Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (393.002) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Stoofvlees met paddestoelen

Het recept hangt al tijden op het prikbord. Voordat het verdwijnt zet ik het maar even op smulweb. Heb laatst een flinke hoeveelheid gedroogde paddestoelen gekocht die ik voor dit recept kan gebruiken. De bereidingstjd is zo'n 3 a 4 uur.

INGREDIENTEN

700 gram sucade lappen in dobbelstenen, 2 eetlepels olijfolie, 1 flinke ui, gessnipperd, 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes, 3 tenen knoflook, fijn gesneden, 1 blaadje laurier, Een paar takjes tijm, 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood, 350 ml witte wijn, 1 paddestoelenbouillonblokje,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kruidige kaaskoekjes

Scherpe Spaande peper en pittige kaas vormen de ideale combinatie bij deze verfijnde snack voor uw gasten. Neem maïsmeel ipv bloem, omdat dit altijd uit de volle korrel wordt gemalen. Voor feestjes.

INGREDIENTEN

1 kleine rode of groene paprika, 1 rode Spaanse peper, 180 ml. melk, 2 eetl. olie, 2 eetl. boter, 250 gr. tarwebloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1 theel. kurkuma, 1./2 theel. zout, 75 gr. geraspte parmezaanse kaas, bloem voor het aanrecht, boter voor de bakplaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Knapperige krakelingen

Een heerlijk knabbeltje bij een glaasje bier of wijn. De krakelingen zijn snel en gemakkelijk gemaakt en u kunt ze goed bewaren. Minder zout: ipv zeezout kunt u maanzaad of sesamzaad op de krakelingen strooien. Voor feestjes.

INGREDIENTEN

250 gr. tarwebloem, 125 gr. koude boter, 1 ei, 2 eetl. crème fraîche, 1 theel. zout, peper, 1 snufje paprikapoeder, 1 eidooier, 2 eetl. melk, 2 eetl. grof zeezout, boter voor de bakplaat, bloem voor het aanrecht

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

Plaatpizza met tomaten

Een hartige plaatpizza met lekkere tomaten en kaas. Vers uit de oven is dit een ware traktatie. Tomaten zijn in alle opzichten gezond: de voedingsstoffen helpen *** en hart- en vaatziekten voorkomen. Snel.

INGREDIENTEN

200 gr. magere kwark, 200 gr. tarwebloem, 200 gr. ijskoude boter, zout, 1 kilo tomaten, 250 gr. mozzarella, 3 teentjes knoflook, 1 theel. gedroogde basilicum, 1 theel. gedroogde oregano, 1 theel. gedroogde rozemarijn, 4 eetl. olijfolie, zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Courgettekoekjes

Een tijdje geleden heb ik deze aardappelkoekjes met jullie gedeeld. Nu besloot ik eens aan de slag te gaan met courgette en heb ik courgettekoekjes gemaakt. Heerlijk als bijgerecht of gezonde snack!  Recept is voor 8 à 10 stuks Tijd: 20 minutenIngrediënten: 1 courgette 1 ei ½ ui 1 teen knoflook 3 el zelfrijzendbakmeel peterselie Italiaanse kruiden peper & zout olie Bereidingswijze: Snipper de ui en de knoflook. Was de courgette en rasp deze met een grove rasp. Leg de courgette in een zeef en druk het overtollige vocht eruit. Je kunt de courgette ook in een theedoek doen en het vocht eruit persen. Klop een ei los in een kom met flink wat peper en zout. Meng de courgette, ui, knoflook en kruiden door het ei. Schep beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel door het courgettemengsel. Let op dat het mengsel niet helemaal droog mag zijn. Het zou dus best kunnen zijn dat je wat minder of meer zelfrijzend bakmeel moet gebruikten.Verhit wat olie in een pan en schep met een lepel wat courgettemengsel in de pan en druk het wat aan. Je kunt er een stuk of vier in de pan maken.Bak de courgettekoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant, zodat ze goudbruin zijn. Eet smakelijk! Tip: Voeg wat geraspte kaas toe aan het beslag.

