1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (396.410)

Brandnetelquiche met zevenblad
  • Eigen recept

Brandnetelquiche met zevenblad

Een quiche met planten die je overal kunt vinden. Kijk hier voor meer recepten met brandnetel en zevenblad.  

INGREDIENTEN

1 fijngesneden ui, 1 courgette in blokjes, 2 fijngehakte teentjes knoflook, Klontje roomboter of scheutje olijfolie, 400 g jonge Brandneteltoppen, 200 g jonge blaadjes van Zevenblad, Roomboterbladerdeeg, 70 g gehakte walnoten, 100 g geraspte oude kaas, 250 ml slagroom, 4 eieren, Keltisch zeezout, Zwarte peper

  • Vegetarisch Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Vegetarisch Ovenschotel
  • 20-30 min
Gebakken Feta met boerenkool en kikkerreten curry
  • Eigen recept

Gebakken Feta met boerenkool en kikkerreten curry

Erg erg lekker en heel anders.

INGREDIENTEN

Ongesneden borenkool (mooie donkere, 200-300 gr),, Kikkererwten (1 blikje, afgegoten), ui (1 in schijfjes), Feta (200-300 gr), Griekse Yoghurt (200-300 gr), Cirtroensap (10 ml), Curry poeder (2 el), Knoflook (4 teentjes, versneden), Zout & Peper, Pita broodjes

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Spaghetti met rundvlees in kerriesaus

Toen ik nog een klein jochie was maakte mijn moeder dit recept. Helaas heeft ze nooit opgeschreven hoe ze dit gerecht maakte en het lijkt een wat rare combinatie maar het is zeker het proberen waard! Ik doe in dit recept wel iets wat ik normaal niet doe en dat is gebruik maken van kerriesaus uit een pakje. Tot nu toe is iedereen die dit heeft gegeten zeer enthousiast en heb ik de smaak van zoals mijn moeder dat maakte aardig weten te benaderen. 

INGREDIENTEN

500 gram magere runderlappen , 340 gram spaghetti, 500 ML volle melk , 1 liter water, 1 el bloem, 1 paprika, 1 ui , 2 teentjes knoflook , 2 blokjes runderbouillon, Tabasco naar smaak of een rode peper zeer fijn gesneden (optioneel) , peper en zout naar smaak , kerriepoeder

  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Camping gemak 5 pasta-pannetje met prei en champignons.

Camping gemak 5 pasta-pannetje met prei en champignons.

Dit is een gerecht van Project gezond , alles uit één pan, hoe makkelijk is dat . Gewoon thuis op het fornuis, of lekker in het zonnetje buiten in een cadacpan of skottelbraai op de camping. In slecht 20 minuten is je pasta, die gegaard wordt in de saus klaar. Zacht romig door het toevoegen van melk. Natuurlijk kun je ook kookroom in plaats van melk gebruiken.  Het gerecht wordt dan iets calorierijker :)https://www.projectgezond.nl/penne-met-prei-en-champignons/ 

INGREDIENTEN

250 gr champignons schoongeveegd en in kwarten, 100 gr prei schoon in halve ringen, 1 teentje knoflook gesnipperd, 1 paprika zonder zaad en lijst in reepjes, 200 gr hamblokjes, 50 ml halfvolle melk, 200 ml groentebouillon, 130 gr penne ( ik had mini penne kooktijd circa 7 minuten), 10 gr peterselie gesnipperd

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Zomerse Minestrone soep
  • Eigen recept

Zomerse Minestrone soep

Een lekker seizoenssoepje! Makkelijk en voedzaam, aanrader!https://chivanne.nl/zomerse-minestronesoep/ 

INGREDIENTEN

125 gram gerookte spekjes , 2 takken rozemarijn van 10 cm , 2 tenen knoflook , 1 courgette , 150 gram waspeen , 120 gram radijsjes , 2 blokjes groentebouillon , 120 gram diepvries tuinboontjes (ontdooid en gedopt) , 400 gram cannellini bonen , sap van 1/2 citroen , 2 eetlepels olijfolie , peper en zout

  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
Macaroni uit de wok
  • Eigen recept

Macaroni uit de wok

1 PortieKcal: 560Vet: 15.3V.vet: 4.2Eiwit: 52.3Koolhy: 49.3Vezels: 7.6Zout: 3.92

INGREDIENTEN

200 gr. Macaroni, 500 gr. Varkensfilet, 1 zakje Macaroni & spaghetti kruidenmix (Verstegen), 300 gr. Hamblokjes, 250 gr. Prei, 1 gele Paprika, 1 bakje Champignons, 1 Ui, 1 blikje Tomatenpuree, 1 eetl. Gehakte Knoflook, 2 eetl. Boter

