1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (397.765)

Gegratineerde stamppot spitskool met oesterzwammen en roomkaas
  • Eigen recept

Gegratineerde stamppot spitskool met oesterzwammen en roomkaas

Een lekkere romige, goed gekruide stamppot met spitskool, prei en oesterzwammen dat je van tevoren kunt voorbereide. Een half uurtje voor het opdienen lekkere geraspte kaas erover en dan lekker laten gratineren in de oven.

INGREDIENTEN

Plm. 600 gram kruimige aardappelen, geschild in stukken, 20 gram (room)boter, Eventueel een scheutje melk, Plm. 600 gram gesneden spitskool, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 flinke prei, gewassen in halve smalle ringen, 200 gram oesterzwammen, schoongemaakt in reepjes, 2 theelepels gedroogde tijm', ½ dl witte wijn, 100 gram roomkaas met kruiden en knoflook, peper, zout, nootmuskaat, Paar druppels tabasco, Peper, zout, Plm. 75 gram pittige geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-12-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Een Engels - achtig ontbijt met een nostalgische herinnering.......

Een Engels - achtig ontbijt met een nostalgische herinnering.......

Een Engels ontbijt haalt veel herinneringen in mij boven. Ik was 15 en mocht met de Engelse vrienden van mijn ouders( die een week bij ons gelogeerd hadden)  een weekje met hun mee naar Engeland. Wat een ervaring...... en een meerwaarde voor het leren spreken van de Engelse taal. De heer des huizes nam mij mee naar alle markante punten en bezienswaardigheden in Londen :) Een schitterende ervaring.... Echter ..... ook dat Engels ontbijt !!! Als ik er nu aan denk gruw ik nog steeds. Een vette worst op toast met bonen in tomatensaus arrggg.Toch at ik alles ( maar met lange tanden) braaf en netjes op . Eens een kom van de welbekende cornflakes met melk en suiker was een verademing. Dus toen ik dit ontbijtje uit het boek : Heerlijke Winter " las , maakte en met veel plezier verorberde, borrelden  veel herinneringen uit het jaar 1962 naar boven. En het was verrassend lekker ook die witte bonen in tomatensaus :)

INGREDIENTEN

50 gram gerookt ontbijtspek, 1 klein blikje ( 150 gram) witte bonen in tomatensaus, 2 sneetjes brood geroosterd, 1 mespunt chilipoeder, 1 sjalotje gesnipperd, 1 theelepeltje tijm, 2 eieren, 25 gram botersla ( ik had veldsla)

  • Engels Ontbijt
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-12-2020
  • Engels Ontbijt
  • 10-20 min
Zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep is een speciaal recept, dat voor sommigen wat raar klinkt misschien.Toch is de zuurkoolsoep bijzonder lekker. Het is een recept dat van oorsprong uit verschillende Europese landen komt, en daardoor zijn er net zoveel variaties mogelijk, met telkens de zuurkool als hoofdingrediënt.  Dit is een vrij makkelijk te bereiden soep in ongeveer 45 minuten. De kritieken zijn altijd lovend te noemen. Probeer hem zou ik zeggen !

INGREDIENTEN

3 Wortels, grof in stukjes gesneden, 2 Takjes Peterselie, grof gehakt, 3 Eetlepels Boter, 150 Milliliter Sherry, 1.2 Liter Groentebouillon, 2 Sneetjes Bruin brood, 1 cm blokjes, 180 Gram Walnoten, grof gehakt, 750 Gram Zuurkool, uitgelekt, 2 Eetlepels Honing, 400 Gram Crème fraiche, 3 Uien, in stukjes grof, Zout en peper naar smaak, 1 Bosje Bieslook, fijngehakt en een paar heel overhouden om de soep te garneren

  • Duits Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-12-2020
  • Duits Soep
  • 30-60 min
Basisrecept Zuurkoolstamppot uit Duitsland

Basisrecept Zuurkoolstamppot uit Duitsland

Zuurkoolstamppot uit Duitsland is een gerecht dat wel afwijkt dan het recept dat we doorgaans in Nederland gebruiken, en dat komt hoofdzakelijk door de vleessoorten die met in Duitsland bij het gerecht geserveerd worden.Variërende van Eisbein, dat erg veel vet bevat, tot casselerrib, maar ook weißwurst en andere soorten worst.Zuurkool, of Sauerkraut zoals het in Duitsland genoemd wordt, is zeer geliefd en wordt vaak gegeten. Sauerkraut wordt ook vaak gegeten, zonder er iets aan toe te voegen.

