1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (398.790)

Pittige gekruide koolraap met gebakken aardappeltjes en ketjapspeklapjes
  • Eigen recept

Pittige gekruide koolraap met gebakken aardappeltjes en ketjapspeklapjes

Koolraap is niet direct een groente die iedereen lust. Maar je kunt met koolraap zoveel doen. Ik heb al heel veel variaties gemaakt, maar deze viel wel heel erg in de smaak. Heerlijk Oosters gekruid, met gebakken aardappeltjes (kun je ook apaprt serveren !) en knapperig gebakken speklapjes met ketjap manis gekruid. Wij hebben hiervan gesmuld.

INGREDIENTEN

600 gram aardappels, geschild in blokjes , 1 kleine koolraap, geschild, in blokjes , 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 rode ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd, 1 dunne prei, gesnipperd, Peper, zout, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder (mild), ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar), ½ theelepel gemalen komijn (djinten), Mespunt cayennepeper, 2 eetlepels pittig zoete chilisaus (of meer naar smaak), 350 gram speklapjes, doormidden gesneden, 3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's
  • Eigen recept

Kleurrijk, romig vispannetje met witte tonijn, zalm en gamba's

Het is weer een keertje visdag hier in huize. Een duik in de vriezer leverde een zak grote knoflook gamba's , witte tonijn en een stuk zalm op .  Restjes groente , een pastinaak, stuk winterpeen en paprika en een doosje champignons. Geen koksroom in huis maar wel een pakje kokosmelk om er een romig geheel van te maken. 

INGREDIENTEN

1 stuk witte tonijn in blokjes met peper bestrooid, 1 stuk zalmfilet in blokjes met peper bestrooid, 10 rauwe, gepelde knoflook gamba's , Een totaal van ongeveer 350 gram vis en schaal en schelpdieren, 1 pastinaak geschild en brunoise gesneden, 1 stuk winterpeen, geschild en brunoise gesneden, 1/2 rode en gele paprika ook brunoise gesneden, 150 gram kastanje champignons schoongeveegd en in plakjes, 50 gram fijne tuinerwtjes ( diepvries), 100 ml droge witte wijn, 200 ml kokosmelk, 1 flinke sjalot gesnipperd, 1 teen knoflook uit de knijper, 1 visbouillon blokje, peper en zout naar smaak, klein toefje verse dille klein gesneden

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Chiliconcarne ala Agnes
  • Eigen recept

Chiliconcarne ala Agnes

EEn heerlijk eigen recept, waar je je vingers bij opeet.

INGREDIENTEN

500 gr gehakt, kerriepoeder, boter , scheutje tabasco, 4-5 uien, 2 tenen knoflook, 2 paprika's, 5-6 tomaten, 3 laurierblad, blik bruine bonen, wat zout, chilisaus pittig en sweet chilisaus, stokbrood optioneel

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • > 120 min

En­chi­l­a­d­a's met kid­ney­bo­nen­chi­li

ik ben altijd op zoek naar de lekkerste vegetarische enchilada-recepten, dit is er weer zo´n eentje

INGREDIENTEN

600 g zoete aardappelen, 4 el (arachide)olie, 200-250 cheddar geraspt of plakjes, 6 bosuien, 1 spaanse of jalapeñopeper, 100 g kidneybonen chili in zak, 8-10 wraps, 1 thl koriander, creme fraiche of zure room

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Cake van opa

Cake van opa

=18pxHet gebak uit je herinnering, dat is altijd het allerlekkerste. Probeer dus snel deze cake zoals opa 'm bakte.

INGREDIENTEN

5 eieren, 200 g boter (zachte + extra), 250 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 snuifje bicarbonaat, 250 g bloem. (zelfrijzend), paneermeel

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Bretoense cake

Bretoense cake

Een cake recept uit Bretagne 

INGREDIENTEN

21 g verse gist, 250 g suiker (+ extra), 500 g 250 g patisseriebloem (+ extra), zout, gezouten boter (+ extra), 1 eidooier (losgeklopt)

  • Frans Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Frans Nagerecht
  • 30-60 min
Broodcake met banaan en noten

Broodcake met banaan en noten

=18pxMaak je cake wat gezonder met volkorenmeel, bananen en noten.

