Merinques Copacabana
280 gram kristalsuiker - 3 eieren - 1 zakje vanille suiker - boter en poedersuiker - 3 eetlepels maizena - 1 1/2 dl melk - 100 - 150 gram boter - 50 gram geraspte chocolade - 2 eetlepels rum
Verwarm de oven voor op 120 - 140 graden.Zet een grote kom in een pan met zoveel bijna kokend water tot dit ruim boven de helft van de kom reikt, dus in de pan, niet in de kom. Splits de eieren zorgvuldig, doe de eiwitten in de kom in het waterbad en voeg, steeds kloppende, lepelsgewijs 190 gram suiker met de vanillesuiker toe. Klop tot het eiwit zeer stijf is.Neem de kom uit de pan en blijf kloppen tot het eiwit, is afgekoeld. Bestrijk de bakplaat met boter, beleg de plaat met bakpapier en bestrijk dat ook weer met boter. Bestuif daarna het bakpapier door een zeef heel dun met poedersuiker.
Vul de spuitzak met het schuimdeeg en spuit het deeg in 12 enigszins ovale, hoge porties.Doe de plaat in de oven. De schuimtaartjes moeten droog en bros zijn. (ongeveer 1 uur)Roer de eierdooiers met de rest van de suiker lichter van kleur en lekker schuimig.Doe er dan de melk en de maizena door onder zeer goed roeren, op een laag vuur, toe een dikke gladde saus. Houd deze warm tot de maizena gaar is. Laat de saus een beetje afkoelen en roer er dan in kleine stukjes de geraspte chocolade door. Doe die om en om met chocola en boter.Voeg de rum toe en laat de creme onder af en toe roeren afkoelen. Haal het gebak na 1 uur uit de oven en laat ze afkoelen. Bestrijk 6 stukken aan de onderzijde lekker dik met de creme en plaats de andere 6 stukken daar tegenaan.
- Nederlands Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-02-2005Nederlands Nagerecht20-30 min.
Passie-fruitmousse
Erg lekker en heel snel.
4 passie-vruchten, 150 ml.mascarpone, 150 ml.slagroom, 4 merinques verkruimeld
- Engels Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-02-2005Engels Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
Cassis toetje
Nu is het met bramen gemaakt maar kan natuurlijk met elke vrucht waar een likeur van te koop is.
2 eetlepels creme de cassis, 250 gram bramen, 250 ml slagroom, 3 merinques
- Engels Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-10-2008Engels Nagerecht0-10 min.
Engelse lemoncurd ijstaart
Lekkere ijstaart met citroensmaak
- 400 ml slagroom, - Cake om de bodem mee te bedekken, - Merinques (2 grote van de V&D of een doosje met 6 a 8 stuks), - Lemoncurd (jampot, o.a. te koop bij de AH), - Creme fraiche, - Poedersuiker en en citroenschilletjes voor de garnering
- Engels Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op27-02-2012Engels Nagerecht0-10 min.
Aardbeienpyramide
Echt een plaatje en nog overheerlijk ook!
18 kleine merinques (eiwitschuim), 1/2 liter slagroom, opgeslagen, 3 eiwitten, mespunt zout, 6 lepels suiker, 500 gram aardbeien of meer, 1/2 kopje cognac.
- Internationaal Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-07-2000Internationaal Nagerecht10-20 min.
Amandelmerinques
Deze nootachtige schuimpjes zijn lekker bij "bevroren" rode bessen (zie het recept). circa 10 kleine merinques uit dit recept.
Beetje Arachideolie om het bakpapier in te vetten, 4 eiwitten, 110 gr kristalsuiker, 110 gr fijne kristalsuiker, Snufje zout, Geraspte schil van 1 citroen, 45 gr amandelen, fijngehakt en goudgeel geroosterd, Evt. Wat geklopte, licht gezoete slagroom om 2 merinques mee aan elkaar te plakken.
- Europees Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-08-2016Europees Nagerecht10-20 min.
kruisbessen- en clotted-creamijs
Bron: Veronica Magazine Nr.31 Dit ijsgerecht is heerlijk, de ietwat wrange smaak gaat erg goed met de kleine schuimpjes. Voor 4 tot 6 personen.
500 gr. kruisbessen,zonder schilletjes; *4 eetl. water; *75 gr. basterdsuiker; *1,5 dl. slagroom; *een paar druppels groene levensmiddelenkleurstof; *1,2 dl. clotted cream; *een takje verse munt; *merinques
- Internationaal Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-08-2003Internationaal Nagerecht> 120 min.
Pavlova
Schuimgebak Met Caramelsaus
Voor het schuim:, 4 eiwitten , 4 el koud water , 1 el witte wijnazijn , 1 mespunt zout , 250 g suiker , 1 zakje vanillesuiker , 4 el fijn maismeel , 1 el olie , , Voor de vulling:, 100 g hazelnoten, geroosterd en gehakt , 1-2 el notenlikeur (slijter) , 400 ml room, lobbig , 400 g bosfruit , 1 citroen, het sap , , Voor de karamelsaus:, 250 g suiker , 250 g room
- Multi-cultureel Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-11-2000Multi-cultureel Nagerecht30-60 min.
Eiwitten 2 st., fijne tafelsuiker100 gr., voeraf en toe(koeling) 300gr., poedersuiker 50 gr., citroenrasp 1 citroen, melk 5 el., rum 5 el., cake in blokjes(2cm) 100 gr., slagroom (geklopt) 1.1/2 dl.,
- Engels Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-11-2000Engels Nagerecht60-120 min.
advocaat-ananasbavaroise
18 gr. gelatine,6 eierdooiers,75 gr. suiker,300 gr. advocaat, 3 koffielepelels cognac,3,5 dl. room,250 gr. ananas(blik),1 klp. olie,1 merinques.aardbeien of frambozensaus.
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-01-2005Belgisch Nagerecht30-60 min.
Verleidelijk slagroom dessert met merinque
Toetje met vers fruit, merinque en slagroom
300 gram aardbeien, 1 zakje vanillesuiker, 50 ml balsamico azijn, 250 gram vers fruitnaar keuze, 100 ml slagroom, 150 ml griekse yochurt, 30 gram suiker, , Voor de merinque, 2 eiwitten, 125 gram suiker, , voor de versiering van het glas, 1 eiwit, suiker
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-12-2013Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Paasslof
Deze paasslof is door mij en een vriendin bedacht De slof is dezelfde als die van mn kersenslof, de smaak is toaal anders en ook superlekker!
200 gram boter, 170 gram witte basterdsuiker, 1 ei, snuf zout, rasp van een citroen, 300 gram bloem, 2 tl bakpoeder, , Benodigdheden frangipane, , 500 gr hazelnootspijs, 100 gr. boter, 1 a 2 eieren (ongeveer 125 gram), 50 ml. amandellikkeur, , Benodigdheden witte chocolade ganache, , 250 gr witte chocolade in stukjes, 100 gr. slagroom, , Benodigdheden merinque, , 3 eiwitten, 100 gr. fijne suiker, 100 gr. poedersuiker,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-03-2016Nederlands60-120 min.