1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (397.445)

Lasagne met spinaziedragonsaus

Lasagne met spinaziedragonsaus

=18pxMaak eens een lasagne met tortillawraps in plaats van met pastavellen. Gemakkelijk, goedkoop én snel klaar!

INGREDIENTEN

8 wraps, 600 g gemengd gehakt, 400 g verse spinazie (gespoeld en uitgelekt), 1 ui, 2 knoflook teentjes, 3 dragon takjes, 5 tomaten, 70 g boter, 80 g bloem, 30 cl melk, 1/2 L kippenbouillon, 200 g mozzarella (geraspt), nootmuskaat, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 14-10-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Curry van scampi's en kokos

Curry van scampi's en kokos

Pittig en lekker scampi-wok recept 

INGREDIENTEN

700 g scampi's, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 selder stengel, 1 sjalot, 1 knoflook teentje, 2 cm verse gember, 1 el rode currypasta, 40 cl kokosmelk, wat limoensap, 2 el sojaolie, peper, zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-10-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kip in zoetzure saus

Kip in zoetzure saus

Lekker wokgerecht 

INGREDIENTEN

600 g kipfilet (in reepjes), 1 el vloeiende bloem, 1 sjalot (fijngesnipperd), 1 gele paprika, 1 groene paprika, 200 g sperziebonen (diepvries), 200 g sojascheuten, 1 blikje ananas (op sap, zonder suiker), 1 dl sojasaus, 1 dl groentebouillon, 1 el citroensap, 1 el suiker, arachideolie, peper, zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-10-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kippensoep met koolraap en wortel

Kippensoep met koolraap en wortel

Lekkere maaltijdsoep die ook in de msaak valt van de kids .

INGREDIENTEN

1 L kippenbouillon, 400 g kipfilet, 400 g koolraap, 2 wortelen, 1 knoflook teentje, 1 el peterselie, enkele plukjes kervel (vers), olijfolie, peper, zout

  • Belgisch Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-10-2020
  • Belgisch Soep
  • 20-30 min
Snelle kippensoep

Snelle kippensoep

Weinig tijd ? Maak dan snel deze lekkere kippensoep .

INGREDIENTEN

circa 300 g kipfilet, 1 prei, 2 L kippenbouillon, 4 el rijstvermicelli, 2 el bladpeterselie, peper

  • Belgisch Soep
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 14-10-2020
  • Belgisch Soep
  • 10-20 min
Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)
  • Eigen recept

Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus (glutenvrij)

Als je glutenvrije gehaktballetjes moet maken is paneermeel vaak een probleem.  Echter als je een goede kwaliteit gehakt van de slager gebruikt is het gehakt al droger omdat er geen onnodig water aan toegevoegd is. Laat dan ook het ei weg en je kunt prima stevige ballen draaien.Neem wel de ongekruide variant want je voegt zelf je eigen (glutenvrije) mix van kruiden toe.De tomatensaus in mijn Basisrecept-tomatensausTIP: Lekker voor bij de tapas maar ook prima bij rijst (aardappelen) en groenten.

INGREDIENTEN

Gehaktballetjes:, 500 gram gehakt (half-om-half), 1 tl komijnpoeder, 2 tl paprika poeder (Pimenton de la Vera), 1 mespunt chilipoeder (let op: alleen als je milde paprikapoeder gebruikt), ½ tl pimentpoeder, ½ tl kaneelpoeder, zout (let op of er aan het gehakt al zout is toegevoegd), olijfolie, optioneel: enkele blaadjes basilicum om mee te garneren, Tomatensaus:, 500 gram rijpe tomaten, 500 ml gezeefde tomaten, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 6-8 basilicum blaadjes, zout (naar smaak), peper of chilivlokken (naar smaak), olijfolie, 1 el suiker

  • Spaans Buffet
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 14-10-2020
  • Spaans Buffet
  • 20-30 min

Sgroppino

Lekker tussen twee gangen door of als welkomstkomstdrankje

INGREDIENTEN

500 ml prosecco, 100 ml wodka, 1 limoen (schoongeboend), 1 liter citroensorbetijs

  • Italiaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Italiaans Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉

Vrolijk herfststoofje met herfstige kleuren😉

Een eenvoudig en slank stoofje waar je blij van wordt. Kleuren van de herfst komen in dit stoofje goed tot zijn recht . Wij hebben ervan gesmuld, want na de fietstocht van ruim 50 km over de schitterende Veluwe konden we wel wat smakelijke energie gebruiken. Heerlijk met rijst of aardappelpuree.

