1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (397.665)

Super lekker en snel  Jachtpannetje....

Super lekker en snel Jachtpannetje....

In 35 minuten staat dit eenvoudig maar heerlijk pannetje op tafel. Buitengewoon smaakvol met de wijn de  ketjap en de kruiderijen. Alle ingrediënten staan vast wel in je keukenkastje en hoe leuk is het om met deze eenvoudige smaakmakers een heerlijk en gezond pannetje op tafelte toveren :)Wij hebben er een gekookt aardappeltje bij gegeten, maar rijst is hier ook lekker bij. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.  

INGREDIENTEN

200 gram hamlappen in blokjes, 300 gram sperziebonen , schoon, en gehalveerd, 1 flinke teen knoflook gesnipperd, 1 ui gesnipperd, 1 blikje tomatenpuree 70 gram, 20 ml ketjap manis, 50 ml rode wijn, 350 ml runderbouillon van een blokje ( minder zout), 1 laurierblad, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gedroogde tijm, 15 gram honing( ik had agave siroop), eventueel 10 gram maizena

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-11-2020
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Korean love doll information
  • Eigen recept

Korean love doll information

韓国で等身大のラブドールを許可する裁判所の判決が広範な反発を蓄積韓国のムン・ジェイン大統領は、セックス人形に対する広範な反発に対応する必要がありました。韓国への等身大のリアルラブドールの輸入を禁止することを要求する請願書は、彼らが「公序良俗を汚す」という理由で、25万の署名を集めました。多くは、「公道を汚す」資料を禁止する法律の下で、韓国で合法であるダッチワイフに輸入制限を課している政府機関によって和解されました。しかし、国の最高裁判所が巨大なシリコンラブドールは個人的な問題であると裁定した後、数千人が行動を起こすことにしました。1月のソウル高等裁判所の判決は、人形をポルノとグループ化すべきではないと述べました。ポルノは法律で制限されています。6月に最高裁判所によって支持され、既に実施されていたカスタムアレンジメントが無効になりました。お客様からのラブドールレビューをご参考になってください!今、韓国人の反発は、匿名で237,000人の署名を集めた請願書の提出後に応答する必要がある文在president大統領の姿勢を待っている。大統領ブルーハウスに宛てた請願書は、セックスドールの流入が性犯罪の増加と連動するだろうと主張しています。仁川の主な税関のスポークスマンは、日本からの輸入を許可したが、中国からの輸入リアルドールをリリースするかどうかまだ検討中であると言いました。以前の税関当局の判決に異議を唱えた配送会社のボスは、韓国に輸入されたラブドールの数の合計値を提供できないと述べた。しかし、李上仁は、裁判所の判決以来、ラブドールを持ち帰るために海外に旅行する「多くの個人」がいたと言った。等身大のシリコンラブドールは、シリコンスキン、目の色、体を暖めるシステムなどのオプションと素材に応じて、100万ウォン(840ドル)から2000万ウォン(16,750ドル)の費用がかかります。請願書の著者は、いくつかのラブドールのカスタマイズ可能な機能を使用して実在の人物のコピーを作成できると主張し、リーは根拠のないものとして却下した。

INGREDIENTEN

Welcome to kichi-doll real doll online shop.

  • Japans Amuse
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 24-11-2020
  • Japans Amuse
  • 10-20 min
Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille

Gefrituurde ansjovis met wasabi-mayonaise en dille

Een lekker gefrituurd borrelhapje uit Japan 

INGREDIENTEN

150 g bloem, 1 eetlepel fijngehakte dille, 1 eetlepel citroensap, 1 tl mosterd, 2 dl arachideolie, 1 eigeel, 1 mespunt wasabi, 100 g maïszetmeel, 400 g verse ansjovissen, 50 cl zeer koud bruiswater

  • Japans Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 24-11-2020
  • Japans Borrelhapje
  • 20-30 min
Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalen

Waterzooi van bloemkool met tarbot en grijze garnalen

Makkelijk, feestelijk en vooral super lekker voorgerecht , dat je ook als hoofdgerecht kan serveren door de hoeveelheid tarbot en garnalen te verdubbelen

INGREDIENTEN

300 g tarbotfilet, 100 g gepelde grijze garnalen, 1 bloemkool, 3 wortelen, 1 citroen, 1 ui, 2 eetlepels zure room, 1,9 dl schaaldierenfond, 20 g geklaarde boter , 1 kruidentuiltje, 4 takjes tijm, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-11-2020
  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
Oosterse coq au vin

Oosterse coq au vin

Een Oosterse versie van de gekende coq-au-vin ,   pittig en vooral erg lekker !  Zeker eens proberen dit gerecht . Uiteraard serveren we hier rijst bij . 

