Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (390.346) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

****ZOMERSE CAESARSALADE MET VALESS SCHNITZEL****

 Lekker gevarieerd eten ? Valess is een heerlijke variatie op je dagelijkse maaltijd en valt bij iedereen in de smaak.  

INGREDIENTEN

=1 Krop Romainesla, gewassen., =12 Cherry- /Kerstomaatjes, gehalveerd., =1 vocado, in partjes., =1 Kleine rode Ui, in ringen., =2 Eetl. Olijfolie. = 2 Valess - Schnitzels., (1 verpakking), =1 Eetl. Parmezaanse Kaas.,geraspt., VOOR DE DRESSING:, = Eetl.Mayonaise., =4 Eetl.magere Yoghurt. = 1 tl. Franse Mosterd., =1 teentje Knoflook, fijngehakt., =1 tl. Citroensap.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

BBQ Ananas met ketjap, rum en rozemarijn

Verras je vrienden met dit verrukkelijke nagerecht. Een onverwachtse combinatie van heerlijke smaken zullen je smaakpapillen doen verrassen

INGREDIENTEN

1 ananas, 6 el ABC ketjap Manis, 4 el bruine rum, 2 takjes rozemarijn, versgemalen zwarte peper, ca. 500 ml kokosijs,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Indonesisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wrap geroosterde kikkererwten-avocado

Verrassende variant op de bekende falafelwrap. Gezond, vega en lekker gekruid.

INGREDIENTEN

Pakje wraps (volkoren, boekweit of spelt), 2 avocado's, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 1 blik groot blik kikkererwten (400 gram), 250 ml magere yoghurt, 1 eetlepel fijngehakte koriander, 3 eetlepels yofresh, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Varkensbuik en krieltjes uit de oven met ABC Ketjap Manis, tomaat en oregano

Een lekker Nederlands gerecht met een vleugje Indonesië.

INGREDIENTEN

1,5 kg varkensbuik, met zwoerd, peper, zout, 3 tl pimenton (gerookt paprikapoeder), 6 tomaten, 1 bos verse oregano, ABC Ketjap Manis, 600 g krieltjes in de schil

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Banaan-eiwit-pannenkoek

Ideaal voor een snel, gezond avondmaal, lekker als lunch mee naar het werk of als energieboost tijdens/na het sporten. Recept uit een fijn kookboek, waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven.

INGREDIENTEN

2 overrijpe bananen, 2 eieren, 50 gram havervlokken (oat flakes), 1 á 2 scheppen eiwitpoeder (vanille of chocola), evt. scheutje amandelmelk, Olijfolie of kokosolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

gamba's pesto

GAMBA'S MET PESTO OP EEN BEDJE VAN COURGETTI. Kh arm Ingrediënten voor 4 personen: 2 courgettes ( eventueel geel en groen) 24 grote gamba's verse peterselie, 1 citroen, zout, peper, olijfolie Bereiding: 1. Verwarm de oven op 180°C. 2. Pel de garnalen maar laat het staartje eraan (oogt mooier). Verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout en zet even apart. 3. Maak de pesto. Doe alle ingrediënten in een blender en mix glad. Pesto: 1 basilicum plantje 50 gram pijnboompitten 50 gram parmezaanse kaas 100 ml olijfolie extra vergine 1 a 2 teentjes knoflook Wat versgemalen zwarte peper en zeezout Drupje citroensap In de keukenmachine en klaar  4. Neem de spirellisnijder en maak spaghetti van de courgettes. Leg in een ovenschotel. Overgiet met wat olijfolie en citroensap, zo behoudt de courgette een mooie kleur. Kruid met peper. Zet 10 min. in een oven van 180°C. 1. Snipper de peterselie fijn. 2. Intussen bakken we de garnalen kort aan op een hoog vuur. 3. Bestrooi de garnalen met verse peterselie en zet het vuur uit. 4. Dresseer de courgetti op een bord. Overgiet met wat pesto. Schik de garnalen op de courgetti en giet nog wat pesto over het geheel. Voeg eventueel nog wat peterselie toe.

