1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (404.150)

Linguine met gegrilde groente en rucola pesto

Linguine met gegrilde groente en rucola pesto

Mijn dochter attendeerde mij op dit slanke en bovendien vegetarisch gerecht van Project Gezond. Geregeld geven we elkaar tips over bepaalde gerechten. Bij haar hadden ook de kinderen ( 9 en 12) gesmuld van dit gerecht. Oké, de asperges vonden ze wat minder, maar alles gegeten en zo leer je dus ook meer variatie in groente te eten. Op advies van onze dochter dus dit gerecht vandaag gemaakt. Super lekker en gemakkelijk en snel te maken. En bovendien nog slank ook, want dit gerecht bevat slechts 488 kcal.

INGREDIENTEN

20 ml olijfolie( 30), 40 gr Parmezaanse kaas, 20 gr amandelen, 40 gr rucola, 10 gr basilicum, 1 teentje knoflook, 5 ml citroensap, 120 gr spaghetti of pasta naar keuze( linguine), 1 rode paprika schoon in brede repen, 200 gr groene aspergetips

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-03-2023
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Keukensloofje47
Koolsoep voor gewichtsverlies

Koolsoep voor gewichtsverlies

Deze Oostenrijkse "Krautsuppe " zou ons doen vermageren.....gezond en lekker ! 

INGREDIENTEN

1 krop witte kool, 3 paprika's (rood, geel en groen), 1 1/2 uien, 1 bosje bleekselderij, 1 blik tomaten (gepeld), 2 groentebouillon bouillonblokjes (of meer afhankelijk van de hoeveelheid water), peper, 1 snufje chilipoeder (optioneel), komijn (optioneel)

  • Oostenrijks Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-03-2023
  • Oostenrijks Soep
  • 20-30 min
marcdepester
Daslookroomsoep met aardappelen

Daslookroomsoep met aardappelen

Makkelijke en lekkere soep uit de Oostenrijkse keuken : Bärlauchcremesuppe mit Kartoffelen" . 

INGREDIENTEN

400 gram aardappelen, 1 ui, 800 ml groentebouillon, 150 g wilde knoflook, 3 el olijfolie, 1 el boter, Zout, peper, 1 scheutje slagroom

  • Oostenrijks Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-03-2023
  • Oostenrijks Soep
  • 20-30 min
marcdepester
Varkenstongen in ansjovissaus

Varkenstongen in ansjovissaus

Deze' Schweinenzunge in Sardellensauce ' smaken ongelooflijk lekker

INGREDIENTEN

Voor de varkenstong:, 1of meer varkenstong (gerookt), soepgroente, wortels, selderij, Peterselie, Prei, peperkorrels, 1 stuk laurierblad, tijm, Zout, Voor de ansjovissaus:, 4 ansjovisfilets, kappertjes, 1/2 liter zure room, 2 tl meel, Zout, peper, citroensap, droge witte wijn

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-03-2023
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Gebakken kippenlevertjes

Gebakken kippenlevertjes

Makkelijk en super lekker deze gebakken kippenlevertjes uit Oostenrijk die we als hofdgerecht of borrelhap kunnen serveren 

INGREDIENTEN

500 g kippenlevertjes, 2 eieren, bloem, paneermeel, Zout

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-03-2023
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Oostenrijkse kippenlevertjes

Oostenrijkse kippenlevertjes

Super lekker dit gerecht van kippenlevertjes 

INGREDIENTEN

500 g kippenlevertjes, 4 appels, citroensap, 40 gram boter, 1 glas appelbrandewijn (groot) ( appel schnapps ), 2 sjalot uien, 125 ml slagroom, 1 kopje crème fraîche, peterselie (gehakt), Zout, Peper (uit de molen)

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-03-2023
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Karinthische Kaasnoedels

Karinthische Kaasnoedels

Kaasnoedels uit Karinthië smaken super lekker ! 