INGREDIENTEN

780 Gram Zuurkool, 3 Middelgrote uien, ½ Teentje Knoflook, ½ Zure appel, 30 Gram Boter om in te fruiten, 3 Eetlepels Suiker, 225 Milliliter Witte wijn (Riesling, halfdroog), ½ Laurierblaadje, 9 Jeneverbessen, 3 Kruidnagels, 1 Bosje Peterselie, Zour en peper naar smaak, 375 Milliliter Groentebouillon (bij voorkeur zelfgemaakt, of anders goede kant en klare soort

  • Duits Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-12-2020
  • Duits Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Zuurkoolstamppot Grootmoeders recept

Zuurkoolstamppot Grootmoeders recept

Zuurkoolstamppot Grootmoeders recept is misschien wel het aller lekkerste recept voor zuurkool. 

INGREDIENTEN

500 Gram Zuurkool, 2 Speklapjes, in stukjes gesneden, 200 Gram Vet spek, in blokjes gesneden, 2 Goudreinetten, 6 Jeneverbessen, gekneusd, 200 Milliliter Water, 1 Kilo Aardappelen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-12-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Stevige winterkost met typische Oostenrijkse zuurkool. Dit is de eigen versie van chef Jeroen van deze zuurkoolschotel met extra appel en verschillende soorten vlees zoals casselerrib, spiering, gezouten spek en gerookte worst. Een goedgevulde pot die je zo op tafel kan zetten, heerlijk!

INGREDIENTEN

1 el smout, 600 g casselerribben, 200 g gezouten spek, 4 Frankfurterworsten, 200 g spiering, 2 ajuinen, 1 kg zuurkool, 2 appels, 20 cl witte wijn, 6 jeneverbessen, enkele peperbolletjes, 2 kruidnagels, enkele laurierblaadjes, 1 kg aardappelen (vastkokend), mosterd

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-12-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Zuurkool met mosterdpuree en gebakken zalm

Zuurkool met mosterdpuree en gebakken zalm

Lekker winters gerecht met pittige zalm

INGREDIENTEN

1/2 kg zuurkool, 16 gedroogde pruimen, 25 cl sinaasappelsap, 4 zalmmoten, 800 g aardappelen (geschild en in stukken), 2 el graanmosterd, 15 cl room, 2 laurierblaadjes, 1/2 el suiker, 1 ui (fijngesneden), boter, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-12-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel
  • Eigen recept

Stoofpeertjes met glühwein en sinaasappel

Stoofpeertjes had ik al eens eerder met glühwein gemaakt maar dat was een rechttoe rechtaan Stoofpeertjes-in-gluhwein  Deze keer heb ik daar nog wat sinaasappel, Grand Marnier en specerijen zoals; kaneel, kruidnagel en steranijs aan toegevoegd. Zoveel heerlijke smaakjes dat je niet eens suiker hoeft toe te voegen :)Boen de sinaasappel wel goed schoon want na het stoven kun je die met schil en al opeten :PGooi het sap zeker niet weg want dat is je glühwein, al is inmiddels de alcohol er natuurlijk wel uit ;)

INGREDIENTEN

1 kilo stoofpeertje (Gieser Wildeman), 1 fles glühwein, 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje, 2 steranijs, 4 kruidnagels, borrelglaasje Grand Marnier (of Cointreau)

  • Europees Bijgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 05-12-2020
  • Europees Bijgerecht
  • 60-120 min

Gegrilde puntpaprika's

Snel en eenvoudig te maken.

INGREDIENTEN

2 puntpaprika's, blikje tonijn, geraspte kaas

  • Vis Voorgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Vis Voorgerecht
  • 10-20 min
IJstaart
  • Eigen recept

IJstaart

Een mooie kerst voor iedereen. 

INGREDIENTEN

1 l aardbeienijs, 1 l vanille-ijs, 250 g frambozen, 130 g meringues (zak)

  • Nederlands Nagerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Nederlands Nagerecht
  • > 120 min
Choco-dennenappels
  • Eigen recept

Choco-dennenappels

Een mooie kerst voor iedereen. 

INGREDIENTEN

40 g roomboter, 120 g pindakaas zonder stukjes, 70 g hazelnootpasta, 125 g poedersuiker, 12 zoute sticks, 100 g choco chips

  • Nederlands Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Nederlands Nagerecht
  • 20-30 min
Rollade van flespompoen
  • Eigen recept

Rollade van flespompoen

Een mooie kerst voor iedereen. 

