Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

We kunnen het recept helaas niet meer voor je vinden.

recepten (392.353) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Glaasje Eton mess met blauwe bessen en frambozen a la Petra

Eton mess, dat hele lekkere toetjes met veel slagroom, meringues (schuimkoekjes) en aardbeien is verrukkelijk, maar wel heftig. Ik bedacht daarom dit lekkere nagerecht met in likeur gemarineerde blauwe bessen en frambozen en daarop stukjes meringue met geklopte slagroom. Het was een succes en heel snel klaar. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. aat je fantasie werken.

INGREDIENTEN

Blauwe bessen, frambozen, 250 ml slagroom, plm. 50 gram schuimkoekjes (wit), kletskoppen of andere koekjes om te garnere, , eventueel een scheutje likeur (bijvoorbeeld sinaasappellikeur of frambozenlikeur),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Tarte d' Auvergne quiche met roquefort en calvados

Deze kaasquiche is afkomstig uit de Auvergne en smaakt verrukkelijk bij een glas stevige rode wijn. Ik vond het leuk om een stukje van deze quiche te serveren bij mijn krachtige ossenstaartsoep, waarbij het ook heerlijk smaakt. De volgende dag (ik had natuurlijk nog wat stukjes over) inderdaad ervan genoten bij een glas rode wijn. Ik geef hierbij het recept zoals origineel beschreven, maar ik heb in dit geval gekruik gemaakt van een rol deeg voor hartige taart en daarbij de helft van de ingrediënten gebruikt.

INGREDIENTEN

Deeg:, 300 gram bloem, 125 gram harde romboter in stukjes, 1 ei, mespunt zout, Vulling:, 250 gram roquefort in stukjes gesneden, 125 ml crème fraîche, 3 tot 4 eetlepels slagroom, 2 eetlepels calvados, , , ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Snelle witte kool ovenschotel...

Heb je geen zin om hem in de oven te doen of weinig tijd dan kun je ook de cheddar kaas door de witte kool mengsel roeren en dan serveren... https://www.puur-eten-leven.nl/

INGREDIENTEN

500 gram kip, lams of rundergehakt, 1 kleine witte kool of een halve grote witte kool, 1 grote winterwortel, 4 grote sjalotjes, 4 tenen knoflook, 2 blik tomatenblokjes, 2 volle eetlepels crème fraîche, 1 runderbouillonblokje, 1 hand verse peterselie, 1 bol mozzarella, 8 plakken cheddar kaas, 200 gram orzo of rijst, evt. als je van pittig houd 1 rode peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aziatisch getinte bizonsteak

Pittige bizonsteak !  

INGREDIENTEN

4 bizon- of rundsteaks, 1 el olijfolie, 6 paprika's (2 gele, 2 rode, 2 groene), enkele takjes Thaise basilicum (of gewone), , Voor de dressing:, 1/2 bundeltje verse koriander, 2 teentjes knoflook, 1 rode chilipeper, 1 el rietsuiker, 4 el citroensap, 1 el vissaus, 1 el warm water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roerbak spruitjes snel en makkelijk

Dit gerecht is heerlijk als bijgerecht maar kun je ook heel goed als hoofdmaaltijd nuttigen, als hoofdgerecht is dit genoeg voor 2 personen. https://www.puur-eten-leven.nl/

INGREDIENTEN

500 gram gepelde spruitjes, 300 gram champignons, 250 gram (vegetarische) spekjes, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 flinke theelepel kerrie, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spruitjes met walnoten en bacon

Deze spruitjes zijn een heerlijk bijgerecht bij rundvlees- en wildgerechten. Wij hebben deze spruitjes gegeten bij hertenbiefstuk. Ze vielen erg in de smaak.

INGREDIENTEN

750 gram spruitjes, Zout, peper, Plm. 70 gram walnoten, 100 gram bacon, in grove stukken, Mespunt suiker,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Carpaccio van luchtgedroogde ham heerlijk en snel voorgerecht

Bij onze slager kun je heerlijke luchtgedroogde ham kopen. Ik ben zelf niet zo dol op de echte carpaccio dus vond ik dit een goed alternatief. Erg lekker met een goede gemarineerde salade, wat geroosterde pijnboompitten en stokbrood met gezouten roomboter. Ik hoorde van mijn schoonzusje dat deze ham ook bij keurslagers in Nederland verkrijgbaar is.

