1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (401.070)

Italiaanse ovenkip met ui, tomaat,  rucola en knapperige ciabatta.....

Italiaanse ovenkip met ui, tomaat, rucola en knapperige ciabatta.....

Dit is pas echt een gemakkelijke maaltijd. Smaakvolle kip. Geroosterde tomaten met ui en heerlijke knapperige ciabatta. Dit gerecht mag ik op speciaal verzoek van manlief vaker maken.

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet in 4 stukken, 4 tomaten in parten, 1 grote ui geschild in parten, 1 witte ciabatta in stukjes gescheurd, 50 gram rucola, VOOR DE KRUIDENOLIE, 4 el olijfolie, ruim een halve el Italiaanse kruiden, 1 teen knoflook geperst, peper en zout uit de molen naar smaak

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min

Koolhydraatarme garnalen kroketjes

Lekker

INGREDIENTEN

200 gram bloemkoolroosjes, 200 gram Hollandse garnalen, 1 eiwit, 1 ui gesnipperd , 1 teen knoflook geperst, 1 eetl olijfolie, 1 theelepel kervelpoeder, 1 tl zout, 30 gram geraspte kaas, 45 gram knabbelbacon

  • Nederlands Borrelhapje
  • > 120 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Nederlands Borrelhapje
  • > 120 min
Zoete aardappel met zuurkool en kipgehaktballetjes

Zoete aardappel met zuurkool en kipgehaktballetjes

Heel lekker recept! goede combinatie van zoet zuur, zout en veel specerijen. hierdoor vinden ook mensen die niet van zuurkool houden dit lekker.

INGREDIENTEN

660 gram scharrel-kipgehakt, paar el havermout, 1 ei, 2 knoflook (geperst), 3 theelepels milde paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 600 gram zoete aardappels, 1 ui, 750 gram vat verse zuurkool, 1 eetlepel verse tijmblaadjes, 2 olijfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 60-120 min

Thaise soep met kip en groenten

Lekker gevuld soepje

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd, 1 teen knoflook fijn gesneden, 1 eetl olijfolie, 2 kippendijfilets, 200 ml kokosmelk , 3 eetl gele currypasta , 2 tl gemberpoeder, Peper en zout, 200 ml groentenbouilon , 2 rode paprika's in reepjes, 150 gram maïs of babymassage, 1 limoen , Handje koriander

  • Aziatisch Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Aziatisch Soep
  • 20-30 min

Papadums met tonijn tartaar

Heerlijk

INGREDIENTEN

4 takjes bieslook , 3 eetl olijfolie, 0,5 eetl appelazijn , 0.5 eetl limoensap, 1 tl mosterd, 2 tonijnsteak, 1 groene appel, 1 eetl sesamzaadjes, 4 radijsjes , 1 bosui, 4 papadums, Scheutje ketjap manis, Scheutje gembernat, Peper en zout

  • Nederlands Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Nederlands Voorgerecht
  • 20-30 min

Paling in het groen

Leuk recepje 

INGREDIENTEN

2 palingen ( ca. 500 gram stuk)., 1 eetl. boter, Voor de saus:, 1 eetl olijfolie, 1 fijngesnipperd sjalotje , 2 eet. witte wijn, 2 eetl noilly prat, 80 ml room, Citroenrasp , Voor de pesto:, 45 gram pijnboompitten , 60 gram geraspte parmezaan , 0,5 teentje knoflook , 45 gram basilicum , 35 gram rucola , 150 gram olijfolie , Voor de couscous:, Gevogelte bouillon , 120 gram couscous , 0,5 tl curry poeder, 1 plakje chorizo , 1 eetl fijngesneden munt, 1 eetl fijngesneden koriander , 2 tl fijngesneden schil van gekonfijte citroen, 1 eetl limoensap , 1 eetl fijngesneden sjalot, Voor de mayonaise :, 150 gram mayonaise , 2 eetl ras el hanout, Citroensap, Voor de gebakken paling:, 2 flinterdunne sneetjes wit brood, 1 eetl gesmolten boter, Voor het kruidenslaatje:, 1 eetl rucola, 1 eetl zurkelscheutjes, 1 eetl basilicumblaadjes , 1 eetl fijngesneden munt, 1 eetl fijngesneden koriander , Olijfolie , Limoensap , Zwarte peper , zeezout, Voor de afwerking:, Citroenzeste

