1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (399.374)

asperge springrolls
  • Eigen recept

asperge springrolls

Ik had laatst bij me favo vietnamees weer eens rolls met garnalen besteld.Toen dacht ik dat kan natuurlijk ook anders met onze hollandse helden, garnalen en asperges.dat kan idd. het sausje werdt een dressing , rijstvel met hollandaise is ronduit goor!

INGREDIENTEN

8 asperges, 150 gr. hollandse garnalen, 6 kwartel eitjes , 1 dikke plak beenham 1 cm., 100 gram tauge, 3 el. wortel reepjes uit pot ! uitgelekt, 4 rijstvellen, 3 el olijfolie, 2 el azijn, 1 el verse dille, 1 el sesamzaad, snufje zout en peper

  • Fusion Lunch/Brunch
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Fusion Lunch/Brunch
  • 20-30 min
Thaise viskoekjes met noodles
  • Eigen recept

Thaise viskoekjes met noodles

Benieuwd hoe je zelf viskoekjes maakt? Ontdek het in dit recept. 

INGREDIENTEN

400 g koolvisfilet (2 pakken a 200g, diepvries), , 1 ei, , 3 el maïzena, , 4 el Thaise rode currypasta, , 4 el zonnebloemolie, , 250 g volkorennoedels, , 800 g Cambodjaanse wokgroente (2 zakken a 400g), , 2 el ongezouten pinda's

  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Thais Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Croque monsieur met aspergesoep
  • Eigen recept

Croque monsieur met aspergesoep

Een makkelijk maar lekker gerecht: soep & tosti's in een Frans jasje. Niet moeilijk en toch lekker even anders! 

INGREDIENTEN

1 prei, 100 g roomboter, 80 g bloem, 2 kippenbouillonblokjes, 500 g witte asperges, 175 g achterham, 175 g geraspte belegen kaas 48+, 8 sneetjes speltbrood (Goudeerlijk), 300 ml halfvolle melk

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kebab met bulgur
  • Eigen recept

Kebab met bulgur

Goed gekruid gehakt op een stokje: een feestje om te eten! 

INGREDIENTEN

500 g snacktomaatjes, 200 g witte kaas, 2 el olijfolie, 3 uien, 50 g roomboter, 70 g tomatenpuree, 300 g bulgur, 300 g biologisch rundergehakt, 1 Turks brood

  • Turks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Turks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Nasi goreng met kip
  • Eigen recept

Nasi goreng met kip

Vandaag een heerlijk recept uit de Aziatische keuken: nasi goreng met kip. Heerlijk met kroepoek, atjar tjampoer en/of een gebakken eitje. 

INGREDIENTEN

300 g rijst, 4 uien, 100 ml zonnebloemolie, 2 tenen knoflook, 275 g kipblokjes, 2 el bloem, 800 g Chinese roerbakmix (2 zakken à 400 g), 2 el ketjap asin (flesje à 250 ml)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Tortelloni met spinazie-roomsaus
  • Eigen recept

Tortelloni met spinazie-roomsaus

Probeer deze spinaziepasta uit de oven eens. Een makkelijke, vegetarische maaltijd waar iedereen van gaat smullen! 

INGREDIENTEN

2 uien, 2 el olijfolie, 2 tenen knoflook, 600 g spinazie, 200 g crème fraîche, 500 g tortelloni tomaat, mozzarella & basilicum (2 schalen à 250 g), 20 g basilicum, 80 g Parmezaanse kaas, 50 g ongebrande ongezouten walnoten (zakje à 200 g)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Jollof rice

Jollof rice

De rijst voor Nigeriaanse Jollof rice wordt gekookt in obe ata: een pittige tomaten-paprikasaus.  Lekker met rundvlees, vis of geitenvlees en gebakken plantain (bakbanaan).

