1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (404.190)

Ovenschotel met kip, paprika, spinazie en champignons KHA

Ovenschotel met kip, paprika, spinazie en champignons KHA

 Hop, alles uit de pan en in die ovenschaal. Toen ik dit gerecht las ben ik er automatisch vanuit gegaan, dat er een laagje puree over de schotel kwam. Bij secuur lezen, kwam ik er achter, dat dit een koolhydraat arme ovenschotel was. Dus geen geraspte kaas meegebracht en zeker geen 30 +. Een duik in de vriezer leverde een aantal verschillende resten geraspte kaas op, die ik maar gebruikt heb. Er zitten slechts 16 gram aan koolhydraten in dit gerecht en de schotel was heerlijk. En aangezien er meer kip in terecht kwam, dan we normaal eten met de royale portie aan groente , hebben we geen patatje gemist.  Het was heerlijk .

INGREDIENTEN

300 g kipfilet in hapklare stukjes en met paprikapoeder , peper en zout bestrooid., 2  el olijfolie, 1  tl paprikapoeder, zout naar smaak, peper naar smaak, 150 g champignons schoongeveegd en gehalveerd , 1 rode paprika in stukjes, 2  teen knoflook geperst, 400 g spinazie, 100  g crème fraîche, 120 g kaas geraspt 30+

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-03-2023
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Keukensloofje47

hazelnoot schuimtaart

van internet gepukt.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, Schuim:, 100 gram eiwit (van ca. 3 eieren) op kamertemperatuur, Mespunt zout, 166 gram fijne kristalsuiker, 113 gram poedersuiker, 113 gram hazelnoten, gemalen, Vulling/afwerking:, 450 gram slagroom, 45 gram fijne kristalsuiker, 15 gram mokka-extract ( 13 gram zeer sterke, warme espressokoffie, 4 gram bruine suiker, 1 gram Nescafé oploskoffie), 25 gram hazelnoot-pâte (16 gram geroosterde hazelnoten, 10 gram fijne kristalsuiker), 150 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt, 45 gram poedersuiker

  • Nederlands Banket
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-03-2023
  • Nederlands Banket
  • 30-60 min
Chefmol
Runderstoof met veel groenten en tagliatelle (gezond en lekker)

Runderstoof met veel groenten en tagliatelle (gezond en lekker)

Een prima manier om een runderstoof eens op een hele andere manier te presenteren is om met de groenten en pasta alles door elkaar te mengen. Het voordeel daarvan is dat je minder vlees eet en bovendien een flinke portie groenten binnen krijgt. Bewuster en gezonder en daar is niks mis mee.

INGREDIENTEN

1 kg runderstooflappen, boter/olie, pezo, 1 el Zwolsche stoof kruiden (Jonnie Boer), runderbouillonblokje(s), 500 gram tagliatelle of andere pasta, 1 prei, 2 uien, 2 rode puntpaprika, 300 gram oesterzwammen, 2 wortels, 3 trostomaten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 24-03-2023
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
wilmiewillemse
  • Eigen recept

Currywurst frikandel!

Wat als je 2 best of two worlds gewoon samenvoegt? de heerlijke saus met een  frikandel , .Dat niemand daar eerder op gekomen is.

INGREDIENTEN

saus: , 500 gr tomato fritto, 1 grote sjalot klein gesnipperd voor de saus , 1 voor erover na bereiding., 30 gr. tomaten puree, 2 el. bruine suiker, 75 ml. sinaasappelsap, 1/2e spaanse peper zonder zaadjes ( halve met wordt medium , hele met voor de diehards ), 3 tl. zoet paprika poeder, 2 tl. currypoeder plus extra voor over je worst, 1 kaneelstokje, 2 el. zonnenbloemolie, z&p naar smaak, 4 frikandelen , eigen keus merk etc.

  • Europees Lunch/Brunch
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-03-2023
  • Europees Lunch/Brunch
  • 30-60 min
hans3333
Amerikaans stoofvlees

Amerikaans stoofvlees

Mals rundvlees en groenten omhuld met een rijke, intense saus. 

