1. Home
  2. Recepten

recepten (275) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

pavlova

De perfecte PAVLOVA, aan te passen aan de voorkeur van degene die je wil verwennen.

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 280 gram fijne tafelsuiker, 1 1/2 theelepel maizena, mespunt zout, 1 1/2 theel. azijn, 1 theelepel vanille essence, bakpapier en boter voor het invetten van het papier.

Voorbereiding

Zorg dat de kom waarin je de eiwitten doet brandschoon is. Verwarm de oven tot 170 graden.

Bereidingswijze

Scheid de eiwitten van de dooiers en ben voorzichtig dat er geen spikkeltje eigeel in het wit komt. Met een electrische mixer klop je het eiwit tot het zachte pieken vormt. Klop er dan geleidelijk de suiker bij en blijf kloppen tot de suiker opgelost is. Met een rubber pannenlikker schep je er voorzichtig de maizena en het zout door, doe dit zo licht als je kan en zodat alle lucht in de mix blijft. Op het laatst schep je de vanille en azijn door het mengsel. Zorg dat een groot stuk bakpapier ingevet klaarligt op een ovenplaat. Schep hierop de mix en maak er een cirkel van ongeveer 2 cm. dik. Bak voor ongeveer 1 1/2 uur Laat helemaal afkoelen voor je aan het artistieke gedeelte begint. Hier zijn wat suggesties: slagroom met geprakte aardbeien erdoor: Laagje slagroom, laagje kiwischijfjes, laagje slagroom, laagje banaan: Slagroom met cognac erdoor: Fruit naar keuze geweekt in cointreau: Chocoladevlokken met slagroom: de keuzes zijn oneindig, Leef je maar eens lekker uit, en heb je iets orgineels uitgeprobeerd laat het dan even weten,

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

smulei

Het is een eitje voor 1 persoon lekker en heel snel klaar

INGREDIENTEN

2.eieren,1.theelepel boter,3.tenen knoflook,peper,zout,bieslook,peterselie, moyonaise,brood

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Aspergeijs met amandelen en tomatenconfiture

Weer een nagerecht met asperges.

INGREDIENTEN

4 dl aspergecoulis, gemaakt van gepocheerde aspergevoeten, 1 dl melk, 2 1/2 dl slagroom, 250 gr suiker, 6 eidooiers, , Voor de tomatenconfiture:, 1 dl water, 150 gr suiker, 1 eetlepel roze pepers, 8 gehalveerde tomaten, 1/2 theelepel Worcestershiresauce, 1/2 vanillestokje, 4 zeer fijn gesneden blaadjes basilicum, 100 gr amandelschilfers (gebruineerd op 180?C),

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Moeders Zonnedag

Hartige hapjes voor tussendoor

INGREDIENTEN

10 niet te grote tomaten, 10 hargekookte eieren, deelblokje spinazie, deelblokje rode kool, klein kopje instant aardappelpuree, peper, zout, sesamzaadjes, kopje zalmsnippers, blikje ansjovisfilets, 4 lepels roomkaas en 1 kleine lepel fijngehakte dille

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  •  
  •  10-20 min.

Janssens verleiding

Dit is een recept die heel oud is, van een beroemde componist.Na elk concert dat hij gaf, nam hij enkele toeschouwers mee naar zijn huis en kookte zijn lievelingsgerecht, LEKKER!

INGREDIENTEN

De goeie boter zoals ze zeggen, ansjovisfilets (de verse), ajuinen, aardappelen, knoflook en room 3dl

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  •  
  •  60-120 min.

Zalmterrine met knapperige broodkorst

Je koopt een rond brood bij de bakker vult die met gerookte zalm,asperges,en nog veel meer en zet dit even 10 min.in een hete oven,heerlijke verrassing voor Moederdag

INGREDIENTEN

Witte broodbol(grootte van ontbijtbord)250 gr.zalm12 groene asperges200 gr.mon chou100 gr.magere kwarkdoosje waterkerspotje roze zalmeitjesklontje roomboterzout en peper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Oosterse varkenshaas met pittige pindasaus

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje (ca. 300 gr) * 1 zakje mix voor satemarinade (40 gr, Conimex) * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel ketjap manis * 1 eetlepel gembersiroop (Royal Mail) * 1 kleine rode Spaanse peper * 25 gr ongezouten pinda's * 1 bosuitje * 100 gr satesaus (pot a 350 gr, AH), ,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mam~Flaps!

