Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mezze

Mezze recepten (44) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mezze

Kruidig gemarineerde geitenkaas

INGREDIENTEN

Ca 200 gr fetakaas, 1 theel. zwarte peprkorrels, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 2 takjes oregano, 5 gr. verse koreander, 1 citroen, 150 gr zwarte olijven zonder pit, 2 dl olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Mezze

Hummus (vegetarisch borrelhapje)

INGREDIENTEN

5 eetl. sesamzaad, 2 teentjes knoflook, 1 blikje kikkererwten, 1 eetl. (liefst griekse) yoghurt, 2 eetl. olijfolie, 3 eetl. citroensap, zout, versgemalen peper, mespunt suiker, cayennepeper, paprikapoeder, 2 eetl. fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Mezze

Met geitenkaas en notenmix (vegetarisch)

INGREDIENTEN

2 eetl. hazelnoten, 2 eetl. sesamzaad, 4 voorgebakken schoarmabroodjes, 150 gr verse geitenkaas in 2 plakken, 2 theel. vloeibare honing, 1 theel. gemalen koriander(ketoembar), 1 theel. gedroogde munt, zout.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

mezze

INGREDIENTEN

Aubergine

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-2005
  • Turks Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mezze

Mezze zijn kleine hapjes die in het hele MIdden-Oosten worden gegeten,of het nu bij een glaasje limonade,muntthee of anijslikeur is. Een simpele samenstelling kan bestaan uit schaaltjes olijven,zonnebloempitten,gevulde druivenbladeren, stukjes vis of een minispiesje met vlees.

INGREDIENTEN

Naar keuze

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-1999
  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Mezze: Tabouleh

Mezze

INGREDIENTEN

200 gram fijne bulgur (couscous), 2 sjalotjes, 2 rode uien, 1 bosje peterselie, 1 bosje munt, olijfolie, sap van 1 halve citroen, 3 vleestomaten, ontveld, 2 groene paprika`s, 1 komkommer, Romaanse sla, Zeezout, Versgemalen zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mezze: Hummus

Mezze

INGREDIENTEN

4 eetlepels sesamzaadjes, 4 deciliter olijfolie, 1 teentje knoflook, bosje peterselie, 250 gram gare kikkererwten, sap van een citroen, zout, cayennepeper, 2 eetlepels komijn, theelepel paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mezze: Kibbeh

Mezze

INGREDIENTEN

2 kopjes fijne burgul (couscous), 500 gram lamsgehakt, 1 middelgrote (rode) ui, gesnipperd, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen piment, 1 theelepel kaneel, snufje chilipoeder, glas water, , Vulling, 200 gram lams- of rundergehakt, 1 eetlepel olijfolie, 1 middelgrote uit, gesnipperd, 1 eetlepel pijnboompitjes, 1 theelepel gemalen piment, Zout en versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Arabisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Mezze: Fattoush

Mezze

INGREDIENTEN

1 komkommer, 4 tomaten, 2 lente-uitjes, 4 takjes koriander, 2 teentjes knoflook, 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, theelepel munt, zout, versgemalen peper, 2 pitabroodjes

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Griekse Mezze

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Grieks
  •  30-60 min.

Griekse Mezze

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2012
  • Grieks
  •  60-120 min.

Mezze (vegetarisch)

Haloumi met oregano en meloen

INGREDIENTEN

2 1/2 eetl. olijfolie, 150 gr haloumi(kaas), 2 schoarmabroodjes, 2 takjes oregano, paprikapoeder, 1/2 limoen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Mezze: Turkse Gevulde Eieren

Mezze

INGREDIENTEN

10 eieren, bosje peterselie, 50 gram witte, Turkse schapenkaas, paprikapoeder, olijfolie voor het bakken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Turks
  •  10-20 min.

Mezze: tuinbonen met feta en tomaat

INGREDIENTEN

150-200 gram gedopte tuinbonen, 2 trostomaten, 1 of 2 teentje(s) knoflook, 0,5 theelepel dille, 75 gram geitenfeta, peper en zout, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2012
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mezze met rode paprika en feta kaas

Een heerlijk smeerseltje uit de Grieks-Turkse keuken. Is minsten een week houdbaar in de koelkast. Lekker op toast of brood.

