1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (399.299)

LIFI   digestief koekjes, noten, zaden, ahornsiroop
  • Eigen recept

LIFI digestief koekjes, noten, zaden, ahornsiroop

Ik lust wel een koekje bij de koffie, maar dit is er één voor ieder moment van de dag.De nadruk ligt op gezond, Het is niet het koekje dat je voorschoteld bij bezoek. Sommige mensen zouden dit niet waarderen.Klein, barst van de zaden en vezels, gezoet door de dadels en ahornsiroop. Verder geen suiker. Het grote voordeel is dat het je stoelgang bevordert.Drink wel een glas water erbij, zoniet kan je het tgegenovergestelde effect bekomen.

INGREDIENTEN

100 gr Volkorenmeel (ik gebruik vezelvolkoren Aveve), 50 gr Havermout , 60 gr Roomboter , 2 Eieren , 1 lepel Lijnzaad, ongebroken., 2 lepels Psyllium/vlozaad vezels, geen poeder., 3 lepels gemengde zaden : apart of gemengd te koop (bvb Aveve = lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad) , 5 dadels gehakt fijn , 2 lepels noten naar keuze, ik gebruik een mengeling, redelijk grof gehakt, 2 lepels ahornsiroop

  • Belgisch Tussendoortje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Belgisch Tussendoortje
  • 20-30 min
Vlaamse rundvleesstoof met bier mosterd en honing Carbonade Flamande

Vlaamse rundvleesstoof met bier mosterd en honing Carbonade Flamande

Deze lekkere rundvleesstoofpot is uitermate geschikt voor de slowcooker. Weinig voorbereidingen. Maar zoals alle gerechten die geschikt zijn voor de slowcooker ook heel lekker om te stoven in een stoofpan. Ik vond dit recept (wel wat aangepast) in mijn oude plakboeken. Het recept had in 2000 in het toenmalige kooktijdschrift TipCulinair gestaan.Nu eindelijk eens gemaakt. En het was heerlijk !!!!!

INGREDIENTEN

700 gram sukadelappen of riblappen in blokjes van plm 3 cm, Zout, peper, 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels zonnebloemolie, 20 gram roomboter, 1 grote ui, gesnipperd, 2 eetlepels mosterd (Dijon), 1 flesje (3 dl) donker bier, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel rode wijnazijn, 3 theelepels gedroogde tijm, 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 1 vleesbouillontablet, verkruimeld

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Verstopt eitje in een tomaat bij ontbijt, of lunch....

Verstopt eitje in een tomaat bij ontbijt, of lunch....

Lekker bij het ontbijt of bij de lunch met een sneetje geroosterd brood. 

INGREDIENTEN

2 grote trostomaten, paar sprietjes bieslook gesnipperd, 1/2 el mayonaise, 2 eieren maat m, stukje mozzarella( aan een stuk) ik had geraspte., geraspte kaas naar smaak of mozzarella., peper en zout naar smaak

  • Europees Lunch/Brunch
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Europees Lunch/Brunch
  • 30-60 min
Gepaneerde Heilbot met verse groenten uit de oven
  • Eigen recept

Gepaneerde Heilbot met verse groenten uit de oven

Vaak heb je van alles over in je koelkast zo heb ik dit recept bedacht, ik had zoveel verschillende groenten en ik dacht laat ik alles op 1 bakplaat in de oven schuiven met heerlijke kruiden en een lekker stukje vis.

INGREDIENTEN

Heilbot, Bakboter, 4 stukjes verse heilbot (visboer), Bloem, 1 a 2 eieren, Paneermeel of oud brood uit de oven (gekruimeld), Vers gemalen zout , Vers gemalen peper, Citroen naar smaak, Groenten uit de oven, Tomaten 8 tot 10 stuks, 1 kleine broccoli, 2 grote kruimige aardappelen, 1 Zoete aardappel , 3 tot 4 Rode of gewone uien, 6 tot 8 Knoflook in de schil, Olijfolie, Kruiden:, Vers gemalen zout, Vers gemalen peper, 1 tl uienpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl chilimix , 2 tl kipkruiden

  • Vis Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Vis Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vegetarische curry met ei en frisse salade
  • Eigen recept

Vegetarische curry met ei en frisse salade

Een heerlijke vegetarische curry met een frisse salade vol fruit. Een lekkere combinatie die je zeker eens moet proberen! 