INGREDIENTEN

20 milliliter vloeibaar bakproduct, 250 gram magere hamlappen, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 50 gram gerookte spekblokjes, 1 ui in kwart ringen, 1 winterwortel (geschrapt, in plakjes), 175 milliliter witte of rode wijn, Ik heb er enkele kerstomaatjes en 2 bosuitjes aan toegevoegd., 75 milliliter kookroom, 125 gram champignons (gehalveerd), 2 eetlepels bladselderij (grof gesneden), of 2 eetlepels platte peterselie (grof gesneden)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Pittig gekruide spitskool met gehakt paprika champignons en pinda
  • Eigen recept

Pittig gekruide spitskool met gehakt paprika champignons en pinda

Deze spitskool was super lekker. Volgens mijn man wil hij dit elke week wel een keer eten. !!Zorg dat je alle ingrediënten tevoren gesneden hebt en klaar hebt staan. Dan ben je echt in korte tijd klaar en zit je binnen een half uur lekker te smikkelen van deze heerlijke, pittig gekruide spitskool.Ik heb de spitskool voor 4 personen gemaakt zodat we de dag erop nog een keer konden genieten. Lekker met rijst of met gebakken aardappelen. Net wat je lekker vindt.

INGREDIENTEN

250 gram basmatirijst, 2 eetlepels arachideolie , 350 gram rundergehakt , 2 theelepels sambal, 2 teentjes knoflook, 1 dunne prei, in stukjes, 150 gram champignons, in plakjes, 1 rode en 1 gele paprika, in stukjes, 300 gram gesneden spitskool , 2 afgestreken eetlepels pindakaas , 3 eetlepels ketjap manis (zoet), Peper, zout, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel djahé (gemberpoeder), Paar druppels maggi aroma

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei
  • Eigen recept

Indische ovenschotel Tutup met gekruide kipfilet doperwten worteltjes en ei

Pastei tutup is een Indische ovenschotel  met Nederlandse ingrediënten. Aardappelen, worteltjes en doperwten en gehakt of kip. Het blijkt dat deze ovenschotel al generaties lang wordt doorgegeven binnen Indische families. Pastei tutup (betekent afgedekt) is een ovenschotel met een romige aardappelpuree. De vulling bestaat voornamelijk uit: en dat geldt voor mijn recept kruidige kipfilet, plakjes hardgekookte ei, worteltjes en doperwten. Op internet en in mijn Indonesische kookboeken vind je diverse recepten van Pastei Tutup. Ik heb er zelf "mijn eigen" ovenschotel van gemaakt door te variëren met kruiden en verse groenten te gebruiken. Van origine worden er doperwten en worteltjes uit pot of blik voor gebruikt.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet, in kleine stukjes, 2 eetlepels arachideolie, 1 flinke sjalot, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 theelepels kerriepoeder', 1 theelepel sambal badjak, zout en peper, 2 eetlepels ketjap, 200 gram worteltjes in kleine stukjes, 250 gram doperwten (diepgevroren), 2 eetlepels gehakte selderijgroen, 1 ei, losgeklopt, 2 hardgekookte eieren, 400 gram aardappelen, kruimig , Scheutje melk, 2 flinke eetlepels roomboter, mespunt nootmuskaat

  • Indonesisch Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Indonesisch Ovenschotel
  • 20-30 min
Italiaanse ovenschotel met sperziebonen in kruidige tomatengehaktsaus
  • Eigen recept