INGREDIENTEN

1 kip, 300 g shiitakes, 3 wortelen, 2 lente-uitjes, 1 groot rode ui, 12 zilveruitjes, 2 eetlepels tomatenpuree, 5 dl rode wijn, 2,5 dl sake, 3 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels arachideolie, 5 cm gember, 2 teentjes knoflook, 1 zakje ‘Wok 5 Chinese kruiden' van het gamma World Delhaize (25 g), 2 el geroosterde sesamzaadjes, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-11-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Gegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mango

Gegrilde kreeft met kruidenboter en kreeftensaus met mango

Makkelijk en super lekker feestelijk gerecht 

INGREDIENTEN

1 mango, ijsblokjes, 100 g boter, 30 g gemengde verse kruiden: basilicum, rucola, peterselie, koriander …, Espelettepeper, 100 g grof zeezout, 1/2 mango (voor de saus), 1/2 citroen (voor de saus), 3 sjalot (voor de saus), 4 levende kreeften van 450 g/stuk (of 2 kreeften van 800 g/stuk), peper en zout (voor het sausje), 1/2 tl espelettepeper (voor de saus), 1 teentje knoflook (voor de saus), 6 takjes tijm (voor de saus), 50 g boter (voor de saus), 2 eetlepels olijfolie extra zuiver (voor de saus), 1 el tomatenconcentraat (voor de saus), 1,9 dl kalfsfond (voor de saus), 1,9 dl schaaldierenfond (voor de saus), 2 dl droge witte wijn (voor de saus)

  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 24-11-2020
  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min

Draadjesvlees

Ten eerste moet het vlees echt goed doorregen zijn met vet. Zonder vet wordt het sowieso droog. Gebruik dus nooit mager rundvlees maar neem riblappen of sucadelappen waaraan je kan zien dat het mooie vetaders heeft. Het liefst ook nog met een vetrand eraan, dit kan je er na het sudderen altijd nog afsnijden. Daarnaast moet het vlees echt goed op kamertemperatuur zijn. Als je te koud vlees snel dichtschroeit, heeft het ook de neiging om taai te worden. En voor het sudderen moet je altijd vocht toevoegen, water of bouillon. Dit moet heet zijn want als het vlees goed warm is en je giet er koud vocht op, dan sluit het vlees zich af en neemt het niet meer makkelijk vocht en smaak op. Bovendien moet het vlees echt helemaal onder het vocht staan en niet half. Dan is de kans op uitdroging vele malen minder. Waar je ook op moet letten is dat je de pan echt afsluit met het deksel, dus niet schuin op de pan. Zo blijft de warmte in de pan behouden en wordt het vlees beter gaar. En wat veel mensen vergeten is om een zuurtje toe te voegen, zoals rode wijn of rode wijnazijn. Zuur zorgt ervoor dat het bindweefsel in vlees wordt afgebroken, waardoor het vlees mals wordt. Last but not least moet je er gewoon tijd voor uittrekken. Ik ga altijd van minstens drie uur sudderen uit!

INGREDIENTEN

800 gr riblappen, op kamertemperatuur, 100 gr boter, 500 ml hete runderbouillon , 2 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 4 el rode wijnazijn of rode wijn, 3 el ketjap manis, Zout en versgemalen zwarte peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 24-11-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • > 120 min
Stoofpeertjes met fruitbier en rood fruit
  • Eigen recept

Stoofpeertjes met fruitbier en rood fruit

Stoofperen kun je op ontzettend veel verschillende manieren maken. Met bessensap, rode wijn, witte wijn, glühwein, port en zelfs ook met bier.Ik had nog Liefmans fruitbier (Cuvee-Brut) staan dat niet opging en dat leek me met wat rood fruit (aardbeien, frambozen en blauwe bessen) een lekkere combinatie om stoofpeertjes mee te maken.Deze stoofpeertjes zijn zo ontzettend lekker geworden. Ze zijn dan ook niet alleen een aanrader als bijgerecht, maar ook heerlijk als basis voor een nagerecht. Ik heb het met een bolletje ijs en slagroom geserveerd. 

