Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (392.243) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Ganda ham rolletjes met salade.

Dit was een tussengerechtje op het verjaardagsdinertje voor mijn man. Dit gerechtje kan ook goed als voorgerecht dienen of zelfs als lunch met een stevige boterham erbij.

INGREDIENTEN

8 plakjes ganda ham( of ham naar keuze), 50-75 gr roomkaas, 1 kleine teen knoflook geperst of 1/2tl knoflookpoeder, versgemalen peper en zout, 100 gr gemengde sla, 1 el kookroom of crème fraîche, 1 el geroosterde sesamzaadjes,

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Italiaans Tussengerecht
  •  0-10 min.

Trifle met limoncello mascarpone en zomerfruit

Gemaakt op een dinertje voor vrienden.

INGREDIENTEN

250 gr mascarpone, €170 gr Griekse yoghurt, 1 el suiker, 1 vanillestokje, 250 gr gemengd fruit ( aardbeien, bramen, frambozen, bosbessen), 2 el geroosterde amandelsnippers, 150 gr cantuccini koekjes, 1 hele flinke scheut limoncello,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mini Angusburgertjes

Deze mini angusburgertjes kan je als voorgerecht, hoofdgerecht of amuse serveren. Je kan er echt alle kanten mee op! Experimenteer met verschillende toppings zoals gekarameliseerde ui, kaas, gefrituurde uitjes en sla. 

INGREDIENTEN

8 mini hamburgerbroodjes van Jumbo, 8 mini Angusburgertjes van Jumbo, 2 el mayonaise, 1 el ketchup, 2 tl mosterd, 1 tl paprikapoeder, mespunt komijnzaadpoeder, 2 rode uien, in ringen gesneden, flinke klont boter, 2 augurken, in kleine blokjes gesneden, 2 roma tomaten, in plakken gesneden

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Amuse
  •  20-30 min.

****PITTIGE STAMPPOT MET SPINAZIE, GEBAKKEN UI &; KERRIE****

Niet vega, maar wel lekker de kerrie vervangen door groene (Taise) Currypasta)

INGREDIENTEN

=1.Zak voorgekookte Stamppotaardappelen (1 kg), =3 Eetl.Zonnebloemolie., =1 Zak Uienringen (300 gram), =1 Eetl.Kerrie, =1 Zak gewassen Spinazie.(400 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chocoladepavlova met bosvruchten

Niemand kan genoeg krijgen van deze chocoladepavlova met bosvruchten. Een heerlijk dessert waar iedereen gelukkig van wordt. Een feestje voor op iedere kersttafel. 

INGREDIENTEN

6 eiwitten, 325 g fijne kristalsuiker, 1 tl witte wijnazijn, 1 el maïzena, 2 tl cacaopoeder, 200 g pure chocolade, 300 ml slagroom, 3 eieren, 25 g poedersuiker, 500 g rood fruit naar keuze, 3 takjes munt, 1 el poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  > 120 min.

Aziatische kip met satésaus en mienoedels

Heerlijke smaak

INGREDIENTEN

Zout, zwarte peper, plantaardige olie, kipfilet, bosui, zwart sesamzaad, pindakaas, rode paprika, mienoedels, BBQ saus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Trader Joe's Winter Wassail

Leuk kerst drankje

INGREDIENTEN

Voor Wassail (per portie, vermenigvuldig afhankelijk van de dorst van uw gastenlijst), , 1 deel TJ's Bourbon (we gebruikten TJ's High Rye Bourbon), , 2 delen TJ's Winter Wassail, , , Voor Ice Ring, , 1 TJ's Navel Orange, in dunne plakjes gesneden, , Handful TJ's Frozen Raspberries, plus meer voor serveren, , TJ's verse rozemarijn, , bundt pan

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld
  •  0-10 min.

