1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (396.647)

Japanse tonijnburger
  • Eigen recept

Japanse tonijnburger

Ditmaal ben ik op de Japanse tour gegaan. Ik vind het zo leuk om een thema aan een gerecht te verbinden en om andere keukens te ontdekken. Laat je verrassen door deze smaakvolle en gezonde burger!https://chivanne.nl/japanse-tonijnburgers/

INGREDIENTEN

burgers: , 2 tonijnsteaks (vriezer, ontdooid) , 1 lenteui , 1 eetlepel (Japans) broodkruim , 1 eetlepel bloem , 2 eetlepels Teriyaki saus , 1 eetlepel sesamzaadjes (zwarte en/of witte) , peper en zout , 2 ronde harde broodjes , , garnering: , 1 grote wortel of zakje wortels julienne , eventueel een paar radijsjes , 1 lenteui , 1 eetlepel rijstazijn , 1 theelepel sesamzaadjes , 4 eetlepels mayonaise , 1/4 theelepel wasabipasta , peper en zout , , frietjes: , 2 zoete aardappels , fijn maïsmeel of bloem , olijfolie , peper en zout , optioneel: Japanese style mayo spicy (Saitaku)

  • Japans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 29-07-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
VISKROKETJES MET KAPPERTJES

VISKROKETJES MET KAPPERTJES

Dit Spaanse hapje is de moeite eens te maken. De kroketjes met verse vis en kappertjes brengen je in Zuiderse sferen en zijn perfect voor een zomerse apero. In Spanje geven ze dit als warm apero borrelhapje of als warm onderdeel van een tapa buffet 

INGREDIENTEN

350 g grietfilets, 1 teentje knoflook, geperst, 4 el kappertjes, fijngehakt, 150 g broodkruim, 50 g bloem, 1 ei, 1 el citroensap, 300 ml melk, 4 el boter, 3 el peterselie, gehakte, 1 kl paprikapoeder, peper en zout

  • Spaans Bijgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 29-07-2020
  • Spaans Bijgerecht
  • 60-120 min
KIPPENBOUTEN MET HONING EN SINAASAPPEL

KIPPENBOUTEN MET HONING EN SINAASAPPEL

Deze kippenbouten worden eerst minimum 1 uur gemarineerd in honing, sinaasappel en sojasaus alvorens ze worden gebakken ! Zo ontstaat  een heerlijk knapperig gekaramelliseerd korstje. Zalig!  In Spanje geven ze dit ook als tapa op een tapabuffet

INGREDIENTEN

8 kippenbouten, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 sinaasappels, geperst en geraspt, 4 el honing, 2 el ketjap manis, 2 el sojasaus, 3 el droge sherry, 2 el sesamolie, 2 el olijfolie, klontje boter, 3 handvol koriander, peper en zout

  • Spaans Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 29-07-2020
  • Spaans Bijgerecht
  • 20-30 min
ZONGEDROOGDE TOMATEN UIT DE OVEN

ZONGEDROOGDE TOMATEN UIT DE OVEN

Heb je ooit al eens zelf zongedroogde tomaatjes (in de oven weliswaar) gemaakt? Slow cooking.  Ze zijn echt zo heerlijk en veel lekkerder dan die uit de supermarkt!  In Spanje geven ze dit als bijgerecht of als deel van een tapa buffet 

INGREDIENTEN

8 pruimtomaten, ontveld en in blokjes, 2 teentjes knoflook, 250 ml olijfolie, 2 takjes oregano, peper en zout

  • Spaans Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 29-07-2020
  • Spaans Bijgerecht
  • 0-10 min
PATATAS BRAVAS MET CHORIZO EN SPINAZIE

PATATAS BRAVAS MET CHORIZO EN SPINAZIE

Een heerlijk Spaans toppertje als bijgerecht of als deel van een  tappa buffet  ! Homemade patatas bravas, dat zijn geroosterde aardappeltjes in een pittige tomatensaus, met daarbij krokant gebakken chorizo en spinazie, gebakken in de olie van de chorizo, en uiteraard met knoflook erbij. Beeld je in dat je dit opeet onder de Spaanse zon, genieten maar!

