1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (398.774)

Quiche met gemengde paddenstoelen gedroogde tomaten en roomkaas
  • Eigen recept

Quiche met gemengde paddenstoelen gedroogde tomaten en roomkaas

De bodem van deze quiche (of hartige taart) heb ik zelf gemaakt. Iets meer werk maar ook daardoor ook erg lekker. Als hoofdgerecht is deze quiche voldoende voor 4 personen. Lekker met een salade.

INGREDIENTEN

Deeg, 250 gram bloem, 125 gram koude boter, 3 eetlepels water, 1 ei, Snufje zout, Vulling, 400 gram gemengde paddenstoelen, in stukken of plakjes, 3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in stukjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1/8 liter droge witte wijn , 2 theelepels Provençaalse kruiden, 1 laurierblad (liefst vers), 1 afgestreken eetlepel tomatenpuree, 2 theelepels paprikapoeder mild, peper, zout, 200 ml crème fraîche, 3 losgeklopte eieren, 100 gram roomkaas , 2-3 eetlepels paneermeel - , 50 geraspte belegen kaas

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vega-kibbeling met ovenfriet en wortelsalade
  • Eigen recept

Vega-kibbeling met ovenfriet en wortelsalade

Een heerlijk bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van?! Probeer dit recept met vega kibbeling eens. Wat friet en een frisse salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan. 

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, 600 g winterpeen, 4 el zonnebloemolie, 30 g peterselie, 265 g augurkenplakken zoetzuur (pot à 530 g), 300 g 100% plantaardige kibbeling (2 schalen à 150 g), 4 el mayonaise, 200 g crème fraîche, 1 el mosterd

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Vega Caesarsalade
  • Eigen recept

Vega Caesarsalade

Deze Vega Caesersalade is een lekkere variant op de klassieke Caesersalade. Niet moeilijk en toch lekker even anders!

INGREDIENTEN

4 meergranen kampioenbroodjes, 5 el olijfolie, 80 g Parmezaanse kaas (stuk), 1 bos bosuitjes, 4 eieren, 400 g krokante nuggets (2 schalen à 200 g), 2 biologische zoete puntpaprika's, 2 mini-sla romaine little gem, 100 g zuivelspread naturel (bakje à 200 g)

  • Internationaal Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Internationaal Salade
  • 20-30 min
Vegan wraps
  • Eigen recept

Vegan wraps

Vegan koken 'moeilijk' of 'te veel gedoe'? Helemaal niet! Probeer deze vegan wraps eens. Zet een vrolijke schaal vol vegan wraps met paprika dip op tafel voor een verrassend lekkere avondmaaltijd.

INGREDIENTEN

5 el olijfolie, 175 g Lekker Veggie 100% plantaardig kruimgehakt, 50 g ongebrande ongezouten walnoten, 290 g gegrilde rode paprika, 15 g platte peterselie, 2 tenen knoflook, 1 el balsamicoazijn, 400 g Cambodjaanse wokgroente, 8 tortilla's naturel

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Spruitenroerbak met gegrilde vegastukjes
  • Eigen recept

Spruitenroerbak met gegrilde vegastukjes

Je kunt veel meer met spruitjes dan je denkt. Probeer deze spruitenroerbak met gegrilde vegastukjes eens! Super makkelijk, erg lekker en ook nog eens vegetarisch. Zeker het proberen waard. 

INGREDIENTEN

300 g rijst, 400 g geschoonde spruiten, 6 el zonnebloemolie, 1 rode peper, 3 tenen knoflook, 175 g gegrilde stukjes (Garden Gourmet), 4 eieren, 1 bos bosuitjes, 4 el soja-sesam woksaus (flesje à 200 ml)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Fruit taartje uit de oven
  • Eigen recept

Fruit taartje uit de oven

Fruit taartje met  peer, rozijn, pecannoten, tijm en dadelstroop uit de oven.

