1. Home
  2. Recepten
  3. Nieuw

Nieuwste recepten (404.082)

Gebakken Kabeljauw In Geroosterde Rode Pepersaus

Gebakken Kabeljauw In Geroosterde Rode Pepersaus

Een lekker gebakken kabeljauwrecept in een romige saus van geroosterde rode pepers.

INGREDIENTEN

4 kabeljauwfilets (elk circa 140 g ), 1 eetlepel olijfolie, zout en peper naar smaak, Geroosterde Rode Pepersaus :, 3 rode paprika's gehalveerd en proper gemaakt, 6 cl olijfolie , 8 cl amandelmelk, wat peterselie , 1 1/2 eetlepel citroensap, 1 teen knoflook fijngehakt, 3/4 theelepel zout, 1/4 theelepel cayennepeper

  • Amerikaans Ovenschotel
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 30-03-2023
  • Amerikaans Ovenschotel
  • 30-60 min
marcdepester
Zwarte kabeljauwfilets

Zwarte kabeljauwfilets

Miso Black Cod - heerlijke, vochtige en malse zwarte kabeljauw gemarineerd met Japanse miso. Dit recept voor miso-kabeljauw is beroemd gemaakt door Nobu Matsuhisa.  Wel minstens 24 u marineren alvorens je aan de slag kan ! 

INGREDIENTEN

2-3 zwarte kabeljauwfilets van ongeveer 0,4 kg, Voor de marinade:, 6 cl sake, 6 cl mirin, 4 eetlepels witte miso pasta, 3 eetlepels suiker

  • Japans Voorgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 30-03-2023
  • Japans Voorgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Kabeljauwhaasjes op zijn Provençaals

Kabeljauwhaasjes op zijn Provençaals

Een makkelijk eenpansvisgerecht dat in minder dan 30 minuten op tafel staat. Dit klassieke Provençaalse kabeljauwrecept pronkt met vlezige kabeljauwlendenen, gestoofd in een pittige tomatensaus genesteld met zoute kappertjes en zwarte olijven. Dit is een snel, eenvoudig en gezond eenpansgerecht dat ongelooflijk smaakvol is .

INGREDIENTEN

2 eetlepels (30 ml) extra vergine olijfolie, 2 teentjes knoflook, gepeld en in stukjes gesneden, 1 ui, geschild en in halve ringen gesneden, 2 grote tomaten (of 3 middelgrote), gerijpt en in kleine blokjes gesneden, 6-7 takjes platte peterselie, gesteeld en fijngehakt, 4 takjes verse tijm, gesteeld (+ extra voor garnering), ½ tl rode pepervlokken, ½ tl versgemalen zwarte peper, ½ tl zout, 15-20 zwarte olijven (bij voorkeur ontpit), 10-15 kappertjes (of 2 eetlepels kappertjes), 4 kabeljauwhaasjes, ½ citroen, geperst, 1 theelepel zout, 1 tl gemalen zwarte peper

  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 30-03-2023
  • Frans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Gebakken kabeljauw met citroen en wijn uit Boston

Gebakken kabeljauw met citroen en wijn uit Boston

Boston gebakken kabeljauw met citroen en wijn is een verbazingwekkend snel, krokant  recept voor kabeljauw! Makkelijk te bereiden en klaar in minder dan 30 minuten in één pan.

INGREDIENTEN

500 g kabeljauwfilets, ( of schelvis), 2 eetlepels olijfolie, 1 middelgrote ui, (gehalveerd en dun gesneden), 1 eetlepel boter, (gesmolten), 1 middelgrote sappige citroen, 150 g panko broodkruimels, snufje rode pepervlokken, 6 cl droge witte wijn, 1 theelepel peterselie, zout en peper

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 30-03-2023
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Gegratineerde kabeljauw uit Newfoundland

Gegratineerde kabeljauw uit Newfoundland

Gegratineerde kabeljauw is een klassiek gerecht aan de oostkust van Canada en een van de favoriete traditionele recepten uit Newfoundland. Dit recept is glutenvrij!