INGREDIENTEN

1 flespompoen (ca. 800 g), 3 el olijfolie, 250 g champignons, 8 g tijm, 50 g hazelnoten , 25 g rozijnen, 2 tenen knoflook, 200 g spinazie, 1 mespuntje nootmuskaat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Zalm in bladerdeeg
  • Eigen recept

Zalm in bladerdeeg

Een mooie kerst voor iedereen. 

INGREDIENTEN

270 g vers bladerdeeg, 20 g bieslook, 15 g platte peterselie, 600 g zalm, 0,5 el al andalus, 1 ei

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kalkoenschnitzel met cranberrysaus
  • Eigen recept

Kalkoenschnitzel met cranberrysaus

Een mooie kerst voor iedereen. 

INGREDIENTEN

1 rode ui, 7 el zonnebloemolie, 1 sinaasappel, 50 g paneermeel, 250 g cranberry sauce original, 0,2 tl kaneel, 2 takjes tijm, 2 eieren, 25 g bloem, 4 kalkoenschnitzels

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Carpaccio van groente
  • Eigen recept

Carpaccio van groente

Een mooie kerst voor iedereen.

INGREDIENTEN

1 venkel, 200 g radijs, 25 g pistachenoten, 1 perssinaasappel, 1 tl mosterd, 1 el olijfolie extra vierge, 100 g geitenkaasbolletjes

  • Nederlands Voorgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Nederlands Voorgerecht
  • 0-10 min
Hollandse garnalencocktail in avocado
  • Eigen recept

Hollandse garnalencocktail in avocado

Een mooie kerst voor iedereen.

INGREDIENTEN

1 rode grapefruit, 10 g bieslook, 2 eetrijpe avocado's, 200 g Hollandse garnalen, 2 tl citroensap, 100 ml mayonaise, 1 el ketchup, 1 el droge sherry, 0,2 tl cayennepeper

  • Nederlands Voorgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Nederlands Voorgerecht
  • 10-20 min
Salade met gerookte eendenborst en frambozen
  • Eigen recept

Salade met gerookte eendenborst en frambozen

Een mooie kerst voor iedereen.

INGREDIENTEN

250 g frambozen, 1 el azijn, 3 el olijfolie, 1 tl dijonmosterd, 85 g veldsla, 180 gerookte eendenborst in plakjes

  • Nederlands Voorgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Nederlands Voorgerecht
  • 0-10 min

Knoflookolie

Knoflookolie

INGREDIENTEN

250 ml olijfolie, 1 bol knoflook (gepeld), 1 eetlepel zwarte peperkorrels

  • Europees Saus/dressing
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Europees Saus/dressing
  • 60-120 min
Ovenpannetje met sint-jakobsnoten en mascarpone

Ovenpannetje met sint-jakobsnoten en mascarpone

Makkelijk en super lekker voorgerechtje uit de oven 

INGREDIENTEN

12 sint-jakobsnoten, 1 blikje king krab (150 g), 250 g mascarpone, 2 el culinaire room, 150 g geraspte gruyère, 2 tomaten, 1 sjalot, 1 blikje tomatenconcentraat (70 g), 2 el cognac, 2 el olijfolie, 8 takjes verse basilicum, 1 tl paprikapoeder, 1 mespuntje cayennepeper, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl gedroogde oregano

  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
Cioppino uit San Francisco

Cioppino uit San Francisco

Cioppino is een overheerlijke stoofpot met zeevruchten. In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden ligt de oorsprong van de cioppino niet in Zuid-Europa maar in de Verenigde Staten. Het gerecht werd uitgevonden door de Italiaanse en Portugese vissers uit de wijk North Beach in San Francisco.  Zeker eens proberen, super lekker ! 

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 500 g lotte, 500 g roodbaarsfilet, 500 g zeebaarsfilets, 1 blik krab, olijfolie, 1 ui, 1 paprika, 1 venkel, 3 teentjes look, 800 g gepelde tomaten, 250 ml rode wijn, 1 laurierblaadjes, takjes oregano, 1 bosje bladpeterselie, pilipili, 1 kg black tiger scampi's, 250 ml droge witte wijn, 400 ml visfond

  • Amerikaans Feestmaaltijd
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Amerikaans Feestmaaltijd
  • 60-120 min
Tian van wintergroenten met parelcouscous en dragonpesto

Tian van wintergroenten met parelcouscous en dragonpesto

Pak uit met een echt kunstwerkje. Een tian van lekkere wintergroenten gecombineerd met een verrukkelijke parelcouscous. Ook de niet vegetariërs zullen smullen van dit heerlijk gerecht . 