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Eigen recept

Mexicaanse ovenschotel met tortilla chips

Mexicaanse overnschotel met tortilla chips en kaas

INGREDIENTEN

Tortilla chip, Gehakt, Paprica, Ui, MAis, Peper, Kaas, Chili bonen, Buritos seasonmix

  • Mexicaans Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Mexicaans Bijgerecht
  • 20-30 min
Spaghetti de luxe

Spaghetti de luxe

Een heerlijk spaghetti, lekker pittig, dus als er kinderen meeeten  of je niet van pittig houd niet zoveel van de bami trafasie toevoegen.

INGREDIENTEN

500 gr spaghetti, • 4 eieren, • zonnebloemolie, • 1 ui, • 3 teentjes knoflook, • 350 gr kipfilet, • 1 winterwortel, • 1 bosui (kleine), • 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), • 4 plakjes gegrilde kipfilet of ham ( vleeswaren koelschap supermarkt)

  • Surinaams Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Surinaams Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Linguine met venkel en Hollandse garnaaltjes....

Linguine met venkel en Hollandse garnaaltjes....

Een snel en lekker gerecht aan het begin van het weekend , dat binnen 30 minuten dampend op tafel staat. Dit gerecht bevatte slechts één venkel voor 4 personen en dat vind ik persoonlijk erg krapjes wat groente betreft. Ik maakte dit gerecht voor 2 personen met een flinke, grote venkel. Heerlijk.

INGREDIENTEN

100 gram Hollandse garnaaltjes, 1 grote venkel schoon in blokjes, 1 grote sjalot gesnipperd, goede olijfolie, 1 groente bouillonblokje ( minder zout), 1 flinke el gesnipperde dille, rasp van 1/2 citroen, scheut heet water

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Ribbetjes in rum-marinade

Ribbetjes in rum-marinade

=18pxVan ribbetjes uit het barbecue-aanbod in de supermarkt maak je met dit recept iets bijzonders! Begin er wel op tijd aan, want het vlees moet 12 uur marineren.

INGREDIENTEN

2 spareribs, peper en zout, Voor de marinade :, 5 el esdoornsiroop, 1 tl chilipoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 el worcestersaus, 1,5 tl komijnpoeder, 1 tl vijfkruidenpoeder, 1/2 tl nootmuskaa, 1 stengel citroengras, peper en zout, Voor de rumsaus : , 4 cm gember, 4 knoflook teentjes, 25 cl ketchup, 50 cl bruine rum, 1 el worcestersaus, 3 el chardonnay-azijn, 1 tl scherpe mosterd, 1/2 tl chilivlokken, 20 g rietsuiker

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Zalmfilet met hoisin uit de oven

Zalmfilet met hoisin uit de oven

Eerst een uurtje marineren en dan de oven in .....makkelijk en super lekker !

INGREDIENTEN

1 zalmfilet (groot of 4 zalmfilets van 150 g elk), 2 knoflook teentjes, 4 cm verse gember, 1 rode chilipeper, 2 lente-uien, 2 el limoensap, 4 el hoisinsaus, 4 el sojasaus, 1 tl sesamzaad (+ extra), 2 el rijstazijn, 1 tl sesamolie, 1 tl vijfkruidenpoeder, 2 el olijfolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 27-11-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Kokosnoot bowl gevuld met tropisch fruit
  • Eigen recept

