Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (392.905) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Supersnelle Tomaten Salsa

Soms zijn de meest simpele dingen het lekkerst, zoals bijvoorbeeld deze supersnelle tomatensalsa. Serveer het bij stokbrood, als dip voor nacho's of op geroosterde bruschetta's. Lekker, fris , caloriearm en gezond. Hou je niet van koriander dan is bladpeterselie een goed alternatief.

INGREDIENTEN

1 flinke bos koriander, 500 gr super rijpe tomaten, 1/2 chilipeper ( optioneel), 1 teen knoflook of meer knoflook geperst, 1 rode ui gesnipperd, peper en zout naar smaak, 1 limoen uitgeperst

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vegetarische Quesadilla

Voor ons beider verjaardag kregen we van onze zoon en dochter en hun wederhelften een avondvullend Mexicaans dinertje als cadeau aangeboden. Dit is het tweede gerechtje van deze fantastische avond. Ik heb er een en ander aan gewijzigd en  omgeflanst naar mijn eigen recept. De 3 variaties vond ik ergens op het internet.

INGREDIENTEN

2 kleine bloemtortilla's mini formaat, 3 kleine bosuitjes fijngesneden, 1 groene Jalapeño peper zonder zaad en zaadlijst klein gesneden, olijfolie, eventueel salsa **, 100 gr geraspte cheddar

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ontbijt Muffins

Daar is dan eindelijk het moment. Ik mag (net als alle andere ouders)met onze zoon iets maken voor het kerst ontbijt voor de peuterspeelzaal. Enorm leuk vind ik, alleen wat zullen we gaan maken? Mijn eerste gedachte is Cupcakes maar als ik naar huis rijdt, bedenk ik me dat dit niet echt als ontbijt kan. Al gauw hebben we Ontbijt muffins bedacht. In het weekend hebben we dit direct geprobeerd en ze waren heerlijk!

INGREDIENTEN

- 6 Plakjes brood naar keuze, - 9 Eieren, - 6 Plakjes ontbijtspek, - Bieslook, - Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Romige Zalmschotel Met Paprika

Heerlijk, deze visschotel. Deze romige zalmschotel met paprika is extra lekker met aardappelen en broccoli erbij. Deze schotel heb ik verleden herfst gemaakt. Helaas was ik vergeten er een foto van te maken. Deze volgt zodra ik het recept nogmaals heb gemaakt.

INGREDIENTEN

600 gr zalmfilet, 1 rode paprika in ringen, 200 ml crème fraîche, 1 teen knoflook, 100 `gr geraspte belegen kaas, 2 èl basilicum fijn gehakt, 1 el mosterd, ovenschaal ingevet

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kaasbroodjes

Kaasbroodjes op 2 manieren

INGREDIENTEN

Versie 1:, Snijdt repen van een blikje croissantdeeg van ongeveer 2 cm breed. Besmeer met een mengsel van gesmolten roomboter, op smaak gebracht met paprikapoeder, tijm en oregano. Verdeel hier wat geraspte kaas over en rol de repen in de lengterichting op. Zet de rolletjes rechtop op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Red velvet whoopies

Deze red velvet whoopies (ook wel moon pies genoemd) zijn een Amerikaanse versie van de Franse macaron. De red velvet whoopies zijn smeuïge cakejes met een lekkere cream cheese frosting die 100% goedgekeurd werden door familie en vrienden!

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 15 gr ongezoete cacao poeder, 1 tl baking soda, ½ tl zout, 115 gr ongezouten boter (kamer temperatuur), 200 gr bruine basterd suiker, 1 ei (L), 160 ml karnemelk, 2 tl vanille extract, Rode kleur pasta, , Cream Cheese vulling:, 170 gr cream cheese (stevig), 60 gr ongezouten boter op kamertempratuur, 180 gr poedersuiker, ½ tl vanille extract

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Easy bananencake

Heb je een paar rijpe bananen liggen? Maak deze easy bananencake! Binnen 45 minuten staat er een heerlijke (gezonde) cake op tafel! Met dit basisrecept kun je alle kanten op: voeg noten toe voor een lekkere bite of gebruik amandelmeel voor een glutenvrije versie. 

