Naanbrood
Ingrediënten voor 6 stuks: - 20 gram verse gist - 10 gram suiker - 500 gram bloem - 10 gram bakpoeder - zout - 150 ml melk - 100 ml yoghurt - 4 eetlepels olie - 4 eetlepels komijnzaad - 1 teentje knoflook, geperst - 1 theelepel gemberpoeder
1. Los de gist op in lauwwarm water, ongeveer 50 ml. Voeg de suiker toe en laat het mengsel ca. 5 minuten staan. 2. Doe de gezeefde bloem, het bakpoeder en een theelepel zout in een kom en kneed het samen met de melk, yoghurt,2 eetlepels olie, het gistmengsel, een teentje knoflook en het gemberpoeder tot een elastisch deeg (ca. 5 minuten) 3. Laat het deeg een uur rijzen, afgedekt en op een warme plaats 4. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol het deeg op een bebloemde ondergrond uit tot plakken van 0,5-1 cm. 5. Bestrijk de plakken met olie en bestrooi ze met het komijnzaad. 6. Verwarm de grillpan goed voor en bak de naanbroden in ca. 4-5 minuten per kant tot ze mooie grilstrepen hebben. 7. Laat het brood een beetje afkoelen en serveer het warm.
- Indiaas Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-2011Indiaas Bijgerecht20-30 min.
Naan-brood
Het heerlijke geurige brood uit India is met een beetje moeite best zelf te maken
Voor 2 stuks:, halve el. basterdsuiker, halve el. gedroogde gist, ca. 40 gram boter, gesmolten, halve el. zout, 115 gram bloem, 2. el. fijngehakte koriander, 1 teentje knoflook, geperst
- Indiaas Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2002Indiaas Bijgerecht30-60 min.
Naanbrood
Naanbrood uit de oven of grilpan. Ook geschikt als Pizza bodem.
20 gram verse gist (of 7 gram gedroogd), 10 gram kristal suiker, 500 gram bloem (eventueel Tipo "00"), 10 gram bakpoeder, 1 1/2 tl zout (=6 gram), 150ml melk, 50ml water, 100ml yoghurt, 2 el. olie voor in het deeg, 2 el. olie voor bestrijken, 1 tn knoflook, 1 tl. gemberpoeder (of vingerkootje verse gember), Optioneel: komijnzaad
- Arabisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-02-2014Arabisch60-120 min.
Naan-brood
1 el. basterdsuiker, 1 el. gedroogde gist, ca. 80 gr. gesmolten boter, 1 el. zout, 230 gr. bloem, 4 el. fijngehakte koriander, 2 geperste teentjes knoflook
- Indiaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-07-2003Indiaas30-60 min.
naanbrood
Een indiaas broodje
1 theelepel poedersuiker, 1 theelepel gedroogde gist, ca. 1,5 dl warm water, 225 gr. gewone bloem, plus wat extra om te bestuiven, 1 theelepel gesmolten boter, 1 theelepel zout, 50 gr. ongezouten boter, gesmolten, 1 theelepel maanzaad (kan ook met sesamzaad)
- Indiaas
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-08-2004Indiaas0-10 min.
Naanbrood
250 g broodmix, 1 dl karnemelk, 1 ei, 25 g gehakte koriander
- Indiaas
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-04-2000Indiaas30-60 min.
Naanbrood
Bij curry's wordt vaak naan gegeten. Lekker om in de saus te dopen.
250 gr.broodmix*1 dl. karnemelk*1 ei*1 eetl.ketoembar. 25 gr. koriander en 2 teentjes knoflook uit de pers, snufje chilipoeder
- Indiaas
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-07-2001Indiaas10-20 min.
naanbrood
Een heerlijk en gemakkelijk gerecht ,wat zelfs zonder bord of/en bestek gegeten zou kunnen worden
, 1 paprika(of 2 halve van verschillende kleur), , stukje prei, , een handje sukersnaps of peuletjes, , p/p een naanbroodje, , 3 aardappelen, , een stukje gourcette, , paprika poeder, , mekstex kruiden, , een half kippen borstje, , olijf olie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-07-2005Hoofdgerecht30-60 min.
Naanbrood
* 500 gr bloem, * 1 theel bakpoeder, * 0.5 theel bicarbonaat, * 1 theel zout, * 1 ei, * 4 theel boter, * 1.25 dl yoghurt, * 2.5 dl melk
- Indiaas
- > 120 min.
- Geplaatst op29-06-2011Indiaas> 120 min.
Naanbrood
Als je vergeten bent stokbrood of toastjes te kopen.
