Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerechten

Nagerechten recepten (77) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Nagerechten

INGREDIENTEN

Grootmoeders en overgrootmoeders maakten met liefde nagerechten klaar. Hun fantasie was onbegrensd, pap, vla, pudding, rijst en gortgerechten, grutjes, gebakken nagerechten, trommelkoeken, broodschotels of prollen - in alle toonaarden en rijk gevarieerd. Zij zagen niet op tegen een vuile pan, wij vaak wel. Toegegeven, zij hadden veelal meer hulp dan wij, maar desondanks zouden wij af en toe onze kant en klare toetjes en yoghurt best eens kunnen wisselen. Of bent u bang dat ouderwetse nagerechten te calorierijk zijn?

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ideeen voor nagerechten

Deze nagerechten zijn eenvoudig en snel zelf te maken

INGREDIENTEN

- Roer 1/2 kleingesneden sinaasappel door 2 dl chocoladevla. Garneer met plakken sinaasappel en geroosterde geschaafde amandelen., - Meng yoghurt met vanillevla en garneer met plakjes banaan, - Meng yoghurt met geraspte appel en wat gewassen rozijnen, - Roer door frambozenvla wat verse aardbeien, - Roer door vanillevla een paar eetlepels gembersiroop en wat fijngesneden gember, - Garneer kant-en-klare watergruwel met een schep yoghurt, - Roer door vanillevla wat gewassen en ontpitte druiven, - Breek 2 lange vingers. Schep er 2 eetlepels met wat sinaasappelsap losgeroerde jam op en schenk er vanillevla over., - Snijd 1 kleine banaan in schijfjes en schenk er hopjesvla over., - Verkruimel wat banketbakkersschuim en schenk er hopjes-, chocolade- of karamelvla over., - Roer door blanke vla wat gewassen en ontpitte kersen en garneer met chocoladevlokken., - Roer 1 kleingesneden mango door yoghurt en garneer met fijngehakte walnoten., - Roer magere kwark los met wat gembersiroop en roer er wat fijngesneden gember door. Schep er eventueel een stijfgeklopt eiwit door en garneer met wat fijngesneden gember., - Los 1 afgestreken dessertlepel oploskoffie op in weinig water en roer dit door 3 dl vanillevla. Garneer met hagelslag., ,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Appel crumble met amandelen (heerlijk nagerecht)

Ik heb verschillende mogelijkheden beschreven, dit recept is eenvoudig te maken. In de herfst /winter is het heerlijk met appels of een combinatie van de helft appels de helft bramen.(diepvries fruit kan ook) In de lente is het lekker met rabarber (doe er dan wat gemberpoeder bij want Gember en rabarber, dat is echt een volmaakt huwelijk!). Maar welk fruit je ook kiest in welk seizoen dan ook het is altijd lekker. Heel vaak lees ik recepten van Crumbles die je vertellen dat je eerst appels enz. moet koken of stoven!  Dat is echt niet nodig! Volg dit recept want ik heb dit  al ontelbare keren gemaakt. En ieder jaar met Kerst is dit een van de nagerechten die ik op verzoek altijd weer moet maken. Dat bewijst dus dat het lekker is.

INGREDIENTEN

700 - 850 g Goudrenetten (ongeschild gewogen) = ± 3 grote appels, 225 - 300 g Cox appels (ongeschild gewogen) = ± 2 grote appels, 30 g bruine basterd suiker, 1 grote theelepel kaneelpoeder, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, Wat extra boter om de schaal in te vetten (niet echt noodzakelijk), Voor de bovenlaag (Crumble), 110 g hele amandelen ongepeld, 125 g gekoelde boter, in kleine blokjes gesneden. (of eventueel wat meer boter), 250 g zelfrijzend bakmeel)., 2 theelepels kaneelpoeder, 150 g rietsuiker (of lichtbruine basterd suiker)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Super gemakkelijk koffie- ijs van Nigella Lawson

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb.

