Merengue
Voor ongeveer 30 merengues
3 eiwitten 200gr kristalsuiker
Weeg de suiker af
1.verwarm de oven voor op 150graden 2.klop de eiwitten in een kom stijf met de mixer 3.klop de suiker erdoor 4.doe het mengsel in de spuitzak 5.spuit bolletjes van ongeveer 2cm groot 6.schuif de merengue in de oven voor 30-40 minuten je kan chekken of ze goed zijn als ze aan de onderkant droog zijn of door gewoon te proeven!! (30 minuten voor aan de binnen kant zacht)(40 minuten voor alleen schuim) 7.laten afkoelen en smullen maar!
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-03-2012Frans30-60 min.
- Eigen recept
Merengue
Speciaal soort gebak uit Spanje
200 gr. eiwit, 700 gr. suiker
- Spaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-12-2008Spaans60-120 min.
Chocolade Mousse
Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!
1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-10-1999Frans Nagerecht60-120 min.
La tarte au citron meringuée (citroentaart)
Deze verrukkelijke citroentaart kregen als afsluiting van een Frans "landelijk" dinertje bij vrienden. Het recept stond in een Frans tijdschrift. En nu dus op Smulweb!
Voor het deeg:, 125 gr gezeefde bloem - 60 gr harde boter in stukjes - 50 gr suiker - 1 ei - 1 mespunt zout, Garnituur:, 3 citroenen - 3 eieren - 150 gr poedersuiker - 30 gr boter, , Merengue:, 3 eiwitten - 150 gr poedersuiker
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-01-2004Frans60-120 min.
Merengue taart
Een hele lekkere taart, kinderen vinden het heerlijk!
- 3 eieren (geel en wit gescheiden), - 50g suiker (vanille suiker of suiker (met vanille (vloeibaar)), - poedersuiker (90 g), - verse room, - Merengue 80 g,
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-09-201310-20 min.
- Eigen recept
Merengue botercrème
Heerlijk om cupcakes mee te besmeren.
• 8 eiwitten, • 500 gram fijne kristalsuiker, • 750 gram ongezouten roomboter(op kamertemperatuur), • 150 ml water, • Snufje zout
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-201130-60 min.
Merengue tompoezen
*2 eiwitten, *60 gram suiker, *60 gram poedersuiker, *250 gram mascarpone, *1 eetlepel kirsch, *2 eetlepels suiker, *250 gram aardbeien,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-12-2001Internationaal30-60 min.
Basis Merengue
Een paar mislukkingen en verschillende recepten en youtube filmpjes verder, lukt het me nu om lekkere merengues te maken. Ik kon geen recept vinden dat meteen goed was. Dus dacht ik, laat ik het opschrijven, misschien heeft een ander er ook wat aan.
Eiwit van 3 eieren, 200 gram fijne kristalsuiker, citroen of azijn
- Wereld Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-01-2016Wereld Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Merengue taart
4 eiwitten, 200 gram suiker, 2 repen chocolade (puur), 1 blik peren + het sap (150 ml), 1 stemgember, 150 ml room, 1 vanille stokje, 1 eetlepel suiker,
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-10-200860-120 min.
- Eigen recept
Merengue met vruchten
4 eiwitten, 170 g suiker, 1,5 el maïsbloem, enkele druppeltjes balsamicoazijn, 1 bus slagroom, 1 mango in stukjes, 1 bakje blauwe bessen, 1 bakje braambessen, 4 el kristalsuiker,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-04-2009Belgisch Nagerecht30-60 min.
Citroentartelette met merengue
* 4 plakken bladerdeeg, * 6 eieren, * 150 gr boter, * 125 ml citroensap, * 200 gr witte basterdsuiker,
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-01-2011Frans Nagerecht20-30 min.
Merengue Glacée
1/2 liter vanilleroomijs, 250 ml slagroom, 1 el suiker, 2 granaatappels, 100 g naturel schuimpjes, grof vekruimeld
- Internationaal Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-12-2007Internationaal Nagerecht30-60 min.
Scampi'S "Merengue"
Heb het van de achterkant van een doos rijst. Maar het is wel lekker en spotgemakkelijk te maken
32 scampi's, 1 blik kreeftensoep, 3 dl verse room, kerriepoeder, 1 dl droge witte wijn, peper en zout (pezo)
- Belgisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2000Belgisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Merengue kerstkransjes
Zelf vind ik de luchtige kerstkransjes ieder jaar weer een must-have voor in de kerstboom of om lekker op tafel te zetten in een schaaltje. Met dit recept kan ik steeds weer ongeveer 15 stuks maken.
