1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (399.980)

Frans boerenpannetje met gehakt aardappel en paprika vakantiegerecht
  • Eigen recept

Frans boerenpannetje met gehakt aardappel en paprika vakantiegerecht

Heerlijk recept alsje op vakantie bent en toch moet koken. Lekker gemakkelijk:alles in één pan.De aardappelblokjes worden eerst voorgebakken (heb ik in de airfryer gedaan). Daarna wordt het gehakt gebakken en komen de ui,knoflook en paprikas erbij. Lekker met een scheut rode wijn en Provencaalse kruiden.

INGREDIENTEN

400 gram vastkokende aardappelen, geschild in blokjes, 2 eetlepels olijfolie, 250 gram rundergehakt, 1 rode ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 paprika's verschillende kleuren, schoongemaakt in blokjes, ½ dl droge rode wijn, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 1 laurierblaadje, Zout, peper, 1 theelepel chilivlokken, 75 gram feta in blokjes, 10 donkere olijven zonder pit (Kalamata)

  • Frans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Kabeljauw uit de oven met tomaat gember en lente-uitjes lekker slank

Kabeljauw uit de oven met tomaat gember en lente-uitjes lekker slank

Deze vis is wel heel gemakkelijk te maken. Verse kabeljauw(ofontdooide diepvries) kruiden. Blokjes  tomaat, verse geraspte gember, ringetjes lente-ui (was ik vergeten) met gembersiroop en olie gemengd. Dat gaat op de vis. Zonder ook maar iets te bakken gaat de vis 10 minuten de oven in. Heerlijk.

INGREDIENTEN

250 gram kabeljauwfilet , Peper, zout, 2 trostomaten, zonder zaad in kleine stukjes gehakt, 2 cm verse gember, geraspt , 1 teentje knoflook, gesnipperd, 2 lente-uitjes, in ringetjes , 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 eetlepel gembersiroop

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 10-20 min

Burrata salade met gemarineerde cherrytomaten en basilicum

Burrata salade met gemarineerde cherrytomaten en basilicum

INGREDIENTEN

Voor de salade:, 1 bol burrata (150 gram), een handje verse basilicum blaadjes, een handje sla melange, Voor de gemarineerde tomaatjes:, 1 bakje cherrytomaatjes (250 gram), 2 eetlepels extra vierge olijfolie , 2 eetlepels balsamico azijn, 1 theelepel gedroogde oregano, halve theelepel knoflookpoeder, snufje peper

  • Italiaans Voorgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Italiaans Voorgerecht
  • 0-10 min
  • Eigen recept

Steamed rice

Is the  real love doll cute?Sex dolls buy real water-based lubricantsThe vagina of your sex doll has the same internal texture and feel as the real vagina, but it still cannot imitate the wet state of the real sex doll's sexually arousing vagina. Therefore, it is very important to use high-quality lubricants for the best experience.Use non-alcoholic perfumeWe recommend a bundle of high-quality water-based high-quality lubricants. This keeps the vagina of the lifelike sex doll lubricated and smooth for several hours.Please use it after heating the sex doll to body temperature.In addition to lubricants, another important aspect needed to rebuild the vagina is the warmth of the body temperature.If you are used to using it at room temperature, the softness of Fahrenheit will make all the difference. There are many ways to do this, but the best way is to use external heating equipment. Ask whether to include sex WM doll companies. If you rarely own it, you can put it in the box for free or for a small additional fee. You can also use hot water or electric blankets.Features of sex dollAs we all know, the inside of an inflatable love doll is inflatable, but this does not produce any realistic effect. However, unlike real dolls, the inside cannot be inflated, but most of them are made of non-toxic and odorless silicone.TPE sex doll availabilityThe experience is very good. In the first few days I bought it, I didn't directly wrestle with the real product. A few days later, I met her every day, so I couldn't help it. One night I slept with this solid silicone AV doll. I tried different poses.It's a bit tight. However, the feeling of the package is very comfortable and wonderful, and the body and mind are very satisfying.The solid doll joints are made of high-molecular-weight synthetic resin material, with a mechanical bracket inside, which allows you to change various sex positions when making love, allowing you to get a more comfortable and realistic experience.You can play with your sex doll as you like, and treat it as a sexy, charming, beautiful, and compassionate little lover.In order to be closer to the feeling of a real person, a vibration sensor is installed on the lower abdomen of the sex doll, 100% of the body language can be sensed, and a voice prompt is installed, which will follow your movements.The frequency and amplitude of the action that produces the corresponding passionate sound. Entity dolls are generally made of all silicone nowadays. Because of the unique characteristics of silicone materials, the entity dolls are more suitable for the human image and give people a sense of reality.