Kokosnoot bowl gevuld met tropisch fruit

Heerlijk verfrissend tropisch drankje, lekker na het kerstdiner! Kokosnoot gevuld met bloedsinaasappelsap en tropisch fruit. Erg gemakkelijk om te maken en leuk te presenteren voor familie en vrienden. Fruit is afkomstig van Fruit uit Zuid 

INGREDIENTEN

1 kokosnoot , 2 bloedsinaasappels , 1 kaffir lime , 1 carambola, ijsklontjes

  • Wereld Ontbijt
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Wereld Ontbijt
  • 0-10 min

Thom kha kai

Heerlijk soepje

INGREDIENTEN

1 groot limoenblad., 0,5 stengel citroengras, 1 teen knoflook, 5 gram gember, 1 scheut olijfolie , 100 gram gesnipperde ui, 1 theelepel groene currypasta, 1 liter kippenbouillon , 300 ml kokosmelk , 100 ml kokosroom , 4 eetlepels gembersiroop, 1 tl limoensap gesneden bosui naar eigen inzicht , Gegaarde geplukte kipfilet naar eigen inzicht , Enkele cashewnoten

  • Aziatisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Aziatisch Soep
  • 30-60 min

iedjes bruinebonensoep

Heb deze bruinebonensoep  op internet gevonden. Maar heb er mijn eigen draai aan gegeven. Ik kan je vertellen dat ik er succes mee heb. dus deel het graag met anderen

INGREDIENTEN

Iedjes Bruine bonensoep, ingrediënten, 400 gram gedroogde bruine bonen, 1 klein blikje bruine bonen, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 pak spekjes, 1 rookworst, 300 gr. gehakt, 300 gr. poulet, 3 bouillonblokjes, 1 kleine knolselderij, 1 grote aardappel, 1 winterwortel, 1 flinke prei, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 1 peper, 1 grote aardappel, 2 kruidnagel, 3 laurierblad, 30 ml port, 1 eetl Olijfolie

  • Nederlands Soep
  • > 120 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Nederlands Soep
  • > 120 min
Tropische Ananas, Mango Smoothie met Kaffir Limes
  • Eigen recept

Tropische Ananas, Mango Smoothie met Kaffir Limes

Vandaag deel ik weer een heerlijk tropisch recept, namelijk de tropische ananas, mango smoothie met kaffir limes. Deze smoothie zit boordevol vitamines en is op ieder moment geschikt te drinken. Ik heb voor de baby ananas gekozen omdat deze een stuk zoeter is dan een muffe zure ananas uit de supermarkt. Hopelijk geniet van je deze tropische smoothie! Voor hoge kwaliteit tropisch fruit bezoek: www.Fruituitzuid.nl

INGREDIENTEN

1 baby ananas, 1 grote mango , 1 kaffir lime

  • Wereld Niet-alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Wereld Niet-alcoholische dranken
  • 0-10 min

Bloemkoolsoep met gerookte eendenborst

Lekker soepje 

INGREDIENTEN

4 plakken gerookte eendenborst , 1 uien gesnipperd, 1 groene peper gesnipperd, Enkel takjes dille, 700ml kippenbouillon , 1 teen knoflook gesnipperd, 200 ml kokosmelk , 1 laurierblaadje , 1 eetl garam masala , Peper en zout

  • Nederlands Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Nederlands Soep
  • 20-30 min

Roomkwarktaart de echte Duitse Käse Sahne Torte

Voor het Kaffeeteam van het verzorgingstehuis in Stadtlohn waar ik als vrijwilligster werk heb ik voor de donderdagse koffiemiddag deze echte Käse Sahne Torte gebakken. De taart bestaat uit een boven- en onderlaag van cakedeeg en een tussenlaag van kwark en slagroom. Ik heb er nog een paar mandarijnen (uit een blikje) aan toegevoegd.