Heerlijke appel flapjes "Speciaal"

INGREDIENTEN

*pakje Bladeredeeg, *pakje Lange vingers, *2 lekkere zoete Appels, *handje Rozijntjes, *1el citroensap, *2el appelsap, *2el witte wijn, *4el bruine suiker, *1 ei, *beetje bloem, *gewone suiker,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  •  
  •  30-60 min.

Champignonsoep

Een niet gebonden champignonsoep, makkelijk te maken en niet vet (recept is oorspronkelijk van mijn schoonmoeder)

INGREDIENTEN

150 gram champignons, 250 gram rundergehakt, 3 kruidenbouillontabletten, 1 handje vermicelli (engelenhaar of fijn), 1 bosje peterselie, 2 tot 2 1/2 liter water

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, in ringetjes, 300 gr. hamlap, 75 gr. pecannoot, 225 gr. perzikschijfje, op lichte siroop, 2 el. olie, 1 el. honing, vloeibare, 1 el. koriander, verse, 1 el. sojasaus, Chinese, 1 teentje knoflook, 1 tl. gemberpoeder, 1 tl. maizena, Zout, Peper,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

sperziebonen in bladerdeeg

INGREDIENTEN

750 gram sperciebonen.zout wat fijn gehakte rozemarijn.8 plakken eddamer kaas.6 plakken bladerdeeg. 1 ei.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

linzenvlaai van Oma Wis

Traditioneel wordt deze vlaai gevuld met moes van zwartepruimen.

INGREDIENTEN

400 gr bloem., 200 gr boter.( niet smelten), 200 gr witte basterdsuiker., 1ei., 2 thl bakpoeder, 2 zakjes vanillesuiker., 400 gr Abrikozen compot (Boerenbond)., ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Rumpudding

INGREDIENTEN

0,75 ltr volle melk, 2 pakjes vanille pudding (instant), 0.5 ltr slagroom, klopvast, 2 eetlepels suiker, 100 gr pure chocolade, 2 borrelgazen Rum,

  • Duits Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2004
  • Duits Nagerecht
  •  10-20 min.

ORANJEBOWL

Hoera nederland naar kwartfinale, zaterdag bbq met oranjebowl met tic of prik of zonder

INGREDIENTEN

1 blik perzikken, 2 bliken mandarijntjes, 1 mango, 3 nectarines, paar abrikozen, meloen met oranje vruchtvlees, 2 peren, een fles oranje ranja, sinaasappellikeur voor de tic of bronwater met prik voor de prik.,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Moederdagtaart

INGREDIENTEN

175 gram boter, - 75 gram lichtbruine basterdsuiker, - 3 eiwitten, - 3 eierdooiers, - geraspte schil van 1 sinaasappel, - sap van 1 sinaasappel, - 150 gram zelfrijzend bakmeel, - 6 eetlepels poedersuiker, - geraspte schil van 1 citroen, - sap van 1 citroen, - 2 eetlepels gemalen amandelen, - 3 1/2 dl slagroom, - 1 eetlepel Grand Marnier, - Voor versiering :, 16 gesuikerde sinaasappel- en citroenschijfjes, - gesuikerde amandelen, - verse bloemen,

  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

kokosrol

INGREDIENTEN

85g boter (planta), 250g petit beure koekjes, 85g DONKER bruine suiker, 1 pakje vanille suiker, 2 eetlepels cacao, 6 eetlepeles gecondenseerde melk, gemalen kokos

  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Aardappelsalade met rucola en parmaham

INGREDIENTEN

1 kg.Lady Christi aardappels., 150 ml. vet vrije Griekse yogurt, 1 groene appel, 150 gram rucola, 3 eetlepels kappertjes, 200 gram parmaham., 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel olijfolie.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aspergeschotel uit de oven

Lekker en op voorhand te maken.

