1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (397.200)

plaatcake met griesmeel en jam

voor een feestje met meerdere mensen of als traktatie op school of werk een bakplaatvolheerlijke cake met jam 

INGREDIENTEN

150 gram roomboter, 225 witte basterd suiker, 3 eieren, 2 citroenen, 1 beker 200 ml creme fraiche, 1 thl bakpoeder, 170 gram griesmeel, 130 gram bloem, 1/2 pot jam framboos/of bosfruit

  • Nederlands Banket
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Nederlands Banket
  • 30-60 min

brownie met frambozen en witte chocolade

heerlijke fudgie brownies met de frisse frambozen en zoete witte chocolade een hele lekkere combinatie. om je vingers bij op te eten. En met een grote ovenschaal heb je genoeg om te trakteren.

INGREDIENTEN

250 gram roomboter, 250 gram callabaut chocolade, 1 vanillestokje, 6 eieren, 200 gram witte basterdsuiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 2 bakjes verse frambozen a 125 gram, 100 gram witte chocolade drups of stukjes

  • Amerikaans Banket
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Amerikaans Banket
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Groentenrijst

Ik heb dit vaker gemaakt en het altijd lekker em makkelijk om te maken als er gasten komen.

INGREDIENTEN

1 courgette, 3 wortels , 3 uien, 5 knoflook teentjes , 2 paprika's, 500 gram rijst, Olie, 2 bouillonblokjes (het lekkerste is groentebouillon ), 2 bekers water, Paprika poeder , Curry/ cerry poeder, Zout

  • Portugees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Portugees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Zalig gekruid bonenpannetje met veel groenten en gebakken braadworst
  • Eigen recept

Zalig gekruid bonenpannetje met veel groenten en gebakken braadworst

Peulvruchten zijn heel erg gezond en bevatten veel eiwitten. We proberen ze dan ook regelmatig te eten. Van dit heerlijke bonenpannetje met veel lekkere groenten hebben we echt gesmuld. Het bijzondere aan dit bonenpannetje is dat de groenten worden afgeblust met rode wijn. Door de toevoeging van chiliaus en tomatenketchup wordt dit pannetje bijzonder lekker.

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie, 2 braadworstjes, 1 rode ui, in halve ringen, 1 teentje knoflook, gesnipperd, ½ gele paprika in kleine stukjes, ½ rode paprika in kleine stukjes, 1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine stukjes, 1 prei, schoongemaakt in kleine stukjes, 1/8 liter wijn (rood of wit allebei goed), 1 blikje kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels chilisaus, Peper, zout, 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder, Gehakte peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Romige stamppot rauwe witlof met appel ei en katenspek
  • Eigen recept

Romige stamppot rauwe witlof met appel ei en katenspek

Zo'n lekker romig stampotje smaakt in elke jaargetijde. De woitlof en de stukjes appel zorgen voor een lekkere beet. De mayonaise en de mosterd voor het romige. De katenspek voor een beetje pittig en de eieren en de aardappelen vullen het geheel tot een heel lekker stampotje.

INGREDIENTEN

500 gram kruimig kokende aardappelen, Scheutje melk, 1 eetlepel roomboter, 3 stronken witlof , in smalle reepjes, 2 hard gekookte eieren, in kleine stukjes, 1 Elstar appel, in hele kleine blokjes, 1 klein sjalotje, gesnipperd, Plm. 50 gram katenspek in smalle reepjes, 1 eetlepel mayonaise , 1 eetlepel milde mosterd , Peper, zout, nootmuskaat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min

Marokkaanse couscous met gehakt ananas en munt

deze couscous is erg lekker, ook kinderen zijn er veel al dol op.daarom maakte ik deze altijd regelmatig.

INGREDIENTEN

1 pak Marokkaanse cous cous, 300 gram rundegehakt, 1 ui fijn gesnipt, 1 teenknoflook fijngesneden, 4 el paneermeel, 1 1/2 ei, 2 el olijf olie, 1 grote groene paprika in reepjes, ananasstukjes a 250 gram

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min

boontjesschotel

een recept die je prima al een dag van te voren kunt maken, afgedekt in de koelkast kunt zetten en de volgende dag zo de oven kunt inschuiven, ideaal voor een drukke dag.