INGREDIENTEN

2 el plantaardige olie, 1 middelgrote ui, 1 teen knoflook, 100 g Patak's Tikka Masala currypasta, 300 g doperwten, 4 eieren, hardgekookt, 1 mango, 1 banaan, 1 appel, 1 handje ijsbergsla, 2 el citroensap, 1 pak naan

  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Wrap met bonen en guacamole
  • Eigen recept

Wrap met bonen en guacamole

Vullen, rollen en smullen! Probeer deze gegrilde tortilla wraps met bonen en guacamole eens. 

INGREDIENTEN

1 ui, 5 trostomaten, 2 avocado's, 125 g chorizo (hele worst), 2 el zonnebloemolie, 400 g Mexicaanse roerbakmix, 400 g zwarte bonen uit blik, 8 tortilla's naturel, 15 g koriander

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Aardappelsoep met pittige tosti's

Een heerlijk vullende soep met aardappelen en nog een heleboel andere groenten. Een pittige tosti met veel kaas erbij en aanvallen maar! 

INGREDIENTEN

1 soeppakket groentesoep, 300 g kruimige aardappelen, 2 el olijfolie, 100 g ontbijtspek (pakje à 150 g), 150 g jong belegen kaas (stuk), 8 sneetjes (meerzaden) volkorenbrood, 2 el sambal, 200 ml houdbare slagroom

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Romige pasta met kip en broccoli
  • Eigen recept

Romige pasta met kip en broccoli

Deze pasta valt bij iedereen in de smaak. Een simpele maar heerlijke pasta die snel op tafel staat! 

INGREDIENTEN

600 g broccoli, 4 el olijfolie, 275 g kipblokjes, 3 tenen knoflook, 80 g Parmezaanse kaas, 300 g linguine 13 (Rummo, pak à 500 g), 250 ml kookroom 20%

  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Veldslastamppot met kerriekibbeling en yoghurtravigotte
  • Eigen recept

Veldslastamppot met kerriekibbeling en yoghurtravigotte

Stamppot in de lente? Jazeker! Probeer deze stamppot met een twist met veldsla en reepjes paprika. Zelfgemaakte kibbeling erbij en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan. 

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 el zonnebloemolie, 1 kg kruimige of stamppotaardappelen (koeling), 0,5 rode ui, 2 augurken, 150 g yoghurt Griekse stijl naturel 10%, 2 l zonnebloemolie om in te frituren, 350 g pangasiusfilet, 150 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl kerrie, 200 ml bruisend mineraalwater, 170 g veldsla

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Zoetzure tofu met gebakken rijst
  • Eigen recept

Zoetzure tofu met gebakken rijst

De Aziatische keuken kent veel vega gerechten. Dit is daar een heerlijk voorbeeld van! 

INGREDIENTEN

300 g basmatirijst blauw (Daawat), 2 el sesamzaad, 500 g 100% plantaardige naturel tofu, 6 el zonnebloemolie, 4 tenen knoflook, 6 el ketchup, 4 el bloemenhoning, 4 el sojasaus 41% minder zout (flesje à 150 ml), 2 el azijn, 800 g Japanse wokgroente (2 zakken à 400 g)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
GRATIN MET VIS EN BROCCOLI

GRATIN MET VIS EN BROCCOLI

Een gezondere en lichtere versie van de Britse klassieker 'fish pie'. We maken een heerlijke ovenschotel met gepocheerde stukjes vis en beetgare broccoliroosjes. In het sausje doen we mosterd voor een licht scherpe smaak. Het krokante korstje van kaas en amandelmeel bovenaan maakt het af!

INGREDIENTEN

1 broccoli, 300 g vismengeling, 30 g harde geraspte kaas, 30 g amandel­poeder, 300 ml melk, 1 el mosterd, 2 el maïszetmeel, snufje nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 20-30 min
MOUSSAKA LASAGNE

MOUSSAKA LASAGNE

Twee topklassiekers die samengevoegd een 'match in heaven' blijken te zijn. We maken een lasagne van de typsiche moussaka ingrediënten: een lekkere vlezige tomatensaus, plakjes geroosterde aubergine en bechamelsaus. Een bommetje, maar o zo lekker!

