1. Home
  2. Recepten
  3. Nierbonen

Nierbonen recepten (51)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Barbecue burgers Van Nierbonen

INGREDIENTEN

250 g voorgeweekte nierbonen (evt. een klein blik nierbonen) 2 flinke uien, fijngehakt 50 g boter 4 volle eetl. gehakte peterselie 60 g volkoren meel 60 g volkoren broodkruim 2 volle tl sojasaus 2 volle tl tomatenpuree

Voorbereiding

Laat de bonen een nacht weken. Kook ze de volgende dag gaar in ruim water (zonder zout).

Bereidingswijze

Fruit de ui zacht in de boter. Zijn de bonen gaar (na minstens 30 minuten), laat ze dan in een vergiet uitlekken. Daarna pureren. Roer de uitjes en de andere ingrediknten erdoor en laat alles afkoelen. Rol de massa uit op een met meel bestoven plank en snij er met een groot bekerglas of een koekjessteker rondjes uit of rol er worstjes van. Bedruip ze onder het bakken nu en dan met boter of olie. Laat ze aan beide kanten knapperig worden en serveer ze dan.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-1999
  •  
  •  30-60 min.

Jachtschotel Van Rode Nierbonen

Een slank en vegetarisch hoofdgerecht voor 4 tot 6 personen.

INGREDIENTEN

250 gedroogde rode nierbonen, een nacht geweekt, 50 gr plantaardige boter, 2 uien, in ringen gesneden, 250 gr bleekselderij, in plakjes gesneden, 250 gr wortelen, in plakjes gesneden, 2 eetl. volkorenmeel, 6 dl groentebouillon, peper en zout, 250 gr sperziebonen, afgehaald, 250 gr courgette, in plakjes gesneden, 50 gr broodkruim, volkoren, 75 gr pittige geraspte kaas.

  • Slanke keuken
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-1999
  • Slanke keuken
  •  > 120 min.

Pastasalade met rode nierbonen

INGREDIENTEN

250 g pasta (penne), 3 courgetten, 3 tomaten, 100 g bonen (rode nierbonen), 2 cl olijfolie (extra vierge), 1 eetlepel basilicum (fijngehakt), 4 blaadjes basilicum, peper, kruidenzout, 6 eetlepels saffloerolie, 2 cl azijn, 1 teentje knoflook, 0.5 eetlepels mosterd

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Pastasalade met rode nierbonen

INGREDIENTEN

250g pasta(penne), 3 courgetten, 3 tomaten, grote pot nierbonen, 2cl olijfolie(extra vierge), 1 eetlepel basilicum(fijngehakt), 4 blaadjes basilicum, peper en kruidenzout, 6 eetlepels saffloerolie, 2cl azijn, 1 teentje knoflook, theelepeltje mosterd.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Mexicaanse salade

Kruidige Mexicaanse salade

INGREDIENTEN

1 blik maiskorrels, 1 blik rode nierbonen (kidneybonen), 1 ui, 1 groene paprika, 175 g chorizo-worst, 4 el mayonaise, 2 el tacosaus, 1/2 tl (milde) chilipoeder, 1 el fijngehakte rode paprika (of 1/2 rood pepertje)

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Runder-chilisoep

Deze hartige soep is gebaseerd op de klassieke chili con carne. Deze soep is lekker met stokbrood en is ideaal als een winters voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 eetl. olie1 ui, gehakt175 g. rundergehakt2 tenen knoflook, gehakt1 verse rode chilipeper, in plakjes2 eetl. bloem400 g. gehakte tomaten uit blik6 dl runderbouillon400 g. nierbonen uit blik, uitgelekt2 eetl. gehakte verse peterselie, plus extra voor het garnerenzout en versgemalen zwarte peperstokbrood voor het serveren

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Irio

Recept uit Kenya en staat in Suriname bekend als "heri-heri". Een voedzzam samanraapsel van allerlei dingen die op en onder de grond groeien.

INGREDIENTEN

1 blik mais of 3 verse kolven, 300 gram aardappelen, 3 groene bakbananen, 100 gram rode nierbonen, 1 eetlepel boter of margarine, zout.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oeganda: PIKANTE BONEN MET VIS

* Janjalo muchuzi *Lekker en makkelijk gerecht met rode nierbonen en verse vis. Houd er wel rekening mee dat de bonen een nacht geweekt moeten worden.