INGREDIENTEN

4 rijpe bananen, 4 eieren, 200 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 2 el honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Perkedèl Pan.

Dit lijkt me eens iets anders uit de oven. gemakkelijk. Helemaal voor te bereiden.In de oven schuiven en dan alleen nog even de boontjes en de rijst verzorgen.

INGREDIENTEN

2 kleine aardappels, 2 kleine uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnipperd, 400 gram mager rundergehakt, nootmuskaat naar smaak, 2 eetlepels ketjap manis, 6 kruidnagels, ,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

AARDAPPELSCHIJFJES BOULANGÈRE UIT DE OVEN

Dit is een heel oud Frans recept, dat de vrouwen voorbereiden en in een ovenschotel klaarmaakten, voordat ze naar hun werk gingen. De schotel werd afgegeven bij de plaatselijke bakker en aldaar in de oven gezet en weer opgehaald als de vrouwen van hun werk naar huis gingen. Dit..., omdat ze zelf niet in het bezit waren van een eigen oven. Daar komt ook de naam vandaan. Aardappeltjes boulangère ( van de bakker)  

INGREDIENTEN

1000 gr geschilde vastkokende aardappelen in dunne plakken, 3 middelgrote uien in smalle ringen, 300 ml kippenbouillon van tablet, 3 teen knoflook in dunne plakjes, 25 gr roomboter in blokjes gesneden, 1 el olijfolie, 3 tl tijm, peper en zout uit de molen naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Varkenshaasjes met Brie, Honing en Katenspek

Ik maakte dit haasje voor onze zoon, die een weekend alleen thuis was en bij ons kwam eten. Hij heeft gesmuld en wij ook. Ik serveerde hier een salade bij en aardappeltjes Boulangère.

INGREDIENTEN

4 varkenshaasjes van ca 150 gram, vloeibare honing, 1 stuk brie in plakjes, 12 dunne plakjes katenspek, olie en klontje boter, peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Schuddebuik-rotsjes...

Eigenlijk is dit te simpel om een recept te noemen. Geen pindarotsjes, die we allemaal wel kennen, maar een Sinterklaas achtige variant. Aangezien kleindochter inmiddels al weer 5 hier was, hebben we dit samen met veel plezier gemaakt.

INGREDIENTEN

100 gr pure/witte of melkchocolade, 2-3 handjes schuddebuikjes, versieringen zoals mini smarties, pareltjes enz

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Andijviestamppot met appel en honingcashews

Met stamppotten kan je eindeloos variëren. Probeer dit recept voor andijviestamppot met appel en honingcashews bijvoorbeeld. Een heerlijke combinatie die je binnen 20 minuten op tafel zet. Perfect voor op een koude doordeweekse avond. 

INGREDIENTEN

1600 g kruimige aardappelen, 100 g ongezouten cashewnoten, 1 el vloeibare honing, 0,5 tl (zee)zout, 50 g roomboter, 2 uien, 2 frisse handappels (bijv. elstar), 400 g fijngesneden andijvie, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gegratineerde nachoschotel met gehakt

Zin in Mexicaans eten? Probeer deze gegratineerde nachoschotel met gehakt! Een heerlijk ovengerecht met rundergehakt, chilibonen, maïskorrels, nachochips en extra veel kaas. Lekker om te serveren met een salsadip, zure room en guacamole. 