INGREDIENTEN

400 g vastkokende aardappelen, 2 tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, ½ blikje tomatenpuree, 150 g chorizo, 200 g spinazie, 3 el olijfolie, ½ kl cayennepeper, peper en zout

  • Spaans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 29-07-2020
  • Spaans Bijgerecht
  • 30-60 min
PAPPAS ARRUGADAS MET MOJO

PAPPAS ARRUGADAS MET MOJO

Papas arrugadas zijn krielaardappeltjes, zoals ze ze eten op de Canarische eilanden. Heerlijk met de pittige mojo of met een stukje gegrilde vis, of als onderdeel van een tappa buffet 

INGREDIENTEN

1 kg krielaardappel, ½ kg zeezout, Voor de mojo : , 3 teentjes knoflook, 1 el komijn, 100 ml olijfolie, 3 takjes bladpeterselie, ½ bosje koriander, 2 el wittewijnazijn, peper en zout

  • Spaans Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 29-07-2020
  • Spaans Bijgerecht
  • 20-30 min
Wilde zalm met kruiden, citroen en knoflook uit de oven.
  • Eigen recept

Wilde zalm met kruiden, citroen en knoflook uit de oven.

Aangezien ik nog wat  verse dille over had van het hieronder staand  gerecht wilde ik dat graag verwerken. Dille en vis is een uitstekende combinatie. Het werd een gerecht met wilde zalm en dille en het fijne was, dat dit samen met het gerecht hieronder in de oven kon.https://www.smulweb.nl/recepten/1481067/Slanke-gevulde-kruiden-kwark-tomaten-uit-de-oven

INGREDIENTEN

2 stukken wilde zalm ( diepvries)van 150 gram ontdooid, afgespoeld en droog gedept., 1/2 citroen in partjes, 2 tenen knoflook ongepeld, 2 el verse dille klein gesneden, 2 el verse peterselie kleingesneden, 1 el olijfolie, 1 flinke snuf paprikapoeder, snuf peper en zout uit de molen, 1 takje peterselie ter garnering

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 28-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Lasagne met kip, spinazie en rozemarijn

Lasagne met kip, spinazie en rozemarijn

Overheerlijke ovenschotel uit Italië , zonder tomatensaus deze keer maar met een witte saus

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, 250 g champignons, 1 rode ui, 8 teentjes look, 1 el verse rozemarijn, 100 g verse jonge spinazieblaadjes, 2 bolletjes mozzarella, 250 g ricotta, 100 g geraspte parmezaan (blok), zeste van 1 citroen, olijfolie, 1 verpakking verse lasagnevellen (koeling), 50 g boter, 50 g bloem, 1 el rozemarijnnaaldjes, 1 l volle melk, nootmuskaat

  • Italiaans Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 28-07-2020
  • Italiaans Ovenschotel
  • 30-60 min
Vispapillot met tomatenroomsaus en paprika

Vispapillot met tomatenroomsaus en paprika

Een topper op Uw BBQ feestje , makkelijk en super lekker ! 

INGREDIENTEN

4 kabeljauwhaasjes, 400 g tomatenblokjes, 1 ui, 1 teentje look, 30 g tomatenpuree, 1 kl bruine kandijsuiker, 1 kl balsamicoazijn, 1 groentebouillonblokje, 100 ml room, 1 paprika, 1 gele paprika, 1 oranje paprika, 1 groene paprika, 1 plantje verse basilicum, 300 g linguini, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 28-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kielbasa hash

Kielbasa hash

Lekker pittig gerecht dat makkelijk te bereiden is ; we gebruiken in dit recept geen rookworst of geen Poolse worst, maar chipolata ! Uiteraard kan je dit gerecht origineel  bereiden met de gekende Poolse worst  'Kielbasa' 