***GEROOSTERDE AARDAPPELEN***

Je oven is je beste vriend deze herfst.! De kunst van roosteren in de oven zit in de dosering van de hoeveelheid vet. Te veel vet geeft een te vettig en niet lrokant resultaat. Bij te weinig wordt het te droog en vaak taai. het hangt af  

INGREDIENTEN

=1 kg Kruimige Aardappelen., =75 gram Boter., =ZOUT+, =VERGIET+

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mama's ovenschotel met kippengehakt en bloemkoolsaus

Heerlijk maar tog iets anders

INGREDIENTEN

600 gr kippengehakt, 1 scheutje olijfolie, 10 wortels, 1 grote bloemkool, 200 ml amandeldrink, 1,5 tl groentebouillonpoeder, 1 tl tijm, 1/2 tl nootmuskaat, 100 gr gemalen kaas, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

heerlijke ice coffee

Heerlijk koud drankje 

INGREDIENTEN

Aeropress, Beker of (stevig) glas, 30 gram gemalen verse koffie, 160 ml heet water, IJsblokjes (afhankelijk van de grootte, ongeveer totdat de helft van je beker/glas is gevuld)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld
  •  0-10 min.

Klassieke crème brûlée

Crème brûlée is hét nagerecht dat met kerst gegeten wordt. Een klassiek dessert dat iedereen kent en super lekker is. Geen crème-brûléebrander? De suiker kan ook kort onder een hete ovengrill worden gekaramelliseerd.

INGREDIENTEN

300 ml slagroom, 1 vanillestokje, 5 eidooiers, 100 g suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  > 120 min.

Aardappelburger met schnitzel en salade

Volledige maaltijd met aardappelburger, salade en schnitzel.

INGREDIENTEN

Schnitzel:, 2 stukken kipfilet, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, Snufje zout, Snufje peper, *1 eetlepel ketjap, *1 theelepel ahornsiroop, Paar takjes verse tijm, Paar takjes verse rozemarijn, , Aardappelburger:, 3 grote aardappels, 2 eieren, 1 eetlepel glutenvrij zelfrijzend bakmeel, Snufje peper, Snufje zout, , Salade:, 1 krop ijsbergsla, 1 komkommer, *1 blik ananasblokjes, 1 blik tonijn, *1,5 eetlepel mayonaise, Dille naar smaak, Bieslook naar smaak, Peterselie naar smaak, Selderij naar smaak, Peper naar smaak, Zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tiramonchou-kerstdessert

Een variatie op het Italiaanse nagerecht tiramisu is tiramonchou. Dit heerlijke toetje met onder andere koffie, honing, cacao en amaretto is geweldig lekker. Iedereen moet dit een keer hebben geprobeerd. 

INGREDIENTEN

200 g MonChou zacht & luchtig (kuipje), 2 eidooiers, 100 g witte basterdsuiker, 2 el honing, 50 ml sterke koffie, 4 el amaretto of koffielikeur, 2 el suiker, 12 lange vingers, 2 el cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  > 120 min.

Pasta met avocado

Een heerlijke pasta met Avocado en geitenkaas.

INGREDIENTEN

Glutenvrije pasta, *Cherry tomaten, in stukjes, *Avocado, in stukjes, *Kruidenkaas, *Evt. geitenkaas, in stukjes, *Evt. rode paprika, in stukjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kersttorentjes gevuld met chocolade en kaneelroom

Dit supermakkelijke dessert is binnen 20 minuten klaar. Deze feestelijke kersttorentjes gevuld met chocolade en kaneelroom smaken heerlijk en zijn heel geschikt voor kinderen. 

INGREDIENTEN

1 spuitzak Toefje chocolade (Jumbo kerstassortiment), 12 kerstkoekjes met vanille, 250 g kaneelslagroom (spuitbus), 4 bollen vanilleschepijs, 4 el karamel dessertsaus, 4 el amandelschaafsel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse tacoschelpen

Alweer een recept binnengekregen wat er zo heerlijk uitziet.

