marine nasi goreng
Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.
500 gram rijst 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes zonnebloemolie om te bakken 3 geklutste eieren evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel 150 gram mager gerookt spek in reepjes 150 gram magere ham in blokjes 1 prei in ringen gesneden 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes 4 teentjes knoflook fijngehakt En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje)
Gebruik een uitstekende kwaliteit droogkokende rijst, anders loop je de kans dat de nasi nat en klef wordt en zich slecht laat bakken. Kook de rijst gaar en droog. Van de geklutse eieren omeletten bakken en in reepjes snijden. Het vlees bestrooien met zout en peper.
Verhit een beetje olie in de wok en bak het varkensvlees of kippenvlees krokant en schep het uit de olie. Bak nu de in reepjes gesneden gerookt spek krokant en deponeer dit naast het gebakken vlees. Bak de gesneden uien in dezelfde olie en laat deze na het uitscheppen uitlekken in een kopje of kommetje. Verwijder nu een groot deel van de olie uit de wok maar zorg dat er ca. 2 eetlepels achterblijven. Nu bak je de knoflook en een beetje trassi tesamen in dezelfde olie en voeg de gekookte rijst toe. Onder voortdurend roeren bak je de rijst op een niet te hoog vuur. De rijst krijgt al een beetje kleur. Voeg nu een theelepeltje sambal oelek en een klein beetje maggi toe. Voeg eventueel naar smaak wat zout toe. Voeg nu het varkens- of kippenvlees toe met de uitjes zet het vuur op een laag pitje en bak het vlees even mee. Meng nu de ham en de reepjes ei onder de nasi en als goed in de rijst is verdeeld de in ringetjes gesneden prei ( evt. de garnalen) erbij. Vergeet niet om tijdens het bakken wat maggi toe te voegen omdat dit een extra lekkere smaak geeft. Nu is de nasi klaar.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi goreng (indonesisch:
Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !
300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-10-2009Indonesisch20-30 min.
- Eigen recept
Nasi Goreng als van de Chinees met malse kippendijtjes
Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !
1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie
- Chinees
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-02-2013Chinees10-20 min.
Nasi goreng
Op Surinaamse wijze.
500g rijst(lange korrels), 1 klein stukje trassie (garnalenpasta), 100g margarine of 1 dl olie, 4 teentjes geperste knoflook, 1/2 kopje water, 1 gesnipperde uik 500g gekookt kipfilet, 2 eieren, 1 komkommer, 4 vleestomaten, 2 el ketjap asin, 1 el soya sauce, 1/2 tl djintan (gemalen komijn), 1/2 tl ketoembar (gemalen koriander), 2 takjes fijngesneden selderie
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-11-1999Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Nasi Goreng
Authentieke nasi goreng
400g rijst, 2 el Go-Tan Wokolie, 1 ui (blokjes), 300g gesneden kipfilet of varkensvlees, 1 prei (schijfjes), 1 winterwortel (schijfjes), Go-Tan Boemboe Nasi Goreng, 2 eieren, snufje zout
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2015Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Goreng
Uit cursus Chinees koken
1 kopje gare rijst per persoon, ui, knoflook, trassi, ketoembar, spaanse peper, een klein ei per persoon, vet-sin, zout en suiker, ketjap, bosui
- Chinees Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-1999Chinees Bijgerecht20-30 min.
Nasi goreng
Makkelijke nasi die altijd lukt en erg lekker is
1 pak rijst, 250 gr kipfilet, 200 gr achterham (dikke plak), 1 ui, 3 sjalotten, 2-3 tenen knoflook, 1 dunne prei, 2 tl sambal, 2 tl ketoembar, 1/2 el djinten, flinke mespunt trassi, zout en peper, zonnebloemolie
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-12-1998Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Eigen Nasi Goreng speciaal, lekkerder dan die van de chinees
Heerlijk pittige Nasi Goreng naar eigen recept. Lekker in het weekend en kindvriendelijk want iedereen lust het. Snel en makkelijk te maken in de wok. Maak desnoods een XXL portie en vries het in want daar is ook dit gerecht uitermate geschikt voor. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren. Gooi er aan groente in wat je lekker vind.
