1. Home
  2. Recepten
  3. Melanzane

Melanzane recepten (79)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Melanzane

INGREDIENTEN

2 Aubergines Bloem 5 eetlepel Olijfolie 3 Vleestomaten - in plakken 400 ml Tomatensaus 2 bollen Mozarella - in plakken 100 gram Grano Padano - geraspt 15 gram Basilicum

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een halve centimeter, bestrooi ze met zout en peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de aubergineplakken aan beide kanten in 4-5 minuten goudbruin en bijna gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg in de ovenschaal (nhoud ca. 2 liter, ingevet) achtereenvolgens een laag aubergine, een laag tomaten, een laag aubergine en weer een laag tomaten. Schenk de tomatensaus erover en leg hierop een laag mozzarella. Bestrooi het gerecht met de Grana Padano. Bak de melanzane 30 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met een paar blaadjes basilicum. Lekker met ciabattabrood.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Melanzane

INGREDIENTEN

2 aubergines, bloem om te bestuiven, 5 eetlepels olijfolie, 3 vleestomaten, in plakken, 400 ml tomatensaus (pakje a 500 ml), 2 bollen mozzarella (kaas), in plakken, 100 g grana padano (kaas), geraspt, 1 bakje verse basilicum (15 g)

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2009
  • Italiaans
  •  30-60 min.

ravioli melanzane

Verrukkelijke ravioli met aubergine (melanzane)

INGREDIENTEN

- 1/2 aubergine, in blokjes, - 1/2 courgette, in blokjes, - 1 sjalotje, fijngesneden, - olijfolie, - 1 teentje knoflook, fijngehakt, - handvol versgehakte basilicum, - sap van 1/2 citroen, - zout, - versgemalen zwarte peper, - 1 el balsamico, - 4 el verse geitenkaas, - 4 el ricotta, - 2 el versgeraspte parmezaanse kaas, - vers pastadeeg,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Melanzane Ripiene

Gevulde aubergines uit de oven.

INGREDIENTEN

• 2 aubergines, • 1 ui, gesnipperd, • 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, • Olio piccante, • 4 tomaten, geschild en in stukjes gesneden, • Handje basilicumblaadjes, gewassen en in stukjes gescheurd, • 1 bol Mozzarella, in stukjes gesneden, • Zout en versgemalen peper, • Paneermeel, • Parmezaanse kaas,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2008
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Melanzane Ripiene

Gevulge aubergines

INGREDIENTEN

4 kleine aubergines, in de lengte gehalveerd, 2 eetl. olijfolie, 1 ui, geschild en gehakt, 250 gr. tomaten, gepeld en gehakt, 1 eetl. gehakte peterselie, zout en versgemalen peper, 250 gr. Scamorza of Mozarella kaas in plakjes, 4 hardgekookte eieren in plakjes, peterselietakjes om te garneren.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Melanzane Marinate

Gemarineerde aubergines

INGREDIENTEN

6 kleine aubergines, 1/2 l witte wijnazijn, 1 el zout, 4 teentjes knoflook, gehalveerd, 2 blaadjes laurier, 10 peperkorrels, olijfolie

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Melanzane (aubergines)

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1/2 bosje peterselie, 5 muntblaadjes, 1 teentje knoflook, 1/2 spaanse peper, 1/2 citroen, olijfolie, peper en zout

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Melanzane marinate

Gemarineerde aubergines. Bereidingstijd is zonder 2 uur wachttijd.

