1. Home
  2. Recepten

recepten (395.024) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Griekse wittekool salade

Een frisse koolsalade

INGREDIENTEN

Een halve geraspte witte kool, Zout, Chilipoeder naar smaak, Enkele eetl Griekse yoghurt, 3 eetl olijfolie, 1 -2 eetl citroensap, 1 theel oregano, Enkele takjes peterselie fijngehakt, Klein blikje ananas, Flinke hand vol donkere rozijnen,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2019
  • Grieks Bijgerecht
  •  > 120 min.

champignonsaus koolhydraatarm van recept.nl

Diabetis zijn en toch een lekkere saus

INGREDIENTEN

1 sjalot (1,5 khd), 2 teentjes knoflook, klontje roomboter, 150 ml slagroom (3,2 khd), 150-200 ml bospaddenstoelenbouillon, 400 gr lekkere paddenstoelen (1,6 khd), 1-2 el worcestershiresaus naar smaak, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Appeltaartjes met frangipane

Onweerstaanbaar lekker

INGREDIENTEN

175 g patisseriebloem, 4 eidooiers, 200 g appel, 1 ei, 140 g poedersuiker, 4 druppels amandelessence, 85 g ijskoude boter, 85 g boter, 85 g amandelpoeder, 10 g bloem

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2019
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Pasta alfredo met pompoenroomsaus, spinazie en broccoli

Heerlijk romig en bovendien volledig vegetarisch

INGREDIENTEN

Tagliatelle 400 g, spinazie 300 g, 1 broccoli (in roosjes), knoflook 2 teentjes, pompoen (in blokjes) 300 g, koriander 1 bosje, peterselie (fijngehakt) 2 el, parmezaan (geraspt) 30 g, korianderpoeder ½ tl, nootmuskaat1 tl, nootmuskaat1 tl, cashewnoten (4 uur geweekt) 150 g, groentebouillon 250 ml, boter (zachte) 40 g, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2019
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Appel-kaneelbuns

Niet enkel tiramisu vraagt om een vleugje amaretto. De zachtzoete Italiaanse likeur smaakt een beetje naar amandelen en is daarom ook heerlijk in combinatie met appeltjes. Serveer ze lauw    

INGREDIENTEN

Voor de vulling :, 2 appelen, 60 ml amaretto, 1 tl kruidnagel, 2 tl kaneel, 110 g ongezouten boter, 180 g bruine suiker, 80 g amandelen (gehakt), , Voor het deeg =, 80 g ongezouten boter, 200 ml halfvolle melk, 1/2 tl zout, 1 ei, 500 g patisseriebloem, 1 zakje instant gist, 80 g kristalsuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2019
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

PERENKAASTAARTJES MET SPECULAAS EN KARAMEL

Lekker lauw of koud nagerecht

INGREDIENTEN

250 g verse kaas natuur (type Philadelphia), 1 ei, 1,5 theelepel vanille-extract, 1,5 theelepel speculaaskruiden, 50 g suiker, 250 g peren, 125 g speculaaskoekjes, 50 g Solo margarine, 250 ml appelcider, 90 g bruine suiker, 90 ml Crèmefine Vol (room), 30 g Solo margarine, 1/2 theelepel vanille-extract,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2019
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Luiks witloof gevuld met gehakt en spek

Een gevulde tomaat of courgette smaakt altijd, maar ook het witte goud van bij ons kan je perfect vullen. De Luikse saus maakt het feestje op jouw bord helemaal af.

INGREDIENTEN

4 stronkjes witloof, 1 sjalot, 500 g gemengd gehakt (varken en kalf), 8 sneetjes ontbijtspek, 3 sneetjes wit brood, 100 ml melk, 1 ei, 1 tl bonenkruid, 1 tl tijm, 1 el peterselie, fijngehakt, 4 klontjes boter, peper en zout, nootmuskaat, , Voor de Luikse saus :, een klontje boter, 1 ui, 2 el natuurazijn, 1 el Luikse siroop, peper en zout, een beetje water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

milkshake

Eens wat anders dan een bolletje ijs, altijd een succes bij de kids.

