshaasjes, 1 vleesbouillon (blokje), 4 witloof (stronkjes), 120 milliliter melk, 1 eetlepel bloem, 1 eetlepel suiker, snuifje nootmuskaat, boter, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 16-09-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Kriel in schil met sperziebonen en tomaat

Van origine was dit een eenpansgerecht binnen het gezin, wanneer we aan het kamperen waren. Twee pannen zijn echter iets sneller, maar het maakt het niet minder lekker! Wanneer we terugkwamen van een dag touren in de omgeving, konden we een gerecht met pit gebruiken, en dat geeft de vele knoflook zeker. Als je niet zo'n fan bent van een sterke knoflooksmaak, kun je ook iets minder teentjes gebruiken.

INGREDIENTEN

1kg krieltjes in de schil, 500g sperziebonen, 4 tomaten, 3 grote uien, 4 tenen knoflook, 300g gerookte spekreepjes

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Vegetarische zoete-aardappelstamp met snijbonen

Recentelijk zijn mijn vriend en ik begonnen met wat bewuster eten en proberen we vier dagen per week vegetarisch te eten. Niet dat we daar veel ervaring mee hadden... Deze stamppot was een van de eerste gerechten die we probeerden, en het was een zeer geslaagd experiment!

INGREDIENTEN

1,5kg zoete aardappelen/bataten, 25g margarine/ongezouten roomboter, 2 tenen knoflook, 1 tl chilipoeder, 1 el kerriepoeder (zelf gebruik ik een wat pittigere variant), 2 tl paprikapoeder, 600g snijbonen (voorgesneden), 200g gegrilde paprika uit pot, 2 rode uien, 4 groenteschijven, 1 blokje groentebouillon, Zwarte peper, Zonnebloemolie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Kip in oestersaus

Een aantal jaar terug, toen ik voor het eerst op kamers in Enschede woonde, ging ik regelmatig naar de overkant van de straat, waar een erg goed Chinees afhaalrestaurant zat. De kip Sze Chuan was daar echt goddelijk, en toen ik later naar Groningen verhuisde, heb ik geprobeerd het zelf na te maken... dát lukte niet bepaald. Máár, er kwam wel iets anders lekkers uit, namelijk deze mie met een heerlijke zoetpittige saus die nu regelmatig op tafel komt!

INGREDIENTEN

300 gram roerbakmie (uit pak, niet voorgekruid), 300 gram kipdijfilet, 1 flesje oestersaus (à 175mL), 1 tl chilipoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 paprika's, 2 grote uien, 1 grote winterpeen (naar smaak geschrapt of ongeschrapt), 2-3 tenen knoflook, Zonnebloemolie, Zwarte peper

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Kip in oestersaus

Een aantal jaar terug, toen ik voor het eerst op kamers in Enschede woonde, ging ik regelmatig naar de overkant van de straat, waar een erg goed Chinees afhaalrestaurant zat. De kip Sze Chuan was daar echt goddelijk, en toen ik later naar Groningen verhuisde, heb ik geprobeerd het zelf na te maken... dát lukte niet bepaald. Máár, er kwam wel iets anders lekkers uit, namelijk deze rijstemie met een heerlijke zoetpittige saus die nu regelmatig op tafel komt!

INGREDIENTEN

300 gram roerbakmie (uit pak, niet voorgekruid), 300 gram kipdijfilet, 1 flesje oestersaus (à 175mL), 1 tl chilipoeder, 1 tl gemberpoeder, 3 paprika's, 2 grote uien, 1 grote winterpeen (naar smaak geschrapt of ongeschrapt), 2-3 tenen knoflook, Zonnebloemolie, Zwarte peper

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Mexicaanse maissoep
  • Eigen recept

Mexicaanse maissoep

Heerlijk soepje dat ik altijd maak als onderdeel van een Mexicaanse maaltijd.

