1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Meringue

Meringue recepten (238)

Alles wissen
meringue

meringue

Meringue of schuim is stijfgeklopt en gedroogd eiwit met suiker. Door met een mixer in een vetvrije kom eiwit met suiker te kloppen en te laten stijven, maak je mooie meringues. Deze bak je geruime tijd in de oven op circa 100 graden en zo krijg je heerlijke knapperige schuimpjes. Meringues worden o.a. gebruikt met fruit, in taarten of macarons. Bekende gerechten met meringue zijn meringue citroentaart, schuimkransjes, ijstaart en eton mess.

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Meringue

Dessert; Bereiding (10 min. + 2 a 3 u in de oven)

INGREDIENTEN

- 55 g poedersuiker per eiwit - 1 eetl. boter

Bereidingswijze

Klop het eiwit bijna stijf. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Blijf kloppen tot u glanzend eiwit in stevige pieken bekomt. Strijk de bakplaat in met boter en verdeel er het eiwit in toefjes op. Schuif in de voorverwarmde oven op 100 ?C en laat gedurende 2 a 3 u drogen. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de schuimkoekjes. Steek een houten lepel tussen de ovendeur zodat de oven op een kiertje blijft staan. Dat doet de meringue beter drogen.

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Meringue

Meringue voor losse schuimpjes of op taart.

INGREDIENTEN

3 Eiwitten, 5 eetlepels suiker (+-60 gram), , voor de suikerstroop:, maizena 1 eetlepel, 2 eetlepels suiker, mes punt zout, 100 ml water

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Meringue

INGREDIENTEN

55 g poedersuiker per eiwit, 1 eetl. boter

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Meringue

Heerlijke 'taartmand', naar wens en smaak te vullen.

INGREDIENTEN

* 2x 4 eiwitten *2x 250 gr. poedersuiker *2x 1 tl. vanille-essence *Vulling: *verse vruchten *6 dl. room *suiker *likeur

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

meringue

INGREDIENTEN

Eiwit, suiker

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2006
  • Italiaans
  •  0-10 min.

lemon meringue pie

Lekkere taart voor een high tea of als nagerecht

INGREDIENTEN

Zoet deeg:, 200 gr. gezeefde bloem, 50 gr. suiker, 125 gr. harde boter, 1 ei, snufje zout, , Voor de lemon curd:, 125 ml water, 100 gr. suiker, 25 gr. ma?zena, 25 gr. boter, 1 citroen, 2 eigelen, , Voor de meringue:, 4 eiwitten, 200 gr. basterd suiker

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Engels
  •  30-60 min.
Populaire bakken recepten

MERINGUE NOUGATINE

daar blijf je van eten!

INGREDIENTEN

100g dadels zonder pit,125g lange vingers,100g walnoten, 1/2 theelepel bakpoeder,4 eiwitten,200g fijne suiker, 2 dl slagroom, zakje slagroomversteviger. evt geconfijte kersen voor het decor

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2006
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

meringue pie

Deze taart bestaat uit drie lagen; de bodem, de lemoncurd en de merengue. Ik heb een bestaand recept wat versimpeld omdat het best veel werk was en ik niet alle ingrediënten in huis had. Beetje smokkelen met deze variant omdat de lemoncurd kant en klaar is, maar oh zo lekker!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 200 gr. gezeefde bloem, 50 gr. suiker, 125 gr. harde boter, 1 ei, snufje zout, , Voor de lemon curd:, 1 potje lemon curd(supermarkt, merk Chivers), 4 eigelen, maizena, , voor de meringue:, 4 eiwitten, 200 gr. witte basterdsuiker, ,

  • Engels
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2011
  • Engels
  •  10-20 min.

