1. Home
  2. Recepten
  3. Mini Penne

Mini penne recepten (36)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

MINI PENNE met gehaktballetjes

Probeer voor een wat rouigere smaak ook eens de Grand' Italia Fortuaggi saus.  

INGREDIENTEN

=1pot Grand' Italia Basilico (400 gram) =1 pak Grand' Italia Mini Penne =3 blaadjes verse Basilicum [voor de gehaktballetjes] =400 gram Gehakt  =  1 eetl.Honing.  =  3 eetl. Paneermeel. =1 tl. Mosterd.  =  1 stuk EI. =1 stuk versnipperd sjalotje

Bereidingswijze

.Paneermeel en ei en maak er kleine balletjes van Kook de minipenne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. de pastasaus op. Bak tegelijkertijd de gehaktballetjes in ca. 10 - 15 minuten rondom bruin. Warm de pastasaus op. Rol de gehaktballetjes door de sause saus,.Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep op elk bord wat gehaktballetjes en saus,en garneer met verse basilicum.  

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mini Penne met romige courgette-preisaus en spekjes

Tja, alweer een eenvoudig maar heel smakelijk gerecht uit het boek : Lekker eten en afvallen met Project Gezond. Je zou prei en courgette samen in een gerecht niet zo snel combineren ( volgens de makers van het boek), maar deze combinatie is gewoon perfect. Samen met de uitgebakken spekjes een lekkere pasta met een "eigenwijze" smaak.....  

INGREDIENTEN

200 gram prei in dunne halve of kwart ringen, 200 gram courgette in kleine blokjes, 120 gram mini penne, 1 teen knoflook gesnipperd, 150 gram gerookte spekreepjes/blokjes, 15 gram boter, 15 gram bloem, 200 ml halfvolle melk, 5 ml citroensap, peper en zout naar smaak

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mini Penne “ à la Carte “

Dat à la carte klinkt natuurlijk wat vreemd, maar hiermee bedoel ik, dat er een salade gerealiseerd is met datgene wat ik zo voor handen had onderweg aan boord. Zonder  toevoeging van zout en peper ontstond er zo een heerlijke salade. Perfect voor deze hete zomerdag. In de ochtend snel gemaakt en dan tot gebruik koud bewaard. Heerlijk met een koel glaasje Chardonnay ernaast om het gerecht compleet  te maken.

INGREDIENTEN

130 gr mini penne, 1 bouillon blokje ( kip, groente of kruiden met minder zout), 150 gr gerookte spekreepjes, 6 radijsjes in plakjes, 125 gr champignons in plakjes of stukjes, 3 grote zoetzure augurken in kleine stukjes, 3 el cocktail zilveruitjes, 3 tl kappertjes, 7 kerstomaatjes in vieren, 1/3 courgette in kleine blokjes, 1 flinke kneep ketchup en 1 flinke kneep fritessaus.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mini penne rigate met een ragout van kip, groenten en t

Dit is een echte Italiaanse pasta, eigenlijk een primo, voorgerecht, maar door de hoeveelheden aan te passen kan je er ook een hoofdgerecht van maken.

INGREDIENTEN

Mini penne rigate (Barilla) 350 gr. Ook penne rigate kan je gebruiken., Kippeborst in kleine blokjes 200 gr., Tomatenpulp (blikje) 180 gr., Courgette in kleine blokjes 100 gr., Spinazie 80 gr. vers of diepvries, Parmezaanse kaas, geraspt, 50 gr., In slukjes gesneden ui, 20 gr., Olijfolie 20 gr., Peterselie naar behoefte, Peper en zout.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-11-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Mini Penne met Tonijn en Courgette in Tomatensaus van P.G

Goede voornemens voor 2020....? Ach, ja die feestpondjes uit December wil je toch wel weer kwijt. Dus met z'n tweetjes even enkele weekjes Gezond Projecten    Niet alleen goed om wat minder gewicht óp de schaal te krijgen, maar ook prima voor algehele conditie en gezondheid. Dus vandaag een gerecht uit het boek TOP. Eenvoudig, lekker en ook nog snel klaar en goed voor slechts 419 kcal per persoon. Ik moet wel eerlijk toegeven, dat ik het hele blikje gepelde tomaten voor de saus heb gebruikt. Ik heb namelijk een hekel aan allerlei restjes.

