1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (399.440)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vlierbloesemsiroop en vlierbloesemgelei

De Vlier bloeit momenteel volop met mooie grote witte en lekker ruikende bloemen. In navolging op mijn Seringensiroop en Paardenbloemengelei-of-siroop wilde ik ook wel eens de geroemde vlierbloesem gebruiken om mee te hobby'en. Als de geur je soms bekend voorkomt dan kan dat kloppen want onder de naam "Elderflower"  wordt dit goedje vaak gebruikt in allerlei drankjes en sapjes en het geheim achter het succes van de volop geconsumeerde "Hugo" is simpelweg vlierbloesem Logisch dus dat het heel goed geschikt is om heerlijke (simpele) aperitiefjes en superdeluxe cocktails mee te maken. TIP 1: (simpel) 1 cm vlierbloesemsiroop in een champagneflute aangevuld met Prosecco, Cava of Champagne. TIP 2: (luxe) in een groot wijnglas; 1 deel vlierbloesemsiroop (30 ml), 1 deel bruiswater (30 ml), 4 delen Prosecco (120 ml), 1 schijfje limoen, enkele blaadjes munt en ijsblokjes.

INGREDIENTEN

Vlierbloesemsiroop, - 25-30 vlierbloesemschermen (of meer als je genoeg hebt), - 2 liter (bron)water, - 2 citroenen in schijven, - 1 kilo (riet)suiker, - eventueel een beetje vanillesuiker, , Vlierbloesemgelei, - 15-20 vlierbloesemschermen, - 1 l (bron)water, - 1 citroen in schijven, - 1 kg normale geleisuiker of 500 gram geleisuiker speciaal, - eventueel een beetje vanillesuiker, ,

  • Biologisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2020
  • Biologisch
  •  10-20 min.

Basmatirijst met garnalen en kokosmelk

Heerlijk voor een zonnige avond met een koel glas rosé. Verassend fris en licht pittig

INGREDIENTEN

100 ml kokosmelk, 75 gr basmatirijst, 150 gr verse sperciebonen, 1 eetlepel olijfolie, 2 tenen knoflook, gesneden, 150 gr grote garnalen, Rasp en of sap van een halve limoen, Flink handje koriander, Rucola

  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Snel en Slank Oosters Kippetje uit de Wok

Doordat ik geen paprika, rode peper, en prei in huis had maar wel banaan en taugé , dacht ik aan het Oosters broodje, dat we al vaker gegeten hadden.https://www.smulweb.nl/recepten/1464897/Broodje-oosterse-kip-erg-lekker-en-snel Manlief dacht het meteen te herkennen vanwege de banaan en de taugé Dit gerecht pakte echter qua smaak heel anders uit maar  was óók uiterst  smaakvol . En met de zoet zure licht pittige komkommerrauwkost  voldoende groente.   

INGREDIENTEN

1 tl sambal brandal of meer naar smaak, 1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 200 gr kipfilet in blokjes, 3 el ketchup, 3 el ketjap manis, 2 tl worcesterhiresaus, 1 dessert lepel gembersiroop, 1 el rode wijnazijn, 1 el bruine basterd, 1 flinke el pindakaas met stukjes noot, 100 gr taugé heet afgespoeld en koud gespoeld en uitgelekt, 1 rijpe banaan in plakjes, 1 bosui ter garnering in ringetjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Griekse maaltijdsalade met linzen rucola en feta

Geïnspireerd door een recept van Onno Kleijn, culinair journalist. Ook had ik nog een restant rucola en feta in de koelkast waar ik wat mee wilde doen. Zo ontstond deze heerlijke salade. Beetje anders als de gewonen Griekse salade.

INGREDIENTEN

1 blikje linzen (uitlekgewicht plm. 280 gram), 3 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle ringetjes, 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie, 1/2 komkommer, 3 tomaten, 1 rode ui, handvol rucola, Echte zwarte olijven (bijv. Kalamata), 100 gram feta, gedroogde oregano naar smaak, , Dressing:, 3 eetlepels extra vergine olijfolie + een scheutje extra, 3 eetlepels witte balsamicoazijn, ½ eetlepels honing, Versgemalen peper, zout,

  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige Thaise kippendijtjes

Deze pittige Thaise kippendijtjes zijn heel snel klaar met weinig ingrediënten. Wij hebben dit gegeten met die lekkere sticky shiitake paddenstoelen uit de wok. Een heerlijke combinatie en weer eens iets anders.