  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Bouillon van watermeloen

Bouillon van watermeloen

Verfrissend en lekker nagerecht 

INGREDIENTEN

Bouillon van watermeloen : , 200 g water, 25 g suiker, 50 g tomaat, 10 g roze peperkorrels, 5 g rozenblaadjes, gedroogd, 250 g watermeloen, 30 g witte balsamicoazijn, Meloenballetjes : , 0,5 watermeloen, Afwerking:, minitomaatjes (groene en rode), basilicumblaadjes

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Gevulde appels op de bbq met ijs

Gevulde appels op de bbq met ijs

Makkelijk BBQ nagerecht waar we een bolletje ijs bij serveren

INGREDIENTEN

4 appels, 1 handje gedroogde abrikozen, 1 handje gedroogde kersen, 1 handje gedroogde physalis, 1 handje dadels, 1 handje cashewnoten, 1 pot Ijsboerke vanille-ijs met amandelbrood en speculaas of een ander merk /smaak

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
Tompoes van tomaat

Tompoes van tomaat

Lekker bijgerecht voor op een BBQ , koel en verfrissend met huisgemaakte guacomole

INGREDIENTEN

6 Stoffels Toma'Chef tomaten (vleestomaten-, 1 flinke snuif zout, 1 flinke snuif suiker, 2 rijpe avocado's, 1 limoen, het sap, 1 teentje look, geperst, 1 blikje maïs, enkele druppels groene Tabasco, enkele takjes koriander, fijngesneden

  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
Gegrilde sardines met tartaar van groenten

Gegrilde sardines met tartaar van groenten

Heerlijk BBQ gerecht met de koning der sardinen in blik van Nuri

INGREDIENTEN

2 rode puntpaprika's, 1/2 komkommer, geschild en in blokjes, 2 vleestomaten, in blokjes, 200 g artisjokken op olie, in blokjes, 2 el kappertjes, enkele takjes platte peterselie, fijngehakt, 1 stengel platte peterselie, fijngehakt, 1 limoen, het sap, 8 nuri sardines (makro) of ander merk maar in olie, 4 el volle yoghurt, 1 teentje look, geperst, peper en zout, olijfolie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kipbrochettes met crème van zoete aardappel

Kipbrochettes met crème van zoete aardappel

Lekker pittig BBQ gerecht met een  Oosterse touch  

INGREDIENTEN

4 zoete aardappelen, 2 cm gember, 0,5 rode chilipeper, zonder pitjes, 2 teentjes look, 1 el honing, 100 ml sojasaus, 2 kipfilets, 1 el ras el hanout, 1 el tahini, 1 stengel lente-ui, fijngesnipperd, 10-tal physalissen, in twee gesneden ( zie foto) , 1 granaatappel, de pitjes, enkele blaadjes koriander, fijngehakt, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 08-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière
  • Eigen recept

Provençaalse uienpizza met bladerdeeg Pissaladière

Deze pizza is afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. Vooral in Nice wordt deze Pissaladière veel gegeten. Meestal als lunch of voorgerecht. Wij hebben dit als hoofdgerecht gegeven met een kopje soep vooraf en een salade erbij. Heerlijk als je van uit, ansjovis en olijven houdt.Er zijn van deze uientaart heel veel variaties op internet. Ik heb er - zoals gewoonlijk - weer een beetje mijn eigen draai aan gegeven.

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg (diepvries), 600 gram uien, gepeld in dunne halve ringen gesneden, 3 kleine blikjes ansjovis à 45 gram, zwarte olijven (bijvoorbeeld Kalamata), 2 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt), 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 2 eetlepels olijfolie, Peper, zout

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Heerlijke frisse salade uit het Midden-Oosten met za'atar
  • Eigen recept

Heerlijke frisse salade uit het Midden-Oosten met za'atar

Op internet vond ik diverse recepten voor Israëlische salades en salades uit het Midden-Oosten. In al deze salades kwam za'atar voor. Dit kruidenmengsel stond op een rekje in mijn keuken maar had k nog nooit gebruikt. Reden temeer om een keer deze salade te maken. Met succes,  maar wel met mijn eigen variatie. Wij vinden honing en verse kruiden altijd een lekkere toevoeging. Ik hou zelf niet zo van munt, maar in deze salade zal het vast heel lekker zijn.

