1. Home
  2. Recepten
  3. Merguez

Merguez recepten (63)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Merguez

Arabisch hapje, voor een 20-tal hapjes

INGREDIENTEN

5 merguez-worstjes 1 eetl ras-al-hanout (couscouskruiden)

Bereidingswijze

1. Verdeel elke merguez in 4 kleine worstjes, door met de vingers het gehakt plat te drukken op gelijke afstanden en de worstjes rond te draaien. 2. Rijg ze aan satestokjes of brochetjes en prik ze in met een cocktailprikker. 3. Bak ze krokant uit in een grill-pan en bestrooi ze met ras-al-hanout. 4. Warm opdienen.

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Merguez

GEKRUIDE LAMSWORSTDeze kruidige worst is in heel Noord-Afrika geliefd. Als u over een worstenvuller hulpstuk voor vleesmolen of keukenmachine beschikt, wordt het vullen van de darmen makkelijker. U kunt het vleesmengsel ook tot koekjes vormen en ze dan bakken. Serveer de worsten met pittabroodjes en gegrilde ui.

INGREDIENTEN

1 kg mager lams- of rundergehakt185 lams- of rundervet5 eetlepels olijfolie4-6 tenen knoflook, fijngehakt1 theelepel gemalen kaneel1/2 theelepel cayennepeper2 eetlepels harissa2 theelepels gemalen koriander1 eetlepel zout1 theelepel vers gemalen zwarte peper250 g darmnet, bij voorkeur van een schaap

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Merguez

Dit recept is afkomstig van de Kilo Knaller.

INGREDIENTEN

2 kilo lamsschouder zonder bot, 1 pond varkensrugspek, 40 gram zout, 3 theelepels suiker, 2 theelepels chilivlokken, 3 teentjes knoflook, 2 geroosterde rode paprika`s, 2 theelepels versgemalen zwarte peper uit de molen, 2 eetlepels Spaanse paprikapoeder, 2 eetlepels verse oregano, 0,6 dl. rode wijn (koud), 0,6 dl. ijswater, 6 meter schapendarm

  • Spaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-07-2013
  • Spaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Couscous merguez

Dit is een variatie op een klassiek couscous recept. Hoeveelheden gaan op het oog, dus kijk wat je nodig hebt en wat je zelf lekker lijkt. Chilipoeder is bijvoorbeeld in verschillende scherpte te krijgen, gebruik naar eigen smaak.

INGREDIENTEN

Merguez worstjes, courgette, (rode) ui, teentje knoflook, paprika, rozijnen, blik fruitcocktail, couscous, munt, chilipoeder, ketoembar, kaneel, boter, zout, selderijzout, uipoeder (evt), chilisaus

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2010
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Penne met Merguez

Een pastagerecht met pittige worstjes

INGREDIENTEN

200 gram penne of andere pasta, 300 gram merguez (worstjes, verkrijgbaar bij islamitische slagers), 1 kleine ui, 1 blikje tomatenblokjes, 1 scheutje olijfolie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Paprikawok met merguez

Snelle pittige wok !  We geven hier rijst bij .

INGREDIENTEN

6 merguez (beenhouwerij), 2 rode paprika's, 2 courgettes, 1 plantje koriander, 1 ui, 250 g rijst, 200 g kikkererwten (blik), 1 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. olijfolie, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. komijnpoeder, 1 mespunt kaneel, 1 mespunt cayennepeper, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappel-groenteschotel met merguez

Makkelijk, lekker en snel klaar 

INGREDIENTEN

6 merguez lworsten, 2 rode paprika's, 1 courgette, 100 g rucola, 2 takjes rozemarijn (vers), 2 sjalotten, 2 knoflook teentjes, 500 g voorgekookte aardappelblokjes (versmarkt), 4 el olijfolie, 1tl paprikapoeder, snuifje cayennepeper, zwarte peper (molen), zout,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Slasoep met merguez

INGREDIENTEN

2 kroppen sla, 4 uien, 2 preiwitten, 30 g bloem (tarwebloem), 250 g merguez-worstjes, peper, zout, 30 dl vleesbouillon

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Bloemkoolcrumble met merguez.