INGREDIENTEN

1000ml ijs(room,vanille of slagroom), 200ml melk(volle), 50ml slagroom, 300 gram aardbeien(diepvries of vers), 1,5 banaan, 4 theelepels vanillepoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Mexicaanse Kip gehaktballetjes in sticky chipotle- abrikozensaus

Chipotle: rokerig, zoet en pittig (en dé smaakmaker uit de Mexicaanse keuken) Ik kende deze saus niet, totdat ik het nieuwe kookboek van Laura's bakery :  " Borrelhapjes bakboek" zag. Aangezien we vanavond de kaarters krijgen , ben ik deze gaan maken... en ze zijn me toch lekker. Rest me af te wachten wat de gasten ervan vinden . De zoet-pittige smaak harmonieert geweldig.  

INGREDIENTEN

, 300 gram kipgehakt zelf gemalen van kiphaasjes. Of koop kipgehakt., 1 ei, 5-6 el paneermeel, handje peterselie fijngesneden, peper en zout, 100 gram abrikozenjam, 50 gram chipotlesaus( Albert Heijn),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Veganistische penne

Bij Italiaans eten denk je meestal aan kaas en vlees. Maar een veganistische penne kan ook heel goed! Tofu is helemaal niet Italiaans, maar je kunt het wel lekker in de pasta verwerken. Zorg er wel voor dat je het goed uitdroogd en dan flink schroeit. Het heeft dan een lekkere bite. Als je de tofu dan in de tomatensaus verwerkt dan neemt het de smaak ook goed op.

INGREDIENTEN

375 g tofu, 400 g Italiaanse roerbakgroente, 300 g penne, 800 g gepelde tomaten, 1 teen knoflook, 3 tl zout, 3 takjes tijm, 3 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

BLOEMKOOLROOMSOEP MET SPEK

Zullen nog eens een makkelijk, maar o zo lekker soepje klaarmaken? Ga vandaag voor deze bloemkoolroomsoep met spek. Niks moeilijk aan, dus klaar in een handomdraai.

INGREDIENTEN

900 g bloemkoolroosjes, 2 kleine sjalotjes, 2 soeplepels Solo Vloeibaar ( margarine), 1.25 liter melk, muskaatnoot, piment poeder, 20 cl Solo Crèmefine Licht (room), 6 dunne sneetjes pancetta of bacon, 6 takjes kervel, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mosterd bloemkoolsoep met Doesburgsche mosterd

Authentieke recepten zijn er eigenlijk niet om aan gesleuteld te worden, toch kan ik dat soms niet laten (shame on me). Tijdens een paar dagen fietsen hebben we het mooie stadje Doesburg aangedaan en daar hebben we een bezoek gebracht aan de plaatselijke mosterdfabriek annex museum waar nog steeds op ambachtelijke wijze boerenmosterd gemaakt wordt. Na een rondleiding en demonstratie waarbij de eigenaar op ludieke wijze zijn ambacht demonstreerde mochten we natuurlijk ook de mosterd proeven en toen we daarna in de winkel eindigden kon het natuurlijk ook niet anders dan dat ik met een aantal potten mosterd de deur weer uitging Het recept dat ik meekreeg is natuurlijk het authentieke recept, maar omdat ik thuis nog een bloemkooltje in de koelkast had liggen kwam ik op het idee om het recept naar mijn idee aan te passen. Ik heb het originele recept als leidraad gebruikt en zo is dit recept met een twist en hier en daar wat veranderingen dus ontstaan

INGREDIENTEN

- 1 klein bloemkooltje (of een halve), - 200 mager gerookt spek, - 40 gram boter, - 60 gram bloem, - 1 ui, - ½ liter melk, - 1 liter bouillon (rund of kip), - 3 flinke el Doesburgsche mosterd (of andere grove boerenmosterd), - 250 ml room, - half bosje lente ui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Regionaal
  •  20-30 min.

CHOWDER MET GEROOKTE VIS

Chowder is een stevige soep met aardappel, melk en room, heerlijk met vis, hier bijvoorbeeld met gerookte forel. Verfijnd en toch goed vullend!

INGREDIENTEN

500 g gerookte forel, 300 g aardappelen, in kleine blokjes, 2 tomaten, fijngehakt, 2 uien, fijngesnipperd, 600 ml melk, 250 ml room, klontje boter, handvol peterselie, fijngehakt, 2 laurierblaadjes, 1 snufje nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

CHOWDER VAN ZEEDUIVEL EN KREEFT

Deze chowder van zeeduivel en kreeft is een vullende maaltijdsoep boordevol lekkere smaken. Verras je gasten met deze lekkernij tijdens de feestdagen.

