1. Home
  2. Recepten
  3. Mungbonen

Mungbonen recepten (26)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Mungbonen

Smaakvolle gerecht van mung bonen

INGREDIENTEN

250 gr Mungbonen 1 winterpeen in stukjes 1 ui gesnipperd 200 gr tofu in kleine reepjes fijn gesneden gember gemalen fenegiek djinten Ketjap verse koriander santen citroensap

Bereidingswijze

Kook de mungbonen tot al het water verdampt is Bak in een grote pan met gesmoten ghee/olie en santen de tofu tot heel lichtbruin. Voeg de ui toe en bak die licht, daarna de wortel en gember. Voeg dan de gekookte mungbonen, citroensap, djinten en fenegiek toe. Meng alles goed en doe er dan een paar scheuten (zo veel je lekker vind) katjap bij en houd het no 1 minuut op het vuur

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mungbonen met kappertjes

INGREDIENTEN

200 g mungbonen, 2 el. kappertjes, 1 el citroensap, 1 teentje knoflook, 4 el. peterselie, zout, 2 uien, in ringen

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kenia: GESTOOFDE MUNGBONEN

* Dengu *Eigenlijk een bijgerecht, maar ook geschikt als vegetarische hoofdmaaltijd.

INGREDIENTEN

250 g mungbonen, 25 g ghee (geklaarde boter) of boter, 2 tenen knoflook uit de knijper, 1 gehakte rode ui, 2 el tomatenpuree, 1/2 groene paprika in blokjes, 1/2 rode paprika in blokjes, 1 groene chilipeper (fijngehakt en zonder zaadjes), 3 dl water

  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2000
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Bonencake

Een zachte, kleverige, zoete lekkernij, gemaakt van rijstebloem en groene mungbonen. (zie foto bij recept )

INGREDIENTEN

300 gr. kleefrijstebloem200 gr. rijstebloem250 gr. groene mungbonen (toko)250 gr. suiker1 1/2 eetl. arachideolie

  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Chinees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mungbonensoep

Verslavende en voedzame soep van mungbonen Met reinigende werking.  

INGREDIENTEN

500 gram mungbonen, 2 stengels selderij, 3 biologische wortels, gember, 2 cm geraspt, kurkuma, komijn, pepertje, ui, groene paprika, , ,  

  •  
  •  
  • Geplaatst op26-10-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Sticky Rice

Apart ogende snack van gevulde gebakken rijstrollen

INGREDIENTEN

50 gr kleefrijst (ketan of sushirijst), 100 ml kokosmelk, 50 gr mungbonen, 1 eetlepel bruine suiker, banaan, Bananenblad

  • Thais Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2009
  • Thais Bijgerecht
  •  30-60 min.

Boeddhistische Monnikensoep

INGREDIENTEN

100 g grofgehakte pinda's, 100 g gedroogde mungbonen, 1 l water, 500 g pompoen in blokjes, 1 zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden, 3 el plantaardige olie, 375 g tofu, 1 l kokosmelk, 20 g gekookte dunne mie.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

zalmsalade (voedselzandloper recept)

Salade zonder aardappelen, geheel volgens de gigagezonde voedselzandloper. Met vis, peulvruchten en fruit. Gezond en vooral lekker!

INGREDIENTEN

250 gr gedroogde mungbonen, 24 uur geweekt en in 20 minuten gekookt, Blikje verantwoorde zalm, een appel in stukjes, beetje mayonaise, komkommer in stukjes., peterselie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Boeddhistische Monnikensoep

INGREDIENTEN

100 g grofgehakte pinda's, 100 g gedroogde mungbonen, 1 l water, 500 g pompoen in blokjes, 1 zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden, 3 el plantaardige olie, 375 g tofu, 1 l kokosmelk, 20 g gekookte dunne mie

  • Indiaas
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

Probeer eens uit: mungbonen. Een lichtverteerbare, groene boon vol voedingsstoffen verwerkt in een spicy stoofpotje .