INGREDIENTEN

Zie recept

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige kwarktaart met aardbeien en lange vingers voor warme dagen

Wat was en warm en ik moest nog een taart bakken voor mijn visite die de volgende dag zou komen. Nee, dan maar een taart die geen oven nodig had. Ik had nog een pakje roomkaas in huis en er lag ook nog een pak lange vingers die zo langzamerhand op moesten. Aardbeien en kwark gekocht en aan de slag. Zo ontstond deze heerlijke kwarktaart voor warme dagen.

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien, schoongemaakt, gewassen en kroontjes verwijderd, ½ dl aardbeienlikeur of limoncello (sinaasappelsap kan ook hoor), Wat boter voor het invetten van de springvorm, 1 pak lange vingers, 12 blaadjes gelatine, 180 gram witte basterdsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 250 ml slagroom, 500 g magere kwark, 300 gram verse roomkaas light, Mespunt zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gegrilde portobello gevuld met een heerlijke romige risotto

Een bijzondere manier om risotto op te dienen en het smaakt verrukkelijk. De paddenstoelen waren al bijna op toen ik me realiseerde dat ik vergeten was de basilicum en de pijnboompitjes als garnering te gebruiken. Ga ik volgende keer zeker doen. Maar de portobello viel zo ook erg in de smaak.

INGREDIENTEN

4 portobello's, peper, zout, 3 eetlepels olijfolie, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 300 gram risotto rijst (arborio of carnaroli), plm. 1/2 liter warme groente- of kruidenbouillon van tablet, plm. 40 gram roomboter, 50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino, eventueel geroosterde pijnboompitten, eventueel wat crème fraîche,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

TRI-COLORE FRUITSPIESJES

Een belgisch 'voetbalhapje' met de drie kleuren van het land  met een chocoladedipsausje

INGREDIENTEN

, ananas, aardbeien, braambessen, 200 gram donkere chocolade

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

zomerse capucijnersschotel

Een heerlijke capucijnersschotel met rijst voor bij het WK 2018 om de sfeer te proeven van de landen die spelen dit recept is gebaseerd op de wedstrijd Duitsland-Mexico van allebei een beetje en je komt tot een verrassend gerecht uit en leuk om te verzinnen  vond ik dan.

INGREDIENTEN

1 pot capucijners uitgelekt, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook in stukjes, paar plakken Schwarzwalderschinken (of andere ham), 3 el olijfolie, 1/2 el andaluschische kruiden Jonnie Boer (is niet Mexicaans maar wel een lekkere kruidenmix), 1 tl paprikapoeder, zwarte peper uit de molen, 1/2 el gedroogde bieslook, 1/2 el gedroogde peterselie, 1 blikje tomatenpuree, 2 el zoete chilisaus, 1/2 bouillonblokje rund, beetje water, , gekookte witte rijst, 1 hardgekookt ei in plakjes, schaaltje miniaugurkjes, schaaltje piccalilly, 2 verse abrikozen, , ipv rijst neem n taco

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oosteindse sliptong met gebakken groenten en rijst

Een makkelijk recept, dat niet al te veel tijd kost, en bovenal, het is gewoon lekker. Het is een van mijn zondagse voorkeursrecepten.

INGREDIENTEN

2 sliptongen, 100 gram gepelde garnalen, 75 gram gekookte mosselen, 200 gram basmatirijst, 200 gram kastanjechampignons, 1 rode ui, 1 rode paprika, 2 tenen knoflook, 100 ml visfond, 1 glas witte wijn, 25 gram boter, 125 ml kookroom, 2 takjes peterselie, 1 blad laurier, 3 takjes tijm, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

****PIKANTE RIJSTSALADE MET KIPFILET****

Handig wanneer je weinig tijd hebt; Snelkookrijst. Deze rijst is al voorgestoomd in de fabriek en vervolgens weer gedroogd.Zo is de rijst extra snel gaar, maar bevat door het dubbele kookproces wel iets minder voedingstoffen dan gewone rijst die niet zo'n voorbehandeling heeft gehad.  

