1. Home
  2. Recepten
  3. Mosselsoep

Mosselsoep recepten (185) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mosselsoep

Mosselsoep uit Dijon

INGREDIENTEN

1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 venkelknolletje, 25 gram boter, 1/2 eetlepel mosterd, 1 1/2 visbouillontables, 1 dl creme fraiche, 2 eetlepels aardappelzetmeel, 20 gekookte mosselen, peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-1998
  • Frans
  •  10-20 min.

Mosselsoep

Een heerlijke Mosselsoep!

INGREDIENTEN

4kg. Mosselen 8tenen knoflook 150gr.boter paar takjes peterselie kerry saffran 200gr creme fraiche zetmmeel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

Mosselsoep

Mosselsoep met lente-uitjes

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen,200 ml witte droge wijn,1 ui in stukjes,1 prei in stukjes,1 venkelschil in stukjes,2 sjalotjes gesnipperd,2 aardappels geschild in blokjes,2 eetlepels boter,2 bosjes lente-uitjes gesneden,400 ml gevogeltefond,250 ml slagroom,1 eetlepel grove mosterd,versgemalen peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mosselsoep

Gewoon heel erg lekker!

INGREDIENTEN

5 tomaten, 2 dunne preien, 4 sjalotjes, 1 kilo verse mosselen, 1/2 liter witte wijn, 2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 l. water, 1 snufje zout en peper, 1 eetl. fijngehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mosselsoep

Als voorgerecht of hoofdgerecht maar dan iets meer maken.

INGREDIENTEN

50 gram roomboter, 1 kleine rode ui, 1 tl kerrie poeder, 50 gram gezeefde bloem, 1 liter mosselvocht ( dit bij zelf verse mosselen koken en anders 1 liter goede visbouillon), 100 ml witte wijn, 75 ml slagroom, mengsel van groene kruiden in olie of rode / groene pesto, 1 wortel per persoon, 1 middelgrote gourgette, 8/12 mosselen 8 bij voorgerecht en 12 bij hoofdgerecht., zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2013
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mosselsoep

Mosselsoep met sperzieboontjes,tomaat en koriander.

INGREDIENTEN

1,5 kg.mosselen]3 roma tomaten]200 gr., sperziebonen]1 ui]3 dl.droge witte wijn]3 el., olijfolie]1 bosje verse koriander,fijngesnede, zonder steeltjes]peper en zout]

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-01-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Mosselsoep

Gemakkelijk

INGREDIENTEN

1 kg mosselen,een ui, een tak selder, peterselie, peper, enkele pijpjes bieslook, 1/2 l melk, 1 dl room, een glaswitte wijn, 40 g bloem, boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

mosselsoep

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2008
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mosselsoep

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 1 grote ui, peper, zout, 1 liter water, 2 stukken wit van prei, 20 gr boter, 50 gr boter, 50 gr bloem, 1/4 liter wijn, 1 dl room, 1 eidooier, 25 gr peterselie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mosselsoep

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 4 sjalotjes, 75 gr boter, 250 gr verse soepgroenten, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblad, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 0,5 liter droge witte wijn, 2 dunne preien, 1 middelgrote winterwortel, 200 gr verse spinazie, 2 visbouillontabletten, 25 gr bloem, 250 ml slagroon, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mosselsoep

Voorgerecht

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 2 dunne preien, 1 ui, 1/2 kleine winterwortel, tijm, dille, citroen, peterselie, 1 dunne prei, 15 gr boter of margarine, visbouillontablet, zout, peper, 80 gr bloem, 1 dl witte wijn, 2 eetl mosterd, peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mosselsoep

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, 50 gr boter, 1 gesnipperde prei, een gesnipperd stuk winterwortel, 5 takjes peterselie en 5 takjes selderij, een snufje tijm, 2 dl witte wijn, 20 gr bloem, 2 losgeklopte eieren, 6 eetlepels room (op kamertemperatuur), enkele druppels citroensap, cayennepeper naar smaak, versgemalen peper, 1 eetlepel gehakte peterselie en kervel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Mosselsoep

Romige maaltijdsoep

INGREDIENTEN

, * 8 grote aardappelen, in kleine blokjes gesneden , * 400 gram gekookte mosselen, * 3 grote uien, * 250 gram spek (dobbelsteentjes), * 0,75 liter slagroom (ongeklopt), * 1 liter water, * dille,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Mosselsoep

Een stevige maaltijdsoep

INGREDIENTEN

100 gr.vetspek, 2 uien, 8 1/2 dl. bouillon, 350 gr. aardappelen, 1 kg gekookte mosselen, 1 1/2 dl. mosselkookvocht, 1/2 liter melk, 1 1/2 dl. dunne room, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2000
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

mosselsoep

Een mager soepje voor de hoofdschotel.

INGREDIENTEN

, , 1kg.mosselen - scheut witte wijn, 1/2 liter mosselvocht - blokje visbouillon, 1 prei - 2 eetlepels gesnipperde bieslook, lichte room - pakje Hollandse saus,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

mosselsoep

Lekkere soep voor de mossel liefhebber.

