Moksi Meti
Marinade: 1/4 kleine ui, 1/2 laurierblad, 5 eetl. ketjap, mespunt nootmuskaat, 3 kruidnakgels, 1/2 theel. paprikapoeder, mespunt cayennenpeper, 1/2 theel. zout, 1 eetl. suiker, 2 teentjes knoflook 1/2 pond hamlappen, marinade, 2 kippenbouten, 2 speklapjes, 1 ui, 4 bosuitjes, 4 ons paksoi, 4 ons rijst, zout, 5 33tl. olie, 1 eetl. maizena, 1 dl kippeboullon, 1-2 eetl. fijngesneden peper.
Marinade: Snipper de ui heel fijn, kneus het laurierblad, meng alle ingredienten door elkaar en laat 1 dag in de keolkast 1 dag trekken. De marinade is in de koelkast ca. 2 weken houdbaar
Snijd de hamlappen in dunne reepjes en meng het met wat marinade. HAk de kippebouten elk in 4 stuuken en meng ze met wat amrinade.Snijd de speklapjes elk in 6 stukjes en meng ze met wat marinade. Laat het vlees afgedekt een tijdje in de koelkast rusten. Snijd de bosuitjes reepjes en de paksoi in stukjes. Kook de rijst verhit 3 eetl. olie in de wadjan of wok bak de hamlpjes 5 min. Neem ze uit de pan en bak de kippenboutjes 8 min. Neem ze uit de pan. En bak de speklapjes 8 min.. Neem ze uit de pan. Bak de ui, de bosui en de paksoi met een snufje zout hoog op vuur ca. 3 min. Doe het vlees bij de groente leng de maizena met de bouillon en voeg dit bij het vlees groente mengsel. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur nog ca 5 min. zachtjes koken. Voeg eventueel naar smaak de gesneden peper en wat zout toe.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-12-2000Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
surinaamse bami met moksi meti en paksoi
Een zeer feestelijk surinaams gerecht
Kip dijbeen filet, potje faja lobi moksi meti, spaghetti, verse laos of laos poeder,knoflook,gember, maggiblokje, verse selderie, en chinese paksoy of amsoy,
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-02-2005Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
kip Moksi Meti met rijst en chinese kool
Lekker gerecht wat ook met varkensvlees of kippenpoten gemaakt kan worden.
-1 chinese kool, -500 gr. kipfilet, -300 gr. rijst, -2 tl Moksi Meti mix (Sweet Moffo), -kerriepoeder, -2 el olijfolie
- Surinaams Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-09-2012Surinaams Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Kip met Moksi Meti Mix 3-4 personen
3 kippenbouten 4 eetl. Moksi Meti mix van swietmoffo 3 eetl. olijfolie; 50 ml water
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-2009Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Kip of kipfilets in Moksi Meti saus
Sudderkip, kippenbouten of kipfilets in een aromatische Surinaamse Jus
1 kip / 4 kippenbouten of 500 gram kipfilets, 2 deciliter zoute ketjap, 2 deciliter zoete ketjap. 1 eetlepel zwarte bonen saus, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 deciliter kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels Chinese 5 kruidenpoeder, mespuntje vetsin, beetje bruine suiker, maizena om te binden. Beetje cayennepeper om het geheel wat pittiger te maken (naar wens).
- Surinaams Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-12-2004Surinaams Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Super kip
Combinatie van kruiden uit Indonesie en Suriname, erg lekker! Altijd een groot succes bij onze gasten.
3 kilo grote kippepoten of kippestukken of kipkarbonade (wat je maar lekker vindt), 1 pot faja lobe moksi meti, 1 of 2 zakken/potjes ajam pedis pastakruiden, eventueel nog extra sambal van madam jeanette (zie mijn recept hiervan)
- Multi-cultureel
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-11-2009Multi-cultureel30-60 min.