Kuku,stoofschotel van kip & mungboontjes.
Lekkere stoofschotel uit Kenia met mungboontjes.Deze zijn goed te verkrijgen in de Turkse winkel en zijn erg voedzaam en spotgoedkoop.Als je ze laat ontkiemen krijg je tauge! …
Lekkere stoofschotel uit Kenia met mungboontjes.Deze zijn goed te verkrijgen in de Turkse winkel en zijn erg voedzaam en spotgoedkoop.Als je ze laat ontkiemen krijg je tauge! …
Verslavende en voedzame soep van mungbonen Met reinigende werking. …
De mungboon heeft van alle bonen en peulvruchten de grootste varietijt aan voedingsstoffen. Een echte energieverschaffer …
Probeer eens uit: mungbonen. Een lichtverteerbare, groene boon vol voedingsstoffen verwerkt in een spicy stoofpotje . …
Zelfgemaakte soepjes vind ik echt heerlijk en leuk om te maken, deze zijn bij mij altijd goed gevuld soms met meer dan op het originele recept. Dit recept kwam ik tegen op 'n internet site maar dan bijna helemaal zonder kruiden, alleen wat gember en ketjap zat erin. Toen ik het ging maken kon ik er wel 'n eigen draai aan geven, natuurlijk met de nodige kruiden aanvulling. Nou de smaak was echt lek …
Aziatische bami met tijgergarnalen. Ik heb het recept wat aangepast naar onze smaak, dat kun je zelf ook doen. …
Ook deze atjar isis gemakkelijk zelf te maken, atjar kunnen ook zelf kweken of kopen. Moeilijk is het niet maar wel lekker. Dus als het ook eens wil gaan maken heb je hier de richtlijnen ervan. Alvast bedankt en smakelijk eten voor dan. …
Ik heb dit recept gemaakt met groene linzen en gelecurry pastaJe kunt ook curry pasta uit een potje gebruiken wanneer je sneller klaar wilt zijn.https://bettyskitchen.nl/gele-curry-met-jackfruit-kookboek/Ik had ook nog een gedeelte ingevroren en bewaard voor een andere keer, nu was de smaak ook nog meer in de jackfruit getrokken, dus ik heb weer genoten van dit recept. …
* Dengu *Eigenlijk een bijgerecht, maar ook geschikt als vegetarische hoofdmaaltijd. …
Smaakvolle gerecht van mung bonen …
Bindae-tteok, of mungbonenpannenkoek, is een soort buchimgae die zijn oorsprong heeft in de provincie Pyongan. Het wordt gemaakt door geweekte mungbonen te malen, groenten en vlees toe te voegen en in een ronde, platte vorm te bakken. Veganistisch en glutenvrij. Wij geven hier het recept voor het basis beslag en voor de rest kun je naar hartenlust combineren met groenten en of vlees …
Pakistaanse klassieker waar we basmati rijst bij serveren . De gele mungbonen worden traditioneel bereid in de vorm van een licht vloeibare, goed gekruide puree: de typisch ‘dal'. Hiervoor dienen de mungbonen net zo lang gekookt te worden totdat ze uit elkaar vallen. …
Errug lekker en iets totaals anders …
Apart ogende snack van gevulde gebakken rijstrollen …
Rijst, dal en groenten. Dit goedkopegerecht is zo lekker en voedzaam, dat Srila Prabhupada eens gezegd heeft:" Een kom Khicari en wat yoghurt is een feestmaal voor een arme, en goed genoeg voor een koning." Met het volgende recept maakt u " droge" khicari, dat de substantie heeft van rijst die iets te lang gekookt heeft; zacht en een beetje vochtig. …
Salade zonder aardappelen, geheel volgens de gigagezonde voedselzandloper. Met vis, peulvruchten en fruit. Gezond en vooral lekker! …
In het koelvak van de groente afdeling vond ik een smakelijk uitziend schaaltje crunchy mix met peulvruchtkiemen van mungbonen, kikkererwten, tarwe, linzen en adzukibonen : ik maakte er de volgende eenvoudige maar lekkere en knapperige roerbakschotel mee : …
Deze smaakvolle salade bestaat uit een keur van groenten, fruit en noten, gemengd met rijst en omgeschept met een pikante dressing. 2 tot 4 personen …
loempia`s weer even anders …
Vietnameze zilveren dollar koekjes. Het beslag voor deze pannenkoekjes is zo eenvoudig te maken dat het in Vietnam dikwijls gemaakt wordt wanneer een regenachtige dag spelbreker is bij de plannen om naar de markt te gaan. De koekjes zijn verslavend lekker, knapperig vanonderen en romig van binnen. …
Kleurige maaltijdsoep met rijst en pompoen, Thais vegetarisch hoofdgerecht …
Lekker met gefrituurde glasnoedels Kcal 410 p.p. …
Een zachte, kleverige, zoete lekkernij, gemaakt van rijstebloem en groene mungbonen. (zie foto bij recept ) …
Het is wel veel werk, maar dan heb je ook een lekker, mooi en exclusief borrelhapje. …
Lekker marokkaans feestgerecht …
Lekker Thaise eten met je handen …
Islis zijn een ware passie voor de Indiers, met name in het vegetarische zuiden. Ze worden als ontbijt of als snacks bij straatstalletjes gegeten en worden gewoonlijk gemaakt van gefermenteerde gemalen rijst, waardoor ze voor westerlingen moeilijk zelf te maken zijn. In dit recept, bedacht door Lintley Scott, wordt de rijst vervangen door griesmeel. Het is gemakkelijk te maken, licht van kleur en …
Het is nogal uitgebreid, maar heel lekker! …
Vietnamese loempia's,die bestaan uit krokant gefrituurde rijstvellen met een smakelijke vulling waar heerlijke kruiden en pikante dipsaus bij worden geserveerd! …
De doorzichtige bihoennoedels worden gemaakt van een pasta van mungbonen( katjang idjoe). Mooli is een langwerpige radijsachtige groente die op rettich lijkt( verkrijgbaar in Oosterse winkels) …
Jaggery is een ongeraffineerde, donkere suiker die wordt gemaakt van het sap van bepaalde palmbomen of van suikerriet. Men beschouwt het als ?verwarmend? (een voedingsmiddel met een hoge energiewaarde) en kinderen krijgen in de wintermaanden vaak stukjes van deze suiker om op te knabbelen. Als u deze suiker niet kunt krijgen, kunt u ook gewone ongeraffineerde suiker gebruiken, of de Indonesische g …