1. Home
  2. Recepten
  3. Niertjes

Niertjes recepten (191)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Niertjes

Dit recept is van m'n vriendin Gertie. Dit recept is bij haar thuis een feestgerecht bij verjaardagen e.d. Gewoon een traditie.

INGREDIENTEN

2 niertjes 4 uien 2 laurierbladen peper 25 gr. boter 1 kopje bouillon (van maggiblokje)

Voorbereiding

De niertjes een nacht in zout water leggen. (1/2 kopje zout) De volgende morgen, goed afspoelen en drogen Niertjes klein snijden, de uien in 4 stukken snijden.

Bereidingswijze

De Niertjes, uien en laurierbladen bakken in de boter, op hoge temperatuur voor zo'n 10 minuten. Deksel op de pan en dan ongeveer 35 minuten laten sudderen, op een laag pitje, doe halverwege 1 kopje bouillon erbij. Nog 5 minuten laten sudderen.En als laatste wat peper erbij doen.

  • Regionaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Regionaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde niertjes

De niertjes in water en zout een nacht laten trekken, dan doe je ze in een pan met 2lepels boter wat zout peper en een pond uien gesneden.dit laat je zachtjes stoven en als de niertjes en uien gaar zijn ,dan doe je het aanmaken met een tempeltje maizena met azijn . eet smakelijk

INGREDIENTEN

3 niertjes 1pond uien 2lepels boter, zout en peper maizena en azijn

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gebakken Niertjes

INGREDIENTEN

150 gram varkens niertjes per persoon, peper, zout, kerrie, roomboter of bakboter/margarine, boterhammen

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

GESTOOFDE NIERTJES

Enige soort niertjes kan gebruik worden.

INGREDIENTEN

VOOR NIERTJES:, 300 g niertjes, 400 ml water, 4 e azijn, 3 e olie, 2 uien in halve ringen, 3 e ketjap, 1/4 blok santen, 2 e citroensap, 2 e peterselie, fijn (voor garnering), , VOOR KRUIDEN EN SPECERIJEN:, 2 teentjes knoflook. fijn, 2 rode pepers, fijn, 2 cm verse gember, fijn, 3 kruidnagelen, 1 t bruine suiker

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2009
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gerecht met niertjes

De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met niertjes.

INGREDIENTEN

Runder- of kalfsnieren zijn veelvuldig gelobd en langwerpig, terwijl de nieren van het lam en het varken niet gelobd en boonvormig zijn. Veel mensen hebben bezwaar tegen runder- en varkensnieren vanwege hun sterke geur. Als ze echter goed schoongemaakt en geweekt worden, verdwijnt die onaangename geur. Als de nier uitstekend bereid is, ben je een goede kok. Onthoud, dat niertjes geroosterd of gesauteerd moeten worden als je ze zacht wilt houden. Een te lange bereidingstijd maakt ze taai en dan is het nodig ze lang en zachtjes te koken om ze weer zacht te krijgen.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

Hoemoetdat? Niertjes

De voorbewerking en de noodzakelijke handelingen voor het bereiden van een gerecht met niertjes

INGREDIENTEN

Runder- of kalfsnieren zijn veelvuldig gelobd en langwerpig, terwijl de nieren van het lam en het varken niet gelobd en boonvormig zijn. Veel mensen hebben bezwaar tegen runder- en varkensnieren vanwege hun sterke geur. Als ze echter goed schoongemaakt en geweekt worden, verdwijnt die onaangename geur. Als de nier uitstekend bereid is, ben je een goede kok. Onthoud, dat niertjes geroosterd of gesauteerd moeten worden als je ze zacht wilt houden. Een te lange bereidingstijd maakt ze taai en dan is het nodig ze lang en zachtjes te koken om ze weer zacht te krijgen.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-02-2000
  •  
  •  0-10 min.