350 gr zelfrijzend bakmeel, 300 gr Griekse yoghurt, snufje zout, 1 tl bakpoeder, scheutje zonnebloem- of arachideolie, evt. kruiden die je voorhanden hebt zoals koriander, rode peper, rozemarijn, oregano of geperste knoflook
- Indiaas Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-2017Indiaas Bijgerecht20-30 min.
Naanbrood
Lekker bij stoofschotels en je kan variëren met kruiden naar eigen smaak
500gr zelfrijzend bakmeel, 400gr Griekse yoghurt, 1teentje knoflook geperst optioneel, Kruidenmengsel naar eigen keus( bv Italiaanse kruiden),
- Indiaas Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-03-2018Indiaas Bijgerecht10-20 min.
Zelfgemaakt Naanbrood met knoflook en kruiden! Supergemakkel
Heerlijke platte verse naanbroodjes
350 gram zelfrijzend bakmeel, 350 gram halvolle yoghurt, 1 theelepel bakpoeder, 2 teentjes knoflook, Rozemarijn ( ook lekker met andere gedroogde kruiden, net wat je lekker vind), Zout, Plantaardige olie (zonnebloem/olijf...)
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-01-201460-120 min.
Eiercurry met naanbrood
Naan wordt in India bij de maaltijd vaak gebruikt in plaats van bestek.
6 eieren, 2 el olie, 2 uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 cm verse gemberwortel, geraspt, 1 1/2 el milde Indiase currypasta (pot, Patak's) of kerriepoeder, 3 tomaten, in stukjes, 1 pak voorgebakken naanbroden (2 stuks, Patak's)
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-01-2004Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Indiaas naanbrood
Naanbrood is hét brood dat u eet bij tandoorikip en gegrilde gerechten. Het is plat, komt oorspronkelijk uit India en wordt in een tandoori (kleioven) gebakken. Maar bakt u het thuis onder de grill, dan oogt en smaakt het bijna net zo goed!
1 middelgroot ei, losgeklopt, 2 el arachide olie, 4 el yoghurt, 450 g bloem, beetje extra om mee te bestuiven, 2 tl zout, 2 tl witte basterdsuiker, 1 tl bakpoeder, 1 zakje gedroogde gist à 7 g, evt. 25 g boter of margarine, gesmolten
- Indiaas
- > 120 min.
- Geplaatst op27-06-2010Indiaas> 120 min.
Gevuld naanbrood
Je kunt ook een pitabroodje gebruiken
1 naanbrood, 2 tomaten, 6 plakjes chorizo, 100 gr artisjokken, 4 reepjes ansjovis, 2 grote plakken jong belegen kaas
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-01-2004Internationaal0-10 min.
kip met naanbrood
250 gram champions,2cm verse gember, 4 bosuitjes, 2 tomaten, 1 sjarlotje, 3 eetl. zonnebloemolie, 100 gr ongezoute cashewnoten, 400 gr kipfilet, 1 kuipje boembeo ajam paniki(conimex), 2 stuks naanbrood.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2001Hoofdgerecht30-60 min.
KIP MET NAANBROOD
Pittig lunchgerecht. Voor heel pittig kunt u een heel kuipje boemboe gebruiken. Wil je het minder pittig dan een half kuipje.
250 gr. champignons* 2 cm.verse gemberwortel*4 bosuitjes* 2 tomaten* 1 sjalotjes* 3 eetl.zonnenbloemolie* 100 gr. ongezouten cashewnoten* 400 gr. kipfilet* 1 kuipje boemboe ajam paniki(conimex) 1 zak naanbrood(2 st.Patak's)
- Indiaas
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-10-2001Indiaas10-20 min.
Eiercurry met naanbrood
6 eieren, 2 eetlepels olie, 2 uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, 2 cm verse gemberwortel, geraspt, 1 1/2 eetlepel milde Indiase currypasta (pot), 3 tomaten, in stukjes, 1 pak naanbrood (voorgebakken, 2 stuks)
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-10-2005Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
kip met naanbrood
250 gr. champignons, 2 cm. verse gemberwortel, 4 bosuitjes, 2 tomaten, 1 sjalotje, 3 eetlepels zonnebloemolie, 400 gr. verse kipfilet,1 sjalotje, 100 gr. ongezouten cashewnoten, 1 kuipje boemboe Ajam Paniki, 1 zak naanbrood naturel
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Kip met naanbrood
* 250 g champignons * 2 cm verse gemberwortel * 4 bouitjes * 2 tomaten * 1 sjalotje * 3 el olie * 100 g ongezouten cashewnoten * 400 g verse kipfilet * 1 kuipje boemboe Ajam Paniki (100g, Conimex) * 1 zak naanbrood naturel (2 stuks, 280g, Patak's)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-07-2003Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Mosselcurry met naanbrood
1 ui, 2 eetlepels olie, 2 eetlepels kerriepoeder, 1 blik kokosmelk ( 400 ml ), 250 peulen/sugarsnaps, 200 gram aspergetips, 400 gram gekookte mosselen, 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 2 kardemonpeulen, pak naanbrood
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-11-201020-30 min.