INGREDIENTEN

500 g rode nierbonen, zout, 3 rijpe tomaten (ontveld en kleingesneden), 2 el tomatenpuree, 2 tl chilipoeder, 1 tl gemengde specerijen, 1 kg verse vis (schoongemaakt)

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bonenrijst

Bijzonder rijstrecept

INGREDIENTEN

-120 g zwarte bonen ; groene bonen; rode nierbonen, -300 g paprijst, -250 g gierst

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Smulschotel van tortillachips

Het is een recept wat zeker in de smaak zal vallen bij kinderen!

INGREDIENTEN

8 bladen ijbergsla, 340 gram rode nierbonen ( blik ), 200 gram tortillachips, 200 gram jong belegen kaas, 1 avocado, citroensap, zout en peper, 1,25 deciliter zure room, een scheutje melk, milde chilisaus of tomatenketchup naar smaak

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tanzania: Makande

Een traditioneel Uparie-Tanzaniaans gerecht van nierbonen met o.a. mais, dat geserveerd kan worden met vlees, vis en/of een (tomaten-uien-)salade.

INGREDIENTEN

250 g gedroogde nierbonen, 1 ui (gehakt), 2 tenen knoflook uit de knijper, 75 g creamed coconut, 250 g maiskorrels uit blik, 3 dl groentebouillon of water, zout, versgemalen zwarte peper

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2001
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste nierbonen recepten

Fusilli met chili con carne

Met rode nierbonen.

INGREDIENTEN

Fusilli;, halve groene en halve gele paprika;, 1 kleine ui;, 1 teentje knoflook;, 1 eetl. olijfolie;, 200 gram gehakt;, 400 g. gepelde tomaten (blik);, zout en versgemalen peper;, halve theel. chilipoeder;, 220 g rode nierbonen (blik);, 2 eetl fijne gehakte peterselie;, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vlees

Gehakt op z'n Mexicaans

INGREDIENTEN

450 gr mager rundergehakt of tartaar, 2 eetlepels (olijf)olie, 2 uien, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, (1 rode peper), 1 blikje rode nierbonen, 1/2 dl cr?me fra?che, 750 gr dunne winterwortelen, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepels suiker, zout, peper, 1 eetlepel sherry- of wijnazijn

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bonensalade

Salade met pasta, kidneybeans en bacon

INGREDIENTEN

225 g macaroni , 4 plakjes bacon, in blokjes gesneden , 1 ui, gepeld en gesnipperd , 1-2 el wijnazijn , 3-5 el olijfolie , 1 tl gehakte peterselie , 1 groot blik rode nierbonen (kidneybeans), uitgelekt , 2 stengels bleekselderij, schuin en in plakjes gesneden , zout en peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Gehakt op z`n Mexicaans

INGREDIENTEN

450 gr. mager rundergehakt of tartaar, 2 el. olijfolie, 2 uien, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 1 rode peper, 1 blikje rode nierbonen, 1/2 dl. crème fraiche, 750 gr. dunne winterwortelen, 2 el. zonnebloemolie, 2 tl. suiker, zout, peper, 1 el. sherry of wijnazijn.

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-09-2009
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili con Quorn met aubergine

INGREDIENTEN

*1 grote of 3 kleine aubergines, *2 uien, *1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, *2 tenen knoflook, *3 eetlepels olijfolie, *2 pakjes Quorngehakt, *1 eetlepel kruiden voor chili con carne, *1 blik tomaatstukjes, *1/2 dl droge witte wijn, *2 blikjes rode nierbonen, *Peterselie, *Bieslook

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili Con Carne

INGREDIENTEN

1 el olie, 450 g rundergehakt, 2 tl gemalen komijn, 2 tl milde of scherpe chilipoeder, snufje oregano, zout, peper, snufje suiker, 1/4 tl knoflookkorrels, 2 el bloem, 450 g tomaten uit blik, 450 g rode nierbonen uit blik,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili Con Carne

Heeerlijk!! met rijst en frisse salade

INGREDIENTEN

450 gr rundergehakt - 2 tl komijn - 2 tl chilipoeder - snufje oregano - zout, peper en snufje suiker - 1 teentje of meer knoflook - 2 el bloem - 450 gr tomaten uit blik - 450 gr kidneybonen (nierbonen) uit blik

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-08-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tex-Mexsalade

INGREDIENTEN

2 blikken rode nierbonen - 1 rode en 1 groene paprika -, 2 sjalotten - 1 teen knoflook - 1 el tacokruidenmix -, 1 avocado - 1 el citroensap - zout ? peper -cayennepeper - zure room -, 1 kleine krop ijsbergsla - 4 stengels in boogjes gesneden bleekselderij -, 1 blikje uitgelekte mais,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-03-2004
  •  
  •  30-60 min.