50 gram eiwitten (2 à 3 eieren voor nodig), 50 gram kristalsuiker, 100 gram poedersuiker, 1 vanillestokje, , Wil je rode-roze kerstkransjes, gebruik dan één of meer eetlepels bietensap
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-12-2016Frans20-30 min.
NY Cheesecake met limoen & merengue
Heerlijke amerikaanse cheese cake die heerlijk fris en door gebruik van kwark niet vet is.
Ingrediënten:, 350 g biscuitjes, 120 g ongezoute gesmolten boter, 900 g magere kwark, 150 g kristalsuiker, 5 grote eieren, sap van 6 limoenen, geraspte schil van 1 limoen, , Voor de merengue:, 3 grote eiwitten, 110 g kristalsuiker, 40 g gedroogde kokos
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-03-201330-60 min.
- Eigen recept
merengue mont blanc
Voor de kastanjepuree:, 200 gram gekookte, vacuüm verpakte kastanjes ( en 3 extra)30 gram basterdsuiker, 150 gram mascarpone, voor de merengue:, 4 eiwitten, 225 gram basterdsuiker, , voor de chocoladesaus:, 30 gram cacaopoeder, 2 theelepels kokend water, 1 theelepel basterdsuiker,
- Engels Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-01-2009Engels Nagerecht20-30 min.
Onweerstaanbare Merengue - semifreddo
Dit WERKELIJK VERRUKKELIJKE toetje at ik een tijdje geleden bij een vriendin. Het is echt onweerstaanbaar !!! Romig zoet met heerlijke stukjes merengue. Het is makkelijk te maken en ziet er er ook zalig uit.
300 ml slagroom, 5 eetl suiker, 200 ml boerenyoghurt, 150 gr merengues ( of evt. schuimpjes ) ( gebroken in stukjes ), Evt. wat rood fruit ( vers of uit de diepvries ),
- Italiaans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-05-2013Italiaans Nagerecht> 120 min.
merengue met vers fruit
200 gram fijne kristalsuiker, 4 eieren, vers fruit (aardbeien, frambozen, bosbessen enz), slagroom, ,
- Frans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-01-2010Frans Nagerecht> 120 min.
Merengue taart met rozenwaterroom
Een prachtige taart ...
9 eiwitten, 400 g fijne kristalsuiker, 900 ml slagroom lobbig geklopt, 100 ml dikke Griekse yoghurt, 150 g poedersuiker, gezeefd, plus extra voor bestuiven, 100 ml rozenwater*, 400 g gehalveerde aardbeien, 300 g frambozen, 150 g blauwe bessen. Voor de gesuikerde rozenblaadjes heb je nodig: 1 eiwit, 12-15 onbespoten rozenblaadjes, 55 g fijne kristalsuiker.
- Marokkaans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-04-2010Marokkaans Nagerecht> 120 min.
merengue met mokkaijs en gembermascarpone
1/4 l mascarpone, 3 el gele basterdsuiker, 2 zakjes slagroomversteviger, 6 el bakgember, 1/2 l mokkaijs, 8 merenguenestjes, 1/2 el cacao, 16 stukjes gecomfijte gember, 16 mokka-chocoladesticks
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-11-1998Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Chilenitos con merengue
750 gr. bloem, 6 eidooiers, 1 heel ei, 1 el margarine, 200 gr. manjar
- Chileens
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-01-2009Chileens20-30 min.
Merengue met room en blauwe bessen
Voor het schuimgebak:, 5 eiwitten, 250 g suiker / Sukrin, extra suiker, boter om in te vetten, , Voor de vulling:, 500 g blauwe bessen, 500 ml slagroom, 100 g suiker / Sukrin, poedersuiker / in de blender fijngemalen Sukrin
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-08-201120-30 min.
ijsgebak met chocolade en merengue
1/2l chocoladeijs, 1/2l vanilleijs, 1 hotelcake, 0.5 dl bruine rum, 2 eiwitten, 6lp bloemsuiker, 100g witte chocolade, 50g melkchocolade, 50g pure chocolade, 6lp melk
- Belgisch Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-08-2001Belgisch Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
Rabarber frambozen merengue taart a la Helena
Een spannende taart!
