1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (402.889)

Knapperige ontbijtcups met spek en eitjes

Knapperige ontbijtcups met spek en eitjes

Een lekker stevig ontbijt om de dag goed aan te beginnen.

INGREDIENTEN

8 sneetjes wit brood, 4 eieren, 4 sneetjes ontbijtspek, 1 handje geraspte kaas, 3 takjes peterselie, 2 el gesmolten boter, zout en peper uit de molen

  • Belgisch Ontbijt
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 06-10-2022
  • Belgisch Ontbijt
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Tomatenquiche

In plaats van tradionele quiche maakte ik er één met tomaten daar mijn vrouw dol op tomaten is.

INGREDIENTEN

1 bakklare taartbodem (bladerdeeg), 2 grote vleestomaten, 1 grote ui , 4 eieren, 4 el room, zout , peper en nootmuskaat

  • Belgisch Tussendoortje
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Belgisch Tussendoortje
  • 30-60 min

Jachtschotel van Project Gezond met puree,  rode kool en gehakt.


Jachtschotel van Project Gezond met puree, rode kool en gehakt.

Ooit maakte ik volgens deze 2 recepten op basis van rundvlees een heerlijke jachtschotel. Deze jachtschotel is eenvoudig en heerlijk op een dg voor door de week. Vroeger maakte men een jachtschotel met restjes van wild. Vandaar ook de naam. Met gehakt is het uiteraard ook lekker en veel sneller klaar.  Rode kool verdient meer smaakmakers dan alleen laurier en wat appel. Vandaar, dat ik mijn eigen recept van rode kool hierbij gemaakt heb. Tussen ( ) staan de aanpassingen hiervoor. Verder heb ik het recept opgevolgd.jachtschotel-met-gents-stoofvlees-goudrenet-en-rode-koolproef-het-zuiden-met-gents-stoofvlees-voor-in-de-jachtschotel  

INGREDIENTEN

300 gr geschilde kruimige aardappels ( 1 maggi blokje), 100 ml melk, 10 gr roomboter, 1 tl nootmuskaat, 350 gr verse rode kool in stukjes, 1 laurierblaadje( 2) ( 3 kruidnagels) (1 volle el appelstroop) (1 ½ el rode wijn azijn) (1 el suiker), 1 appel geschild in kleine blokjes, 1 ui gepeld in halve ringen, 200 gr rundergehakt

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kervelsoep

Kervelsoep

Een dampende kop kervelsoep op een wat koudere dag....heerlijk !

INGREDIENTEN

75 g kervel, 20 g boter, 2 uien, 1 l groentebouillon, 150 g bloemige aardappelen, 1 preiwit, peper en zout

  • Belgisch Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Belgisch Soep
  • 20-30 min
Eieren in het vagevuur

Eieren in het vagevuur

Een recept van Peppe Giacomazza.

INGREDIENTEN

2 teentjes look , fijngehakt, 1 tl venkelzaad, 0,25 tl gedroogde chili vlokken, 2 salciccia (venkelworsten), 200 g rijpe San Marzano tomaten , in blokjes, 250 ml passata, 125 g mozzarella, 4 eieren, 2 el broodkruim, olijfolie, peper en zout

  • Italiaans Lunch/Brunch
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Italiaans Lunch/Brunch
  • 20-30 min
Oesters met sjalot en prosecco

Oesters met sjalot en prosecco

Uit het boek , Het Oesterboek.

INGREDIENTEN

12 oesters, 1 grote sjalot, 1 fles Prosecco brut, peper

  • Belgisch Amuse
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Belgisch Amuse
  • 10-20 min
Spätzle met paddenstoelensaus met gorgonzola en vleugje cognac
  • Eigen recept

Spätzle met paddenstoelensaus met gorgonzola en vleugje cognac

Ik heb in dit geval spätzle gekozen maar je kunt elke andere pastasoort gebruiken.Voor de saus had ik gemengde paddenstoelen (in stukken gesneden) en ook een handje gedroogde paddenstoelen die ik vooraf heb geweekt. Het vocht van de gedroogde paddensoelen heb ik  gebruikt voor de saus. Wat slagroom, een scheutje cognac en een klein stukje blauwe kaas en nog wat geraspte Parmezaanse kaas in de saus. Heerlijk. 

