mihoen goreng
Mihoen Goreng(gebakken Mihoen)
250 a 300 g, Mihoen, 200 a 250 g, Borstfilets van kip, 100 g, gekookte ham,indikke plakken, 3 eetl. (arachide)olie, Zout, Peper, 1 theel. laos, 1 theel. ketoembar, 1 theel. djahe, ? theel. djintan, 1 mespuntje knoflookpoeder, 1 mespuntje ve-tsin, 300 g, gemengde groente (bijvoorbeeld.Chinese of wittekool,worteltjes,tauge,broccoli,prei) 75 g, champignons
Bereid de Mihoen zoals op de verpakking is aangegeven, Snijd de kipfilets en de ham in zeer smalle reepjes. Verhit de olie en bak de stukjes kip zolang tot ze brginnen te kleuren. Schep de ham erdoor en voeg wat zout,peper,de laos,ketoembar,djahe,djintan,het knoflookpoeder en de ve-tsin toe.Schep alles goed om en voeg dan de groenten toe. laat alles 4 tot 5 minuten onder voordurend omscheppen bakken. Schep de Mihoen met twee vorken door het mengsel en blijf alles omscheppen tot de mihoen door en door warm is geworden. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Bijgerechten: Geef er in smalle reepjes gesneden omelet,atjar tjampoer en seroendeng bij. In conimex kruiden voor Bahmi zitten precies alle goede kruiden voor een heerlijke bahmischotel. Ook in deze mihoenschotel kunt u de losse kruiden door dit produckt vervangen.
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-07-2000Aziatisch Hoofdgerecht10-20 min.
Mihoen goreng
Gebakken mihoen
1 groot pak mihoen, 4 kippepoten, zout, peper, paprikapoeder, olie, 1 pond mager varkensvlees, 1 kleine prei, 1/2 bosje selderij, 5 teentjes knoflook, 1 plakje djahe, 3 eetl. ketjap, 2 bouillontabletten, 1 theel. azijn, 2 dl. heet water, 4 eetl. gefruite uitjes.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-08-1999Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Mihoen Goreng
250 gram magere varkenslappen, 1/2 a 3/4 dl slaolie, 2 middelgrote uien, 3 a 4 teentjes knoflook, 1 middelgrote prei, 1 bosje selderie, 100 gram garnalen, 500 gram mihoen, 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels Chinese ketjap
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2012Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
mihoen goreng
: 500 gram mihoen, 350 gram varkensvlees of kip, 150 gram gepelde garnalen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 prei, ketjap, peper en zout, reuzel of plantaardige olie.
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-07-2000Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Mihoen Goreng
500 gram mihoen, 350 gram varkensvlees of kip, 150 gram gepelde garnalen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 prei, ketjap, peper en zout, reuzel of plantaardige olie.,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-2000Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Mihoen Goreng
Gebakken Mihoen
* 250 a 300 gram mihoen, * 200 a 250 gram borstfilet van een kip, * 100 Gram gekookte ham in plakken, * 3 eetl olie, * zout, * peper, * 1 theel laos, * 1 theel ketoembar, * 1 theel djahe, * 1/2 theel djintan, * 1 mespuntje knoflookpoeder, * 1 mespuntje ve-tsin, * 300 gram gemengde groenten ( chinese), * 75 gram champions,
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-06-2002Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
Mihoen goreng
Voor 4 a 5 personen van "moesje2"
Per persoon rekent u op ongeveer 100 gram rauwe mihoen, 250 gram magere varkenslappen, 1/2 a 3/4 dl slaolie, 2 middelgrote uien, 3 a 4 teentjes knoflook, 1 middelgrote prei, 1 bosje selderie, 100 gram garnalen, 500 gram mihoen, 3 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels Chinese ketjap, Boemboes:, 1 theelepel vetjin, zout en peper naar smaak, , , Garnering:, 4 a 5 eieren voor spiegeleieren, een beetje margarine, 200 gram gesneden ham, gefruite uitjes, ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-02-2003Hoofdgerecht30-60 min.
Mihoen Goreng
250 a 300 gram mihoen * 200 a 250 gram kipfilet * 100 Gram gekookte ham in plakken * 3 el olie * zout * peper * 1 theel laos * 1 theel ketoembar * 1 theel djahe * 1/2 theel djintan * 1 mespuntje knoflookpoeder * 1 mespuntje ve-tsin * 300 gram gemengde chinese groenten * 75 gram champions
- Indonesisch Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2005Indonesisch Bijgerecht20-30 min.
