1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (398.723)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

prei en spinazie a la ottolenghi

Mijn versie van het recept uit het kookboek 'Simpel', maar nog simpeler.

INGREDIENTEN

2 preien;, 200 gram bladspinazie;, 1 tl boter, zout;, 1 eetlepel kokosolie;, 1 theelepel karwijzaad;, 1 eetlepel citroensap;, scheutje groentebouillon;, 4 eieren;, een hele of halve bol mozzarella., Eventueel extra:, 1 eetlepel za'atar;, 1 eetlepel olijfolie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Macaronischotel in laagjes

Mijn man houdt niet zo erg van lasagne. Hij eet het wel maar meestal onder protest. Nu bedacht ik een soort lasagne met elleboogjesmacaroni. En dat vond mijn man een heel goed idee en erg lekker. (ik ook trouwens!). Iets meer werk, maar dat is lasagne ook.

INGREDIENTEN

350 gram elleboogjesmacaroni, 100+50 gram geraspte belegen kaas, Laag 1, 250 gram rundergehakt, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 kleine ui, gesnipperd, 2 flinke tomaten, ontveld, zonder pitjes in kleine stukjes, 1 eetlepel tomatenpuree, peper, zout, paar druppels worcestersaus of maagi-aroma, Laag 2, 1 eetlepel zonnebloemolie, 150 gram champignons, in plakjes, 1 prei, schoongemaakt in ringetjes, 2 eetlepels tomatenketchup, peper, zout, Laag 3, de kaassaus::, 20 gram boter, 20 gram bloem, 150 ml melk, 50 gram geraspte belegen kaas, peper, zout, ,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Oosterse Rundvleesreepjes met Taugé, Paksoi en Peultjes... P.G

Heerlijk snel wokgerecht van Project Gezond. Het gerecht lijkt een beetje op dit https://www.smulweb.nl/recepten/1477637/Oosterse-wok-met-prei-tauge-en-gemarineerde-varkenshaasreepjes recept maar de ingrediënten zijn veel anders en de smaak natuurlijk ook. Een slank en snel gerecht voor een doordeweekse dag lekker met maar Kcal 470. https://www.projectgezond.nl/rijstnoedels-met-runderreepjes-paksoi-en-ketjap/  

INGREDIENTEN

1 kleine ui gesnipperd, 1 teen knoflook geperst, 2 cm verse gember geschild en geraspt, 200 gram rundvleesreepjes ( ik had biefstukreepjes), 120 gram rijstnoedels, 100 gram sugersnaps ( ik had peultjes) schoon en enkele minuten geblancheerd tot beetgaar en koud gespoeld, 200 gram paksoi schoon in reepjes gesneden, 100 gram taugé met kokend water overgoten en koud gespoeld, 10 ml ketjap, 10 ml sojasaus, 10 ml zonnebloem of andere olie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paddenstoelensoep met milde gorgonzola

Dit is een lekker gebonden paddenstoelensoep (ik heb alleen champignons gebruikt), die gebonden is door het grootste deel van de paddenstoelen te pureren.In deze soep wordt dus geen bloem gebruikt voor het binden. De zachte gorgonzola smelt vlak voor het opdienen in de soep en geeft een heerlijke pittige smaak aan de soep.

INGREDIENTEN

20 gram roomboter', 1 middelgrote ui, gesnipperd, 500 gram gemengde paddenstoelen (ik heb alleen champignons gebruikt), in plakjes, 2 theelepels gedroogde tijm, 3/4 liter (paddenstoelen)-bouillon of groentebouillon (van tabletten), 1 glas droge witte wijn (optioneel), 200 ml kookroom, 50 gram milde gorgonzola, in grove stukken, gehakte peterselie of bieslook

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Mornay saus

Deze heerlijke saus die honderd jaar geleden opdook in een kookboek van het klassieke restaurant Le Grand Véfour in Parijs. De saus is een béchamelsaus met eidooiers en gruyère kaas. Lekker over bloemkool, witlof, pasta, laagje tussen lasagne, steak sandwich.  

