Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (392.298) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Vesuvius risotto

Ik heb dit recept zelf doorontwikkeld van een basis recept. Risotto is mijn favoriete gerecht omdat het met veel liefde, goede ingrediënten en tijd bereid wordt. Én omdat het de Italiaanse keuken is. 

INGREDIENTEN

1 sjalot, 4 grote gamba's, 400 gr kleine garnalen (diepvries), 1 teen knoflook, 2 tomaten, 200 ml kippenbouillon, 2 EL olijfolie, 200 gr arborio rijst, 50 ml witte wijn, 1 bosje bosuitjes, 8 tomaten in oven gegaard, 8 in olie ingelegde gedroogde tomaten, 4 takjes dragon, 2 takjes basilicum, boter, 40 gr parmezaanse kaas, Mediterraan zout, 1 gedroogde peper, Suiker, , Tomaten bouillon:, 75 gr ui, 1 kleine knoflook teen, 150 gr rijpe tomaten of uit blik, Zout / peper, Mespuntje suiker, 700 ml groente bouillon, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salade met gerookte vis

Lunch of brunch? Ik eet het ook gewoon als hoofdmaaltijd als ik geen zin het om uitgebreid in de keuken te staan. Lekker gemakkelijk als je alleen bent.

INGREDIENTEN

1 flinke plak gerookte zalmfilet, 1 gerookte forelfilet, Beetje salade, halve paprika, 1 stuk komkommer, 1 eetlepel olijfolie, beetje balsamico azijn, klein, of half teentje uitgeperste knoflook., Wat kerstomaatjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Aardappel koekjes met verse rozemarijn

Dit recept ga ik uitproberen op Kerst 2018

INGREDIENTEN

500 gr aardappel puree, 1 tl fijngesneden verse rozemarijn, 50 g geraspte Pecarino Romano, 1 ei, paneermeel

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

***SCHNITZEL MET KRIELTJES &; KERRIEBLOEMKOOL***

Een goede maaltijd hoeft niet veel te kosten.

INGREDIENTEN

=1 Bloemkool., =2 tl.Kerriepoeder (strooier) 50 gram., =2 eetl. Zonnebloemolie, =600 gram Krieltjes ( zak), =4 Varkenschnitzels (schaal )

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geglaceerde worteltjes

Dit recept gevonden in de Allerhande december 2018. Komende Kerst gaan we dit uit proberen als bijgerecht.

INGREDIENTEN

500g Winterpeen, 1 sinaasappel, 1/2 zakje rucola (85 g), 25 gr boter, 4el honing

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

***GEROOSTERDE WORTEL EN AARDAPPEL MET KIPFILETHAASJES***

Het geheim van goed roosteren; Niet te veel en niet te weinig vet.Lukt het, dan heb je zonder veel moeite- de oven doet immers het werk- een heerlijk gerecht..

INGREDIENTEN

=600 gram Regenboogwortelmix., =1 kg vastkokende Aardappelen., =2 rode Uien., =3 eetl.Pesto Alla Genovese, =4 eetl.Olijfolie., =300 gram Kipfilethaasjes., =1,5 tl. gedroogde Rozemarijn., =100 gram gerookte Ontbijtspek., =Allerhande Box.( zie TIP:)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vegetarische Vijftien minuten pasta met spinazie, tomaat, feta en basilicum

Het wordt tijd dit gerecht weer eens op het menu te zetten.Liever niet vegetarisch?  Bak dan 75 gram spekreepjes uit en voeg die toe.

INGREDIENTEN

150-200 gr pasta naar keuze, 2 kleine witte ui gesnipperd, 2 teen knoflook geperst, 300 gram verse bladspinazie, 6 kleinere tros tomaten, 10 zongedroogde tomaatjes in reepjes, 60 gr feta in blokjes, geraspte Grana Padano of Pecorino, 2 el geroosterde pijnboompitten, 4 el verse basilicum gesneden, 1 groente bouillonblok

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti met kip in paprikasaus

Gemaakt voor mijn "proefkonijnen " ( dochter met gezin) op de dinsdag. Het gerecht viel zeer in de smaak

INGREDIENTEN

2 rode paprika in dunne reepjes, 1 gele paprika in dunne reepjes, 1 dikke ui in kwarten en dan in reepjes, 2 teen knoflook gesnipperd, 5 takjes verse basilicum grof gesneden, 3 kipfilet in blokjes, 450 gr spaghetti, 1 blik gepelde tomaten, 1/2 tl of minder cayennepeper, Parmezaanse kaas geraspt ter garnering, zout uit de molen naar smaak, 3 stengels bleekselderij heel fijn gesneden, 1 el olie ( olijf)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmpakketjes uit de oven

