1. Home
  2. Recepten
  3. Mosterdsoep

Mosterdsoep recepten (417) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mosterdsoep

Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten.

INGREDIENTEN

*50 gr boter, *60 gr bloem, *1/8 liter room, *1 liter bouillon (van een blokje), *2 eetlepels grove mosterd, *klein stukje prei (fijn gesneden), *uitgebakken spekjes (of dungesneden plakjes droge worst),

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-06-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mosterdsoep

INGREDIENTEN

1 middelgrote prei, 1 sjalotje, 30 gr boter, 30 gr bloem, 1 1/2 kippenbouillontablet, 1 dl droge witte wijn, 1 dl slagroom, 2 eetlepels dyonmosterd, vers gemalen peper, suiker, 2 takjes peterselie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2009
  • Frans
  •  20-30 min.

Mosterdsoep

Dit is de enige echte, een recept van 'Abraham's Mosterdmakerij'

INGREDIENTEN

50 gram boter, 60 gram witte bloem, 1/8 liter room (slagroom mag ook), 1 liter bouillom, 2 eetlepels groningse marne mosterd, 1 dunne prei, 100 gram magere spekreepjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

mosterdsoep

Eenvoudiger kan niet!

INGREDIENTEN

2 blikjes mosterdsoep van Albert Heijn., zalmsnippers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Mosterdsoep

Simpel en snel

INGREDIENTEN

1 zak koelverse mosterdsoep (950 ml), , - 1 bekertje demi creme fraiche, , - 2 eetl. fijngesneden bieslook,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2005
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

mosterdsoep

INGREDIENTEN

, Mosterdsoep., , Ingrediënten:, 200 gr. Magere gerookte spekreepjes, 1 ui, snipperen, 30 gr. boter, 30 gr. bloem, ½ liter melk, 1 liter water, 3 eetlepels grove mosterd, 1 theelepel bouillonpoeder, 1 prei, heel fijn snijden, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

mosterdsoep

Pittige soep, met echte Groningse mosterd.

INGREDIENTEN

, * 50 gram boter, * 60 gram bloem, * 1/4 liter room, * 1 liter bouillon, * 2 eetlepels Groningse mosterd, * eventueel spekblokje en prei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2002
  • Regionaal
  •  20-30 min.

Mosterdsoep

Mosterdsoep is erg lekker en eenvoudig te maken. De soep is niet scherp, maar juist heerlijk aromatisch. Deze soep is gemaakt op basis van grove mosterd.

INGREDIENTEN

1 ui, fijngesneden, 2 preien, fijngesneden, 2 el boter, 7,5 dl kippebouillon, 1 - 2 el grove mosterd, 1 dl slagroom, 1 - 2 el fijngesneden peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Mosterdsoep

Soep van Jefke Pommerel

INGREDIENTEN

50gr. boter - 50gr. bloem - 1 lt. runderbouillon - 1 glas droge witte wijn - peper en nootmuskaat uit de molen - ** 3 eetl. (Limburgse)pitjes mosterd van goede kwaliteit., , ** De kwaliteit van mosterdsoep valt of staat met de kwaliteit van mosterd. Bezuinig daar dan ook niet op!

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Mosterdsoep

Mosterdsoep

INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 vleesbouillonblokjes, 40 gr. margarine, 40 gr. bloem (6 eetlepels), 3 volle eetlepels mosterd, 6 eetlepels (of kuipjes) koffiemelk, azijn en peper naar smaak.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-1998
  • Nederlands
  •  10-20 min.

mosterdsoep

Mosterdsoep

INGREDIENTEN

2 Uien, 1 flinke eetlepel roomboter, 1/2 theelepel kerry, 1 flinke eetlepel bloem, 1 liter hartige kippenbouillon, 1 1/2-2 eetlepels gove Hollandse mosterd, 1/8 liter slagroom, 2 theelepels suiker, 75 gram achterham(garnering), ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Mosterdsoep

INGREDIENTEN

50 gram boter, 60 gram bloem, 1/8 liter room, 1 liter bouillon, 2 eetlepels Groninger Mosterd (grove), 1/2 bakje spekjes, 1 kleine prei (in ringen)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mosterdsoep.

INGREDIENTEN

6 deciliter(s) bouillon, 2 deciliter(s) creme fraiche, 1 eetlepel(s) mosterd (Dyon), 1 eetlepel(s) mosterd (grof), 100 gram kaas (extra-belegen), 20 gram boter, 20 gram bloem, 2 stuk(s) eierdooiers, naar smaak peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-1999
  •  
  •  20-30 min.

mosterdsoep

Deze soep wordt veel in de Achterhoek gegeten. Doesburg staat bekend om zijn Mosterdsoep. Deze stad heeft zijn eigen Mosterd-en Azijnfabriek en is een bezoekje waard.

