Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (274) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

smulei

Het is een eitje voor 1 persoon lekker en heel snel klaar

INGREDIENTEN

2.eieren,1.theelepel boter,3.tenen knoflook,peper,zout,bieslook,peterselie, moyonaise,brood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Moeders Zonnedag

Hartige hapjes voor tussendoor

INGREDIENTEN

10 niet te grote tomaten, 10 hargekookte eieren, deelblokje spinazie, deelblokje rode kool, klein kopje instant aardappelpuree, peper, zout, sesamzaadjes, kopje zalmsnippers, blikje ansjovisfilets, 4 lepels roomkaas en 1 kleine lepel fijngehakte dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  •  
  •  10-20 min.

Aspergeijs met amandelen en tomatenconfiture

Weer een nagerecht met asperges.

INGREDIENTEN

4 dl aspergecoulis, gemaakt van gepocheerde aspergevoeten, 1 dl melk, 2 1/2 dl slagroom, 250 gr suiker, 6 eidooiers, , Voor de tomatenconfiture:, 1 dl water, 150 gr suiker, 1 eetlepel roze pepers, 8 gehalveerde tomaten, 1/2 theelepel Worcestershiresauce, 1/2 vanillestokje, 4 zeer fijn gesneden blaadjes basilicum, 100 gr amandelschilfers (gebruineerd op 180?C),

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Zalmterrine met knapperige broodkorst

Je koopt een rond brood bij de bakker vult die met gerookte zalm,asperges,en nog veel meer en zet dit even 10 min.in een hete oven,heerlijke verrassing voor Moederdag

INGREDIENTEN

Witte broodbol(grootte van ontbijtbord)250 gr.zalm12 groene asperges200 gr.mon chou100 gr.magere kwarkdoosje waterkerspotje roze zalmeitjesklontje roomboterzout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Oosterse varkenshaas met pittige pindasaus

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje (ca. 300 gr) * 1 zakje mix voor satemarinade (40 gr, Conimex) * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel ketjap manis * 1 eetlepel gembersiroop (Royal Mail) * 1 kleine rode Spaanse peper * 25 gr ongezouten pinda's * 1 bosuitje * 100 gr satesaus (pot a 350 gr, AH), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Janssens verleiding

Dit is een recept die heel oud is, van een beroemde componist.Na elk concert dat hij gaf, nam hij enkele toeschouwers mee naar zijn huis en kookte zijn lievelingsgerecht, LEKKER!

INGREDIENTEN

De goeie boter zoals ze zeggen, ansjovisfilets (de verse), ajuinen, aardappelen, knoflook en room 3dl

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  •  
  •  60-120 min.

Mam~Flaps!

Heerlijke appel flapjes "Speciaal"

INGREDIENTEN

*pakje Bladeredeeg, *pakje Lange vingers, *2 lekkere zoete Appels, *handje Rozijntjes, *1el citroensap, *2el appelsap, *2el witte wijn, *4el bruine suiker, *1 ei, *beetje bloem, *gewone suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  •  
  •  30-60 min.

Champignonsoep

Een niet gebonden champignonsoep, makkelijk te maken en niet vet (recept is oorspronkelijk van mijn schoonmoeder)

INGREDIENTEN

150 gram champignons, 250 gram rundergehakt, 3 kruidenbouillontabletten, 1 handje vermicelli (engelenhaar of fijn), 1 bosje peterselie, 2 tot 2 1/2 liter water

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Rumpudding

INGREDIENTEN

0,75 ltr volle melk, 2 pakjes vanille pudding (instant), 0.5 ltr slagroom, klopvast, 2 eetlepels suiker, 100 gr pure chocolade, 2 borrelgazen Rum,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2004
  • Duits Nagerecht
  •  10-20 min.

ORANJEBOWL

Hoera nederland naar kwartfinale, zaterdag bbq met oranjebowl met tic of prik of zonder

INGREDIENTEN

1 blik perzikken, 2 bliken mandarijntjes, 1 mango, 3 nectarines, paar abrikozen, meloen met oranje vruchtvlees, 2 peren, een fles oranje ranja, sinaasappellikeur voor de tic of bronwater met prik voor de prik.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Babi Pangang a la Oma

Oftewel op hollandse wijze....

INGREDIENTEN

750 gram varkenslappen , 10 el ketjap manis , 6 el vloeibare margarine (blue band, becel, bertolli, croma, eigen huismerk etc)., 3 bosuitjes , 3 el citroensap , 2 tenen knoflook , 1 ui , 1 stukje gemberwortel a ca. 2 cm , 1 el goela djawa of bruine suiker , 1 tl sereh , half el maizena , 0,5 L Hot Ketchup , sambal , 1 pot atjar tjampoer

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moederdagtaart

INGREDIENTEN

175 gram boter, - 75 gram lichtbruine basterdsuiker, - 3 eiwitten, - 3 eierdooiers, - geraspte schil van 1 sinaasappel, - sap van 1 sinaasappel, - 150 gram zelfrijzend bakmeel, - 6 eetlepels poedersuiker, - geraspte schil van 1 citroen, - sap van 1 citroen, - 2 eetlepels gemalen amandelen, - 3 1/2 dl slagroom, - 1 eetlepel Grand Marnier, - Voor versiering :, 16 gesuikerde sinaasappel- en citroenschijfjes, - gesuikerde amandelen, - verse bloemen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

kokosrol

INGREDIENTEN

85g boter (planta), 250g petit beure koekjes, 85g DONKER bruine suiker, 1 pakje vanille suiker, 2 eetlepels cacao, 6 eetlepeles gecondenseerde melk, gemalen kokos

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Moederdag bollen

Heerlijke bolletjes met amandelspijs en cacao!

