1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (403.286)

Broccolirijst schotel met zalm

Heerlijk en toch koolydraadarm 

INGREDIENTEN

15o gram broccolirijst , 1 paksoi , 225 gram peulen, 3 lenteui in stukjes ven 3 cm., 375 gram verse zalm, Olijfolie, 1,5 eetl groene currypasta , 3oo ml kokosmelk, 3.4 limoen, Korander

  • Indisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-11-2022
  • Indisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
pejejaru

Venkelsoepje met pesto en zongedroogde tomaatjes

Heerlijk soepje 

INGREDIENTEN

1 ui gesnipperd , 1 grote venkel in reepjes, 1 wortel in schijfjes, 1 theelepel venkelzaadjes, 700 ml kippenbouillon , 200 ml room, 1/2 bosje dille, 1 eetl groene olijven , 50 gram gerookte amandelen, 150 ml olijfolie, 1 teen knoflook, 100 gram half gedroogde tomaatjes

  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-11-2022
  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
pejejaru

Gebakken knolselderijschijven met paddestoelen en truffel

Koolhydraadarm 

INGREDIENTEN

1 knolselderij , 2,5 eetl roomkaas, 200 gram spinazie, 375 gram truffel (iets overhouden voor de opmaak ) in stukjes, 1 sjalot gesnipperd , 4 zwarte olijven in stukjes, 100 gram gemengde champions in plakjes, 1,5 eetl peterselie, 4 eieren

  • Nederlands Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-11-2022
  • Nederlands Voorgerecht
  • 20-30 min
pejejaru
Kleine bladerdeeghapjes gevuld met feta, ei en honing
  • Eigen recept

Kleine bladerdeeghapjes gevuld met feta, ei en honing

Deze blaerdeeghapjes hebben iets weg van Tiropites (een hapje van filodeeg gevuld met feta). Ik maakte ze van bladerdeeg. Lekker bij de soep of als vegetarisch borrelhapje. 

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer, 1 losgeklopt ei, 175 gram echte feta, 1 eetlepel olijfolie, 2 teentjes knoflook, heel fijn gehakt, 1 eetlepel gehakte peterselie of munt, 1 theelepel honing, peper, zout, sesamzaad

  • Grieks Borrelhapje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 27-11-2022
  • Grieks Borrelhapje
  • 10-20 min
pwiggers
Pikante Thai noedels

Pikante Thai noedels

Deze éénpans Thai Noodles zijn ZO goed en gemakkelijk te bereiden. Dit is een vegetarisch recept, maar er zijn ook opties voor toegevoegde eiwitten!

INGREDIENTEN

500 g linguine, 2 el olijfolie, 2 grote eieren, licht geklopt, ½ theelepel gemalen rode pepervlokken, 1 courgette, verticaal gehalveerd en vervolgens in halve cirkels gesneden, 220 g champignon, gehakt, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 el bruine suiker, 8 cl sojasaus, 1,5 el Sriracha hete saus, 4 cm verse gember, geraspt, 1 handvol verse koriander, gehakt, 4 groene uien, gesnipperd, 50 g pinda's, gehakt

  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-11-2022
  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Wok van kip , sperziebonen met zoete chilisaus

Wok van kip , sperziebonen met zoete chilisaus

Deze krokante roerbak van zoete chili met kip en sperziebonen is belachelijk makkelijk en lekker!

INGREDIENTEN

Kip :, 1 kg kippendijen zonder botten, in blokjes gesneden, 3 el maizena, 6 cl plantaardige olie plus 2 eetlepels of meer indien nodig, Groenten :, 2 paprika's gesneden, 200 g gestoomde sperziebonen , ½ el knoflookteentjes gehakt, ¼ tl gember (optioneel), Kruiden :, 1 tl knoflookpoeder (voeg meer toe naar smaak), 1 tl gemalen rode peper, ⅛ tl sesamolie, 1 kopje zoete chilisaus

  • Thais Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-11-2022
  • Thais Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
  • Eigen recept

Gevulde paprika's met gehakt

KoolhydraatarmeLekker met ei en knolsknolselderij 

INGREDIENTEN

2 grote rode punt paprika's , 1 ui gesnipperd , 1 teen knoflook fijngesneden , 500 gram half om half gehakt ( heb rundergehakt gebruikt), 1/2 rode peper gesnipperd , 2 th kardemon poeder, 2 th kaneel, 3 th korianderzaad, Mespunt ras el hanout, 150 gram oesterzwam gescheurd in stukjes, 100 gram Geraspte kaas

