Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (390.886) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Kaas-uien broodjes à la Marja

Ik ben verzot op kaas-uien brood. Vaak maak ik snelle broodjes met afbakbroodjes, gefruite uitjes en geraspte kaas. Maar deze volledig zelfgemaakte broodjes zijn veel en veel lekkerder. 

INGREDIENTEN

4 uien, 200 gram geraspte belegen kaas, 50 gram kaas om te garneren (ik gebruik jong belegen), Speltbroodmix Lidl (500 gram, €0,58), 300 ml lauw water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2018
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Moors konijn

Pittig konijn klaar gemaakt zoals de Spanjaarden in het zuiden het ook bereiden ! 

INGREDIENTEN

2 uien, 5 teentjes knoflook, 5 eetlepels olijfolie, ½ konijn (ca. 800 g), 1 theelepel piment, ½ theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kaneelpoeder, 90 g blanke amandelen, 5 saffraandraadjes, 3 dl sherry fino, 30 g rozijnen, 30 g verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2018
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een­den­borst met Chi­ne­se krui­den

Eerst 1 uur marineren en dan bakken  op de bbq 

INGREDIENTEN

4 eendenborsten, 4 eetlepels sinaasappelmarmelade, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel balsamicoazijn, 2 theelepels Chinese (vijfkruidenpoeder), 2 bosuitjes (fijngehakt),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild­ter­ri­ne van ko­nijn en fa­zant

Hier worden je gasten pas echt wild van! Wat een feest deze terrine die volledig op voorhand te bereiden is, zodat je zelf mee kan genieten de dag zelf .

INGREDIENTEN

2 konijnenbouten, 540 g wilde fazantdijen, 380 g kippenlevertjes, 3 takjes verse tijm, 150 g bakbacon (in stukjes), 2 sjalotten (gesnipperd), 1 tl ras el hanout, 1 takje vers salieblaadje (in reepjes), 100 ml droge witte wijn, 50 ml Cognac, 320 g pancetta (vleeswaren), 95 g ongezouten pistachenoten, 180 g cornichons (augurken, potje), 1 speltbrood

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Wild­westrijst

Dit gerecht doet zijn naam eer aan door de spannende smaakcombinaties

INGREDIENTEN

2 rode uien, 25 g verse bieslook, 1 verse pompoen, 275 g meergranenrijst, 4 el zonnebloemolie, 400 g chilibonen in blik, 3 el gedroogde cranberry's, 1½ groentebouillontablet, 750 ml kraanwater,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2018
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wild­pie

Makkelijke pie van wild,  die super lekker smaakt ! 

INGREDIENTEN

125 g gerookte spekblokjes, 500 g hertenbiefstuk (in stukken), 1 tl koek- en speculaaskruiden, 250 g sjalotten (gepeld), 100 ml medium dry sherry, 200 ml wildfond, 200 g winterpeen (in blokjes), 1 el verse tijm, 2 blaadjes laurier (zakje), 5 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid), 1 ei (eierdooier losgeklopt (eiwit wordt niet gebruikt))

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2018
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Gegratineerde heek met andijvie

Lekkere heekfilet naar een recept van sterrenchef Johan Segers

INGREDIENTEN

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN, 1 heek / mooie meid (ca.800g), 1 krop andijvie, 800 g aardappelen, 20 g boter, 2 eidooiers, nootmuskaat, voor de béchamelsaus:, 20 g bloem, 20 g boter, 250 ml koude melk, nootmuskaat, versgemalen peper - zeezout, , voor de afwerking:, 125 g geraspte gruyère, 75 g paneermeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

****AARDAPPELTJES MET GEITENKAAS &; BROCOLLI****

Dit gerechtrecht nog sneller maken ? Gebruik dan 2 zakken gekruide aardappel- partjes a 450 gram.

INGREDIENTEN

=1 kg kruimige biologische aardappelen., =2 eetl. verse Rozemarijn, fijngehakt., =1 eetl. verse tijm, fijngehakt., =3 eetl. Olijfolie., =250 gram Verse Geitenkaas, =600 gram Brocolli

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

***SPAGHETTI MET PAPRIKA-CARBONARA***

Plan de week vooruit ! Makkelijk en snel gerecht.