INGREDIENTEN

1 kilo stoofperen (Gieser Wildeman), 1 à 2 flesje(s) fruitbier (Liefmans, Kriek, Wieckse Rosé), rood fruit (100 gram aardbeien, 100 gram frambozen, 100 gram blauwe bessen), 1 vanille stokje, 4 el suiker, 2 steranijs, 1 citroen, sap en rasp, scheut Coebergh (Red Fruit)

  • Nederlands Bijgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 24-11-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  • 60-120 min
De Zweedse gehaktballetjes in roomsaus van Jamie Oliver

De Zweedse gehaktballetjes in roomsaus van Jamie Oliver

Het recept van deze overheerlijke Zweedse gehaktballetjes kwam ik tegen in mijn kookboek "jamie's reizen". Ze zijn super lekker, met verse kruiden in het gehakt en de heerlijk roomsaus. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast maar ik heb de ingrediënten die Jamie gebruikt heeft ook in de inrediëntenlijst vermeld. Je kunt dus mijn recept of dat van Jamie volgen. Het lijkt een ingewikkeld  recept maar dat is het zeker niet. Alles in één pan, ook de roomsaus.Lekker met mijn bietjes met gekaramelliseerde rode ui en kappertjes.

INGREDIENTEN

600 gram gemengd gehakt, Zout en peper, 1 groot ei, losgeklopt, 1 dl melk, 2 lente-uitjes, in kleine stukjes gehakt), 2 eetlepels gehakte peterselie ) 1), 1 eetlepel gedroogde dille ), 75 gram paneermeel, 1/2 theelepel chilivlokken of mespunt cayennepeper 2), Zonnebloemolie 3), Potje cranberrycompote , bosbessenjam of bramenjam voor erbij, Roomsaus, 2 eetlepels bloem, 250 ml runderbouillon (tablet) of runderfond (pot), 200 ml slagroom , Zout, peper, Paar druppels tabasco, Paar druppels citroensap, Gehaktballetjes volgens het recept van Jamie:, 1)Handvol gemengde kruiden, gehakt bijv. peterselie, bieslook, dille , 2) 1 theelepel gemalen piment-bes, 3) olijfolie, Roomsaus van Jamie: , 1 eetlepel bloem, 300 ml rundvleesbouillon, 600 mll slagroom, Sap van ½ citroen, Peper, zout

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Bietjes met gekaramelliseerde rode ui kappertjes en balsamico
  • Eigen recept

Bietjes met gekaramelliseerde rode ui kappertjes en balsamico

Bij mijn recept van De Zweedse gehaktballetjes van Jamie Oliver smaken deze bietjes wel heel erg lekker. De gekarmalliseerde rode uien, het beetje zoete van de bietjes en het licht zure van de kappertjes en de balsamico past heel erg goed bij elkaar.

INGREDIENTEN

400 gram gekookte bietjes, grof geraspt, 1 rode ui, gesnipperd, 1 eetlepel roomboter, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt, 1 eetlepel witte balsamicoazijn, Peper, zout, Wat gehakte peterselie

  • Internationaal Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Internationaal Bijgerecht
  • 10-20 min
Romige pasta met gerookte zalm
  • Eigen recept

Romige pasta met gerookte zalm

Een heerlijke romige fussili met gerookte zalm 

INGREDIENTEN

2 uien, 200 g gerookte zalm, 5 pruim trostomaten, 2 el olijfolie, 300 g fusilli, 15 g platte peterselie, 1 citroen, 250 g mascarpone

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Krokante ribkarbonades met gegratineerde puree
  • Eigen recept

Krokante ribkarbonades met gegratineerde puree

Heerlijk krokante ribkarbonades met gegratineerde puree en champignonsaus 

INGREDIENTEN

500 g kruimige aardappelen, 400 g bloemkool, 2 scharreleieren, 75 g paneermeel, 100 g geraspte belegen kaas, 4 ribkarbonades, 4,5 el zonnebloemolie, 250 g champignons, 1 el bloem, 250 ml kookroom

