1. Home
  2. Recepten
  3. Meringue
  4. Eton Mess

Eton mess recepten (17)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Eton mess

Persoonlijke noot `Er bestaat geen variatie op deze pudding waar ik niet van houd en ik moet er in mijn tijd toch heel wat gemaakt hebben. In deze versie wordt vers gebotteld granaatappelsap gebruikt, dat de aardbeien ertoe aanzet hun zomers geurende sappen los te laten. Als je deze Eton mess buiten het aardbeienseizoen wilt maken, dan heb je de kans om zelf geperst granaatappelsap te gebruiken en in dat geval kun je wat zaden op deze voluptueuze berg meringue, zacht fruit en room strooien. Als je meringues over hebt, doe er dan twee op elkaar met roomijs ertussen. Wikkel ze in plasticfolie en leg ze in de vriezer, dan is één graai voldoende om je verlangen te bevredigen als je door snoeplust overmand wordt. Meringues hoef je nooit te laten ontdooien voor gebruik, want zelfs in de diepvries bevriezen ze niet echt.` - Nigella Lawson

INGREDIENTEN

* 500 g aardbeien, in grogrofgehakt * 2 theelepels suiker of vanillesuiker * 2 theelepels granaatappelsap * 500 ml slagroom * 4 kant-en-klaar gekochte meringues

Bereidingswijze

Doe de aardbeien in een schaal. Voeg er de suiker en het granaatappelsap aan toe en laat de aardbeien marineren terwijl je de slagroom klopt. Klop de slagroom in een grote kom tot hij dik, maar nog zacht is. Verkruimel de meringues, niet alles al te fijn - je hebt wat stukjes nodig ter wille van de textuur, maar ook verpulverde meringues. Schep een soepopscheplepel vol (ongeveer 100 g) van de gehakte aardbeien uit de schaal en spatel de met meringue gemengde slagroom en de rest van de aardbeien door elkaar. Schep de Eton mess als een berg op vier borden of in vier glazen, en verdeel er de rest van de gemarineerde aardbeien over.

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Eton Mess

Een traditioneel gerecht dat op 4 Juni wordt geserveerd op Eton College tijdens de picknick bij de jaarlijkse prijsuitreiking. Het is een heelijk zomers nagerecht dat heel makkelijk is te maken en waar je goed mee kunt varieren. Dit is de simpele versie. Je kunt natuurlijk ook je eigen meringues maken.

INGREDIENTEN

4 - 6 middelgrote Meringues, , 450gr verse aardbeien, , 1 grote eetlepel poedersuiker, , 570ml slagroom,

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Eton mess

Dit eenvoudige Engelse dessert is alles wat je van een dessert verwacht: romig, zoet, fris, fruitig en knapperig. Ook leuk om met kinderen te bereiden en dan vooral de naam de eer te doen: maak er een mooie mess van!

INGREDIENTEN

250 ml slagroom, goed gekoeld, 400 g aardbeien, 3-4 schuimgebakjes (meringues), naturel, 1 eetlepel poedersuiker

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2012
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Eton Mess

Eton Mess is een aardbeien-toetje dat traditioneel of 4 juni in Eton College geserveerd wordt

INGREDIENTEN

, 300 gram Aardbeien, 1 el suiker, ca 325 ml slagroom, ca 100gr meringues,

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-06-2004
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Eton mess

Persoonlijke noot `Er bestaat geen variatie op deze pudding waar ik niet van houd en ik moet er in mijn tijd toch heel wat gemaakt hebben. In deze versie wordt vers gebotteld granaatappelsap gebruikt, dat de aardbeien ertoe aanzet hun zomers geurende sappen los te laten. Als je deze Eton mess buiten het aardbeienseizoen wilt maken, dan heb je de kans om zelf geperst granaatappelsap te gebruiken en in dat geval kun je wat zaden op deze voluptueuze berg meringue, zacht fruit en room strooien. Als je meringues over hebt, doe er dan twee op elkaar met roomijs ertussen. Wikkel ze in plasticfolie en leg ze in de vriezer, dan is één graai voldoende om je verlangen te bevredigen als je door snoeplust overmand wordt. Nigella Lawson

INGREDIENTEN

500 gram aardbeien, grof gehakt., 2 theelepels suiker of vanillasuiker., 2 theelepels granaatappelsap., 500ml slagroom., 4 kant-en-klaar gekochte meringues

  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2011
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Eton Mess

Heerlijk fris/zoet dessert. Lekker zowel in de zomer als de winter.

INGREDIENTEN

- 500 ml slagroom, - 500 g aardbeien, grof gehakt, - 2 theelepels granaatappelsap, - 4 kant-en-klaar gekochte meringues, - 2 theelepels suiker of vanillesuiker

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2011
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

eton mess

Eerlijk

INGREDIENTEN

500 gr aarbeien, 250 ml slagroom, (2 theelepels granaatsap hoeft niet), meregues (schuimkoekjes), poedersuiker

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2010
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

eton mess ( supersnelle aardbeientoet)

INGREDIENTEN

* 500 g aardbeien, * 250 ml slagroom, lobbig geklopt, * 100 g meringues, gebroken,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2009
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

eton mess met banaan

Eton mess is eigenlijk een recept met schuim,slagroom en aardbeien een ongelooflijk lekker hapje als dessert, maar ik maak hem ook graag anders met mokkaschuim,banaan,slagroom en warme chocolade....kijk nadien of je vingers nog aanwezig zijn...wantje eet ze er bij op!