INGREDIENTEN

2 aubergines, *3 el zout, *6 el olijfolie, *1 teen knoflook, *8 verse salieblaadjes (of 1 el gedroogd), *4 takjes majoraan (of 1 el gedroogd), *4 takjes peterselie, *2 el rodewijnazijn, *versgemalen peper, *keukenpapier.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Melanzane alla parmigiana

INGREDIENTEN

3 grote aubergines, olijfolie, 1 ui, gepeld en fijngehakt, 1/2 bol verse knoflook of 1 teen gewone knoflook in dunne plakjes, 1 tl gedroogde oregano, 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) of 1 kg verse rijpe tomaten, zeezout en zwarte peper uit de molen, wijnazijn, een beetje, verse basilicum, een handvol, 4 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas (van een stuk), 2 handen broodkruim, gedroogd, een beetje verse oregano, alleen de blaadjes, gehakt of 1 tl gedroogde oregano, desgewenst 1 bol buffelmozzarella (150 g),

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-05-2011
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Jamie`s Melanzane alla parmigiana

INGREDIENTEN

3 grote aubergines;, olijfolie;, 1 ui, gepeld en fijngehakt;, 1/2 bol verse knoflook of 1 teen gewone knoflook in dunne plakjes;, 1 tl gedroogde oregano;, 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) of 1 kg verse rijpe tomaten;, zeezout en zwarte peper uit de molen;, wijnazijn, een beetje;, verse basilicum, een handvol;, 4 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas (van een stuk);, 2 handen broodkruim, gedroogd;, een beetje verse oregano, alleen de blaadjes, gehakt of 1 tl gedroogde oregano;, desgewenst 1 bol buffelmozzarella (150 g).

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2011
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Melanzane alla parmigiana (kruidige aubergine)

Machtig (dus voor de grote trek) maar oh zo lekker ovengerecht.

INGREDIENTEN

5 aubergines, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 bosje verse basilicum, 1/2 bosje verse oregano, olijfolie, zout, peper, klein blikje tomatenpuree, blik tomatenblokjes (800 gr), 250 gr mozzarella, 50 gr pecorino

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste melanzane recepten

Melanzane Grigliate Del Treno

Gegrillde aubergines met een emulsie van olijfolie, Aceto Balsamico, knoflook, chilipeper en munt. Heerlijk!

INGREDIENTEN

2 aubergines, Voor emulsie:, · 15 eetlepels olijfolie, · 5 eetlepels Aceto Balsamico, · Druppel Olio Piccante of een gekneusd gedroogd chilipepertje, · 2 teentjes knoflook, gesnipperd, · Handje muntblaadjes, fijngesneden

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Melanzane alla Parmigiana: Variatie

Dit is de bekende Melanzane alla Parmigiana maar dan iets hartiger. Het grote verschil is dat de aubergine is gefrituurd (Fritata) in plaats van gegrild. Het beslag dat ik gebruik is hetzelfde als het beslag dat je gebruikt om Courgettebloemen mee te frituren. Ook de toevoeging van Ei en Ham geeft het gerecht iets meer smaak maar staat de auberginesmaak nooit in de weg. Natuurlijk hoef je deze ingrediënten niet te gebruiken en dan is het recept bruikbaar als vegetarische maaltijd. Als dit goed is gedaan proef je meer de Auberginesmaak dan als je de aubergine in olijfolie doet grillen. Daarnaast is het een steviger gerecht en kan door de korstjes ook de saus beter hechten aan de Aubergines. Ik sta open voor reacties, tips of opmerkingen

INGREDIENTEN

5 aubergine, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 200 gram ham, Mozzarella, Een stuk Parmazaanse kaas of Grana Padano, 2 blikjes gepelde tomaten, Bloem, Olijfolie, Peper, Zout, Oregano, Basilicum, Kappertjes

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Parmigiana di Melanzane

Mmmm eenvoudig maar heerlijk Italiaans aubergine ovenschoteltje met een dubbele bereiding die het prima doet bij gegrild- en gestoofd vlees (lam, kip, rund.). Makkelijk en snel te maken en echt super, super lekker. Ik zag dit gemaakt worden in een kookprogramma en wilde dat proeven. Inderdaad veel lekkerder dan gegrilde aubergine.