Deeg:, 250 gram bloem, 100 gram suiker, eigeel van 3 eieren, 150 gram boter, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, , Vulling:, 20 gram boter, 750 gram rabarber (ongeveer 6-7 stelen), 125 gram frambozen, 150 gram lichte bruine bastardsuiker, half vanillestokje, 4 gelatine blaadjes, , Merengue:, eiwit van 3 eieren, 100 gram suiker
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-05-201360-120 min.
Zoete Merengue met amaretticreme en friszuur rood fruit
Lekker toetje (voor de kerst) Heerlijke combinatie van zoet en zuur
, 4Eiwitten, 1 snufje Zout, 225 gr Kristalsuiker, 150 gr Poedersuiker, 200 ml Slagroom, 2 zakjes Vanillesuiker, 250 gr Marscapone, 2 el Cognac, 100 gr Amarettikoekjes, 200 gr Rood fruit, ,
- Europees Nagerecht
- Geplaatst op04-12-2013Europees Nagerecht
- Eigen recept
Merengue van soja met tartaar van coquille, radijs en jonge sla blaadjes
Bekijk ook mijn filmpje van deze amuse op youtube: Https://m.youtube.com/watch?v=WRdyHpA_4_w abboneer of laat een reactie achter, er volgen nog meer filmpjes
Merengue van soja:, , 75 gram eiwit, 100 gram suiker, 25 gram soja saus, , Tartaar van coquille:, , 1 coquille, 1 limoen, Zout, Olijfolie, , Verder nodig, , Radijs, Jonge sla blaadjes of kruiden
- Fusion Amuse
- > 120 min.
- Geplaatst op27-04-2018Fusion Amuse> 120 min.
New York Cheesecake (limoen)
Heerlijke cheesecake en erg makelijk te maken
1 rol biscuitjes, 120 gram gesmolten ongezouten boter, 900 gram magere kwark, 150 gram kristalsuiker, 5 hele eieren, 3 eiwitten, Sap van 5 limoenen, nog 110 gram kristalsuiker, rasp van één van de limoenen,
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-03-2010Amerikaans60-120 min.
Hazelnootschuimtaart
Hazelnootschuimtaart van Goddelijke Huisvrouw
Voor het hazelnootschuim, - 75 gram (ongebrande) hazelnoten, - 4 eiwitten (150 gram), - 150 gezeefde poedersuiker, - 125 gram fijne kristalsuiker, - snufje zout, - 2 eetlepels maïzena, , Voor de botercrème, - 1 eetlepel espressopoeder, - 1 eetlepel kokend water, - 300 gram echt zachte boter, - 350 gram poedersuiker, gezeefd, - 75 gram geroosterde hazelnoten in kleine stukjes gehakt
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-201330-60 min.
Granaatappelijs
4 granaatappels, 1 limoen, 200 g poedersuiker, 7,5 dl. slagroom, witte merengue gekocht of zelf gemaakt ca. 100 g.
- Engels Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-02-2010Engels Nagerecht> 120 min.
schuim ijstaart
Makkelijke ijstaart met merengue schuimpjes en nougatine op een krokante bodem van stroopwafels
*250 gr merengue schuimpjes, *2 eetl suiker, *500 ml slagroom, *2 zakjes klopklop, *30 gr nougatine nootjes, *1 theel oploskoffie (optioneel), *200 gr stroopwafels, *25 gr boter, *50 gr chocolade
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-09-201310-20 min.
De allerlekkerste ijstaart
Een ijstaart van italiaanse merengue, slagroom en vruchtenpuree.
300 ml slagroom, 1 el vanillesuiker, 3 eiwitten, 100 ml water, 125 gr suiker, ? 2 koffiekopjes fruit naar keuze (aardbeien, frambozen, bessen, mango, verse abrikoos enz), 1 el citroensap.
- Internationaal Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-05-2002Internationaal Nagerecht> 120 min.