INGREDIENTEN

4 Plakjes bladerdeeg, 2 Handperen, 1 tl gedroogde tijm, 75 gr Pecannoten, 75 gr Rozijnen, 3 el Dadelstroop

  • Internationaal Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Internationaal Bijgerecht
  • 20-30 min

Kipfilet uit de oven van Felix Wilbrink

Een recept van Felix Wilbrink: een voud behoeft geen krans.

INGREDIENTEN

2 kipfilets zonder bot of vel, 1 ei, 5 eetlepels fijn geraspte oude boerenkaas, zout en peper naar smaak

  • Europees Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Ovenschotel bloemkool met prei room eieren en kaas
  • Eigen recept

Ovenschotel bloemkool met prei room eieren en kaas

Lekkere lichte bloemkoolschotel, een heerlijk alternatef voor een dagje zonder vlees.Wie niet graag zonder vlees eet: reepjes ham of gebakken spekjes erdoor is ook lekker.

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, in roosjes, 1 groentebouillontablet, Plm. 350 gram voorgekookte aardappelschijfjes, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 kleine prei, gesnipperd, 2 losgeklopte eieren, 200 ml slagroom, peper, zout, nootmuskaat, 1 theelepel kerriepoeder, 2 theelepels pittige mosterd, 50 gram geraspte belegen kaas, 2 eetlepels gehakte peterselie

  • Vegetarisch Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Vegetarisch Ovenschotel
  • 20-30 min
Stoofpot van kip met bier, een recept uit grootmoeders keuken

Stoofpot van kip met bier, een recept uit grootmoeders keuken

Uit grootmoeders keuken, geweldig lekker ! Uiteraard met huisgemaakte appelmoes en frietjes 

INGREDIENTEN

1 kip (in stukken), 3 uien, 75 cl bier (blond, bv. Vedett of Leffe ), 80 g spekblokjes, 2 sneetjes peperkoek, 1 el mosterd, 1 kg appelen, 1 zakje vanillesuiker, 1 citroen (sap van), 2 el suiker, 1 tijm takje, 2 laurierblaadjes, 50 g boter, 1 el bloem, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Kip alla cacciatora

Kip alla cacciatora

Lekker gerecht uit Italië, waar we de stukken kip eerst marineren alvorens te bakken 

INGREDIENTEN

1 kip (in stukken), 2 ansjovisfilets (fijngehakt), 2 look teentjes (gepeld en geplet), 1 tl citroenschil (geraspt), 1 el citroensap, 1 bosje peterselie (gehakt), 1 tl verse rozemarijn (gehakt, + enkele takjes voor de afwerking), 50 g zwarte olijf (zonder pit), 15 cl witte wijn (droge, of kippenbouillon), 2 el tomatenpuree, 2 el kappertje, olijfolie, zwarte peper, zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kip met honing

Kip met honing

=18pxLekkere kip met een tikje zoetigheid

INGREDIENTEN

1 kip, 4 sjalotten, 2 knoflook teentjes, 1 citroen, 75 g zwarte olijven, 4 el citroensap, 2 el honing, 4 saffraandraadjes, 4 tijm takjes, 2 takjes gedroogde lavendelbloem, 12 cl droge witte wijn, 20 cl kippenbouillon, olijfolie, zout, witte peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Ovenkip met aardappeltjes

Ovenkip met aardappeltjes

Lekker en makkelijk deze ovenkip

INGREDIENTEN

1 kip (in 8 stukken), 400 g krieltjes, 400 g prinsessenbonen, 4 sjalotten, 6 knoflook teentjes, 4 el dragon, olijfolie, peper, grof zeezout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Kip met dragonsaus en linzensalade

Kip met dragonsaus en linzensalade

=18pxGebraden kip uit de oven, met een lekker sausje met room en dragon erbij. Smaakt lekker met linzensalde,  krieltjes, frietjes......

