1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (399.424)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kleurrijke pasta met zalmmoot

Twee jaar geleden van mijn zoon van 15 een 'rookslak' gekregen om koud te kunnen roken. Inmiddels is dit keukenhulpje een onmisbaar attribuut geworden. Dit recept is een hommage aan mijn eerste koudgerookte zalmzijde.

INGREDIENTEN

600gr spinazie, 200gr raapstelen, 2 sjalotten, 1 teen knoflook, eetlepel sesamzaad (mag zwart, hoeft niet), 300gr zwarte gedroogde pasta (met inktvis-inkt gekleurd (Sligro)), 400gr rauwe zalm(zijde) of k&k gerookte zalmmoten, 200gr rivierkreeftjes gekookt, 100gr room, klein visbouillonblokje (of kwart van groot), Glas witte wijn, Peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

" Uiensoep " - Tosti met Brie

Als je een fan bent van uiensoep dan zou ik  deze uiensoep- tosti echt eens een keertje maken. Een tosti met een extra portie groente. Het ui mengsel  kun je best al van te voren maken. Hoef je enkel nog de tosti in elkaar te frutselen en het apparaat zijn werk te laten doenWij vonden 'm heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Lekker als lunch, of na een kom soep als hoofdmaaltijd.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 2 uien in dunne ringen, 1 1/2 eetlepels rozemarijn (fijngehakt), 2 eetlepels appelazijn, 1/5 groentebouillonblokje, 4 sneetjes bruinbrood ( zelf gebakken), 100 gram brie in plakjes gesneden, 2 eetlepels peterselie fijngehakt.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met ontbijtspek,ui,kaas,krieltjes.

Dit recept heb ik al heel lang. Ik heb het in de loop der tijd steeds aangepast. Je eet je vingers erbij op. Het is eigenlijk bedoeld voor 4 personen, maar bij ons was het op met 3 personen. Heel gezond en eenvoudig te maken

INGREDIENTEN

1 zak Celavita krieltjes van 700 gram, olie om te bakken. ik gebruik de flessen van de Aldi met olijfolie, 1 fijngesnipperde grote ui, 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, 1 pakje ontbijtspek van 150 gram (Aldi) kleingesneden, 300 gram gekruid gehakt, half om half, 1 rode peper, maar je kunt ook een theel. sambal nemen dat doe ik), 1 bekertje crème fraîche van 200 gram (Aldi), snuf gemalen zwarte peper, 1 theel. paprika poeder, 1 theel. nootmuskaat, 1 theel. kerrie poeder, 1 theel. chilipoeder, 1 zakje verse (platte) peterselie (Aldi), alleen de blaadjes en die fijn snijden, 75 gram geraspte kaas (Aldi, zakje voor ovenschotels, kleur blauw)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zalmpakketjes met asperges, verse kruiden en gedroogde, rode bessen

Een culinaire trip gemaakt in de Bordeaux met bezoek aan wijnhuizen en een kookworkshop. Bij laatstgenoemde opgepikt.

INGREDIENTEN

1 zalmmoot p.p. (circa 150 a 200 gram), groene asperges (circa 4 per zalmmoot), gedroogde rode besjes, peper, zout, olijfolie, witte wijn, verse kruiden: dille, koriander en bieslook

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

KHA Gerookte kip mousse met prei en mango

Dit gerechtje had ik een aantal jaren geleden gevonden op Smulweb en heb het iets aangepast. Het is echt verrukkelijk!!

INGREDIENTEN

1 ons gerookte kip (in blokjes gesneden), 1 ons mango (in blokjes gesneden), 60 gram preiringen, 1 kuipje smeerkaas, 1 mespunt kerriepoeder, Zout en peper, Grove mosterd naar eigen smaak, Geraspte kaas, Olie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gerecht binden

Vaak maak ik iets en dan is is het gelukt te nat, of te dun. Dat kun je verhelpen door een 'Dikke Willem ' .