INGREDIENTEN

300 ml slagroom, 175 g gecondenseerde melk met suiker(ik heb 235 gr gebruikt), Let op! Bij veel supermarkten staat de gecondenseerde melk bij of naast Oosterse producten (bvb Conimex). Waarom is mij een raadsel!, 2 el instant espresso poeder (dus niet de koffiekorrels) 1 Engelse el = 15 ml, 2 el espresso likeur (ik heb koffielikeur gebruikt)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Engels
  •  10-20 min.

Frambozen bavarois

Klassiek nagerecht waarvan het recept ook kan worden toegepast met de purees van andere vruchten. Zo kunt u met een potje kant-en-klaar gekochte appelmoes in een ommezientje een appelbavarois maken. Gebruik voor de bavarois met verse vruchten bijvoorkeur een niet-metalen zeef (nylon) en houten lepels en spatels voor het mengen, roer en spatelen.

INGREDIENTEN

350 gram verse frambozen, 80 gram witte basterdsuiker, 1 1/2 el. limoen- of citroensap, 6 gelatineblaadjes, 3 dl slagroom, enkele munttopjes voor de garnering,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2004
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade-banaancrumble

Kijk ook eens op mijn webgroep nagerechten .Daar staan nog veel meer lekkere nagerechten .Wordt lid het is gratis

INGREDIENTEN

4 rijpe bananen, 100 g chocola, melk of puur (ca. 1,5 reep), 12 volkoren biscuitjes, 25 g boter, 25 g (riet)suiker, 200 ml slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Haagse bluf

Het culinaire repertoire in Nederland kent slechts heel weinig originele nagerechten. Haagse bluf is er een voorbeeld van. De traditie wil dat bij Haagse bluf droge Maria-biscuitjes worden gegeven.

INGREDIENTEN

1 eiwit, 1 dl rode bessensap, 50 gram suiker.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Varkenshaas met rabarber en gember

Frans anders dan anders, rabarber wordt in Frankrijk eigenlijk alleen voor nagerechten en gebak gebruikt

INGREDIENTEN

700 g varkenshaas, 100 g spekjes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olie, 1 bouillonblokje, 1 eetlepel bruine suiker, 2 dl bier, 1 kg rabarber, 60 g boter, 1 eetlepel geraspte gember, 150 g suiker,1 takje peterselie, 2 bolletjes gekonfijte gember,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Maismuffins

De zoete smaak van mais leent zich heel goed voor nagerechten. Wel eens gedacht aan het maken van maismuffins? Zelfs als je geen echte zoetekauw bent is een muffin moeilijk te weerstaan!  

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Crispy Maïs à 425 ml, 70 gram boter, op kamertemperatuur, 70 gram suiker, 20 gram Drambuie of Grand Marnier, 2 grote eieren, 120 gram yoghurt, 30 gram gekonfijte sinaasappel, 50 gram witte chocolade, in kleine stukjes, 180 gram bloem, gezeefd, 15 gram bakpoeder

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2015
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

KEUKEN KRUIDENWIJZER

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Vruchtencoulis

Een vruchtencoulis kunt u u gebruiken als finishing touch bij vruchten nagerechten, ijs en gebak.

INGREDIENTEN

250 gram fruit, bijvoorbeeld frambozen, aardbeien, ananas, mango etc., 80 gram suiker, 1 citroen

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-05-2009
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

WATERGRUWEL

Koude nagerechten

INGREDIENTEN

300 ml water, 120 ml bessensap, 35 g krenten en rozijnen, 25 g suiker, 25 g vluggort, stukje citroelschil (geel), kaneelstokje (3 cm)

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Portugese Amandeltaart

* Torta de amendoas *De Moren hebben de amandelboom in Portugal geintroduceerd. Nu groeien ze in de Algarve, in Alentejo en op Madeira. De amandel wordt veel gebruikt in gebakjes, nagerechten en andere zoetigheden. Deze amandeltaart is geen echte taart, maar een soort cake met een laag amandelmengsel

INGREDIENTEN

100 g koude boter (ongezouten, in stukjes), 100 g suiker, 1 geklopt ei, 100 g bloem, mespunt bakpoeder, Bovenlaag:, 150 g ongezouten boter, 125 g poedersuiker, 125 g blanke geschaafde amandelen, 3-4 el melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  • Portugees
  •  30-60 min.

