Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (392.981) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Aardappelpannenkoekjes

Verras uw familie eens met deze Noorse variant op aardappelpannenkoeken. Scandinavisch.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, 1 kleine ui, 1 bosje peterselie, 4 eetl. tarwebloem, 2 eieren, 1 theel. zout en peper, olie of bakboter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Klassieke Zwitserse rösti

Als hoofdgerecht of bijgerecht, traditioneel bereid of met variaties - een knapperige rösti is altijd lekkerOm het vet te laten uitlekken, kunt u de gebakken rösti op keukenpapier leggen. Voordelig.

INGREDIENTEN

750 gr. vastkokende aardappels, 1 middelgrote ui, zout en zwarte peper, 3 eetl. bakboter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.

Groenten met citroengremolata

Gremolata, een Italiaans kruidenmengsel, geeft aan de gestoomde groenten in dit recept het juiste tintje! De olieën in de schil van citrusvruchten zijn goed voor onze gezondheid. Calorie-arm.

INGREDIENTEN

2 wortels, 500 gr. broccoli, 1 courgette, zout, 1 eetl. olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/2 sinaasappel, 1/2 citroen, 1 bosje peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Carrot cake met limoen cheesecake frosting en gesuikerde cranberries

Deze showstopper taart is niet alleen lekker maar ziet er ook nog eens feestelijk uit! Drie lagen carrot cake, een heerlijke cream cheese frosting met limoen, een witte chocolade drip en om het af te maken gesuikerde cranberry's. Aan de slag!

INGREDIENTEN

Worteltaart ingrediënten:, 350 ml zonnebloem olie, 6 eieren, 300 gram suiker, 500 gram geraspte wortel, 500 gram bloem, 2 el speculaaskruiden, 2 tl baking soda, 2 tl bakpoeder, Snuf zout, 100 gram walnoten, , Cream cheese frosting:, 400 gram roomkaas monchou, 150 gram ongezouten roomboter, 200 gram poedersuiker, Rasp van 2 limoen, , Witte chocolade ganache:, 150 gram witte chocolade, 50 gr slagroom, Rode kleurstof, , Gesuikerde cranberry's:, 100 gr cranberry's, 50 gr fijne kristalsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Aardappelwaaiers met kaas

Het ideale bijgerecht: makkelijk, lekker, en met kruiden smakelijk en eenvoudig te variëren. Aardappels vullen en zijn tegelijkertijd calorie-arm. Aardappels zijn rijk aan kalium. Voordelig.

INGREDIENTEN

1,2 kilo langwerpige aardappels (binten), boter voor de schaal, zout en witte peper, 2 eetl. boter, 75 gr. Gruyère, verse kruiden voor de garnering (bijv. tijm en marjolein)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  60-120 min.

Romige fusilli met broccoli en zalm

Romige fusilli met broccoli en zalm is makkelijk en snel klaar te maken. Heerlijk romig door de crème fraîche en de Parmezaanse kaas geeft extra veel smaak. Ook lekker met verse basilicum. Neem volkorenpasta voor extra vezels.

INGREDIENTEN

400 g fusilli (pasta), 1 snufje zout, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, 375 g wilde zalmfilet (diepvries), 300 g broccoli, 400 g tomaten, 200 g crème fraîche, 50 g Parmezaanse kaas, 1 el pijnboompitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zomerse ratatouille

Een zalig vegetarisch gerecht met mediterrane kruiden waarover iedereen enthousiast zal zijn. Een gerecht met veel voedingsvezels, waardoor de maag- en darmperistaltiek wordt gestimuleerd. Aubergines bevatten provitamine A, dat o.a. van belang is voor een mooie huid.

