Lekker Aziatisch. De Thaise roerbak met groenten en een pittig Indisch eitje. Je kunt in plaats van de prei en champignons natuurlijk ook een zak Thaise groentemix nemen. Dan ben je nog sneller klaar. Eerst wilde ik er gebakken eieren bij geven maar vond dat zo afgezaagd. Beetje aan het zoeken voor een altenatief. In het Indische kookboek van Bep Vuyk vond ik het recept voor de Telor Belado: Indische eitjes met pittige tomatensaus en die smaakten er heerlijk bij.
INGREDIENTEN
Thaise roebak:, 150 gram noedels of eiermie, 2 eetlepels arachideolie, 2 cm verse gember, geschild en geraspt, 1 rode ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd, 6 lente-uitjes, schoongemaakt in kleine stukjes, 1 eetlepel Thaise groene curry (Jonnie Boer) , 250 gram paddenstoelenmix, schoongemaakt, in stukjes, 1 eetlepel Thaise vissaus, 2 eetlepels sojasaus (Chines of Japanse), (2 eetlepels chilisaus) hoort er niet echt in maar wij vonden het lekker , evt.peper en zout, Indische eieren Telor Belado:, 3 eieren, hardgekookt, 2 eetlepels arachideolie, 1 middelgrote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 theelepel sambal oelek, 2 eetlepels tomatenpuree, zout