1. Home
  2. Recepten
  3. Moqueca

Moqueca recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Moqueca

Braziliaanse visschotel

INGREDIENTEN

4 kabeljauwfilets (a 125 gr), 1 citroen, 2 tomaten, 3 bosjes verse kruiden (peterselie, koriander, bieslook), 10 takjes verse munt, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, 1 dl arachide olie, 2 dl creamy coconut (Blue Dragon), zout, peper

Voorbereiding

Dep de kabeljauwfiltes droog. Pers de citroen uit en besprenkel de vis ermee. Ontvel de tomaten. Was de kruiden en verwijder de steeltjes. Pel de ui en de knoflook. Pureer de tomaten met de kruiden, ui en de knoflook met behulp van een staafmixer tot een smeuig mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Wrijf de vis in met het kruidenmengsel en laat de vis afgedekt in de koelkast circa 1 uur marineren.

Bereidingswijze

Leg de vis met het kruidenmengsel in een ruime pan en schenk de arachide olie erover. Laat de vis op een matig vuur in ca. 8 minuten gaar worden. Laat de deksel op de pan, zodat de kruidenaroma?s niet verloren gaan. Schenk na 4 minuten van de gaartijd de creamy coconut erbij.

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

moqueca

INGREDIENTEN

Kabeljauwfilet (of andere vis), evt. gamba's, sap van 1 limoen, 1/2 el zeezout, 2 el bloem, 2 el olijfolie, 1 ui, in halve ringen, 2 tenen knoflook gehakt, 1 rode gele en groene paprika, in halve ringen, 2 tomaten in ringen, 2 el tomatenpuree, 3 dl kokosmelk, verse koriander, visbouillon,

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2006
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Henrike's Moqueca de Camarao

INGREDIENTEN

1 grote (rode) ui, fijngesneden, 1 rode paprika, in kleine stukken, 1 groene paprika, in kleine stukken, 1 winterwortel, in kleine stukken, 2 tomaten, zonder zaadjes en fijngesneden, 2 rode pepertjes, fijngesneden, 500 gram garnalen, schoongemaakt, 250 gram filet van stevige witvis, in stukken, 3 teentjes verse knoflook, 1 theelepel olijfolie, ,

  • Braziliaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2005
  • Braziliaans
  •  10-20 min.

Moqueca de camarão. Stoofpot van Garnalen

Moqueca de camarão. Stoofpot van Garnalen

INGREDIENTEN

1 ui, 2 knoflooktenen, 1 gele paprika, 3 ons rauwe, gepelde en van darmpjes ontdane garnalen, 1 el peterselie (vers), 1 el koriander (vers), 2,5 dl kokosmelk, Paprikapoeder, ½ tablet visbouillon, Peper en zout, 2 el palm- of olijfolie,

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2006
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Moqueca de peixe e camar?o

Braziliaanse stoofschotel van vis en garnalen. Bron: Tip juli 2005.

INGREDIENTEN

350 g rauwe gamba's ongepeld, 500 g filets van roodbaars of zeebaars, sap van 1 limoen, 1/2 el zeezout, 2 el bloem, 2 el olijfolie, 1 ui in halve ringen, 1 dikke teen knoflook gehakt, 1 rode gele en groene paprika in halve ringen, 2 pruimtomaten ontveld en in blokjes, 2 el tomatenpuree, 1 tl annato (te koop in natuurwinkels), 3 dl kokosmelk, 15 g verse koriander fijngesneden, paar druppels tabasco.

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2005
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moqueca: Braziliaanse Smulschotel met vis en garnalen

Deze schotel hebben wij vanmiddag gegeten nadat ik het recept in de krant had zien staan.En dit was me toch lekker!!! Pittig, fris, hartig en romig tegelijk...Dus zet ik het recept natuurlijk op Smul, zodat ik het recept niet meer kan verliezen en dat jullie Smulpapen het ook eens kunnen maken....

INGREDIENTEN

1 zak grote gepelde (diepvries) garnalen met staart, ontdooid (450gr), 1 limoen, uitgeperst, 4 teentjes knoflook, geperst, 400 gr kabeljauwfilet, in stukken, 1 groene paprika, in stukjes, 4 lente-uitjes, in ringetjes, 1 rode ui, gesnipperd, 1 Spaans pepertje, in ringetjes, 3 el kokos- of palmolie (grote AH of toko), 1 volle tl chilifvlokken, 1 volle tl paprikapoeder (ik had gerookt paprikapoeder, lekkerder!), 3 vleestomaten, ontveld,ontpit en in stukjes, 4 dl kokosmelk (blikje), (versgemalen) zout en peper, fijngesneden koriander of peterselie

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2016
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste moqueca recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top