INGREDIENTEN

love doll

  • Amerikaans Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Amerikaans Bijgerecht
  • 10-20 min

Groenten poffen: Hoe pof je groenten? Eenvoudig en lekker.

Op deze manier haal je het beste uit je groenten naar boven.Poffen is volgens Beuk een goede manier om je groenten te garen. ,,Je kunt ze in hun geheel met schil in de oven doen. Of inpakken in aluminiumfolie. In folie ingepakt hou je meer vocht uit de groenten vast.”Knapperig en droogHet kost je niet veel tijd, maar je moet het wel de tijd gunnenRamon BeukWil je juist dat de buitenkant een beetje knapperig en droog wordt, dan leg je ze gewoon open in de oven, tipt Beuk. ,,De temperatuur bepaalt hoe lang je groenten in de oven legt en dus ook het resultaat. En het resultaat is zo fijn! Niet omdat ik dat vind. Maar omdat het gewoon zo is. Je proeft namelijk bij poffen veel meer de essentie van de groenten.”

INGREDIENTEN

Welke groenten zijn geschikt voor de oven? ,,Vooral vruchtgroenten, zoals paprika's, aubergines en courgettes, lenen zich uitstekend voor poffen. Maar het is ook ideaal bij uien, knoflook, pompoen, knolselderij, wortel en bieten.”

  • Internationaal Bijgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Internationaal Bijgerecht
  • 60-120 min
Scampi TexMex-Oosters met rijst

Scampi TexMex-Oosters met rijst

Pittige Tex Mex scampi uit Amerika die zeker in de smaak zal vallen ! 

INGREDIENTEN

500g Scampi, 200g Basmatirijst (2 zakjes), Olijfolie, Peper en zout, 2 Uien, 2 teentjes Knoflook, 1 blik Bonen in chilisaus, 70g Tomatenpuree, scheutje droge witte wijn, 2 Limoenblaadjes, 20cl Kokosmelk, 200g Sugar snaps, Koriander, 1/2 tl Komijn, 1/2 tl Korianderpoeder

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Penne Bolognese met kaassaus

Penne Bolognese met kaassaus

Comfortfood dat iedereen lust: een ovenschotel met pasta, bolognesesaus en kaassaus.

INGREDIENTEN

Gemalen Emmental, 7 dl Melk, 40g Bloem, 30g Boter, 400g Volkoren Penne, 5 dl Passata, 400g Tomatenblokjes uit blik, enkele takjes tijm, takje rozemarijn, takje salie, 1 dl Rode wijn, 70g Tomatenpuree, 100g zongedroogde tomaten, 2 tenen Knoflook, 1/2 Chillipeper, 2 Uien, 600g gemengd Gehakt, Olijfolie, Oregano, Paprikpaoeder, Peper en zout, Nootmuskaat, Limoensap

  • Italiaans Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Italiaans Ovenschotel
  • 30-60 min
Italiaanse gehakttaart met pasta

Italiaanse gehakttaart met pasta

Super lekkere taart uit de oven met ui, knoflook, kalfsgehakt,mozzarella.....waar we uiteraard pasta bij geven met een roomsausje. 