INGREDIENTEN

1 rode ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 140 gram penne ( ik nam mini penne), 1/2 kippenbouillonblokje ( minder zout), 1/2 courgette, gehalveerd in de lengte, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden, verse basilicum ( Italiaanse kruiden of gedroogde basilicum is ook prima), 1 blikje tonijn op waterbasis uitgelekt, 1 blik gepelde tomaten. ( tomaten in kleinere stukjes snijden)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Penne caprese

Makkelijk pastagerecht voor 1 persoon

INGREDIENTEN

- 75 gram glutenvrije penne, 6 mini mozzarella, *6 kerstomaatjes, Basilicum, Olijfolie, *1 eetlepel pijnboompitten, Zwarte peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Penne met notenragout

Enkele weken geleden aten we dit lekkere vegetarische gerecht. Helaas oogde mijn foto niet zo mooi, dus heb ik de originele foto laten staan. Als ik het nogmaals maak dan neem ik de mini penne.

INGREDIENTEN

250 gr champignons in plakjes, 2 bos ui in stukjes, 50 gr gemengde ongezouten noten, 150-200 gr penne( volkoren), 40 gr geraspte 30 + kaas, 40 gr hüttekäse of ricotta, 2 el bloem of volkorenmeel, 1 ui gesnipperd

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Penne rigate con polpette

Mini penne rigate met gehaktballetjes in tomatensausGehaktballetjes op z`n Italiaans. Meer info over Grand€Italia

INGREDIENTEN

350 gram Grand`Italia Mini Penne Rigate, 1 pot Grand'Italia Basilico Saus, 2 eetlepels paneermeel, 3 blaadjes verse basilicum, 400 gram gehakt, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel honing

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Italiaans
  •  

Pasta met mini mozzarella, tomaat en basilicum

INGREDIENTEN

*2 blikjes tomatenblokjes (a 400 gram), *2 zakjes mini mozzarella, *3 el olijfolie, *2 tl balsamicoazijn, *zout, peper, *15 gram verse basilicum, *400 gram sedanini (korte penne),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met mini mozzarella, tomaat en basilicum

Sedanini Caprese; voor 4 personen ;Buon Appetito

INGREDIENTEN

2 blikjes tomatenblokjes (a 400 gram), 2 zakjes mini mozzarella, 3 el olijfolie, 2 tl balsamicoazijn, zout, peper, 15 gram verse basilicum, 400 gram sedanini (korte penne),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bonte salade met volkoren penne

425 kcal per portie

INGREDIENTEN

? 1 kleine krop Romeinse sla of kropsla, ? 2 worteltjes, ? 1 kleine, gele paprika, ? 1 mini komkommer, ? 2 bosuitjes, ? 1 peer, ? 1 citroen, ? zout, ? witte peper, ? 3 eetlepels zonnebloemolie, ? 300 gr volkoren penne, ? 1 theelepel komijnzaad, ? 1 teentje knoflook, ? 150 ml yoghurt, ? 1 granaatappel,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2004
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste mini penne recepten

Pasta Penne Méditerranée....

Heerlijk in alle eenvoud met deze fijne  Zuiderse smaken. Dit eenvoudig gerecht heeft slechts 30 minuten bereidingstijd nodig.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet in reepjes, 300-400 gram mini penne, 1 blik gepelde tomaten, 2 el gesnipperde bladpeterselie, 1 bouillonblokje kip ( met minder zout), 1/4 tl chilivlokken, 1 flinke rode ui gesnipperd, 2 teen knoflook gesnipperd, 100 ml droge witte wijn, 16 groene olijven zonder pit gehalveerd, 2 tl kappertjes, 150 gram boursin met knoflook en fijne kruiden

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2020
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Subtiele Romige Knoflooksaus Met Penne En Kipfilet....

