1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (396.371)

Wortelsalade een lekkere gezonde salade voor bij de barbecue
  • Eigen recept

Wortelsalade een lekkere gezonde salade voor bij de barbecue

Wortelsalade wordt in Duitsland heel veel gegeten, meestal als onderdeel van een "Gemischter Salat" (= gemengde salade). Deze wortelsalade kun je heel ruim van tevoren voorbereiden en hoeft niet speciaal gekoeld bewaard te worden. Lekker als onderdeel van een saladebuffet of bij de eerstvolgende barbecue.

INGREDIENTEN

Plm 800 gram winterpeen of grote wortelen, 1 afgestreken theelepel zout, 1 eetlepel honing of meer naar smaak, Witte peper naar smaak, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels witte balsamicoazijn, 4 eetlepels zonnebloemolie, gehakte peterselie

  • Duits Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Duits Salade
  • 10-20 min

Paprikasoep

Aangepast recept n.a.v. een recptenkaart van de Lidl

INGREDIENTEN

2 a 3 paprika's, 2 kleine rode uien, 2 tenen knoflook, 2 el kerriepoeder, 1 pot kippebouillon, 100 ml room of kookroom

  • Wereld Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Wereld Soep
  • 20-30 min
Shakshuka

Shakshuka

  Shakshuka is een vegetarisch gerecht uit het midden-oosten. Deze Arabische klassieker bestaat uit gekruide tomatensaus, veel groente, gepocheerde eieren en geitenkaas. Het staat binnen 20 minuten op tafel, dus een snel en gezond gerecht! Eet de shakshouka met eens stuk stokbrood. 

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1,5 theelepel komijnzaad, 1,5 theelepel paprikapoeder, 0,5 theelepel chilivlokken, 1 aubergine, 3 paprika's, 400 gram tomatenblokjes, 1 blokje groente bouillon, 3 eieren, 75 gram zachte geitenkaas eventueel vervangen door feta, 1 stokbrood naar keuze, olijfolie, zout, peper

  • Arabisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Arabisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Gezien bij Karin

Gezien bij Karin

van Karin.....

INGREDIENTEN

750 g gemengde visfilet en evt. schelpdieren, bijv. zeebaars, mul, schol, inktvis, tonijn, sint-jakobsschelpen, grote garnalen, scampi/langoustines, gekookte mosselen, wat je maar wil, ik had n kant en klaar Vis bbq pakket bij Lidl gehaald en een pak diepvries tonijn erbij gedaan., 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 groot glas droge witte wijn, 200 ml (vis)bouillon, 1 grote ui, 2 knoflooktenen, 1 tak rozemarijn, 3 volle eetl kappertjes, ± 3 eetl bloem, Citroensap, handje peterselie, olijfolie, zout & peper uit de molen

  • Balkan Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Balkan Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Salade van gerookte zalm

Salade van gerookte zalm

Lekker op toastjes als borrelhapje 

INGREDIENTEN

150 g gerookte zalm, 100 g kaas met verse kruiden, 2 el citroensap, 3 el bieslook, fijngehakt, 2 lente-uitjes, fijngesneden, toastjes

  • Belgisch Borrelhapje
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Belgisch Borrelhapje
  • 0-10 min
Kaas-witloofsoufflé

Kaas-witloofsoufflé

Super lekker feestelijk voorgerecht 

INGREDIENTEN

35 g boter + extra, 35 g bloem, 2 grote stronkjes witloof, snuifje nootmuskaat, 225 ml volle melk, 3 eieren, 90 g Parmigiano Reggiano ( geraspt ), 2 el bieslook ( fijngehakt ), 2 el tijmblaadjes, peper, zout

  • Frans Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Frans Voorgerecht
  • 30-60 min
Spinaziesoepje met sint-jakobsnoten