INGREDIENTEN

500 gram groene snijbonen, 500 gram rundergehakt, 2 uien gesnippperd, 2 knoflook fijngehakt, 1 rode paprika in stukjes, kruiden:, 1/2 thl chilipoeder, 1 thl komijn, 1/2 thl kaneelpoeder, 300 gram gezeefde tomaten, 1 el tomatenpuree, 1 kilo kruimelige aardappelen geschild, 150 gram kaas.

  • Nederlands Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Nederlands Ovenschotel
  • 30-60 min

jachtschotel

dit recept komt van Hotel Bakker uit Vorden, het familiehotel die beroemd is in de wijdse omgeving om hun heelijke jachtschotel. 

INGREDIENTEN

800 gram magere runderlappen in blokjes, 2 el bloem, 2 el olie, 100 gram bote, 50 gram spekblokjes, 2 uien, 4 kruidnagels, 10 gekneusde jeneverbessen, 2 laurierblaadjes, 300 ml rode wijn, 2 plakken ontbijt koek in dobbelstenen, 900 gram zelfgemaakte purree, 2 appels geschild en in ringen, 2 beschuiten vekruimd

  • Nederlands Ovenschotel
  • > 120 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Nederlands Ovenschotel
  • > 120 min

kip met peultjes en ananas

een heel makkelijk recept want je maakt het makkelijk in je wokpan en vooral erg lekker &snel klaar

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 1 a 2 el zonnebloemolie, 3 el ketjap, 1 ananas, 1 rode paprika, 350 gr peultjes, 2 el maizena, pak noodles, bouillon kipblokje

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min

kip en mango met garam masala

Ik ben gek op heelijke kuidige kip gerechten met vers fruit, deze keer met mango maar ook goed te vervangen do ananas, eet het met rijst of bloemkoolrijst, das de lekkerste combi.

INGREDIENTEN

600 gram kipfilet, 2 thl garam masala, 150 ml kokosmelk, 1 grote rode ui, 1 ten knoflook, 1 mango rijp in stukjes, 200 gram doperwten, 1 el olijf olie, 6 takjes koriander

  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Aardappelsalade van Suat

De eerste keer dat ik deze salade at was bij mijn schoonmoeder in Turkije. Haar naam is Suat!Ik ben gek op aardappelen en was dan ook gelijk verkocht. Nu maak ik de salade zelf. Eenvoudig te maken, een kind kan de was doen.

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokende aardappelen, Sap van 1 citroenen, 1 à 2 bosjes platte peterselie - hangt van de grootte van het bosje af, 1 bosje dille - alleen als je ervan houdt , 1 bosje lente ui, Grove paprikapoeder - te verkrijgen op de markt of (Turkse) supermarkt, Snufje komijnpoeder - alleen als je er van houdt , Olijfolie - bij voorkeur voor koud gebruik, Zout naar smaak

  • Turks Lunch/Brunch
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Turks Lunch/Brunch
  • 30-60 min
Zalmpannetje met mosselen, venkel en dragoncrumble

Zalmpannetje met mosselen, venkel en dragoncrumble

=18pxDit vispannetje is klaar in 30 minuten! Ovengeroosterde broccoli, bloemkool, raapjes of spruitjes zijn er ook heerlijk in

INGREDIENTEN

500 g zalmfilet, 500 g mosselen, 2 venkelknollen, 1 dragon handje, 10 cl droge witte wijn (droge), 1 pastis of Ricard borrelglaasje, 15 cl room, 4 el panko, 1 el maïszetmeel, olijfolie, boter, peper en zout

  • Frans Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Frans Ovenschotel
  • 20-30 min
Ovenpasta met prei, bloemkool en gerookte zalm met pittige cheddarsaus

Ovenpasta met prei, bloemkool en gerookte zalm met pittige cheddarsaus

Lekkere ovenschotel 

INGREDIENTEN

300 g penne (volkoren), 200 g gerookte zalm, 1 sjalot, 1 knoflook teentje, 1 preiwit, 1 bloemkool, citroensap, 2 lente-uien (in ringen), 750 ml melk, 100 g cheddar (+ extra), 1/2 tl mosterd, 60 g bloem, 60 g boter, olijfolie, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Eenpansovengerecht met spruitjes, zalmfilet en romige kerriesaus

Eenpansovengerecht met spruitjes, zalmfilet en romige kerriesaus

heerlijke ovenschotel 

INGREDIENTEN

600 g zalmfilet (in blokjes), 2 preien (in ringen), 250 g spruitje (gehalveerd), 150 g broccoli (roosjes, 1 el peterselie (fijngehakt), 20 cl room, 10 cl droge witte wijn, 1 visbouillon blokje, 1,5 el kerriepoeder, boter, peper en zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Belgisch Ovenschotel
  • 20-30 min
Vispannetje met zeebaars, zalm, sint-jakobsvruchten en garnalenbisque

Vispannetje met zeebaars, zalm, sint-jakobsvruchten en garnalenbisque

=18pxEen heerlijk en verfijnd vispannetje uit de oven , dat hemels smaakt !  

