Nasivlees
Stukjes varkensvlees in een verrassende pittige pinda-tomatensaus met schijfjes perzik. Verrassend anders. Wie durft?
2 uien, 2 tomaten, 400 gr. nasivlees, z p, 1 tl.paprikapoeder, boter of olie, 1 blikje tomatenpuree a 70 gram, 3 el. pindakaas, 1/2 literblik perzikschijfjes, 2 el ketjap manis, 2 tl sambal
Ui pellen en fijn snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Vlees inwrijven met p z en paprikapoeder. Perzikken afgieten.
Boter verhitten in braadpan. Sambal erin. Vlees snel in ong. 5 minuten rondom bruin bakken. Ui toevoegen en meefruiten. Daarna erdoor roeren: tomaat, tomatenpuree en pindakaas. Met deksel op de pan ong. 15 minuten zachtjes laten sudderen. Perzikken door het vlees scheppen en even meeverwarmen. Op smaak brengen met ketjap.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-02-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Maisbroccolisaus met nasivlees
Een echte aanrader.
? 500 g nasivlees, ? 500 g broccoli (kleine roosjes), ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen), ? 3 eetlepels olijfolie, ? 2 uien (fijngehakt), ? 2 teentjes knoflook (geperst), ? 1 blik mais (a 300 g), ? 2,5 deciliter witte wijn, ? 100 g mascarpone, ? 100 g geraspte kaas, ? allesbinder
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-07-2003Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Nasi goreng, die je " Speciaal " maakt !!
Slanke versie met kruiden uit je eigen keuken en zo min mogelijke toevoegingen van geur en smaakstoffen. Het zelf kruiden en opbakken is een leuk proces om te doen !! Beetje voor beetje rijst toevoegen terwijl die heerlijke geuren op je af komen. Dit is echt een speciaal moment en je doet het helemaal zelf !! Je weet dan ook, dat je nooit meer een " relatief " duur zakje kruiden in de supermarkt gaat kopen.
* 250 gram basmati rijst, * 250 gram nasi vlees, * 50 gram ham, * 1 ui, * 1 prei, * 2 theelepels djahe, * 2 theelepels laos, * 2 theelepels ketoembar, * 2 theelepels gedroogde selderij, * 2 teentjes knoflook, * 2 eetlepels arachideolie, * 2 eetlepels ketjap manis, * Sambal Badjak, * 1 kippenbouillonblokje ( optie ), , Voor de omelet reepjes:, , * 2 eieren, * scheutje melk, * beetje maggi, * beetje gemalen zout en peper, * beetje gedroogde bieslook
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-08-2013Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Paella
Paella zoals je hem alleen zelf kunt maken
1 pak Risotto of Paella Rijst (van Lassie), 4 drumsticks, 1 a 2 ons nasi vlees, 2 uien, 1 teen knoflook (is niet noodzakelijk), 1 rode paprika, 2 tomaten, 1 klein blikje erwtjes 1-persoon blikje, 1 klein blikje boontjes 1-persoon blikje, Scheut Olijfolie, 1 doosje (of twee zakjes) saffraan, 1 kippe bouillon blok, 1 Citroen, 1 bosje Peterselie, Zout, peper en parikapoeder, Visvulling: Dit kan een kant en klaar pakket fruits de mer zijn en/of losse soorten, zoals inktvis, garnalen, mosselen en andere schaal/schelpdieren., Voor extra garnering: kleine kreeftjes of grote gamba's.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-07-1999Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
babi ketjap/ ajam ketjap
Voor ajam-ketjap gebruikt men 10 kippedijtjes ipv nasivlees. Extra zout en 1 tl sambal toevoegen
700 gram nasivlees, 1/4 babi-ketjapblok (koningsvogel), 4 el ketjap, 2 el gemberpoeder
- Internationaal Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-04-2011Internationaal Bijgerecht30-60 min.
