1. Home
  2. Recepten
  3. Meiraap

Meiraap recepten (14)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mei-raap Stroganoff

Snel en makkelijk klaar, super-gezond met hoog gehalte aan verse groenten/aardappelen; ca. 15-20 minuten; lekker na een lange dag zomer-strand in mei (of was deze stranddag dit jaar al in april....)

INGREDIENTEN

- 4 middelgrote (kas-)aardappelen 'Eerstelingen' - 2 grote mei-rapen (knollen van de raapstelen 'Gewone Groene') - pakje stroganoff knor saus kant en klaar - potje remia salata met crotons - 3 hardgekookte eieren - zonnebloemolie - gebakken uitjes van conimex potje kant-en-klaar - 2 kopjes rijst - klein blikje ananas

Voorbereiding

Bereidingswijze

- aardappelen en mei-rapen schillen (evt. aardappelen alleen wassen, dus incl. dunne schil); - snijden in kleine blokjes; snufje zout, kort koken (ca. 7-8 minuten); daarna afgieten en kort roerbakken in de zonnebloemolie; - gebakken uitjes op laatste moment erbij; - tussentijds pakje stroganoff saus in een kommetje in de magnetron ca. 2 minuten op 750 W; daarna deze saus bij roerbak-aardappelen/mei-raap-blokjes; - nog evt. peper naar smaak toevoegen; - 2 kopjes rijst koken ca. 7-8 minuten; daarna in de afgiet; - mengen met blikje ananasstukjes en remia salata met crotons; alles in grote schaal; - de geroerbakte aardappelen/meiraap-blokjes met saus erbij mengen; en op laatste moment de in stukjes gesneden hardgekookte eieren aan toevoegen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Meiraap met honing en hazelnoten

Een HEERLIJK bijgerecht.

INGREDIENTEN

800 gr meirapen ( schoongeboend ), 25 gr ( room) boter, 1 eetl honing, 1/2 bakje hazelnoten (a 95 gram ), 1 eetl tijm ( alleen de blaadjes ), ,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-05-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gestoofde Meiraap met Appels

Heerlijk gerecht bij Rundvlees of bij een buffet.

INGREDIENTEN

1 kilo zoete appels, 6 meiraapjes van dezelfde maat als de appels, 4 el honing, zout naar smaak, 1 cola glas witte wijn

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2001
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

lamsstoof met pastinaak, meiraap en wortel

Een eenvoudig recept, dat door het langzame garen vol van smaak wordt. De basisgedachte was om `n klassieke Irish stew te maken, maar met `n overvolle groentelade in de koelkast, werd het mede door de toevoeging van de honing en mosterd een meer hedendaagse stoverij.

INGREDIENTEN

Boter-of olijfolie om in te bakken, ikzelf gebruikte eendenvet., 3 grote uien, rozemarijn, laurierblad, tijm, mosterd, honing, zout/peper, knoflook(kan weggelaten, worden) bloem om te binden., , Ruim 1kg lamsbout in stukken van +/- 3 of 4cm., Lamsfond, 1 fles donker bier bv. Westmalle-dubbel trappist, 4 meiraapjes, 3 pastinaken, 2 winterwortelen.

  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2012
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ash-e Shalgham

INGREDIENTEN

500 gr. meiraap 100 gr basmati rijst, 200 gr lamsgehakt, 2 grote, uien, 50 gr spliterwten, 1/2 theelepel geelwortel 100 gr verse of 2 tl gedroogde munt, plantaardige olie, zout, zwarte peper,

  • Iraans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2006
  • Iraans
  •  60-120 min.

zoete aardappelstoofpot

INGREDIENTEN

750 g tot 1 kg zoete aardappels; 30 g ongezouten boter; 30 g gesnipperde sjalot; 1 tl mosterdzaad; 350 g koolraap; 250 g meiraap; 350 g knolselderij; ? liter ongezouten bouillon; 2 eetl. Citroensap; ? tl zout; 70 g peterselietakjes (ong. 1 bosje).

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde pompoen

Erg lekker

INGREDIENTEN

500 ml groentebouillon;, 100 gr boekweitgrutten;, 1 pompoen van ongeveer 500 gr;, 1 el olijfolie;, 1 fijngehakte ui;, 1 kleine koolrabi of meiraap geraspt;, 2 el tomatenpuree;, 2 el gehakte peterselie;, 1/2 theel paprikapoeder.

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

minestrone

WW recept: 185cal/4gr vet

INGREDIENTEN

1 el olijf- of zonnebloemolie, 100 gr rode ui, 50 gr groene paparika, 50 gr meiraap of wortel, 50 gr bleekselder, 1 l groentebouillon, 40 gr elleboog- of schelpjesmacaroni, 1 el tomatenpuree, 1/2 theelepel gedroogde oregano of majoraan, 100 gr courgette, 1 grote tomaat, 75 gr rode bonen uit blik, 1 el versgeraspte parmezaanse kaas, zout en zwarte peper

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Raapsteeltjes salade met frambozen en meiraapfrietjes

Bijzondere combinatie en smaken, gemaakt voot kookclub 2006 met het thema raapstelen.

INGREDIENTEN

1 bosje raapstelen, 100 gram verse frambozen, 3 meiraapjes, handje geroosterde pijnboompitten, sap van 1 citroen, bosje verse munt, 1 el honing, zout, 2 dl walnootolie, olie.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2013
  •  
  •  10-20 min.

Groentesoep Julienne

INGREDIENTEN

1 1/2 liter runderbouillon * 2 wortels * 1 meiraapje * 1 prei * sago * kervel.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-05-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Varkensstoofpot

Heerlijk eten en makkelijk te bereiden!

INGREDIENTEN

1 kilo meiraapjes, 75 gram roomboter, 2 el zonnebloemolie, 2 grote uien fijngesneden, 2 tenen knoflook uit de knijper, 500 gram hamlappen in blokken gesneden, 3 dl pinot blanc of dergelijke, 4 dl water

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste meiraap recepten

Zeevis Met Groenten Uit De Filipijnen

Oosters visgerecht

INGREDIENTEN

600 g visfilet (kabeljauw, poon, schelvis), 2 eetlepels citroensap, 1 courgette, 2 struikjes broccoli (ca. 300 g), 1 meiraap, ca. 300 g bataat (zoete aardappel), 1 groene Spaanse peper, 4 sliertsjalotten of voorjaarsuien, 1 teentje knoflook, stukje gemberwortel, 2 eetlepels zonnebloemolie, 3 dl vis- of kippenbouillon (van tablet mag), 1 eetlepel lichte Chinese sojasaus, zout, zwarte peper, 2 theelepels aardappelmeel, 300 g guaves (blik),

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Soupe De Printemps

Lente soep met paardebloemenblad.

INGREDIENTEN

1 grote ui, 6kleine preien, 3tl.olijfolie, handvol slabladeren, handje versgeplukte paardebloembladere500gr.worteltjes, 100gr.meiraap, 1bouqet garni zout en peper ui de molen, 1 1/2lt water, handje peterselie en kervel

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

Lamskoteletjes met salie, karnemelk en meiraapjes

Lepelhapje

INGREDIENTEN

8 lamskoteletjes - 2 el. olijfolie - ? meiraapje - 1 sjalot - 1 klein knoflookteentje - 2 blaadjes laurier - 2 dl. groentesap - 50 gr. reuzel - 4 blaadjes salie - peper - zout, Saus:, 5 dl. karnemelk - 1 el. slagroom - 4 blaadjes salie - 1 eierdooier - 100 gr. boter,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-1999
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste meiraap recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top