INGREDIENTEN

Roerdeeg:, 200 gram zachte boter (kamertemperatuur), 190 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, mespunt zout, 4 eieren (M), 200 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, Vulling:, 10 blaadjes witte gelatine, 750 gram magere kwark, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 100 ml citroensap, rasp van een (biologische) citroen, 400 ml slagroom, klein blikje mandarijnen (uitgelekt)

  • Duits Banket
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Duits Banket
  • 20-30 min
Witte bonen met paprika geitenkaas en spek gegratineerd in de  oven
  • Eigen recept

Witte bonen met paprika geitenkaas en spek gegratineerd in de oven

Heerlijke ovenschotel, bestaande uit witte bonen met paprika, prei, knapperige spekreepjes en geitenkaas. Snel gemaakt en dan nog even in de oven met een lekker kaaslaagje.Ook zonder dat de bonen de oven in gaan is het een heerlijke snelle maaltijd.

INGREDIENTEN

2 potten of blikken witte bonen (samen plm. 800 gram), 200 gram magere gerookte spekreepjes, 2 middelgrote rode uien (gesnipperd), 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 rode en 1 gele paprika,schoongemaakt , in blokjes, 1 kleine prei, schoongemaakt, in ringetjes, 200 ml tomatenblokjes, 75 gram zachte jonge geitenkaas, in stukjes, peper, zout, 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder, 1/2 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden, 1 laurierblad, paar druppels worcestersaus, 1/2 eetlepel vloeibare honing, 75 gram graspet belegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Broodje Oosterse Beenham......
  • Eigen recept

Broodje Oosterse Beenham......

De Oosterse gemarineerde beenham van 500 gram die we gisteren als hoofdgerecht aten , was te veel voor 2 personen. Koud en mooi dun gesneden smaakt deze beenham ook op een broodje als lunch bijzonder lekker.

INGREDIENTEN

2 broodjes naar keuze, 6 plakjes dun gesneden Oosterse gemarineerde beenham, 2 zoetzure augurken in plakjes, 6 plakjes komkommer, 2 blaadjes kropsla, 2 volle el mayonaise, 1/2 el zoete chilisaus

  • Wereld Lunch/Brunch
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Wereld Lunch/Brunch
  • 0-10 min
Kip met prei en zoete aardappel in kaassaus

Kip met prei en zoete aardappel in kaassaus

=18pxEen heerlijke ovenschotel met kip. Opgelet, de kaassaus is écht onweerstaanbaar. 

INGREDIENTEN

500 g kippenhaasje, 2 zoete aardappelen, 4 prei stengels, 2 sjalotten (fijngesnipperd), 1 knoflook teentje (geperst), 2 el salie (fijngesnipperd + extra blaadjes), 1 el verse tijm, 3 el volle room, 30 cl melk, 100 g oude kaas (geraspt), 2 el geraspte parmezaan, 4 el droge witte wijn, 3 el scherpe mosterd, 30 g bloem, boter, arachideolie, peper en zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Gratin van eieren met grijze garnalen en spinazie

Gratin van eieren met grijze garnalen en spinazie

Lekker en makkelijk voorgerechtje.

INGREDIENTEN

400 g spinazie, 1 el boter, 6 eieren, 250 g grijze garnalen (gepeld), Voor de kaassaus :, 2 el boter, 2 el bloem, 25 cl melk, nootmuskaat, 150 g geraspte kaas, peper en zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Witloof met Italiaanse ham en gorgonzola

Witloof met Italiaanse ham en gorgonzola

Makkelijk en overheerlijk 

INGREDIENTEN

8 witloof stronkjes, 8 Italiaanse ham pakjes, 150 g gorgonzola, 100 g emmentaler (gemalen), 50 g boter (+ extra om in te vetten), 40 cl melk, 3 el bloem, nootmuskaat, peper, zout

  • Italiaans Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Italiaans Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Spruiten met patatas bravas

Spruiten nooit lekker gevonden tot ik dit tik tok recept gevonden had van TheHealChef.Spruiten in een nieuw jasje!