INGREDIENTEN

Plm. 150 gram heel dun gesneden luchtgedroogde ham (keurslager ?), geroosterde pijnboompitten naar smaak, flinters Parmezaanse kaas (zie foto), plm. 60 gram gemende sla met rucola, wat olijfolie om te garneren, Dressing:, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 2 eetlepels goede olijfolie, mespunt zout, wat vers gemalen peper, 1/2 eetlepel vloeibare (acacia) honing, 1/2 theelepel gedroogde oregano, , eventueel wat groene pesto (liefst verse uit het koelvak of zelf gemaakt)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kerst­boom van sus­hi

Origineel borrelhapje !

INGREDIENTEN

250 g Saitaku sushi rice, 75 ml Saitaku rijstazijn, 1 el witte sesamzaadje, 1 komkommer, 300 g verse biologische zalmfilet, 1 eetrijpe avocado, 5 norivellen, 50 g wilde zalmeitjes in pot, 3 el Japanse sojasaus, 1 tl wasabipaste, 2 el Saitaku sushigember

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Japans
  •  30-60 min.

Fees­te­lij­ke zalm­taart

Hartige taart met twee soorten vis: als dat geen feestelijk hoofdgerecht is!

INGREDIENTEN

1 el arachideolie, 1 teen knoflook, 20 g verse selderij, 50 g ongezouten roomboter, 60 g tarwebloem, 400 ml houdbare volle melk, 1 kippenbouillontablet, 6 plakjes diepvries bladerdeeg, 250 g diepvries wilde zalmfilets, 200 g diepvries kabeljauwfilets, 200 g diepvries tuinerwten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Ge­krui­de cô­te de boeuf met Viet­na­me­se sal­sa

Voor velen het mooiste stukje vlees; côte de boeuf. Deze kerst geven we de rib steak een Vietnamese twist, hij wordt namelijk vergezeld door een kruidige salsa van onder andere koriander, limoen, gember en vissaus. Een aanrader voor wie wilt uitblinken met zijn kerst hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

1 kg côte de boeuf, 1 el chinese vijfkruiden (Euroma Original spices by Jonnie Boer), 1 robuust stokbrood wit, 6 snoepkomkommers, 1 rode ui, 2 limoenen, 2 cm verse gember, 7½ verse koriander, 7½ g verse munt, 1 el vissaus, ½ tl kristalsuiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Flensjes voor Nicole

Recept dat ik ooit uit het AD knipte en jaren geleden al een succes was met kerst.

INGREDIENTEN

8 zeer dunne flensjes, gebakken naar eigen recept, 2 sinaasappels, 300 g verse roomkaas (Mon Chou), 35 g witte basterdsuiker, 1 à 2 theelepels limoen- of citroensap, 5 à 6 eetlepels advocaat, , 2 eetlepels geschaafde amandelen, poedersuiker, ca. 200 gram aardbeien

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Bietenrisotto

Bij risotto moet je je aandacht er goed bij houden.

INGREDIENTEN

0.6 liter groentebouillon, 175 gr. gekookte bieten in blokjes, 2 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 rode fijngehakte ui, 1 tl. fijngesneden tijm, 150 gr. arborio rijst, o.6 dl rode wijn (of een vervanger : rode druivensap of cranberrysap of groentebouillon), 1 uitgeperst teentje knoflook, 50 gr. pecannoten, zout en peper, 50 gr. zachte geiten- of schapen kaas ( of een plantaardige vervanger)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rabarber Tiramisu

Lekker fris recept. Een kleine portie is voldoende.

INGREDIENTEN

300 g rabarber, 175 g suiker, 9-12 lange vingers, sap van 2 sinaasappels (ca. 120 ml), 500 g mascarpone, 500 g magere kwark, 1 pakje vanillesuiker (8 g), 2 el pistachenoten

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Amuse met geitenkaas, Gandaham, abrikozen en pijnboompitjes

Ga ik met Kerstmis maken.

INGREDIENTEN

4 dessert lepels vijgenconfituur, 2 plakjes Gandaham of Parmaham of Prosciutto, 4 gedroogde abrikozen, verse geitenkaas, 40 tal geroosterde pijnboompitjes, blaadjes rucola, balsamicocrème

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Frans Amuse
  •  0-10 min.

Oranje paprikamousse met roomkaas en soepstengel in een glaasje

Geproefd op een concert van Rowen Hèze. Met Peter de kok gesproken en receptje van de oranje paprikacoulis gekregen.

INGREDIENTEN

1 oranje paprika schoon in stukjes, 1 kleine witte ui in stukjes, 1 dessertlepel tomatenpuree, 1/2 tl paprikapoeder, 1 laurierblad, 75 ml bouillon, 1 bakje Philadelphia roomkaas naturel

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.