INGREDIENTEN

2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 1 el Bertolli vloeibaar, 3 bolletjes mozzarella, 1 bos peterselie, 8 plakjes bladerdeeg, 900 g kalfsgehakt, 4 eieren, 60g broodkruimels of paneermeel, 2 el Dijonmosterd, Pasta ---, 400g pasta, 1 rode ui, 1/2 rode paprika en 1/2 groene paprika, Kerstomaatjes, Boursin cuisine, Scheutje room

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Brusselse kippenballekes met Grimbergen

Brusselse kippenballekes met Grimbergen

Kippengehaktballetjes uit Brussel , uiteraard met witloof en knolselder ....  De saus is onnoemelijk lekker ! 

INGREDIENTEN

225 g kippenvlees, 185g ontbeende varkensspiering, 40g vet spek, 60g wit broodkruim, 6 cl melk, 1 ei, 1 tl zout en gemalen peper, 1 tl marjolein, gedroogd, mespunt foelie of nootmuskaat, 55 g boter, 100 g kippenvleugels, 12,5 cl bruine Grimbergen, 7,5 cl gevogeltefond, 5 cl kalfsfond, 2 x ingekookt, 1 takje tijm, half laurierblad, 125 g fijngesneden witte ui, 2 teentjes knoflook, 1 tl donkere rietsuiker, 180g witloof, 80g knolselder, gehakte peterselie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Balletjes in een fusion tomatensaus

Balletjes in een fusion tomatensaus

Een fusion tomatensaus met lekker balletjes. Een Belgisch topgerechtje met Belgische kerstomaatjes en heerlijk pittig geparfumeerd met rode curry pasta, heerlijk met verse frietjes.

INGREDIENTEN

voor de balletjes :, 1kg gemengd gehakt (Varken, Kalf), 1 ei, Gehakt kruiden, Peper, Paneermeel, De Saus ---, 1 grote ui, fijngesnipperd, 1 rode Spaanse peper, fijngesneden, 200g kerstomaatjes, in vieren, 1 blik 800g tomatenstukjes, 1 bokaal Bertolli paprika-Arabiatta, 1 tl tot 1 el Rode curry (naar smaak van pikantheid), 1 tl groentenbouillon pasta, scheutje water, 1 tl Paprikapoeder

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Panpizza met ansjovis

Panpizza met ansjovis

Een pizza in de pan, een leuke variant op de klassieke pizza.

INGREDIENTEN

Portie pizzadeeg (Zie recept op de site) , 15 zoute ansjovis, 80g artisjokharten (op olie), 2 uien, 30g olijven, zwarte, ontpit, 20g pijnboompitten, olijfolie, Pesto ---, 30g verse basilicum, 1/2 teentje knoflook, 30g pijnboompitten, 40g parmezaansekaas, scheutje citroensap, 7 cl fijne olijfolie, peper en zout

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Biefstuk met ansjovis

Biefstuk met ansjovis

Een recept uit de Franse keuken dat lekker smaakt met frietjes 

INGREDIENTEN

4 biefstukken, 4 sneden brood, 50g boter, peterselie, fijngehakt, 4 zoute ansjovissen, citroensap, 3 el olijfolie, 1 sjalot

  • Frans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 22-06-2021
  • Frans Hoofdgerecht
  • 10-20 min
Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....

Aardappelkrieltjes -prei-salade met kerrie....

  Yes, het is nog steeds salade weer ! Deze salade is snel klaar en het lekkerst in de ochtend gemaakt om dan heerlijk te laten koelen in de koelkast. Ideaal bij een bbq met een lekker geroosterd stukje vlees of vis. Deze salade heb ik naar eigen smaak aangepast uit een C1000 boekje van 2004. Ons is de salade prima bevallen. Ik serveerde er een gebakken stukje verse zalm bij met nog een salade van cherrytomaatjes.