INGREDIENTEN

1 kg verse kabeljauwhaasjes zonder been*, 50 ongezouten boter, ½ kleine ui fijngesneden, 2 Knoflookteentjes geperst of fijngehakt, 25 g maïszetmeel of aardappelzetmeel indien nodig, 1 eetlepel Dijon-mosterd, 6 cl droge witte wijn, 50 cl melk, 150 g geraspte Parmezaanse kaas, 150 g geraspte cheddarkaas, 2 theelepels Gedroogd Bonenkruid, Zout peper, 1 Zakje Naturel Aardappelchips verkruimeld

  • Canadees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 30-03-2023
  • Canadees Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Risotto met sperziebonen paprika en kipfilet
  • Eigen recept

Risotto met sperziebonen paprika en kipfilet

Alles in één pan. Risotto met sperziebonen, paprika, lenteuitjes, veel knoflook en plakjes geroosterde kipfilet die op moest. 

INGREDIENTEN

100 gram gegrilde kipfilet (vleeswaar), in smalle reepjes, 3 teentjes knoflook, geperst, ½ theelepel chilivlokken, 2 eetlepels olijfolie, 1 kippenbouillontablet, verkruimeld, 1/8 liter droge witte wijn, 150 gram risottorijst , 350 ml warm water, 200 gram sperziebonen, in kleine stukjes, ½ rode punt paprika, in kleine stukjes, 3 dunne lente-uitjes in smalle ringetjes, 2 theelepels gedroogde oregano, Peper, zout en een mespunt nootmuskaat, 2 flinke eetlepels (room)boter, 50 gram pittige geraspte kaas, 2 eetlepels gehakte peterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 29-03-2023
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
pwiggers
Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

Licht pittige Surinaamse Stoofpot met Kip

Snel en lekker stoofpotje met kippendij, ui, knoflook, gember,  tomaat en snijselderij. Alles in een hapjespan en laat maar lekker stoven.

INGREDIENTEN

400 gram Kippendijen grof gesneden, 25  gram roomboter, scheutje olijfolie, 1   el  ketjap manis, ½  el sojasaus, 1  el  sweet chilisaus, 1  rode peper fijngesneden ( zonder zaad en lijst ), 1 middelgrote ui fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 2 cm   verse gember geschild en fijngesneden, 1  tros tomaat in blokjes gesneden, handje verse selderijblad fijngehakt, 1  maggiblokje, ¼ theelepel trassi, 2 tl   tomatenpuree, ½ tl sambal badjak, 35 ml  water, ½ tl kerrie masala, snuf gemalen zwarte peper en zout, alle kruiden zijn naar smaak toe te voegen.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 29-03-2023
  • Surinaams Hoofdgerecht
  • 30-60 min
Keukensloofje47
Siciliaanse broccoli pasta met worst en snijbiet .

Siciliaanse broccoli pasta met worst en snijbiet .

Het is superlekker en ook nog eens gezond, deze Siciliaanse klassieker 

INGREDIENTEN

400 g Tortiglioni pasta of rigatoni, elicoidale of andere pastatubes. , 300 g Italiaanse varkensworst met venkel indien beschikbaar (Salsiccia al finocchio) - je kan ze ook zelf maken, zie smulweb); zie foto 2, 1-2 prei fijngesneden, 1-2 kroppen broccoli (afhankelijk van de grootte), 1 bos snijbiet, 100 g pijnboompitten, 100 gram paneermeel, 2-3 teentjes knoflook gepeld en gehakt, extra vierge olijfolie naar behoefte, zout voor het koken van groenten en pasta en naar smaak, zwarte peper naar smaak, 1 ijsblokje

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 29-03-2023
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Busiata pasta met Bottarga, amandelen en scampi .

Busiata pasta met Bottarga, amandelen en scampi .

Siciliaanse pasta met zeevruchten wordt niet veel beter dan deze drukke pasta met bottarga, amandelen en scampi . De zoetheid van de scampi en amandelen, gecombineerd met de zoute smaak van de bottarga en de verse basilicum en peterselie zorgen voor een smaak die in elke hap Sicilië zegt

INGREDIENTEN

400 g korte of lange busiate pasta (buisjes pasta)), 3 teentjes knoflook gepeld, 1 handvol verse basilicum, 1 handvol verse peterselie, 2-3 stengels bleekselderij, 100 gram amandelen, 100 g bottarga (tonijnkuit) kant en klaar geraspt of zelf raspen ( zie toelichting bij de tips en foto 2), 1/2 glas droge witte wijn, 2-3 eetlepels extra vergine olijfolie, zout voor pasta, zwarte peper naar smaak, 200 g kleine scampi