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 ei, ½ ui, 1 teen knoflook, 3 el zelfrijzendbakmeel, peterselie, Italiaanse kruiden, peper & zout, olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Europees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tomaten-basilicumkoekjes

Een aparte snack: koekjes met tomaten en basilicum in een aardappeldeeg. Voordelig.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (afkokers), 400 gr. romatomaten, 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook, 1 theel. zout en peper, nootmuskaat, 1 ei, 100 gr. tarwebloem, 1 theel. bakpoeder, 50 gr. geraspte parmezaanse kaas,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel
  •  60-120 min.

Weekendbroodjes

Vers uit de oven zijn deze knapperige broodjes van tarwe en maïs het lekkerste. Voor te bereiden.  

INGREDIENTEN

400 gr. tarwebloem, 100 gr. fijne maisgries, 1 zakje gedroogde gist, 1 eetl. suiker, 1 snufje zout, geraspte schil van een citroen, 1 ei, 1/4 ltr. melk, 1.8 ltr. water, 40 gr., bloem voor het uitrollen, 2 eetl. slagroom voor het bestrijken, 2 eetl. maanzaad voor het bestrooien

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Europees
  •  > 120 min.

Pizzabaguettes

Net zo lekker als een pizza bij het Italiaanse restaurant! Deze knapperige broodjes zijn een ideale snack en gemakkelijk te bereiden. Als u bruin stokbrood neemt, is dit tussendoortje nog gezonder. Lukt altijd.

INGREDIENTEN

1 baguette, 250 gr. mozzarella, 1 theel. oregano, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetl. olijfolie, 1 blik tomaten van 400 gr., 1 gedroogde Spaanse peper, zout en zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Krokante knoflookbaguette

Vers uit de oven ruikt dit brood verrukkelijk naar knoflook en kruiden. Het beste bijgerecht bij salades! Knoflook bevat alicine, een stof met een bloeddrukverlagende werking. Snel.  

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 2-3 eetl. olijfolie, 2 eetl. versgehakte peterselie, 2 eetl. versgehakte tijm of 2 theel. gedroogde tijm, 2 theel. versgehakte marjolein of 3-4 theel. gedroogde marjolein, 1/2 theel. paprikapoeder, 2 eetl. versgeraspte parmezaanse kaas, 1 baguette

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Partybroodjes

Verrijk uw volgende buffet met warme broodjes vers uit de oven. Ze passen ook bij een voorgerecht of bij een salade. Volkorenmeel is krachtiger van smaak dan tarwebloem en bevat meer mineralen dan de witte bloem. Lukt altijd.

INGREDIENTEN

500 gr. volkorenmeel, 20 gr. verse gist, 1/2 theel. suiker, 1/4 ltr. lauwwarm water, 1 theel. zout, olie voor het bakblik

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Europees
  •  > 120 min.

Krokante vier-kazenpizza

Pizza met mozzarella, pecorino, parmezaanse kaas en gorgonzola - een belevenis! Vegetarisch.

INGREDIENTEN

375 gr. tarwebloem, 20 gr. gist, 200-250 ml. lauw water, 4 eetl. olie, 1/2 theel. zout, 400 gr. tomaten, 2 knoflookteentjes, 4 salieblaadjes, 150 gr. mozzarella, 100 gr. pecorino, 100 gr. gorgonzola, 100 gr. parmezaanse kaas, zout en peper, 4 eetl. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

OOSTERS GEMARINEERDE VARKENSHAAS

Ik heb dit recept niet zelf verzonnen of gemaakt maar gevonden op Pinterest en hier bewaard omdat ik het zelf dan makkelijk terug kan vinden..  Dit is het bericht van Marianne:Dit is misschien wel het meest populaire borrelhapje bij ons thuis! Luxe, lekker en toch heel simpel te maken.Deze Oosters gemarineerde varkenshaas doet het goed als tapa, warm borrelhapje of als amuse voor een (kerst)diner. Door het vlees aan het eind van de baktijd nog even te bestrijken met honing krijgt het een lekker zoet korstje. Door de marinade in te koken krijg je een heerlijk stroperig soja-sesam sausje dat het vlees nog lekkerder maakt! Pas wel op met het inkoken, ketjap en honing branden snel aan. Laat de marinade daarom op een laag vuurtje heel langzaam reduceren tot een dikke, stroperige saus. Wanneer de saus genoeg is ingedikt neem de pan dan direct van het vuur. Warm de saus eventueel weer iets op als de varkenshaas gaar is. De lente uitjes maken het lekker pittig en zorgen dat het er mooi uit ziet. Al met al een gerechtje dat zeker het proberen waard is!