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-11-2022
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
pejejaru

Heks'nkaas paprika fondue

Heks'nkaas paprika fondeulekker om te dippen op een feestje

INGREDIENTEN

200 g Heks'nkaas origineel, 1 rode paprika, 200 ml slagroom, 175 g geraspte jong belegen kaas, 400 g snackkomkommertjes, 250 g snoeptomaatjes, 150 g volkoren grissini

  • Internationaal Borrelhapje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 26-11-2022
  • Internationaal Borrelhapje
  • 10-20 min
paula_bijl

Visschotel

koolhydraatarm gerecht

INGREDIENTEN

100 gram prei in ringetjes, 300 gram broccoliroosjes , 100 gram champions in plakjes., 1 teen knoflook, 4 ons kabeljauw , 135 gram blauwaderkaas, 125 ml creme-fraice , 100 gram geraspte kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-11-2022
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
pejejaru

Gegrilde knolselderij schijven met Hollandse garnaaltjes

Ieuk gerechtje .Heb het ook weleens  als bijgerecht  geserveerd  bij vis

INGREDIENTEN

150 ons Hollandse garnaaltjes , 1/2 knolselderij , 1/2 bosje kervel, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje basilicum , 1/2 blokje kippenbouillon , 1/2 sjalot gesnipperd , 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, 100 ml droge wijn, 50 ml witte balsamicoazijn , 1/2 theelepel zwarte peperkorrels , 100 ml room, E.v.t kontjes koude Roomboter voor saus te binden, 1oo ml olijfolie

  • Nederlands Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-11-2022
  • Nederlands Voorgerecht
  • 20-30 min
pejejaru
Romige Italiaanse Zongedroogde verse Tomatensoep

Romige Italiaanse Zongedroogde verse Tomatensoep

Een heerlijke romige soep met veel verse groente. Apart van smaak door de zongedroogde tomaten. Ik las het recept op : " Gelukkig in de keuken " en heb het naar eigen smaak hier en daar wat aangepast. Vrienden, die meeaten en geen al grote eters zijn hebben zitten smullen. Dit brood kaas-uien-brood-heerlijk-bij-een-soep even in de oven verwarmd smaakte er uitstekend bij.Lekker als lunch, bij een brunch of voorgerecht. 

INGREDIENTEN

1 kg rijpe trostomaten, 75 gr zongedroogde tomaten in stukken, 1 grote ui in grove stukken, handvol verse selderij in grove stukken, 3 flinke tenen knoflook in grove stukken, 1 blok groentebouillon ( minder zout), 500 ml ml water, 90 gr mascarpone, suiker (optioneel), 2 el olie van de zongedroogde tomaten

  • Italiaans Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-11-2022
  • Italiaans Voorgerecht
  • 30-60 min
Keukensloofje47
Gevulde pastaschelpen met champignonsaus

Gevulde pastaschelpen met champignonsaus

Feestelijk lekker dit recept ! Uw gasten zullen tevreden zijn ! 

INGREDIENTEN

300 g pastaschelpen (groot formaat), 600 g pompoen, 350 g kastanjechampignons, 2 uien, 2 knoflook teentjes, 1 laurier blaadje, 1 tijm takje, 250 g ricotta, 120 g blauwschimmelkaas, 400 ml groentebouillon, 1 tl tomatenpuree, 1 el sojasaus, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 26-11-2022
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Stoofpotje met chorizo

Stoofpotje met chorizo

Deze lekkere stoofpot serveren we met stokbrood 

INGREDIENTEN

250 g chorizo, 400 g aardappelen, 1 prei, 1 selder takje, 2 wortelen, 2 uien, 2 knoflook teentjes, 800 g tomaten (blik), 400 g kikkererwten (blik), 750 ml groentebouillon, 250 ml room, 1 laurierblaadje, 2 tl gedroogde oregano, 1 tl bonenkruid, olijfolie, peper, zout

  • Spaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 26-11-2022
  • Spaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Stoofpotje van konijn met jagersaus

Stoofpotje van konijn met jagersaus

Heerlijk stoofpotje van konijn in jagersaus

INGREDIENTEN

1 konijn in stukken , 75 g gezouten spek (in plakjes), 50 cl gevogeltebouillon, 10 cl madera, 1 ui (gesnipperd), 10 cl droge witte wijn, 1 el tomatenpuree, 150 g champignons (in plakjes), 2 el bladpeterselie (gehakt), 2 el aalbessengelei, 50 g bloem, 120 g boter, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 26-11-2022
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Stoofpotje met pompoen en lamsvlees

