Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

We kunnen het recept helaas niet meer voor je vinden.

recepten (392.138) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Heerlijke Champignonsoep o.b.v. Bier en Mosterd

De basis van het recept is een champignonsoep o.b.v. roux naar recept van mijn schoonmoeder. De smaak mocht van mij meer bij najaar/winter passen en wat meer van het smaakspectrum bekleden.  Door de champignonstelen mee te fruiten krijg je een betere chapignonsmaak. Het bier geeft een fijne bijsmaak. En de mosterd zorgt voor extra hartigheid.  

INGREDIENTEN

* 400 gram grote champignons, €* 5 dl runderbouillon, €* 4-5 dl (half)volle melk, €* 2 uien, €* 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie, €* 40 gram boter (evt. een deel vervangen door olijfolie), €* 40 gram bloem, €* 1 half flesje bier€, * 2 teentjes knoflook, * 2 eetlepels mosterd, €* witte peper, * zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Smullen uit eigen inmaak.....deel 2 Zoetzure courgette met ui.

Ik hou gewoon van alle tafel zoetzuur.( Kan zó een potje leegsmikkelen bij een boterham)

INGREDIENTEN

450 gr courgette gewassen, 150 gr ui, 20 gr zout, 150 gr suiker, 1 1/2 tl mosterdzaadjes, 1 laurierblad, 1 tl koenjit ( kurkurma), 200 ml natuurazijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met pompoen uit de oven

Alweer een recept waarvan je gaat watertanden! Helaas heb ik niet doorgekregen op hoeveel graden de oven moet en hoe lang het in de oven moet. Dus als iemand dat weet uit te vinden en door wil geven ben ik helemaal gelukkig, en met mij vele anderen die misschien geen ster in de keuken zijn maar wel lekker willen eten.

INGREDIENTEN

*Pompoen, in stukjes, *Spekjes, Glutenvrije pasta, *Tomaat, in blokjes, Oude kaas, geraspt, Boter (om in te vetten),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Spicy corn bread

Dit recept gaat al bij 25 jaar mee.  Lekker warm uit de oven met roomboter of bij chili con carne. 

INGREDIENTEN

- 140 gram polenta, - 40 gram zelfrijzend bakmeel, - 1 klein ei, - 75 ml volle melk, - 200 gram volle Griekse yoghurt, - 1 rode peper, ontpit, - 1 eetlepel groene olijven, - 1 eetlepel zwarte olijven, - 5 semi- gedroogde tomaten, - 1 handje verse basilicum, - 50 gram oude kaas, geraspt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pastinaakstamppot met zoete aardappel

Een heerlijke stamppot die geschikt is voor de introductie van mannitol of als je zeker weet dat je tegen mannitol kan. De zoete aardappel bevat namelijk vanaf 112 gram een hoge hoeveelheid mannitol. Eet dit dus beslist niet in de eliminatiefase!

INGREDIENTEN

Aardappel, *Zoete aardappel, Pastinaak, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sperziebonenschotel met Oosters gehakt en aardappelpuree zonder kaas

Sperziebonen beetje anders. Lekker pittig door het gekruide gehakt. Echt een lekkere maaltijd die je goed kunt voorbereiden.

INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappels, 250 gram sperziebonen, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 2 eetlepels zonnebloemolie, 150 gram rundergehakt, peper en zout, 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel kerriepoeder, 2 tl sambal badjak ( of meer naar smaak), 2 el ketjap manis (zoete ketjap), 20 gram roomboter, plm. 150 ml warme melk,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Pastinaakstamppot basis

Hier een basisstamppot met pastinaak. 

INGREDIENTEN

Aardappel, Pastinaak, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pastinaakstamppot met wortel

Een heerlijke stamppot met de koude dagen. En beter nog, volledig fodmapvrij! Dat wordt genieten!!

INGREDIENTEN

Aardappel, Pastinaak, Wortel, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paddenstoelen in soja-botersaus met polenta

Italiaans comfortfood met een twist. 