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

courgettesoep

zelf ben ik gak op soep en soms krijg ik wel eens bij andere een lekker en lekkere kom voor geschoteld en dan gaan die radartjes bij me draaien van wat kan er in zttten of ze vertellen me wat er in zit en maak er een eigen draai aan wat ik leuk vind om te doen. om uit te proberen om er zelf iets lekkers van te maken

INGREDIENTEN

500 gr. courgette;, 1 aardappel;, 1 prei;, 25 gr. boter of margarine;, 1,5 ltr. kippenbouillon;, 1 bekertje creme fraiche 125 ml;, zout en peper.

  • Europees Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Europees Soep
  • 20-30 min

kip kerrie

na jaren uitzoeken en van alles geprobeert heb ik het denk ik wel gevonden. via de jumbo een pakket geprobeerd en dacht als ik nu zelf dingen aan pas of niet net hoe het aanvoeld maar het smaakte me wel heel erg goed

INGREDIENTEN

olie om te wokken , 350 gr kip(pedij)file, 400 gr pandanrijst, 2 of 2 telepel kerrie, 1 courgette, 1 appel, 200 ml kokosmelk, 1 wortel, 1 gele paprika , 1 rode paprika, 1 groente bouillon blokje, 2 teentjes knoflook, 1 ui , 1 citroengras1 rode peper, 1 stuk gember

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Taco's met Rode Kidneybonen
  • Eigen recept

Taco's met Rode Kidneybonen

Mais en peulvruchten van Bonduelle worden kort na de oogst gestoomd. Zo houd je meer smaak, bite en kleur. En dat is wel zo lekker, in je taco's bijvoorbeeld. 

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Rode Kidneybonen (310 g), 1 ui, 1 rode paprika, 1 el zonnebloemolie, 15 g tacokruiden, 6 tacoschelpen, 1 avocado, 100 g fijngesneden ijsbergsla, 3 el zure room, 50 g geraspte jong belegen kaas

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen

Hinderagout, pompoenpuree met peper en gebakken bospaddenstoelen

Makkelijk en overheerlijk gerecht, we laten wel het vlees vooraf  min 24 u marineren in de koelkast alvorens we het gaan bereiden 

INGREDIENTEN

1 el jeneverbessen, 1/2 el peperkorrels, 4 uien, 1 pompoen, 500 g bospaddenstoelen, 800 g bloemige aardappelen, 1 bolletje look, enkele takjes bladpeterselie, 2 eetlepels bloem, 50 g tomatenpuree, 2 eetlepels bruine suiker, 6 el olijfolie, 40 g gezouten boter, Peper van de molen, 1 fles pittige rode wijn, 1 ui gehalveerd (voor de marinade), 2 wortelen, in grove stukken gehakt, 1 kruidentuiltje, 800 g hindefilet, 50 g gezouten boter (voor de puree), zout

  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 60-120 min
Krokante fazant met béarnaise

Krokante fazant met béarnaise

Lekkere fazantenfilet =16pxmet  gebakken aardappelen, snijboontjes en huis gemmaakte bearnaisesaus. ...wie kan aan deze verleiding weerstaan ? 

INGREDIENTEN

4 fazantenfilets (met vel), 400 gr snijbonen, 12 kleine aardappelen, 100 gr ongezouten boter, 3 el gehakte dragon, 1 el fijngeraspte citroenschil, peper - zout, Voor de bearnaise:, 2 sjalotten, 1 dl dragonazijn, 1 dl witte wijn, 1 dl water, 3 eierdooiers, 100 gr boter (gesmolten), 3 el gehakte dragon, peper - zout

  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
Kreeftensalade culinair

Kreeftensalade culinair

Feestelijk culinair voorgerecht dat iedereen kan bereiden 

INGREDIENTEN

1 gekookte kreeft, 2 teentjes look, fijngehakt, 1 handje rode shiso, 250 ml karnemelk, 50 ml room, 5 limoenen, het sap, 1 el mierikswortel, in blokjes, 0,25 krop ijsbergsla, 1 bussel lente-ui, het wit, fijngesneden, 2 el witte wijnazijn, 2 el (Japanse) mayonaise, zonnebloemolie - olijfolie - raapzaadolie, zout - peper - fenegriek