INGREDIENTEN

Voor de saus :, 300 g garnalen (ongepelde), 1 ui, 1 selder stengel, 1 wortel, 1 knoflook teentje, 25 cl room, 10 cl droge witte wijn, scheut cognac, 1 el tomatenpuree, 1 kippenbouillonblokje, cayennepeper, 1 tijm takje, 1 laurierblaadje, boter, peper en zout, Voor het vispannetje : , zeebaars 350 g, zalm 400 g, sint-jakobsvruchten 12, wortelen 4, witloof 600 g, geraspte kaas 150 g, suiker 1 tl, nootmuskaat

  • Frans Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Frans Ovenschotel
  • 30-60 min
Ovenschotel met zalm, spinazie en aardappelkorstje

Ovenschotel met zalm, spinazie en aardappelkorstje

Makkelijke ovenschotel die super lekker is 

INGREDIENTEN

600 g zalmfilet, 400 g aardappelen (kort voorgekookt, in schijfjes), 300 g jonge spinazie, 2 knoflook teentjes, 1 ui, 1 citroen (rasp en sap), 50 g boter, 500 ml melk, 4 el dille (gehakt), 2 el gesmolten boter, peper en zout, 50 g bloem

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Ovenschotel met zalm, venkel en raapjes

Ovenschotel met zalm, venkel en raapjes

(H)eerlijke ovenschotel die makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

600 g zalm, 1 venkel, 3 rapen, 2 koolrabi's, 20 cl room, 80 g emmentaler (geraspt), olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-09-2020
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Caesar dressing

Erg lekker! Ik had hem vanavond gemaakt maar te veel knoflook gedaan. Vandaar aangepast naar wat minder teentjes knoflook. Zie ook mijn caesar salade recept!

INGREDIENTEN

Dressing:, 1-2 teentjes knoflook, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels citroensap, 100 ml olijfolie, 1/2 Tl zwarte peper, 1/2 Tl zout, 1 Ei dooier, 1 El Azijn of rode wijnazijn

  • Mexicaans Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 20-09-2020
  • Mexicaans Saus/dressing
  • 0-10 min

Ragout van kipfilet met witlof

Lijkt me lekker

INGREDIENTEN

INGREDIËNTEN:, 3 of 4 kipfilets, 6 struiken witlof, 250 gram champignons (of 1 blikje), 2 dl kalfs jus (zakje), 1 potje (kruiden)roomkaas, peper en zout, verse peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-09-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Een vrolijk, herfstig pompoensoepje
  • Eigen recept

Een vrolijk, herfstig pompoensoepje

In de herfst eten wij graag pompoensoep, het leuke is dat je er enorm mee kan variëren. Voor door te spelen met verschillende kruiden. Leuke weetjes over pompoenen en over deze soep kan je hier vinden: http://puur-koken.nl

INGREDIENTEN

Anderhalve kilo pompoen (vraag de boer naar een lekker soort als er meerdere soorten zijn, anders is een flespompoen altijd goed), 1 liter groentebouillon, 1 grote winterwortel, 1 kleine prei, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel cayennepeper, 2 flinke theelepels kerrie, 1 theelepel komijn, 150 ml kookroom, Olijfolie

  • Europees Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-09-2020
  • Europees Soep
  • 20-30 min
Panzanella
  • Eigen recept

Panzanella

Een zomerse Toscaanse broodsalade, ideaal om oud stokbrood mee op te maken. Je gebruikt tomatenvocht die je aan rijpe tomaatjes onttrekt om een dressing mee te maken. Het oude brood zuigt zich vol met dit vocht en andere heerlijke smaken. Super lekker! Dit is mijn variant op dit traditonele gerecht.https://chivanne.nl/panzanella/

INGREDIENTEN

½ oud stokbrood (liefst minimaal 2 dagen oud) , 700 gram rijpe (gekleurde) zoete tomaatjes , 4 theelepels kappertjes , 1 rode ui , 1 flinke handvol verse basilicum (30 gram ongeveer) , 3 eetlepels kalamata olijven , 1 bol mozzarella of burrata , 2 eetlepels balsamico azijn , 6 eetlepels extra vierge olijfolie , 1 teen knoflook , zout en peper

  • Italiaans Streekgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 20-09-2020
  • Italiaans Streekgerecht
  • 30-60 min
Pittige Javaanse kipstukken in ketjap met 5-spice kruiden

Pittige Javaanse kipstukken in ketjap met 5-spice kruiden

Goed pittig.  