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 29-03-2023
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Verse Siciliaanse tonijngehaktballetjes met penne

Verse Siciliaanse tonijngehaktballetjes met penne

Gemaakt met pijnboompitten, munt en citroenschil, deze Siciliaanse verse tonijngehaktballetjes zijn ook fantastisch als antipasto of snack of met aardappelen. Ik vind ze echter het lekkerst met pasta! Deze traditionele Siciliaanse verse tonijngehaktballetjes zijn makkelijk te maken ! Perfect hoofdgerecht voor liefhebbers van zeevruchten en vis.

INGREDIENTEN

Voor de tonijngehaktballetjes : , 400 gram verse tonijn, 1 ui (middelgroot of een halve grote) gepeld en fijngehakt., 1 ei, 3-4 eetlepels paneermeel of geraspte pecorino, 3-4 verse muntblaadjes, 1 el pijnboompitten gehakt, extra vergine olijfolie om te frituren, zout naar smaak, gemalen zwarte peper naar smaak, 2 tl citroenschil( goed wassen eerst), bloem voor alle doeleinden om tonijngehaktballetjes te coaten, Voor tomatensaus : , 500 g tomatenpassata (puree) of gehakte tomaten of 1,5 kg gepelde saustomaten , 10 verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, zout naar smaak, gemalen zwarte peper naar smaak, 1-2 eetlepels extra vergine olijfolie, Pasta : , 400 g pastatubes of spaghetti. , zout voor kookwater.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 29-03-2023
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Saffraanrisotto met cava

Saffraanrisotto met cava

Feestelijke risotto

INGREDIENTEN

250 g risottorijst, 500 g groene asperges, 750 ml groentebouillon, cava , 2 saffraandraadjes, 1 sjalot, 100 g geraspte parmezaan, peterselie, boter, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 29-03-2023
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Risotto primavera met rode mul

Risotto primavera met rode mul

De lente op je bord ! 

INGREDIENTEN

4 nulfilets ( zeebarbeelfilets) (met vel) , 250 g risottorijst, 1 bussel groene asperges, 1 courgette (kleine), 200 g artisjokharten (bokaal), 1 sjalot, 1 el bladpeterselie (gehakt + wat extra)1 el, 15 cl droge witte wijn, 800 ml visfond (heet), 80 g geraspte parmezaan, 50 g boter (+ extra), peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 29-03-2023
  • Belgisch Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Asperges in spekjasje met mozzarella

Asperges in spekjasje met mozzarella

Lekkere asperges, net iets anders 

INGREDIENTEN

10 pancetta sneetjes, 10 groene asperges, 4 aardappelen, 1 limoen, 2 tl basilicum (gesnipperd), 2 bollen mozzarella, 125 g knoflookboter , boter, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 29-03-2023
  • Belgisch Voorgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Risotto met oesterzwammen en zalm
  • Eigen recept

Risotto met oesterzwammen en zalm

Weer eens oesterzwammen gehaald bij de kwekerij bij ons in het dorp.Ik gebruik wel vaker paddenstoelen in een risotto maar had volgens mij nog niet eerder oesterzwammen gebruikt, nu dus ook maar eens uitgeprobeerd. En met een fantastisch resultaat.

INGREDIENTEN

400 gram risotto rijst, 400 gram oesterzwammen (meer mag altijd), 200 gram (warm) gerookte zalm, in stukjes, 2 sjalotten, fijngesneden, 1 prei, 150 ml droge witte wijn, 750 ml groentebouillon, klont boter, +/- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt, versgemalen zwarte peper, 2 lente uitjes, fijngesneden, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-03-2023
  • Italiaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
wilmiewillemse
Aziatische zalm en noedels

Aziatische zalm en noedels

Makkelijk en super lekker 

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor Aziatische noedels:, 1 eetlepels olijfolie, 5 groene uien gesneden, 1 eetlepel sesamzaadjes, 10 champignons, in plakjes, of 1 Portobello-champignon, in plakjes, 6 cl sojasaus, 6 cl honing, 6 cl kippenbouillon, 2 eetlepels sesamolie, 1 theelepel Sriracha-saus, vervang door een andere hete saus als je geen Sriracha hebt, 150 g peultjes uiteinden bijgesneden (ongeveer 60 peultjes), 250 g pasta of noedels, Ingrediënten voor Aziatische zalm:, 2 eetlepels olie, 500 g zalm, zout peper, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel sojasaus

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-03-2023
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Steakhouse soep

Steakhouse soep

Geniet van een steakdiner in een kom met deze supereenvoudige, stevige steaksoep. Door het chilipoeder en de cayennepeper is het een beetje pittig ! 