  • Belgisch Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Belgisch Voorgerecht
  • 20-30 min
Kreeft met kruidige boter

Kreeft met kruidige boter

BBQ het ganse jaar...deze kreeft is makkelijk en lekker zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

4 kleine kreeften, 100 gr boter, op kamertemperatuur, 3 el limoensap, 1 el geraspte limoenschil, 1 el oregano, peper - zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 0-10 min
Aardappelplaattaart met zalm

Aardappelplaattaart met zalm

gelezen in Jumbo Magazine

INGREDIENTEN

1 rol Pizzadeeg, 200 gram Zuivelspread, 450 gram aardappelschijfjes, Italiaanse Kruiden, 2 bollen Mozzarella, Olijfolie, Azijn, Rucola, Gerookte Zalm 125 gram, Trostomaten

  • Europees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Lamszieltjes gebraden met persillade

Lamszieltjes gebraden met persillade

Heerlijk stukje lamsvlees uit de bil, met een persillade jasje. Lekker met gekonfijte sjalot 

INGREDIENTEN

1 mooi lamszieltje, 1 bussel peterselie, 3 el mosterd, broodkruim, 8 sjalotten, 250 g ganzenvet, 1 bussel salie, grof zout (voor de ovenschaal), pickles, suiker, peper, zout

  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
Ovenschotel met savooiekool
  • Eigen recept

Ovenschotel met savooiekool

In de herfst draait mijn oven, na een (bijna) werkeloze zomer, weer overuren. Als de klok weer is verzet vind ik niks fijner dan dat mijn hele huis geurt naar een heerlijke ovenschotel of stoofpot.Deze keer had ik een Savooiekool (soms ook wel groene kool genoemd) op de kop getikt. Je ziet ze hier niet zo vaak in de supermarkt liggen dus als ik er dan eentje tegenkom dan is het de mijne. En ik heb er deze heerlijke ovenschotel mee gemaakt. Savooiekool heeft een sterkere koolsmaak dan bijvoorbeeld spitskool, dus je hoeft niet zo heel veel smaakmakers aan je gerecht toe te voegen. Zo blijft de specifieke en pure smaak het beste behouden.

INGREDIENTEN

½ Savooie (groene) kool (+/- 500 gram), 500 gram (ongekruid) gehakt (hoh of runder), 1 kilo vastkokende aardappelen, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 eieren, 150 gram geraspte kaas, 200 gram crème fraiche, 1 tl kerriepoeder, 1 tl paprikapoeder, ½ tl nootmuskaat, pezo, zonnebloemolie

  • Europees Ovenschotel
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 23-11-2020
  • Europees Ovenschotel
  • 60-120 min
Peterseliewortel soep

Peterseliewortel soep

Lekkere soep van peterseliewortel . De peterseliewortel is iets pittiger dan pastinaak .

INGREDIENTEN

100 g aardappelen, 500 g Peterseliewortel, 1 ui, 2 Knoflooktenen, 12 takjes Verse krulpeterselie, 1 L kippenbouillon, 2 el Roomboter, 4 el Extra vierge olijfolie, Peper en zout naar smaak

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-11-2020
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Schorseneren met ham, ei en een sausje van crème  fraîche
  • Eigen recept

Schorseneren met ham, ei en een sausje van crème fraîche

Een heerlijk gerecht waar je je vingers bij aflikt.Het wordt ook wel keukenmeiden verdriet genoemd vanwege het schoonmaken en armeluis asperges vanwege dat het naar asperges smaakt maar veel goedkoper is.

INGREDIENTEN

Schorseneren, azijn met water om de schorseneren in te leggen om verkleuring te voorkomen., 2 hardgekookte eieren, bieslook klein geknipt, crème fraîche een half bekertje, 1 grote teen geperste knoflook, flinke theelepel mosterd, achterham

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-11-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kruimelbodem
  • Eigen recept

Kruimelbodem

Omdat ik de bijgeleverde kruimelbodem bij "zelfmake" taarten altijd te dun vind ben ik deze maar zelf gaan maken.Ik gooi de bijgeleverde bodem niet weg maar voeg deze samen tot het gewenste gewicht samen met de tarwebiscuit.