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 300 g gemengd gehakt, 1 kl gedroogde oregano, 1 blik tomaten­blokjes, 80 g gratinkaas, 4 lasagnevellen, 2 el olijfolie, 2 el boter, 2 el bloem, 300 ml melk, snufje nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Belgisch Ovenschotel
  • 30-60 min
KROKANT VARKENSVLEES IN ZOETZURE SAUS MET RIJST

KROKANT VARKENSVLEES IN ZOETZURE SAUS MET RIJST

Deze Chinese klassieker ken je vast met gebakken kipblokjes, maar laten we je eens een geheimpje vertellen: met krokant gebakken varkensvlees smaakt het nóg beter, echt waar! Klaar in een half uurtje en o zo lekker. Genieten voor het hele gezin!

INGREDIENTEN

1 blik ananas, 2 rode paprika's, 2 lente-uitjes, 2 varkenslapjes, 150 g jasmijnrijst, 1 el sojasaus, 1 el rijstazijn, 2 el arachide­olie, 2 el maïszetmeel, 3 el ketchup, 1 el suiker, peper en zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
GEBAKKEN KIPFILET MET ASPERGES EN KRUIDENROOMSAUS

GEBAKKEN KIPFILET MET ASPERGES EN KRUIDENROOMSAUS

Daar is de lente, daar is de zon... en de asperges! Dit heerlijke maar korte seizoen moeten we ten volle benutten, dus deze week zetten we weer heerlijke witte asperges op het menu. Dit keer in combinatie met een lekkere gebakken kipfilet en heerlijke kruidenroom.

INGREDIENTEN

400 g krielaardappelen, 400 g witte asperges, 10 g dragon, 2 kipfilets, ½ kippen­bouillonblokje, 1 brikje lichte room, 1 el boter, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Rosbiefrolletjes met asperges
  • Eigen recept

Rosbiefrolletjes met asperges

Dit is zo'n eenvoudige combinatie dat er eigenlijk geen sprake is van een recept. Toch zet ik het hier neer omdat het in combinatie met mijn Romige-aspergesoep-met-ei-ham  een heel leuk voorgerecht was tijdens mijn Paasdiner.Ik heb simpelweg elke asperge in 2 plakjes rosbief gerold. Je kunt als variatie ook nog een likje (kruiden)roomkaas op de plakjes rosbief smeren voordat je de asperge erin rolt.TIP: Je kunt de rosbief/aspergerolletje ook als amuse of hapje bij de borrel serveren. Of je legt er enkele op een bedje van sla als voorgerecht.

INGREDIENTEN

4 asperges, 8 plakjes rosbief, garnering: sla, radijs, pitten, peper uit de molen of je eigen creativiteit.

  • Regionaal Voorgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 13-04-2021
  • Regionaal Voorgerecht
  • 10-20 min
Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

Heerlijke Chinese kip met Shanghai Paksoi......snel en slank...

Dit gerecht heeft alles voor een gemakkelijke maandag maaltijd. Licht zoetig en licht pittig, gezond en slank en bovendien nog snel klaar ook.Wellicht klinkt de toevoeging van de kaneel een beetje vreemd, maar het geeft dit gerecht iets verfijns zonder overheersend te zijn :)De Shanghai paksoi ( AH) is iets kleiner met groenigere blaadjes  en wat kruidiger van smaak. Ik zag 'm liggen bij de grootste grutter van ons land en wilde 'm natuurlijk eens proberen. Erg lekker.

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet in grotere brokjes gesneden, 2 teen knoflook fijngehakt, 1 ui gesnipperd, 1 Shanghai paksoi in grove stukken gesneden en gewassen ( of gewone paksoi), 1 rode peper ( met of zonder zaadjes) gesnipperd, 1 snufje kaneel, 1 el basterdsuiker, 1 el sojasaus, 2 el sweet chilisaus, ½ kippenbouillonblokje met minder zout, 1 tl maizena aangelengd met koud water tot papje geroerd, 175 gram champignons schoon en gehalveerd, 1 bosui in ringetjes , zwarte sesamzaadjes, olie en klontje roomboter om in te bakken, peper en zout uit de molen

  • Chinees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Chinees Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Caesar salade met romige Parmezaanse dressing

Mooie zomerse salade 

INGREDIENTEN

8 sneetjes ciabatta, 4 el olijfolie, 4 eieren, 4 kropjes little gem, in stukjes gescheurd, 75 gr ansjovis filet. uitgelekt, Parmezaanse kaas voor erover, 1 teen knoflook, uitgeperst, 1 verse eierdooier, 2 tl dijonmosterd, 2 el citroensap, 25 gr geraspte Parmezaanse kaas, 150 ml extra vergine olijfolie

