Nasi rames
Sambal goreng telor. Dit is werkelijk verukkelijk!
* 6 eieren * 1 sjalot * teen knoflook * 1 el olie * 2 tl sambal oelek * 1/2 tl gemberpoeder * 1/2 tl koenjit * 1/2 tl ketoembar * mespunt djinten * 75 gr santen (geconcentreerde kokosmelk * 2 dl kippenbouillon
De eieren hard koken, af laten koelen en pellen. Ui en knoflook pellen en snipperen. De olie verwarmen en hierin de snippers ui en knoflook 2 minuten fruiten. Voeg de specerijen toeen laat die nog even meefruiten. Voeg de santen en de bouillon toe en laat de santen smelten. Laat de saus even pruttelen. Halveer de eieren en leg ze in een platte schaal. Giet de saus er over.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi Rames
Heel snel klaar en ook nog erg lekker
1 bak nasi (AH), 1 el. zonnebloemolie, 1 bak satestukjes, 3 el. atjar tjampoer, 1 zak cassave kroepoek, 1 schaaltje courgetterauwkost, 1 el. seroendeng
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-05-2002Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi Rames
Conimexrecept
? 400 g kipfilet, ? 300 g witte rijst, ? Conimex Satestokjes, ? Conimex Wok Olie, ? 75 g ontbijtspekblokjes, ? 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi, ? 1 kuipje Conimex Maleise Pinda Satesaus, ? 600 g gemengde roerbakgroenten, ? 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-06-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi Rames
Nasi Goreng Met Bijgerechten.
* 600 Gram nasi goreng (zie gerecht nasi goreng), * Sate Babi 8 stokjes (zie Gerecht Sate Babi), * 4 a 8 eetl Sambal goreng Boontjes ( Zie Gerecht Sambal Goreng boonjtes), * 4 Eetl Sambal Goreng Tauge ( Zie Gerecht Sambal Goreng tauge), * 4 a 8 Eetl. atjar Tjampoer (uit Potje), * 4 Eetl. Seroendeng (uit potje), * 4 Eetl Gebakken Uitjes ( Bawang Goreng), * 4 spiegeleieren.,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi rames
1 bak nasi (450 g), ? 1 eetlepel zonnebloemolie, ? 1 bak satestukjes (300 g), ? 3 eetlepels atjar tjampoer, ? 1 zak cassave kroepoek (60 g, ? 1 schaaltje courgette rauwkost (150 g), ? 1 eetlepel seroendeng,
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-02-2003Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi Rames
Gebakken rijst met diverse bijgerechten.
Nasi goreng, 8 stokjes sate babi, 4 a 8 eetl. sambal goreng boontjes, 4 eetl. sambal goreng tauge, 4 a 8 eetl atjar tjampoer, 4 eetl. seroendeng, 4 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes), 4 spiegeleieren.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-09-2003Indiaas Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi Rames
Gebakken rijst met diverse bijgerechten
Nasi goreng, 8 stokjes sate babi, 4 a 8 eetl. sambal goreng boontjes, 4 eetl. sambal goreng tauge, 4 a 8 eetl atjar tjampoer, 4 eetl. seroendeng, 4 eetl. bawang goreng (gebakken uitjes), 4 spiegeleieren
- Indonesisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-03-2005Indonesisch0-10 min.
Nasi Rames
Gebakken rijst met diverse bijgerechten
Nasi goreng, 8 stokjes sate babi, 4 a 8 eetl. sambal goreng boontjes, 4 eetl. sambal goreng tauge, 4 a 8 eetl atjar tjampoer, 4 eetl. seroendeng, 4 el. bawang goreng (gebakken uitjes), 4 spiegeleieren,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2003Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi Rames
2 pakken Conimex Indonesische Nasi Koening (a 250 g), 4 eieren (M), zout, peper, 3 eetlepels olie, 1 zak grove soepgroente (250 g), 250 g kipfilet, 1 zakje satesaus ( 68 g, Conimex), 1/2 pot atjar (a 335 g)
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-03-2001Nederlands20-30 min.