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 1 rode paprika, 30 g gember, 1 pepermix, 1 blik gepelde tomaten, 4 el arachideolie, 45 g tomatenpuree, 2 tl kerriepoeder, ½ tl gerookte-paprikapoeder, 2 tl gedroogde tijm, 3 gedroogde laurierblaadjes, 1 kippenbouillonblokje, 200 ml water, 400 g parboiled rijst (snelkookrijst), ½ tl zout, 2 tomaten

  • Afrikaans Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Afrikaans Bijgerecht
  • 30-60 min
Gepofte-knoflooksaus

Gepofte-knoflooksaus

Gepofte-knoflooksaus: súperlekker als dip bij de BBQ.

INGREDIENTEN

1 bol knoflook, 1 el milde olijfolie, 60 ml milde yoghurt, 60 ml mayonaise, 12 g verse bieslook

  • Belgisch Saus/dressing
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Belgisch Saus/dressing
  • 30-60 min
Pindasaus met gember

Pindasaus met gember

Een pannetje vol zelfgemaakte pindasaus met gember. De perfecte dip voor bij de BBQ.

INGREDIENTEN

1 sjalot, 1 teen knoflook, 50 g verse gember, 1 el zonnebloemolie, 1 tl chilivlokken, 200 ml kokosmelk, 5 el ketjap manis, 250 g ongezouten pinda's, 1 limoen, 200 ml water

  • Belgisch Saus/dressing
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Belgisch Saus/dressing
  • 10-20 min
Spicy knoflookgarnalen van de bbq

Spicy knoflookgarnalen van de bbq

De smokiness van de BBQ maakt deze spicy knoflookgarnalen nóg lekkerder dan ze al zijn.

INGREDIENTEN

450 g diepvries rauwe ongepelde reuzengarnaal, 2 tenen knoflook, 1 citroen, 80 g ongezouten roomboter, 1 el arachideolie, ½ tl chilivlokken, een beetje verse platte peterselie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Mediterrane zalmpakketjes van de bbq

Mediterrane zalmpakketjes van de bbq

Makkelijk en lekker BBQ gerecht 

INGREDIENTEN

400 g Provençaalse roerbakmix (AH), 4 el kruidenboter, 4 diepvries wilde zalmfilets

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Mosselen met citroengras basilicum en witte wijn

Mosselen met citroengras basilicum en witte wijn

Nog even van de mosselen genieten nu de R nog in de maand zit ;) :P :)Dit heerlijke recept, met een Aziatisch tintje, kwam ik in een van mijn vele kookboeken tegen.

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, (olijf)olie, 1 ui, in ringen, 4 teentjes knoflook fijngehakt, 2 stengels citroengras, fijngesneden, 1 Spaanse peper, zonder zaadlijsten, fijngehakt, 250 ml droge witte wijn, 1 el vissaus , 50 gram basilicum, grof gesneden (eventueel te vervangen door koriander)

  • Vis Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 20-04-2021
  • Vis Hoofdgerecht
  • 10-20 min
How to make broccoli soup
  • Eigen recept

How to make broccoli soup

الحساء عنصر أساسي في أي مائدة شتوية خاصة ، ولكن إذا سئمت من تحضير حساء الدجاج أو الطماطم المعتاد ، فإليك طريقة صنع حساء البروكلي الصحي. ويمكنك تحضيره بطرق مختلفة ولذيذة ، حسب تفضيل عائلتك ، للتأكد من أنك تنافس مهارتك

INGREDIENTEN

Ingredients: 600 grams of broccoli, 4 tablespoons of butter, 4 cups of chicken soup, 3 tablespoons of flour, a large onion, chopped a medium-sized carrot and grated 1/2 cup of Lebanese cream, a little toasted bread, salt and pepper

  • Afrikaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-04-2021
  • Afrikaans Soep
  • 30-60 min
Tzaziki
  • Eigen recept