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet, 1 krop ijsbergsla, *2 rode paprika's, *2 grote tomaten, *Taco schelpen, merk €Santa Maria€, *1 blikje tomatenpuree, *1 theelepel Tabasco Red pepper sauce, *1 eetlepel Ketchup, 1 theelepel paprikapoeder, 0.5 theelepel cayennepeper, Zwarte peper, 1 eetlepel olijfolie, *Evt. maïs, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hazelnootijstaart

Deze geweldige hazelnootijstaart met meringues is heerlijk en ziet er prachtig uit. Verras je gasten met dit spectakelstuk, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. 

INGREDIENTEN

6 dunne plakken roombotercake, 150 g hazelnoten, 2 eieren, 2 eidooiers, 175 g suiker, 750 ml slagroom, 3 merengues, poedersuiker om te bestrooien

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  > 120 min.

Kaastaco met gehaktballetjes &; tomatensaus met groenten

Zelf nog niet gemaakt, maar klinkt erg lekker.

INGREDIENTEN

Kaastaco:, Geraspte kaas, Paprikapoeder, , Gehaktballetjes:, Rundergehakt, Ras el hanout (of andere lekkere kruiden), , Tomatensaus met groente:, *Tomatenpuree, Zout, Peper, Bieslook en andere groene kruiden, Wortelen, in stukjes en gaar, Groene deel van prei, gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta met spinazie

Heerlijk recept, pas alleen wat op met de hoeveelheid spinazie die je eet.

INGREDIENTEN

*1 zak spinazie, Groen van een bosui, *Drupje knoflookolie, *Tomaatjes, Eetlepel MinusL roomkaas, Geraspte kaas, Peper, Zout, Glutenvrije pasta,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Penne caprese

Makkelijk pastagerecht voor 1 persoon

INGREDIENTEN

- 75 gram glutenvrije penne, 6 mini mozzarella, *6 kerstomaatjes, Basilicum, Olijfolie, *1 eetlepel pijnboompitten, Zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tiramisu-ijstaart

Met dit dessert tover je een lach op het gezicht van al je gasten! Tiramisu-ijstaart is de topper om met kerst te serveren als nagerecht. Een helemaal te gek recept waar je iedereen blij mee maakt. 

INGREDIENTEN

900 ml bak Hertog romig slagroomijs, 175 g lange vingers, 100 g suiker, 2 el oploskoffie, 250 g mascarpone, 125 ml slagroom, 0,5 el cacaopoeder, 100 ml water

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  > 120 min.

Gebraden kip met citroen, tijm en knoflookboter

Heerlijk en simpele kip om te maken voor als er gasten blijven eten

INGREDIENTEN

1,8 kg kip, panklaar (bio of scharrel), 1 citroen, 100 g ongezouten boter, zacht geroerd, 1 teentje knoflook, geperst, 3 takjes tijm, blaadjes losgehaald

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kerst Appetizer: Italiaans Kaas Brood

Dit ziet er heel feestelijk uit. Makkelijk om te maken en niet duur vergeleken met prijzige kaasplankjes.

INGREDIENTEN

Kaasbrood, 500 gr roomkaas op kamertemperatuur (b.v. Philadelphia), 75 ml zure room, ½ tsp van elk tijm, oregano, basilicum, rozemarijn en zwarte peper, 1 tsp van elk knoflookpoeder, zout, chilipeper vlokken, 200 gr cheddar of een kaas naar keuze, vers gerapt, 280 gr geroosterde paprika's, uitgelekt en fijngesneden, 180 gr pittige salami, fijn gesneden, 135 gr groene olijven, fijngehakt, bos-/lente-ui, fijn gesneden (3 - 4 stuks), , Topping, 220 g zongedroogde tomaatjes met olie!, grof gesneden, peterselie, fijngehakt, takjes rozemarijn om te garneren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Geurige goulash Gehaktballetjes

Met gehakt kun je zoveel lekkers maken. Steeds weer anders.

