1. Home
  2. Recepten
  3. Misosoep

Misosoep recepten (40) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Misosoep

Met vis-wontons

INGREDIENTEN

50 gr. spinazie 1 el. olie 150 gr. visfilet (bijv. melktong) 50 gr. champignons 4 lente-uitjes 1 el. sojasaus chilisaus peper & zout 1 pakje wonton-deeglapjes 4 zakjes misosoep

Bereidingswijze

1. Bak de spinazie met een eetlepel olie in een grote pan. Snij de vis, champignons & lente-uitjes fijn & mix ze samen met de soja- & chilisaus. Breng op smaak met peper & zout. Leg in het midden van elk wontonvelletje een koffielepel van het mengsel & vouw het velletje toe. Stoom de wontons gaar. 2. Doe de inhoud van het zakje misosoep in een grote soepkom, overgiet met kokend water & roer. Verdeel de wontons over de soepkommen & dien op.

  • Fusion
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2001
  • Fusion
  •  30-60 min.

Misosoep

De ultieme "umami-belevenis": Japanse soep en in deze versie met tofu en shitake-paddenstoelen. Umami is de vijfde basissmaak en betekent in het Japans iets als "mmm, lekker". Umami-smaakmakers zijn oa zeewier, verse shitakes en sojaproducten.

INGREDIENTEN

Voor de dashibouillon, - 9 deciliter water, - een stukje kombu (wiersoort) van 10 centimeter, - 20 gram bonitovlokken(gedroogde tonijnschaafsels), Overige ingredienten, - 3 eetlepels miso (gefermenteerde sojapasta), - half bakje verse shitakes of 6 gedroogde shitakes, half blok verse tofu.

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-02-2004
  • Japans
  •  30-60 min.

Misosoep

Voorbereidingstijd : 30 minuten - Kooktijd : 5 minuten - Voor 4 personen;

INGREDIENTEN

20 g wakame (gedroogd zeewier) - 7,5 dl dashi (Japanse bouillon) - 250 g tofu, in blokjes - 2 el rode miso

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Miso-soep

INGREDIENTEN

20 g wakame (gedroogd zeewier) - 7,5 dl dashi (Japanse bouillon) - 250 g tofu, in blokjes - 2 el rode miso

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Japans
  •  30-60 min.

Misosoep

Miso is een pasta van sojabonen, rijst (voor lichte miso) of gerst (voor donkere miso) die wordt gefermenteerd, waardoor smaken op elkaar inwerken. Het wordt gebruikt als smaakmaker in soep, dressings en marinades en is ook lekker bij vis.

INGREDIENTEN

5-6 cm kombu-zeewier, 2 gedroogde shii-take paddestoelen, 4 eetlepels miso, 6 fijngesneden bosuitjes, 1/4 blok tofu in stukjes, een plukje wakame-zeewier

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Misosoep

Pittig soepje voor feestelijkheden.

INGREDIENTEN

6dl water,4gr. dashi no moto instant bouillon,gedroogd zeewier("kombu" en "wakame"),72gr. rode of witte misopasta,60gr. sojakaas,20gr fijngesneden prei

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Misosoep

Voorgerecht Japans Kerstmenu, P.P. 100 kcal. Soep met tofu en wier. Heerlijk opwekkend van smaak.

INGREDIENTEN

10 g "wakame" zeewier, 30 min. geweekt. , 1 blok tahoe of tofu , 1 l dashi (tonijnbouillon, bij veel toko's zijn zakjes instant dashi te koop, waar je op dezelfde manier als dat je thee zet, dashi van trekt.) , 5 el miso (sojabonenpasta) , 1 lente-uitje in ringen

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Japans
  •  10-20 min.

Misosoep

INGREDIENTEN

1 liter (instant) dashi, 2 eetlepels misopasta, 100 gr tofu naturel (tahoe), 2 lente-uitjes, 2 volle eetlepels wakame (zeewier

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Originele miso-soep

Leuk om zelf eens te maken dit originele recept voor misosoep. Het staat zo op tafel. De ingrediënten zijn verkrijgbaar in een toko. Veel plezier en eet smakelijk!

INGREDIENTEN

- 5 gram wakame, - 1/2 pakje verse tofu of longlife zijde tofu, - 4 dl dashi water met 1 tl dashi-no-moto, - 3 el miso, - 2 fijngehakte lente-uitjes, - shichmi togarashi

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2009
  • Japans
  •  10-20 min.

Misosoep met asperges

Dit is een soep die je echt eens moet proeven !!Ze heeft een heerlijke smaak.