Tzaziki

Lekker voor bij de bbq, een knapperig broodje, turks brood of gyros

INGREDIENTEN

1 Yiaourti = 500 gr (Griekse yoghurt 10%), 1/2 komkommer, 5 teentjes knoflook, beetje zout, azijn en olijfolie

  • Grieks Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 19-04-2021
  • Grieks Bijgerecht
  • 0-10 min
Roemeense roomkip  (Ciulama de pui)

Roemeense roomkip (Ciulama de pui)

Ciulama zou afkomstig zijn van een Turks gerecht, en de Turken hebben inderdaad een gerecht met dezelfde naam, hoewel het weinig lijkt op het Roemeense gerecht. Ciulamaverwijst zelf naar de dikke witte saus waaraan veel ingrediënten kunnen worden toegevoegd: kip, duif, kalfsvlees, slachtafval of gewoon champignons. Dit recept is voor kip ' ciulama ' met toegevoegde champignons, maar het wordt vrij vaak gekookt zonder de paddenstoel, dus laat ze weg als je geen fan bent. Het wordt traditioneel geserveerd met 'mamaliga' (Roemeense polenta) en hete pepers (gebeitst of vers) en rijkelijk bestrooid met peterselie.

INGREDIENTEN

500 g kip (welk deel u maar wilt, maar meestal borst) , 200 g in plakjes gesneden verse champignons (of meer als u ze graag lekker vindt ) , 50 g boter , 1 eetlepel bloem , 2 eetlepels van zure room , 2 eidooiers , 1 kleine wortel , 1 kleine ui , 1 bosje peterselie

  • Balkan Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-04-2021
  • Balkan Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Homemade pim's-koekjes

Homemade pim's-koekjes

=18pxDeze nostalgische pim's-koekjes zijn bovendien glutenvrij! 

INGREDIENTEN

120 g amandelmeel, 75 g suiker, 1 tl bakpoeder, 2 el kokospoederl, 1 ei, 2 el gesmolten boter, 150 g confituur (sinaasappel), 100 g fondantchocolade, 1 el zonnebloemolie

  • Engels Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-04-2021
  • Engels Nagerecht
  • 30-60 min
Trifle met peren, braambessen en abrikozen

Trifle met peren, braambessen en abrikozen

=18pxDit Britse dessert wordt een pak lichter als je de traditionele vanillecrème en slagroom vervangt door lemoncurd en Griekse yoghurt.

INGREDIENTEN

300 g cake, 2 peren, 100 g braambessen, 3 abrikozen, 350 g Griekse yoghurt, 2 macarons (grote zachte kokosmacarons), 2 el lemon curd, Grand Marnier (optioneel), 3 el agavesiroop

  • Engels Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-04-2021
  • Engels Nagerecht
  • 20-30 min
Meloenbolletjes met Lilletdressing

Meloenbolletjes met Lilletdressing

=18pxLillet - een retrodrankje op basis van wijn en fruitlikeur - is dé smaakmaker in deze fruitsalade.

INGREDIENTEN

1 galiameloen, 1/2 watermeloen, 1 cavaillonmeloen, 1 citroen, 3 el Lillet, 2 el siroop (naar keuze: agave, ahorn, rietsuiker...)

  • Belgisch Nagerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 19-04-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 10-20 min
Roergebakken witte kool met spekjes prei mosterd en kerrie
  • Eigen recept

Roergebakken witte kool met spekjes prei mosterd en kerrie

Allesin één pan. Je kunt dit maken met witte kool, savooiekool of spitskool, allemaal lekker. Eerst bak je de spekreepjes met sjalot en knoflook, Dan komt de kerrie en de mosterd erbij en daarna de prei en witte kool. Even garen en smullen maar. Beetje oosterse smaken dus lekker met rijst, maar ook gekookte of gebakken aardappelen smaken er heerlijk bij,