INGREDIENTEN

=300 gram Spaghetti., =100 gram Salamiplakjes.(vleeswaar), =1 Venkelknol., =1 zak jonge Bladsla met Rucola(80 gram), =3eetl. Balsemico-Dressing, =1 pot geroosterde Paprika.(465 gram), =6 Eieren., =2 eetl verse Oregano, fijngehakt., =100 gram geraspte Kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vol-au-vent van zwezeriken

Feestelijk top gerecht van chef Jan Buytaert

INGREDIENTEN

2 kalfszwezeriken, 1 ui, 1 wortel, 1 handvol peperkorrels, enkele laurierblaadjes, 400 gr kalfsgehakt, 4 eierdooiers, 100 gr boter, 1 citroen, 250 gr champignons, 2 dl room, bloem, peper, zout, nootmuskaat, , Voor de gevogeltefond:, 1 braadkip, 1 wortel, 1 ui, enkele laurierblaadjes, enkele liters water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2018
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Schartongrolletjes met champignons , selder en krieltjes

Makkelijk en (h)eerlijk gerecht van chef Jan Buytaert

INGREDIENTEN

350 gr krieltjes, 3 stengels witte selder, fijngesneden, 250 gr champignons, in stukjes, 200 ml gevogeltebouillon, 1 el citroensap, 12 schartongrolletjes (vers of uit de diepvries), boter, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Krootjes uit 010

Recept van mijn moeder, ik weet niet beter , ik ben er mee opgegroeid maar als ik zeg:  "ooooo Krootjes! lekker met een klodder slasaus!" dan zie ik iedereen wit wegtrekken....  en het is toch zó lekker! Dus...voor de mensen die een gokkie durven wagen.... ik hoor t graag wat je ervan vind  

INGREDIENTEN

500 gr Voorgekookte Krootjes, 500 gr Aardappels, 1 uitje, 1 scheut Azijn, Witte peper, Zout naar smaak, 2 a 3 el Slasaus, , GEROOKTE Spekblokjes of, GEROOKT Ontbijtspek

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Amarena pudding

Omdat mijn petekind gek is op Amarena kersen, heb ik voor haar voor dit weekeinde een Amarena pudding bedacht. Kon nergens een goed recept vinden, dus dan zelf maar experimenteren

INGREDIENTEN

1 blik (1000 gram) Toschi Amarena kersen op zware siroop, 120 gram custard poeder, water of volle melk.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Wortelsoep met geroosterde kikkererwten

Recept van de redactie! Geniet van deze wortelsoep met kikkererwten. Verras je tafelgenoten door dit heerlijke gerecht voor ze te bereiden. Te vinden in Smulweb Magazine 21 op bladzijde 66!  

INGREDIENTEN

SOEP, - 2 el olijfolie, - 1 grote ui, fijngesnipperd, - 4 teentjes knoflook, geperst, - 1 kg wortels, geschild, in stukjes, - 1/4 tl korianderpoeder, - 1/4 tl komijnpoeder, - versgemalen zwarte peper en zout, - 1 l groentebouillon, - 4-6 el yoghurt, - chilivlokken (optioneel), - paar takjes duizendblad of platte peterselie, gehakt, GEROOSTERDE KIKKERERWTEN, - 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt, - 1 el olijfolie, - 1/2 tl grof zeezout, - 1/4 tl komijnpoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Wereld
  •  30-60 min.

Penne Mascarpone (Sonja Bakker recept)

Met dit recept maak ik mijn kinderen altijd heel blij.  €De schotel zelf komt uit een Sonja Bakker boek, en ik serveer het met een lekkere frisse salade van ijsbergsla, en ik bak er een ciabatta bij, en zet er een lekkere zeezout en knoflook boter bij op tafel. 