MIHOEN GORENG
Gebakken Mihoen
, , < 250 g magere varkenslappen, , < ? dl slaolie, , < 2 middelgrote uien, , < 4 teentjes knoflook, , < 1 middelgrote prei, , < 1 bosje selderij, , < 100 g garnalen, , < 500 g mihoen, , < 3 el ketjap manis, , < 2 el chinese ketjap, , < 1 tl ve-tjin of Aromat, , < zout, , < peper, , Garnering:, , < 4 a 5 eieren voor spiegeleieren, , < beetje margarine, , < 200 g gesneden ham, , < gebakken uitjes
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-08-2002Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Mihoen goreng
Van "moesje2"
250 a 300 gram mihoen, 200 a 250 gram borstfilets van kip, 100 gram gekookte ham, in dikke plakken, 3 eetlepels (arachide) olie, zout, peper, 1 theelepel Laos, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djabe, ? theelepel djintan, 1 mespuntje knoflookpoeder, 1 mespuntje ve-tsin, 300 gram gemengde groenten, 75 gram champignons, ,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-02-2003Hoofdgerecht20-30 min.
mihoen goreng
1 pak eiermie., 1 dubbele in reepjes gesneden kipfilet., duo pak spekreepjes., 1 bamigoreng mix van Toko Lien, 1 fijn gesneden ui., 1 gesneden prei., 3 geperste teentjes knoflook., 1/2 fijgesneden rode peper., 1 theelepel sambal trassi., 1 theelepel fijgesneden trassi (van blokje), 1 theelepel laos (peper), 1 gebakken omelet in reepjes gesneden.,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-10-2000Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
mihoen goreng met prei en ham
Smaakt echt heel goed!!
1 zakje kruidenmix voor bami(Conimex) - 400 g mihoen- 3 preien- 1 theelepel geraspte citroenschil- 300 g ham- maisolie of olijfolie- 4 el ketjap manis- sambal oelek.
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-04-2002Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
De echte Mihoen goreng, yummie!!!
Mihun, Mifang... allemaal namen voor de heerlijke mihoen zoals wij hem/haar kennen... Dit is een super-recept zoals je het meeneemt van een goed afhaaladres, maar dan lekkerder!!!
500 gr mihoen (voorgeweld zoals op de verpakking staat), 200 gr kipfilet (in hele fijne blokjes), 200 gr roze garnalen, 3 sjalotjes (gesnipperd), 4 teentjes knoflook (in plakjes), 1 stang prei (in dunne ringetjes), 1/2 witte kool (in dunne reepjes), 150 gr peultjes (gehalveerd in de lengte), 1 bosje bladselderij (fijngesneden), 2 el ketjap manis, 1 dl wokolie, (versgemalen) p&z
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-07-2013Indonesisch20-30 min.
vegetarische mihoen
Met tofu en sherry, past ook in de 'goedkoop,makkelijk en snel'categorie.
Pak miehoen(250 gr.),1/2 pak tofu naturel, bamipakket,zakje kruiden-groentenmix voor bahmi goreng, 1/2 doosje chamignons,peper,ketjap,sherry, en een flinke teen knoflook om het nog lekkerder te maken.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-10-2001Vegetarisch Hoofdgerecht10-20 min.
Bihun goreng ayam udang
De inspiratie van dit miehoen recept komt uit het "Basiskookboek Indonesisch" van Francis Kuijk. Ik was in de gelukkige gelegenheid haar te leren kennen tijdens het kerstdiner-2016-bij-smulweb Toen er een tijdje geleden dit schitterende kookboek van haar hand verscheen kon het ook niet anders dan dat ik dit graag aan mijn verzameling kookboeken wilde toevoegen. Echter het was er nog steeds niet van gekomen om er iets uit te koken. Iedere keer had ik weer niet de juiste ingrediënten in huis en dat was deze keer eigenlijk ook weer zo. Ik heb dus, met hier en daar wat aanpassingen, dit gerecht zo naar eigen inzicht veranderd en gemaakt. De grootste verschillen zitten in de groenten die ik heb gebruikt. Zo heb ik de wortels, babymais en diepvrieserwten vervangen door; shitakes, paprika en lente ui (sorry Francis). Verder heb ik nog wat aanpassingen gedaan in de hoeveelheden en is het niet voor 4 personen maar voor 8 personen geworden. Mijn eigen versie zet ik hier neer om mijn geheugen een steuntje te geven Maar uiteindelijk is het basisrecept uit het kookboek en dus gaat alle eer naar Francis.