* 28 dagen lekker eten.* ** Maandag.**

INGREDIENTEN

* 300 gr bloemkoolroosjes., * 200 gr merguezworstjes.(of andere worstjes)., * 50 gr boter., * 25 gr bloem., * 3 dl melk., * 125 gr kruidenkaas., * 1 koffielepel komijnpoeder., * Peper & zout., VOOR DE CRUMBLE., * 200 gr chips,sour & cream., * 125 gr boter,in blokjes.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slasoep met merguez

INGREDIENTEN

2 kroppen sla, 4 uien, 2 preiwitten, 30 g bloem (tarwebloem), 250 g merguez-worstjes, peper, zout, 30 dl vleesbouillon

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2003
  •  
  •  0-10 min.

Catalaanse wok met merguez

Spaans wok gerecht dat makkelijk en snel gemaakt kan worden en bovendien super lekker 

INGREDIENTEN

1 kg Catalaanse groentemix (diepvries), 6 merguez (diepvries), 1 plantje koriander (vers), 2 eetl. tapenade Sweet Pepper (versmarkt), 1 eetl. rijstolie

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2019
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste merguez recepten
  • Eigen recept

Pittige macaroni met Merguez worstjes

Aangezien we sinds kort een nieuwe islamitische slager hebben is het erg verleidelijk om alles wat die man heeft uit te proberen. Elke dag maakt hij deze lekkere, pittig gekruide worstjes vers en leek me een geweldige smaak om eens te combineren met macaroni (of andere pasta naar keuze). Kruidige Merguez worstjes kun je ook krijgen bij Lidl of Albert Heijn.

INGREDIENTEN

9 verse merguez worstjes, 250 gr macaroni, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 1 dikke stengel prei, blikje tomatenpuree, 2 tl paprikapoeder, vers gemalen peper, zeezout, olijfolie, pittige geraspte kaas voor pasta

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rijstsalade met garnalen en merguez

Een maaltijdsalade is absoluut meer dan een bijgerecht en als hoofdschotel zeker niet minderwaardig. Je verwerkt er groenten en fruit in, aardappelen en rijst, gevogelte, vis, vlees. Nog wat indringende kruiden erbij, een fris wijntje op tafel en je zou je er nog mee gaan verzoenen dat de zomer ook een einde heeft.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 400 g merguez (pikante worstjes), 250 g langkorrelrijst, zout en peper, 1 groene paprika in blokjes, 2 rode pepers, zaadjes verwijderd, in dunne ringen, 2 stengels bleekselderij in stukjes, 100 g rauwe ham in reepjes, 400 g gepelde grijze garnalen (met rivierkreeftenvlees oogt het helemaal anders), 3 lente-uitjes in dunne ringen, 2 el fijngesneden peterselie., 2 el fijngesneden blaadjes rucola, , Voor de dressing:, 4 el olijfolie, 1-2 el citroensap, zout en peper, 2 teentjes geperste knoflook,

  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Pilav met merguez en groentjes

Deze lekkere eenpansschotel(volwaardige maaltijd) maakt u de dag voordien in 10 minuutjes klaar. Als u de schotel de dag zelf wil bereiden, hoeft hij maar 20 min. in de oven. bereidingstijd: 10 min., enkele uren of de dag voordien + 35 min. in de oven, de dag zelf

INGREDIENTEN

- 8 merguez (diepvriesvlees), - 2 takken selder (groen of wit), - 1 kop paprikamix (diepvries,), - 250 g snelkookrijst, - 100 g rozijntjes, - 1 ui, - 1 blokje kippenbouillon, - 1 koffiel. kerrie, - 1/2 koffiel. paprikapoeder, - 2 eetl. olijfolie,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GEKRUIDE ZUURKOOLWRAP MET MERGUEZ