INGREDIENTEN

1 liter plantaardige bouillon (of Japanse bouillon), 10 asperges, in stukjes van 2-3 cm gesneden, 150 g kleine aardappeltjes, geschilde en in schijfjes gesneden, 1 kleine ui, in ringen gesneden, 4 eetlepels witte miso

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

misosoep met soba en garnalen

Deze japanse soep met boekweitnoedels is snel enslank,, is super lekker.

INGREDIENTEN

100gr sobanoedels, 1liter instant misosoep *, 150gr peulen, 300gr rauwe garnalen (DIEPVRIES EN ONTDOOID), 2bosuitjes

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2008
  • Japans
  •  10-20 min.

Gevulde Japanse misosoep

Vervang de tofu door blokjes kipfilet als je het niet vegetarisch wilt maken

INGREDIENTEN

200 g verse tofu, 100 g champignons, 50 g shiitake paddenstoelen, 3 lente-uitjes, 1 EL eventueel rijstwijn, 2 pakjes MeiAsia Japanse Miso Soep Kruidenpasta, 2 EL Wokolie

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2012
  • Japans
  •  10-20 min.

Vis met Pittige Teriyaki Marinade en Misosoep

Enorm eenvoudig en snel te maken!

INGREDIENTEN

4 st Kabeljauwfilets. Olie. Meel. 1 Rode Chili. 1 Prei. 1 fles Teriyakimarinade. Misosoep voor 4 personen. Rijstmie.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Japanse Misosoep

De meest geliefde soep uit Japan.

INGREDIENTEN

(voorgerecht voor 2 personen) 200 g verse tofu *, 100 g champignons, 50 g shiitake paddenstoelen, 3 lente-uitjes, 2 EL MeiAsia wokolie, 2 zakjes MeiAsia Japanse Miso soep (2x12.5ml), Evt. ½ à 1 EL rijstwijn, , * vervang de tofu door blokjes kipfilet

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2010
  • Japans
  •  0-10 min.

Miso shiri (tahoe misosoep)

Kan zowel bij het ontbijt als dinner gesreveerd worden

INGREDIENTEN

1 ltr water, 1,25 dl dashi, 100 gr miso, 1 eetl mirin, 250 gr tahoe, bos lenteuitje

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2003
  • Japans
  •  20-30 min.

Misosoep met garnalen en gebakken tofu

INGREDIENTEN

1 liter dashi of kippenbouillon, 2 eetlepels olie, 125 gr uitgelekte tofu in blokjes, 4 eetlepels miso, 125 gr garnalen, 2 diagonaal gesneden bosuitjes, 4 ongepelde garnalen voor de garnering

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Misosoep met garnalen en gebakken tofu

INGREDIENTEN

1 liter dashi; of kippebouillon, 2 eetlepels olie, 125 gram tofu; uitgelekt, in blokjes, 4 eetlepels miso, 125 gram garnalen, 2 bosuitjes; diagonaal gesneden, 4 garnalen, ongepeld; als garnering,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Misosoep met garnalen en gebakken tofu

INGREDIENTEN

1 liter dashi; of kippebouillon, 2 eetlepels olie, 125 gram tofu; uitgelekt, in blokjes, 4 eetlepels miso, 125 gram garnalen, 2 bosuitjes; diagonaal gesneden, 4 garnalen, ongepeld; als garnering,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Oyakodon

Lekker en makkelijk dit Japanees gerecht met kip .  De kip kan vervangen worden door varkensvlees, maar dan verandert de naam van het gerecht!

INGREDIENTEN

250 g rijst voor sushi, 3 lente-uien, 4 eetlepels japanse sojasaus, 2 eetlepels mirin (Japanse rijstazijn), 1/2 zakje bereiding voor misosoep, 5 cl lauw water, 2 eetlepels olie, 1 preiwit, 2 uien, 250 g filet van kippenbouten, 5 eieren

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2019
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Miso-noedelsoep met scampi

INGREDIENTEN

200 gr dunne rijstnoedels, 4 pakjes instant misosoep, 16 voorgekookte scampi, 8 verse spinazieblaadjes, waterkers, 1 blad of kleine stukjes zeewier, 4 fijngesneden lente-uitjes

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gegrilde Miso Zalm met sinaasappel & venkel

Gegrilde Miso Zalm met sinaasappel & venkel

INGREDIENTEN

300 g zalm, in 2 stukken van 150 g, 2 el honing of bruine suiker, 1 tl (Japanse) sojasaus, 3 el sinaasappelsap, 1 handvol venkelblaadjes, , MeiAsia ingrediënten:, 1 pakje MeiAsia Misosoep (let op: voor 2 personen heb je maar 2 van de 5 sachets nodig)

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2013
  • Japans
  •  20-30 min.

Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

Rijst, paksoi, gerookte zalm en kruiden: alles gaat in één pan ! Shichimi Togarashi is in Japan een populaire specerijenmelange. Shichi betekent zeven in het Japans en verwijst naar de zeven specerijen in deze melange. Deze pittige, warme melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals szechuanpeper en nigellazaad. Heerlijk voor vleesgerechten of voeg het eens toe in een soep of noedelgerecht.

INGREDIENTEN

4 cm verse gember, 1 struik paksoi, 300 g pandanrijst, 20 g witte instant misosoep, 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi, 800 ml water, 200 g peultjes, 250 g warmgerookte zalmstukken, 2 el sesamzaad

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2018
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

kipramen met spinazie

De Japanse keuken is behalve geweldig lekker en makkelijk ook heel gezond, puur en gevarieerd.

INGREDIENTEN

150 g soba noedels*, 4 biologische kipfilets à 100 g, 6 el rijstolie**, 100 g shii-take, gehalveerd, 600 g spinazie, 2 cm gember, geschild en geraspt, 4 zakjes misopasta* (doosje met 4 zakjes misosoep à 18 g), flinke hand taugé, 1 bosje koriander, grof gesneden, 1-2 tl sesamolie, om te besprenkelen, 1 tl zwart sesamzaad*, chilivlokken

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2015
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tofu to negi no miso shiru

(Miso-soep met tofu en prei); voor 4 personen

INGREDIENTEN

225 gram tofu, 1 jong preitje, 8,5 deciliter dashi II (zie recept bij soepen), 3 eetlepels rode miso,

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Japans
  •  20-30 min.

Tofu-misosoep met paddenstoelen

Misosoep met tofu en paddestoelen.

INGREDIENTEN

? blok tofu, 4 sitake paddestoelen (toko), 8 dl dashi ( zie recept onder anders), 3 a 4 el miso, afhankelijk van het zoutgehalte.

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  • Japans
  •  10-20 min.

Tofu to negi no miso shiru

(Miso-soep met tofu en prei)

INGREDIENTEN

225 gram tofu, 1 jong preitje, 8,5 deciliter dashi II, , 3 eetlepels rode miso,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Butaniku to Negi no Miso-Shiru

Misosoep met varkensvlees en stengelui Een heerlijk soepje met een lichte gembersmaak, voor de wat koudere dagen.

INGREDIENTEN

100 gram varkensfricandeau (rauw), 1 lente-uitje, 8 dl dashi, stuk gember voor 2 tl sap, 3 el miso.,

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Japans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

groentensoep met oosterse draai (0 propoints)

Vegetarische, goed vullende soep. Naar eigen wens kan je er nog van alles aan toevoegen. Eenpersoonsporties in de vriezer voor trek tussendoor.

INGREDIENTEN

4 a 5 uien, teentje knoflook (naar eigen voorkeur), 2 groenteboullionblokjes, 2 zakjes misosoep(ah en jumbo) evt te vervangen door groenteboullionblokje, soepgroenten naar wens minimaal 600-1000gr, in ieder geval:, knolselderij (halve kleine), tauge, wortel, prei, , daarnaast:, boontjes, bloemkool, paprika, bamboescheuten (Blik), paksoi, , Paddenstoelen, oa champignons. shiitake, , tuinkruiden vers of uit de diepvries:, peterselie, selderij, , koffielepel olie, verse zwarte peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2013
  •  
  •  20-30 min.

Appel muffins met miso

INGREDIENTEN

Voor 12 muffins, , * 200 g witte bloem, * 2 theelepels bakpoeder, * snufje zout, * 200 g rietsuiker, * 200 g roomboter, in stukken, * 4 eieren, * 3 afgestreken eetlepels witte rijstmiso, * 3 eetlepes appelsap, * 2 grote frisse appels, in kleine stukjes, * extra: keukenmachine, muffinblik + 12 papieren cakevormpjes,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2009
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Dashi II

Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van dashi I zijn gebruikt. Dashi II wordt toegepast in stoofschotels, in gekruide soepen en in miso-soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist.

INGREDIENTEN

1,7 liter koud water, kombu en bonitovlokken (apart gehouden na de bereiding van dashi I), 10-15 gram gedroogde bonitovlokken,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Daikon to Saya-Ingen no Miso- Shiru

Misosoep met rammenas en sperciebonen Deze misosoep smaakt heerlijk als je terug komt van een lange wandeling. Je knapt er heerlijk van op en geeft een gevoel van vrede. Kan goed voor vegetarisch gezinden!

INGREDIENTEN

100 gram witte rammenas(retich), 8 spercieboontjes, 8 dl dashi, 3 a 4 el miso. , , , ,

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Japans
  •  10-20 min.