Spinaziesoepje met sint-jakobsnoten

Makkelijk en super lekker roomsoepje 

INGREDIENTEN

8 sint-jakobsvruchten, 1 sjalot, 500 g bladspinazie, 100 ml room, 500 ml groentebouillon, 2 el olie, chilipeper (gemalen), olijfolie, boter, peper, fleur de sel

  • Frans Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Frans Soep
  • 20-30 min
Smoothie van spinazie, banaan en kokoswater

Smoothie van spinazie, banaan en kokoswater

Makkelijk en super gezond 

INGREDIENTEN

60 g bladspinazie, 1 rijpe banaan, 1 tl gember ( geraspt ), 1 groene appel, 200 - 250 ml kokoswater, 100 g yoghurt op Griekse wijze

  • Vegetarisch Niet-alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Vegetarisch Niet-alcoholische dranken
  • 0-10 min
Spinazie-eiertaart

Spinazie-eiertaart

Makkelijk en lekker. Je kan deze taart warm of koud serveren

INGREDIENTEN

1 vel pizzadeeg, 6 eieren, 450 g bladspinazie (diepgevroren), 2 tomaten, 150 g roomkaas, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Gewokte Komkommer met een heerlijke  Aziatische smaak.

Gewokte Komkommer met een heerlijke Aziatische smaak.

Uniek recept van licht pittige komkommer, dat in de wok wordt bereid . Het gerecht krijgt een heerlijke licht pittige Oosterse smaak door de rode peper, sojasaus en de koriander. Normaliter eten we komkommer bijna altijd als salade. Ik heb deze zomerse groente ooit al eens in de oven bereid en dat was ook erg lekker. https://www.smulweb.nl/recepten/1468307/Komkommer-als-groente-uit-de-oven-huhDeze Aziatische komkommer uit de wok was echt verrukkelijk en smaakte ons erg goed met  uit de diepvries gehengelde Javaanse stoof.https://www.smulweb.nl/recepten/1479495/Verrassende-zoet-pittige-javaanse-kipgestoofd-in-heerlijke-saus  en met rijst geserveerd.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 2 eetlepels arachideolie f zonnebloemolie, 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes), sap van 1 limoen, 5 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie, 3 eetlepels sesamzaad, 1 eetlepel koriander (fijngehakt) ik nam blad peterselie ( man gruwt van koriander 😜.

  • Aziatisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Aziatisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Eigen recept

Borrelhapje deluxe

Bij mn tante gegeten

INGREDIENTEN

Stokbrood (of kant en klare crostini), Olie, Zout, Peper, Serranoham, Zalm, Gekookte eieren, (Truffel)mayonaise

  • Spaans Borrelhapje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Spaans Borrelhapje
  • 10-20 min
Stoofpotje van varkenswangen met buikspek en bruin bier

Stoofpotje van varkenswangen met buikspek en bruin bier

Super lekker stoofpotje van varkenswangentjes...zo hebt U ze nog nooit gegeten ! 

INGREDIENTEN

1,2 kg varkenswangen, 200 g buikspek, 1 bussel rapen (witte), 1 bussel rapen (gele), 500 g vastkokende aardappelen, 75 cl donker trappistenbier (bv. westmalle)750 ml, 2 uien, 1 bol knoflook (+ 1 teentje), 8 stengels bladpeterselie, 8 tijm takjes, 3 laurier blaadjes, 3 stukjes steranijs, 2 kruidnagels, 4 jeneverbessen, 2 el mosterd, 2 el bloem, boter, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Mexicaans stoofpotje

Mexicaans stoofpotje

=18pxHeerlijke slowfood, en super lekker dit Mexicaanse stoofpotje. Je kunt in dit recept ook gehakt gebruiken in plaats van stoofvlees. De bereidingstijd wordt dan 30 minuten korter.

