Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (393.661) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Champignons met krab, knoflook en gruyère

Vis uit blik stat steeds vaker op het menu. Vooral de Baskische keuken maakt veel gebruik van vis uit blik.

INGREDIENTEN

20 grote witte champignons, sap van 1 citroen, zout, 2 blikjes krabvlees van 170 g, uitgelekt, 2 eetlepels olijfolie, 2 el platte peterselie, fijngehakt, 2 el platte peterselie, fijngehakt, cayennepeper, 100 g gruyère, geraspt, 2 el bieslook, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Daging Sapi Bawang Bombay

Daging Sapi Bawang Bombay is mals rundvlees met ui. Het is een zoet/pittig gerecht. Je kunt dit ook in de slowcooker maken. Verleng dan de stooftijd naar 7-8 uur op low.

INGREDIENTEN

400 gram mals rundvlees, 6 rode cayennepepers (lombok), 5 rode bird's eye chilies (rawit), 2 grote witte uien, 1 el honing, , Marinade:, 4 sjalotten, vermalen, 3 tenen knoflook, vermalen, ½ el korianderzaad, ½ tl kurkuma, ½ tl komijnzaad poeder, ½ tl zout, 1 el zoete sojasaus, 1 el zoute sojasaus, 1 tl sesamolie, 3 el rijstolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-06-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hamburger Royal British way

Super lekkere original 'Brittish burger' met agnus beef - Stilton en whiskysaus -

INGREDIENTEN

4 angus beef burgers, 1 theelepel Worcestershire saus, 1 theelepel mosterd op oude wijze, vloeibare honingwhisky-, 2 eetlepels gezouten boter, 2 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels ketchup, 3 eetlepels whisky, olie voor het bakken, 4 blaadjes salade, 4 uien, 100 g verse druiven, 4 burgerbroodjes, 4 sneden cheddar, 120 g stilton in schijfjes gesneden, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2019
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Burgers van zalmforel op Libanese wijze

Lekkere burgers met een knipoog naar het Oosten

INGREDIENTEN

4 porties zalmforelfilets van 125 g, 8 grote plak gegrilde aubergine (diepvries of huisgemaakt), 2 dikke tomaat, 200 g Libanese hummus, 4 x een klein handvol spinazieblaadjes, 4 meergranen bagnatbroodje, 3 eetlepels olijfolie, 1/2 citroen, peper en zout, 1 afgestreken koffielepel sumak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Big burger met kruidige saus

Zomers lekkere burgers 

INGREDIENTEN

2 eetlepels limoensap, 2 eetlepels sweetened chili sauce, 4 bagnat/faluche/ hamburgerbroodjes, 1 koffielepel fijngehakte verse tijm, 4 sneetjes gouda, jonge sla met rucola, 1 teentje knoflook, 1/2 koffielepel komijn, 1 schaaltje krokant gerookt spek, 1 ei, 1 dl mangochutney, 1 koffielepel dijonmosterd, peper, 1/2 rijpe banaan, 1 rode ui, 600 g runds- of lamsgehakt, 2 tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Burgers met cheddar en geroosterde kerstomaten

Heerlijke zomerse schotel met burgers , tomaatjes, ui, knoflook.......geef er een aardappelpureetje bij 

INGREDIENTEN

1 kg kerstomaten, zout, peper, 4 eetlepels olijfolie, 2 afgestreken eetlepels Provençaalse kruiden, 4 eetlepels gehakte peterselie, 2 teentjes knoflook, 30 g paneermeel, 1 ei, 1 zakje geraspte cheddar, 2 rode ui, 600 g niet gekruid varkens- en kalfsgehakt, 1 family pack aardappelpuree ( of zelf verse aardappelpuree maken)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aziatische burger

Een burger met een knipoog naar Azië, super lekker !