INGREDIENTEN

1 kilo Braadsticks , 3 el Ketjap Manis, 3 el Ketjap Asin, 1 grote rode ui, 5 Tenen knoflook, 1 grote Tomaat, 1 stuk Laos van 3 cm, 1 stuk Djahé van 3 cm, 1 tl Sereh, 2 takjes Selderij, 1 Kippenbouillonblok , 1 Madame Jeanette peper, 1 Lombok, 1/2 tl Bruine suiker, 1 el 5-Spices kruidenpoeder, stukje Trassi, Salamblad, Zout en peper uit de molen

  • Indonesisch Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 20-09-2020
  • Indonesisch Bijgerecht
  • 30-60 min
Cake met oranjebloesem en gekaramelliseerde bloedappelsien

Cake met oranjebloesem en gekaramelliseerde bloedappelsien

Lekkere cake met oranjebloesem en gekarameliseerde bloedappelsien

INGREDIENTEN

500 g suiker, 6 dl water, enkele eetlepels oranjebloesem, 2 stuks steranijs, 4 eieren, 150 g suiker, 150 g yoghurt, 150 g griesmeel, 150 g bloem, 200 g gesmolten boter, zeste van 1 sinaasappel, 2 el suiker, 1 tl sinaasappelsap, 1 bloedappelsien

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 20-09-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Ongezoete kruimeltaart met appel

Ongezoete kruimeltaart met appel

Een lekkere kruimeltaart zonder toegevoegde suikers... het kan! Dankzij de fruitsuikers uit dadels in de bodem en de appels in de vulling krijg je een taart die natuurlijk zoet is.

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 300 g havermout, 100 g bloem, 150 ml amandelmelk, 80 g dadels zonder pit, fijngemalen, 1 el bakpoeder, 30 ml zonnebloemolie, Voor de vulling:, 500 g appelen (Jonagold), 1 el geraspte gember, 1 tl kaneelpoeder

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 20-09-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Verjaardagstaart van biscuit met aardbeien, framboos en appel

Verjaardagstaart van biscuit met aardbeien, framboos en appel

Wil je de jarige (of jezelf!) trakteren met een zelfgemaakte verjaardagstaart? Maak dan zeker deze makkelijke biscuit met aardbeien, frambozen en appel en het feest kan beginnen.  

INGREDIENTEN

100 g aardbeien, 100 g frambozen, 1 rode appel, 220 g fijne suiker, 1 tl vanille extract, 4 eieren, 220 g zelfrijzende bloem, 1 tl bakpoeder, 50 ml melk, 300 ml volle room, 1 vanillestokje, poedersuiker, 220 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te smeren, zout

  • Belgisch Nagerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 20-09-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 60-120 min
Frangipanetaart met peren

Frangipanetaart met peren

Zo'n smeuïge frangipanetaart is altijd lekker. Maar kan het nog lekkerder? Ja hoor, bij dit recept voor frangipanetaart zorgen de schijfjes Conference-peer voor een extra zoete toets.

INGREDIENTEN

1 vel bladerdeeg, 2 Conference-peren, 300 g suiker, 600 ml water, 1 kruidnagel, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, Een klontje boter, 50 g bloem, 50 g geschaafde amandelen, Voor de vulling:, 200 g zachte boter, 200 g amandelpoeder, 200 g zelfrijzende bloem, 200 g bloemsuiker, 1 vanillestokje, 6 druppels amandelextract, sap van 1/2 citroen, 4 eieren

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 20-09-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Ceasar Salade met fusili

Compleet bedacht met dressing. Morgen ga ik dit maken. 