Voor recepten voor een feestelijk Kerstbuffet zoek ik online bij natuurlijk Smulweb, maar ook bijvoorbeeld bij de Jumbo en de Lidl. Om het overzichtelijk te maken, plaatst ik de gevonden recepten op één plaats. Omdat ik het meest met Smulweb werk, komen de favoriete recepten uiteraard daar te staan.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets, zonder huid, 200 ml witte wijn, 200 g culinaire krieltjes, 1 prei, 10 g dille, 10 g tijm, 200 g groene aspergetips, 200 g cherrytomaten, 1 bio citroen, schoongeboend, 50 g kruidenroomkaas, 50 ml slagroom, olijfolie, zout, peper, bakpapier, aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Slanke tomatensalsa

Gemaakt als slank borrelhapje voor ons tweetjes om met nacho's op te dippen.

INGREDIENTEN

3 smaakvolle tomaten, 2 teen knoflook, 1/2 limoen, 1 flinke sjalot, snufje zout, 1 draaitje aan de pepermolen, 1 jalapeño peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Saté gehaktschotel a la Sandra (Weight Watchers waardig)

Gewoon een lekker, makkelijk, Weight Watchers waardig receptje,

INGREDIENTEN

500 gram mager rundergehakt, 400 gram bloemkoolrijst, 400 gram gebroken sperziebonen (10 minuten voorgekookt), 1 rode paprika (in blokjes), 1 gele paprika (in blokjes), 1 ui (klein gesnipperd), 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 1 rode peper (klein gesneden), klein stukje gember (klein gesneden), 80 gram pindakaas, 30 gram tomatenpuree, 50 ml sojasaus, 30 ml ketjap manis, 25 gram Greensweet Stevia Brown (bruine suiker), 10 gram Chinese 5-spicepoeder, 5 gram paprikapoeder, 5 gram djinten (komijnpoeder), 10 gram sambal oelek, 2 maggiblokjes (verkruimeld), PAM spray, 100 ml water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chili kip a la Sandra, Weight Watchers waardig

Een eigen Weight Watchers waardig recept. Iedereen kan het eten, het is een heel normaal recept, alleen wat minder vet en machtig.

INGREDIENTEN

800 gram kipfilet (in blokjes gesneden), 150 gram baconreepjes, 1 rode paprika (in blokjes gesneden), 3 grote rode uien (gesnipperd)(of 5 kleine rode uien), 3 tenen knoflook (in plakjes gesneden), 10 kleine trostomaten (in blokjes gesneden), 2 rode pepers (ontzaad en in halve ringen gesneden), 70 gram tomatenpuree, 1 zakje burrito seasonmix, 1 blik (400 gram) rode kidneybonen (uitgelekt), 100 ml Alpro Cuisine light, 1 limoen (het sap en de rasp), 7,5 gran gerookt paprikapoeder, 5 gram djinten (komijnpoeder), 1 bosje verse koriander (klein gehakt), 100 ml rode wijn, PAM spray (een paar sprays),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tortellini a la Sandra uit de slowcooker

Ik ben gek op koken, gek op past en gek op de slwocooker. Zo ontstaan er wel eens lekkere gerechtjes.

INGREDIENTEN

500 gram (mager) gehakt, 2 zakken (440 gram) tortellini met kaas vulling, 400 gram Italiaanse roerbakgroente, 1 fles (690 gram) Sugocasa traditioneel pastasaus, 1 blikje (200 gram) gram klein gehakte tomaat, 2 uien (gesnipperd), 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 1 rode peper (klein gesneden), 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden, 1 eetlepel gerookt paprikapoeder, 1 basilicumplantje (de blaadjes), 1 dessertlepel sambal oelek, 2 groentebouillonblokjes (verkruimeld), 1 zakje (150 gram) geraspte mozzarella, eventueel peper en/of zout (naar smaak), 2 eetlepels becel light,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Saoto soep a la Sandra uit de slowcooker