INGREDIENTEN

4 stukjes kippendij, 1 Spaanse peper, zonder pitjes gesnipperd of 1 theelepel sambal oelek, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 theelepels gemalen koriander (ketoembar), Peper, zout, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 eetlepels arachideolie, 1 eetlepels Thaise vissaus,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sticky shiitake paddenstoelen uit de wok

Shiitake paddenstoelen zijn hee leiwitrijk en bevatten veel vitamine B en C. Het is een vlezige paddenstoel die niet veel vocht bevat, dus lekker om te wokken. Volgens onderzoeken hebben shiitake een gneeskrachtige werking en zijn bloeddruk- en cholesterolverlagend. Deze sticky paddenstolen zijn een heerlijke vegetarische maaltijd en een goed alternatief voor vlees.

INGREDIENTEN

150 gram shiitakes paddenstoelen, 1 eetlepel maïzena, Plm. 2 cm verse gemberwortel, fijn gesneden, 2 teentjes knoflook, fijn gesneden, 3 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle schuine reepjes, 2 + 1 eetlepels arachideolie, 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, ½ eetlepel sesamolie, 50 ml Chinese of Japans sojasaus, 50 ml water

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tomaten-komkommersalade met kappertjes rode ui en heerlijke dressing

Ik heb in deze salade Kumato tomaten gebruikt. Deze tomaten hebben een donkere kleur en zijn veel zoeter dan gewone tomaten. Zie voor meer info: "leuke tips". De salade kun je al ruim tevoren klaarmaken zodat de smaken lekker intrekken.

INGREDIENTEN

3 tomaten (kumato), 1 komkommer, flinke rode ui, 1 eetlepel kappertjes, Dressing, 2 eetlepels witte balsamicoazijn, 3 flinke eetlepels extra vergine olijfolie, Peper, zout, 1 eetlepel acacia honing of wat suiker, ,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gebakken zalm met noedels en groenten

Gebakken zalm is niet moeilijk om te maken en met deze Aziatische marinade extra smakelijk. Eet het met gewokte noedels met groenten. Kijk snel verder voor het recept! 

INGREDIENTEN

4 zalmmoten, 2 cm gember, 2 knoflooktenen, 2 el agavesiroop, 2 el sojasaus, sap van een halve citroen, 250 g gedroogde noedels, 1 paprika, 200 g bimi, 1 tl maizena, 2 bosuitjes, 1 el zwart sesamzaad,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mijn heerlijke Hachee :) met zilvervliesrijst!

Een beetje van dit en een beetje van dat recept en tadaaa mijn door het kritische thuisfrond goedgekeurde hachee werd een feit.. Wij eten de hachee als saus bij zilvervliesrijst. Zo at ik het van huis uit. Heerlijk wat dikke saus is dit geworden (mijn man vindt het op ragout lijken) en ja dat klopt ook wel want je maakt een roux... De uien in deze hachee worden pas op het laatst meegenomen in de saus. Hierdoor blijven de voedingsstoffen mooi behouden. De uien zijn gewoon heel zacht.  

INGREDIENTEN

* 600 gram magere runderlappen of sucadelappen, * 2 runderbouillon blokjes, * 1 liter water, * 50 gram roomboter, * scheut bakboter (vloeibaar), * 5 uien, * 2 teentjes knoflook, * 5 kruidnagels, * 3 laurier blaadjes, * zout en peper, * 1 eetlepel bruine basterdsuiker, * scheut witte wijnazijn, * 2 eetlepels bloem, * bosje verse peterselie (of uit potje), , * 1 pak zilvervliesrijst

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Garnalenspiesjes

Je kunt er ook een maaltijd van maken door er een groene soep bij te geven (bijv. slasoep met een beetje aardappel erin of een courgettesoep)

INGREDIENTEN

200 gram tijgergarnalen, 70 gram speltbrood (bruin, luchtige soort), teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout

  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sloppie Joe hamburgers

Zo geweldig lekker deze hamburgers. Ze zijn echt favoriet hier in huis! https://chivanne.nl/sloppie-joe-hamburgers/