INGREDIENTEN

2 teentjes look, 1 rode ui, 2 el sesamolie, 500 gr gemengd gehakt, 125 ml ketchup, 125 ml hoisin saus, 2 el sojasaus, 2 el bruine suiker, peper - zout, 100 gr geraspte wortel, 100 gr rode kool, in reepjes, 2 el Griekse yoghurt, 0,5 citroen, het sap, 4 hamburgerbroodjes, sesamzaadjes, lente-ui

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

ZES mooie kruidenmixen van Project Gezond

De kruidenmixen van Project Gezond zijn geweldig. Het zijn kruidenmixen, die je ook in de winkel tegenkomt, maar dan helemaal puur en veelal met veel minder zout en dat is bij een goede kruidenmix met een bom aan smaak ook  helemaal niet nodig. Zoals bijvoorbeeld bij dit https://www.smulweb.nl/recepten/1471107/Pita-met-kip-paprika-ui-ijsbergsla-en-de-shoarmakruidenmix recept. Dus nu dan alle 6 op een rijtje en van het zout is steeds 1 eenheid minder gedaan.  

INGREDIENTEN

SHOARMA KRUIDENMIX ( Lees voor de eenheden eetlepels, dessert of theelepels, afhankelijk van hoeveel kruidenmix je wilt en hoe vaak je ze gebruikt.) Of verdubbel alles., , 3 komijnpoeder, 2 zout, 2 knoflookpoeder, 2 paprikapoeder, 1 gemberpoeder, 1 kerriepoeder, 1 korianderpoeder, 1 kurkuma, 1 nootmuskaat, 1 witte peper, 1 piment, , HAMBURGERKRUIDEN, , 3 uienpoeder, 2 knoflookpoeder, 1 zout, 1 korianderpoeder, 1 witte peper, 1 piment, 1/2 chilipoeder, , GEHAKTKRUIDEN, , 2 nootmuskaat, 2 witte peper, 1 zout, 1 gemberpoeder, 1 knoflookpoeder, 1 korianderpoeder, 1 paprikapoeder, 1 uienpoeder, , KIPKRUIDEN, , 3 paprikapoeder, 2 zout, 2 knoflookpoeder, 2 uienpoeder, 1 gedroogde basilicum, 1 korianderpoeder, 1 kruidnagel, 1 gedroogde tijm, 1 zwarte peper, , TEX-MEX-KRUIDEN, , 3 paprikapoeder, 2 komijnpoeder, 1 chilipoeder, 1 knoflookpoeder, 1 gedroogde oregano, 1 uienpoeder, 1 zout, , , VISKRUIDEN, , 1 zout, 1 gedroogde dille, 1 mosterdzaadjes, 1 gedroogde peterselie, 1 uienpoeder, 1 venkelzaad, 1/2 witte peper, , ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.

Falafel met vegan mayonaise

Volgens de gschiedenis is dit lekkere gerecht bedacht door de Kopten in Egypte om in de vastentijd als vleesvervanger te serveren.......De kikkererwten laten we een nacht weken in water alvorens verder te gaan met de bereiding .

INGREDIENTEN

Voor de falafel :, , 300 gr droge kikkererwten, 2 handjes peterselie, 1/2 ui, 5 teentjes look, 2 el havervlokken, 1,5 tl zout, 1 kleine el komijn, 1 tl gemalen koriander, 1 snuifje peper, kokosolie, , Voor de vegan mayonaise :, 200 gr zijdentofu, 2,5 el koolzaadolie, 1,5 el citroensap, 1 tl mosterd, 1 tl ahornsiroop, 0,5 tl zout, 1 snuifje peper, , Voor het slaatje :, 4 wortelen, 1 rode biet, 1 koolrabi, 1 appel, in stukjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2019
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkensrolletjes met rösti van koolrabi en aardappel

Na 12 uur marineren, kunnen we verder om dit heerlijke gerecht verder te bereiden 

INGREDIENTEN

8 varkenssneden (beenhouwerij), 8 sneetjes gezouten spek, 2 koolrabi's, 0.25 plantje koriander (vers), 4 aardappelen, 1 dl lichte room, 2 eetl. olijfolie, 0.5 koffiel. kerriepoeder, peper en zout, , Voor de oosterse pasta:, 2 cm gember, 1 rood pepertje, 0.75 plantje koriander (vers), 2 teentjes knoflook, 1 ui, 4 eetl. sojasaus, 2 eetl. vloeibare acaciahoning, 1 eetl. olijfolie, 2 koffiel. paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsfilet met amandelkorstje en torentje van peer en koolrabi