INGREDIENTEN

POLENTA, , 250 ml volle melk, , 500 ml water, , zout naar smaak, , 120 g polenta, , 25 g ongezouten boter, , 1 eetlepel Parmesan, , , , PADDENSTOELEN, , 15 g gedroogde paddenstoelen, , 50 g (20 + 30 g) koude ongezouten boter in blokjes, , 1 teentje knoflook, geperst, , 200 gram gesneden gemengde paddenstoelen, , 1 theelepel verse tijmblaadjes, , 1 eetlepel zoute sojasaus, , 1 eetlepel slagroom (35%), , extra-virgine olijfolie, , gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Galiameloen met ham

Heerlijk fris tussendoortje voor in de zomer.

INGREDIENTEN

*Galiameloen, *Parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gevulde tomaten

Dit recept gevonden op de site van buikfijn.com. Op deze site mijn eigen opmerkingen erbij gezet i.v.m. met fodmap om het wat duidelijker te maken qua ingrediënten.

INGREDIENTEN

*4 tomaten, *4 plakken zoute ham, 2 eetlepels lactosevrije kookroom, 3 eieren, 1 theelepel paprikapoeder, Zwarte peper, Vers kruid naar keuze, bijv. basilicum, Evt. geraspte kaas,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde eieren

Een supermakkelijk hapje, en zo lekker!

INGREDIENTEN

Eieren, gekookt, *Mayonaise, Kerriepoeder, Peper, Zout, Bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pannenkoek van rijstebloem en boekweitbloem

Weer een goed geschikt recept om even snel een pannenkoek te maken. Natuurlijk kies je nog lekker beleg, want een kale pannenkoek is maar niks.

INGREDIENTEN

Half kopje rijstebloem, Half kopje boekweitbloem, 2 eetlepels suiker, Halve theelepel zout, 2 theelepels bakpoeder, 1 geklopt ei, 1 kopje lactosevrije melk, Margarine,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Bananenpannenkoekjes

Een makkelijk en snel recept met maar weinig ingrediënten. Bakt bij mij soms wat moeilijk waardoor het meer roerei/banaan wordt, dus goede baktip is welkom. Ik heb het mengsel ook wel eens in een mok gedaan en dan in de magnetron. Zorg wel dat je mok magnetronbestendig is.

INGREDIENTEN

1 grote banaan, 2 eieren, Poedersuiker,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pannenkoeken

Heerlijke pannenkoeken vanuit het gewone kookboek. Ik heb de ingrediënten aangepast zodat het geschikt is in de eliminatiefase. Zelf gebruikte ik vaak boekweitmeel, dit geeft een wat dikker beslag, wat je kan oplossen met wat extra melk of een extra ei. Kan je tegen speltmeel (bevat fructanen, maar gaat bij veel mensen beter dan tarwe) dan is dat ook erg lekker. Dit kan dus in de herintroductie of als je je triggers al weet.

INGREDIENTEN

4,5 dl lactosevrije melk, 250 gram glutenvrij meel, Zakje bakpoeder, (snufje zout), 2 eieren, Olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pannenkoeken met aardbeien

Het recept is voor 6-8 pannenkoeken en voor 3 tot 4 personen.

INGREDIENTEN

Beslag:, 125 gram glutenvrij meel, 2 eieren, 3 dl lactosevrije melk, 1 eetlepel suiker, 30 gram gesmolten boter, Zout, , Vulling:, 300 gram aardbeien, 300 gram lactosevrije vette kaas (lactosevrije kwark), 30 gram suiker, 1 theelepel citroensap, 2 eetlepel poedersuiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Borrelbrood Kaas

Dit borrelbrood was een onderdeel van een verjaardagsbuffet. In een mum van tijd foetsie....