Hou je van knoflook, lees dan gerust verder. Zo niet? Sla dit recept over en zoek een ander recept. In dit recept heb ik namelijk  7 tenen gesnipperde tenen knoflook gebruikt.Maar omdat je met liefde en aandacht de knoflook op een zacht vuurtje bakt haal je er het scherpe vanaf en hou je de zoetere touch vast En oei, oei wat een fijne knoflook saus is dit. Zacht en subtiel.....en niet te vergelijken met het goedje uit een knijpfles. Ik vroeg mijn man of hij kon bepalen hoeveel tenen knoflook in deze saus verwerkt waren. Glunderend  2 Helemaal mis !  Kon niet geloven dat er 7 in verwerkt waren. Maar zat net als ik heerlijk te smikkelen. De beschrijving van P.G vond ik wat omslachtig. Daar koken ze de pasta en spoelen deze koud. Zetten de kipblokjes apart na bakken en gaan dan de saus maken. Voegen dan alles samen. Ik ben echter van mening, dat als de pasta kookt... en je roert tussentijds even door de blokjes kip je al je aandacht voor 100% kunt richten op het bereiden van  de saus...., want die is een deze de smaakmaker van deze zalige pasta. https://www.projectgezond.nl/penne-met-romige-knoflooksaus/  

INGREDIENTEN

100 gr kipfilet in kleine blokjes, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 120 gr penne of mini penne, 6 tenen knoflook heel fijn gesnipperd ( ik gebruikte er 7), 15 gr roomboter, 15 gr bloem, 0,5 kippenbouillonblokje opgelost in 100 ml warm water, 125 ml melk ( Ik nam 100 ml melk en 25 ml kookroom, die ik over had), 40 gr Parmezaanse kaas geraspt ( ik had pecorino) ( hou iets achter ter garnering), 10 gr peterselie gesnipperd

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde pasta penne met gegrilde groenten feta en mozzarella

Voor deze verrukkelijke pastaschotel heb ik de groenten voor de saus deze keer eerst gegrild in de oven. De groenten krijgen dan een heerlijk aroma met een licht zoete smaak. Tussen de lagen heb ik feta verkruimeld (zie foto) en bovenop de buffelmozzarella in stukjes geplukt. Daarover nog wat geraspte belegen kaas en dan in de oven. We hebben ervan gesmuld. (Op de foto's zie je de stappen).

INGREDIENTEN

Plm. 250 gram pasta (ik heb mini penne gebruikt), zout, versgemalen peper, 1 middelgrote courgette, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, plm. 6 tomaten, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, plm. 2 eetlepels olijfolie, 1/8 ltr droge witte wijn, 1 groentebouillontablet, 2 theelepels gedroogde oregano, plm. 75 gram feta kaas, 1 bol (buffel)mozzarella (125 gram), plm. 50 gram geraspte belegen kaas, wat blaadjes basilicum,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oventopper !!

Dit gerecht zag ik staan in de Allerhande. De titel sprak me wel aan. Echt een Topper is dit niet!!  Gewoon een lekker dagelijks en snel klaar gerecht. Daarom liet ik de titel ongewijzigd. Helaas ben ik geen fan van pakjes en zakjes, maar voor dit gerecht, dat ook nog eens heel snel klaar is wilde ik best eens een uitzondering maken. De prei kwam niet uit een zakje  en sneed ik zelf evenals de puntpaprika. Eigenlijk is alleen de Sugocasa van Grand'Italia kant en klaar. Mijn "pakjes zonde" valt hiermee toch nog reuze mee. En de smaak?  Heerlijk genoten. En nu we het geproefd hebben zal ik zeker een volgende keer zelf de tomatensaus maken.

INGREDIENTEN

250 gram Mini penne traditionali, 2 punt paprika's, 400 gr prei, 1 fles Sugocasa Piccante, 15 gr verse basilicum in reepjes gesneden, 75 gr geraspte kaas voor ovengratin, 100 gr Coburger rauwe ham in reepjes gesneden, 1 el olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sedanini Caprese

Pasta met mini mozzarella, tomaat en basilicum

INGREDIENTEN

2 blikjes tomatenblokjes (a 400 gram), 2 zakjes mini mozzarella, 3 el olijfolie, 2 tl balsamicoazijn, zout, peper, 15 gram verse basilicum, 400 gram sedanini (korte penne)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Chinese pasta met roerbakgroente en braadworstballetjes lekker snel

De balletjes van braadworst zijn heel snel gevormd en hoeven niet gekruid te worden. Om het nog gemakkelijker te maken gebruik gemaakt van een zak Chinese roerbakgroenten. Wij vinden mini penne nog lekkerder van de gewone penne, maar ook die zullen vast lekker zijn met de hier genoemde ingrediënten.