INGREDIENTEN

1 liter kippenbouillon, 3 eetlepels tomatenpuree , 3 in olie of zout verpakte ansjovisfilets, afgespoeld (of 1 eetlepel Aziatische vissaus), 4 pakjes ongeparfumeerde gelatine in poedervorm (30 g), 1 eetlepel (15 ml) sojasaus, 1 eetlepel (15 ml) Worcestershire-saus, 2 eetlepels (30 ml) plantaardige olie, 1,25 kg rundstoofvlees in blokjes , zout en versgemalen zwarte peper, 275 g witte champignon, in vieren gesneden, 4 middelgrote wortelen (275 g), 2 heel gelaten, 2 in hapklare stukjes gesneden, 225 g bevroren of verse zilveruitjes ( verse pellen) , 1 grote gele ui, ongeschild, in tweeën gedeeld, 2 kleine ribben bleekselderij , 3 middelgrote teentjes knoflook, ongepeld, 24 cl sherry, droge vermout of rode wijn aan U de keuze, 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden , 2 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 450 g Yukon goudaardappelen, geschild en in blokjes, 120 g bevroren erwten

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 24-03-2023
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Buñuelos de Yuca y Queso (Yuca en kaasbeignets)

Buñuelos de Yuca y Queso (Yuca en kaasbeignets)

Deze gouden, knapperige, kaasachtige beignets zijn aan de zoute kant. Maar wanneer ze worden geserveerd met een warme, donkere mahoniekleurige, kaneel- en kruidnagelgeurige eenvoudige siroop, zorgen ze voor een heerlijk zoete en hartige afsluiting van een maaltijd.

INGREDIENTEN

Voor de Buñuelos:, plantaardige olie ( frituurpan), 700 g verse yucawortel , 220 g queso duro of haloumi (zie opmerkingen), fijn geraspt, 3 grote eieren, losgeklopt, 1 theelepel bakpoeder, 1/4 theelepel zout, Voor de siroop:, 100 g suiker, 40 g donkerbruine suiker, 12 cl water, 1 kaneelstokje, 1 theelepel hele kruidnagel

  • Argentijns Borrelhapje
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-03-2023
  • Argentijns Borrelhapje
  • 30-60 min
marcdepester
Tacu Tacu (Peruaanse rijst- en bonencake)

Tacu Tacu (Peruaanse rijst- en bonencake)

Een slimme manier om restjes op te maken, tacu tacu combineert bonen en rijst door ze te bakken tot een hartige en veelzijdige cake.

INGREDIENTEN

Voor de bonen:, 450 g mayocobabonen (ook bekend als kanarie en peruano), zout, 1 eetlepel plantaardige of andere neutrale olie, 1 plak dik gesneden spek, in kleine stukjes gesneden (optioneel), 1 kleine rode ui (ongeveer 170 g), fijngesneden, 1 eetlepel achiotepasta, 1 eetlepel ají amarillo pasta, 1/2 theelepel gedroogde oregano, Voor de rijst:, 1 eetlepel plantaardige of andere neutrale olie, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 185 g langkorrelige rijst, goed afgespoeld en uitgelekt, 300 ml water, zout, Voor de Zarza:, 1 kleine rode ui (ongeveer 170 g), in dunne plakjes gesneden, 1 ají amarillo peper, gesteeld, gezaaid en julienned (optioneel), 1/4 kopje grof gehakte korianderblaadjes en zachte stelen, Sap van 1 limoen, Extra vierge olijfolie, om te besprenkelen, Zout en versgemalen zwarte peper, Snufje gemalen komijn, Voor één Tacu Tacu-cake:, 150 g gekookte bonen met hun romige vloeistof, 200 g gekookte rijst, 2 eetlepels plantaardige of andere neutrale olie

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-03-2023
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Costillas a la Riojana

Costillas a la Riojana

Argentijnse varkenskarbonades , gegarneerd met erwten, uien, paprika en een gebakken ei, worden deze karbonades het vaakst gevonden in de ouderwetse buurtrestaurants van Buenos Aires

INGREDIENTEN

4 varkensribkarbonades met bot, ongeveer 2,5 cm dik (circa 900 g), zout, 1 eetlepel extra vierge olijfolie, 1 rode paprika , ontpit en zeer dun gesneden, 1 groene paprika , ontpit en zeer dun gesneden, 1 grote gele ui (340 g), dun gesneden, 2 eetlepels (30 g) ongezouten boter, 1 theelepel droge basilicum, 1 theelepel droge oregano, 1/2 theelepel fijngemalen witte peper, 25 cl droge witte wijn, 100 g bevroren erwten , 2 tot 4 krokant gebakken eieren

  • Argentijns Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-03-2023
  • Argentijns Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Kip cajun pasta

Kip cajun pasta

Makkelijk, lekker en snel gemaakt ! 