INGREDIENTEN

plm. 160 gram spätzle of andere pastasoort, zout, plm. 30 gram gedroogde paddenstoelen, 2 eetlepels olijfolie, 250 gram gemengde paddenstoelen, in stukken gesneden, 1 sjalotje, gesnipperd, peper, zout, 50 gram milde gorgonzola of andere blauwe kaas, borrelglas cognac of vieux, 200 ml slagroom, 1/2 paddenstoelenbouillontablet, 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, 1 Roma tomaat, ontveld zonder pitjes in kleine stukjes, paar druppels citroensap

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Aardappelpuree met kaviaar geserveerd op chips

Aardappelpuree met kaviaar geserveerd op chips

Een recept van Jeroen De Pauw , zoals gezien in de smaaktoerist. Een heerlijk lekker hapje voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

5 grote aardappelen, 3 el zure room, 2 el fijngehakte bieslook, 1 zak gezouten chips, 1 potje Royal Belgian Caviar, Peper en zout

  • Belgisch Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Belgisch Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Consommé met oesterzwammen

Een lekkere vegetarische heldere bouillon.

INGREDIENTEN

2 l heldere groentebouillon, 1 grote sjalot, 300 g oesterzwammen, 50 g geklaarde boter, 2 el gehakte peterselie

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Witlofsalade met appel, cranberry, geitenkaas en honingmosterddressing
  • Eigen recept

Witlofsalade met appel, cranberry, geitenkaas en honingmosterddressing

We zijn dol op salades en witlofsalade vinden we bijna nog het lekkerstel. Ik had nog zo'n plastic bakje met van die hele kleine bolletjes geitenkaas in de koelkast. De combinatie van de geitenkaas met de witlof leek me heerlijk en dat was het ook. Van de witlofsalade in combinatie met een in smalle reepjes gesneden appel, een handje cranberries en overgoten met een honing-mosterddressing hebben we genoten.

INGREDIENTEN

2 struikjes witlof, schoongemaakt in hele smalle reepjes , 1 sjalotje, gesnipperd, 1 kleine appel, geschild, zonder klokhuis, in smalle reepjes, (misschien nog leuker met schil), 2 eetlepels gedroogde cranberries, 50 gram kleine geitenkaasbolletjes (Bettine Blanc of Lidl) , 1 eetlepel gehakte bieslook, Dressing, 1 eetlepel witte balsamicoazijn, 1 afgestreken eetlepel dijonmosterd, 1 eetlepel vloeibare honing, 4 eetlepels olijfolie, peper, zout

  • Internationaal Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Internationaal Salade
  • 10-20 min
  • Eigen recept

Mechelse koekoek met witloof en Gouden Carolus

De Mechelse koekoek is een kippetje onder de kippen en is een kip van de betere soort en het is verkrijgbaar bij de Delhaize , maar het is wel een stuk duurder dan een doordeweekse kip.

INGREDIENTEN

1 Mechelse koekoek, 1 kg witloof, 1 flesje Gouden Carolus Imperial Dark, 1 1/2 dl kippenfond, boter, 1 el bloem, Peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Chili gehaktballen in zwarte bonen en tomatensaus

Chili gehaktballen in zwarte bonen en tomatensaus

Bijzonder lekkere combinatie die we serveren met rijst  

INGREDIENTEN

28 g gedroogde rode chilipepers, 12 cl kokend water, 200 g paneermeel, 8 cl melk, 500 g rundergehakt, 1 ei, 2 teentjes knoflook, geperst, 50 g korianderblaadjes, fijngehakt, 2 theelepels gemalen korianderzaad, Zeezout en gekraakte zwarte peper, 6 cl extra vergine olijfolie, 1 gele ui, fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel moutazijn, 12 cl runderbouillon, 2 blikken gehakte tomaten, 2 blikken zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, 2 gedroogde chorizo's, vel verwijderd en grof gehakt, Gestoomde rijst om te serveren

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Klassieke ovenschotel Manicotti

Klassieke ovenschotel Manicotti

Malse tubes pasta worden gevuld met een romige ricottavulling, overgoten met saus en meer kaas  en vervolgens tot in de perfectie gebakken!