INGREDIENTEN

1 maïskip, linzen voor 4 personen , 2 wortelen , 1dragon bosje, 3 knoflook teentjes, 1 sjalot, 2 laurier blaadjes, tijm, 15 cl kippenbouillon, 15 cl room, 5 cl droge witte wijn, 100 g hoeveboter (zachte), 1 el bloem, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Pompoensoep van Janny van der Heijden

Pompoensoep van Janny van der Heijden

Ik had nog steeds een pompoen liggen en ik had nog een lekker recept voor pompoensoep van Janny van der Heijden gevonden. 1+1=2 en in dit geval is 2 een pan pompoensoep geworden ;) :P :)Dit keertje met Ras-el-Hanout erin dus toch weer wat anders. Ik heb er zelf nog een beetje bleekselderij aan toegevoegd en omdat ik persoonlijk vond dat hij iets meer pit mocht hebben, heb ik er op het laatst nog een eetlepel currypasta aan toegevoegd. Zeker een aanrader als je van pittig houdt.Garneren met geroosterde pompoenpitten, koriander en eventueel enkele druppels pompoenpitolie (of olijfolie).

INGREDIENTEN

1 pompoen (fles of Hokkaido), 2 uien, 1 rode peper, 2 st. bleekselderij, 3- 4 centimeter gemberwortel, 2 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, 1 theelepel ras el hanout (specerijenmengsel), 4 djeroek poeroetblaadjes (limoen- of citroenblad), 2 kippen (of groente-) bouillonblokjes, 400 milliliter kokosmelk, geroosterde pompoenpitten en koriander om mee te garneren., optioneel: 1 el currypasta (als je van een beetje meer pit houdt).

  • Biologisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Biologisch Soep
  • 30-60 min
Paksoi stamppot met krokant, pittige  Indisch gekruide spekjes.......

Paksoi stamppot met krokant, pittige Indisch gekruide spekjes.......

In het recept gaat de gesneden en gewassen paksoi rauw door de stamppot.Ik wist, dat ik mijn lief daar niet zo'n plezier mee zou doen en heb daarom de hardere wittige  paksoi reepjes ongeveer 2 minuten geblancheerd en op het laatst nog even het groen erbij. Het blancheerwater heeft smaak en daarom heb ik dit opgevangen en er de aardappelen met een kubusje in gaar gekookt. Echt een heerlijke combinatie met de Indische spekjes met de  garnering van  de gefrituurde uitjes en wat ringetjes rode peper. Ik maakte het gerecht voor 2 personen en nam de hele paksoi en 600 gram geschilde aardappelen. Wat betreft de andere toevoegingen heb ik mijn eigen mix gemaakt uit de losse pols :)Tussen de (   ) staan mijn aanpassingen.

INGREDIENTEN

VOOR DE STAMPPOT, 1,5 kilo kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden( 600 gram geschilde aardappelen), 125-150 milliliter Melk ( 50 ml en wat blancheer vocht), flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout, flinke snuf nootmuskaat, 75 gram geraspte kaas( 35 gram), klontje roomboter optioneel, 1 stronk paksoi fijngesneden, VOOR DE KROKANTE INDISCHE GEKRUIDE SPEKJES, 3 stuks verse speklappen in reepjes gesneden ( 2 stuks), beetje bloem, snuf vers gemalen zwarte peper en zout, 3 sjalotjes gesnipperd ( 2 sjalotjes ), 3 teentjes knoflook fijngehakt ( 2 teentjes), 3 centimeter verse gember geschild en geraspt ( 2 cm) , 1/2 eetlepel sambal badjak ( b-tje minder), 2 eetlepels chilisaus ( 1 el), 1 eetlepel sojasaus (1/2 el), seroendeng optioneel( gefrituurde uitjes), rode peper optioneel, 3 eetlepels ketjap manis ( 2 el)

  • Indisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 01-03-2021
  • Indisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Tonijnsaus (tonijnsalade)

Onderdeel van een gerecht met varkensvlees, tomaat, gegrilde courgette en aubergine

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 2 tenen knoflook, citroen, blikje tonijn in olie, 2 eetlepels mayonaise, olijfolie, eventueel verse basilicum (garnering), peper, zout

  • Italiaans Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 01-03-2021
  • Italiaans Bijgerecht
  • 0-10 min
Chicken Tonight in een romige tomatensaus.
  • Eigen recept

Chicken Tonight in een romige tomatensaus.