INGREDIENTEN

=400 gram snelkook Zilvervliesrijst., =1 / 2 Kippen-of Groentebouillonblokje., =2 eetl Olie., =300 gram Kipfilet,(in 8 gelijke stukken), =250 gram verse Ananas.(geschild en in blokjes), =2 Blikjes Mais, uitgelekt., =1 Bos Lente-/Bosuitjes.,in dunne ringetjes., =1 Rode peper, in dunne ringetjes., =Sap van een halve Citroen., =Mespunt Sambal Badjak., =400 ml. Satesaus., =1 pakje Emping of (cassace kroepoek).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groen­te­chips met gooi­sche dip

Een goede dipsaus heeft niet veel nodig. Met maar 3 ingrediënten maak je 'm al.

INGREDIENTEN

200 g crème fraîche, 2 el zoete chilisaus, 10 g verse koriander, 100 g groentechips

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Ge­bak­ken kriel­tjes met dip

Krieltjes met dipsausjes

INGREDIENTEN

3 eetlepels (olijf)olie, 1 pak krieltjes (2x 350 g), 1 komkommer, 1 bakje cherrytomaatjes (250 g), 1 zakje worteltjes (geschrapt (500 g)), 2 zakjes mix voor dipsaus (fantasia en carnaval (a 6 g)), 5 eetlepels mayonaise, 1 schaaltje achterham (ca. 125 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ro­mi­ge kaas-pa­pri­ka­dip

Makkelijk, snel en lekker sausje om te dippen.

INGREDIENTEN

200 g magere yoghurt, 100 g roomkaas (naturel light), 20 g Parmezaanse kaas ((vers), geraspt), 1 tl tomatenpuree, 1 mespunt cayennepeper, 1 mespunt paprikapoeder (liefst gerookt), ½ citroen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Fi­lop­ak­ket­je met wor­tel en kaas

Makkelijk en lekker 

INGREDIENTEN

1 bos peen (geschrapt), 1 bakje pijnboompitten (80 g), 1 pakje witte kaasblokjes ((200 g), verkruimeld), 1 zakje bosui ((3 stuks), fijngesneden), 4 takjes basilicum (de blaadjes fijngesneden), 40 g boter (gesmolten), 1 el pesto alla genovese (duopak 2 x 90 g), 2 el olijfolie, 1 pak filodeeg ((diepvries), ontdooid), 3 tl sesamzaad (bakje 100 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In­di­a­se kaas

Makkelijk zelf te bereiden . Dit recept is voor circa 200 g kaas.

INGREDIENTEN

2 liter volle melk, 4 el azijn

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.

Salmon Patties

Heerlijke zalm frittatas!

INGREDIENTEN

1 lb fresh salmon filet*, Olive oil, Garlic salt I used Lawry's Brand, to taste, Black pepper to taste, 1 medium yellow onion 1 cup, finely diced, 1/2 red bell pepper seeded and diced, 3 Tbsp unsalted butter divided, 1 cup Panko bread crumbs, 2 large eggs lightly beaten, 3 Tbsp mayonnaise, 1 tsp Worcestershire sauce, 1/4 cup parsley finely minced

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Wereld Tussengerecht
  •  30-60 min.

Tartar Sauce

Heerlijk bij gebakken vis of dergelijk!