INGREDIENTEN

Voor het pastadeeg:, 400 gram tarwebloem, 1 ei, 150 ml water (hoeveelheid aanpassen), 1 el olijfolie, ei (om te poetsen), Voor de vulling:, 500 gram kwark, 130 g broodje (in blokjes), 70 gram boter, 200 ml melk, 50 g uien (gehakt), 100 g aardappelen (gekookt, geschild), 2 el keukenkruiden (naar keuze, klassiek: munt en kervel), Zout, peper, Voor de garnering:, 80 g boter (gesmolten), bieslook (fijngehakt)

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-03-2023
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
  • Eigen recept

gezwam met spruitjes

In mijn gezin ben ik de enige die spruitjes eet. Toen ik een keer alleen was met eten, en zin had in spruitjes maar niet gewoon gekookt, heb ik dit gemaakt met spullen die ik nog in de koelkast had liggen. Ik ga het zeker nog een keer maken.

INGREDIENTEN

olijfolie, 2 kleine uien, 500 gram spruiten, 150-200 gram oesterzwammen, seroendeng, zout , peper, kerrie, knoflook(poeder), agavesiroop, ketjap, chilivlokken

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-03-2023
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Beetjeaandekook
Caloriearme verrukkelijke Franse uiensoep

Caloriearme verrukkelijke Franse uiensoep

Doordat de uien een twintigtal minuten op een zacht vuurtje karamelliseren krijgt deze soep een rijke zoete smaak. Eenvoudig met maar enkele ingrediënten te maken.Deze zachte uiensoep is dus prima van smaak , vegetarisch en ook nog eens caloriearm. Per 100 ml bevat deze soep slechts 39 Kcal. In totaal heb je een hoeveelheid van 1250 ml aan soep en dat is voldoende voor 2 à 3 personen . Deze  lichte soep kan als voorgerecht , of bij de lunch geserveerd worden en zelfs als hoofdgerecht met een lekker broodje voor erbij en een toetje na. Wij hebben ervan gesmuld. Top Soepje !

INGREDIENTEN

375 gr uien in dunne kwart ringen ( van 500 gram ongeschilde uien), 25 gr roomboter, 2 teentjes knoflook gehakt, 20 gr bloem, 50 ml witte wijn, 1 liter groentebouillon van 2 blokken ( minder zout), 1 laurierblad, 1 tl gedroogde tijm

  • Frans Lunch/Brunch
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 18-03-2023
  • Frans Lunch/Brunch
  • 30-60 min
Keukensloofje47
courgette-prei soep
  • Eigen recept

courgette-prei soep

Een heerlijke soep die zo op tafel stat

INGREDIENTEN

1 prei, 1 courgette, 1 teen knoflook, 1 kippenbouillontablet, verse peterselie, 2-3 lenteui, zout peper, water, scheutje olijfolie, scheut slagroom

  • Nederlands Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-03-2023
  • Nederlands Soep
  • 20-30 min
ggiea
kipshoarma
  • Eigen recept

kipshoarma

Ik wilde nu eens zelf shoarma maken.Ik had nog kipdijfilte in huis en kruiden heb ik genoeg.Het was heerlijk, dus voor mij geen kant en klare shoarma van de supermarkt meer.Het was zo lekker dat ik al aan mijn broodje was begonnen voor de foto.

INGREDIENTEN

2 kippendijen, 1 el shoarmakruiden, een halve paprika, 1 ui in stukjes, 1 teen knoflook 2 pitabroodjes, sla, knoflooksaus zelf gemaakt natuurlijk, sambal badjak, beetje olie , blokje roomboter

  • Turks Lunch/Brunch
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-03-2023
  • Turks Lunch/Brunch
  • 20-30 min
ggiea
Pina Colada Icebox-cake

Pina Colada Icebox-cake

Deze koele cake heeft alle smaken van een pina colada.

INGREDIENTEN

230 g roomkaas, 100 g banketbakkerssuiker, 1/2 theelepel rum-extract, 1 blik kokosmelk, 1 pakje instant vanillepuddingmix, 230 g bevroren slagroom topping, ontdooid, 15 volkoren crackers, 1 blik (circa 550 g )geplette ananas, uitgelekt, 150 g gezoete geraspte kokosnoot, geroosterd

  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-03-2023
  • Italiaans Nagerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Toscaanse Truffels

Toscaanse Truffels

Deze aperitieftruffel van prosciutto, vijgen en geroosterde pijnboompitten. Mascarpone en geitenkaas laten ze smeuïg in je mond smelten.