Van onderstaand gerecht had ik paprika en winterpeen over en die wilde ik graag verwerken. Dat resulteerde in dit romig gerecht met kip. Snel, gemakkelijk en erg lekker.Turks-familie-ovengerecht-in-4-laagjes

INGREDIENTEN

200 gram kipfilet in blokjes gesneden, 1 middelgrote ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 rode puntpaprika in dunne reepjes, 1 gele puntpaprika in dunne reepjes, halve groene paprika in reepjes, restje winterpeen in kleine blokjes en 1 minuut geblancheerd en koud gespoeld, 2 tomaten ontveld en in blokjes gesneden, 1 blikje tomatenpuree, 3 schijfjes ananas in eigen sap in stukjes , wat sap van de ananas, gemalen zwarte peper naar smaak, 1 kubusje maggi verkruimeld, 120- 150 gram rijst met meer vezel, 100-150 ml koksroom, gesnipperde bladpeterselie ter garnering

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Chinees buikspek

Simpel lekker

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 1 Kg Buikspek, 1,5 liter kokend water, Grof zeezout, 1⁄2 theelepel Chinese 5 kruidenpoeder, 2 eetlepels Hoisin saus, 1 eetlepel Shaohsing Wine, Water

  • Chinees Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Chinees Hoofdgerecht
  • > 120 min
Aziatische spaghetti met aubergine en biefreepjes
  • Eigen recept

Aziatische spaghetti met aubergine en biefreepjes

Pasta en noedels gemaakt van tarwe lijken behoorlijk veel op elkaar. In plaats van noedels, besloot ik daarom eens spaghetti te gebruiken. Ik vind de structuur en vorm van spaghetti namelijk erg lekker en het leek me gewoon een leuke test. Deze Aziatische spaghetti met aubergine en biefreepjes bleek een echte winnaar!  https://chivanne.nl/aziatische-spaghetti-met-aubergine-en-biefreepjes/

INGREDIENTEN

200 gram biefreepjes , 2 aubergines , 180 gram spaghetti , 50 gram miso , 2 theelepels mirin , 1/2 theelepel rijstazijn , 1 theelepel sesamolie , 2 theelepels water , 1 theelepel (donkerbruine) basterdsuiker , 1 theelepel sesamzaadjes , 1 teen knoflook , 2 bosuitjes , 1/2 theelepel chiliflakes , rijstolie, zonnebloemolie of arachideolie , peper en zout , 1 kop kookvocht , optioneel: chiliolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

haringkroket

Ik kocht  bij Jumbo 2 haringen voor  50 cent en aarzelde  geen moment  om ermee te  gaan experimenteren in het kader van `ik ben tegen verspilling`.Het moest  wel meteen op de  datum verwerkt  worden en is juist leuk .Zoals ik altijd doe kieperde ik wel weer  alles  op gevoel bij  elkaar zonder  af te  wegen. Wie  het  na  wil maken kan een basisrecept zoeken van kroketten, het enige  verschil zijn de  ingrediënten. 

INGREDIENTEN

boter, bloem, vierkant bouillonblokje, 2 haringen met uitjes, haringbouillon, witte peper, 2 blaadjes gelatine, zeezout, ui, gedroogde zontomaatjes, koriander, mosterd

  • Nederlands Borrelhapje
  • > 120 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Nederlands Borrelhapje
  • > 120 min
Crème brûlée met saffraan

Crème brûlée met saffraan

Lekkere creme brulée met saffraan

INGREDIENTEN

25 cl room, 25 cl melk, 1 mespunt saffraanpoeder, 1 vanillestokje (overlangs gesneden), 5 eierdooiers, 75 g suiker, 4 el rietsuiker

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Bladerdeegbroodje met prei en ham

