mercimek
Rode linzen soep
200 g linzen. 1 teen knoflook. 3 tomaten. 2 el paprikapoeder. 1 el olijfolie. 2 tabletten vleesbouillon. zout,peterselie en munt.
Ui en knoflook pellen en in kleine stukjes snijden. tomaat ontvellen.
Ui en knoflook in ruime pam met olie licht aanbraden,stukjes tomaat en paprikapoeder toevoegen en ca. 1 min laten braden. 1 liter water met bouillon toevoegen en gewassen linzen toevoegen. aan de kook brengen en op zacht vuur laten sudderen totdat de linzen zacht zijn.
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-12-2005Turks20-30 min.
mercimek
Turkse linzensoep
125 gram rode linzen,1 a 2 tenen knoflook,1 1/4 liter kippenbouillon,1 theel milde paprikapoeder,1 el tomatenpuree,1 theel. bonekruid,2 middelgrote uien,2 el zonne of olijfolie,zout en peper,snufje tijm en 2 aardappelen.
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-06-2001Turks30-60 min.
rode linzensoep
Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!
Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-10-2007Turks30-60 min.
Mercimek kofte
1 kopje fijne bulgur, 2 kopjes rode linzen, 4 kopjes water, 2 theelepel zout, 1 thl pulbiber, 5 thl komijn, 2 lente uitjes (fijn gesneden), 1 bosje peterselie, 3 thl tomatensalca, 2 el olijf olie, 1 ui (fijn gesneden), naar smaak zout en peper toevoegen, ,
- Turks Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-04-2010Turks Hoofdgerecht20-30 min.
Mercimek Corbasi
Linzen eten, zei de Profeet Mohammed, doen sympathie en nederigheid toenemen. Om deze redenen is linzensoep altijd de eerste gang van een diner bij de Rufai Dergahs.
1250 gram linzen gewassen en uitgezochte, vier en halve liter water, 2 el zout, 125 gram boter, 500 gr fijngesneden uien, 1 el zout, 800 ml water, 225 gr bulgur, 2 el peper, halve el cayenne peper, 1 kilo ontvelde en ontpitte tomaten, 3 el tomatenpasta, 250 gr fijngesneden peterselie, 500 gr fijngesneden spinazie, 3 el citroensap.,
- Arabisch
- > 120 min.
- Geplaatst op14-07-2006Arabisch> 120 min.
mercimek corbasi
Rode linzensoep
2 eetlepels boter, 3 klein. gesnipperde uien, 1 kop rode linzen, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 2 liter kippe- of runderbouillon, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ,
- Turks
- > 120 min.
- Geplaatst op11-12-2002Turks> 120 min.
mercimek linzesoep
Ingredi?nten:, 2 1/2 lt. sterke vlees- of groentebouillon 250 gr. rode linzen 1 blaadje laurier, zout verse peterselie (klein bosje) 30 gr. boter of olijfolie, 2 middelgrote uien paprikapoeder versgemalen peper, munt,
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2006Turks20-30 min.
Mercimek koftesi /rode linzenballetjes
200 g rode linzen, 175 g fijne bulghur (geplette tarwe), 1 kleine ui, zeer fijn gesnipperd, 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden, 3 el tomatenpuree, 40 g boter, 5 lenteuitjes, fijn gesneden, 3 el peterselie, fijn gesneden, 2 tl gemalen komijn, 1 a 2 tl rode pepervlokken (?kirzimi biber?, of ?pul biberi, naar smaak toevoegen.
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-2005Turks30-60 min.