INGREDIENTEN

Spruiten 400 gram, Pancetta blokjes 150 gram, Aardappel 750 gram, Knoflook 6 teentjes, Mayonaise 1,5 e.l., Citroen sap ongeveer 1 t.l., Tomaten blokjes uit blik 400 gram, Sambal ongeveer 1,5 t.l., Ui 1 stuk, Cayenne peper ongeveer 1 t.l. , Paprika poeder ongeveer 1 t.l., Parmezaanse kaas, Zout, Peper, Knoflook poeder, Olijfolie, Peterselie vers, Boter (roomboter) 1 flinke e.l.

  • Europees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-11-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

Oosters gemarineerd beenhammetje uit de oven.

De slager had beenhammetjes in de aanbieding. Reden te meer om er eentje mee te nemen. Ik wilde het op een Oosterse manier verwerken en  kwam ik terecht bij Lian. Heel gemakkelijk om te maken, weinig ingrediënten en razend lekker. Voor ons tweetjes is 500 gram rijkelijk veel, maar beenham koud op een broodje met wat sla en augurk resulteert in een heerlijke lunch.

INGREDIENTEN

1 beenham van 500 gram, 1 el honing, 4 el ketjap ( + 2 tl sojasaus), scheutje merin, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, 2 teen knoflook geperst

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 25-11-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
zuurkoolstamppot
  • Eigen recept

zuurkoolstamppot

Natuurlijk lekker met een flinke schep vette vleesjus en een rookworstje erbij.

INGREDIENTEN

2,5 kg vastkokende aardappelen, 1000g zuurkool naturel (2 pakjes), 800g fruitcocktail op siroop (blik Del Monte), 200g zuurkoolspek, Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 25-11-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Romige Paksoisoep met Paprika
  • Eigen recept

Romige Paksoisoep met Paprika

Vrij geregeld smullen we van paksoi, maar een soep had ik er nog niet mee gemaakt. Enkele recepten op het w.w.w bekeken en zo mijn eigen creatie bedacht. Heerlijk soepje snel klaar en lekker vegetarisch.

INGREDIENTEN

1/2 rode paprika in blokjes, 1/2 gele paprika in blokjes, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 grote sjalot gesnipperd, 1 grote stuik paksoi, 200 ml kokosmelk, 1 bouillonblok groente ( met minder zout)+ 750 ml water, 1/2 eetlepel kerriepoeder, peper en zout naar smaak, 1 el zonnebloemolie

  • Wereld Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Wereld Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Farfalle met vodka

Dit recept is gebaseerd op penne alla vodka. Ik hou niet zoveel van penne pasta vandaar dat ik farfalle kies.

INGREDIENTEN

300 gram Farfalle, 1 ui, 4 teentjes knoflook, 100 ml wodka, 140 gram tomatenpuree, 250 ml room, Traditionele olijf olie (geen extra virgin olie), 800 gram tomaten gepeld, 2 El Basilicum (gedroogd), 2 El Peterselie, 1/2 Tl zwarte peper, 1/2 Tl zout, 120 gram pecorino

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kerst sangria

Kerst sangria

=18pxDeze kerst sangria om te delen is  een supersimpel drankje voor de feestdagen.......Gezondheid ! 

INGREDIENTEN

3 appelen, 1 bosje salie, 10 cl cognac, 75 cl prosecco (koud), 50 cl appelcider

  • Belgisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Belgisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Verfijnde vislasagne

Verfijnde vislasagne

=16pxMaak deze feestelijke  lasagne de ochtend van het feest en zet afgedekt in de koelkast. Bak hem in de oven terwijl je samen met je gasten aperitieft.