INGREDIENTEN

circa 230 g verse geitenkaas, circa 230 g mascarponekaas, 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas, 3 teentjes knoflook, gehakt, 1-1/2 theelepel olijfolie, 1-1/2 theelepel witte balsamicoazijn, 3/4 theelepel geraspte citroenschil, 6 eetlepels gehakte prosciutto, 6 eetlepels fijngehakte gedroogde vijgen, 3 eetlepels gehakte verse peterselie, 1/4 theelepel peper, circa 150 g pijnboompitten, geroosterd en gehakt

  • Italiaans Borrelhapje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-03-2023
  • Italiaans Borrelhapje
  • 10-20 min
marcdepester
  • Eigen recept

Entrecote Bordelaise

Het is een heel lekker En tegelijkertijd ook best wel simpel recept

INGREDIENTEN

2 sjalotjes , 25 cl rode wijn , Peper en zout , Tijm , 1 laurierblaadje, Bind middel, 25 cl Bouillon, Biefstuk, Boontjes, Boter, Olijf olie

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-03-2023
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Maxime_knotter
  • Eigen recept

Maxime's Hamburgers

Heel lekker en luchtig maar wel voedzaam.

INGREDIENTEN

600 gram tartaar , 1 ui, 3 eetlepels tomatenketchup , 3 eetlepels worcestersaus , Peper en zout , 1 ei, Paneermeel of gebakken brood , Ruime hoeveelheid Bieslook , 6 broodjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 17-03-2023
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Maxime_knotter
Guinness BEER STEAK SAUCE!

Guinness BEER STEAK SAUCE!

Het is vandaag natuurlijk St, patricks day!  dat is altijd op de 17de van maart.daar moet wel even een goed maal bij, met een saus waar je het liefst vanuit de pan lepelt.

INGREDIENTEN

1 flesje guinness , 340 gr. Ketchup, 1 el. Worcestershire Sauce, 1 el. bruine suiker, 1 tl. Chili poeder mild , 5 tl. knoflook poeder ( of 2 tl. pasta ), 4 tl. zout, 4 tl peper, Vlees naar keuze : t-bone, biefstuk , piccana , ossenhaas etc.

  • Iers Saus/dressing
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 17-03-2023
  • Iers Saus/dressing
  • 10-20 min
hans3333
Japanse kerriesoep met ei en gehakt

Japanse kerriesoep met ei en gehakt

Het is eigenlijk een mix van pokebowl en soep oftewel slurpen en eten, Origineel is puur varkens gehakt dat zal je bij je slager moeten halen, daarom de titel met gehakt , halfom, rund vega , maak er je eigen versie van. 

INGREDIENTEN

2 l runderbouillon, 1 el zonnebloemolie, 2 dikke bosuitjes, het wit fijngesneden en het groen in dunne lange sliertjes, 100 g boter, in blokjes, 100 g bloem, 2 el currypoeder, 1 el mirin, 1 el sake, 1 tl donkere sojasaus, 4 eieren, op kamertemperatuur, 270 g udonnoedels gaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking, norivellen en bonitovlokken ( optioneel ), gehaktmix:, 3 el zonnebloemolie, 500 g varkensgehakt ( of naar keuze ), 2 cm (± 10 g) verse gemberwortel, fijngeraspt, 1 el mirin, 1 el donkere sojasaus, 3 el sake, 2 tl suiker

  • Japans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-03-2023
  • Japans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
hans3333
Italiaans Paasbrood

Italiaans Paasbrood

Zacht, warm, geurig, eierachtig, heerlijk paasbrood, liefdevol met de hand gekneed in de Italiaanse keuken. Lekker als  ontbijt, lunch en diner.  De makkelijkste manier is alles in de broodmachine . We geven echter ook de klassieke bereiding . 

INGREDIENTEN

1 pakje (2 1/4 theelepels) droge gist ( instant gist), 600 g broodmeel, 60 g kristalsuiker, 1/2 theelepel zout, 3 eieren, 1 eetlepel gesmolten boter , 12 cl melk, (kamertemperatuur)

  • Italiaans Brood
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 17-03-2023
  • Italiaans Brood
  • 60-120 min
marcdepester
Ierse olifanten oren

Ierse olifanten oren

Irish Elephant Ears zijn hartige hapjes van bladerdeeg gevuld met Ierse Dubliner-kaas en peterselie. Ze zijn geweldig met bier, wijn of een drankje tijdens het cocktailuurtje, of als go-along voor soep of salade.