Italiaanse ovenschotel met sperziebonen in kruidige tomatengehaktsaus

Mijn man is echt dol op spaghetti met bolognesesaus. Dat eten we dan ook regelmatig, vooral wanneer we niet veel tijd hebben. Ik maak vaak een behoorlijke hoeveelheid bolognesesaus en vries dat dan in gedeelten in. Even in de magnetron en tijdens het koken van de pasta is de saus ook klaar om gegeten te worden. Opeens kreeg ik de ingeving om mijn bolognesesaus te gebruiken voor mijn sperziebonen. En zo ontstond deze ovenschotel  waar we lekker van hebben gesmikkeld.

INGREDIENTEN

300 gram sperziebonen , zout, peper, 350 tot 400 gram aardappelen, geschild in schijfjes van plm. ½ cm, 75 gram geraspte pittige kaas, Gehakt-tomatensaus:, 1 eetlepel olijfolie, 200 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 sjalotje, gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes (plm. 200 gram), 1 runderbouillontablet, 1 eetlepel tomatenpuree (uit tube), 1 laurierblaadje, ½ eetlepel gedroogde oregano, ½ theelepel (gerookte) paprikapoeder, 1 theelepel suiker of honing (maakt de tomatensaus wat zachter van smaak)

  • Italiaans Ovenschotel
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Italiaans Ovenschotel
  • 20-30 min
Paksoi stamppot met kipgehaktballetjes in pittige saus
  • Eigen recept

Paksoi stamppot met kipgehaktballetjes in pittige saus

Een heerlijke stamppot met een Indisch tintje! 

INGREDIENTEN

500 g kruimige aardappelen , 1 paksoi, in reepjes gesneden , 1 knoflookteen geraspt , 2 cm gember, geraspt , 2 el paneermeel , 400 g kipgehakt , 1 el kecap asin van ABC , roomboter , 3 el kecap manis pedas van ABC

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Hartige taart met gehakt en feta

Samenraapsel.

INGREDIENTEN

300 g gehakt, 1/2 pakje feta, 4 plakjes bladerdeeg, 1/2 paprika, 3 trostomaten in schijfjes, ui knoflook, baharat (flinke theelepel), ei , kookroom

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Hartige tomaat quiche

Zoals gebruikelijk een samenraapsel van ideeen uit kookboeken en internet.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg (of zoveel als nodig is om een ovenschaal te bedekken.), 3 trostomaten in schijfjes gesneden, camembert plakken, 3 eieren , 125 ml crème fraîche, evt verse kruiden als tijm of oregano

  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Wereld Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Stoofpotje met everzwijn en winterse groenten

Stoofpotje met everzwijn en winterse groenten

Magistraal lekkere stoofpot van wild zwijn en winterse groentjes. Serveer er kroketjes bij of knolselderpuree

INGREDIENTEN

1 kg everzwijnenragout , 100 g spekblokjes gerookt, 2 pastinaken, 1 bussel gele raapjes , 250 g kastanjechampignons, 200 g oosterse champignonmengeling, 2 takjes rozemarijn (vers), 2 uien, 2 el boter, 3 ontpitte dadels, 2 peperkoek sneetjes, 2 el mosterd op traditionele wijze, 2 el ahornsiroop, 33 cl Maredsous Bruin (abdijbier) abdijbier, op kamertemperatuur, 4 dl wildfond (bokaal), 3 dl vleesbouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water), 8 jeneverbessen, 2 kruidnagels, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 60-120 min
Mexicaanse kippenburger met gegrilde portobello

Mexicaanse kippenburger met gegrilde portobello

Een lekkere kippenburger met meer dan een knipoog naar Mexico

INGREDIENTEN

4 kippenburgers , 4 portobello's, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1teen knoflook, 4 sneetjes cheddar, 2 voorgebakken keizersbroodjes, 350 g fajitasaus (bokaal), 1 el sesamzaad, 200 g rode kidneybonen (blik), 150 g maïs, 6 el olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Rigatoni met groenekool en tomaten ricottasaus