INGREDIENTEN

75 gr poedersuiker, 45 gr cacao, 75 gr boter, 300 gr amandelspijs

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

sperziebonen in bladerdeeg

INGREDIENTEN

750 gram sperciebonen.zout wat fijn gehakte rozemarijn.8 plakken eddamer kaas.6 plakken bladerdeeg. 1 ei.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik

INGREDIENTEN

3 bosuitjes, in ringetjes, 300 gr. hamlap, 75 gr. pecannoot, 225 gr. perzikschijfje, op lichte siroop, 2 el. olie, 1 el. honing, vloeibare, 1 el. koriander, verse, 1 el. sojasaus, Chinese, 1 teentje knoflook, 1 tl. gemberpoeder, 1 tl. maizena, Zout, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

linzenvlaai van Oma Wis

Traditioneel wordt deze vlaai gevuld met moes van zwartepruimen.

INGREDIENTEN

400 gr bloem., 200 gr boter.( niet smelten), 200 gr witte basterdsuiker., 1ei., 2 thl bakpoeder, 2 zakjes vanillesuiker., 400 gr Abrikozen compot (Boerenbond)., ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Volkoren Scones

Volkoren Scones

INGREDIENTEN

Scones, , 250 g volkoren bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 40 g suiker, 40 g boter, 1 ei, 1,5 dl kwark, 1 tl kademom,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2008
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Aardappelsalade met rucola en parmaham

INGREDIENTEN

1 kg.Lady Christi aardappels., 150 ml. vet vrije Griekse yogurt, 1 groene appel, 150 gram rucola, 3 eetlepels kappertjes, 200 gram parmaham., 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

AARDAPPELTJES MET MOSTERD EN BROCCOLI

RECEPT VAN DE MAAND.

INGREDIENTEN

Aardappel dobbelsteentjes uit het koelvak., Kruidenzout, 1 theelepel paprikapoeder, 1 flinke stronk broccoli, 1 rode ui, 1 bosje lenteuitjes,1 eetlepel grove, mosterd,margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Schotse Rib

Voor wie van eieren houdt

INGREDIENTEN

4 sneetjes brood zonder korst, 4 eieren, 100 gram boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Aspergeschotel uit de oven

Lekker en op voorhand te maken.

INGREDIENTEN

1,5 kg asperges, zout, 12 plakken gekookte ham, 30 g boter, 25 g bloem, 2 dl kookroom, 1 eidooier, versgemalen peper, 75 g geraspte jongbelegen kaas, 1 bakje cherrytomaatjes (250 gram), 3 eetl. gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Moederdagboterhammen.

Moederdag komt eraan, en we willen toch wel verwend worden.

INGREDIENTEN

1 1/2 eetl. yoghurt., 4 blaadjes sla., peper en zout., boter., 100 gr. salami., 20 gepelde halve walnoten en 8 voor de garnering., 3 eetl. mayonaise., 8 cherrytomaatjes., 4 sneetjes brood naar keuze., 200 gr. jonge kaas., 1 eetl. fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  •  
  •  10-20 min.

Mont Blanc

Mont Blanc is een Kastanjedessert, gegarneerd met slagroom en gekonfijte kastanjes.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2007
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Tilapia met Ananas-salsa

Sappige, gegrilde tilapia met een pittig-zoete ananas-salsa. Let's go exotic!

INGREDIENTEN

VOOR DE SALSA: 2 a 3 plakken ananas (liefst verse, in kleine blokjes); 1 rood pepertje (in lengte gehalveerd, ragfijn gesneden); 1 lente-ui (in heel dunne ringetjes); paar takjes korianderblaadjes (grof gehakt). 4 Tilapiafilets (ca 150 gr); olijfolie om te bestrijken; zeezout en versgemalen zwarte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2007
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

pavlova

De perfecte PAVLOVA, aan te passen aan de voorkeur van degene die je wil verwennen.

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 280 gram fijne tafelsuiker, 1 1/2 theelepel maizena, mespunt zout, 1 1/2 theel. azijn, 1 theelepel vanille essence, bakpapier en boter voor het invetten van het papier.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Pilav

Een lekker gerecht van kipfilet

INGREDIENTEN

4 kipfilets,250gr.champignons,2 uien,klein blikje tomatenpuree,2theelepels sambal,scheutje ketjap,cayennepeper en worchestersaus.1 blik gemengd fruit,half pakje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boursinhapjes

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, Boursin

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Combinatie van kaas en fruit

Een verrassend kleurrijk voorgerecht dat als begin van een feestelijk diner het spits glansrijk afbijt. In "De Herbergh van Flielant" begon dit overheerlijk voorgerecht als start voor ons diner.