INGREDIENTEN

1 rode paprika - olijfolie om te fruiten - chili-of cayennepeper - 300 gram feta kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Grieks
  •  10-20 min.

Mezze: Wortel - yoghurt dip (havuclu haydari)

Een heerlijk zoetige dip voor brood. Klaar in een handomdraai.

INGREDIENTEN

2 wortels (bospeen), 100-200 ml turkse yoghurt, 0,5 theelepel komijnpoeder, 1 teen knoflook, peper en zout, 0,5 theelepel gedroogde peper vlokken (pul biberi), peper en zout, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2012
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Spinazie met rijst en pijnboompitten

Dit is een verrukkelijke combinatie van klassieke Egyptische ingrediënten. Spinazie speelt de hoofdrol, maar ook voor de rijst is een mooie rol weggelegd. U kunt dit gerecht als hoofdgerecht serveren, als bijgerecht bij vlees of vis, of als onderdeel van mezze.

INGREDIENTEN

6 eetlepels olijfolie, 2 grote tenen knoflook in dunne plakjes, een flinke snuf chilipoeder, 500 gr verse spinazie, gewassen en uitgelekt, 6 eetlepels langkorrelrijst, het sap van 1 1/2-2 citroenen, zeezout, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels pijnboompitten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2009
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Chtipiti

Chtipiti is een heerlijke pikante kaasspread. Wanneer u deze mezze maakt heeft u gegarandeerd succes. Het is gemakkelijk (van te voren) te maken en weer eens iets heel anders. Chtipiti komt oorspronkelijk uit het noorden van Griekenland, maar kom je tegenwoordig in geheel Griekenland tegen in verschillende variaties. Hier het recept van mijn favoriete Chtipiti.

INGREDIENTEN

, , 200 g Griekse fetakaas (bijvoorbeeld Dodoni), , , 2 teentjes knoflook, fijngehakt, , 2 volle theelepels oregano, , 1 klein gedroogd spaans pepertje, fijngehakt (te vervangen door 1 theelepel chilivlokken of mespunt cayennepeper), , 1 theelepel poedersuiker, , 4 eetlepels olijfolie, liefst extra vierge, , 2 eetlepels citroensap, , 2 eetlepels creme fraiche (slagroom kan ook), , versgemalen zwarte peper, , , , Aan de slag, Prak de fetakaas fijn met een vork. Meng er de knoflook, oregano, spaanse peper, suiker en olijfolie door. Doe dit mengsel in de keukenmachine, maar hou ongeveer 2 eetlepels achter welke je aan het eind toevoegt aan de uiteindelijke spread, wat een leuk effekt geeft (als je geen keukenmachine hebt, doe je het mengsel in een kom welke ruim genoeg is om goed te kunnen roeren). Doe nu het citroensap en de creme fraiche erbij en pureer het tot een bijna gladde spread (als je geen keukenmachine hebt doe je dit met een vork). Meng het met de achtergebleven Chtipiti, maak op smaak met versgemalen zwarte peper en klaar is uw Chtipiti., Heerlijk met donker (geroosterd) brood, turks brood of als dip voor rauwe groenten, zoals paprika, wortel en komkommer. Erg lekker hierbij is een glas Mavrodaphne, een soort Griekse port, van oorsprong een dessertwijn, echter ook heerlijk als begeleider van hapjes en als aperitief. Smullen maar!, , , , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Grieks
  •  0-10 min.

Penne met broccoli en ricotta

Een lekker vegetarisch recept !

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 80 g sjalotten, 400 g broccoli, zout, 25 g gedroogde tomaten, een convenant rucola, 50 g Parmezaanse kaas, 320 g mezze penne rigate, 3 El olijfolie, 2 el amandelen, peper, 100 g ricotta, nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2011
  •  
  •  30-60 min.

Pastasalade met Hollandse garnalen

Hollandse garnalen verwerken in een Italiaanse pastasalade zal voor veel Italianen een openbaring zijn. De Hollandse garnalen zijn onbetwist de lekkerste garnalen die er zijn en juist in een salade met een kleine pastasoort komen ze bijzonder goed tot hun recht.