500 gr witte rijst, 1 prei, 1 kleine winterpeen, 1 grote ui of 2 middelgrote, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 1 chilipeper, 3 eieren, 100 gr gerookte ontbijtspek (plakjes), 100 gr fricandeau (plakjes), 1 ½ tl Trassie Oedang, 2 tl korianderpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl komijnpoeder, 3 el wokolie, Snufje peper, Scheutje ketjap manis
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-06-2012Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Goreng
4 pers.; per persoon 310 Kcal. 1300 Kj;
400 gr. droogkokende rijst, 1 zakje boemboe nasi goreng, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 250 gr. prei, 1 winterwortel, 6 takjes selderij, weinig boter of olie, 400 gr. nasivlees, 3 el. ketjap, 1-2 tl. sambal goreng,
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2003Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Goreng
Simpele, maar smaakvolle nasi goreng
, 1 pak zilvervliesrijst, 1 zakje boemboe nasi goreng (nasigroente), 1/2 rode peper fijngesneden, 1/2 prei fijngesneden, 2 eieren, 2 eetl. wokolie,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-01-2004Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi goreng
Serveer bij de nasi indische nasi schaaltjes met seroendeng, atjar en kroepoek en gebakken uitjes zie er leuk uit op de tafel en smaakt heerlijk.
440 gram droogkokende rijst*1 zakje gedroogde nasi goreng kruiden(boemboe nasi goreng)van 50 gram*5 el olie*2 grote gesnipperde uien*2 uit geperste teentjes knoflook*1 dunne prei*250 gram gaar varkens of kippievlees*259 gram gesneden witte of chinese kool*2 tl sambal oelek*ketjap bentang asin*100 gram gepelde garnalen*125 gram tauge*125 gram ham*2 gepelde tomaten*3 eieren.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-07-2001Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
nasi goreng
De lekkerste nassie hier op smul!
400 gr. rijst, 500 gr. kipfilet, 400 gr. groenten (b.v.nasi pakket), 1 pk. conimex boemboe voor nasi goreng, 6 eieren, 2 theel. knoflook, 4 eetl. oosterse roerbakolie.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-08-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi goreng
Een supersnelle, verse en lekker nasi goreng. Waar je alleen voor moet zorgen is dat je de rijst al gekookt hebt, ik doe altijd restjes rijst in de diepvries en gebruik ze dan voor dit soort gerechten (wel zorgen dat ze ontdooid is natuurlijk). (met foto)
Restje rijst (ongeveer 200 gram), 1 zak van 400 gram roerbak groente Chinees (AH), 200/300 gram varkenslapjes (als je helemaal snel wilt neem je nasivlees, ik vind dat meestal niet zo lekker), 1 zakje nasi goreng mix, zo'n boemboe (toko), seroendeng, tafelzuur (augurken, zilveruitjes en atjar tjampoer)
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-11-2000Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi Goreng
400 gr. droogkokende rijst 1 zakje boemboe nasi goreng 1 grote ui 2 teentjes knoflook 250 gr. prei 1 winterwortel 6 takjes selderij weinig boter of olie 400 gr. nasivlees 3 el. ketjap 1-2 tl. sambal goreng
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-05-2002Slanke keuken20-30 min.
Nasi Goreng
Een basisrecept voor dit Indonesische gerecht!