Bladerdeegbroodje met prei en ham

Overheerlijk 

INGREDIENTEN

2 sneetjes gegrilde ham, 3 preien, 100 g rauwkostmix, 50 g veldsla, 1 appel (jonagold), 1 sjalot, 50 g geraspte kaas voor gratin, 3 eieren, 1 rol bladerdeeg (versmarkt), 1 tl mosterd, 1tl vloeibare honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 5 el olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Griekse bowl met citroenkip

Griekse bowl met citroenkip

Lekker en snel gemaakt 

INGREDIENTEN

200 gr orzo, 4 kippenboutjes, 1 citroen, 1 komkommer, 1 handje groene olijven, 4 el Griekse yoghurt, enkele takjes verse dille, 1 el ras el hanout, 4 el olijfolie, peper - zout

  • Grieks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Grieks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Maaltijdsoep met rode poon

Maaltijdsoep met rode poon

Heerlijke maaltijdsoep uit Italië

INGREDIENTEN

2 rode ponen, 1 teentje look, 0,5 stengel selder, in stukken, 1 preiwit, in stukken, 1 wortel, in stukken, 2 tomaten, in stukken, 1 handvol bladpeterselie, 1 flinke scheut droge witte wijn, 1 l water, 10 kerstomaatjes, 0,5 prei, in fijne ringetjes, 4 dikke sneden boerenbrood, enkele takjes dille, peper - zout, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Gevulde tomaat met frietjes

Gevulde tomaat met frietjes

Licht , veggie en lekker van smaak 

INGREDIENTEN

8 tomaten, 200 gr bulgur, 6 grote aardappelen, enkele takjes koriander, fijngehakt, enkele stengels lente-ui, fijngehakt, enkele stengels bieslook, fijngehakt, 2 el misopasta, 2 avocado's, geprakt met een vork, 1 limoen, het sap, 0,5 krop ijsbergsla, in reepjes, 0,5 courgette, in blokjes, 1 el mayonaise, peper - zout, olijfolie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Crèmeschnitte uit Bled (Blejske kremšnita)

Crèmeschnitte uit Bled (Blejske kremšnita)

Wie ooit in Bled in Slovenië is geweest zal dit zeker herkennen. De beroemde Bledder Schnitte. Ook wij zijn ter plekke verslaafd geraakt aan dit heerlijke gebak. Leuk natuurlijk om zelf ook eens een keertje te maken.Later kwam ik erachter dat dit gebak populair is in veel voormalige Oostenrijks-Hongaarse regio's in verschillende variaties, die allemaal een basis van bladerdeeg en banketbakkersroom bevatten. Meestal worden ze dan Crèmeschnitte of Krempita genoemd.

INGREDIENTEN

2 rollen bladerdeeg, 220 gr. bloem , 350 gr. suiker , 7 eieren , 1 ½ liter melk , 500 ml. slagroom , het sap van 1 citroen , 3 el. rum , 1 zakje vanillesuiker (of 1 el zelfgemaakte), poedersuiker

  • Balkan Banket
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Balkan Banket
  • 60-120 min

Italiaans borrelbrood

N/a

INGREDIENTEN

Ingrediëntenlijst, Voor het brooddeeg, 350 gr bloem, 7 gr zout, 1 el olijfolie, 5 gr gedroogde gist, 210 ml water, lauwwarm, 100 gr zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in stukjes gesneden, 1 ½ el gedroogde Italiaanse kruiden, 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt, Verder nodig, olijfolie, om in te vetten, 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt

  • Italiaans Borrelhapje
  • > 120 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Italiaans Borrelhapje
  • > 120 min
Turks  familie ovengerecht  in 4 laagjes.

Turks familie ovengerecht in 4 laagjes.