Niertjes Met Friet

Voor de liefhebbers

INGREDIENTEN

1 kg varkensniertje, 1 pond uien, friet, peper en zout, bindmiddel

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Niertjes met sherrysaus

Pittige snelle bereiding

INGREDIENTEN

-800 g varkensnieren, -1 ui (fijngehakt), -2 tenen look (uitgeperst), -zout en verse zwarte gemalen peper, -40 g boter, -1 laurierblaadje, -1 kruidnagel, -1/4 l warme vleesbouillon, -1/8 l droge sherry

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Omelet met niertjes

INGREDIENTEN

8 eieren - 150 gram champignons - 2 eetlepels ketjap - 2 varkensniertjes - 50 gram boter - 1 ui - zout, peper

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Omelet Met Niertjes

INGREDIENTEN

8 eieren - 150 gram champignons - 2 eetlepels ketjap - 2 varkensniertjes - 50 gram boter - 1 ui - zout, peper

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2002
  • Internationaal
  •  0-10 min.

indische niertjes

INGREDIENTEN

2 niertjes, water, 3-4 eetl. azijn, 3 eetl. olie, 10 sjalotjes of twee grote uien gesnipperd, 3 eetl. kecap zoet, heet water, zout naar smaak, 4 eetl. santen, 2 theel. citroensap, 30gr. chinese vermicelli, 2 takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 theel. zwarte peper korrels, 2 groene pepers, stukje gember of 1/2 theel. gemberpoeder, 3 kruidnagels, 1 theel. bruine suiker,

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste niertjes recepten

Niertjes met cantharellen

INGREDIENTEN

600 gram varkensniertjes *, witte peper *, 250 gram cantharellen *, 1 ui *, 40 gram boter *, peterselie *, zout *, 1/8 liter zure room.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Niertjes met cantharellen

INGREDIENTEN

600 gram varkensniertjes -, witte peper -, 250 gram cantharellen -, 1 ui -, 1 40 gram boter -, peterselie -, zout -, 1/8 liter zure room, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Niertjes met rijst

Een bijzondere lekkere manier om niertjes te serveren

INGREDIENTEN

-1 kalfsnier, -25 g boter, -100 g doorregen gerookt spek (in kleine blokjes), -1 grote ui (gesnipperd), -20 g bloem, -2 dl bouillon (tabletje), -1 blikje tomatenpuree, -zout, peper,worcestersaus, -peterselie

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

niertjes met mosterdsaus

Per persoon bevat 220 kalorieen per portie

INGREDIENTEN

4 eetl zonnebloemolie,650-700 g lamsniertjes,2 sjalotten,3 dl witte wijn,3 eetl dijon mosterd,zout peper,citroensap,2 eetl gehakte verse peterselie;

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niertjes in portsaus

INGREDIENTEN

500 gram niertjes, 50 gram boter, 1 dl water of bouillon, 1 ui, bloem, peper en zoput, laurier, tijm, een scheut port.

  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2001
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

LAMS NIERTJES OP TOAST

INGREDIENTEN

12 lams niertjes, elk niertje gehalveerd, en van witte gedeelte in binnenkant ontdaan, 1 vol e boter, 1 glas rode wijn, 100 g champignons, in plakjes gesneden, zout, peper, 8 sneden toast, peterselie voor garnering

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2009
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Niertjes op Antwerpse wijze

Kalfsniertjes met groentjes en een saus van bruin bier 

INGREDIENTEN

2 kalfsniertjes (ong 0.5 kg), in stukjes gesneden, 1 preiwit, versnipperd, 3 wortelen, in schijfjes, 1 ajuin, fijngesnipperd, 250 gr champignons, gehalveerd, 1 sneetje brood, 1/2 l bruin abdijbier, 1 el mosterd, 1/2 el maïszetmeel, 1,5 dl water, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 50 gr boter, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

niertjes op toost

Als lunch of avondhapje...een genoegen op zichzelf !

