1. Home
  2. Recepten
  3. Mejillones

Mejillones recepten (31) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

mejillones marinera

Heerlijk spaans mosselgerecht

INGREDIENTEN

1 kg mosselen (gekookt in schelp), kookvocht van de mosselen, 1 ui, 1 teen knoflook, blik gezeefde tomaten, tobasco, glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mejillones Tapa

VISTAPA a la KOOKGEK

INGREDIENTEN

Sherry (Menzanilla) mosselen 1 teentje knoflook (gesneden) 1 uitje (gesneden) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepels sherry-azijn snufje zout 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.

Mejillones Salteados

Gesauteerde mosselen

INGREDIENTEN

18 middelgrote mosselen, ? kopje water, 1 schijfje citroen, 6 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? theelepel paprikapoeder, ? gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld (of ? theelepel chilipeper)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mejillones salteados

Gesauteerde mosselen (Spaanse Tapas)

INGREDIENTEN

18 middelgrote mosselen, ? kopje water, 1 schijfje citroen, 6 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? theelepel paprikapoeder, ? gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld (of ? theelepel chilipeper)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mejillones En Vinagreta

Gevulde mosselen

INGREDIENTEN

1kg grote mosselen, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1/2 ui, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn, zout, wijn, knoflook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mejillones gratinados

Gegratineerde mosselen als hoofd- of als voorgerecht; super lekker ! 

INGREDIENTEN

48 mosselen, 4 teentjes look, 6 el peterselie (gehakt), 4 el paneermeel, olijfolie, zout (grof), peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2019
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mejillones con alioli suave

Spaanse tapa of borrelhapje van mosselen met een milde alioli

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo gekookte mosselen met schelp* 1 a 2 knoflookteentjes* potje mayonaise* bosje Peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.

mejillones con salsa picante

Mosselen in pikante saus

INGREDIENTEN

1 kg panklare mosselen, 3 eetl. azijn, 1 middelgrote ui, peterselie, bladselderie, zout, 4 eetl. mayo, 2 eetl. mosterd, 1 eetl. sherry, 1 eetl. citroensap, 4 eetl. zoetzure repen rode paprika uit glas, cayennepeper, soja.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Portugees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mejillones do?a Maria

Mosselen met vinaigrette

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 1 glas witte wijn, olijfolie, sherryazijn, ? ui, 1 teentje knoflook, 3 lenteuitjes of 1 dun preitje, 1 tomaat, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mejillones A La Vinagreta

Gemarineerde mosselen: te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

1? dl. olijfolie, 3 el. rode wijnazijn, 1 tl. kappertjes, 1 el. fijngehakte ui, 1 el. paprika-zoetzuur, 2 el. fijngehakte peterselie, zout, versgemalen peper, 1 zak mosselen, 1 schijfje citroen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Empanadas de mejillones

Mosselflappen.

INGREDIENTEN

400 gr roomboterbladerdeeg, 2 kg mosselen, 15 cl zure room, 3 tl geconcentreerde visfumet, 30 gr boter, 1 el bloem, cayennepeper volgens smaak, zout en peper .

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Empanadas de mejillones

INGREDIENTEN

400 g roomboterbladerdeeg, 2 kg mosselen, 15 cl zure room, 3 theelepels geconcentreerde visfumet, 30 g boter, 1 eetlepel bloem, cayennepeper volgens smaak, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mejillones con pimiento (Colombia)

INGREDIENTEN

24 mosselen of andere schelpdieren, 1 rode paprika, 1 glas witte wijn, zout, 4 knoflookteentjes, witte peperkorrels, olijfolie, 1 eetl. bloem, wat peterselie, fijngesneden

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mejillones a la vinagreta

TAPA. Mosselen met knoflookmayonaise.

INGREDIENTEN

Voor de mosselen:, 1 kg verse mosselen, 1 stukje winterwortel van 100 g, 1 stukje prei van 100 g, 3 takjes selderij, 3 peperkorrels, 1 laurierblaadje, 1 dl witte wijn, Voor de knoflookmayonaise:, 3 grote tenen knoflook, zout, 1 eierdooier, versgemalen peper, 1 dl olijfolie, 2 sprietjes bieslook voor garnering,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.