INGREDIENTEN

4 bloedsinaasappels, 1 grapefruit, 4 ronde kleine geitenkaasjes, 2 witte boterhammen, 4 vellen filodeeg, olijfolie, honing, bieslook, Gemengde sla, lichtzoete sladressing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

worteltimbaaltje met zoete tomatensaus

Onalledaags vegetarisch brunchgerecht, gemaakt van alledaagse ingredienten.

INGREDIENTEN

TIMBAALTJES: 500 gr wortelen, 1 grote ui of 3 sjalotjes, klein kopje geraspte kaas, 3 eieren, zout, peper, peterselie en bieslook (liefst vers), boter of olie. TOMATENSAUS: verse tomaten of pakje/blik tomaten(blokjes, passata...), teentje knoflook, 1 el suiker.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

asperges au gratin

Asperges uit de oven

INGREDIENTEN

1 kg asperges, 30 gram boter, 30 gram bloem, 2 dl aspergenat, 1 dl slagroom, 1 eierdooier, 50 gram geraspte oude kaas, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chocoladetoffee-Bonbons

Omdat ik dit toevallig gemaakt heb en onze 2 moeders dit zo ontzettend lekker vonden.

INGREDIENTEN

1 pak marsen (5 stuks), 200 gram witte, melk of pure chocolade(neem dan de Swiss Noir met 72 procent cacao), klont roomboter, 2 dessertlepels golden syrup of bloemenhoning, 4 rijstwafels, ongeveer 10-15 pecannoten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  •  
  •  10-20 min.

ovenschotel met hamlappen

Een heerlijke ovenschotel, alles gaat rauw in een ovenschaal en de oven doet de rest, dus je bent klaar in een wip

INGREDIENTEN

100 gram rauwe ham, 600 gram hamlappen, 250 gram kastanjechampignons, 1 blikje tomatenstukjes, 1 bolletje mozarella, 1 kopje geraspte kaas, 1 kopje turkse yoghurt, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, klein blikje tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

KaasLovcarboon .

INGREDIENTEN

Kaas lov gehakt aardapelen tomaat, peper zout knoflook boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelsalade

De zegswijze zoveel hoofden zoveel zinnen gaat zeker ook op voor aardappelsalade,ook in de tijd van grootmoeder,die het recept meestal van thuis meekreeg.Toch geldt nog steeds dat een aardappelsalade het lekkerst is wanneer versgekookte aardappelen worden gebruikt die,nog warm,worden overgoten met bouillon en wat citroensap of azijn.

INGREDIENTEN

400gr;goedgeboende aardappelen:1 bouillonblokje of 1/2 tablet:4 eetlepels citroensap:1 kleine zeer fijngesnipperde of geraspte ui:3 eetlepels mayonaise of slasaus:1/2 lepel goudgele mosterd:2 kleine zeer fijngesnipperde augurkjes uit het zuur:2 eetlepels zeer fijngehakte peterselie:2 eetlepels zeer fijngeknipte dille,vers of uit de diepvries:Aroma,peper,zout en enkele blaadjes kropsla of gele andijvie:Plakjes hardgekookt ei:Plakjes tomaat zonder zaad:

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

citroenschuim

Lekker om te eten , mmm...

INGREDIENTEN

500 gram kwark(plattekaas), 3 eieren, 200 gram poedersuiker(bloemsuiker), 1 citroen(onbespoten!)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Carpaccio uit een pakje

Haal bij de Dekamarkt een pakje carpaccio. Leg dit op een groot bord en doe hier een beetje pesto dressing op. De rest van de dressing door de veldsla heen. Bak een stokbroodje in de oven. Doe de pijnboompitten in een pan en bak ze goudbruin. Strooi parmezaanse kaas over de carpacio en als laatste de sla met dressing. Eet smakelijk!!

INGREDIENTEN

Carpaccio, pesto-dressing, pijnboompitten, parmezaanse kaas, stokbroodje, kruideboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tiramonchou Cake

Lekkere cake die niet in de oven hoeft

INGREDIENTEN

*3 bl. gelatine *200 gr. Monchou *1 dl. koffielikeur *125 ml. slagroom *75 gr. basterdsuiker *2 dl. hete koffie *1 pak lange vingers *1 el. cacaopoeder.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Japanse Teriyaki

Lekker en gemakkelijk te maken roerbakgerecht van Knorr en een beetje van mij zelf ...(klein beetje)

INGREDIENTEN

, -350 gram biefstuk, -1 prei, -bakje champignons, -3 lente-uitjes, -handje peultjes, -1 rode peper, - 1 blikje bamboescheuten, -2 of 3 eetlepels olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-04-2004
  • Japans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top