INGREDIENTEN

400 g sjalotten, 2 tenen knoflook, 2 takjes rozemarijn, 1 rode peper, 1 medium handsinaasappel, 1 el geklaarde boter, 4 braadworsten, 200 g mungbonen, 400 ml tomatensoep, 400 ml kraanwater, 1 verse pompoen, ghee om te braden,

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2018
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mungbonencurry

De mungboon heeft van alle bonen en peulvruchten de grootste varietijt aan voedingsstoffen. Een echte energieverschaffer

INGREDIENTEN

(Kokos)olie, 1 rode ui gesnipperd, 1 knoflook fijngesneden, gember geraspt naar smaak, 3/4 kleine rode chilipepers, 1 a 2 tl sojabonenpasta, , 1 tl kaneel, 1 1/2 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 2 blaadjes kaffir-limoenblaadjes, 3 (pruim)tomaten in blokjes, , 1 zoete aardappel in blokjes, 400 ml kokosmelk, 150 gram mungbonen geweekt en gekookt, , rijst, handje spinazie blaadjes, koriander, , ,  

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste mungbonen recepten

pittige roerbakschotel met verschillende peulvruchtkiemen

In het koelvak van de groente afdeling vond ik een smakelijk uitziend schaaltje crunchy mix met peulvruchtkiemen van mungbonen, kikkererwten, tarwe, linzen en adzukibonen : ik maakte er de volgende eenvoudige maar lekkere en knapperige roerbakschotel mee :

INGREDIENTEN

1 bakje niet te grote champignons, crunchy mix (Super): kiemen van mungbonen, kikkererwten, tarwe, linzen en adzukibonen, 1 gele paprika in reepjes, 2 rode pepers in schijfjes, knoflook, kopje water en 20 gr santen, 1/3 Chinese kool in reepjes, versgemalen peper naar smaak, , Chinese (quick cooking) noodles

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Khao tom sam si

Kleurige maaltijdsoep met rijst en pompoen, Thais vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

500 g gekookte rijst, 800 ml water, 150 g pompoen in stukjes, ? blikje kidney beans,100 g gekookte mungbonen, 3 el lichte Chinese sojasaus, 1 tl zout, 2 el gedroogde groenten (tang-chai), 2 el plantaardige olie, 3 teentjes knoflook fijngehakt

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Thais
  •  20-30 min.

Khicari

Rijst, dal en groenten. Dit goedkopegerecht is zo lekker en voedzaam, dat Srila Prabhupada eens gezegd heeft:" Een kom Khicari en wat yoghurt is een feestmaal voor een arme, en goed genoeg voor een koning." Met het volgende recept maakt u " droge" khicari, dat de substantie heeft van rijst die iets te lang gekookt heeft; zacht en een beetje vochtig.

INGREDIENTEN

1 1/2 L. water, 250 gr. rijst met lange of middelgrote korrel, 200 gr. mung dal, hele mung-bonen of spliterwten, 1 theel. kurkuma, 3 eetl. ghi, 2 theel. geraspte gember, 2 spaanse pepers, zonder zaad en fijngemaakt, 2 theel. komijnzaad, 1/2 theel.asafoetida, 1 theel. fijngemalen korianderzaad, 2 middelgrote aardappelen, in blokjes gesneden, 1/2 bloemkool, in roosjes gesneden, 3 middelgrote tomaten,in vieren gesneden, 1/2 theel. fijngemalen zwarte peper, 1 1/2 theel. zout, 3 eetl. citroensap

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Banh can, Vietnamese zilveren-dollarkoekjes

INGREDIENTEN

300 g langkorrelrijst, 100 g gespleten gele mungbonen, 50 g gedroogde garnalen, nuoc cham, 125 ml slaolie, olie om te bakken, 6 lente-uitjes in plakjes, 500 g gepelde garnalen

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

salade uit de koekenpan

Deze smaakvolle salade bestaat uit een keur van groenten, fruit en noten, gemengd met rijst en omgeschept met een pikante dressing. 2 tot 4 personen