INGREDIENTEN

30 gram roomboter, 30 gram bloem, 250 ml volle melk, 60 gram geraspte Gruyère-kaas, 1 eidooier, Peper en zout, Optioneel: nootmuskaat,

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Frans
  •  10-20 min.

Toast met aspergecrème

Toast met aspergecrème, eenvoudig, snel en met weinig ingrediënten!

INGREDIENTEN

1 ciabatta, 3 gekookte witte asperges (restje), 1 kleine sjalot, 1 takje peterselie, 150 g La Place kruidenroomkaas

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Carne Guisada (stoofvlees uit Puerto Rico)

Ik hoorde de naam Carne Guisada vallen bij 24 kitchen en ben meteen gaan zoeken. Dit recept kon ik nergens in het nederlands vinden, dus bij deze.

INGREDIENTEN

1 el. Olijfolie, 1200 gr. Hacheevlees, 2 el. bloem, 2 tl. Adobo seasoning, 125 gr. Sofrito ( =ui+knoflook+tomaat in kleine stukjes en even aanbakken), 1 flinke Ui gesnipperd, 2 tl. Sazon seasoning, 1 tl. Kippenbouillonpoeder, 1 ltr. Runderbouillon, 100 ml. Rode wijn, 125 ml. Tomatensaus (Heinz frito), 3 Laurierblaadjes, 2 tl. Italiaanse kruiden, 12 Olijven gevuld met pimento, 250 gr. Worteltjes in stukken, 1 flinke Aardappel geschild en in niet te grote stukken, 2 tl. Rode Wijnazijn,

  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Breakfast rolls met beenham

Voor de paasbrunch, of eigenlijk sowieso voor de brunch wil je toch het liefst zelf iets maken? Iets wat niet zo moeilijk is om te maken, snel is en toch onwijs lekker? Maak deze breakfast rolls met beenham, roomkaas en kaas. Mmm, dit is een ham-kaas broodje naar een hoger level tillen! 

INGREDIENTEN

1 pak croissant deeg XL, 4 plakken beenham (ik gebruik gerookte beenham van La Place (Jumbo), 1 bakje La Place roomkaas (Jumbo), 150 g geraspte kaas, eventueel een eitje om de buitenkant te laten glimmen

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lasagne zonder pakjes

Recept Marian

INGREDIENTEN

Lasagne:, 300 gr gehakt, 1 ui, 2 grote handen snoeptomaten, 2 paprika, 1 courgette, 1 blikje tomatenpurree, 1 bouillonblokje, geraspte kaas, lasagne verdi (honig), , Bechamel:, 60 gram bloem, 50 gram boter, 500 ml melk, , Knoflook/zout/petper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aubergine met flatbread

Recept van Monique van Loon

INGREDIENTEN

1 aubergine, zout, olijfolie, Marokkaanse kruiden, vb ras el hanout, flatbreads, tzaziki

  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Chili con pollo

Pittige kipbereiding uit Spanje .....olé !

INGREDIENTEN

1 kip (in stukken), 250 g chorizo, 2 uien, 2 knoflook teentjes, 400 g tomaten blokjes (blik), 3 geroosterde paprika's (blik), 400 g kidneybonen (gespoeld en uitgelekt), 200 g groene olijven (ontpit), 400 ml kippenbouillon, 200 ml witte wijn (droge), 1 capsule saffraan, 1 takje rozemarijn (+ extra om te garneren), chilipoeder, boter, peper en zout

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Scampi's met pittige tomatenroomsaus

Topreceptje voor heerlijke scampi's in een pittig roomsausje. Voeg de room pas toe wanneer de tomatensaus al wat ingekookt is. Zo hoeft hij niet te lang mee te koken en heb je minder kans op schiften. Geef er een stokbrood bij , lekker dabben in de saus .

INGREDIENTEN

700 g scampi's, 400 g tomaten (uit blik), 1 stokbrood, 2 sjalotten2, 2 knoflook teentjes, 3 el peterselie (gehakt), 100 ml droge, witte wijn, 200 ml room, cayennepeper, olijfolie (of boter), peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tomatensoep met zoete aardappel

Dé  soep onder de soepen, zeker eens proberen...subliem van smaak ! 