INGREDIENTEN

-4 varkensnieren, -4 tomaten, -400 g champignons, -20 g boter, -4 dunne plakjes doorregen spek, -2 uien (in zeer dunne ringen gesneden), -20 g boter, -zout en zwarte peper uit de molen, -4 sneetjes witbrood, OM TE GARNEREN:, -4 blaadjes sla en bieslook

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Niertjes met spek en selder

INGREDIENTEN

4 varkensnieren, 200 g spek, 3 stengels witte selder, 2 dl vleesbouillon, boter, zout, peper.,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ragout van niertjes met Petrus Triple

INGREDIENTEN

2 kalfsnieren of 6 varkensniertjes, 4 sneden spek, 1 eetlepel mosterd, 1 ui, 1 flesje Petrus Triple, 1 wit van prei, 1 eetlepel bloem, 2 dl bruine fond, 2 eetlepels gehakte peterselie, solo,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niertjes op toast

Hartig lunch gerecht

INGREDIENTEN

-4 varkensnieren, -4 tomaten, -400 g mooie witte champignons, -20 g boter, -4 dunne plakjes doorregen spek, -2 uien (in zeer dunne ringen gesneden), -20 g boter, -zout en zwarte peper uit de molen, -4 sneetjes witbrood, GARNERING:, -4 blaadjes sla, -bieslook

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Ragout van niertjes met Petrus Triple

INGREDIENTEN

2 kalfsnieren of 6 varkensniertjes, 4 sneden spek, 1 eetlepel mosterd, 1 ui, 1 flesje Petrus Triple, 1 wit van prei, 1 eetlepel bloem, 2 dl bruine fond, 2 eetlepels gehakte peterselie, solo = boter

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gesmoord varkensvlees met niertjes (China)

INGREDIENTEN

1 kleine ui, - 1 wortel, - 1/2 bosje lente, -uitjes, - 1 stukje knolselderij naar smaak, - 1/2 rode paprika, - 2 EL sesamolie, - 100 g gebruiksklare varkensniertjes in reepjes, - 200 g mager varkensvlees in reepjes, - 1/8 L vleesbouillon of vleesfond, - ca. 60 ml sojasaus, - ca. 80 ml witte wijn, - 1 EL pruimenwijn, -1 EL azijn, - 1/2 TL vijfkruidenpoeder, - 1/2 TL bruine suiker, - wat zout en versgemalen peper, - wat maiszetmeel om te binden

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gesmoord varkensvlees met niertjes

(China)Bereidingstijd: ca. 40 min. - ca. 610 kcal per portie - Serveren met groene lintmacaroni

INGREDIENTEN

1 kleine ui - 1 wortel - 1/2 bosje lente-uitjes - 1 stukje knolselderij naar smaak - 1/2 rode paprika - 2 EL sesamolie - 100 g gebruiksklare varkensniertjes in reepjes - 200 g mager varkensvlees in reepjes - 1/8 L vleesbouillon of vleesfond - ca. 60 ml sojasaus - ca. 80 ml witte wijn - 1 EL pruimenwijn -1 EL azijn - 1/2 TL vijfkruidenpoeder - 1/2 TL bruine suiker - wat zout en versgemalen peper - wat maiszetmeel om te binden

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snelle Duivelse niertjes

Deze schotel is snel te maken en uitstekend geschikt voor een informeel etentje. Dien het op met een ring van doorgekookte rijst en geef er sperzieboontjes met spek bij.

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, klein gesneden 100 gram doorregen spek, klein gesneden olie of boter om in te bakken 8 lamsniertjes, klein gesneden 250 gram tomaten in blik zout oregano 1/2tl cayennepeper 1 tl Worcestersaus scheutje Tabasco 4 el halfdroge sherry verse fijngehakte peterselie voor de garnering.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkens niertjes met mosterd-champignonsaus

In Frankrijk zie je ze in Bistrots gelukkig nog wel eens op de kaart staan: niertjes. Ja, je hoort het goed, ik zeg €gelukkig'. Niertjes hebben een geprononceerde smaak, die je ook hebt wanneer je wild eet bijvoorbeeld. Natuurlijk, daar moet je van houden, maar zo is het met alles. Ze hebben nóg iets: ze zijn zo lekker om in te bijten. Ze veren in het begin even mee en dan €. snap!, bijt je er lekker door heen. Een beetje zoals bij inktvisringen. Roep nu niet meteen van bah, orgaanvlees lust ik niet! Dat is psychisch. Je wil niet weten wat er in sommige kroketten, frikandellen en ander industrieel vlees zit. Dit is tenminste delicatessen-vlees, mits je het natuurlijk bij een goede slager koopt.Enig nadeel: ja, het vergt wat voorbereiding. Ze moeten weken en schoongemaakt worden. Ook het sausje vraagt wat aandacht. Maar het resultaat is heerlijk.

