Mosselsoep
Mosselsoep uit Dijon
1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 venkelknolletje, 25 gram boter, 1/2 eetlepel mosterd, 1 1/2 visbouillontables, 1 dl creme fraiche, 2 eetlepels aardappelzetmeel, 20 gekookte mosselen, peper en zout.
Snij de ui, de knoflook en de venkel in zeer kleine stukjes (houd het groen apart voor de garnering). Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de knoflook en venkel glazig (5 minuten). Voeg de mosterd toe en bak het geheel nog 1 minuut. Roer 3/4 liter water, de bouillontabletten en de creme fraiche erdoor. Leng het aardappelzetmeel aan met een beetje water en roer het door de soep. Nog even doorkoken. Voeg de mosselen toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-09-1998Frans10-20 min.
Mosselsoep
Een heerlijke Mosselsoep!
4kg. Mosselen 8tenen knoflook 150gr.boter paar takjes peterselie kerry saffran 200gr creme fraiche zetmmeel.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-04-2001Frans10-20 min.
Mosselsoep
Mosselsoep met lente-uitjes
2 kilo mosselen,200 ml witte droge wijn,1 ui in stukjes,1 prei in stukjes,1 venkelschil in stukjes,2 sjalotjes gesnipperd,2 aardappels geschild in blokjes,2 eetlepels boter,2 bosjes lente-uitjes gesneden,400 ml gevogeltefond,250 ml slagroom,1 eetlepel grove mosterd,versgemalen peper en zout.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-05-2000Nederlands30-60 min.
Mosselsoep
Gewoon heel erg lekker!
5 tomaten, 2 dunne preien, 4 sjalotjes, 1 kilo verse mosselen, 1/2 liter witte wijn, 2 eetl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 l. water, 1 snufje zout en peper, 1 eetl. fijngehakte peterselie
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-11-2003Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Mosselsoep
Als voorgerecht of hoofdgerecht maar dan iets meer maken.
50 gram roomboter, 1 kleine rode ui, 1 tl kerrie poeder, 50 gram gezeefde bloem, 1 liter mosselvocht ( dit bij zelf verse mosselen koken en anders 1 liter goede visbouillon), 100 ml witte wijn, 75 ml slagroom, mengsel van groene kruiden in olie of rode / groene pesto, 1 wortel per persoon, 1 middelgrote gourgette, 8/12 mosselen 8 bij voorgerecht en 12 bij hoofdgerecht., zout en peper
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2013Voorgerecht20-30 min.
Mosselsoep
Mosselsoep met sperzieboontjes,tomaat en koriander.
1,5 kg.mosselen]3 roma tomaten]200 gr., sperziebonen]1 ui]3 dl.droge witte wijn]3 el., olijfolie]1 bosje verse koriander,fijngesnede, zonder steeltjes]peper en zout]
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-01-2006Nederlands10-20 min.
Mosselsoep
Gemakkelijk
1 kg mosselen,een ui, een tak selder, peterselie, peper, enkele pijpjes bieslook, 1/2 l melk, 1 dl room, een glaswitte wijn, 40 g bloem, boter
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-08-2001Belgisch10-20 min.
- Eigen recept
mosselsoep
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2008Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Mosselsoep
1 kg mosselen, 1 grote ui, peper, zout, 1 liter water, 2 stukken wit van prei, 20 gr boter, 50 gr boter, 50 gr bloem, 1/4 liter wijn, 1 dl room, 1 eidooier, 25 gr peterselie, ,
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-01-2009Belgisch30-60 min.
- Eigen recept
Mosselsoep
2 kilo mosselen, 4 sjalotjes, 75 gr boter, 250 gr verse soepgroenten, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblad, 1 theelepel zwarte peperkorrels, 0,5 liter droge witte wijn, 2 dunne preien, 1 middelgrote winterwortel, 200 gr verse spinazie, 2 visbouillontabletten, 25 gr bloem, 250 ml slagroon, zout en peper
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-08-2008Nederlands30-60 min.
Mosselsoep
Voorgerecht
2 kg mosselen, 2 dunne preien, 1 ui, 1/2 kleine winterwortel, tijm, dille, citroen, peterselie, 1 dunne prei, 15 gr boter of margarine, visbouillontablet, zout, peper, 80 gr bloem, 1 dl witte wijn, 2 eetl mosterd, peterselie
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-1999Slanke keuken20-30 min.