INGREDIENTEN

4 chipolata's, 4 teentjes look, 2 uien, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 4 aardappelen, 1 courgette, Boni Selection olijfolie, platte peterselie

  • Pools Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-07-2020
  • Pools Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Gestoomd kabeljauwhaasje met citroen & chili

Gestoomd kabeljauwhaasje met citroen & chili

Makkelijk en lekker 

INGREDIENTEN

½ Chinese kool, 1 bosje pijpajuintjes, 300 g kabeljauwhaasje, 1 onbehandelde citroen, 1 fijngesneden chilipepertje, 4 plakjes geschilde verse gember, boter, sojasaus

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

Slanke, gevulde kruiden-kwark- tomaten uit de oven.

Een heerlijk en slank , vegetarisch bijgerecht ( of voor of tussengerechtje) met slechts 105 kcal per persoon, gemaakt met trostomaten uit onze eigen regio. 

INGREDIENTEN

8 trostomaten, 2 eetlepels dille fijn gehakt, 2 eetlepels platte peterselie fijn gehakt, 1 eetlepel oregano ( ik had helaas geen verse), 100 gram geraspte oude kaas, 250 gram magere kwark

  • Regionaal Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-07-2020
  • Regionaal Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Paella met kip en chorizo voor doordeweeks

Paella is een heerlijk eenpansgerecht. Normaal neem je hier lekker de tijd voor. Dit is mijn snelle variant voor doordeweeks met chorizo en kip. Het kruidenmengsel stel ik in dit recept zelf samen. 

INGREDIENTEN

4 kipdijfilets , 2 el gerookte paprikapoeder , 1 tl kurkumapoeder , 1 el gedroogde provenciaalse kruiden , 1/2 tl kruidnagelpoeder , 1 chorizoworst, in blokjes gesneden, 1 ui, gesnipperd , 2 paprika's, in stukjes gesneden , 2 knoflooktenen, fijn gesneden , 10 g verse peterselie, fijn gesneden , sap en rasp van 1 citroen , 150 g doperwten , 400 g gekookte rijst

  • Spaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Spaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Sambal goreng udang

Sambal goreng udang

Bianca Kiezenberg weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook.

INGREDIENTEN

250 gr Garnalen, 2 Sjalotjes, 2 Teentjes knoflook, 2 tl Djahé / gemberpoeder, 1 Stengel sereh, 1 Rode peper, Halve limoen, 1 tl Ketoembar / korianderpoeder, 2 el Olie

  • Indisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Indisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pittige noedel salade met mango dressing
  • Eigen recept

Pittige noedel salade met mango dressing

sdfsdf

INGREDIENTEN

100 gr mie, 1 limoen, 2 1/2 EL mayo, 175gr mango, 1/2 rode peper, 150gr gerookte kipfillet, 30gr kiemgroente (tuinkers), 400gr courgette spagetti

  • Europees Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Europees Salade
  • 10-20 min
Salade met aubergine en rauwe ham
  • Eigen recept

Salade met aubergine en rauwe ham

Iets over dit recept

INGREDIENTEN

300gr salade pasta casarecce (iets minder ookprima) doe maar best wat minder 100-150gr is ook zat! echt, Aubergine, 2 EL olie, 85gr rucola, 6EL rode pesto, 90 gr parmaham, cachewnootjes of pijnboon pitten

  • Europees Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Europees Salade
  • 10-20 min
Italiaanse minestronesoep
  • Eigen recept

Italiaanse minestronesoep

Een goed gevulde groentesoep op Italiaanse wijze. Een gouden tip voor een goede Italiaanse bouillon is niet alleen de typische Italiaanse kruiden zoals; rozemarijn, salie, tijm en oregano maar nog belangrijker is het om er een korst van een stuk Parmezaans kaas in mee te laten trekken. Ik gooi die dus nooit meer weg, maar bewaar in een afsluitbaar zakje in de koelkast mijn korstresten van de stukken Parmezaan. Ik daar dan altijd uit kan putten als ik besluit om een pan Italiaanse (of andere Mediterrane) soep te maken. Dit is niet alleen "no-waste" maar je verrijkt je soep er enorm mee.