INGREDIENTEN

24 cl steaksaus ( kant-en-klaar zie foto), 1 liter runderbouillon, 700 g rode aardappelen, in blokjes, 750 g runderstoofvlees, in stukken van 1,2 cm, 450 g diepvriesgroenten naar keuze, ontdooid, 25 cl water, 1 middelgrote ui, gehakt, 2 eetlepels gehakte verse peterselie of 2 theelepels gedroogde peterselievlokken, 1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 1/4 theelepel cayennepeper

  • Amerikaans Soep
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 28-03-2023
  • Amerikaans Soep
  • 60-120 min
marcdepester
Finse zalmsoep

Finse zalmsoep

Finse zalmsoep, of Lohikeitto, is een eenvoudige maar lekkere  zalmsoep die we in  30 minuten maken met een lichte roombouillon, stukjes zalm die in je mond smelten en verse dille!

INGREDIENTEN

500 g zalmfilet op de huid, 4 eetlepels ongezouten boter, 1 grote prei, bijgesneden, in plakjes gesneden en goed afgespoeld, 1,2 liter visbouillon , 500 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 1 grote wortel, in plakjes, 100 g verse dille voor garnering, fijngehakt, verdeeld, 24 cl slagroom, 1/4 tl piment, gebruik meer naar smaak, zout en peper naar smaak

  • Scandinavisch Soep
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-03-2023
  • Scandinavisch Soep
  • 20-30 min
marcdepester
Portugese Biefstuk, Ei & Chips

Portugese Biefstuk, Ei & Chips

Makkelijk en super lekker 

INGREDIENTEN

500 gram filet, in 4 medaillons gesneden, 6 teentjes knoflook, – 2 el Olijfolie, – 1/4 tl gemalen zwarte peper, – 200 ml witte wijn, droog wit, 60 gram boter, – 150 ml room, 70 ml melk

  • Portugees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 28-03-2023
  • Portugees Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Visstoof met peterseliewortel, tomaat en rode wijn.

Visstoof met peterseliewortel, tomaat en rode wijn.

 Vaak wil je wel lekker eten maar zonder erg veel moeite te moeten doen. Met deze visschotel waarin peterseliewortel, tomaat , rode wijn,  kabeljauw en reuze garnalen in verstopt zitten , is dat mogelijk. En de rest van de wijn? Die schenk je lekker in voor je partner ( gasten) en voor jezelf.

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui gesnipperd, 2 teen knoflook gesnipperd, 400 gram peterseliewortel geschild in blokjes van 1 ½ cm, 2 el milde olijfolie, ½ el venkelzaad ( heb ik achterwege gelaten), chilivlokken naar smaak( ½ tl), 1 el Mutti le verdurine uit een tube, 125 ml rode wijn, 150 ml heet water, ½ bouillonblokje vis, 200 gram gepelde tomaten uit blik ( ik heb hele blik genomen en minder water), 200 gram kabeljauwfilet diepvries ( ik had haas) , 10 grote ongepelde rauwe garnalen, 1 el gesnipperde bladpeterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 27-03-2023
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Keukensloofje47

van AH

heerlijk recept van AH!