INGREDIENTEN

4 flinke aubergines, 500 gr gepelde tomaten, blik, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, geperst, 3 el olijfolie, 2 el vers gesnipperde basilicum, 350 gr buffel mozzarella, 300 gr geraspte Parmezaanse kaas, Bloem, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Zonnebloemolie

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2014
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Melanzane alla parmigiane

INGREDIENTEN

* 1 kg Aubergines, * 250 gr Mozzarella, * 100 gr Parmazaanse kaas geraspt, * 30 gr boter, * halve liter tomatensaus (zie recept), * snufje zout, * olijf olie, * 1 bos basilicum, , , Voor de tomaten saus:, , * 250 gr gepelde tomaten, * 2 teentjes knoflook, * 10 blaadjes basilicum, * 2 eetlepels olijf olie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Melanzane alla Parmigiana

Uit de Volkskeuken van de Volkskrant. Echt een heerlijk gerecht!

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, broodkruim van een half brood, 1 grote bos peterselie, 4 tenen knoflook, 1,5 kop versgeraspte Parmezaanse kaas, mozzarella, 2 blikken tomaten, 1 glas rode wijn, 1 stengel bleekselderij, 1 ui, 1 wortel, olijfolie,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Melanzane uit de pan

Waarom ingewikkeld doen? Melanzane kook je lekker & snel, voor jezelf, in een pan. Nog lekkerder als je de tomatensaus ook vers maakt.

INGREDIENTEN

Voor 1 persoon:, - 1 aubergine (niet te groot), - 4 tomaten, - 1 ui, - 1 bol buffel mozzarella, - 1 of 2 teentje(s) knoflook, - flink olijfolie, - een scheutje rode wijn (water kan ook), - kruiden naar smaak: (verse) basilicum, tijm, oregano, gerookt paprikapoeder, 5 kruidenpoeder, (citroen)peper of cayennepeper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta alla melanzane

Pasta met aubergines (melanzane)

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, 1 rode peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Parmigiana di Melanzane

Ik vond dit gerecht super! Het is een gemakkelijk te maken Italiaanse groenteschotel met aubergine,tomaat en mozzarella. Zeker ook voor veggies een te gek gerecht.

INGREDIENTEN

Ik geef alleen een richtlijn, je kunt zelf de hoeveelheden naar je smaak aanpassen. Dus meer of minder van iets zal zoveel niet uitmaken., * 1 grote aubergine, * 3 sappige tomaten, * 1/2 blik tomatenstukjes of hele tomaten die je zelf klein maakt, * 1 grote rode ui, * basilcumblaadjes naar smaak, * zout en peper uit de molen, * 2 bollen Mozzarella, * geraspte Parmezaanse kaas, * bloem, * olijfolie, * naar smaak knoflook, * eventueel een paar kleine blokjes oude goudse

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Penne Con Melanzane

Penne met een saus van tomaat, aubergines en Danish Blue. Bijzonder smakelijk!

INGREDIENTEN

1 aubergine, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 150 g Danish Blue, 1 blikje tomaatblokjes, Italiaanse tuinkruiden, zout en peper, olijfolie, 400 g penne,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Melanzane alla Parmigiana

Vegetarische lasagne zonder pasta

INGREDIENTEN

* 1 grote aubergine, * broodkruim van een half brood, * 1 grote bos peterselie, * 4 teentjes knoflook, * 1,5 kop versgeraspte Parmezaanse kaas, * 1 bol mozzarella, * 2 blikken tomaten, * 1 glas rode wijn, * 1 stengel bleekselderij, * 1 ui, * 1 wortel, * olijfolie

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Melanzane alle parmigiana

Aubergines met tomaten en kaas uit de oven

INGREDIENTEN

750 g aubergines, in dikke plakken gesneden, 1 teentje knoflook, uitgeperst, olijfolie, 500 g rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden, 1 tl suiker, zout en peper, 2 el fijngehakte basilicum, 225 g Mozzarella, in doppelsteentjes gesneden, 5 el Parmesan, ,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Melanzane alla parmigiana(Gegratineerde aubergines)

