Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Moksi Alesi

Moksi alesi recepten (24) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Moksi Alesi

Rijst schotel met balletjes gehakt (surinaams) rijst schotel met balletjes gehakt

INGREDIENTEN

2 uien. 2 rode spaanse pepers. 400 gr. half om half gehakt. 1 ei. 0,5 th.gemberpoeder. 0,5 eetl. ketjap asin. teenje knoflook 2 takjes seld. 600 gr.wint.peen/pompoen. 75 gr. boter. 1 kippebouillon tabl. 1 th. trassie oedang(conimex). 300 gr. lang korrel rijst. zwarte peperkorels. 1 pakje roze garnalen (125 gr)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Moksi Alesi

Surinaams eenpansgerecht

INGREDIENTEN

300 gram surinaamse rijst, 150 gram pekelvlees in dikke plakken, 4 kleine uitjes en een teen knoflook, 2 eetlepels bakboter, 2 eetlepels olie, 600 gram paksoi, 1 bouillonblokje, klein bikje tomatenpurree, stukje santen en 1 vleestomaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Moksi Alesi

Surinaamse rijst schotel met balletjes gehakt

INGREDIENTEN

2 uien;, 2 Rode Spaanse pepers;, 300 gr half om half gehakt;, 1 ei;, 0,5 theelepel gemberpoeder;, 0,5 eetlepel ketjap asin;, teentje knoflook;, 2 takjes selderij;, 600 gr winterpeen of pompoen;, 75 gr boter;, 1 kippenbouillon tablet;, 1 theelepel trassie oedang (Conimex);, 300 gr lang korrel rijst; peper (zwarte), 1 pakje roze garnalen (125 gr)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

moksi alesi

Rijst met balletjes gehakt uit Suriname

INGREDIENTEN

2 uien,2 rode spaanse pepers,300 gr.gehakt,1 ei,0.5 theel. gemberpoeder,0.5 eetl.ketjap asin,teentje knoflook,2 takjes selderij,600 gr. winterpeen,75 gr. boter,1 kippebouillonblokje,1 theel.trassie oedang,300 gr. langkorrelrijst,zwarte peper., (je kunt de winterpeen evt. vervangen door pompoen, en evt. op het laatst nog 125 gr. roze garnalen door de rijst scheppen,kwestie van smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moksi Alesi

Rijstgerecht

INGREDIENTEN

75gr Ontbijtspek, 1/2 ui, 1 tomaat, 250 gr spitskool of wittekool, 15 gr margarine, 200 gr droogkokende rijst, 4 dl water, 2 bouillonblokjes, 1 verse Surinaamse of Spaanse peper, eventueel voor de liefhebber: 50 gr garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moksi Alesi

Surinaams eenpansgerecht met vlees

INGREDIENTEN

500 gr rijst, 200 gr zoutvlees, 100 gr margarine of 6 lepels kokosolie, 0,75 ltr water, 1 ui, 1 madam janet, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moksi Alesi

INGREDIENTEN

250 g gedroogde vis, 500 g rijst, 1-2 uien, knoflook, sesamolie, 2 vleestomaten, kippenbouillontabletten, aromat, 1 blik kokosmelk, 10 okers (okra, toko of Surinaamse winkel), 1 Madame Jeanette-pepertje (toko), 1 overrijpe bakbanaan,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

moksi alesi

Recept uit Suriname

INGREDIENTEN

Rijst (geen lasi rijst), santen (zo 10cm) koenjit, citroenblaadjes 1 ui, 6 kleine magiblokjes,`1 halve verse peper knoflook,bruine bonen, 1 stuk zoutvlees,1 stuk gedroogde kattenvis(markt),1 stuk rundvlees evt knakworst van een turkse slager.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moksi Alesi

Voor 4 personen van "moesje2"

INGREDIENTEN

3 kopjes grof gebroken rijst., 4 kopjes water., Kipfilet 1 stuk, zoutvlees, 1 kleine witte kool., Knoflook 2 teentjes, 1 ui en 1 tomaat., Maggiblokje, Margarine of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Moksi Alesi uit Suriname

Gemengde Surinaamse rijstschotel met gehaktballetjes. Moksi Alesi is van oudsher slavenvoedsel en betekent letterlijk "gemengde rijst". Het gerecht ontstond toen slaven al hun kliekjes bij elkaar gooiden en daar rijst doorheen deden. Zo werden alle restjes vlees, vis en groenten gebruikt en dat is lekker goedkoop. Of je nu rijk of arm bent, moslim of boeddhist, iedereen maakt het nu op zijn eigen manier. Het gerecht is zeer geschikt voor kinderen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. No spam (= maak je niet druk) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

INGREDIENTEN

400 gram gehakt (half-om-half), 1 pakje roze garnalen (125 gram), 2 takjes selderij, fijn gesneden, 600 gram winterpeen of pompoen, 1 rode Spaanse peper, 2 uien, gesnipperd, 1 teen knoflook, geperst, 100 gram paneermeel, ½ theelepel gemberpoeder, ½ eetlepel ketjap manis, 75 gram boter, 1 tablet kippenbouillon, 1 theelepel trassie oedang, 300 gram rijst, 1 ei, 6 dl water, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2011
  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.

vegi moksi alesi

Moksi Alesi op een andere manier

INGREDIENTEN

1 pak moksi alesi, 1 pakje conimex boemboe voor ajam pinda sate, 1 zakje salademix (xenos), 1 zak oosterse groente mix, ketchup, sojasaus, hot curry, citroensap, kerriepoeder, kerrie djawa, kurkuma, koriander, komijnpoeder, karwijzaad, kruidnagelpoeder, citroengras, chilipoeder, nootmuskaat, paprikapoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bakkeljauw, moksi alesi