INGREDIENTEN

1 gele paprika, 2 vleestomaten, 1 kleine rode ui, 3/4 komkommer, Dressing:, 2 theelepels za'atar kruiden (ik had Jonnie Boer), 3 eetlepels extra virgine olijfolie, 3 eetlepels citroensap, 1 ½ eetlepel vloeibare honing, 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 eetlepels gehakte bieslook

  • Multi-cultureel Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Multi-cultureel Salade
  • 10-20 min
Voor erbij.....Gezonde Salade van koolrabi, bleekselderij en peen....

Voor erbij.....Gezonde Salade van koolrabi, bleekselderij en peen....

Een lekkere frisse salade voor bij diner , bbq of buffet. Heerlijk en boordevol met verse groente.

INGREDIENTEN

1 koolrabi geschild, 0.5 winterwortel geschild, 1 struik bleekselderij alleen het lichtgele binnenste deel en het groen, ., voor de dressing, 1 sjalot gesnipperd, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel yoghurt of 1 eetlepel zure room( ik had Griekse yoghurt), 1 theelepel scherpe mosterd( ik had Limburgse grove mosterd), 1 theelepel citroensap

  • Nederlands Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  • 20-30 min
Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu
  • Eigen recept

Rijst met wokgroente en gemarineerde tofu

Een snel en voedzaam wokgerecht met heerlijk gemarineerde tofu. Tip: marineer de tofu ruim van tevoren voor het lekkerste resultaat. 

INGREDIENTEN

500 g tofu, 6 el sojasaus, 2 el sesamolie, 400 g witte rijst, 1 rode peper, 1 bos bosui, 3 el zonnebloemolie, 400 g Japanse wokgroente, 15 g koriander

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Broccoli ovenschotel
  • Eigen recept

Broccoli ovenschotel

Een leuke brocolli variatie!

INGREDIENTEN

500 gr brocolli, 500 gr aardappelen, 1/2 gele paprika, 1 tomaat, 1/2 ui, 100 gr spekjes, 100 gr witte saladekaas, 200 gr creme fraiche, 2 eieren , Kruiden

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Mosselen Andalouse

Mosselen Andalouse

Mossel recept met een knipoog naar het Spaanse Andalusia...olé ! 

INGREDIENTEN

4 kilogram mosselen, 20 cl room, 160 gram chorizo, 800 gram tomatenblokjes, 6 tomaten, 6 bleekselderij, 2 uien, 20 cl droge witte wijn, snuifje chilipoeder, peterselie, 1 citroen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Mosselen Roquefort

Mosselen Roquefort

Mosselen op wijze " Roquefort ", ongelooflijk lekker 

INGREDIENTEN

4 kilogram mosselen, 200 gram Roquefort (in grove brokken), 2 lookteentjes (in dunne plakjes), 200 milliliter droge witte wijn, peterselie (verse), 15 cl room, 2 uien, olijfolie, zwarte peper

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Mosselen Vedett

Mosselen Vedett

Mosselen met mijn favoriete biertje, een Vedett , een premium pils sinds 1945 gebrouwen, die sedert 1965 de naam Vedett heeft gekregen. Initieel is het vooral succesvol in de lokale cafés in de onmiddellijke omgeving van de brouwerij. Vanaf 2003 activeert en verjongt de brouwerij de marketing rond het bier. Vedett Extra Blond verovert een prominentere plaats naast de Duvel van dezelfde brouwerij Moortgat .

INGREDIENTEN

4 kilogram mosselen, 2 flesjes Vedett, 1 prei, 2 wortelen, 3 uien, 4 bleekselderij, 3 lookteentjes, 1 eetlepel roomboter, 1 theelepel tijm, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Romige mosselen met citroen

Romige mosselen met citroen

Makkelijk en super lekker mosselgerecht 

INGREDIENTEN

2 kilogram mosselen, 10 cl droge witte wijn, 1 citroen (zeste, sap), 15 cl room, 2 lookteentjes, klontje boter, 1 ui (grote), peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Taboulé van de kapitein

Taboulé van de kapitein

Lekker als voor - of als hoofdgerecht . Neem de taboulé mee in een koelbox wanneer je gaat picknicken, want deze couscoussalade houdt niet van de warmte!