Pannacotta met citroenmerengue
Wining & Dining 4-2003
4 blaadjes gelatine, 6 dl slagroom, 55 g suiker, poedersuiker om te garneren, Voor de merengue:, 4 eiwitten, snufje zout, 150 g poedersuiker, zeer fijn geraspte schil van 2 citroenen
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-02-2005Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
Tropische Eton Mess
Eton Mess is een dessert uit Engeland. Het heet zo omdat het een zooitje wordt als je de merengue met het rode fruit mengt. Mijn moeder noemt het ook wel massamoord in de sneeuwstorm. Dit dessert maak ik heel vaak als er mensen komen eten. Iedereen vind het lekker en het is super snel klaar. Dit is mijn tropische variant.Â
4 vanille merengue van La Place, 200 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 4 passievrucht, het vruchtvlees, 1 mango, in blokjes, 1 ananas, in blokjes, verse munt voor de garnering
- Wereld Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-03-2019Wereld Nagerecht10-20 min.
Nigella`s bramen delight
Al jaren lang maakt dit deel uit van ons grand dessert
* 30 gr poedersuiker, * 2 bakjes bramen, * 1 scheutje creme de casis Ik doe zelf altijd cointreau, * 250 ml slagroom, * 2 grote meringes
- Internationaal Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-07-2011Internationaal Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
chocomousse
1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-10-2012Frans Nagerecht20-30 min.
kerstschuim/merengue
Het geheim om een goed gelukte merengue te maken!!En echte heel lekker!!
3 eieren en 200 gram (witte)suiker
- Frans
- > 120 min.
- Geplaatst op27-12-2004Frans> 120 min.
Rabarberschuim
6 rabarberstengels, 2dl vers sinaasappelsap, zeste van 1 sinaasappel, 1 zakje vannillesuiker, 1/2 koffielepel kaneelpoeder, 2 eetlepels fijne suiker, 25cl verse slagroom, 2 eetlepels poedersuiker, 4 boudoirs of merengue
- Goedkoop en snel Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-07-2012Goedkoop en snel Nagerecht20-30 min.
Citroentaart - Refreshing Lemon van Heel Holland Bakt
Deze frisse citroentaart met zoete merengue lijkt me heerlijk! Gespot bij het tv-programma 'Heel Holland Bakt'.Â
De bodem:, 280 gram bloem, 160 gram roomboter (ijskoud maar niet bevroren), 60 gram poedersuiker, 1 eidooier, 2 gram zout, 10 mililiter ijskoud water, schil van een halve citroen, De vulling:, 175 mililiter slagroom, 170 gram fijne kristalsuiker, 6 grote onbespoten citroenen (gebruik de schil van 4 citroenen en 220 miliiter sap), 7 eieren, 0,50 eetlepel maïzena, De meringue:, 4 eiwitten, 260 gram fijne kristalsuiker, wijnsteenpoeder, De garnering:, verse munt
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-09-201460-120 min.
Koffieroom met salted karamel, koffieschuim en noten
Gevonden op internet en aangepast verrassend lekker
Koffieroom:, 200 gr slagroom, 2 eetl suiker of koffielikeur, 3-5 gr koffiepoeder naar smaak, Mocca merengue naar smaak, Handje geroosterde noten, walnoot ofhazelnoot, , Salted karamel:, 100 ml slagroom licht verwarmd, 100 gr suiker, 50 gr roomboter, 3 eetl water, Zout
- Nederlands Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-03-2018Nederlands Nagerecht30-60 min.
merenguetaart met lemoncurd
Een Engels recept met lemoncurd die gelukkig ook bij Super de Boer te koop is. In 20 minuten klaar en dan in de vriezer.
1 Madeiracake of cake besprenkelen met wat Madeira, 8 merengue nesten (voor extra zoet mag het best dubbel de hoeveelheid), 500 ml cr?me fra?che, 1/2 pot lemon curd (of een hele pot als je dubbele hoeveelheid merengues gebruikt), rode bessen of frambozen voor decoratie
- Engels Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-12-2005Engels Nagerecht10-20 min.
NYC cheesecake
350 g biscuitjes, 120 g ongezouten gesmolten boter, plus een beetje extra om het blik in te vetten, 900 g "light" of magere kwark, zacht gemaakt, 150 g kristalsuiker, 5 grote eieren, liefst biologisch of vrije uitloop, sap van 6 limoenen (ongeveer 1 1/4 dl), geraspte schil van 1 limoen, , Voor de Merengue, 3 grote eiwitten, liefst biologisch of vrije uitloop (de dooiers kun je gebruiken voor roereieren), 110 g kristalsuiker, 40 g gedroogde kokos
- Amerikaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-02-2010Amerikaans60-120 min.