1. Home
  2. Recepten
  3. Monchou

Monchou recepten (1.541)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat [b](en de le

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

INGREDIENTEN

2 pakken stroopwafels (12) 1 zakje mini stroopwafeltjes 600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer) 40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;) 150 gram nougatinestukjes 2 zakjes vanillesuiker 1 vanillestokje 500-ml slagroom 2 zakjes klopfix

Bereidingswijze

Neem de stroopwafels (alle grote) en maal deze in de keukenmachine. Mogen best wat grove stukken inzitten (dat is juist lekker!). Klop ondertussen de slagroom en klopfix stijf en voeg hier de roomkaas, vanillesuiker, suiker en het merg van een vanillestokje bij. Dan als laatste de nougatine. Proef tussendoor goed of het niet te zoet wordt. Laat dan gewoon de suiker achterwege (vind ik persoonlijk lekkerder). Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in de magnetron of pannetje (zodat de stroop lekker kleverig wordt). Bedek een ingevette springvorm met een deel van de koekkruimels (en wat gebroken wafels zodat er nog flinke stukken tussen zitten)als bodem en druk goed aan. Doe hier nu een flinke laag roomkaas-slagroom mengsel op en hierover strooi je wat stroopwafel brokjes/stukken. Vervolgens weer een flinke laag roomkaas-slagroom en maak het geheel af met de overige stroopwafelbrokjes. Dan als finishing touch de mini stroopwafeltjes over de taart decoreren (en 3 uur opstijven in de koelkast) en klaar is kitt. In een half uurtje een prachtige taart die echt om te smullen zo lekker is.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Prijswinnaar: monchoutaart met kersen en brusselse kermis-update 2019

Update 19-1-2019 ter ere van mijn moeders verjaardag. Hoeveelheid monchou en slagroom verdubbeld. Suiker ook iets extra. Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam (aardbeien kan ook, maar 4 vruchten is iets smaakvoller. 1 pakje monchou van 200 gram, 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 100 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen of morellen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Soesjes, gevuld met een vulling van zalm en monchou

Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEZEN 50 gr boter 60 gr gezeefde bloem 2 eieren zout VOOR DE VULLING 1 klein blikje zalm 150 gr zachte Mon Chou 1 el tomatenketchup 3 el creme fraiche 1/2 el citroensap zout en peper., ,

  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

De LEKKERSTE Irish Coffee taart die er bestaat!

Dit recept is ABSOLUUT niet van mezelf. Het laatste jaar is deze taart echt onze lievelingstaart geworden. De taart is super makkelijk te maken en gaat niet in de oven. De bodem van de taart wordt gemaakt van Cafe Noir.

INGREDIENTEN

1 pakje cafe noir 100 gram gesmolten boter 6 blaadjes gelatine anderhalve dl sterke koffie 100 gram suiker 3 el whisky 250 ml slagroom 200 gram MonChou 2 dl vanillevla mokkaboontjes of chocolaatjes voor de garnering.

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  •  
  •  30-60 min.

Varkenshaasje met MonChou en pijnboompitten in bladerdeeg

Varkenshaasje is natuurlijk altijd heerlijk. Geweldig om deze te vullen met Kaas, pijnboompitten, kruiden en omwikkelen met bladerdeeg

INGREDIENTEN

4 kleine varkenshaasjes van ca 100 gr75 gr geraspte oude kaas 1/2 tl paprikapoeder 1/2 tl tijm 100 gr Mon Chou zout en peper, 30 gr pijnboompitten25 gr boter, 6 plakjes diepvriesdeeg,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

"IK DOE HET TOCH "..deze Monchou taart is tè

Deze monchou taart is tè lekker om dit recept niet te plaatsen! Bij het kijken naar de foto`s moet het water je toch in de mond lopen....

