1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (398.615)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

P.G Lente - stamppotje met spekjes, tuinerwtjes en romaine sla......

Een stamppotje in de lente smaakt best wel als het zonnetje schijnt en zeker als het regent. Dit stamppotje staat binnen 30 minuten op tafel en heeft een knapperige bite door de romaine sla en is licht verteerbaar. Absoluut géén zware kost. Project Gezond noemt dit stamppotje zelfs https://www.projectgezond.nl/zomerse-stamppot-met-romaine-sla-spekjes-en-tuinerwten/ een Zomer stamppotje dus , maar omdat we nu in het lenteseizoen zitten heb ik het omgedoopt tot "Lentestamppotje

INGREDIENTEN

300 gr geschilde kruimige aardappelen in gelijke stukken, 150 gr tuinerwten met kokend water afgespoeld, 150 gr romaine sla grof gesnipperd, 100 gram magere spekreepjes, 1 teentje knoflook geperst, 50 gr crème fraîche, 15 gr Parmezaanse kaas of Pecorino geraspt, 10 gr (room)boter, 10 gr (platte) peterselie grof gesnipperd, 1 kubusje maggiblokje

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gefrituurde Tatsuta Kip

Tatsuta is een Japanse kookstijl, nl. een bepaalde manier van frituren. Nadat het vlees gemarineerd is, wordt het bestrooid met KATAKURI-ko (aardappelzetmeel) en vervolgens gefrituurd. Maïszetmeel kan worden gebruikt als katakuri-ko niet beschikbaar is. Tatsutagerechten kunnen ook worden bereid met varkensvlees of makreel. Ze kunnen in een broodje als lunchgerecht worden geserveerd.

INGREDIENTEN

700 g ontbeende kip met vel, , marinade:, 4 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sake, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel gembersap, , verder:, 50 g maïszetmeel, plantaardige olie om te frituren, 1 gewassen en in partjes gesneden citroen, 4 gewassen en gedroogde takjes peterselie

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2020
  • Japans
  •  20-30 min.

Knisperende Zalmblokjes

Een makkelijk hapje van gemarineerde, gefrituurde zalmblokjes. Opdienen met zoetzure gember, wasabi en Japanse sojasaus.  Twee uur marineren  en 15 min bereiding om dit lekkere aperitiefhapje aan Uw gasten te presenteren .

INGREDIENTEN

200 g verse zalm, 2 eetlepels Japanse zoete sojasaus, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel sake, 120 g bloem, 1 ei, arachideolie

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2020
  • Japans
  •  10-20 min.

Rib-Eye in Marinade van Geroosterd Sesamzaad

De sappige rib-eyes nemen de volle smaak van de sesam-sojamarinade met pittige gember en knoflook op......in de Japanese keuken komen ze met eenvoudige producten tot ware smaakbommen ! Het vleees laten we eerst een 30 minuutjes marineren......alvorens met de bereiding aan te vangen . Super lekker deze rib eye waar we rijst bij serveren . 

INGREDIENTEN

2 eetlepels sesamzaad, 1 teentje geperst knoflook, 3 cm geraspte gemberwortel, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 1 eetlepel saké, 1 theelepel fijne tafelsuiker, 500 g rib-eye, in 4 stukken, 3 lente-uitjes, 1 eetlepel olie, , dipsaus :, , 4 cm verse gemberwortel, 1/2 theelepel shichimi togarashi (zevenkruidenpoeder, Jonnie Boer AH, of Chinese supermarkt), 1,3 dl Japanse sojasaus, 2 theelepels dashi-korrels

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Asperges op Japanse wijze

Ook in Japan zijn ze gek op ons wit goud ......Op zijn Japans smaakt super lekker 

INGREDIENTEN

500 g asperges, 4 sjalotjes, 2 tl geroosterde sesamolie, 2 el geraspte gemberwortel, 1 el mirin, 2 el lichte sojasaus, 1 el oestersaus

  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2020
  • Japans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sumo stoofpotje met kip en tofu