Nasi met zoet ketjapvlees
? 300 g Nasi/bamivlees, ? 300 g rijst, ? 2 eetlepels ketjap manis, ? 1 eetlepel bruine basterdsuiker, ? ? eetlepel citroensap, , ? 3 eetlepels olie, ? 1 teentje knoflook, ? 1 rode paprika, ? 1 nasi/bami groentepakket (a 250 gram), ? 1 zakje kruidenmix (nasimix met groenten)
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-10-2005Hoofdgerecht30-60 min.
nasi goreng van Yvonne
Lekkere indische nasi goreng
450 rijst, 250 gram nasi-vlees of kipfilet, 100 gram ham, 1 prei, 1 ui, 2 eieren, beetje boter, 1 flinke eetlepel laos, 1 flinke eetlepel djahe, 1 flinke eetlepel ketoembar, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie (geen olijfolie), 2 eetlepels zoete ketjap, 1 eetlepel gedroogde selderie, 1 kippebouillonblokje,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-04-2005Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Pittige bladerdeegflapjes.
Borrelhapje: bladerdeeg gevuld met nasivlees en sambal.
Pond nasivlees, pakje conimex nasi-kruiden, puddinglepel sambal, geraspte ui, teentje knoflook., Pak diepvriesbladerdeeg.
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-04-200020-30 min.
Pittig herfstpotje met wintergroenten
Vastkokende aardappelen in blokjes, 1 winterwortel in blokjes, 1 prei in dunne reepjes, 250 gr nasivlees, 1 blik bruine bonen, 1blikje tomatenpuree, ketjap, sambal, magere rookworst in plakjes
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-02-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Chinese mie
1 ui - 1/2 rode peper - 3 eetlepels zonnebloemolie - 2 theelepels koenjit - 400 gram nasivlees - ketjap manis - 400 gram mie-nestjes - 100 gram sate-saus
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-03-2002Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
spul van tante mien
Gekregen van mijn tante
- 1 literblik perziken, - 4 grote uien, - 4 ons nasivlees, - 1 kopje ketjap, - half hoog blikje tomaten puree, - 1 desert lepel sambal, - rijst.
- Hoofdgerecht
- Geplaatst op06-08-2014Hoofdgerecht
Herfstpotje
Vastkokende aardappelen in blokjes, 1 winterwortel in blokjes, 1 prei in dunne reepjes, 250 gr nasivlees, 1 blik bruine bonen, 1blikje tomatenpuree, ketjap, naar smaak, sambal, naar smaak, magere rookworst
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2007Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Goreng
4 pers.; per persoon 310 Kcal. 1300 Kj;
400 gr. droogkokende rijst, 1 zakje boemboe nasi goreng, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 250 gr. prei, 1 winterwortel, 6 takjes selderij, weinig boter of olie, 400 gr. nasivlees, 3 el. ketjap, 1-2 tl. sambal goreng,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2003Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
nasi goreng van ronnie
Lekkere nasi uit marinestad Den Helder
500 gram rijst 2 eieren 200 gram gerookt spek 300 gram nasivlees 100 gram ham in blokjes, 2 tenen knoflook 2 theelepels trassi prei, gebakken uitjes ketjap Ve-tsin Zout.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Pittige Nasi Goreng met paksoi
Pittige Nasi Goreng met paksoi
1 pak lassie nasi gorent, 3 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal oelek, 1 teentje knoflook geperst, 250gr. nasivlees in blokjes, 150gr. paksoi (ca 3 stengels), 3 eetl. olie fijngesnipperd, 1 rode paprika in blokjes,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-04-2005Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi goreng
Lekkere nasi. Ons gezin kan hiervan blijven smullen.
400 gram droogkokende rijst, 250 gram nasivlees (of kip), 2 a 3 eetlepels olie, 1 theelepel zout, 3 kleingesneden uien, 2 teentjes knoflook, 1 à 2 theelepels sambal oelek, 2 theelepels ketoembar, ½ theelepel djintan, 1 theelepel djahé, 1 theelepel laos, 1 mespuntje vetsjin, 1 dunne prei in ringen, 1 à 2 eetlepels ketjap, 4 eieren, 100 gram ham, ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2010Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Rijstschotel Met Tjap Tjoy-Saus
1 pak witte rijst, 200 gr sperziebonen, 300 gr. chinese kool, 4 eetl. zonnebloemolie, 400 gr. nasivlees, 2 blikken saus v. tjaptjoy, seroendeng, zout en peper
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-10-2000Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
snelle mie
Voor als je weinig tijd hebt
400 gr mienestjes of chinese eiermie, 400 gr nasivlees, 1 ui, 1/2 rode peper of 1,5 tl sambal oelek, 2 tl koenjit, 3 el bakolie met knoflook, ketjap manis naar smaak, Satesaus (kant en klaar)
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-08-2000Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Hollandse erwtensoep
250 g spliterwten, 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep, 400 g nasivlees, 200 g ontbijtspek in dobbelsteentjes, 1 prei in ringen, 1 kleine selderijknol in blokjes, 2 aardappels in blokjes, 6 fijngesneden takjes bladselderij, 1 rookworst, zout en (versgemalen) peper
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-11-2003Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
Erwtensoep volgens schoonmoeders recept
1 pak Spliterwten, 250 gram Nasivlees, 250 gram Verse worst (ontveld), 250 gram Uien, 500 gram prei,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op29-03-2009Nederlands> 120 min.
