mejillones marinera
Heerlijk spaans mosselgerecht
1 kg mosselen (gekookt in schelp) kookvocht van de mosselen 1 ui 1 teen knoflook blik gezeefde tomaten tobasco glas droge witte wijn
Verwijder van de gekookte mosselen een van de schaaldelen, zodat er een schaaldeel met daarin de mossel overblijft.
Bak knoflook en ui glazig, gezeefde tomaten erbij, een glas van het kookvocht en een glas witte wijn. Voeg rijkelijke tobasco toe. Laat goed heet worden en laat iets inkoken. Verwarm een ronde ovenschaal. Doe mosselen en saus hier in en plaats korte tijd in de hete oven. Bestrooien met gehakte peterselie.
- Spaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-10-2001Spaans Hoofdgerecht10-20 min.
Mejillones Tapa
VISTAPA a la KOOKGEK
Sherry (Menzanilla) mosselen 1 teentje knoflook (gesneden) 1 uitje (gesneden) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepels sherry-azijn snufje zout 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-11-1999Spaans0-10 min.
Mejillones Salteados
Gesauteerde mosselen
18 middelgrote mosselen, ? kopje water, 1 schijfje citroen, 6 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? theelepel paprikapoeder, ? gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld (of ? theelepel chilipeper)
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-10-2000Spaans10-20 min.
Mejillones salteados
Gesauteerde mosselen (Spaanse Tapas)
18 middelgrote mosselen, ? kopje water, 1 schijfje citroen, 6 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? theelepel paprikapoeder, ? gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld (of ? theelepel chilipeper)
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2002Spaans20-30 min.
Mejillones En Vinagreta
Gevulde mosselen
1kg grote mosselen, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1/2 ui, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn, zout, wijn, knoflook.
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-04-2000Spaans10-20 min.
Mejillones gratinados
Gegratineerde mosselen als hoofd- of als voorgerecht; super lekker !
48 mosselen, 4 teentjes look, 6 el peterselie (gehakt), 4 el paneermeel, olijfolie, zout (grof), peper
- Spaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-07-2019Spaans Hoofdgerecht20-30 min.
Mejillones con alioli suave
Spaanse tapa of borrelhapje van mosselen met een milde alioli
1 1/2 kilo gekookte mosselen met schelp* 1 a 2 knoflookteentjes* potje mayonaise* bosje Peterselie.
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-01-2005Spaans0-10 min.
mejillones con salsa picante
Mosselen in pikante saus
1 kg panklare mosselen, 3 eetl. azijn, 1 middelgrote ui, peterselie, bladselderie, zout, 4 eetl. mayo, 2 eetl. mosterd, 1 eetl. sherry, 1 eetl. citroensap, 4 eetl. zoetzure repen rode paprika uit glas, cayennepeper, soja.
- Portugees Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-04-2003Portugees Voorgerecht20-30 min.
Mejillones do?a Maria
Mosselen met vinaigrette
1 kg mosselen, 1 glas witte wijn, olijfolie, sherryazijn, ? ui, 1 teentje knoflook, 3 lenteuitjes of 1 dun preitje, 1 tomaat, zout,
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-01-2001Spaans10-20 min.
Mejillones A La Vinagreta
Gemarineerde mosselen: te gebruiken als tapas
1? dl. olijfolie, 3 el. rode wijnazijn, 1 tl. kappertjes, 1 el. fijngehakte ui, 1 el. paprika-zoetzuur, 2 el. fijngehakte peterselie, zout, versgemalen peper, 1 zak mosselen, 1 schijfje citroen
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-01-2001Spaans10-20 min.
- Eigen recept
Empanadas de mejillones
400 g roomboterbladerdeeg, 2 kg mosselen, 15 cl zure room, 3 theelepels geconcentreerde visfumet, 30 g boter, 1 eetlepel bloem, cayennepeper volgens smaak, zout, peper,
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2009Spaans30-60 min.
Empanadas de mejillones
Mosselflappen.
400 gr roomboterbladerdeeg, 2 kg mosselen, 15 cl zure room, 3 tl geconcentreerde visfumet, 30 gr boter, 1 el bloem, cayennepeper volgens smaak, zout en peper .
- Spaans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-12-2003Spaans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Mejillones con pimiento (Colombia)
24 mosselen of andere schelpdieren, 1 rode paprika, 1 glas witte wijn, zout, 4 knoflookteentjes, witte peperkorrels, olijfolie, 1 eetl. bloem, wat peterselie, fijngesneden
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-01-2009Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Mejillones a la vinagreta
TAPA. Mosselen met knoflookmayonaise.