Nasi Rames
2 pakken Nasi Koening (Conimex), 4 eieren, zout, peper, 3 el olie, 1 zakje grove soepgroente (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus, 1/2 pot atjar.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-05-2002Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Rames
2 pakken Nasi Koening (Conimex), 4 eieren, zout, peper, 3 el olie, 1 zakje grove soepgroente (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus, 1/2 pot atjar.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-04-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Rames
2 pakken Conimex indonesische Nasi Koening, 4 eieren, zout, peper, 3 eetlepels olie, 1 zak grove soepgroente (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus (68 gr. Conimex), 1/2 pot atjar
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-03-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Rames
2 pakken conimex indonesische nasi koening (a 250 gram), 4 eieren (m), zout,peper, 3 eetlepels olie, 1 zak grove soepgroenten (250 gram), 250 gram kipfilet, 1 zakje satesaus (68 gram conimex), 1/2 pot atjar (a 335 gram)., ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-10-2000Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Rames
Bron: Conimex
400 g kipfilet, 300 g witte rijst, Conimex Satestokjes, Conimex Wok Olie, 75 g ontbijtspekblokjes, 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi, 1 kuipje Conimex Maleise Pinda Satesaus, 600 g gemengde roerbakgroenten, 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-2004Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi rames
Zeven recepten die er samen voor zorgen dat je een topper uit de Indonesische keuken op tafel kunt zetten. Dat wordt smullen geblazen!
* 12 houten stokjes, * 500 gr varkenshaas, * 1 sjalotje, * 2-3 tenen knoflook, * 3 el ketjap manis, * 1 el citroensap, * 2 tl koriander (ketoembar), * 1 tl komijnpoeder (djinten), * snuifje gemberpoeder, * zout en peper,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Nasi Rames
Een eigen recept over Nasi Rames
500 gram Runderlappen, 1 bakje boeboe smoorvlees, 1 tl fijngehakte gember, 1 teen knoflook, 1 tl koenjit, 400 gram rijst, 50 gram gefruite uitjes, 2 el seroendeng, 500 gram sperciebonen, 1 bakje boemboe sajour boontjes,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-03-2001Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
nasi rames
Een mini-rijsttafel op een bord
200 gr rijst...2 fijngesnipperde uien..2 eetlepels olie..3 theelepels sambal-oelek..350 gr mager varkensvlees in kleine stukjes..3 eieren.. 1 prei in ringetjes..1 rode paprika in blokjes.. 2 eetlepels ketjap-manis, een potje of blikje sperziebonen..4 drumstiks of kleine kippepootjes
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-2000Indonesisch30-60 min.
Nasi Rames.
* 400 gr snelkookrijst., * 8OO gr kippenborstfilet., * 4 eetlepes arachideolie., * 2 dl ketchup., * 6 eetlepels pindakaas., * 1 rode peper., * 200 gr lente-uitjes., * 2 eetlepels boter., *1 eetlepel maïzena., * Zout,peper,chilipoeder en paprikapoeder.
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-01-2010Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi rames
Garnalen met boontjes
* 500 gr sperziebonen (of snijbonen), * 1 ui, * teen knoflook, * 1 el olie, * 1 tl trassi (=garnaalpasta), * 1 tl gemberpoeder, * 2 tl ketoembar, * 1 tl asem (tamarinde) of citroensap, * 2 dl kokosmelk uit blik, * 150 gr garnalen, * sambal,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi rames
Smoor van kip. Lekkerrrr!
* 6 drumsticks (voor de grote eters, * 6 kippenpoten, * zout en peper, * nootmuskaat, * 1 ui, * teen knoflook, * 3 tomaten, * 1 el olijfolie, * 3 el zoete sojasaus, * 2 kruidnagelen,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi rames
Rempah = gehaktballetjes met kokos
* 400 gr rundergehakt, * 1 ei, * 50 gr geraspte kokos, * 1 sjalot, * mespunt korianderpoeder, * zout en peper, * 25 gr boter,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi rames
Atjar ketimoen met tauge
* 1 komkommer, * 2 worteltjes, * zout en peper, * 1/2 tl suiker, * 1/2 potje atjar tauge,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht0-10 min.
Nasi rames
Sambal goreng tempe met paprika
* 1/2 blok tempe, * 1 grote ui, * 2 tenen knoflook, * 1 groene en 1 rode paprika, * 3 el olie, * 1 tl bruine suiker, * 1/2 tl gemberpoeder, * 1 tl asem (tamarinde) of citroensap, * 1-1/2 dl bouillon (tablet), * zout en sambal,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2000Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
nasi rames
Mjammie mjammie, lekkere gerechtjes op een bord.