Mosselen: Mejillones a la Gallega

Echt om te smullen, mosselen op z'n galicisch

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 1 grote witte ui, 1 streng bleekselderij, 50 gr. boter, 2 tenen knoflook, 500 ml. witte wijn, 2 blaadjes laurier, 2 bosjes verse tijm, 1 bos verse peterselie, 250 ml. slagroom,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mejillones fritos : Gevulde gegrilde mosselen

Tapa's

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, fijngehakt, 50 gr boter, 3 dl droge witte wijn, 2 peterseliesteeltjes, een beetje citroenrasp, 36 grote mosselen, schoongemaakt, 150 gr serrano ham, fijngesneden, 50 gr zacht wit broodkruim, fijngemaakt, 225 gr geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en zout, 2 el peterselie, fijngehakt, Voor de bechamelsaus :, 85 gr boter, 100 gr bloem, 2,75 dl melk, versgemalen zwarte peper en zout,

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Spaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Mejillones en escabeche : Mosselen in escabeche

Tapa

INGREDIENTEN

1 kleine wortel, geschrapt, in dunne lucifergrote reepjes, 2 dl witte wijn, 24 grote mosselen, 1,5 dl olijfolie, 8 teentjes knoflook, gepeld, 1/4 tl pimenton paprikapoeder, 1/4 tl tijm, 2 blaadjes laurier, 1/4 tl oregano, 2 kruidnagels, zeezout, vers gemalen peper, 6 cl rode wijnazijn, 2 augurken in dunne lucifergrote reepjes, pot middelgrote augurken,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Mosselen van de vissersvrouw (Mejillones a la marinera)

Neem grote, dikke mosselen. Die zijn heerlijk bij deze tomatensaus met zijn geurige echo?s van het Middellandse zeegebied.

INGREDIENTEN

750 g verse mosselen, schoongemaakt (gooi exemplaren die open blijven weg), ? dl droge witte wijn, 1 laurierblad, 2 el olijfolie, 1 grote ui, fijngehakt, 1 rode paprika, fijngehakt, 1 groene paprika, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt, 1/8 tl cayennepeper, zout en witte peper naar smaak,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mejillones y almejas en salsa de tomate y vino blanco

Mosselen en venusschelpen in tomaten-wijnsaus, spaanse tapa

INGREDIENTEN

3? kg mosselen, 500 gram jonge venusschelpen, 1?-2 dl olijfolie, 1 kg uien, in slierten, 6 tenen knoflook, grof gesneden, 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels paprikapoeder, 6 dl droge witte wijn, 1 liter vers gemaakt tomatensap, zout, peper, gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Heerlijke ingelegde mosselen als borrelhapje

Op z`n Spaans ; MEJILLONES EN ESCABECHE

INGREDIENTEN

100 gram gekookte mosselen, zonder schelp, 100 ml olijfolie, 3 teentjes knoflook, 2 eetl broodkruim, 50 ml rode wijnazijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde rode peper, 1 tl1 tl zout, 2 laurierblaadjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2009
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapa : mosselen uit de oven

"Mejillones al horno"

INGREDIENTEN

200 gram mosselen, in de schelp, gekookt - 1 sjalot, gesnipperd - 1 teentje knoflook -1 tomaat, gepeld, van zaad ontdaan en in blokjes - 1 eetlepel Spaanse kaas (zoals Mahon of Fontini), geraspt - 3 eetlepels paneermeel - 2 eetlepels olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

Gemarineerde mosselen

Op een tapasbuffet mogen ze eigenlijk nooit ontbreken: mejillones en escabeche. U bespaart zich veel werk door er reeds gekookte mosselen voor te nemen.

INGREDIENTEN

500 gram gekookte mosselen, - 2 theel. sherry-azijn, - 1 eetl. droge sherry (fino of manzanilla), - zout, - witte peper uit de molen, - 3 eetl. olijfolie (extra vergine), - 1 knoflookteentje, ragfijn gehakt of uitgeperst, - 2 bosuitjes, met veel groen, ragfijn gesnipperd, - 1,5 eetl. fijngehakte (blad)peterselie, - 1 limoen of kleine citroen, in uiterst smalle partjes gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-12-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapa : mosselen met citroen en koriander

"Mejillones con limon y cilantro"

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook - 1 grote citroen - 1 bosje verse koriander - 2 kg verse mosselen - 1, zak mosselgroente (400 g)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapa : mosselen met ansjovis in witte wijnsaus

"Mejillones con anchoas San Sebastian"