Creme Brulee

Een klassieker onder de nagerechten, maar blijft een topper.

INGREDIENTEN

 4 1/2 dl slagroom,  1 vanillestokje, ingesneden,  4 eidooiers,  80 gram kristalsuiker,  lichte of donker basterdsuiker,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Oostenrijkse vanillesaus

Heerlijk bij Dukatenbuchteln of Apfelstrudel! (zie nagerechten)

INGREDIENTEN

2 eidooiers, 4 el suiker, 1 vanillestokje, 1/2 l melk, 1 el maizena

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bramenjam (Basisrecept)

De braamstruiken van onze buren produceren dit jaar overvloedig en alles wat aan onze kant hangt is voor ons Bij de nagerechten, op een vlaai maar nog steeds hangen de takken overvol. Tijd dus om ook maar eens wat jam te maken. Ik ben begonnen met dit basisrecept zoals ik ook wel eens rode bessenjam heb gemaakt. Omdat ikzelf niet zo van het hele zoete houd heb ik dus gekozen voor deze frissere variant. Daarna heb ik ook nog een bramenjam met appel gemaakt. Zorg ervoor dat de potten en deksels goed schoon zijn door ze met heet sodawater of in de vaatwasser te wassen.

INGREDIENTEN

- 1250 gram bramen, - 500 gram geleisuiker speciaal (voor het maken van minder zoete jam), - 1 citroen (sap),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Fruitsalade

Salade uit de Marokkaanse keuken.Het overvloedige aanbod van fruit in Marokko leent zich uistekend voor de bereiding van verfrissende nagerechten.

INGREDIENTEN

2 appels,2 peren,2 bananen,l bakje aardbeien,1 eetl.citroensap,1,6 dl sinasappelsap,2 eetl. oranjebloesemwater,poedersuiker,verse muntblaadjes,schil van een schoongeboende sinasappel.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-01-2000
  • Arabisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Appel-flantaart

Van geschilde appelen tot ovenklare taart duurt maar een kwartiertje, en een uurtje later kunt u uw zelfgemaakte appeltaart al uit de oven halen.(8 a 10 personen)Bereiding (15 min. + 1 u in de oven)

INGREDIENTEN

- 1 plak uitgerold kruimeldeeg, - 1 kg appelen, - 3 eieren, - 2,5 dl melk, - 4 eetl. suiker, - 3 eetl. bloem, - 2 eetl. paneermeel, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Mandarijnsaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

2 1/2 dl mandarijnsap * halve citroen * 70 gram suiker * 1 mandarijnschil * aardappelmeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Grieks
  •  20-30 min.

Likeursaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

4 1/2 dl melk * 1 vanillestokje * 1 ei * 30 gram suiker * 15 gram maizena * 1/2 dl kirsch.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

koffiewijn

Een lichtzoete wijn, met een duidelijk mokka aroma. De wijn is geschikt als desertwijn, ze kan een hoog alcoholpercentage bereiken. (15%)

INGREDIENTEN

30 gram oploskoffie, 2,8 kilo suiker, Geraspte schil en het sap van 2 citroenen, Gist en gistvoeding, 2 gr. tannine, 1 ons rozijnen, 4,5 liter water, , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  •  
  •  > 120 min.

Kersensaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

3 1/2 dl kersensap * 70 gram suiker * citroenschil * 15 gram aardappelmeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Citroensaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

3 citroenen * 70 gram witte basterdsuiker * 15 gram aardappelmeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Vanillesaus

Heerlijk bij diverse nagerechten: wat dacht je van vers appelgebak of eigengemaakt ijs of bavarois

INGREDIENTEN

4 dl. melk, 1 vanillestokje, 3 eidooiers, 40 gram suiker, 1 volle tl. custardpoeder, gezeefd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

sjieke koekies

Dit zijn van die "echte" zelf gemaakte restaurant koekjes

INGREDIENTEN

50 g bloem, 50 g eiwit, 50 g fijne tafelsuiker, 50 g gesmolten boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  •  
  •  0-10 min.

Saus van Boerenmeiden

INGREDIENTEN

250 gr gewelde abrikozen ==250 gr witte wijn == 150 gr apricot brandy == 150 gr suiker==...

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Vanillesaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

1/2 liter melk * kwart vanillestokje * zout * 2 eieren * 10 gram maizena.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

LUCHTIGE VANILLEPUDDING

Koude Nagerechten

INGREDIENTEN

350ml melk, 30g custard, 25g suiker, 1 ei

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

chocolade klei / plastic

Heel bijzonder: kneedbare chocolade. Voorals handig als decoratie op nagerechten, taart en gebak.

INGREDIENTEN

200 gr chocolade (wit, melk of puur), 85 ml of 4,5 afgestreken eetl lichte mais siroop (verkrijgbaar bij reformwinkels), De mais siroop is niet echt vervangbaar door andere siropen.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2002
  •  
  •  60-120 min.

Mascarponeroom

Deze room kan gebruikt worden voor nagerechten en taarten 

INGREDIENTEN

50 gram Bloemsuiker, 250 gram Mascarpone, 200 gram Zure room, 2 el Kirsch, 1 Vanille - Vanillestok, 0,5 dl Melk

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2017
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Frambozensaus

Een vruchtensaus op basis van verse frambozen. Ook te bereiden met aardbeien.

INGREDIENTEN

1 deciliter rode wijn, 250 gram rijpe frambozen, 80 gram suiker, stukje citroenschil

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  •  
  •  10-20 min.

Ananassaus

INGREDIENTEN

1.5 dl abrikozenmoes, 1.5 dl ananasvocht, 10 gram aardappelmeel, suiker 150 gram ananas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  •  
  •  0-10 min.

Maraskijnsaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

4 1/2 dl melk * 1 vanillestokje * 1 ei * 30 gram suiker * 15 gram maizena * 1/2 dl maraskijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Frambozensaus

Zoet sausen

INGREDIENTEN

1 1/2 dl frambozensap * halve citroen * 2 dl slagroom * suiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Chocoladesaus 1

Zoete sausen

INGREDIENTEN

25 gram cacaopoeder * 60 gram suiker * 15 gram maizena * 1/2 liter melk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Bessensap-schuimsaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

1/2 dl bessensap * 2 eieren * 75 gram witte basterdsuiker.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

LUCHTIGE GRIESMEELPUDDING

Koude nagerechten

INGREDIENTEN

350 ml melk, 30 g griesmeel, 25 g suiker, 5 g gelatine, 1 eiwit, 1 stukje citroenschil

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Varkensvlees in Ketjapsaus

Op z'n hollands met Gestoofde Prei en Aardappelen of Oosters met Rijst en Groenten

INGREDIENTEN

480 g mager varkensvlees , 100 g ui, gesnipperd , 4 el ketjap manis , 2 el tomatenpuree , 2 el dieetmargarine , 1 teentje knoflook, uitgeperst , 1 tl sambal , zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  20-30 min.

Vruchtensaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

1 1/2 dl frambozensap * 1 1/2 bessensap * 15 gram aardappelmeel * suiker * 125 gram vruchten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Frambozensaus

Zoete sausen

INGREDIENTEN

3 1/2 dl frambozensap * 1 citroen * 50 gram suiker * 15 gram aardappelmeel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top