INGREDIENTEN

1 zakje Santa Maria original taco seasoning mix, 2 el olie, 500 g rundergehakt, 100 ml water, 400 g chilibonen in tomatensaus, 300 g maïskorrels, 200 g nachochips, 175 g geraspte jonge kaas, 1 snufje peper, 250 g Santa Maria dip guacamole style, 125 g zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bonte groentepizza met Italiaanse ham

Deze bonte groentepizza met Italiaanse ham, mozzarella en basilicum maak je snel en makkelijk klaar. Een goed belegde pizza door de vele groenten. Voor een vegetarische variant kan je in plaats van de ham extra mozzarella toevoegen. 

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg met potje tomatensaus, 1 rode paprika, 1 courgette, 2 bosuitjes, 250 g cherrytomaatjes, 1 bol mozzarella ( à 125 g), 1 tl gedroogde oregano, 100 g Italiaanse rauwe ham, 2 el basilicumblaadjes, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Walnotenquiche met broccoli, spekjes en kaasfondue

Op zoek naar een lekker quiche gerecht? Probeer deze walnotenquiche met broccoli, spekjes en kaasfondue. De walnoten en Emmi Fondü kaas zijn een perfecte combinatie. De geroosterde walnoten zorgen voor een nootachtige smaak en de Emmi Fondü kaas maakt de quiche zacht en romig. Zet de quiche op tafel bij een bruch of serveer als hoofdgerecht. Je kunt de quiche zelfs invriezen voor een later moment. 

INGREDIENTEN

1 rol kant en klaar hartig taartdeeg, 150 g gerookte spekreepjes, 200 g broccoli, gewassen en in roosjes, 50 g walnoten, 3 eieren, 200 g Emmi fondü, Versgemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Thaise gebakken rijst met gamba's (Khao Pad Kung)

Deze Khao Pad Kung/Goong is een authentiek Thais recept voor gebakken rijst met gamba. Kung of goong betekend garnaal in het Thais. De gebakken rijst is super snel klaar. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse avond! En de half volkoren toverrijst maakt dit gerecht extra gezond door de extra vezels. 

INGREDIENTEN

300 g Lassie Half Volkoren Toverrijst, 2 el soja saus, 2 el oestersaus, 2 el vissaus, 2 limoentjes, 1 el wokolie, 250 g gamba's (gepeld), 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 1 rode peper, in ringen gesneden, 200 g bimi of groene aspergetips, schoon gemaakt en in grote stukken gesneden, 2 tomaten, in blokjes gesneden, 2 eieren, 2 bosuitjes, in ringen gesneden, Koriander ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Verse pizza met tomaatjes, parmaham en spinaziepesto

Verse pizza met tomaatjes, parmaham en spinaziepesto is eenvoudig om zelf te maken. Extra lekker door de pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Laat voor een pizza zonder vlees de parmaham weg en schaaf er extra veel Parmezaanse kaas over.

INGREDIENTEN

2 verse pizzabodems met tomatensaus, 3 bollen mozzarella (à 125 g), 250 g cherrytomaatjes, 125 g gewassen spinazie, 1 teen knoflook, 1 el pijnboompitten, 6 el olijfolie extra vierge, 75 g Parmezaanse kaas, 70 g parmaham, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde champignons met kaasfondue en groene kruiden

Gevulde champignons met kaasfondue en groene kruiden zijn heerlijk als bijgerecht, tapasgerecht of op de borrelplank. Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. De Emmi Fondü kaas zorgt voor de lekkerste cheesy borrelhapjes waar je niet vanaf kunt blijven.

INGREDIENTEN

800 g champignons, schoon gemaakt, 1 pak Emmi fondü, 10 g verse peterselie, fijn gesneden, 5 g verse tijm, van de takjes afgeritst, 1 knoflookteen, fijn gesneden

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse aspergetaart met mozzarella

Deze Italiaanse aspergetaart met mozzarella, kerrie en verschillende soorten pitten is heerlijk met een frisse voorjaarssalade. Dit ovengerecht ziet er prachtig uit, erg leuk om te serveren als je bijvoorbeeld gasten over de vloer hebt.