Super lekker stoofpotje uit Japan

INGREDIENTEN

800 ml kippenbouillon, 2 kipfilets, 200 g tofu, 180 g daikon of witte rammenas, 2 aardappelen, in schijfjes gesneden, 4 stengels lente-ui, 12 shiitake, 2 wortelen, 1 middelgrote paksoi, 250 ml kokosmelk, 5 el sojasaus, 2 el geroosterde sesamzaadjes, 2 el sesam- of kokospalmolie, peper - zout

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sushirijst koken volgens de regels van de kunst

Volgens de regels van de kunst , dat wil zeggen : de rijst eerst 2 uur laten weken met de kombu  alvorens aan te vangen met de bereiding van sushi zoals ze deze bereiden in Japan !

INGREDIENTEN

400 g kome (Japanse rijst), 475 ml water, 2 g kombu (kelp, Japans zeewier), , voor de sushi-su:, 100 ml rijstazijn, 50 g suiker, 2,5 g zout

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sushi lasagne

Origineel deze 'lasagne' van sushirijst en bovendien super lekker en makkelijk zelf te bereiden 

INGREDIENTEN

350 gr sushirijst, 3 el rijstazijn, 2 el suiker, 300 gr verse zalm, 1 komkommer, 2 rijpe avocado's, 8 norivellen, 4 el mayonaise, 1 kl pikante chilisaus (sriracha), sesamzaadjes, gefrituurde ajuintjes

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-04-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

STOOFSCHOTEL MET KIKKERERWTEN

Op een koude dag smaakt deze stoofschotel met kikkererwten, die je serveert met rijst, nog lekkerder! Je kunt eventueel het recept verdubbelen zodat je een deel kunt invriezen of de volgende dag kunt eten.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, 300 gr kikkererwten uit blik, 200 ml kokosmelk, 2 tl kerrie, 1 tl paprikapoeder, 2 tl koriander, 1 tl garam masala, 3 tomaten, 200 gr rijst, snufje zout en peper,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2020
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Okonomiyaki (japanse hartige pannenkoek)

In Hiroshima, de 'hometown' van de Okonomiyaki voor het eerst gegeten. Heerlijk!!! Nu kunnen we het ook thuis maken.

INGREDIENTEN

140 gr bloem, 3 eieren, 100ml dashi of groentebouillon (koud), 400gr spitskool of witte kool, in fijne reepjes gesneden, 100gr wortel, julienne gesneden, 2 lente uitjes, fijngesneden, 8 plakjes ontbijtspek, , voor de garnering:, * japanse mayonaise (toko), * okonomiyakisaus (toko), * lente uitjes, in ringetjes, * gefruite uitjes, * ingemaakte gember, in dunne plakjes

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tortililla met groene asperges

Lekker recept, half gestolen, geheel aangepast. Gemaakt van wat de koelkast te bieden had vandaag....

INGREDIENTEN

2 tortilla's, Groene asperges half bosje, Kipfilet in stukken 200/250 gram, Tomatenpuree, Tomatenketchup, Kaas plakjes of geraspt, Crème freche, Kippenbouillon tablet 1/4, 2 dl water, Taco kruiden, Piri piri saus of tabasco, Knoflook, Komijnpoeder,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Worteltjes van de boswachter

Dit recept vond ik op internet omdat ik mijn worteltjes wel weer eens op een andere maanier wilde klaarmaken. We vonden dit echt lekker en daarom verschijnt het recept nu ook op Smulweb zodat ook anderen ervan kunnen genieten,

INGREDIENTEN

400 gram worteltjes, 150 gram champignons, 10 + 10 gram (room)boter, 100 ml kippenbouillon (van tablet), 2 theelepels suiker, 150 ml kookroom, fijn gesneden bieslook, zout, peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lasagne van courgette met gehakt Italiaanse groentemix en mozzarella

Voor ons nichtje die zwangerschapsdiabetes heeft heb ik deze lasagne gemaakt. Ze vond de lasagne zo lekker dat ze het recept heeft meegenomen en ook zelf de lasagne gemaakt. De foto is dan ook van haar. (Ik was vergeten een foto te maken). Het is een eigen recept, maar geinspireerd door recepten op internet.