INGREDIENTEN

110 gr langkorrelige rijst, zout en versgemalen zwarte peper, paprikapoeder naar smaak, maoskorrels van 2 gekookte maoskolven, 175 gr mungbonen, 25 gr amandelschaafsel, 1 el sesamolie, 50 gr sultanarozijnen, 2 el appelazijn, 45 ml appelsap, 1 teentje knoflook, in dunne plakjes, 1 bosuitjes, fijngehakt, 55 gr radicchio, versnipperd,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-1999
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Oosterse Kip Met Tauge En Rode Peper

Lekker met gefrituurde glasnoedels Kcal 410 p.p.

INGREDIENTEN

Frituurolie , 500 g kipfilet, in dunne reepjes , 100 - 150 g glasnoedels (toko) van mungbonen , 2 el zonnebloemolie , 2 teentjes knoflook, fijngesneden , 1 el fijngesneden gemberwortel , 1-2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, in heel dunne reepjes , halve dl kippebouillon (tablet) , 1-2 el japanse sojasaus , 5 lente-uitjes, in stukjes van 2 cm, 100 - 150 g tauge , Voor de marinade: , 2 el japanse sojasaus , 2 tl sesamolie , 1 tl witte wijnazijn , 2 tl aardappelmeel of maizena ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Peastela van verschillende vissoorten

Lekker marokkaans feestgerecht

INGREDIENTEN

Een pak filodeeg, (Islamitische slager in de koeling), 100 gr roomboter, een beetje sambal, 2 uien, 2 paprika`s, 2 tomaten, viskruiden (supermarkt bij de kruidenrek), een pak chineese vermicelli (bij de chineese winkel te koop is van meel mung-bonen gemaakt (heet longkou vermicelli), 500 gr garnalen (gepeld), 250 gr inktvis (in kleine ringen), 500 gr kabeljauwfilet of vis wangen, 250 gr mosselen

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Po-pia Thot / Loempia Siam

Loempia`s weer even anders

INGREDIENTEN

300 g kleine loempiavellen, 25 g (mungbonen)-mie, 150 g puree van mungbonen gekookt en gepeld, 200 g in kleine reepjes gesneden Chinese kool, tl peper, 200 g tauge, 1 el lichte Chinese sojasaus, 1 el fijngehakte knoflook, 1 el plantaardige olie, 2 el loempiadeeg, gemaakt door het mengen van bloem met water en dat daarna kort te koken om in te dikken, plantaardige olie om in te frituren, Ingredienten voor de loempiasaus: 50 ml azijn, 4 el suiker, 1 el zout, 2 tl tapioca-bloem, Spaanse peper in kleine stukjes (zaadjes verwijderen), ,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  •  
  •  0-10 min.

Thaise wraps met krab en mie

Lekker Thaise eten met je handen

INGREDIENTEN

Voor de wraps: 100 gram (mungbonen) noedels (toko), 12 gedroogde rijstvellen van ? 22 cm. diameter (toko), 250 gram gekookt krabvlees of surimi, in reepjes, 250 gram wortels, in heel dunne reepjes, 8 el. fijngesneden korianderblad, 4 el. kleine (Thaise) basilicumblaadjes (toko), 4 el. zoete chilisaus, 2 el. geraspte limoenschil, voor de dipsaus: 1 tl. kristalsuiker, 4 el. vissaus, 2 el. witte wijnazijn, 1 kleine rode chilipeper, fijngesneden, 2 el. fijngesneden koriander

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Atjar Taugé

Ook deze atjar isis gemakkelijk zelf te maken, atjar kunnen ook zelf kweken of kopen. Moeilijk is het niet maar wel lekker. Dus als het ook eens wil gaan maken heb je hier de richtlijnen ervan. Alvast bedankt en smakelijk eten voor dan.