INGREDIENTEN

250 g lasagnevellen (gedroogde), 500 g witvisfilet (stevige), 150 g gerookte zalm, 300 g scampi's (schoongemaakt en gepeld), 170 g krabvlees (blik), 2 knoflook teentjes, 2 venkel stronkjes, 400 g wortelen, 100 g pecorino, 25 cl melk, 20 cl room, 40 cl visfond, Noilly Pratscheutje of andere zeer droge witte wijn , 80 g bloem, 80 g boter (+ extra), olijfolie, nootmuskaat, peper en zout, Voor de afwerking :, 125 g rivierkreeft (gekookte, kleintjes), 1 citroen (in schijfjes), peterseliehandje

  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
Gegrild witloof met peterselieroom en garnalen

Gegrild witloof met peterselieroom en garnalen

Feestelijk voorgerechtje voor op de grill /grillpan. Het witloof moet je op voorhand laten marineren. Dat duurt zeker een uur, maar mag ook een halve dag. Ook de peterselieroom maak je op voorhand en laat je opstijven in de koelkast.     

INGREDIENTEN

100 g garnalen (verse, gepelde), 4 witloof stronkjes, 1 citroen, 1 knoflook teentje, handje bladpeterselie, 150 g zure room, 1/2 tl chilivlokken, 1/2 tl honing, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Belgisch Voorgerecht
  • 20-30 min
Carpaccio van wild met truffelcrème

Carpaccio van wild met truffelcrème

Feestelijk tussengerecht in een feestelijke menu .......=18pxDe truffelcrème kun je op voorhand maken. Schep de crème in een spuitzakje en leg dit koel weg.

INGREDIENTEN

80 g hertenfilet (of everzwijnfilet), 2 el mascarpone, 1/2 tl truffeltapenade (of truppelcarpaccio, kant-en-klaar), zuurdesembrood, verse oregano, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Tussengerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Belgisch Tussengerecht
  • 10-20 min
Gegratineerde oesters met misosaus

Gegratineerde oesters met misosaus

=18pxPrima starter van een feestmenu .....   de oesters kun je enkele uren op voorhand maken en in de koelkast bewaren. Haal ze 20 minuten voor je ze in de oven wilt garen uit de koelkast. 

INGREDIENTEN

12 oesters, 1 citroen, 1/2 sjalotje , 60 g emmentaler (geraspte), 2 el mayonaisel, 1 el misopasta, 1 el mirin, peper

  • Belgisch Voorgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Belgisch Voorgerecht
  • 10-20 min
  • Eigen recept

Soja - honing marinade

Veel smaak, pittig, zoet, zout

INGREDIENTEN

3 EL honing, 3 TL chilivlokken, 1 TL gember, 6 EL sojasaus, 1 teen knoflook, 2/3 EL olie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 24-11-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 0-10 min
Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

Prei ovenschotel met salami en kruidige bechamelsaus.

Deze ovenschotel is zo gemaakt en erg smaakvol door de kruidige bechamelsaus , de salami en de kaas. Een heerlijke dagelijkse schotel om bij op te warmen op een tamelijk koude novemberdag.....

INGREDIENTEN

2 stuk prei gewassen en in ringen gesneden, 600 gram kruimige aardappelen geschild en in kleine stukken gesneden, scheutje melk, snuf vers gemalen zwarte peper en zout, 1/2 groentebouillonblokje met minder zout, KRUIDIGE BECHAMELSAUS, 15 gram roomboter, 15 gram bloem, 150 ( halfvolle ) milliliter melk + kookvocht van prei en aardappelen ( optie), snufje nootmuskaat, 1/4 theelepel kerriepoeder, 1/4 theelepel uienpoeder, 1/4 theelepel knoflookpoeder, snuf chilivlokken of meer naar smaak, flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout, EN VERDER, 50 gram salami in plakjes, 50 gram geraspte extra belegen kaas( ik had een combi van 3 kazen)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vegetarische enchilladas gevulde met champignons maïs en zwarte bonen
  • Eigen recept

Vegetarische enchilladas gevulde met champignons maïs en zwarte bonen

Wraps gevuld met een lekker mengsel van paprika, champignons, maïs en zwarte bonen. Lekker met een tomatensaus en geraspte kaas, gebakken in de oven. Een overheerlijke vegetarische maaltijd. Goed voor te bereiden.