  • Italiaans Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Italiaans Salade
  • 20-30 min

Carpaccio van gerookte zalm met olie en citroen

Gerookte zalm als carpaccio 

INGREDIENTEN

versgemalen peper, 60 ml extra vergine olijfolie, 3 eelt citroensap, 2 theel hele kappertjes, 350 gram gerookte zalm (3 a 4 plakken per persoon), 1 eetl grof gesneden peterselie, 1 kleine rode ui (fijngesnipperd)

  • Wereld Voorgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Wereld Voorgerecht
  • 0-10 min

Carpaccio bonbon met truffel mayonaise

Dit is ook erg lekker te maken van plakjes rosbief

INGREDIENTEN

truffel mayonaise, 8 plakjes dungesneden carpaccio, gemengde sla, 2 eetl pijnboompitten, geroosterd, 2 eetl geraspte Parmezaanse kaas

  • Wereld Amuse
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Wereld Amuse
  • 10-20 min

Cantaloupe meloen met krokante parmaham

weer eens wat anders 

INGREDIENTEN

2 eetl olijfolie, 1 eetl olie, 150 gram parmaham, 20 gram pijnboompitten, 1 rijpe Cantaloupe meloen, 2 stronkjes witlof, 1 eetl balsamico azijn, 1 theel honing

  • Wereld Voorgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Wereld Voorgerecht
  • 10-20 min

Camembert fondue met walnoten en honing

Lekker makkelijk

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 2 camemberts op kamertemperatuur, handje walnoten, gehakt, 1 theel honing

  • Wereld Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Wereld Borrelhapje
  • 20-30 min

Bruine bonen met spek

Winters gerecht 

INGREDIENTEN

evt. vleesjus, 400 gram mager spek of schoudervlees varken, 1 bakje champignons, 1 rode paprika, 1 flinke grote ui, 2 prei, 2/ 3 teentjes knoflook, 1 blik bruine bonen, zout, peper, paprikapoeder, 100 gram braadboter voor de spek, 25 gr boter voor de champignons

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Boterkoek

Boterkoek altijd goed en makkelijjk

INGREDIENTEN

165 gram bloem, 120 gram boter, 110 gram basterdsuiker wit, 1 pakje vanillesuiker, 1 eetlepel melk

  • Wereld Banket
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Wereld Banket
  • 30-60 min

Bospaddenstoelen ragout

Een vegetarisch voorgerecht, ik houd wel van paddenstoelen

INGREDIENTEN

3 eelt zure room, 250 gram gemengde bospaddenstoelen, schoon in plakjes, 2 eetl olijfolie, 1 kleine prei, in smalle ringen, 1 eetl citroensap, peper en zout, 2 eetl bloem, 100 ml kruidenbouillon, 60 ml sherry of witte wijn

  • Wereld Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Wereld Voorgerecht
  • 20-30 min

Boontjes met paprika en champignons

Mooi bijgerecht

INGREDIENTEN

stukje bakboter, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 2 middelgrote uien, 1 bakje champignons, 1 klein blikje mais, 750 gram boontjes

  • Wereld Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Wereld Bijgerecht
  • 10-20 min

Boerengoulashsoep

Lekker voor een herfstige middag

INGREDIENTEN

50 gr boter of olijfolie, 2 heel kleingesneden uien, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 500 gr blokjes gesneden riblap (schenkel), 1 eetl paprikapoeder, 2 ltr water, 3 grote geschilde halfgaar aardappels in blokjes, 3 heel paprika's in kleuren in blokjes, 4 blik tomaten in stukjes (of blik gezeefde tomaten), 1 blik blikje tomaten puree, 1 1 zout en peper, 100 gr ontbijtspek in blokjes, 1 heel rookworst, 1 zakje soepgroenten (250/ 300 gram), 250 gram gehakt

  • Wereld Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Wereld Hoofdgerecht
  • > 120 min

Shepard's Pie Gordon Ramsey

Heerlijk recept dat je van te voren kan klaar maken dan trekken de smaken goed in het gerecht

INGREDIENTEN

Ingrediënten, Voor de vulling:, 675 gr gehakt (lam of rund), 1 grote winterpeen, geraspt, 1 grote ui, gesnipperd, olijfolie, klein blikje tomatenpuree, scheutje rode wijn, Worcestershiresauce, 4 tenen knoflook of 1 tl knoflookpoeder, 1 el verse of gedroogde rozemarijn, 1 el verse of gedroogde tijm, versgemalen peper en zout naar smaak, Voor de aardappelpuree:, 675 gr aardappelen, scheutje slagroom, 3½ tl boter, 2 eigelen, geraspte Parmezaanse (of belegen Goudse) kaas, versgemalen peper en zout naar smaak

  • Engels Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Engels Hoofdgerecht
  • 30-60 min

Pizzadeeg

...