INGREDIENTEN

250 gr runder gehakt, 250 gr gemengd gehakt, 2 middel grote uien gesnipperd, 2 dikke teen knoflook geperst, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 250 gr champignons schoon in vieren, 1 el milde paprikapoeder, 1 ei losgeklopt, 50 gr paneermeel, 3 el bloem, 1/2 tl chilipoeder, 2 blikken tomatenblokjes, peper en zout, olijfolie, €2 el platte peterselie fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fudge met likeur 43 uit de slowcooker

Globale recept gezien op internet, aangepast naar eigen smaak

INGREDIENTEN

300 gram pure chocolade, 100 gram melkchocolade, 65 ml kokosmelk, 1 blikje gecondenseerde melk, handje Cranberry's, Rozijnen, zakje gemengde noten met rozijnen, Kokosrasp, Klein borrelglaasje likeur 43,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bier-kaassoep met lente-uitjes en spek

  

INGREDIENTEN

€ 4 €" 6 Italiaanse bollen, € 2 uien, gesnipperd, € 1 stengel bleekselderij, in stukjes, € 25 g boter, € paar takjes tijm + extra om te garneren, € 3 cm verse gember, geraspt, € 1 flesje witbier (250 ml), € 1 kippenbouillontablet, € 125 g gerookte spekblokjes, € 150 g Maaslander jong belegen kaas, € 2 bosuitjes, in ringetjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Huisgemaakte Gezonde Bonbons

Het eerst gegeten na een pittige work-out Body Shape in de sportschool. Met dank aan Yana onze instructrice.

INGREDIENTEN

100 gr dadels ontpit en klein gesneden, 100 gr pure chocolade 70 % cacao of hoger, 50 gr hazelnoten of amandelen, 25 gr roomboter ongezouten, 1/2 kop warme melk, 100 gr amandelen fijn gemalen + extra inrollen, 1 snufje zout, 1/2 tl kaneel, 1 grote eetlepel crème honing, 1/3 geraspte sinaasappelschil, 1 kop fijne havermout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Bulgaars
  •  20-30 min.

Stoere fruitgalette met ijs

Deze stoere fruitgalette met ijs is een heerlijk nagerecht dat je bijvoorbeeld met een kerstdiner kan serveren. De warme galette samen met het koude ijs is een perfecte combinatie waar je je gasten gegarandeerd blij mee maakt. 

INGREDIENTEN

1 ei, 250 g bloem, 125 g suiker, 100 g roomboter, 1 snufje zout, 3 el water, 250 g blauwe bessen, 3 bollen roomijs pecan-caramel

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  60-120 min.

Krokant notenpralinéroomijs

Geen zin om lang in de keuken te staan? Dit nagerecht zet je binnen no time op tafel. Krokant notenpralinéroomijs is heel simpel om te maken en mega lekker! Je kan eindeloos variëren met dit dessert.

INGREDIENTEN

100 g suiker, 50 g amandelen, 50 g walnoten, 750 g vanilleschepijs

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aziatische saucijzenbroodjes

Ben jij ook zo gek op saucijzenbroodjes? Probeer deze Aziatische saucijzenbroodjes eens! Ze zijn een beetje pittig door de sambal en zeer kruidig en goed op smaak door alle kruiden. Wil je ze liever iets minder pittig? Laat de sambal brandal weg en vervang dit door een extra eetlepel zoete chilisaus. 

INGREDIENTEN

1 kg half om half gehakt, 20 plakjes bladerdeeg, 1 rode ui, fijn gesnipperd, 2 knoflooktenen, geperst, 1 tl citroenrasp, 2 el oestersaus, 1 el zoete chilisaus, 1 el ketjap manis, 2 el sambal brandal, 1 el gerookte paprikapoeder, 1 tl komijnzaadpoeder, 5 g verse platte peterselie, fijn gesneden, Versgemalen peper, 1 ei, los geklopt, zwart sesamzaad,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld
  •  30-60 min.

Romige sinaasappelbavarois

Romige sinaasappelbavarois is een heerlijk dessert, bijvoorbeeld voor de feestdagen. Het ziet er super feestelijk uit en het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. 

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 50 g witte chocolade, 125 g mascarpone, 125 ml slagroom, 0,5 blaadje gelatine

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas

Als het buiten koud is zijn stamppotten als deze het allerlekkerst.