INGREDIENTEN

12 kleine wraps, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 kleine rode ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 300 gram kastanjechampignons, in plakjes, 1 rode en 1 gele paprika, in kleine stukjes, Blikje zwarte bonen (plm. 380 gram), Klein blikje maïs (plm. 200 gram), 1 eetlepel piccadillokruiden Euroma (Jonnie Boer) , 1 theelepel gerookte paprikapoeder, Peper, zout, Saus:, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), ½ eetlepel honing of wat suiker, 75 gram geraspte oude kaas

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2021
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Spitskoolstamppot met prei spek en gebakken ei
  • Eigen recept

Spitskoolstamppot met prei spek en gebakken ei

Lekkere smeuïge stamppot met gebakken spekjes en lekkere beetgare spitskool en prei. Op smaak gemaakt met gebakken uitjes,knoflook, kerriepoeder en gemalen koriander.Het recept stond in Allerhande (09-21) en is grotendeels doormij aangepast door de aardappelpuree zelf te maken en er eigen kruiden aan toe te voegen.

INGREDIENTEN

250 gram reepjes mager gerookt spek, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel kerriepoeder, 200 gram gesneden prei, 400 gram gesneden spitskool, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel gemalen nootmuskaat, Paar druppels worcestersaus, 4 middelgrote eieren, Peper, zout, 10 gram boter, 4 eetlepels Indische gebakken uitjes, Aardappelpuree, Plm. 800 tot 900 gram kruimige aardappelen, 2 dl melk , 20 gram roomboter, zout, versgemalen peper, versgemalen nootmuskaat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Gratin van aardappelvariëteiten

Gratin van aardappelvariëteiten

Origineel en lekker bijgerecht voor Uw feestmaaltijd

INGREDIENTEN

1/2 L room, 8 grote lauretteaardappelen, 700 g vitelotteaardappelen, 5 grote zoete aardappelen, 1 zakje gratinkaas

  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-11-2021
  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
Sprankelende sorbet

Sprankelende sorbet

Sprankelend verfrissend dit sorbet 

INGREDIENTEN

5 dl cava of pros secco, 1 zeste van citroen, 1 zeste van limoen , 1 doos citroen limoensorbet kant en klaar

  • Belgisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 23-11-2021
  • Belgisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

Hete Bliksem Voor Onze Kleinkinderen.

Opeens 2 kleinkinderen mee aan tafel . Het geplande diner doorgeschoven naar morgen. Maar wat dan?  Even googlen naar een kindvriendelijke ovenschotel. Ik kwam uit op hete bliksem, gehakt uit de diepvries, ui, appels en aardappelen voldoende voorradig. Maken dus. Ze hebben ervan genoten ( en wij ook, want dit oer Hollands gerecht had ik nog nooit gemaakt) 

INGREDIENTEN

600 gram geschilde kruimige aardappelen, 800 gram appels geschild in grote stukken( Elstar), optie suiker, 2 appels geschild , klokhuis verwijderd en in dunne plakjes geschaafd op de mandoline, 250 gram rundergehakt, 200 gram gemengd gehakt, 2 uien gesnipperd, 1 el crème fraîche, 1 bouillonblokje groente met minder zout., 50 gram boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-11-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Zilte vis met olijven en aardappels

Zilte vis met olijven en aardappels

Makkelijk te bereiden gerecht

INGREDIENTEN

2 knoflooktenen, bakolie, 4 ansjovisjes (op olie), 2 gele paprika's, 250 gr kerstomaatjes, 300 gr aardappels, 250 gr kabeljauw, 100 gr olijven (bij voorkeur taggiasca/cailletier, 1 bol mozzarella (optioneel), beetje zout en peper

  • Mediterraan Ovenschotel
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 22-11-2021
  • Mediterraan Ovenschotel
  • 60-120 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top