INGREDIENTEN

1/2 kg runderstoofvlees, 1 rode ui, 4 knoflook teentjes, 2 groene paprika's, 1 bosje koriander, 400 ml tomatenpassata, 400 g tomatenblokjes (blik), 400 g rode bonen (blik), 100 g maïs (blik, uitgelekt gewicht), 225 g ananas (blik), 1 tl komijnpoeder, 1 el chilipoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, 2 el olijfolie, peper en zout

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Kabeljauw in bladerdeeg

Kabeljauw in bladerdeeg

Was aan het experimenteren met vis. Dus flapte er er 2 verschillende. 

INGREDIENTEN

Stuk kabeljauw (ontdooit), 4 plakjes bladerdeeg (ontdooit), Kruidenkaas / olijventapenade, Pezo

  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Nederlandse bloemkoolschotel met aardappelschijfjes en hamkaassaus
  • Eigen recept

Nederlandse bloemkoolschotel met aardappelschijfjes en hamkaassaus

Gemakkelijke, maar wel erg lekkere ovenschotel met bloemkool, aardappelschijfjes en een ham-kaassaus. Lekker gegratineerd in de oven.De ovenschotel kun je 's morgens voorbereiden en `s avonds eten.

INGREDIENTEN

Voor 2 personen, 400 gram bloemkoolroosjes, Kruidenbouillontablet of groentebouillontablet, 350 gram aardappelen, geschild in schijfjes, Zout, peper, nootmuskaat, 70 gram geraspte pittige kaas, 25 gram boter, 25 gram bloem, 3 dl melk, 1 losgeklopt ei, 100 gram gekookte ham, in reepjes

  • Nederlands Ovenschotel
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Nederlands Ovenschotel
  • 10-20 min
Biefstuk met een heerlijke balsamicohoningsaus

Biefstuk met een heerlijke balsamicohoningsaus

Alleen biefstuk is een beetje saai. Ik had al veel verschillende sauzen bij biefstuk gemaakt, maar toen ik deze tegenkwam op internet trok het me direct aan. De saus wordt gemaakt terwijl de biefstuk ligt te rusten onder aluminiumfolie. De saus is heel snel gemaakt en smaak echt verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie , 2 kogelbiefstukken (op kamertemperatuur), Versgemalen peper, zout, 1 sjalot je, gesnipperd, 3 eetlepels vloeibare honing , 2 eetlepels donkere balsamicoazijn

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 10-20 min
DRY RUB VARKENSHAAS

DRY RUB VARKENSHAAS

Varkenshaas met een fantastische salsa. Lekker recept voor iedere gelegeheid. De rub in dit recept is zo goed dat het vlees niet eens behoefte heeft aan een saus, maar als de tomaten mooi zijn, maakt dat van deze salsa een kleurrijke boel. Rooster de groenten op direct vuur, en gril het vlees op direct medium vuur.  Een dry rub is eigenlijk niets meer dan een mengsel van gedroogde kruiden en specerijen om je vlees of vis mee op smaak te brengen. Dry rubs zijn met name populair in keukens van de zuidelijke staten van de US, maar winnen zeker via de barbecue steeds verder terrein.

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes, Voor de saus : , 8 rijpe tomaten , 1 jalapeno, stengel verwijderd en ontpit , 8 eetlepels verse basilicum , 1 grof gesneden rode ui , 4 eetlepels verse koriander, 1 eetlepel vers limoensap , 2 theelepels gehakte knoflook, Zeezout, Versgemalen zwarte peper , Voor de rub: , 1 theelepel paprikapoeder , 1 theelepel bruine suiker , 1 theelepel zout , 1 / 2 theelepel chilipoeder , 1 / 2 theelepel versgemalen zwarte peper , 1 / 4 theelepel gemalen piment , Extra vierge olijfolie