INGREDIENTEN

350 gram (hoh)gehakt, gekruid of zelf naar smaak kruiden, maak kleine balletjes, Kruiden zoals bijvoorbeeld; oregano, tijm, rozemarijn, salie, laurier, kruidnagels, zwarte peperkorrels, enkele korsten van Parmezaanse kaas, 2 teentje knoflook, geplet, runderbouillon, 1 courgette, 1 ui, 2 st bleekselderij, klein bosje bladselderij (of neem het blad van de bleekselderij), 2 paprika's (rood en geel), 4 tomaten, 1 dunne prei (of enkele lente uitjes), 1 pak tomatenpassaat (500 ml), 2 kleine blikjes cannellini bonen , 125 gram kleine pasta; bv conchigliette, optioneel; wortel, basilicum om mee te garneren, olijfolie

  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

Panzanella met gegrilde asperges en tonijn

Ik had nog een salade met asperges gemaakt maar door omstandigheden was het er nog niet van gekomen om het recept uit te werkenEerder had ik al eens een heerlijk Salade-met-gegrilde-asperges gemaakt en toen ik deze versie van Jeroen Meus tegenkwam wilde ik die natuurlijk ook weleens proberen. Het resultaat was perfect en bovendien staat dit gerecht ook nog eens in een half uurtje op tafel. En in de zomer met de daarbij behorende bbq partijen is dit een perfect bijgerecht. Als buiten het seizoen de witte asperges niet meer verkrijgbaar zijn kun je ook prima groene asperges gebruiken.

INGREDIENTEN

½ ciabatta (de andere helft heb ik erbij geserveerd), olijfolie, rode wijnazijn, 8 witte asperges (of groene), 1 rode ui, 3 tomaten, ½ komkommer, 50 gram ontpitte olijven (handvol), enkele ansjovisreepjes, 1 blikje tonijn op olie (uitgelekt), handvol peterselie (of basilicum), pezo

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Sambal goreng boontjes

Sambal goreng boontjes

Bianca Kiezenberg weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook.Deze boontjes zijn het ideale bijgerecht voor heel veel indische recepten.

INGREDIENTEN

500 gr Sperziebonen, 1 Ui, 4 Teentjes knoflook, 2 tl Djahé, 2 tl Laos, Half bouillon blokje, Half tl trassi, 2 el Ketjap manis, 1 of 2 el Sambal of rode pepers, 2 el Olie

  • Indisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Indisch Bijgerecht
  • 20-30 min
Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.
  • Eigen recept

Oma's maaltijdgroentesoep met balletjes... en mihoen.

Vandaag komen ze weer onze lieve soepmonstertjes. Deze keer viel hun keuze op groentesoep, maar wel met opa's en oma's zelf gebakken brood erbij :)Heerlijk om te maken, want een duik in de koelkast levert hier of daar nog wel een restje groente op dat ook in soep verwerkt kan worden. Mijn groentesoep smaakt dan ook heel vaak anders. Maar prei, knolselderij , wortel en ui horen er  bij mij altijd wel in.Fijn op voorhand te maken, zodat alle smaken zich goed kunnen mengen.

INGREDIENTEN

1/4 knolselderij geschild in blokjes, roosjes van circa 1/2 bloemkool ( of broccoli), 2 winterpeen geschild in blokjes, 1 forse prei gewassen en klein gesneden, 2 uien gesnipperd, 2 teen knoflook geperst, het binnenste van een bleekselderij inclusief het groen, 3 groentebouillonblokjes met minder zout, 3 laurier bladeren, enkele takjes lavas gesnipperd, ( had nog 1/2 rode en groene paprika) in blokjes, 400 gram rundergehakt, paprikapoeder, peper, zout. peterselie en tijm naar smaak, mihoen, 3 el zonnebloemolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Pepervlees. Een traditioneel familie recept.