Linzensoep (mercimek corbasi)
Overheerlijke soep, welbekend bij bezoekers van Turkije
1 klontje boter, 1 ui, bloem, 2 bouillonblokjes, water, gedroogde rode linzen, 5 blaadjes verse munt, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 theelepel tozbiber (vgl. cayennepeper)
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-08-2000Turks30-60 min.
turkse linzensoep (Mercimek Çorbasi )
Leuk om als amuse op te dienen in kleine glaasjes
* 1 grote kop rode linzen, * 1 ui, * 1 wortel, * evt.1 rode paprika, * 2 eetlepels olijfolie, * 1,5 liter water, * 1 flinke aardappel (of wat bloem roeren door de gefruite ui), * 1 à 2 soepblokjes, * 2 eetlepels tomatenpuree, * Zout (niet te weinig), * Zwarte peper (niet te weinig), * Pul biber, geroogde, gehakte rode peper, te krijgen in turkse winkel (niet te weinig), * gehakte peterselie (niet te weinig),
- Turks Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-01-2008Turks Voorgerecht20-30 min.
Mercimek Corbasi (Linzensoep)
Geserveerd als amusesoep aan 5 personen
1 kleine ui, 1 teen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 aardappels (kruimig), 30 gram platte peterselie, 1 blik linzen (400 gr, uitgelekt), 1 blokje groentebouillon, 1 rode peper, snufje komijn (gemalen)
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2011Turks30-60 min.
Turkse linzensoep (Mercimek Corbasi )
Er zijn net zoveel varianten van linzensoep als van snert. Dit is een lekkere, voedzame Turkse variant met lamsvlees.
, * 750 gr. lamsvlees met bot, * 2 el zout, * 250 gr. rode linzen, * 1 ui, * 4 el olijfolie, * 1 el tomatenpuree, * 2 tl rozemarijn, * 2 tl gedr. munt, * 2 tl zwarte peper, * 30 gram boter, * 1 citroen, * 1,5 l water
- Turks
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-12-2002Turks60-120 min.
Mercimek (turkse linzensoep)
1 zak linzen, 2 uien, Olijfolie, boter, bouillonblokje (rund), 1 eetlepel gedroogde munt, Gedroogde rode peper (naar smaak), 1 eetlepel Pul biber (gedroogde rode paprika), 1 eetlepel tomatenpuree,
- Arabisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-01-2011Arabisch Hoofdgerecht0-10 min.
sebzeli kirmizi mercimek
Rode linzen met groenten
400 gram rode linzen, 1/2 kopje olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1 ui, 1 wortel, 1 stuk prei, 1 stuk selderij, 2-3 el tomatenpuree, 3/4 l groente of vleesbouillon, 1/2 kopje azijn, 1 takje tijm, zout, peper, 1 snufje chayennepeper, 2 el honing, 1 bosje bieslook
- Turks Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-06-2002Turks Bijgerecht30-60 min.
Turkse rode linzensoep mercimek çorbasi
Een heerlijke soep, ook voor vegetariers.
Bouillonblokjes 3, Groot limonadeglas rode linzen (Turkse winkel), halve winterwortel of een paar kleinere worteltjes, 1 ui, halve aardappel, (olijfolie) 1 eetlepel basilicum, (verse) munt, scheut kookroom (bv Alpro Soja), 2 Spaanse pepers of peperpasta zoals Oncu Biber, verkrijgbaar bij de Turkse winkel -houdbaar in koelkast-.
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-04-2010Turks30-60 min.
- Eigen recept
Verfijnde rode linzensoep (mercimek çorbası)
Deze kleurrijke, overheerlijke soep is zeer geschikt voor elke gelegenheid. Gebasseerd op verschillende bestaande recepten.
250 gr. rode linzen, 1 grote ui, eventueel (scherpe) turkse peper, 3 teentjes knoflook, 1,5 liter groentebouillon (3 blokjes groentebouillon), 1 el tomatenpuree, (of 0,5 el tomatenpuree + 0,5 el turkse peperpuree), 4 tl paprikapoeder, 0,5 tl komijnzaad, 1 tl gemberwortel, 1 tl masala, cayennepeper, zout, (kokos)olie (of echte boter)
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-10-2016Turks30-60 min.
Mercimek corbasi: Turkse linzensoep (eigen variant)
Heerlijk voor alle gebeurtenissen!