INGREDIENTEN

120 g boter (+ extra), 120 g suiker, 120 g zelfrijzende bloem (+ extra), 50 g volkorenmeel, 1 tl vanille-essence, 3 bananen, 50 g walnoot (gehakt), 2 eieren

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Veganistische nasi goreng met tofu, zonder zout of suikers!
  • Eigen recept

Veganistische nasi goreng met tofu, zonder zout of suikers!

Zonder enige toevoegingen samengesteld uit groenten, kruiden en fruit.

INGREDIENTEN

350gr Rijst, Tofu bereiding:, 1 Pak Tofu, 3 Knoflooktenen, 1 Stengel citroengras, 1 Citroenblaadje, 1 Bosui, Sap van 2 uitgeperste limoenen, 2 el olie, 2 el Dadelstroop, Nasi:, 1/4 bakje champignons, 1 Paprika, 1 Winterpeen, 1 Prei, 1 Bosui, 1 el Selderij, Boemboe:, 1 Ui, 2 Knoflook tenen, 1 tl Laos, 1 tl Gember, 15gr Zeekraal

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Salade met gemarineerde asperges

Salade met gemarineerde asperges

=18pxIdeale salade voor een veggie lunch

INGREDIENTEN

8 asperges, 2 el rodewijnazijn, 2 el balsamicoazijn, 2 el olijfolie, 2 tl citroenschil (geraspt), 4 el peterselie (fijngehakt), 1/2 tl zeezout, 1/2 tl peper, 1 el sesamzaadjes (geroosterd)

  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
Bloemkoolgratin met nootmuskaat

Bloemkoolgratin met nootmuskaat

=18pxLekker met worst en aardappelpuree

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 20 cl room, 10 cl melk, 2 eieren, 100 g emmentaler (geraspt), 2 sneetjes wit brood, boter, nootmuskaat, peper, zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 04-03-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....

Ajam Pangang met rijst zelfgemaakte atjar en wat kroepoek....

Ajam pangang oftewel kip geroosterd. Snel en gemakkelijk te maken van kippendijen. Rekening houdend met een marineertijd van een uurtje voor het kippenvlees. De saus is zó klaar  rijst erbij en smullen maar. Er is in dit recept uitgegaan van atjar tjampoer uit een potje. Een tijdje geleden heb ik dit zelf gemaakt en ik had nog een heel potje staan. Dat kwam nu goed van pas :)Atjar-tjampoer-bij-de-nasi-van-deon-Helaas vind ik persoonlijk, dat alleen slechts atjar  wat weinig groente is, dus maakte ik er een heerlijke licht pittige komkommer met taugé salade bij.

INGREDIENTEN

VOOR DE KIPPENDIJEN, 250 gram kippendijen in reepjes gesneden, 1 kleine ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 theelepel geraspte verse gember, 1 zonnebloemolie + extra om in te bakken, 3 eetlepels ketjap manis, sap van een halve citroen, VOOR DE SAUS, 200 ml water, 1/2 eetlepel sambal badjak of naar smaak, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel basterdsuiker, 1 eetlepel gembersiroop, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 kleine ui gesnipperd, 2 eetlepels tomatenketchup, Een halve citroen, 1eetlepel maïzena, Een klein scheutje sojasaus, ERBIJ, 125 gram rijst naar keuze, 2 flinke el atjar , eventueel stukjes kroepoek.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-03-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Fetabroodjes met rode linzensoep
  • Eigen recept

Fetabroodjes met rode linzensoep

Een heerlijke gevulde rode linzensoep met homemade fetabroodjes. Een verrassend makkelijke vegetarische avondmaaltijd waar iedereen van gaat smullen! 