INGREDIENTEN

1 eetlepel bloem of maïzena, scheutje water

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gierstschotel

Gierst is iets dat je meestal  niet in de supermarkt kunt kopen, maar wel heel erg lekker en gezond.

INGREDIENTEN

100 g gierst, 1 grote pot tuinbonen, 1 pakje cottage cheese, kruiden naar smaak

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

KHA Gevulde snackpaprika's van de BBQ

Tijd om te BBQ-en!

INGREDIENTEN

10 snackpaprika's, 10 plakjes ontbijtspek, 200 gram roomkaas, 2 eetlepels pijnboompitten, peper naar smaak

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Cour­get­te­soep met pes­to

.

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 2 tenen knoflook, 3 courgettes, 1 el traditionele olijfolie, 2 kippenbouillontabletten, 1¼ liter water, 30 g Parmezaanse kaas, 30 g verse basilicum, 40 g geroosterde pijnboompitten, 75 ml extra vierge olijfolie

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Italiaans
  •  20-30 min.

KHA Oopsies

Oopsies zijn heerlijk luchtige broodjes op basis van roomkaas en eieren. Daarom worden ze ook wel wolkbroodjes of cloud bread genoemd. 1 gr. koolhydraten per stuk.

INGREDIENTEN

100 gram roomkaas, 3 grote eieren, 1 theelepel bakpoeder, 1 mespuntje zout, 1 theelepel stevia zoetstof (optioneel)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands
  •  30-60 min.

KHA Witlof met zalm en gorgonzola

Dit is echt zoooo lekker!! Eenmaal geprobeerd ga je het vast vaker maken.

INGREDIENTEN

4 stronken witlof, Gerookte zalm (hoeveelheid naar eigen smaak), Gorgonzola (hoeveelheid naar eigen smaak), Kookroom, 1 ei

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw met room-ansjovis-kappertjes saus

Deze saus moet je zeker eens proberen!! https://chivanne.nl/kabeljauw-met-room-ansjovis-kappertjes-saus/

INGREDIENTEN

2 kabeljauwhaasjes, , 1 potje/blikje ansjovis, , 2 eetlepels olie met neutrale smaak (geen extra vierge olijfolie bijvoorbeeld maar de "gele" variant of zonnebloemolie), , 1 teentje knoflook, , 1 citroen (liefst biologisch voor de zest), , handjevol bladpeterselie, , 1 eetlepel kappertjes, , 100 ml kookroom of iets meer naar wens, , peper en zout

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Witte aspergequiche met zalmflakes

Een lekkere quiche met asperges! Heerlijk als lunch maar ook als avondeten met een salade erbij.  https://chivanne.nl/witte-aspergequiche-met-warm-gerookte-zalmflakes/

INGREDIENTEN

1 rol vers bladerdeeg van 250 gram, , 700 gram witte asperges, , 3 eieren, , 200 gram crème fraîche, , 80 gram Pecorino Romano kaas, , 10 takjes bieslook, , 125 gram warm gerookte zalmflakes, , 1/2 theelepel witte peper, , zout, , bakspray / olie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spitskoolsalade met appel

Simpel en doet het erg goed bij de bbq! https://chivanne.nl/spitskoolsalade-met-appel/

INGREDIENTEN

200 gram gesneden spitskool, , 1/2e Granny Smith appel geschild en in kleine blokjes, , 3 eetlepels magere yoghurt, , 1 theelepel Franse mosterd, , 2 eetlepels mayonaise, , 1 theelepel rijstazijn, , verse platte peterselie of bieslook fijngehakt (naar eigen idee hoeveel), , zout en peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

Super malse gestoofde kip in tomatensaus met gesmolten mozzarella. Erbij simpel wat gebakken paprika's. Makkelijk en bomvol smaken. https://chivanne.nl/ovengebakken-kip-mozzarella-in-tomatensaus/