INGREDIENTEN

1 ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngesnipperd, 1 blikje mais, 1 liter bouillon van een blokje (groente of kip), Rood pepertje of Chilivlokken naar smaak als je van pittig houdt, 1/2 rode paprika in kleine blokjes (brunoise), Olie

  • Mexicaans Soep
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Mexicaans Soep
  • 10-20 min
Gestoofde riblappen in oriëntaalse saus met ananas en honing
  • Eigen recept

Gestoofde riblappen in oriëntaalse saus met ananas en honing

Verrassende combinatie van smaken met een zachte zoet-pittige ondertoon waar je kerrie in ondekt.

INGREDIENTEN

750 gr Riblappen, 4 el Olie, 2 el Ketjap Manis, 1 el Gembersiroop, 4 el Honing, 2 el Ananassap, 400 ml Kippenbouillon , 400 gr Ananasblokjes, 2 Rode uien, 5 Knoflooktenen, 2 Lombok, 5 Trostomaten, 1 Rode paprka, 1 Winterpeen, 2 Salamblad, 1 Rozemarijn takje, 1 el Kerriepoeder, 1 tl Ketoembar, peper en zout uit de molen, 3 el Maïzena , 2 el Bloem

  • Indonesisch Ovenschotel
  • > 120 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Indonesisch Ovenschotel
  • > 120 min
  • Eigen recept

Romige pasta met paddestoelen

Deze pasta met paddestoelen is lekker romig.. en vega! 

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 1 el olijfolie, 250 g gesneden kastanjechampignons, 300 g farfalle, 450 g biologische tuinerwten, 250 ml Blue Band kookroom, 20 g bieslook, 80 g Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Pittige Aziatische zalmcurry zonder room of kokosmelk slank en snel
  • Eigen recept

Pittige Aziatische zalmcurry zonder room of kokosmelk slank en snel

Dit recept is voor een deel zelf bedacht en voor een deel van Culy.nl.Ik heb behoorlijk wat aan het recept veranderd. Wie toch het originele recept van Culy wil zien of maken? De link staat bij "leuke tips".De saus voor deze curry (zonder currypasta`s !) maak je in een korte tijd. De zalm gaart in een paar minuten in de saus. Tussendoor nog wat rijst koken en dan SMULLEN maar !.

INGREDIENTEN

1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie, 1 rode ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, ½ rode Spaanse peper, zonder pitjes in kleine stukjes, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 theelepel geelwortel (kurkuma), ½ blikje tomatenblokjes (plm. 200 gram), 1 theelepel geraspte citroenschil, Zout, zwarte peper, 250 ml kippenbouillon (1/2 verkruimelde tablet), 1 eetlepel (acacia)honing, sap van ½ citroen, 350 gram zalmfilet zonder vel, in stukjes van plm 2 à 3 cm., 2 lente-uitjes in ringetjes, 1 klein sjalotje in hele smalle reepjes, gehakte peterselie naar smaak

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Roergebakken spruitjes met pittige runderreepjes lekker oosters
  • Eigen recept

Roergebakken spruitjes met pittige runderreepjes lekker oosters

Sprtuijes in een lekkere pittig zoete ketjapsaus met runderreepjes. Lekker met rijst. Zo smaken spruitjes heel anders.

INGREDIENTEN

400 gram spruitjes, schoongemaakt, 200 gram runder-reepjes , 1 + 1 eetlepels zonnebloemolie , 1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap), 2 sjalotjes, gesnipperd , 1 theelepel donkere basterdsuiker , Paar druppels citroensap, ½ rode peper, zonder pitjes, kleingesneden, Zout, peper

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Eigen recept

pakistaanse kebab met Indiase bloemkool en yoghurt tandoori saus

Dit recept is een bestaand recept uit de Pakistaanse/ Indiase keuken.Ik heb er zelf een twist aan gegeven door er, of dingen aan toe te voegen of juist weg te laten.  