Appelmoes met munt

Ik woon maar alleen dus k heb een klein pannetje appelmoes gemaakt. Maar zoals ik ben, kon ik niet laten om weer te experimenteren. Het is heel lekker om gewoon dingen te proberen en het smaakte niet slecht. 

INGREDIENTEN

3 x grote goudrenet appels, 100 ml kraanwater, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel zwarte bastaardsuiker, 1 halve lepel munt kruidt of gewoon een paar plukjes munt,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.

Romige slasoep met lenteui of bosui

Gegeten op een tapas avondje bij mijn zus. Heerlijk. Nadien meteen thuis zelf gemaakt.

INGREDIENTEN

2 flinke krop sla, 2 el olijfolie, 1 flinke sjalot gesnipperd, 500 ml groentebouillon van een tablet, 100 ml kookroom, 2 bosuitjes in ringetjes,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zoete aardappelpuree met dát wat je nog in je groentela hebt liggen.

In je eentje en tóch een leuk uitziend en smakelijk gerecht. Ik houd ervan. Glaasje wijn erbij, kaarsje aan, muziekje op. Smullen maar. 

INGREDIENTEN

1 kleine zoete aardappel, Groenten, kijk wat je nog over hebt. Voor dit gerecht gebruikte ik:, - een stuk of vijf paddenstoelen uit zo'n mixdoosje., - een klein preitje, - halve paprika, - 1 lenteuitje, - Beetje olie om in te bakken, wat geraspte parmezaanse kaas, zout peper, evt. Aromat.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Licht Pittige Pastinaaksoep met zoete kruiden en Griekse yoghurt

Voor het eerst geproefd bij onze vrienden.Nog nooit pastinaak in welke vorm dan ook gegeten. Verknocht aan deze groente.  Recept gekregen. Het is een recept uit de Volkskrant of de Telegraaf.

INGREDIENTEN

1 dikke ui gesnipperd, 1 el (zonnebloem) olie, 1 1/2 tl kaneel, 1 tl kurkurma, 1 tl ketoembar, 1/2 tl gemalen kardemom, 1 rood pepertje zonder zaad en lijst fijn gehakt, 1250 ml groentebouillon ( kippenbouillon) zo nodig iets meer, 3 middelgrote pastinaken geschild in plakken, zout, Griekse yoghurt, voor de liefhebber een beetje verse koriander gehakt of anders wat bladpeterselie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Tonijntartaar met wasabi mayonaise

EEn heerlijk voorgerechtje van tonijn, wel verse tonijn van de visboer.

INGREDIENTEN

150 gr verse tonijnsteak (75-100 gr per persoon), 1/4 komkommer, 2 lente-ui, Scheutje citroensap, 1 tl wasabi(pasta), 2 el sojasaus (Kikkoman), 2 el mayonaise, Sesamzaadjes, 2 kwarteleitjes (optioneel)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Vis Voorgerecht
  •  20-30 min.

Shakshuka (Gehakt en ei in tomatensaus)

Een heerlijk Marokkaans gerecht wat vaak wordt gegeten na de ramadan

INGREDIENTEN

Shakshuka, , 100 g sjalotjes, 1 bos koriander, 500 g rundergehakt, 4 eieren, 1 el mosterd, 1.5 el gemberpoeder, 1 el paprikapoeder, 6 tomaten, 1 rode ui, 2 el olijfolie, 2 el tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip met Boursin-champignonssaus

Al vaak tot ieders tevredenheid gemaakt.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, zout en versgemalen peper, 1 el (zonnebloem) olie, 1 el boter, 1 flinke sjalot gesnipperd, 250 gr champignons in plakjes, 4 flinke el boursin knoflook en fijne kruiden, 150 ml witte wijn, 2 el platte peterselie fijn gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vitello Tonnato

Een heerlijk voorgerecht dat snel klaar is en ook nog een sheerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

, - Tonnato-saus, - 1 blikje tonijn, - 5 el mayonaise, - 2 el kappertjes, - 3 ansjovisfilets uit blik, - 2 el olijfolie, - Zout, - Versgemalen peper, , Vitello, - 200 g plakjes gebraden kalfsfricandeau, - 3 takjes bladpeterselie, - 2 el kappertjes, - Versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Pana cotta van komkommer

Een verrukkelijk recept . Het is verfrissend ook in winterse tijden.

INGREDIENTEN

2 komkommers, liefst biologisch., 110 gram suiker voor de panna cotta, 100 gram suiker voor suikerwater, 650 gram room, 3 toppen mnt, alleen de blaadjes, 4 gelatineblaadjes, 1 dl water, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

****KIPROLLADE MET KAAS EN ZOETE AARDAPPELHASSELBACK****

**December is een maand vol gezelligheid,lekker eten,    feest en luxe. Een maand met een gouden randje die    we het liefst doorbrengen met onze dierbaren !