Rigatoni met groenekool en tomaten ricottasaus

Makkelijke en super lekkere ovenschotel  waar het zuiden het noorden ontmoet 

INGREDIENTEN

1/2 groene kool, 2 sjalotten, 150 g ricotta, 250 g minimozzarellabolletjes, 75 g parmezaan (blok), 400 g rigatoni (pasta), 400 g pastasaus Basilico (kant en klaar of zelf bereiden), 1 el olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop

Appelpancakes met kaneel en ahornsiroop

Typisch Amerikaans ontbijt , dat wel erg lekker is 

INGREDIENTEN

2 appelen, 1 tl citroensap, 2 eieren, 2,5 dl melk, 4 el yoghurt, 4 tl boter , 2 tl ahornsiroop, 150 g (glutenvrije) bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl kaneel, 1 snuifje zout

  • Amerikaans Ontbijt
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Amerikaans Ontbijt
  • 10-20 min
Zeebaars met kerriegroenten en gebakken aardappelen in de schil

Zeebaars met kerriegroenten en gebakken aardappelen in de schil

Lekkere gebakken zeebaarsfilet met kerriegroentjes en gebakken aardappelen

INGREDIENTEN

600 g zeebaarsfilets , 500 g juliennegroenten (versmarkt), 300 g peterseliewortels, 1/2 plantje platte peterselie, 800g middelgrote vastkokende aardappelen, 2 tenen knoflook, 2,5 dl culinaire room, 4 el olijfolie, 2 el kerriepoeder, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 13-10-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...

Tagiolini met citroenroom, rucola, pijnboompitjes, zontomaatjes en...

Een ideaal, pastagerecht. Snel, lekker en bovendien vegetarisch en budget vriendelijk. Fijn om na een drukke werkdag niet lang in de keuken te hoeven staan en je  tóch een verantwoorde en heerlijke maaltijd op tafel wilt zetten.Ik kon hier geen tagliolini bemachtigen, maar een spaghetti of de tagliatelle zijn goede vervangende lint pasta's voor dit recept :)Bovendien heb ik geen rasp hier aan boord :) en ben ik maar aan de slag gegaan met het scherpe schilmes, om de citroen van zijn ( haar?) aromatisch velletje te ontdoen en dan klein te hakken. Idem voor de pecorino. 

INGREDIENTEN

250 gram tagliolini (of spaghetti)( ik nam wat minder), 1 sjalotje gesnipperd, 100 ml droge witte wijn, 1 citroen alleen de geraspte schil., 200 ml houdbare slagroom, 1 eetlepel pijnboompitten licht geroosterd in droge koekenpan, 50 gram rucola, 6 half gedroogde cherrytomaatjes in olie (uit pot) in reepjes, Geraspte pecorini

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-10-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Zalmgratin met fetakaas

Zalmgratin met fetakaas

Makkelijk en super lekker

INGREDIENTEN

500 g macaroni of penne of spirelli, 400 g Atlantische zalmsteaks (diepvries), 500 g tomatenblokjes (diepvries), 200 g verse kaas, 150 g feta (blok), 1 aubergine, 1 sjalot, 1teen knoflook, 1 blokje kippenbouillon blokje opgelost in 2,5 dl heet water, 3 el olijfolie, 10 basilicum blaadjes, peper en zout

  • Grieks Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-10-2020
  • Grieks Ovenschotel
  • 30-60 min
Auberginekaviaar met feta

Auberginekaviaar met feta

Lekkere koude saus 

INGREDIENTEN

1 aubergine, 4 takjes koriander (vers), 1 teentje knoflook, 100 g feta (blok), 2 el olijfolie extra vierge, zwarte peper (molen), zout

  • Grieks Saus/dressing
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-10-2020
  • Grieks Saus/dressing
  • 20-30 min
Pittige dipsaus met feta en gegrilde paprika

Pittige dipsaus met feta en gegrilde paprika

Lekkere aperitief dip die snel gemaakt is 

INGREDIENTEN

1 rode pepertje, 3 takjes tijm (vers), 2 gegrilde paprika's (bokaal), 200 g feta (blok), zwarte peper (molen)

  • Belgisch Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 12-10-2020
  • Belgisch Saus/dressing
  • 0-10 min
Feta-dipsaus met Italiaanse toets

Feta-dipsaus met Italiaanse toets

lekkere dip met een Italiaans accent ! Snel klaar en bovendien lekker ! 