INGREDIENTEN

Croutons, 2 sneedtjes brood, olijf olie, peper en zout, Salade:, 100 gram Romaanse sla, 50 gram Parmezaanse kaas, 2 eieren gekookt, 100 gram fusili pasta, Dressing:, 1-2 teentjes knoflook, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels citroensap, 100 ml olijfolie, 1/2 Tl zwarte peper, 1/2 Tl zout, 1 Ei dooier, 1 El Azijn of rode wijnazijn

  • Mexicaans Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-09-2020
  • Mexicaans Salade
  • 20-30 min
Rijkelijk gevulde pastasaus met hartige gehaktballetjes
  • Eigen recept

Rijkelijk gevulde pastasaus met hartige gehaktballetjes

Gebaseerd op het taliaans-Spaanse Pastasaus recept met een extra kruiden en een groentevulling in de saus van paprika, wortel en champignon. 

INGREDIENTEN

Pastasaus:, 4 el olijfolie, 10 grote tomaten ( ongeveer 1.2 - 1.5 kgKg), 6 Tenen verse knoflook , 4 Spaanse rode pepers, Gehakte steeltjes van een vers bosje basilicum, Scheut rode wijnazijn, peper en zout uit de molen, Gehaktballetjes:, Pond rundergehakt, 1 ei, 2 Spaanse rode pepers, 4 Tenen knoflook, 1/4 vers geraspte Nootmuskaat, Geraspte schil van één citroen, Handje geraspte Parmezaanse kaas, Peper en zout uit de molen, Snufje kaneel, Groentemix:, Kwart bakje champignons, 1 Rode paprika, 1 Wortel, Pasta:, 400gr Biologische Macaroni, Itliaanse kruidenmix molen, Klontje roomboter, De basilicum blaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-09-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
"Noord " Oosters Pruttelpotje met gehakt, gerookt spek en groente...
  • Eigen recept

"Noord " Oosters Pruttelpotje met gehakt, gerookt spek en groente...

Daar zit je dan helemaal in de kop van de provincie Noord Groningen en kom je tot de ontdekking dat de supermarkt van de haven  op Lauwersoog  nét niet heeft wat je wil hebben om je gerecht te bereiden. Je hebt dan de keuze om via de brug met het windje in de rug de 16 km naar Dokkum te fietsen, omdat daar Appie ligt , die zeker alles heeft wat je voor je gerecht nodig hebt.Maar dan moet je ook weer terug tegen dat forse windje ín.En aangezien we al een flinke fietstocht achter de kiezen hadden, deed ik maar  een graai in de koelkast en vriesvak om zelf wat te bedenken  met dagene wat ik voorhanden had en met succes, want we hebben ervan gesmuld :)

INGREDIENTEN

200 gram rundergehakt, 50 gram gerookte spekblokjes, 1 rode puntpaprika in blokjes, 1 ui gesnipperd, stukje prei in halve ringen, 100 gram taugé heet afgespoeld en uitgelekt., 1/2 courgette in blokjes, 1 cm gember gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1/2 rode peper gesnipperd ( ik had geen hele meer), scheut sojasaus naar smaak, scheut chilisaus naar smaak, scheut gembersiroop naar smaak

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-09-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Peppe's polpette of balletjes in tomatensaus

Peppe's polpette of balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus zoals een echte Italiaanse chef ze klaar maakt .....overdonderd ! Zo lekker , zeker eens proberen ! 

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 2 eieren, 100 gr Parmezaan, 2 el paneermeel, enkele takjes peterselie, fijngehakt, 1 dikke plak pecorino (schapenkaas), 100 gr groene erwtjes, olijfolie, peper - zout, Voor de tomatensaus :, 1 teentje look, 1 l tomatenpassata, enkele takjes basilicum, fijngehakt, peper - zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 19-09-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
LASAGNE VAN ZUIDERSE ZOMERGROENTEN MET DRIE KAZEN

LASAGNE VAN ZUIDERSE ZOMERGROENTEN MET DRIE KAZEN

=12ptDe ultieme combo van verse groenten en Italiaanse kazen. Mmmh, laagje na laagje lekker!

INGREDIENTEN

zeezout, boter, 10 lasagnevellen, 3 tomaten in schijfjes, verse oregano, 250 g ricotta, basilicum, 100 g Parmezaanse kaas, 1 eierdooier, 200 g spinazie, 6 el olijfolie extra vergine, 2 aubergines, 2 el ontpitte olijven, 150 g mozzarella

  • Italiaans Ovenschotel
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 19-09-2020
  • Italiaans Ovenschotel
  • 60-120 min
CRUMBLE APPEL MET TWIST, die altijd lukt !

CRUMBLE APPEL MET TWIST, die altijd lukt !

Makkelijk, lekker en lukt altijd ! 