INGREDIENTEN

4 kipfilets, , 2 bollen mozzarella (geen buffelmozzarella deze is te zacht), , 500 à 600 ml passata, , 2 tenen knoflook, , 1 ui fijngesnipperd, , 6 takjes oregano of 2 theelepels gedroogde oregano, , 1 eetlepel citroensap, , peper en zout, , 1 à 2 trio verpakkingen paprika: rood, geel en groen, , 1 theelepel Italiaanse kruidenmix, , olijfolie, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gestoofde kippendijen in honingsaus

Zoete malse kip met parelcouscous. Probeer het eens! https://chivanne.nl/gestoofde-kippendijen-in-honingsaus/

INGREDIENTEN

75 gram bacon, , 500 gram kippendijtjes, , 1 ui, , 1eetlepel honing, , 5takjes tijm, , 1 blokje kippenbouillon, , ¼ e theelepel kardemom, , ¼e theelepel komijn, , snufje saffraan of anders een halve mandarijn, , 1 eetlepel citroensap, , peper en zout, , 1 eetlepel bloem, , 125 gram was-/bospeentjes, , couscous, , olie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geroosterde puntpaprikasoep met basilicumolie en parmezaankrokantjes

Een hartverwarmende soep vol met rode vitamientjes! https://chivanne.nl/geroosterde-puntpaprikasoep-met-basilicumolie-en-parmezaankrokantjes/

INGREDIENTEN

750 gram zoete puntpaprika, , 1 ui grof gesnipperd, , 15 gram basilicum (1standaardbakje bij supermarkten of van plant afwegen. De blaadjes en takjes gebruiken we allebei), , 1 theelepel citroensap, , 1/2e rode peper fijngehakt tot een hele (proef hoe pittig hij is), , 2 tenen knoflook geperst, , 400 ml tomaten uit blik, , 1 theelepel honing, , 1 theelepel balsamicoazijn, , 1 blokje kippenbouillon (of groenten om hem echt vegetarisch te maken), , 100 gram Parmezaanse kaas of andere harde pittige kaas (oude kaas, oude geitenkaas, Pecorino etc.), , 50 millimeter olijfolie met milde smaak voor de basilicumolie en om te bakken, ,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Moussaka met bloemkoolbechamel en tomaat

Heerlijke light moussaka met een bloemkoolbechamel !Tip: Maak eens een roux op basis van bloemkool. Weinig calorieën, veel smaak!

INGREDIENTEN

500 g lamsgehakt, 1 bloemkool, 1 aubergine, 4 tomaten, 1 sjalot, 1 knoflook teentje, 150 g geraspte kaas, 2 el rijstmelk (of amandelmelk), nootmuskaat, 2 el olijfolie, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salie-venkel gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus

Zo lekker deze gevulde gehaktballetjes met mozzarella en salie in een heerlijke tomatensaus. Deze kun je ook voor een pasta gebruiken! https://chivanne.nl/salie-venkel-gehaktballetjes-gevuld-met-mozzarella-in-tomatensaus/

INGREDIENTEN

Gehaktballetjes:, , 400 gram kipgehakt, , 1 eetlepel venkelzaadjes, , 5 gram verse salie (15 gram salie standaardbakje supermarkt), , 1 bol mozzarella, , Halve theelepel kaneel, , Half ei, , 1 beschuitje, , Zout en peper, , , , , , , , Saus:, , 700 ml passata, , 1 ui gesnipperd, , 1 knoflookteen heel fijn gesneden, , 10 gram oregano (15 gram standaardbakje supermarkt) of 1 theelepel gedroogde oregano, , 5 gram salie (15 gram standaardbakje supermarkt), , Halve theelepel dried chili flakes naar wens, , Zout en peper, , Olie

  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

Visfilet met prei en tomaat

Prei met kerrie en room is een goddelijke combinatie, zeker als je het serveert met vis. Waanzinnig lekker en zeer eenvoudig om te bereiden ! 