15-20 gr. Roomboter, 1ui, 2-3 teentjes knoflook, 1 kop linzen (oranje),2 kip bouillon blokjes, 2 theelepel komijn poeder, 2-3 theelepel paprika poeder, 1 kleine blikje tomatenpuree, 1 theelepel biber salca (paprika puree of peper puree, water 1,5 liter
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-01-2013Turks20-30 min.
Turkse broodjes gevuld met linzen en gehakt (stap voor stap
Heerlijke Turkse broodjes gevuld met linzen en gehakt, versierd met wat maanzaad aan de bovenkant. Prima als bijgerecht of zelfs als hoofdgerecht.
Ingrediënten voor het deeg:, , 1 waterglas water (200 ml), 0.75 (driekwart) waterglas zonnebloemolie (150 ml), 0.75 (driekwart) waterglas melk (150 ml), 0.75 (driekwart) waterglas yoghurt (150 ml), 1 pak meel (1 kg), 1 zakje gedroogde gist (7 gram), 2 eieren, 1 theelepel suiker, , , Ingrediënten voor de vulling:, , 1 waterglas groene linzen (Turks: yesil mercimek) (200 ml), 200 gram rundgehakt (lamsgehakt kan ook), 2 uien, half bosje peterselie, 2 theelepels paprika vlokken, 2 theelepels zwarte peper, 2 theelepels zout, 2 eetlepel zonnebloem olie, , , Ingrediënten voor de topping:, , 2 eetlepels maanzaad, of zwarte komijn of eventueel sesamzaad, 1 eigeel,
- Turks Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-03-2012Turks Bijgerecht60-120 min.
linzensoep
Mercimek corbasi - De hoofdingredienten zijn rode linzen en aardappelen. In eerste instantie is deze soep eenvoudig maar neem de tijd om het te maken. De soep kan eigenlijk zo dun of stevig gemaakt worden als je zelf wil. Ik geef de voorkeur aan een iets stevigere soep, maar ook een beetje waterig is deze soep nog steeds lekker. Het is in basis een eenvoudige soep die naar wens uitgebreid kan worden met andere ingrediënten. Welke ingrediënten? Dat laat ik aan jullie over. Sommigen zullen zich afvragen wat rode vlokkenpeper is, maar feitelijk zijn het grof vermalen gedroogde chilipepers ontdaan van zaadjes. Bij iedere Turkse supermarkt kan je ze wel vinden; vraag naar pul biber (= vlokkenpeper). Kan je in jouw buurt de rode vlokkenpeper niet vinden, dan kan je natuurlijk ook andere pepers gebruiken om de soep pit te geven.
1 theeglas (250 ml) rode linzen, 2 of 3 (kruimige) aardappelen, 1 ui, olijfolie, 2 el tomatenpuree, rode vlokkenpeper (pul biber), zout
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-12-2013Turks30-60 min.
Turkse rode linzensoep
Mercimek Corbasi. Makkelijk te bereiden!
* 2 eetlepels boter, * 3 klein. gesnipperde uien, * 1 kop rode linzen, * 1 tl paprikapoeder, * 1 tl cayennepeper, * 1 tl zout, * versgemalen zwarte peper, * 2 l kippe- of runderbouillon, * 2 el fijngehakte peterselie
- Turks
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-03-2006Turks60-120 min.
Rode Linzen met Groenten
SEBZELI KIRMIZI MERCIMEK
400 g rode linzen1/2 kopje olijfolie2 teentjes knoflook1 tl zout1 ui1 wortel1 stuk prei1 stuk selderij2-3 el tomatenpuree3/4 l groente- of vleesbouillon1/2 kopje azijn1 takje tijmzoutpeper1 snufje cayennepeper2 el honing1 bosje bieslook
- Turks
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-2000Turks30-60 min.
Linzensoep
Turkse linzensoep, oftewel mercimek corbasi)
Rode linzen, winterpeen, aardappel, tomatenpuree, paprikapoeder, pepermunt, gekookt water, citroensap/citroenzuur, , evt. soepvlees, maar dan is het uiteraard geen vega gerecht meer!
- Turks
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-11-2002Turks20-30 min.