Pepervlees. Een traditioneel familie recept.

Dit recept komt uit de familie van Bianca Kiezenberg. Bianca weet haar recepten op een mooie bijzondere manier neer te zetten, door er een tekening van te maken. Ze deelt deze recepten onderandere op Facebook.Ik vind dit een lekker recept! Wel een volle smaak. De kruidnagel is er goed in terug te vinden. Ik vind het wel bij de koudere dagen passen. Voor 4 personen vond ik het iets te weinig. Deze is heb ik naar 3 gezet.Bij het recept hoort een verhaal: (tekst Bianca Kiezenberg)Achter dit recept zit een speciaal verhaal dat ik eerst graag vertel!Dit recept is echt traditioneel in de familie van mijn vriend. De vader van mijn vriend komt uit Tjimahi, Indonesië en zijn moeder komt uit Zeist. Het recept is naar onze mening een mengelmoes van Indonesische en Nederlandse roots en ontstaan door de ouders van mijn vriend zelf! Want het recept is eigenlijk nergens te vinden met deze naam en ingrediëntenlijst. Maar in de familie is Pepervlees een groots begrip! Vandaar mijn illustratie zo gemaakt is. Ook als een soort ode aan hen, want helaas zijn de ouders van mijn vriend er niet meer, maar ben ik blij dat ik regelmatig met ze in de keuken heb mogen staan en kan dit recept na ruim 11 jaar, bij wijze van, met de ogen dicht maken 

INGREDIENTEN

500 gr Sukade of hamlap, 2 Grote uien, 1 Runderbouillon blokje, 4 Teentjes knoflook, 2 tl Djahé / gemberpoeder, 2 tl Laos / Thaise gemberpoeder, Halve tl trassi, 5 Kruidnagels, 2 Laurierblaadjes, 5 el Ketjap manis, 1,5 el Sambal, 75 gr Boter, Kopje water (200ml)

  • Indisch Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Indisch Hoofdgerecht
  • > 120 min
Pittige uiensaus
  • Eigen recept

Pittige uiensaus

Een keer als saus bij een gerecht in een restaurant gekregen, en nee ik kreeg het recept niet mee.Zelf gaan probereren en na vele net niet gelukte poginen kom ik nu aardig in de buurt. Ook heerlijk om als basis van een salade te gebruiken, bijvoorbeeld cous-cous salade of bieten salade.

INGREDIENTEN

Neem een bak van de Chinees, en schenk daar ongeveer 1cm olijfolie in., ongeveer 3 eetlepels gevriesdroogde salade kruiden van de Lidl daar in doen, af en toe roeren en rustig laten staan., In een ander bakje, ongeveer 1 pond uien., 1/3 hakken, met zo'n hak ding, 2/3 in kleine stukjes snijden., Voeg daarna 1 klein blikje tomaten puree toe aan de olijf olie met kruiden, en een eierlepeltje geperste knoflook en een paar fise scheuten tabasco of de hete but die ik bij de Xenos haal, zie foto., Weer steeds goed door roeren......, Voeg ongeveer 4 eetlepels geknipte blad peterselie toe, en als laatste de uien, en evt. nog een blikje tomaten puree naar smaak., Vervolgens een hele nacht in de koelkast laten staan en ongeveer 1 x per uur, grondig door roeren, en proeven, zodat jezelf nog iets kunt toevoegen., Ook een lente en of een bosuitje voor de kleur en of de bite is er lekker doorheen., Een heel ander idee is om dit te gebruiken als basis voor een bieten salade met stukjes appel.

  • Europees Bijgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Europees Bijgerecht
  • > 120 min
Paella met chorizo en garnalen
  • Eigen recept

Paella met chorizo en garnalen

Een flinke pan met een heerlijk frisse en pittige paella met chorizo, kip en garnalen. 