INGREDIENTEN

? 1 eetl olie om te bakken, ? ? rode ui, gesnipperd, ? ? rood pepertje, fijngesneden, ? 1 teentje knoflook, fijngesneden, ? ? theel korianderpoeder (ketoembar), ? 500 gr wijnzuurkool, voorgekookt, ? 1 eetl boter om te bakken, ? 8 merguez worstjes, ? 1 eetl gehakte verse koriander, ? 4 tortillawraps, ? Mexicaanse tomatensalsa,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Broodje merguez met chilikoolraapfriet

Voor dit broodje kun je chef met lef, oftewel Nigel van der Horst wakker maken! 

INGREDIENTEN

Voor de kerrie-truffelmayonaise:, 1 el truffelmayonaise, 2 el mayonaise, 1 el kerriepoeder, 1 mespuntje chilipoeder, 1 snufje zout, , Chilikoolraapfriet:, 1 zak koolraapfriet, snufje zout, 1 tl chilipoeder, zonnebloemolie, 60 g chorizo, in reepjes, 20 g geraspte kaas en geraspte cheddar, 1 jalapenopeper, in ringetjes, , Broodje merguez:, 2 pistoletjes, het midden enigszins uitgehold, 1 scheutje olie, 2 merguezworstjes, paar blaadjes romaine sla, in reepjes, 2 el zuurkool, 4 el geraspte wortel, blaadjes bladpeterselie, naar smaak, 1 handje geraspte cheddar, 4 el gebakken uitjes, 1 jalapenopeper, in ringetjes

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Groene-selderstoemp met merguez worstjes

Lekkere stoemp met merguez worstjes

INGREDIENTEN

400 g aardappelpuree op de klassieke wijze gemaakt, 8 merguezworsten, 1 groene selder, margarine/boter, peper, zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-09-2020
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya met shiitake en merguez

INGREDIENTEN

4 kalkoenfilets - 4 merguez-worstjes - 1 soepkop paprikasnippers (mengeling van gele, groene en rode paprika's, diepvries)- 1 soepkop shiitakeschijfjes - 400 gr tomatenblokjes (tomaten, gepeld, van zaad ontdaan en in blokjes gesneden) - 1 soepkop langekorrelrijst - 3 eetl. geconcentreerde kippenfond van Garde d'Or (zie mijn productrecensie) of 2 blokjes kippenbouillon, - 1 sjalot - 2,5 eetl. zonnebloemolie - pili-pili - paprikapoeder - cayennepeper - zout

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2000
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelpuree met merguez en gebakken appels

De zoete toets in dit gerecht gaat het pikante van de merguez afzwakken.Merguez is trouwens de lekkerste worst die er is.Het beste is die van lamsvlees natuurlijk.De puree werk je op met olijfolie in plaats van boter,dat geeft een aparte smaak.Zorg dat je goede olijfolie gebruikt,de olie zorgt voor een gladde puree.Bewerk je puree altijd als hij warm is.Wanneer je koude puree gaat mengen,krijg je een draderige massa.

INGREDIENTEN

Aardappelen,p+z,6 eetl. kippenbouillon,5 eetl. olijfolie,100 gr gerookt spek in blokjes,nootmuskaat,50 gr boter,8 merguezworstjes,2 appels geschild en in ronde plakjes van 3-4 cm,1 tot 2 eetl. donkere basterdsuiker,1 eetl. gehakte rozemarijn.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Couscous met merguez worstjes en pompoen

Couscous met worstjes, pompoen, groenten en gedroogde abrikozen

INGREDIENTEN

Couscousrijst, 8 merguezworstjes, couscouskruiden (Turkse supermarkt, gedroogde abrikozen, 1/2 pompoen, 3 zoete aardappelen, 1/2 courgette, 1 ui, 2 tenen knoflook, olijfolie

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

MEDITERRANE BOERENKOOL MET MERGUEZ****

Boerenkool is een seizoengroenten pur sang in de wintermaanden volop verkrijgbaar en helemaal niet duur. En het allermooiste de variatiemogelijkheden met deze makkelijke  groente zijn ongekend.