INGREDIENTEN

Maaltijdsalade voor 3 - 4 personen, 250 gram kleine Italiaanse pastasoort, zoals mezze penne rigate (Grand'Italia), (zee)zout, 1 eetlepel olijfolie, 250 gram gepelde Hollandse garnalen, 100 gram waterkers, 1/2 komkommer, 2 bosuitjes, met veel fris groen, gesnipperd, 3 grote rijpe Italiaanse tomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes gesneden, 5 eetl. mayonaise, bijvoorkeur bereid met olijfolie, 2 eetl. tomatenketchup, 1 1/2 eetl. fijngesneden verse dille eventueel enkele toeven verse dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Rigatoni met rundvlees

Energie 650 kcal- Eiwit 30 g- Vet 32 g- Koolhydraten 61 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

300 g runderriblappen, 300 ml rode wijn (bijv. Montepulciano dAbruzzo), 3 tenen knoflook, fijngesneden, 2 tl gedroogde salie, 2 tl gedroogde rozemarijn, 3 uien, gesnipperd, 4 el olijfolie, 1 pakje pancetta (Italiaanse bacon, 90 g), 500 g winterpeen, in kleine blokjes, 3 stengels bleekselderij, in plakjes, 200 ml runderbouillon (van tablet), 300 g pasta mezze rigatoni (zak 500 g),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-01-2011
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Duizen en 1 hapjes deel 1

Gerechtjes voor de mezze tafel. Mezze is een specialiteit uit het Midden Oosten, vergelijk het met de tapas uit Andalusie of de mezethes uit Griekenland

INGREDIENTEN

Ingredienten Hummus:, 150 g gedroogde kikkererwten, (of 300 g uit blik), 1 dl Tahina (sesampasta), 3 tenen look, sap van 1 Citroen, 5 eetl. olijfolie, 1 tl komijn, VOOR DE GARNERING, fijngehakte peterselie, paar gekookte kikkererwten, cayennepeper, 1/2 tl zout, , ingredienten Rijstballetjes met garnalen:, 250 g gepelde grijze garnalen, 150 g gebroken rijst1 ui, paar takjes dille, peper en zout, , ingredienten Courgettekoeken:, 400 g courgette, 150 g geitenkaas of feta, 2 bosuitjes, 1 bosje bladpeterselie, 70 g bloem, 1 tl.. bakpoeder, 2 eieren, zout en peper, , ingredienten Marokkaanse aardappelkoeken:, 750 g stevige aardappelen, 3 eieren, 1 ui, 1/2 bosje koriander, 1/2 bosje peterselie, teentje knoflook, mespunt komijn, mespunt saffraan, peper en zout, bloem, neutrale olijfolie, , ingredienten Marokkaanse gazpachosalade, 2 komkommers, 5 tomaten, 1/2 bosje koriander, 1 citroen, 1 eetl. tijm, 1/2 koffiel. zout, 1/2 koffiel. witte peper, 3 eetl. sojaolie of andere neutrale olie, , ingredienten Berberse Aardappelsalade:, 700 g bloemige aardappelen, 1 rode ui, 200 ml olijfolie, 1 1/2 tl.. komijn, witte peper en zout, , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Duizend en 1 hapjes deel 2