INGREDIENTEN

, , , , , , , 60 g bloem, 50 g boter, 1.5 ltr kippenbouillon, 50 g dobbelsteentjes rookspek, 10 g boter, ? el Franse mosterd (? eetlepel), 1 el Doesburgse mosterd ( 1 eetlepel), Vers gemalen peper., laurier, scheutje room, dobbelsteentjes wortel, 1 gesnipperd uitje, 1 zacht zure appel, fijn gehakte peterselie, , , , , , Maak een roux van boter en bloem en laat dit koud worden., , Roer de roux glad met de bouillon en voeg de kruiden aan toe en breng hem aan de kook., , Laat de soep een ? uurtje zachtjes trekken., , Fruit nu de spek aan in het klontje boter samen met de ui en wortel en boeg dit dan bij de soep., , Doe nu de mosterd erbij en breng de soep op smaak met peper, zout, aroma en room., , Voeg op het laatste moment de appel toe., , Bestrooi de soep met wat fijngehakte peterselie., ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Mosterdsoep

Heerlijke soep, ook als complete maaltijd te serveren.

INGREDIENTEN

2 el.boter, 3 preien in ringen, 3 el.grove mosterd, 3 aardappelen (in blokjes), 7,5 dl.kippebouillon (van tablet), 2 dl.slagroom, peper en zout, 2 el.fijngesneden bieslook.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mosterdsoep

Een soep die altijd goed is, en iedereen is altijd onder de indruk

INGREDIENTEN

1 pot Mosterd (kies een lekkere, of een combinatie), 2-4 Kippe-bouillonblokjes, halve liter slagroom, kwart liter creme fraiche, flinke bos verse dille of diepvries (gedroogd is minder lekker)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-1999
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

mosterdsoep

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje knoflook, 6 takjes kervel, 1 eetlepel boter, 4 eetlepels Limburgse mosterd, 1 pot gevogeltefond (380 ml), 1/2 kippenbouillontablet, 3 dl slagroom,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  •  
  •  20-30 min.

Mosterdsoep

Een lekkeren maaltijd soep

INGREDIENTEN

5 eetlepels Doesburgse mosterd, 200 gr gerookte spekblokjes, 1 grote ui, 1/4 l droge witte wijn, 1/2 l gevogelte bouillon, 1/2 l runderbouillon, provencaalse kruiden, dragon, 1 teentje knoflook, 100 gr roonboter, zwarte peper, 2 eetlepels bruine basterdsuiker,1 l room culinair, eventueel wat verse peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

mosterdsoep

Zoals de naam al zegt, mosterdsoep. Ideaal als voorgerecht dat er sjiek uit moet zien en goed moet smaken.

INGREDIENTEN

40 gr Roomboter, 50 gr Patentbloem, 8 dl Gevogeltebouillon, 4 dl Room, 1 dl Droge sherry, 150 gr Fijne scherpe mosterd (Limburgse), 2 eetl. Grove mosterd, 250 Reepjes gekookte parelhoen of kipfilet, 2 dl Halfgeslagen room glad geroerd met 1 eetlepel fijne mosterd, 3 eetl Fijne gesneden bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2000
  • Frans
  •  20-30 min.

Mosterdsoep

De echte mosterdsoep van de doesburgsche mosterdfabriek

INGREDIENTEN

200 gr.mager gerookt spek - 40 gr.boter - 1 ui - 60 gr. bloem - peper - ? l.melk - ? l.water - 3 eetlepels mosterd - 1 prei.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mosterdsoep

Een mosterdsoep zoals ik hem via email heb ontvangen, zeker het proberen waard!

INGREDIENTEN

* 100 g boter, * 100 g bloem, * 3 soorten mosterd, * 1 kleine ui, * 1l bouillon (rund of kip), * verse tijm, * room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-1999
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Mosterdsoep

Supersnelle romige mosterdsoep

INGREDIENTEN

4 el mosterd; 1/2 l melk; 1 kippebouillontablet; 1/2 el maizena; 1/2 dl slagroom; croutons of knapperbolletjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-01-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Mosterdsoep

Mosterdsoep met prei en spek

INGREDIENTEN

Grove groninger mosterd, room, bouillon, spek, prei, boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  •  
  •  10-20 min.

Mosterdsoep

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie, 2 el volkorenmeel, 1 liter kruidenbouillon, 3 el pittige mosterd, grof gemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Mosterdsoep

Pittig en romig tegelijk

INGREDIENTEN

2 volle el roomboter, 2 volle el bloem, 1/2 tuinkruidenbouillonblokje, opgelost in ca. 3 dl water, 1/2 el verse dragon, flink wat peper, 1 t knoflook, 3/4 dl (slank)room, 2 el zachte grove mosterd (Groningse van Marne), beetje bacon, in reepjes, uitgebakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mosterdsoep

Heerlijke mosterdsoep!