INGREDIENTEN

2 el Olijfolie.  =  1 teentje Knoflook. [ fijngehakt.], =600 gram, Boertenkool [koelvers], =1,2 kg kruimige Aardappelen,geschild en in,     stukken.  =  8 Merguezworstjes. = 100 ml.Melk., =50 gram Roomboter.  =  100 gram Chorizo,in plakjes., =25 gram Parmezaanse Kaas[geschaafd], =2 eetl. Crema di balsamico [balsamicosiroop], =fles 250 ml

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

*Snijbonenstamppot met tomaat en merguez

Three Oaks Rood. Kruidig donker fruit in de neus, kernachtig in de mond. Echt wijn voor bij het vlees.  

INGREDIENTEN

=1 kg kruimige aardappelen, [geschild en in stukken., =500 gram snijbonen, = 4 eetl.olijfolie., =2 pakken merguez-worstjes, = 2 rijpe tomaten., =150 ml. warme melk., =1 pot witte bonen(350 gram) uitgelekt., =2 bosuitjes in ringetjes.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kikkererwten Met Merguez En Spinazie

Een snel recept uit de wok

INGREDIENTEN

500 gram scherpe merguezworstjes, 1 (groot) blik kikkererwten, 4 pomodori tomaten, 1 kilo spinazie, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 theelepel shoarmakruidenmix, olijfolie, 1/2 bosje koriander, zout en peper

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pizza met merguez en rode bonen

Pittige pizza van de BBQ

INGREDIENTEN

3 bollen pizzadeeg met zuurdesem Delhaize, 4 merguezworstjes, 4 bollen mozzarella di bufala, 240 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht), 350 g €Arabbiata€ of €Basilico€ tomatensaus Delhaize, 1,5 kleine rode uien, gedroogde en verse oregano, olijfolie, bloem

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartig vleesbroodje met merguez

"Pain de viande aux mergues"

INGREDIENTEN

500 gr bereid gehakt van kalf en varken - 2 merguez-worstjes (diepgevroren) - 1 eetl. groene peper - 100 g champignons - 1 eetl. boter - foelie - nootmuskaat - cayennepeper - peper en zout,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Frans
  •  30-60 min.

stoofschotel met courgettes of pompoen en lamsvlees, merguez

Lekkere stoofpot voor zomer en winter, kan ook vegetarisch

INGREDIENTEN

*3-4 el. zonneblemolie *2uien *2 teentjes knoflook *500 gram tomaten (of tomatenstukjes uit blik) *500 gram vlees of voor vegetarische schotel kikkererwten *750 gr.- 1 kg (naar wens) vastkokende aardappels *750 gr-1 kg courgettes en/of pompoen of patisson zonder schil en pitten Volgende ingrediënten naar smaak, bij meer groenten en aardappelen wat meer toevoegen:*1tl. kaneel *1tl piment of harissa *evt. 1 tl. safraan *4-5 dl. water *zout, peper

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta met venkel, spinazie en merguez Dagelijkse kost

Dagelijkse kost van Jeroen Meus

INGREDIENTEN

Enkele takjes peterselie, 100 g spinazie, 250 g kerstomaten, 250 g ricotta, 100 g Parmezaanse kaas, enkele blaadjes laurier, enkele takjes tijm, 400 g penne, 2 dl witte wijn, een halve venkel, 1 teen knoflook, olijfolie, 4 merguezworstjes, 1 ajuin, peper, zout, 2 lente-uien

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip merguez met couscous, sinaasappeldressing en verse koria