- Eigen recept
Mosselsoep
2 kg mosselen, 50 gr boter, 1 gesnipperde prei, een gesnipperd stuk winterwortel, 5 takjes peterselie en 5 takjes selderij, een snufje tijm, 2 dl witte wijn, 20 gr bloem, 2 losgeklopte eieren, 6 eetlepels room (op kamertemperatuur), enkele druppels citroensap, cayennepeper naar smaak, versgemalen peper, 1 eetlepel gehakte peterselie en kervel
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-05-2009Internationaal20-30 min.
Mosselsoep
Een stevige maaltijdsoep
100 gr.vetspek, 2 uien, 8 1/2 dl. bouillon, 350 gr. aardappelen, 1 kg gekookte mosselen, 1 1/2 dl. mosselkookvocht, 1/2 liter melk, 1 1/2 dl. dunne room, peper en zout
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-2000Amerikaans20-30 min.
Mosselsoep
Romige maaltijdsoep
, * 8 grote aardappelen, in kleine blokjes gesneden , * 400 gram gekookte mosselen, * 3 grote uien, * 250 gram spek (dobbelsteentjes), * 0,75 liter slagroom (ongeklopt), * 1 liter water, * dille,
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-11-2000Amerikaans20-30 min.
Mosselsoep
Een lekker romig soepje voor het weekend
1 kg. verse mosselen, schoongemaakt, 2 dl. droge witte wijn, 2 el. olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 1 kleine prei, in dunne ringen, 2 kleine wortels, in kleine blokjes, 1 kleine venkelknol, in kleine blokjes, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 4 tomaten, ontveld, in blokjes, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 2 peterseliestelen, 5 dl. visbouillon (eventueel van tablet), 20-30 saffraandraadjes, zout, peper, 1? dl. creme fraiche, 1 el. verse tijmblaadjes
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-08-2002Nederlands30-60 min.
mosselsoep
Een mager soepje voor de hoofdschotel.
, , 1kg.mosselen - scheut witte wijn, 1/2 liter mosselvocht - blokje visbouillon, 1 prei - 2 eetlepels gesnipperde bieslook, lichte room - pakje Hollandse saus,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-2001Belgisch20-30 min.
mosselsoep
Lekkere soep voor de mossel liefhebber.
300gr gekookte mosselen, 1sjalotje 2eetl olijfolie, 4 eetl gehakte peterselie, 1 eetl bloem, 1 blik gepelde tomaten op sap 500ml droge witte wijn instant visbouillon voor 500ml peper zout 1/2 tl italiaanse kruiden
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-08-2000Italiaans10-20 min.
Mosselsoep
Fijne Elzasser roommosselsoep
-1,5 kg mosselen, -100 g sjalotten, -100 g wortelen, -ruim 1/2 l vleesbouillon, -1/4 l zurige witte wijn, -zout, witte peper, -60 g roomboter en 60 g bloem, -100 g champignons, -4 eetlepels room, -1 bosje dille
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-07-2003Frans20-30 min.
Mosselsoep
2 l verse mosselen, 60 g boter, 2 uien, gepeld en fijngesnipperd, 2 tenen knoflook,geperst, 2,8 dl droge witte wijn, 2,8 dl water, 2 el citroensap, 60 g broodkruim (van vers witbrood), 2 el verse peterselie, gehakt, zout en versgemalen zwarte peper
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-02-1999Nederlands Voorgerecht30-60 min.
mosselsoep
Een soep van zeeuwse mosselen met een vleugje kerrie.
1 kg zeeuwse mosselen, 1 prei, 200 gr selderij, 2 uien, 2 teentjes knoflook kerriepoeder, peper, 40 gram bloem, 60 gram boter, 4 takjes peterselie, bieslook, 2 tomaten
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-04-2000Belgisch10-20 min.