INGREDIENTEN

200 g middelgrote uien (zijn er ongeveer 2), 40 g ongezouten roomboter, 2 el tomatenpuree, 2 tenen knoflook, 600 g runderlappen, 1 tl karwijzaad, 2 tl milde paprikapoeder, ¼ tl chilipoeder ( of chili vlokken), 500 ml heet water, 3 paprika's

  • Hongaars Hoofdgerecht
  • > 120 min
  • Geplaatst op 27-03-2023
  • Hongaars Hoofdgerecht
  • > 120 min
Chefmol
Caribische Aardappelsoep

Caribische Aardappelsoep

Lekkere maaltijdsoep 

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, gehakt, 2 theelepels koolzaadolie, 3 teentjes knoflook, gehakt, 2 theelepels gehakte verse gemberwortel, 2 theelepels gemalen koriander, 1 theelepel gemalen kurkuma, 1/2 theelepel gedroogde tijm, 1/4 theelepel gemalen piment, 1,2 liter groentebouillon, 350 g in blokjes gesneden gepelde zoete aardappel, 400 g gehakte verse boerenkool, 150 g bevroren gesneden okra, 24 cl kokosmelk, 200 g tomatenblokjes uit blik, uitgelekt, 200 g ingeblikte erwten met zwarte ogen, gespoeld en uitgelekt, 2 eetlepels limoensap

  • Caribisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-03-2023
  • Caribisch Soep
  • 30-60 min
marcdepester
Slow-Cooker Zoete Aardappel Chocolade Mole Soep

Slow-Cooker Zoete Aardappel Chocolade Mole Soep

Dit recept uit de slow cooker is perfect voor die dagen dat je zin hebt in iets anders. Het is pittig, smaakvol en een heerlijk excuus om een reep chocolade te openen ! Dit recept komt uit de Mexicaanse/Amerikaanse keuken .

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 1 grote zoete ui, fijngehakt, 2 eetlepels chilipoeder, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde dragon, 1 theelepel gemalen komijn, 3/4 theelepel zout, 1/2 theelepel gemalen kaneel, 1/2 theelepel peper, 3 teentjes knoflook, gehakt, 2 eetlepels tequila, optioneel, 1liter groentebouillon, 500 cl kippenbouillon , 4 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in blokjes, 125 g bitterzoete chocolade, fijngehakt, Optioneel: in blokjes gesneden avocado, Cotija-kaas, gehakte rode ui, maïs en korianderblaadjes

  • Amerikaans Soep
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 27-03-2023
  • Amerikaans Soep
  • 60-120 min
marcdepester
Ceylon Kip Curry Noedelsoep

Ceylon Kip Curry Noedelsoep

Makkelijke en super lekkere soep uit Ceylon , dat nu Sri Lanka  noemt . 

INGREDIENTEN

180 g ongekookte brede rijstnoedels, 2 eetlepels ghee of olijfolie, verdeeld, 500 g kippenfilet , in dunne plakjes gesneden en in stukken van 1,3 cm , 1 middelgrote ui, gehakt, 150 g gesneden verse wortelen, 3 laurierblaadjes, 2 eetlepels gehakte verse gemberwortel, 1 stengel citroengras, 1 hele steranijs, 1 eetlepel kerriepoeder, 2 theelepels gemalen kurkuma, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1/2 theelepel zout, 1/4 theelepel cayennepeper, 2 ansjovisfilets, fijngehakt, optioneel, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 liter kippenbouillon, 1 blik kokosmelk, 2 eetlepels rietsuiker of donkerbruine suiker, 120 g gehakte verse boerenkool, 75 g kerstomaatjes, gehalveerd

  • Aziatisch Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-03-2023
  • Aziatisch Soep
  • 30-60 min
marcdepester
Italiaanse Tortellinisoep

Italiaanse Tortellinisoep

Makkelijke en snel gemaakte maaltijdsoep 

INGREDIENTEN

150 g Italiaanse kalkoenworsten , omhulsels verwijderd, 1 middelgrote ui, gehakt, 6 teentjes knoflook, fijngehakt, 1,5 liter kippenbouillon , 1 blik in blokjes gesneden tomaten, ongedraineerd, 1 pakje gekoelde tortellini met kaas, 1 pakket ( 150 g) verse babyspinazie, grof gehakt, 2-1/4 theelepels gehakte verse basilicum of 3/4 theelepel gedroogde basilicum, 1/4 theelepel peper, Strooi er gemalen rode pepervlokken over, Geraspte Parmezaanse kaas, optioneel

  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 27-03-2023
  • Italiaans Soep
  • 30-60 min
marcdepester
Kip in dragonroomsaus

Kip in dragonroomsaus

Dit gerecht stond allang op mijn lijstje om eens te maken. Helaas is verse dragon niet altijd verkrijgbaar. Gisteren dus wel en..... meteen maken natuurlijk. En waarlijk dragon en kip is een match made in heaven. Ik maakte dit gerecht met kippendijen , maar kipfilet kan natuurlijk ook. Kip in dragonsaus is eigenlijk een Franse klassieker :( poulet à l 'estragon) en staat in 30 minuten op tafel ) lekker met aardappeltjes en groene groente. Zo verschrikkelijk lekker. De rest van de dragon op een speciale manier ingevroren voor een volgende keer, die beslist gaat komen. Een gerecht, dat ik gasten met plezier durf voor te schotelen.   