INGREDIENTEN

2 blikjes Petits Pains White, 1 teen knoflook geperst, 150 gr geraspte kaas, 30 gr Parmezaanse kaas geraspt, 1 eitje, 5 gr gesnipperde basilicum, 5 gr gesnipperde platte peterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn lekkerste Gratin Dauphinois zonder kaas ruim tevoren voorbereiden

Bij de hertenbiefstuk die we afgelopen vrijdag aten wilde ik een aardappelgerecht dat tevoren kon worden voorbereid. Ik vind het niet leuk om lang in de keuken te staan als we gasten hebben. Ik heb al vaker gratin dauphinois gemaakt, maar alsje de schaal al eerder klaarmaakte  voordat het in de oven verkleurde de bovenste laag aardappels. Door de ardappels tevoren de koken in het roommengsel kun je de schaal al een dag tevoren voorbereiden en ongeveer een uur voordat het op tafelmoet komen in de oven zetten. Heerlijk toch voor je kerstdiner? Mijn recept is een combinatie van verschillende bestaande recepten.

INGREDIENTEN

Boter, 800 gram aardappelen beetje kruimig kokende bijv. Frieslanders of bintjes, 2 dl slagroom, 2 dl halfvolle melk, 2 teentjes knoflook,gepeld en gesnipperd, 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd, 2 theelepels gedroogde tijm, gemalen nootmuskaat naar smaak, zout, peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn lekkerste Gratin Dauphinois zonder kaas ruim tevoren voorbereiden

Bij de hertenbiefstuk die we afgelopen vrijdag aten wilde ik een aardappelgerecht dat tevoren kon worden voorbereid. Ik vind het niet leuk om lang in de keuken te staan als we gasten hebben. Ik heb al vaker gratin dauphinois gemaakt, maar alsje de schaal al eerder klaarmaakte  voordat het in de oven verkleurde de bovenste laag aardappels. Door de ardappels tevoren de koken in het roommengsel kun je de schaal al een dag tevoren voorbereiden en ongeveer een uur voordat het op tafelmoet komen in de oven zetten. Heerlijk toch voor je kerstdiner? Mijn recept is een combinatie van verschillende bestaande recepten.

INGREDIENTEN

- boter, - 800 gram aardappelen beetje kruimig kokende bijv. Frieslanders of bintjes, €" 2 dl slagroom, €" 2 dl halfvolle melk, €" 2 teentjesknoflook,gepeld en gesnipperd, €" 1 sjalotje,gepeld en gesnipperd, €" 2 theelepels gedroogde tijm, €" gemalen nootmuskaat naar smaak, €" zout, peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Smullen uit eigen inmaak..... deel 1 Komkommer met ui.

Ik experimenteer graag met maken van  tafelzuur. Lekker bij van alles, maar zeker bij pittige gerechten.

INGREDIENTEN

1 hele komkommer, 1 flinke ui, 3 el suiker of iets meer naar wens, 1/2 tl zout, 2 dl heet water, 2 1/2 dl witte azijn,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aperitiefhapje met komkommer en gerookte forelfiletmousse.

Ik zag dit hapje op de site van Caroline Brouwer. Heb het al enkele malen gemaakt. Door de komkommer een lichte en frisse toets.

INGREDIENTEN

1 komkommer half om half geschild ( zie foto), gedroogde kerstomaatjes op olie, 4 flinke el roomkaas ( Mon Chou of Philadelphia, 1 gerookte forelfilet, peper en citroensap naar smaak, tuinkers bieslook of bladpeterselie ter garnering,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Italiaanse paprika stoofschotel

Op mijn huwelijk ontving ik het GROTE LETTER KOOKBOEK.  Dit is het eerste gerecht, dat ik er destijds uit maakte. Lees verder bij de bereiding.

INGREDIENTEN

2 rode paprika zonder zaad en lijsten in reepjes, 3/4 komkommer in lengte in vieren, zonder zaadjes en in boogjes, 6 tomaten ontveld en in stukjes gesneden, 2 tl tijmpoeder, 2-3 teen knoflook geperst, 1 el olijfolie, 200-250 gr kipfilet, 1 blok kippenbouillon, vers gemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoen broccoli soep

Onverwacht lekker en zo gemakkelijk. In plaats van gewone room gebruik in haverroom bv van Oatly