INGREDIENTEN

400 gram gesneden witte kool , 2 eetlepels zonnebloemolie, 125 gram magere spekreepjes, 1 middelgrote prei, schoongemaakt in ringen, 1 sjalotje, gesnipperd , 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel kerriepoeder, ½ eetlepel mosterd (Dijon), ½ verkruimelde bouillontablet, ½ theelepel chilivlokken, 1 eetlepel Chinese of Japanse sojasaus , Peper, zout, 3 lente-uitjes in smalle ringetjes

  • Aziatisch Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Aziatisch Bijgerecht
  • 20-30 min
Ovenschotel gebakken witlof met spekjes appel en gember
  • Eigen recept

Ovenschotel gebakken witlof met spekjes appel en gember

De witlof wordt gebakken (gekaramelliseerd) met de gember-woksaus. Witlof, spekjes, appel en gember vormen een heerlijke combinatie. De aardappelen heb ik gestampt, er een stevige puree van gemaakt en de gekaramelliseerde witlof door de aardappelpuree gemengd. Daarna de schaal met een klein beetje kaas nog even in de oven.Hou je niet van kaas doe er dan een laagje panko of paneermeel over.Wij hebben er saucijzen bij gegeten die ik tevoren rondom bruin had gebakken en met de witlof in de oven verder heb gegaard. (ziefoto). Erg lekker allemaal.Je kunt de witlof natuurlijk ook als bijgerecht eten, dus zonder de aardappelpuree, maar bijvoorbeeld een gekookte aardappel ernaast

INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappelen, 50 ml warme melk, 4 stronkjes witlof, in ringen gesneden, 1 eetlepel zonnebloemolie, 100 gram magere gerookte spekreepjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 appel (Elstar), geschild zonder klokhuis, in kleine stukjes, Peper, zout, Mespunt nootmuskaat, 4 eetlepels gembersiroop (woksaus Conimex), Paar druppels tabasco, 25 gram geraspte belegen kaas

  • Nederlands Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Nederlands Ovenschotel
  • 20-30 min
Loetjes biefstuk met een twist
  • Eigen recept

Loetjes biefstuk met een twist

Als je een biefstuk kunt bakken is of zijn de recepten voor loetje natuurlijk niet moeilijk. Wie ooit biefstuk balie besteld heeft weet dat daar een lekkere pittige jus bij zit , dat moest ff anders.als je hem proeft .. ben je om.

INGREDIENTEN

2 biefstukken van 150 gr. ossenhaas is origineel maar duur , kogel of paardenbief is heel goed alternatief ., ( tip als je perfect ronde ossenhaas krijgt dan is het waarschijnlijk geen ossenhaas maar plakvlees ) , 1 pak blue band klein, half pak per biefstuk ( ja doe nou maar ) , 1 tl. knoflookpoeder, 2 el . sriracha saus, 2 el. gebakken uitjes., zout en peper.

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Plesjkavica

Plesjkavica

lekker

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 ui, 1 ei, 1 sneetje brood zonder korstjes, 3 à 4 teentjes knoflook, 1 tl paprikapoeder, 1 tl oregano, 1 tl vegeta

  • Balkan Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Balkan Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Chiaconfituur van aardbeien

Chiaconfituur van aardbeien

Lekkere confituur van aardbeien en chiazaadjes. Dit recept is goed voor 20 cl  en is makkelijk en snel om zelf te bereiden . Bewaar de chiaconfituur tot 1 week in de koelkast.

INGREDIENTEN

250 g aardbeien, 2 el chiazaad, 1 limoen, 2 el kokosbloesemsuiker

  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Belgisch Bijgerecht
  • 10-20 min
Gembermocktail met een druivensaté

Gembermocktail met een druivensaté

Super lekker en mooi gepresenteerd aperitief zonder alcohol

INGREDIENTEN

Voor de druivensatés:, 1 tros pitloze druiven, Voor de gemberinfusie:, 100 gr gember, water, Voor de gembermocktail:, 8 el gemberinfusie, 2 citroenen, het sap, 2 el honing, 1 l bruiswater, munt

  • Belgisch Niet-alcoholische dranken
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Belgisch Niet-alcoholische dranken
  • 10-20 min
Bananencake met rum en dulce de leche

Bananencake met rum en dulce de leche

Lekkere bananencake uit de USA . Dulce de leche kan je kant en klaar kopen ; het is een karamelpasta die bekend is in grote delen van Latijns-Amerika.