INGREDIENTEN

2 of 3 takjes munt, 200 g tonijn in olie, 1 sinaasappel, 4 eetlepels olijfolie, 150 g middelgrote roze garnalen, 1/2 koffielepel kurkuma, 250 g kerstomaten, 140 g couscous, 1/2 bosje bladpeterselie, 1/2 busseltje lente-uitjes, 1 of 2 citroenen, zout

  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
Andalusische aardappelsalade

Andalusische aardappelsalade

Ideale BBQ salade bij gegrilde kip of vlees

INGREDIENTEN

500 g krielaardappelen, 2 tomaten, 1 blikje kikkererwten, 1 sjalotje, 80 g groene en zwarte olijven in schijfjes, 6 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble), 3 eetlepels Xérèsazijn, peper, zout, 4 takjes bladpeterselie, 1/2 koffielepel pikant paprikapoeder, peper en zout

  • Spaans Salade
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Spaans Salade
  • 30-60 min
Kaapse salade met watermeloen

Kaapse salade met watermeloen

Lekkere salade , mooi gepresenteerd , ideaal als voorgerechtje of bij het BBQ buffet 

INGREDIENTEN

3 eetlepels citroensap, een groot handvol basilicumblaadjes, 200 g feta, 6 eetlepels olijfolie, 50 g ontpitte zwarte olijven, peper, 350 g vruchtvlees van watermeloen (nettogewicht, geschild), zout

  • Wereld Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Wereld Salade
  • 20-30 min
Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel

Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel

Lekkere salade voor bij Uw BBQ party , wel eerst drie uur laten marineren ! 

INGREDIENTEN

550 g zoete uien, 1 fles wijnazijn op oude wijze, 4 kleine sinaasappels, 100 g ontpitte zwarte olijven, 3 eetlepels vloeibare honing, 6 eetlepels olijfolie, peper, zout, 1 snuifje kaneelpoeder

  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 07-07-2020
  • Belgisch Salade
  • 20-30 min
Krokante kipschnitzels gepaneerd met paneermeel en Parmezaanse kaas
  • Eigen recept

Krokante kipschnitzels gepaneerd met paneermeel en Parmezaanse kaas

Onze buren kwamen eten en namen hun kleinzoon van 7 jaar mee. Ik had al bedacht wat we zouden eten maar dat was niet echt geschikt voor een kleine jongen. Toen besloot ik kipschnitzeltjes te maken (die vonden we allemaal lekker !). Gepaneerd met een klein beetje Parmezaanse kaas. Hij heeft ervan gesmuld, samen met de frietjes die ik ook speciaal voor heb heb gebakken.

INGREDIENTEN

2 flinke kipfilets, peper, zout, bloem, losgeklopt ei, paneermeel, plm. 20 gram geraspte Parmezaanse kaas, zonnebloemolie om te bakken

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....

Klassieke Bolognese saus van Project Gezond.....

Volgens Project Gezond is dít de echte Bolognese saus, zoals ie behoort te zijn. En er is veel tijd in gaan zitten om uit te zoeken hoe de originele variant precies moet zijn. Het blijkt de moeite waard, dat er wat meer tijd en energie gestoken moet worden om deze saus te maken. Maak een dubbele portie en vries in wat je niet nodig hebt. Eens wat minder zin of tijd, dan heb je met deze saus snel een pastamaaltijd op tafel staan. Salade erbij en aan tafel :)

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook gesnipperd, 75 gr pancetta of ontbijtspek (plakken) in smalle reepjes van 1/2 cm, 100 gr bleekselderij in kleine blokjes van 1/2 bij 1/2 cm, 100 gr winterpeen idem, 1 ui grof gesnipperd, 10 gr boter, 10 ml olijfolie, 500 gr rundergehakt, 100 ml droge witte wijn, 400 gram gezeefde tomaten, 250 ml melk, 150 ml runderbouillon

  • Italiaans Bijgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Italiaans Bijgerecht
  • > 120 min
Aardbeiensaus met vanille van Rutger bakt

Aardbeiensaus met vanille van Rutger bakt

Deze heerlijke aardbeiensaus kwam ik tegen op de internetpagina van "Rutger bakt". Omdat ik een gemakkelijk nagerecht wilde voor onze buren, die kwamen eten met hun kleinzoon, vond ik dit wel een goed idee. Wij hebben de saus gegeten over vanille-ijs, maar ook erg lekker over yoghurt, vanillepudding, kwark, pannenkoeken en alles wat je maar bedenken kunt. De aardbeiensaus kun je - volgens Rutger - enkele weken bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien, schoongemaakt en in stukjes, 150 gram geleisuiker, 2 eetlepels citroensap, ½ vanillestokje

  • Nederlands Saus/dressing
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Nederlands Saus/dressing
  • 10-20 min

Bananoffie: banaan koffie smoothie

geniet van je heerlijke bananoffie!

