1. Home
  2. Recepten

recepten (394.250) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Singapore wok

Een klassieker die iedereen gelukkig maakt. Makkelijk een vegetarische variant van te maken.

INGREDIENTEN

225g rijstnoedels, 1 el ongezouten pinda's, 150g varkensgehakt, Olijfolie, 1 tl currypoeder (torentje), 1 tl Chinese vijfkruiden, 1 teentje knoflook, stukje gember (+/- 5 cm), 150g gebraden kip, 4 champignons (grote parijse), 1/2 witte kool, 150g garnalen, 200g erwten (diepvries), 2 eieren, sojasaus, 1 limoen, 1 à 2 Spaanse pepers, 4 lente-uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mexicaanse wok

Pittige wok op zijn mexicaans

INGREDIENTEN

400g Rundsgehakt, 2 Tomaten, in blokjes, 1 Avocado, in blokjes, 1 Rode ui, in blokjes, 1 blik Rode bonen, 1/2 zakje Mexicaanse kruiden (Santa Maria), Habanero sauce ( bij gebrek gebruik dan wat tabasco) naar eigen smaak, Nachos Santa Maria, 150g Cheddar, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktballetjes in de wok met prei

Makkelijk en lekker pittig

INGREDIENTEN

150g witte rijst, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 3 el olie, 250g prei, panklaar, 200g gehakt, gemengd vlees, 2 el Ketjap Manis, 1 tl Sambal Oelek, 2 el peterselie, fijngehakt, 1 el geroosterde sesamzaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde aardappel met kippengehaktballetjes en frisse groenten

Een gevulde aardappel, dat is lekker én gemakkelijk. Met dit recept maak je een vulling met kippengehaktballetjes en wortelen, maar experimenteer gerust met jouw favoriete ingrediënten. Lekker als bijgerecht of als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

- 4 aardappelen, medium grootte, -800 g spinazie, -3 wortelen, -1 rode ui, - 2 lente-uien, -2 el platte peterselie, -500 g kippengehakt, -100 g geraspte kaas, - peper en zout, -olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Massamancurry met aardappelen en kip

Deze curry massaman is met kip in plaats van met vlees, super lekker ! 

INGREDIENTEN

200 g aardappelen in grote blokken, 400 g kipfilet in dunne plakjes, 250 ml kokosmelk, 2 el suiker, 2 el vissaus, 50 g pindanootjes, 1 ui, 100 g sperziebonen, 2 el rode curry, 6 el olie, 1 kaneelstok

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Saltimbocca van kip met aardappelschijfjes en spinazie

Deze saltimbocca van kip is een variant op de Italiaanse klassieker. De marsala zorgt voor een heerlijk aroma terwijl de aardappelschijfjes, spinazie en gesmolten kaas een lekker geheel maken van deze ovenschotel.

INGREDIENTEN

-2 kipfilets, -8 plakjes gedroogde Meesterlyck-ham, -16 blaadjes salie, -scheutje marsala wijn, -boter, -2 el olijfolie, -peper en zout, -400 g aardappelen, vastkokend, -200 g jonge spinazie, -1 teentje knoflook, -150 g Brugge dentelle caractère

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Salade met zoete aardappel, wortelen, radijsjes, rode biet en appel

Deze zoete aardappel in de oven is het wachten meer dan waard. Vul deze gevulde aardappel met lekkere groenten en druppel er wat dressing over voor een creatieve en lekkere salade. 

INGREDIENTEN

4 zoete aardappelen, 1 citroen, zeste en sap, 2 wortelen, 8 radijsjes, 1 rode ui, 2 rode bieten, handvol rucola, 2 groene appels (Golden), 150 g volle yoghurt, 3 el pompoenpitten, 1 el honing, 1 tl kurkuma, 1 tl komijn, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Salade van Orzo, romanesco en Berloumi

Deze vegetarische salade met romanesco en Berloumi, (heerlijke grillkaas) van bij ons, zet je in een handomdraai op tafel. Ideaal voor op drukke dagen! Ook lekker bij Uw BBQ .