INGREDIENTEN

300 gr Penne; 250gr cherrytomaatjes; 3 bos- / lente uitjes; 50gr geraspte (30+) kaas; 250 gr Mascarpone;125gr (achter)ham in blokjes gesneden 1tl sambal.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maak eens sushi sandwiches. Leuk en ook nog eens ontzettend lekker

Ik at ergens in Rotterdam voor het eerst een sushi sandwich en het leek me leuk om zelf eens zoiets te maken. Het leek me lekker om zelf te eten of aan vrienden te serveren.

INGREDIENTEN

Twee norivellen, 150 gram kleefrijst (net wat je lekkerder vindt), Kewpie mayonaise (naar smaak), En vulling naar keuze. De groenten snijd je in lange dunne reepjes. Voor een tonijnsalade mix je tonijn uit blik met kewpie mayonaise, peper en een beetje sojasaus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Japans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kaaskoekjes

Deze heerlijke kaaskoekjes met olijven, zijn heerlijk om te nuttigen bij bijvoorbeeld de borrel. Perfect met een rode wijn van de Merlot! onze tip: Bécasse Cabernet Merlot.

INGREDIENTEN

200 gram geraspte kaas, 100 gram olijven (pitloos), 10 plakken roomboterbladerdeeg, 1 theelepen cayennepeper, 1 eetlepel paprikapoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ma­rok­kaan­se bal­le­tjes met knof­look­saus

Serveer bij deze Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.

INGREDIENTEN

30 g couscous, 250 g rundergehakt, 1 sjalot (fijngehakt), 1 teentje knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels verse munt (in reepjes), 1 mespunt kaneel, cayennepeper, 150 ml knoflooksaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ha­ring­tar­taar

Makkelijk en super lekker voorgerecht

INGREDIENTEN

6 maatjesharingen, 1 sjalot (gesnipperd), 1 friszure appel ((bijv. Granny Smith), geschild), 1 komkommer (geschild), ½ bakje verse dille (a 15 g), 2 el mayonaise, tabasco

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Wa­ter­kers­soep met kip-li­moen-bal­le­tjes

Feestelijke soep die makkelijk te bereiden is .

INGREDIENTEN

½ limoen, 250 g kipfilet (in stukken), 1 el magere kwark (of volle yoghurt), 1 sjalot (gesnipperd), 1 zak waterkers (75 g), 1 liter kippenbouillon (van tablet), 4 el olie, 1 el maizena

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

Probeer eens uit: mungbonen. Een lichtverteerbare, groene boon vol voedingsstoffen verwerkt in een spicy stoofpotje .

INGREDIENTEN

400 g sjalotten, 2 tenen knoflook, 2 takjes rozemarijn, 1 rode peper, 1 medium handsinaasappel, 1 el geklaarde boter, 4 braadworsten, 200 g mungbonen, 400 ml tomatensoep, 400 ml kraanwater, 1 verse pompoen, ghee om te braden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ge­roos­ter­de ma­ïs­kip met sja­lot­ten

Heerlijke braadkip met een prima saus. 

INGREDIENTEN

1 maïskip (ca. 1 1/2 kg), 50 g boter, 250 g sjalotten (gepeld), 4 teentjes knoflook (gepeld), 1 eetlepel gedroogde dragon, 2 eetlepels dragonazijn, 1 dl witte wijn, 1 dl gevogeltefond (pot a 380 ml), 125 ml crème fraîche

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Romige ovenschotel van knapperige spitskool prei champignons en ham

Met spitskool kun je alle kanten op. Meestal kijk ik wat ik nog in de koelkast heb en wat op moet. Ook deze ovenschotel viel weer erg in de smaak. De aardappelpuree op de spitskool is gemakkelijk te maken. Geen gedoe met melk, boter etc., maar gewoon wat rookaas door de aardappelen. Snel klaar en erg lekker

