Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mejillones

Mejillones recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

mejillones marinera

Heerlijk spaans mosselgerecht

INGREDIENTEN

1 kg mosselen (gekookt in schelp), kookvocht van de mosselen, 1 ui, 1 teen knoflook, blik gezeefde tomaten, tobasco, glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mejillones Tapa

VISTAPA a la KOOKGEK

INGREDIENTEN

Sherry (Menzanilla) mosselen 1 teentje knoflook (gesneden) 1 uitje (gesneden) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepels sherry-azijn snufje zout 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-11-1999
  • Spaans
  •  0-10 min.

Mejillones salteados

Gesauteerde mosselen (Spaanse Tapas)

INGREDIENTEN

18 middelgrote mosselen, ? kopje water, 1 schijfje citroen, 6 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? theelepel paprikapoeder, ? gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld (of ? theelepel chilipeper)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mejillones Salteados

Gesauteerde mosselen

INGREDIENTEN

18 middelgrote mosselen, ? kopje water, 1 schijfje citroen, 6 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? theelepel paprikapoeder, ? gedroogde Spaanse peper, van zaad ontdaan en verkruimeld (of ? theelepel chilipeper)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mejillones En Vinagreta

Gevulde mosselen

INGREDIENTEN

1kg grote mosselen, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1/2 ui, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn, zout, wijn, knoflook.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mejillones con alioli suave

Spaanse tapa of borrelhapje van mosselen met een milde alioli

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo gekookte mosselen met schelp* 1 a 2 knoflookteentjes* potje mayonaise* bosje Peterselie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Spaans
  •  0-10 min.

mejillones con salsa picante

Mosselen in pikante saus

INGREDIENTEN

1 kg panklare mosselen, 3 eetl. azijn, 1 middelgrote ui, peterselie, bladselderie, zout, 4 eetl. mayo, 2 eetl. mosterd, 1 eetl. sherry, 1 eetl. citroensap, 4 eetl. zoetzure repen rode paprika uit glas, cayennepeper, soja.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Portugees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mejillones do?a Maria

Mosselen met vinaigrette

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 1 glas witte wijn, olijfolie, sherryazijn, ? ui, 1 teentje knoflook, 3 lenteuitjes of 1 dun preitje, 1 tomaat, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mejillones A La Vinagreta

Gemarineerde mosselen: te gebruiken als tapas

INGREDIENTEN

1? dl. olijfolie, 3 el. rode wijnazijn, 1 tl. kappertjes, 1 el. fijngehakte ui, 1 el. paprika-zoetzuur, 2 el. fijngehakte peterselie, zout, versgemalen peper, 1 zak mosselen, 1 schijfje citroen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Empanadas de mejillones

INGREDIENTEN

400 g roomboterbladerdeeg, 2 kg mosselen, 15 cl zure room, 3 theelepels geconcentreerde visfumet, 30 g boter, 1 eetlepel bloem, cayennepeper volgens smaak, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mejillones con pimiento (Colombia)

INGREDIENTEN

24 mosselen of andere schelpdieren, 1 rode paprika, 1 glas witte wijn, zout, 4 knoflookteentjes, witte peperkorrels, olijfolie, 1 eetl. bloem, wat peterselie, fijngesneden

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Empanadas de mejillones

Mosselflappen.

INGREDIENTEN

400 gr roomboterbladerdeeg, 2 kg mosselen, 15 cl zure room, 3 tl geconcentreerde visfumet, 30 gr boter, 1 el bloem, cayennepeper volgens smaak, zout en peper .

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Mejillones a la vinagreta

TAPA. Mosselen met knoflookmayonaise.

INGREDIENTEN

Voor de mosselen:, 1 kg verse mosselen, 1 stukje winterwortel van 100 g, 1 stukje prei van 100 g, 3 takjes selderij, 3 peperkorrels, 1 laurierblaadje, 1 dl witte wijn, Voor de knoflookmayonaise:, 3 grote tenen knoflook, zout, 1 eierdooier, versgemalen peper, 1 dl olijfolie, 2 sprietjes bieslook voor garnering,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.

Mosselen: Mejillones a la Gallega

Echt om te smullen, mosselen op z'n galicisch

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen, 1 grote witte ui, 1 streng bleekselderij, 50 gr. boter, 2 tenen knoflook, 500 ml. witte wijn, 2 blaadjes laurier, 2 bosjes verse tijm, 1 bos verse peterselie, 250 ml. slagroom,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Spaans
  •  10-20 min.

Mejillones fritos : Gevulde gegrilde mosselen

Tapa's

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, fijngehakt, 50 gr boter, 3 dl droge witte wijn, 2 peterseliesteeltjes, een beetje citroenrasp, 36 grote mosselen, schoongemaakt, 150 gr serrano ham, fijngesneden, 50 gr zacht wit broodkruim, fijngemaakt, 225 gr geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en zout, 2 el peterselie, fijngehakt, Voor de bechamelsaus :, 85 gr boter, 100 gr bloem, 2,75 dl melk, versgemalen zwarte peper en zout,

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Spaans Tussengerecht
  •  30-60 min.

Mejillones en escabeche : Mosselen in escabeche

Tapa

INGREDIENTEN

1 kleine wortel, geschrapt, in dunne lucifergrote reepjes, 2 dl witte wijn, 24 grote mosselen, 1,5 dl olijfolie, 8 teentjes knoflook, gepeld, 1/4 tl pimenton paprikapoeder, 1/4 tl tijm, 2 blaadjes laurier, 1/4 tl oregano, 2 kruidnagels, zeezout, vers gemalen peper, 6 cl rode wijnazijn, 2 augurken in dunne lucifergrote reepjes, pot middelgrote augurken,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Spaans
  •  0-10 min.

Mosselen van de vissersvrouw (Mejillones a la marinera)

Neem grote, dikke mosselen. Die zijn heerlijk bij deze tomatensaus met zijn geurige echo?s van het Middellandse zeegebied.

INGREDIENTEN

750 g verse mosselen, schoongemaakt (gooi exemplaren die open blijven weg), ? dl droge witte wijn, 1 laurierblad, 2 el olijfolie, 1 grote ui, fijngehakt, 1 rode paprika, fijngehakt, 1 groene paprika, fijngehakt, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt, 1/8 tl cayennepeper, zout en witte peper naar smaak,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Spaans
  •  20-30 min.

Mejillones y almejas en salsa de tomate y vino blanco

Mosselen en venusschelpen in tomaten-wijnsaus, spaanse tapa

INGREDIENTEN

3? kg mosselen, 500 gram jonge venusschelpen, 1?-2 dl olijfolie, 1 kg uien, in slierten, 6 tenen knoflook, grof gesneden, 2 laurierblaadjes, 2 eetlepels paprikapoeder, 6 dl droge witte wijn, 1 liter vers gemaakt tomatensap, zout, peper, gehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapa : gevulde gegrilde mosselen

"Mejillones fritos"

INGREDIENTEN

1 middelgrote ui, fijngehakt - 50 gr boter - 3 dl droge witte wijn - 2 peterseliesteeltjes - een beetje citroenrasp - 36 grote mosselen, schoongemaakt - 150 gr serrano ham, fijngesneden - 50 gr zacht wit broodkruim, fijngemaakt - 225 gr geraspte Parmezaanse kaas - versgemalen zwarte peper en zout - 2 el peterselie, fijngehakt. Voor de bechamelsaus : 85 gr boter - 100 gr bloem - 2,75 dl melk - versgemalen zwarte peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top