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 300 gram rundergehakt, 1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano, 250 gram Italiaanse roerbakgroente met kastanjechampignons kleingesneden, ½ paprika in kleine blokjes, 1 blikje tomatenblokjes (plm.380 gram), 50 gram roomkaas, Peper, zout, paprikapoeder, 1 courgette, in dunne linten geschaaf met de kaasschaaf, 125 g mozzarella in dunne plakjes, 75 gram Geraspte kaas,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indonesische sperzieboontjes

lekkere boontjes om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

Sperzieboontjes, Paprika, Maggi (toko), Stroop, Tamarind, Garnalenpasta, BBQ-saus, Chilisaus, Knoflook, Paprikapoeder, Kaneel,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Frisse eiersalade

Stond in een magazine   

INGREDIENTEN

Komkommer, 4 hardgekookte eieren, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 2eetlepels mayonaise, Naar behoefte kerriepoeder,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Asperge-krieltjessalade.....met eigen kruidenmayonaise.....

Een salade, die kan dienen als vegetarisch hoofdgerecht met bijvoorbeeld een eitje voor erbij. Maar ook als bijgerecht is deze salade in tezetten. Heerlijk met een stukje vis of vlees. En dan te denken voor bij de bbq als het er weer voor is:) Deze salade is op voorhand te maken en wordt daardoor nog lekkerder , omdat alle smaken kunnen intrekken.

INGREDIENTEN

400 gram voorgekookte krieltjes ( of vastkokende aardappelen in blokjes), 500 asperges, geschild, 1 tl grove Limburgse mosterd( of andere mosterd), 3 el goede kwaliteit mayonaise ( of iets meer), 2 el verse kruiden ( bieslook,bladpeterselie en tijm) gesnipperd, 1 sjalotje fijngesnipperd, 2 zoetzure augurken in kleine blokjes gesneden, 1 1/2 el augurkennat of meer naar smaak, of wat witte wijnazijn, enkele blaadjes Romaine sla ( of andere sla), 1 groentebouillonblokje of kruidenbouillon( minder zout)

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Appeltjesconfituur met gember

Makkelijk en keilekker

INGREDIENTEN

1 kg appelen, 500 gr geleisuiker, 1 stuk vers geraspte gember, naar smaak, 1/2 citroen, het sap

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kaneelcake met appeltjesconfituur

Heerlijk nagerecht dat we zelf makkelijk kunnen bereiden 

INGREDIENTEN

Voor de kaneelcake:, 80 gr zonnebloemolie, 2 eieren, 180 gr lichtbruine suiker, 1 tl zout, 50 gr melk, 1 tl vanille-extract, 220 gr zelfrijzende bloem, 1 el kaneel, , Voor de vanillefrosting:, 150 gr zachte boter, 200 gr bloemsuiker, 30 gr melk, 1 el vanille-extract, , Voor de afwerking:, 4 el appeltjesconfituur (kant en klaar of zelf bereiden zie recept op deze site),

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Verloren brood met appeltjes en speculaas

Lekker als tussendoortje of als nagerecht

INGREDIENTEN

8 speculaaskoekjes, 4 sneetjes wit brood, 1 appel, 2 eieren, 25 cl melk, 1 vanillestokje, 2 schepjes suiker, 2 klontjes boter, zout - kaneelpoeder,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Frittata met aardappel, gekarameliseerde ui en gorgonzola

Heerlijk als hoofdgerecht deze Spaanse frittata met een Italiaanse knipoog , heet of warm serveren 

INGREDIENTEN

5 00 g aardappelen, schoongeboend, 2 eetlepels olijfolie, 10 grote eieren, 2 theelepels gehakte verse rozemarijn of ¾ theelepel gedroogde rozemarijn, 60 g pittige gorgonzola, verkruimeld, voor de gekarameliseerde ui, 30 g boter, 2 grote uien, gehalveerd en in dunne plakken, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 theelepel suiker

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Runderstoofpotje met chili en rum

Een heerlijke pittige stoofpot van rundsvlees . Stoofvlees net iets anders dan de klassieke bereiding , maar zeker en vast niet onbemind ! 