INGREDIENTEN

Circa 500 gram varkensniertjes, 50 gr. boter, 200 gr. champignons of gemengde paddenstoelen, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1,25 dl. room (crème fraîche of slagroom), 0.75 dl. kalfsfond, 1 dl. witte wijn, 1 flinke eetlepel grove mosterd, peper en zout naar smaak, eventueel: wat fijngehakte peterselie

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-2020
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niertjes uit het pannetje

Pittig en eenvoudig met een mosterdsausje

INGREDIENTEN

-800 g varkensnieren, -4 uitjes, -40 g boter, -1/4 l warm water, -2 th lepels scherpe mosterd, -zout en versgemalen witte peper, -15 g bloem, -1/8 l witte droge wijn, -sap1/2 citroen, -wat bieslook

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bladerdeegtaartjes met gebakken niertjes

INGREDIENTEN

4 boter-taartjes, 20 konijnenniertjes, 1 theelepel griessuiker, 20 zilveruitjes (in het zuur), 1 theelepel rode bessengelei (vers, blik of diepvries), 4 takjes rode bessen, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ragout van niertjes in een Paterkes-saus

Een lekkernij deze ragout van kalfsniertjes of varkensniertjes in een zalig sausje

INGREDIENTEN

-2 kalfsniertjes of 6 varkensniertjes, -4 sneden spek (in blokjes), -1 ui (fijn gesnipperd), -1 preiwit (in ringetjes), -1 el bloem, -1 flesje Tripel bier, -2 dl bruine fond, -1 el mosterd, -2 el gehakte peterselie, -margarine

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fricasse met niertjes en gebakken aardappelen

Een super lekker stoofpotje uit grootmoeders tijd in een bereiding van de sterrenchef Johan Segers van 'het fornuis' in Antwerpen - U kan de bereiding volgen op bijgevoegd filmpje .  

INGREDIENTEN

750 g spiering, 400 g varkensniertjes, 2 grote ajuinen, in stukken, 6 el varkensreuzel of smout, 3 laurierblaadjes, 3 takjes verse tijm, 2 el bloem, 50 g varkensbouillon, 400 ml water, 3 sneetjes witbrood, zonder korst, 3 el mosterd, 600 g (Charlotte) aardappelen, geschild

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lamsbout Gevuld Met Niertjes En Champignons

INGREDIENTEN

1 kg lamsbout zonder been, 2 lamsnieren, 400 g champignons, 30 g boter, 1/4 koffielepel tijm, 1/4 koffielepel rozeemarijn, 1/4 koffielepel dragon, peper van de molen, zout, 6 eetlepels madeira, 6 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2,5 dl warme vleesbouillon, halve koffielepel ma?sbloem, 2,5 dl melk of room

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lamsbout gevuld met niertjes en champignons

INGREDIENTEN

1 uitgebeende lamsbout, 2 lamsnieren, 400 g champignons, 30 g boter, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 1/2 eetlepel dragon (fijngehakt), peper, zout, 6 cl madeirawijn, 6 teentjes knoflook, 3 cl olijfolie (extra vierge), 2,5 dl vleesbouillon, 1/2 theelepel ma?szetmeel, 2,5 dl room

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamsbout gevuld met niertjes en champignons

INGREDIENTEN

1000 g lamsbout, -2 lamsnieren, -400 g champignons, -30 g boter (bakboter), -1 takje tijm, -1 takje rozemarijn, -0.5 eetlepels dragon (fijngehakt), -peper, -zout, -6 cl maderawijn, -6 teentjes knoflook, -3 cl olijfolie (extra vierge), -2.5 dl vleesbouillon, -0.5 theelepels maiszetmeel, -2.5 dl room,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Honingzwam met zure niertjes

Alleen de hoeden van de jonge honingzwam gebruiken en deze koken

INGREDIENTEN

500 g honingzwamhoeden, 3 varkensnieren (of 1 runder), 50 g boter, 1 flinke gesnipperde ui, 2 el bloem, 1/2 l water, 1/8 l rode wijn, 2 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1 tl strooiaroma, zout, peper

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Niertjes in tomatensaus met basilicum

Een goedkoop recept , maar daarom niet minder lekker !