INGREDIENTEN

300 g zeeduivelfilets, in stukken, 500 g kreeften, 500 g mosselen, 100 g spek, in blokjes, 200 g aardappelen, geschild en in stukken, 1 preiwit, in grove stukken, 1 takje witte selder, in grove stukken, 1 wortel, in grove stukken, 100 g knolselder, in grove stukken, 1 ui, in grove stukken, 1 ui, fijngesnipperd, 15 g bloem, 500 ml halfvolle melk, 600 ml visbouillon, 40 g boter, 1 laurierblaadje, 4 takjes groene selder, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Zeeduivelfilet (lotte) met citroen

Zeeduivel ( Lotte)  is een heerlijk stevige en sappige vissoort, en komt helemaal tot zijn recht in witte wijn-citroensaus. Serveer met een aardappelpuree met kruiden

INGREDIENTEN

4 zeeduivelfilets, 2 teentjes knoflook, 3 el kappertjes, 1 citroen, geperst en geraspt, 1 glas witte wijn, 2 el olijfolie, 2 el peterselie, fijngehakt, peper en zout, 20 cl room

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

BRAZILIAANSE VISSTOOFPOTJE

Makkelijk en lekker pittig van smaak deze visschotel uit Brazilië

INGREDIENTEN

4 zeebaarsfilets, 2 tomaten, ontveld en in schijfjes, 1 groene paprika, in stukjes, ½ bosje lente-uitje, in stukjes, 1 ui, in ringen, 1 ui, fijngesnipperd, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 4 el limoensap, 200 ml kokosmelk, 3 el olijfolie extra vierge, 3 el palmolie, 1 bosje koriander, fijngehakt, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

KNOLSELDERGRATIN MET ZALM

Een supereenvoudige maar overheerlijke ovenschotel met zalm, aardappel en knolselder. Puur comfortfood voor op een herfstige of winterse dag. Smakelijk!

INGREDIENTEN

400 g zalmfilet, in repen, 500 g aardappelen, geschild en in blokjes, bloemig kokende, ½ knolselder, geschild en in blokjes, 60 g kaas, geraspt, 60 g paneermeel, 1 el boter, ½ kl nootmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.

VISPANNETJE MET AARDAPPELBLOKJES

Een heerlijk vispannetje met kabeljauw, zalm, garnalen en aardappelblokjes. Erg lekker en bovendien heel gemakkelijk om te maken!

INGREDIENTEN

200 g kabeljauwfilets, in stukken, 200 g zalmfilet, in stukken, 200 g garnalen, gepeld, 4 aardappelen, geschild en in stukken, 4 wortelen, in kleine stukjes, 2 stengels selder, in kleine stukjes, 2 prei, in fijne ringen, 2 uien, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 2 lente-uitjes, in fijne ringen, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 2 el citroensap, 1½ l visbouillon, blokje, 100 ml lichte room, 1 kl maïszetmeel, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Loempiataart in filodeeg van Project Gezond.......

Omdat  ik deze taart voor 2 personen heb gemaakt , heb ik het gerecht qua hoeveelheden gehalveerd en een ovenschotel gebruikt . Hoewel ik best een loempiaatje lust zo af en toe was deze taart toch ook echt een feestje op ons bord .  Niet moeilijk om te maken en heel smaakvol. Ik heb van de groente geproefd en enkele kruiden naar mijn smaak nog  toegevoegd. Bovendien heb ik zo'n 10 minuten voordat de baktijd verstreken was ter decoratie er nog wat sesamzaadjes over gestrooid. https://www.projectgezond.nl/loempiataart/ Het filodeeg om de taart af te dekken mag best  wat "rommelig"ogen.     

INGREDIENTEN

5 vellen filodeeg (125 gr)ontdooid volgens de beschrijving, 400 gr kipfilet in blokjes, 800 gr Oosterse wokgroenten, 100 gr glasnoedels, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 20 ml ketjap manis, 20 ml sojasaus, 2 eieren losgeklopt met peper, zout en chilipeper naar smaak, 45 ml chilisaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Red velvet sandwich koekjes

Ben jij ook fan van Red Velvet? De Red Velvet cake ken je dan waarschijnlijk wel. Maar probeer deze Red Velvet sandwich koekjes ook eens. Ze zien er super leuk uit maar zijn heel makkelijk om te maken. 