INGREDIENTEN

1½ kg kruimige aardappels, geschild en in stukken, 75 g boter, 400 g paddenstoelen, schoongeborsteld en in stukken, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 400 g snijbiet en/of palmkool, grof gesneden, 250 ml melk, 250 g Hollandse blauwaderkaas, verbrokkeld

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jelly met bessen en bramen

Jelly met bramen en bessen ziet er super feestelijk uit en is ook een heel geschikt nagerecht voor kinderen. Maak de jelly af met gesuikerde muntblaadjes voor het mooiste resultaat!

INGREDIENTEN

6 blaadjes gelatine, 100 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 200 ml fruitsiroop cassis, 50 g fruit naar keuze, 1 takje munt, 150 ml water

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  > 120 min.

Semifreddo van yoghurt met warme bessensaus

Semifreddo van yoghurt met warme bessensaus is een heerlijk nagerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner. De semifreddo kan je makkelijk voorbereiden, zodat je tijdens het diner niet de hele avond in de keuken hoeft te staan. 

INGREDIENTEN

2 eieren, 2 eierdooiers, 125 g suiker, 8 g vanillesuiker, 250 ml slagroom, 150 g yoghurt Griekse stijl, 300 g blauwe bessen, 3 el water

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  > 120 min.

Schuimkrans met vanillecrème en bessencompote

Deze kleurige schuimkransen met vanillecrème en bessencompote maken ieder kerstdiner af. Het is super makkelijk om zelf te maken, binnen 20 minuten staat dit prachtige nagerecht op tafel. 

INGREDIENTEN

300 g blauwe bessen, 2 el poedersuiker, 10 schuimkransen roze en wit, 250 g toefje vanille, 225 g fruit naar keuze, 7,5 g munt, 15 g eetbare bloemen, 2 el water

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Mojito-bavaroistaart

Mojito + bavarois? Een uitstekende combinatie! Probeer jij deze feestelijke taart?

INGREDIENTEN

5 limoenen, 9 g gelatine (in blaadjes), 1 bosje munt, 100 g plattekaas, 100 ml rietsuikersiroop, 1 witte rum borrelglaasje, 300 ml room, 1 rol bladerdeeg, 4 el suiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Tulband met kersenwijn

Lekkere tulband die makkelijk zelf te bereiden is .(Kersenlikeur verkrijgbaar als 'Monkey balls bij AH) 

INGREDIENTEN

200 g fondantchocolade, 200 g bloem, 2 el cacaopoeder (ongezoet), 1 tl bakpoeder, 1/2 tl bicarbonaat (baksoda), 200 g boter (+ extra), 220 g kristalsuiker, 4 eieren, 125 ml melk, 125 ml kersenlikeur, 75 g fondantchocolade, 65 ml room, 10 g boter

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Flan karamel met Grand Marnier en sinaasappel

Een feestelijk dessertje voor kerst. Liever zonder alcohol? Je kunt de Grand Marnier ook gewoon weglaten.

INGREDIENTEN

3 sinaasappelen, 3 el Grand Marnier, 240 g suiker, 100 ml room, 300 ml volle melk, 1 vanillestokje, 3 eieren, 2 eidooiers

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Citroenmoelleux

Een heerlijk eenvoudig dessertje voor kerst of eender welke andere feestelijke gelegenheid. Tip: maak de gekonfijte citroenschil zelf. Snij de schil van 1 biocitroen in reepjes en laat 2 keer opkoken in suikerwater (100 ml water + 100 g suiker).   

INGREDIENTEN

4 citroenen (bio), 3 eieren, 70 g boter, 150 g suiker, 30 g bloem, 250 ml melk

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde gamba's met pastisboter

Zo lekker hebt U nog nooit gamba's gegeten ! Makkelijk en snel feestgerecht ! 

INGREDIENTEN

20 gamba's (rauw), 100 g boter (zacht), 100 ml pastis, 1 knoflookteentje (gepeld en geperst), 1 el bladpeterselie, 1 el paneermeel, paprikapoeder, zwarte peper, fijn zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Frans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top