1. Home
  2. Recepten
  3. Melvita

Melvita recepten (10)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Sticky ribbetjes uit de oven met woudhoning

Deze sticky ribbetjes uit de oven zijn heerlijk dankzij de donkere marinade met Melvita woudhoning. Zorg ervoor dat je de marinade lekker in de spareribs laat trekken en lak ze tussendoor nog even af voor het ultieme sticky resultaat! 

INGREDIENTEN

1 kilo spareribs 3 teentjes knoflook, geperst 50 ml tomatenpuree 50 ml Melvita woudhoning 1 tl gerookte paprikapoeder 50 ml ketjap Peper en zout 1 tl baking soda

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. 2. Verwijder het vlies van de spareribs als deze er nog op zitten. Snijd de ribs in individuele stukjes. Smeer de spareribs in met twee derde van de marinade. Doe ze in een kom of bak, dek af met plastic folie en laat minimaal een uur marineren in de koelkast. 3. Verwarm de oven voor op 190 graden. 4. Verdeel de ribs over een bekleedde bakplaat. Bak een uur, draai en lak de ribs met de overige marinade om de 20 minuten.

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2019
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Bladerdeegpakketjes met asperges, brie en acaciahoning

Deze makkelijke bladerdeegpakketjes met asperges, brie en Melvita acaciahoning zet je in een handomdraai op tafel tijdens een feestje. De asperges matchen goed met de brie en de acaciahoning van Melvita maakt het gerecht helemaal af.

INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg, 30 groene aspergetips, 3 el olijfolie, versgemalen peper en zout, 10 plakjes brie, Melvita Acaciahonig, 1 losgeklopt ei, 5 g tijm

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2019
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Crostini met ricotta, pistache crumble en klaverhoning

Deze crostini's met ricotta, pistache crumble en Melvita klaverhoning zijn heerlijk voor bij de borrel. Smeer een dikke laag klaverhoning op de ciabatta en top het af met ricotta en pistache crumble. Genieten maar.

INGREDIENTEN

1 ciabatta, ½ knoflookteen, geperst, rasp van een halve citroen, 250 g ricotta, 100 g gezouten pistachenoten (gepeld), 50 ml Melvita klaverhoning

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2019
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Honingkip met broccoli en noedels uit de wok

Dit heerlijke aziatische noedelrecept uit de wok is snel en gemakkelijk te bereiden voor een doordeweekse avond. Zorg dat je de kipdijfiletreepjes de avond van tevoren al marineert, dan staat je hoofdgerecht in no-time op tafel. De Melvita Honing & Gember zorgt voor een extra lekkere marinade. 

INGREDIENTEN

300 kipdijfiletreepjes, 3 el Melvita Honing en Gember, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 2 el sojasaus, 1 el oestersaus, 1 tl geraspte gember, 1 tl sesamzaadolie, 1 el sesamzaadjes, 200 g broccoliroosjes, gekookt, 250 g eiernoedels, gekookt, 100 g peultjes, gekookt, 1 el wokolie, 2 bosuitjes, in ringen gesneden

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Griekse yoghurt panna cotta met walnoten, vijgen, honing en kaneel

Deze panna cotta met Melvita Honing & Kaneel is heerlijk in combinatie met walnoten en verse vijgen. Wij weten het zeker, dit romige toetje steelt de show tijdens een etentje! Het heeft even tijd nodig om op te stijven maar de panna cotta zelf maak je in slechts 20 minuten.

INGREDIENTEN

3 ½ blaadjes gelatine, 250 ml slagroom, 50 g Melvita Honing & Kaneel, snuf zout, 350 g Griekse yoghurt, 100 g walnoten, 4 vijgen, Extra honing voor de garnering

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2019
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Knoflook garnalen met acaciahoning

Deze in knoflook en honing gemarineerde garnalen zijn heerlijk om zo te eten, maar doen het ook goed in een compleet gerecht met broccoli en rijst. Hoe je de garnalen ook eet, de acaciahoning maakt het helemaal af.

INGREDIENTEN

2 el Melvita acaciahoning, 2 el sojasaus, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 2 tl witte sesamzaadjes, 400 g tijgergarnalen, 1 grote of 2 kleine broccoli 's, 50 g bosui, in ringen gesneden

  • Thais Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2019
  • Thais Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Sinaasappelcheesecake met agavesiroop en gember

Een cheesecake kan niemand weerstaan, vooral niet deze frisse sinaasappelcheesecake met Melvita agavesiroop en gember. Agavesiroop is heerlijk zoet en iets dunner dan honing waardoor het eenvoudig wordt opgenomen in de cheesecake. De gember zorgt voor een extra twist aan deze sinaasappelcheesecake.

INGREDIENTEN

200 g volkoren biscuits, 60 g gesmolten boter, zout, 900 g roomkaas, 4 eieren, 100 g Melvita agavesiroop, 125 ml room, 2 cm geraspte gember, 2 sinaasappels, het rasp ervan, 5 schijfjes sinaasappel, 3 takjes lavendel

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-02-2019
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Waldorfsalade met honing en tijm

Deze traditionele salade met appel zet je in no-time op tafel. Gebruik de Melvita Moment Culinair voor een verrassende twist met tijm. Deze waldorfsalade is heerlijk als lunch of op de brunchtafel met Pasen.

INGREDIENTEN

2 stevige zoet zure appels, 5 stengels bleekselderij, 50 g walnoten, 50 g gewelde, gedroogde cranberries, 250 g gerookte kip, in blokjes, 3 el mayonaise, 1 el kwark, 1 el Melvita Moment Culinair, peper en zout, verse krulpeterselie, 200 g veldsla

  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2019
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Breakfastmuffins met pecannoten, haver en cranberry honing

Begin de dag goed met deze breakfastmuffins met pecannoten, haver en Melvita Ontbijt Moment honing. Deze honing is verrijkt met cranberrysap, wat de muffins een heerlijke smaak geeft. Je kunt de muffins gemakkelijk invriezen, als ze dat halen!

INGREDIENTEN

3 rijpe bananen, 150 g bloem, 50 g havermout, 75 g kwark, 100 g roomboter (kan ook vervangen worden door kokosvet), 1 tl zout, 1 el kaneelpoeder, 3 el Melvita Ontbijt Moment Honing & Cranberry, 2 eieren, 1 el bakpoeder, 100 g pecannoten, grof verkruimeld

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pecan pie met bloemenhoning

Pecan pie is een heerlijke taart met krokante bodem en een zoete vulling van Melvita bloemenhoning en pecannoten. Perfect voor bij een kopje koffie of thee. Serveer de pecan pie met een monchou crème als tegenhanger voor de zoete smaak.  

INGREDIENTEN

175 g bloem, 125 g boter, koud en in blokjes, 1 el suiker, 50 ml koud water, zout, 5 eieren, 350 ml Melvita bloemenhoning, 100 g basterdsuiker, sap en rasp van een halve citroen, 250 g pecannoten, 250 ml slagroom, 100 g monchou, 1 zakje vanille suiker

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2019
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Nieuwste melvita recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top