Noedelsoep met tahoe

INGREDIENTEN

375-400 gr tahoe naturel (blok), 4 eetlepel teriyakimarinade (Kikkoman), 3 cm verse gember, 2 eetlepels miso* of 3 kruidenbouillontabletten, 1 struik paksoi, 100 gr peultjes, 1/2 gele paprika, 12 kastanjechampignons, 2 bosuitjes, 1 pak Chinese eiermie (? 250 gr), zout, peper,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Komkommerroerbak met sesam en omelet

Makkelijke vegetarische roerbak uit de allerhande van Albert Heijn.

INGREDIENTEN

2 el sesamzaad, 4 middelgrote eieren, 3 el olie, 1 komkommer, 600 gram rijst, 400 gram Japanse wokgroente, 36 gram misosoup paste, 2 el sojasaus

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2018
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dashi II

Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van dashi I zijn gebruikt. Dashi II wordt toegepast in stoofschotels, in gekruide soepen en in miso-soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist. voor 6 personen

INGREDIENTEN

1,7 liter koud water, kombu en bonitovlokken (apart gehouden na de bereiding van dashi I), 10-15 gram gedroogde bonitovlokken,

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Japans
  •  30-60 min.

Appel muffins met miso

INGREDIENTEN

Voor 12 muffins, , * 200 g witte bloem, * 2 theelepels bakpoeder, * snufje zout, * 200 g rietsuiker, * 200 g roomboter, in stukken, * 4 eieren, * 3 afgestreken eetlepels witte rijstmiso, * 3 eetlepes appelsap, * 2 grote frisse appels, in kleine stukjes, * extra: keukenmachine, muffinblik + 12 papieren cakevormpjes,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2009
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Miso soup a la hollandia

Dit is een heerlijk simpele misosoup. Ik heb deze verzonnen, omdat het lekker gemakkelijk is en goedkoop vergeleken met de ingredienten je moet gebruiken voor een echte misosoep. De ingredienten kun je gewoon kopen in de plaatselijk supermarkt. Alleen de miso kun je kopen in een toko, maar deze mag je ook achterwege laten als je dat wilt. De miso is na opening 6 maanden te bewaren in de koelkast. Tip! Wanneer je de rest van de groente gesneden hebt doe ze per portie in een bakje. Plaats het in de vriezer. Wanneer je trek hebt in iets lekkers bereid de miso soep als beschreven en doe de bevroren groenten in de pan.

INGREDIENTEN

250 ml water, Hollandse groente bouillon, voor 250 ml., 1 eetl. witte miso pasta, 2 grote uiringen, 1/4 kleine groene paprika, 30 gr winterwortel, 30 gr prei, 1 ei, 1 bosui, optioneel 1 bevroren ontpelde gamba, udon noodles

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-05-2011
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Japanse noedelsoep met tahoe

INGREDIENTEN

375-400 gram tahoe naturel, blok, 4 el. teriyakimarinade (Kikkoman), 3 cm verse gember, 2 el. miso (of 3 kruidenbouillontabletten), 1 struik paksoi, 100 gram peultjes, ? gele paprika, 12 kastanjechampignons, 2 bosuitjes, 1 pak chinese eiermie (250 gram), zout, peper.

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2002
  • Japans
  •  10-20 min.

Dashi II

Dashi II is een krachtiger bouillon, die wordt getrokken van de kombu en bonito die bij het bereiden van dashi I zijn gebruikt. Dashi II wordt toegepast in stoofschotels, in gekruide soepen en in miso-soep, waarvoor een sterkere smaak is vereist

INGREDIENTEN

1,7 liter koud water, kombu en bonitovlokken (apart gehouden na de bereiding van dashi I), 10-15 gram gedroogde bonitovlokken,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Dashibouillon met tofu en asperges=-

Dashi (Japanse basisbouillon, in droge vorm verkrijgbaar

INGREDIENTEN

1 cm geraspte verse gember, 150 gr tofu in blokjes, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 1 eetlepel medium dry sherry, 4 groene asperges in stukjes, 100 gr rettich (daikon), grofgeraspt of in kleine blokjes, 1 bakje daikoncress, eventueel taisoy,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2002
  • Japans
  •  0-10 min.

Chikuzen-ni

Gestoofde kip uit Chikuzen

INGREDIENTEN

250 gram gefileerd kippenvlees met het vel, 4 schoongemaakte, verse shiitake, 2 middelgrote wortels, 150 gram bamboescheuten, vers of uit blik, 4 geschrapte kleine aardappelen, 1 konnyaku-koekje (aronskelkwortel), 1 a 2 eetlepels plantaardige olie, 2 deciliter dashi II, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels mirin, 3 eetlepels lichte sojasaus, 50 gram peultjes,

  • Japans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Japans Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste misosoep recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top