INGREDIENTEN

25 g filodeeg, 3 scharreleieren, 150 ml melk, 4 el olijfolie, 200 g feta, 200 g gedroogde rode linzen, 1 groentebouillonblokje, 400 g tomatenblokjes, 2 courgettes

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 03-03-2021
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pastaschelpen gevuld met prei en noordzeegarnalen met een kreeftensausje

Pastaschelpen gevuld met prei en noordzeegarnalen met een kreeftensausje

=18pxEen feestelijke pasta met garnalen, prei en een kreeftensausje.

INGREDIENTEN

300 g pastaschelpen (grote), 4 prei stronkjes, 300 g gepelde noordzeegarnalen (grijze), 40 cl kreeftenfond, 1 ui, 20 cl room, 150 g geraspte kaas, 2 el bloem, anijslikeur (vb. Ricard), boter, nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-03-2021
  • Belgisch Feestmaaltijd
  • 30-60 min
Cannelloni met spinazie en wittebonensaus

Cannelloni met spinazie en wittebonensaus

=18pxEen lekker vegetarisch gerecht voor het hele gezin. 

INGREDIENTEN

800 g spinazie (verse), 2 sjalotten (fijngesnipperd), 1 knoflook (fijngesnipperd) teentje, bladpeterselie, 200 g ricotta, 1 blikje witte boontjes, 2 el pijnboompitten, 16 cannellonipijpjes, olijfoliedl, peper en zout, Voor de tomatensaus :, 1 knoflook teentje, 1 kruidentuiltje, 1 takje rozemarijn, 40 cl tomatenpassata, 35 g tomatenpuree, 1 el olijfolie, peper en zout

  • Italiaans Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-03-2021
  • Italiaans Ovenschotel
  • 30-60 min
Vergeten-groentenlasagne met geitenkaas

Vergeten-groentenlasagne met geitenkaas

=18pxEen heerlijke veggie lasagne ! 

INGREDIENTEN

2 koolrabi's , 3 pastinaken, 2 rode bieten, 600 g postelein, 300 g aardpeer, 200 g geitenkaas (rolletje met korst), 16 lasagnevellen (verse), verse tijm (enkele takjes), verse rozemarijn (enkele takjes), 20 cl room, 20 cl melk, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-03-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Lasagne met vierkazenkorstje

Lasagne met vierkazenkorstje

=18pxVergeet de pizza quattro formaggi, deze lasagne met vierkazenkorstje is zeker zo lekker!

INGREDIENTEN

12 lasagnevellen, 1/2 kg gemengd gehakt, 2 uien, 2 knoflook teentjes, 250 g champignons, 2 el bladpeterselie, 50 cl passata, 400 g tomaten blokjes, 1 tl gedroogde oregano, 300 g ricotta, 250 g mascarpone, 25 cl melk, 1 ei, 3 bolletjes mozzarella, 120 g parmezaan (geraspt), boter (of olijfolie om te bakken), peper en zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 03-03-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
Quiche met gemengde paddenstoelen gedroogde tomaten en roomkaas
  • Eigen recept

Quiche met gemengde paddenstoelen gedroogde tomaten en roomkaas

De bodem van deze quiche (of hartige taart) heb ik zelf gemaakt. Iets meer werk maar ook daardoor ook erg lekker. Als hoofdgerecht is deze quiche voldoende voor 4 personen. Lekker met een salade.

INGREDIENTEN

Deeg, 250 gram bloem, 125 gram koude boter, 3 eetlepels water, 1 ei, Snufje zout, Vulling, 400 gram gemengde paddenstoelen, in stukken of plakjes, 3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in stukjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1/8 liter droge witte wijn , 2 theelepels Provençaalse kruiden, 1 laurierblad (liefst vers), 1 afgestreken eetlepel tomatenpuree, 2 theelepels paprikapoeder mild, peper, zout, 200 ml crème fraîche, 3 losgeklopte eieren, 100 gram roomkaas , 2-3 eetlepels paneermeel - , 50 geraspte belegen kaas

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vega-kibbeling met ovenfriet en wortelsalade
  • Eigen recept

Vega-kibbeling met ovenfriet en wortelsalade

Een heerlijk bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van?! Probeer dit recept met vega kibbeling eens. Wat friet en een frisse salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan. 