Stoofpotje met pompoen en lamsvlees

Lekker winters stoofpotje 

INGREDIENTEN

500 g lamsstoofvlees, 2 uien, 1 selder stengel, 2 knoflook teentjes, 2 tl korianderpoeder, 2 tl komijnpoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl chilivlokken, 1 blokje tomatenpuree (klein), 2 pompoenen (kleine), 3 wortelen, 3 aardappelen, pistaches (gehakte), verse koriander, 2 el olijfolie, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 26-11-2022
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Aardappelgratin Savoyard

Aardappelgratin Savoyard

Voor dit recept is de room vervangen door runderbouillon waardoor het een stuk lichter maar net zo onweerstaanbaar is. Het is comfort food op zijn best, net zo geruststellend als een warme trui op een koude dag!

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, ½ teentje knoflook, 6 el boter, 1 tl zout, ½ tl zwarte peper, 150 g à 200 g geraspte Zwitserse kaas, emmentaler of gruyère, 24 cl runderbouillon

  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-11-2022
  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
  • Eigen recept

egg holandaise wat niet bestond.

Heel veel landen hebben een eigen gepocheerd  ei, egg norwegian is niks anders dan met zalm en honing mosterd mayo , benedict met hollandaise saus ( wat totaal niks met holland te maken heeft) Met het grote interweb zag ik niks we hebben geen eigen saus , en geen eigen ei , zelf knutselen maar weer.

INGREDIENTEN

2 beschuitbollen ( bij de appie weer verkrijgbaar ), 2 grote eieren, 100 gram hollandse garnalen , mayonaise , saus : , mayonaise 1 el., paar druppels worcester saus, 2 tl parikapoeder, 1 el curry ketchup.

  • Nederlands Lunch/Brunch
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 25-11-2022
  • Nederlands Lunch/Brunch
  • 0-10 min
hans3333
Zuurkool met spekjes en appel
  • Eigen recept

Zuurkool met spekjes en appel

Deze keer eens een keertje geen stamppot of ovenschotel met puree want ik had nog aardappeltjes uit de oven (die op moesten).Je kunt natuurlijk altijd aardappelpuree erdoor doen (stamppot) of eroverheen in een ovenschotel. De belangrijkste ingrediënten blijven de zuurkool, spekjes en appel. En hoe simpel het ook lijkt, het is echt erg lekker.Lekker bij allerlei soorten wild, maar ook een gewone speklap, saucijs of rookworst smaakt hier uitstekend bij.TIP: Als je zuurkool te zuur vindt kun je de zuurkool voor gebruik even afspoelt. Je kunt ook een paar lepels zure room erdoorheen doen dat scheelt ook.

INGREDIENTEN

500 gram (verse) zuurkool, 300 gram gerookte spekreepjes, 2 appels

  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 25-11-2022
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  • 0-10 min
wilmiewillemse
Oostenrijkse rundergoulash (Rindsgulasch)

Oostenrijkse rundergoulash (Rindsgulasch)

Dat "Gulyás" oftewel Hongaarse veehoeders de oorsprong zijn van deze wereld befaamde heerlijke stoofpot is waarschijnlijk eenieder wel bekend.Echter er zijn vele varianten van dit gerecht te vinden, een eenduidig recept bestaat dus niet.In het unieke Weense restaurant "Gulaschmuseum" worden zelfs 15 verschillende bereidingen aangeboden.Deze heerlijke variant komt uit mijn Oostenrijkse kookboekje "Die Küche Österreichs".

INGREDIENTEN

900 gram runderriblappen of stooflappen, 1 kilo uien, (zonnebloem) olie, 1 (klein) blikje tomatenpuree, 1 liter runderbouillon, 4 el paprikapoeder (edelsüss), 4 teentjes knoflook, 1 koffielepel (gemalen) kümmel, 1 koffielepel marjolein, 4 el rode wijnazijn

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 25-11-2022
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  • > 120 min
wilmiewillemse
Stormy Donkey Party Punch

Stormy Donkey Party Punch

Dazzling Stormy Donkey Party Punch: een samensmelting van de cocktails "Dark and Stormy" en "Moscow Mule", met extra Caribische flair!