INGREDIENTEN

240 gram bloem, 150 ml lauw water, 1 eetlepel olijfolie, ½ eetlepel suiker, ¼ theelepel zout, 2-3 gram gist

  • Italiaans Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Italiaans Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Eigen recept

Empanada's met maïsdip

Een empanada is heerlijk gevulde deegwaar dat even in de oven gaat. Serveer deze Spaanse lekkernij met een zelfgemaakte maïsdip en salade. 

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 2 varkenssaucijzen, 70 g tomatenpuree, 14 g burritomix (½ zakje à 28 g), 300 g maïs, 400 g pizzadeeg (rol, koeling), 200 g crème fraîche, 1 limoen, 1 schaal trostomaten, 1 komkommer

  • Spaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Spaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Turks brood met gegrilde groente en tartaar
  • Eigen recept

Turks brood met gegrilde groente en tartaar

Een broodje hamburger, maar dan anders. Probeer deze heerlijke variant eens! 

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 biologische avocado's, 4 el olijfolie, 1 Turks brood (afbak, 400 g), 1 biologische aubergine, 4 tartaartjes, 4 eieren

  • Turks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Turks Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Viskoekjes met woknoedels
  • Eigen recept

Viskoekjes met woknoedels

Koekje van eigen deeg? Nee, van vis! Deze viskoekjes met woknoedels zet je in no-time op tafel. 

INGREDIENTEN

250 g volkoren noodles, 290 g tonijnstukken in water, 1 ei, 50 g bloem, 50 ml katjap manis, 4 el zonnebloemolie, 1 paksoi, 400 g Cambodjaanse wokgroente, 3 el geraspte kokos

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Gele curry bloemkoolsoep
  • Eigen recept

Gele curry bloemkoolsoep

Zin in een heerlijke, voedzame, vega maaltijd? Dan is dit oosterse recept precies wat je zoekt! 

INGREDIENTEN

2 naanbrood knoflook/koriander, 5 el zonnebloemolie, 2 uien, 1 bloemkool, 70 g Thaise gele curry, 400 ml kokosmelk, 4 scharreleieren, 15 g koriander, 1 citroen

  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Vietnamees stoofpotje van kip met citroengras

Vietnamees stoofpotje van kip met citroengras

Lekker gerecht uit Vitnam van =16pxde Vietnamese Truong Thi Quyên (spreek uit Gwen) , zij is de eigenares van het trendy restaurant Little Asia in Brussel

INGREDIENTEN

4 grote kippenbouten, 2 stengels citroengras, 2 teentjes look, geplet, 1 sjalot, fijngesneden, 2 cm verse kurkuma, geplet of 1 kl gedroogde, 1 kl vissaus, 1 kl suiker, 400 gr jasmijnrijst, 0,5 broccoli, 0,5 bloemkool, 0,5 Chinese kool, 0,5 kropsla, enkele stengels lente-ui, enkele blaadjes basilicum, enkele blaadjes koriander, enkele blaadjes munt, arachideolie

  • Vietnamees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Stoofpotje van lentegroenten

Stoofpotje van lentegroenten

Lekker stoofpotje van lentegroenten

INGREDIENTEN

500 g tuinbonen, gedopt, 4 middelgrote artisjokken, 1 bos jonge wortelen, 200 g groene mini-asperges, 4 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 3 laurierblaadjes, 1 dl droge witte wijn, 4 dl groentebouillon, 2 el basilicum, gesnipperd, zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
Kruidige rundstoverij met rode wijn, chili en zure room