INGREDIENTEN

=1 Kiprolade met Kaas., =2 Zoete Aardappelen., =100 gram geraspte oude Kaas., =10 gram Tijm., =150 gram Radijsmix, =2 tenen Knoflook., =1 biologische Citroen., =200 gram Bimi. = Zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bladerdeegstengels met serranoham en pecorino. Razend lekker

Van een vriendin gekregen. Al vaak geserveerd. Lauw warm het lekkerste, maar koud ook niet te versmaden.

INGREDIENTEN

1 ei geklutst, komijnzaad gemalen( Djintan Conimex), 6 plakjes bladerdeeg van 10 bij 10 cm, 75 gr pecorino kaas geraspt, 12 plakjes serranoham,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Spaans
  •  20-30 min.

MINI - PADDENSTOELENWELLINGTONS MET CRANBERRYSAUS****

Diner met een gouden randje! December een maand van gezelligheid.

INGREDIENTEN

=8 Vellen Bladerdeeg., =150 Gram verse Cranberry's., =1 Eetl. Rietsuiker., =10 gramTijm, =400 gram Paddenstoelmix, =2 Tenen Knoflook, gepeld., =1 Rode Ui., =2 sneden oud Brood., =10 gram Peterselie, =2 Eieren., =50 gram Creme-Fraiche, =1 biologische Citroen., =Zout en Peper.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kabeljauw uit de oven met cherrytomaatjes, feta en olijfringetjes

Al de derde keer gemaakt. Gisteren op het visdinertje voor de 70 ste verjaardag van onze overbuurman. Het stel eet geen vlees, dus was het hele diner op basis van vis en vegetarische gerechten.

INGREDIENTEN

4 kabeljauw filets van 150 gram, 600 gr cherry tomaatjes gehalveerd, 80 gr fetablokjes, 12 zwarte olijven in ringetjes, 4 el olijfolie, 600 gr krieltjes, peper uit de molen naar smaak, 1 1/2 el platte peterselie gesnipperd,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse toastjes voor bij de soep

Ik maakte de paprika roomsoep maar dan zonder bladerdeeg bakje, omdat ik niet in het bezit ben van ovenbestendige soepkommen. Ik serveerde dus deze toastjes van bladerdeeg bij de soep.

INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg ontdooid, 2 smaakvolle kleine tomaten in plakjes of cherrytomaatjes in stukjes, 2 tl Italiaanse kruiden of oregano of basilicum, 3 el geraspte belegen kaas, pesto naar keuze,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Italiaans
  •  20-30 min.

IJsbollentaart

Leuk om eens anders te serveren

INGREDIENTEN

2 bakken Hertog IJssalon amarena-kers vanille-ijs (à 900 ml), 300 g chocolate cookies, 75 g roomboter, 250 g zoete kersen (diepvries doosje), 200 g moorkopsoesjes (diepvries doosje), 2 el crema di balsamico (balsamicoglazuur), 1 stevige plasticzak en deegroller of keukenmachine, 1 springvorm (ø 24 cm), 1 ijslepel, 1 ruime (oven)schaal bekleed met bakpapier, 1 zeef

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Wereld Nagerecht
  •  10-20 min.

Wortelsalade met gember, koriander en limoen

Een heerlijk bijgerecht geïnspireerd op de Aziatische keuken, wortelsalade met gember, koriander en limoen. Ook lekker als kerstrecept, naast een fondue of gourmet. 

INGREDIENTEN

600 gram wortelen, 1 grote ui, 1 limoen, 8 takjes koriander, geplukt en gehakt, DRESSING INGREDIËNTEN, 2 cm gember, 1 el grove mosterd, 1 el komijn, 6 el rode wijnazijn, 10 el extra vergine olijfolie, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Borrelplank met 3 top dips

Deze borrelplank bevat 3 top dips! Dit betekend voor ieder wat wils. Voor degene die van vlees houden, de pittige kip salade. Voor de kaaslovers de smeeuige camembert uit de oven en voor de vega's de bospaddenstoelentapenade. Je maakt de borrelplank helemaal af met de toasts van Haust. Vooral de diptoasts van Haust zijn perfect voor de dips. 