Chocoladecakejes met meringue

INGREDIENTEN

200 g boter, in blokjes, 200 g extra pure chocolade, 4 eieren, 100 g witte basterdsuiker, 100 g bloem, 50 g walnoten, fijngehakt, Voor de meringue:, 1 eiwit, 50 g poedersuiker, extra bloem, om te bestuiven, Extra: ingevet (siliconen) muffinblik, ,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Kaneelbavarois Met Meringue

Ronduit spectaculair en gebruik vooral de kaneellikeur van Van Wees

INGREDIENTEN

- voor de meringue: 4 eieren, 250 g poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, - voor de bavarois: 41/2 blaadjes witte gelatine, 2 eidooiers, 2 dl melk, 150 g suiker, 21/2 tl kaneel, scheutje kaneellikeur (Van Wees), 1 bekertje koude creme fraiche, 3 dl slagroom

  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-08-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Rabarbertaart met meringue

Als je de bodem koopt is het maar weinig werk

INGREDIENTEN

* taartbodem (geen bladerdeeg), * vulling: 3 stengels rabarber, 1 1/2e pakje puddingpoeder, grote tas melk, suiker, * meringue: 4 eiwitten, enkele scheppen (vanille)suiker

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2004
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
Nieuwste meringue recepten

Meringue kerstboomtaart

Meringue, frambozen, mascepone, chocolade truffels! Zo veel lekkers in een taart, ben je al overtuigt? Met een beetje geduld zet jij deze fantastische taart op tafel en iedereen zal versteld staan van jou prachtige creatie. Als toetje, bij de koffie of gewoon tussendoor, deze taart gaat er altijd wel in. Wij helpen jou stap voor stap deze topper in elkaar te zetten. 

INGREDIENTEN

MERINGUE, 150 g eiwit, ½ tl wijnsteenpoeder (cream of tartar), 300 g suiker, 1 tl vanillepasta, beetje maïzena om te bestuiven, SAUS, 150 g diepvriesbosvruchten, 100 ml rode port of rode wijn, 2-3 el suiker, ½ tl kaneel, VULLING, 150 g gekoelde kokosmelk (blik), 100 g mascarpone + 200 ml slagroom, gemengd, 100 g poedersuiker, 1 tl vanillepasta, ¼ tl kokosextract, GARNERING, 150 g verse frambozen, witte-chocoladetruffels (optioneel)

  • Europees Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2017
  • Europees Nagerecht
  •  > 120 min.

Zabaglione met Meringue

Gebruik hier wel kakelverse eieren voor

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2012
  •  
  •  10-20 min.

Meringue mess

Meringue mess, een recept uit het 'Zondigen tot je een ons weegt' boek van Carina Noordervliet.

INGREDIENTEN

150 g vanillemeringue, 2 grote, bij de bakker of een pak kant-en-klare schuimnestjes, 250 ml slagroom, 4 passievruchten

  • Europees Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2015
  • Europees Nagerecht
  •  0-10 min.

Ananas meringue

Met een ananas kom je een heel eind.

INGREDIENTEN

* 6 eiwitten, * 4 el suiker, * 1 'kleine' ananas,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Meringue Sneeuwballen

Feestelijke schuimbollen van meringue

INGREDIENTEN

6 eiwitten, snufje zout, 2 eetl suiker(3 voor de zoetekauwen)

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Peer Met Meringue

Kruidig gepocheerde peren met een vederlichte vulling van vanilemeringue en een heerlijke rode wijnsaus.

INGREDIENTEN

Boter voor het invetten, 4 grote stevige, rijpe peren, 1 citroen, 4 dl rode wijn, 250 g tafelsuiker, ? kaneelstokje of ? tl kaneel, 2 eiwitten van grote eieren, ? tl natuurlijk vanille-extract, 25 g geschaafde amandelen, 2 el poedersuiker,

  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Butterscotch meringue

Een heerlijke zoete taart!

INGREDIENTEN

375 g bloem, 180 g koude boter, in stukjes, 50 g lichtbruine basterdsuiker, 25 g eigeel, ? dl melk, zout, , 390 g bruine basterdsuiker, 90 g bloem, 500 g melk, 1 vanillestokje, 90 g boter, 60 g eidooier, 4 blaadjes gelatine, , 225 g eiwit, 75 g witte basterdsuiker,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2006
  •  
  •  20-30 min.

Meringue Citroentaart

INGREDIENTEN

5 eieren, 225 g bloem, gezeefd, 180 g koude boter of margarine, zout, steunvulling, 3-4 citroenen, 200 g creme fraiche, 230 g suiker

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Limoentaart met meringue

Een heerlijk dessert van tv-kok Piet Huysentruyt uit "Lekker Thuis"

INGREDIENTEN

1 rol kant-en-klaar bladerdeeg - 3 limoenen - 3 eetlepels maizena - 160 gr suiker - 2 eieren - 40 gr boter - 5 eetlepels water

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Pruimentaart met meringue

Een overheerlijke Pruimen-meringuetaart welke ook met andere vruchten kan worden bereid.