Een berichtje attendeerde me op een filmpje, dat ik met veel interesse en met de smaakklieren in opstand heb bekeken. Bij het zien van het einde dacht ik , dat het wel een heerlijk met gangbare ingrediënten en gemakkelijk gerecht was en ik besefte te laat , dat ik wel alle ingrediënten en de volgorde van het gerecht in de grijze cellen had opgeslagen en helaas niet de hoeveelheden en die zijn natuurlijk ook belangrijk toch?  Bleef niets anders over dan een zoektocht te starten met papier en potlood bij de hand. Het is een Turks gerecht . Het is lichtelijk fout vertaald en dat geeft een hilarisch effect. Twee tand knoflook ( lees teen) en de gebruikte materialen ( lees ingrediënten) Het gerecht bestaat uit 3 delen A een groente-gehaktmengsel B een soort deeg met aardappel en C een topping van cheddar , dille en ketchup. Bovendien wordt er gesproken over toevoeging van rode peper en vervolgens zie je een rood poeder. ( ik nam pikant paprikapoeder) . Geen hoeveelheden erbij dus alles op eigen smaakgevoel gedaan. Erg veel toevoeging van zout 1 tl in het gehaktmengsel en 1 tl in het deeg en ook nog zout in de cheddar, ook dat aangepast. Als alles voor het gehaktmengsel is gesneden en ook alle andere ingrediënten klaar staan is dit 10 minuten werk en kan de oven het gerecht verder afmaken.

INGREDIENTEN

GEHAKT GROENTE MENGSEL, 400 gram rundergehakt, 1 winterpeen geraspt, 1 lange groene paprika in hele kleine blokjes( gewone), 1 rode punt paprika in hele klein blokjes, 2 teen knoflook gesnipperd, 1 rode ui gesnipperd, 1 tl zout , zwarte peper , tijm en rode peper ( zie uitleg boven), HET DEEG, 2 eieren, 200 ml melk, 240 gram bloem, 30 ml olijfolie, 10 gram bakpoeder, 1 el bladpeterselie gesnipperd, 1 flinke aardappel geschild en geraspt, TOPPING, 150 gram geraspte cheddar, wat dille kleingesneden, ketchup, extra bestrooid met wat achter gehouden blokjes rode en groene paprika.

  • Turks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Turks Hoofdgerecht
  • 30-60 min

Bloody Mary Pork

Uit het boek de stoofbijbel, oorspronkelijk een recept voor de dutch oven, maar in je keukenoven werkt het ook heel goed.

INGREDIENTEN

Bloody Mary pork, Ingrediënten procureur:, • I Kgs Procureur., • 30 ml olijfolie, • 3 rode uien, geschild en in vieren., • Halve stronk bleekselderij, geschild en in stukken van 4 cm., • 2 tenen knoflook, geperst., • 30 ml worcestersaus, • 500 ml kippenbouillon., • 1 tl tabasco, • 50 ml wodka., • 30 ml rode port., • 700 gram tomatensaus , • 1 citroen uitgeperst, • zout en peper., Ingrediënten tomatensaus:, • 2 rode uien gesneden., • 50 ml olijfolie., • 2 tenen knoflook geperst., • 100 ml rode wijn., • 500 gram pruimtomaten gesneden., • 50 gram zongedroogde tomaten, in water geweekt, uitgeknepen en gesneden., • 30 ml balsamico azijn, hou ouder hoe beter., • 2 takjes tijm., • Zout en peper.

  • Nederlands Ovenschotel
  • > 120 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Nederlands Ovenschotel
  • > 120 min
10 van mijn lekkerste Pastasauzen
  • Eigen recept

10 van mijn lekkerste Pastasauzen

Hieronder vind je 10 van mijn lekkerste zelfgemaakte pastasauzen. De ingrediënten en de beschrijvingen staan onder elkaar. De sauzen zijn ook weer terug te vinden in mijn kookboek "Pasta en rijstgerechten" met de soorten pasta die ik erbij gegeven heb.