INGREDIENTEN

1 varkenshaas van ca. 300 gram, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels honing, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel korianderpoeder, ½ theelepel uienpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel sesamzaadjes, 1 lente uitje voor garnering

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Groentesaus

Hiermee bent u moeilijke groente-eters te slim af: deze kruidige saus past goed bij vis, vlees, pasta en rijst. Een bont mengsel van gezonde stoffen: groente is rijk aan bètacaroteen; knoflook, ui en spaanse peper leveren etherische oliën die goed zijn voor de gezondheid.  

INGREDIENTEN

2 uien, 4 teentjes knoflook, 3 eetl. olijfolie, 2 wortels, 2 courgettes, 1 rode paprika, 500 gr. vleestomaten, 2 eetl. tomatenpuree, 1 verse spaanse peper, zout en peper, 1 klein takje tijm, 1 klein takje rozemarijn, 1/4 ltr. groentebouillon naar wens

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

****ECHTE BRABANTSE WORSTENBROODJES****

Recept van Jos Jansen zijn Moeder

INGREDIENTEN

=1 kg. Bloem + extra om te bestuiven., =2 eetl.Witte Basterd(SUIKER), =2 zakjes Gist., =80 gram Boter., =1 kg Half-om-Half gehakt., =Nootmuskaat., =2 Eieren, losgeklopt., =2 Beschuiten,verklruimeld of 3,5 eetl., Paneermeel.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Aardappel-amandelkroketjes

Een knapperig, ongebruikelijk bijgerecht dat heel lekker is bij gerechten met veel saus. Anders.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (afkokers), 120-150 gr. maïzena, 2 eieren, zout en peper, nootmuskaat, 2 eetl. paneermeel, 2 eetl. gepelde, gemalen amandelen, bloem voor het vormen, 3/4 ltr. olie

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  60-120 min.

Thüringer aardapelbollen

Een voordelig bijgerecht dat weinig moeite kost en past bij alle gerechten die veel saus bevatten. Lukt altijd.  

INGREDIENTEN

2,5 kilo aardappels (afkokers), 1/4 ltr. melk, zout, evt. een beetje aardappelzetmeel, 4 sneetjes witbrood, 2 eetl. boter

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Duits Bijgerecht
  •  60-120 min.

Zomerse doperwtjes

Een frisse, romige variant die u gemakkelijk uit uw diepvriesvoorraad kunt bereiden. Erwten bevatten biologisch hoogwaardig eiwit, de mineralen kalium en fosfor en ook verschillende B-vitaminen en vitamine E. Gemakkelijk.

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1/2 citroen, een paar takjes verse munt, 1 eetl. boter, 450 gr. diepvriesdoperwten, 1/2 dl. droge witte wijn, 100 ml. slagroom, zout en witte peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelpuree met kruiden en paneermeel

Zachte aardappelpuree met een krokant korstje! Heerlijk in combinatie met gebakkenvlees, maar ook met groente. Voordelig.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (afkokers), zout, 1/4 ltr. melk, 6 takjes tijm of 1 theel. gedroogde tijm, 40 gr. boter, peper, nootmuskaat, 2 eetl. paneermeel, boter voor de ovenschaal

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Krokante courgette-rösti

Probeer deze rösti-rondjes eens. Niet alleen  heerlijk als bijgerecht, maar ook bijzonder smakelijk als hoofdgerecht. Anders.  

INGREDIENTEN

200 gr. vastkokende aardappels, 2 kleine courgettes, 1/2 bosje marjolein, zout en peper, 1 eetl. bakboter, 1 eetl. olie, 50 gr. Zwitserse emmentaler

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rode curry

Lekkere, simpele curry voor elke gelegenheid.