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
PICANHA MET TIJMJUS, GEPOFTE SJALOTTEN EN GEKRUIDE AARDAPPELTJES

PICANHA MET TIJMJUS, GEPOFTE SJALOTTEN EN GEKRUIDE AARDAPPELTJES

Super lekker stuk kalfsvlees

INGREDIENTEN

1 Picanha van circa 1,5 kg, 16 gepelde sjalotjes, 120 gram roomboter, 16 gekookte (Nieuwe) aardappelen, 16 verse laurierblaadjes, gehalveerd, 6 takjes tijm, geplukt en gehakt, 1,2 dl rode port, 2,4 dl rundfond, Olijfolie, Verse, zwarte peper, Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kalfspicanha op zijn Italiaans

Kalfspicanha op zijn Italiaans

De picanha is een van de populairdere stukken vlees voor op de BBQ in Zuid-Amerika en dan met name Brazilië. In Vlaanderen en in Nederland wint dit lekkere stukje vlees ook enorm aan populariteit. Staartstuk is de Nederlandse benaming, in Duitsland noemen ze het tafelspitz en de Engelse benaming is rump cap. Het stuk vlees is enorm geschikt om in zijn geheel te braden, zowel in de oven als op de BBQ.

INGREDIENTEN

1 Kalfspicanha van circa 1 kg, 2 el Salie, 1 el Knoflookpoeder, 2 el Grove peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Courgetteflan

Courgetteflan

=16pxDeze courgetteflan is ééntje =16pxvoor de durvers=16px. Maar geloof ons, eens je hem geprobeerd hebt, ben je helemaal verkocht!

INGREDIENTEN

1 citroen (sap), 6 tomaten (in blokjes), 3 courgettes (in stukken), 1 sjalot (gesnipperd), 3 eieren, 1 el bloem, 1 dl room, 4 el olijfolie, 1 handje verse munt, 1 handje vers basilicum, 2 el peterselie (gehakt), 1 knoflook (geperst) teentje, zout, peper

  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
Gemarineerde courgettes

Gemarineerde courgettes

=18pxJe eet courgettes nooit meer anders! Ook geschikt voor als je vegan eet.

INGREDIENTEN

recept is voor 2 potten ! , 4 courgettes, 8 lente-uien, 8knoflook teentjes, 1limoen (onbehandeld), 1 handje marjolein, 4 kardemompeulen, 25 cl olijfolie, 1/2 tl peperkorrels, zwarte peper en zout uit de molen

  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
Aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing

Aardappelsalade met geroosterde knoflook, ei en ansjovisdressing

lekkere aardappelsalade

INGREDIENTEN

nieuwe aardappelen (kleine) 1 kg, knoflook 1 bol, ui 1, tuinkers 1 bakje, eieren 4, ansjovisfilets 5, citroensap 2 el, citroenschil (geraspt) 1 el, mayonaise 75 g, yoghurt 75 g, peper, zout

  • Belgisch Salade
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Belgisch Salade
  • 30-60 min
Aardappelsalade met verse kruiden

Aardappelsalade met verse kruiden

Ideale veggie salade voor een buffet of picknick   

INGREDIENTEN

750 g krieltjes, 4 el witte wijnazijn, 2 el dijonmosterd, 4 el olijfolie, 2 sjalotten (fijngehakt), 4 lente-uien (fijngehakt), 2 el bladpeterselie (fijngehakt), 1 el bieslook (fijngehakt), 1 tl dille (fijngehakt), peper, zout

  • Belgisch Salade
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-07-2020
  • Belgisch Salade
  • 30-60 min
" Wrap  and  Roll "  met gerookte kip en mango.😍

" Wrap and Roll " met gerookte kip en mango.😍

Deze wrappizza van Project Gezond wilde ik eigenlijk zoals beschreven maken. Ik kocht daarvoor de verse mango en de gerookte kip. In de koelkast kwam ik nog enkele restjes aan groente tegen die goed op deze pizza nog verwerkt konden worden.( champignons, gele paprika en  nog wat rucola) Een "kliko - wrap - pizza " zeg maar. Hup al die restjes op die wrap of pizza.En met deze  https://www.smulweb.nl/recepten/1480485/Heerlijke-zelfgemaakte-pizzasaus-van-project-gezondecht verrukkelijke saus voor op de bodem van een pizza, die je al in de ochtend al even kunt bereiden  

