Moorkoppen
Dit recept is er een voor soezen of soesjes. Als je de bolletjes kleiner maakt en ze vult met ham-kaas, gemengd met creme fraiche, heb je een hartig hapje. Maar eerst de moorkop.
* 1 ei * 30 gr bloem * 25 gr boter * snufje zout * 1/2 dl water * slagroom * gesmolten chocolade
Water, boter en snufje zout aan de kook brengen. Doe gas laag. Bloem in een keer in het kokende water omkeren en alles goed roeren gedurende 1 minuut (deeg is nu niet meer vloeibaar). Bakplaat invetten. Met een lepel balletjes vormen en op de bakplaat leggen. Baktijd is ongeveer 25-30 minuten. Ovenstand 3 of 175 graden. Niet direct koud zetten anders zakken ze in. Soes inknippen aan de bovenkant en vullen met slagroom. Giet de warme chocolade met een lepel over de bovenkant van de soes en laat dit opstijven. Toef slagroom er bovenop ....et voila: de moorkop!
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-01-2000Nederlands20-30 min.
moorkoppen
1 dl. water, mespuntje zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, , Voor de vulling:2 1/2 dl. slagroom, 50 gram suiker, 1/2 zakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 50 gram pure chocolade,
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-200730-60 min.
slagroomsoesjes
Heerlijk recept,goed voor ongeveer 8 a 12 soesjes,maar je kan het recept natuurlijk altijd verdubbelen!
*1 dl water, *50 gram boter, *60 gram bloem, *2 eieren, *snufje zout, *slagroom, *eventueel gesmolten chocolade,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-02-2000Nederlands30-60 min.
Zwarte pietenhoofdjes
Leuk gebakje voor 5 december
Negerzoenen of moorkoppen. om te garneren:witte chocolade of glazuur of creme, en wat smarties of andere kleine snoepjes
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-11-200020-30 min.
Soezenbeslag
Het beslag om soezen te maken;kleine, grote,bananesoezen, moorkop enz.
1 dl water, 50 gr boter, 50 gr bloem, 1 dl eieren, snufje zout.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-07-2000Nederlands30-60 min.
Moorkoppen Met Chocoladeglazuur
Iets om zelf te leren
Voor de soesendeeg;, 1dl water, 50g boter,snufje zout,2 eieren., Voor de glazuur;, 1 eiwit,225g poedersuiker,1 eetlepel citroensap,1 eetlepel koud water, en 35g cacao
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-02-2000Nederlands20-30 min.
Soesjestaart met chocoladesaus en slagroom
O, o, o, wat lekker...chocolade en soesjes.. als je hier eenmaal mee begint, dat moet je wel een dosis beheersing bezitten, anders eet je zo door...te lekker!!
1 doos slagroomsoesjes (16 stuks), , 1 doos moorkopsoesjes (12 stuks), , 1 doos minibanaantjes (langwerpige soesjes, 12 stuks), , 400 g pure chocolade, , 1 bekertje slagroom (250 ml), , 2 zakjes vanillesuiker, , 1 flesje pillen gemengd (20 g),
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-09-2006Frans10-20 min.
Mega Soes
Alias Bossche Bol, alias Moorkop - in alle facetten Mega Lekker
1 dl water, mespunt zout, 5O gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, , Voor de vulling:, 2? dl slagroom, 50 gram suiker, ? pakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 50 g bittere chocolade
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-11-1998Internationaal0-10 min.
mini-moorkoppen met mascarpone
3/4 dl melk, 135 g boter (op kamertemperatuur), mespuntje zout, mespuntje suiker, 75 g bloem, 3 eieren, 2 blaadjes gelatine, 2 dl slagroom, 1 dl sinaasappel (liefst biologisch), 200 g mascarpone, 4 el honing, 150 g pure chocolade, 100 g poedersuiker,gezeefd, 1/2 dl whisky, ,
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op27-10-2009Internationaal> 120 min.
moorkoppen
1 dl water, mespunt zout, 50 gram boter, 50 gram bloem, 2 eieren, , Voor de vulling:, 2? dl slagroom, 50 gram suiker, ? pakje vanillesuiker, , Voor het glazuur:, 50 g bittere chocolade, ,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-01-2002Nederlands30-60 min.