INGREDIENTEN

2 uien, fijngehakt - 2 groene paprika's, zaadlijsten en stelen verwijderd, in blokjes gesneden - 8 el olijfolie - 1 tl knoflook uit de knijper - 1 el paprikapoeder (pimenton) - 500 gr verse ansjovis, schoongemaakt (of 500 gr zeebliek of jonge haring of sprot) - 2,5 dl droge witte wijn - 2,5 dl witte wijnazijn - 3 dl visbouillon - 1 kg mosselen, schoongemaakt

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapa : Mosselen in kervelsaus

"Mejillones Cantabria". Een heerlijk geurige saus van sjalotten en kervel, een kruid uit de peterseliefamilie dat de Romeinen al gebruikten, maakt deze mosselen uit Cantabia, aan de Noordkust van Spanje, opwindend anders en ongelooflijk lekker.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie - 2 sjalotten, fijngesneden - 1,5 el bloem - 2 dl witte wijn - 1 tl Dijon mosterd - 1 el verse kervel, fijngehakt - vers gemalen witte peper - zout - 24 grote mosselen - vers citroensap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapa : gevulde gegrilde mosselen

"Mejillones fritos"

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, fijngehakt - 50 gr boter - 3 dl droge witte wijn - 2 peterseliesteeltjes - een beetje citroenrasp - 36 grote mosselen, schoongemaakt - 150 gr serrano ham, fijngesneden - 50 gr zacht wit broodkruim, fijngemaakt - 225 gr geraspte Parmezaanse kaas - versgemalen zwarte peper en zout - 2 el peterselie, fijngehakt. Voor de bechamelsaus : 85 gr boter - 100 gr bloem - 2,75 dl melk - versgemalen zwarte peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mosselen in kervelsaus met rauwe ham

Mejillones cantabria

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 3 fijngesneden sjalotten, 100 gr rauwe ham in dunne reepjes, 1 eetlepel bloem, 1? dl witte wijn, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels grofgesneden kervel, zout, peper, 1 kg schoongemaakte mosselen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Tapa : mosselen en witte bonen met tomaat

"Mejillones con judias en salsa de tomate"

INGREDIENTEN

900 gr witte bonen - 2 el olijfolie - 1 middelgrote ui, fijngehakt - 2 plakjes ontbijtspek (niet te dun), kleingesneden - 2 tl knoflook uit de knijper - 1 liter kippenbouillon - 900 gr mosselen, schoongemaakt - 1 grote tomaat, ontveld en kleingesneden - 1 el peterselie, fijngehakt - sap van 1 citroen - versgemalen zwarte peper en zout.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Spaans
  •  > 120 min.

Mosselen in pikante saus

Mejillones en salsa picante

INGREDIENTEN

1 kilo panklare mosselen , 1 gesnipperde ui , 3 eetlepels azijn , peterselie , bladselderij , zout , 2 eetlepels mosterd , 4 eetlepels mayonaise , 1 eetlepel citroensap , 1 eetlepel sherry , worcestershiresaus , sojasaus , cayennepeper , 4 eetlepels zoetzure paprikareepjes (uit een potje)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-11-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Tapa : mosselen met spinazie

"Mejillones con espinacas"

INGREDIENTEN

450 gr spinazie - 1 middelgrote ui, fijngehakt - 50 gr boter - 1 tl knoflook uit de knijper - 1 snuifje nootmuskaat - zout en versgemalen zwarte peper - 1,5 dl droge witte wijn - 8,5 dl kippenbouillon - 900 gr mosselen, schoongemaakt en gewassen - 2 el lichte room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapa : Mosselen in escabeche

"Mejillones en escabeche". Deze marinade van mosselen is zeer gekruid en wordt gekookt (daarom heet het ook een escabeche in plaats van een "vinagreta"), waardoor de mosselen een heerlijk rijk aroma krijgen.

INGREDIENTEN

1 kleine wortel, geschrapt, in dunne lucifergrote reepjes - 2 dl witte wijn - 24 grote mosselen - 1,5 dl olijfolie - 8 teentjes knoflook, gepeld - 1/4 tl pimenton paprikapoeder - 1/4 tl tijm - 2 blaadjes laurier - 1/4 tl oregano - 2 kruidnagels - zeezout - vers gemalen peper - 6 cl rode wijnazijn - 2 augurken in dunne lucifergrote reepjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Spaans
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top