Mosselsoep
Een heerlijke soep bij een diner
Ingrediënten, 2 kg mosselen, 1 flesje bruin bier (33 cl), 1 prei, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 3/4 visbouillontablet, 1 pakje koksroom (2 dl), zout en versgemalen peper, 4 takjes peterselie,
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-2010Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Mosselsoep
Dik,romig en vol van smaak-een soep die u zal opbeuren op een koude dag.
750 gr.mosselen,schoongeboend]1 ui,grof gesn, eden]2 teentjes knoflook,fijngesneden]60 gr., magere spekjes of pancetta]55 gr.bloem]3 dl., slagroom]3 aardappels,in dunne plakjes]1 el., citroensap]2 eierdooiers]2 el,verse petersel, ie]100 gr.boter]120 gr.pasta,farfalle]peper, en zout]2 el. olijfolie]
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-09-2005Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Mosselsoep
Deze gevulde maaltijdsoep met groenten en mosselen is een echte aanrader!
* 1 kg verse mosselen, schoongemaakt, * 2 dl droge witte wijn, * 2 eetl. olijfolie, * 1 ui, fijngesneden, * 1 kleine prei, in dunne ringen, * 2 wortels in kleine blokjes, * 1 venkelknol, in kleine blokjes, * 1 teentje knoflook, fijngehakt, * 4 tomaten, ontveld, in blokjes, * 1 takje tijm, * 1 blaadje laurier, * 2 takjes peterselie, * 5 dl visbouillon (eventueel van tablet), * 20 saffraandraadjes, * zout en peper, * 1 1/2 dl creme fraiche, * 1 eetl. verse tijmblaadjes,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-07-2002Internationaal60-120 min.
mosselsoep
Een romig soepje van mosselen
1 zak mosselen.0,5 dl slagroom,1,25 liter water,4 visbouillonblokjes,6 draadjes safraan,250 gr soepgroenten.100 gr roux
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-07-1999Frans20-30 min.
Mosselsoep
30 gekookte en schoongemaakte mosselen met hun kookwater1 ui, fijngesneden, 1 gehakt teentje knoflook, 3 el gehakte peterselie, 1 dl olijfolie, 1 groot laurierblad zout en peper, 8 gepelde tomaten, in stukjes gesneden, 8 dl tomatensap, geraspte parmezaanse kaas.,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-07-2002Nederlands30-60 min.
Mosselsoep
Als ik gekookte mosseltjes over heb maak ik er een pittig soepje van
De overschot van de mosselen(of vers = 1kg voor 4 pers), het kookvocht en de groenten van de gekookte mosselen (bij mij heel veel ui en groene selder, sommigen doen er andere groenten bij= kwestie van smaak., een blik tomaten--cayennepeper--thym--oregano--twee teentjes look
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-11-2005Internationaal20-30 min.
Mosselsoep
Uit "Zelf soep maken"
1 kg mosselen, 1 ui (in vieren), 5 takjes peterselie, 5 takjes bladselderie, 1/2 dl citroensap, zout, peper, 2.1/2 dl witte wijn, 25 g boter, 25 g bloem, 100 g gesneden champignons (of champignons uit een potje), 1 dl koffieroom, 2-3 el gehakte peterselie
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-199930-60 min.
Mosselsoep
1 kg mosselen (Jumbo of Goudmerk, 2 dl droge witte wijn, 5 dl visfumet, 2 dl room, 1 stengel witte selder, 1 ui, 1 prei, 1 wortel, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten gepeld en ontpit, 1 bosje verse koriander, 1 bouquet garni (samengebonden tijm, laurier en peterseliestengels, olijfolie, peper, zout, saffraandraadjes
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-07-2002Belgisch20-30 min.
Mosselsoep
2 blikjes mosselen in pikante saus(Deep blue netto gewicht 115 gr) 2 ansjovisfilets(blikje) 4 takjes peterselie,2 thl.tijm,1 teentje knoflook,2 blikken gepelde tomaten(netto gewicht 400 gr.)1 kruiden boullion tablet,2 th. bruine basterdsuiker,paar draadjes safraan,zout en vers gemalen peper.
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-12-200920-30 min.
Mosselsoep
20 langoustines, paar blaadjes laurier, een takje verse tijm, 1 kg mosselen, 1 fijngesnipperde sjalot, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels zure room, peper en zout,een paar plukjes saffraan, plukjes kervel.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2001Belgisch20-30 min.
mosselsoep
Deze soep is heel apart, ooit eens gegeten in een restaurant en meteen het recept gekregen.
