Creoolse karbonades van m'n zus
Fantastisch recept met karbonades...oke wat bewerkelijk, maar de moeite meer dan waard. …
Ingrediënten 4 personen
De Superhete rode peper saus:, (Ca. 450 ml.), , 225 ml azijn - 90 ml limoen- of citroensap - , 2 gesnipperde uien - 6 gesnipperde radijsje - 2 uitgeperste teentjes knoflook - 2 el gesnipperde rode peper zonder zaadjes - 60 ml olijfolie - versgemalen peper en zout, , Roer alles in een glazen of aardewerken kom door elkaar., De saus kun je heel lang bewaren in een afgesloten glazen potje in de koelkast., , En dan,, 3 Melange kruiden mix:, 1 ? el paprikapoeder - 1 el knoflookpoeder - , 1 el gemalen zwarte peper - ? el chilipoeder - ? el gedroogde tijm - ? el gedroogde oregano - ? el uienpoeder, , En dan komt ie,, Pikante karbonades met avocadosaus:, , 250 ml bier - 20 gr verse fijngehakte basilicum - 50 ml vers limoensap - , 3 el rode pepersaus (ik deed iets meer) - , 1 ? tl mosterdpoeder - ? tl kruidenmix - , 2 gesnipperde teentjes knoflook - , 4 x 150 gr magere haaskarbonade van ongeveer 1 cm dik - 35 gr rietsuiker - 2 el grove mosterd - 1 ? el witte-wijnazijn - 1 ? tl melasse - olijfolie, , voor de saus:, , 1 rijpe avocado - 1 el limoensap - ? tl chilipoeder - ? tl gesnipperde knoflook - , ? tl zout - 2 el mayonaise, , , , , ,