INGREDIENTEN

, , -200 gram monchou (pakjes a 100 gram, liefst niet het doosje zacht en romig van 200 gr. Wordt de vulling niet echt stevig genoeg vind ik!), - 200 gram bastognekoeken, - 1 blik kersenvlaaivulling (Hak, bij de bakafdeling), - 120 gram gesmolten boter, - 250 ml slagroom, - 25 gram suiker, - 3-5 eetlepels melk, - 1 zakje klopfix, ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Populaire kaas recepten

New York Style Cheesecake

Deze Amerikaanse Cheesecake kun je vantevoren maken en tot gebruik in koelkast bewaren.

INGREDIENTEN

 150 gram koekkruimels (b.v. van Bastonjekoek),  75 gram gesmolten boter,  570 gram creamcheese (Monchou of Philidelphia),  170 gram suiker,  20 gram bloem,  75 gram zure room,  3 eieren,  1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker),

  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Hoe maak je de allerlekkerste monchoutaart

Monchoutaart, wie lust hem eigenlijk niet? Altijd goed. Dus probeer ook dit recept eens, smullen! Let wel op: voordat je de vruchten/of vlaaivulling erop doet de taart eerst een hele nacht in de koelkast zetten!  

INGREDIENTEN

175 g chocolade- of bastognekoeken of biscuitjes met suiker en kaneel (die gebruik ik, te koop bij AH), 80 g boter (ongezouten), 75 gram witte basterdsuiker en 1 zakje vanillesuiker, 2 pakjes verse roomkaas Pakjes van 100 gr. per stuk), 250 ml slagroom, 4 blaadjes gelatine, 1 blikje Hak vlaaivulling (kers of aardbei. ) Ik neem altijd kers. (tegenwoordig verkopen ze bij de Aldi ook Vlaaivulling, is net zo lekker als Hak en de pot heeft zelfs meer inhoud en is goedkoper)

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Wrap met MonChou en kalkoenfilet

Ik heb dit recept van de monChou recepten en wil dit met iedereen delen als je een keer wat minder tijd hebt en snel lekker wil eten

INGREDIENTEN

200 gr MonChou zacht en luchtig, 2 eetl. citroensap, 2 a 3 eetl. gesnipperde verse koriander, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 600 gr. kalkoenfilet, 20 gr. campina botergoud roomboter, 1 potje salsa (mild of hot), 1 pak grote wrap tortilla′s, ijsbergsla in reepjes, 2 tomaten, in blokjes gesneden, zout & peper

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2013
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalmrolletjes Monchou

INGREDIENTEN

100 g MonChou: Verse Roomkaas, 10 sprietjes bieslook, tabasco, 3 plakken gerookte zalm (ca. 100g), huishoudfolie,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

amuse monchou

INGREDIENTEN

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste monchou recepten

Boerenkoolstamppot met ui, gehakt en Monchou

Een Boerenkoolschotel is in een ander (maar zeer makkelijk jasje gestoken.)

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels geschild 500 gram boerenkool gesneden 2 flinke uien gesnipperd. 1 pond gehakt zout en peper klein pakje Mon Chou ca. 50 ml koksroom of slagroom olijfolie zout en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

irish coffee taart

INGREDIENTEN

175 g cafe noir, , 100 g gesmolten boter, , 6 blaadjes gelatine, , 1 1/2 dl sterke koffie, , 100 g suiker, , 3 eetlepels whisky, , 1/4 l slagroom, , 200 g MonChou, , 2 dl vanillevla, , moccaboontjes of chocolaatjes

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  30-60 min.

Broccolisoep met Monchou

Makkelijk te maken en erg lekker!