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, 600 g winterpeen, 4 el zonnebloemolie, 30 g peterselie, 265 g augurkenplakken zoetzuur (pot à 530 g), 300 g 100% plantaardige kibbeling (2 schalen à 150 g), 4 el mayonaise, 200 g crème fraîche, 1 el mosterd

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Vega Caesarsalade
  • Eigen recept

Vega Caesarsalade

Deze Vega Caesersalade is een lekkere variant op de klassieke Caesersalade. Niet moeilijk en toch lekker even anders!

INGREDIENTEN

4 meergranen kampioenbroodjes, 5 el olijfolie, 80 g Parmezaanse kaas (stuk), 1 bos bosuitjes, 4 eieren, 400 g krokante nuggets (2 schalen à 200 g), 2 biologische zoete puntpaprika's, 2 mini-sla romaine little gem, 100 g zuivelspread naturel (bakje à 200 g)

  • Internationaal Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Internationaal Salade
  • 20-30 min
Vegan wraps
  • Eigen recept

Vegan wraps

Vegan koken 'moeilijk' of 'te veel gedoe'? Helemaal niet! Probeer deze vegan wraps eens. Zet een vrolijke schaal vol vegan wraps met paprika dip op tafel voor een verrassend lekkere avondmaaltijd.

INGREDIENTEN

5 el olijfolie, 175 g Lekker Veggie 100% plantaardig kruimgehakt, 50 g ongebrande ongezouten walnoten, 290 g gegrilde rode paprika, 15 g platte peterselie, 2 tenen knoflook, 1 el balsamicoazijn, 400 g Cambodjaanse wokgroente, 8 tortilla's naturel

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Spruitenroerbak met gegrilde vegastukjes
  • Eigen recept

Spruitenroerbak met gegrilde vegastukjes

Je kunt veel meer met spruitjes dan je denkt. Probeer deze spruitenroerbak met gegrilde vegastukjes eens! Super makkelijk, erg lekker en ook nog eens vegetarisch. Zeker het proberen waard. 

INGREDIENTEN

300 g rijst, 400 g geschoonde spruiten, 6 el zonnebloemolie, 1 rode peper, 3 tenen knoflook, 175 g gegrilde stukjes (Garden Gourmet), 4 eieren, 1 bos bosuitjes, 4 el soja-sesam woksaus (flesje à 200 ml)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Fruit taartje uit de oven
  • Eigen recept

Fruit taartje uit de oven

Fruit taartje met  peer, rozijn, pecannoten, tijm en dadelstroop uit de oven.

INGREDIENTEN

4 Plakjes bladerdeeg, 2 Handperen, 1 tl gedroogde tijm, 75 gr Pecannoten, 75 gr Rozijnen, 3 el Dadelstroop

  • Internationaal Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Internationaal Bijgerecht
  • 20-30 min

Kipfilet uit de oven van Felix Wilbrink

Een recept van Felix Wilbrink: eenvoud behoeft geen krans.

INGREDIENTEN

2 kipfilets zonder bot of vel, 1 ei, 5 eetlepels fijn geraspte oude boerenkaas, zout en peper naar smaak

  • Europees Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Ovenschotel bloemkool met prei room eieren en kaas
  • Eigen recept

Ovenschotel bloemkool met prei room eieren en kaas

Lekkere lichte bloemkoolschotel, een heerlijk alternatef voor een dagje zonder vlees.Wie niet graag zonder vlees eet: reepjes ham of gebakken spekjes erdoor is ook lekker.