Kip met naanbrood
250 g (grote)champignons, 2 cm verse gemberwortel, 4 bosuitjes, 2 tomaten, 1 sjalotje, 3 eetlepels zonnebloemolie, 100 g ongezouten cashewnoten, 400 g verse kipfilet, 1 kuipje boemboe Ajam Paniki(100 g Conimix), 1 zak naanbrood naturel(2 stuks 280 g Patak's).
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2003Hoofdgerecht20-30 min.
Kip met naanbrood
*250 gr (grot)champignons*2 cm verse gemberwortel*4 bosuitjes*2 tomaten*1 sjalotje*3 el zonnebloemolie*100 gr ongezouten cashewnoten*400 gr verse kipfilet*1 kuipje boemboe Ajam Paniki(100 gr, Conimex)*1 zak naanbrood naturel(2 stuks, 280 gr, Patak's)*
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Naanbrood pizza
1 eetlepel Patak`s Tikka Masala Kruidenpasta, 1 eetlepel magere yoghurt, 1 kipfilet, in kleine stukjes, olie, ½ rode ui, gesneden, 1 groene paprika, gesneden, 1 pak Patak`s Naanbrood naturel, 250g Patak`s Rogan Josh Curry saus, 100g mozarella, geraspt of in kleine stukjes,
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-05-2012Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Naanbrood met kipcurry
* 2 uien, gepeld en versnipperd, * 500 g kipfilet, in stukjes gesneden, * 1 mango, in stukjes gesneden, * 2 appels, geschild en in stukjes gesneden, * 2 el zonnebloemolie, * 1 kuipje Boursin Cuisine Curry , * 1 komkommer, * 4 naanbroden met knoflook en koriander, * 2 el yoghurt,
- Indiaas
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-10-2009Indiaas10-20 min.
Gekruid naanbrood
Pittig plat brood (recept is goed voor 4 stuks)
-300 g tarwebloem, -1 th lepel zout, -1,5 th lepel instant gist, -4 el yoghhurt (op kamertemperatuur), -1 el zonnebloemolie, -1,25 dl warme melk, -3 el gesmolten boter voor het bestrijken, -1,5 th lepel gemalen koriander, -1 th lepel gemalen komijn, -1 th lepel hete chilipoeder
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-06-200530-60 min.
naanbrood gezond
Naan broodje gezond
Naan brood, 1 ei, handje champignons, cherry tomaat, teentje knoflook, sla melagne,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-03-2002Goedkoop en snel Hoofdgerecht0-10 min.
eiercurry met naanbrood
Vegetarisch hoofdgerecht, lekker simpel, erg lekker
6 eieren, 2 eetl. olie, 2 uien snipperen, 3 tenen knoflook, 2 cm verse gemberwortel geraspt, 1 1/2 eetl. milde indiase currypasta (pot patak's) 3 tomaten in stukjes, 1 pak voorgebakken naanbroden.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-02-2004Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Gevuld Naan-Brood
Lekker voor de zaterdagavond
400 gram kipfilet (in blokjes), halve witte kool (in reepjes), 1 eetlepel kerriepoeder, 1 blikje mais, 4 bolletjes zoete gember, 1 dl. slagroom, 1 dl. kippenbouillon, 4 naanbroden
- Indiaas Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-05-2000Indiaas Hoofdgerecht10-20 min.
Pizza van naanbrood
Een lekkere naanbroodpizza met shoarmareepjes, courgette en paprika met plakjes mozzarella on top.
1 pak met 2 knoflook/koriandernaanbroden van Patak\'s, 200 gr. shoarmavlees, 1 ui, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 teentje knoflook, 1 bolletje mozzarella, zout, peper.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-01-2006Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Tahoe-sate met naanbrood
Een simpel,vegetarisch hoofdgerecht. Wat het huis heerlijk doet geuren en de regen doet vergeten.
Een blok tahoe, Pataks Indiase Currypasta (mild of pittig), Naanbrood, Yoghurt, Sojasaus, Lenteuitje
- Wereld Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-10-2010Wereld Hoofdgerecht60-120 min.
Naanbrood zelf maken
Naanbrood past heel goed bij kerrie vlees en vegetarische kerrie gerechten. Ook is dit lekker bij een salade met een munt saus over naanbrood gesmeerd.