INGREDIENTEN

1 kuipje ricotta kaas (volle melk) circa 450 g , 1 doos geribbelde manicotti (14 buizen per doos), 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 200 g zoete ui, in blokjes gesneden, 2 theelepels verse knoflook, fijngehakt, 2 hele eieren, losgeklopt, 300 g geraspte mozzarella kaas, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, 50 g plus twee eetlepels gehakte verse Italiaanse peterselie, 1 1/2 theelepels zout, 1/2 theelepel witte peper, 2 theelepels gehakte verse oregano, of de helft van gedroogde, 1 eetlepel gehakte verse basilicum, of de helft van gedroogd, 1 pot Marinara-saus ( circa 40 cl) ( kant en klaar ) of recept zie smulweb

  • Italiaans Ovenschotel
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Italiaans Ovenschotel
  • 60-120 min
Italiaanse gehaktballen van de mama

Italiaanse gehaktballen van de mama

Deze vochtige, malse gehaktballen in Italiaanse stijl zijn een hartige combinatie van rundergehakt, gemalen varkensvlees en gemalen kalfsvlees, en ze zijn perfect gekruid met uien, knoflook, Parmezaanse kaas en andere kruiden en smaakmakers.

INGREDIENTEN

85 g Italiaans of Frans brood, korstjes verwijderd, 8 cl volle melk, 3 eieren, 150 g fijngehakte uien, 1 1/2 eetlepels verse knoflook fijngehakt, 120 g vers geraspte Parmezaanse kaas, 40 g fijngehakte verse Italiaanse platte peterselie, 2 theelepels zout, 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, 750 g rundergehakt, 500 g gemalen varkensvlees (geen worstvlees), 250 g gemalen kalfsvlees, 6cl extra vierge olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Zondagse Italiaanse stoof die we zaterdag bereiden !

Zondagse Italiaanse stoof die we zaterdag bereiden !

Zaterdag bereiden en zondag serveren om de heerlijke smaken te accentueren.  Alleen pasta koken en opwarmen en klaar is Kees ! 

INGREDIENTEN

350 g Italiaanse Gehaktballen ( recept zie smulweb), extra vierge olijfolie, 500 g runderscheenbiefstuk, of een ander stuk rundvlees met been, 750 g magere varkenskoteletten, 5 à 6 varkensspareribs , 500 g Italiaanse zoete worst, 400 g gehakte uien, 2 eetlepels gehakte knoflook, 2 theelepels gehakte verse munt, 2 theelepels gehakte verse basilicum, ½ theelepel rode pepervlokken, 2 blikken tomatenpuree, 2 blikken fijngemalen tomaat van goede kwaliteit (passata), 1 liter water, 1 theelepel zout, ½ theelepel versgemalen zwarte peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • > 120 min
Italiaanse gerstsoep  ( Orzetto)

Italiaanse gerstsoep ( Orzetto)

Lekkere groente-en-gerstsoep uit Italië , een heerlijke maaltijdsoep die bovendien nog gezond is ook ! 

INGREDIENTEN

2 gerookte varkensknokkels (zie foto), 6 cl extra vergine olijfolie, 400 g aardappelen ( in blokjes), 2 preiwitten , 200 g gehakte wortels, 100 g gehakte selder, 250 g spliterwten (gespoeld), 300 g gerst (gespoeld), 150 g baby spinazie, 150 g mais (vers of diepvries) of doperwten (vers of diepvries), 2 el zout

  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
Ovenschotel met  spinazie en mosterd –  roomsaus en vissticks.
  • Eigen recept

Ovenschotel met spinazie en mosterd – roomsaus en vissticks.