INGREDIENTEN

750 ml wodka (1 fles), 750 ml gekruide rum (1 fles ) je kan ook donkere blackstrap-rum gebruiken.), 700 ml vers limoensap, 700 ml ananassap, gemalen nootmuskaat ( naar smaak), 3 liter gemberbier

  • Amerikaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 25-11-2022
  • Amerikaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
marcdepester
Kerstmis Punch

Kerstmis Punch

Heerlijke kerstmis punch alcoholvrij . Een mix van frisdrank, sappen en amandelextract - het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar samen smaken ze geweldig!

INGREDIENTEN

1,5 liter cranberrysap of granaatappel-cranberrysap*, 75 cl ananassap, 1 el amandelextract, 3 liter ginger ale, 1 zak (250 g) verse veenbessen (optioneel), 2 verse limoenen, in plakjes (optioneel), Ijs

  • Amerikaans Niet-alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 25-11-2022
  • Amerikaans Niet-alcoholische dranken
  • 0-10 min
marcdepester
Caraïbische Rum Punch

Caraïbische Rum Punch

Dit rum punch-recept geeft je bij elke slok het gevoel alsof je op vakantie bent!

INGREDIENTEN

25 cl sinaasappelsap, 25 cl ananassap, 6 cl limoensap, 6 cl rum (Bacardy), 6 cl donkere rum, 10 cl grenadine

  • Caribisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 25-11-2022
  • Caribisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
marcdepester
Kreeftenballetjes Arancini

Kreeftenballetjes Arancini

Krokante, romige kreeftenrisotto gevuld met boterachtige kreeftenstaart en erwten vormen het meest ongelooflijk onvergetelijke voorgerecht ooit. Eenvoudig te bereiden en makkelijk op voorhand  te maken, deze zijn elk feest waard... groot of klein. Ook lekker als aperitiefhapje ;  deze kreeft-arancini kan worden ingevroren !

INGREDIENTEN

3 eetlepels boter, 1 grote sjalot, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, geplet en gepeld, 300 g arborio rijst, 24 cl droge witte wijn, (bijv pinot grigio ), 1,2 liter kreeftenbouillon, sudderend (gebruik kippenbouillon als je geen kreeftenbouillon kunt vinden), 250 g geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel vers gehakte peterselie, 1 1/2 theelepels zout, 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper, 400 g panko (paneermeel), 100 g fijn geraspte Parmezaanse kaas, 2 eieren, losgeklopt, 250 g kreeftenstaartvlees, gehakt in blokjes van circa 1 cm , 100 g kop bevroren erwten, ontdooid, 1 theelepel boter, 1 eetlepel slagroom, olie om te frituren

  • Amerikaans Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 25-11-2022
  • Amerikaans Voorgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Kreeft Newburg pasteitje

Kreeft Newburg pasteitje

Een restaurantklassieker hier als voorgerecht . De Newburg kreeft is gemaakt van malse kreeftenbrokjes in een romige, cognac saus die vervolgens wordt geserveerd op bladerdeeg of met toastpunten. Makkelijk, feestelijk en binnen de 30 minuten op tafel ! 

INGREDIENTEN

5 el boter, 2 el bloem, 50 cl koffieroommelk, 5 grote eidooiers, licht geklopt, 500 g gekookt kreeftenvlees, in hapklare stukjes gesneden, 3 el cognac, 1 citroen, sap en rasp, 1/4 tl nootmuskaat, 1/4 tl zout, 4 (diepgevroren) bladerdeegschelpen, of toastpunten

  • Amerikaans Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 25-11-2022
  • Amerikaans Voorgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
  • Eigen recept

Tulband savooiekool gehakt

familie recept mijn moeder maakte het graag rond sinterklaasfeest 

INGREDIENTEN

Savooiekool, rundergehakt ketjap

  • Europees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 24-11-2022
  • Europees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
desireevandiepen
Toscaanse stoofpot met kip.

Toscaanse stoofpot met kip.

 De Scottiglia is van oorsprong een Toscaanse stoofpot op basis van lamsvlees met als kruiderij verse rozemarijn. Neem als variatie eens lamsvlees in blokjes en gebruik in plaats van basilicum en peterselie 1 el gehakte rozemarijn die meestooft in de pot.