INGREDIENTEN

400 gram kip (filet, in blokjes), 20 gram parmezaanse kaas (geraspt), 3 lookteentjes (fijngesneden), 1 blokje kippenbouillon, 400 gram passata, 150 milliliter room, 1⁄2 citroen (het sap), 500 gram penne, handvol basilicumblaadjes, 2 eetlepels cajunkruiden, kippenkruiden, olijfolie, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-03-2023
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.

Wrap met gehakt; een verrassend lekker recept.

 Volgens de bedenker van dit gerecht is de aubergine met een speciaal doel toegevoegd. De aubergine wordt namelijk heel zacht en romig en heeft als doel om het gehakt groentemengsel bij elkaar te houden. Ik ben echt geen liefhebster van aubergine, maar heb dit toch gedaan. Ik vond het jammer, dat ik de aubergine niet geschild heb. ( Dat romige is dus met een korreltje zout te nemen. Het vruchtvlees van de aubergine wordt romig maar de schil niet helaas)Bovendien ….. Is het jammer, dat dit recept niet beschrijft wanneer de champignons in het recept moeten worden toegevoegd. Je kunt dit gerecht al helemaal voorbereiden, maar zet dan de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 20 minuten. Voor degene die het recept wil nalezen wrap-met-gehakt

INGREDIENTEN

8 middelgrote maistortilla's( bloemtortilla), 400 gram rundgehakt, 1 winterwortel in hele kleine blokjes, 1/2 aubergine , 1 rode paprika, 200 gram champignons in plakjes, 2 rode uien, 1 stengel bleekselderij in hele kleine blokjes, 1 vleestomaat, 2 teentjes knoflook uit de pers, 1-2 tl gerookt paprikapoeder, 1-2 tl chilipoeder, 1 el tomatenpuree, 100 ml azijn, 50 gram suiker, een paar takjes platte peterselie grof gehakt, 200 gram geraspte kaas, zout / peper, 1 eetlepel olijfolie

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-03-2023
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Keukensloofje47
Frito Pie Burrito's

Frito Pie Burrito's

De ultieme Tex-Mex burrito - deze Frito Pie Burrito is gevuld met chili, groene chili queso, pico de gallo, avocadocrème en jalapenos, allemaal verpakt in een tortilla.

INGREDIENTEN

Chili :, 500 g rundergehakt, 1 blikje tomatensaus (200 g ), tomatensaus blikje water, 1 theelepel bloem voor alle doeleinden, 1 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/4 theelepel ongezoet cacaopoeder, 1/8 theelepel komijn, 1 blik bonen ( 430 g), uitgelekt en afgespoeld ( cannellinibonen, maar pinto of kidneybonen ook goed ), Pico de Gallo :, 2 grote tomaten, in blokjes, 100 g fijngesneden rode ui, 1/2 jalapeño, zaden en ribben verwijderd, fijngehakt, wat koriander, fijngehakt, sap van 1/2 limoen, zout, Groene Chili Queso : , 2 eetlepels boter, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/2 jalapeño, zaden en ribben verwijderd, fijngehakt, 1 flinke eetlepel maïzena, 30 cl melk, 110 g roomkaas, in blokjes gesneden, 220 g scherpe cheddarkaas, versnipperd, 2 groene chilipepers, zout en peper, Avocado-crème : , 1 avocado, 12 cl zure room, sap van 1/2 limoen, zout, Burrito's : , 4 grote tortilla's, ingemaakte jalapenos, 300 g Fritos maïschips

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-03-2023
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Chili Colorado Burrito's

Chili Colorado Burrito's

Deze burrito's met stukjes biefstuk bedekt met chilisaus, verpakt in een kaasachtige bloemtortilla, smaken zeer goed ! 

INGREDIENTEN

1 kg steak of soortgelijk rundvlees - in stukjes van 2,5 cm gesneden, 2 blikjes milde of medium rode enchiladasaus, 2 eetlepels adobosaus , 1 anaheimpeper - in blokjes, 2 in blokjes gesneden groene chilipepers, 2 theelepels gehakte knoflook, 1 ½ theelepel uienpoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel komijn, 1 eetlepel koud water, 2 eetlepels maïszetmeel, 1 blik zwarte bonen - uitgelekt en afgespoeld, 4 bloemtortilla's ter grootte van een burrito, 1 kopje geraspte kaas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-03-2023
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Boerenkool wrap burrito's