INGREDIENTEN

400 gram voorgekookte krieltjes, 1 prei in dunne ringetjes, 1 dessertlepel kerrie, 1 ½ el mayonaise, 1 ½ el Griekse yoghurt 0 % vet, 2 el amandelschaafsel licht geroosterd in een droge koekenpan, peper en zout naar smaak, ½ kruiden of groente bouillonblokje met minder zout

  • Wereld Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 21-06-2021
  • Wereld Bijgerecht
  • 10-20 min
Tomatencurry met kip

Tomatencurry met kip

Super lekker gerecht  !  =18pxGebruik voor dit gerecht kippenboutfilets, geen borstfilets: ze zijn veel goedkoper én hebben meer smaak.

INGREDIENTEN

4 tomaten, 500 g kipfilet (van de bouten), 1 ui, 2 knoflook teentjes, 3 takjes verse koriander, 3 cm gember, 3 tl rode currypasta, 1 el sojasaus, 20 cl kokosmelk, 300 g rijst, olijfolie, peper en zout

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-06-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kippendrumsticks in sojasaus met pinda-kokosroom

Kippendrumsticks in sojasaus met pinda-kokosroom

=18pxVan drumsticks uit een standaard barbecuepakket uit de supermarkt maak je met deze saus toch iets bijzonders. Begin wel op tijd, want de kip moet drie uur marineren. Uw BBQ gasten zullen verstomd staan over het feit dat dit super lekker is ! 

INGREDIENTEN

12 drumsticks, 50 g ongezouten pinda's, bladpeterselie, Voor de sojamarinade :, 2 el lichte sojasaus, 2 el blonde kandijsuike, 1 tl kruidenmengeling (Indische specerijen zoals koriander, kurkuma, fenegriek, cayennepeper, venkel, komijn en peper, naar smaak), 1 el sesamolie, 1 el olijfolie, Voor de pinda-kokosroom : , 15 cl kokosroom, 2 el pindakaas, 1 el srirachasaus, 2 el blonde kandijsuiker, 1 tl vissaus

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 21-06-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Whiskey sour

Whiskey sour

Lekkere cocktail die verfrist bij warm weer 

INGREDIENTEN

45 ml whisky (bourbon), 20 ml suikersiroop (kant-en-klaar of zelfgemaakt), 40 ml citroensap, 1 eiwit, 10 ijsblokjes

  • Wereld Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 21-06-2021
  • Wereld Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Komkommer basilicum Fizz

Komkommer basilicum Fizz

Mislukt nooit en altijd even lekkere cocktail 

INGREDIENTEN

1 komkommer, 8 basilicum blaadjes, 10 cl Cointreau, 4 cl limoensap, 10 cl spuitwater

  • Belgisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 21-06-2021
  • Belgisch Alcoholische dranken
  • 0-10 min
Aardbeien yoghurttaart (no-bake)
  • Eigen recept

Aardbeien yoghurttaart (no-bake)

Als het aardbeienseizoen weer is aangebroken dan is er niets lekkerder dan een heerlijke frisse yoghurttaart met de rode zomerkoninkjes.Ik heb (glutenvrije) Maria biscuitjes gebruikt voor de bodem maar je kunt ook andere neutrale koekjes gebruiken.Zulk soort taarten doen het bij ons altijd goed. Een voordeel van deze taart is dat hij niet alleen bij de koffie/thee een topper is maar ook als dessert uitermate geschikt is.TIP: Als je het bovenste gelei laagje teveel gedoe vind dan kun je het ook weglaten, zeker gezien het feit dat je de taart nog afmaakt met verse aardbeien.