INGREDIENTEN

1,5 kg stoofvlees, 2 grote uien, 4 wortelen, 3 teentjes knoflook, 2 el tomatenketchup, 1 el bruine suiker, 1 el rode wijnazijn, 3 blaadjes laurier, 12 peperkorrels, 2 kruidnagels, 300 ml runderbouillon, 200 ml bruine rum, 1 grote snee brood, 1 el sambal oelek, 1 el maïzena (optioneel), zout, klontje boter, scheutje olijfolie,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Macaroni met kaas, ham en veel groentjes

Makkelijk en super lekker 

INGREDIENTEN

100 gr diepvrieserwtjes, 0,5 broccoli, in roosjes, 8 groene asperges, in stukken gesneden, 300 gr macaroni, 8 champignons, 50 gr boter, 50 gr bloem, 400 ml melk, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper, 1 tl nootmuskaat, 200 gr hamblokjes, 150 gr gemalen kaas

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2020
  • Belgisch
  •  30-60 min.

ALOHA...... Kip Hawaï....

Aloha is een woord uit Hawaï. De groet kan liefde, compassie, toeneiging , vrede en dank uitdrukken. Laten we het maar hebben dan over liefde voor een gerecht met kippendij, paprika , prei en sappige ananas. Dit gerecht staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel en is  bij kinderen zeer geliefd. Aangezien ik Hawaï niet uit de landenlijst kan selecteren en het de 50ste en kleinste staat van Amerika betreft , is Amerika geselecteerd.

INGREDIENTEN

400 gram kippendij ( of kipfilet), 1 tl gemberpoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel, schoongemaakt en in halve ringen ( ook donkere deel gebruikt), 2 rode paprika's, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden ( 1 rode en een gele in reepjes ), 1 blikje tomatenpuree à 70 gram, 1 blikje ananasstukjes op siroop à 227 gram ( op eigen sap), 1 el zoete chilisaus, 1 el witte balsamicoazijn( of wijnazijn), 3 lente-uitjes, in ringen gesneden, zonnebloemolie, , ,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Prei-venkelstamppot met gerookte zalm

Met stamppot maak je mij erg gelukkig. Ik experimenteer dan ook vaak met verschillende soorten stamppot. Deze week is de gerookte zalm in de aanbieding. Vandaar dat ik graag stamppot wilde maken met gerookte zalm. Venkel en prei zijn twee groenten die erg goed bij vis passen! Vandaar dat ik dit smaakvolle stamppotje bedacht. Lekker op smaak gemaakt met moster, bieslook en kappertjes. 

INGREDIENTEN

1 kg kruidige aardappelen, geschild en in stukjes, 1 prei, in ringen gesneden, 1 venkel, in dunne plakken gesneden, peper en zout, 2 el creme fraiche, 1 tl mosterd, 400 g gerookte zalm, 5 g verse bieslook, gesneden, 2 el kappertjes

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rode bietjes

Gelezen in de Libelle en omdat er in de diepvries nog krootjes lagen, meteen de volgende dag gemaakt voor mijn man en mezelf. Lekker kabeljauwfilet erbij en smullen maar!!

INGREDIENTEN

125 g gekookte rode bieten, in blokjes gesneden, 2 el hazelnoten, 25 g fetablokjes, paar blaadjes verse munt, zout en peper, 1 el azijn, 1 el olijfolie, 1 tl mosterd

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ge­lak­te var­kensme­dail­lons met port-sa­lie­saus

Makkelijk en super lekker gerecht; heerlijk met kroketjes en spruitjes 

INGREDIENTEN

1 sjalotje, ½ teentje knoflook, 1 eetlepel honing, 1 pot vleesfond (380 ml ), 5 eetlepels boter of margarine, 1 dl rode port, 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 varkenshaasjes (à 300 g), zout, peper, 4 salieblaadjes (uit zakje Italiaanse kruidenmix)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Curry met groenten van bij ons

Kan je maar niet genoeg krijgen van Aziatische curry's? Goed nieuws! Met dit curry recept combineer je Aziatische smaken met groenten van bij ons.