INGREDIENTEN

2 broccoli's, 800 gram pompoen, 3 liter water, 5 groentebouillonblokjes, (haver)room, verse peper, zout naar smaak, Scheut olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

chineze pindasaus

Sojavrij melkvrij, lekker voor bij chineze gerechten

INGREDIENTEN

350 gram smeuiïge pindakaas, 1 knoflook, 1 ui, tamarind pasta (klein beetje), 25 gram bakgember, zout, azijn (scheutje), tomatenpuree/ketchup 30 gram/scheutje ketchup, appelmoes 150 gram, sambal, kokosmelk 100 ml, 5 spice kruiden, stroop

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Snelle Currysoep

Ik wat groenten in mijn koelkast liggen & die gebruikte ik om deze héérlijke snelle soep te maken! Lekker met zelfgemaakt zuurdesembrood! Je vindt mijn recept ook hier op mijn blog : https://sophiesfoodiefiles2.blogspot.com/2018/11/snelle-curry-soep.html

INGREDIENTEN

1 courgette, in ringen gesneden & elke ring in 4, 1/4 witte kool, in strips, 1/2 geschilde aardappel, in stukjes, 1/2 dikke prei, wit & groen gedeelte, 1 opgehoopte eetlepel madras curry, zwarte peper, 1 eetlepel vegan glutenvrij bouillon poeder, 1200 ml gekookt water, 1 eetlepel olie van eerste persing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gerookte zalm terrine simpel en snel

Een terrine in 30 minuten zonder gedoe met gelatine en andere frutsels, gewoon lekker, en je hoeft er zeker geen keukenprins voor te zijn , iedereen kan dit

INGREDIENTEN

80 gr. Boursin ( de normale), 200 ml. Crème fraiche, 2 el verse dille, 1 el mierikswortel pasta, 500 gr. + gerookte zalm, 1 komkommer geschild in dunne reepjes ( laat goed uitlekken op keukenpapier ), Zout 3n peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Engels Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Supersnelle mayonaise met de staafmixer

Lekker hoor, even zelf mayonaise maken met een heel ei. Het is zo makkelijk en smaakvol, laat die pot maar in de winkel staan. In dit recept is ook ansjovis toegevoegd, omdat hij bij een caesarsalade werd gebruikt. Als je deze weglaat, is je mayo weer gewoon! 

INGREDIENTEN

250 ml zonnebloemolie, 1 ei, 1 el azijn (natuur, wijn, wat je hebt staan), 4 druppels worchestershire saus, 1 el fijne mosterd, Peper en zout naar smaak, 2 ansjovisfilets

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met zoete aardappel, kokos en gewokte groenten

Ik was boodschappen doen bij de Plus en vond een zak stamppotgroenten, met groene kool, wortel, bosui en pompoen. Heerlijk! Het werd al snel een stamppot-anders, zo gaat dat in mijn boodschappentas...  de kids hadden kokosnoten meegenomen, hiervan heb ik zelf kokosmelk gemaakt en kokosrasp, welke ook perfect in deze ovenschotel passen. Heb je geen zin of tijd om dat zelf te doen, dan volstaan blikjes en zakjes natuurlijk ook. Het frisse van de cotroen geeft dit ietwat zware gerecht een leuke twist. Allevier de kids hebben ervan gesmuld! 

INGREDIENTEN

500g zoete aardappel, in blokjes, 500g stamppotaardappel in blokjes, 400g (1 zak) stamppotgroenten van Plus (mix van wortel, bosui, pompoen en groene kool), 200 ml kokosmelk, 50g kokosrasp, 1 citroen, schil geraspt en een halve uitgeperst, 6 varkenssaucijsjes, vel verwijderd, Boter, olie om in te bakken, Geraspte kaas voor erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De ultieme borrelplank

De ultieme borrelplank is makkelijk zelf te maken. Je begint er de avond feestelijk mee en er zit voor iedereen iets lekkers tussen. Met mijn recept voor de ultieme borrelplank geef ik je een idee hoe je hem samen kan stellen. Schenk de wijn maar alvast in, deze heerlijke plank heb je in no time op tafel staan! 