INGREDIENTEN

250 gram koekjes (Maria biscuits), 100 gra boter, 500 ml slagroom, 500 gram Griekse yoghurt, 150 gram suiker, 8 blaadjes gelatine, 3 el aardbeien confituur, beetje water, Topping:, 4 blaadjes gelatine, 300 ml water, 3 el aardbeien confituur, 400 gram verse aardbeien

  • Internationaal Banket
  • > 120 min
  • Geplaatst op 21-06-2021
  • Internationaal Banket
  • > 120 min
Zomerse salade met een verrukkelijke Galia meloen dressing.....
  • Eigen recept

Zomerse salade met een verrukkelijke Galia meloen dressing.....

Een heerlijke zomerse salade. Caloriearm, goed vullend, snel klaar  en met een verrukkelijke dressing.

INGREDIENTEN

1 warm gerookte kipfilet in blokjes of reepjes circa 200 gram, ¼ rode, gele en oranje paprika in blokjes, ½ Galia meloen in blokjes, 150 gr gemengde sla, 75 gram ijsbergsla in dunne reepjes gesneden, ruim 1 volle el mayonaise, ruim 1 el volle Griekse yoghurt, 1 el extra vierge olijfolie

  • Vis Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 19-06-2021
  • Vis Hoofdgerecht
  • 10-20 min
  • Eigen recept

Mijn eigen versie van Duvelkesvlees

Al veel soorten duvelkesvlees langs zien komen, sommige lekker, sommige wat minder. IK heb er mijn eigen versie van gemaakt. Het ultieme zaterdag comfortfood. 

INGREDIENTEN

400 gr kippendijen in stukjes - 1 grote ui in halve ringen gesneden - een teentje knoflook, geperst - een halve verse peper in kleine stukjes gesneden - 1 el olijfolie - half blikje (klein) tomatenpuree - 4 el pindakaas - 2 el sojasaus - een paar druppels tabasco - zout naar wens - optioneel peterselie als garnering

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-06-2021
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes

Stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes

Een super lekker stoofpotje op een koudere dag, dat smaakt! Warm je op aan dit stoofpotje van konijn, witloof en krieltjes.

INGREDIENTEN

500 g witloof, 1 konijn, in stukken, 2 uien, 250 g kastanjechampignons, 500 g krieltjes, bosje tijm, bosje peterselie, 2 blaadjes laurier, 700 ml vleesbouillon, 330 ml bruin bier, 1 el honing, 100 ml room, 150 g gerookte spekblokjes, bloem, boter, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-06-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Gegrild konijn met citroen-koriander marinade en koolsla

Gegrild konijn met citroen-koriander marinade en koolsla

Makkelijk en super lekker, wel eerst het konijn marineren 

INGREDIENTEN

4 konijnenbouten of 3 konijnenruggen, 2 citroenen, 2 sjalotten, 2 dl olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 koffielepel korianderzaadjes, 1/2 eetlepel grof zeezout, 1 mespunt cayennepeper, Voor de koolsla, 2 dikke wortelen, 1/4 witte kool, 4 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel suiker, mosterd, 2 eetlepels halfvolle yoghurt, 1/2 busseltje bieslook, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-06-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Schouder van konijn op de barbecue

Schouder van konijn op de barbecue

Makkelijk en super lekker 

INGREDIENTEN

enkele konijnenschouders, Voor de marinade :, 2 teentjes look, 1 ui, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 2 dl witte wijn of Noilly Prat, 2 kruidnagels, Voor de kruidenolie (om te grillen) : , 4 lepels olijfolie, 1 takje fijngesneden rozemarijn, 3 teentjes geplette look, 15 blaadjes platte peterselie, 1 koffielepel Provençaalse kruiden, 1 takje verse tijm

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-06-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Konijnenbouten op de BBQ met een salade van boontjes, tomaat en feta

Konijnenbouten op de BBQ met een salade van boontjes, tomaat en feta

Wist je dat je konijn ook perfect op de barbecue kan klaarmaken? Het vlees is fijn van smaak en geschikt om te grillen.