400 gram rijst, 1 zakje boemboe nasi goreng, 100 gram ontbijtspek (fijngesneden), 2 eetlepels arachideolie, 300 gram nasivlees (fijngesneden), 1 ui (gesnipperd), 2 eieren, 1 prei, 1-2 theelepels sambal oelek, 2 eetlepels ketjap
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-10-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi goreng
400 gr. droogkokende rijst, 1 zakje mix voor nasi goreng, conimex 45gr.), 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 250 gr.prei, 250 gr. winterwortel, 6 takjes selderij, 400 gr. nasivlees, 3-4 eetlepels ketjap manis, 1-2 theelepels sambal goring, 4 eetlepels wokolie van conimex
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-12-2011Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Goreng
Eenvoudig Indonesisch rijstgerecht
* 400 Gram Rijst, * 1 Zakje Boemboe Nasi Goreng, * 50 Gram Ontbijtspek fijngesneden, * 2 1/2 eetl (arachide) olie, * 300 Gram Nasi of ander varkensvlees heel fijngesneden., * zout, * 1 ui gesnippert, * 2 eieren, * 1 prei, * 1 a 2 theel Sambal oelek, * 2 eetl Ketjap Manis
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-06-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
nasi goreng
Indonesische nasi goreng met satesaus en komkommer
400 gram kipfilet in blokjes - 400 gram rijst - bumbu nasi goreng van Sari Rasa - 1 groot pak nasigroenten( met rode peper) - 1 grote ui - 1 teentje knoflook - 1 komkommer - 1 zakje satesaus (van de toko) - scheutje zoete kecap - olie om in te bakken
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-07-2002Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi Goreng
Simpele nasi op hollandse wijze, die je vast kent zoals je oma of je moeder hem altijd maakte.
400 gram droogkokend rijst , 400 gram nasivlees , 250 gram prei , 250 gram winterwortel , 75 ml vloeibare margarine (becel, eigen huis merk, blue band, crome, bertolli etc)., 6 takjes selderij , 3-4 el ketjap manis , 2 tenen knoflook , 1-2 el tl sambal goreng , 1 zakje boemboe nasi goreng (conimex, inproba) , 1 grote ui , Serveer er extra bij: Ham, spiegeleieren, atjar tjampoer, augurken, komkommer, seroendeng, kroepoek en pindasaus., Voor de variatie kun je natuurlijk ook eens dit recept met mie, eiermie of miehoen maken.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-05-2004Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
nasi goreng
Surinaams menu !
Ingredienten:, , Kotomisi Rijst, 1 potje Faja Lobi Nasi Goreng (Roerbaksaus), trassie, 3 eieren, olie, (in blokjes gesneden) 250 gram kipfilets, 1 fijngesneden stengel selderij, 1 gesneden stengel prei, zout
- Surinaams Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-11-2000Surinaams Hoofdgerecht0-10 min.
NASI GORENG
HET BESTE SURINAAMSE NASI GORENG MENU, ZOALS DE JAVANEN DAT IN SURINAME MAKEN.
Kotomisi Rijst, 1 potje Faja Lobi Nasi Goreng(roerbaksaus), trassie, 3 eieren, olie, 250 gr kipfilet in blokjes gesneden, 1 stengel selderij fijngesneden, 1 stengel prei gesneden, zout. Deze Surinaamse ingredienten koop ik bij Albert Heijn.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-11-2000Surinaams Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi Goreng
(Gepikt van de chinees)
Rijst voor 4 personen, 2 kippefilets, 4 wortelen, 3 preien, 4 eieren, 2 uien, zakje nasi goreng kruiden, sambal ketjap (sojasaus), olijfolie
- Chinees Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2001Chinees Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Goreng
Het is een klassiek gerecht. Dus ik heb er niets aan veranderd.