INGREDIENTEN

300 g bloemkoolroosjes, 300 g broccoliroosjes, 1 gele paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, sap van ½ limoen, bosje koriander, 1 blik kikkererwten, gespoeld, uitgelekt, 1 blik tomatenblokjes, 400 ml kokosmelk, 3 el gele currypasta, 2 el pindanoten, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Japanse tempura

Serveren met Japanse tempura dipsaus ( zie recept op site) als borrelhapje of als volwaardig hoofdgerecht 

INGREDIENTEN

€" 200ml ijskoud water, €" 2el maizena, €" 1 ei, €" 125 gram bloem, €" 25 gram maizena, €" 1 ei, €" peper en zout, €" 800gr groenten naar keuze, denk aan: paprika, broccoli, bloemkool, paddenstoelen, zoete aardappel, courgette, aubergine€leef je uit!, €" 400gr vis naar keuze, denk aan: garnalen, scholfilet, zalmfilet, kabeljauwfilet, €" olie om in te bakken: arachide- of kokosolie, €" Japanse tempura dipsaus ( recept op de site),

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Japans
  •  20-30 min.

Japanse dipsaus voor Japanse tempura

De Japanse dipsaus voor bij de Japanse tempura 

INGREDIENTEN

3 eetlepels Japanse saké, 3 eetlepels Japanse soja, 2 eetlepels rijstazijn, ongeveer 5 cm vers fijn geschaafde daikon wortel, beetje wasabi

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Japans
  •  0-10 min.

Brevalsaus

Lekkere en makkelijk te bereiden klassieke saus uit Frankrijk. Deze warme saus die past perfect bij  gepocheerde of gestoomde vis 

INGREDIENTEN

1/4 l visfumee, 1/4 l room, 1 dl droge witte wijn, citroen, 50 g boter, fijngehakte peterselie, fijngehakte blokjes champignons, blokjes tomaat

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Frans
  •  10-20 min.

Bonne Femme saus

Franse klassieke vissaus  

INGREDIENTEN

1/4 l visfumet, 1/4 l room, 1 dl droge witte wijn, citroen, 50 g boter, fijngehakte peterselie, fijngehakte blokjes champignons

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Frans
  •  10-20 min.

Zelfgemaakte passata

Deze passata kan je op de klassieke wijze bereiden of in de oven . Je kan de passata bewaren in gesteriliseerde bokalen of flessen. Vullen tot net onder de rand, stevig afsluiten met een schroefdop of schroefdeksel en zet de bokalen of flessen op hun kop. Laat rustig afkoelen.

INGREDIENTEN

2.5 kg tomaten, 2 uien, 2 teentjes look, 1 chilipepertje, peper en zout, verse kruiden: zoals basilicum, oregano, tijm, rozemarijn€, bakboter

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Roerbakschotel met asperges peultjes zalm en cashewnoten

In het aspergeseizoen eet ik meestal 3x per week asperges. 1x soep met asperges en meestal 1x op traditionele wijze met ei en ham (soms met zalm) of onze favoriete Aspergetaart-met-het-witte-goud . Voor de 3e keer ben ik elke keer weer op zoek naar een nieuwe gerecht. Deze keer had ik trek in een roerbakschotel. En omdat ik momenteel tijdens de Corona Crisis maar maximaal 1x per week mijn boodschappen wil doen moest ik het doen met wat ik verder in huis had. De peultjes en een bakje kastanjechampignons leken me goede begeleiders en ik had nog 2 moten zalm staan van de asperges met zalm. Aangevuld met de overige ingrediënten bleek het een heerlijke combinatie te zijn en hebben we zitten smullen van dit heerlijke gerecht N.B.: In de Thaise keuken maakt men meestal gebruik van groene asperges (tips) maar omdat ik nou eenmaal een liefhebber ben van het "het witte goud" gebruik ik gewoon witte asperges.