INGREDIENTEN

1 vel bevroren bladerdeeg, ontdooid, 2 theelepels Dijon-mosterd, 50 g geraspte Dublin-kaas ( zie toelichting bij de tips), 1-2 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Iers Borrelhapje
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-03-2023
  • Iers Borrelhapje
  • 30-60 min
marcdepester
Tonijn tosti

Tonijn tosti

Heerlijke tosti tonijn 

INGREDIENTEN

280 g tonijn uit blik in natuurlijke olie ( uitgelekt), 1 ui, gehakt, 1/2 selderij stengel, gehakt, 1 teentje knoflook , fijngehakt, 1 el peterselie, gehakt, 4 el Mayonaise, 3 el Extra Vierge Olijfolie, 75 g Mozzarella, versnipperd, Brood, gesneden, zachte boter , Zout en peper naar smaak

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 17-03-2023
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
marcdepester

Kabeljauw ovenschotel met groente en mosterdsaus
  • Eigen recept


Kabeljauw ovenschotel met groente en mosterdsaus

Smaakvol en snel en ideaal om kleine restjes groente te verwerken. Kabeljauw is nogal aan de prijs en zeker de haas. Filet of andere stevige witvis is prima te gebruiken.

INGREDIENTEN

2 stuks kabeljauwhaas van 150 gram droog gedept en met peper en zout naar smaak bestrooid., 1 winterpeen in dunne plakjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1 teen knoflook in plakjes, 100 gram kastanjechampignons in kwarten, 1 stuk paprika in stukjes, 1 el grove mosterd of mosterd naar keuze, 75 ml groentebouillon , 100 ml koksroom, peper en zout naar smaak, 1 el roomboter

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 16-03-2023
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Keukensloofje47
de ultieme gehaktbal deel III

de ultieme gehaktbal deel III

 Omdat smul gister en eergister weer eens weigerde een recept te plaatsen doe ik nog maar een poging , smul is trouwens de laatse tijd wel heel erg bezig, mails worden gewoon niet beantwoord of je krijgt een standaard bla bla antwoord dat er hard gewerkt wordt, jammer dat het al 2 jaar! duurd, als jumbo zijnde zou ik me doodschamen dat je deze site gekocht hebt..Op Smul staan 6085 ( ! ) gehaktbal recepten , das veel niet allemaal puur de bal maar in pasta etc, noem het maar op. De reden dat ik deze nog nooit had gemaakt kwam omdat ik 1 ingredient niet kon krijgen.kalfsniervet, maar dikke maatjes met me slager dus die heeft dat geregeld , ik moet zeggen , damn wat een bal!  

INGREDIENTEN

4 el boter, 1 ui, gesnipperd, 450 g kalfsgehakt, 50 g kalfsniervet, fijngehakt (slager), 10 g bladpeterselie, fijngehakt, 2 tl mild paprikapoeder, 1 el grove mosterd, 2 tl worcestersaus, 1 ei, geklutst, 50 g paneermeel, 1 tl zout, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 350 ml kalfsbouillon

  • Nederlands Bijgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 16-03-2023
  • Nederlands Bijgerecht
  • 60-120 min
hans3333
Gegrilde tonijn met tomatenboter en linguine

Gegrilde tonijn met tomatenboter en linguine

 Ik heb dit gerecht gemaakt en een beetje naar eigen smaak aangepast.  En ik moet toegeven, dat het verrukkelijk is als je liefhebber van tonijn bent. Ik had de witte. In de ochtend al de tomatenboter maken en dan ben je binnen 15 minuten aan het smikkelen.