, 250 gr lamsvlees, 250 gr rijst, 1 paprika, 250 gr champignons, 200 gr wortelen, 4 eieren, enkele lepels melk, margarine, nasi goreng kruiden,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-08-2004Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi Goreng
- 250 gr lamsvlees, - 250 gr rijst, - 1 paprika, - 250 gr champignons, - 200 gr wortelen, - 4 eieren, - enkele lepels melk, - margarine, - nasi goreng kruiden
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-12-2002Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
nasi goreng
? 250 gram rijst (liefst zilvervliesrijst), 1 zakje Boemboe Nasi Goreng (nasikruiden), naar behoefte, 150 a 200 gram in kleine stukjes gesneden kipfilet of hamlappen (mag ook minder), ? 250 gram (of minder) champignons, naar behoefte, 1 of 2 uien, scheutje ketjap manis, naar wens: mespunt sambal oelek, 2 of 4 eieren, boter, twee bananen,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-07-2001Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Nasi Goreng
Serveer bij deze, op Indische wijze gebakken rijst schaaltjes met seroendeng(mengsel van gebakken kokos, pinda's, kruiden en donkerbruine suiker) en wat tafelzuur zoals atjar tjampoer. Beide zijn kant-en klaar te koop
- 400 gr. droogkokende rijst, - zout, - 1 zakje gedroogde nasi gorengkruiden, (boemboe nasi goreng) van 50 gr., - 5 eetlepels olie, - 2 grote gesnipperde uien, - 1-3 uitgeperste teentjes knoflook, - 1 dunne prei, - 250 gr. gaar varkens-of kippevless, - 250 gr. geschaafde witte of Chinese kool, - 1-2 theelepels sambal oelek, - 2-3 eieren, - ketjap benteng asin, - 100-150 gr. gepelde garnalen, - 100-150 gr. tauge, - 100-150 gr. ham, - 1-2 gepelde, in plakjes gesneden tomaten.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-04-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi Goreng (nasi van Larry)
Veel voorbereiding, maar zeker de moeite waard.
1 pak snelkookrijst, olie, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 maggi-blokje, tomatenpuree, halve kip, evt. vetsjin en zoete ketjap.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-08-1999Surinaams Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi Goreng
Als je van pittige nasi goreng houdt! Het lijkt ingewikkelder dan het is. Smaakt goed met paprika chips erbij....
4 kopjes gekookte en gestoomde zilvervliesrijst (liefste koude rijst van de vorige dag dat bakt lekkerder), 3 eetlepels olie, twee theelepels sesamolie, 1 gesnipperde ui, 3 tenen knoflook, 250 gram fijn gesneden kipfilet, theelepel kruidenbouillon, theelepel trassi (liefst chineze trassi)eetlepel Oystersauce, flink wat gebakken uitjes (bawang goreng), 2 a 3 eieren, handje diepvriesdoperwten, zoete ketjap naar smaak (ongeveer een eetlepel), 1 eetlepel vissaus, dessertlepel hot tomatenketchup, mespuntje cayenne-peper, theelepel gemberpoeder, eetlepel seroendeng,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-04-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Goreng
Nasi Goreng
Spekjes julienne, 1 grote of 2 kleine uien, verse kruidenmix voor sambal goreng (ongeveer de helft, rest invriezen), 1-2 bouillonblokjes, peper, Droog gekookte witte rijst die al is afgekoeld, 1-2 teentjes knoflook
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-08-2004Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi Goreng
De allerlekkerste Nasi Goreng
500 g witte rijst,zout,peper,3 eieren,4-5 el olie,1/2 tl trassie,1/2 tl koenjit,1-2 tl geraspte gemberwortel(djahe),2 uien fijngesneden,2 teentjes knoflook fijngesneden,1-2 tl sambal oelek,500 g kipfilet in blokjes,150 g gepelde gekookte garnalen,3 lenteuitjes in dunne ringen
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-04-1999Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi Goreng
Nasi Goreng Speciaal Altijd lekker, kan bijna niet mislukken. Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 25 minuten
? pak witte rijst, 1 pak groente- en kruiden- mix voor Nasi Speciaal, 75 g tauge, 150 g varkensvlees, in blokjes, peper, zout, 50 g boter, 200 g fijngesneden witte kool, 1 grote ui, in stukjes, ketjap manis, sambal, , (garnering:)75 g ham, in reepjes, spiegelei, bieslook, selderij
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-11-2000Aziatisch Hoofdgerecht0-10 min.
Nasi Goreng
Lekkere nasi (vrij snel klaar met kant-en klaar groentenpakket)
1 zakje nasi mix van Inproba, 400 gram nasi-groenten (C1000-koeling), 300 gram kipfilet-reepjes, 400 gram rijst, 5 eetlepels ketjap manis
- Aziatisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-05-2003Aziatisch30-60 min.
Nasi Goreng
Nasi met ei.