INGREDIENTEN

600 g panklare broccoliroosjes;, 300 g gerookte kipfilet;, 150 g MonChou (kan ook de vloeibare Monchou pan&oven zijn);, 1 zakje witte wijnsaus;, 2 kippebouillontabletten;, 9 dl water; zout en peper; nootmuskaat

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kersentaart MonChou

INGREDIENTEN

200 g MonChou: Verse Roomkaas, 150 g bastognekoeken of volkorenbiscuits, 75 g gesmolten boter, 1 pot kersen zonder pit (ca 350 g), 4 blaadjes gelatine, 2 bekertjes zure room 125 ml, 75 g basterdsuiker, 1 beker slagroom 125 ml,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

borrelhapje met monChou

Borrelhapje

INGREDIENTEN

Mon-chou, ham en ui

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

Monchou Borrelhapje

INGREDIENTEN

1 pakje kalkoenfilet(vleeswaren) *peper/zout, blikje ananasstukjes * kerrie * monchou,

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Aardbeienvlaai MonChou

INGREDIENTEN

200 g MonChou: Verse Roomkaas, 1/2 pot aardbeienjam, 250 g verse aardbeien, 1 taartbodem, 1/2 zakje taartgeleipoeder,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

borrelhapje met monchou

1 pakje monchou prakken met 1,5 sjalotje, dan pak je een plakje casselerib of kipfilet en daar leg je de vulling in en dan sla je hem dicht en dan leg je het op een toast.

INGREDIENTEN

1 pakje monchou, 1,5 sjalotje

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Monchou Zalmrolletjes

Makkelijk

INGREDIENTEN

100 gram Monchou, peper, zout, tabasco, 10 sprietjes bieslook, 3 plakken gerookte zalm, ,

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-1999
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Paastaart MonChou

INGREDIENTEN

200 g MonChou: Verse Roomkaas, 4 blaadjes gelatine, 100 g volkorenbiscuit, 2 theelepels cacaopoeder, 80 g boter, 1/4 l slagroom, 7 eetlepels advocaat, 50 g basterdsuiker,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

ham met monchou

INGREDIENTEN

1 pakje monchou, 100 gram achterham(liefst vierkant) 1 klein uitje en wat bieslook.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2004
  •  
  •  0-10 min.

MonChou wafels

INGREDIENTEN

100 g MonChou, , 8 eetlepels abrikozenjam, , 1/8 l slagroom, , 1 klein blik abrikozen, , 5 Luikse wafels

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

mon-chou taart

Frisse mon-chou taart met vruchten naar eigen keuze.

INGREDIENTEN

2 pakjes mon-chou, 1/4 liter slagroom, 1 blikje vlavulling, 1 pakje maria-koekjes, 150 gr. boter, 150 gr. suiker, vruchten naar keuze

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-1998
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Monchou taart

Taart bakken in de koelkast!

INGREDIENTEN

200 gram monchou (pakjes a 100 gram), 250 gram bastognekoeken, 1 blik kersenvlaaivulling (Jonkerfris, bij de bakafdeling), 100 gram gesmolten boter, 250 ml slagroom, 25 gram suiker, 5 eetlepels melk, 1 zakje klopfix

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2009
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Hamrolletjes met monchou

Heerlijk borrelhapjes, staat leuk en is erg lekker.

INGREDIENTEN

1 pakje verse roomkaas, 150 gram ham (liefst van AH, plakjes zijn lekker stevig), kwart rode paprika, ui, peterselie, zout en peper, prikkers.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Monchou taart.

Ingredienten: 1 Rol Tarwe Biscuit (200 Gram), 150 Gram Roomboter, 150 Gram Witte Basterdsuiker, 1 Bakje Monchou, 0,25 Liter Slagroom, Vlavulling. Bereiding: Koekjes fijnmaken, de boter smelten en door de koekjes doen. Dit gebruik je als bodem. Mix de monchou met de basterdsuiker. Klop de slagroom, zonder suiker toe te voegen. Hierna voeg je de slagroom bij de monchou mix. Dit nogmaals kloppen tot een geheel. Verdeel dit mengsel over de taartbodem. Doe de vlavulling eroverheen en zet de taart in de koelkast. Je kunt er eventueel nog wat kersen overheen doen.

INGREDIENTEN

1 Rol Tarwe Biscuit (200 Gram), 150 Gram Roomboter, 150 Gram Witte Basterdsuiker, 1 Bakje Monchou, 0,25 Liter Slagroom, Vlavulling,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dadels Met MonChou

Ziet er gezellig uit en smaakt weer eens anders

INGREDIENTEN

12 dadels, 100 gr MonChou, gepelde amandelen of walnoten

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2000
  •  
  •  10-20 min.