INGREDIENTEN

1 cup real Mayonnaise, 1 cup finely chopped dill pickles, 1 Tbsp dill (fresh or frozen), OR 1 Tbsp finely chopped fresh parsley, 1 tsp lemon juice, 1 tsp sugar, 1/4 tsp freshly ground black pepper, 2 Tbsp finely chopped onion is good too, but optional (I usually skip it)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Wereld
  •  0-10 min.

knoflook honing saus

Oh oh oh, dit sausje is zo lekker dat je hem het liefst zonder iets zo uit het pannetje lepelt, maar ja dat staat een beetje raar natuurlijk

INGREDIENTEN

450 ml. kippenbouillon, 100 gr. bruine suiker, 140 ml. honing, 120 ml. soya saus, 6 tot 8 tenen knof geperst, 1 tl. vers geraspte gember, 120 ml. water, 1 el. maizena, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2018
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Leverworst in zuur

Neem de kruidenazijn van AH waar verse laurier, takjes rozemarijn en takjes tijm in de fles zitten, deze kost 1.39 Euro.

INGREDIENTEN

1 Stevige leverworst, 1 Laurierblad, 1 Steranijs, ½ ui, 3 takjes Verse dille, Kruidenazijn, Jeneverbessen, Mosterdzaad, Rode peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spinaziestamppot met feta en tomaat

Maaltijd gekookt voor een aantal buurvrouwen die verrast waren door deze lekkernij.

INGREDIENTEN

800 gram aardappelen, 400 gram verse spinazie, Gerookte kipfilet, 1 tomaat, 1 zongedroogde tomaat., Beetje melk, Nootmuskaat, Basilicum kruiden, Ketjap manis, Geroosterde pijnboompitjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Saté van rosbief

Een heerlijk sappige saté 

INGREDIENTEN

600 gr rosbief . 3 eeltlepels djinten (komijn gemalen). 2 teentjes knoflook geperst. 6 eetl olijfolie 1 Spaanse peper 3 eetl fijne gehakte verse peterselie zout en peper. Theelepel paprikapoeder. Theelepel kerrie poeder 2 eetl zoete ketjap.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-06-2018
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Scharretong met couscous en Ras-el-Hanout

Onze klassieke schartong met cous cous en ras-el-hanout kruiden, bijzonder lekker feestgerechtje.

INGREDIENTEN

2 scharretongen van 500 g (zonder vel, kop en ingewanden), olijfolie, peper en zout, couscous, , 200 g hand gerolde couscous (m'hamsa), 400 ml kippenfond (zelf te maken of te kopen in de winkel), Courgettes/aubergines, , Ras-el-Hanout, 3 grote groene courgettes, 2 aubergines, zeste van 1 citroen, 1 teentje look, tijm, laurier, enkele basilicumblaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gepocheerde tongrolletjes met spinaziepuree en saffraan

Een makkelijk en (h)eerlijk feestgerecht dat binnen de 30 minuten op tafel staat .

INGREDIENTEN

12 tongfilets, 500 g aardappelen, 350 g bladspinazie, klontje boter, 5 dl visfumet, 1 dl room, snuifje saffraan, peper en zout, , Voor de garnituur:, , plukjes tijm, lente-ui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Schelvis met enoki en zeekraal, consommé van tomaat en olijfolie

Schelvis culinair - makkelijk en super lekker - Uw gasten zullen in hun nopjes zijn ! 

INGREDIENTEN

500 g schelvis, 1 eetl olijfolie, 100 g zeekraal, 100 g enoki (Chinese paddenstoelen), 1/4 bussel jonge ui, 80 g fijne pastasoort(en), , Voor de gelei :, , 2 dl consommé, 0,5 dl room, 2 g agaragar, 1 theel inkt van inktvis (viswinkel), , Voor de soep :, -4 dl consommé van garnalen, -1 lepel tomaten puree, -1 tomaat,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Rogvleugel met rucolapesto

Overheerlijke smaken

INGREDIENTEN

4 rogvleugels, 20 g pijnboompitten, 50 g rucola, 50 g Parmezaan, geraspt, 1 teentje knoflook, 50 ml olijfolie, peper en zout, 100 g tuinbonen, dubbel gedopt, 100 g spinazie, 100 g fijne boontjes, peper en zout, handvol muntblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis stro­ga­noff

Lekkere kabeljauwfilet met pittige Stroganoff saus geserveerd met rijst is een makkelijk en super lekker gerecht .