Overheerlijk en mooi gepresenteerd 

INGREDIENTEN

4 lamsfilets (diepvries), 8 sneetjes pancetta (charcuterie), 2 koolrabi's, 2 peren, 3 takjes peterselie (vers), 3 eetl. koude boter, 2 eetl. amandelschilfers, 4 koffiel. vloeibare acaciahoning, 2 dl Hopus of een ander sterk blond bier, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Carpaccio van koolrabi met Ganda-ham

Makkelijk en super lekker

INGREDIENTEN

4 sneetjes Ganda-ham, 2 koolrabi's, 1 bosje radijzen, 20 g kervel, 0.5 citroen, 4 eetl. olijfolie, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2019
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Cappuccino van koolrabi

Overheerlijke soep van koolrabi, prei,grijze garnaaltjes en citroenroom

INGREDIENTEN

100 g noordzeegarnalen (versmarkt), 2 koolrabi's, 1 preiwit, 1 onbehandelde citroen (bio), 1 teentje knoflook, 2 dl room (min. 30 % V.G.), 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water), 1 eetl. olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Mangomousse

Een heerlijk fris nagerecht, perfect om de smaakpapillen af te koelen na een pittige Mexicaanse maaltijd

INGREDIENTEN

2 rijpe mango's, 1 klein stukje verse gember geschild en geraspt, 120 gr gezeefde poedersuiker, Sap van 1 limoen, 125 ml slagroom,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2019
  • Mexicaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Frittata met boerenkool

Frittata is het ideale gerecht om restjes aardappelen en groenten te verwerken. Heb je nog wat boerenkool op overschot? Dan is dit recept voor jou.

INGREDIENTEN

6 eieren, 100 g Parmezaan, geraspt, 1 el rozemarijn, fijngehakt, Peper en zout, een snuifje chilivlokken, 20 g boter, 1/2 ui, 400 g boerenkool, 2 el zongedroogde tomaten, 2 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Grootmoeders vleesbrood

Lekker warm maar ook koud smaakt het top ! 

INGREDIENTEN

1 kg gehakt, gemengd, 3 sneetjes wit brood, 2 uien (fijngehakt), 50 g bakboter, 1 el peterselie, peper en zout, zout, nootmuskaat, 1 teentje knoflook, 1 ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Wal­no­ten­wor­tel­taart

Worteltaart deluxe: niet alleen met wortel, maar ook met abrikozen, walnoten en roomkaasfrosting.

INGREDIENTEN

200 g ongezouten roomboter, 4 middelgrote eieren, 150 g fijne kristalsuiker, 100 g kokosbloesemsuiker, 2 tl vanillearoma, 175 g patenttarwebloem, 16 g bakpoeder, 1 tl gemalen kaneel, 250 g winterpenen, 150 g ongezouten walnoten, 150 g fruitspread abrikoos, 100 g zuivelspread naturel, 50 g poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2019
  • Amerikaans
  •  > 120 min.

Thai­se cham­pig­non-ko­kos­soep met rijst

Met een kom van deze champignon-kokossoep waan je je in de straten van Bangkok.

INGREDIENTEN

200 g Fairtrade Original Biologische pandanrijst, 250 g kastanjechampignons, 150 g oesterzwammen, 1 el arachideolie, 70 g Fairtrade Original Thaise tom kha, 270 ml Fairtrade Original Biologische kokosmelk, 550 ml water, 1 limoen, 15 g verse koriander, 1 verse rode peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2019
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ontbijtbrood

Huisgemaakt brood van een mix van tarwe-witte en speltbloem, super lekker en super gezond ! 

INGREDIENTEN

300 g tarwebloem, 200 g witte bloem, 100 g speltbloem, 350 g water, 12 g verse gist, 10 g zout, 10 g boter, 1 handje zemelen, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2019
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Verloren brood met chocolade

Lekker en makkelijk nagerechtje op een bbq feest .