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, in roosjes, 1 groentebouillontablet, Plm. 350 gram voorgekookte aardappelschijfjes, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 kleine prei, gesnipperd, 2 losgeklopte eieren, 200 ml slagroom, peper, zout, nootmuskaat, 1 theelepel kerriepoeder, 2 theelepels pittige mosterd, 50 gram geraspte belegen kaas, 2 eetlepels gehakte peterselie

  • Vegetarisch Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Vegetarisch Ovenschotel
  • 20-30 min
Stoofpot van kip met bier, een recept uit grootmoeders keuken

Stoofpot van kip met bier, een recept uit grootmoeders keuken

Uit grootmoeders keuken, geweldig lekker ! Uiteraard met huisgemaakte appelmoes en frietjes 

INGREDIENTEN

1 kip (in stukken), 3 uien, 75 cl bier (blond, bv. Vedett of Leffe ), 80 g spekblokjes, 2 sneetjes peperkoek, 1 el mosterd, 1 kg appelen, 1 zakje vanillesuiker, 1 citroen (sap van), 2 el suiker, 1 tijm takje, 2 laurierblaadjes, 50 g boter, 1 el bloem, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Kip alla cacciatora

Kip alla cacciatora

Lekker gerecht uit Italië, waar we de stukken kip eerst marineren alvorens te bakken 

INGREDIENTEN

1 kip (in stukken), 2 ansjovisfilets (fijngehakt), 2 look teentjes (gepeld en geplet), 1 tl citroenschil (geraspt), 1 el citroensap, 1 bosje peterselie (gehakt), 1 tl verse rozemarijn (gehakt, + enkele takjes voor de afwerking), 50 g zwarte olijf (zonder pit), 15 cl witte wijn (droge, of kippenbouillon), 2 el tomatenpuree, 2 el kappertje, olijfolie, zwarte peper, zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kip met honing

Kip met honing

=18pxLekkere kip met een tikje zoetigheid

INGREDIENTEN

1 kip, 4 sjalotten, 2 knoflook teentjes, 1 citroen, 75 g zwarte olijven, 4 el citroensap, 2 el honing, 4 saffraandraadjes, 4 tijm takjes, 2 takjes gedroogde lavendelbloem, 12 cl droge witte wijn, 20 cl kippenbouillon, olijfolie, zout, witte peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Ovenkip met aardappeltjes

Ovenkip met aardappeltjes

Lekker en makkelijk deze ovenkip

INGREDIENTEN

1 kip (in 8 stukken), 400 g krieltjes, 400 g prinsessenbonen, 4 sjalotten, 6 knoflook teentjes, 4 el dragon, olijfolie, peper, grof zeezout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Kip met dragonsaus en linzensalade

Kip met dragonsaus en linzensalade

=18pxGebraden kip uit de oven, met een lekker sausje met room en dragon erbij. Smaakt lekker met linzensalde,  krieltjes, frietjes......

INGREDIENTEN

1 maïskip, linzen voor 4 personen , 2 wortelen , 1dragon bosje, 3 knoflook teentjes, 1 sjalot, 2 laurier blaadjes, tijm, 15 cl kippenbouillon, 15 cl room, 5 cl droge witte wijn, 100 g hoeveboter (zachte), 1 el bloem, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Pompoensoep van Janny van der Heijden

Pompoensoep van Janny van der Heijden

Ik had nog steeds een pompoen liggen en ik had nog een lekker recept voor pompoensoep van Janny van der Heijden gevonden. 1+1=2 en in dit geval is 2 een pan pompoensoep geworden ;) :P :)Dit keertje met Ras-el-Hanout erin dus toch weer wat anders. Ik heb er zelf nog een beetje bleekselderij aan toegevoegd en omdat ik persoonlijk vond dat hij iets meer pit mocht hebben, heb ik er op het laatst nog een eetlepel currypasta aan toegevoegd. Zeker een aanrader als je van pittig houdt.Garneren met geroosterde pompoenpitten, koriander en eventueel enkele druppels pompoenpitolie (of olijfolie).

INGREDIENTEN

1 pompoen (fles of Hokkaido), 2 uien, 1 rode peper, 2 st. bleekselderij, 3- 4 centimeter gemberwortel, 2 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, 1 theelepel ras el hanout (specerijenmengsel), 4 djeroek poeroetblaadjes (limoen- of citroenblad), 2 kippen (of groente-) bouillonblokjes, 400 milliliter kokosmelk, geroosterde pompoenpitten en koriander om mee te garneren., optioneel: 1 el currypasta (als je van een beetje meer pit houdt).

  • Biologisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 02-03-2021
  • Biologisch Soep
  • 30-60 min
Paksoi stamppot met krokant, pittige  Indisch gekruide spekjes.......

Paksoi stamppot met krokant, pittige Indisch gekruide spekjes.......

In het recept gaat de gesneden en gewassen paksoi rauw door de stamppot.Ik wist, dat ik mijn lief daar niet zo'n plezier mee zou doen en heb daarom de hardere wittige  paksoi reepjes ongeveer 2 minuten geblancheerd en op het laatst nog even het groen erbij. Het blancheerwater heeft smaak en daarom heb ik dit opgevangen en er de aardappelen met een kubusje in gaar gekookt. Echt een heerlijke combinatie met de Indische spekjes met de  garnering van  de gefrituurde uitjes en wat ringetjes rode peper. Ik maakte het gerecht voor 2 personen en nam de hele paksoi en 600 gram geschilde aardappelen. Wat betreft de andere toevoegingen heb ik mijn eigen mix gemaakt uit de losse pols :)Tussen de (   ) staan mijn aanpassingen.

INGREDIENTEN

VOOR DE STAMPPOT, 1,5 kilo kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden( 600 gram geschilde aardappelen), 125-150 milliliter Melk ( 50 ml en wat blancheer vocht), flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout, flinke snuf nootmuskaat, 75 gram geraspte kaas( 35 gram), klontje roomboter optioneel, 1 stronk paksoi fijngesneden, VOOR DE KROKANTE INDISCHE GEKRUIDE SPEKJES, 3 stuks verse speklappen in reepjes gesneden ( 2 stuks), beetje bloem, snuf vers gemalen zwarte peper en zout, 3 sjalotjes gesnipperd ( 2 sjalotjes ), 3 teentjes knoflook fijngehakt ( 2 teentjes), 3 centimeter verse gember geschild en geraspt ( 2 cm) , 1/2 eetlepel sambal badjak ( b-tje minder), 2 eetlepels chilisaus ( 1 el), 1 eetlepel sojasaus (1/2 el), seroendeng optioneel( gefrituurde uitjes), rode peper optioneel, 3 eetlepels ketjap manis ( 2 el)

  • Indisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 01-03-2021
  • Indisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Tonijnsaus (tonijnsalade)

Onderdeel van een gerecht met varkensvlees, tomaat, gegrilde courgette en aubergine

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 2 tenen knoflook, citroen, blikje tonijn in olie, 2 eetlepels mayonaise, olijfolie, eventueel verse basilicum (garnering), peper, zout

  • Italiaans Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 01-03-2021
  • Italiaans Bijgerecht
  • 0-10 min
Chicken Tonight in een romige tomatensaus.
  • Eigen recept

Chicken Tonight in een romige tomatensaus.

Van onderstaand gerecht had ik paprika en winterpeen over en die wilde ik graag verwerken. Dat resulteerde in dit romig gerecht met kip. Snel, gemakkelijk en erg lekker.Turks-familie-ovengerecht-in-4-laagjes

INGREDIENTEN

200 gram kipfilet in blokjes gesneden, 1 middelgrote ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 rode puntpaprika in dunne reepjes, 1 gele puntpaprika in dunne reepjes, halve groene paprika in reepjes, restje winterpeen in kleine blokjes en 1 minuut geblancheerd en koud gespoeld, 2 tomaten ontveld en in blokjes gesneden, 1 blikje tomatenpuree, 3 schijfjes ananas in eigen sap in stukjes , wat sap van de ananas, gemalen zwarte peper naar smaak, 1 kubusje maggi verkruimeld, 120- 150 gram rijst met meer vezel, 100-150 ml koksroom, gesnipperde bladpeterselie ter garnering

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Chinees buikspek

Simpel lekker

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 1 Kg Buikspek, 1,5 liter kokend water, Grof zeezout, 1⁄2 theelepel Chinese 5 kruidenpoeder, 2 eetlepels Hoisin saus, 1 eetlepel Shaohsing Wine, Water