INGREDIENTEN

Zie voor de ingrediënten bij de de bereidingswijze van de diverse soorten sauzen

  • Italiaans Saus/dressing
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Italiaans Saus/dressing
  • 10-20 min
Pastaovenschotel met groente en rauwe ham

Pastaovenschotel met groente en rauwe ham

1 PortieKcal: 465Vet: 12.6V.vet: 5.4Eiwit: 22.7Koolhy: 61.0Vezels: 7.8Zout: 3.45

INGREDIENTEN

250 gr. Penne pasta, 2 puntpaprika's, 1 eetl. Olijfolie, 400 gr. Prei, 690 ml. Pikante tomatensaus in fles, 15 gr. Verse basilicum, 100 gr. Coburgerham, 75 gr. Kaas, geraspte

  • Europees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Thuisterras (coronavrij en wel open!) #StayAtHome
  • Eigen recept

Thuisterras (coronavrij en wel open!) #StayAtHome

Lieve mensen,Ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat. En dat het verschrikkelijke Coronavirus zich niet met je leven heeft bemoeid. Voor mij was dit wel een pittig jaar hoor. Wel lekker veel kunnen koken voor mij en me schatje. Maar toch heb ik weer eens de behoefte gekregen om weer eens iets met jullie te delen. De sna(c)k  naar het oude normaal komt nu wel heel erg. Biertje, bitterballetje, terassie ik kan niet wachten!Daarom hierbij een lekker creatief recept voor coronavrij terrassen, gewoon thuis!

INGREDIENTEN

1 á 2 Traytje(s) Bier, Flesje rosé voor je schatje, Frituusnacks (gemengd), Van die zoute nootjes

  • Nederlands Feestmaaltijd
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Nederlands Feestmaaltijd
  • 20-30 min
Midden-Oosterse aardappel partjes met paprika en courgette

Midden-Oosterse aardappel partjes met paprika en courgette

Vegetarisch en makkelijk te bereiden, pure smaken verrijkt met Tijm, Oregano en knoflook.

INGREDIENTEN

500gr aardappel partjes, 1 courgette, 1 paprika, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 2 tenen knoflook, 4 el olijfolie, 200 gr kikkererwten uit blik, 1 tl paprikapoeder

  • Vegetarisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Vegetarisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Noedelsoep met groenten

Noedelsoep met groenten

Makkelijke en lekkere  maaltijdsoep die snel klaar is 

INGREDIENTEN

1l vetarme kippenbouillon (bv: 4 cups noedelsoep, te koop in elke supermarkt), 1 wit van prei, 50 g jonge spinazie, 8 kerstomaten, 1/2 rode paprika, 4 eetlepels noedels, 2 eetlepels korianderblaadjes,

  • Aziatisch Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Aziatisch Soep
  • 20-30 min
Pladijs met bloemkool en zwarte look

Pladijs met bloemkool en zwarte look

Overheerlijk gerecht om eens te maken ! 

INGREDIENTEN

Bloemkoolpuree : , 2 bloemkolen grof gesneden (bewaar een handvol roosjes om te bakken), 2 teentjes knoflook, 4 uien fijngesneden, druivenpitolie, peper en zout, Garnituur : , 2 handvol kleine bloemkoolroosjes, roomboter, 4 el appelciderazijn, peper en zout, Mosselen : , 20 mosselen, Zwarte look : , 1 ei, 300 ml druivenpitolie, 2 el sterke mosterd, 4 el appelciderazijn, 2 flinke lepels zwartelookpasta, peper en zout, Pladijs : , 4 pladijsfilets, druivenpitolie, 2 el roomboter, 2 gekneusde tenen look, peper en zout, Afwerking : , Geroosterde uitjes, dragonblaadjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Oud Brugge-kaassoep met bier

Oud Brugge-kaassoep met bier

Een makkelijke en hartige soep 

INGREDIENTEN

1 ui, 1 wortel, 1 tak selder, 1 wit van prei, 1 l gevogeltebouillon, 1 flesje Brugge blond (33 cl), 1 dl room, 100 g Oud Brugge, 1 dikke plak gekookte ham, broodkorstjes, peterselie, boter, peper en zout

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Kippensoep met peterseliepesto

Kippensoep met peterseliepesto

Graag eens kippensoep die net dat tikkeltje anders is? Werk de kommetjes af met zelfgemaakte groene pesto voor een heerlijk extraatje. 