INGREDIENTEN

400 g orzo, Griekse pasta, 1 romanesco, 1 komkommer, 150 g gekleurde kerstomaatjes, bosje peterselie, fijngesneden, flinke handvol basilicum + extra om af te werken, 150 g Berloumi, in blokjes, 2 el walnoten, grof gehakt, 3 el witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs

Maak een heerlijke vegetarische versie van de klassieke carpaccio met tomaten , lekker als voorgerechtje 

INGREDIENTEN

4 grote tomaten, 200 g kerstomaten - multicolor, ½ bussel radijsjes, 2 mini komkommers, 1 (houthakkers)brood, Voor de afwerking:, 1 handvol groene kruiden (dille, platte peterselie,€), 1 tl honing, 2 el olijfolie van goede kwaliteit, 2 el witte wijnazijn, Peper van de molen en grof zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2019
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kwarktaart met frambozen en chocolade

Binnenkort wordt mijn jongste kleinzoon 5 jaar en dit is de taart waaarvan hij graag wilde dat ik voor hem zou gaan maken. Een chocoladetaart maar ook met een beetje fruit.....

INGREDIENTEN

1 grote reep Tony's chocoloney (180 gram) (ik gebruik karamel zeezout), 350 gram bevroren frambozen, 500 gram magere kwark, 250 gram mascarpone, 250 ml slagroom voor de taart, 250 ml slagroom voor de versiering, 3/4 rol digestive biscuitjes (of bastognekoeken), 5 gelatineblaadjes, 80/100 gram (room)boter voor de bodem

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2019
  • Wereld
  •  > 120 min.

Healty Bananabread

Dit lekkere recept van Healty Bananabread gevonden van de site van chickslovefood.com. iets aangepast aan mijn eigen smaak. je kunt het amandelmeel vervangen door havermout (tot meel gemalen), maar dat vond ik geen succes.  deze keer met wat kokos er door en wat blauwe bessen.  

INGREDIENTEN

3 rijpe bananen, 150 gr. amandelmeel, evt. zelfrijzend, 1.5 theel. bakpoeder, 3 eieren, snuf zout, 2 eetl. honing, hand noten b.v. hazelnoten / peacannoten, snuf kaneel.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-08-2019
  • Europees
  •  60-120 min.

Griekse maaltijdsalade van Project Gezond met feta, tonijn en olijf.

Met deze maaltijd waan je je weer in de Griekse sferen. Gezond, smaakvol en voedzaam ,snel klaar en slechts 465 Kcal. Deze salade is uitermate geschikt om al op voorhand te maken, want dan krijgen alle smaken de tijd om lekker in te trekken. De oregano zorgt voor de typische Griekse smaak. https://www.projectgezond.nl/ * Zie tip

INGREDIENTEN

200 gr ijsbergsla, 300 gr aardappelblokjes, 200 gr tonijn (blikje, op water) uitgelekt en verkruimeld, 60 gr feta in blokjes, 60 gr olijven gehalveerd ( Ik had groene en zwarte), halve rode ui in dunne reepjes, 1 tomaat in blokjes, 1 teen knoflook geperst, 100 gr komkommer in blokjes, 10 ml extra vergine olijfolie, 10 ml witte wijnazijn, oregano naar smaak, citroensap naar smaak, zwarte peper naar smaak, 1/2 groentebouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2019
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kaasfondue met... witte chocolade!

Ik doe altijd wat rietsuiker door de kaasfondue, maar dit is ook een leuk idee!

INGREDIENTEN

800 graam zelfgemaakte kaasfondue of 2 pakjes kant en klare kaasfondue, 150 gram witte chocolade, 1,5 dl water, teentje knoflook, flesje kirsch, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2019
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Andijviesalade met spekjes en ei

De basis voor dit gerecht vond ik in de Boodschappen, ik heb er mijn eigen draai aan gegeven. Tegenwoordig wordt me gevraagd of we 'alsjeblieft weer andijvie kunnen eten'.

INGREDIENTEN

200 gr. andijvie, gewassen en gesneden andijvie, 40 gr. rucolamelange, 300 gr. spekreepjes, 4 eieren, 1 tl. mosterd (of mosterd-dillesaus), 6 el. (zonnebloem)olie, 3 el. azijn, 2 el. Griekse yoghurt, 2 el. gedroogde peterselie, 2 el. gedroogde bieslook, Knoflook en peterseliecroutons

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-08-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde kipfilet met ricottapesto en pizzaiolasaus

Pizzaiola is een oerklassieke en onvervangbaar lekkere tomatensaus. Er bestaan ontelbaar veel gerechten waar deze saus bij past, zoals deze gebakken kipfilets. In het kippenvlees stop je een romige vulling van ricotta en pesto. Serveer er een portie dampende pasta bij en dat levert gegarandeerd een hoge score op.