INGREDIENTEN

1,5 kg asperges, zout, 12 plakken gekookte ham, 30 g boter, 25 g bloem, 2 dl kookroom, 1 eidooier, versgemalen peper, 75 g geraspte jongbelegen kaas, 1 bakje cherrytomaatjes (250 gram), 3 eetl. gehakte peterselie,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Moederdagboterhammen.

Moederdag komt eraan, en we willen toch wel verwend worden.

INGREDIENTEN

1 1/2 eetl. yoghurt., 4 blaadjes sla., peper en zout., boter., 100 gr. salami., 20 gepelde halve walnoten en 8 voor de garnering., 3 eetl. mayonaise., 8 cherrytomaatjes., 4 sneetjes brood naar keuze., 200 gr. jonge kaas., 1 eetl. fijngehakte peterselie.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  •  
  •  10-20 min.

Schotse Rib

Voor wie van eieren houdt

INGREDIENTEN

4 sneetjes brood zonder korst, 4 eieren, 100 gram boter

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Babi Pangang a la Oma

Oftewel op hollandse wijze....

INGREDIENTEN

750 gram varkenslappen , 10 el ketjap manis , 6 el vloeibare margarine (blue band, becel, bertolli, croma, eigen huismerk etc)., 3 bosuitjes , 3 el citroensap , 2 tenen knoflook , 1 ui , 1 stukje gemberwortel a ca. 2 cm , 1 el goela djawa of bruine suiker , 1 tl sereh , half el maizena , 0,5 L Hot Ketchup , sambal , 1 pot atjar tjampoer

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moederdag bollen

Heerlijke bolletjes met amandelspijs en cacao!

INGREDIENTEN

75 gr poedersuiker, 45 gr cacao, 75 gr boter, 300 gr amandelspijs

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Mont Blanc

Mont Blanc is een Kastanjedessert, gegarneerd met slagroom en gekonfijte kastanjes.

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2007
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

AARDAPPELTJES MET MOSTERD EN BROCCOLI

RECEPT VAN DE MAAND.

INGREDIENTEN

Aardappel dobbelsteentjes uit het koelvak., Kruidenzout, 1 theelepel paprikapoeder, 1 flinke stronk broccoli, 1 rode ui, 1 bosje lenteuitjes,1 eetlepel grove, mosterd,margarine.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Volkoren Scones

Volkoren Scones

INGREDIENTEN

Scones, , 250 g volkoren bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 40 g suiker, 40 g boter, 1 ei, 1,5 dl kwark, 1 tl kademom,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2008
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Tilapia met Ananas-salsa

Sappige, gegrilde tilapia met een pittig-zoete ananas-salsa. Let's go exotic!

INGREDIENTEN

VOOR DE SALSA: 2 a 3 plakken ananas (liefst verse, in kleine blokjes); 1 rood pepertje (in lengte gehalveerd, ragfijn gesneden); 1 lente-ui (in heel dunne ringetjes); paar takjes korianderblaadjes (grof gehakt). 4 Tilapiafilets (ca 150 gr); olijfolie om te bestrijken; zeezout en versgemalen zwarte peper.

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2007
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Combinatie van kaas en fruit

Een verrassend kleurrijk voorgerecht dat als begin van een feestelijk diner het spits glansrijk afbijt. In "De Herbergh van Flielant" begon dit overheerlijk voorgerecht als start voor ons diner.

INGREDIENTEN

4 bloedsinaasappels, 1 grapefruit, 4 ronde kleine geitenkaasjes, 2 witte boterhammen, 4 vellen filodeeg, olijfolie, honing, bieslook, Gemengde sla, lichtzoete sladressing

  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

worteltimbaaltje met zoete tomatensaus

Onalledaags vegetarisch brunchgerecht, gemaakt van alledaagse ingredienten.

INGREDIENTEN

TIMBAALTJES: 500 gr wortelen, 1 grote ui of 3 sjalotjes, klein kopje geraspte kaas, 3 eieren, zout, peper, peterselie en bieslook (liefst vers), boter of olie. TOMATENSAUS: verse tomaten of pakje/blik tomaten(blokjes, passata...), teentje knoflook, 1 el suiker.