INGREDIENTEN

200 g feta (blok), 5 kerstomaten, 3 takjes oregano (vers), 1 teentje knoflook, 8 gedroogde tomaten (versmarkt), 3 el olijfolie, zwarte peper (molen), zout

  • Italiaans Borrelhapje
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 12-10-2020
  • Italiaans Borrelhapje
  • 0-10 min
Inktvisringen met chili en look

Inktvisringen met chili en look

Makkelijk en lekker pittig aperitiefhapje

INGREDIENTEN

300 g inktvisringen (diepvries), 1 citroen, 4 el olijfolie, 4 knoflook teentjes, 1/4 tl pilipili, 1 tl paprikapoeder, peper en zout

  • Belgisch Borrelhapje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-10-2020
  • Belgisch Borrelhapje
  • 10-20 min
Pompoen-chocoladecake

Pompoen-chocoladecake

Lekker en makkelijke cake van pompoen met chocolade

INGREDIENTEN

200 g pompoenen vruchtvlees, 100 g appelcompote, 100 g volkorenbloem, 100 g pure chocolade, 50 g boter, 4 eieren, 2 el Griekse yoghurt, 2 eetl., 1 tl kaneel, 1 el vloeibare honing, 1/2 buisje vanille-extract, 1 zakje bakpoeder

  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 12-10-2020
  • Belgisch Nagerecht
  • 30-60 min
”Verloren” Croque champignons

”Verloren” Croque champignons

Een croque (of een tosti) is ideaal om oud brood een tweede leven te geven. Voeg wat champignons en kaas toe en je hebt een heerlijke snack in geen tijd.

INGREDIENTEN

250 g champignons, 1 sjalot, bakboter, 1 teentje knoflook, peper en zout, 8 sneetjes toastbrood, 2 eieren, 100 ml melk, 4 sneetjes jonge kaas

  • Belgisch Lunch/Brunch
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 12-10-2020
  • Belgisch Lunch/Brunch
  • 20-30 min

Sambal Goreng Telor

Maakt een Indonesische maaltijd kompleet.

INGREDIENTEN

8 Eieren, 1 el Olie, 1 dl Kokosmelk, 1 el Ketjap Manis, 2 Rode uien, 2 Tenen knoflook, 2 Rawit, 1 tl Sambal, 1 tl Laos, 3 tl Suiker, 1 Limoenblaadje, 3 Tomaten, 1 Groentebouillon blokje

  • Indonesisch Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 12-10-2020
  • Indonesisch Bijgerecht
  • 10-20 min

Snelle pasta met tomatensaus

Zo simpel, zo lekker. Voor ons is dit altijd een succes!

INGREDIENTEN

Twee knoflookteentjes, fijngesneden, Twee blikken gepelde tomaten, Olijfolie , Pasta voor vier personen, 2 Handen rucola, fijngesneden, 100 g Verse parmezaanse kaas, geraspt, Peper en zout

  • Italiaans Saus/dressing
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Italiaans Saus/dressing
  • 20-30 min

Knolselderijpuree

Deze knolselderijpuree vindt mijn dochter lekkerder dan aardappelpuree!