INGREDIENTEN

--- Pesto ---, 40g Parmezaanse kaas + een stukje extra (in blok), 30g basilicum, 30g pijnboompitten, 1/2 teenjte knoflook, olijfolie, extra fijne, peper en zout, , --- De kipfilets ---, 4 borstfilets van kippen, 16 sneetjes spek (bv ontbijtspek), 4 el pesto, 1 potje ricotta, scheutje olijfolie, peper en zout, , --- Pizzaiolasaus ---, 1 dikke ui, 3 teentjes knoflook, 1/2 rode chilipeper, 2 el kappertjes, 4 dl tomatenpulp (pasata), 200g kerstomaatjes, oregano, 1 tl bouillonpasta en 2 dl water (Inspirations Delhaize), olijfolie, peper en zout, , --- pasta ---, 500g lange Fusilli, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gesmoord rundsvlees met vergeten groenten

Lekker stoofvlees met oude en vergeten groenten zoals pastinaak, rammenas......super lekker 

INGREDIENTEN

1 kg rundvlees, 1 aardappel, 2 wortels, 1 pastinaak, 300g pompoen, 1 ramenas, 1 ui, 330ml donker streekbier, 50g boter, tijm, peterselie, peper en zout, 120g appel, 1 citroen, 1 mierikswortel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebakken noedels met zwarte bonensaus

Een heerlijk chinees recept, recht uit Chinatown in New York.

INGREDIENTEN

250g Rijstnoedels, 150g Zwarte bonensaus, 2 grote ramiro paprika's (langwerpig), 200g peultjes (Sluimererwten), 125g mini maïskolven, 200g shiitakes, 150g sojascheuten, 1/2 bussel lente uitjes, 50g gezouten, geroosterde pinda's, wokolie of arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2019
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken noedels met kip, rode curry en chili look

Super pittige wok die makkelijk zelf te bereiden is 

INGREDIENTEN

400g Noedels, 3 halve kippenborsten, in hapklare stukken gesneden, 2 verschillende zakjes wokgroenten, 30cl kokosroom, 1 à 2 tl rode curry, 1 à 2 tl chili-look, 3 el sojasaus, 2 el vissaus, 1 el oestersaus, peper en zout, naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ba­na­nen-ko­kos­cake

Makkelijke lekkere cake 

INGREDIENTEN

300 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur), 300 g kristalsuiker, 6 middelgrote eieren, 300 g zelfrijzend bakmeel, 1 mespunt zout, 110 g geraspte kokos, 6 bananen, 1 el zelfrijzend bakmeel, 4 el poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2019
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Gazpacho met watermeloen en feat

Lekker op warme dag

INGREDIENTEN

2 rode paprika's (kan ook gegrild uit pot), , 1 dikke rode ui, , 2 tenen knoflook, , 2 oude boterhammen, , 1 komkommer, , 1/4 watermeloen, , 1 blik gepelde tomaten, , 1 theel. sambal oelek, , zout, , 10 ml azijn, , 30 ml olijfolie, , 100 g. fetakaas, , 8 cherrytomaatjes, , groene kruiden om te garneren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Homemade ANGUS burger met ei

Ik houd zelf ontzettend van fastfood. Hamburgers zijn dan ook mijn favoriet. Voor mij is het pas een hamburger als die lekker gevuld is. Deze burger is altijd lekker.