INGREDIENTEN

(18 cm springvorm), 50 gr. Margarine, vaste, 150 gr. Tarwebiscuit

  • Europees Banket
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 22-11-2020
  • Europees Banket
  • 0-10 min
Coquille met schorseneren en een jus van truffel

Coquille met schorseneren en een jus van truffel

Lekker gastronomisch voorgerecht voor de feestdagen 

INGREDIENTEN

250 ml druivenpitolie, 1 vanillestok, 900 g schorseneren, geschild, 500 g pastinaak, geschild en in grove julienne, 100 g gezouten boter, 4 sjalotten, gesnipperd, 2 teentjes look, gesnipperd, 150 g Parijse champignons, in schijfjes, 100 g spekblokjes, 50 g witte wijnazijn, 20 g rode wijnazijn, 300 g witte port, 800 g kippenfond, 120 g room ‘vol en romig' 33%, 200 g truffeljus, 12 coquilles, 200 g bloemkoolroosjes, olijfolie - boter, peper & zout, voor de afwerking: hazelnootstukjes, zuring, eetbare bloempjes, …

  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-11-2020
  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
Gewokte schorseneren

Gewokte schorseneren

Schorseneren gewokt, lekker en makkelijk ! Heerlijk bij stoverij .

INGREDIENTEN

1 kg schorseneren, 1 rode ui, 6 gedroogde pruimen, 2 dl sherry, 1 el bloem, 50 gr boter, peper - zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-11-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 20-30 min
3 x feestquiche

3 x feestquiche

Lekker als voorgerecht of tussengerecht of zelfs als aperitiefhapje , makkelijk en snel gemaakt 

INGREDIENTEN

2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg, 3 eitjes, 100 ml volle room, 100 ml volle melk, peper - zout - nootmuskaat, voor de quiche met kreeft:, 1 voorgekookte kreeft, gepeld en in stukjes, 1/3 pompoen, in kleine blokjes, 4 blaadjes verse salie, gesnipperd, voor de quiche met rivierkreeft:, 150 g rivierkreeftjes, 1 stengel preiwit, fijngesneden, 150 g grijze garnalen, gepeld, 1 stronkje witloof, fijngesneden,

  • Belgisch Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-11-2020
  • Belgisch Voorgerecht
  • 20-30 min
Drie maal feestpuree

Drie maal feestpuree

3 keer  lekkere feestpuree

INGREDIENTEN

voor de aardappelpuree:, 1 kg aardappelen, 75 g roomboter, 250 ml volle melk, 1 ei, 1 tl nootmuskaat, versgemalen peper - zeezout, 1 .de erwtenpuree:, 375 g aardappelpuree, 600 g diepvrieserwten, 2 el zure room, 1 tl wasabipasta, 4 el vers gehakte munt, zeezout, 2. de pompoenpuree:, 375 g aardappelpuree, 350 g pompoen, 1 zoete aardappel, 4 el vers gehakte koriander, 1 el pompoenpitten, 1 tl kaneel, versgemalen peper - zeezout, drie : de witloofpuree:, 375 g aardappelpuree, 50 g spek, 3 stronken witloof, 1 el olijfolie, 1 tl suiker, versgemalen peper - zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-11-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
Italiaanse tomatensoep

Italiaanse tomatensoep

Mijn favoriete tomatensoep en zo makkelijk om te maken.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 1 liter soep, 1 kg gemengde tomaten, 2 uien, 1 rode peper, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 scheutje rode wijn, 125 ml zure room, 0,5 ltr groente bouillon, 2 takjes oregano of 1 tl gedroogde oregano, 2 takjes tijm of 1 tl gedroogde tijm, Handjevol basilicum, Peper en zout, Olijfolie

  • Italiaans Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Italiaans Soep
  • 20-30 min

Rengdang met sperziebonen

Paar dingen  aangepast. Ik vond de hoeveelheden  bij eten met nick te veel. Ik eet vanavond alleen dus vandaar de helft en ongeveer hetzelfde recept. 