INGREDIENTEN

Voor de cake:, 300 gr kristalsuiker, 320 gr zelfrijzende bloem, 1 kl bakpoeder, 2 kl koekkruiden, 1 snuifje zout, 3 overrijpe bananen, 2 eieren, 180 ml zonnebloemolie, 1 kl vanille-extract, 50 ml bruine rum, Voor de vulling:, 1 blikje gecondenseerde melk, 250 gr zachte boter, 400 gr bloemsuiker, 3 el melk, 2 kl vanille-extract, Voor de afwerking:, gedroogde banaan, walnoten

  • Amerikaans Nagerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Amerikaans Nagerecht
  • 60-120 min
Spinaziekroket met tomatensaus

Spinaziekroket met tomatensaus

Heerlijk hapje veel werk, maar het is het waard. Ooorspronkelijk recept van de Vlaamse (tv-)kok Jeroen Meus.

INGREDIENTEN

1 kg verse spinazie, 80 g boter (+ wat extra), 2 teentjes knoflook, 4 blaadjes gelatine, 200 g bloem, 4 dl melk, 150 g manchego, Sap van halve citroen, 1 ui, Harissa, 40 g tomatenpuree, 1 takje rozemarijn, 2 dl witte wijn, 4 eiwitten, 100 g paneermeel, Tijm en laurier, 400 g tomatenblokjes (blik), Olijfolie en arachideolie, Paprika- en komijnpoeder W Nootmuskaat, Peper en zout

  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Belgisch Bijgerecht
  • 30-60 min
Ricottapannenkoeken met gekaramliseerde peer

Ricottapannenkoeken met gekaramliseerde peer

Heerlijke pannenkoeken met gekarameliseerde peer 

INGREDIENTEN

Voor de gekarameliseerde peer:, 2 peren, 4 el ahornsiroop, 0,5 citroen, het sap, 0,5 vanillestokje, 1 handje walnoten, Voor de ricottapannenkoeken:, 200 gr ricotta, 100 gr zelfrijzende bloem, 2 eieren, 200 ml melk, 2 el arachideolie

  • Belgisch Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 20-30 min
Kamille-aardbeien iced tea

Kamille-aardbeien iced tea

Dit recept is goed voor 2 liter ice tea van aardbeien en kamille, makkelijk en super cool ! 

INGREDIENTEN

2 l water, 5 el gedroogde kamillebloemen, 2 roze pompelmoezen, 4 el honing

  • Belgisch Niet-alcoholische dranken
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Belgisch Niet-alcoholische dranken
  • 60-120 min
Appelricotta met pistachenoten en honing

Appelricotta met pistachenoten en honing

Ook lekker als tussendoortje

INGREDIENTEN

1 appel, extra vierge olijfolie, 1 snuifje kaneel, 1 à 2 el (biologische) ricotta, enkele pistachenoten, honing, verse munt

  • Belgisch Nagerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 18-04-2021
  • Belgisch Nagerecht
  • 0-10 min
Bonenbrood
  • Eigen recept

Bonenbrood

Samen met mijn vriendin aan het koken geslagen met wat ze in huis had.Het werd een bonen brood maar met het mengsel hebben we ook 6 halve paprika's gevuld

INGREDIENTEN

4 a 5 eieren, 1 winterwortel, 1 oranje/rode paprika, 1 blikje mais, 1 blik bio mix bonen, 1 blijk rode kidney beans, 1 blijk linzen, peper, 3 teentjes geroosterde knoflook, rozemarijn, provinciale kruiden, 1/2 salami worst, 2 rode uien

  • Nederlands Brood
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Nederlands Brood
  • 30-60 min
Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....
  • Eigen recept

Licht pittige Oosterse maaltijd - kippensoep uit de wok....