INGREDIENTEN

Rijst voor 4 personen (+/- 300 gram ongekookte rijst), 500 gr. kip, 1 uit, 2 teentjes knoflook, 1 volle eetlepel rode curry pasta, Eetlepel bloem, 500 gr. kokosmelk, 2 eetlepels chilisaus, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels sojasaus, laurierblad, peper, basilicum, courgette, paprika, 400 gr. sperziebonen, pinda's, koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken aubergines

Vooral kinderen houden van deze groenteschotel met aubergine en tomaat, die smelt op de tong! Aubergines en tomaten zijn zeer calorie-arm. Tomaten zijn bovendien rijk aan mineralen en vele vitaminen. Zeer snel.  

INGREDIENTEN

2 kleine aubergines, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, 6-8 eetl. olijfolie, 1 groot blik gepelde tomaten, zout en peper, 1 snufje suiker, 1 theel. citroensap

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelpannenkoekjes

Verras uw familie eens met deze Noorse variant op aardappelpannenkoeken. Scandinavisch.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels, 1 kleine ui, 1 bosje peterselie, 4 eetl. tarwebloem, 2 eieren, 1 theel. zout en peper, olie of bakboter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Klassieke Zwitserse rösti

Als hoofdgerecht of bijgerecht, traditioneel bereid of met variaties - een knapperige rösti is altijd lekkerOm het vet te laten uitlekken, kunt u de gebakken rösti op keukenpapier leggen. Voordelig.

INGREDIENTEN

750 gr. vastkokende aardappels, 1 middelgrote ui, zout en zwarte peper, 3 eetl. bakboter

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  30-60 min.

Groenten met citroengremolata

Gremolata, een Italiaans kruidenmengsel, geeft aan de gestoomde groenten in dit recept het juiste tintje! De olieën in de schil van citrusvruchten zijn goed voor onze gezondheid. Calorie-arm.

INGREDIENTEN

2 wortels, 500 gr. broccoli, 1 courgette, zout, 1 eetl. olijfolie, 1 teentje knoflook, 1/2 sinaasappel, 1/2 citroen, 1 bosje peterselie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Carrot cake met limoen cheesecake frosting en gesuikerde cranberries

Deze showstopper taart is niet alleen lekker maar ziet er ook nog eens feestelijk uit! Drie lagen carrot cake, een heerlijke cream cheese frosting met limoen, een witte chocolade drip en om het af te maken gesuikerde cranberry's. Aan de slag!

INGREDIENTEN

Worteltaart ingrediënten:, 350 ml zonnebloem olie, 6 eieren, 300 gram suiker, 500 gram geraspte wortel, 500 gram bloem, 2 el speculaaskruiden, 2 tl baking soda, 2 tl bakpoeder, Snuf zout, 100 gram walnoten, , Cream cheese frosting:, 400 gram roomkaas monchou, 150 gram ongezouten roomboter, 200 gram poedersuiker, Rasp van 2 limoen, , Witte chocolade ganache:, 150 gram witte chocolade, 50 gr slagroom, Rode kleurstof, , Gesuikerde cranberry's:, 100 gr cranberry's, 50 gr fijne kristalsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Aardappelwaaiers met kaas

Het ideale bijgerecht: makkelijk, lekker, en met kruiden smakelijk en eenvoudig te variëren. Aardappels vullen en zijn tegelijkertijd calorie-arm. Aardappels zijn rijk aan kalium. Voordelig.

INGREDIENTEN

1,2 kilo langwerpige aardappels (binten), boter voor de schaal, zout en witte peper, 2 eetl. boter, 75 gr. Gruyère, verse kruiden voor de garnering (bijv. tijm en marjolein)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  60-120 min.

Romige fusilli met broccoli en zalm

Romige fusilli met broccoli en zalm is makkelijk en snel klaar te maken. Heerlijk romig door de crème fraîche en de Parmezaanse kaas geeft extra veel smaak. Ook lekker met verse basilicum. Neem volkorenpasta voor extra vezels.