INGREDIENTEN

80 gr mango, 0,5 paprika, 60 gr courgette, 40 gr bosui, 80 gr gerookte kip, 2 wraps (van 40 gr per stuk), 1/4 portie pizzasaus, 40 gr geraspte kaas, ( enkele champignons, rucola, stukje gele paprika)

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Heerlijke zelfgemaakte Pizzasaus van Project Gezond.👍

Heerlijke zelfgemaakte Pizzasaus van Project Gezond.👍

Deze pizzasaus is heerlijk. Snel gemaakt en goed in te vriezen. Ik gebruikte deze saus op onderstaande wrappizza.https://www.smulweb.nl/recepten/1480487/-wrap-amp-roll-met-gerookte-kip-en-mango

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), 1 pak gezeefde tomaten, 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd), peper naar smaak.

  • Italiaans Saus/dressing
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Italiaans Saus/dressing
  • 20-30 min
Zelf margarine maken
  • Eigen recept

Zelf margarine maken

Margarine een complexe receptuur? Helemaal niet! Je kunt margarine heel makkelijk zelf maken met ingrediënten die je gewoon in het supermarktschap vind. Wat er allemaal in margarine zit? Slechts 5 ingrediënten, van natuurlijke oorsprong. Met dit recept maak je dus zélf een heerlijke, plantaardige margarine of 'smeerboter'; die qua receptuur en bereidingswijze heel vergelijkbaar is met hoe andere plantaardige margarines, zoals Becel en Blue Band, worden gemaakt. De plantaardige olie kan gewoon zonnebloemolie zijn of bijvoorbeeld Becel Olie Blend Classic.

INGREDIENTEN

2 eetlepels kokosolie, 3 eetlepels vloeibare plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie of Becel Olie Blend Classic), 1/4 theelepel mosterdpoeder, 1 theelepel wortelsap, een paar druppels citroensap

  • Nederlands Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  • 10-20 min
SSST....... met Zomerkoninkjes....
  • Eigen recept

SSST....... met Zomerkoninkjes....

SSST ... Dat staat voor een super , snel, slank toetje. Als de aardbeien in het seizoen zijn eten we ze vrijwel bijna elke dag. Ze zijn lekker, gezond en bevatten weinig caloriën , zijn heerlijk op een beschuitje,op een boterham, of gemengd met ander (zomer)fruit als verfrissend , gezond tussendoortje. Deze combinatie met de zomerkoninkjes gepureerd en als flip gemengd met Griekse yoghurt en wat vanille of poedersuiker is  met slechts 3 ingrediënten een heerlijk toetje, dat je zuigend of lepelend kunt nuttigen :)

INGREDIENTEN

200 gram aardbeien schoon, 200 gram Griekse yoghurt, 1 zakje vanille suiker, enkele pistache nootjes en/ of licht geroosterd amandelschaafsel, voor garnering een aardbei/ takje munt/

  • Nederlands Nagerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Nederlands Nagerecht
  • 0-10 min
Taart met kersen en kruimeldeeg

Taart met kersen en kruimeldeeg

Makkelijke taart met kersen  met kruimeldeeg.  