INGREDIENTEN

4 konijnenbouten, 4 teentjes knoflook , 30 ml olijfolie, peper en zout, 4 takjes verse tijm, 4 takjes rozemarijn, zeste en sap van 1 citroen, 2 el honing, Voor de salade:, 4 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 1 rode ui, 120 g boontjes, 200 g kerstomaatjes in verschillende kleurtjes, 120 g feta, enkele takjes verse oregano

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 19-06-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Groenten in papillot en aardappel met spiesjes van konijn op de bbq

Groenten in papillot en aardappel met spiesjes van konijn op de bbq

Konijnenvlees is mager en fijn van smaak en zeer geschikt om er culinair mee te grillen. 

INGREDIENTEN

8 konijnenfilets (ontvliesd), 200 g gezouten spek (dikke plakken van 0,5 cm), 3 grote aardappelen, 250 g kerstomaatjes (bv. mix van kleuren), 1 stam prei, 1 grote ui, 1 teen look, 1 citroen, 2 takjes rozemarijn, 2 takjes tijm, 2 dl groentebouillon (vers of kant-en-klaar), 1 dl olijfolie, 4 eetlepels honing, 3 theelepels kippenkruiden, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-06-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze
  • Eigen recept

Heerlijk Hamlapje op Italiaanse Wijze

 Een gewoon hamlapje wordt heerlijk anders met wat lichte aanpassingen, zoals de Parmaham en de Grana Padano. Manlief wilde er graag rijst bij, hoewel hier pasta beter bij combineert , vind ik :)

INGREDIENTEN

2 hamlapjes circa 150 gram per stuk, 4 plakjes parmaham, 2 el grana padano, 3 dikke trostomaten in stukken gesneden, 1 flinke teen knoflook gesnipperd, 1 ui gesnipperd, 1 ½ tl oregano, 50 ml droge witte wijn, peper en zout naar smaak, 120 gram pasta of rijst naar keuze

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-06-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Komkommersoep (warm of koud)

Komkommersoep (warm of koud)

Met warm weer eet ik graag een koude soep. Het grote voordeel van deze soep is dat hij warm en koud gegeten kan worden. De eerst dag dus gewoon warm en daarna gaat hij de koelkast in zodat hij de dag(en) erna koud gegeten kan worden.Het citroensap moet echt niet weggelaten worden want dat maakt de soep extra fris.Wij hadden deze soep bij een tapas buffet in kleine kopjes en dan is het natuurlijk voor meer dan 4 personen ;) :P :)TIP: Als je de soep niet perse vegetarisch hoeft dan kun je deze ook serveren met een spiesje van (cocktail)garnalen.

INGREDIENTEN

2 komkommers, 1 courgette, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 ml groentebouillon, 200 ml room, 1 kleine citroen (sap) , 1 handje verse basilicum, 1 handje verse dille, pezo, olijfolie, geroosterde pijnboompitten, optioneel: (cocktail)garnalen (om mee te garneren)

  • Vegetarisch Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 19-06-2021
  • Vegetarisch Soep
  • 20-30 min
Hollandse Nieuwe!
  • Eigen recept

Hollandse Nieuwe!

Jahaa ze zijn er weer , en beter dan vorig jaar.  dit is geen recept maar tips waar je op moet letten voor een goede haring, aangezien smul de blog functie heeft verbannen doe ik het maar zo.

INGREDIENTEN

2 haringen pp, en nou komt het , uien en zuur , die laat je weg, later in het seizoen als de haring wat taniger wordt dan kan het erbij, , probeer eens piccalliy bij je haring later.

  • Nederlands Tussendoortje
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Nederlands Tussendoortje
  • 0-10 min
Aardbeien van de BBQ
  • Eigen recept

Aardbeien van de BBQ

Op zoek naar een lekker nagerecht na afloop van een avondje barbecueën? Probeer deze aardbeien van de BBQ eens. Super makkelijk om te maken maar erg lekker. Én dit toetje valt ook zeker in de smaak bij de kids. 