INGREDIENTEN

1 kg middelgrote aubergines, zout, 300 gr mozzarella, 1 bosje basilicum, 500 gr tomatensaus (fles gran italia), 2 a 3 el bloem, 10 el olijfolie, 50 gr vers geraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Melanzane alla parmigiana

INGREDIENTEN

4 aubergines, 190 ml olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 3 tenen knoflook, fijngesneden, 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g), 2 tl suiker, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, 2 zakjes mozzarella (kaas, a 125 g), in plakken, 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Melanzane alla Parmigiana “Le case del Merlo”

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus  

INGREDIENTEN

- 2 aubergines, - 4 hard gekookte eieren, - zonnebloemolie om in te frituren, - basis tomatensaus (zie recept), - zout, - 1 ½ bol mozzarella, - geraspte kaas (harde kaassoort bv. Grana Padano), - oregano, - basilicum om te garneren.

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Melanzane Con Gorgonzola

Aubergines in een tomaten-gorgozolasaus.

INGREDIENTEN

1 kilo augergines, zout, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 6 tomaten, 400 gram Gorgonzola, 6 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, 1 dl droge witte wijn, 2 eetlepels bloem, 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aubergineballetjes. (polpette di melanzane)

Lekker, eenvoudig, soort Siciliaanse bitterbal, maar dan heel anders!  

INGREDIENTEN

3 grote aubergines;, 5 eetlepels paneermeel;, 2 eieren;, 50 gr geraspte parmezaanse kaas;, basilicumblaadjes;, 40 gr pijnboompitten;, 1 eetlepel bloem;, peper en zout naar behoefte;, olie om te frituren.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Involtini Di Melanzane

Opgerolde aubergines

INGREDIENTEN

2 grote aubergines, paneermeel (grof), 2 eetl. parmezaanse kaas, zout, tomatensaus, basilicum, mozzarella, 1 ei, olijfolie

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Parmigiana Di Melanzane

Aubergines met kaas

INGREDIENTEN

750 gram aubergines in dikke plakken gesneden, zout, peper, 5 el olijfolie, 1 teentje knoflook geperst, 500 gram ontvelde tomaten in kleine stukjes, 1 tl suiker, 1 el fijngesneden oregano, 1 tl fijngesneden basilicum, 250 gram mozarellakaas in blokjes gesneden, 5 el geraspte parmezaanze kaas.

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Melanzane Alla Parmigiana

Een mediterraans gerecht, heel smaakvol

INGREDIENTEN

1,5 kilo aubergines, 3/4 liter tomatensaus, half uitje, teentje knoflook, 400 gr. parmezaanse kaas, zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Melanzane alla parmigiana

INGREDIENTEN

* 4 aubergines, * 190 ml olijfolie, * 1 ui, gesnipperd, * 3 tenen knoflook, fijngesneden, * 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g), * 2 tl suiker, * 100 g Parmezaanse kaas, geraspt, * 2 zakjes mozzarella (kaas, a 125 g), in plakken, * 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Melanzane alla Parmigiana

Ovenschotel met aubergines en tomaten

INGREDIENTEN

2 aubergines, 2 blikken gepelde tomaten, 1 courgette, peper en zout, Handje basilicumblaadjes grof gehakt, 4 el olijfolie, 50 gr bloem, 50 gr parmezaanse kaas (vers!) geraspt, 2 bollen mozzarella in plakjes, 3 eieren, losgeklopt, 25gr boter, Peper en zout, schepje suiker, , ,

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2011
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Parmigiana di melanzane

INGREDIENTEN

2 grote aubergines; 2 eetlepels bloem; genoeg olijfolie; 1 klein uitje; halfliterblik gepelde tomaten; 6 blaadjes basilicum; 200 gram mozzarella; 70 gram geraspte parmigiano reggiano; zoute en peper.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Melanzane Della Mamma Henny

Dit gerecht is door mijn Moeder bedacht en is al jaren een topper!