INGREDIENTEN

300 g witte rijst (zak 1 kg), 2 el olijfolie, 1 ui (fijngesnipperd), 1 zak paprikamix ((3 stuks, groen en rood en geel), in reepjes), 1 blikje tomatenpuree (70 g), 2 tl milde paprikapoeder, 1 flesje kookroom (250 ml), 500 g kabeljauwfilet (zak 750 g, diepvries), (cognac)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

****RATATOUILLE MET PESTO - GNOCCHIO****

Deze geurige groentestoof kun je met allerlei bijgerechten combineren. Zo smaakt ratatouille goed bij pasta of rijst,maar ook met gebakken kjrieltjes. Of geef er vers gebakken stokbrood of ciabatta bij om te dopen in het kookvocht.  

INGREDIENTEN

=50 ml.Olijfolie., =2 Aubergine, in blokjes., =1 Ui, gesnipperd., =2 teentjes Knoflook, fijngehakt., =3 Paprika's, in stukjes., =2 Courgettes,in blokjes., =1 eetl. Provencaalse kruiden., =1 Blik(400 gram) gepelde Tomaten, =400 gram Gnocchi, =2 eetl. Pesto.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Barbecuesaus

Zo maak je een heerlijke stevige barbecuesaus met appelazijn van Tromp & Rueb. Een ideale vleesbegeleider.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, gepeld en grof gehakt, 1 rode ui, gepeld en gesnipperd, 1 el tomatenpuree, 1 tl gemberpoeder, 2 tl gerookte paprikapoeder, ¼ tl Cayennepeper of chilipoeder, ½ tl nootmuskaat, ½ tl komijnpoeder, ½ tl kruidnagelpoeder, 1 tl mosterdpoeder, ½ tl gemalen peper, ½ tl zout, 200 gr. tomatensaus (passata), 100 gr. Tromp & Rueb Appelazijn, 75 gr. Kokospalm suiker of bruine suiker, 1 el schenkstroop, 1 el Worcestersaus,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

watermeloen curry

Ik moet eerlijk bekennen dat toen ik het las dacht ik van mwahh , serieus? , en ik ben zoizo niet zo curry fan, maar de combi is werkelijk heerlijk, fris, kruidig snel en super simpel.

INGREDIENTEN

600 gr. watermeloen in blokjes ( pitloos ), 1 1/2e tl, chilli poeder, 1/2 tl. kurkuma, 1 tl koriander vers, 1 tl gehakte knoflook vers, 1/2e tl gemalen komijn, 60 ml. kokosmelk., 1 el. limoensap, beetje zou

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ge­hakt­taartjes met pan­cet­ta

Pittige Italiaanse vreugde op je bord ! Makkelijk en super lekker met aardappelpuree en worteltjes met honing.

INGREDIENTEN

4 grote bladeren ijsbergsla (of kropsla), 1½ el zonnebloemolie, 150 g prei (in dunne ringen), 450 g rundergehakt, 1 ei, 5 beschuiten (verkruimeld), 2 tl hot currypoeder, 8 plakjes pancetta

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ge­hakt­brood met ap­pel en pa­pri­ka

Stevig gehakt uit de oven, met bosui, spek en rucola

INGREDIENTEN

400 g half om half gehakt, 2 groene paprika's, 2 sneetjes witbrood, 100 g katenspek, 2 tenen knoflook, 3 bosuien, 6 tl gemalen venkelzaad, 1 tl zout, 1 middelgroot ei, 70 g tomatenpuree (blikje à 70 g), 50 g geraspte Parmezaanse kaas, 25 g ongezouten boter (of margarine), 1 Granny Smith appel (of een andere friszure appel), 40 g pittige rucola

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Oven­scho­tel met Bre­tons ge­hakt

Met een heerlijk goudgeel kaaskorstje, super lekker ! 