INGREDIENTEN

400 g knolselderij, geschild, in blokjes, 2 el citroensap, snuf gemalen nootmuskaat, 2 el crème fraîche, 2 tl Dijon mosterd, 15 g ongezouten boter, of wat milde olijfolie, versgemalen peper en zou

  • Fusion Bijgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Fusion Bijgerecht
  • 20-30 min
Verrassend lekkere, pittige noodles
  • Eigen recept

Verrassend lekkere, pittige noodles

Ik wilde eens wat nieuws proberen (met eerder gebruikte ingrediënten in andere gerechten) en het wat zó lekker, dat ik het hier deel (zodat ik het zelf ook terug kan vinden voor ik het vergeet ;-) ).

INGREDIENTEN

wokolie, 4 kippendijtjes, schoongemaakt en in stukjes, 1 ui, fijngesneden, 2 grote tenen knoflook, stukje gember, ter grootte van een flinke knoflookteen, 1 theelepel witte peper- snuf zout, 1 rode peper, zeer fijn gesneden (meer of minder naar gewenste pittigheid), 1 theelepel chinese 5-spices, 1 theelepel palmsuikerpasta, 1 theelepel tamarindepasta, 1 winterwortel in kleine stukjes, 1/2 kleine broccoli, in roosjes en geblancheerd, 4 stengels paksoi, in stukjes, 200 gram taugé, 200 gram udon noodles (kant en klaar gewicht)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Eigen recept

Dorade in het zout

Op een prachtige zomeravond in de provence, aten we boven op een berg, met uitzicht op zee, voor het eerst dorade in zoutkorst. Het recept klinkt heel erg zout, maar door de schubben aan de vis te laten, dringt het zout niet door en blijft de vis heerlijk zacht en sappig. Het gerecht ziet er heel spectaculair uit, dus haal de vis vooral pas op tafel uit de zoutkorst.

INGREDIENTEN

1200-1500 gr dorade (hele vissen, alleen ingewanden eruit, schubben er aan), 2 kg zeezout

  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Eigen recept

Zoete aardappel soep met verse gember

Super makkelijk recept voor een snelle en stevig soep met pit.

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teen knoflook, 1 zoete aardappel, 5 cm verse gemberwortel (geschild), 1/2-1 rode peper, 200-300 ml water, bouillonblokje, zout naar smaak

  • Internationaal Soep
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Internationaal Soep
  • 10-20 min
Overheerlijke Vietnamese curry
  • Eigen recept

Overheerlijke Vietnamese curry

Laatst op vakantie een overheerlijke curry gegeten bij een Vietnamees/Japans restaurant in Baden-Baden, Duitsland. Ik had eigenlijk het recept moeten vragen, maar ik ben op internet gaan zoeken en heb gekeken naar de basis van veel curry's en heb dat gebruikt om dit recept samen te stellen. Hij is erg goed gelukt.

INGREDIENTEN

olie (ik gebruikte hier pinda/arachine olie), 4 kippendijtjes (plm 350-400 gram), 500 ml kokoscreme (kan ook met kokosmelk, maar wordt waarschijnlijk minder romig), 1/2 middelgrote ui, fijn gesneden, 4 knoflookteentjes geperst, geraspt of heel fijn gesneden, 4 plakjes gember, ongeveer ter grootte van een 20-eurocent muntje, 1 eetlepel kerriepoeder, 1/2 eetlepel kurkuma, 250 ml kippenbouillon , 2 eetlepels vissaus, 3 blaadjes djeroek peroet, 1 theelepel palmsuiker, zwarte peper, 1 stengel citroengras (buitenste blad verwijderen, in de lenge insnijden en even kneuzen), 1 grote winterwortel, in middelgrote stukken, 1 grote aardappel, in middelgrote stukken, 1 grote oranje zoete aardappel, in middelgrote stukken, 1 grote rode/paarse zoete aardappel, in middelgrote stukken

  • Vietnamees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Kip Siam, Oosters

Kip Siam, Oosters

1 PortieKcal: 684Vet: 15.7V.vet: 3.3Eiwit: 54.3Koolh: 77.8Vezels: 5.9Zout: 1.93

INGREDIENTEN

1 pak Kip Siam (Knorr), 500 gr. Kalkoenfilet, 1 zak Oosterse groente, 250 gr. Kastanjechampignons, 2 eetl. Wokolie, 3,5 dl. water

