Lemon-cheesecake
Uit de keuken van tapascafé De Oude Mol. Een heerlijk dessert na een Spaanse (tapas)maaltijd.
Ingrediënten 10 personen
Bodem:, 200 g bloem, 100 g boter, koud en in stukjes gesneden, 1 ei, losgeklopt, 100 g suiker, 1/2 tl zout, bonen of andere blindbakvulling, Vulling: 500 g volle kwark, 2 dl zure room, 6 eieren, eiwit gescheiden van eigeel, 150 g suiker, citroenschil van 1 citroen, geraspt en fijngesneden, 1 zakje vanillesuiker, citroensap van een 1/2 citroenVoorbereiding
Doe de bloem, zout en suiker in een kom en kneed daar de boter doorheen. Voeg als laatste het ei toe. Wikkel het deeg in folie en laat een 1/2 uur rusten in de koelkast. Verdeel het deeg in een springvorm tot halverwege de opstaande rand. Bak de bodem blind een half uur in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Bereidingswijze
Meng voor de vulling alle ingredi?nten, behalve de eieren door elkaar. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en meng met een spatel voorzichtig door het kwarkmengsel. Giet de vulling op het deeg en laat het geheel anderhalf uur bakken in een voorverwarmde oven op 150?C. Laat de taart afkoelen in de oven met de ovendeur open. Zet de taart in de koelkaast om koud te kunnen serveren.