Enchilada
Wij zijn liefhebbers van de buitenlandse keuken .En aangezien ik nog vakantie heb en wat meer tijd eens gaan neuzen en kwam ik uit bij dit recept .Mijn gezin heeft ervan gesmuld en kreeg als reaktie deze moet op smul je kan zo in een Mexicaans restaurant beginnen !
Ingrediënten 4 personen
1 rode ui, * 1/2 rode, groene en gele paprika, * 500 gr kipfilet, * 1 blik of pakje tomaten in blokjes a 400 gram, * 2 eetlepels creme fraiche, * 75 gram feta in blokjes, * 1 teentje knoflook, * 8 tortilla wraps (kleinste formaat), * 2 eelt olijfolie, * Verse koriander, fijn gesneden, * 4 groene pepers uit pot, * 4 eelt geraspte kaas, * olie om in te vetten, , , Let op !! Onderstaande tip is een smaakloze tip van smulweb !!!Bereidingswijze
BereidingHak de knoflook en de ui fijn en fruit deze een minuutje aan in een pan met olijfolie. Snijd de groene pepers fijn en voeg deze samen met de koriander en tomatenblokjes toe en paprika stukjes . Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen en indikken. Snijd ondertussen de kip in dobbelstenen en bestrooi met peper en zout. Verhit in een andere pan olijfolie en bak de kip lichtbruin en gaar. Schep de kip in een kom en laat een paar minuten afkoelen. Voeg de witte kaas of feta toe aan de kip en roer de creme fraiche er door. Verwarm de tortilla volgens de verpakking. Schep het kipmengsel op de tortilla's en rol ze strak op. Leg ze in een ingevette ovenschaal met de naad naar onderen. Schenk de tomatensaus er over en bestrooi met wat kaas. Zet de schaal nog 15 minuten in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Lekker met een Mexicaanse salade .