INGREDIENTEN

300 gram pruimen (zonder pit), 225 gram kristalsuiker, 3 eieren, 50 gram boter (op kamer temperatuur), 50 gram maïzena, gezeefd, 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd (of 125 gram bloem + 3 gram bakpoeder), 3 eetlepels melk

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2013
  • Frans
  •  30-60 min.

Appelmoes Met Meringue

INGREDIENTEN

1kg appelen, 25g boter, 30cl melk, 50g rozijnen, 50g bruine suiker, 50g poedersuiker, 3eieren, kaneel en gember

  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.

gevulde meringue

INGREDIENTEN

4 eiwitten --2 tl citroensap --200gr fijne tafelsuiker --1 flesje vanille extract ----, ,

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2001
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Appelkwarktaart met meringue

INGREDIENTEN

150 g + een beetje koude boter, 300 g + een beetje bloem, 1 kg lichtzure appels, 4 el citroensap, 375 g + 2 el suiker, 2 tl bakpoeder, zout, 7 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 500 ml melk, 45 g custard, 60 g griesmeel, 750 g magere kwark, 250 ml olie, poedersuiker om te bestuiven

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Appel-abrikozen meringue

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 2 eetlepels poedersuiker, 150 g gedroogde abrikozen, 1 eetlepel witte basterdsuiker, 500 g appelmoes (uit pot).

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Appel-abrikozen meringue

INGREDIENTEN

4 eiwitten * 2 eetlepels poedersuiker * 150 gr gedroogde abrikozen * 1 eetlepel witte basterdsuiker * 500 gr appelmoes (uit pot)

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Appel-abrikozen meringue

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 2 eetl. poedersuiker, 150 g gedroogde abrikozen, 1 eetl. witte basterdsuiker, 500 g appelmoes (uit pot), ,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Appel-abrikozen meringue

INGREDIENTEN

4 eiwitten 2 eetlepels poedersuiker 150 gr gedroogde abrikozen 1 eetlepel witte basterdsuiker 500 gr appelmoes (uit pot)

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Appel-abrikozen meringue

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 2 eetl. poedersuiker, 150 g gedroogde abrikozen, 1 eetl. witte basterdsuiker, 500 g appelmoes (uit pot)

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Meringue mokkataart

Voor 12 punten: van "moesje2"

INGREDIENTEN

125 g hazelnoten met vlies, 100 g poedersuiker, 20 g maizena, 5 eiwitten, 125 g fijne tafelsuiker, 200 g suiker, 5 eierdooiers, 200 g zachte boter, 3 eetlepels oploskoffie, 3 eetlepels koffielikeur (bijv. Tia Maria), kaneel,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2002
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Peren Met Meringue

Een eenvoudig en toch apart toetje, niet veel werk, wel veel complimenten!

INGREDIENTEN

6 peren, vers of uit blik, het wit van 4 eieren, 200 gram fijne suiker plus 150 gram poedersuiker, mespuntje zout, het sap van 1 citroen en een scheutje water.

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Citroencrème met meringue

Makkelijk en erg lekker !

INGREDIENTEN

-1 onbehandelde citroen, -80 g boter (op kamertemperatuur!), -3 eiwitten, -6 dl melk, -100 g droge koekjes, -2 zakjes vanillesuiker, -1 zakje vanillepudding, -3 el bloemsuiker

  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2012
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

citroen meringue taart

Heerlijke fris-zoete taart, die uitermate geschikt is voor de zomer

INGREDIENTEN

Bodem:, 225 g bloem, 2 el poedersuiker, 125 g boter, 2,5 el ijskoud water, , citroenvulling en meringue:, 50 g maïzena, 125 ml water, 250 ml citroensap (pers dit van verse citroenen voor het lekkerste resultaat), 430 g kristalsuiker, 60 g boter, 4 eieren, gescheiden

  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-04-2013
  • Wereld
  •  60-120 min.