INGREDIENTEN

- 2 moten gebakken zalm zonder vel (ter vervanging kun je ook gerookte kipfilet nemen), - 1 ui, - 2 teentjes knoflook, - stukje gember, - 500 gram witte asperges, - 250 gram peultjes (of sugar snaps), - 250 gram (kastanje)champignons, - 1 rode paprika, - 3 el sesamolie, - 3 el (donkere) sojasaus, - 3 el oestersaus, - 3 el vissaus, - 1 tl sambal (of 1 rode peper), - zakje cashewnoten (of pinda's), - 15 gram koriander (of ½ bosje lente ui), - rijst of noedels

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risibisi met een twist

Erg lekker

INGREDIENTEN

Olijfolie, 300 g kipfilet, 125 g ontbijtspek, 2 uien, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, doperwtjes naar smaak, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder, 1 dl runderbouillon, 1 dl droge witte wijn, 100 ml crème fraiche, tabasco, zout en peper, geraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tomatensoep, gevulde

1 Portie Kcal: 170 Vet: 6.0 V.vet: 2.3 Eiwit: 13.1 Koolhy: 14.8 Vezels: 2.5 Zout: 1.41

INGREDIENTEN

1 pot Basis voor gebonden tomatensoep Maggi, 1 zak Italiaanse roerbak mix, 75 gr. Vermicelli, 1 pot Runderbouillon, geconcentreerd, 250 gr. Runderpoulet, 250 gr. Verse soepballetjes, 1 blik Tomatenblokjes, 1,5 liter Water, aromat, peper,

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2020
  • Europees
  •  30-60 min.

Hete ketjapsaus voor bij loempia's

Een heerlijk zoete saus bij loempia's

INGREDIENTEN

2 eetlepels sambal oeloek met trassi, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn of citroensap, suiker, zout,

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2020
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Varkensreepjes in pindasaus

1 Portie Kcal: 578 Vet: 30.6 V.vet: 9.1 Eiwit: 46.8 Koolhy: 26.2 Vezels: 6.3 Zout: 6.90

INGREDIENTEN

2 eetl. Azijn, 250 gr. Champignons, 300 gr. Gerookte spekreepjes, 2 eetl. Olijfolie, 1 zakje Nasi kruidenmix (Conimex), 1 Rode paprika, 3 eetl. Pindakaas, met stukjes pinda, 2 theel. Sambal, 6 eetl. Ketjap, 125 gr. Taugé, 1 blikje Tomatenpuree, 4 Uien, 500 gr. Varkenshamlap,

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De aller-lekkerste KARAMEL PERZIKCAKE

Gewoon TE LEKKER

INGREDIENTEN

250 gr ongezouten boter, 60 gr donker bruine suiker, 830 gr perziken op sap, 250 gr kristalsuiker, 3 tl geraspte citroenschil, 3 eieren losgeklopt, 300 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 250 g yoghurt,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-2020
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Fritata met geitenkaas en courgette geserveerd in een klein pannetjes.

Dit is een leuk recept voor bijvoorbeeld  een brunch met pasen. Ik zit er aan te denken om dit te serveren als een voorafje. Deze worden geserveerd in kleine pannetjes, maar kan natuurlijk ook in schaaltjes. Succes

INGREDIENTEN

1 courgette, 6 eieren, 100 ml melk, 2 tenen knoflook geperst, 100 gr geitenkaas met honing, geraspt, wat bieslook klein geknipt, peper en zout, 25 gr rucola,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2020
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Kruidige rijst met zalm &; prei

Het is gemakkelijk klaar te maken en smaakt overheerlijk! Daarbij is het nog eens super gezond!

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 700 gram prei, 1 (of meer) eetlepels kerriepoeder, 300 gram zilvervliesrijst, 1 visbouillontablet (750 ml. water erbij), 3 eieren, 1 plak gerookte zalm in stukjes snijden, 1 bakje peterselie

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2020
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top