Dit recept las ik op Food, Family Lifestyle. Er werd in dit recept voor 4 personen slechts 400 gram verse spinazie en 600 gram aan aardappelschijfjes gebruikt. Dat vond ik erg weinig. Aangezien onze dochter met haar 2 kinderen aanschuift ( manlief had een diner op het werk) en het allemaal goede eters zijn , heb ik dit gerecht naar eigen inzien aangepast. Twee pakken diepvriesspinazie van 500 gram en 1000 gram aardappelschijfjes. Bovendien heb ik nog een gesnipperde ui toegevoegd en heb ik meer vissticks gebruikt.Ik maakte 2 aparte schotels . Voor de kleinkinderen heb ik slechts 3 tl mosterd en voor ons volwassenen ruim  2 el mosterd gebruikt. Mosterd mag je proeven, maar het moet niet overheersend zijn.Deze schotel is ruim voldoende voor 3 volwassenen en 2 goed etende kinderen, of 5 volwassenen. Blij, dat ik dit zo gedaan heb. Het was een groot succes en zeker om de  "oeh en ah "geluiden van onze kleinzoon aan te horen.Jammer , dat ik 30+ kaas moest gebruiken. Deze smelt niet mooi. Ik had helaas geen cheddar of geraspte mozzarella meer.

INGREDIENTEN

1 kg voorgekookte aardappelschijfjes, 1 kg diepvries spinazie ( ontdooid en uitgelekt), 250 ml kookroom, 2 el zachte mosterd, 1 ei, 1 ui gesnipperd, 2 teen knoflook gesnipperd, 2 tl bieslook, 2 tl knoflook poeder, 1 tl uienpoeder, jong belegen geraspte kaas , klontje roomboter met en klein scheutje olie, gemalen peper en zout naar smaak, 15 vissticks

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Garnalenroomsoep

Voor dit gerecht gebruikt ik het liefst grijze noordzee garnalen , want aan een Belgische 'gernoize' kan geen andere soortgenoot tippen !! 

INGREDIENTEN

750 ml groentebouillon, 100 g ongepelde garnalen, 20 g boter, 20 g bloem, 1 dl room, 1 el tomatenpuree, 1 el cognac, 2 el gehakte peterselie en kervel, peper en zout

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 05-10-2022
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Scampi met kruidenboter

Verukkelijk lekker en snel klaar !

INGREDIENTEN

20 scampi's, 5 el olie, 1 el citroensap, 1 kl roze peper bessen, 1 el gehakte koriander, Voor de kruidenboter :, 150 g gezouten boter, 1 teentje knoflook , geperst, 1 klein sjalotje , fijngehakt, 1 el gehakte verse kruiden (bieslook , peterselie , kervel...)

  • Belgisch Lunch/Brunch
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-10-2022
  • Belgisch Lunch/Brunch
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Scampi's met bonte groenten

De kleurrijke paprika's en tomaten vullen de milde smaak van de scampi's perfect aan.

INGREDIENTEN

1 rode , 1 groene en 1 gele paprika, 2 grote vleestomaten, 1 kg scampi's met schaal en kop of 800 g zonder kop, 1 el olijfolie, 1 el boter, 1 teentje knoflook, 250 ml room, citroensap, zout , peper en cayennepeper

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-10-2022
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Gerookte zalmrolletjes

Dit is een recept van mijn vader die hij maakte voor kertsmis/nieuwjaar of bij famile bijeen komsten.

INGREDIENTEN

6 sneden gerookte zalm, 90 g zalmeitjes, 25 cl room, 2 kl geraspte mierikswortel , 2 el wodka, 1 blaadje gelatine, 1 limoen

  • Belgisch Borrelhapje
  • > 120 min
  • Geplaatst op 04-10-2022
  • Belgisch Borrelhapje
  • > 120 min
Gevulde pistolets met spiegeleitjes

Gevulde pistolets met spiegeleitjes

Een heerlijk ontbijt maar het kan ook voor lunch genuttigd worden.