INGREDIENTEN

**Burgers**, , 600 gram half om half gehakt, , 1 ei, , 3 eetlepels paneermiddel, , 1 rode ui geraspt, , 1 teen knoflook geraspt, , 1 theelepel cayennepeper, , 1 theelepel paprikapoeder, , peper en zout, , 4 Goudeerlijk Boter Bollen van de Jumbo (versafdeling, verse zachte broodjes), , , , **Saus**, , 1 rode ui fijngehakt, , 1 teen knoflook fijngehakt, , 1 blik tomatenblokjes, , 4 chipotle peppers in adobe sauce (La Morena, verkrijgbaar bij €"mijn- AH) of: 1 à 2 theelepels gerookt paprikapoeder (hot of sweet, wat je zelf wilt), , 1 theelepel Franse mosterd, , 1 eetlepel worcestersauce, , 1 eetlepel tomatenketchup, , 1 theelepel bruine basterdsuiker, , zout, , olijfolie

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Babi Pangang

Gevonden op internet en zelf wat aangepast.

INGREDIENTEN

* 1 EL olie, * 1 ui fijn gesneden, * 2 teentjes knoflook fijn gesneden, * 1 blikje tomatenpuree, * 2 1/2 dl water, * 1 vlees bouillon tablet, * 4 EL chili saus, * 1 TL gemberpoeder, * 1 EL ketjap

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sus­hi­sa­la­de

Bijzonder, deze frisse sushisalade met komkommer, avocado en gebakken zalm. De stukjes nori en wasabimayo geven 'm een echte sushismaak.

INGREDIENTEN

250 g sushirijst, 5 el rijstazijn, 1 tl zout, 1 tl kristalsuiker, 2 kropjes babyromainesla, 4 el wasabimayonaise, 1 el water, 1 komkommer, 300 g verse zalmfilets, 2 el Japanse sojasaus, 2 eetrijpe avocado's, 1 norivel

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalm­rol­le­tjes Japanse stijl

Deze sushi bevat geen rijst maar brood. Daardoor is hij veel makkelijker te maken en blijft hij iets langer vers.  Makkelijk 2 uur op op voorhand te bereiden.

INGREDIENTEN

200 g verse gerookte makreelfilet, 20 sneetjes witbrood, 1 komkommer, 5 sushi norivellen (zeewier) (zakje), 200 g gerookte zalm, 20 g tuinkers, ,

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zalm met wa­sa­bidres­sing

Makkelijk en lekker. We serveren er rijst bij 

INGREDIENTEN

2 theelepels wasabipasta (tube), 4 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker, 2 eetlepels olie, 4 zalmmoten, 125 g taugé, ½ zakje verse bieslook (a 25 g)

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

To­nijnspies te­riy­a­ki

We laten de vis minstens 1 uur marineren alvorens op spiesjes te rijgen en op de BBQ te grillen. Erg makkelijk en super lekker

INGREDIENTEN

4 tonijnbiefstukken, 3 bosuitjes, 100 ml teriyaki marinade (flesje), 2 tenen knoflook (geperst), 3 cm verse gemberwortel (geschild en fijngeraspt), 12 kleine kastanjechampignons, olie (om te bestrijken), ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kleurrijke pasta met zalmmoot

Twee jaar geleden van mijn zoon van 15 een 'rookslak' gekregen om koud te kunnen roken. Inmiddels is dit keukenhulpje een onmisbaar attribuut geworden. Dit recept is een hommage aan mijn eerste koudgerookte zalmzijde.

INGREDIENTEN

600gr spinazie, 200gr raapstelen, 2 sjalotten, 1 teen knoflook, eetlepel sesamzaad (mag zwart, hoeft niet), 300gr zwarte gedroogde pasta (met inktvis-inkt gekleurd (Sligro)), 400gr rauwe zalm(zijde) of k&k gerookte zalmmoten, 200gr rivierkreeftjes gekookt, 100gr room, klein visbouillonblokje (of kwart van groot), Glas witte wijn, Peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

" Uiensoep " - Tosti met Brie

Als je een fan bent van uiensoep dan zou ik  deze uiensoep- tosti echt eens een keertje maken. Een tosti met een extra portie groente. Het ui mengsel  kun je best al van te voren maken. Hoef je enkel nog de tosti in elkaar te frutselen en het apparaat zijn werk te laten doenWij vonden 'm heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Lekker als lunch, of na een kom soep als hoofdmaaltijd.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 2 uien in dunne ringen, 1 1/2 eetlepels rozemarijn (fijngehakt), 2 eetlepels appelazijn, 1/5 groentebouillonblokje, 4 sneetjes bruinbrood ( zelf gebakken), 100 gram brie in plakjes gesneden, 2 eetlepels peterselie fijngehakt.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel met ontbijtspek,ui,kaas,krieltjes.