1 ui1 prei100 g ham3 augurken1 eetl. olie1 theel. sambal1 pak kant-en-klare nasi a 600 g (bijv. het verre Oosten)2 eetl. boter of margarine3 eieren1 eetl. ketjap
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-06-2002Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi goreng
500 gr droogkokende rijst,500 gr nassivlees of hamlappen,4 uien,2 teentjes knolook,2 eetl olie,1theel sambal,2 boemboe nassi goreng,1 worst,2 prei,1 pak verse bamigroente
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2004Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi Goreng
Weer eens op een andere manier bereid maar wel lekker.
Spekjes,gr.Ui,2 t knoflook, ketjap manis,1 1/2 dessertl. sambal oelek, nasi groenten (droog) en alle groenten die je er in kwijt wilt.,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-09-2003Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi Goreng
1 pak witte rijst, 1 pak Honig groente- en kruiden- mix voor Nasi Speciaal, 100 g tauge, 200 g varkensvlees, in blokjes, zout, peper, 50 g boter, 200 g fijngesneden witte kool, 2 grote uien, in stukjes, ketjap manis, sambal, (garnering:)75 g ham, in reepjes, spiegelei, bieslook, selderij, ,
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-05-2001Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
Nasi goreng
Lekkere nasi. Ons gezin kan hiervan blijven smullen.
400 gram droogkokende rijst, 250 gram nasivlees (of kip), 2 a 3 eetlepels olie, 1 theelepel zout, 3 kleingesneden uien, 2 teentjes knoflook, 1 à 2 theelepels sambal oelek, 2 theelepels ketoembar, ½ theelepel djintan, 1 theelepel djahé, 1 theelepel laos, 1 mespuntje vetsjin, 1 dunne prei in ringen, 1 à 2 eetlepels ketjap, 4 eieren, 100 gram ham, ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2010Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Nasi Goreng
Een vegetarische recept wat makkelijk klaar te maken is, voedzaam en smakelijk.
? 1 pak rijst, ? 2 eieren, ? 1 el fijngehakte gember, ? 5 teentjes knoflook, ? 2 uien (fijn gesnipperd), ? 1 rode paprika in kleine blikjes, ? doosje fijne doppertjes uit de diepvries, ? sambal,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-09-1998Vegetarisch20-30 min.
Nasi Goreng
Nasi Goreng, zoals mijn tante Rie die vroeger maakte
Gekookte rijst voor 4 personen, ca. 400 gr kipfilet in blokjes of varkenspoelet, 2 grote uien, 3 teentjes knoflook, 3 rode pepers of 2 theelepels sambal oelek, (voor de liefhebbers lombok rawit erbij!!!), 2 theelepels trassi (verkruimeld), 1 theelepel zout, 1 zakje gedroogde garnalen (oedang kering)(verkrijgbaar bij toko), 1 flinke prei, selderij, 3 eieren, komkommer (atjar ketimoen), kroepoek, 50 gr boter
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-09-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi goreng
Een zeer populair gerecht in het koloniale tijdperk, Nasi Goreng werd dikwijls geserveerd voor het ontbijt en de gekookte rijst van de vorige avond werd daarvoor gebruikt. De traditionele Indonesische nasi goreng is heel eenvoudig te bereiden: Westerse mensen maken die vaak onnodig ingewikkeld door het toevoegen van allerlei kruid
600 gm reeds gekookte rijst, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, olie, sambal, bouillon, (indien gewenst) 3 eieren, zout, gedroogde gebakken uien
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-03-2001Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Nasi goreng
̊ 9 soepkommen rijst, gaar, ̊ 9 eieren, ̊ 450 g ham, fijngesneden, ̊ 3 preien, ̊ 1 knoflookteentje, ̊ 6 el zonnebloemolie, ̊ ketjap, verdund met wat water en zout, naar smaak, , Extra voor Indische Nasi:, ̊ trassi, ̊ knoflook, fijngesneden, ̊ uien, fijngesneden, ̊ sambal of lomboks, ̊ paprikapoeder (voor de rode kleur), ̊ garnalen (evt. uit blik), ̊ 1 prei
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-03-2004Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.