Saoto soep wordt op vele malen bereidt, dit is mijn bereidingswijze. Met alle ingredienten erbij een echte maaltijd soep.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de soep: (voor 8 kommen soep), 2,5 liter water, 1 kilo kipdrumsticks (8 stuks), 2 grote uien (in de keukenmachine voor de boemboe), 4 teentjes knoflook (in de keukenmachine voor de boemboe), 1 stukje gember (in de keukenmachine voor de boemboe), 1 dessertlepel sambal oelek (in de keukenmachine voor de boemboe), 2 theelepels laospoeder (in de keukenmachine voor de boemboe), 2 theelepels kurkuma (in de keukenmachine voor de boemboe), 1 theelepel trassipasta (in de keukenmachine voor de boemboe), 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar) (in de keukenmachine voor de boemboe), 1 kipbouillonblokje (verkruimeld) (in de keukenmachine voor de boemboe), 1 prei (in halve maantjes), 2 stengels citroengras (sereh stengels), 2 limoenblaadjes (djeroek peroet), 1 blaadje Indonesische laurier (daun salam), 2 groentebouillonblokjes (verkruimeld), 8 piment korrels, zwarte peper en zout uit de molen, scheutje olie, , Benodigdheden voor de garnering: (kan natuurlijk naar eigen keus), , 8 eieren (hard gekookt, gepeld en gehalveerd), 100 gram taugé (gewassen), 1 bosje selderij (de blaadjes), gebakken uitjes (naar smaak), 1 bosje lente-uitjes (in ringetjes gesneden), 100 gram (ongekookt afgewogen) witte rijst (van te voren gekookt en goed afgekoeld), 100 gram pikantjes (gebakken aardappelsnack, van Kokki Djawa), 100 gram (ongekookt afgewogen) fijne mihoen (bereiden volgens verpakking), 2 kipfilet (8 minuten voorgekookt, uit elkaar gepluisd en gemengd met wat zwarte peper, soja en ketjap manis), 1 citroen (in plakjes),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Wereld
  •  > 120 min.

Krans van cocktailworstjes in bladerdeeg

Ik wilde iets maken, waar ook de kleinkinderen van konden snoepen.Dit recept was dus precies goed voor groot en klein.

INGREDIENTEN

2 blikje cocktailworstjes uitgelekt, 6 pakjes roombladerdeeg van 10 bij 10 cm, dille, 1 klein ei geklutst, peper en zout uit de molen naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Krachtige aardappelpuree

Deze krachtige aardappelpuree smaakt super !  Kan bij wild-rund en of varkensvlees gegeven worden 

INGREDIENTEN

800 g geschilde aardappelen, 800 ml kalfsfond Lacroix, 1 el mosterd, 50 g boter, 50 g room, 25 g gehakte dragon, Peper en zout, nootmuskaat,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aurora saus

Heel lekker als basissaus voor pasta's met vis, schaal- en schelpdier.

INGREDIENTEN

1 potje kreeftenfond Lacroix, 20 g ketchup, 20 g tomaten puree, 200 g room, 20 g boter, 20 g bloem, zout en cayennepeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Financière saus

lekker bij kalfsfilet met groene asperges en tuinbonen

INGREDIENTEN

1 potje kalfsfond Lacroix, 30 g boter, 30 g bloem, enkele druppels truffel essence of olie, Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De simpele uitjes Monegask van mijn moeder.

Bij het snuffelen in kookboeken kwam ik het tegen .Het verkreukelde blaadje met het recept van mijn moeders uitjes monegask, waar wij als  kinderen blij van werden. Ik maak het nu ook nog geregeld.

INGREDIENTEN

1 potje cocktail zilveruitjes ca 200 gr uitgelekt, 125 gr blanke rozijnen geweekt, 1/2 potje kappertjes, goede kwaliteit ketchup, 1 scheut zoete chilisaus,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Hongaarse saus

Pittige warme saus die het perfect doet met gevogelte of varkensvlees 

INGREDIENTEN

1 potje gevogeltefond Lacroix, 1 gesnipperde ui, 1 teentje fijngehakte look, 50 g gerookt spek in blokjes, 1 tl paprika poeder, 100 ml room, 100 g zure room, Peper en zout, 20 g boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Jagermeestersaus

Overheerlijke warme wildsaus

INGREDIENTEN

2 potjes wildfond Lacroix, 100 g kleine champignons, 50 g gerookt spek in blokjes, 3 fijngesneden sjalotjes, 75 ml droge witte wijn, 40 g koude boter, Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Bourguignonne saus

Overheerlijke rode wijn saus

INGREDIENTEN

1 fles rode bourgogne wijn, 4 gesnipperde sjalotjes, 50 g Champignons, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 25 g blaadje laurier, 2 potjes kalfsfond Lacroix, 1 klontje cassonade suiker (bruine suiker), Peper en zout, 25 g koude boter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Chivry saus

Lekkere saus bij vis, gevogelte, eieren......