INGREDIENTEN

300 g tomaten, 5 el olijfolie, 2 tenen knoflook, 2 buisjes saffraan, 600 g kipdrumsticks, 100 g chorizo, 100 g haricots verts, 100 g tuinerwten, 300 g risottorijst, 1 l visbouillon, 10 grote cocktailgarnalen, 3 takjes rozemarijn, 1 citroen

  • Spaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Spaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Spaanse aardappeltortilla
  • Eigen recept

Spaanse aardappeltortilla

Een heerlijk Spaanse aardappeltortilla met salade van sperzieboontjes en tomaten. 

INGREDIENTEN

2 uien, 4 el olijfolie, 600 g aardappelschijfjes, 400 g gebroken sperziebonen, 5 trostomaten, 2 el gedroogde oregano, 6 eieren

  • Spaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Spaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Veggie taco met "pulled mushrooms"

Veggie taco met "pulled mushrooms"

Lekkere veggie taco met "pulled mushrooms

INGREDIENTEN

8 tacoschelpen, 150 gram rode kolen (fijngesneden), 500 gram oesterzwammen, 4 wortelen (fijne), 1 ui (gesnipperd), 4 eetlepels gebakken ajuintjes, 2 eetlepels witte wijnazijn, 4 eetlepels barbecuesaus, 1 eetlepel honing, 2 lookteentjes (geperst), 1 bosje koriander, boter, olijfolie, peper, zout, Voor de dressing, 3 eetlepels zure room, 1 eetlepel mayonaise, 1⁄2 limoen (sap)

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Jalapeño-mango margarita waterijsje

Jalapeño-mango margarita waterijsje

Serveer deze ijslollie cocktail eens aan Uw gasten........TOP

INGREDIENTEN

2 limoenen (het sap + extra schijfjes limoen), 8 centiliter Cointreau, 8 centiliter tequila, 1 Jalapeño pepertje, 2 theelepels honing, 1 mango (rijpe)

  • Belgisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Belgisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Wodka jello shots

Wodka jello shots

Super lekker en origineel om als tussendoor/nagerecht  serveren en je kan het op voorhand bereiden 

INGREDIENTEN

4 citroenen (in de lengte gehalveerd), 4 eetlepels grenadine, 125 milliliter wodka, 4 takjes munt, 300 milliliter water, 4 gelatineblaadjes

  • Belgisch Tussengerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Belgisch Tussengerecht
  • 20-30 min
Whisky-cola waterijsjes

Whisky-cola waterijsjes

Originele starter voor Uw BBQ party ?  Minstens 4 uur in de vriezer en klaar is Kees !

INGREDIENTEN

15 centiliter whisky, 400 milliliter Cola, 1 citroen (het sap + enkele schijfjes citroen), handvol muntblaadjes

  • Belgisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Belgisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Waterzooi met griet & zomergroentjes

Waterzooi met griet & zomergroentjes

Heerlijke waterzooi met grietfilet , rivierkreeftjes en zomergroentjes ...TOP ! 

INGREDIENTEN

100 gram rivierkreeftjes, 600 gram grietfilet, 120 milliliter room, 1 liter visbouillon, 120 gram snijbonen (in schuine stukken van 2 cm), 8 krielaardappelen (geschild, in partjes), 150 gram broccoli (roosjes, kleine), 1 wortel (bussel, jonge, geschild), 2 sjalotten (in plakjes), 1 courgette (in blokjes), 1⁄2 citroen (het sap), 1 bosje waterkers, 4 takjes peterselie, 2 laurierblaadjes, 4 tijmtakjes, boter, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
bloemkoolsalade
  • Eigen recept

bloemkoolsalade

Mijn nichtje Sanne eet sinds kort veganistisch. Aanleiding om te gaan experimenteren. Geroosterde bloemkool had al vaker op het menu gestaan, deze keer een veganistische variant.