INGREDIENTEN

Voor de dips:, 500 g gemengde paddestoelen, 1 knoflookteen, gepeld en fijn gesneden, 1 tl truffelpasta, 2 el zongedroogde tomaat, 1 tl Italiaanse kruiden, 1 el olijfolie, versgemalen peper en zout, 2 kipfiets, 2 el mayo, 1 el creme fraiche, 1 el sriracha, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnzaadpoeder, een hele camembert, 1 el honing, 3 knoflooktenen, gepeld, takje rozemarijn, , Voor de rest van de borrelplank:, een handje Haust toast 'n chips, een handje Haust diptoast, een handje Haust Party Extra, 1 fuet, in plakjes gesneden, 3 el groene olijven, trosje rode druiven, 3 verse vijgen, in parten gesneden, Parma ham, 1 brie, 1 blauwe kaas, mortadella, een handje frambozen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Wereld
  •  20-30 min.

Prui­men-port­chut­ney

Een perfecte match met rosbief, lamsrack en wild! Super lekker en je kan deze chutney reeds 1 week op voorhand maken!

INGREDIENTEN

250 g gedroogde pruimen zonder pit, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 340 g Amsterdamse uien, 2 gedroogde laurierblaadjes, 3 el pruimenjam, 150 ml Warre's King's tawny port (andere port ook mogelijk), ½ tl zout

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pe­ru­aan­se oer­aard­ap­pel­tjes met ro­ze­ma­rijn­olie

Deze aardappeltjes zijn niet alleen heel bijzonder om te zien, maar ook de smaak en structuur is verrassend.

INGREDIENTEN

1 kg kleurrijke aardappelmix (AH Feestfavoriet), 500 ml kraanwater, 100 ml traditionele olijfolie, 15 g takjes rozemarijn, 1 tl grof zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bloemkool-broccoligratin

Bloemkool en broccoli onder een dakje van gesmolten kaas en pistache: het perfecte feestelijke bijgerecht.

INGREDIENTEN

50 g ongezouten boter (of margarine), 50 g tarwebloem, 500 ml halfvolle melk, 1 el dijonmosterd, 175 g geraspte Goudse belegen kaas, 2 el (arachide)olie, 6 el Saitaku panko (Japans broodkruim), 95 g gepelde pistachenoten, 400 g koelverse broccoliroosjes, 400 g bloemkoolrijst

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ha­zel­noot-aard­peer­pu­ree

Verrassend bijgerecht met een bijzonder ingrediënt. En ook nog eens glutenvrij!

INGREDIENTEN

750 g aardperen, 400 g kruimige aardappelen, 1 teen knoflook, 50 g ongebrande hazelnoten, 75 ml halfvolle melk, 25 g roomboter, 10 g verse platte peterselie, 1 el hazelnootolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Èch­te jus

Geroosterde kip of kalkoen vráágt om zo'n goede jus als deze.Je kunt de jus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de jus ook invriezen. Bewaar max. 3 maanden. 

INGREDIENTEN

3 sjalotten (ongepeld), 400 g knolselderij, 300 g winterpeen, 500 g kipdrumsticks, 2 medium handsinaasappels, 2 gedroogde laurierblaadjes, 1 el venkelzaad, 100 g magere gerookte spekreepjes, 2 tenen knoflook (ongepeld), 3 takjes verse tijm, 3 el traditionele olijfolie, 2 el tarwebloem, 1 liter water (heet)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Feestelijke worstenbroodjesster

Super leuk om een keer te serveren

INGREDIENTEN

1200 g pizzadeeg (uit de koeling, 3 rollen à 400 g), 1 el gedroogde oregano, 1200 g cocktailworstjes (3 blikken à 400 g), 1 ei, 125 g zure room ( 1 bekertje), 2 el grove mosterd, 2 el bieslook (bakje à 20 g), 1 bakplaat bekleed met bakpapier, 1 kwastje, 1 ovenbestendig kommetje (ø 8 cm)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Wereld
  •  10-20 min.

Ge­gla­ceer­de wor­tel­tjes

Worteltjes gebakken met honing en sinaasappelsap: het perfecte bijgerecht.

INGREDIENTEN

500 g winterpenen, 1 sinaasappel, 50 g rucola, 25 g ongezouten roomboter, 4 el honing,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Wit­te-cho­co­la­de-bloem­kool­pu­ree

De combinatie bloemkool, gorgonzola en witte chocolade levert een rijke, smeuïge puree.

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, 250 g bloemkool, 75 g gorgonzola dolce, 50 g witte chocolade, ¼ tl gemalen nootmuskaat, 300 g AH regenboog wortelmix = de helft van het zakje ( 600 g ), 4 el extra vierge olijfolie, 2 tl ras el hanout, 1 citroen,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2018
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top