INGREDIENTEN

Soma haverkorn meergranenbrood, 3 el Frutesse appelstroop, Jong belegen kaas, 150 g Manchego kaas, 5 verse vijgen, 150 g Parma ham, 3 el Frutesse appelstroop, 1 camembert, 1 blauwe kaas, 75 g Mortadella, 1 salami, in plakjes gesneden, 1 fuet, in plakjes gesneden, Soma krentenbrood, Takje druiven, Handje groene olijven, Handje walnoten, Handje frambozen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Balkenbrij (aangepast aan de huidige tijd)

Vanuit het recept dat ik van mijn ouders heb gekregen, heb ik dit recept aangepast aan de huidige tijd. Het slachtafval, vetspek en rommelkruid zijn vervangen door speklappen en een mengsel van kruiden die wat makkelijker te verkrijgen zijn.

INGREDIENTEN

Ingrediënt Hoeveelheid, Water 3 Liter , Runderbouillon 4 blokjes , Speklappen 400 Gram, In kleine blokjes., Gemalen Zwarte peper 1 Theelepel, Gemalen Piment 1 Theelepel, Gemalen Anijs 1 Theelepel, Gemalen Nootmuskaat 1 Theelepel, Gemalen Kruidnagel 2 Theelepels, Gemalen Djahé 0,5 Theelepel, Gemalen Kaneel 0,5 Theelepel, Basterdsuiker 3 Theelepels , Boekweitmeel 600 Gram

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Macaroni met gerookte kipfilet, kaas en tomaat

Een ideaal gerecht , smakelijk en slank ná de overvolle feestdagen.Gewoon lekker en eenvoudig dagelijks gerecht.

INGREDIENTEN

1 middel grote ui gesnipperd, 1 1/2 dl kippenbouillon, 2 el vloeibare vetstof, 3 el bloem, 3 dl halfvolle melk, 50 gr geraspte 30 + kaas, 1 tl mosterdpoeder, 225 gr macaroni, 200 gr gerookte kipfilet in plakjes, 3 stevige tomaten in plakken, paar verse blaadjes basilicum, 1 el geraspte parmezaanse kaas, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sushi met bloemkool en zalm

Makkelijk en lekker aperitiefhapje 

INGREDIENTEN

350 g bloemkoolroosje (diepvries) (als alternatief voor rijst), 2 norivellen (zeewier), 75 g gerookte zalmfilets (versmarkt), 1 avocado, 1 eetl. mierikswortel met room (bokaal)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oma's wafels

Dit lekkere recept is afkomstig van mijn man's oma. Het is een jarenlang beproefd recept, dus succes verzekerd! Het is een simpel maar erg lekker recept. Je vindt het hier op mijn blog : https://sophiesfoodiefiles2.blogspot.com/2018/11/omas-wafels.html

INGREDIENTEN

400 gr witte kristalsuiker, 400 gr margarine, 6 hele eitjes, 3 zakjes vanillesuiker, 700 gr zelfrijzende bloem

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Originele amerikaanse pancakes!

Heerlijke authentieke Amerikaanse pancakes maken, doe je zo: 250 ml karnemelk 250 ml bloem (zelfrijzend bakmeel, extra vezels, tarwe bloem, kan allemaal) 1 ei 15 mg (is ongeveer een lepel, komt niet super nauw) baking soda 15 mg (komt ook niet supernauw) baking powder (bakpoeder) snufje zout beetje olie Meng eerst de droge substanties apart met elkaar en in een amdere kom de natte substanties. Voeg vervolgens beide mengsels bij elkaar, eventuele kleine klontjes maakt niet uit, en bak ze het liefst op een bakplaat voor gegarandeerd succes. Voor het beste formaat pancakes gebruik je een grote eetlepel van het mengsel. echt smullen, geleerd van mijn tante uit Amerika☺️  

INGREDIENTEN

250 ml bloem (gewoon de ml volgen op je maatbeker, niet de mg!), 250 ml karnemelk, 1 ei, 15 mg bakpoeder, 15 mg baking soda, Snufje zout, Beetje olie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Volkoren roggerozijnenbrood

