Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mojo Picon

Mojo picon recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

MOJO PICON

Koude saus (soort pesto)

INGREDIENTEN

4 gedroogde paprika--, 1/4 tl komijnzaad--, 3 gehalveerde knoflooktenen --, 1 gedroogde chilipeper--, 1/2 tl zeezout --, 1/4 liter olijfolie--, evtueel wat paneermeel --, azijn,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  •  
  •  10-20 min.

Mojo Picon

Een heerlijke pittige saus, welke perfect past bij het recept Papas Arrugadas.

INGREDIENTEN

1 bol knoflook, 1 el komijnzaad, 1 rode paprika, 1/2 el scherpe paprikapoeder, 1 1/2 dl olijfolie, 2 el azijn, 1 mespunt zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-04-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.

Mojo picon

Spaanse, zeer pittige saus

INGREDIENTEN

15 kleine Spaanse pepers2 bolletjes knoflook2 eetl. zout, 1 theel. gemalen komijn1/2 l. azijn1/2 l. olie1 eetl., paprikapoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mojo picon

Pittige Canarische saus

INGREDIENTEN

5 rode paprika's; 1 dikke vleestomaat; 4 teentjes knoflook; 1 rode peper; bosje peterselie; 1/2 eetlepel kummel; olijfolie; zeezout naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2003
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Mojo picon.

Pikante rode-paprika-saus.

INGREDIENTEN

-4 gedroogde Canarische rode paprika's., -1/4 theelepel komijn., -2 tot 4 tenen knoflook., -1 tot 2 gedroogde Spaanse pepers., -1/2 theelepel zeezout., -2.5 dl olijfolie., -snee oud witbrood., -azijn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mojo picon

Pikante rode 'dipsaus' van de Canarische eilanden

INGREDIENTEN

1 zoete gedroogde, rode Spaanse peper of New Mexicopeper, van harde stukken en zaad ontdaan (volgens mij wordt hier de zoete puntpaprika mee bedoeld), stukje gedroogde, rode chilipeper van 2,5 cm of naar smaak, van zaad ontdaan, 4 eetlepels rode-wijnazijn, 12 teentjes knoflook, fijngehakt, 1/4 theelepel zuiver zout of zeezout, 1/2 theelepel komijnzaad of gemalen komijn, 3/4 theelepel verse of 1/8 theelepel gedroogde tijm, 3/4 theelepel fijngehakte oreganblaadjes of 1/8 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel fijngehakte peterselie, 1/2 theelepel pimenton, 8 eetlepels extra virgin olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mojo Picon

Pikante rode dipsaus

INGREDIENTEN

1 zoete gedroogde rode spaanse peper van harde stukken en zaad ontdaan,of 1 spaanse peper 1 tl paprikapoeder, stukje gedroogde rode chilipeper van 21/2 cm of naar smaak van zaad ontdaan, 4 el rode wijnazijn, 12 teentje's knoflook fijngehakt, 1/4 tl zuiver zout of zeezout, 1/2 tl komijnzaad of gemalen komijn, 1/4 tl verse of 1/8 tl gedroogde tijm, 3/4 tl fijngehakte oreganoblaadtjes of 1/8 tl gedroogde oregano, 1 tl fijngehakte peterselie, 1/2 tl paprikapoeder, 8 el extra virgine olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mojo picon.

Spaanse groene koriandersaus.

INGREDIENTEN

-1/4theelepel komijn., -3 tot 4 teentjes knoflook., -1/2 theelepel zeezout., -1 bosje verse koriander., -2 dl olijfolie., -versgemalen peper., -azijn.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

mojo picon

INGREDIENTEN

15 kleine Spaanse pepers, 2 bolletjes knoflook, 2 eetlepels zout, 1 theelepel gemalen komijn, 1/2 liter azijn, 1/2 liter olie, 1 eetlepel paprikapoeder, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  •  
  •  0-10 min.