INGREDIENTEN

1 bevroren banaan, 1 klein glas amandelmelk, 2 el havermout, 1/2 el pindakaas, 1 espresso (afgekoeld), snuf kaneel, cacao nibs (optioneel voor garnering)

  • Europees Tussendoortje
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Europees Tussendoortje
  • 0-10 min
Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode
  • Eigen recept

Desembrood uit de broodbakmachine, langzame methode

Mijn zoon wilde graag desembrood eten. In mijn gedachten was dat altijd dat zure duitse brood wat ik wel eens bij mijn oma heb gegeten, zwart brood noemde ze het. brr. Niet mijn ding.Van mijn broer kreeg ik laatst een mueslimix van de molen maar daar moest desempoeder bij. niet in huis, hier niet te verkrijgen. Mijn broer heeft het meegenomen voor me bij de molen. Maar desempoeder is ook te koop bij AH van Robert (van heel holland bakt). Hier nog niet gevonden.Mijn broer maakt het altijd in de BBM maar dan koolhydraatarm brood met desempoeder.dus hj heeft voor mij een aantal zakjes van 100 gram meegenomen bij de molen.1e poging erg compact, overal wat ingelezen, erg compact, hoeveelheden van Robert aangehouden maar 1/5 desempoeder.  ik gebruikte de langzame versie van rijzen, zout er meteen bij.Mijn broer adviseerde doe er meer water bij, zal het navragen als vrouwlief weer thuis is.maar ik wilde het meteen uitproberen en heb dus maar wat op gevoel gedaan.2e poging, desempoeder,  meer broodmix en  meer water (70 procent van meel), na het 3 uur rusten, pas het zout erbij, veel luchtiger brood en veel hoger, goed gelukt.Net op tijd klaar en afgekoeld voorom mee te nemen  zoonlief om mee te nemen naar de nachtdienst. gesneden met electrisch mes

INGREDIENTEN

500 gram 9 granen donker brood meel van Soubry, 20 gram desem poeder, 350 ml lauw water, 7 gram zout

  • Nederlands Brood
  • > 120 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Nederlands Brood
  • > 120 min
Spaghetti met mosselen in paprika-tomatensaus 
  • Eigen recept

Spaghetti met mosselen in paprika-tomatensaus 

Spaghetti met mosselen in een super lekkere op smaak gebrachte saus van paprika's, tomaten en gedroogde chiliflakes.https://chivanne.nl/spaghetti-met-mosselen-in-paprika-tomatensaus/

INGREDIENTEN

400 gram spaghetti of Bucatini , 1 kilo mosselen , 1 theelepel gedroogde chiliflakes , 2 theelepels gedroogde oregano , 4 gegrilde paprika's uit pot , 1 ui , 2 teentjes knoflook , 1 blik tomatenblokjes , 1 eetlepel citroensap , handjevol verse peterselie , zout en peper , olijfolie

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Vietnamese noedelsalade
  • Eigen recept

Vietnamese noedelsalade

Een heerlijk frisse goedgevulde, Vietnamese noedelsalade.

INGREDIENTEN

2 aubergines, 3 el zonnebloemolie, 50 g ongezouten pinda's, 150 g worteljulienne, 1 limoen, 1 bos bosuitjes, 400 g Vietnamese wokgroente, 250 g Conimex mihoen fijne rijstnoedels, 2 el woksaus hoisin

  • Vietnamees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  • 20-30 min

Traditionele Italiaanse stoofpot

Een rijk gerecht vol amet heerlijke pepers. Op een reis naar Italië heb ik dit recept geleerd van een wijnmaker uit Toscane. Sindsdien groot liefhebber van dit gerecht. Peposo is een traditioneel sudderpot uit Toscane met lekker veel zwarte pepers. Super gemakkelijk om te maken maar ò zo lekker om te delen met vrienden of familie. 