- Eigen recept
Toemis boerenkool
Indisch boerenkoolgerecht
250 gram grof gesneden boerenkool, 300 gram bami- of nasivlees, 1 theelepel laos, 2 blokjes goudbouillon, 1 grote gesneden ui, 1 theelepel knoflook, 1 of 2 grote lomboks (rode pepers) of 1 paprika
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-08-2008Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
Nasi
Heerlijke nasi marine stijl
1 pak snelkookrijst, 1 prei, 2 uien, 3 eieren, 200 gr nasivlees, 100 gr ham, 100 gram spekreepjes, trassi, sambal oelek, knoflookpulp of poeder, pepper en zout, soja
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-10-2013Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi
Een gerecht dat niet bij de rijsttafel mag ontbreken.
- 700 gr rijst, - 300 gr kipfilet of nasivlees, - 1 nasi groentenpaket, - 1 pakje gedroogde nasi kruiden of 2 el kruidenpasta., - zout
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-1998Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Duveltjes eten
Heerlijk als je van pittig eten houdt!
3 eetlepels tomatenketchup, 3 eetlepels ketjap manis, Sambal naar eigen smaak (mag lekker veel zijn), 500 g nasivlees, 1 zakje nasigroenten (gedroogd), 1 grote pot calve pindakaas, 1 bakje champignons, boontjes, rijst,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Goreng
Een basisrecept voor dit Indonesische gerecht!
400 gram rijst, 1 zakje boemboe nasi goreng, 100 gram ontbijtspek (fijngesneden), 2 eetlepels arachideolie, 300 gram nasivlees (fijngesneden), 1 ui (gesnipperd), 2 eieren, 1 prei, 1-2 theelepels sambal oelek, 2 eetlepels ketjap
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
mie a la me
Mie a la me (spreek uit als mie(engels)) is een gerecht naar eigen samenstelling waarbij iedereen zijn vingers op eet.
400 gram nasivlees, 200 gram speklappen, 125 gram hamblokjes, 400 gram chinese groentenmix, 125 gram champignons, 250 gram chinese mie, 3 tenen knoflook, bamigorengmix conimex, mix voor satemarinade conimex, ketjap manis, Kikkoman sojasaus, sambal oelek, sambal badjak, gezouten cashew noten, olijfolie, sense bakolie oosterse kruiden.
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-09-1999Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Erwtensoep
Lekkere erwtensoep gemaakt met flesje maggibasis voor groentensoep. Bereiding 20 min. week-en kooktijd 2 uur
1 flesje maggi basis voor groentensoep* 250 gr spliterwten*400 gr nasivlees* 200 gr ontbijtspek* 1 prei* 1 kleine geschilde selderijknol* 2 geschilde aardappels* 6 takjes bladselderij* 1 rookworst* 1 winterpeen* zout en peper* 1,75 l water
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2004Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Kruidige koolrabi/bonenwok
300 g nasivlees (varkensspiering in stukjes); 1 koolrabi; 1 blik bruine bonen; grote ui; 2 teentjes knoflook; wokolie (of olijfolie); 1/2 pakje Silvo Wok-it zoet/kruidig Japan
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-05-2010Hoofdgerecht10-20 min.
Sambal Goreng (snij-)bonen
Makkelijk te maken indisch groentegerecht
1 ons nasivlees, 2 1/2 ons (snij-)bonen, 1/2 ons kleine roze garnalen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 tl sambal oelek, 1 rode peper, 2 salamblaadjes, 1 stukje laos van 1 cm (1 tl poeder), 1/5 stuk kokosblok, beetje suiker, 2 el olie, 1 tl asem, 1 bouillontablet[/], , , , ,
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2013Bijgerecht30-60 min.
