Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane
  4. Mediterrane recepten
Mediterrane recepten Meer Mediterrane recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een heerlijke ovenschotel met Mediterrane groenten en Catalaanse worstjes smaakt niet alleen in de zomer heerlijk maar eigenlijk wel het hele jaar rond.  Ik heb de worstjes in stukken gesneden maar je kunt ze ook gewoon heel laten. Als alternatief kun je ook prima verse chorizo worstjes gebruiken. Verder kun je in plaats van Pimenton de Vera ook gerookte paprikapoeder of een pikante olie gebruiken. Het snijden is het meeste werk voor de rest doet de oven zijn werk. Als je de laatste 5 minuten de grill stand gebruikt krijg je een lekker krokant geheel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Napolitaanse volkorenpasta, uiteraard met "Barilla pasta. "en "Barilla saus Napoletana" (Zoals de naam doet vermoeden roept de saus €Napoletana€ de smaak van de Napolitanen voor het goede vruchtvlees op. Deze saus heeft als voornaamste ingrediënt de tomaat, het basiselement van talloze recepten in de Italiaanse en meer in het algemeen de mediterrane cultuur. Barilla heeft deze hoofdrolspeelster echter gecombineerd met de zachtheid van ui, de verlokkelijke smaak van knoflook, het aroma van tijm en peterselie en de onvermijdelijke olijfolie. Een eenvoudig maar smakelijk recept dat nu al een klassieker is. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Het geheim: het kokante korstje en de tijm, rozemarijn en oregano die zorgen voor de mediterrane smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekkere kabeljauwfilets op mediterrane wijze …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Stapels tijdschriften met hier en daar een recept wat ik dus nooit terug kan vinden als ik het nodig heb. Tijd dus om alles te verzamelen en wie weet kan ik er dan ook nog een ander mee inspireren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

Een lekker tussendoortje uit Frankrijk.     Wat is een fougasse? Fougasse is vooral bekend in het oosten van Frankrijk en de Provence. Het is een brood gevuld met ingrediënten naar keuze. Het is de tegenhanger van de Italiaanse calzone, een gesloten pizza. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-) Variatie Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken. Bewaren Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een totaal andere gehaktbal, maar zo super lekker! Met deze simpel te maken ballen waan je je aan de Middellandse zee. Dit is ook een prima campingrecept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Wij hadden nog een hele kip en deze kip moest op. Daarnaast lagen er nog lekkere groente in de koelkast en die moesten ook op. Dit is een prima recept om ook de koelkast eventjes op te ruimen. Kip bereiden in de oven met deze groente en verse kruiden en je hebt een geweldige, zeer smaakvolle, mediterrane dis ! Hoe je die kip lekker mals en krokant kunt bereiden lees je hieronder. Dit is een bijzonder verrassende schotel vol smaak. Van belang is wel om een vette scharrelkip te nemen van goede kwaliteit, dus geen magere kiloknaller uit de super. Dit kan men het hele jaar door bereiden en eten want is zowel lekker in de hete zomer, maar ook in het natte najaar en de koude winter. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Doe eens iets anders met bloemkool. De heerlijk zomerse smaak zal je verrassen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een lekkere mediterrane salade om de zomer mee te vieren. Frisse groenten en smaakvolle kruiden maken deze salade tot een smaakvol geheel. Dit recept komt uit Smult 12. Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je de meest recente aanbiedingen: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Populaire Mediterrane kookboeken:
Top