INGREDIENTEN

Halve bloemkool, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 6 zongedroogde tomaatjes, handje gepelde pistachenootjes, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel appelstroop, 2 eetlepels vegan mayonaise, 2 eetlepels appelazijn,1 theelepel gerookt paprikapoeder, 1/2 theelepel komijnpoeder, 1/2 theelepel kaneel, snufje zout, half bosje koriander (fijn gesneden)

  • Vegetarisch Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-07-2020
  • Vegetarisch Bijgerecht
  • 30-60 min
Kippendijtjes in witte wijn Riesling uit de Elzas Coq au vin blanc

Kippendijtjes in witte wijn Riesling uit de Elzas Coq au vin blanc

Dit is een recept van "Onze Franse keuken". geen snel-klaar-recept, maar het is zo lekker dat je een beete werk ervoor over moet hebben.Ik wilde kippendijtjes in witte wijn maken en heb diverse recepten hiermee opgezocht. Dit recept trok me het meeste aan. Ik heb er alleen een wortel aan toegevoegd en verrder alles zo gelaten. Echt super lekker. Je kunt dit natuurlijk ook in je slowcooker maken.Kijk bij de bereiding hoe je dan te werk kunt gaan.

INGREDIENTEN

250 gram champignons, in dunne plakjes, plm. 8 sjalotjes in plakjes , 1 afgestreken eetlepel bruine basterdsuiker, 8 kippendijen, 4 eetlepels bloem, 20 + 20 + 10 gram boter, 3 eetlepels olijfolie, 1 stengel bleekselderij, geschild in kleine blokjes gesneden, 1 middelgrote wortel, schoongemaakt in kleine blokjes, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 borrelglas cognac of vieux, 500 ml Riesling, 150 ml slagroom, zout en peper, 4 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-07-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pittige sticky zalm met honing en knoflook lekker Aziatisch snel klaar

Pittige sticky zalm met honing en knoflook lekker Aziatisch snel klaar

Deze lekkere sticky (beetje plakkerig) zalm smaakt erg lekker en is super snel klaar.De zalm wordt kort aan beide zijden gebakken. Het sausje heb je inmiddels klaar (2 minuten). De saus gaat in de koekenpan over de zalm en gaart in de ssaus verder.Zalm mag je niet te lang bakken. De zalm moet rosé blijven vanbinnen anders wordt de vis te droog en dat is echt niet lekker !!Ik vond dit recept op internet maar heb het wel een beetje aangepast.

INGREDIENTEN

2 zalmhaasjes of zalmfilets, 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, zout, peper, 1 flinke teen knoflook, fijngehakt, Sausje:, 3 eetlepels vloeibare acacia honing, 2 eetlepels sojasaus, Chinese of Japanse, 1 eetlepel citroensap, 1/2 theelepel sambal oelek (of meer als je van echt pittig houdt)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 26-07-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en  kabeljauw .

Lauwwarme linzensalade met tuinerwtjes, paprika en kabeljauw .

Deze salade was puur genieten van de  heerlijke smaak van  een zachte tongstrelende kabeljauw, knapperige tuinerwtjes  en met  kruidige smaakvolle zachte linzen. Deze salade is ook prima te gebruiken om een restje groente , zoals bijvoorbeeld een stukje courgette of enkele  kerstomaatjes , broccoli e.d te verwerken i.p.v bijvoorbeeld de tuinerwtjes.https://www.projectgezond.nl/lauwwarme-linzensalade-met-kabeljauw-en-tuinerwtjes/

INGREDIENTEN

120 gr linzen, 5 gr tijm, 1 groentebouillonblokje( minder zout), 1 ui gesnipperd , 100 gr prei schoon in hele dunne halve of hele ringetjes, 200 gr kabeljauw(filet) droog gedept, 100 gr tuinerwten met kokend water overgoten en uitgelekt, 1 rode paprika schoon in kleine blokjes, 60 gr romaine sla ( ik had little gem), 60 ml vinaigrette, Roer een vinaigrette van 20 ml olijfolie 5-10 ml witte wijn azijn, 1 takje bladpeterselie klein gesnipperd met een mespunt honing en een mespunt mosterd.Proef en breng op smaak met peper en zout.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-07-2020
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Bramen Coulis van eigen bramen met een " geheim "  ingrediënt 😉
  • Eigen recept