Dit recept heb ik al heel lang. Ik heb het in de loop der tijd steeds aangepast. Je eet je vingers erbij op. Het is eigenlijk bedoeld voor 4 personen, maar bij ons was het op met 3 personen. Heel gezond en eenvoudig te maken

INGREDIENTEN

1 zak Celavita krieltjes van 700 gram, olie om te bakken. ik gebruik de flessen van de Aldi met olijfolie, 1 fijngesnipperde grote ui, 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, 1 pakje ontbijtspek van 150 gram (Aldi) kleingesneden, 300 gram gekruid gehakt, half om half, 1 rode peper, maar je kunt ook een theel. sambal nemen dat doe ik), 1 bekertje crème fraîche van 200 gram (Aldi), snuf gemalen zwarte peper, 1 theel. paprika poeder, 1 theel. nootmuskaat, 1 theel. kerrie poeder, 1 theel. chilipoeder, 1 zakje verse (platte) peterselie (Aldi), alleen de blaadjes en die fijn snijden, 75 gram geraspte kaas (Aldi, zakje voor ovenschotels, kleur blauw)

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Zalmpakketjes met asperges, verse kruiden en gedroogde, rode bessen

Een culinaire trip gemaakt in de Bordeaux met bezoek aan wijnhuizen en een kookworkshop. Bij laatstgenoemde opgepikt.

INGREDIENTEN

1 zalmmoot p.p. (circa 150 a 200 gram), groene asperges (circa 4 per zalmmoot), gedroogde rode besjes, peper, zout, olijfolie, witte wijn, verse kruiden: dille, koriander en bieslook

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

KHA Gerookte kip mousse met prei en mango

Dit gerechtje had ik een aantal jaren geleden gevonden op Smulweb en heb het iets aangepast. Het is echt verrukkelijk!!

INGREDIENTEN

1 ons gerookte kip (in blokjes gesneden), 1 ons mango (in blokjes gesneden), 60 gram preiringen, 1 kuipje smeerkaas, 1 mespunt kerriepoeder, Zout en peper, Grove mosterd naar eigen smaak, Geraspte kaas, Olie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Gerecht binden

Vaak maak ik iets en dan is is het gelukt te nat, of te dun. Dat kun je verhelpen door een 'Dikke Willem ' .

INGREDIENTEN

1 eetlepel bloem of maïzena, scheutje water

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gierstschotel

Gierst is iets dat je meestal  niet in de supermarkt kunt kopen, maar wel heel erg lekker en gezond.

INGREDIENTEN

100 g gierst, 1 grote pot tuinbonen, 1 pakje cottage cheese, kruiden naar smaak

  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

KHA Gevulde snackpaprika's van de BBQ

Tijd om te BBQ-en!

INGREDIENTEN

10 snackpaprika's, 10 plakjes ontbijtspek, 200 gram roomkaas, 2 eetlepels pijnboompitten, peper naar smaak

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Cour­get­te­soep met pes­to

.

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 2 tenen knoflook, 3 courgettes, 1 el traditionele olijfolie, 2 kippenbouillontabletten, 1¼ liter water, 30 g Parmezaanse kaas, 30 g verse basilicum, 40 g geroosterde pijnboompitten, 75 ml extra vierge olijfolie

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Italiaans
  •  20-30 min.

KHA Oopsies

Oopsies zijn heerlijk luchtige broodjes op basis van roomkaas en eieren. Daarom worden ze ook wel wolkbroodjes of cloud bread genoemd. 1 gr. koolhydraten per stuk.

INGREDIENTEN

100 gram roomkaas, 3 grote eieren, 1 theelepel bakpoeder, 1 mespuntje zout, 1 theelepel stevia zoetstof (optioneel)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands
  •  30-60 min.