Boerenkool wrap burrito's

Een lekkere stevige burrito 

INGREDIENTEN

1 eetl. extra vergine olijfolie, 500 g rundergehakt, 1 theelepel. Chili poeder, 1 theelepel. knoflook poeder, 1 theelepel. gemalen komijn, zout, Vers gemalen zwarte peper, 2 00g Monterey Jack-kaas, 4 grote boerenkoolbladeren, 150 g in vieren gesneden trostomaten, 1 Blik zwarte bonen, uitgelekt, afgespoeld en opgewarmd, 150 g bevroren mais, opgewarmd, 1 avocado, in plakjes, 45 g korianderblaadjes, 1 limoen, in vieren

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-03-2023
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Old bay scampi Burritos

Old bay scampi Burritos

Heerlijke scampi burrito uit latijns Amerika

INGREDIENTEN

VOOR de AIOLI :, 60 g. mayonaise, 1 1/2 theelepel. Sriracha, 3/4 theelepel. vers limoensap, 1/2 theelepel. Old Bay-kruiden, plus meer om te serveren, zout (optioneel), Vulling scampi :, 1 eetl. extra vergine olijfolie, 1/2 gele ui, fijngehakt, 1 kleine groene paprika, in blokjes, 2 teentjes knoflook, dun gesneden, 500 g Kleine scampi, gepeld en ontdarmd, staarten verwijderd, 1/4 theelepel. gemalen komijn, 1/4 theelepel. paprika, zout, Versgemalen peper, VOOR HET SAMENSTELLEN VAN BURRITO :, 4 grote bloemtortilla's, opgewarmd, 150 g gekookte langkorrelige witte rijst, 100 g Gekookte zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt, 120 g geraspte (Mexicaanse) kaas, 100 g geraspte sla, 100 g . pico de gallo, uitgelekt, 1 avocado, in dunne plakjes, 2 eetlepels. gehakte bieslook, plus meer voor serveren

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-03-2023
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Curry van scampi's en kokos

Curry van scampi's en kokos

=18pxLekker met rijst

INGREDIENTEN

700 g scampi's, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 selder stengel, 1 sjalot, 1 knoflook teentje, 2 cm verse gember, 1 el rode currypasta, 40 cl kokosmelk, limoensap, 2 el sojaolie, peper, zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 23-03-2023
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
marcdepester
Ei koken in de airfryer

Ei koken in de airfryer

Ei koken in de airfryer is geen probleem !

INGREDIENTEN

4 eieren

  • Belgisch Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 23-03-2023
  • Belgisch Bijgerecht
  • 0-10 min
marcdepester
Scampi's in de airfryer

Scampi's in de airfryer

Krokant, sappig en supersnel scampi's op je bord 

INGREDIENTEN

400 g scampi's, 3 tl olijfolie, 1/2 tl zout, 1/2 tl Provençaalse of Italiaanse kruidenmix, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/4 tl paprikapoeder, 1/4 tl peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 23-03-2023
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 0-10 min
marcdepester
Lente Plaat Pizza
  • Eigen recept

Lente Plaat Pizza

 In de koelkast lagen nog enkele restjes aan groente die ik graag wilde verwerken. Deze keer kwamen ze op het pizzadeeg van 's lands grootste grutter terecht en dat pakte goed uit. Samen met de kipfilet, die ik gisteren al in de grillpan gegaard had. Een smakelijke pizza met royaal groente , kip en ham en...... alle restjes op. *** heerlijke-zelfgemaakte-pizzasaus-van-project-gezond 

INGREDIENTEN

1 verpakking pizzadeeg ( of zelf gemaakt), Pizzasaus zelf gemaakt ( zie *** ) of kant en klaar, 2 plakjes achterham in reepjes, 150 gram kipfilet gegrild in plakjes gesneden, 1 gele paprika schoon in kleine blokjes, 1 volle theelepel Italiaanse kruiden, 100 gram geraspte mozzarella, 50 gram MonChou, 100 gram geraspte mozzarella.( of kaas naar smaak), 2 tomaten schoon in plakjes, 1/2 courgette in plakjes, 10 aspergetips

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Keukensloofje47
Huisgemaakte Limoncello met graan alcohol

Huisgemaakte Limoncello met graan alcohol

Volg deze eenvoudige stapsgewijze instructies en ontdek hoe eenvoudig het is om uw zelfgemaakte limoncello met graanalcohol te bereiden !