CHILLI CON CARNE

Chilli con carne met rundergehakt en nierbonen (kidney bonen) geserveerd met rijst

INGREDIENTEN

30 ml olijfolie - 2 gehakte uien - 900 g mager rundergehakt - 30 g bloem - 1 rode peper, fijn - 2 t komijn - 2 t marjolein - 820 g gepelde tomaten - 2 blokjes runderbouillon, verkruimeld - 2 t zout - 1/2 t vers gemalen zwarte peper - 2 grote rode of groene Paprikas, in blokjes - 410 g rode nierbonen - 2 e verse koriander, fijn - gekookte warme rijst, voor serveren

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2007
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sopa Frijoles

INGREDIENTEN

175 g gedroogde rode nierbonen, circa 10 uur geweekt, 1 middelgrote ui, gehakt, 1 teentje knoflook, geplet, 1,5 theelepel chilipoeder, zout, 60 g mozzarella, verkruimeld, 125 g broodcroutons

  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2001
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Ash-e Reshteh

Dit is een Perzisch recept, maar is gelijkwaardig aan de Ash, dat ook in Afghaanse restaurants geserveerd wordt. "Ash-e" betekent "soep" in Farsi. Perzische noedels (Reshteh) zijn verkrijgbaar in de midden-oosten voedsel winkels in Amsterdam. De vloeibare kashke (wei) is verkrijgbaar, maar de kwaliteit is niet altijd goed, vandaar dat zure room de wei vervangt.

INGREDIENTEN

50 gram rode nierbonen, geweekte * 50 gram soldaten of marinebonen,geweekt * 50 gram kekererwten, geweekt * 50 gram linzen * 3 uien, fijngesneden * 3 el. olie * 2 tl zout * 1 tl. zwarte peper * 1 tl. geelwortel * 3 liter schapenvleesbouillon * 50 gr bieslook of sjalotjes, grof gehakt * 1 kopj edillekruid, gehakt * 1 bos peterselie, grof gehakte * 250 gram verse spinazie * 1 gekookte biet in blokjes * 150 gram Iraanse of ei-noedels *, 1 el meel * 1/4 pot zure room * 1 dl witte wijnazijn, Gheimeh (garmering):, 500 gram schapenfilets, in blokjes * 2 uien in blokjes * 1 bol gechilde knoflook, geplet * 2 el. olie * 1 dl water * 2 el. gele spliterwten * 1 el. tomatenpuree * 1/2 tl. saffraan, in 1 el heet water opgelost * 1/2 tl. zout, Munt (Garnering), 1 ui, fijngesneden * 3 tenen knflook, geplet * 1 el. olie * 1 el. gedroogde munt, ,

  • Iraans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2006
  • Iraans
  •  60-120 min.

mexicaanse bonenburgers

Rode nierbonen zijn vetarm en rijk aan langzaam vrijkomende koolhydraten. Zij leveren flinke hoeveelheden vitamine B1 en B3 en een redelijke hoeveelheid ijzer, dat onmisbaar is voor gezonde bloedlichaampjes. Voor 8 stuks.

INGREDIENTEN

50 gram zilvervliesrijst 1 blik (410 gram) zoutarme rode nierbonen, uitgelekt en afgespoeld 1 kleine ui, gepeld en in vieren gesneden (circa 100 gram schoongemaakt gewicht) 1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd 1 kleine gele paprika, schoongemaakt en in stukjes (circa 100 gram schoongemaakt gewicht) 25 gram zonnebloempitten 1 tl pittige chilipoeder 15 gram verse koriander

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2007
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lamskarbonades Uit De Braadzak

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 sjalotjes, 1 1/2 dl milde salsa saus, paprikapoeder, chilipoeder, 2 el limoensap, 1/2 l blik kidneybonen (rode nierbonen), 1 braadzak, 4 dubbele of 8 enkele lamskarbonades, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijstsalade

Lekkere rijstsalade voor bij de barbeque.