INGREDIENTEN

1 blik tomatenblokjes 800 g, 1 zoete aardappel, 1 ui, 1 knoflookteentje, peterselie, 125 ml room, 1/2 L kippenbouillon, 4 sneetjes toastbrood, olijfolie, peper, zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Kimchi jjigae ( Koreaanse soep)

Kimchi kan je zelf bereiden; wel minstens 3 dagen in een afgelsoten pot bewaren alvorens te gebruiken , het recept kan je vinden op deze site "Rundspiesjes met kimchi" waar we de kimchi zelf bereiden . Kant en klare kimchi kan je vinden bij onder andere  AH . 

INGREDIENTEN

3 uien, fijngesneden, 3 tenen knoflook, fijngesneden, 2-3 verse rode pepers, zeer fijn gesneden, 300 g buikspek, in dunne plakken, 250 g grof gesneden kimchi (bij voorkeur zo oud €" gerijpt €" mogelijk) zelf kimchi maken (zie op de site) of kant en klaar kopen, 400 ml kimchivocht, 600 ml vlees- of groentebouillon (blokje of zelfgetrokken), 5 el tofoe, in blokjes, 4 el fijngesneden bosui,

  • Koreaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Koreaans
  •  30-60 min.

Rundspiesjes met kimchi

Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en groenten. Het woord kimchi wordt meestal vertaald met verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij de groente wordt ingelegd. Wij bereiden onze eigen Kimchi op voorhand en laten deze 3 dagen trekken alvorens te gebruiken . De dag zelf  serveren we er rundspiesjes bij en rijst 

INGREDIENTEN

500 g runderfilet, 25 g boter, 25 ml olie (rijst), 120 ml sake, 3 el sojasaus, 1 tl vissaus (nam pla), 2 tl worcestersaus, 2 tl mosterd (Engelse), peper en zout, , Voor de kimchi :, 1/2 Chinese kool, 2 wortelen, 2 rode bieten (voorgekookt), 2 tl zout, 3 teentjes knoflook (geperst), 1 tl geraspt gember, 2 tl vissaus, 1 tl suiker, 1/2 tl chilivlokken

  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Koreaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aspergeschotel met garnaaltjes

Gezonde ovenschotel voor een feestelijke maaltijd

INGREDIENTEN

50 g kaas (gemalen), 150 g grijze garnalen gepeld, 1 kg aardappelen, 800 g witte asperges, 2 eieren, 400 ml melk, 1 el boter, peterselie (enkele)takje, peper, zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Asperges met garnalen en eieren uit de oven

Lekkere bereiding van asperges met grijze garnalen en eieren uit de oven 

INGREDIENTEN

1 bussel witte asperges, 200 g groene asperges (fijn), 200 grijze garnalen (gepeld), 8 eieren, 4 eidooiers, 1 bakje tuinkers, 4 el bieslook (snippers), olijfolie, boter, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Omeletrol met kaas en ham

Heerlijk, zowel koud als warm!

INGREDIENTEN

12 eieren, 150 g gekookte ham, 100 g roomkaas (type Philadelphia), 150 g cheddar (geraspt + wat extra), 4 lente-uien, 250 ml melk, boter, 2 el bloem, 2 el dijonmosterd, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romige Monchou-Pestosaus met zalm en aspergetips uit de wok....

Tja, wat zal ik hierover zeggen. Gewoonweg een verrukkelijke en aparte saus voor over de zalm die bovendien ook nog zó gemaakt is en een fijne combinatie vormt met de gewokte tomaatjes en aspergetips. Aspergetips worden vaak ook rauw in salades geserveerd. Ik heb even geproefd en heb ze langer gewokt dan het recept aangaf. De "beetgaarheid" , bij ons een issue:)  is voor iedereen anders.  Het lijkt me ook wel iets om de aspergetips eerst even met kokend water te overgieten of 1-2 minuten te laten blanceren en daarna pas met de tomaatjes en ui enkele minuten te wokken.