INGREDIENTEN

1 eetlepel zonnebloemolie, 100 gram champignons, schoongemaakt in plakjes gesneden, 400 gram gesneden spitskool, 1 middelgrote prei gewassen en in reepjes gesneden, 150 gram ham-reepjes (van een dikke plak achterham of beenham), 1 theelepel paprikapoeder (liefst gerookte paprikapoeder), ½ theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel kurkuma (gemalen geelwortel), zout en peper, 1 verkruimelde bouillontablet, Kopje water, , Aardappelpuree:, 600 gram kruimig kokende aardappels, 50 gram roomkaas naturel (mag ook met kruiden), Peper, zout, Nootmuskaat, , 75 gram geraspte kaas liefst pittige,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Berghutten macaroni met spek gehakt en champignons

Heel wat jaren geleden maakten we bergtochten in Oostenrijk (Voorarlberg) met overnachtingen in berghutten. Redelijk machtig maar ook heel erg lekker vonden we dan de Berghut Macaroni die je geserveerd kreeg, Toevallig vond ik een dergelijk recept op internet en inderdaad, het smaakte bijna net zo als we in de hutten kregen. Ik ben een beetje van het recept afgeweken door er zelf geen erwtjes in te doen en de macaroni te gratineren. Dat vond ik gemakkelijker, want dan kun je de macaroni wat eerder klaarmaken en voor het eten nog even in de oven doen.

INGREDIENTEN

180 gram macaroni, 80 gram Tiroler spek in reepjes of blokjes rauwe ham, 200 gram gemengd gehakt, 1 grote ui, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 eetlepel Rapsöl- (koolzaadolie) of zonnebloemolie, 100 gram champignons, schoongemaakt in vieren gesneden, Plm. 100 gram diepvries doperwtjes (volgens recept, heb ik niet gebruikt), 1 pakje gepasseerde tomaten (Passta di Pommodoro) 500 ml, 100 ml slagroom of kookroom, Zout, peper, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 theelepels suiker, 75 gram pittige kaas, liefs een Duitse of Zwitserse bergkaas, Gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2018
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maaltijdsalade met sardines en rivierkreeftjes

Omdat ik het wel leuk vind om met recepten wat te experimenteren, maakte ik dit recept voor mijn man en mij op een van de warme zomerdagen van 2018. Deze salade viel goed in de smaak en is wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

INGREDIENTEN

Zakje gemengde salade, 1 (rode) ui, 2 eetl. zilveruitjes, 2 Eieren, 1 Bakje rivierkreeftjes (Lidl), 1/2 Blikje sardientjes, 1/2 Mango in stukjes, Olijfolie, Klein pepertje, Witte balsamicoazijn, Handjevol ontpitte olijven, Enkele zongedroogde tomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel bloemkool met knapperige spekreepjes en pittige kaassaus

Weer eens iets anders door de bloemkool: spekreejes ! Lekker met aardappelschijfjes en een zelf gemaakte pittige kaassaus. Daarna gratineren in de oven en dan:  Smullen maar !

INGREDIENTEN

75 gram magere gerookte spekreepjes, 1 kleine bloemkool, Plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes (ik heb de aardappelschijfjes zelf voorgekookt, lekkerder dan de gekochte die vaak wat te stevig blijven), 1 groente- of kruidenbouillontablet, nootmuskaat, 1 los geklopt klein ei, 50 + 50 gram geraspte belegen kaas, 25 gram (room)boter, 25 gram bloem, 300 ml melk, Paar druppels maggi aroma of worcestersaus,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Provençaalse rundvlees stoofpot ook voor de slowcooker

Heerlijke Franse boerenstoofpot. Het lekkerste is het vlees als je dit een dag tevoren klaarmaakt. De kruiden trekken er dan goed in. Hou je van olijven, doe er dan vlak voor het einde van de stooftijd 12 (of meer) zwarte ontpitte olijven door.

INGREDIENTEN

100 gram magere gerookte spekblokjes, 750 gram sukadelappen of riblappen in grove stukken gesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en fijn gesnipperd, 2 laurierblaadjes, 1 flinke eetlepel tomatenpuree, 1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine stukjes gesneden, 1 middelgrote winterpeen, geschild in kleine stukjes gesneden, 1 blikje tomatenblokjes (400ml), 150 ml droge rode wijn, 1 runderbouillontablet, 1 flinke eetlepel Provençaalse kruiden, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels suiker of honing, 10 gram roomboter, eventueel peterselie om te garneren,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekruide, gefrituurde garnalen en vis met aioli

.