INGREDIENTEN

-3 varkensnieren., -1 ui, -1 doos gepelde tomaten, -250gr. gesneden champignons, -2 th lepels tomatenpuree, -knoflook (naar believen), - basilicum, -peper en zout., ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gebakken niertjes met spek in een maderasaus

Heerlijk met wat krieltjes maar kan ook heel goed met rijst.

INGREDIENTEN

500 gram kalfsniertjes 2 uien gesnipperd 100 gram boter 1 kleingesneden wortel 100 gram spek in dobbelsteentjes bloem, kerrie, aroma 2 dl bouillon 2 el. Fijngehakte peterselie 4 el madera peper en zout azijn

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Peru: Niertjes in pikante saus

* Rinones a la criolla *Zo lust iedereen wel niertjes ...

INGREDIENTEN

500 g kalfsnieren, wat azijn, 2 el olijfolie, 2 gepelde tomaten of 1 el tomatenpuree, 1 fijngewreven teentje knoflook, 1 in ringen gesneden rode paprika, 2 gesnipperde uien, 1/4 kop gehakte peterselie, 1/2 kop paneermeel, wat vleesbouillon, paprikapoeder

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalfslever en -niertjes in lichte mosterdsaus

Opgediend met ciabatta-brood, voor 4 personen

INGREDIENTEN

200 gr kalfsnieren, dikke plak(ken), 200 gr kalfslever, dikke plak(ken), 1,5 eetl bloem, zout, peper uit de molen, 1 msp pimentpoeder, 2,5 eetl (zonnebloem) olie, 3 dl (kalfs) bouillon, evt. instant, 2 theel allesbinder, 2 eetl fijne, niet scherpe, mosterd, 1 eetl fijngehakte peterselie, 4 'waaiers' van komkommer, 1 - 2 eetl zilveruitjes, zoetzuur, uit potje,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke herfst kip-champignon-groentetaart (British Pie)

Dit is een iets oudere creatie van mij die helemaal bij de herfst past. Elk jaar wordt hij een paar keer gemaakt want hij is vreselijk lekker! Dit is een heerlijke hartige taart met een volle zacht romige vulling. Ik gebruik graag wijn tijdens het koken want wijn geeft smaak af. Geen zorgen de alcohol verdampt tijdens het koken. De vulling van de "Pie" is zelf verzonnen en barst van de mooie smaken. Het idee van de Pie komt van oorsprong uit Engeland waar je ze bij elke slager of bakker kunt kopen in verschillende smaken. Kidney (niertjes), champignonvulling, kip-champignon, wild, sausage (worst) enz deze is qua vulling erg uitgebreid. Probeer hem zelf maar, ik hoor het wel weer.

INGREDIENTEN

4 - 5 kipfilets, 2 flinke prei (dunne ringen), 2 wortels (julienne gesneden), 1 flinke ui (gesnipperd), 250 gr kastanje champignons (gesneden), 2 teentjes knoflook (fijn), ½ el tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 30 gr boter, 30 ml olijfolie, 1 rol bladerdeeg of 10 plakjes, Beetje bloem, 50 ml kookroom, 250 ml melk, 250 ml witte wijn, 1 ei

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Steak and kidney pie (hartige taart - niertjes en rundvlees)

INGREDIENTEN

100 g champignons, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 125 g bloem, 1 theelepel mosterdpoeder, zout, peper, 450 g biefstuk, 100 g niertjes, 3 dl runderfond, 50 ml port, worcestersaus, 50 g koude boter, 2 eieren,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste niertjes recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top