INGREDIENTEN

1kg gehakt, 1el chilipoeder, 1 thl kurkuma, 1 thl komijnzaad, 2 laurierblaadjes , 3 etl zout, 1 etl Garam Masala , 1 etl verse Gember, 1 paprika , 2 uien, 2 grote scheppen Cocos olie, 1 ei , 1 etl bloem, 2 teentjes knoflook, INDIASE BLOEMKOOL, 1 bloemkool, 3 wortels, 1 stukje gember, 1 ui, 1 thl korianderpoeder, 1 steranijs, 1 thl komijn , 1 thl kaneel poeder/of kaneelstokje, 1etl kurkuma, 2 knoflookteentjes, 1 etl cocos olie, Yoghurt met mint, 3 koffiekopjes yoghurt, 8 blaadjes mint, peper , 2thl zout, half teentje knoflook, 1 thl tandoori kruiden

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus

Gestoofde varkenslappen in pikante zoetzure saus

De varkensreepjes korter stoven en daarna frituren en je hebt Babi Pangang.

INGREDIENTEN

6 ons Hamlappen, 3 el Olie, 3 el Ketjap Manis, 1 el Gembersiroop, 2 Maggi kubussen voor 250 Ml bouillon, 1 el Keukenstroop, 1 Ui, 1 Sereh, 5 Tenen knoflook, 2-5 Lomboks, 1 tl Sambal Badjak, Blik tomatenpuree van 140 gr, 3 el Basterd suiker, 1 tl Peper, , 2 tl zout, , 3 tl paprikapoeder, 3 tl 5-Spice powder, Scheutje wijn-azijn

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  • > 120 min
Croque Monsieur Tropical

Croque Monsieur Tropical

Lekkere croque, net iets anders 

INGREDIENTEN

8 sneetjes brood, 150 gram kip, 1 theelepel kippenkruiden, 4 plakjes ananas, 120 gram Berloumi (in plakjes), 2 lente-uitjes (in stukken van 3 cm), 150 milliliter barbecuesaus, boter

  • Belgisch Lunch/Brunch
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Belgisch Lunch/Brunch
  • 10-20 min
Vitello tonato salade

Vitello tonato salade

Lekkere vitello tonato salade met verkensgebraad ; lekker op een koude schotel of als broodbeleg

INGREDIENTEN

200 gram varkensgebraad (fijngesneden), 150 gram tonijn (uit blik), 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels kappertjes, 1 theelepel mosterd, 1 scheutje olijfolie, 3 ansjovissen (filets), 2 eierdooiers, peper, zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
Salade smos

Salade smos

Lekker als bijgerecht in een koude schotel of als broodbeleg

INGREDIENTEN

100 gram erwtjes (diepvries, geblancheerd), 2 eetlepels zilveruitjes (op azijn, fijngehakt), 100 gram oude kaas (fijngesneden), 2 eieren (hardgekookt, geprakt), 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 1 tomaat (ontpit, in blokjes), 6 eetlepels mayonaise, peper, zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 0-10 min
Klassieke eiersalade

Klassieke eiersalade

lassieke versie van de eiersalade die als broodbeleg of als bijgerecht geserveerd kan worden 

INGREDIENTEN

5 eieren, 4 eetlepels mayonaise (met mosterd), handvol bieslook (fijngesneden), 2 theelepels Dijon mosterd, peper, zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 0-10 min
Gezonde eiersla met avocado

Gezonde eiersla met avocado

Lekker, makkelijk en gezond

INGREDIENTEN

6 eieren, 2 avocado's (rijpe, gepeld en geprakt), 1 eetlepel citroensap, oregano, peper, zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min

Mediterraanse eiersalade

Eiersalade uit de mediterané

INGREDIENTEN

6 eieren, 8 eetlepels zongedroogde tomaten (fijngesneden), 8 eetlepels olijven (fijngesneden), 1⁄2 komkommer (fijngesneden), 120 milliliter Griekse yoghurt, 1⁄2 rode ui (fijngesneden), 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel oregano, 1 theelepel komijn, peper, zout

  • Frans Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Frans Bijgerecht
  • 10-20 min
Eiersalade met bacon & truffel