INGREDIENTEN

150 gram mini penne pasta, 2 eetlepels arachideolie, 2 theelepels sesamolie, Plm. 200 gram braadworst, 250 gram Chinese roerbakgroente, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 theelepel sambal badjak, 3 lente-uitjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden, 2 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus, 3 eetlepels zoete chilisaus,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2018
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta Zalm Spinazie Schotel****

INGREDIENTEN

300 g Pasta (hier: Mini Penne, Grand Italia), 400 g Zalm (diepvries - in stukken van 1 ½ cm snijden), 200 g ui (fijngesnipperd), ½ tl zeezout, 4 trostomaten (in stukken), 400 g spinazie (diepvries ontdooid of pot, uitgelekt), 1 kuipje Boursin (of andere kruiden kaas), Olijfolie

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Arrabiatasaus van pomodorini waar iedereen blij van wordt.......

Deze arrabiata saus is van Janneke Philippi. Zij maakt de saus op haar manier met kerstomaatjes uit blik. Deze zoete pomodorini ( kerstomaatjes) zorgen voor een heerlijk tegenwicht voor de pit van de rode peper. Snel te maken en geserveerd met een salade zit je gegarandeerd binnen 25 minuten aan tafel te smullen van een fijn vegetarisch gerecht.

INGREDIENTEN

2 blikjes pomodorini, 1 rode peper zonder zaad en lijst in kleine stukjes, 3 teen knoflook in kleine stukjes, 3 el olijfolie, 350 gram penne of mini penne, handje grof gesnipperde bladpeterselie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lente salade van Zalm en gerookte paling

Voor sommigen een kerststukje om te zien, maar voor de smaakliefhebbers een tongstreling:Een maaltijdsalade van op de huid gebakken zalm op een bedje van veldsla en ruccola, voorzien van een salade van groene asperges en mini penne. Afgetopt met een mooie romige dille-bosui dressing en gerookte paling. Echt een (H) eerlijke maaltijd die zich erg goed laat combineren bij de frisse lente-zon en een mooi glas vette witte wijn...

INGREDIENTEN

Dressing:,, 2 el. Kwark (evt. Creme Fraiche),, 1 el. Mayo,, Vershakte dille,, Scheut olijfolie,, Scheutje Witte wijn baslamico,, 2 bosuitjes, gehakt,, wat limoensap,, ____________,, 100 gram gerookte paling,, 200 gram Zalmfilet,, 175 gram groene asperges,, 80 gram mini penne,, _____________,, 75 gr. Veldsla (zakje),, 25 gr. Rucola (1/3 zak),, Handvol Cherry tomaten,, Versgerookte spek (ter garnering),, _________,, beetje olie,, (echte*) boter,, peper en zout,, (echte boter hoeft niet, maar ik bak liever in wat echte boter, dan in koolzaad olie... liever minder en goed, dan veel vanminder...)

  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met mozzarella, tomaat en basilicum

INGREDIENTEN

2 blikjes tomatenblokjes (a 400 gram), 2 zakjes mini mozzarella, 3 el olijfolie, 2 tl balsamicoazijn, zout, peper, 15 gram verse basilicum, 400 gram sedanini (korte penne),

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met mozarella, tomaat en basilicum

Simpel en snel klaar!

INGREDIENTEN

2 blikjes tomatenblokjes (a 400 gram), 2 zakjes mini mozzarella, 3 el olijfolie, 2 tl balsamico-azijn, zout en peper, verse basilicum en, 400 gram sedanini (korte penne)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta Pizzataart

Een taart voor digene die ff niet weet wat ie wil. Wil je nou pizza of toch liever een bord pasta ....hmmmm twee gerechten in een  en een goede combi

INGREDIENTEN

1 rol koelvers pizzadeeg (bijv. tante fanny of Jumbo), 200 gr champignons in plakjes, 150 gr. gerookte spekreepjes, 1 courgette, 1 rode zoete puntpaprika, 1 ons mozzarella, 1 grote ui in ringen, 50 gr. ger.oude kaas, 50 gr. pardano, 50 gr. gruyere geraspt, kookroom, 1 losgeklopt ei, oregano, sambal, 500 gr. mini penne (grande Italia)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip CHAMPASTA...