KHA Witlof met zalm en gorgonzola

Dit is echt zoooo lekker!! Eenmaal geprobeerd ga je het vast vaker maken.

INGREDIENTEN

4 stronken witlof, Gerookte zalm (hoeveelheid naar eigen smaak), Gorgonzola (hoeveelheid naar eigen smaak), Kookroom, 1 ei

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw met room-ansjovis-kappertjes saus

Deze saus moet je zeker eens proberen!! https://chivanne.nl/kabeljauw-met-room-ansjovis-kappertjes-saus/

INGREDIENTEN

2 kabeljauwhaasjes, , 1 potje/blikje ansjovis, , 2 eetlepels olie met neutrale smaak (geen extra vierge olijfolie bijvoorbeeld maar de "gele" variant of zonnebloemolie), , 1 teentje knoflook, , 1 citroen (liefst biologisch voor de zest), , handjevol bladpeterselie, , 1 eetlepel kappertjes, , 100 ml kookroom of iets meer naar wens, , peper en zout

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Witte aspergequiche met zalmflakes

Een lekkere quiche met asperges! Heerlijk als lunch maar ook als avondeten met een salade erbij.  https://chivanne.nl/witte-aspergequiche-met-warm-gerookte-zalmflakes/

INGREDIENTEN

1 rol vers bladerdeeg van 250 gram, , 700 gram witte asperges, , 3 eieren, , 200 gram crème fraîche, , 80 gram Pecorino Romano kaas, , 10 takjes bieslook, , 125 gram warm gerookte zalmflakes, , 1/2 theelepel witte peper, , zout, , bakspray / olie

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spitskoolsalade met appel

Simpel en doet het erg goed bij de bbq! https://chivanne.nl/spitskoolsalade-met-appel/

INGREDIENTEN

200 gram gesneden spitskool, , 1/2e Granny Smith appel geschild en in kleine blokjes, , 3 eetlepels magere yoghurt, , 1 theelepel Franse mosterd, , 2 eetlepels mayonaise, , 1 theelepel rijstazijn, , verse platte peterselie of bieslook fijngehakt (naar eigen idee hoeveel), , zout en peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Kip mozzarella in tomatensaus met paprika

Super malse gestoofde kip in tomatensaus met gesmolten mozzarella. Erbij simpel wat gebakken paprika's. Makkelijk en bomvol smaken. https://chivanne.nl/ovengebakken-kip-mozzarella-in-tomatensaus/

INGREDIENTEN

4 kipfilets, , 2 bollen mozzarella (geen buffelmozzarella deze is te zacht), , 500 à 600 ml passata, , 2 tenen knoflook, , 1 ui fijngesnipperd, , 6 takjes oregano of 2 theelepels gedroogde oregano, , 1 eetlepel citroensap, , peper en zout, , 1 à 2 trio verpakkingen paprika: rood, geel en groen, , 1 theelepel Italiaanse kruidenmix, , olijfolie, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gestoofde kippendijen in honingsaus

Zoete malse kip met parelcouscous. Probeer het eens! https://chivanne.nl/gestoofde-kippendijen-in-honingsaus/

INGREDIENTEN

75 gram bacon, , 500 gram kippendijtjes, , 1 ui, , 1eetlepel honing, , 5takjes tijm, , 1 blokje kippenbouillon, , ¼ e theelepel kardemom, , ¼e theelepel komijn, , snufje saffraan of anders een halve mandarijn, , 1 eetlepel citroensap, , peper en zout, , 1 eetlepel bloem, , 125 gram was-/bospeentjes, , couscous, , olie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Geroosterde puntpaprikasoep met basilicumolie en parmezaankrokantjes

Een hartverwarmende soep vol met rode vitamientjes! https://chivanne.nl/geroosterde-puntpaprikasoep-met-basilicumolie-en-parmezaankrokantjes/

INGREDIENTEN

750 gram zoete puntpaprika, , 1 ui grof gesnipperd, , 15 gram basilicum (1standaardbakje bij supermarkten of van plant afwegen. De blaadjes en takjes gebruiken we allebei), , 1 theelepel citroensap, , 1/2e rode peper fijngehakt tot een hele (proef hoe pittig hij is), , 2 tenen knoflook geperst, , 400 ml tomaten uit blik, , 1 theelepel honing, , 1 theelepel balsamicoazijn, , 1 blokje kippenbouillon (of groenten om hem echt vegetarisch te maken), , 100 gram Parmezaanse kaas of andere harde pittige kaas (oude kaas, oude geitenkaas, Pecorino etc.), , 50 millimeter olijfolie met milde smaak voor de basilicumolie en om te bakken, ,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Moussaka met bloemkoolbechamel en tomaat

Heerlijke light moussaka met een bloemkoolbechamel !Tip: Maak eens een roux op basis van bloemkool. Weinig calorieën, veel smaak!