Gerechtje voor mezze tafel. Zie ook deel 1

INGREDIENTEN

Ingredienten Marokaanse Aubergine Puree, 1 kg mooie aubergines, 3 tomaten, 3 tenen knoflook, 1/2 bosje bladpeterselie, 1/2 bosje koriander, 1 tl. komijn, 1/4 tl. pili-pili ( poeder van gedroogde rode pepertjes), 5 eetl. olijfolie, Zout, , ingredienten Libanese hummus, met rul gebakken lamsgehakt:, 300 g hummus (zie recept duizend en 1 hapjes deel 1), 250 g lamsgehakt, 1 teentje look, 1/2 koffiel. gemalen kruidnagel, 1 eetl. olijfolie, peper en zout, paprikapoeder, , ingredienten Yoghurtdip met munt uit het Midden-Oosten:, 1/2 I yoghurt, 1 komkommer, 2 tenen knoflook, 1 bosje munt, enkel de blaadjes, paar takes dille, zout en peper, , ingredienten Marokkaanse salsasalade:, 500 g grote zoete tomaten, 1 rode ui, 1 bosje koriander, sap van een 1/2 Citroen, scheutje azijn, scheutje neutrale olijfolie, 1 groen chilipepertje, zout, olijfolie, , Ingredienten Gepofte zoete aardappel:, 4 zoete aardappelen, 120 g knoflook/peterselieboter, , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2009
  •  
  •  30-60 min.

Hummus

Mezze, lekkere dip met Turks brood.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten (400g, Royal Mail), 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels yoghurt, 1,5 theelepel gemalen komijn (djinten), ca. 2 eetlepels citroensap, ca. 4 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, Turks of pitabrood

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2012
  • Turks
  •  0-10 min.

Hummus

Weer een gerechtje wat als onderdeel van Mezze kan dienen.Een saus waarin je met een stukje (Turks)brood kan dippen.

INGREDIENTEN

L blik kikkererwten,2 teentjes knoflook,2 eetl.yoghurt,11/2theel. komijn,2 eetl.citroensap,4eetl.olijolie,paprikapoeder.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-1999
  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

gekonfijte tomaten

Een tomatengerecht met zuiderse geur, dat ook apart als mezze kan gegeten worden

INGREDIENTEN

16 pruimtomaten, ontveld en ontpit., 2 takjes tijm., 1 takje rozemarijn., 1 takje salie., 6 gehakte knoflooktenen., 200 ml olijfolie., Peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-2001
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Olijvensalade

Bereid deze salade liefst 24 uur voor u hem wilt serveren, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen.

INGREDIENTEN

1 theelepel(zee)zout3 tenen knoflook, uitgeperstsnufje chilipoeder1/2 theelepel paprikapoeder1 theelepel gemalen komijnsap van 3 citroenen6 eetlepels olijfolie400 gr zwarte en groene olijven, ontpit4 eetlepels fijngesneden peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Wortelpuree met komijn

Een mezze, borrelhapje uit het Midden Oosten.

INGREDIENTEN

500 gram wortels, goed gaargekookt, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), Zout en cayennepeper of harissa, 3 eetlepels zwarte olijven, 50 gram pittige feta

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Tzatziki

Zo maakt mijn vriendin Penelope uit Korinthe haar tzaziki. Eet hem als mezze met lekker knapperig brood.

INGREDIENTEN

2 komkommmers, 5 - 8 knoflooktenen, 300 gram dikke griekse yoghurt, 1 eetl azijn, 2 eetl olijf olie, sap van een halve citroen, 1,5 eetl vgerse peterselie, 1 theel verse dille, 1 hteel suiker, zout en peper vers uit de molen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Grieks
  •  30-60 min.

Keftedakia

Griekse gehaktballetjes, compleet recept met variaties. Mezze of hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

500 g. gehakt (naar keuze: varkens, half om half, rund of lam); 2 middelgrote uien; 1 eetl. fijnegehakte peterselie; 1 ei ; 2 sneetjes witbrood zonder korst, gedroogde of verse munt, oregano, zout, peper, olijfolie, bloem, eventueel: kaneelpoeder, komijnpoeder, metaxa, geraspte citroenschil

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2007
  • Grieks
  •  20-30 min.

Pittige feta dip (Tirokafteri)

Een heerlijke combinatie van de zoutige en scherpe van de feta en het pit van de chilipeper. Heerlijk om rauwkost of (plat)brood in te dippen en samen met wat andere kleine gerechtjes te serveren als mezze. Is ook erg lekker bij gegrilde vleesgerechten.

INGREDIENTEN

- 1 rode paprika, geroosterd, - 100 gram feta, - 2 el Griekse yoghurt, - 1 tl citroensap, - 1 tl oregano, - 1 rode chilipeper, - 1 el olijfolie, - peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2016
  • Grieks
  •  10-20 min.