INGREDIENTEN

1 x Jumbo mix voor Red Velvet Cupcakes (deze verpakking bevat ook de mix voor icing), 150 g gesmolten boter, 2 el water, 75 g roomboter, 100 g roomkaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Gourmetrecept kabeljauw met een krokant citroen-dille-knoflookkorstje

Dit heerlijke recept voor kabeljauw met een krokant korstje is perfect om te maken tijdens het gourmetten. Je maakt van tevoren een botermengsel marinade. De kabeljauw bak je tijdens het gourmetten op de plaat waarna je de botermarinade toevoegt en de kabeljauw in het pannetje onder de grill zet voor een krokant korstje.

INGREDIENTEN

100 g boter, op kamertemperatuur, 25 g peterselie, 25 g dille, 30 g panko (Japans broodkruim), 1 teentje knoflook, gepeld, ½ citroen, geraspte schil, versgemalen zwarte peper en zout, 8 mootjes kabeljauw à 40 g, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gourmetrecept zalm met wittewijnsaus

Maak je gourmetavond extra feestelijk met dit recept voor zalm met wittewijnsaus. De saus bereid je alvast van tevoren. Tijdens het gourmetten stoof je de zalm gaar in de saus in een gourmetpannetje. Deze combinatie is echt super lekker en ook nog eens makkelijk voor te bereiden.

INGREDIENTEN

100 ml witte wijn, 100 ml visbouillon, van een blokje, 200 ml kookroom, 160 g zalm, zonder vel, peper en zout, naar smaak, 4 tl boter, 4 takjes dille

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gourmetrecept sticky fingers chicken wings

Hmm! Chickenwings zijn altijd lekker en je kunt ze natuurlijk ook heel goed bereiden tijdens het gourmetten. Zorg wel dat de kippenvleugeltjes al gegaard zijn, dan hoef je ze tijdens het gourmetten alleen nog maar op te warmen. Deze Aziatische variant zijn sticky dankzij de marinade van honing, hoisinsaus en zoete sojasaus.

INGREDIENTEN

8 kippenvleugeltjes, 5 el honing, 3 el hoisinsaus, 1 el mosterd, ¼ tl chilivlokken, 4 el zoete sojasaus, bosui, in ringetjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Zalmfilet met een zachtzure citroenkappertjessaus lekker en slank

Zalm kun je op veel manieren klaarmaken, maar dit vonden wij wel heel erg lekker. De citroen en de kappertjes maken de zalm heel erg zacht van smaak. Een lekker stukje zalm als je niet vet wilt eten. (Wij vonden de gebakken aardappeltjes er wel erg lekker bij en dat kan als de zalm al zo mager is). Ik heb het originele recept wel wat aangepast door de zalm niet te grillen maar te bakken.

INGREDIENTEN

1 citroen, 1 kleine rode ui, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels kokend water, 2 afgestreken eetlepels uitgelekte kappertjes, 2 zalmfilets

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

LINGUINE MET POMPOENSAUS EN KRUIDIGE GEHAKTBALLETJES

Breng de herfst in huis met deze originele pasta met een heerlijke pompoensaus en gehaktballetjes die gemaakt worden van het kruidige vlees van braadworsten. Klaar in een half uurtje en een gegarandeerd succesrecept bij het hele gezin! 

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, ½ flespompoen, 1 groentebouillonblokje, 200 g linguine, 20 g pompoenpitten, 2 braadworsten of 500 g gemengd gehakt, 10 g bladpeterselie, 2 el olijfolie, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

RAGOUT MET GEHAKTBALLETJES EN VEEL GROENTEN

Deze ragout is een stoofpotje met gehaktballetjes en zoete aardappel. Daarbij komen lekker veel groentjes, om er een echt vitaminebommetje van te maken, lekker!

INGREDIENTEN

400 g zoete aardappelen, 2 wortelen, 1 ui, 3 stengels selder, 300 g gemengd gehakt, 4 el panko, 1 kl paprikapoeder, ½ blikje tomatenpuree, 1 runderbouillonblokje, 100 g spinazie, 10 g krulpeterselie, 1 el maïszetmeel, 2 el olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

SNELLE, PITTIGE GEHAKTSTOVERIJ

Weinig tijd ? Maak dan deze snelle, lichte versie van chili con carne, maar dan zonder bonen. Serveer met tortilla's en cheddarkaas erover gestrooid. Lekker!

