- Eigen recept
Mojo verde
In een restaurantje op een van de Canarische Eilanden hebben we jaren geleden een paar keer dit ontzettend lekker sausje gegeten. Op de laatste dag vroegen we het recept, en zowaar, dat kregen we!
2 groene paprika`s 4 teentjes knoflook gemalen komijn zout naar smaak 2 el olie 1 el azijn verse peterselie
Paprika`s in stukken, knoflook erbij persen en de rest toevoegen. Dan mixen met een staafmixer en klaar. Lekker om het een tijdje in te laten trekken.
- Spaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-04-2009Spaans Bijgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Mojo Verde
*verse koriander, *olie en azijn, *knoflook, *komijn, *groene paprika,
- Spaans Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-06-2009Spaans Bijgerecht0-10 min.
MOJO VERDE
Koude saus (soort pesto)
1/4 tl komijnzaad--, 4 tenen knoflook,gehakt --, 1/2 tl zeezout--, 1 bos koriander--, 200 ml olijfolie--, vers gemalen peper--, azijn,
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-05-200310-20 min.
Mojo verde
Koude saus (soort pesto)
1 teen knoflook--, grof zeezout--, 1 bos peterselie,klein gesneden--, 1 groene paprika,klein gesneden--, 1 el komijnzaad--, 1 kopje olijfolie--, 1/2 kopje wijnazijn,
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-05-200310-20 min.
Mojo Verde
Pittige koude saus voor bij de BBQ vlees of vis of een aardappel in de pelÂ
3 Ã 6 teentjes knoflook, 1 koffielepel gemalen komijn, 10 cl olijfolie, 8 takjes bladpeterselie, 1 eetlepel wijnazijn, peper en zout
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-10-2017Spaans0-10 min.
Mojo verde (korianderdip)
2 zakjes koriander (a 15 gram);, ? fijngesneden groene paprika;, 2-3 geperste teentjes knoflook;, 250 ml milde olijfolie;, witte wijnazijn;, zout,
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-10-2004Spaans0-10 min.
Mojo verde - Canarische groene saus
•1 bol knoflook, •Een halve bundel koriander, •Een halve bundel bladpeterselie, •0,5 tl komijn, •1 dl witte wijnazijn, •2 dl arachide olie, •1 tl zeezout,
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-07-2011Spaans10-20 min.
Queso De Cabra Con Mojo Verde
Dit voorgerecht hebben we vaak gegeten op La Palma.
1 klein bolletje knoflook, gepeld, 3 of 4 groene paprikas, peterselie (of voor de liefhebbers verse koriander), komijnzaadjes, olijfolie, azijn, 100 gram geitenbrie, Bettine Blanc of een andere geitenkaas per persoon,
- Spaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-03-2001Spaans Voorgerecht10-20 min.
Mojo verde: Is een saus/ pasta die heerlijk op een stokbrood
Ook leuk om te serveren voor een dineetje. Zorg alleen dat je dan niet te veel stokbrood op tafel zet. Gebruik voor dit recept alleen verse kruiden.
1 flinke handvol korianderblaadjes 1 el basilicum 6 teentjes knoflook 1 wijnglas neutrale olie 2 el azijn 2 el afgekoeld kookvocht van aardappels broodkruim zout.
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-10-2003Italiaans0-10 min.
garnalen met ' mojo' saus
Cigalas con mojo canario:garnalen met een saus afkomstig van de canarische eilanden.
16 grote garnalen - 50 ml. hele goede extra virgin olijfolie - zout., Voor de saus: 6 teentjes knoflook - 2gr. geroosterde komijnzaadjes - een snuf zeezout - 1 bosje koriander - 1/2 bosje peterselie - 300 ml. goede extra virgin olijfolie - 50 ml. sherryazijn - verse groene peper
- Spaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-09-2006Spaans Voorgerecht30-60 min.
Tapas: Mojo rojo&mojo verde(rode en groene dipsaus)
Een mojo is een koude Spaanse dipsaus en dus onontbeerlijk wanneer je tapas gaat maken. Er zijn 2 basis mojo's: een rode en een groene. De groene is wat kruidiger en de rode is pittiger maar dat is natuurlijk afhankelijk hoeveel Spaanse peper je erin gebruikt en of je de pitjes en al dan niet in laat zitten.
Ingrediënten Mojo rodo:, , 1 flinke tomaat, 1 teen knoflook, gepeld, ½ of 1 rode Spaanse peper, met of zonder zaadjes, afhankelijk van de gewenste pittigheid, fijngesneden, 4 el olijfolie, 2 el rode wijn azijn, peper en zout, , Ingrediënten Mojo verde:, , 1 bosje peterselie, 1 groene paprika, 2 tenen knoflook, gepeld, 4 el olijfolie, sap van 1 citroen, peper en zoutÂ
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-09-2014Spaans10-20 min.
Papas arrugadas - Canarische aardappelen
•Aardappelen, •Zeezout, •1 recept Mojo verde - Canarische groene saus, •1 recept Mojo picon - Canarische rode saus, , ,
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-07-201110-20 min.
Albondigas de gambas ( tapas)
200 gram kabeljauw - 200 gram steurgarnalen - 2 teentjes knoflook (fijngehakt) - 5 theelepels serranoham (fijngehakt) - 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) - 2 eetlepels pijnboompitten (gebakken en fijngehakt) - 1 ei - 2 eetlepels broodkruim - zout - peper - mojo verde
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-09-2009Spaans20-30 min.
Tapas de Sevilla
Mhhhh... Tapas!
Gemarineerde visspiesjes, • 400g witvis (bv. zeewolf of kabeljauw) in repen, • 6 tl Salsa Mojo Verde (Oil & Vinegar), • 1 potje gekneusde olijven (Oil & Vinegar), • 1 potje Kapperappeltjes (Oil & Vinegar), , Bonensalade, • 150g chorizoworst, in blokjes, • 4 lente uitjes, in ringen, • 450g reuzenbonen uit blik, • 6-8 el Spaanse olijfolie Oro Bailen (Oil & Vinegar), • sap van ½ citroen, • 10 knoflookteentjes in peperolie, in schijven, • 6 takjes peterselie, fijngesneden, , Spaanse gehaktballetjes, • 300g varkensgehakt, • 50g broodkruim, • 2 tenen geperste knoflook, • 1 rode ui, • 1 el Arbequina olijfolie (Oil & Vinegar), • 1 tl Chicken Choice (Oil & Vinegar), • 1 tl kaneel, • 1 tl nootmuskaat, • 1 tl gemalen komijn, • 1 flesje Salsa della Mamma (Oil & Vinegar), • 1 tl gerookt paprikapoeder (Oil & Vinegar), • 100g doperwten
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-05-2013Spaans20-30 min.