INGREDIENTEN

300 gr. aubergine, 300 gr.courgette, 1 rode, groene en gele paprika, 300 gr. tomaten, 2 uien, 2 knoflooktenen, 1 theel. verse rozemarijn, 1 theel. verse tijm, 7 eetl. olijfolie, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

2-bonenchili met pompoen en muntroom

2-bonenchili met pompoen en muntroom is een heerlijk gerecht! De kruidige chili gecombineerd met de frisse muntroom maak je binnen 30 minuten klaar. Lekker om te serveren met een stokbroodje of rijst. 

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 pak pompoenstukjes (450 g), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 blik chilibonen in saus (400 g), 1 blik kidneybonen (400 g), 125 g zure room, 2 tl gedroogde munt, 1 tarwestokbrood, 200 ml water, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Volkorenspaghetti met courgette en angusburger

Volkorenspaghetti met courgette en angusburger is makkelijk te maken. Binnen 20 minuten staat dit gerecht op tafel. Garneer de spaghetti met de gescheurde blaadjes van 3 takjes basilicum.

INGREDIENTEN

350 g volkorenspaghetti, 4 el olijfolie, 2 courgettes, 4 Jamie Oliver angusburgers, 5 tenen knoflook, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Frisse preistamppot met makreel

Deze preistamppot met warmgerookte makreel is heerlijk fris door het gebruik van citroenrasp. Minder zout? Vervang de makreel door 2 bakjes roze garnalen of gebakken wildezalmfilet (diepvries).

INGREDIENTEN

1,5 kg kruimige aardappelen, 800 g prei, 1 citroen, 430 g warmgerookte makreelfilet, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stamppot van geroosterde pompoen

In de herfst- en wintermaanden is niks lekkerder dan een goede stamppot. Deze stamppot van geroosterde pompoen bijvoorbeeld! Heerlijk met een Gelderse rookworst en lekker om te serveren met een lepel mosterd. 

INGREDIENTEN

1 flespompoen (ca. 1 kg), 3 el olijfolie, 1,5 g kruimige aardappelen, 2 uien, 1 Gelderse rookworst (375 g), 200 ml melk, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische curry met paneer, kikkererwten en spinazie

Deze vegetarische curry met paneer, kikkererwten en spinazie maak je in 20 minuten klaar. Een snel, makkelijk en lekker recept met heerlijke groenten. Voeg voor een pittigere curry 1-2 el extra currypasta toe.

INGREDIENTEN

225 g Apetina paneer, 300 g basmatirijst, 400 g gebroken sperziebonen, 70 g tomatenpuree, 3 el Patak's Indiase currypasta tikka masala, 1 tl honing, 15 g roomboter, 410 g kikkererwten, 200 g gewassen spinazie, 1 takje munt, 50 ml Arla skyr naturel, 3 el Patak's mangochutney, 250 ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

XL-paddenstoelcalzone

Een keer iets anders dan de basic pizza maken? Deze XL-paddengoelcalzone is zeker het proberen waard! Hij zit bomvol met verschillende groenten en heerlijke kruiden. Tomatensaus over? Gebruik het restje als basis voor pastasaus.

INGREDIENTEN

200 g paddenstoelenmix, 1 courgette, 1 rode paprika, 3 bosuitjes, 2 rollen vers pizzadeeg met tomatensaus (rol à 600 g), 1 bol mozzarella (à 125 g), 10 takjes Italiaanse mix (verse kruiden, bakje à 20 g), 1 komkommer, 200 g hummus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pannekoekenlasagne

Een stevige, rustieke feestmaaltijd: samen met een bonte salade een culinaire zomerse topper. De zaadjes niet uit de tomaten halen: het sap met de zaadjes bevat nl. veel smaak, vitaminen en voedingsvezels.

INGREDIENTEN

100 gr. tarwebloem, zout, 1/4 ltr. water, 2 eieren, 2 vleestomaten, 1 bosje peterselie, 200 gr. geraspte Goudse kaas, 200 ml. zure room, 3 uien, 2 eetl. olijfolie, 1 theel. boter, 2 theel. oregano, 300 gr. rundergehakt, zout en peper, olie voor het bakken, basilicumblaadjes voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehaktschotel met brooddeeg

Een omgekeerde pizza: onder een krokante broodkorst gaat mals gehakt schuil met veel groente! Met volkorenmeel ipv tarwebloem wordt de broodkap steviger van smaak en rijker aan waardevolle voedingsstoffen. Voor feestjes.