INGREDIENTEN

Bakboter, 1 Italiaanse bol, 1 pakje cheddar kaas, 1 Black Angus burger, 1/2 ui, 2 a 3 champignons, 1 kleine Jalapeño peper groen, Bulls-eye Smokey bacon saus, Bakbacon, Augurk, Sla zakje (sla naar keuze), 1 ei, Komkommer

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spinazietaart met Danish blue

Warm én koud lekker

INGREDIENTEN

1 bakje magere kwark - 225 gram, 4 eetlepels olie, 250 gram bloem, 1,5 eetlepel boter, 1 pakje Mon Chou, 1 pakje Danish blue, 2 eieren, 1 pak diepvries spinazie - 450 gram, 1 eetlepel koffiemelk, Zout, Peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Blondies met witte chocolade

Iedereen kent ze wel, de chocolade brownies. Maar kennen jullie ook blondies? Blondies zijn het zusje van de brownie. Je maakt ze niet met witte chocolade, maar met rietsuiker en gesmolten boter. Je kunt er natuurlijk wel witte chocolade aan toevoegen! Andere lekkere toppings zijn macadamia noten, pecannoten of stukjes karamel.

INGREDIENTEN

150 gr boter, 80 ml zonnebloem of olijfolie, 300 gr rietsuiker, 2 eieren, 1 tl vanille extract (PME Madagascar Bourbon Vanilla Bean Paste van Deleukstetaartenshop.nl), 300 gr bloem, 2 tl bakpoeder, Snuf zout, 75 gr witte chocolade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Vlaamse mosselsaus

Koude saus voor bij de mosselen; dit recept is goed voor 1/2 liter saus

INGREDIENTEN

1 ei, 2 el water, 2 el witte wijnazijn, 1 el mosterd, 4 dl Vandemoortele culinaire olie, 1 dl Alpro Soya Cuisine light, kurkuma, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Kansas City barbecue saus

Een dikke op tomaat gebaseerde BBQ saus, zowel zoet als pikant. Lekker met kippenvleugels, ribbekes, ......Je kan deze saus een dag op voorhand maken  

INGREDIENTEN

500 ml tomatensaus of ketchup (Ketchup is natuurlijk zoeter), 125 ml appelsap, 125 ml appelazijn, 100g bruine suiker, 5 el boter, 3 el paprika, 2 el chilipoeder, 1 el Tabasco chipottle (optioneel), 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd, 1/2 grote ui of 1 kleine, wat zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Snelle hummus met kurkuma

Een lekkere en gezonde dip. 

INGREDIENTEN

1 blikje kikkererwten, 1 knoflookteentje, 1 el tahin, 1 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma, 2 el olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Edamamedip

Oosters getinte dip met edamameboontjes en tahin, heerlijk met cassavekroepoek. Dit recept is goed voor 200 g dipsaus !In Japanse café's is het een populair bijgerecht bij bier.

INGREDIENTEN

200 g edamameboon, knoflookteentje, 1 el Griekse yoghurt, 1 el tahin, snuifje zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Kalfslapjes alla Milanese met Italiaanse tomatensaus

Deze kalfslapjes alla Milanese zijn een echte klassieker... En terecht! Niets mis met tomaten in blik overigens. Laat ze lang genoeg sudderen en ze geven al hun zongerijpte smaak vrij. Je kan de tomatensaus eventueel een dag op voorhand maken, zodat je de dag zelf niet veel tijd in de keuken moet staan 

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes (150 g elk), 400 g linguine, 3 el peterselie (gehakt), 2 eiwitten (losgeklopt), 2 el bloem, 2 el paneermeel (of panko), 2 el geraspte parmezaan, , Voor de tomatensaus :, 1 blik gepelde tomaten 800 g, 4 knoflook teentjes, 2 el tomatenconcentraat (van zongedroogde tomaten), 1 tl gedroogde oregano, 1/2 tl gedroogde tijm, 1 tl balsamicoazijn, 2 sneetjes oud brood (of 3 el paneermeel), 2 el olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chinese nasi (fried rice)

De titel van dit recept is Chinese nasi maar eigenlijk is het nasi goreng (gebakken rijst) oftewel fried rice. Nasi gemaakt met de smaakjes uit de supermarkt zijn vaak niet lekker of te sterk van (kunst)smaak. Deze nasi is lekker als bijgerecht en lijkt wat op de gebakken rijst van de €Chinees€. Ook prima in te vriezen.  