INGREDIENTEN

800 g prei, 1 el traditionele olijfolie, 300 g mager rundergehakt, 30 g Verstegen mix voor Bretons gehakt, 200 g geraspte belegen kaas, 800 g verse aardappelpuree met boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Schiaffo­ni met ge­hakt

Italiaans voorgerechtje voor 4; kan ook als hapjes worden geserveerd (12 stuks in deze receptuur)! Lekker en makkelijk ! 

INGREDIENTEN

12 schiaffoni (minicanneloni, pasta), 300 g gehakt (half-om-half), 1 sjalot (fijngehakt), ½ el verse gember (fijngehakt), 1 el verse salie (fijngehakt + enkele blaadjes), 1 el bloem, 50 g pizzakaas

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Pak­soi met ge­hakt

Paksoi, gehakt en peen julienne met fris-zoet accent van sinaasappel. Geef er pandan rijst bij . .

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie, 300 g half-om-halfgehakt, 2 tl witte peper (versgemalen), 150 g peen julienne (zakje), 15 g verse koriander (bakje), 1 perssinaasappel (schoongeboend), 1 el sinaasappel-gemberconfiture, 600 g koelverse gesneden paksoi (zak 300 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ba­pao met ge­hakt

Zelfgemaakt zijn deze met gehakt gevulde broodjes het allerlekkerst.

INGREDIENTEN

4 cm verse gember, 2 tenen knoflook, 300 g rundergehakt, 4 el ketjap manis, 250 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 200 ml halfvolle melk, 100 ml chilisaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2018
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

lekker 12 uurtje anders

1 van de best verkopende terras gerechten het 12 uurtje , maar ipv goedkope k&k kroketten, slappe huzarensalade , en een broodje rosbief  alles lekker vers. idd kun je alles kant en klaar kopen en staat het met 5 minuten op tafel , maar dit is dus even werk. je hebt meer dan voor 4 personen dus vries de rest gewoon in.

INGREDIENTEN

Kaaskroketten +_ 16 stuks, 30 gr boter, 80 gr bloem, 250 ml volle houdbare melk, 2 tl.aromat groen, 1 eidooier, 10 gr bieslook gesnippert, 200 gr geraspte oude kaas naar keuze, :4 eetlepels bloem, 1 ei (losgeklopt), 3-4 eetlepels paneermeel of panko, , mosterdsoep:, 50 gram boter, 60 gram bloem, 1 liter groente bouillon, 4 eetlepels grove mosterd, 4 plakken indisch spek, 125 ml room, 2 bosuitjes in ringetjes, , mini uitsmijter salami:, 4 hele kleine eitjes, 4 mini harde bolletjes bruin, 150 gr. salami in kleine blokjes, 1 rode ui gesnipperd, 2 plakken raclette kaas in 4en, sriracha, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-06-2018
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gezonde carrotcake muffins

Gezonde carrotcake muffins. Helemaal glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.

INGREDIENTEN

2 winterpenen, 30 gram kokosmeel, 4 eieren, 40 gram lijnzaad, 50 gram boekweitmeel, 7 gram bakpoeder, Vanille, Koekkruiden, 40 gram dadels of dadelsiroop, Handje rozijnen, Scheutje amandelmelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2018
  • Europees
  •  30-60 min.

Preisouf­flé met Gruy­è­re

Super lekker voorgerecht uit de franse keuken.

INGREDIENTEN

25 g Grano Padano (zeer fijngeraspt), 50 g boter, 20 g patentbloem, 175 ml melk, 2 tl gedroogde tijm, ½ zak panklare prei (a 300 g), cayennepeper, 2 eieren, 50 g geraspte gruyère ((kaas), geraspt),

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-2018
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top