INGREDIENTEN

200 gr. tarwebloem of volkorenmeel, zout, 1/2 zakje gist, 1 eidooier, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 eetl. olijfolie, 600 gr. rundergehakt, 1 blik gepelde tomaten van 400 gr., 1 theel. tijm, witte peper, 1 theel. paprikapoeder, 150 gr. geraspte belegen kaas, boter voor de ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pittige gehaktschotel

Deze scherp gekruide ovenschotel met krokante tortillachips is ook lekker zonder gehakt. Cayennepeper stimuleert de doorbloeding en heeft een gunstige invloed op de darmbacteriën. Voor te bereiden.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 groene paprika, 1 blik kidneybonen van 400 gr., 1 blik maïs van 415 gr., 2 eetl. olijfolie, 200 gr. rundergehakt, 1/2-1 theel. cayennepeper, 2 blikken tomaten van 400 gr., 3 eetl. tomatenpuree, zout, 50 gr. geraspte cheddar, tortillachips

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verse Tomaten Pastasaus in een handomdraai !!

Zo heb ik lekkere verse pastasaus zondre rare toevoegingen voor4 keer. De rest gaat in porties in de vriezer voor nóg snellere pastasaus......

INGREDIENTEN

Ruim 1 kg tomaten, 2 grote uien gesnipperd, 2 teen knoflook geperst, 1 rood pepertje zonder zaad en lijsten, Italiaanse kruiden naar smaak, peper en zout naar smaak, 1 groente bouillon blok, 1 kop tomaten groente sap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Tomatenschotel met courgettekorst

Smeuïg, knapperig en vers uit de oven opgediend is deze zomerse ovenschotel op zijn lekkerst. Tomaten zijn zeer calorie-arm en bevatten tegelijkertijd veel mineralen en vitaminen. Lukt altijd.

INGREDIENTEN

750 gr. tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 bosje basilicum, 250 gr. mozzarella, 1 theel. tijm, zout en witte peper, 2 courgettes, 300 gr., 1 eetl. citroensap, 75 gr. paneermeel, 150 gr. geraspte goudse kaas of emmentaler, boter voor de vorm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

" MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

Voor een klein potje vol.... Heb je een barbecue in de tuin staan, maar vind je het lastig om een goede marinade voor het vlees te vinden? Met deze marinade krijgen je spareribs, procureur en zelfs burgers gegarandeerd een echte barbecuesmaak! Tijdens het barbecuen maken wij graag gebruik van een droge rub in plaats van een natte marinade. Dit omdat je in één keer een pot kan maken voor de hele zomer én omdat je hiermee de kans dat de marinade gaat druipen op de kolen vermindert.

INGREDIENTEN

2 tl gedroogde oregano, 1 tl djinten ( gemalen komijn), 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl kaneel, 1 tl zwarte peper, 1 tl zout, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, 1/2 tl mosterdpoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld
  •  0-10 min.

Gegratineerde koolrabi met kipfilet

Groente en vlees in een romige saus en voorzien van een knapperig kaaskorstje: dit gerecht lust het hele gezin. Voor te bereiden.

INGREDIENTEN

1 kilo koolrabi, zout, 3 kipfilets van 120 gr., 3 eetl. olie, 40 gr. tarwebloem, 125 ml. slagroom, 75 gr. geraspte kaas, cayennepeper, nootmuskaat, 400 gr. tomaten, 125 gr. mozzarella

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaasfondue

Gezellig met vrienden samen zijn en genieten van een bijzondere maaltijd - een goed begin van het weekend! Als u niet van alcohol in de fondue houdt, neem dan ipv wijn, appelsap gemengd met 3 eetl. citroen- of limoensap. Laat de kirsch gewoon weg.