Voor de mosselen:, 1 kg verse mosselen, 1 stukje winterwortel van 100 g, 1 stukje prei van 100 g, 3 takjes selderij, 3 peperkorrels, 1 laurierblaadje, 1 dl witte wijn, Voor de knoflookmayonaise:, 3 grote tenen knoflook, zout, 1 eierdooier, versgemalen peper, 1 dl olijfolie, 2 sprietjes bieslook voor garnering,
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-05-2000Spaans30-60 min.
Mejillones fritos : Gevulde gegrilde mosselen
Tapa's
1 middelgrote ui, fijngehakt, 50 gr boter, 3 dl droge witte wijn, 2 peterseliesteeltjes, een beetje citroenrasp, 36 grote mosselen, schoongemaakt, 150 gr serrano ham, fijngesneden, 50 gr zacht wit broodkruim, fijngemaakt, 225 gr geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en zout, 2 el peterselie, fijngehakt, Voor de bechamelsaus :, 85 gr boter, 100 gr bloem, 2,75 dl melk, versgemalen zwarte peper en zout,
- Spaans Tussengerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-09-2003Spaans Tussengerecht30-60 min.
Mejillones en escabeche : Mosselen in escabeche
Tapa
1 kleine wortel, geschrapt, in dunne lucifergrote reepjes, 2 dl witte wijn, 24 grote mosselen, 1,5 dl olijfolie, 8 teentjes knoflook, gepeld, 1/4 tl pimenton paprikapoeder, 1/4 tl tijm, 2 blaadjes laurier, 1/4 tl oregano, 2 kruidnagels, zeezout, vers gemalen peper, 6 cl rode wijnazijn, 2 augurken in dunne lucifergrote reepjes, pot middelgrote augurken,
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-09-2003Spaans0-10 min.
Mosselen van de vissersvrouw (Mejillones a la marinera)
Neem grote, dikke mosselen. Die zijn heerlijk bij deze tomatensaus met zijn geurige echo?s van het Middellandse zeegebied.
750 g verse mosselen, schoongemaakt (gooi exemplaren die open blijven weg), ? dl droge witte wijn, 1 laurierblad, 2 el olijfolie, 1 grote ui, fijngehakt, 1 rode paprika, fijngehakt, 1 groene paprika, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt, 1/8 tl cayennepeper, zout en witte peper naar smaak,
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-09-2003Spaans20-30 min.
Mejillones y almejas en salsa de tomate y vino blanco
Mosselen en venusschelpen in tomaten-wijnsaus, spaanse tapa
3? kg mosselen, 500 gram jonge venusschelpen, 1?-2 dl olijfolie, 1 kg uien, in slierten, 6 tenen knoflook, grof gesneden, 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels paprikapoeder, 6 dl droge witte wijn, 1 liter vers gemaakt tomatensap, zout, peper, gehakte peterselie
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-06-2002Spaans20-30 min.
Heerlijke ingelegde mosselen als borrelhapje
Op z`n Spaans ; MEJILLONES EN ESCABECHE
100 gram gekookte mosselen, zonder schelp, 100 ml olijfolie, 3 teentjes knoflook, 2 eetl broodkruim, 50 ml rode wijnazijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gedroogde rode peper, 1 tl1 tl zout, 2 laurierblaadjes,
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-10-2009Spaans10-20 min.
Tapa : mosselen uit de oven
"Mejillones al horno"
200 gram mosselen, in de schelp, gekookt - 1 sjalot, gesnipperd - 1 teentje knoflook -1 tomaat, gepeld, van zaad ontdaan en in blokjes - 1 eetlepel Spaanse kaas (zoals Mahon of Fontini), geraspt - 3 eetlepels paneermeel - 2 eetlepels olijfolie
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-10-2000Spaans0-10 min.
Gemarineerde mosselen
Op een tapasbuffet mogen ze eigenlijk nooit ontbreken: mejillones en escabeche. U bespaart zich veel werk door er reeds gekookte mosselen voor te nemen.
500 gram gekookte mosselen, - 2 theel. sherry-azijn, - 1 eetl. droge sherry (fino of manzanilla), - zout, - witte peper uit de molen, - 3 eetl. olijfolie (extra vergine), - 1 knoflookteentje, ragfijn gehakt of uitgeperst, - 2 bosuitjes, met veel groen, ragfijn gesnipperd, - 1,5 eetl. fijngehakte (blad)peterselie, - 1 limoen of kleine citroen, in uiterst smalle partjes gesneden
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-12-2001Spaans20-30 min.
Tapa : mosselen met citroen en koriander
"Mejillones con limon y cilantro"
1 teentje knoflook - 1 grote citroen - 1 bosje verse koriander - 2 kg verse mosselen - 1, zak mosselgroente (400 g)
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-10-2000Spaans10-20 min.
Tapa : Mosselen in kervelsaus
"Mejillones Cantabria". Een heerlijk geurige saus van sjalotten en kervel, een kruid uit de peterseliefamilie dat de Romeinen al gebruikten, maakt deze mosselen uit Cantabia, aan de Noordkust van Spanje, opwindend anders en ongelooflijk lekker.