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees, in blokjes gesneden;, 3 tenen knoflook, gepeld en gehalveerd;, 1 volle eetlepel gemalen zwarte peper uit de pepermolen;, 1 volle eetlepel tomatenpuree uit blik (of de gouden tip: koop een tube tomatenpuree, deze kan je lang bewaren in de koelkast), 4 dl rode wijn ('t liefst Chianti wijn, bijvoorbeeld de Chianti Classico) , 1 takje Rozemarijn (optioneel) , 1 blad laurier (optioneel), Zout om op smaak te brengen, Polenta (traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van maïs)

  • Italiaans Streekgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Italiaans Streekgerecht
  • > 120 min
Lentestoofschotel met lam

Lentestoofschotel met lam

Overheerlijke stoofpot 

INGREDIENTEN

zout, 1 eetlepel druivenpitolie, 100 g suikererwten, 100 g zilveruitjes, 200 g rapen, 200 g wortelen, 70 g tomatenconcentraat, 500 g Ratte-aardappelen, 57 cl kalfsfond, 20 cl droge witte wijn, 30 g bloem, 1 kruidentuiltje, 2 teentjes knoflook, 1 ui, zwarte peper van de molen, 800 g lage lamsribben

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

Tartaar van rundvlees gesneden met het mes

Makkelijk en super lekker deze klassieker met een slaatje en een dressing

INGREDIENTEN

Zwarte peper, 2 eetlepels rijstazijn, 2 eetlepels vierge sesamolie, 1 blad nori-alg (voor sushi), 1 handvol boeren- of groene kool, 1 rijpe avocado, 1 cm gember, 2 takjes platte peterselie, 6 steeltjes bieslook, 480 g steak, 1/2 citroen, zout, 4 eetlepels sesamzaadjes, 60 g spinazieblaadjes, 1 eetlepel tamarisaus (soja)

  • Frans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Romige polenta met gebakken bospaddenstoelen

Romige polenta met gebakken bospaddenstoelen

Noord Italiaanse topper 

INGREDIENTEN

200 g voorgekookte polenta, 3 takjes platte peterselie, zout, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 200 g verse bospaddenstoelen, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 120 g geitenkaas Le Petit Rondin, 1,5 koffielepels gevogeltebouillon (Delhaize taste of Inspirations), Zwarte peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Clafoutis met courgettes en pijnboompitten

Clafoutis met courgettes en pijnboompitten

Makkelijke en lekkere ovenschotel uit Griekenland

INGREDIENTEN

500 g kleine courgettes, 1/2 koffielepel zaatar, 30 g gesmolten boter, 4 eieren, 100 g Manouri-kaas, 80 g bloem, 25 cl melk, 2 eetlepels pijnboompitten, Zwarte peper, zout, 20 g boter voor de vorm, 1 eetlepel olijfolie

  • Grieks Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Grieks Ovenschotel
  • 30-60 min
Crespelles met fijne groentjes en ricotta

Crespelles met fijne groentjes en ricotta

Een crespella (crespelle = meervoud) is een flinterdunne pannenkoek, die eigenlijk een beetje wordt gegeten zoals je ook pasta eet. Het flensje wordt gevuld en opgerold tot canneloni, of juist gestapeld zoals een lasagne.

INGREDIENTEN

1 bakje zwarte olijven, 1 eetlepel olijfolie, 1 zakje rucola, 1 potje ricotta, zout, 1 zakje diepgevroren groenten voor minestrone, 2 eetlepels boter, 200 ml water, 220 ml halfvolle melk, 3 eieren, 200 g bloem, peper

  • Italiaans Lunch/Brunch
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 06-07-2020
  • Italiaans Lunch/Brunch
  • 20-30 min
Wortelsalade een lekkere gezonde salade voor bij de barbecue
  • Eigen recept

Wortelsalade een lekkere gezonde salade voor bij de barbecue

Wortelsalade wordt in Duitsland heel veel gegeten, meestal als onderdeel van een "Gemischter Salat" (= gemengde salade). Deze wortelsalade kun je heel ruim van tevoren voorbereiden en hoeft niet speciaal gekoeld bewaard te worden. Lekker als onderdeel van een saladebuffet of bij de eerstvolgende barbecue.

INGREDIENTEN

Plm 800 gram winterpeen of grote wortelen, 1 afgestreken theelepel zout, 1 eetlepel honing of meer naar smaak, Witte peper naar smaak, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels witte balsamicoazijn, 4 eetlepels zonnebloemolie, gehakte peterselie

  • Duits Salade
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 05-07-2020
  • Duits Salade
  • 10-20 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top