INGREDIENTEN

400 g fusilli (pasta), 1 snufje zout, 3 el olijfolie, 1 teen knoflook, 375 g wilde zalmfilet (diepvries), 300 g broccoli, 400 g tomaten, 200 g crème fraîche, 50 g Parmezaanse kaas, 1 el pijnboompitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zomerse ratatouille

Een zalig vegetarisch gerecht met mediterrane kruiden waarover iedereen enthousiast zal zijn. Een gerecht met veel voedingsvezels, waardoor de maag- en darmperistaltiek wordt gestimuleerd. Aubergines bevatten provitamine A, dat o.a. van belang is voor een mooie huid.

INGREDIENTEN

300 gr. aubergine, 300 gr.courgette, 1 rode, groene en gele paprika, 300 gr. tomaten, 2 uien, 2 knoflooktenen, 1 theel. verse rozemarijn, 1 theel. verse tijm, 7 eetl. olijfolie, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

2-bonenchili met pompoen en muntroom

2-bonenchili met pompoen en muntroom is een heerlijk gerecht! De kruidige chili gecombineerd met de frisse muntroom maak je binnen 30 minuten klaar. Lekker om te serveren met een stokbroodje of rijst. 

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 pak pompoenstukjes (450 g), 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 blik chilibonen in saus (400 g), 1 blik kidneybonen (400 g), 125 g zure room, 2 tl gedroogde munt, 1 tarwestokbrood, 200 ml water, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Volkorenspaghetti met courgette en angusburger

Volkorenspaghetti met courgette en angusburger is makkelijk te maken. Binnen 20 minuten staat dit gerecht op tafel. Garneer de spaghetti met de gescheurde blaadjes van 3 takjes basilicum.

INGREDIENTEN

350 g volkorenspaghetti, 4 el olijfolie, 2 courgettes, 4 Jamie Oliver angusburgers, 5 tenen knoflook, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Frisse preistamppot met makreel

Deze preistamppot met warmgerookte makreel is heerlijk fris door het gebruik van citroenrasp. Minder zout? Vervang de makreel door 2 bakjes roze garnalen of gebakken wildezalmfilet (diepvries).

INGREDIENTEN

1,5 kg kruimige aardappelen, 800 g prei, 1 citroen, 430 g warmgerookte makreelfilet, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stamppot van geroosterde pompoen

In de herfst- en wintermaanden is niks lekkerder dan een goede stamppot. Deze stamppot van geroosterde pompoen bijvoorbeeld! Heerlijk met een Gelderse rookworst en lekker om te serveren met een lepel mosterd. 

INGREDIENTEN

1 flespompoen (ca. 1 kg), 3 el olijfolie, 1,5 g kruimige aardappelen, 2 uien, 1 Gelderse rookworst (375 g), 200 ml melk, 1 snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarische curry met paneer, kikkererwten en spinazie

Deze vegetarische curry met paneer, kikkererwten en spinazie maak je in 20 minuten klaar. Een snel, makkelijk en lekker recept met heerlijke groenten. Voeg voor een pittigere curry 1-2 el extra currypasta toe.

INGREDIENTEN

225 g Apetina paneer, 300 g basmatirijst, 400 g gebroken sperziebonen, 70 g tomatenpuree, 3 el Patak's Indiase currypasta tikka masala, 1 tl honing, 15 g roomboter, 410 g kikkererwten, 200 g gewassen spinazie, 1 takje munt, 50 ml Arla skyr naturel, 3 el Patak's mangochutney, 250 ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

XL-paddenstoelcalzone

Een keer iets anders dan de basic pizza maken? Deze XL-paddengoelcalzone is zeker het proberen waard! Hij zit bomvol met verschillende groenten en heerlijke kruiden. Tomatensaus over? Gebruik het restje als basis voor pastasaus.