Heerlijke snel klaar maaltijdsoep uit de wok. Zorg ervoor dat alles gesneden klaar staat, dan zit je in no time aan tafel. We hebben ervan gesmuld. Omdat dit toch een lichtere maaltijdsoep is , hebben we er een lekker knapperig broodje naast gegeten.

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet in dunne plakjes gesneden, 1 ui gepeld in kwart ringen, 1 dunne prei gespoeld in halve ringen, 1 teen knoflook gesnipperd, 2 cm gember geschild en geraspt, ¼ rode paprika in dunne reepjes, ¼ gele paprika in dunne reepjes, 1 rode peper gesnipperd deels met wat zaadjes, 1 winterpeen geschild en in dunne halve maantjes en circa 6 minuten geblancheerd., 75 gram taugé heet overspoeld en uitgelekt, 30 gram glas noodels, 3 kippenbouillonblokken met minder zout, 1 ½ liter water, optie 2 blaadjes Shanghai paksoi in reepjes, 2 el sojasaus, 1 el zonnebloemolie, 1 el sesam olie, chilipoeder naar smaak, peper en zout uit de molen

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Gebonden aspergesoep
  • Eigen recept

Gebonden aspergesoep

Mijn gebonden asperge soep recept:2 kg asperges2 netjes sharlotjes4 blokjes kippenboillon200 gram gerookte zalm500cc kookroomzoutpeper vers gemalenschil de sharlotjes en apergessnij de asperges in sukjes van 3 cm en hou de koppen (minstens 3 cm) apartsnij de sharlotjes in kleine stukjeszet 3 liter water op en breng de sharlotjes en asperges (zonder de koppen) op en laat deze 20 minuten kokenzeef met een 2e pan de asperges en sharlotjes, bewaar het bouillon!Doe de gezeefde asperges en ui door de blender.Gooi het weer in je soeppan met de bewaarde koppen en bouillion en 500 cc kookroom.en de ondertussen kleingesneden noorse zalm.alles 20 minuten laten koken met af en toe door roeren en je hebt een heerlijke gebonden aspergesoep!

INGREDIENTEN

2 kg asperges, 2 netjes sharlotjes, 4 blokjes kippenboillon, 200 gram gerookte zalm, 500cc kookroom, zout, peper vers gemalen

  • Europees Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Europees Soep
  • 30-60 min
Pittig Rundvlees

Pittig Rundvlees

Wie van Rundvlees houd,moet dit echt eens proberen..

INGREDIENTEN

800 gram magere runderlappen (van Dirk, die is maar 1 punt per 100 gram!), 2 rode uien (gesnipperd), 2 tomaten (in blokjes gesneden), 1 klein stukje gember (klein gesneden), 4 teentjes knoflook (in plakjes gesneden), 1 rode peper (ontzaad en klein gesneden), 30 ml balsamico azijn, 30 ml ketjap manis (zoet), 30 ml sojasaus, 10 gram sambal oelek, 10 gram Dijon mosterd, 5 gram Chinees 5 kruiden poeder, 5 gram gerookt paprikapoeder, 2,5 gram djinten (komijnpoeder), 30 gram, Greensweet Stevia Brown, 25 gram bloem, 2 maggi blokjes (verkruimeld), zwarte peper en zout uit de molen (naar smaak)

  • Fusion Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Fusion Hoofdgerecht
  • > 120 min

Frit tata met champignons

Lekker bijgerecht

INGREDIENTEN

50 gram geraspte kaas, 200 gram champignons, 1 ui, 1/2 groene paprika, 1 1/2 eetl zonnebloemolie, 3 eieren, 125 gram magere kwark

  • Wereld Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Wereld Bijgerecht
  • 20-30 min

Foe Yong Hai

Een goed bijgerecht bij de rijsttafel

INGREDIENTEN

1/2 tablet kippenbouillon, 100 gram kipfilet, 1 kleine ui, 50 gram champignons, 50 gram ham, 1 1/2 eetlepel maizena, 1 eetlepel bakgember, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 eieren, 50 gram boter, zout, peper, sambal

  • Chinees Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Chinees Bijgerecht
  • 20-30 min
THAISE NOEDELSOEP MET VERSE GROENTE

THAISE NOEDELSOEP MET VERSE GROENTE

Elke Thaise soep is heerlijk...