Appeltaart meringue

INGREDIENTEN

Pate brisee (zie mijn recept), 750 gram appels, suiker, 1 eetlepel rum, 3 eiwitten, 100 gram poedersuiker, 80 gram geraspte kokos.

  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Meringue met mokkacreme

INGREDIENTEN

4 eieren *, 275 gram poedersuiker *, 1 eetlepel oploskoffiepoeder *, 1? dl slagroom *, 1 eetlepel suiker *, 1 zakje slagroomversteviger*, kaneelpoeder *, 12 chocolade-mokkaboontjes.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Meringue Cathrien

INGREDIENTEN

Nagerecht voor 10 personen., , 10 bolletjes yoghurtijs, 1 cake ( kant en klaar ), 4 eiwitten, 75 gram suiker., Voor de saus., 0,5 liter water, 250 gram suiker, 3 citroenen, 6 sinaasappels, 1 ananas, 1 vanillestokje, maizena of aardappelmeel.,

  • Engels Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Engels Voorgerecht
  •  20-30 min.

Meringue Mokkataart

INGREDIENTEN

125 g hazelnoten met vlies, 100 g poedersuiker, 20 g ma?zena, 5 eiwitten, 125 g fijne tafelsuiker, 200 g suiker, 5 eierdooiers, 200 g zachte boter, 3 eetlepels oploskoffie, 3 eetlepels koffielikeur (bijv. Tia Maria), kaneel

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Meringue paaseieren

Voor meer tips en gerechten kijk op: https://appeltjeeitjesite.wordpress.com/

INGREDIENTEN

3 eieren (waarvan je alleen het eiwit gebruikt), 80 gram kristalsuiker, 80 gram poedersuiker, mespuntje zout, 1/2 citroen, kleurstof na keuze (je kan dit ook vervangen door natuurlijke kleurproducten zoals tarwegraspoeder),

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2017
  • Frans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

citroen meringue taart

Superlekkere citroentaart met een heerlijk schuimlaagje

INGREDIENTEN

Deegbodem:, 125 gr suiker, 250 gr boter, 375 gr bloem (waarvan ik soms 75 gram amandelmeel ipv bloem gebruik), citroenrasp (lekker, maar hoeft ook niet), vulling:, 5 eieren, 180 gr suiker, citroenrasp van een halve citroen, sap van 2 citroenen, 165 ml ongeslagen slagroom, (+evt zakje vanillesuiker), meringuelaag:, 3 eiwitten, 120 gram basterd suiker,

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2010
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

CHOCOLADE CAKEJES MET MERINGUE

Het water moet je toch in de mond lopen bij zo`n lekkernij. en het is ook nog erg snel gemaakt, je hebt er echt niet veel tijd voor nodig!

INGREDIENTEN

, 200 gr. boter, in blokjes, 200 gr. extra pure chocolade, 4 eieren, 100 gr. witte basterdsuiker, 100 gr. bloem, 50 gr. walnoten, fijngehakt, , VOOR DE MERINGUE:, 1 eiwit, 50 gr. poedersuiker, extra bloem om te bestuiven, , ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Meringue met advocaat van jenever

Klassieke meringue gevuld met een advokaat van jenever ...TOP !  Makkelijk zelf te bereiden .

INGREDIENTEN

Voor de advocaat:, 6 eidooiers, 50 gr vanillesuiker, 400 ml gecondenseerde melk, 325 gr suiker, 150 ml graanjenever, , Voor de meringue:, 3 eiwitten, 150 gr suiker, 1 el maïszetmeel, 1 tl azijn, zout

  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2020
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.
meringue

meringue

Meringue of schuim is stijfgeklopt en gedroogd eiwit met suiker. Door met een mixer in een vetvrije kom eiwit met suiker te kloppen en te laten stijven, maak je mooie meringues. Deze bak je geruime tijd in de oven op circa 100 graden en zo krijg je heerlijke knapperige schuimpjes. Meringues worden o.a. gebruikt met fruit, in taarten of macarons. Bekende gerechten met meringue zijn meringue citroentaart, schuimkransjes, ijstaart en eton mess.

Nieuwste meringue recepten
Populaire bakken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top