- 500 gram mihoen (ongekookt), - 450 gram grote garnalen, gepeld en schoongemaakt, - 200 gram kip(dij)filet, in reepjes gesneden, - pezo, - 4 tenen knoflook, gehakt, - 4 el oestersaus, - 1 kippenbouillontablet, - 2 el ketjap manis, - 2 el ketjap asin, - 2 tl (riet)suiker, - 4 el vissaus, - 4 el Shaoxing rijstwijn (Chinees) of Mirin (Japans), - 300 gram shi-takes, - 3 paprika's (rood, geel, groen), - 1 bosje lente ui, - zonnebloemolie,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-05-2020Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Echte Indonesische bami goreng
Ik kwam op internet de site Smaakmenutie.nl tegen. Daar vond ik deze heerlijke bami goreng volgens familierecept. Ook het recept voor mihoen heb ik toegevoegd.
250 g (Chinese) eiermie, 200 g katenspek, 200 g witte kool (1 zakje), 1 prei, 1 kipfilet, 1 grote ui, 1 rode peper (lombok), 1 kip bouillonblokje, 2 eieren, 4 tenen knoflook, 5 el ketjap manis, 1 tl laos
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-03-2018Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
mie goreng met chinese visballetjes
Weer eens wat anders.
Voor de mie:, - 400 gr. dunne eiermie (mihoen);, - 100 gr. gepelde garnalen;, - 125 gr. kipfilet in reepjes;, - 125 gr. varkenshaas in reepjes;, - 125 gr. Chinese kool, gewassen, in reepjes;, - 3 lente-uitjes, in de lengte doorgesneden, in stukjes van 2 cm;, - 2 rode uien, in halve ringen;, - 4 teentjes knoflook, geperst;, - 2 tl geraspte gemberwortel;, - Sambal naar smaak;, - 2 el ketjap manis;, - 1 tl suiker;, - Peper, zout ., , Voor de visballetjes:, - 500 gr. kabeljauwfilet zonder graat;, - 2 kleine sjalotjes, gehakt;, - 2 eieren, losgeklopt;, - 2 takjes verse tijm, gerist, of 2 el gedroogde tijm;, - 1 laurierblad;, - 1 tl gekneusde witte peperkorrels;, - 2 el gehakte peterselie;, - ? tl cayennepoeder;, - 1 tl gemalen komijn (djinten);, - 1 tl geraspte gember;, - 1 tl saffraanpoeder;, - 1 klein uitje, fijngehakt;, - 1 el gehakte peterselie.
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-03-2001Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Bami goreng met braadhaan
Lekkere pitige mihoen met braadhaan.
125 Gram noodles. 3 lente uitjes, 3 EL Ketjap manis, 3 EL chillibonensaus, 1 TL suiker, 2 TL ketoembar, 2 TL Djahe, 2 TL Laos, 1 duits braadhaantje uit de diepvries bij de supermarkt van 1KG, 1 EL arachide olie, 3 rawits.
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-08-2011Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Pindasoep
Een heerlijke soep!!
1 zakje boemboe voor nasi goreng, een bamipakket (of los prei, wortel, kool, tauge, een spaans pepertje, of een flinke schep sambal, en wat tomaten), 1 pakje chinese tomatensoep, Halve pot pindakaas, 3 ons kipfilet, mihoen(gebruiken als vermicelli), Ketjap, Eventueel een tablet kippeboullion,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-09-2004Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
babi pangang
2 eetlepel azijn (balsamico), 1 theelepel gemberpoeder (= djahe), 2 borrelglaasje jonge jenever, 2 teentje knoflook, 1 theelepel koriander (= ketoembar), 2 eetlepel olie, 1 stuk paksoi, 1 stuk rode chilipepers klein, fijn gesneden, * 2 stuk rode ui rood, * 4 eetlepel sojasaus, * 500 g speklap aan een stuk met zwoerd, * 150 g tauge, * zout, peper,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-04-1999Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
indische tomaten/pinda- met kip
Tomatensoep maar dan anders!!!
1 zakje boemboe nasi goreng, 1 bamipakket (250 g), 2 eetlepels olie, 1 pakje Chinese tomatensoep, ? pot pindakaas, 200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren), 60 g mihoen (a 250 g), 2 eetlepels ketjap manis,
- Indonesisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-01-2000Indonesisch10-20 min.
Indische tomatensoep
1 zakje boemboe nasi goreng, 1 bamipakket (250 g), 2 el olie, 1 pakje Chinese tomatensoep, ? pot pindakaas, 200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren), 60 g mihoen, 2 el ketjap manis,
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-10-2004Indonesisch20-30 min.