INGREDIENTEN

600 gr. stokbrood, 300 gr. Gruyère, 300 gr. Vacherin, 3 dl. droge witte wijn, 1 grote teen knoflook, 3 eetl. maïzena, 20 ml. kirsch, witte peper, 1 mespunt paprikapoeder, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pannenkoekentaart

Een bijzondere combinatie: deze pannekoekentaart is gevuld met gehakt, volrijpe tomaten en romige mozzarella. Lukt altijd.  

INGREDIENTEN

200 gr. tarwebloem, zout, 1/2 ltr. water, 4 eieren, 750 gr. tomaten, 1 grote ui, 125 gr. mozzarella, 1 eetl. olie, 150 gr. rundergehakt, 1/8 ltr. vlees- of groentebouillon, zout en witte peper, olie om te bakken, 1 takje basilicum voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Antwerps Stoofpotje met De Koninck

Een overheerlijk stoofpotje uit Antwerpen, uiteraard met het Antwerpse bier De Koninck

INGREDIENTEN

4 varkensmignonettes, 1 selder, 1 prei, 2 wortelen, 1 sjalot, 1 aardappel, bloem, olijfolie, potje tomatenpuree, 1 eetlepel mosterd, 1 flesje DE KONINCK CUVEE, peper en zout, 1 rundsbouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gumbo van Rivierkreeft

Gumbo is een kruising tussen een soep en een stoofschotel en wordt gegeten met rijst. Dit is een recept uit de Bahamas  

INGREDIENTEN

500 g vlees van rivierkreeften, 75 g wortelen, in blokjes, 3 tomaten, gepeld en in blokjes, 2 eetlepels boter, 30 g bloem, 2,5 liter kippenbouillon (of meer), 1 grote, fijngesneden ui, 1 fijngesneden teentje knoflook, 300 g okra (vers, uit blik of diepvries), in stukjes, 50 g selder, fijngesneden, 2 eetlepels peterselie, fijngehakt, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Garnalengumbo van Tante Myrtle

Aunt Myrtle's Shrimp Gumbo. Gumbo is een kruising tussen een soep en een stoofschotel en wordt gegeten met rijst.

INGREDIENTEN

1 grote braadkip, 100 gr boter, , 2 fijngesneden teentjes look, 2 fijngesneden uien, 1/2 fijngesneden paprika, 2 eetlepels bloem, , 7,5 dl tomaten uit blik met hun vocht, 1 pakje diepvries-okra, 3 blokjes runderbouillon, 4 theelepels Worcestershire Sauce, 1/4 theelepel gemalen kruidnagel, 1/2 theelepel chilipoeder, een snuifje gedroogde basilicum, 1 laurierblad, 1,5 theelepel zout, 1/4 theelepel zwarte peper, 7,5 dl kippenbouillon (van de kip!!), , 750 g gepelde, rauwe grote garnalen., 250 g krabvlees optioneel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chilistoofpot met Varkensvlees (Pork Green Chile)

Serveer dit pittige gerecht met warme maïstortilla's, avocado en spinaziesalade met honing-limoen vinaigrette.

INGREDIENTEN

500 g varkensstoofvlees, 300 g milde groene chilipepers, geroosterd, ontveld, zaad verwijderd, fijngehakt, 2 rijpe tomaten, 2 eetlepels olie, 1 eetlepels fijngehakt knoflook, 3 eetlepels bloem, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Chileens Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ragout op Limburgse wijze

Super lekkere stoverij met uitjes, jenever en rode wijn. Top met gebakken aardappelen of frietjes of aardappelpuree

INGREDIENTEN

1 kg grof gesneden rundsstoofvlees, 150 g borstspek, 1 eetlepel reuzel, 20 uitjes, 1 fijngehakt teentje look, 1 eetlepel bloem, 1 fles rode wijn, 1 glas jenever, zout en peper van de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Varkenskoteletten Alabama

Een eenvoudige stoofschotel van koteletten met tomaten. Smaakt opgewarmd nog lekkerder, omdat de smaken dan goed vermengd zijn, Serveer met rijst.