500 g tarwe bloem, 150 ml melk, lauwwarm, 1 e suiker, 1 e droge gist, 1 t bakpoeder, 2 e olie, 150 ml volle yoghurt licht geklopt, 1 grote ei, losgeklopt, Zout, Bloem, voor bestuiven, zwarte komijnzaden, uienzaden, gesmolten boter om gare brood mee te bestrijken, ,
- Indiaas Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-08-2012Indiaas Bijgerecht60-120 min.
Kikkererwtencurry met kip en naanbrood
2 rode paprika's,- 3 el zonnebloemolie,- 300 gr kipfiletreepjes,- 1 blik kikkererwten 400 gr.,- 1 pot Indiase currysaus 400 ml,- 1 komkommer,- 150 gr Griekse yogurt naturel,- 2 pakken naanbrood naturel a 280 gr.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-09-2005Indiaas Hoofdgerecht20-30 min.
Naanbrood met gekruid gehakt
Naan is een plat Indiaas brood dat uitstekende geschikt is om te vullen. Verkrijgbaar in de supermarkt. Bron: Libelle
1 naanbrood - 1 tl gemalen komijnzaad - 2 tl garam masala of kerriepoeder - zout - peper - 2 tl fijngehakte gemberwortel - 1 fijngesneden sjalotje - 2 el fijngesneden koriander - 2 el volle yoghurt - 2 tl citroensap - 500 gr rundergehakt of lamsgehakt - 1 el olie - gehakte koriander
- Indiaas
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-11-2003Indiaas10-20 min.
Naanbrood met gegrild lamsvlees en avocado
Paaslunch
1 schaal lamslapjes a la minute15 gram munt100 gram zachte geitenkaas1 eetlepel limoensap1 pak naanbrood1 rijpe avocado3 eetlepels olijfolie
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-03-2007Nederlands10-20 min.
Naanbrood met pikante kaas
Een leuk borrelhapje met een heerlijke mangochutneydipsaus
200 gr. Goudse overjarige kaas1 pak voorgebakken naanbrood naturel1/2 pot zoete, mangochutney15 gr. verse koriander1 eetl. olie, grillpan
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-04-200520-30 min.
- Eigen recept
BBQ CHICKEN NAANBROOD
Een heerlijk naanbroodje
â€" pak afbak naanbrood, â€" knoflook poeder, â€" cheddar kaas, â€" uitje, â€" barbecue saus, â€" gerookte kip,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-09-2015Nederlands10-20 min.
- Eigen recept
Naanbrood op zijn MexiGrieks
Top receptje!
Half om half gehakt, Mexicaanse wokgroente, wokolie, tzatziki, geraspte kaas, naanbrood (per 2 verpakt), champignons, zakje gemengde sla, peper, zout, sambal brandal, boter
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-08-2015Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Naanbrood met kalkoenrollade en gember-abrikozenchutney
Lekkere lunch
4 naanbrood, 16 plakken kalkoenrollade, 12 plakjes komkommer, Gemengde sla, 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes, , Abrikozenchutney:, 1 zakje gedroogde abrikozen, 1 ui, 1 laurierblaadjes, 1 eetlepel gembersap, 1 gemberbolletje, 1 kruidnagel, 1 eetlepel kerrie, 2 dl witte wijnazijn, 100 gr suiker, 1 dl water, (gebruik 4 eetl),
- Wereld
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-2015Wereld10-20 min.
Kerrieburger van tartaar met naanbrood en salade
500 g tartaar, , 150 ml slasaus, , 1 bosje koriander (a 15 g, verse, grof gehakt), , 2 sjalotjes (fijngesnipperd), , 2 theelepels kerriepoeder, , 1 rode peper (van zaad ontdaan en fjingehakt), , 1,5 eetlepel olie, , 1/2 krop ijsbergsla (in dunne reepjes), , 1/2 komkommer (in stukjes), , 3 lenteuitjes (in dunne ringen), , snufje zout, , snufje peper (versgemalen), , 2 stuks naanbrood (afbak, met knoflook en koriander), , staafmixer, , aluminiumfolie
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-07-2003Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
Indiaas Naanbrood Met Kerriekip
Lekker voor in het weekend.
3 el. olie, 4 kipdrumsticks (of 2 kipfilet), 200 gr. snijbonen, 200 gr. voorgekookte aardappelpartjes (koelvak), 1 pak mix voor ajam kerrie madras (Conimex), 1 pak naanbrood met knoflook en koriander, 1/2 el. suiker, Plakjes hardgekookt ei en peterselie om te garneren.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-09-2000Indiaas Hoofdgerecht30-60 min.
-
diversen - naanbrood
van Ludens56 , 1 recepten, 0 volgers
-
Naanbrood
van sharonholkenborg133 , 1 recepten, 0 volgers