INGREDIENTEN

30 gram boter, 40 gram bloem, 1 liter kippebouillon, 1 dl. slagroom, halfstijf geklopt, 2 eierdooiers, 4 eetlepels grove (Zaanse) mosterd, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Mosterdsoep

Goed gevulde soep, die door de mosterd lekker pittig geworden is!

INGREDIENTEN

- 1 knolselderij, - 4 grote aardappelen, - 6 grote waspenen, - 4 stengels prei, - 1 ui, - 2 volle eetlepels bouillonpoeder, - 10 volle eetlepels mosterd, - bekertje creme fraiche, - 250 gram mosterdkaas, - 2 vega rookworsten of 1 gewone rookworst, - margarine om in te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mosterdsoep

Deze mosterdsoep past uitstekend in een 4 a 5 gangenmenu

INGREDIENTEN

1 liter bouillon (kan van een blokje), 1 prei, 1 ui, 50 gram gerookte spekdobbeltjes, bloem en boter, zachte franse mosterd, 1dl. room

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  10-20 min.

mosterdsoep

Romig en pittig soepje

INGREDIENTEN

*2 grote uien * 125 gram winterwortel *1 grote prei *30 gram boter *30 gram bloem *7 dl kippenbouillon *50 gram bacon *klein bekertje slagroom *2 eetlepels grove pittige mosterd *1 theelepel suiker *peper en zout naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

mosterdsoep

Een zachte licht gebonden mosterdsoep. Gevuld met gerookte kip.

INGREDIENTEN

25 gr. Boter, 25 gr. Meel, 1 ei dooier, 175 ml. slagroom, 3 eetlepels grove mosterd, 2 eetlepels gembersiroop, 1,5 boullion tablet, 675 ml. water, peper en zout, gerookte kipfilet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Mosterdsoep

Soep

INGREDIENTEN

1 ui, 20 gram boter, 1 volle eetlepel bloem, 4 eetlepels grove Zaanse mosterd, 3/4 liter vleesbouillon, 75 gram kleine schelpjes macaroni, zout en peper, 1 eetlepel fijngeknipte bieslook

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mosterdsoep

Een eenvoudige en lekkere mosterdsoep

INGREDIENTEN

- 100 gram boter, - 1 ui, - 125 gram spekjes, - 4 el bloem, - 1,5 liter kippenbouillon, - 5 el grove mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mosterdsoep

Dit was Maartens lievelingsrecept. Tot de skivakantie in 2014/2015. Hij werd ziek en vervolgens rook hij de mosterdsoep. Die associatie is hij nog niet te boven. Wij vinden de soep nog steeds erg lekker.

INGREDIENTEN

150 gram boter, 180 gr bloem, 3 liter bouillon, 250 gr spekjes, Pittige dijonmosterd (6 eetl), 1 prei, 200 gr room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2016
  • Belgisch
  •  20-30 min.

mosterdsoep

Er gaat niks boven zelfgemaakte mosterdsoep!

INGREDIENTEN

25 g boter, 25 g bloem, 1,5 groentebouillontabletten, 1 ei, 2,5 el franse mosterd, 1/8 l slagroom, 1,5 el gembersiroop of gembernat, zout, peper, verse tuinkers.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

Mosterdsoep

INGREDIENTEN

1 liter kippeboulion, 30 gr boter, 40 gr bloem, 4 eetlepels zaanse mosterd (andere kan ook), 2 eidooiers, 1 dl slagroom

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mosterdsoep

Supersimpel!!!

INGREDIENTEN

50 gr boter, 60 gr bloem, 1 prei, 1/2 pakje Room Culinair, 1 liter groentebouillon, 3 eetlepels (grove) mosterd, spekjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Mosterdsoep

Eigen vertaling van mosterdsoep.

INGREDIENTEN

2 lepels boter, 3 lepels bloem, 1 liter kippebouillon, 3 of 4 lepels pittige mosterd, 250 gram gehakt, champignons, peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2000
  •  
  •  20-30 min.

mosterdsoep

De kwaliteit van mosterdsoep valt of staat met de kwaliteit van mosterd.Bezuinig daar dan niet op.

INGREDIENTEN

50 gr boter, 50 gr bloem, 1 ltr runderbouillon, een glas droge witte wijn, 3 eetlepels pitjes mostard, peper en nootmuskaat, citroen,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2000
  •  
  •  0-10 min.

Mosterdsoep

Recept van Gordon

INGREDIENTEN

1 kleine stronk broccoli, 1 aardappel, 1 prei, 1 l kippenbouillon, 3 eetl grove mosterd, 1 eetl margarine, 1 eetl gehakte bieslook, 25 gr pecorino,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Mosterdsoep

Een romige mosterdsoep

INGREDIENTEN

30 gram boter, 40 gram bloem, 1 liter kippenbouillon, 1 deciliter half stijfgeklopte slagroom, 2 eierdooiers, 4 eetlepels grove Zaanse mosterd (of andere mosterd naar keuze)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top