INGREDIENTEN

12 sneetjes witbrood, zonder korst, 1 scheut volle melk, 5 eieren, 150 g vanillesuiker, 1 vanillestokje, uitgeschraapt, 200 g fondantchocolade

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2019
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Kruidenbrood

Makkelijk, lekker en snel gemaakt

INGREDIENTEN

400 gr Griekse yoghurt, 400 gr bloem, 1 handje rucola, fijngehakt, 1 handje bieslook, fijngehakt, enkele takjes dragon, fijngehakt, peper - zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gezond smoske met broccolibrood en tonijnsalade

Broccolibrood en huisgemaakte tonijnsalade is niet alleen een gezonde 'smos', bovendien erg lekker ! 

INGREDIENTEN

Voor het broccolibrood:, 1 broccoli, 100 gr amandelmeel, 4 eieren, 1 tl Provençaalse kruiden, peper, zout, , Voor de tonijnsalade:, 3 blikjes tonijn, 3 el Griekse yoghurt, 1 rode paprika, in blokjes, 1 krop sla, 2 tomaten, in plakjes, 1 handje preischeuten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Pasta met mosselen

Errug leuk

INGREDIENTEN

Mosselen, pasta, ui, spaanse peper, knoflook, cherrytomaatjes, peterselie, roomboter, witte wijn, citroensap, 1/4 visbouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde maïs met venkelboter

Makkelijke starter voor Uw BBQ feest 

INGREDIENTEN

4 maïskolven, 2 el olijfolie, 2 tl venkelzaadjes, 100 g ongezouten boter, 2 tl verse tijm, 1 tl limoenrasp, 1 teentje knoflook, geperst, peper - zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2019
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gelakt buikspek met zomersla

Top BBQ hoofdgerecht met een zomersla en BBQ mayonaise ( zie recept op de site)

INGREDIENTEN

1,5 kg gekookt of gesmoord buikspek, Voor de laksaus:, 600 ml kalfsfond, 1 teentje look, fijngesneden, 0,5 stengel citroengras, geplet, 5 fijne plakjes verse gember, 1 el honing, 80 ml soyasaus, 100 ml tomatenketchup, 2 el rode wijnazijn, , Voor de salade:, 1 kropsla, 100 gr rucola, 1 kl mosterd, 1 el rode wijnazijn, 200 ml olijfolie, 2 el walnotenolie, 2 el geroosterde pijnboompitten, grof gehakt, 0,5 sjalot, fijngesnipperd, 1 teentje look, gepureerd, 3 st ansjovis, fijngesneden, 0,5 limoen, het sap, 1 el fijngesneden peterselie, , Voor de croutons:, 1 teentje look, fijngesnipperd, 1 flinke klont boter, 3 sneden witbrood, zonder korsten, versgemalen zwarte peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

BBQ-mayonaise

Een speciale BBQ mayonaise......Uw gasten zullen nog meer genieten ! 

INGREDIENTEN

350 ml Vandemoortele culinaire olie, 3 eierdooiers, 1 tl mosterd, 2 el curryketchup, 1 el soyasaus, 1 el citroensap, 1 handje houtschilfers, geweekt in water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-06-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Duif in klei

Mexicaanse wijze van BBQ - back to the basic- ; in klei gegrilde duiven, in een put in de grond .....origineel en super lekker met een onweerstaanbare  saus op basis van bruine rum , wildfond, look- hazelnootpraliné !  

INGREDIENTEN

4 bosduiven ( gekuist), 1 klein, rond brood, 100 ml melk, 100 gr gekookte kastanjes, in stukken, 150 gr gerookte spekblokjes, 1 ui, grof gesneden, 1 ei, 4 lapjes varkensvet, peper - zout, boter, , Voor de saus:, 1 klontje boter, 2 teentjes look, 250 ml wildfond, 1 el hazelnootpraliné, 2 el Zacapa 23 rum, Extra:, pitabroodjes, sla

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-06-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Licht gerookte zeebaars met rabarber, yoghurt en boontjes

Prima BBQ idee, de smaken kloppen ! 