INGREDIENTEN

2 el maïzena, gezeefd, 100 g bloem, gezeefd, 2 tl za'atar + extra voor erover, 125 ml koolzuurhoudend mineraalwater, 200 g stevige witvisfilet, in reepjes van 2 cm, 12 schoongemaakte sint-jakobsschelpen***, 12 grote garnalen, gepeld (maar staartjes eraan gelaten), zonnebloemolie om in te frituren, aioli van goede kwaliteit, bladpeterselie en citroenpartjes voor erbij

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2018
  • Europees Voorgerecht
  •  30-60 min.

Parmezaanschnitzel met pasta-aïoli

.

INGREDIENTEN

4 kalfsschnitzels, 25 g roomboter, 1 ei, 50 g bloem, 50 g paneermeel, 50 g parmezaan, 200 g spaghetti, 1 theelepels tabasco, 1 dl olijfolie, 1 knoflookteen, in stukken, 1 dl geconcentreerd kippenbouillon, 1 citroen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wokken Provencaalse witte bonen met gehakt spekreepjes tomaat en prei

Eigenlijk wilde ik chili con carne maken, maar ik had - jammer genoeg - geen kidneybonen meer in voorraad. Dus aan de gang met witte bonen. Lekker met knapperige spekreepjes, geruld gehakt, verse tomaten en prei. Op smaak gemaakt met kruiden en een beetje azijn. Smaakte heerlijk en was natuurlijk heel snel klaar.

INGREDIENTEN

1 potje witte bonen (plm. 400 gram) - uitgelekt in een vergiet en afgespoeld, 1 eetlepel zonnebloemolie, 50 gram magere spekreepjes, 150 gram rundergehakt, 1 middelgrote (rode) ui, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 laurierblad, 1 prei, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden, 2 flinke vleestomaten, zonder vel en zonder pitjes in kleine stukjes gesneden(zie aanwwijzing bij bereiding), peper, zout, 2 theelepels Provencaalse kruiden, 1/2 theelepel (gerookt) paprikapoeder, paar druppels worcestersaus of maggi, 1/2 eetlepel maïzena, 1 eetlepel witte natuuraijn, 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Knoflook Bacon Paddenstoelen

Deze super lekkere knoflook-bacon-paddenstoelen zijn een heerlijk bijgerecht. Makkelijk en snel te maken. Zelf doe ik er nog een theelepel funghikruiden bij (Jonnie Boer).

INGREDIENTEN

250 gr dikke plakken bacon, 2 pond gemengde paddenstoelen, in plakjes gesneden, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, zout en peper naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2018
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Quiche met cantharellen en prosciutto

.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g, 200 g cantharellen, gewassen en in stukken gesneden, 70 g plakjes prosciutto, in stroken gesneden, 50 g bosui, in ringen gesneden, 1 el boter, 50 g bloem, 100 ml melk, 50 g zure room, 2 eieren, Zout en peper gemalen, 1 mespunt nootmuskaat geraspt, 1 el Boter om de vorm in te vetten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2018
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Budget poké bowl

Een poké bowl wordt eigenlijk met poké gemaakt. Dit gerecht komt uit Hawaii en is gemarineerde vis. Deze variant is de budget variant. Hij is budget omdat surimi sticks goedkoper zijn dan verse vis. Maar dat maakt hem zeker niet minder lekker. Je maakt deze bowl helemaal af met een frisse limoen mayo en de lekkerste toppings! 

INGREDIENTEN

75 g sushirijst, 1 el mayonaise, sap van 1/2 limoen, 1/3 komkommer, in plakken gesneden, 2 el wakame salade, 40 g surimi krab sticks, in reepjes gesneden, 3 radijsjes, in plakken gesneden, sriracha, sesamzaadjes, nori vlokken

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pu­dim de laran­ja - Si­naas­ap­pel­pud­ding

Typisch Portugees , zéér lekker en niet moeilijk te bereiden ! 