INGREDIENTEN

500 g kabeljauwfilet (of schelvis), 4 preiwitten, 3 tomaten, 3 uien, 200 ml sojaroom (of light room), 100 g geraspte kaas, 1 el kerriepoeder, peper en zout, olijfolie

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lasagne met zalm, broccoli en lichte roomsaus

Lekker light uit de oven 

INGREDIENTEN

16 asagnevellen (groene), 4 zalmfilets, 2 broccoli's (in roosjes), 1 sjalot (gesnipperd), 200 ml lichte room, 30 g amandelschilfers, 1 el maïszetmeell, olijfolie, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met geroosterde groenten en feta

Een pasta met een saus van allerlei geroosterde groentes! Gezond en kidsproof! Hij is ook vegetarisch. https://chivanne.nl/pasta-met-geroosterde-groenten-en-feta/

INGREDIENTEN

700 gram trostomaten, , 1 aubergine, , 1 courgette of 2 kleine, , 2 kleine uien, , 3 knoflooktenen, , 15 gram basilicum (blaadjes en takjes gebruiken we), , 2 theelepels gedroogde oregano, , zout, , peper, , olijfolie, , 250 gram pasta naar keuze, , 1 blokje groentebouillon, , 20 gram pijnboompitjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige tagliatelle met witlof en zalm

Pasta met witlof en zalm! Yummie! https://chivanne.nl/romige-tagliatelle-met-witlof-en-zalm/

INGREDIENTEN

Pijnboompitten 15 gram, , 1 klein uitje, , Roomboter klont ongeveer 25 gram, , 2 stronken witlof, , 1 teentje knoflook, , 160 gram tagliatelle, , 200 ml crème fraîche, , 150 gram gerookte zalm, , Citroen, , Verse dille, , Stukje Parmezaan om eroverheen te raspen, , Peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lasagne met pompoen, savooikool en cottage cheese

Lekker light en vegetarisch 

INGREDIENTEN

8 lasagnevellen, 10 savooikoolbladeren, 2 flespompoenen, 4 knoflook teentjes, 3 blaadjes salie (gehakt), sap van een halve limoen, 300 g cottagecheese, 100 g panko, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Shakshuka

Zo lekker en voedzaam!  https://chivanne.nl/shakshuka/

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, , 1 rode ui, , 1 teen knoflook, , 1 tl cayennepeper, , 1/e tl pikant paprikapoeder, , 1 tl komijn, , 2 eetlepels tomatenpuree, , 1/2 tl bruine basterdsuiker, , 3 takjes tijm of 1 tl gedroogde tijm, , 400 ml hele tomaten uit blik, , Zout en peper, , 4 eieren, , verse peterselie en koriander, , 50 gram feta, , olie

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta funghi

Een lekkere en makkelijke pasta die verrast! https://chivanne.nl/pasta-fungh/

INGREDIENTEN

150 gram pasta, , 1 paddenstoelenbouillonblokje, , 1 teen knoflook, , 150 gram prei van een hele prei afgesneden, , 150 gram gemengde paddenstoelen, , 1/2 tl mosterd, , 125 ml kookroom, , 150 gram beenham (vleeswaren), , peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lasagne van aubergine

Een lekkere en gezonde light versie van lasagne 

INGREDIENTEN

400 g tomatenblokjes (met basilicum, uit blik), 1 rode chilipeper (pitjes verwijderd en in stukjes), 1 rode ui (fijngehakt), 1 aubergine, 150 g mozzarella (in plakjes), 2 tomaten (in dunne plakjes), 2 el pijnboompitten, 1 handje vers basilicum, knoflook naar eigen smaak, olijfolie, Provençaalse kruiden, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Knapperige krokante kip bij een gevarieerde pastasalade .