INGREDIENTEN

 2 aubergines,  1 ui,  2 teentjes knoflook,  peper en zout,  olijfolie,  stukje boter of margarine,  plakjes jonge kaas,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Melanzane Alla Campagnola

Gemarineerde gegrilleerde aubergines

INGREDIENTEN

6 middelgrote aubergines, geschild en in dunne plakjes gesneden, zout, ca. 150 ml olijfolie, peper, 6-8 teentjes knoflook, fijngehakt, enkele takjes oregano, fijngehakt, enkele takjes munt, fijngehakt, eventueel wat wijnazijn., ,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-06-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Spaghetti con melanzane

MIJN WEEKEND SPAGHETTI RECEPT

INGREDIENTEN

, , , , , , , , 1 grote of 2 kleine aubergines, 200 gram kipfilet, 100 gram rauwe ham (iets dikker gesneden), vloeibare margarine, 1 pot Bertolli Pastasaus Tomaat en Basilicum, 400 gram spaghetti, 75 gram walnoten (gepeld), 150 gram jong belegen kaas (stuk), , , , , , , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Parmigiana a la melanzane

INGREDIENTEN

* 3 aubergines in dunne plakken, * naar smaak zout en peper, * 200 ml milde olijfolie, * 1 ui gesnipperd, * 2 teentjes knoflook gesnipperd, * 1 eetl tomatenpuree, * 1 blik tomatenblokjes (400 gr), * 1 bosje basilicum in reepjes, * 50 gr parmezaansekaas versgeraspt, * 2 bolletjes buffel mozzerella,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2011
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Melanzane ripiene al forno

Gevulde aubergine uit de ovenEen echte piatti della mamma: gevulde aubergines uit de oven. Meer info over Grand’Italia

INGREDIENTEN

1 pot Grand'Italia Polpabella con Basilico, 300 gram verse spinazie, 1 handje parmezaanse kaas, 1 scheutje olijfolie, 1 snufje peper, 1 snufje zout, 4 kleine aubergines, 150 gram spekjes, 50 gram pijnboompitten

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op15-08-2011
  • Italiaans
  •  

Melanzane alla Parmigiana

Een authentiek Italiaans voorgerecht uit de oven !

INGREDIENTEN

-4 aubergines, -mozzarella kaas, -8 tomaten, -verse basilicum, -geraspte Parmezan, -olijfolie, -peper en zout

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Melanzane Alla Campagnola

Gemarineerde Gegrilleerde Aubergines

INGREDIENTEN

6 middelgrote aubergines, geschild en in dunne plakjes gesneden, zout, ca. 150 ml olijfolie, peper, 6-8 teentjes knoflook, fijngehakt, enkele takjes oregano, fijngehakt, enkele takjes munt, fijngehakt, eventueel wat wijnazijn

  • Grieks Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Grieks Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pizza met aubergine (pizza melanzane)

In dit recept is het deeg zelfgemaakt, maar je kunt dit ook vervangen door kant-en-klaar deeg uit de supermarkt. En o,o, wat zou het heerlijk zijn als ik dit ooit in mijn eigen houtgestookte pizza oven kan maken.....

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, Bakpapier, 275 ml water, 450 gr bloem, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels zout, 2 theelepels lichte basterdsuiker, 7 gram droge gist, , Voor op de pizza:, , Saus:, 1 bakje cherry tomaatjes, 180 gram tomatenpuree, 1 eetlepel oregano, 1 teen knoflook, Snuf zout, 1 groene turkse peper, die uit een potje (weglaten, als je niet van pittig houdt)., , Beleg:, 2 Aubergines in plakken van 0.5 cm, Olijfolie, 1.5 bol mozarella, Parmezaanse kaas (geraspt), Garnering: blaadjes basilicum en vlokken parmezaan.

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.
Nieuwste melanzane recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top