INGREDIENTEN

1 potje gevogeltefond Lacroix, 70 ml droge witte wijn, 200 ml room, 20 g gehakte dragon (mag ook diepvries), 20 g gehakte bieslook, 20 g gehakte kervel, 20 g gehakte peterselie, Peper en zout, 20 g koude boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2018
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Slowaakse pannenkoeken

Hmmmmm.... zo lekker. Simpel en lekker

INGREDIENTEN

4 pannenkoeken naturel, 8 plakjes salami, 4 plakjes kaas, 2 eieren, 0,2cl vodka, meel, paneermeel, 1/4 tl zout, zonnenbloemolie, 8 partyprikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Slowaaks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ontbijt/lunchbroodjes met kwark. Lekker snel klaar en luchtig zonder rijzen.

Gezien op Keukenliefde. Lekker gemaakt, alles in huis en begonnen. Mmm lekkere bijzondere lunch.

INGREDIENTEN

60 ml zonnebloemolie, 60 ml halfvolle melk, 1 tl zout, 1 tl suiker, 150 gram magere kwark, 300 gr bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 ei losgeklopt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.

***JAPANSE ROERBAK MET NOEDELS &; PITTIGE KIP***

Verwen jezelf met deze gezonde tweepersoonsmaaltijd. Knapperig gewokt. ( lACTOSEVRIJ)

INGREDIENTEN

=125 gram Eiernoedels (pak 250 gram), (long life brand), =180 gram Kipfilet, =1 Eetl. Arachide olie., = Blikje ( 80 Gram)Euroma (by Jonnie Boer), ., =5o gram wortelsesamdressing (flesje 150ml), =125 gram Zeewiersalade (schaaltje)koelvers.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paprika roomsoep in een bakje van bladerdeeg.( KERST)

Op vakantie maakten we kennis met onze buurtjes. We vonden op veel gebieden aansluiting. Nadien werden we bij hun thuis uitgenodigd voor een gezellig etentje. Ik kreeg van Karin het recept. Na de feestdagen en het carnavalsgewoel komen ze voor een gezellig etentje naar ons. Na wat google  werk bleek dit een recept van Albert Heijn.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 pot geroosterde paprika ( Merza)265 gram, 2 el verse tijmblaadjes, 1 blik tomatenblokjes 400 gram, 380 ml gevogeltefond, 200 ml kookroom of verse slagroom, 2 teen knoflook, 6 plakjes roomboterbladerdeeg, 1 mespunt paprikapoeder, 2 eieren gesplitst, 6 ovenvaste soepkommen,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

***SPRUITJESSTAMPPOT MET GEROOKTE KIP***

Met een goede stamppot maak je vrienden aan tafel. Voor iedereen die wel van een beetje anders houdt.

INGREDIENTEN

=1,2.kg kruimige Aardappelen., =1 kg Spruiten., =200 ml halfvolle Melk., =200 gram Gerookte Kipreepjes, (duoschaal, koelvers), =50 gram Boter, =1 eetl.Dijonmosterd, =50 gram Groentechips.( zak 100 gr. biologisch),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse boontjes ovenschotel

Boontjes die op moesten.

INGREDIENTEN

100 gr gemengd gehakt, 100 gr rundergehakt, 1 flinke ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 1/2-1 rood pepertje zonder zaad en lijst in stukjes, 1 blikje tomatenpuree 70 gram, 3 el water, 2 tl Italiaanse kruiden, 250 gr sperzieboontjes, 1 handje geraspte kaas naar keuze, bladpeterselie ter garnering, 1/2 el olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paprikahummus

Hummus maak je gemakkelijk zelf. Deze variant met paprika moet je een keer geprobeerd hebben. Heerlijk als spread bij een stokbroodje of toastje. 

INGREDIENTEN

1 gegrilde rode paprika (pot), 1 uitgelekt blik kikkererwten, 1 teen knoflook, 0,5 gemalen komijn, 75 ml olijfolie extra vierge, 1 snufje zout, 1 snufje peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Salade met avocado en warme cocktailgarnalen

Zo werden de laatste bevroren cocktail garnalen uit de vriezer  smakelijk verwerkt.

INGREDIENTEN

250 gr salade naar smaak, 10 kerstomaatjes gehalveerd, 1 hoeveelheid dressing naar eigen smaak, 28 voorgekookte cocktailgarnalen met staart, 1 avocado schoon in blokjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kruidige olijvenspread met gegrilde citroen

Kruidige olijvenspread met gegrilde citroen is snel en makkelijk zelf te maken. Dit zelfgemaakte smeersel is heerlijk met Turks brood of geroosterde pitabroodjes. 