Met de geur en smaak van Marokko!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, 335 g Couscous, 400 g Kip merquez, 1,5 rode ui, 1 sinaasappel, 400 g cherrytomaten, 10 takjes koriander, 2 tl kaneel, 200 g spinazie, 650 ml groentebouillon, 2 el olijfolie, 2 el extra vierge olijfolie, Peper en zout

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip merguez met couscous, sinaasappeldressing en verse koria

Met de geur en smaak van Marokko!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen, 335 g Couscous, 400 g Kip merquez, 1,5 rode ui, 1 sinaasappel, 400 g cherrytomaten, 10 takjes koriander, 2 tl kaneel, 200 g spinazie, 650 ml groentebouillon, 2 el olijfolie, 2 el extra vierge olijfolie, Peper en zout

  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2014
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Merguez met knapperige groenten in de wok

Lekker pittig en licht zomergerecht!

INGREDIENTEN

Plm. 300 gram Merguezworstjes, 2 teentjes knoflook, zonnebloemolie, 1 el gemberwortel, geraspt, 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes gesneden, 1 rawit pepertje, fijngesneden, 200 gram sugarsnaps, 1 courgette, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, een halve winterwortel, in blokjes, Kikkoman (plm. 2 el), in rode ui, gesnipperd, 2 dl gevogeltefond, veel vers korianderblad, 3 blaadjes djeroek poeroet, zout en peper

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tappas. Chistorra

Merguez met kaas gegratineerd

INGREDIENTEN

Merguez en manchego

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Spaans
  •  0-10 min.

De HOTDOG van Jonnie Boer met frisse twist

Een verrassende Marokkaanse twist op de bekende Amerikaanse hotdog! De Ras el Hanout maakt de mayonaise warm en kruidig, en de Merguez worstjes zijn een bekende in de Noord-Afrikaanse keuken. Een ideaal lunch- of partygerecht! Klaar in 15 minuten. Al verschillende keren gemaakt, super lekker.

INGREDIENTEN

4 pistoletjes of andere langwerpige broodjes, 4 Merguez worstjes, 1 el Ras el Hanout kruiden, Jonnie Boer, 4 el mayonaise, 1 komkommer, 3 el witte wijnazijn, 1 el kristalsuiker, Handjevol verse muntblaadjes, grof gehakt

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2015
  • Fusion
  •  10-20 min.

Tex-Mex worstjes

INGREDIENTEN

20 merguez (pittige worstjes) aan een stuk of een andere geschikte pittige worstjes --, 2 eetlepels gedroogde oregano,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Super Tajine !

Deze heerlijke Tajine is per ongeluk tot stand gekomen toen ik een beetje aan het experimenteren was, het bleek een super gerecht te zijn! Ik maak dit gerecht vaak met witlof en courgette, maar een andere groenten kan ook! Om te variëren is een toevoeging van kikkererwten, rozijnen of koriander erg smakelijk! Probeer het ook eens met Merguez worstjes. Het leuke is dat de basis altijd het zelfde blijft, maar steeds een andere groenten kan gebruiken.

INGREDIENTEN

* 4 kippedijen of Kipmedaillons, * 4 tomaten, * Groenten naar keuze (bv witlof, courgette of aubergine), * 2 uien, * Buisje rode saffraan, * Halve theelepel komijnpoeder, * knoflook teentje, * Pakje Conimex Saté Marinade, * Zoete Ketjap, * Olijfolie, * Eetlepel water., * Kippenbouillon, * Pakje couscous, * Zout en peper, , * Eventueel rozijnen, kikkerewten of koriander.

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ciabatta panini met tomaat, ricotta en worst met hazelnoten

Heerlijk zomers broodje en die hazelnoten passen er perfect bij!

INGREDIENTEN

Ciabatta, worst (naar keuze bv: chipolata, Merguez, ...), balsamicoazijn, 4 el ricotta, zout en peper, trostomaten, hazelnoten, olijfolie, basilicumblaadjes,

  • Europees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2014
  • Europees
  •  10-20 min.