INGREDIENTEN

2 el eetlepel  olijfolie ( zonnebloemolie), 2 kippenpoten of, 2 kipkarbonades, 1 ui  gesnipperd, 1  teen knoflook (geperst), 1 verse rode peper , 35  gram tomatenpuree ( heel blikje), 1  stengel bleekselderij  schoon in boogjes ( 2), 1 winterwortel (geschild in dunne plakjes), kneep citroensap ( 1 el), 50  milliliter rode wijn , ½ blik gepelde tomaten , ½ vlees of kippenbouillonblok ( minder zout), enkele takjes bosje platte peterselie  gehakt, 4 verse blaadjes basilicum ter garnering

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-11-2022
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Keukensloofje47
Varkensgebraad op zijn Roemeens

Varkensgebraad op zijn Roemeens

Varkensgebraad op zijn Roemeens 

INGREDIENTEN

1 kg varkensgebraad, 2 grote uien;, ¾ bol knoflook;, 2 theelepels zoete paprika;, 4 eetlepels olijfolie (3 voor de bereiding en 1 voor het temperen van de ui);, 1 glas droge witte wijn;, 150 gram cherrytomaatjes;, 1 theelepel tijm;, 2 theelepels vleeskruiden;, 1 theelepel peper;, zout

  • Regionaal Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 24-11-2022
  • Regionaal Hoofdgerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Papet Vaudois

Papet Vaudois

Dit gerecht bestaat uit een mengsel van aardappelen en prei gekookt in water en witte wijn gekookt met een koolworst. De Vaudois (mensen van “het land van Vaud”) bieden deze specialiteit graag aan hun buitenlandse gasten aan.Koolworst staat in sommige gemeenten ook centraal bij nieuwjaarsfeesten. De jongeren van het dorp gaan van huis tot huis om worstjes te vragen die op oudejaarsavond worden gekookt.

INGREDIENTEN

1 el Boter, 500 g prei, 1 grote gesnipperde ui, 2 grote aardappelen, 6 el droge witte wijn, 6 el kippenbouillon, 3-4 eetlepels slagroom, naar smaak Zout & peper, circa 300 g Saucisson Vaudois, Saucisse aux Choux Vaudois - of braadworsten

  • Zwitsers Feestmaaltijd
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-11-2022
  • Zwitsers Feestmaaltijd
  • 30-60 min
marcdepester
Duitse Aardappelpannenkoeken (Reibekuchen)

Duitse Aardappelpannenkoeken (Reibekuchen)

Deze hartige gebakken aardappelpannenkoekjes zijn heerlijk als ze warm zijn en zorgen voor een aanvullende maaltijd!  Warm geserveerd zijn deze pannenkoeken het lekkerst met een zoete appelmoes, een hartige knoflooksaus of zelfs een romige kwark!

INGREDIENTEN

500 g aardappelen, 1 kleine ui, snufje zout, snufje peper, als je hartige pannenkoeken wilt, 3 eetlepels bloem, 1 ei, olie om in te frituren

  • Duits Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-11-2022
  • Duits Bijgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Duitse stoofpot van rundvlees, bier en groenten

Duitse stoofpot van rundvlees, bier en groenten

Heerlijk Duits recept !  Een klassieke maaltijd van in de oven gestoofd vlees en rode kool, met uien, wortelen, mosterd en donker bier.

INGREDIENTEN

1 gebraad van 2 kg Angus Beef ( chuck roast ) - zie foto -, 2 theelepels zout, 1 theelepel peper, 1 eetlepel plantaardige olie, 1 grote ui, in stukjes gesneden, 3 wortelen, geschild en in blokjes gesneden, 4 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 fles bruin bier, 70 g Duitse mosterd, 1 liter runderbouillon, 1 kleine krop rode kool, in linten gesneden

  • Duits Feestmaaltijd
  • > 120 min
  • Geplaatst op 24-11-2022
  • Duits Feestmaaltijd
  • > 120 min
marcdepester
Kip met ui schotel

Kip met ui schotel

Lekkere ovenschotel uit Frankrijk . 

INGREDIENTEN

3 el extra vergine olijfolie , 1 grote ui gehalveerd en in dunne plakjes gesneden, 2 tl tijm vers gesneden, zout naar smaak, versgemalen peper, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 800 g kippenfilet, gesneden in kleine stukken , 1/2 tl gedroogde oregano, 2 el bloem , 40 cl runderbouillon, 150 g geraspte Gruyère, vers gehakte peterselie voor garnering (optioneel)

  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-11-2022
  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Franse Uien - Aardappelen schotel -

Franse Uien - Aardappelen schotel -

Deze Franse uienaardappelen  doen denken aan echte Franse uiensoep...... 