INGREDIENTEN

1 ui, fijngesneden, 50 g wortels, in plakjes, 1 chilipeper, in plakjes, 2 cm gember, geschild en geraspt, 400 ml kokosmelk, 500 ml groentebouillon, zelfgemaakt of uit de winkel, 400 g broccoli, in roosjes, 250 g champignons, in vieren, 2 limoenen, 225 g rijstnoedels, 10 g koriander, grof gehakt, zonnebloemolie, zout en peper, Voor de groentebouillon: , 75 g uien, in blokjes, 4 teentjes knoflook, geperst, 150 g wortel, geschild en in blokjes, 150 g bleekselderij, in reepjes, 100 g prei, in dunne ringen, 2 laurierblaadjes, 1 tl gemalen zwarte peper, 2,5 l water, zonnebloemolie

  • Thais Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Thais Voorgerecht
  • 20-30 min

Friese Dumkes

Ik koop ze altijd wanneer we op Vlieland zijn, maar zelf maken kan ook.

INGREDIENTEN

2-3 eetl melk of water (optioneel), 200 gram bloem, snuf zout, 1 theel kaneel (of vijfkruidenpoeder, 3/4 theel gember (poeder), 3/4 theel anijszaad (gemalen), 1 theel anijszaad (heel), 120 gram donker bruine basterdsuiker, 80 gram hazelnoten, 90 gram zachte boter, 2 eidooiers

  • Wereld Banket
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Wereld Banket
  • 20-30 min

Dressing voor carpaccio of voor een salade

Deze dressing is veelzijdig te gebruiken en kan makkelijk bewaard worden

INGREDIENTEN

1 eetlepel pesto, 4 eetlepels olijfolie, 1,5 eetlepel fijne mosterd, 1 eetlepel rode wijnazijn, 1,5 eetlepel honing

  • Wereld Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Wereld Saus/dressing
  • 0-10 min
Risotto a la ?

Risotto a la ?

Recept overgenomen van facebook

INGREDIENTEN

1 pakje risotto rijst van 400gr;, 2 middelgrote rode uien;, 1 grote prei;, Flinke hand worteltjes gesneden (of winterpeen);, Flinke teen knoflook;, 750 ml. rundvlees bouillon (2 blokjes);, Flink wat (zwarte) peper uit de molen; , Spekjes (1 deel van dubbel pak);, 2 flinke kipfilets;, 2 a 3 flinke eetlepels Italiaanse kruiden (Verstegen);, 150 ml witte wijn;, Flinke klont roomboter of Ghee (in mijn geval);, 1 bakje kastanje 🌰 champignons;, Parmezaanse kaas ( ik heb de poeder kaas gebruikt) ongeveer 150 gram of naar smaak.

  • Italiaans Bijgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Italiaans Bijgerecht
  • > 120 min

Coquilles gegrild met gembersaus

Een fluweelzacht sausje, super lekker 

INGREDIENTEN

50 gr koude boter, 12 coquilles St Jacques, 2 eetl olijfolie, zout, 1 eetl gembersiroop, 50 gram koude boter, kwarteleitjes, kersen tomaatjes, eventueel tuinkers voor te garneren, Voor de saus, 2 dl visfond, 1 dl creme fraiche, 1 eetl gehakte gember, 1 eetl honing, 1 eetl witte wijnazijn

  • Wereld Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 17-04-2021
  • Wereld Voorgerecht
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top