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, 1,5 l groentebouillon, 2 stengels prei, 2 wortelen, 300 g witte bonen, 4 sneetjes volkorenbrood, handvol krulpeterselie, 30 g walnoten, 1 teentje knoflook, 2 el citroensap, olijfolie, peper

  • Belgisch Soep
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Belgisch Soep
  • 60-120 min
Basisrecept voor kippensoep

Basisrecept voor kippensoep

Het geheim van een goede kippensoep is een heldere bouillon. Als je rekening houdt met enkele regeltjes, is klare kippensoep maken eenvoudig! 

INGREDIENTEN

1 braadkip of soepkip, 1 wortel, 2 takjes bleekselder, 1 ui, 1 preiwit, 1 teentje knoflook, enkele zwarte peperkorrels, 3 takjes verse tijm, 2 blaadjes laurier, 3 verse peterseliestengels, zout, Voor de garnituur:, 2 wortelen, 3 takjes bleekselder, 1 ui, 2 preiwitten, 50 g soeppasta (vermicelli of lettertjes)

  • Belgisch Soep
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Belgisch Soep
  • 60-120 min
Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)

Cacciatore van kip en pompoen (Jamie Oliver)

Cacciatore, letterlijk jager in het Italiaans, is een maaltijd die jagers vroeger aten tijdens hun lange, gure tochten. Nu eten we cacciatore gewoon omdat het een heerlijk stevig maal is dat perfect is voor koude winterdagen. 

INGREDIENTEN

2 plakjes gerookte pancetta (of 100 gram gerookte spekreepjes), 2 takjes verse rozemarijn, 2 (verse) laurierblaadjes, 4 tenen knoflook, gepeld, in plakjes, 1 ui, gepeld, in 8 partjes, 1 prei, in plakjes, ½ flespompoen, (on)geschild, in stukjes, 300 gr. zoete aardappel, (on)geschild, in stukjes, 100 g kastanjechampignons, 2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g) of tomatenblokjes, 250 ml chianti of andere rode wijn, 4 kippendijen, handvol zwarte olijven (met pit) (Ik heb kalamata olijven gebruikt)

  • Italiaans Ovenschotel
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 27-02-2021
  • Italiaans Ovenschotel
  • 60-120 min
Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....

Pittige Chinese wrap met veel groente...en cashewnoten....

Volgens de maker van dit recept zijn de  chiu chow chili olie en de  premium oestersaus van Lee Kum Kee een onontbeerlijke aanwinst in de Chinese keuken.   We zullen het gaan proberen zodra mijn 2  andere flesjes leeg zijn. Ik heb er alvast naar gekeken maar Appie had wel de oestersaus maar niet de chiliolie. Waarschijnlijk moet je daarvoor naar de toko. Ook zonder deze 2  "uitzonderlijke" producten heeft het ons uitstekend gesmaakt.

INGREDIENTEN

200 gram Kippendijen in kleine stukjes gesneden, 1 zak Chinese wokgroenten van 250 gram, 1 kleine ui gesnipperd, 1 rode peper fijngehakt, 2 centimeter verse gember geschild en geraspt, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 1 eetlepel oestersaus ( Lee Kum Kee Premium Oestersaus) ik had andere oestersaus, 1 eetlepel honing ( ik heb agavesiroop light gebruikt), 1 theelepel Kee Chiu Chow Chili Olie ( Ik had Chili knoflookolie), 2 stengels bosui in ringen, 4 wraps van 40 gram, handje ongezouten cashewnoten, snuf vers gemalen zwarte peper, zonnebloemolie, FRISSE CRÈME FRAÎCHE DIP, 100 gram crème fraîche, flinke snuf vers gemalen zwarte peper, 1 theelepel chiu chow chili olie Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie ( de andere olie), ik heb er wat sriracha saus aan toegevoegd

  • Chinees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-02-2021
  • Chinees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top