INGREDIENTEN

500 g verse kersen, 1 (bio) sinaasappel, 160 g boter, 1 ei, 1 el maiszetmeel, 150 g amandelpoeder, 100 g bloem, 80 g havermout vlokken, 150 g suiker, 2 el honing, 1 kaneelstok, 1 steranijs, 150 g zure room

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Postelein stamppotje
  • Eigen recept

Postelein stamppotje

Een heerlijk zomers stamppotje! Je kunt de postelein vervangen door veldsla of kropsla als je wilt.https://chivanne.nl/postelein-stamppotje/

INGREDIENTEN

250 gram postelein , 1000 gram (iets) kruimige aardappelen , 1 groentebouillon blokje , 1 teentje knoflook , 1 sjalotje , 300 gram tuinkruidenkaas , 30 gram roomboter , 150 ml melk + eventueel meer , nootmuskaat , zout en peper ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vissticks ovenschotel met prei en kaas

Vissticks ovenschotel met prei en kaas

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

6 Iglo Vissticks , 2 preien, 8 geschrapte worteltjes, 1 courgette, 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt), 75 gram cheddar kaas, 2 el plantaardige olie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vispannetje 'Romesco'

Vispannetje 'Romesco'

Makkelijk en lekker zuiders vispannetje

INGREDIENTEN

500 g Alaska pollak (diepvries), 200 g inktvisringen (diepvries), 150 g gekookte mosselen (diepvries), 150 g roze garnalen (diepvries), 1 tomaat, 1 wortel, 50 g hazelnoten, 50 g amandelnoten, 2 sjalotten, 2 knoflook teentjes, 1 citroen, 1,5 dl droge witte wijn + 3 el droge witte wijn , 1 sneetje wit brood l., 2 el bloem, 1 visbouillonblokje, 4 el olijfolie, 2 takjes verse peterselie, 2 takjes, 1/4 tl pilipili, 1 tl paprikapoeder, peper en zout

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vispannetje met zeevruchten en fijne groenten

Vispannetje met zeevruchten en fijne groenten

Super lekker gerecht dat we ook als voorgerecht kunnen serveren 

INGREDIENTEN

1 Atlantische zalmsteaks (diepvries), 4 sint-jakobsnoten (diepvries), 4 rauwe langoustines (diepvries), 2 preien, 1 rode paprika, 4 el mascarpone, 3 el droge witte wijn, 1/2 citroen ( alleen het sap ), 1 el boter, instantsausbinder, 1 snuifje tijm (gedroogd), 1 blaadje laurier, peper en zout

  • Frans Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Frans Voorgerecht
  • 30-60 min
Vispannetje

Vispannetje

Makkelijke en super lekker vispannetje uit de oven 

INGREDIENTEN

300 g kabeljauwfilet (diepgevroren), 300 g koolvisfilets (diepgevroren), 600 ml groentebouillon, 1 ui, 250 g champignons, 1 preistengel, 20 g boter + extra om te bakken, 30 g tarwebloem, 100 ml kookroom, 0,5 citroen, 200 g grijze garnalen (gepeld), peper, zout, nootmuskaat

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Fish pie van schelvis met röstilaagje

Fish pie van schelvis met röstilaagje

Makkelijke en super lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

500 g schelvisfilets, 300 g vastkokende aardappelen, 6 dl melk, 3 preien (in fijne ringen), 100 g boter, 50 g bloem, 2 el gehakt peterselie, 1/2 el mosterd, peper, zout, 800 g aardappelen (voor de puree), 20 cl melk (voor de puree), 30 g boter (voor de puree), nootmuskaat

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-07-2020
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Vegetarische bloemkool broccoli spinazie tandoori met rijst

Vegetarische bloemkool broccoli spinazie tandoori met rijst

Ik ben één van de test personen van de Humanitas kookapp en zocht voor de Humanitas kookapp nog wat leuke recepten. Die makkelijk en goed te maken zijn en in maximaal 30 minuten klaar zijn. Ik kwam toevallig via de Allerhande een vegetarische tandoori tegen. Maar ik moest Patak pot gebruiken maar die zijn duurder dan de Chicken tonight potten. Daarom heb ik voor de Chicken tonight pot gekozen. Want de recepten in de kook app mogen niet te duur zijn. Ik zou zeggen eet smakelijk  en veel succes met het koken van dit recept. Laat weten wat je ervan vond.