2 el olijfolie - 2 sjalotten, fijngesneden - 1,5 el bloem - 2 dl witte wijn - 1 tl Dijon mosterd - 1 el verse kervel, fijngehakt - vers gemalen witte peper - zout - 24 grote mosselen - vers citroensap
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-07-2000Spaans10-20 min.
Tapa : mosselen met ansjovis in witte wijnsaus
"Mejillones con anchoas San Sebastian"
2 uien, fijngehakt - 2 groene paprika's, zaadlijsten en stelen verwijderd, in blokjes gesneden - 8 el olijfolie - 1 tl knoflook uit de knijper - 1 el paprikapoeder (pimenton) - 500 gr verse ansjovis, schoongemaakt (of 500 gr zeebliek of jonge haring of sprot) - 2,5 dl droge witte wijn - 2,5 dl witte wijnazijn - 3 dl visbouillon - 1 kg mosselen, schoongemaakt
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-10-2000Spaans10-20 min.
Mosselen in kervelsaus met rauwe ham
Mejillones cantabria
2 eetlepels olijfolie, 3 fijngesneden sjalotten, 100 gr rauwe ham in dunne reepjes, 1 eetlepel bloem, 1? dl witte wijn, 1 theelepel mosterd, 2 eetlepels grofgesneden kervel, zout, peper, 1 kg schoongemaakte mosselen
- Spaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-08-2001Spaans10-20 min.
Tapa : gevulde gegrilde mosselen
"Mejillones fritos"
1 middelgrote ui, fijngehakt - 50 gr boter - 3 dl droge witte wijn - 2 peterseliesteeltjes - een beetje citroenrasp - 36 grote mosselen, schoongemaakt - 150 gr serrano ham, fijngesneden - 50 gr zacht wit broodkruim, fijngemaakt - 225 gr geraspte Parmezaanse kaas - versgemalen zwarte peper en zout - 2 el peterselie, fijngehakt. Voor de bechamelsaus : 85 gr boter - 100 gr bloem - 2,75 dl melk - versgemalen zwarte peper en zout.
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-10-2000Spaans20-30 min.
Tapa : mosselen en witte bonen met tomaat
"Mejillones con judias en salsa de tomate"
900 gr witte bonen - 2 el olijfolie - 1 middelgrote ui, fijngehakt - 2 plakjes ontbijtspek (niet te dun), kleingesneden - 2 tl knoflook uit de knijper - 1 liter kippenbouillon - 900 gr mosselen, schoongemaakt - 1 grote tomaat, ontveld en kleingesneden - 1 el peterselie, fijngehakt - sap van 1 citroen - versgemalen zwarte peper en zout.
- Spaans
- > 120 min.
- Geplaatst op07-10-2000Spaans> 120 min.
Mosselen in pikante saus
Mejillones en salsa picante
1 kilo panklare mosselen , 1 gesnipperde ui , 3 eetlepels azijn , peterselie , bladselderij , zout , 2 eetlepels mosterd , 4 eetlepels mayonaise , 1 eetlepel citroensap , 1 eetlepel sherry , worcestershiresaus , sojasaus , cayennepeper , 4 eetlepels zoetzure paprikareepjes (uit een potje)
- Spaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-11-2005Spaans30-60 min.
Tapa : mosselen met spinazie
"Mejillones con espinacas"
450 gr spinazie - 1 middelgrote ui, fijngehakt - 50 gr boter - 1 tl knoflook uit de knijper - 1 snuifje nootmuskaat - zout en versgemalen zwarte peper - 1,5 dl droge witte wijn - 8,5 dl kippenbouillon - 900 gr mosselen, schoongemaakt en gewassen - 2 el lichte room
- Spaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-10-2000Spaans20-30 min.
Tapa : Mosselen in escabeche
"Mejillones en escabeche". Deze marinade van mosselen is zeer gekruid en wordt gekookt (daarom heet het ook een escabeche in plaats van een "vinagreta"), waardoor de mosselen een heerlijk rijk aroma krijgen.
1 kleine wortel, geschrapt, in dunne lucifergrote reepjes - 2 dl witte wijn - 24 grote mosselen - 1,5 dl olijfolie - 8 teentjes knoflook, gepeld - 1/4 tl pimenton paprikapoeder - 1/4 tl tijm - 2 blaadjes laurier - 1/4 tl oregano - 2 kruidnagels - zeezout - vers gemalen peper - 6 cl rode wijnazijn - 2 augurken in dunne lucifergrote reepjes
- Spaans
- > 120 min.
- Geplaatst op25-07-2000Spaans> 120 min.
-
mejillones
van miekeroood , 1 recepten, 0 volgers