INGREDIENTEN

200 gram Monchou roomkaas in blokjes, 200 ml melk, 6 flinke eetlepels groene pesto ( of zelf gemaakte), 500 gram cherrytomaatjes, 400 gram groene aspergetips, 2 rode uien in halve ringetjes gesneden, 2 klontjes roomboter, 4 stukken zalm à 150 gram met of zonder huid, olijfolie, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vermicellisoep

1 Portie Kcal: 173 Vet: 8.7 V.vet: 3.4 Eiwit: 9.2 Koolhy: 13.8 Vezels: 1.7 Zout: 2.7

INGREDIENTEN

1 pakje Basis voor vermicellisoep (Honig), 250 gr. Verse soepballetjes, 100 gr. Wortel, 3 Lente-uitjes, 2 Eieren, 2 eetl. Peterselie,

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Europees
  •  10-20 min.

Griekse ovenschotel met in bouillon gekookte rijst

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Tomaten 3 stuks, Uien 2 stuks, Prei 1 spier, Champignons 100 gram, Oregano 1 ½ theelepel, Knoflook 1 teentje, Geraspte kaas 1 zakje, Witte bonen in tomatensaus 400 gram, Room 100 cc, , Benodigdheden voor de rijst:, Rijst ½ pak, Rundvleesbouillon 1 tablet

  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.

Cappuccino bavarois met bosvruchtensaus

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Gelatine 5 blaadjes, Water ¼ liter, Cappuccino 2 zakjes, Suiker, Slagroom 250 cc, Eiwitten 2 stuks, Sinaasappelen 1 stuks, Honing 1 eetlepel, Bosvruchten compote 150 gram, Chocolade (geraspt) een beetje, Poedersuiker

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Gevulde kippenborstfilet met maderasaus

€Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Rundergehakt 100 gram, Hele pruimen (zonder pit) 4 stuks, Kippenborst 1/2 filet p/p, Eieren 2 stuks, Paneermeel 2 ½ eetlepel, Ontbijtspek (plakjes) 100 gram, Uitje 1 stuks, Tomatenpuree, Bloem, Madeira 1 scheut, Room 1 scheutje

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Flensjes gevuld met vanille-ijs en sinaasappel / Grand-Marniersaus

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Melk 0,25 liter, Ei 1 stuks, Bloem , Suiker 1 ½ eetlepel, Flensjesbeslag , Sinaasappel 1 stuks, Sinaasappelsap 0,25 liter, Grand-Marnier, Aardappelmeel

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Gemengde salade (komkommersalade / witte koolsalade)

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Voor de komkommersalade:, Komkommer 1 stuks, Azijn, Zout, Mayonaise, Dille, Zout, Peper, , Voor de witte koolsalade:, Witte kool (gesneden), Azijn, Zout, Kummel (karwijzaad), Mayonaise 1 eetlepel

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Bouquets van andijvie

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Andijvie 1 1/2 stuks, Ontbijtspek 2 plakjes p/p (mag ook katenspek zijn),

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Biefstuk met pepersaus

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Entrecotes 4 stuks, Zout, Peper, Boter, Ui 1 stuks, Verse peperkorrels grof gemalen: een theelepel, vooraf enige dagen geweekt; groen / rood of zwart gewelde: 1 eetlepel en 1/2 eetlepel vocht, Roux, Room 100 cc, Bouillonkorrels

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Licht gebonden paddestoelensoep

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Paddenstoelen 250 gram, verschillende soorten (bijv. champignons, kastanje-champignons, oesterzwammen, shii-taken, etc.), Ui 1 stuks, Boter 20 gram, Bloem (voor roux), Thijm mespuntje, Bouillon 1 liter, Bouillonkorrels , Room scheutje

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Frans
  •  20-30 min.