INGREDIENTEN

4 afbakbroodjes, 4 witte asperges, 100 g chorizo, 4 eitjes, enkele sprietjes bieslook, 50 gr gemalen kaas, peper en zout

  • Belgisch Ontbijt
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-10-2022
  • Belgisch Ontbijt
  • 20-30 min
Pasta met gerookte (zalm)forel van Gordon Ramsay

Pasta met gerookte (zalm)forel van Gordon Ramsay

(Zalm)forel is een zoetwatervis die behoort tot de zalmachtigen. De smaak is soms wat gronderig. Paling kan dat ook hebben, maar gerookte forel en paling vind ik toch echt wel heerlijk. Overigens kan zalm ook een zoetwatervis zijn want deze vis leeft zowel in zoet als zout water. De zalm die wij echter doorgaans eten is gekweekt in zout water. Ook de forel (regenboogforel en zalmforel) die wij in de winkel kopen is meestal gekweekt.Bij forellenvijvers kun je ze zelf vangen en soms ook laten roken, zo kreeg ik een flinke portie van (de man) van mijn collega. Lucky me!!

INGREDIENTEN

500 gram trostomaten, 15 gedroogde tomaten in olie (ca. 85 g), 2 teentjes knoflook, grof gehakt, 4 sjalotjes, grof gesnipperd, 175 ml olijfolie, sap van ½ citroen, 500 g tagliatelle (of pappardelle), 400 g gerookte forelfilet zonder vel, in stukjes, Parmezaanse kaas, geraspt

  • Vis Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-10-2022
  • Vis Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Sechuan chili olie huisgemaakt

Sechuan chili olie huisgemaakt

Het duurt slechts vijf minuten om de lekkerste chili-olie te maken met extra geur, nootachtigheid en rokerigheid!

INGREDIENTEN

4 eetlepels Chinese chilivlokken , 2 theelepels vijfkruidenpoeder, 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes, 1 theelepel gemalen Sichuan peperkorrels, 1 hele steranijs (optioneel), 2 laurierblaadjes, 24 cl plantaardige olie (of druivenpitolie), 1 stuk dun gesneden gember (optioneel)

  • Chinees Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 04-10-2022
  • Chinees Saus/dressing
  • 0-10 min
Sichuan Rundvlees in Chilisaus

Sichuan Rundvlees in Chilisaus

Fu Qi Fei Pian, of Sichuan Gesneden Beef in Chilisaus, is een van de meest ondergewaardeerde gerechten buiten China. De malse plakjes rundvlees worden geserveerd in een rijke, pittige hete saus en overgoten met pindavlokken en koriander. Elke hap barst van de smaak. Je moet dit eens proberen als je van de echt Sichuan-keuken houdt.

INGREDIENTEN

1,3 tot 1,5 kg runderborst, Smoren :, 6 cl lichte sojasaus (of sojasaus), 6 cl Shaoxing-wijn (of droge sherry), 1 eetlepel suiker, 4 gedroogde chilipepers, 3 groene uien, in de lengte gehalveerd, 2 grote plakjes gember, 1/2 kaneelstokje, 1 laurierblad, 1 theelepel Sichuan peperkorrels, 1 theelepel zout, 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder, Saus : , 4 eetlepels zelfgemaakte chiliolie met 2 eetlepels chilivlokkenresten (of naar smaak) - zie recept op smulweb -, 3 eetlepels stoofvocht , 2 eetlepels zelfgemaakte gearomatiseerde zoete sojasaus , 2 theelepels Chinkiang-azijn, 1/4 theelepel zout, 1/4 theelepel gemalen geroosterde Sichuan-peperkorrels (of naar smaak), 3 teentjes knoflook, geraspt, 2 groene uien, gesnipperd, 1 theelepel gember, geraspt, Topping-opties :, Gehakte koriander, geroosterde sesamzaadjes en/of gehakte geroosterde pinda's voor garnering

  • Chinees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-10-2022
  • Chinees Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Dronken noedels (Pad Kee Mao)

Dronken noedels (Pad Kee Mao)

Hartige bruine saus versierd met kleurrijke groenten, kip en rijstnoedels maken deze dronken noedels tot een fantastische maaltijd van 15 minuten die je op elk moment kunt bereiden!