INGREDIENTEN

1 ui, 1 rode paprika, 1 groentebouillonblokje, 250 g americain natuur, 1 kl komijn, ½ kl chilivlokken, 1 blik tomatenblokjes, 20 g cheddarkaas, 10 g koriander, 1 tortilla, 1 limoen, 2 kl arachideolie, 1 kl suiker, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rijst spitskoolpannetje met gehakt champignons en prei

Een heerlijk rijstgerecht, eenvouding en ongecompliceerd, met veel groenten. Als je een keer snel klaar wilt zijn. Ook lekker met een restant koude rijst.  

INGREDIENTEN

175 gram basmatirijst, 2 kruidenbouillontabletten, 300 gram rundergehakt, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpuree, Peper, zout, wat nootmuskaat, 1 eetlepel paprikapoeder mild, 1 middelgrote (rode) ui, gepeld en gesnipperd, 1 prei, wit en lichtgroen, in smalle ringen, 300 gram gesneden spitskool, 100 gram champignons in plakjes, 2 ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in kleine stukjes gesneden, 1 dl kruidenbouillon of groentebouillon van tablet.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

CURRY MET GEHAKTBALLETJES

Makkelijk en super lekkere curry die onevenaarbaar is qua lekkere smaak 

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes :, 500 g rundergehakt, 1 chilipeper, fijngesneden, 2 lente-uitjes, fijngesnipperd, 2 tl gember, geraspt, 2 el broodkruim, 1 ei, losgeklopt, 1 el vissaus, 5 ml olijfolie, 2 el koriander, fijngehakt, 1tl garam masala, , Voor de currysaus :, 1 aubergine, in kleine blokjes, 1 stengel citroengras, grof gesneden, 3 el cashewnoten, geroosterd en grof gehakt, 2 el currypasta, 400 ml kokosmelk, 350 ml vleesbouillon, 1 el citroensap, 1 el bruine suiker, 1 el arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

EEND MET GELE CURRY

Een feestelijk Aziatisch gerecht, met krokante eend in een frisse marinade. Daarbij komen een heleboel groenten, pittige curry en kokosmelk. We laten eerst de eens minstens 1 uur marineren

INGREDIENTEN

1 eend, in grove stukken gesneden ( vraag het aan de poelier), 2 aardappelen, grof gesneden, 1 zoete aardappel, grof gesneden, 2 wortelen, grof gesneden, 6 teentjes knoflook, geperst, 4 stengels citroengras, grof gehakt, 2 el vissaus, 200 ml kokosmelk, 1 kl rietsuiker, 1 el olie, plantaardig, 4 takjes koriander, grof gehakt, 1 el currypoeder, gele, snufje zeezout, Voor de marinade, 2 lente-uitjes, fijngesnipperd, 3 teentjes knoflook, geperst, 2 stengels citroengras, fijngehakt, 2 el vissaus, 1 kl zeezout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Aziatisch
  •  60-120 min.

STOOFPOT VAN PASTINAAK EN DUIF

Pittige stoofpot, die siuper lekker van smaak is 

INGREDIENTEN

4 duivenborstfilets, 4 sneetjes gerookt spek, in blokjes, 2 pastinaken, in blokjes, 4 teentjes knoflook, grof gehakt, 2 uien, fijngesnipperd, 100 ml gevogeltebouillon, 3 klontjes boter, 4 takjes tijm, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerd varkensgebraad met champignonpuree en gestoofde koolrabi

Heerlijke combinatie die smaakt naar meer 

INGREDIENTEN

800 g varkensgebraad, 600 g koolrabi's, 500 g champignons, 3 takjes verse tijm, 1 ui, 1teentje knoflook, 150 g geraspte gruyère, 30 g boter, 1 eidooier, 5 dl melk, 30 g bloem, 3 el olijfolie, 2 blaadjes laurier, nootmuskaat, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Royalistiq's favo maaltijd.... Andijvie stamppot met spekjes en.....