INGREDIENTEN

5 biologische citroenen, 500 ml graan alcohol van 96AV%, 300 g suiker, 500 g water

  • Italiaans Alcoholische dranken
  • > 120 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Italiaans Alcoholische dranken
  • > 120 min
Peter6003

Butterchicken vertaald recept

Vertaling van een lekker recept wat ik nu meerdere keren gemaakt heb en erg lekker is. 

INGREDIENTEN

Voor de kipmarinade:, • 800g kippendij in stukken van ongeveer 2x2cm, • 125ml volle yogurt, • 3 tenen knoflook (fijn), • 1 eetlepel fijn gesneden of geraspte gember, • 2 theelepels garam masala, • 1 theelepel turmeric/kurkuma, • 1 theelepel komijn/cumin/djinten poeder, • 1 theelepel red chili poeder, • 1 theelepel zout, Voor de saus:, • 2 eetlepels olijfolie, • 2 eetlepels ghee (bij de AH te koop, anders 1eetlpl boter en 1eetlpl olie), • 1 grote ui, fijn snijden, • 4 tenen knoflook (fijn), • 1 eetlepel fijn gesneden of geraspte gember, • 1 1/2 theelepel komijn/cumin/djinten poeder, • 1 1/2 theelepel garam masala, • 1 theelepel koriander/ketoembar poeder, • 400 g Mutti Polpa (of passata / geplette tomaat uit blik), • 1 theelepel red chili poeder (naar smaak), • 1 1/4 theelepel zout (naar smaak), • 125ml vloeibare slagroom , • 1 eetlepel suiker, • 1/2 theelepel kasoori methi (of gedroogde fenegriekblaadjes), Bijgerechten:, Witte rijst, Naan (Ashoka Tandoori (knoflook) Naan bij de toko in de diepvries)

  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Nadser
Homemade Nociato (aka Nocino wine)

Homemade Nociato (aka Nocino wine)

Nociato is een bijna onbekend jem in de Italiaanse eettraditie. Leer u het beste kunt profiteren van uw nocino bereiding , om een likeurwijn te krijgen die uw maaltijden op een stijlvolle manier afmaakt !

INGREDIENTEN

35 uitgeputte walnoten van de nocino-bereiding, 2 flessen Picorino wijn , andere droge witte wijn werken ook goed

  • Italiaans Alcoholische dranken
  • > 120 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Italiaans Alcoholische dranken
  • > 120 min
Peter6003

pitabroodje kipsate

ik was al een tijdje opzoek naar iets lekkers en ben gek op pitabroodjes en kip en steeds shoarma of kaas ham er tussen werd een beetje afgezaagd toen zag ik dit recept en dacht hee dat ziet er lekker uit . ik heb tot op de dag van van vandaag geen spijt er word thuis ook door mijn man de vingers bij afgelikt

INGREDIENTEN

2 pitabroodjes, 1 kipfilet, in blokjes gesneden, 2 el pindasaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar, Optioneel, 1/2 tl sambal manis, 2 handjes fijngesneden ijsbergsla, Plakjes komkommer, Handje taugé, 1 el gefrituurde uitjes, 1 el atjar tjampoer, Zonnebloemolie

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 10-20 min
annemieke_50
Sfogliatelle

Sfogliatelle

Zuid Italiaans gebakje met flinterdunne laagjes deeg en een romige vulling... Lekker!

INGREDIENTEN

250 g patisseriebloem, ¾ tl zout, ½ el vloeibare honing, 125 ml kraanwater, 75 g ongezouten roomboter, 1 sinaasappel, 1 middelgroot ei, 150 ml volle melk, 50 g griesmeel, 100 g ricotta, ½ tl (Nielsen Massey Madagascar) bourbon vanille-extract, 50 g fijne kristalsuiker, ½ tl gemalen kaneel, 1 el poedersuiker

  • Italiaans Nagerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Italiaans Nagerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Trifle met chocolade, mango en bokkenpootjes

Trifle met chocolade, mango en bokkenpootjes

Een bijzonder frisse combinatie van tropisch fruit, chocolade en bokkenpootjes.

INGREDIENTEN

7 blaadjes gelatine, 500 ml vers sinaasappelsap, 180 g Delicata chocolade puur sinaasappel, 8 el Dr. Oetker chocofantasie, 750 ml verse slagroom, 100 g fijne kristalsuiker, 1 tl gemalen kaneel, 2 eetrijpe mango's, 200 g bokkenpootjes, 500 g mascarpone, 100 g cacaopoeder

  • Engels Nagerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Engels Nagerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Paaskoekjes

Paaskoekjes

Geen Pasen zonder versierde paaskoekjes!