INGREDIENTEN

6 grote varkenskoteletten, 1 middelgrote ui, gehakt, 2 teentjes look, fijngesneden, 6 grote, gepelde en van zaadjes ontdane tomaten, in stukken gesneden, OF 1 groot blik tomaten, vocht afgegoten, in stukken gesneden, 3,5 dl kippenbouillon, 1 eetlepel verse tijm, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pot-au-feu met alleen maar groenten

Een Franse stoofpot met alleen maar verse groenten

INGREDIENTEN

1 ui1, 2 wortelen, 2 preien, 3 pastinaken, 4 aardappelen, 1/2 savooikool, 2 peren, kruidentuiltje, 750 ml groentebouillon, boter, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Frans
  •  30-60 min.

Spaghetti all'Amatriciana ( verse versie en blik versie )

Ik maakte zowel de blik als de verse versie van dit gerecht. Mijn voorkeur gaat uit voor de bereiding met verse tomaten. Zoveel meer werk is het niet eens.

INGREDIENTEN

350 gr spaghetti, 1 rode peper zonder zaad en lijsten, 1 el olijfolie, 250 gr gerookte spekblokjes, 1 flinke ui gesnipperd, 2 teen knoflook fijngehakt, 2 blik gepelde tomaten à 400 gr, 1 bosje platte peterselie fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade Bali Loetje

Een heerlijke lauw warme salade die snel klaar is.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, Biefstuk, Zakje gemengde sla, 200 gr sperziebonen, cherrytomaten, 100 gr taugé, 1 rode ui, 150 ml kokosmelk, 2 teentjes knoflook, 2 el oestersaus, 2 el ketjap Manis, 1 eetl sambal of wat jij lekker vind, Handje gehakte cashewnoten, Klontje roomboter, Peper en zout, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Griekse gehaktschotel met macaroni

Eenvoudig maar lekker: mals, lekker gekruid gehakt met pasta onder een romige bechamelsaus. Een coomplete, gezonde maaltijd ontstaat als u er een gemengde salade bij serveert. Lukt altijd.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eetl. olijfolie, 500 gr. rundergehakt, 1/8 ltr. droge witte wijn of bouillon, 1 blik tomaten van 400 gr., zout en peper, 1 eetl. gedroogde oregano, 250 gr. macaroni, 2 eetl. boter, 2-3 eetl. tarwebloem, 1/2 ltr. melk, nootmuskaat, 1 eetl. citroensap, 100 gr. geraspte belegen kaas, boter voor de ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pannenkoeken met ahornsiroop

Een variatie op onze pannenkoek. In Amerika worden pannenkoeken als ontbijt gegeten, maar ze smaken ook goed als hoofdgerecht. Ahornsiroop bestaat voor 67% uit suiker en voor 33% uit water. Deze siroop is dus gewoon een zoete lekkernij en geen suikerarm alternatief.

INGREDIENTEN

200 gr. tarwebloem, 2 theel. bakpoeder, 1 theel. ahornsiroop, 1 snufje zout, 50 gr. boter, 2 eieren, 1/8 ltr. melk, 2 eetl. bakboter, ahornsiroop en een stukje boter voor het serveren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

***BRAADWORSTJES MET ZOETE AARDAPPEL

Gebruik genoeg olie en zout, dat maakt alles lekker krokant. Vervang de braadworstjes door 8 Merguez- worstjes.  Neem  zoete Chilisaus in plaats van Curry of Ketchup !