  • Chinees Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Chinees Hoofdgerecht
  • > 120 min
Aziatische spaghetti met aubergine en biefreepjes
  • Eigen recept

Aziatische spaghetti met aubergine en biefreepjes

Pasta en noedels gemaakt van tarwe lijken behoorlijk veel op elkaar. In plaats van noedels, besloot ik daarom eens spaghetti te gebruiken. Ik vind de structuur en vorm van spaghetti namelijk erg lekker en het leek me gewoon een leuke test. Deze Aziatische spaghetti met aubergine en biefreepjes bleek een echte winnaar!  https://chivanne.nl/aziatische-spaghetti-met-aubergine-en-biefreepjes/

INGREDIENTEN

200 gram biefreepjes , 2 aubergines , 180 gram spaghetti , 50 gram miso , 2 theelepels mirin , 1/2 theelepel rijstazijn , 1 theelepel sesamolie , 2 theelepels water , 1 theelepel (donkerbruine) basterdsuiker , 1 theelepel sesamzaadjes , 1 teen knoflook , 2 bosuitjes , 1/2 theelepel chiliflakes , rijstolie, zonnebloemolie of arachideolie , peper en zout , 1 kop kookvocht , optioneel: chiliolie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

haringkroket

Ik kocht  bij Jumbo 2 haringen voor  50 cent en aarzelde  geen moment  om ermee te  gaan experimenteren in het kader van `ik ben tegen verspilling`.Het moest  wel meteen op de  datum verwerkt  worden en is juist leuk .Zoals ik altijd doe kieperde ik wel weer  alles  op gevoel bij  elkaar zonder  af te  wegen. Wie  het  na  wil maken kan een basisrecept zoeken van kroketten, het enige  verschil zijn de  ingrediënten. 

INGREDIENTEN

boter, bloem, vierkant bouillonblokje, 2 haringen met uitjes, haringbouillon, witte peper, 2 blaadjes gelatine, zeezout, ui, gedroogde zontomaatjes, koriander, mosterd

  • Nederlands Borrelhapje
  • > 120 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Nederlands Borrelhapje
  • > 120 min
Crème brûlée met saffraan

Crème brûlée met saffraan

Lekkere creme brulée met saffraan

INGREDIENTEN

25 cl room, 25 cl melk, 1 mespunt saffraanpoeder, 1 vanillestokje (overlangs gesneden), 5 eierdooiers, 75 g suiker, 4 el rietsuiker

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Bladerdeegbroodje met prei en ham

Bladerdeegbroodje met prei en ham

Overheerlijk 

INGREDIENTEN

2 sneetjes gegrilde ham, 3 preien, 100 g rauwkostmix, 50 g veldsla, 1 appel (jonagold), 1 sjalot, 50 g geraspte kaas voor gratin, 3 eieren, 1 rol bladerdeeg (versmarkt), 1 tl mosterd, 1tl vloeibare honing, 1 tl witte balsamicoazijn, 5 el olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Griekse bowl met citroenkip

Griekse bowl met citroenkip

Lekker en snel gemaakt 

INGREDIENTEN

200 gr orzo, 4 kippenboutjes, 1 citroen, 1 komkommer, 1 handje groene olijven, 4 el Griekse yoghurt, enkele takjes verse dille, 1 el ras el hanout, 4 el olijfolie, peper - zout

  • Grieks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Grieks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Maaltijdsoep met rode poon

Maaltijdsoep met rode poon

Heerlijke maaltijdsoep uit Italië

INGREDIENTEN

2 rode ponen, 1 teentje look, 0,5 stengel selder, in stukken, 1 preiwit, in stukken, 1 wortel, in stukken, 2 tomaten, in stukken, 1 handvol bladpeterselie, 1 flinke scheut droge witte wijn, 1 l water, 10 kerstomaatjes, 0,5 prei, in fijne ringetjes, 4 dikke sneden boerenbrood, enkele takjes dille, peper - zout, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 28-02-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top