INGREDIENTEN

Saus:, 2 eetlepels oestersaus, 2 theelepels lichte sojasaus, 2 theelepels donkere sojasaus , 1/2 theelepel vissaus, 1 eetlepel bruine suiker, (optioneel):, 1 kippendij, in dunne plakjes , 1/4 theelepel donkere sojasaus, Roerbak:, 4 teentjes knoflook, 3 tot 5 verse Thaise chilipepers, 1 eetlepel canola-olie (of arachideolie), 4 stengels Chinese broccoli (of broccolini, of spinazie, schuin in dunne plakjes gesneden), 100 g babymais (of waterkastanjes, of elke gewenste knapperige groenten), 340 g verse dikke rijstnoedels (of 200 g brede gedroogde rijstnoedels), 70 g basilicum

  • Thais Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 04-10-2022
  • Thais Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Polenta kaastaart

Polenta kaastaart

Je kunt deze lekkere taart de dag op voorhand maken  en dan bakken op de dag zelf. Het is heerlijk met gorgonzola en kool, maar je kunt de vulling in deze torta naar wens variëren.  Bewaar de extra saus en serveer deze apart bij het snijden van de torta di polenta.

INGREDIENTEN

Polenta:, 1,2 liter water (of half water en half melk, voor een rijkere smaak), 1 el extra vergine olijfolie, 1 vers laurierblad, 1 el zout, 300 g grof geel maïsmeel, Torta:, 2 eetlepels ongezouten boter, op kamertemperatuur, plus meer voor het invetten van de pannen, broodkruim, voor in de pan, 1 middelgrote aardappel, geschild en in vieren gedeeld, 2 tl zout, plus meer voor het kookwater, 1 kleine krop savooiekool, 2 el extra vergine olijfolie, 2 tl gehakte verse tijm, 4 teentjes knoflook, licht geperst en gepeld, Snuf gemalen rode pepervlokken, 300 g verkruimelde Gorgonzola of geraspte Taleggio- of Montasio-kaas, 100 g geraspte Grana Padano

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 04-10-2022
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Pasta all'amatriciana
  • Eigen recept

Pasta all'amatriciana

Dit is een traditioneel Italiaanse recept.  

INGREDIENTEN

200gr Bucatini , 125gr guanciale , 400gr gepelde tomaten, 100ml witte wijn, Pecorino kaas (geraspt), Chili vlokken, Zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-10-2022
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Kipstoof in Chipotle Adobosaus , lekker pittig met een rooksmaakje.

Kipstoof in Chipotle Adobosaus , lekker pittig met een rooksmaakje.

Chipotle in adobosaus is dé grandioze smaakmaker in dit gerecht, tenminste als je liefhebber van een beetje pittig en van een lichte rooksmaak bent. Een onmisbaar product uit de Mexicaanse keuken. Bij een stoof op basis van rundvlees moet het gerecht uren stoven. Dat is bij deze kipstoof geenszins het geval. Hoewel, hoe langer op een zo laag mogelijk vuurtje laten pruttelen, des te smaakvoller. Eventueel al daags van te voren te bereiden. En dan die geuren in de keuken......Ik maakte dit gerecht meteen voor 4 personen, zodat ik niet met een half blikje, tomatenpuree, tomatenblokjes en chipotle bleef zitten. Mijn enige aanpassing in deze is de hoeveelheid kippendij. ( 450 gram )En tja, aangezien we met z'n allen de gasprijs in de gaten houden.... maakt iets pittig eten ons van binnen wel  lekker warm :) Voor ons althans een blijvertje.    

INGREDIENTEN

750 gram kippendij filet in stukjes gesneden, 1  flinke eetlepel bloem, 2 rode uien in dunne halve of kwart ringen gesneden, 4 teentjes knoflook fijngehakt, flinke snuf versgemalen zwart peper en zout1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel suiker, 1/2 theelepel kaneel, 1 blikje chipotle peper in adobo saus, 1 blik tomatenblokjes , 1 blikje tomatenpuree blikje 70 gram, 1 kip bouillonblokje( minder zout), 200 milliliter water, 3 stengels bosui fijngesneden en optioneel, zonnebloemolie of andere milde olie

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-10-2022
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Spruitjesovenschotel met pittig gekruid ketjapgehakt
  • Eigen recept

Spruitjesovenschotel met pittig gekruid ketjapgehakt

Voor deze ovenschotel kookte ik de spruitjes beetgaar. Het gehakt bakte ik rul, samen met ui en de knoflook. Het gehakt is gekruid met kerriepoeder, sambal en ketjap. De aardappelpuree gaat over het spruitjsmengsel samen met gebakken Indische uitjes. Mijn man wil deze ovenschotel heel vaak eten.

