Naan-brood
Het heerlijke geurige brood uit India is met een beetje moeite best zelf te maken
Ingrediënten 2 personen
voor 2 stuks:, halve el. basterdsuiker, halve el. gedroogde gist, ca. 40 gram boter, gesmolten, halve el. zout, 115 gram bloem, 2. el. fijngehakte koriander, 1 teentje knoflook, geperstVoorbereiding
Doe de basterdsuiker, gist en 1,5 dl. lauwwarm water in een kom, meng dit en laat het ca. 10 minuten rusten. Doe de bloem in een andere kom, voeg het gistmengsel, 1 el. gesmolten boter en het zout toe en kneed het geheel met de hand tot een soepel deeg. Mocht het nodig zijn, dan nog wat water toevoegen. Het deeg op een warme plaats afgedekt minimaal 1 uur laten rijzen.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Kneed het deeg nogmaals door en vermeng het geperste teentje knoflook en de 2 el. gehakte koriander erdoor. Deeg nogmaal goed doorkneden. Verdeel het deeg in 2 stukken. Rol elk stuk uit tot een ovale lap van ca. 1,5 cm. dik (niet te dun maken) en bestrijk ze met gesmolten boter. Leg de broodjes in de voorverwarmde oven en bak ze in 10 minuten gaar. Keer ze regelmatig en bestrijk ze ook telkens weer met de gesmolten boter. Haal ze uit de oven en laat ze even rusten (ca. 1 minuut). Zet de broodjes vervolgens 2 minuten in de grill op de hoogste stand.