INGREDIENTEN

2 bananen, 1 zakje mokkaschuimpjes verkruimeld, 250 ml slagroom, 1/2 el suiker, 250 gr smelt chocolade., nogatine

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2012
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Eton mess gefuseerd

Een heerlijke frisse variantie op de klassieke eton mess

INGREDIENTEN

1 meringue (liefst aardbei smaak), 250 ml slagroom, 1 1/2 eetlepel suiker, 250 ml turkse yoghurt, 250 gr aardbeien, , Voor de coulis, 1 mango, 1limoen, 1 takje munt, 2 theelepels suiker

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2012
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tropische Eton Mess

Eton Mess is een dessert uit Engeland. Het heet zo omdat het een zooitje wordt als je de merengue met het rode fruit mengt. Mijn moeder noemt het ook wel massamoord in de sneeuwstorm. Dit dessert maak ik heel vaak als er mensen komen eten. Iedereen vind het lekker en het is super snel klaar. Dit is mijn tropische variant. 

INGREDIENTEN

4 vanille merengue van La Place, 200 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 4 passievrucht, het vruchtvlees, 1 mango, in blokjes, 1 ananas, in blokjes, verse munt voor de garnering

  • Wereld Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2019
  • Wereld Nagerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste eton mess recepten

Eton mess met amarenen

Eton mess is een van oorsprong Engels dessert. Maar, door de aardbeien, die er meestal inzitten te vervangen door amarenen, wordt het m.i. een internationaal toetje. Bijzonder is ook dat er gewerkt wordt met geitenyoghurt, tegenwoordig ook te vinden in de koeling van de supermarkt! Staat de smaak van geit je echt niet aan, gebruik dan gewone yoghurt. Ik vond dit recept op een site voor vegetariërs: www.vegatopia.com

INGREDIENTEN

1 eiwit, 12 amarenen (uit blik, op siroop), 1 perssinaasappel, 30 g suiker (eventueel een schepje extra*), 100 ml slagroom, 1/2 liter geitenyoghurt, 1/2 el cointreau, 1/2 tl arrowroot of maizena

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

pommes grannetes eton mess

Gezien bij Nigella Christmas Bites

INGREDIENTEN

GranaatappelsSlagroom8 merengues(schuimgebakjes),

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

Eton mess met granaatappel

Heerlijk nagerecht voor smulpapen

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 100 gr witte basterdsuiker, 1/4 tl bakpoeder, 2 middelrote granaatappels, 250 m slagroom, 2 el rozensiroop, handvol rozenbladjes

  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2012
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Glaasje Eton mess met blauwe bessen en frambozen a la Petra

Eton mess, dat hele lekkere toetjes met veel slagroom, meringues (schuimkoekjes) en aardbeien is verrukkelijk, maar wel heftig. Ik bedacht daarom dit lekkere nagerecht met in likeur gemarineerde blauwe bessen en frambozen en daarop stukjes meringue met geklopte slagroom. Het was een succes en heel snel klaar. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. aat je fantasie werken.

INGREDIENTEN

Blauwe bessen, frambozen, 250 ml slagroom, plm. 50 gram schuimkoekjes (wit), kletskoppen of andere koekjes om te garnere, , eventueel een scheutje likeur (bijvoorbeeld sinaasappellikeur of frambozenlikeur),

  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2018
  • Engels Nagerecht
  •  0-10 min.

australian mess

Een andere versie van de befaamde eton mess

INGREDIENTEN

Bekertje slagroom, half bakje marscarpone, koffielepel suiker, een 3-tal grote meringues of meerdere kleintjes, 2 bananen, voor mango-coulis : 1 mango en wat citroensap en lepel suiker

  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2011
  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Schotse zondag, een SUPER LEKKER toetje !!

Het is een SUPER LEKKER toetje dat doet denken aan de Engelse klassieker Eton mess , maar dan in mooie laagjes in een glas geserveerd . Nog Schotser wordt dit gerecht als je door de yoghurt een scheutje Whiskey spatelt.

INGREDIENTEN

500gr bevroren zomerfruit ( 2 doosjes, AH diepvries ), takje rozemarijn ( hoeft niet ), 3 eetl vloeibare honing, 2 sinaasappels waarvan 1 schoongeboend, 50 gr boter, 200 gr havermout, evt. een scheutje Whiskey, 200 gr Turkse yoghurt ( 3,5 % vet ), 3 kruimelige koekjes, zoals spritsen of roomboterkoekjes

  • Schots
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2013
  • Schots
  •  10-20 min.
Nieuwste eton mess recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top