INGREDIENTEN

1 pakje droge uiensoepmix, 1 blik Franse uiensoep, boter, gesmolten, 1,250 kg aardappelen, geschild en in stukjes van circa 2,5 cm gesneden, 1 ui, gesnipperd, 150 g Gruyère of Zwitserse kaas, geraspt

  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-11-2022
  • Frans Bijgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Limburgse Bruinebonensoep....

Limburgse Bruinebonensoep....

Een heerlijke soep op basis van gedroogde bruine bonen, die geweekt worden, gekookt en vervolgens door een zeef gaan. Prei, knolselderij , kerrie en rookworst zijn de smaakmakers.  Een stevige winterse soep . Dit lijkt veel werk, maar  als je in het vroege ochtenduur de bonen te week zet, is er voldoende tijd om de bonen te koken en de soep af te maken, en dat laatste is slechts een kwartiertje. Het recept is voor 4 personen beschreven. Ik maakte het voor ons tweetjes en nam  daarvoor een mini rookworst van de Hema.

INGREDIENTEN

400 g gedroogde bruine bonen, 50 g boter of margarine, 2 preien schoon in ringetjes., ¼ knolselderij in blokjes, 1 eetlepel kerrie, 30 g bloem, bonenkruid naar smaak, 4 tomaten ontveld in stukken, 2 bouillontabletten( rund) , 1 rookworst in plakjes, peper uit de molen

  • Regionaal Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 23-11-2022
  • Regionaal Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Keukensloofje47
De lekkerste rode kool uit de slowcooker
  • Eigen recept

De lekkerste rode kool uit de slowcooker

Nu ik sinds kort ook een kleinere slowcooker heb probeer ik van alles uit. Vandaag maakte ik rode kool in mijn slowcooker. Ik had een behoorlijke rode kool. Ik heb de hele kool in de slowcooker klaargemaakt en de gekookte rode kool in bakjes ingevroren voor een later tijdstip. De rode kool was zo lekker gworden dat ik hem het liefst direct had opgegeten.

INGREDIENTEN

1 niet te grote rode kool, geschaafd, 1 middelgrote rode ui, gesnipperd, 1 midelgrote appel, geschild, zonder klokhuis inkleine stukjes, 1 flinke eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels witte natuurazijn, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 2 kleine laurierblaadjes, zout, peper, 2 theelepeltjes kaneelpoeder, 1 00 ml water

  • Internationaal Bijgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 23-11-2022
  • Internationaal Bijgerecht
  • > 120 min
pwiggers
Courgetteschotel met pesto, mozzarella en tomaten
  • Eigen recept

Courgetteschotel met pesto, mozzarella en tomaten

Eigenlijk was ik van plan een courgettesoep te maken maar toen ik een recept tegenkwam van een courgetteschotel uit de oven met mozzarella was ik om. Dit leek me zo lekker. Ik heb er zelf nog een en ander aan toegevoegd zoals ik het lekker vond. De schotel viel erg in de smaak bij mijn gasten. We hebben er tomatenrijst bij gegeten. Naast de courgetteschotel had ik kipfilet gyros en gehakballetjes zodat iedereen aan zijn/haar trekken kon komen.

INGREDIENTEN

2 courgettes, in dunne halve plakjes, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 flinke eetlepels basilicumpesto, 2 eetlepels citroensap, Peper, zout, 1 theelepel gedroogde majoraan of oregano, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 bol (buffel) mozzarella (125 gram) (in stukjes), 200 ml tomatensaus (tomatenpolpa Mutti), 50 gram geraspte belegen kaas

  • Mediterraan Ovenschotel
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 23-11-2022
  • Mediterraan Ovenschotel
  • 10-20 min
pwiggers
Stoofpeertjes uit de slowcooker

Stoofpeertjes uit de slowcooker

Voor het eerst de stoofperen in de slowcooker gemaakt met een heerlijk resultaat Ik had al een grote slowcooker maar voor ons tweetjes te groot. Sinds kort ben ik in het bezit van een slowcooker van 3,5 liter en die is voor 2 tot 4 personen voldoendeDe stoofperen heb ik in kersenlikeur gestoofd. Ik had daar nog een restant van staan. Je kunt ook bessensap of andere likeuren gebruiken en ook of rode wijn of port. Allemaal lekker.