Sigara borek

Sigaarkoekjes gevuld met geitenkaas- als voorafje; Borek is een algemene benaming voor gevulde hapjes van filodeeg, gefrituurd in olie (kunnen sigaartjes zijn maar ook driehoekjes, flapjes of pakketjes.De vulling kan ook verschillen vb. gehakt en uien) - mezze- wordt vaak als voorgerecht gekozen terwijl het eigenlijk een hapje bij een glas wijn en een gezellige babbel bedoeld is.

INGREDIENTEN

3 grote vellen filodeeg; 200 g verse geitenkaas; 1 ei; 2 eetlepels gehakte gladde peterselie; (olijf)olie om te frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2003
  • Turks
  •  20-30 min.

filorolletjes met feta

INGREDIENTEN

3 vellen filobladerdeeg (diepvries, pak a 225 g), 200 g feta (kaas), 10 g verse peterselie, 10 g verse dille, 1 ei, klein, olie om te frituren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Turks
  •  20-30 min.

Dolma`s (gevulde druivenbladeren)

Griekse mezze

INGREDIENTEN

12 verse druivenbladeren (verse geven de beste smaak, maar ingemaakte kan ook), 2 el olijfolie, 1 kleine ui, gehakt, 2 el pijnboompitten, 1 teentje knoflook, geperst, 115 gr gekookte, langkorrelige rijst, 2 tomaten, ontveld, zonder zaadjes, fijngehakt, 1 el vers gehakte munt, 1 citroen, in schijfjes, 1,5 dl droge witte wijn, 2 dl groentebouillon, zout en versgemalen zwarte peper, partjes citroen en verse munt, voor garnering, , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2009
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Falafel fetasalade

Frisse salade met een pittige bite!

INGREDIENTEN

1 bakje Maza Falafel Hot ′n Spicy, 1 bakje Maza Hoemoes, 1 bakje Maza Balkan, 1 zakje gemengde Sla, 3 tomaatjes, 1/3 komkommer, 1 bosui, 1 rode paprika, Stukje fetakaas, Scheutje balsamico azijn, Vers gemalen peper en een snufje zout, Scheutje olijfolie, Turks brood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2012
  •  
  •  10-20 min.

Eggah

Een Eggah lijkt op een Spaanse Tortilla.Hij kan gevuld worden met groenten, kruiden, noten en specerijen, maar ook met vlees of vis; expermenteer zelf eens.

INGREDIENTEN

2 eetlepels boter3 grote preien, in smalle ringen2 grote courgettes, in dunne schijfjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2000
  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

fillorolletjes met feta

INGREDIENTEN

* 3 vellen fillobladerdeeg (diepvries pak a 225 g), * 200 g feta (kaas), * 10 g verse peterselie, * 10 g verse dille, * 1 ei (S), * olie om te frituren,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2009
  • Turks
  •  0-10 min.

Rodekoolsalade met tahindressing

Deze mediterrane koolsalade is heerlijk bij de barbecue of als mezze!

INGREDIENTEN

500 gr rodekool, heel fijn gesneden, 4 el tahin (sesampasta), 2 el olijfolie, 4 el citroensap, 2 el creme fraiche, 3 el water, zout en peper, , om te garneren:, handje verse korianderblaadjes, handje geroosterde pijnboompitten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2014
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Briks a l'oeuf (Tunesie)

Tunesische pasteitjes, voorgerecht voor 6 personen

INGREDIENTEN

Pindaolie, 1 flinke ui, fijngehakt, 175 gram tonijn uit blik, uitgelekt en fijngeprakt, een klein bosje peterselie, het sap van 1/2 - 1 citroen, grof zeezout, gemalen, versgemalen zwarte peper, een snuf cayennepeper, 6 velletjes filadeeg, 6 eieren,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Patates Koftesi

GEVULDE AARDAPPELBALLEN

INGREDIENTEN

6 middelgrote aardappelen250 gr, lams- of rundergehakt1 grote ui1 grote of 2 kleine tomaten3 krappe eetlepels boter2 eieren2 teentjes knoflookzoutversgemalen peperolijfolie om in te frituren

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top