Komkommer fantasie

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Komkommer 1/2 stuks, Roze zalm 1/2 blikje, Mayonaise 2 1/2 eetlepel, Room 2 scheutjes, Sherry scheutje, Gelatine 1 blaadje Komkommer 1 stuks, Sla 4 blaadjes, Gerookte zalm 4 plakjes, Verse mint 1/2 eetlepel, fijn gesnipperd, Dille 1/2 theelepel, droog (zakje)

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Groene koolschotel

1 Portie Kcal: 663 Vet: 46.2 V.vet: 19.1 Eiwit: 30.1 Koolhy: 25.8 Vezels: 10.2 Zout: 3.19

INGREDIENTEN

1 grote Rookworst, 1 Groene kool, 1 Ui, 75 gr. Paneermeel, 1 eetl. Kerriepoeder, 150 gr. Oude kaas, geraspt, 2 eetl. Boter, 1 dl. Bouillon (van 1 blokje groentebouillon minder zout),

  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Passievruchtenijs

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Vanille-ijs 1/2 liter, Passievruchten 4 stuks, Passievruchtenlikeur scheut, Chocoladereep 1 stuks

  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Oebi Djalar Masak Santen Goela Merah (Zoete aardappelgratinee)

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Aardappelen 500 gram, Olie, Ei 1 stuks, Room ½ pakje, Santen 1 theelepel, Knoflook 1 teentje, fijn, gemalen, Zout, Kruidnagels 2 stuks, Palmsuiker (Goela Djawa) 1 ½ eetlepel, Nootmuskaat snufje

  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

T'sung Ping (Uienpannenkoekjes)

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Melk 250 cc, Ei 1 stuks, Koriander mespuntje, Bloem, Ui 1 ½ stuks, Olie

  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Taotjo Minang (Taotjo boontjes)

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Ui 1 stuks, Olie, Knoflook 1 teentje, Laos wortel (zonder schil) 1 plakje, Trassi ½ theelepel, geraspt, Chilipepers 25 gram, Sperziebonen 100 gram, Taotjo ¼ blikje (dit zijn gefermenteerde zwarte bonen), Santen 1 theelepel

  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Chin Pau Chi (Kip in folie gewikkeld)

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Chinese paddestoelen 1/2 doosje (o.a. bij, Wally's Toko), Kipfilet 250 gram, Gemberwortel 2 plakjes, fijn, gesneden, Sojasaus (ketjap) 2 eetlepels, Sherry 1 eetlepel, Suiker 1 eetlepel, Ui 1 stuks

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Siu Ching K'ojou (Reepjes varkensvlees in zoetzure saus)

Dit recept is geïnspireerd op babi pangang, maar net even anders.

INGREDIENTEN

Varkensvlees ½ kg, in reepjes, Olie, Zout, Ui 1 stuks, Gemberwortel 2 plakjes (zonder schil), Laoswortel 1 plakje (zonder schil), Tomatenpuree 1 eetlepel, Knoflook 1 teentje, Suiker 1 eetlepel, Azijn 1 eetlepel, Sojasaus 1 eetlepel, Sinaasappelsap 1 ½ eetlepel, Water, Winterpeen ½ stuks, Prei 1 dunne spier, Aardappelmeel

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krab Fu-Yung

Kantonese delicatesse

INGREDIENTEN

Eieren 3 stuks, Zout, Olie, Ui 1 stuks, Knoflook 1 teentje, Gemberwortel 1 ½ plakje (zonder, schil), Krab 100 gram, fijngesneden, Koriander ½ theelepel, Sherry 1 scheut, Tomaten 1 ½ stuks

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kerriesoep met banaan en santen

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Boter 60 gram, Ui 1 stuks, Kerrie 1/2 eetlepel, Bloem, Kippebouillon 1 potje, Water ruim 1/2 liter, Gembersiroop scheutje, Santen 1/2 eetlepel, Room scheutje, Bouillonkorrels, Banaan 1 stuks

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Grapefruit Mousse met wodka

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Rode grapefruit 3 stuks, Wodka, Gelatine 5 blaadjes, Suiker ruim 1 ½ eetlepel, Slagroom 250 cc, Eieren 2 stuks

  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Gesmoorde koolrabi

Gerechten uit De Essel

INGREDIENTEN

Koolrabi 750 gram, Ui 1 stuks, Rode paprika 1 stuks, Zout, Boter, Kerriepoeder 1/2 eetlepel, Room 100 cc

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2020
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top