INGREDIENTEN

2 stuks tonijnfilet van 175 gram, 1 flinke sjalot fijn gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 el olijfolie, 1 el tomatenketchup, 1 el fijn geknipte bieslook, 35 gram ongezouten zachte boter, peper en zout naar smaak, 120 gram linguine, ½ bouillonblokje kip( minder zout)

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 16-03-2023
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Keukensloofje47

Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk
  • Eigen recept


Licht pittig , kruidig stoofje van kip in kokosmelk

Dit kruidig kipstoofje is in vergelijking met stoofvlees van rundvlees verbluffend snel klaar en het smaakt verrukkelijk. Rode ui, knoflook, sambal badjak, tomatenpuree , kerrie en ketjap zijn de smaakmakers. Heerlijk zacht en romig gestoofd in kokosmelk. Lekker met knapperige frieten of rijst en een groente naar keuze.

INGREDIENTEN

300 gram kippendij in hapklare brokjes, 1 rode ui gesnipperd, 2 teen knoflook gesnipperd, 2 el zonnebloem ( of olie naar keuze), 2 blaadjes laurier, 1 el tomatenpuree, ½ bouillonblokje kip ( minder zout) , 200 ml kokosmelk, 2 el ketjap, 1 el sambal badjak ( of naar smaak), ½ el kerriepoeder ( of naar smaak ), peper en zout, 1 bosuitje in ringetjes, handje gefrituurde uitjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 16-03-2023
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Keukensloofje47
Bloemkool Bom

Bloemkool Bom

Toen ik dit recept zag wist ik meteen wat ik nog met mijn halve bloemkool, die ik nog had liggen, wilde gaan maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een klein bloemkooltje gebruiken.

INGREDIENTEN

halve bloemkool of een kleintje, 500 gram gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel, peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder, 100 gram ontbijtspek om de bloemkool mee te omhullen

  • Nederlands Bijgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 16-03-2023
  • Nederlands Bijgerecht
  • 60-120 min
wilmiewillemse
Tutup ( Indische pastei)

Tutup ( Indische pastei)

Deze ovenschotel klinkt Indisch, maar als je de ingrediënten bekijkt lijkt het gerecht bovenal Hollands. Pastei Tutup of Toetoep is echt zo'n gerecht, dat de Indische Nederlanders eind jaren50 in hun keuken geïntroduceerd hebben. De sambal, soe-oen en de ketjap manis laten zien, dat dit gerecht een Oosters tintje heeft.  De ene kiest voor een flinke lepel sambal voor extra pit en weer een ander strooit wat kaas over de ovenschotel. Maar worteltjes, doperwten en soe-oen gebruikt iedereen. Je kunt dit gerecht vergelijken met Indische macaroni.

INGREDIENTEN

300 gram geschilde kruimige aardappelen, 200 gr rundergehakt ( 100 h.o.h en 100 runder), 100 gram peen geschild in dunne plakjes, 80 gram tuinerwtjes ( diepvries), 50 gram soe-oen ( rijstnoedels), 2 teen knoflook gesnipperd, 1 sjalot gesnipperd, ½ el sambal oelek( 1 el sambal badjak), ½ prei in halve ringen ( 100 gram), 2 el ketjap manis, nootmuskaat naar smaak, melk , roomboter, 2 hardgekookte eieren in plakken, 1 ei geklutst, (½ kippenbouillon blokje ( minder zout))

  • Indisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 16-03-2023
  • Indisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Keukensloofje47
Pizza Vesuvius

Pizza Vesuvius

 De titel van dit recept verraadt al, dat dit een pizza met pit is. Uiteraard kun je zelf bepalen hoé pittig je deze pizza wil verorberen. Gewoon meer of minder sambal gebruiken of slechts één rode peper. Ik heb deze keer weer eens gekozen voor kant en klaar pizzadeeg van die bekende tante en met de bijbehorende saus. Normaliter maak ik deze onderstaande pizzasaus. heerlijke-zelfgemaakte-pizzasaus-van-project-gezond

INGREDIENTEN

1 rol vers pizzadeeg ( of zelf gemaakt), pizzasaus ( kant en klaar bij het deeg) ( of zelf gemaakt)***, 1 gele paprika zonder zaad en lijst in dunne reepjes, 75 gram geraspte oude kaas, 1 witte ui gepeld in halve dunne ringen, 1 rode ui gepeld in halve dunne ringen, 2 rode peper zonder zaad en lijst in reepjes, 50 gram salami in reepjes, 2 tl sambal 1 oelek en 1 badjak, 1 volle tl Italiaanse kruiden, 1 klontje ongezouten roomboter

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 16-03-2023
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Keukensloofje47
Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Een echte paasklassieker zijn natuurlijk de gevulde eitjes. Maak er dit jaar een feestje van met deze felgekleurde varianten. Lekker met een zelfgemaakte, romige vulling en een stukje gerookte zalm of ontbijtspek. Tip: maak ze samen met de kids, leuk én gezellig!