INGREDIENTEN

1 rol hartigetaartdeeg (uit de koeling, 400 g), 450 g groene asperges, 3 eieren, 1 tl kerrie, 2 bollen mozzarella (à 125 g), 2 el pittenmix (zakje 30 g), 1 snufje zout, 50 ml water, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ma­dras­boe­ren­kool met cham­pig­nons

De oer-Hollandse boerenkool gaat op reis naar India.

INGREDIENTEN

1¼ kg koelverse stamppotaardappelen, 400 g boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper, 250 g kastanjechampignons, 2 tenen knoflook, 2 el zonnebloemolie, 2 bosuien, 3 el sojasaus, 4 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Geroosterde bloemkool uit de oven met kaasfondue

Hou je van de traditionele gekookte bloemkool met kaassaus? Probeer eens de moderne versie: geroosterde bloemkool uit de oven met kaasfondue. Deze geroosterde bloemkool is knapperig, heerlijk van smaak en zet je binnen 30 minuten op tafel. En de Emmi Fondü kaas maakt het gerecht helemaal af!

INGREDIENTEN

3 hele bloemkolen, 3 el ras el hanout, versgemalen peper en zout, 2 el olijfolie, 1 pak Emmi fondü kaas, 10 g verse peterselie, fijn gesneden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Romige ratatouille met stokbrood

Romige ratatouille uit de oven is heerlijk om te serveren met stokbrood. Een makkelijk gerect met superveel groenten, ideaal voor op een doordeweekse avond. Ook lekker om met rijst te eten. 

INGREDIENTEN

90 g Paturain knoflook en fijne kruiden (kuipje), 3 el olijfolie, 1 courgette, 1 aubergine, 2 rode paprika's, 3 uien, 6 tomaten, 1 teen knoflook, 3 takjes tijm, 2 eieren, 50 ml melk, 1 stokbrood, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stevige preisoep met gerookte zalm

Stevige preisoep met gerookte zalm is een heerlijk soepje voor bij de lunch of brunch, maar ook heel geschikt als voor- of hoofdgerecht. Heb je weinig tijd? In de koeling vind je gewassen en gesneden prei. 

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 2 uien, 700 g prei, 2 grote kruimige aardappelen (400 g), 2 visbouillonblokjes, 50 g gerookte zalm, 2 el peterselie, 1,5 l water, 1 snufje peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Wereld
  •  20-30 min.

Archiducsaus

Archiducsaus zoals ze moet zijn ! Lekker bij vlees, vis, wild, gevogelte of orloffgebraad.

INGREDIENTEN

500 g champignons, 1/2 citroen (alleen het sap), 1 sjalot, 4 dl lichte room, 1 eetl. boter, 2 eetl. cognac (witte porto, calvados of whisky), peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Frans
  •  20-30 min.

Cannelloni van tonijn en spinazie

Makkelijk te bereiden en super lekker 

INGREDIENTEN

300 g bladspinazie (diepvries), 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 250 g ricotta, 70 g geraspte gruyère, 16 cannelloni, 690 g tomatenstukjes met groenten (bokaal), 190 g tonijn in eigen nat (blik), 1 eetl. olijfolie, 1 koffiel. oregano, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Pasta Marinara

Pittige Italiaanse pasta met zeevruchten

INGREDIENTEN

500 g voorgekookte zeevruchtencocktail (diepvries), 200 g paprikareepjes (diepvries), 150 g champignons, 1 teentje knoflook, 1 sjalot, 50 g geraspte gruyère (of parmezaan), 500 g linguine, 690 g tomatenvlees met groenten (bokaal), 100 g rode pesto, 70 g tomatenpuree, 5 eetl. olijfolie, 0.5 koffiel. paprikapoeder, 1 mespunt cayennepeper, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Slanke Tomatensalsa

Dit hapje maak ik geregeld. Het is zo klaar, lekker en bevat weinig calorische waarde. Het is heerlijk om  op te dippen met nacho's, of als extra vulling in een wrap of op een broodje.