Eiersalade met bacon & truffel

Lekkere eiersalade de luxe

INGREDIENTEN

6 eieren, 1 eetlepel bieslook (gesnipperd), 2 theelepels currypoeder, 2 theelepels truffelolie, 4 eetlepels mayonaise, 150 gram bacon of ontbijtspek, 1 ui (klein), peper, zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
Eiersalade met walnoot en appel

Eiersalade met walnoot en appel

Lekkere pittige eiersalade met appel en walnoten 

INGREDIENTEN

6 eieren, 4 eetlepels walnoten (fijngehakt), 1 appel (frisgroene, in stukjes), 1 stengel selder (in stukjes), 1 theelepel currypoeder, 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels rozijnen, peper, zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-09-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
Aardappelgratin (Gratin dauphinoise)
  • Eigen recept

Aardappelgratin (Gratin dauphinoise)

De aardappel moet toch wel de meest diverse en geacepteerde groente zijn in ons dagelijkse leven. Het recept komt voor het grootste gedeelte van mijn oma, echter naar eigen smaak geperfectioneerd en geoptimaliseerd met commentaar van de eters door de jaren heen. Perfect bijgerecht naast een goed stuk vlees en echte hollandse groente zoals boontjes of erwten. 

INGREDIENTEN

1KG (geschild) Vast kokende aardappelen, 1 Kipbouillon blokje, 1 Groentebouillon blokje, 200ML Slagroom, 100ML Creme Fraiche, 300ML Volle melk, 10Gram Boter, 3 Teentjes knoflook, 2-3 Laurierbladen, 200Gram Gegratineerde Emmentaler kaas, 1 Theelepel nootmuskaat, 1 Theelepel thijm, Peper, Zout

  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-09-2020
  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
Knolselderij met venkel en zalm uit de oven.
  • Eigen recept

Knolselderij met venkel en zalm uit de oven.

Ik eet koolydraatarm, maar het is erg lekker om op de bodem of ernaast geserveerd aardappelpuree erbij te doen.En voor de rest kun je ruimschoots varieren met dit recept, en zonder de vis is het ook een lekker bijgerecht.

INGREDIENTEN

1 Grote knolselderij, 1 Kleine venkel, 2 Zalmfilets, 1 Citroen, Olijfolie, Verse dille, Gedroogde munt, Uienpoeder, knoflookpoeder, Peper, Zout, 1 Zakje vis dille saus, Een paar witte druiven in plakjes

  • Frans Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-09-2020
  • Frans Ovenschotel
  • 30-60 min
Plaattaart met vijgen
  • Eigen recept

Plaattaart met vijgen

Vijgen! Yes, ze zijn er weer. Ik combineer ze met honing, Gorgonzola en Prosciutto op deze plaattaart.https://chivanne.nl/plaattaart-met-vijgen/

INGREDIENTEN

4 vijgen , 1 bladerdeegrol op rol , 125 mascarpone , 150 gorgonzola , 100 gram Prosciutto ham , 1 eetlepel honing , handjevol rucola , peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-09-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Tournedos Rossini met een  feestelijke twist op het klassieke recept

Tournedos Rossini met een feestelijke twist op het klassieke recept

Dit recept geeft een unieke twist aan het klassieke recept van tournedos Rossini door te serveren met truffelsaus en eendenlever.

INGREDIENTEN

4 stukken filet pur, 100 g eendenlever (in een stuk), 6 aardappelen (nicolas), 1 takje tijm, 1 teentje knoflook, 3 dl kippenfond, 1 dl truffelsap, 8 stronkjes witloof uit volle grond, snuifje muskaatnoot, 6 sneetjes eekhoorntjesbrood, boter, peper en zeezout, Voor de truffelsaus:, 3 dl runderbouillon, 4 eetl truffelsap, 1 eetl gehakte wintertruffel, 5 cl madera, 1 blaadje laurier, 1 blaadje salie, boter, peper en zeezout

  • Frans Feestmaaltijd
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 14-09-2020
  • Frans Feestmaaltijd
  • 60-120 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top