INGREDIENTEN

3 wortels, ½ knolselder, 3 zoete aardappelen, 3 pastinaak, 4 raapjes, 2 courgettes, boter, 200 g parelcouscous, 1 bosje dragon, ½ punt Parmezaanse kaas, 1 teentje look, 3 dl olijfolie

  • Frans Feestmaaltijd
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Frans Feestmaaltijd
  • 60-120 min
Sint-jakobsnoten met maltaisesaus, schorseneren en champignonloempia

Sint-jakobsnoten met maltaisesaus, schorseneren en champignonloempia

Feestelijk, culinair gerecht dat op elke feesttafel een topper is ! 

INGREDIENTEN

8 sint-jakobsnootjes, arachideolie, ½ dl droge witte wijn, 1 sinaasappel, 4 eidooiers, boter, cayennepeper, 2 blaadjes filodeegvellen, 2 pakjes bospaddenstoelenmengeling , 1 verse schorseneer, shiitake, waterkers

  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
Everzwijnstoofvlees met spruitjessalade en kroketten

Everzwijnstoofvlees met spruitjessalade en kroketten

Makkelijk en lekker deze klassieker 

INGREDIENTEN

1 kg kroketten, 1 kg everzwijnstoofvlees, 1 grote ui, 100 ml porto, 5 jeneverbessen, 3 el bloem, 1 kruidentuiltje, 800 ml gevogeltefond, 300 g veenbessencompote, geklaarde boter, 400 g spruitjes, 1 teentje look, 200 g prinsessenbonen, 50 g kastanjes, 20 g vloeibare honing, 1 eetlepel witte wijnazijn, 80 ml hazelnootolie, 1 bosje bladpeterselie

  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 60-120 min
Bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn
  • Eigen recept

Bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn

Niet alleen met Kerstmis maar gedurende het hele wildseizoen maak je deze heerlijke Bourgondische wildstoofschotel van hert en wildzwijn. Natuurlijk kun je ook ander wild gebruiken zoals; ree, haas of fazant.Ik heb hierbij "soepgroenten" zoals knolselderij, bleekselderij, wortel en prei omdat dit prima smaakmakers zijn die de volle smaak van het wild nog eens extra versterken. Eigenlijk hoeft het dus niet zo spannend te zijn als de basisingrediënten maar goed zijn.TIP: Je kunt in plaats van wijn ook bier gebruiken.

INGREDIENTEN

2 kilo poulet van hert en wildzwijn, 300 gram spekreepjes, 250 gram sjalotten, 2 teentjes knoflook, 5 bospenen, 1 prei, 250 gram knolselderij, 2 st bleekselderij, 8 jeneverbessen, gekneusd, enkele takjes tijm, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 volle tl piment, pezo, 500 ml rode wijn, 500 ml wildbouillon (fond), 250 gram (zure) room, boter, olie

  • Internationaal Feestmaaltijd
  • > 120 min
  • Geplaatst op 04-12-2020
  • Internationaal Feestmaaltijd
  • > 120 min
Broccoli - Bloemkoolstamppot met gerookte zalm en amandelschaafsel...

Broccoli - Bloemkoolstamppot met gerookte zalm en amandelschaafsel...

Af en toe kan het voor sommigen een lastige keuze zijn : " Eten we bloemkool of eten we broccoli? "Hier is die keuze minder moeilijk, ik eet ze allebei erg graag, maar  de voorkeur van de man gaat uit naar broccoli.In dit gerecht zijn beide groentetoppers bijna evenredig vertegenwoordigd in een verrukkelijke eenvoudige stamppot met gerookte zalm en geroosterd amandelschaafsel. 

INGREDIENTEN

200 gram broccoliroosjes, 300 gram bloemkoolroosjes, 400 gram aardappelen geschild en in grove stukken gesneden, 10 gram amandelschaafsel licht geroosterd, 75 ml halfvolle melk, 10 gram roomboter, 5 gram mosterd ( Limburgse) of meer naar smaak, snufje nootmuskaat, 1/2 groentebouillon blokje ( minder zout), 100 gram gerookte zalm in snippers

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Bimi® broccoli met amandelschaafsel en citroen-botersaus

Dit bijgerecht heeft een bijzondere smaak, maar het past zo goed bij andere smaken. Het is enorm lekker om naast kalkoen, rundvlees of eend te serveren.