INGREDIENTEN

12 eieren, 500 ml wortelsap, 500 ml bietensap, 3 el mayonaise, 3 el volle yoghurt, Snufje kerriepoeder, 4 el fijngehakte verse bieslook, 6 plakjes Onze Trots ontbijtspek, 140 gram Vismarine gerookte Noorse zalmfilet

  • Internationaal Borrelhapje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-03-2023
  • Internationaal Borrelhapje
  • 10-20 min
Keukensloofje47
Tartiflette met seizoensvis en een pittig slaatje

Tartiflette met seizoensvis en een pittig slaatje

=18pxNeem voor deze lekkere ovenschotel een vaste witte vis die je gemakkelijk in blokjes of plakjes kunt snijden. Seizoensvis is altijd een budgetvriendelijke keuze."  Dit recept is goed voor 8 hongerige gasten 

INGREDIENTEN

1 kg witvisfilet (in seizoen, bijvoorbeeld steenbolk, schelvis, griet of pieterman), 150 g gerookte zalm, 250 g reblochon kaas, 4 aardappelen (grote), 4 sjalotten, 4 selder takjes, 40 cl room, 30 cl droge witte wijn, 1 el maïszetmeel (opgelost in 2 el koud water), boter, olijfolie, peper en zout, Voor de salade : , 1 krop eikenbladsla, 1 rode ui, 2 el gehakt bieslook, 1 tl mosterd, 1,5 el wittewijnazijn, 3 el maïsolie, peper en zout

  • Frans Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 15-03-2023
  • Frans Ovenschotel
  • 30-60 min
marcdepester
Pappardelle met zeevruchten en rode linzen

Pappardelle met zeevruchten en rode linzen

Heerlijke schotel van gamba, vongole en pappardelle in een pittige saus  

INGREDIENTEN

1 kg schelpjes (vongole), 8 gamba's, 400 g pappardelle, 1 ui, 2 knoflook teentjes, 1 chilipeper, 1/2 bosje bladpeterselie, 100 g rode linzen (gedroogd), 100 g tomatenpulp, olijfolie, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 15-03-2023
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Pasta e ceci

Pasta e ceci

Pasta e ceci is een populair gerecht in Midden- en Zuid-Italië. Het is een arm maar zeer voedzaam gerecht 

INGREDIENTEN

150 g kleine pasta (ditalini), 1 zoete ui, 3 knoflook teentjes, 1 rozemarijn takje, 1 chilipeper, 400 g tomatenpulp (blik), 400 g kikkererwten (blik), 3 ansjovisfilets, 1 liter groentebouillon, 8 el broodkruim, olijfolie, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 15-03-2023
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Zalmpannetje met spinazie en paprika-roomsaus

Zalmpannetje met spinazie en paprika-roomsaus

=18pxEenpansgerechten zijn niet alleen erg lekker, maar ook makkelijk: je hebt maar één pan nodig, dus dat bespaart je alvast heel wat afwaswerk.

INGREDIENTEN

600 g zalmfilet, 1 teentje knoflook ( geperst), 20 kerstomaten, 250 g spinazie (gespoeld), ½ bosje basilicum, 300 g gegrilde paprika's (bokaal), 350 ml sojaroom, 1/2 tl paprikapoeder, cayennepepersnuifje, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde oregano, 2 el olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 15-03-2023
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
marcdepester
  • Eigen recept

Ayam Garuda - Vuurvogel

Ik had vandaag een aantal verschillende pepers voor de zaadjes opengesneden om dat ik weer peperplanten ga telen. Toen dacht ik laat ik eens hele hete kip maken.