Witte rijst, verschillende gerechtjes, zoals hardgekookt ei in een pikant sausje, dit kun je allemaal krijgen van conimex, sperzieboontjes, satestokjes, gebakken banaan, kroepoek.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-10-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi Rames Savoureux
Een nasi die verschillende lekkere smaken bevat zonder toevoeging van sauzen
250-300 gr. rijst, 2 flinke kipfilets in kleine blokjes, 125 gr. tauge, 125 gr. fijngesneden prei, 125 gr. fijngesneden kool, kleine fijngesneden ui, ketjap, chinese '5-kruiden', bouillonblokje, zout, zakje nasikruiden met groente, arachideolie
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-11-2004Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Bami Rames Speciaal 1
Lock&Lock - testen van vershoudbakjes. Zien ook mijn recepten Bami Rames Speciaal2 BEWAAR ALLE VOORBEREIDE GERECHTEN IN LOCK&LOCK VERSHOUDBAKJES TOT VOOR OPWARMEN ERVAN.
DAG 1 , , Vleeskerrie, , 600 g doorregen rundvlees in 2xcm stukken, 50 g margarine, 3 grote uien grof gesneden, 4 tenen knoflook fijn, 1+1/2 t zout, 70 g tomatenpuree, 1 e kerrie, 3 kruidnagels, 2 kardemom pitten(toko), 2 t ketoembar, 1 t gemberpoeder, 1/2 t all spice (pimentpoeder), 3/4 t anijszaad, 1 t geelwortel, , 1.Verhit margarine in braadpan tot net bruin., 2. Voeg nu uien en knoflook toe en laat even aanbakken., 3.Bak alle kruiden even aan in ui-mengsel en voeg dan het vlees toe., 4.Bak vlees totdat het van alle kanten verkleurd zijn., 5.Voeg tomaten puree toe en laat 3 min. ontzuren., 6. Doe vleesmengsel in stoofpan en verwarm water in koekenpan terwijl alle bak resten los gemaak worden., 7. Giet de kookwater bij vleesmengsel zodat het precies onder staan. 8.Stoof vlees voor 2+1/2 uur., , Gestoofd runder borstlappen met wortel uit Azië, , 750 g borstlappen, in groter stukken gesneden, 2-3 wortelen, in dikker diagonale plakken of diamantvorm, 2 e olie, 3 cm gember, fijn, 1 ui, fijn of 3 sjalots, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1/2 e bloem met 1/2 e suiker en 1 e water vermengd, 2-3 e sambal oelek, , 2 e rijstwijn of droge sherry, 1 steranijs, 6 Sichuanpeperkorrels, 2 e donkere Chinese sojasaus, 2 e Maggi (uit flesje), 1 e suiker, 3-4 kopjes kippenbouillon, zout, , , 1. Roerbak in olie de gember, ui, knoflook, steranijs en peperkorrels tot de geur vrijkomen., 2. Voeg bloem mengsel, sambal oelek, rijstwijn, suiker en sojasaus toe en bak kort mee., 3. Haal van vuur en meng de wortelen en het vlees door deze mengsel., 4. Doen vlees mengsel in een stoofpan of slow cooker en giet de kippenbouillon erbij zodat het vlees precies onder staat., 5. Stoof vlees op laag vuur voor 2-3 uur tot zacht en saus wat ingedikt.
- Aziatisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-11-2015Aziatisch Hoofdgerecht> 120 min.
Gebakken kip met een zoetzure saus
Gebakken kip als onderdeel van een Chinese nasi of bami rames speciaal menu. Zien ook mijn artikel: Dagboek Van Een Alleseter (25/10/12-25/02/13)
Warm gaar oven gebakken kip drumsticks, , VOOR ZOETZURE SAUS: , 1/2 kopje witte Chinese rijstazijn, 1 kopje water, 5-6 e bruine suiker, 3 e tomatenketchup, 1 e lichte Chinese sojasaus, water/maïzena papje, , 1. Breng ingrediënten aan kook., 2. Maak een licht gebonden saus met maïzena/water papje.
- Aziatisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-02-2013Aziatisch30-60 min.