Monchou toetje

Leuke variatie op monchoutaart

INGREDIENTEN

200 ml slagroom, 100 gr. Monchou, 200 gr witte basterdsuiker, 1 zakje vanille suiker, 8 bastognekoeken, Blikje fruitvlaai of vers fruit

  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2015
  • Europees Nagerecht
  •  10-20 min.

MonChou vruchtengebakjes

INGREDIENTEN

100 g MonChou: Verse Roomkaas, 1 1/2 dl vanillevla, 3 el basterdsuiker, 1/2 el citroensap, 2 kiwi's, 150 g aardbeien, 8 taartschelpen,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Pasta met monchou

Lekker en verrassend

INGREDIENTEN

Pasta soort, pakje monchou, 150 gram hamreepjes, 250 gram champignons, 5 el zoete chilisaus

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Perentaart met monchou

INGREDIENTEN

200 g MonChou, 4 blaadjes gelatine, 125 gram cruesli, 75 g gesmolten boter, 50 g basterdsuiker, 1 groot blik peren, 25 g geroosterd amandelschaafsel

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Trifle MonChou

INGREDIENTEN

200g MonChou Zacht & Luchtig, 2 eetlepels suiker, 1 1/2 dl vanillevla, 8 eetlepels sherry of sinaasappellikeur, 8-10 dunne plakjes cake, 450g vers fruit of 300g uit blik, (uitlekgewicht), ,

  • Engels
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-1999
  • Engels
  •  20-30 min.

Kipkerrie met Monchou

Heerlijk romig gerecht

INGREDIENTEN

200 gr rijst, 250 gr kipfilet, 100 gr Monchou, 3 bosuitjes, 2 dl kippenbouillon, 20gr boter, 2 thl kerriepoeder, 1 thl suiker, peper en zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hamrolletjes MonChou

INGREDIENTEN

100 g MonChou: Verse Roomkaas, 1 eetlepel melk, 50 g geraspte, belegen kaas, 1 eetlepel, fijngehakte peterselie, 4 dungesneden plakken ham, 2 eetlepels gembernat, 4 sneetjes brabants roggebrood

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Monchou taart

Gewoon lekker

INGREDIENTEN

200 gram monchou kaas, 1 blik taart fruit (kersen), 1,5 pak bastonje koeken, 150 gram boter, 1 pak mix voor monchou taart,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

hamrolletjes met monchou

INGREDIENTEN

1 pakje monchou, 1 teentje knoflook, 15 sprietjes bieslook, 8a10 plakjes schouderham, zout, peper

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hamrolletjes met mon-chou

Deze hamrolletjes zijn zo gemaakt en altijd een groot succes!!

INGREDIENTEN

- 8 plakken achterham, - 1 pakje mon-chou, - 1 zakje tuinkruidendressing.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  •  
  •  0-10 min.

Chocoladetaart MonChou

INGREDIENTEN

200 g MonChou: Verse Roomkaas, 100 g gebrande hazelnoten, 150 g volkoren biscuits, 1 eetlepel cacao, 75 g gesmolten boter, 4 blaadjes gelatine, 50 g basterdsuiker, 2 dl vanillevla, 4 eetlepels hazelnoot pasta

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Monchou Taart

INGREDIENTEN

2 pakken Bastogne, 2 pakjes slagroom, 1 kuipje monchou, 1 pakje roomboter, 3 grote lepels suiker, 1 blikje aardbeienvlaaivulling

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2010
  •  
  •  0-10 min.

Monchou Taart

INGREDIENTEN

I pak droge koekjes -, 2 pakjes Monchou -, 150 gr Basterdsuiker -, 125 gr Roomboter -, 1/4 liter slagroom -, 2 pakjes vanillesuiker -, 1 blik kersenvlaaivulling -,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Nieuwste monchou recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top