Deze salade is zonder dressing, maar ik heb toch even een dressing geroerd  van wat mayonaise, witte balsamico azijn , peper en zout en wat agavesiroop . De fusilli heb ik in een 1/2 kippenbouillonblokje gekookt . De krokant geroosterde kipblokjes uit de oven maakt dit gerecht helemaal af. Koud en warm heerlijk samen Mocht je het originele recept van Project gezond willen bekijken, dan vind je het hier. https://www.projectgezond.nl/pastasalade-met-venkel-en-krokante-kip/ Op deze zomerse dag een fijne maaltijdsalade wat ons betreft. Bovendien kun je deze malse , krokante kipblokjes met eventueel andere kruiden bij veel salades passend maken

INGREDIENTEN

100 gr fusilli, 200 gr kipfilet in blokjes vermengd met wat oregano en olijdolie., 15 ml olijfolie, 1 theelepel oregano, 1 (oude) snee brood, 100 gr venkel in dunne schijfjes of blokjes, 1 (kleine) rode ui gesnipperd, 1 sinaasappel in stukjes, 10 gr koriander gesnipperd of peterselie, 150 gr gemengde sla, 40 gr walnoten

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Trap­pis­ten­bier-kaas­soep

Deze hemels lekkere soep heeft slechts één geheim ..... trappistenkaas én trappistenbier. Bierliefhebbers verzamelen! 

INGREDIENTEN

300 g iets kruimige aardappelen, 300 g winterpeen, 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 el olijfolie, 2 blaadjes gedroogde laurierblaadjes, 2 takjes verse tijm, 200 ml La Trappe Quadrupel bier, 2 kippenbouillontabletten, 1 liter kraanwater, 150 g trappistenkaas, 5 g verse platte peterselie,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Run­der­vin­ken in bier

Lekker snel gerecht waar we rijst bij serveren 

INGREDIENTEN

300 g basmatirijst (pak 400 g), 50 g boter, 2 x 2 rundervinken, 1 ui (gesnipperd), 1 zak boerensoepgroenten (350 g), 1 blik tomatenblokjes (400 g), ½ flesje trappistenbier dubbel (a 0.33 l)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Snelle pasta pesto met maar 6 ingredienten

Deze super snelle pasta pesto staat binnen 10 minuten op tafel. 

INGREDIENTEN

40 g basilicum, 0,5 teen knoflook, 30 g geroosterde pijnboompitten, 100 ml olijfolie, 80 g Parmezaanse kaas, 500 g verse tagliatelle

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Schuimige lavendelmelk met bramen en rode biet

Dit makkelijke nagerecht moet U eens proberen, oh zo lekker !  Serveer het lauw-warm...TOP ! 

INGREDIENTEN

250 gr bramen, 250 gr gekookte rode biet, 30 gr gezouten boter, 2 el honing, 1 l magere melk, 50 gr kristalsuiker, 1 handvol lavendelbloemen, 2 el balsamicoazijn

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2020
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Rode bietensoep met gember

Aardse soep met een pittige smaak die super lekker is , en bovendien snel gemaakt 

INGREDIENTEN

500 ml groentebouillon, 800 g rode bieten, gekookt, 5 cm verse gember, 1 ui, 400 ml kokosroom, 0,5 tl karwijzaadjes, 2 el citroensap, 1 blad laurier, 2 kruidnagels, versgemalen zwarte peper, zout, olijfolie

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2020
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Risotto van rode biet met zwarte peper

Lekkere pittige risotto  met rode bier en zwarte peper die super lekker van smaak is ! 

INGREDIENTEN

2 uien, 1 teentje knoflook, 4 gekookte rode bietjes, 1 l kippen- of groentenbouillon, 350 g arboriorijst of andere risottorijst, 2 dl droge witte wijn, 4 el geraspte parmazaanse kaas, 25 g boter, olijfolie, versgemalen zwarte peper, zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoetzure biet salade

Zo lekker hebt U nog nooit rode bietjes gegeten ...snel klaar ! 