INGREDIENTEN

125 g langkorrelige rijst, zout, 1 middelgrote ui, 200 g vleesworst, 1 rode Spaanse peper, 200 g maiskorrels uit blik, 200 g nierbonen uit blik, 5 el olijfolie, 3 el kruidenazijn, 2 el tomatenpuree, cayennepeper, 1 msp chilipoeder

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Chili en bonen rol.

INGREDIENTEN

1 eetl olijfolie, 1 ui, 2 tn knoflook, 1 rode chili, 1 thl. Komijn, 1 thl. Oregano, 3 tomaten, 1 kopje rode nierbonen, ? kop water, 300 gr soya worstjes, 2 pistolets.

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Tex-Mexsalade

INGREDIENTEN

2 blikken of potten rode nierbonen, 1 rode en 1 groene paprika, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel tacokruidenmix, 1 avocado, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, cayennepeper, zure room, 1 kleine krop ijsbergsla, 4 stengels in boogjes gesneden bleekselderij, 1 blikje uitgelekte ma?s, tacochips, Leerdammer kaas,

  • Amerikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

tex-mexsalade

INGREDIENTEN

2 blikken of potten rode nierbonen, 1 rode en 1 groene paprika, 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel tacokruidenmix, 1 avocado, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, cayennepeper, zure room, 1 kleine krop ijsbergsla, 4 stengels in boogjes gesneden bleekselderij, 1 blikje uitgelekte mais, tacochips, Leerdammer kaas, , , , ,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Arabische Bonensalade

Een kleurige bonenschotel met een vinaigrette van olie en citroensap

INGREDIENTEN

Circa 700 g verschillende bonen, een nacht voorgeweekt (rode nierbonen, ogenbonen, flageolets, tuinbonen, Egyptische bruine bonen, kikkererwten, groene linzen)VINAIGRETTE1 kleine ui, geraspt1 gedroogde rode Spaanse peper, verkruimeld1 1/2 dl olijfoliesap van 3 citroenenzout, versgemalen peper

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2000
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Pastasalade

INGREDIENTEN

200 g schelpjespasta, olijfolie, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, 1 bakje kerstomaatjes, 1 blikje flageolets (groene nierbonen), 75 g zwarte ontpitte olijven, klein bosje peterselie, 2 blikjes tonijn naturel, halvanaise, yoghurt, paprikapoeder, knoflook,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  •  
  •  20-30 min.

Tortilla?s met chili con carne

INGREDIENTEN

1 blik rode nierbonen, 1 grote ui, 1 teen knoflook, 1 rode en 1 groene paprika, 2 el olijfolie, 10 g boter, 300 g rundergehakt, 2 el chili con carnekruiden, 1 blikje tomaatstukjes, 4 takjes peterselie, 8 tarwe tortilla?s, 1/2 krop ijsbergsla, 125 g geraspte jongbelegen kaas, 2 dl volle yoghurt, 3 el munt, 1 bakje guacamole (versvak), klein bosje fijngesneden koriander

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tortilla?s met chili con carne

INGREDIENTEN

1 blik rode nierbonen, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode en 1 groene paprika, 2 el olijfolie, 10 g boter, 300 g rundergehakt, 2 el chili con carnekruiden, 1 blikje tomaatstukjes, 4 takjes peterselie, 8 tarwe tortilla?s, 1/2 krop ijsbergsla, 125 g geraspte jonge belegen kaas, 2 dl volle yoghurt, 3 el munt, 1 bakje guacamole (versvak), klein bosje fijngesneden koriander,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

taco's met kip

INGREDIENTEN

1 gesnipperde ui, 1 groene chilipeper kleingesneden, 2 eetl. zonnebloemolie, 350 gr kipfilet in stukjes gesneden, 375 tomaten,ontveld ontpit en in stukjes gesneden. 2 eetl. tomatenpuree, 1/2 theel. zacht chilipoeder, 175 gekookte rode nierbonen (blik), 8 taco's (in plakken te koop), reepjes sla. olijven, 2 gesnipperde bosuitjes.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Riz en pois colles

Haitiaans recept

INGREDIENTEN

250g nierbonen, 30g gezouten varkensvlees in blokjes, 2el plantaardige olie, 1 ui gesnipperd, 125g bieslook fijngehakt, 1 spaanse peper zonder zaden en fijngesneden, 1 el boter, 1 tl zout, 500g rijst

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ragout van saucijzen en bonen