INGREDIENTEN

150 g suiker, 2 sinaasappels, 4 eieren, 175 ml melk,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2018
  • Portugees Nagerecht
  •  30-60 min.

Por­tu­gees vis­scho­tel­tje

Pittige kabeljauwfilets onder een dakje van romige puree: klinkt niet alleen goed, maar het is bovendien erg lekker  

INGREDIENTEN

240 g verse kabeljauwfilets, 2 uien, 5 tenen knoflook, 15 g verse koriander (zakje 15 g), 4 el traditionele olijfolie, 1½ tl cayennepeper, 2 tl paprikapoeder, 1 citroen (schoongeboend), 600 g diepvries snijbonen, 270 g mix voor aardappelpuree,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2018
  • Portugees
  •  30-60 min.

Por­tu­ge­se en Spaan­se gar­na­len

Pittige garnalen op stokjes die we eerst een uur laten marineren. We geven hier een knapperig stokbrood bij !

INGREDIENTEN

24 reuzengarnalen ((zak 500 g, rauw en ongepeld, diepvries), ontdooid), ½ pak koolvisfilet ((a 400 g), ontdooid), 2 rode pepers (zaadlijsten verwijderd), 100 ml olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 bakje rozemarijn (15 g), 100 g chorizo (in plakjes (vleeswaren)), 1 zak veldsla (75 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2018
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Por­tu­ge­se sa­la­de met kip en pe­per

Pittige maaltijdsalade uit Portugal .

INGREDIENTEN

1 kg pommes culinair ((roodschillig), schoongeboend), 1 potje gegrilde paprika (295 g), 1 zakje bosui (3 stuks), 300 g gerookte kipfilet, 1 rode peper, 1 zakje peterselie ((30 g), fijngesneden), 1 teen knoflook (geperst), 3 el mayonaise

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2018
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Por­tu­ge­se kip van Zara

Pittige kip uit de oven op zijn Portugees

INGREDIENTEN

1 hele kip (ca. 1.4. kg), 600 g iets kruimige aardappelen (schoongeboend), 400 g sjalotten, 3 gedroogde laurierblaadjes, 2 knoflook teentjes, 100 g ongezouten boter (of margarine), 100 ml olijfolie extra vierge, 150 ml droge witte wijn, ½ tl paprikapoeder, 1 el grof zeezout, 1 kippenbouillontablet, 1 verse bospeen (schoongeboend)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2018
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip met zoete aardappel curry

Ik ben gek op Curry's

INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 1 ui - fijngesnipperd, 450 gr kippendijvlees - in blokjes, 165 gr korma pasta (uit een potje), 2 teentjes knoflook - geplet, 500 gr zoete aardappel - geschild en in blokjes gesneden, 1 blikje tomaten in blokjes, 100 gr baby spinazie - gewassen, basmati rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sambal bajak àla MOI

Deze overheerlijke sambal bajak heb ik van mijn schoonvader geleerd.. Het heeft mij bijna 2 jaar gekost om de zelfde smaak te krijgen als die van mijn schoonvader...Het zijn niet alleen de ingrediënten die de smaak bepalen...maar de hand die het maakt... Dus proeven.... proeven en nogmaals proeven.... Ik heb dit recept al zo vaak gedeeld inclusief een pot homemade sambal zodat men weet hoe het moet smaken.

INGREDIENTEN

Sambal badjak. .., , 4 grote uien ....fijn gesnipperd, 8 tenen knoflook. ..geperst, 500 Gr pepers fijn gemalen., 10 à 15 mrs. Jeanette of andere soort peper. Pittige of minder pittige..., 2 cm laos, 2 cm gember, 2 salam blaadjes, Javaanse suiker naar smaak, Halve blok trassi, 1 à 2 thl zout, 2 thl tamarinde pasta, 1 borrel glaasje zoete ketjap., ,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2018
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top