INGREDIENTEN

4 stuks kippendijen, scheutje olie, peper en zout naar smaak, 1 flinke sjalot gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 tl mosterd, 80 ml witte wijn, 75 ml koksroom, 75 ml kippenbouillon ven ¼ blok ( minder zout), 10 gram verse dragon alleen de blaadjes fijn gesnipperd, 1 tl maizena

  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-03-2023
  • Internationaal Hoofdgerecht
  • 20-30 min
Keukensloofje47
Maiskoekjes
  • Eigen recept

Maiskoekjes

Lekker zowel koud als warm!!

INGREDIENTEN

300 gram mais, 1 ei, 1 klein gesnipperde ui, 1 teentje knoflook geperst, 20 gram klein gesneden selderij, ½ theelepel zout, ½ theelepel peper, 1 eetlepel aromat, 7 eetlepel bloem, 100 ml water, 500 ml zonnebloemolie om in te bakken

  • Internationaal Bijgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-03-2023
  • Internationaal Bijgerecht
  • 30-60 min
walbo
Posole

Posole

Een lekker Mexicaans recept met Hominy (soort mais),  Je kunt dit ook maken met rundvlees of met kippendijen zonder vel .

INGREDIENTEN

2-3 eetlepels olijfolie, 750 g varkenslende, in grote blokjes gesneden, 65 g bloem voor alle doeleinden, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 ui, grof gesneden, 2 liter kippenbouillon , 3 laurierblaadjes, 1 eetlepel oregano, 3 theelepels gedroogde rode pepervlokken (voor vurig heet), of minder, naar smaak, Zout en peper naar smaak, 2 blikjes hominy van 800 g gespoeld en uitgelekt ( zie foto)

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
  • Geplaatst op 26-03-2023
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 60-120 min
marcdepester
Rhode Island kruidengehaktballetjes

Rhode Island kruidengehaktballetjes

Pittige gehaktballen uit Rhode Island ( USA)

INGREDIENTEN

Voor de Winer kruidenmix: ( is ook te koop kant-en-klaar, zie foto), 1 tl komijn, 1 tl paprika of pimentón dulce (zoete gerookte paprika), 1 tl selderijzout, 1 tl rode chilipoeder, 2 tl droge mosterd, ½ tl piment, 2 tl zout, Voor de gehaktballetjes:, 650 g rundsgehakt , 100 g gewone droge broodkruimels, 12 cl gewone magere Griekse yoghurt, 1 groot ei, 1 eetlepel wiener kruidenmix, 1 tl Dijon-mosterd, 2 tl tomatenpuree, 1/2 theelepel hete saus, 1/8 theelepel zout, 1/8 theelepel verse zwarte peper, 1 eetlepel olijfolie

  • Amerikaans Borrelhapje
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-03-2023
  • Amerikaans Borrelhapje
  • 20-30 min
marcdepester
Chili schotel van president Obama

Chili schotel van president Obama

De smaak van deze chili is geweldig

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 grote ui, gesnipperd, 1 groene paprika, gehakt, Verschillende teentjes knoflook, gehakt, 600 g gemalen kalkoen of kip, 1/4 tl gemalen komijn, 1/4 theelepel gedroogde oregano, 1/4 theelepel gemalen kurkuma, 1/4 tl Italiaanse kruiden (of gedroogde basilicum), 1 eetlepel chilipoeder , 3 eetlepels rode wijnazijn, 650 g tomaten in blik , 650 g rode kidneybonen uitgelekt en afgespoeld, 1/4 theelepel zout, 1-3 tl hete saus (Tabasco, of je favoriet), 500g gekookte witte of bruine rijst, om te serveren, Voor garnering: geraspte Cheddar kaas, zure room, uien of lente-uitjes, stukjes avocado, naar jouw smaak.