INGREDIENTEN

300 gram Taugé, zelf gekweekte van 4 eetlepels Mungbonen, 300-350 gram Winterpeen, grof geraspt, 1 rode Peper, in schijfjes gesneden, 3 kleine Uien, gehalveerd in schijfjes, 600 ml Water + 400 ml Natuurazijn & 200 ml witte Wijnazijn (of 400 ml Water + 250 ml Natuur Azijn +150 ml Witte Wijnazijn is beter), 1 Gula Djawa schijf & 2 eetlepels Rietsuiker & 2 eetlepels Bruine Basterd Suiker (1 Gula Djawa schijf + 1 eetlepel Rietsuiker + 1 eetlepel Bruine Basterd Suiker), 3 teentjes Knoflook, geraspt of 3 theelepel Knoflookpoeder, 1 stukje Gember, ongeveer 3 cm geraspt of 3 theelepels Gemberpoeder,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2017
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Po-pia Thot

Loempia Siam, vegetarische Thaise loempia

INGREDIENTEN

300 g kleine loempiavellen, 25 g (mungbonen)-mie, 150 g puree van mungbonen gekookt en gepeld, 200 g in kleine reepjes gesneden Chinese kool, ? tl peper, 200 g tauge, 1? el lichte Chinese sojasaus, 1 el fijngehakte knoflook, 1 el plantaardige olie, 2 el loempiadeeg gemaakt door het mengen van bloem met water en dat daarna kort te koken om in te dikken, plantaardige olie om in te frituren., Ingredienten voor de loempiasaus: 50 ml azijn, 4 el suiker, 1 el zout, 2 tl tapioca-bloem, ? Spaanse peper in kleine stukjes (zaadjes verwijderen).

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Thais
  •  30-60 min.

Portugese Mungboontjes met kappertjes en citroen

Errug lekker en iets totaals anders

INGREDIENTEN

200 gr. mungboontje, 2 el. kappertjes, 1 stuk citroen, 1 teentje knoflook, 4 el. peterselie, Zout, 2 stuks uien, Spaanse, in ringen

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bouillon met groenten en tofu

De doorzichtige bihoennoedels worden gemaakt van een pasta van mungbonen( katjang idjoe). Mooli is een langwerpige radijsachtige groente die op rettich lijkt( verkrijgbaar in Oosterse winkels)

INGREDIENTEN

-1 el sojasaus, -2 tenen knoflook (uit de knijper), -2 el droge sherry, -4,5 dl groentebouillon, -250 g tofu (in blokjes), -3 grote wortelen (geschrapt en in dunne plakjes), -250 g groene kool (in dunne reepjes), -100 g mooli (geschrapt en in dunne plakjes), -50 g bihoen

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mung Dal met Tomaten, Currybladeren en Komijn

Pakistaanse klassieker waar we basmati rijst bij serveren . De gele mungbonen worden traditioneel bereid in de vorm van een licht vloeibare, goed gekruide puree: de typisch €dal'. Hiervoor dienen de mungbonen net zo lang gekookt te worden totdat ze uit elkaar vallen.

INGREDIENTEN

200 g mung dal (gele gehalveerde linzen), gewassen en geweekt gedurende 30 minuten, 4 theelepels gemalen koriander, 2 theelepels gemalen komijn, 2 theelepels kurkuma, zout naar smaak, , Kruidenmengsel:, 2 eetlepels ghee of 1 eetlepel plantaardige olie verwarmd met 1 theelepel boter, 2 theelepels komijnzaden, 4 tenen knoflook, dun gesneden, 6-8 kerstomaten, dun gesneden, 4 gedroogde rode chilipepertjes, verkruimeld, 10 verse curryblaadjes (U kunt gedroogde blaadjes gebruiken, maar deze hebben niet veel smaak. Ik heb diepvriesblaadjes gevonden), 1 snuif asafoetida (hing), , Garnering:, Handvol gehakte verse koriander, 2 theelepels geraspte verse gember, 2 theelepel chaats masala (te koop in Indische & Pakistaanse winkels en op internet. Smaakt NIET hetzelfde als garam masala)

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2019
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste mungbonen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top