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

ovenschotel met hamlappen

Een heerlijke ovenschotel, alles gaat rauw in een ovenschaal en de oven doet de rest, dus je bent klaar in een wip

INGREDIENTEN

100 gram rauwe ham, 600 gram hamlappen, 250 gram kastanjechampignons, 1 blikje tomatenstukjes, 1 bolletje mozarella, 1 kopje geraspte kaas, 1 kopje turkse yoghurt, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, klein blikje tomatenpuree

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

KaasLovcarboon .

INGREDIENTEN

Kaas lov gehakt aardapelen tomaat, peper zout knoflook boter

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pilav

Een lekker gerecht van kipfilet

INGREDIENTEN

4 kipfilets,250gr.champignons,2 uien,klein blikje tomatenpuree,2theelepels sambal,scheutje ketjap,cayennepeper en worchestersaus.1 blik gemengd fruit,half pakje boter

  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boursinhapjes

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, Boursin

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Coq au vin

Kip in de pan

INGREDIENTEN

4 plakken doorregen spek, 4eetlepels boter, 2 panklare kippen van elk 500 gram, 1 afgestr. theelepel zout, 1/4 theelepel peper, 1/4 kopje cognac, 3 kopjes rode wijn, 2 kopjes kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 1/4 theelepel gedr. thijm, 1 laulierblad, 8 sjalotjes, 2 kopjes morieljes(uit blijk), 1 eetlepel olie, 1 afgestr. eetl. bloem, 2 eetl. geh.peterselie.

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

pizza broodjes

INGREDIENTEN

Pak wit brooddeeg, 2/3 pot pizza quick saus, 2 grote uien, ca. 400 gram geraspte kaas,

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-08-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Gegratineerde slakken met asperges.

Een rare combinatie maar lekker.

INGREDIENTEN

250 gr asperges, 3 eetlepels boter, zout, peper, 1 sjalotje, 1 dl slagroom, 1 eidooier, 10 basilicumblaadjes, 24 slakken, ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Koude asperges met warme citrussaus.

Een prachtige combinatie

INGREDIENTEN

1 kg witte asperges, zout, 1/2 theelepel suiker, 10 gr boter, , Voor de saus:, 100 gr boter, 2 eidooiers, 2 dl witte droge wijn, zout, versgemalen peper, cayennepeper, 1 dl sap van bloedsinaasappels, de geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 2-3 eetlepels citroensap, enkele takjes kervel, ,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Chocolademousse (zonder suiker)

Een recept van Piet Huysentruyt van VTM.

INGREDIENTEN

20 gr prodiasuiker, , 250 gr suikervrije pure chocolade, , 2 gelatineblaadjes, , 1 eigeel, , 5 eiwitten, , 2 dl lichte room,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Flantaart zonder suiker

Voor diabetici of lijners.

INGREDIENTEN

250 g witte bloem, 130 ml lauwe magere melk, 10 g minarine, 25 g bakbestendige zoetstof, 7 g droge gist of 15 g verse gist, 4 g zout, 1 ei, 1 eiwit, Ingredienten vulling voor 1 taart :, 500 ml magere melk, 3 eieredooiers, 3 eiwitten, 80 g bakbestendige zoetstof, 250 g zelfrijzende bloem,

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Asperges met oesterzwammen en gerookte zalm

INGREDIENTEN

1 kg asperges, 10 gram zout, 25 gram boter, 250 gram oesterzwammen, 3 eieren, Bloem, 1 dl witte wijn (bv. Elzasser pinot blanc, smaakt ook goed bij de asperges), 100 gram boter, Witte peper uit de molen, Zout, 300 gram gerookte zalm (probeer eens Irish Wild Smoked Salmon)

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Turks brood met currygehakt

Een heerlijk gevuld brood,ideaal voor moederdag,met yoghurtsaus.

INGREDIENTEN

1 komkommer,zout,peper,3 teentjes knoflook,3 dl volle yoghurt,2 th.lepels komijnpoeder,500 gr.rundergehakt,2 kuipjes rode curry(conimex)1 turks brood.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2003
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste moederdag recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top