INGREDIENTEN

2 zeebaarsfilets (+- 400 gr), 300 gr boontjes, 2 stengels rabarber, 200 gr suiker, 200 ml azijn, 200 ml water, 100 gr suiker, 75 gr sesamzaadjes, 1 groene peper, fijngehakt, 4 cm gember, geschild en fijngehakt, 250 gr Griekse yoghurt, zout- peper, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

ZALMSPIESEN MET EEN LIMOENDIP

Heerlijk op de BBQ, bij slecht weer in de grill pan 

INGREDIENTEN

1 limoen, 500 g zalmfilet (zonder huid), 3 lente-uitjes, 1/2 gele paprika, 4 eetlepels mayonaise met eieren, 2 eetlepels halfvolle yoghurt, 1 eetlepels fijngehakte platte peterselie, 2 eetlepels Solo Vloeibaar (margarine),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Simpele, smakelijke bami zonder pakjes en zakjes van Project Gezond

Bami en nasi zijn typische gerechten die met een zakje of pakje droge bamboe worden gemaakt. Dit gerecht van Project Gezond bewijst dat het best zonder die zakjes gemaakt kan worden en toch bomvol smaak is. En als je naar de lijst van ingrediënten kijkt dan zie je, dat er echt niet zoveel ingrediënten nodig zijn om van dit gerecht een heel smaakvol geheel te maken. Wij hebben in ieder geval ervan gesmuld. https://www.projectgezond.nl/

INGREDIENTEN

VOOR DE BOEMBOE, 1 rode peper zonder zaad en lijst in stukken gesneden, 1 rode ui in kleinere stukken, 1 theelepel trassi, 25 ml ketjap, 2 teen knoflook, , VOOR DE BAMI, 120 gr mie nestjes, 400 gr nasi of bami groente, 100 gr schouderham in kleine stukjes, 100 gr roze garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaasbitterballen

Met Pinksteren bij een vriendin, die weet dat ik graag kook en experimenteer, kreeg ik dit in handen geduwd. Ga jij maar even deze kaasbitterballen maken. Voor herhaling vatbaar, iedereen die langskwam heeft meegesmuld. Het kan helemaal vegetarisch, maar ik heb kippebouillonblokjes gebruikt.

INGREDIENTEN

100 gr boter, 100 gr bloem, 1/2e liter bouillon van blokje (ik kip, vega groente), 5 blaadjes gelatine (weken), 2 eieren, 1 el mosterd, 250 gr geraspte kaas (ik belegen, wel zacht en iets groffer zodat ie nog smelt), flinke hoeveelheid peterselie (zelf, hoeft niet), , Daarna:, bloem, eieren losgeklopt, Panko, , Frituurpan

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gefrituurd ijs!

Als 16-jarig meisje heb ik dit voor het eerst gegeten en was direct enorm onder de indruk. Ijs bereiden in de frietpan leek mij onmogelijk! Het gerecht heeft me nooit meer losgelaten en heb hiernaar gezocht tot een paar jaar geleden! Eindelijk had ik een recept en het smaakt overheerlijk.Uiteraard heb ik het meteen zelf gemaakt en vond het prachtig om te zien dat mijn 2 kinderen van 13 en 11 net zo onder de indruk waren als ik als 16-jarige!  Vooral onze dochter heeft de liefde voor het koken overgenomen en denk dat deze traditie zich nog een generatie gaat voortzetten! Een heerlijk recept waar je van onder de indruk raakt!

INGREDIENTEN

0,5 liter roomijs, 50 gr paneermeel, 50 gr gepelde hazelnoten, gemalen, 50 gr geraspte kokos, 2 eieren, 4 eetl. Bloem, Frituurolie, , Voor de mangoroom:, 2 rijpe mango's, geschild en in stukjes, 200 ml kokosmelk, 0,5 theel. Gemalen kardemom

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Zwarte knoflook muffins

Wil je graag gezellig met je kinderen in de keuken bezig zijn en toch ook een beetje gezond voeding binnekrijgen. Dan moet je zeker deze muffins proberen.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 8 teentjes zwarte knoflook, in stukjes gesneden, 200 gram havermout, een oranje puntpaprika, in ringen gesneden, een tomaat, in stukjes gesneden, een eetlepel stevia sweet Xtra, twee flinke eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur of een flink scheutje avocado olie, 175 ml water