  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Tom Kha Kai soep, Thaise kokossoep met kip uit de slowcooker
  • Eigen recept

Tom Kha Kai soep, Thaise kokossoep met kip uit de slowcooker

In de sauna Thaise kokossoep gehad met kip, zo lekker, dat wilde ik zelf ook graag maken.na wat inlezen van verschillende recepten, het meeste aangehouden van Smaakmenutie.Ik zag pas op het laatst dat het maar voor 2 personen, nou dan verdubbeli k het toch.Maar niet alles in huis, du aangepast /vervangen met wat ik had. Ook wilde ik het in de slowcooker bereiden dus moest er ook minder vocht in, altijd spannend en uitproberen maar het resultaat is echt TOP! 

INGREDIENTEN

900 gram kipdijfilet, l liter water, 1 blikje koksmelk, 1 blok santen , 4 sereh stengels, 10 plakjes laos van 1/2 cm, 10 limoenblaadjes (diepvries toko), 2 kippen bouillonblokjes, 1/2 tl dahjé (gemberpoeder), 1/4 tl laospoeder, 4 eetlepels palmsuiker (of gula djawa), 4 el vissaus, scheutje citroensap (hoort eigenlijk limoensap te zijn), 1 bakje kastanje champignons/ oesterzwammen/ shii-takes of combi, 3 rode pepertjes zonder zaadjes (eigenlijk 4-6), evt een beetje allesbinder, maizena of aardappel zetmeel

  • Thais Soep
  • > 120 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Thais Soep
  • > 120 min
Geroosterde pastinaaksoep

Geroosterde pastinaaksoep

Lekkere, pittige pastinaakroomsoep 

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes look, 1 kg pastinaak, 3 takjes verse tijm, 3 eetlepels honing, 1 koffielepel kerriepoeder, 1,5 litergroentebouillon, 3 dl room, gehakte peterselie, olijfolie, 1 geschilde pastinaak (pastinaakchips), frituurolie

  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Belgisch Soep
  • 30-60 min
Italiaanse bruidssoep

Italiaanse bruidssoep

Bruiloftsoep, of minestrata maritata, wordt veel gemaakt in de Italiaans-Amerikaanse keuken, maar komt eigenlijk uit Napoli. De soep wordt trouwens helemaal niet gegeten bij een bruiloft; de naam verwijst naar de verbintenis tussen het vlees en de groenten in dit heerlijk vullende gerecht.

INGREDIENTEN

½ bos wortelen, 1 pastinaak, 1 grote ui, 4 teentjes look, 400 g tomatenblokjes met Italiaanse kruiden (blik), ¼ andijvie, 1,5 liter kippenbouillon, 2 el gehakte peterselie, 100 g risone pasta, olijfolie, 300 g rundergehakt natuur, 1 eetlepel gehakte peterselie (balletjes), 2 eetlepels fijngesneden spinazieblaadjes, 2 teentjes look (balletjes), 3 eetlepels panko, 1 ei

  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
Pompoensoep op Griekse wijze

Pompoensoep op Griekse wijze

Lekkere pompoensoep op zijn Grieks

INGREDIENTEN

125 ml Griekse olijfolie, 500 g pompoen, 2 aardappelen, 2 wortels, 1 ui, 1 lookteentje, 50 g boter, 1,5 l kippenbouillon, olijfolie met truffel, geitenkaas, platte peterselie, gedroogde uitjes

  • Grieks Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Grieks Soep
  • 30-60 min
Spaanse looksoep

Spaanse looksoep

Pittige looksoep uit Spanje 

INGREDIENTEN

150 g fijngesneden serranoham, 50 g lookteentjes, 50 g oud stevig wit brood in sneden, 2 liter rundbouillon, 5 cl olijfolie, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 laurierblaadje, 1 ei per persoon

  • Spaans Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 11-10-2020
  • Spaans Soep
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top