INGREDIENTEN

Boemboe (kruiden-mengsel)., Ingrediënten:, gember/djahee (stukje van 1,5 cm), laos/galangawortel (stukje van 1,5 cm), 2 kemeri-noten (niet rauw eten! Kan giftig zijn!), 3 teentjes knoflook/bawang puthi, 1 tl komijn-poeder/djinten, 1 tl koriander-poeder/ketoembar, 1 Tl kurkuma/kunyit, 1/2 peper naar keuze bijv: Spaanse peper, 1 ui , Rendang., Ingrediënten:, 500 gram riblappen of sukade lappen, 1 stengels citroengras/sereh, 2 citroen-bladeren/djeroek poeroet, 1 schijfjes palmsuiker/gula djawa, 1 boullion blokje, 2 blikken kokosmelk, 4 el olijfolie, 300 gram rijst, 450 gram sperziebonen (bevroren mag)

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  • > 120 min
Pittige kool

Pittige kool

1 PortieKcal: 267Vet: 6.9V.vet: 1.4Eiwit: 34.2Koolhy: 14.6Vezels: 4.8Zout: 1.73

INGREDIENTEN

500 gr. Kalkoenfilet, 350 gr. Witte kool, 1 Paprika, groen, 1 Paprika, geel, 3 Tomaten, 1 Ui, 3 eetl. Ketjap, 2 theel. Sambal, 2 eetl. Wokolie, Peper

  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Pasta met sinaasappelsaus en gamba's

Ooit gegeten in een heel leuk restaurantje in Ibiza stad en vervolgens zelf "mijn" recept gemaakt

INGREDIENTEN

400 gram pasta, bijvoorbeeld Conchiglione Rigatoni , 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 4 grote sinaasappelen, Rasp van 1 sinaasappelschil, 1 glas droge witte wijn, 400 gram reuzegarnalen, 500 ml kookroom, Peper en zout, Geraspte Parmezaanse kaas

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Berkshire-gehakt met bloemkool-pickles en rapenstoemp

Berkshire-gehakt met bloemkool-pickles en rapenstoemp

Super lekker gehaktbrood 'Berkshire' met huisgemaakte picles en rapenstoemp...zalig wintergerecht  !

INGREDIENTEN

0,25 l water, 0,25 l azijn, 100 gr suiker, 2 el dijonmosterd, 25 gr geplette mosterdzaadjes, 1 tl Santa Maria Extra Fine Selection Indian Mango Curry, aardappelzetmeel, 1/4 bloemkool, 1 grote, gekuiste wortel, 100 gr opgelegde augurkjes, 100 gr opgelegde zilveruitjes, 1 lente-ui, 500 gr vastkokende aardappelen, 500 gr gele rapen, 1 dl melk, 150 gr boter, nootmuskaat, 4 eierdooiers, 1 bussel platte peterselie, 800 gr grof gemalen nekvlees van een Berkshire varken of gehakt half/half, 100 gr fijngesneden gerookt buikspek, grof zout, Santa Maria Extra Fine Selection Jamaican Jerk, 0,25 l bruine kalfsjus

  • Engels Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Engels Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Cordon bleu op z'n Italiaans

Cordon bleu op z'n Italiaans

Feestelijk lekker deze Italiaanse cordon bleu.  Makkelijk zelf te bereiden en succes garantie ! 

INGREDIENTEN

6 middelgrote aardappelen, 5 takjes verse tijm, 1 tl gedroogde oregano, 1 teentje look, grof gesneden, 2 kalfslapjes (220g/stuk), 2 sneetjes gegrilde ham, 2 sneetjes fontinakaas, 100 g bloem, 1 klontje boter, 1 scheut witte wijn, 150 ml vleesbouillon, 4 blaadjes verse salie, peper - zout - olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Italiaanse vol-au-vent met polentafrietjes

Italiaanse vol-au-vent met polentafrietjes

Super lekker gerecht uit Italië, serveer het eens als a-typisch feestgerecht op kerst...succes met zekerheid , want dit heeft met zekerheid niemand van de gasten ooit gedegusteerd !