INGREDIENTEN

0,5 citroen, 50 ml olijfolie extra vierge, 100 g olijven met knoflook, 2 el peterselie, 2 el dragon, 1 snufje peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.

Spicy limoen-korianderboter

Tijd voor iets anders op je stokbroodje? Probeer deze spicy limoen-korianderboter eens! Lekker voor bij de borrel, bij de gourmet of als bijgerecht en supermakkelijk zelf te maken. 

INGREDIENTEN

2 limoenen, 1 rode peper (zonder zaadjes), 20 g koriander, 250 g luchtig geklopte ongezouten roomboter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kruidige erwtjesspread

Deze kruidige erwtjesspread is extra lekker door de munt, basilicum en tuinkers. Lekker om te serveren met een afgebakken stokbroodje of verschillende toastjes. 

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 1 snufje zout, 200 g doperwten, 4 el olijolie extra vierge, 5 el basilicum, 2 el munt, 100 g verse geitenkaas, 1 snufje peper, 1 bakje tuinkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

Courgetterolletje met zalmburger en ricotta

Deze courgetterolletjes met zalmburgers en ricotta maken van iedere borrel een feestje. Heerlijk romig door het ricottamengsel! Perfect voor bij de borrel of als amuse bij bijvoorbeeld het kerstdiner. 

INGREDIENTEN

1 pak Iglo naturel fish burgers zalm, 3 el amandelschaafsel, 0,5 citroen, 15 g dille, 1 snufje peper, 150 g ricotta, 2 courgettes

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Wereld Amuse
  •  20-30 min.

Romige kersentaartjes

Ik zag dit taartje in de Allerhande staan en heb het meteen als dessert op zondag gemaakt en geserveerd  met een lekker bolletje ijs.

INGREDIENTEN

1 pot kersen zonder pit ( 350 gram) uitgelekt, 200 ml koksroom, 40 gr bloem, 40 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei, poedersuiker om te bestrooien, 4 ovenvaste schaaltjes inhoud 125 ml ingevet,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Flitstoetje met advocaat en meringue

We hadden eters en ik zocht een heel snel toetje. Nou dat is het dan ook. In een mum van tijd klaar en erg lekker (als je tenminste van advocaat houdt). Omdat ik geen Griekse yoghurt in huis had heb ik crème fraîche gebruikt, ook lekker.

INGREDIENTEN

4 flinke meringues van de bakker of de supermarkt, 4 of 8 dikke lepels advocaat, 4 clinke lepels Griekse yoghurt (ik heb crème fraîche gebruikt), slagroom voor de liefhebber(ster),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Chinese slavinken van Onno

Het recept van deze slavinken kwam ik tegen op de internetsite van Onno Kleyn, culinair journalist. Ik heb het recept een klein beetje aangepast. We vonden ze heerlijk. Lekker bij een stamppotje.

INGREDIENTEN

400 gram varkensgehakt (in heb gemengd gehakt gebruikt), 1 teen knoflook uit de knijper (ik heb de knoflook gesnipperd), 1 eetlepel Chinees vijf-kruiden-poeder, 1 theelepel suiker, 1 lente-uitje, fijngesneden, 4 of 8 lange repen Zeeuws spek (ik had ontbijtspek), 1 eetlepel zonnebloemolie, 3 cm verse gember, in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mousseline van aardpeer en aardappel

De meeste recepten van deze fluweelzachte puree worden gemaakt met boter, melk en soms ook met slagroom. Ik gebruik meestal verse roomkaas en daar hou ik het deze keer toch ook maar weer bij. Net zo makkelijk en ook net zo lekker. De smaak van de aardperen geven deze mousseline een beetje een aards smaakje. (Hoe kan het ook anders.) Het laat zich heel goed combineren met stoofpotjes, sukadelappen en zelfs met wild. Dus als je weer eens een keertje iets anders wilt proberen dan 'gewone' puree en met de feestdagen in het vooruitzicht is dit zeer zeker een aanrader.

INGREDIENTEN

- 500 gram aardperen, - 500 gram kruimige aardappelen, - 100 gram roomkaas (naturel), - 1 groentebouillon tablet, - peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Garnalenspiesje met knoflooksaus en limoen

Op zoek naar een makkelijk en lekker hapje voor bij de borrel? Deze garnalenspiesjes met knoflooksaus en limoen zijn zo gemaakt en heerlijk van smaak. 

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 4 minigarnalenspiesen, 3 el knoflookmayonaise, 1 limoen, 4 takjes koriander

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2018
  • Wereld
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top