INGREDIENTEN

500 gram spruitjes, schoongemaakt, 1 eetlepel zonnebloemolie, 350 gram rundergehakt, 2 middelgrote uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesniperd, peper, zout, 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel sambal oelek, 4 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap), paar duppels worcestersaus, Aardappelpuree, Plm. 700 gram kruimige aardappelen, 1,5 dl warme melk, 20 gram roomboter, 1 losgeklopt ei, zout, peper, 3 eetlepels Indische gebakken uitjes

  • Aziatisch Ovenschotel
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-10-2022
  • Aziatisch Ovenschotel
  • 10-20 min

French dressing

French dressing, in de consumentgerichte Amerikaanse keuken en in de winkel gekochte producten in de Verenigde Staten, is een romige dressing die in kleur varieert van lichtoranje tot felrood. Het is gemaakt van olie, azijn, suiker en andere smaakstoffen, waarbij de kleur is afgeleid van tomaat en vaak paprika.

INGREDIENTEN

12 cl neutrale olie, zoals groente, koolzaad of druivenpitolie, 6 cl ketchup, 3 eetlepels appelciderazijn, 2 eetlepels kristalsuiker, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel uienpoeder, 1/4 theelepel zout

  • Amerikaans Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 03-10-2022
  • Amerikaans Saus/dressing
  • 0-10 min
Big Mac saus

Big Mac saus

Je zult dol zijn op dit McDonald's Big Mac-sausrecept. De ingrediënten zijn simpel en makkelijk te maken. Probeer het als een spread of een dipsaus.

INGREDIENTEN

200 g Mayonaise, 6 cl Franse dressing ( zie recept op smulweb) , 2 eetlepels Zoete Augurk fijn gehakt , 1 tl witte wijnazijn, ½ tl Paprika, ¼ tl Knoflookpoeder, ¼ tl uienpoeder

  • Amerikaans Saus/dressing
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-10-2022
  • Amerikaans Saus/dressing
  • 20-30 min
Keto Chili Recept

Keto Chili Recept

Dit -Keto- Chili Recept is perfect voor de herfst en zal zeker indruk maken op het hele gezin. 

INGREDIENTEN

1 kg rundergehakt, 1 blik geplette tomaten , 1 blik tomatensaus, 1 blik runderbouillon ( circa 40 cl), 4 eetlepels chili kruiden , 1 theelepel knoflookzout, 1/2 ui gesnipperd, 1/2 rode paprika fijngesneden, geraspte kaas of zure room om te serveren (optioneel)

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-10-2022
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Texas Roadhouse Steak

Texas Roadhouse Steak

Zo eten ze in Texas hun steak , lekker gekruid !  

INGREDIENTEN

4 steaks of entrecote, 1 eetlepel bruine suiker, 1 el zout, 2 tl zwarte peper, 1 tl Paprikapoeder, 1 tl Chilipoeder, 1/2 tl Knoflookpoeder, 1/2 tl uienpoeder, 1/2 tl Knoflookzout, 1/2 tl Kurkuma, 1/2 tl Maïszetmeel

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 03-10-2022
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Zuurgoed van komkommer,  rode ui en warme kruiden.
  • Eigen recept

Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

Heerlijk , snel en kruidig zoetzuur. Smaakt prima bij Aziatische gerechten. Van deze hoeveelheid kon ik 2 potjes vullen.