INGREDIENTEN

Voor de polenatafrietjes:, 200 gr polenta, 500 ml kippenbouillon, 1 takje rozemarijn, 2 el geraspte Parmezaanse kaas, 1 klontje boter, Voor de vol-au-vent:, 250 gr champignons, 250 gr kalfsgehakt, 3 el boter, 4 el bloem, 1 el tomatenconcentraat, 300 ml tomaten passata, 1 scheutje Madeira, 1 teentje look, fijngehakt, 1 takje rozemarijn, fijngehakt, 500 ml kippenbouillon, 350 gr gegaarde kip, in stukken, 150 ml culinaire room, boter - olijfolie, peper - zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kalkoenbrochettes met rijst en zachte curry

Kalkoenbrochettes met rijst en zachte curry

Makkelijk en lekker deze kalkoenbrochetten op zijn Aziatisch

INGREDIENTEN

1 rode ui, 1 rood pepertje, 1 teentje look, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 250 gr Parijse champignons, 150 gr sugarsnaps, 4 kalkoenbrochetten ( kant en klaar of zelf gemaakt), 250 ml room, 2 el kerriepoeder, 400 gr rijst, olijfolie, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vegetarische taquito met pompoenhummus en een dip van venkel

Vegetarische taquito met pompoenhummus en een dip van venkel

Ta-qui-wat? Een taquito is een opgerolde, gevulde en gebakken tortilla uit de Mexicaanse keuken. Kikkererwten en bonen vormen de basis van een vegetarische taquito die je serveert met een heerlijke venkel-dille dip. Dit is een mega lekkere warme tapa voor alle feestjes ! 

INGREDIENTEN

150 g kikkererwten, 150 g rode bonen, 150 g butternut (pompoen), 150 g maïs, 2 rode uien, ½ Spaanse rode peper, 1 tl komijnpoeder, 1 tl chilipoeder, 1 teentje knoflook, 10 g koriander, Peper en zout, , 8 mini tortilla's, 100 g geraspte mozzarella, 2 el olijfolie, Voor de venkeldip : , 2 dl yoghurt, 100 g venkel, 5 g dille, Sap van ½ limoen, 1 teentje knoflook

  • Mexicaans Amuse
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Mexicaans Amuse
  • 30-60 min
Bruschetta van aardappel met 2 verschillende toppings

Bruschetta van aardappel met 2 verschillende toppings

Voor een klassieke bruschetta gebruik je stokbrood als basis voor een heerlijke topping. Maar je kan het brood ook perfect inruilen voor aardappelen. Zeker proberen!

INGREDIENTEN

2 middelgrote vastkokende aardappelen, 2 el roomkaas, 2 plakjes gerookte zalm, enkele takjes dille, 2 lapjes gerookt spek, 1 kleine tomaat, enkele takjes tijm, 1 el geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Amuse
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Belgisch Amuse
  • 10-20 min
Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

Pastinaak pompoensoep van Jeroen Meus

Een tijdje geleden tijdens het fietsen zag ik een gewas op een akker staan dat me totaal onbekend was. Over het algemeen herken ik de meeste gewassen wel maar dit keer had ik echt geen flauw idee. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en (tegen mijn principes in) een plant uit de grond getrokken (sorry boer). Het was me toen wel meteen duidelijk dat het pastinaak was.Pastinaak is net als pompoen een echte herfstgroente en een ideaal duo om een pan soep mee te maken. Dit recept van Jeroen Meus leek me qua ingrediënten een lekkere combi en ik heb dus de proef op de som genomen. De uitkomst was geweldig en daarom bewaar ik hier mijn versie.N.B.: Pastinaak is trouwens ook erg gezond want het zit vol met vitamines en mineralen. (Vitamine C, E, B, Calcium en foliumzuur). Het heeft ook een geneeskrachtige werking. Door het mineraal foliumzuur ben je beschermd tegen dementie, hartziekten en osteoporose. Het stimuleert ook de nierwerking en daardoor worden afvalstoffen sneller verwerkt.

INGREDIENTEN

Voor de soep:, 4 uien, olijfolie, 4 st bleekselderij, 1 st prei, 2 pastinaken, 1 pompoen (Hokkaido 1 - 1 ½ kilo), enkele takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 3 teentje knoflook, 1 tl garam masala, 1 tl currypoeder, 1 tl kurkuma, pezo, 3 liter bouillon (groente of kippen), Voor de gehaktballetjes:, 500 gram gehakt (gemengd), 50 gram paneermeel, 1 ei, 200 gram Chorizo, pezo

  • Wereld Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 21-11-2020
  • Wereld Soep
  • 30-60 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top