INGREDIENTEN

400 g aardbeien (1 bak), 125 g Frisia marshmallows cream vanilla, 75 g pure chocolade

  • Nederlands Nagerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Nederlands Nagerecht
  • 10-20 min
Griekse groentespies
  • Eigen recept

Griekse groentespies

Naast vlees en vis, is groente op de barbecue ook een echte aanrader. Probeer deze groentespiesen met een Grieks tintje. Wat homemade tzatziki erbij en je hebt een verrassend lekker BBQ gerecht op tafel staan. 

INGREDIENTEN

1 courgette, 2 gele paprika's, 2 rode uien, 1 limoen, 2 tenen knoflook, 1 tl gemalen komijn, 4 el olijfolie extra vierge, 1 snufje zout, 1 snufje peper

  • Grieks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Grieks Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Knoflooktoppertje
  • Eigen recept

Knoflooktoppertje

Zelfgemaakt knoflooksaus is vele malen lekkerder dan die uit de supermarkt. Probeer dit knoflooktoppertje eens. Nét wat anders dat de standaard knoflooksaus, maar oh zo lekker! Ideaal voor tijdens het barbecueën. 

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 150 g mayonaise, 3 el tomatenketchup, 1 snufje zout, 1 snufje peper

  • Internationaal Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Internationaal Bijgerecht
  • 0-10 min
Tzatziki met dille
  • Eigen recept

Tzatziki met dille

Als je houdt van de Griekse keuken, moet je deze tzatziki met dille proberen. Simpel en snel om te maken en heerlijk bij een goed stuk vlees of wat gegrilde groenten. 

INGREDIENTEN

0,5 komkommer, 250 g Griekse yoghurt, 1 teen knoflook, 3 el verse dille, 2 el kruidenolie, 1 snufje zout, 1 snufje peper

  • Grieks Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Grieks Bijgerecht
  • 0-10 min
Citroen-korianderdip
  • Eigen recept

Citroen-korianderdip

Probeer deze frisse citroen-korianderdip eens voor tijdens de barbecue. Lekker bij wat stokbrood maar ook bij een stukje vlees of vis. 

INGREDIENTEN

300 ml Arla Lactofree halfvolle yoghurt, 1 rasp van ½ citroen, 10 g verse koriander, 1 snufje zout, 1 snufje peper

  • Internationaal Bijgerecht
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Internationaal Bijgerecht
  • 0-10 min
Jamaican jerk-marinade
  • Eigen recept

Jamaican jerk-marinade

Deze marinade is perfect als je je vlees of vis op de barbecu een extra lekkere smaak wil geven. 

INGREDIENTEN

5 el zonnebloemolie, 2 el sojasaus, 2 el limoensap, 1 tl gemalen piment of gemalen kruidnagel, 1 teen knoflook, 1 el geraspte gemberwortel, 3 takjes tijm, 1 snufje versgemalen chilipeper

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  • 10-20 min
Poffertjes-aardbeispiesjes

Poffertjes-aardbeispiesjes

Makkelijk, snel en lekker dit bbq nagerechtje 

INGREDIENTEN

2 eetlepels munt (fijngehakte), 16 kant-en-klare poffertjes, 1 eetlepel fijne suiker, 2 limoenen (het sap), 8 aardbeien, poedersuiker

  • Nederlands Nagerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Nederlands Nagerecht
  • 20-30 min
Guacamole voetbalveld dip

Guacamole voetbalveld dip

Of je nu kijkt naar het EK, de Champions League of de bekerfinale… Met dit aperitiefidee ben je helemaal klaar voor een smakelijk voetbalfeestje! Want wie kan er ‘nee' zeggen tegen een goede guacamole-dip? Verse ingrediënten en beetje creativiteit is echt alles wat je nodig hebt… Zelfgemaakt, vers, leuk en zo lekker!