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
  • Geplaatst op 26-03-2023
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  • 20-30 min
marcdepester
Afrikaanse kippenstoof met pindasaus

Afrikaanse kippenstoof met pindasaus

Heerlijke kip met : ui, knoflook, cayennepeper, zout, verse zwarte peper, jalapeño, kippenbouillon, pindakaas, kokosmelk, gehakte tomaat uit blik, tomatenpuree, tijm, gemberwortel.  Lekker met rijst . 

INGREDIENTEN

1,5 kg kippendijen zonder botten, zonder vel, getrimd en in stukjes van 3 cm gesneden, 1 theelepel zout, 1 tl gemalen zwarte peper, 3 tl gehakte knoflook, 1/2 tot 1 theelepel gemalen cayennepeper (gebruik een kleinere hoeveelheid voor een beetje minder hitte), 2 el plantaardige olie, 1 gele ui, fijngesneden, 1 kleine rode paprika, ontpit en in fijne blokjes gesneden, 1/2 groene paprika, ontpit en fijngesneden, 1 kleine jalapeñopeper, zaden en ribben verwijderd, fijngesneden, 1 liter kippenbouillon, 100 g gladde pindakaas, 1 eetlepel tomatenpuree, 50 g uitgelekte ingeblikte gehakte tomaat, 1/2 tl gedroogde tijm, 1 tl geschilde, geraspte verse gemberwortel, 12 cl kokosmelk, wat gehakte koriander of peterselie, voor garnering

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-03-2023
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Kip Balmoral

Kip Balmoral

Gevulde kippenfilet met Haggis en overgoten met whisky roomsaus.

INGREDIENTEN

2 grote kipfilets, 70-100g haggis van (Macsween), afhankelijk van de grootte van de kipfilets, 4 plakjes spek, Groenten naar keuze om mee te serveren , veelal aardappelpuree met gepureerde kool, Whisky roomsaus voor Haggis (zie recept op smulweb)

  • Schots Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-03-2023
  • Schots Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Whisky roomsaus voor Haggis

Whisky roomsaus voor Haggis

Whiskysaus voor haggis.  Twee van de beste producten van Schotland gecombineerd in een heerlijke maaltijd!

INGREDIENTEN

3-4 eetlepels whisky, 100 ml slagroom, 50 ml bouillon - Veggie of Kip, Klontje boter, 1 tl dijonmosterd, Zout en peper naar smaak

  • Schots Saus/dressing
  • 0-10 min
  • Geplaatst op 26-03-2023
  • Schots Saus/dressing
  • 0-10 min
marcdepester
Haggis, weeps and fatties stack

Haggis, weeps and fatties stack

Haggis is waarschijnlijk het ultieme voedsel van Schotland en niet verwonderlijk cruciaal voor een stapel haggis, neeps en tatties!

INGREDIENTEN

1 kg Aardappelen , 1 kg koolraap, 100 g gezouten boter, 100ml volle Melk , Zout en peper naar smaak

  • Schots Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 26-03-2023
  • Schots Hoofdgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Gebakken Mayo-Kaas Mosselen

Gebakken Mayo-Kaas Mosselen

Deze  gebakken mosselen proeven kaasachtig, romig, een beetje zoet , heerlijke starter ! 

INGREDIENTEN

circa 16 grote mosselen, 100 g Kewpie-mayonaise, 150 g geraspte kaas, 2 eetlepels barbecuesaus, 1 eetlepel limoensap, Een handvol peterselie, fijngehakt

  • Japans Voorgerecht
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 26-03-2023
  • Japans Voorgerecht
  • 10-20 min
marcdepester
Jamreepjes

Jamreepjes

=18pxEen eenvoudig en heerlijk recept. Gemaakt met onze jongste kleinzoon.  Lekker met jam naar keuze ( voor hem was dat aardbeienjam en abrikozenjam) en zeker met zelf gemaakte jam.