INGREDIENTEN

400 g bakmix voor zandkoekjes, 200 g ongezouten roomboter, 2 citroenen, 400 g poedersuiker, 41 druppels Dr. Oetker kleurstoffen, 1 Dr. Oetker decoratiestiften choco & karamel

  • Belgisch Tussendoortje
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Belgisch Tussendoortje
  • 30-60 min
marcdepester
Paascupcakes

Paascupcakes

Inspiratie nodig voor de paasbrunch? Met deze feestelijke paascupcakes maak je pas écht indruk!

INGREDIENTEN

1 citroen, 150 g ongezouten roomboter, 180 g kristalsuiker, 3 middelgrote eieren, 3 el karnemelk, 150 g zelfrijzend bakmeel, ½ tl zout, 125 ml verse slagroom, 100 g mascarpone, 225 g verse frambozen, 75 g dragee eitjes, 100 g witte paaseieren

  • Belgisch Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Belgisch Nagerecht
  • 20-30 min
marcdepester

Zelfgemaakte Vermouth

Bittere en zoete citrus en kruiden , een beetje aan potpourri met grote karameltonen en een vleugje medicinale tonen. De smaak kan stijl vergelijkbaar zijn met Antica Formula. Alsem is de ultieme botanische stof voor het maken van Vermout. Je hebt ook bitterstoffen nodig. De rest van de botanicals is gebasseerd op een persoonlijke keuze.

INGREDIENTEN

700 ml droge witte wijn , zoals Pinot gris of Verdejo, 300 ml wodka, 300 g witte suiker, 2 el artemisia absinthium (wormwood) Alsem, 70 g citrusschillen (sinaasappel , mandarijn , grapefruit , geen citroen of limoen), 1 g Spaanse peper bessen, 10 g plakjes engelwortel, 6 g plakjes klis, 10 g kamille bloemen, 10 g rozenkoppen (kies de variëteit die in thee wordt gebruikt), 5 g koriander zaadjes, 2 g sanchi bloemen of hop, 2 g vlierbloesem, 5 g leliebloemen , geven een karamelsmaak, 2 g hibiscus bloemen , geeft rode kleur, 2g Japanse kamperfoelie, 5 g plakjes zoetwortel, 3 ster anijs, 1 g venkelzaad, 1 kaneelstok, 1 g kardamom zaad of peulen, 5 kruidnagels, 2 g jenever bessen, 10 g half gedroogde mandarijn segmenten

  • Europees Alcoholische dranken
  • > 120 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Europees Alcoholische dranken
  • > 120 min
Peter6003
Gestoofde lamsschenkels

Gestoofde lamsschenkels

Langzaam gegaarde lamsschenkels zijn een favoriet familiediner dat het hele jaar door in restaurants en pubs in heel Australië wordt besteld. Gestoofd in een rijke, op Bourguignon geïnspireerde rode wijnsaus, glijdt het vlees gewoon van het bot! Serveer met aardappelpuree of rijst of stokbrood.

INGREDIENTEN

2 eetlepels extra vergine olijfolie, 4 - 6 lamsschenkels ontdaan van overtollig vet, 1 grote witte ui in blokjes, 6 teentjes fijngehakte knoflook, 2 grote wortelen in plakjes van 1 cm, 1 snufje grof zout en versgemalen peper, 50 g bloem, 50 cl runderbouillon, 36 cl rode wijn zoals Merlot Pinot Noir, of een Chianti , 400 g passata (tomatenpuree of Amerikaanse tomatensaus), 2 eetlepels tomatenpuree, 2 blokjes runderbouillon, 1 theelepel verse rozemarijn fijngehakt, 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt (verdeeld), 2 laurierblaadjes, Zout en peper om op smaak te brengen

  • Australisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Australisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Italian Walnut liqueur (Nocino)

Italian Walnut liqueur (Nocino)

Ik weet geen andere manier om een Italiaanse maaltijd te beëindigen die meer voldoening geeft dan een goede , zelfgemaakte Nocino !