INGREDIENTEN

Half kopje zilvervliesrijst, 200 gram verse spinazie , 400 gram verse bloemkool en broccoli Roosjes , Olijfolie 3 eetlepels , Chicken Tonight Tandoori saus mild met paprika

  • Vegetarisch Vegetarisch
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-07-2020
  • Vegetarisch Vegetarisch
  • 20-30 min
Aspergesoep met ham

Aspergesoep met ham

1 PortieKcal: 193Vet: 8.5V.vet: 4.6Eiwit: 11.8Koolhy: 16.0Vezels: 3.5Zout: 2.31

INGREDIENTEN

1 pot Basis groentesoep (Maggi), 1 kg. Asperges, witte, 300 gr. Aardappel, kruimige, 300 gr. Ham reepjes, 125 ml. Slagroom, 2 eetl. Peterselie, 2 Eieren, 1.5 liter Water

  • Europees Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 02-07-2020
  • Europees Soep
  • 30-60 min
Sloppy Joe
  • Eigen recept

Sloppy Joe

Sloppy Joe, het broodje bal van Amerika. Een heerlijk mengsel van gehakt en saus op een broodje. 

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd , 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden , 150 g spekjes, 2 knoflooktenen, fijn gesneden , 500 g gehakt , snuf aromat , 4 el tomatenpuree , 3 el sriracha , 3 el barbecue saus naar keuze , 2 el ketjap manis , 5 el ketchup , hamburger broodjes , verse peterselie

  • Amerikaans Tussendoortje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 02-07-2020
  • Amerikaans Tussendoortje
  • 10-20 min
Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....

Stevige Spaghetti-maaltijd-soep met balletjes....

Deze soep is zeer geschikt om op de camping buiten in een Cadacpan te maken. Een heerlijke Italiaanse maaltijdsoep bomvol gezonde groentjes en gemaakt in slechts één pan. Dit kan thuis natuurlijk ook gewoon op het fornuis in een soeppan. Neem vegetarische gehaktballetjes voor een vegetarische variant.

INGREDIENTEN

120 gram spaghetti in kleine stukjes gebroken, 6 flinke rijpe tomaten in stukjes, 400 ml passata, schepje suiker, 600 ml groentebouillon van een blok, 2 teen knoflook geperst, 2 uien gesnipperd, 400 gram fijne soepgroente, 1 tl droge basilicum, 1 tl droge oregano, peper en zout uit de molen naar smaak, 250 gram rundergehakt, 1 1/2 el paneermeel., Parmezaanse kaas of pecorino voor de garnering, olijfolie om in te bakken

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-07-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
ROMIG VISPANNETJE MET PAPRIKASALSA

ROMIG VISPANNETJE MET PAPRIKASALSA

We gaan de Zuiderse toer op met een origneel romig vispannetje met daarbij een verrassende paprikasalsa. De subtiele smaken van het vispannetje krijgen wat extra pit door de heerlijke paprikasalsa. Een heerlijk koolhydraatarm gerecht waar je van zal genieten! 

INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 30 g zwarte olijven, 1 visbouillonblokje, 300 g vismengeling, 2 kl Italiaanse kruiden, ½ potje lichte room, 1 el olijfolie, 2 el balsamico, 2 el maïszetmeel, ¼ kl cayennepeper, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-07-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
SICILIAANS VISSTOOFPOTJE MET COUSCOUS

SICILIAANS VISSTOOFPOTJE MET COUSCOUS

We gaan naar Zuid-Italië om te genieten van een zalig Siciliaans visstoofpotje mét couscous bij. Want jawel, couscous eten ze ook in Zuid-Italië! Gemakkelijk en zó smaakvol, geniet ervan!

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 1 venkel, 1 tl Italiaanse kruiden, 1 el kappertjes, 1 blik tomatenblokjes, ¼ tl kaneel, 300 g vismengeling, ½ groentebouillonblokje, 130 g couscous, 1½ el olijfolie, 100 ml droge witte wijn, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-07-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top