INGREDIENTEN

15 kerstomaatjes, 1⁄2 ijsbergsla, 3 avocado's, 1 rode ui, 1 citroen, 150 gram maïs (of Mexicaanse bonenmengeling met mais), koekje (pretzels, crackers of dippers), 80 gram cheddar, zure room, koriander, peper, zout

  • Belgisch Borrelhapje
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Belgisch Borrelhapje
  • 10-20 min
Chili halloumi spiesjes met knoflooksausje

Chili halloumi spiesjes met knoflooksausje

Lekkere spiesjes van de BBQ ( of de grillpan)  met een knoflooksausje

INGREDIENTEN

1 rode chilipeper (fijngehakt), 1 theelepel Worcestersaus, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel ketjap manis, 1 lookteentje (geperst), 1 eetlepel chilivlokken, 1 eetlepel citroensap, 150 milliliter ketchup, 3 eetlepels chilisaus, 400 gram halloumi, peper, zout, Voor het sausje : , 4 eetlepels Griekse yoghurt, 4 eetlepels mayonaise, 2 lookteentjes, witte peper

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Mediterraanse vis-papillot met bbq-focaccia

Mediterraanse vis-papillot met bbq-focaccia

Makkelijk en lekker , maak het deeg op voorhand dat bespaart werk op het bbq feestje 

INGREDIENTEN

4 zalm (filets), 125 gram zongedroogde tomaten, 60 gram zwarte olijven (ontpit), 120 milliliter witte wijn, 2 eetlepels kappertjes, 1 lookteentje (in dunne plakjes), 150 gram kerstomaatjes, 1 courgette, 1 bosje tijm, peper, zout, Voor de focaccia : , 3 eetlepels zongedroogde tomaten (in stukjes), 1 handvol rozemarijn (fijngehakt), 250 gram bloem (+ extra), 7 gram gedroogde gist, 3 eetlepels olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Worst-spekspiesjes met gegrilde aardappel-radijssalade

Worst-spekspiesjes met gegrilde aardappel-radijssalade

Lekkere BBQ spiesjes met een gegrilde aardappel-radijssalade

INGREDIENTEN

4 worsten (barbecue), 1 eetlepel rode wijnazijn, 12 plakjes gerookt spek, 1 handvol peterselie (fijngehakt), 8 Parijse champignons, 1 lookteentje, 1 rode ui, olijfolie, peper, zout, Voor de aardappelsalade:, 700 gram aardappelen (vastkokend), 150 gram radijsjes (in partjes), 1 handvol muntblaadjes, 1⁄2 eetlepel mosterd, 1 theelepel honing, 100 gram ricotta, 2 eetlepels melk, 4 lente-uitjes

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Pasta met asperges, zalm en garnalen
  • Eigen recept

Pasta met asperges, zalm en garnalen

Eigenlijk had de titel van het recept moeten zijn, Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en Hollandse garnalen maar dat vond ik wat te lang. Bovendien kun je hier ook makkelijk variëren met groene asperges, verse (gebakken) zalm en Noorse garnalen. Gewoon doen wat je zelf lekker vind. Je kunt zelfs ook nog alleen zalm of alleen garnalen gebruiken, en zelfs zonder is het een heerlijke vegetarische variant.Ik heb dikke asperges gebruikt die ik in schuine dunnen plakjes heb gesneden en gewokt, maar het is natuurlijk ook goed mogelijk om de asperges vooraf in stukjes te snijden en even licht te koken. Ik vind persoonlijk de smaak van gewokte erg lekker en dat komt goed tot zijn recht in dit recept.Bovendien heb je ook nog eens minder pannen nodig ;) :P :)

INGREDIENTEN

1 kilo witte asperges, 400 gram pasta naar keuze (tortiglione of penne), 200 ml room, 1 ui, gesnipperd, 100 gram gerookte zalm, in snippers, 100 gram Hollandse garnalen, 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt, ½ bosje lente ui, peper en zout, olijfolie

  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 18-06-2021
  • Europees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top