INGREDIENTEN

250 gram kippendijen, 1,5 rode ui, 3 teentjes knoflook, stukje verse gember, ongeveer 3cm, stukje verse kurkuma, 5 djoerut poerut blaadjes, 2 hele steranijs, 1 flinke madame jeanette, 4 rawits, 1 Jalapeno, 1 rode peper, een stukje trassi, eetlepel geconcentreerd tamarinde sap, eetlepel ketjap manis, 1,5 blokje kippenbouillon, een stukje courgette, 150 gram gebroken sperzieboontjes

  • Indisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-03-2023
  • Indisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
JeroenKleuters
Rakott Krumpli  (Hongaarse Gelaagde Aardappelen met rookworst)

Rakott Krumpli (Hongaarse Gelaagde Aardappelen met rookworst)

Rakott krumpli is een Hongaars aardappelgerecht in laagjes met rookworst en gekookt ei samen met zure room , gebakken in de oven .Vaak geserveerd als een hartig hoofdgerecht, maar het kan ook als bijgerecht of onderdeel van een meergangenmaaltijd worden geserveerd, iedereen houdt van dit gerecht!

INGREDIENTEN

450 g aardappelen, 3 Eieren + 1 Eigeel, 125g Rookworst, 225g zure room, Zout en Peper naar smaak, Boter

  • Hongaars Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 14-03-2023
  • Hongaars Hoofdgerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Sólet

Sólet

Sólet is een Joods-Hongaars gerecht dat meestal op vrijdagavond vóór de sabbat wordt bereid, 's nachts wordt gestoofd en de volgende dag als lunch wordt gegeten. De kwaliteit van dit gerecht hangt sterk af van het vlees dat je gebruikt.In dit recept gebruiken we gerookte eendenborst en ossenhaas uit de oven, maar dit gerecht wordt ook vaak bereid met gerookte eendenbout, gerookte rundertong, gerookt ganzenvlees en soms zelfs kip.

INGREDIENTEN

4 gerookte eendenborsten , 4 ossenhaasjes , 4 eieren, 200 g droge pintobonen of witte/marinebonen , 100 g Alkmaarse gort, 1 ui, 4 knoflookteentjes, 2 el Hongaarse pepers, 1 theelepel zwarte peper, 1 el meel, 2 el reuzel, ganzenvet, olijfolie of eendenvet , zout naar smaak

  • Hongaars Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 14-03-2023
  • Hongaars Hoofdgerecht
  • > 120 min
marcdepester
Vadas

Vadas

Vadas of jagersvlees is een complex en rijk gerecht met de fijne balans van zoetzure aroma's. Het vlees wordt gestoofd met veel groenten, die na het koken gepureerd worden. Zoetheid en de mooie bruine kleur van de saus komt van de karamel, mosterd en citroensap zijn de bronnen van zijn zurige smaak. De belangrijkste kruiden van vadas zijn zwarte peperkorrels, laurier en jeneverbessen, de laatste hebben een licht dennenachtige smaak met een vleugje fruitigheid en peperigheid.De traditionele vadas wordt geserveerd met zsemlegombóc/broodjes dumplings. Broodjes worden eerst in blokjes gesneden en geroosterd en vervolgens tot een dik beslag geroerd. De dumplings worden op smaak gebracht met fijngehakte peterselie en als je er een twist aan wilt geven, kun je wat geraspte gerookte kaas aan het deeg toevoegen. De kooktijd van de dumplings is ongeveer 10 minuten, maar als je op veilig wilt spelen, pak dan een bal en snijd hem doormidden om te controleren of hij gaar is.

INGREDIENTEN

6 platte steaks ( circa 900 g ), 2 eetlepels olie of reuzel, 1 ui, fijngehakt, 4 wortelen, in stukjes, 2 peterseliewortels, gehakt, een klein plakje knolselderij (ca. 80 g), fijngehakt, 50 ml droge rode wijn, 2 laurierblaadjes, 10 zwarte peperkorrels, 2 gedroogde jeneverbessen, 1-2 tl zout, 1-1,5 liter bouillon , 2 el suiker, 100 ml water, 3/4 el mosterd, 1 el meel, 3-4 eetlepels zure room, Citroensap naar smaak, Voor de broodje dumplings:, 4 oude broodjes, 200 g bloem, 150 ml water, 2 eieren, 50 g gesmolten boter, 15 g verse gist (1 1/2 tl droge gist), 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel gemalen zwarte peper, 80 g gerookte kaas, geraspt (optioneel), een bosje peterselie, fijngehakt

  • Hongaars Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 14-03-2023
  • Hongaars Hoofdgerecht
  • > 120 min
marcdepester
tweede rondetaart
  • Eigen recept

tweede rondetaart

Ik keek die  oude  boterhammen aan  en zei, ik ga jullie nog lekkerder  maken!  