Indische tomatensoep met pinda en kip
1 zakje boemboe nasi goreng *, 1 bamipakket (250 gram) *, 2 eetlepels olie *, 1 pakje Chinese tomatensoep *, ? pot pindakaas *, 200 gram gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren) *, 60 gram mihoen (a 250 gram) *, 2 eetlepels ketjap manis.,
- Indiaas
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-02-2003Indiaas20-30 min.
Indische tomaten-pindasoep met kip
1 zakje boemboe nasi goreng (conimex), 1 bamipakket, 2 el. olie, 1 pakje Chinese tomatensoep (Honig), 1/2 pot pindakaas, 200 gr. gebraden kipfilet in dikke plakken, 60 gr. mihoen, 2 el. ketjap manis
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-05-2003Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Indische tomaten-pindasoep
Lekkere pittige gevulde soep.
1 zakje gedroogde boemboe nasi goreng, 1 bamipakket 250 gram, 1 rode peper, 1 grote vleestomaat, 2 el olie, 1 pakje chinese tomatensoep van honig, ? pot pindakaas, 200 gram gebraden kipfilet in dikke plakken, 60 gram mihoen, 2 el ketjap manis,
- Indonesisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-09-2004Indonesisch20-30 min.
Indische tomaten-pindasoep met kip
1 zakje boemboe nasi goreng 1 bamipakket (250 g) 2 eetlepels olie 1 pakje Chinese tomatensoep ? pot pindakaas 200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren) 60 g mihoen (a 250 g) 2 eetlepels ketjap manis
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op30-01-2002Internationaal0-10 min.
Indische Tomaten-Pindasoep Met Kip
1 zakje boemboe nasi goreng, 1 bamipakket (250 gr), 2 eetl. olie, 1 pakje chinese tomatensoep (honig), 1/2 pot pindakaas, 200 gr gebraden kipfilee in dikke plakken, 60 gr mihoen, 2 eetl. ketjap (manis)
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-11-2000Indonesisch30-60 min.
Soep met Indische Tomaten, Pinda en Kip
1 zakje boemboe nasi goreng, 1 bamipakket (250 g), 2 eetlepels olie, 1 pakje Chinese tomatensoep, ? pot pindakaas, 200 g gebraden kipfilet in dikke plakken (vleeswaren), 60 g mihoen (a 250 g), 2 eetlepels ketjap manis,
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2000Indonesisch30-60 min.
Babi pangangspek
? snufje peper, ? snufje zout, ? 1 paksoi, ? 1 rode ui, ? 1 borrelglaasje jonge jenever, ? 1 eetlepel balsalmico-azijn, ? 1 eetlepel olie, ? 1 kleine rode peper (fijngesneden), ? 1 teentje knoflook, ? 1 theelepel gemberpoeder (djahe), ? 1 theelepel koriander (ketoembar), ? 100 g tauge, ? 2 eetlepels sojasaus, ? 300 g speklappen (aan een stuk met zwoerd)
- Chinees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-09-2002Chinees Hoofdgerecht> 120 min.
Soto ayam
Soto is een soep, waar een aantal bijgerechten bij geserveerd worden. Die kun je naar believen in de soep doen - niet alles door elkaar hutselen, maar juist gescheiden houden! Zo is iedere hap weer anders.
Een flinke soepkip, bouillontablet, Chinese sojasaus, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theel. laos (poeder of vers), 1 theel. gember/ djahe (poeder of vers), 1/2 theel. koenjit (kurkuma), 1/2 theel. koriander (ketoembar), 1 sereh stengel (moet absoluut vers zijn), soepselderij, ,
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-12-201260-120 min.
Tomatensoep
Mijn tomatensoep. Heerlijk gewoon (als je dat van jezelf mag zeggen)
1 pakje tomato frito, 1 pot bouillon met soepballetjes of, kippenbouillon met stukjes kip, 2 potten water, 1 a 2 uien, 1 blikje tomatenpuree, mihoen of vermicelli, 4 eetlepels azijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1 schepje suiker, 6 theelepels nasi kruiden, tabasco, zout en peper, bieslook
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-03-200410-20 min.
guay tiaw mie soep met kip en varensvlees
1 pak mihoen., 1kip., 3eetlepels kecapasin., 2 eetlepels palm suiker., 9 teentjes knoflook., 2 zwarte peperkorrels.5 cm rittich., 3000ml water., 2 varkensribbetjes., 3 eetlepels nampla(vissaus)., 2 eetlepels zout., 1 eetlepel azijn., 2 korianderwortel., olie.
- Thais
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-2008Thais30-60 min.