INGREDIENTEN

35 groene onrijpe walnoten, 1 liter pure graanalcohol van 190 proof - 94AV%, 750 g suiker, 1 kaneelstok, 4-5 kruidnagels

  • Italiaans Alcoholische dranken
  • > 120 min
  • Geplaatst op 22-03-2023
  • Italiaans Alcoholische dranken
  • > 120 min
Peter6003
Hummus met lamsgehakt

Hummus met lamsgehakt

Dit recept kan je eten bij Bernie's ( Chicago),  een bruisende plek in de wijk River North met een chique interieur, een mediterraan geïnspireerd menu en een prachtig dakterras. Een van de meest populaire voorgerechten is hun hummus met lamsvlees van chef-kok Derek Dupree. De gladde basis van kikkererwten wordt gegarneerd met met kruiden doordrenkt lamsgehakt, waardoor het een onweerstaanbare dip is om te combineren met warme pitabroodjes.

INGREDIENTEN

Hummus Ingrediënten : , 1 blikje kikkererwten, 3 eetlepels knoflook, 2 kopjes plantaardige olie, 2 kopjes olijfolie, 1 1⁄3 kopjes citroensap, 1 kopje koud water, 2 kopjes tahini, Zout naar smaak, 2 eetlepels komijn, Geroosterde Jalapenos, fijngehakt (naar smaak voor gewenste kruiden), Lam Ingrediënten, 1,5 kg lamsgehakt, 1/2 kopje garam masala, 1/3 kop ui, kleine dobbelstenen, 1 eetlepel knoflook, fijngehakt, 8 kopjes koolzaadolie, 1/2 kopje pomodoro

  • Amerikaans Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-03-2023
  • Amerikaans Voorgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Pokemon Pikachu kinderfeestje cupcakes, simpel en snel!

Pokemon Pikachu kinderfeestje cupcakes, simpel en snel!

Heb jij een kleien Pokemon fan in huis en staat er een Pokemon verjaardag op de planning? Dan zijn deze Pokemon cupcakes een perfecte traktatie voor verjaardagsfeestjes en andere speciale gelegenheden. Hier is een eenvoudig recept voor heerlijke Pokemon cupcakes die er geweldig uitzien! Een goodie bag in thema mag natuurlijk niet ontbreken voor de kids! Bestel hier originele Pokemon kaartjes al vanaf €1,50 voor een Pokemon kaarten pakje!

INGREDIENTEN

1 doos vanille cake mix, 3 eieren, 1/2 kopje plantaardige olie, 1 kopje water, Gele voedselkleurstof, Witte frosting, Gele frosting, Rode M&M's of Skittles, Zwarte gel frosting, Cupcake liners

  • Wereld Banket
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 21-03-2023
  • Wereld Banket
  • 60-120 min
Gamechick
Paksoi stamppot
  • Eigen recept

Paksoi stamppot

Ik had nog een halve paksoi en heb er toen dit van gefantaseerd.Allemaal dingen die ik nog in huis had.Ik heb alleen wat kerstomaatjes erbij gekocht omdat deze lekker zijn.Je kunt zelf iets lekkers maken van wat je over hebt.En dit is heel lekker.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 2 Aardappelen, 1/2 paksoi, geraspte kaas, 2 plakken ham, nootmuskaat, beetje melk (warme)ongeveer twee eetlepels, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 2 schijfjes gember, Frito (=gepureerde tomaten in een pakje), 4 kers tomaatjes, boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 20-03-2023
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Jozef1500
Coq au vin met cognac en paddenstoelen

Coq au vin met cognac en paddenstoelen

Een Franse klassieker die heel makkelijk te maken is met "gewone" ingrediënten. Het maken vergt een beetje tijd maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

8 drumsticks, 150 g gerookte spekreepjes/blokjes, 150 g sjalot grof gesneden, 100 g prei in ringen, 100 g wortel in dunne plakjes, 4 teentjes knoflook, gehakt, klein blikje tomatenpuree , 100 ml cognac (of vieux), 400 ml kippenbouillon, 400 ml rode bourgogne (of andere stevige rode wijn), enkele takjes tijm, takje rozemarijn, 2 blaadjes laurier, maïzena , 250 g (kastanje)champignons, 2 el bladpeterselie fijngehakt, klont boter

  • Frans Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 20-03-2023
  • Frans Hoofdgerecht
  • > 120 min
wilmiewillemse

Fried broccolirice met Thaise sate

Heerlijk gerecht .De broccolirijst  kun je ook vervangen door rijst. 