INGREDIENTEN

€ 500 gr. Basmatirijst, € 1 ltr. Kippenbouillon (vers of van een blokje), € 500 gr. Hamblokjes, € 250 gr. Doperwtjes, € Bosje lente-ui, € 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden, € 6 eieren, € 1 eetl. Groentenbouillonpoeder, € 1 theel. Sesamolie, € Zout en peper, € 1 theel. sojasaus, € Optioneel: 1 eetl. Shaoxing rijstwijn, € (rijst)olie om in te bakken,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2019
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Roerbakei koolhydraadarm ontbijt

Zelf ben ik begonnen om koolhydraadarm te eten. Nu gaat het yogurtje 's ochtends snel vervelen. Dus ik heb wat bij elkaar gegooid en het was lekker! Zal het graag met ullie delen

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 sjalotje, 1 snackpaprika, Een handje kaas (geraspt), 1 plakje ham (of wat blokjes), Scheutje olie, Peper, Zout, Bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2019
  • Europees
  •  0-10 min.

Gehaktballetjes in pikante tomatensaus

Heerlijke gehaktballetjes in pikante tomatensaus. Lekker met frietjes ; aardappelpuree of rijst

INGREDIENTEN

1 kg gemengd gehakt (Varkens, Kalf), 2 el paneermeel, 1 Ei, Gehakt kruiden, Italiaanse kruiden, peper en zout, mengeling gedroogde pepers (Jalapeno, Ancho en Chipottle), , --- Pikante tomatensaus ---, 800g Tomatenblokjes (blik), 1/2 l Pasata, 2 uien, grof gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngesnipperd, 20 cl groentenbouillon, 2 blaadjes laurier, Gedroogde cilli, Enkele druppels Tabasco Habanero, peper en zout, enkele blaadjes basilicum gescheurd, scheutje sojaroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-08-2019
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Groene Gazpacho met krab

Heerlijke koude soep als tussendoortje of als voorgerecht

INGREDIENTEN

1 blik krabvlees (+/- 150g), 2 komkommers, 1 avocado, 1 groene paprika, 1 citroen, 1 limoen, 3 takjes verse munt, 2 lente-uitjes, 5 cl olijfolie, 2 el Xeres azijn (of Sherry), groene tabasco, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2019
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Conférence perenroomsoep met Herve kaas

Speciaal en lekker warm nagerecht dit dessert van fruit en kaas. Een soepje van Belgisch bekendste peer de Conférence en een pikant kaasje, de Herve. Creatie van chefs Fré en Marc voor het Voedingsssalon 2014 te Brussel.- met Kookeiland 

INGREDIENTEN

50g boter, 25 cl water, 8 Conférence peren, 4 uien, 2 el bloem, 4 L water, 8 bouillonblokjes, 1 halve bol gerookte look of 3 teentjes gewone look zonder kiem, 250 g zachte Herve kaas, 1 tl curry, 40cl room

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2019
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Cappuccino velouté op z'n Indisch

Heerlijk gastronomisch soepje, als hapje met andere gerechtjes, of als lekker tussengerechtje in een lekker menutje. 

INGREDIENTEN

25 cl room, 25g boter, 500g groenten, julienne, 2 aardappelen (+/- 250g), 2 tl curry poeder, 2 bouillon blokjes, 1/2 bosje koriander, 2 el amandelschijfjes, geroosterd, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2019
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen versie van Rote Grütze ......

 Rote Grütze of rødgrød is een gerecht uit Scandinavië en het noorden van Duitsland. Het is een zoet, licht zurig gerecht( afhankelijk van de vruchten en de hoeveelheid suiker die je gebruikt) waarin verschillende rode vruchten met suiker,vruchtensap en bindmiddel  gemengd zijn. Het wordt gegeten als dessert met melk of niet te stijf opgeklopte room, maar ook met vanillesaus. In Centraal Duitsland is een andere variant van "Rote Grütze" bekend, die van vruchtensap, suiker en griesmeel of sago wordt gemaakt. Ook wordt het opgediend als dessert met vanillesaus. Het gerecht lijkt veel op het Nederlandse watergruwel of krentjebrij. In het Deens heet het gerecht rødgrød med fløde (rode vruchten met room), wat gezien wordt als een Deense tongbreker. Voor niet-Deense sprekers is de uitspraak nagenoeg onmogelijk. Manlief is verzot op Rote Grütze. Steeds als we in Duitsland zijn moet er een pot mee. Nu heb ik eens nauwkeurig het etiket bekeken en wat op internet gezocht en zo kwam ik op het idee om  het zelf eens te maken. Maar dan mijn eigen versie.  