INGREDIENTEN

500 gr voorgekookte rode biet in halve plakjes gesneden, 1 kleine ui, in dunne halve plakjes gesneden, 2 el kandijstroop, sap 1 sinaasappel, 1 el sojasaus, 2cm gember, gepeld en fijn geraspt, 2 takjes tijm, 2 el olie

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Bami sweet chilli

1 Portie Kcal: 588 Vet: 27.1 V.vet: 11.4 Eiwit: 26.4 Koolhy: 55.3 Vezels: 9.3 Zout: 2.81

INGREDIENTEN

1 zakje Mix voor Bami Goreng (Conimex), 350 gr. Rundergehakt, 200 gr. grove Mie, 3 paprika's (3 kleuren), 200 gr. Winterwortel (reepjes), 1 bosje Lente-ui, 3 eetl. Sweet chilisaus (50% suiker), 6 eetl. Seroendeng, 2 eetl. Wokolie,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verse Zalm in heerlijke roomsaus

Verse zalm met een heerlijke roomsaus, makkelijk aan te passen voor aantal eters

INGREDIENTEN

2 moten zalm met huid,ontschubt, ontgraat, gewassen en afgedroogd, 25gr hollandse garnalen, 1 flinke sjalot heel fijn gesnipperd, 1 teen knoflook fijngesneden/gepureerd, 1cm verse gember fijngesneden/gepureerd, 1 flinke bosui in schuine stukjes gesneden ca 1-2cm, 8 takjes verse dille, fijn gesneden ca 1-2el, verse bieslook fijn gesneden ca 1el, dragon fijn gesneden ca 1tl gedroogd/vers, 1/2 visbouilonblokje, 2dl witte wijn, fris, niet zoet, 250ml creme fraiche, Sap 1/2 citroen, zout, vers gemalen zwarte peper, boter, , optioneel:, oregano 1/2 tl gedroogd/vers, tijm 1/2 tl gedroogd/vers,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2020
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chinese Kool Stamppotje met een Aziatische Twist..... P.G

Dit eenvoudig stamppotje van Project Gezond is bij ons goed in de smaak gevallen. Snel te bereiden en met slechts Kcal 417 terecht een slank gerecht te noemen. Snel klaar bovendien. De Aziatische smaak van de gember en de soja is heerlijk . https://www.projectgezond.nl/chinese-koolstamppot-met-kabeljauw/

INGREDIENTEN

400 gr Chinese kool in dunne repen gesneden, 400 gr kruimige aardappelen geschild in stukken, 200 gr kabeljauwfilet of scholfilets, 2 teen knoflook gehakt, 3 cm gember geschild en gesnipperd, 1 ui gesnipperd, 150 gr kastanjechampignons in vieren gedeeld, 30 ml sojasaus, 60 ml melk verwarmd, 10 gr boter, 20 gr bosui in ringetjes, wat maizena

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde pannenkoeken met espresso mascarpone en blauwe bessen

Doe eens iets anders met koffie, bijvoorbeeld koken! Deze heerlijke pannenkoeken zijn een super smakelijk begin van je dag. Geniet ervan. 

INGREDIENTEN

- 200 gr bloem, - 400 ml melk, - 2 eieren, - 75 ml Café Intención espresso, - 100 gr mascarpone, - 100 gr kwark, - 1 rijpe banaan, - 150 gr blauwe bessen, - 1 el honing, - 2 el water, - 1 tl maizena, - Olie om te bakken

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2020
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaans gehaktbrood

Heerlijk! Check het recept en meer op: https://chivanne.nl/italiaans-gehaktbrood/

INGREDIENTEN

1000 gram half om half gehakt, , 8 zongedroogde tomaatjes, , 20 gram Parmezaanse kaas, , 150 gram mini mozzarella, , 2 eetlepels tomatenpuree, , 10 gram verse salie, , 2 tenen knoflook, , 1 ui, , 1 ei, , 2 handjes broodkruim, , 8 plakken lange bacon, , peper en zout

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2020
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top