INGREDIENTEN

300 gram kippenvlees in blokjes, 3 el gele currypasta , 1 tl azijn, 100 ml kokosmelk , 2 stengels bosui in ringetjes, 1 wortel in kleine blokjes, 1 teen knoflook fijngesneden , 2 eetl pindakaas met stukjes noot, 2 eetl Thaise vissaus , 4 eetl zonnebloemolie , 400 gram broccolirijst ( heb minder gebruikt), 2 eieren , Peper en zout

  • Thais Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 20-03-2023
  • Thais Hoofdgerecht
  • 60-120 min
pejejaru
Geflambeerde kreeftensoep met Pernod-crème

Geflambeerde kreeftensoep met Pernod-crème

Lekkere feestelijke soep

INGREDIENTEN

1 kreeft, klein, in ijs (ong. 400 g), 500 ml slagroom, 200 ml kippenbouillon, ½ el tomatenpuree, 4 cl cognac, 4 cl portwijn, wit, 4 cl vermout, droog (Noilly Prat), 1 scheutje Pernod, Zout, Cayenne peper, olie, neutraal

  • Frans Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-03-2023
  • Frans Soep
  • 20-30 min
marcdepester
Venkelsoep met Pernod en reepjes zalm

Venkelsoep met Pernod en reepjes zalm

Heerlijke soep die niet moeilijk is om te bereiden

INGREDIENTEN

700 g venkelknollen, 100 g peterseliewortel, 100 g uien, 80 gram boter, ¾ liter visbouillon , 1 el venkelzaad, ⅛ liter room, 6cl brandewijn (Pernod of Ricard), 200 g crème fraîche, zout en peper, Zalm, in reepjes

  • Frans Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-03-2023
  • Frans Soep
  • 20-30 min
marcdepester
 Okroschka soep uit Oekraïne

Okroschka soep uit Oekraïne

Koude zomersoep uit Oekraïne . 

INGREDIENTEN

1 ring vleesworst fijngesneden, 6 Aardappelen, gekookt en in blokjes gesneden, 5 eieren, gekookt en in blokjes gesneden, 1 bosje radijsjes, geraspt, 1 komkommer, geraspt, ½ bosje peterselie, fijngehakt, ½ bosje dille, fijngehakt, 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden, 2 kopjes zure room, 1 kopje karnemelk, 1 eetlepel mosterd, wat citroensap, 1 ½ liter mineraalwater, bruisend, gekoeld, zout en peper

  • Russisch Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-03-2023
  • Russisch Soep
  • 20-30 min
marcdepester
Cabanossi - kaassoep

Cabanossi - kaassoep

Lekkere maaltijdsoep voor liefhebbers van een stevige keuken

INGREDIENTEN

250 g cabanossi ( zie toelichting bij tips), 1 grote ui, 500 g aardappels, 400 g wortelen, 1 prei, 30 gram margarine, 1 el bloem, 1 liter groentebouillon, 25 cl room, 200 g smeltkaas met kruiden, 1 bosje peterselie, gehakt, zout en peper

  • Duits Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 20-03-2023
  • Duits Soep
  • 30-60 min
marcdepester
Badische Narrensoep

Badische Narrensoep

Heerlijke maaltijdsoep uit de streek van  Baden Württemburg 

INGREDIENTEN

500 g rund stoofvlees in blokjes , 30 g geklaarde boter, 4 uien, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 25 gram tomatenpuree, 125 ml rode wijn, 2 paprika's, in kleine blokjes, 1 ½ liter runderbouillon, 1 tl suiker, 2 laurierblaadjes, 1 tl marjolein, fijngehakt, 3 theelepels paprikapoeder, rosé heet, 2 el paprikapoeder, zoet, zout en peper naar smaak , 250 g wortel(en), in fijne blokjes, 300 g erwten, diepvries, gehakte peterselie ( handje vol), 200 g pasta voor de soep (ellenboogjes..of andere)

  • Duits Soep
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 20-03-2023
  • Duits Soep
  • 60-120 min
marcdepester
Gyrossuppe

Gyrossuppe

Heerlijke maaltijdsoep voor 10 gelukkigen 

INGREDIENTEN

1 kg gyrosvlees, 3 kopjes room, 200 ml melk, 2 diepvrieszakken uiensoep of verse uiensoep, 2 groene paprika's, in blokjes, 2 glaasjes paprikasaus Hongaarse stijl, 1 fles chilisaus, 1 kopje crème fraîche, 2 blikken maïs

  • Duits Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-03-2023
  • Duits Soep
  • 20-30 min
marcdepester
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top