Hotdog met baba ghanouch

Prima idee voor de bbq, lekker pittig

INGREDIENTEN

4 picolo pistolets, 4 merguez worsten, 1 aubergine, enkele takjes munt, fijngehakt, enkele takjes oregano, fijngehakt, enkele takjes koriander, fijngehakt, 1 teentje look, fijngeperst, 1 snuifje komijn, 1 kl sesampasta, peper - zout, , Voor de salsa van tomaat:, 1 tomaat, in blokjes, 1/2 groene peper, fijngehakt, 1 teentje look, fijngeperst, 1 el olijfolie, enkele takjes koriander, fijngehakt, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 el olijfolie, peper - zout, , Voor de yoghurtdressing:, 2 el Griekse yoghurt, 1/4 komkommer, in blokjes, enkele takjes oregano, fijngehakt, enkele takjes munt, fijngehakt, 1/2 limoen, het sap en de zeste, peper - zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-12-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ditali lisci met een creme van tomaat en kikkererwten

Dit is een zacht voorgerecht, zoals alle pasta`s in Italie een voorgerecht zijn. Als je het als hoofdgerecht wilt eten kun je de hoeveelheid (bijna) verdubbelen.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, blikje tomatenblokjes (400 gr), blikje kikkererwten (400 gr), enkele spaanse merguez of vergelijkbare worstjes, half runderbouillonblokje, 200 gram ditali lisci (Barilla), lijkt op kleine cylindervormige holle kraaltjes. Kan vervangen worden door macaroni., enkele lepels olijfolie., Eventueel: wat strooikaas.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mixed Grill

INGREDIENTEN

4 lamskoteletjes, 4 merguez, 4 kleine worstjes, 250g varkenslever, in blokjes, 4 dikke plakken ham., voor de kruidenmarinade: 6 el olijfolie, 6 blaadjes salie, verkruimeld, 2 jeneverbessen, verkruimeld, 1 takje rozemarijn, 1 el groene pepers, fijngehakt., voor de honingmarinade: 2 el mosterd, 1 el honing, 1 el bruine basterdsuiker., voor de groenten:, 4 tomaten, gehalveerd, 4 lente-uitjes, zout,

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoetzuurkoolstamppot

INGREDIENTEN

500 gram zuurkool -, 1 blikje anasstukjes op lichte siroop -, 8 pikante braadworstjes merguez) -, 2 eetlepels boter -, 1 mango -, 1 grote banaan -, 1 doosje Maggi Puree voor Stamppot, , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bonte stamppot met worstjes

INGREDIENTEN

400 gram roerbakmix -, 3 eetlepels olijfolie -, 1 klein doosje verse roomkaas met kruiden -, 1 doosje Maggi Puree voor Stamppot -, 8 pikante braadworstjes (merguez), , ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hotdog met baba ghanouch

Pittig gerecht uit het midden oosten , een toppertje  om te serveren op Uw BBQ party 

INGREDIENTEN

4 picolo pistolets, 4 merguez worsten, 1 aubergine, enkele takjes munt, fijngehakt, enkele takjes oregano, fijngehakt, enkele takjes koriander, fijngehakt, 1 teentje look, fijngeperst, 1 snuifje komijn, 1 tl sesampasta, peper - zout, , Voor de salsa van tomaat:, 1 tomaat, in blokjes, 0,5 groene peper, fijngehakt, 1 teentje look, fijngeperst, 1 el olijfolie, enkele takjes koriander, fijngehakt, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje komijn, 1 el olijfolie, peper - zout, , Voor de yoghurtdressing:, 2 el Griekse yoghurt, 0,25 komkommer, in blokjes, enkele takjes oregano, fijngehakt, enkele takjes munt, fijngehakt, 0,5 limoen, het sap en de zeste, peper - zout

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2020
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste merguez recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top