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 125 gr boter, op kamertemperatuur, 75 gr witte basterdsuiker, 150 gr bloem, 2 tl bakpoeder, ¼ tl zout, 1 eidooier

  • Nederlands Banket
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 25-03-2023
  • Nederlands Banket
  • 30-60 min
Keukensloofje47
  • Eigen recept

Oma Pica's groentestoof

Restjes uit de koelkast, veelal van THT dus moest opgemaakt worden.  

INGREDIENTEN

1 sjalot, 2 teentjes knoflook, 1/2 aubergine, 1/2 courgette, 1/2 venkel, 1/2 paprika, 1/2 blik tomatenblokjes, aangevuld met een ontvelde tomaat in blokjes, 300 gr. aardappelblokjes (voorgekookt), 1/2 rode peper, 150 gr. rundgehakt, 100 gr. vette spekblokjes, 1 volle el Italiaanse kruiden, 1/2 el gerookte paprikapoeder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 25-03-2023
  • Nederlands Hoofdgerecht
  • 30-60 min
jesse52
gooey toastie
  • Eigen recept

gooey toastie

gooey betekent kort gezegt : sticky , dripping smeuig , en overdaad.en dat is het geval , veel kaas , het druipt , sticky en is gewoon heerlijk.

INGREDIENTEN

1 turks brood/pidde , korst verwijderd en doormidden vanaf de zijkant., 50 gr. geraspte gruyere, 50 gr. geraspte cheddar , 50 gr . plakjes mozzarella uitgelekt , 4 el. boursin cuisine knof & fijne kruiden', braadboter

  • Europees Lunch/Brunch
  • 10-20 min
  • Geplaatst op 25-03-2023
  • Europees Lunch/Brunch
  • 10-20 min
hans3333
  • Eigen recept

Zuurkoolschotel, ook als je geen fan bent van zuurkool!

Een zoete zuurkoolschotel voor iedereen!

INGREDIENTEN

500 gram (biologische) zuurkool, Pakje bladerdeeg, Mosterd, 250ml ongeklopte slagroom, 250 gram ongerookte spekjes, 340 gram (uitlekgewicht) blik ananas, 200 gram geraspte kaas, 250 gram rozijnen, 3 eieren

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 25-03-2023
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  • 30-60 min
RhoseNL
Portugese groentesoep

Portugese groentesoep

Een heerlijke soep die vaak voor de maaltijd wordt geserveerd in restaurants  in heel Portugal.

INGREDIENTEN

6 cl olijfolie, 1 kleine ui, dun gesneden, 1 teentje knoflook, dun gesneden, 2 grote preien, gewassen, bijgesneden en grof gesneden, 4 middelgrote witte aardappelen, grof gehakt, 3 grote wortelen, geschild en in kleine stukjes gesneden, 1 middelgrote raap, geschild en grof gehakt, 200 g pompoen , grof gehakt, 1 laurierblad, 2 liter kippenbouillon, 150 g babyspinazie, gewassen, 1 blik (540 ml ) witte bonen, afgespoeld, 2 tl grof zeezout, 1 tl versgemalen zwarte peper, Extra olijfolie om over elke kom soep te sprenkelen bij het serveren - optioneel

  • Portugees Soep
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 25-03-2023
  • Portugees Soep
  • 30-60 min
marcdepester
Lula das Ribeiras ( Inktvis in knoflooksaus op zijn Portugees)

Lula das Ribeiras ( Inktvis in knoflooksaus op zijn Portugees)

Langzaam gegaard tot de saus in elke hap is doordrenkt. Verbazingwekkend lekker !!!

INGREDIENTEN

2 kg grote inktvis van ongeveer 1,5 cm dik, schoongemaakt en in vierkanten van 4 cm gesneden (je kan ook voorgesneden inktvissteaks kopen), 5 knoflookteentjes fijngehakt, 3 eetlepels hete pimentpasta (van het merk Vinga, dat is niet te pittig). Voeg gerust meer toe als je van extra warmte houdt, 1/2 tl kaneelpoeder, 1/4 tl komijn, 1/4 kopje tomatenpuree, 2 tl zout ; ongeveer 1 1/2 tl bij gebruik van fijn zout), 30 cl pils bier, 30 cl droge witte wijn, 6 cl plantaardige olie

  • Portugees Voorgerecht
  • 30-60 min
  • Geplaatst op 25-03-2023
  • Portugees Voorgerecht
  • 30-60 min
marcdepester
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top