INGREDIENTEN

125 g witte bonen (een nacht geweekt), 125 g rode nierbonen (een nacht geweekt), 2 el olie, 450 g saucijzen, 175 g uien gepeld en in plakken, 225 g tomaten uit blik, 1 el maizena, 1 el chilikruiden, 2 el tomatenpuree, 350 ml droge cider, versgemalen peper, zout

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

De allerlekkerste " echt hollandse" chili con carn

Met dit frisse weer is er niks lekkerder dan een heerlijk bord chili con carne. lekker, gezond en het doet gewoon lekker zijn werk in de oven, dus je kunt het zeer op tijd klaarmaken, zodat je , als je gaat eten, er alleen maar rijst of b.v. taco`s bij hoeft te bereiden

INGREDIENTEN

, Ongeveer 1 kg. mager rundvlees, 250 gr. gedroogde rode nierbonen, (1 nacht geweekt in koud water), 2 eetl. plantaardige olie, 2 uien, fijngehakt, 1 knoflookteen, uit de knijper, 1 laurierblad, 1 groene paprika, zonder zaad en fijngehakt, stukje pijpkaneel van 5 cm, 4 kruidnagels, 1 theel. gedroogde oregano of marjolein, 1 theel. cayennepeper, 1 theel. sesamzaad, peper en zout, 2-3 eetl. chili con carne kruiden of 1 theel. chilipoeder, 2 eetl. tomaten puree, 800 gr. tomaten uit blik, mespunt rietsuiker, 1 dessertl. moutazijn, {= Bruine azijn met een wat dikkere consistentie dan we van azijn gewend zijn. Op basis van mout en gegist druivensap. Voor vinaigrette, maar opgepast met de soms penetrante smaak en het voor ons wat vreemd aandoende aroma, net als moutsiroop en Marmite), 2 takjes koriander, en nog wat takjes voor de garnering,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2011
  • Nederlands
  •  > 120 min.

chili con carne

INGREDIENTEN

Voor de saus:5 rode chilipepers in stukken, 1/2 l blik tomaten, 2 etl olie, 1 ui gesnipperd, 2 tenen knoflook geperst, 2 etl tomatenpuree, 1 tl komijn, 1 1/2 etl azijn, beetje suiker., voor de chili;2 etl olie,1 ui in ringen, 1 teen knoflook geperst, 1 rode chilipeper in stukken,2 tl chilipoeder,pond mager rundvlees in stukken,2 tl rietsuiker,zout, bi]likje rode nierbonen

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2012
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Taco met tonijnfilet en groenten

INGREDIENTEN

400 gram verse tonijnfilet, 2 sjalotjes, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 6 eetlepels red kidney beans (nierbonen), uit pot of blik, 6 eetlepels gekookte maïskorrels, uit pot of blik, 6 eetlepels gekookte sperzieboontjes, in stukjes, 6 eetlepels gekookte wortel, in blokjes, 2 theelepels cajunkruiden, 8 eetlepels La Trappe Blond, flesje van 30 cl, 8 kleine taco schelpen, peper uit de molen en zout naar smaak

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige Mexicaanse Bonensalade

INGREDIENTEN

1 in plakken gesneden rode ui, 1/2 dl water, 1 theelepel cayennepeper, 250 gr gekookte sperziebonen, 1 blik zwarte bonen (450 gr, uitgelekt en afgespoeld, 1 blik rode nierbonen (450 gr), uitgelekt en afgespoeld, 1 blik witte bonen (450 gr), uitgelekt en afgespoeld, 200 gr ma?skorrels, diepvries, ontdooid, 2 eetlepels gehakt korianderblad of peterselie, Chili-koriander dressing (zie recept),

  • Amerikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

kip mexicali

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, gehakt, 1 vers groen pepertje, van zaadjes ontdaan en gehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel gemalen komijn (djintan), 1 eetlepel gehakt vers korianderblad, 250 gekookte rode nierbonen, 500 g tomaten, geblancheerd, ontveld en gehakt, 500 g gaar kippevlees, in blokjes gesneden, peper en zout, Gekookte rijst of tortilla's,

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische risotto

INGREDIENTEN

40 gram paprijst; ongekookt, 1 theelepel olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook; geplet, 1/2 rode paprika; in dunne reepjes, zout; naar smaak, 2 deciliter water, verse rozemarijn; naar smaak, 1 mespuntje saffraan, 1 1/2 deciliter rode nierbonen; (ca 120 gram), 9 groene olijven; of, 6 zwarte olijven; in dunne plakjes,

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste nierbonen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top