1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane
  4. Mediterrane recepten
Mediterrane recepten Meer Mediterrane recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Ik heb al vaker paprikasalades gemaakt. Je kunt ze heel goed een paar uur tevoren maken, dan zijn de smaken goed ingetrokken. Ik maak dit vaak als ik gasten heb, meestal bij de lunch. De salade valt altijd goed in de smaak. Ook zonder de olijven is de salade erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Grillen is de trend, het maakt groenten super lekker en biedt door de korte bereidingstijd maximaal gemak!  Direct na de oogst worden de groenten gegrild en verpakt, hierdoor behouden ze haar vitamine en lekkere bite.  De vers gegrilde groenten zijn perfect te combineren in vele gerechten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik noem het tomatensoep, maar er zitten veel meer groenten in deze soep dan tomaten. Een super gezonde soep met heel veel groenten. Ik heb de soep vegetarisch gehouden, maar je kunt heelgoed gehaktballetjes, gebakken chorizo og gebakken spekjes aan de soep toevoegen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit lijkt me een heerlijk recept met veel groente. Het zou bedoeld zijn als bijgerecht en met een stukje vis of vlees is dit dan een volledige maaltijd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze gehaktrol kun je in één stuk maken, maar je kunt er ook kleinere porties van snijden en trakteren op werk, school of thuis! De mediterrane gehaktrol is een saucijzenbroodje anno 2019 met de broccoli, olijven en mager rundergehakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-) Variatie Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken. Bewaren Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een totaal andere gehaktbal, maar zo super lekker! Met deze simpel te maken ballen waan je je aan de Middellandse zee. Dit is ook een prima campingrecept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Wij hadden nog een hele kip en deze kip moest op. Daarnaast lagen er nog lekkere groente in de koelkast en die moesten ook op. Dit is een prima recept om ook de koelkast eventjes op te ruimen. Kip bereiden in de oven met deze groente en verse kruiden en je hebt een geweldige, zeer smaakvolle, mediterrane dis ! Hoe je die kip lekker mals en krokant kunt bereiden lees je hieronder. Dit is een bijzonder verrassende schotel vol smaak. Van belang is wel om een vette scharrelkip te nemen van goede kwaliteit, dus geen magere kiloknaller uit de super. Dit kan men het hele jaar door bereiden en eten want is zowel lekker in de hete zomer, maar ook in het natte najaar en de koude winter. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Een lekkere mediterrane salade om de zomer mee te vieren. Frisse groenten en smaakvolle kruiden maken deze salade tot een smaakvol geheel. Dit recept komt uit Smult 12. Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je de meest recente aanbiedingen: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Doe eens iets anders met bloemkool. De heerlijk zomerse smaak zal je verrassen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

400 g sperziebonen, afgehaald zout 1 krop sla 2 blikjes tonijn, uitgelekt 1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld 1 (rode) ui, in smalle ringen 4 tomaten, in parten 1 citroen, in parten 4 gekookte eieren, in parten voor de dressing: 2 eetl. citroensap 5 eetl. olijfolie 1 theel. honing 1/2 theel. gedroogde tijm …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan
Populaire Mediterrane kookboeken:
Top