1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane
  4. Mediterrane recepten
Mediterrane recepten Meer Mediterrane recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Lekker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Lekker zomers nagerechtje . ¬†Je kan de labneh ook kant en klaar kopen ! In dit recept bereiden we hem zelf (moet wel 24 u in de koelkast) !!!!In Nederland kennen we ‚€ėhangop': uitgelekte karnemelk of yoghurt met een kwarkachtige structuur dat vaak als toetje gegeten wordt. In Libanon (en de mediterrane cultuur) is labneh een heel populair bijgerecht en labneh is eigenlijk niets anders dan uitgelekte yoghurt, hangop dus; hoe simpel kan het zijn?! Quote:Het grote verschil met onze hangop is, dat labneh vermengd wordt met een beetje zout en samen met een goede olijfolie en een kruiden- of groentemengsel als dip gegeten wordt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

Heerlijk verse poonfilet is zo makkelijk te bereiden en ook overheerlijk met mooi weer, je waant¬† je in zuidelijke streken en hoeft geen uren in de keuken te staan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Deze courgetterijst hebt ik gemaakt bij mijn recepten Mediterrane gehaktballetjes en kippendijtjes met citroen en honing. Smaakte er heerlijk bij. Rijst vooraf gekookt (het lekkerste is koude rijst).Courgette (hele kleine blokjes), ui,lentuitjes en knoflook bakken. Wat verse kruiden erdoor en smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

De gehaktballetjes (lekker gekruid met oregano, versepeterselie en paprika) worden eerst gebakken en daarna in de tomatensaus gegaard. De olijven gaan 5 minuten voor het opdienen in de tomatensaus. Dat geeft een erg lekkere smaak aan de saus. Je kunt er eventueel ook nog stukjes feta aan toevoegen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Witte bonenschotel uit de oven met ui, knoflook, champignons, stukjes paprika, pittige salamien tomatenblokjes. Gegratineerd met feta en honing. Allen in √©√©n pan dus snel klaar. Lekker met een Griekse salade. Vegetari√ęrs laten de salami gewoon weg. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Heerlijk romig en met deze mediterrane saus haal je de Spaanse keuken in huis …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Het weer is aan het veranderen en de zon schijnt volop maar het is toch nog behoorlijk koud. Een ovenschotel met een Mediterraans tintje is dat een prima compromis TIP: Als je hier nog (zoete)aardappelen aan toevoegt, kun je het brood eventueel weglaten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. G√©√©n melk, g√©√©n boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-) Variatie Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken. Bewaren Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een totaal andere gehaktbal, maar zo super lekker! Met deze simpel te maken ballen waan je je aan de Middellandse zee. Dit is ook een prima campingrecept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal √©√©n keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Wij hadden nog een hele kip en deze kip moest op. Daarnaast lagen er nog lekkere groente in de koelkast en die moesten ook op. Dit is een prima recept om ook de koelkast eventjes op te ruimen. Kip bereiden in de oven met deze groente en verse kruiden en je hebt een geweldige, zeer smaakvolle, mediterrane dis ! Hoe je die kip lekker mals en krokant kunt bereiden lees je hieronder. Dit is een bijzonder verrassende schotel vol smaak. Van belang is wel om een vette scharrelkip te nemen van goede kwaliteit, dus geen magere kiloknaller uit de super. Dit kan men het hele jaar door bereiden en eten want is zowel lekker in de hete zomer, maar ook in het natte najaar en de koude winter. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Een lekkere mediterrane salade om de zomer mee te vieren. Frisse groenten en smaakvolle kruiden maken deze salade tot een smaakvol geheel. Dit recept komt uit Smult 12. Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je de meest recente aanbiedingen:¬†http://www.smult.nl/#smult-aanvragen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Doe eens iets anders met bloemkool. De heerlijk zomerse smaak zal je verrassen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

400 g sperziebonen, afgehaald zout 1 krop sla 2 blikjes tonijn, uitgelekt 1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld 1 (rode) ui, in smalle ringen 4 tomaten, in parten 1 citroen, in parten 4 gekookte eieren, in parten voor de dressing: 2 eetl. citroensap 5 eetl. olijfolie 1 theel. honing 1/2 theel. gedroogde tijm …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan
Populaire Mediterrane kookboeken:
Top