Sambal Goreng (snij-)bonen
Makkelijk te maken indisch groentegerecht
1 ons nasivlees, 2 1/2 ons (snij-)bonen, 1/2 ons kleine roze garnalen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 tl sambal oelek, 1 rode peper, 2 salamblaadjes, 1 stukje laos van 1 cm (1 tl poeder), 1/5 stuk kokosblok, beetje suiker, 2 el olie, 1 tl asem, 1 bouillontablet[/], , , , ,
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2013Bijgerecht30-60 min.
Mieschotel
Recept van Sjeeny
2 uien,1/2 rode paprika,1 kilo chinese kool, 1 pond nasivlees, 2 pakjes Honig roerbakmix, 2 pakken roerbakmie.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-10-1999Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi goreng
400 gr. droogkokende rijst, 1 zakje mix voor nasi goreng, conimex 45gr.), 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 250 gr.prei, 250 gr. winterwortel, 6 takjes selderij, 400 gr. nasivlees, 3-4 eetlepels ketjap manis, 1-2 theelepels sambal goring, 4 eetlepels wokolie van conimex
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-12-2011Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Goreng (2)
2-3 ons nasivlees, 1 ons garnalen, 4-5 stuks sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 3 stuks rode peper, 2 theelepels trassi, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djinten, 1 stuks prei, 1 scheutje ketjap, 400 gram rijst, 1 bakje fruitjes (gebakken uitjes), ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2007Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
babi pangang
Lekker en gemakkelijk
5 ons nasivlees,5 eetlepels ketchup,5 eetlepels hot ketchup,6 theelepels suiker 2 teenttjes knoflook,1 eetlepl gembernat,1 theelepel ketjap,1 pot atjam tjampoer, 1 theelepel sambal,boter
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-02-2002Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
Pilaf met rijst
Half pond nasivlees, 1 blik perziken, 2 a 3 uien, 1 t.l. sambal, 2 e.l. ketjap, klein blikje tomatenpuree, 5 kopjes rijst.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-03-2002Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Spaghettisaus - de állerlekkerste
Dit is een echt familierecept en écht iedereen (vooral kinderen) is er dol op!
400-500 g nasivlees (varkensvlees in blokjes), 1 grote ui, 1 laurierblaadje, 2 t knoflook, peper, zout, 2 grote blikjes tomatenpuree, 0,5 fles tomatenketchup, 0,25 fles hot tomatenketchup (Heinz), worcestersaus
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-03-2011Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Pilaf
500 gram nasivlees., 500 gram uien, 250 gram champignons., 1 blik tomatenpuree., 2 tenen knoflook., 3 theelepels sambal, 3 eetlepels zoete ketjap, 1 groot blik perziken op zoete siroop
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-03-2010Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Pilaf
Pilaf met perziken
500g nasivlees, 2 uien, blikje tomaten puree, 4 el ketjap, 1 tl sambal, 1 groot blik perziken, Rijst, Zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-2014Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi goreng
Een supersnelle, verse en lekker nasi goreng. Waar je alleen voor moet zorgen is dat je de rijst al gekookt hebt, ik doe altijd restjes rijst in de diepvries en gebruik ze dan voor dit soort gerechten (wel zorgen dat ze ontdooid is natuurlijk). (met foto)
Restje rijst (ongeveer 200 gram), 1 zak van 400 gram roerbak groente Chinees (AH), 200/300 gram varkenslapjes (als je helemaal snel wilt neem je nasivlees, ik vind dat meestal niet zo lekker), 1 zakje nasi goreng mix, zo'n boemboe (toko), seroendeng, tafelzuur (augurken, zilveruitjes en atjar tjampoer)
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-11-2000Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
mihoen
Snel en lekker
? 75 gram ontbijtspek in blokjes, 400 gram kip of nasivlees, 1 ui in stukjes, 1 prei in reepjes, 1 handje gedroogde bamigroente, 3 eieren, mihoen, peper en zout, ,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-02-2003Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi
Koken op de camping
2 kopjes siamrijst3 kopjes water1/2 pond nasivlees in stukjeszoutcroma1/2 kopje nasikruiden1/2 kopje gefruite uitjesseroendengsambalzure bommengebakken eitjes
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-05-2003Hoofdgerecht20-30 min.