INGREDIENTEN

Basiscrumble:, 225 g bloem, 125 g rietsuiker,, 175 g boter (gekoeld), 60 g gepelde hazelnoten, Fruit:, 3 appels, 30 g suiker, citroenzeste, 1 citroen, het sap, vanillestok, 30 g gedroogde veenbessen

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-09-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Ajam pangang
  • Eigen recept

Ajam pangang

Gefrituurde kipfilet in babi pangang saus

INGREDIENTEN

5 Kipfilets , 250 ml Zonnebloemolie , 4 El Olijfolie , 250 ml kippenbouillon , 140 gr Tomatenpuree, 3 el Bloem, 3 El ketjap, 3 el Bruine suiker, 1 El Azijn, 1 El Wijnazijn, 1 El Oestersaus, 1 El gembersiroop , 1 ui, 5 Tenen knoflook, 2 Lombok, 1 El 5 Spices , Peper en zout uit de molen

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 18-09-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Boekweit-volkoren spelt pannenkoeken
  • Eigen recept

Boekweit-volkoren spelt pannenkoeken

In Poffertjesmix zit boekweit meel, is erg lekker dus ik dacht probeer het ook eens uit en maak het zoals je poffertjs mix ook maakt maar dan iets anders.Even in de kast gekeken bij mijn mailsoorten en zelf een mix gemaakt. Melk was op dus ongezoete havermelk gebruiktGoed gelukt !

INGREDIENTEN

150 gram boekweitmeel, 150 gram volkoren speltmeel, 3 zakjes vanillesuiker, 3 L eieren, Scheutje milde (olijf)olie, 600 ml ongezoete havermelk, Halve theelepel zout, Scheutje schenkstroop

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-09-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Bouillabaisse met dorade

Bouillabaisse met dorade

Lekkere bouillabaisse uit Frankrijk  die makkelijk te bereiden is 

INGREDIENTEN

2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 400 gram kerstomaatjes (gele), 2 stengels selder (in boogjes), 1 rode chilipeper (fijngehakt), 1 eetlepel rode wijnazijn, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 cl visbouillon, 2 lookteentjes (geperst), 4 doradefilets (met vel), 1 venkel (in blokjes), 1 kg mosselen, 20 cl pastis of Ricard, 2 uien (gesnipperd), 12 garnalen (roze), olijfolie, peper, zout

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-09-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Knoflookbouillon voor fondue

Knoflookbouillon voor fondue

Hartige  bouillon voor de fondue 

INGREDIENTEN

1,5 L kippenbouillon, 12,5 cl sherry, 3 knoflook (bollen), 1 ui (gesnipperd), olijfolie, peper, zout

  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 18-09-2020
  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
Pizzafondue

Pizzafondue

Fonduetje op zijn Italiaans, een pizzafondue !   Snel klaar en origineel .

INGREDIENTEN

300 gram mozzarella (geraspt), 100 gram parmezaanse kaas, 100 gram cheddar (geraspt), 60 milliliter witte wijn, 1 eetlepel maïzena, 670 gram passata, 4 lookteentjes (fijngehakt), 1 rode ui (fijngehakt), basilicum, olijfolie, Om te dippen : , brood (of gebakken pizzadeeg), champignon (gebakken), kaas (blokjes), augurkje, paprika, ananas, chorizo, bacon

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-09-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Roséfondue

Een fondue op basis van rosé wijn, super lekker !  Dippen maar ......

INGREDIENTEN

35 cl rosé wijn, 300 gram Gruyère-kaas (geraspt), 300 gram Philadelphia, 2 eetlepels calvados, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel maïzena, 1 lookteentje, paprikapoeder, nootmuskaat, zwarte peper, Om te dippen : , brood (of gebakken pizzadeeg), 2 courgettes (gegrild), 200 gram krieltjes (gekookt), broccoli (gegrild), augurkje

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-09-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Frisse gin-tonic cheesecake

Frisse gin-tonic cheesecake

Verfrissende cheese cake , die U zeker eens moet geproefd hebben , iedereen kan deze lekkere cheesecake bereiden  ! 

INGREDIENTEN

2 citroenen (geraspte schil), enkele takjes citroentijm , 1 limoen (geraspte schil), citroenschijfjes (enkele), 3 citroenen (het sap), 2 limoenen (sap), 80 gram boter (gesmolten), 250 gram zandkoekjes, 500 gram mascarpone, 180 gram fijne suiker, 550 gram roomkaas, 6 gelatineblaadjes, 300 milliliter tonic, 4 eetlepels gin

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 18-09-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top