Surinaamse complete maaltijd

INGREDIENTEN

350 gr. bakkeljauw, 1 ui, gesnipperd, 2 tomaten, in stukjes gesneden, 1 verse peper, als je niet van heel scherp houdt rol dan de peper even tussen je handen, snijd het steeltje eraf en schud de zaadjes eruit., 3 eetl. olie, eventueel 1 a 2 bouillon blokjes, 500 g. rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moksi alesi met zoutvlees en garnalen

INGREDIENTEN

225 g masterbeef (Surinaams zoutvlees) of, vis- of kipfilet, , , 2 uien, gesnipperd, , , 2 eetlepels olie, , , 2 teentjes knoflook, gesnipperd, , , 1 rode peper, fijngesneden, , , 3 cm verse gemberwortel, fijngehakt, , , 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit), , , 1 paksoi, in dunne repen, , , 1 blikje tomatenpuree (70 g), , , 200 g basmatirijst, , , 500 ml visbouillon (van tablet), , , 1 blikje kidneybonen (200 g), uitgelekt, , , 250 g tijgergarnalen (diepvries, zak a 500 g), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moksi alesi (eenvoudige)

Een eenvoudig rijstgerecht uit de Surinaamse keuken.

INGREDIENTEN

500 g Sur. rijst, 1 blik kokosmelk, 400 g witte kool (eerst bevroren), 2 tomaten, 1 ui, 1-2 pakjes zoutvlees, handje gedroogde garnaaltjes, 2-3 maggiblokjes, naar smaak Mme Jeanetpepers (al dan niet fijngemaakt, kan ook heel), water, zout, boter en olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moksi Alesi 2

Eenpans gerecht

INGREDIENTEN

500 gr rijst, 200 gr gedroogde garnalen, 100 gr margarine of olie, 1 0,75 l water, 1 ui, zwarte peper, 2 bouillonblokjes of zout, 1 madam janet peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-1999
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Rijstschotel 'Moksi alesi'

Met wortel, garnalen en gehaktballetjes. i.p.v. wortel is pompoen ook erg lekker.

INGREDIENTEN

2 uien, 2 rode spaanse pepers, 300 gr. half-om-half gehakt, 1 ei, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 el ketjap asin, 1 teentje knoflook, 2 takjes selderij, 600 gr. winterpeen of pompoen, olie, 1 kippenbouillontablet, 1 tl trassie oedang, 300 gr langekorrel rijst, (versgemalen) zwarte peper, 125 gr. roze garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moksi Alesi Met Vis

(Surinaams hoofdgerecht voor 4 personen)

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 250 gram kabeljauw (is gezoute gedroogde kabeljauw), kokosmelk van 1 kokosnoot (of blikje), 0,75 liter water, 1 eetlepel olie, 1 ui zwarte peper 1 madam janet (peper), 1 bouillonblokje of zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Moksi alesi met gele pesi

Weer een andere variant op de inmiddels welbekende `moksi alesi`.

INGREDIENTEN

500 g Kotomisi rijst, 125 g gele spliterwten (pesi), 1 ui, 125 g Masterbeef, 2 kleine tomaten, 100 g ham (ontzouten), 50 g Exotimex gedroogde garnalen (sara sara), 1 groene verse peper, zwarte peper, 150 g margarine, 1/2 dl olie, 2 à 3 bouillonblokjes (maggi), 0,75 lt water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Moksi alesi "restjes"

`Moksi alesi` betekent al een soort allegaartje. Dit is een recept met wat ik op dat moment nog in de koelkast had. Uiteraard kunt u hier zelf óók op variëren.

INGREDIENTEN

Boter en olie, 500 g Surinaamse rijst, 1 rode en 1 gele paprika, in stukjes, 1 prei, in ringen, 2 tomaten, in stukjes, 1 stuk winterwortel, gesnipperd, 1 flinke ui, gesnipperd, 1 Mme Jeannette, 1 pakje zoutvlees, gedroogde garnaaltjes, 3 maggi-blokjes, aji-no-moto (smaakversterker), water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moksi Alesi Met Zoutvlees

(Surinaams eenpansgerecht met vlees)

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram zoutvlees (te koop bij de toko), 100 gram margarine of 6 lepels kokosolie, 0,75 liter water, 1 ui, 1 madam janet, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

moksi alesi of eenpansgerecht

Hoofdbestanddeel is witte rijst, samen gekookt met:peulvruchten-groenten-vlees en/of vis.Moksi-alesi's zijn vooral smakelijk wanneer meerdere vleessoorten of vlees met gedroogde garnalen worden gecombineerd.

INGREDIENTEN

500gr.rijst,100gr.zoutvlees,100gr.gedroogde garnalen,100gr.margarine of 1dl.olie,plm.0,25l water,1 ui, 1 half rijpe madamjanetpeper,zwarte peper,zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

moksi alesi met jonge capucijners en makreel

INGREDIENTEN

300 gr rijst, 1potje jonge capucijners,100 gr zoutvlees (of zuurkoolspek),verse makreelfilet (van 1 grote of 2 kleine makrelen),1 ui,1 teentje knoflook, 2 tomaten,1 rode peper,2 bouillonblokjes, olie, zwarte peper, water, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-12-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moksi Alesi Van Pompoen En Gedroogde Garnalen

INGREDIENTEN

500 g pompoen 50 g gedroogde garnalen 4 el boter 4 kopjes rijst 1 ui 1 Madam Jeanette 1 bouillonblokje 5 kopjes water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Suriname:Bakkeljauw Moksi Alesie

Weer een variant

INGREDIENTEN

350 gr. bakkeljauw, 1 ui, 2 tomaten, 1 verse peper, 6 theel. olie, eventueel 1 a 2 bouillon blokjes, 500 g. rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2001
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top