INGREDIENTEN

100 gr aardbeien gehalveerd of in vieren, 100 gr rode bessen gerist, 100 gr bramen, 100 gr kersen ( uit pot), 100 gr bosbessen, 100 gr frambozen, 300 ml kersensap of sap naar keuze( druivensap), merg van 1 vanille peul, 3 el aardappelmeel., scheut Coebergh bessenlikeur, 4-5 eetlepels agavesiroop

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2019
  • Scandinavisch Nagerecht
  •  20-30 min.

saus bonne femme

Een lekkere saus voor bij vis op basis van wijnsaus met champignons en room.

INGREDIENTEN

Witte wijnsaus, Halve sjalot, 100g Champignon de Paris, ei, citroensap, peper en zout, 1/2dl room, peterselie (10g)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2019
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Boontjes met " PIT "

Heerlijk om af en toe iets te bedenken met boontjes. Zo is deze  combinatie met spekjes, ui en een rood pepertje , die zó op tafel staat lekker bij een mooi stukje vlees of vis.

INGREDIENTEN

$00 gr sperzieboontjes schoongemaakt, 1 rood pepertje zonder zaad en lijst, 4 plakjes bacon of ontbijtspek, 1 middelgrote ui gesnipperd, 1 groentebouillonblokje met minder zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2019
  • Wereld Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Omelette du fromage!

Of het nou du of au fromage is maakt niet uit dit is gewoon snel comfort food . ook handig voor op de camping en aan te passen aan ieder zijn smaak qua kaas soorten . de bereiding is eigenlijk belangrijker dan de rest , korstje van buiten en "fluffy " van binnen.

INGREDIENTEN

4 kneiter verse medium eieren, 30 gr. gormas / magor whatever, 30 gr roquefort, 2 el. creme fresh, 3 el, bosui in ringetjes ( 1 apart houden voor garnering ), zwarte peper, bakboter

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2019
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kip/kerrie bloemkoolsoep

Dit pittige soepje heeft een Indonesische touch. Het is dan misschien niet echt authentiek want ik heb het zelf in elkaar geknutseld en ik ben natuurlijk dan ook geen Indo Maar lekker was het in ieder geval wel. Ik heb enkele takjes van mijn kerrieplant met de bouillon mee laten trekken. Geen nood als je dit niet hebt want er komt later toch nog genoeg kerrie aan te pas. Al met al een heerlijk kruidig en pittig soepje waar je het vanzelf warm van krijgt. Pas wel op met de hete peper want die is alleen maar om de bouillon mee te maken. Dus NIET opeten!!!

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, - 3 kipkarbonades (of 1 soepkip), - 3 kruidnagels, - 1 stukje foelie, - 1 tl zwarte peperkorrels, - 1 hete peper (bijvoorbeeld Madame Jeanette) let op!!! NIET in stukken snijden maar heel laten!!!, - 1 stengel citroengras, - verse gember (of poeder), - verse kurkuma (of poeder), - optioneel: enkele takjes van de kerrieplant, , Verder gaat er in de soep:, - 1 bloemkool, in roosjes, - 2 uien, fijngesneden, - 2 tenen knoflook, - 2 stengels bleekselderij (of 1 bosje bladselderij)fijngesneden, - 3 el kerriepoeder (ik had madras), - 1 blik kokosmelk (400 ml), - 3 bouillonblokken kip, - krokante uitjes om mee te garneren,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-08-2019
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Gemarineerde kipreepjes op Indonesische wijze met spitskool en....

Spitskool is deze maand (augustus) een seizoensproduct. Met spitskool en (volkoren) noedels is dit recept een bijzondere en lekkere variatie op een Indonesische klassieker. Heerlijke Indonescische geuren kleueren jje keuken met dit gezonde recept. Vrij van melk, zoutbewust, past bij een verhoogd cholesterol en diabetes dieet.  

INGREDIENTEN

½ rode peper, 1 theelepel gemalen sereh (citroengras), gemalen koriander (ketoembar), gemalen komijn (djinten), 1 teentje knoflook, ½ eetlep, ½ eetlepel citroensap, 200 gram kipfilet, 1 kleine spitskool, 150 gram volkoren noedels, 2 eetlepels olie, el citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top