Mojo Picon

(Spaanse saus)

INGREDIENTEN

15 kleine Spaanse pepers, 2 bolletjes knoflook, 2 eetlepels zout, 1 theelepel gemalen komijn, 1/2 liter azijn, 1/2 liter olie, 1 eetlepel paprikapoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

pompoensoep met mojo picón

INGREDIENTEN

1 pompoen van ± 1 kg, 2 el olijfolie traditioneel (C1000), 1 bakje baconreepjes à 150 g (C1000), 1 schaaltje uiensnippers à 175 g (C1000), 7 dl rundvleesbouillon (van tabletten), 30 g kruidenmix Mojo picón (C1000), (versgemalen) peper, zout, 4 el fijngesneden koriander,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2007
  •  
  •  10-20 min.

salade met breekbrood en mojo picón

INGREDIENTEN

1 pak breekbrood (C1000), 4½ el kruidenmix mojo picón (C1000), 2 el olijfolie extra vierge (C1000), 400 g biefstuk, peper, zout, 1 zak familieslamix, à 400 g (C1000), 1 zak wortelreepjes, à 200 g (C1000), 1 bakje dressing honing-mosterd (C1000 smaakmakers),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2007
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mojo picon / colorado

Koude saus (soort pesto)

INGREDIENTEN

1 teen knoflook--, 1/2 spaanse peper--, 1/2 tl komijnzaad--, grof zeezout--, 1 el zoete paprikapoeder--, 1 kopje olijfolie--, 1/2 kop azijn,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2003
  •  
  •  10-20 min.

Papas arrugadas con mojo picon

Aardappeltjes met pikante saus, Spaanse tapa

INGREDIENTEN

1 kg. krielaardappeltjes, 1? el. grof zeezout, Voor de mojo: 2 grote, gedroogde rode Spaanse pepers, 1 gedroogde chilipeper, 4 el. rode wijnazijn, 2 rode paprika`s, 4 gepelde knoflookteentjes, ? tl. gemalen komijn, ? tl. zeezout, ? tl. oregano, ca. 2 dl. olijfolie, extra vierge

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.

Mojo picon - Canarische rode saus

INGREDIENTEN

2 gedroogde Spaanse chilipepertjes, 1 bol knoflook, 0,5 tl komijn, 1 dl witte wijnazijn, 2 dl arachide olie, 0,5 tl paprikapoeder, 1 potje saffraan, 1 tl zeezout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2011
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mojo picón (Canarische pittige dip)

Een pittige dip, heerlijk bij de papas arrugadas (Canarische aardappeltjes in de schil), waarvan het recept ook op mijn pagina staat.

INGREDIENTEN

1 of 2 rode Spaanse pepers; 4 tenen knoflook, gepeld, een snufje komijnpoeder; 1 tl milde paprikapoeder; zout; 1 wijnglas olijfolie; 3 el wijnazijn; 2 el koud water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  •  
  •  20-30 min.

Papas arrugadas - Canarische aardappelen

INGREDIENTEN

Aardappelen, Zeezout, 1 recept Mojo verde - Canarische groene saus, 1 recept Mojo picon - Canarische rode saus, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-07-2011
  •  
  •  10-20 min.

Papas Arrugadas

Spaanse krielaardappeltjes in schil gekookt geserveerd met een pittig sausje.

INGREDIENTEN

2 kg krielaardappelen, 200 gr. zeezout, Mojo Picon, 1 bol knoflook, 1 eetl. komijnzaad, 1 rode paprika, 1/2 eetl. scherpe paprika poeder, 150 cc olijfolie, 2 eetl. azijn, 1 mespunt zeezout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spinazie-ricottataart

INGREDIENTEN

300 gram verse spinazie, zout, 2 eetlepels mojo picon (Spaanse picante rode saus), 4 plakjes hartig taartdeeg of bladerdeeg (diepvries), ontdooid, olie om in te vetten, 2 eetlepels paneermeel, 1 teentje knoflook, gepeld, 150 gram ricotta, peper, 5 zongedroogde tomaatjes uit olie, in stukjes, 2 eetlepels pijnboompitten, 3 scharreleieren, 100 gram crème fraîche,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.

Papas arrugadas (Canarische aardappeltjes in de schil)

Arrugado betekent 'gerimpeld' en dat slaat op het uiterlijk van de aardappeltjes na bereiding. Oorspronkelijk werden de piepers in zeewater gekookt, maar dat is makkelijk te vervangen door water met (zee)zout. Hoef je niet met je pannetje naar het strand... Er wordt erg veel zout gebruikt, maar de grap is natuurlijk dat er maar weinig van door de schil heen dringt.

INGREDIENTEN

1,3 kg kleine, vastkokende aardappelen; 120 gram (ja echt!) zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Papas Arrugadas

Gekreukelde aardappelen

INGREDIENTEN

450 gr zeer kleine aardappelen in de schil(bij voorkeur nieuwe en niet groter dan 4 a 5 cm)gewassen en schoongeboend., 170 gr zuiver zout of zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2001
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top