INGREDIENTEN

500 g lamsgehakt, 1 bloemkool, 1 aubergine, 4 tomaten, 1 sjalot, 1 knoflook teentje, 150 g geraspte kaas, 2 el rijstmelk (of amandelmelk), nootmuskaat, 2 el olijfolie, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Salie-venkel gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus

Zo lekker deze gevulde gehaktballetjes met mozzarella en salie in een heerlijke tomatensaus. Deze kun je ook voor een pasta gebruiken! https://chivanne.nl/salie-venkel-gehaktballetjes-gevuld-met-mozzarella-in-tomatensaus/

INGREDIENTEN

Gehaktballetjes:, , 400 gram kipgehakt, , 1 eetlepel venkelzaadjes, , 5 gram verse salie (15 gram salie standaardbakje supermarkt), , 1 bol mozzarella, , Halve theelepel kaneel, , Half ei, , 1 beschuitje, , Zout en peper, , , , , , , , Saus:, , 700 ml passata, , 1 ui gesnipperd, , 1 knoflookteen heel fijn gesneden, , 10 gram oregano (15 gram standaardbakje supermarkt) of 1 theelepel gedroogde oregano, , 5 gram salie (15 gram standaardbakje supermarkt), , Halve theelepel dried chili flakes naar wens, , Zout en peper, , Olie

  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Joods Bijgerecht
  •  30-60 min.

Visfilet met prei en tomaat

Prei met kerrie en room is een goddelijke combinatie, zeker als je het serveert met vis. Waanzinnig lekker en zeer eenvoudig om te bereiden ! 

INGREDIENTEN

500 g kabeljauwfilet (of schelvis), 4 preiwitten, 3 tomaten, 3 uien, 200 ml sojaroom (of light room), 100 g geraspte kaas, 1 el kerriepoeder, peper en zout, olijfolie

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lasagne met zalm, broccoli en lichte roomsaus

Lekker light uit de oven 

INGREDIENTEN

16 asagnevellen (groene), 4 zalmfilets, 2 broccoli's (in roosjes), 1 sjalot (gesnipperd), 200 ml lichte room, 30 g amandelschilfers, 1 el maïszetmeell, olijfolie, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met geroosterde groenten en feta

Een pasta met een saus van allerlei geroosterde groentes! Gezond en kidsproof! Hij is ook vegetarisch. https://chivanne.nl/pasta-met-geroosterde-groenten-en-feta/

INGREDIENTEN

700 gram trostomaten, , 1 aubergine, , 1 courgette of 2 kleine, , 2 kleine uien, , 3 knoflooktenen, , 15 gram basilicum (blaadjes en takjes gebruiken we), , 2 theelepels gedroogde oregano, , zout, , peper, , olijfolie, , 250 gram pasta naar keuze, , 1 blokje groentebouillon, , 20 gram pijnboompitjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige tagliatelle met witlof en zalm

Pasta met witlof en zalm! Yummie! https://chivanne.nl/romige-tagliatelle-met-witlof-en-zalm/

INGREDIENTEN

Pijnboompitten 15 gram, , 1 klein uitje, , Roomboter klont ongeveer 25 gram, , 2 stronken witlof, , 1 teentje knoflook, , 160 gram tagliatelle, , 200 ml crème fraîche, , 150 gram gerookte zalm, , Citroen, , Verse dille, , Stukje Parmezaan om eroverheen te raspen, , Peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lasagne met pompoen, savooikool en cottage cheese

Lekker light en vegetarisch 

INGREDIENTEN

8 lasagnevellen, 10 savooikoolbladeren, 2 flespompoenen, 4 knoflook teentjes, 3 blaadjes salie (gehakt), sap van een halve limoen, 300 g cottagecheese, 100 g panko, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top