INGREDIENTEN

1 komkommer gewassen, 1 grote rode ui, geschild in kwart ringen, 250 ml wijnazijn, 200 ml water , 3 - 4 el suiker, ½ tl zout , ½ tl pimentpoeder, 2 kruidnagels, 1 laurierblaadje, 3 ringetjes rode peper zonder zaad, 2 schone gesteriliseerde potjes met schroefdeksel

  • Aziatisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 02-10-2022
  • Aziatisch Bijgerecht
  • 10-20 min
CHIPOTLE MAC AND CHEESE

CHIPOTLE MAC AND CHEESE

Chipotle ( gerookte chilipepers)  ontmoeten de 'mac en kaas' voor de beste combinatie van smaken die rokerig, kaasachtig en oh zo smaakvol is! De knapperige kaas bovenop en de fluweelzachte romige kaassaus erin zorgen ervoor dat je voor de volgende hap gaat zonder je vork neer te leggen. Het is de perfecte samensmelting van smaken en met wat kip is deze Mac en kaas zeker een hoofdgerecht, geen bijgerecht!

INGREDIENTEN

500 g elleboog macaroni, 5 eetlepels ongezouten boter, 4 eetlepels bloem , 1 eetlepel gehakte knoflook, 70 cl zware room op kamertemperatuur of warm, 3 eetlepels roomkaas kamertemperatuur, 300 g scherpe cheddar versnipperd, 200 g colby jack kaas versnipperd , 100 g gerookte gouda versnipperd, extra geraspte kaas om te garneren, 1 theelepel paprikapoeder (gerookt of normaal), 2 theelepels chilipoeder, 65 g adobopasta, 1/2 theelepel zwarte peper, meer naar smaak, 1/2 tot 1 theelepel zout, naar smaak, snufje cayennepeper, gehakte koriander, om te garneren, verkruimelde cotija kaas , om te garneren ( is oude mexicaanse kaas)

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 02-10-2022
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kip Big Mamou

Kip Big Mamou

Pittig kipgerecht uit Louisiana (USA)

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1 grote gele ui, fijngesnipperd, 2 rode paprika's , fijngesneden, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 blokjes boter, 1 laurierblad, 3 eetlepels Cajun-gevogeltekruiden , 1/2 tot 1 tl cayennepeper ( je kunt altijd meer toevoegen), 1 blik tomatensaus, 1/2 L kippenbouillon, 1/2 bosje groene uien, gesnipperd, 1 kg kip zonder botten, zonder vel, in blokjes (ik geef de voorkeur aan dijen, maar je kunt ook borsten gebruiken)

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 02-10-2022
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • > 120 min
Roz Maamar  ( Egyptische gebakken rijst)

Roz Maamar ( Egyptische gebakken rijst)

Een klassiek Egyptisch gerecht, gebakken rijst (ook bekend als Roz Maamar) wordt op verschillende manieren gemaakt, maar deze hartige versie is een recept van een Egyptische familie  uit Zuid Egypte. Gemaakt met romige boter en rijke slagroom, het is krokant van buiten, zacht van binnen en ongelooflijk lekker! Serveer warm .

INGREDIENTEN

800 g kort korrelige rijst, 8 el boter op kamertemperatuur, 24 cl zure room, 1 el zeezout, 2-3 tl zwarte peper (meer of minder naar smaak), 24 cl zware room of volle melk, 24 cl slagroom (ook bekend als ishta), 48 cl runderbouillon

  • Arabisch Nagerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 02-10-2022
  • Arabisch Nagerecht
  • 60-120 min

Stoofpotje Witte kool

Lekker voor in de herfst/winter

INGREDIENTEN

300 g chorizo, – 1 ui, gesnipperd, – 1 teentje knoflook, uitgeperst, – 1 kleine witte kool, geschaafd, – 2 winterwortels, in reepjes, – ½ l groentebouillon, – 400 g cannellini bonen uit blik, – 2 takjes tijm, – half bosje peterselie, – zwarte peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-10-2022
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Limburgse zuurvlees
  • Eigen recept

Limburgse zuurvlees

Limburgse zoervleisj lekker met frietjes!

INGREDIENTEN

1 kg riblappen in blokjes gesneden, 2 uien in halve ringen gesneden, Flinke scheut boter of olie, 2 eetlepel appelstroop, 4 eetlepel ketjap manis, 3 laurierblad, 4 kruidnagel, 500 ml azijn, 500 ml water, Peper, Zout, Nootmuskaat, Allesbinder, Suiker naar smaak of ketjap manis

  • Nederlands Bijgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 01-10-2022
  • Nederlands Bijgerecht
  • > 120 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top