INGREDIENTEN

200 g paddenstoelenmix, 1 courgette, 1 rode paprika, 3 bosuitjes, 2 rollen vers pizzadeeg met tomatensaus (rol à 600 g), 1 bol mozzarella (à 125 g), 10 takjes Italiaanse mix (verse kruiden, bakje à 20 g), 1 komkommer, 200 g hummus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pannekoekenlasagne

Een stevige, rustieke feestmaaltijd: samen met een bonte salade een culinaire zomerse topper. De zaadjes niet uit de tomaten halen: het sap met de zaadjes bevat nl. veel smaak, vitaminen en voedingsvezels.

INGREDIENTEN

100 gr. tarwebloem, zout, 1/4 ltr. water, 2 eieren, 2 vleestomaten, 1 bosje peterselie, 200 gr. geraspte Goudse kaas, 200 ml. zure room, 3 uien, 2 eetl. olijfolie, 1 theel. boter, 2 theel. oregano, 300 gr. rundergehakt, zout en peper, olie voor het bakken, basilicumblaadjes voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gehaktschotel met brooddeeg

Een omgekeerde pizza: onder een krokante broodkorst gaat mals gehakt schuil met veel groente! Met volkorenmeel ipv tarwebloem wordt de broodkap steviger van smaak en rijker aan waardevolle voedingsstoffen. Voor feestjes.

INGREDIENTEN

200 gr. tarwebloem of volkorenmeel, zout, 1/2 zakje gist, 1 eidooier, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 eetl. olijfolie, 600 gr. rundergehakt, 1 blik gepelde tomaten van 400 gr., 1 theel. tijm, witte peper, 1 theel. paprikapoeder, 150 gr. geraspte belegen kaas, boter voor de ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pittige gehaktschotel

Deze scherp gekruide ovenschotel met krokante tortillachips is ook lekker zonder gehakt. Cayennepeper stimuleert de doorbloeding en heeft een gunstige invloed op de darmbacteriën. Voor te bereiden.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 groene paprika, 1 blik kidneybonen van 400 gr., 1 blik maïs van 415 gr., 2 eetl. olijfolie, 200 gr. rundergehakt, 1/2-1 theel. cayennepeper, 2 blikken tomaten van 400 gr., 3 eetl. tomatenpuree, zout, 50 gr. geraspte cheddar, tortillachips

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Verse Tomaten Pastasaus in een handomdraai !!

Zo heb ik lekkere verse pastasaus zondre rare toevoegingen voor4 keer. De rest gaat in porties in de vriezer voor nóg snellere pastasaus......

INGREDIENTEN

Ruim 1 kg tomaten, 2 grote uien gesnipperd, 2 teen knoflook geperst, 1 rood pepertje zonder zaad en lijsten, Italiaanse kruiden naar smaak, peper en zout naar smaak, 1 groente bouillon blok, 1 kop tomaten groente sap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Tomatenschotel met courgettekorst

Smeuïg, knapperig en vers uit de oven opgediend is deze zomerse ovenschotel op zijn lekkerst. Tomaten zijn zeer calorie-arm en bevatten tegelijkertijd veel mineralen en vitaminen. Lukt altijd.

INGREDIENTEN

750 gr. tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 bosje basilicum, 250 gr. mozzarella, 1 theel. tijm, zout en witte peper, 2 courgettes, 300 gr., 1 eetl. citroensap, 75 gr. paneermeel, 150 gr. geraspte goudse kaas of emmentaler, boter voor de vorm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

" MARINADE - RUB" VOOR AL JE VLEES OP DE BBQ

Voor een klein potje vol.... Heb je een barbecue in de tuin staan, maar vind je het lastig om een goede marinade voor het vlees te vinden? Met deze marinade krijgen je spareribs, procureur en zelfs burgers gegarandeerd een echte barbecuesmaak! Tijdens het barbecuen maken wij graag gebruik van een droge rub in plaats van een natte marinade. Dit omdat je in één keer een pot kan maken voor de hele zomer én omdat je hiermee de kans dat de marinade gaat druipen op de kolen vermindert.

INGREDIENTEN

2 tl gedroogde oregano, 1 tl djinten ( gemalen komijn), 1 tl paprikapoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl kaneel, 1 tl zwarte peper, 1 tl zout, 1/2 tl gerookt paprikapoeder, 1/2 tl mosterdpoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2019
  • Wereld
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top