Dit is het favo gerecht van ROYALISTIQ een 21 jarige gamer geboren in Uithoorn. Royalistiq creeërde  zijn doorbraak met het spel Fortnite , waardoor hij moest kiezen tussen zijn HBO-studie Media & Entertainment en You Tube . Hij koos voor het laatste  en zag zijn kanaal binnen 3 maanden supergroot worden. Maar nu zijn recept. Ik hield het geheel vegetarisch met "gerookte vegetarische spekblokjes op sojabasis en vegetarische rookworst " , gewoon om dat eens te willen proeven.Het was heel lekker, want dat zei mijn man al na de eerste hap, maar..... Ik was wel geschrokken  alle extra toevoegingen en hoeveelheid zout en ga een volgende keer toch lekker weer voor de echte vlezige varianten.      Nee, ben niet zo gecharmeerd van de vegetarische "vleesvarianten". Niks mis met vegetarisch eten , maar dan wel op een andere wijze met kaas en noten bijvoorbeeld.  

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, 2 rode uien gesnipperd, 400 gr gesneden andijvie, 250 gr gerookte spekblokjes( of de vega variant ervan), 1 magere rookworst van 275 gram, 25 gr ongezouten roomboter, 1-2 eetlepels Franse mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip op Chinese wijze

Heerlijk gerecht zelf Vega met kip van de vegetarische slager, maar ook heerlijk met garnalen.

INGREDIENTEN

2 kipfilets ( ik gebruik kip van de vegetarische slager), 2 bosjes lente uitjes (16 stuks), 70 gram ongezouten pinda's, 40 gram gember, 2 teentjes Knoflook, Sesamolie en sojasaus, ( ik heb er ramen bij gedaan, chinese pasta of rijst kan natuurlijk ook),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2019
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bokkenpootjes taart

Wil je je gasten verrassen met een heerlijke taart? Het recept voor deze bokkenpootjes taart is perfect! Wanneer je deze taart geproefd hebt, wil je nooit meer anders. De taart is erg makkelijk zelf te maken. Heb je het de dag dat je de taart wil serveren al druk genoeg? Deze taart moet minimaal 4 uur in de koelkast staan en kan dus perfect een dag van te voren gemaakt worden. 

INGREDIENTEN

250 g speculaas, 75 g gesmolten boter, 1 pakje kloppudding vanille, 500 ml slagroom, 200 ml melk, 3 zakjes Klop Fix, 2 pakken bokkenpootjes a 200 g

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-10-2019
  • Wereld
  •  > 120 min.

Pastasalade met tonijn en pesto

Deze pastasalade is heerlijk op ieder moment van de dag, het hele jaar door. Maak de salade als lunch of serveer als bijgerecht bij een diner. 

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn in olijfolie, 400 g penne, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, 85 g rucola, 2 eetl. zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 2 eetl. pesto, 2 eetl. pijnpoompitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met zalm en spinazie

Een heerlijke, gezonde pasta die zo op tafel staat. 

INGREDIENTEN

400 g tagliatelle, 250 ml kookroom, 600 g verse spinazie, 4 zalmfilets, 2 uien, peper en zout, cherrytomaatjes, 2 teentjes knoflook, Olijfolie, Pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tagliatelle met garnalen

Deze pasta is erg snel en makkelijk te maken! Daarnaast is het ook nog eens heerlijk. Als ik de pasta voor mezelf maak, maak ik deze vaak voor 2 dagen.. De pasta kan makkelijk een dag bewaard worden. Zo heb je heerlijk eten voor 2 dagen.  

INGREDIENTEN

160 g tagliatelle, 400 g Italiaanse roerbakgroenten, 125 g verse pesto, 185 g roerbak garnalen knoflook, Olijfolie, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken kan super makkelijk zijn! Als je een staafmixer en een maatbeker in huis hebt is het het simpelst. Deze mayonaise staat zelfs binnen een minuut op tafel.

INGREDIENTEN

1 ei, 1 el citroensap, 1 tl gladde mosterd, 250 ml zonnebloemolie, versgemalen peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2019
  • Wereld
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Makkelijke bearnaisesaus

Bearnaise saus kan een beetje ingewikkeld zijn als je de gastrique zelf maakt. Dit kost namelijk tijd! Ik vervang de gastrique daarom door een azijnmengsel. Dit recept voor zelf gemaakte bearnaisesaus is lekker simpel en makkelijk. 

INGREDIENTEN

50 ml witte wijn azijn, 50 ml dragonazijn, 1 tl honing, 1 laurierblad, 150 g roomboter, 3 eidooiers, 5 g verse dragon, versgemalen peper en zout, sap van een halve citroen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2019
  • Frans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top