Bramen Coulis van eigen bramen met een " geheim " ingrediënt 😉

Na 3 dagen weg met kleindochters en daarna 3 dagen met de kleinzonen was werk aan de winkel bij thuiskomst. Ik bedoel niet het gebruikelijke, maar door het mooie zonnige weer,  was een deel van de bramen heerlijk gerijpt en klaar om geplukt en verwerkt te worden.Soms vries ik ze schoongemaakt in , maar nu meteen aan de slag om er een mooie coulis van te maken.Heerlijk warm of koud op ijs. In de Griekse Yoghurt of door de vanille vla en wat je maar bedenken kunt. Ik had voordat we weggingen al een potje gemaakt. De kleinkinderen hebben ervan gesmuld. En dat beetje Aperol? Daarvan is alleen de smaak over en geen alcohol :) 

INGREDIENTEN

1 kg bramen., 200 gram witte basterdsuiker( of meer naar smaak), kneep vers citroensap, 1 flinke kneep agave siroop( of honing), 2 zakjes vanille suiker, en.... een scheutje geheim ingrediënt :) Zie foto

  • Internationaal Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-07-2020
  • Internationaal Bijgerecht
  • 20-30 min
Tomatensoep met parmezaanchips, zure room en verse basilicum


Tomatensoep met parmezaanchips, zure room en verse basilicum


Overheerlijke tomatenroomsoep  uit ' La Bella Italia '  

INGREDIENTEN

1 kg tomaten, 1 sjalot, 1 knoflook teentje, 1 sinaasappel (sap ervan), 2 el citroensap, vers basilicum, 600 ml groentebouillon, 100 g zure room, 50 g geraspte parmezaan, suikersnuifje, 4 el olijfolie, peper en zout

  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-07-2020
  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
Toast champignon met verse kruidenboter

Toast champignon met verse kruidenboter

Makkelijk, lekker en gemaakt volgens de regels ! 

INGREDIENTEN

Voor de kruidenboter : , 150 g boter150 g, 2 bosjes kruiden (gemengd), 4 sneden zuurdesembrood (dikke), 500 g champignons, citroensap, peper & zout

  • Frans Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-07-2020
  • Frans Voorgerecht
  • 20-30 min
Courgetti tonno
  • Eigen recept

Courgetti tonno

Een snelle, gezonde en bovenal super lekkere courgette pasta met tonijn en sojaboontjes saus!https://chivanne.nl/courgetti-tonno/

INGREDIENTEN

2 grote courgettes of 3 kleinere , 2 blikjes tonijn op olie , 4 ansjovisfilets , 2 eetlepels citroensap , 150 ml crème fraîche , 200 gram koelverse sojaboontjes , tuinkers ter garnering

  • Vis Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 26-07-2020
  • Vis Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Scampi's in kruidenboter met tomatensalsa

Scampi's in kruidenboter met tomatensalsa

=18pxDit lekker  gerecht met scampi's is extra snel klaar!

INGREDIENTEN

30 scampi's (gepeld, darmkanaal verwijderd), 2 knoflook teentjes, 2 el bladpeterselie (gehakt), 2 el gehakt bieslook, 2 el dille (gehakt), 1 citroen , 100 g kerstomaten, 1 el rodewijnazijn, 1 el rode ui (gesnipperd), 1 handje basilicum, 100 g basilicum, 2 el olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 26-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Kingkrabpoten met kruidenboter

Kingkrabpoten met kruidenboter

=18pxFeestelijker wordt het niet! Bovendien is dit voorgerecht snel klaar.

INGREDIENTEN

1/2 kg kingkrab-poot (uit de diepvriezer), peterselie, verse dragon, verse munt, 100 g boter (zacht), 1 sjalot, 1 knoflook teentje, 2 el limoensap, 1/2 tl ras-el-hanou, zwarte peper, zout

  • Belgisch Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-07-2020
  • Belgisch Voorgerecht
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top