Kip Champasta staat voor pasta van the Champion ( Kampioen) of champignons .....,dat laat ik even in het midden,  maar dat het een gerecht van een Champion is lijdt geen twijfel. Het is de favo pasta van wielerkampioen Dylan Groenewegen 25 jaar en geboren in Amsterdam. Wielrennen viel niet mee in het drukke verkeer van Amsterdam met alle ook nog rondrijdende trams. Daar liet Dylen Groenewegen zich echter niet door weerhouden en intussen fietst hij mee in de wereldtop. In de Tour de France van 2018 won Dylan de 7de etappe in een sprint , nou ja, eigenlijk in twee sprints natuurlijk. Dit is dus met recht een gerecht van kampioenen. Het was heerlijk en voor herhaling vatbaar. Dylan ... BEDANKT. OEI wat een pech in de Tour.....

INGREDIENTEN

1 pak diepvries bladspinazie ontdooid, 350 gr mini penne, 500 gr kipfilet in blokjes, 350 gr cherrytomaatjes gehalveerd, 400 gr ( kastanje) champignons schoon in vieren gedeeld, 250 ml kookroom, 2 takjes verse basilicum, 50 gr pecorino geraspt of in vlokken, 1 kippenbouillonblokje van Maggi ( minder zout), Gemalen peper naar smaak, 3 eetlepels olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta Pesto met gepofte cherrytomaatjes en kipfilet....P.G.

Een smakelijk , snel Italiaans gerecht, dat bijna iedereen wel lust. Als alles klaar staat dan kun je binnen 20 minuten aan tafel zitten om te genieten. Ik heb 1 tl van deze kruiden gebruikt  https://www.smulweb.nl/recepten/1473357/Italiaanse-kruidenmix-van-project-gezond  , maar je kunt natuurlijk ook gewoon  voor wat peper en zout kiezen. https://www.projectgezond.nl/proberen  

INGREDIENTEN

120 gram pasta naar keuze ( mini penne), 50 gram rucola, 150 gram kipfilet in blokjes, 35 gr groene pesto, 250 gr cherrytomaatjes aan de onderkant ingekruist, 20 gram geraspte grana padano, 15 gr pijnboompitten geroosterd, 1 el olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Romige bloemkoolpasta met ham kaas en basilicum

Halve bloemkool over. Maar geen zin in een bloemkoolschotel. Ooit in Italië op vakantie een pasta met bloemkool gegeten die we erg lekker vonden. Beetje surfen op internet. Wat recepten gecombineerd en zo ontstond deze lekkere pasta. De bloemkoolroosjes worden na het koken licht gebakken in de olijfolie samen met de knoflook. Heerlijk en snel klaar.

INGREDIENTEN

150 gram penne (ik had mini penne) of andere pastasoort, 300 gram bloemkool in kleine roosjes, 2 kippenbouillontabletten, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 2 eetlepels olijfolie, plm. 100 gram lekkere gekookte ham, in reepjes gesneden, plm. 50 gram geraspte belegen kaas, 100 ml crème fraîche, peper, zout, wat gemalen nootmuskaat, paar druppels tabasco, 2 flinke eetlepels verse basilicum in reepjes,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lente salade van Zalm en gerookte paling

Voor sommigen een kerststukje om te zien, maar voor de smaakliefhebbers een tongstreling:Een maaltijdsalade van op de huid gebakken zalm op een bedje van veldsla en ruccola, voorzien van een salade van groene asperges en mini penne. Afgetopt met een mooie romige dille-bosui dressing en gerookte paling. Echt een (H) eerlijke maaltijd die zich erg goed laat combineren bij de frisse lente-zon en een mooi glas vette witte wijn...

INGREDIENTEN

Dressing:, 2 el. Kwark (evt. Creme Fraiche), 1 el. Mayo, Vershakte dille, Scheut olijfolie, Scheutje Witte wijn baslamico, 2 bosuitjes, gehakt, wat limoensap, ____________, 100 gram gerookte paling, 200 gram Zalmfilet, 175 gram groene asperges, 80 gram mini penne, _____________, 75 gr. Veldsla (zakje), 25 gr. Rucola (1/3 zak), Handvol Cherry tomaten, Versgerookte spek (ter garnering), _________, , beetje olie, (echte*) boter, peper en zout, , (echte boter hoeft niet, maar ik bak liever in wat echte boter, dan in koolzaad olie... liever minder en goed, dan veel vanminder...)