2 kilo verse mosselen, 2 dl droge witte wijn, 4 tomaten, 1 bouquet garni(1 takje tijm,2 takjes peterselie en 1 blaadje laurier., 3 el olijfolie, 1 ui, 1 kleine prei, 2 wortels, 1 venkelknol, knoflook naar keuze (ik doe er maar 1), visboullion (kan van tablet), 20 saffraandraadjes, 1 1/2 dl creme fraiche, 1 etl verse tijmblaadjes
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2000Nederlands30-60 min.
Mosselsoep
1 kg mosselen., 350 ml droge witte wijn., 50 gr boter., 1 el olijfolie., 1 ui, fijngesnipperd., 1 teentje knoflook, uitgeperst., 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden., 1/2 tl fenegriek, fijngemalen., 1 1/2 el tarwebloem., 300 ml kippebouillon., 2 draadjes saffraan geweekt in 1 el kokend water., 1 el fijngehakte peterselie., zout en peper., 2 el slagroom., takje peterselie voor de garnering.
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-04-200130-60 min.
mosselsoep
2 kg mosselen, een groententuil ;, (ui, wortel,prei, selder), 1 blokje visbouillon, 1 liter room, saffraandraadjes, vermicelli,
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-03-2000Belgisch20-30 min.
Mosselsoep
Pittige maar geweldig lekkere roomsoep die niet moeilijk te bereiden is
-500 g gekookte mosselen, -1 l water, -2 pakjes kippesoep, -2 eetlepels tomatenketchup, -1 eetlepel gembersiroop, -1 eetlepel citroensap, -peper, -4 eetlepels room, -dille
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-07-2003Belgisch10-20 min.
mosselsoep
Geef toost bij deze geweldig eenvoudige snelle soep
-250 g gekookte mosselen, -1 blikje tomatensoep, -1 blikje champignonsoep, -125 g gepelde grijze garnalen, -2 kopjes koffiemelk, -zout, witte peper en peterselie
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-07-2003Belgisch10-20 min.
MOSSELSOEP
Mosselsop
2 Blikkies gerookte mossels, 2 Pakkies roomhoendersop (kippenroomsoep), 1 Houer room (slagroom of kookroom)
- Afrikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-05-2008Afrikaans20-30 min.
Mosselsoep
3 l. visbouillon (visfumet of blokjes) ? 2 kg mosselen ? 2 a 3 sjalotten ? 4 a 5 uien ? 1 selder ? peterselie ? thijm ? laurier ? 2 teentjes look ? 1 dl room ? bloem ? boter ? saffraan ? pezo
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-12-1999Belgisch30-60 min.
mosselsoep
1ui,1teen look,1venkelknolletje,25gr boter,1/2eetl.mosterd,2visbouillonblokjes,1dlcreme fraiche,2eetl.aardappelzetmeel,ongeveer een 1/2kg gekookte mosselen.
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-11-2003Belgisch20-30 min.
Mosselsoep
- 1 sjalotje gesnipperd, - 1 aardappel in blokjes, - 100 gr gemengde soepgroenten, - 125ml bouillon, - zout en peper, - 8 mosselen gegaart en zonder schelp, - 2 el slagroom, - 1 el verse peterselie gehakt,
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-05-200320-30 min.
Mosselsoep
Ouderwets lekker...
Ongeveer 20 mosselen, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 venkelknolletje, 25 gr. boter, 0,5 tl. mosterd, 1 1/2 liter visbouillon, 1 dl. creme fraiche, 2 el. aardappelzetmeel, peper, zout
- Internationaal
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-2002Internationaal10-20 min.
Mosselsoep
Lekker en snel voor visliefhebbers
125 gram ontbijtspekin dobbelsteentjes, 4 fijn gesneden uien, 1 liter koud water, 8 aardappellen ik kleine blokjes, 4 ons gekookte mosselen, 3/4 liter slagroom, 2 eetlepels zachte boter, mespuntje tym,zout en peper, paprikapoeder
- 10-20 min.
- Geplaatst op05-11-200010-20 min.