INGREDIENTEN

=600 gram zoete Aardappelen(schoongeboend)., =300 gram gekookte Bietjes (koelvers), geschild., =2 eetl.Olijfolie = 2 teentjes knoflook, fijngehakt., =2 tl. gedroogde Provencaalse Kruiden., =4 Braadworstjes., =150 gram Feta- of Roomkaas, verkruimeld., = Currysaus of Tomatenketchup.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mozzarrella in carrozza

"Mozzarella in de koets", dat is de naam van deze knapperig gebakken sneetjes brood waartussen mozzarella is verborgen. De bakolie moet goed heet zijn, omdat het brood anders teveel vet opneemt.

INGREDIENTEN

4 ansjovisfilets, 250 gr. mozzarella, 2 eieren, 5 eetl. melk, zout, 60 gr. zachte boter, 8 sneetjes witbrood, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Courgette-gratin

Voor dit aparte bijgerecht worden courgettes bereid in een romige kaassaus. Schil de courgettes niet! Juist in de schil bevindt zich béta-carotine dat de lichaamscellen beschermt tegen schadelijke invloeden van gifstoffen

INGREDIENTEN

3 middelgrote courgettes, 1 ui, 1 eetl. olie, 1 theel. provencaalse kruiden, zout en peper, 250 gr. Goudse kaas, 1 takje rozemarijn, 3 dl. zure room, 1/2 theel. paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.

***REGENBOOGPLAAT MET BEENHAM***

Lekker genoten van je ovengerecht ? Dan moet je helaas nog wel de bakplaat schoonmaken. Dat gaat heel gemakkelijk met een half kopje baking soda of bakpoeder. Een half kopje blanke azijn en warm water. Laat even weken en was de plaat dan goed heet af.

INGREDIENTEN

= 2 Rode Uien, in smalle partjes., =1 Aubergine,in blokjes., =2 Puntpaprika's,zonder zaadjes in smalle ringen., =250 gram Broccoli, in kleine roosjes., = 2 Winterwortels,in plakjes of reepjes., =200 gram Cherry-/Kerstomaatjes,gehalveerd., =450 gram Aardappelpartjes ( Koelvers of diepvries), =4 eetl.Arachide of Olijfolie., =400 gram Beenham, in plakken., =4 Takjes Rozemarijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse pompoensoep

Soep is altijd een goed idee. Deze Mexicaanse pompoensoep is lekker kruidig van smaak. De mexicaanse kruiden passen perfect bij het romige van de pompoen en zoete aardappel. Een hartverwarmend soepje! 

INGREDIENTEN

2 uien, gesnipperd, 2 knoflooktenen, gepeld en fijn gesneden, 800 g pompoenblokjes, 200 g zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden, 1 el zoete paprikapoeder, 2 tl komijnzaad poeder, 1 el gedroogde oregano, 1 l groentebouillon, 3 el crème fraîche, Versgemalen peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Courgette-tomatengratin

Milde courgettes en zongerijpte tomaten worden samen zachtjes gaar onder een hartige kaaskorst - een frisse, gezonde maaltijd! Courgettes en tomaten dienen voor het koken heel goed te worden gewassen.

INGREDIENTEN

4 kleine courgettes 600 gr., 4 middelgrote tomaten, 2 teentjes knoflook, 3 takjes rozemarijn, boter voor de ovenschaal, zout en peper, 1/8 ltr. melk, 125 ml. crème fraîche, 150 gr. geraspte gruyèrekaas, 1 eetl. olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pannekoeken met courgette-kaasvulling

Dit gerecht zonder vlees kan goed worden voorbereid - daarna alleen nog in de oven schuiven en klaar! Voordelig.

INGREDIENTEN

150 gr. tarwebloem, zout, 2 eieren, 1,5 dl. melk, 1,5 dl. koolzuurhoudend mineraalwater, 1/2 bosje tijm, 2 eetl. olie, 150 gr. uien, 400 gr. courgettes, 150 gr. belegen Goudse kaas (stukje), 1 eetl. boter, 1 dl. slagroom, 3 theel. tomatenpuree, zout en peper, 1 theel. paprikapoeder, 2 eetl. bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2019
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top