  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Minestrone

Lekkere italiaanse maaltijdsoep met veel groente, pasta en bonen. Recept samengesteld uit verschillende bestaande recepten.

INGREDIENTEN

400 g grof gesneden groente (bijv. wortel, courgette, ui, broccoli);, scheut olijfolie;, 2 groente-bouillon tabletten;, 1 liter water;, 250 ml passata (bijv Tomato Frito van Heinz, pak 330 ml);, 100 g pasta naar keuze (bijv. mini penne);, 1 blik cannellini- of reuzenbonen;, geraspte (Parmezaanse) kaas; peper

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Prima Pasta Pesto

Oké origineel is dit recept niet. Het is wel erg  lekker, snel klaar en waardig om in een camper te bereiden na een mooie fietstocht van bijna 40 km. Als je het voorverwarmen van het oventje  niet meerekent ( in die tijd bereid je immers de rest) staat dit gerecht binnen 20 minuten op tafel en kunnen de hongerige fietsers aanvallen..... https://www.projectgezond.nl/ Even ter verduidelijking. De dagmenu's die we volgen beogen geen dieet, maar een andere manier van eten.  

INGREDIENTEN

120 gr mini penne, 150 gr kipfilet in blokjes gemengd met 1 el olijfolie en peper en zout naar smaak, 35 gr groene pesto, 300 gr cherrytomaatjes, 15 gr pijnboompitjes geroosterd in droge koekenpan, peper en zout naar smaak, 30 gr rucola, 20 gr Parmezaanse kaas, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met broccoli en tomaten-creme saus

Mager en gezond pastaatje met zachte saus, mozzarella en gerookte ham.

INGREDIENTEN

600 gram volkorenpasta bv penne, 1 struikje broccoli in kleine roosjes, olijfolie, 2 kleine rode uien of 1 grote, 50 ml droge witte wijn, 1 uitgeknepen teen knoflook, mini blikje tomatenpasta, zakje roomsaus van bv maggi, 1 bol mozzarella, 100 gram gerookte ham bv parmaham, peper en zout

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastamaaltijdsalade

INGREDIENTEN

, 400 gr penne, 4 el olijfolie, 1 el balsamico-azijn, 2 lente-uitjes, 200 gr salamireepjes, 125 gr mini mozzarellaballetjes, 200 gr kerstomaatjes, pijnboompitten, kneepje vloeibare bakboter, enkele blaadjes basilicum, enkele blaadjes rucola,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2009
  •  
  •  20-30 min.

Volkorenpastasalade met pestosaus en tonijn

Deze lekkere volkorenpastasalade met pestosaus en tonijn maak je in 15 minuten klaar. Ideaal voor een doordeweekse avonden ook heerlijk als lunch. Voor een extra hartige smaak kun je nog 50 g geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.

INGREDIENTEN

350 g Grand'Italia mini penne integrali, 185 g Grand'Italia pasta pesto basilico (1 pot), 150 g Ponti pommodori secchi (zongedroogde tomaten, pot), 1 el kappertjes, 160 g Rio Mare tonijn in olijfolie (1 blikje), 4 tomaten, 30 g geroosterde pijnboompitten, 40 g rucola, 1 snufje peper

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Groene groente salade

Een heerlijke salade om mee te nemen naar het park, simpel, snel en ontzettend zomers. Zie hieronder het recept van de Allerhande. Zelf voegde ik nog een beetje crème fraiche toe voor de frissigheid.

INGREDIENTEN

1 zak mini penne (pasta, 350 g) +, 1/2 bakje pijnboompitten (a 80 g) +, 1 groene paprika, schoongemaakt +, 1 komkommer +, 1/2 pak fijne tuinerwten (a 450 g, diepvries), ontdooid +, 1 salami Toscana (200 g), in blokjes +, 1 limoen, schoongeboend +, 1 bakje munt (15 g), blaadjes in reepjes +, 5 el olijfolie +, 1 zakje mini-mozzarella (150 g), uitgelekt

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2013
  •  
  •  0-10 min.

Minimacaroni met kaas all'Italiana

Macaroni met kaas is het uitgelezen troosteten.