INGREDIENTEN

3 smaakvolle tomaten, 2 teen knoflook, 1/2 limoen, 1 flinke sjalot, snufje zout, 1 draaitje aan de pepermolen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Kalinti

Kalinti of karan  is een Vlaai- of quiche-achtige gerecht gemaakt van kikkererwtenmeel en eieren dat in punten warm geserveerd is .

INGREDIENTEN

4 eieren, 300 g droge kikkererwten, 1.2 dl zonnebloemolie (+ 1 eetl.), 1.5 koffiel. zout, komijnpoeder (facultatief), gerookt zoet paprikapoeder (facultatief), cayennepeper (facultatief)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2019
  • Arabisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Ovenschotel met gehakt en spruitjes

Dit recept kwam ik tegen bij www.lekkerensimpel.com. Heb het zelf gemaakt en wat kleine dingen toegevoegd die ik zelf lekker vond. Gewoon om eens een andere ovenschotel te maken, en je kunt ook andere groenten gebruiken

INGREDIENTEN

600 gr. rundergehakt, 2 tenen knoflook, 2 uien, 1 gele puntpaprika, 750 gr. spruiten (liefst verse), 700 gr. voorgekookte aardappelschijfjes, geraspte kaas (gratineerkaas bijv.), peper en zout, Olijfolie, gehaktkruiden, kerry, italiaanse kruiden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Garnalen met mango amuse

Amuse van KB bij Inge

INGREDIENTEN

1 mango, 8 grote garnalen, 2 el sweet chilisaus, Scheutje sinaasappelsap, Bosje verse koriander, Sap van 1 limoen, Snufje paprikapoeder pikant, Zout, Peper

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Wereld Amuse
  •  20-30 min.

Stoofpotje met KALKOEN

Dit lijkt me nu eens iets heel anders Een stoofpotje met veel groente en met kalkoen. En..... het hoeft veel  minder lang te sudderen.

INGREDIENTEN

750 gr kalkoen (in dobbelstenen), 300 gr bleekselderij in boogjes, 300 gr winterpeen in plakjes, 1 ui grof gesnipperd, 2 el tomatenpuree, 400 ml kippenbouillon van blok ( maggi minder zout), 100 ml rode wijn, 4 el olie, 1 takje verse rozemarijn, zwarte peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Witte chocolade Oreo cheesecake van Miljuschka

Recept van Miljuschka

INGREDIENTEN

300 gram Oreo's, 80 gram boter, gesmolten, 300 ml slagroom, 200 gram suiker, 12 blaadjes gelatine, geweekt in koud water, 200 gram witte chocolade, 200 gram pure chocolade, 400 gram roomkaas, 1 eetlepel plantaardige olie, 8 Oreo's White Choc, Witte chocoladevlokken,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Europees
  •  > 120 min.

Oreo Cheesecake van Miljuschka

Nog een lekker recept van Miljuschka

INGREDIENTEN

Chocolate chip cookie, 140 gram bloem, 1/2 theelepel bakingsoda, 75 gram suiker, 100 gram roomboter op kamertemperatuur, 1 theelepel zout, 1 theelepel vanille-extract (optioneel, ik gebruikte het zelf niet), 1 ei, 200 gram pure chocolate chips, , Brownie, 15 gram cacao, 75 gr kokend water, 30 gram pure chocolade, 30 gram boter, 70 gram zonnebloemolie, 1 ei, 1 eidooier, 1 theelepel vanille-extract (optioneel, ik gebruikte het zelf niet), 250 gram suiker, 125 gram bloem, 1 theelepel zout, , Cheesecake, 800 gram roomkaas op kamertemperatuur, 125 gram suiker, 2 eieren, 40 Oreo koekjes, , Roomtoefen, 200 gram roomkaas op kamertemperatuur, 100 gram poedersuiker, 25 gram gesmolten boter, 1 theelepel vanille-extract (optioneel, ik gebruikte het zelf niet)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Europees
  •  > 120 min.