INGREDIENTEN

6 ( volkoren) boterhammen in stukjes., 2 eieren, 150/175 skyr of kwark ( heb ik op de gok gedaan), `teen knoflook gesnipperd, 1 kleine ui gesnipperd, een gaar stukje visfilet in stukjes, 100 gram mais uit een blikje met vocht erbij, een flink handje broccolirijst, sambal ( Carolina Reaper bij mij) maar is niet voor iedereen geschikt. Verse pepertjes is ook lekker., kruiden naar eigen smaak, zowat alles past er bij..

  • Slanke keuken Borrelhapje
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 13-03-2023
  • Slanke keuken Borrelhapje
  • 60-120 min
kieperkokkie
Portugese Francesinha-sandwich

Portugese Francesinha-sandwich

Portugees broodje Francesinha komt uit het noorden van Portugal, met name de stad Porto. Ga er niet vanuit dat francesinha's een simpele en lichte boterhammen zijn die je eet als je wat lege ruimte in je buik hebt. Dit gerecht is ZWAAR. Ik bedoel, eet het als je honger hebt en genoeg ruimte hebt voor dit gedrocht.Brood, worstjes, vlees, ham, kaas, ei en een rijke en vlezige saus. Dit alles vergezeld van een bosje patat, dat noem ik nou een complete maaltijd!

INGREDIENTEN

8 sneetjes brood, 4 plakjes ham, 8 plakjes kaas, 150 gram rundvlees, 4-6 linguiças (Portugese worst), zout en zwarte peper, Voor de saus :, 1 groot blond bier, 24 cl gebakken tomatensaus, 2 el portwijn, 12 cl runderbouillon, 1 el gezouten boter, 1 ui gesnipperd, 1 fijngehakte knoflook, 1 el maizena, ½ el olijfolie, 1 el piripiri (Portugese chili)

  • Portugees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-03-2023
  • Portugees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
 Arroz de Tomato  ( Portugese Tomatenrijst )

Arroz de Tomato ( Portugese Tomatenrijst )

Dit recept is een favoriet in heel Portugal - maar het best bereid in de provincie Alentejo in het zuid-centrale deel van Portugal, waar dikke, sappige tomaten rood en rijp en vol van smaak worden dankzij de gunstige groeiomstandigheden.

INGREDIENTEN

2 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 eetlepel spekvet (gebruik reuzel als je geen spekvet hebt, maar we raden af ​​om plantaardig bakvet te gebruiken, omdat het niet veel smaak toevoegt aan dit gerecht), 200 g in blokjes gesneden ui, 2 theelepels gehakte knoflook, 400 g verse tomaten ontpit en in grote stukken van 2,5 cm gesneden (bewaar het sap van het snijden), 36 cl groentenbouillon , maar kip of rundvlees werkt ook, 200 g langkorrelige witte rijst, ¼ theelepel zout, ¼ theelepel versgemalen zwarte peper

  • Portugees Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-03-2023
  • Portugees Bijgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Beef Teriyaki
  • Eigen recept

Beef Teriyaki

Dit heerlijke Aziatische gerecht is supersimpel en heel smaakvol. Zoals alle gerechten uit de oosterse keuken eigenlijk. Ik maakte dit vroeger, toen ik nog alleen woonde, heel regelmatig. Tegenwoordig is biefstuk nogal duur en eet ik niet meer zoveel rood vlees dus nu staat het wat minder vaak bij ons op het menu. Extra genieten dus!

INGREDIENTEN

• 2 biefstukken , • 150 gram pandanrijst , • 1 winterpeen , • 3 bosui , • 250 gram champignons , • 4 el. teriyaki marinadesaus , • 0,5 el. honing , • 2 cm. verse gember , • 1 teen knoflook , • Sesamzaadjes , • 1 el. sesamolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-03-2023
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
rbendien
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top