INGREDIENTEN

300gr gekookte mosselen, 1sjalotje 2eetl olijfolie, 4 eetl gehakte peterselie, 1 eetl bloem, 1 blik gepelde tomaten op sap 500ml droge witte wijn instant visbouillon voor 500ml peper zout 1/2 tl italiaanse kruiden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Mosselsoep

Fijne Elzasser roommosselsoep

INGREDIENTEN

-1,5 kg mosselen, -100 g sjalotten, -100 g wortelen, -ruim 1/2 l vleesbouillon, -1/4 l zurige witte wijn, -zout, witte peper, -60 g roomboter en 60 g bloem, -100 g champignons, -4 eetlepels room, -1 bosje dille

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Mosselsoep

INGREDIENTEN

2 l verse mosselen, 60 g boter, 2 uien, gepeld en fijngesnipperd, 2 tenen knoflook,geperst, 2,8 dl droge witte wijn, 2,8 dl water, 2 el citroensap, 60 g broodkruim (van vers witbrood), 2 el verse peterselie, gehakt, zout en versgemalen zwarte peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

mosselsoep

Een soep van zeeuwse mosselen met een vleugje kerrie.

INGREDIENTEN

1 kg zeeuwse mosselen, 1 prei, 200 gr selderij, 2 uien, 2 teentjes knoflook kerriepoeder, peper, 40 gram bloem, 60 gram boter, 4 takjes peterselie, bieslook, 2 tomaten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-04-2000
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Mosselsoep

INGREDIENTEN

20 langoustines, paar blaadjes laurier, een takje verse tijm, 1 kg mosselen, 1 fijngesnipperde sjalot, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels zure room, peper en zout,een paar plukjes saffraan, plukjes kervel.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Mosselsoep

Dik,romig en vol van smaak-een soep die u zal opbeuren op een koude dag.

INGREDIENTEN

750 gr.mosselen,schoongeboend]1 ui,grof gesn, eden]2 teentjes knoflook,fijngesneden]60 gr., magere spekjes of pancetta]55 gr.bloem]3 dl., slagroom]3 aardappels,in dunne plakjes]1 el., citroensap]2 eierdooiers]2 el,verse petersel, ie]100 gr.boter]120 gr.pasta,farfalle]peper, en zout]2 el. olijfolie]

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mosselsoep

Een heerlijke soep bij een diner

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 2 kg mosselen, 1 flesje bruin bier (33 cl), 1 prei, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 3/4 visbouillontablet, 1 pakje koksroom (2 dl), zout en versgemalen peper, 4 takjes peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mosselsoep

Een lekker romig soepje voor het weekend

INGREDIENTEN

1 kg. verse mosselen, schoongemaakt, 2 dl. droge witte wijn, 2 el. olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 1 kleine prei, in dunne ringen, 2 kleine wortels, in kleine blokjes, 1 kleine venkelknol, in kleine blokjes, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 4 tomaten, ontveld, in blokjes, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 2 peterseliestelen, 5 dl. visbouillon (eventueel van tablet), 20-30 saffraandraadjes, zout, peper, 1? dl. creme fraiche, 1 el. verse tijmblaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mosselsoep

Deze gevulde maaltijdsoep met groenten en mosselen is een echte aanrader!

INGREDIENTEN

* 1 kg verse mosselen, schoongemaakt, * 2 dl droge witte wijn, * 2 eetl. olijfolie, * 1 ui, fijngesneden, * 1 kleine prei, in dunne ringen, * 2 wortels in kleine blokjes, * 1 venkelknol, in kleine blokjes, * 1 teentje knoflook, fijngehakt, * 4 tomaten, ontveld, in blokjes, * 1 takje tijm, * 1 blaadje laurier, * 2 takjes peterselie, * 5 dl visbouillon (eventueel van tablet), * 20 saffraandraadjes, * zout en peper, * 1 1/2 dl creme fraiche, * 1 eetl. verse tijmblaadjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

mosselsoep

Een romig soepje van mosselen

INGREDIENTEN

1 zak mosselen.0,5 dl slagroom,1,25 liter water,4 visbouillonblokjes,6 draadjes safraan,250 gr soepgroenten.100 gr roux

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-1999
  • Frans
  •  20-30 min.

Mosselsoep

INGREDIENTEN

30 gekookte en schoongemaakte mosselen met hun kookwater1 ui, fijngesneden, 1 gehakt teentje knoflook, 3 el gehakte peterselie, 1 dl olijfolie, 1 groot laurierblad zout en peper, 8 gepelde tomaten, in stukjes gesneden, 8 dl tomatensap, geraspte parmezaanse kaas.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mosselsoep

Als ik gekookte mosseltjes over heb maak ik er een pittig soepje van

INGREDIENTEN

De overschot van de mosselen(of vers = 1kg voor 4 pers), het kookvocht en de groenten van de gekookte mosselen (bij mij heel veel ui en groene selder, sommigen doen er andere groenten bij= kwestie van smaak., een blik tomaten--cayennepeper--thym--oregano--twee teentjes look

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-11-2005
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Mosselsoep

Uit "Zelf soep maken"

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 1 ui (in vieren), 5 takjes peterselie, 5 takjes bladselderie, 1/2 dl citroensap, zout, peper, 2.1/2 dl witte wijn, 25 g boter, 25 g bloem, 100 g gesneden champignons (of champignons uit een potje), 1 dl koffieroom, 2-3 el gehakte peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-1999
  •  
  •  30-60 min.