Salted caramel cheesecake van Miljuschka

Nog een lekkere cheesecake van Miljuschka

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 100 gram blank amandelschaafsel, 2 el suiker, 1 el gesmolten boter, Snuf zout, Extra: springvorm Ø 24 cm, , Voor de vulling:, 675 gram roomkaas, 425 ml gecondenseerde melk, 1 ei, 5 eidooiers, ½ vanillestokje (of vanille-extract), , Voor de salted caramel:, 2 el water, ½ tl zout, 225 gram suiker, 175 ml slagroom, Extra: kwastje en water, , Voor de garnering:, 100 gram geroosterd amandelschaafsel, Maldon zeezout (flakes)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Europees
  •  > 120 min.

De ultieme cheesecake van Miljuschka

Een lekkere cheesecake van Miljuschka

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de bodem:, 100g zachte boter, 100g suiker, 1 ei, 125g bloem, snuf zout, , Voor de vulling:, 900g roomkaas, 250g suiker, 5 eieren + 1 eidooier, 50ml slagroom, 1el maïzena, 1tl vanille-extract, rasp van 1 limoen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Europees
  •  > 120 min.

Limoen cheesecake van Miljuschka

Limoen cheesecake recept omdat het national usa cheesecake day is en ik dat niet ongemerkt voorbij kan laten gaan. Een oud en vertrouwd recept uit mijn koker die de zomer goed kan verdrage

INGREDIENTEN

250 gram biscuits, 175 gram witte chocolade, 800 gram roomkaas op kamertemperatuur, 230 gram suiker, 100 ml gecondenseerde melk, 350 ml slagroom, sap en rasp van 2 limoenen, 5 eieren, 2 eidooiers

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Europees
  •  > 120 min.

Gevulde Ossenstaartsoep

Dit recept heb ik van mijn schoonvader gekregen en is erg lekker.

INGREDIENTEN

1 pakje spekjes van 125 gram, 2 preien, 1 kg ossenstaart in moten te vinden bij de echte slager, 3 runderbouillonblokjes, 1 blik gepelde tomaten, peper, 1 knoflookteen, Pakje honig Basis voor engelse ossenstaartsoep

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Europees
  •  > 120 min.

Romige Preipasta Met Gerookte Makreel

Prei en makreel een verbluffende lekkere en gezonde combinatie. Gezond door de goede vetten. Prei is nu volop in het seizoen en daar ga ik dit recept mee doen!!

INGREDIENTEN

400 gr penne, of pasta naar keuze, 1 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 2 teen knoflook fijn gehakt, 600 g prei in ringen, 200 gr crème fraîche ( of demi crème fraîche), 100 ml droge witte wijn, 300- 400 gr gerookte makreel filet, 2 tl gedroogde oregano, 1 bouillonblok naar keuze ( minder zout van Maggi), versgemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Shoarma Kruidenmix

Zelfgemaakte kruidenmixen zijn veel lekkerder. En vooral minder zout dan de kant-en-klare mixen.

INGREDIENTEN

1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemalen korinander, ½ tl gemalen all-spice, ½ tl kurkuma, ½ tl gemalen kruidnagel, 1½ tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl zwarte peper, ½ kaneelpoeder, 1 tl gember, 1 tl chilipoeder (gewone), 1 tl zeezout (keukenzout ½ tl), ¼ tl nootmuskaat, ¾ tl gemalen venkelzaad

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Bananenauto's in de keuken van oma!!

Plezier in de keuken van oma met het maken van deze fruitige auto's. De mooiste mocht alleen op de foto. Ook weer een simpel iets om met kinderen of kleinkinderen gezellig in de keuken bezig te zijn ....en een manier om ze ongemerk lekker fruit te laten "snoepen"

INGREDIENTEN

8 bananen, 30 kleine aardbeien, kleine cocktail prikkers, wat bosbesjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top