INGREDIENTEN

500 gr Bimi® broccoli, 70 gr gezouten boter, in stukjes, 40 gr amandelschaafsel, Sap van een ½ citroen, Handvol platte peterselie, fijn gehakt

  • Nederlands Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  • 10-20 min
Focaccia
  • Eigen recept

Focaccia

Heerlijk luchtige focaccia voor bij de borrel of de maaltijd.

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 10 gram zout, 15 gram suiker , 7 gram gist, 300 ml lauwwarm water, 50 ml olijfolie, Verse rozemarijn, ca 3 takjes, fijngehakt , 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt , Grof zeezout

  • Italiaans Brood
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Italiaans Brood
  • 30-60 min

Moelleux

Het recept heet oorpronkelijk "Moelleux die altijd lukt". Nou bij mij dus niet...

INGREDIENTEN

100 g Belgische pure chocolade, 110 g boter, 2 volledige eieren, 2 eierdooiers, 100 g suiker, 50 g gezeefde patisseriebloem, snuifjes zout, vanille-ijs, vers rood fruit

  • Frans Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Frans Nagerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Romige pasta met gamba's en Ricard

Het is een pikante romige pasta met een anijs smaak door de Ricard

INGREDIENTEN

100 ml Ricard , 2 vleestomaten, Ketchup, 140 gr Tomaten puree , 0,5L Room , Groente, Gamba's , Peper , Zout , Italiaanse kruiden , Piment, Dragon, Sriracha , Tagliatelle

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min

Koreaanse Gefrituurde kip

Makkelijk en smakelijke kip

INGREDIENTEN

Voor de kip , 300 gr Kippendijfilet, 1 el rijstazijn, 1cm gember, 1 teen knoflook, 40 gr maizena, Voor de saus, 1 el sojasaus, 1,5 el rijstazijn, 1 el mirin, 2 el sesamolie, 2 el honing, 1 teen knoflook, 1 cm gember, 1 el bruine basterdsuiker, 1tl chilivlokken

  • Koreaans Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Koreaans Bijgerecht
  • 20-30 min
Boterkoek met speculaaskruiden en amandelen uit de airfryer of oven
  • Eigen recept

Boterkoek met speculaaskruiden en amandelen uit de airfryer of oven

Via de site https://miljuschka.nl/airfryer-recepten/boterkoek-uit-de-airfryer kwam ik zelf op  het idee om ook een boterkoek te bakken in de airfryer.We hebben een klein model airfryer, maar ik had ook nog een kleine springvorm, kinderspringvorm, ooit gekocht bij de Hema en die paste precies in het bakje van de airfryer. Ik heb daar ook al eens een kleine hartige taart in gebakken. Precies goed voor ons tweetjes.Ik ben door het recept van Miljuschka geïnspireerd, maar ik heb grotendeels mijn eigen weg gevolgd. De ingrediënten naar eigen smaak en ook de hoogte van de temperatuur.De boterkoek is heel goed geslaagd. Echt. Je kunt er niet van afblijven en de koek is heel snel klaar. Laat de boterkoek wel goed afkoelen. Wij hebben hem de volgende dag pas aangesneden.

INGREDIENTEN

Mijn recept, 150 gram bloem, 120 gram roomboter, 90 gram lichtbruine basterdsuiker, Mespunt zout, 1 flinke eetlepel koek- of speculaaskruiden, ½ losgeklopt ei, Paar amandelen of amandelschaafsel, Boter en paneermeel voor de vorm, Ingrediënten recept Miljuschka voor een vorm van 20x20 cm:, 200 gr bloem , 170 gr boter , 135 gr witte basterdsuiker , snufje zout , 1 tl vanille extract , rasp van 1 citroen , 1 eidooier

  • Nederlands Banket
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Nederlands Banket
  • 10-20 min
Ge­vul­de kal­koen stap-voor-stap

Ge­vul­de kal­koen stap-voor-stap

Een gevulde kalkoen bereiden, is best een klusje. Zo lukt het iedereen! We serveren er  in de oven gebakken aardappelpuree of kroketjes bij en spruitjes of sperziebonen.