INGREDIENTEN

* zachte boter om de ramekins in te vetten, * 100 gr geraspte Gruyère, * 1 eetlpl maizena, * 1 bol mozzarella (geen buffel) van 125 gr, uitgelekt, * 200 gr pennette (mini penne) of chifferi, * 60 ml droge vermout of witte wijn, * 300 ml kippenbouillon, * 50 gr mascarpone, * 1 theelpl truffelboter of truffelolie, * 3 eetlpls geraspte Parmezaanse kaas, * peper en zout

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

maaltijdsalade met haring in tomatensaus

Ik ben af en toe een enorme *** ( zelf reflectie is een groot goed ) , naar aanleiding van me blog over blik , zat ik dus met zon blik haring in tomaten saus , maar verder dan een al dan niet geroosterde boterham eronder kwam ik niet. dus even me engelse vrienden gevraagd, want die zijn goed met dat soort dingen , .. een blik witte bonen ( zonder saus ) opwarmen , haring erdoor , wat worst erbij en je hebt een top ontbijt.... ok, toen moest ik even over me nek , dat werdt het niet , zijn vriendin was wat slimmer "maar heb je het al gegoogeld ? "  en toen ging het licht uit, ik ben redelijk bedreven in zoeken en linkjes verzamelen , hoezo had ik dat niet zelf bedacht? zie regel 1 , er zijn niet zo heel veel recepten en vaak warm, en als ik iets goor vindt is het warme haring. ik zag wel een mooie quote " haring in tomaten saus, je haat het of je vindt het zalig, er is geen tussenweg "  en dat klopt zeker

INGREDIENTEN

300 gram penne pasta, 1 blik haring in tomatensaus, 2 ansjovis filets, 1 el rode pesto, 2 el soure cream, 1 tl cayenne, 2 tl Worcester, 1 tl knof pasta, 8 cherry tomaatjes, 12 mini bolletjes mozzarella, 2 el parmezan, 1 el kappertjes, 2 el groene olijven met piment in ringetjes, gesnipperde basilicum en oregano, olijfolie

  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ultieme kruidige tomatensoep uit de slowcooker

Al enige tijd geleden had ik een Slowcooker aangeschaft. Veel recepten geprobeerd, maar met wat wisselend succes, was even een hype, na een tijdje zakte het enthousiasme wat weg van de slowcooker. Echter dit recept is de reden dat ik 'm niet weg doe. Dit recept van tomatensoep is een samenraapsel van verschillende recepten dat ik voor de slowcooker heb geperfectioneerd. Deze tomatensoep is (wat mij betreft) de lekkerste die ik ooit geproefd heb, geen enkele andere tomatensoep komt in de buurt, niet van het restaurant, niet van de Chinees en zeker niet van de soepen uit pak of blik. Deze soep is een smaakexplosie, zo lekker dat het nooit bij 1 kom blijft. Nadeel is dus ook dat ie zo op is! Een ander nadeel is dat het best veel (voorbereidings) werk is, maar het werk wordt beloond, gegarandeerd! Zeer belangrijk is dat de tomaten goed rijp zijn, koop ze minstens 1 week van te voren, ga dit recept niet doen met pas gekochte, nauwelijks rode tomaten, dan is alle werk voor niets.

INGREDIENTEN

8 tot 10 flinke, rijpe trostomaten, ontveld en zonder pitjes in stukjes., 1 pak Passata di Pomodoro (500g), 1 grote ui, zeer fijn gesneden, 1 grote teen knoflook (of 2 kleinere), geperst, 3 stengels bleekselderij (40g) in dunne reepjes en dan nog in kleine stukjes, ca. 60 g geschrapte worteltjes, in kleine blokjes, 1 rode paprika in kleine blokjes, 1 tl tijm, 3 tl gedroogde basilicum (mag ook vers, dan handjevol blaadjes, fijngesneden), 1 laurierblad, 1 el suiker + 1 tl suiker bij uien fruiten, 1 tl zout, 2 kipboullion blokjes of groetenboullion blokjes (of 1 van elk), Bladselderij, 4 a 5 stengels, gesneden (optioneel, wel aan te raden), 2 tl gedroogde Peterselie (optioneel), halve glas rode wijn (optioneel), 1 el sherry (optioneel), 200g gehakballetjes, 150g gerookte kipreepjes, Vermicelli en/of mini penne, ca. 700 ml water, Peper

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2018
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Nieuwste mini penne recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top