Kruidige rundstoverij met rode wijn, chili en zure room

Kruidig stoofpotje dat lekker smaakt 

INGREDIENTEN

2 eetlepels bloem, 1 eetlepel hoeveboter, 1 kruidentuiltje, 5 kruidnagels, 1 chilipeper, zure room, 5 dl rode wijn, enkele fajitabroodjes, 1 ui, platte peterselie, 800 gr mager runderstoofvlees, 2 eetlepels vleesbouillonpasta, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Lamstong met witte bonen in tomatensaus

Lamstong met witte bonen in tomatensaus

Recept van sterrenchef Johan Segers , makkelijk, hartig en heerlijk ! We koken wel eerst een lamsbouillon op voorhand 

INGREDIENTEN

12 lamstongen en lamsbeentjes, 400 g gedroogde witte bonen, 2 uien, 1 selder, 1 wortel, 6 teentjes look, 2 takjes tijm, peper, zout, peterselie, 450 g (kers)tomaten (houd 1 tomaat apart voor de garnering), 1 el tomatenpuree

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Italiaanse vol-au-vent met polentafrietjes

Italiaanse vol-au-vent met polentafrietjes

Vol-au-vent op zijn Italiaans,  super lekker ! 

INGREDIENTEN

Voor de polenatafrietjes:, 200 gr polenta, 500 ml kippenbouillon, 1 takje rozemarijn, 2 el geraspte Parmezaanse kaas, 1 klontje boter, Voor de vol-au-vent:, 250 gr champignons, 250 gr kalfsgehakt, 3 el boter, 4 el bloem, 1 el Elvea dubbel tomatenconcentraat, 300 ml Elvea passata, 1 scheutje Madeira, 1 teentje look, fijngehakt, 1 takje rozemarijn, fijngehakt, 500 ml kippenbouillon, 350 gr gegaarde kip, in stukken, 150 ml culinaire room, boter - olijfolie, peper - zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Dahl met witte bonen

Dahl met witte bonen

Makkelijk en lekker deze Indiase dahl met een accent van bij ons ...

INGREDIENTEN

1 ui, fijngehakt, 4 el kerriepoeder, 1 tl komijn, 1 snuifje kaneel, 1 cm gember, geraspt, 300 ml water, 400 gr tomatenblokjes, uit blik, 200 gr zoete aardappelen, in blokjes, 300 ml kokosmelk, 10 gr verse koriander, 250 gr witte bonen uit blik, uitgelekt, peper - zout

  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Indiase dahl met boerenkool

Indiase dahl met boerenkool

Gezonde dahl met een accent van bij ons , makkelijk te bereiden en lekker ! 

INGREDIENTEN

4 volkoren rijstvellen, 2 takjes rozemarijn, fijngehakt, 1 ui, fijngesnipperd, 2 teentjes look, 0,25 kl kaneel, 0,25 kl garam masala, 1 snuifje cayennepeper, 200 gr tomatenblokjes, 200 ml kokosmelk, 300 ml water, 150 gr rode linzen, 0,25 bloemkool, in roosjes, 75 gr boerenkool, peper - zout, Isio 4 olie

  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-04-2021
  • Indiaas Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Italiaanse biefstuk met oventomaatjes in een basilicum - marinade.


Italiaanse biefstuk met oventomaatjes in een basilicum - marinade.

Dit is een Zondags gerecht bij uitstek. Het gerecht vraagt wat meer tijd, maar eerlijk, als die tomaatjes in de oven staan en de biefstukken al een ruim een uur in de marinade , kun je met je partner alvast het leven vieren met dat lekker glaasje wijn, dat je ook wil serveren bij dit hoofdgerecht. Ik heb aan dit gerecht mijn eigen finishing touch gegeven door  wat  tot courgetti gesneden halve courgette toe te voegen  i.p.v een salade met dit koude regenachtige weer :)

INGREDIENTEN

VOOR DE TOMAATJES, 250 gram verschillende tomaatjes, 1 teen knoflook gesnipperd, ½ el balsamico azijn , 1 ½ el olijfolie , peper en zout naar smaak, VOOR DE BIEFSTUKKEN, 2 biefstukken op kamertemperatuur circa 125 gram ( kogel), enkele takjes verse rozemarijn, peper en zout 1/2 el basilicumazijn, olie en roomboter om in te bakken., EN DE REST, 120 gram linguine, 1/2 bouillonblokje rund met minder zout om linguine in te koken, beetje Grana Padano geraspt, 5 gram licht geroosterde pijnboompitjes, 1/2 courgette tot courgetti gesneden

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-04-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top