Mosselsoep

INGREDIENTEN

1 kg mosselen (Jumbo of Goudmerk, 2 dl droge witte wijn, 5 dl visfumet, 2 dl room, 1 stengel witte selder, 1 ui, 1 prei, 1 wortel, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten gepeld en ontpit, 1 bosje verse koriander, 1 bouquet garni (samengebonden tijm, laurier en peterseliestengels, olijfolie, peper, zout, saffraandraadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Mosselsoep

INGREDIENTEN

2 blikjes mosselen in pikante saus(Deep blue netto gewicht 115 gr) 2 ansjovisfilets(blikje) 4 takjes peterselie,2 thl.tijm,1 teentje knoflook,2 blikken gepelde tomaten(netto gewicht 400 gr.)1 kruiden boullion tablet,2 th. bruine basterdsuiker,paar draadjes safraan,zout en vers gemalen peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2009
  •  
  •  20-30 min.

mosselsoep

Deze soep is heel apart, ooit eens gegeten in een restaurant en meteen het recept gekregen.

INGREDIENTEN

2 kilo verse mosselen, 2 dl droge witte wijn, 4 tomaten, 1 bouquet garni(1 takje tijm,2 takjes peterselie en 1 blaadje laurier., 3 el olijfolie, 1 ui, 1 kleine prei, 2 wortels, 1 venkelknol, knoflook naar keuze (ik doe er maar 1), visboullion (kan van tablet), 20 saffraandraadjes, 1 1/2 dl creme fraiche, 1 etl verse tijmblaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mosselsoep

INGREDIENTEN

1 kg mosselen., 350 ml droge witte wijn., 50 gr boter., 1 el olijfolie., 1 ui, fijngesnipperd., 1 teentje knoflook, uitgeperst., 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden., 1/2 tl fenegriek, fijngemalen., 1 1/2 el tarwebloem., 300 ml kippebouillon., 2 draadjes saffraan geweekt in 1 el kokend water., 1 el fijngehakte peterselie., zout en peper., 2 el slagroom., takje peterselie voor de garnering.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  •  
  •  30-60 min.

mosselsoep

INGREDIENTEN

2 kg mosselen, een groententuil ;, (ui, wortel,prei, selder), 1 blokje visbouillon, 1 liter room, saffraandraadjes, vermicelli,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Mosselsoep

Pittige maar geweldig lekkere roomsoep die niet moeilijk te bereiden is

INGREDIENTEN

-500 g gekookte mosselen, -1 l water, -2 pakjes kippesoep, -2 eetlepels tomatenketchup, -1 eetlepel gembersiroop, -1 eetlepel citroensap, -peper, -4 eetlepels room, -dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

mosselsoep

Geef toost bij deze geweldig eenvoudige snelle soep

INGREDIENTEN

-250 g gekookte mosselen, -1 blikje tomatensoep, -1 blikje champignonsoep, -125 g gepelde grijze garnalen, -2 kopjes koffiemelk, -zout, witte peper en peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

MOSSELSOEP

Mosselsop

INGREDIENTEN

2 Blikkies gerookte mossels, 2 Pakkies roomhoendersop (kippenroomsoep), 1 Houer room (slagroom of kookroom)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2008
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Mosselsoep

INGREDIENTEN

3 l. visbouillon (visfumet of blokjes) ? 2 kg mosselen ? 2 a 3 sjalotten ? 4 a 5 uien ? 1 selder ? peterselie ? thijm ? laurier ? 2 teentjes look ? 1 dl room ? bloem ? boter ? saffraan ? pezo

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Mosselsoep

Ouderwets lekker...

INGREDIENTEN

Ongeveer 20 mosselen, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 venkelknolletje, 25 gr. boter, 0,5 tl. mosterd, 1 1/2 liter visbouillon, 1 dl. creme fraiche, 2 el. aardappelzetmeel, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Internationaal
  •  10-20 min.

mosselsoep

INGREDIENTEN

1ui,1teen look,1venkelknolletje,25gr boter,1/2eetl.mosterd,2visbouillonblokjes,1dlcreme fraiche,2eetl.aardappelzetmeel,ongeveer een 1/2kg gekookte mosselen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Mosselsoep

INGREDIENTEN

- 1 sjalotje gesnipperd, - 1 aardappel in blokjes, - 100 gr gemengde soepgroenten, - 125ml bouillon, - zout en peper, - 8 mosselen gegaart en zonder schelp, - 2 el slagroom, - 1 el verse peterselie gehakt,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top