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Hartige zwarte knoflook cake

Dit is een van mijn grootste favorieten, deze heerlijke smeuïge cake met de smaak van een vleugje zwarte knoflook is heel lekker en eenvoudig te maken.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 200 gram zonnebloempitten, 60 gram havermout ( droog), Vier tomaten, Een prei, Twee uien, 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder, 4 tenen zwarte knoflook, 100 ml water

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Bietenburger met zwarte knoflook

Quote:Deze burgers kun je op voorraad maken. Vries ze in, zodat je altijd een verse burger bij-de-hand hebt als je er trek in hebt. Dit recept is goed voor ongeveer 10-12 burgers (afhankelijk van hoe groot je ze wilt). Ze worden in de oven gebakken wat ervoor zorgt dat ze veel minder vet bevatten! Ook slanke burgers dus! Deze burgers passen ontzettend lekker bij onze bloemkoolrijst!

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 500 gram gekookte bieten ( uitlekken, het rode sap bewaren!) waarvan één biet in kleine stukjes gesneden, 250 gram havermout ( droog), 2 el lekkere kruiden naar keuze, 1 halve kleine prei, in ringen, 1 wortel, in kleine stukjes, enkele blaadjes bladpeterselie, fijn geknipt, 50-70 ml water, 3 teentjes zwarte knoflook (gesnipperd)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto met paddenstoelen en zwarte knoflook

De combinatie van zachte smaken in dit recept vullen elkaar heerlijk aan. zeker het proberen waard!

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 1 €" 1.3 liter groenten bouillon, 125g roomboter, 4 el olijfolie, 1 ui, zeer fijn gehakt, 4 teentjes zwarte knoflook, fijn gesneden, 400g risotto (Arborio of Carnoli), 1 klein glas witte wijn, 225g verse paddenstoelen, gesneden, 25g Parmezaanse kaas, fijn geraspt, 50g mascarpone, 125g doperwten, Vers gehakte peterselie €" optioneel, Truffel olie €" optioneel, Zout & zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De van Oranje Wodka Martini

Als een James Bond fan heb ik vele varianten geprobeerd op de beroemde Wodka Martini. O.a. ook de Vesper uit Casino Royale. Maar ik heb tegenwoordig een eigen versie.

INGREDIENTEN

90 ml wodka (gekoeld), 20ml Vermout (gekoeld), 10ml sinaasappelsap (Uit de winkel van een pak of fles zuiver), 4 tot 6 ijsblokjes, Schijfje citroen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Wereld
  •  0-10 min.

Gegrilde spies met kipfilet en een frisse marinade

Heerlijk lopen BBQ dit weekend! Ik heb deze heerlijke spiesjes klaar gemaakt en laten proeven aan mijn vrienden. Ik ga deze zeker vaker maken!

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 500 gram kipfilet (dijen kunnen ook), 4 teentjes zwarte knoflook, 5 el yoghurt, ½ bosje dragon, 2 tl mosterd, Zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

broodje roerei 2.0

Tja wat kan ik hier over zeggen. gewoon lekker simpel .

INGREDIENTEN

4 beschuitbollen geroosterd, 2 el. olie, 1 rode ui gesnipperd, 1 el zwarte olijven ringetjes, 2 el jalapeno ringetjes, 60 gram bacon in blokjes, 1 tomaat in blokjes, 60 gram gruyere geraspt, hollandaise saus k&k ( sta zak ), peper/zout, 6 eieren licht geklopt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Engels
  •  10-20 min.

Krokant gekarameliseerde tofu met een zwarte knoflooksaus

Weer een lekker recept met zwarte knoflook gemaakt. heerlijk!!!

INGREDIENTEN

Ingrediënten (voor 2 personen), , lente ui, 5 teentjes zwarte knoflook, 1 blok extra stevige Tofu, 2 eetlepels Soja saus, 1 theelepel suiker, olie en azijn, 3 theelepels olijfolie, 3 theelepels water, zout en peper naar smaak, bieslook,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2019
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top