INGREDIENTEN

20 g verse salieblaadjes (zakje of 2 tl gedroogde salie), 3 stengels bleekselderij, 1 ui, 6 sneetjes oud witbrood, 250 g braadworsten, 2 Goudreinette appels (andere friszure appels ook mogelijk), 1 middelgroot ei, 1 kalkoen (ca. 2 - 2 1/2 kg), 2 el traditionele olijfolie, 25 g ongezouten roomboter

  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 60-120 min

Schouderkarbonades met hoisinsaus

Schouderkarbonades met hoisinsaus

INGREDIENTEN

200 gr schouderkarbonades, 2 el hoisinsaus, zout & peper, olie

  • Aziatisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Aziatisch Bijgerecht
  • 10-20 min
Lauw­war­me cock­tail van gar­na­len zalm en man­go

Lauw­war­me cock­tail van gar­na­len zalm en man­go

Feestelijk voorgerecht dat altijd top is 

INGREDIENTEN

½ zakje koriander (à 15 g), 1 limoen, 4 eetlepels mayonaise, zeezout, (versgemalen) zwarte peper, 1 kleine mango, 1 Schots zalmhaasje (200 g), 250 g cocktailgarnalen (à 125 g AH), 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma (Monini)

  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
Ro­mi­ge mos­terd­soep met gem­ber­reep­jes

Ro­mi­ge mos­terd­soep met gem­ber­reep­jes

Pittige soep die super lekker van smaak is en daarenboven snel gemaakt 

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 50 g ongezouten roomboter, 50 g tarwebloem, 650 ml water, 1½ kippenbouillontablet, 6 gemberbolletjes in gembersiroop uit potje, 2 el Zaanse mosterd, ½ el Franse mosterd, 2 dl slankroom, 2 el gembersiroop

  • Belgisch Soep
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Belgisch Soep
  • 10-20 min
Een­den­sa­té met port­si­roop

Een­den­sa­té met port­si­roop

Makkelijk en lekker feestelijk voorgerecht

INGREDIENTEN

1 sjalotje, ¾ eetlepel boter of margarine, 1 dl gevogeltefond, 1 dl Ruby port, 2 eetlepels gembersiroop, zout, peper, 1 tamme eendenborst met vel, 3 plakjes ontbijtspek, 1 struikje witlof, ½ theelepel poedersuiker

  • Nederlands Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Nederlands Voorgerecht
  • 30-60 min
Meringue met advocaat van jenever

Meringue met advocaat van jenever

Klassieke meringue gevuld met een advokaat van jenever ...TOP !  Makkelijk zelf te bereiden .

INGREDIENTEN

Voor de advocaat:, 6 eidooiers, 50 gr vanillesuiker, 400 ml gecondenseerde melk, 325 gr suiker, 150 ml graanjenever, Voor de meringue:, 3 eiwitten, 150 gr suiker, 1 el maïszetmeel, 1 tl azijn, zout

  • Belgisch Nagerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 03-12-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 60-120 min
  • Eigen recept

Arroz con leche

Mijn dochters vragen regelmatig om deze rijstepap "omdat mijn tand loszit". Opvallend is wel hoe lang die tanden los blijven zitten...

INGREDIENTEN

1 liter melk, schil van 1 citroen, 250 ml room, 250 gr dessertrijst, 90 gr suiker, kaneel

  • Spaans Ontbijt
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 02-12-2020
  • Spaans Ontbijt
  • 10-20 min
Romige Italiaanse champignonsaus met ham kaas en veel knoflook
  • Eigen recept

Romige Italiaanse champignonsaus met ham kaas en veel knoflook

In onze vriezer lag al een tijdje "verse" pasta (soort ravioli gevuld met paddenstoelen). Dus dat moest maar eens gegeten worden. Maar zo kaal zonde saus, nee, dat gaat niet volgens mij. Dus experimenteren met wat er nog in de koelkast zat. En zo is deze lekkere saus ontstaan.Je kunt deze saus natuurlijk met allerlei soorten pasta eten en ook bij een vleesgerecht (misschien zonder de ham) volgens mij erg lekker.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 250 gram champignons, in plakjes, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, ½ dl witte wijn, 125 ml slagroom, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, 50 gram kruidenroomkaas met knoflook, bijv boursin of paturain, 1 theelepel gedroogde oregano, ½ vleesbouillontablet, verkruimeld, Plm. 50 gram goede gekookte achterham in reepjes, basilicum om te garneren

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 02-12-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top