Dit brood is al verschillende keren gemaakt op mijn engelstalige blog! Ik noeml het ook wel een weekend brood! Héérlijk bij het ontbijt! Je kan het ook hier lezen op mij https://sophiesfoodiefiles2.blogspot.com/2018/11/luxueusroggerozijnenbrood.html

INGREDIENTEN

300 gr 100% roggemeel, 200 gr 100% voltarwemeel (T 150), 35 gr zachte ongezouten boter, 200 ml ongezoete sojamelk, 100 ml met agave gezoete hazelnotenmelk, 1 zakje (9 gr) gedroogde vegan gist, 75 gr gedroogde kleine krenten, 40 gr ontvelde geroosterde hazelnoten, 1 + 1/8 teaspoon gemalen zout, om het brood mee te decoreren: water + 20 gr volle roggevlokken

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-12-2018
  • Biologisch
  •  > 120 min.

Andijviestamppot met appel en honingcashews

Een van de vele variaties van andijviestamppot

INGREDIENTEN

800 kruimige aardappelen (uit de koeling), 100 gram ongezouten cashewnoten, 1 eetlepel vloeibare honing, 1/2 theelepel (zee)zout, 50 gram roomboter, 2 uien, gesnipperd, 2 frisse appels (bijvoorbeeld elstar), geschild en in blokjes, 400 gram fijngesneden andijvie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Broodje oosterse Kip erg lekker en snel!

Ik maak dit geregeld op een "luie"zaterdag.

INGREDIENTEN

, 4, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , 1 el zonnebloemolie of olijfolie, zout naar smaak, 400 gr taugé, 2 kleine prei in ringen, 2 bananen in plakjes, 2 teen knoflook geperst, 2 dikke uien grof gesnipperd, 400 gr kipfilet in blokjes, 4 afbak pistolets bruin of volkoren, sweet chilisaus naar smaak, 1 halve rode paprika in dunne reepjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Theecake

Deze thee cake is letterlijk een thee cake. Dit is een lekker dessert maar je kan het ook eten als een gezond ontbijt! Er zitten haverzemelen in & het vult goed! Dus jij kiest maar!  Dit is ook een vegan cake die ik vulde met lekkere dingen zoals in chai thee geweekte rozijnen & gedroogde abrikozen! Ik gebruikte ook géén olie of vegan boter! Ha!  Ook hier op mijn blog te lezen:  http://www.sophiesfoodiefiles2.blogspot.com/2018/11/thee-cake.html 

INGREDIENTEN

120 gr donkere rietsuiker, 100 gr haverzemelen, 75 gr bio rozijnen, 75 gr bio gedroogde abrikozen, fijngehakt, 175 ml sterke hete chai thee, 100 gr bio witte speltbloem, 30 gr hele amandelen, fijngehakt, 1 + 1/2 teaspoon bakpoeder, 1 + 1/2 teaspoon koekkruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-12-2018
  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kerstsmoothie

Deze groene lekkere smoothies hebben o.a.veenbessen in het recept! Lekker bij Kerstmis! Ook hier op mijn blog te vinden: https://sophiesfoodiefiles2.blogspot.com/2018/12/kerstsmoothy.html

INGREDIENTEN

1/2 cup (62 gr) grote bevroren veenbessen, 2 cm geschilde verse gember, in grove stukken gesneden, 1 sappige sinaasappel, schil eraf & pitten verwijdert, 500 ml water, 1/2 gepelde banaan (als je het zoeter wilt) ik voegde ze toe, 4 kleinere stengels palmkool, dikke stengels verwijderd, goed gewassen & droog gedept, grof gesneden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2018
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Penne pesto met broccoli, spek en tomaatjes

Bij het kijken naar een lekker en snel gerecht leek me dit wel wat.Het was hier een succes, vonden het jammer dat het op was. Het was een lekker gerecht en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

350 gram penne, 400 gram broccoli, in kleine roosjes, 2 eetlepels olijfolie, 250 gram gerookte spekreepjes, 2 teentjes knoflook, fijngehak, 250 gram snoekptomaatjes (ik heb cherrytomaatjes gebruikt), gehalveerd, 3 eetlepels rode pesto,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2018
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top