INGREDIENTEN

6 stoofperen (Giser Wildeman), 400 ml kersenlikeur of bessensap, 200 ml water, 1 kaneelstokje, 2 kruidnagels (ik gebruikte 1/2 theelepel kruidnagelpoeder), 50 gram bruine basterdsuiker, schil en sap van 1 citroen

  • Nederlands Bijgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 23-11-2022
  • Nederlands Bijgerecht
  • > 120 min
pwiggers
Kippensoep met groenten en een vleugje citroen uit de slowcooker

Kippensoep met groenten en een vleugje citroen uit de slowcooker

Deze groentesoep maakte ik bij een Grieks etentje. Eerder maakte ik steeds de Griekse kippensoep met rijst en citroen. Nu kwam ik dit recept tegen van "onzefransekeuken.nl". Ik vond deze soep hel goed passen bij de rest van het etentje.  Ik heb de bereidngswijze een beetje aangepast en de soep in mijn slowcooker van 3.5 ltr gemaakt. De soep was overheerlijk. Je kunt de soep natuurlijk ook gewoon in de pan maken.

INGREDIENTEN

2 kippenpoten, 2 kippenbouillontabletten en 2 maggiblokjes, 1,2 liter water, 2 eetlepels olijfolie, 3 flinke wortelen, schoongemaakt in kleine blokjes, 2 stengels bleekselderij, geschild in kleine blokjes, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 laurierblaadjes, 2 theelepels Provenaalse kruiden, 1 theelepel gedroogde tijm, sap van 1/2 citroen, 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie, zout, peper

  • Mediterraan Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2022
  • Mediterraan Soep
  • 20-30 min
pwiggers
pasta Tuna di Gennaro Contaldo

pasta Tuna di Gennaro Contaldo

Heerlijken snel gerechtje dat er ALTIJD even tussen kan.Een toppertje.

INGREDIENTEN

250 gram bucatini; 2 gesneden tenen look; 2 gehakte ansjovis lilets; 1 EL kappers; 200 gram tonijn in olie; beetje jonge rucola; 4- 6 kersttomaatjes (in 4 gesneden); 1/2 geneden chilipepertje; olijfolie; pezo; beetje "fleur de sel"

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2022
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
bobbie_vc
Hibachi Scampi  met gebakken Rijst en Yum Yum saus

Hibachi Scampi met gebakken Rijst en Yum Yum saus

Lekkere en snelle Hibachi-gefrituurde rijst in restaurantstijl. Het smaakt naar het gerecht van je favoriete Japanse steakhouse! Klaar in 30 minuten.Serveer het met zelfgemaakte yum yum saus voor een compleet hibachi diner thuis!

INGREDIENTEN

Voor de Hibachi gebakken rijst:, 500 g scampi (gepeld en ontdarmd), Creoolse kruiden - 1 theelepel, Knoflookpoeder - 1 theelepel, Zout en zwarte peper - indien nodig, Olie - 2 eetlepels, Ui (fijn gesneden) - 1, Knoflookteentjes (fijngehakt)-4, Bevroren groenten (ontdooid)-400 g , Eieren (licht geklopt)-2, Gekookte en gekoelde rijst (basmati of jasmijn)-800 g , Natriumarme sojasaus-3 eetlepels, Oestersaus - 1 eetlepel, Rijstazijn - 1 eetlepel, Geroosterde sesamolie - 2 eetlepels, Groene uien (in plakjes) voor garnering indien gewenst, Voor de Yum Yum-saus: zie recept op smulweb

  • Japans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2022
  • Japans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Franse gehaktballen

Franse gehaktballen

Deze gebakken Franse uiengehaktballetjes zitten boordevol smaken, kleverige kaas en aromatische kruiden. Dit recept is met kippengehakt, het staat U vrij om rundsgehakt te gebruiken . 

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 3 grote uien, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden, 2 eetlepels balsamico azijn, 500 gram gemalen kip, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 150 g geraspte mozzarella of gruyère kaas, 50 g (paneermeel) broodkruimels, 1 groot ei, 2-3 eetlepels vers gehakte peterselie, 1 theelepel verse gehakte tijm, ½ theelepel zout, ½ theelepel gemalen zwarte peper, Bakoliespray voor het spuiten van gehaktballen voor het bakken, 24 cl kippenbouillon, 1 eetlepel maizena, 3-4 takjes verse tijm

  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-11-2022
  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top