1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane
  4. Mediterrane recepten
Mediterrane recepten Meer Mediterrane recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een goed gevulde groentesoep op Italiaanse wijze. Een gouden tip voor een goede Italiaanse bouillon is niet alleen de typische Italiaanse kruiden zoals; rozemarijn, salie, tijm en oregano maar nog belangrijker is het om er een korst van een stuk Parmezaans kaas in mee te laten trekken. Ik gooi die dus nooit meer weg, maar bewaar in een afsluitbaar zakje in de koelkast mijn korstresten van de stukken Parmezaan. Ik daar dan altijd uit kan putten als ik besluit om een pan Italiaanse (of andere Mediterrane) soep te maken. Dit is niet alleen "no-waste" maar je verrijkt je soep er enorm mee. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een makkelijke en lekkere quiche met een zuiders tintje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Lekkere dressing voor bij de BBQ …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

=18pxEen lekker gerecht met scampi's dat extra snel klaar is.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

We kregen gasten die kwamen lunchen. Het was schitterend weer en ik wilde er toch een bijzonder tintje aan geven. Dat lukte met de heerlijke gemarineerde asperges (plm. 30 minuten) en diverse hele lekkere vleeswaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Erg makkelijk en lekker en bovendien ook nog eens super gezond. Dit zijn precies de ingrediënten die bij de gezonde Mediterraanse levensstijl behoren (Pioppi dieet). Het snijwerk is eigenlijk alles, voor de rest doet de oven het werk. Je kunt een beetje "spelen" met de groenten al naar gelang je in huis hebt. Ik heb om de kabeljauw in te pakken gebruik gemaakt van Serrano ham (of Parma ham) maar je zou ook Pancetta of ontbijtspek kunnen gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

De hamburgers kunnen gewoon in het mandje. Zorg ervoor dat er een beetje ruimte tussen de hamburgers blijft voor de egale garing. Leg voor het bakken van de hamburgers aluminiumfolie onderin de airfryer. Het uitgelopen vet komt dan hierop en niet op de bodem van de airfryer, anders gaat ie walmen en staat de keuken blauw van de rook. Bijkomend voordeel: de airfryer blijft schoner. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Inktvis, basilicumpesto en olijven creëren een moderne variant van een eeuwenoud gerecht.Deze unieke Siciliaanse uitvoering van couscous moet je eens proberen de  explosie van mediterrane smaken te beleven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Echt lekkere courgettes ,heb ze zelf ook gemaakt met een beetje geraspte oude kaas erover voor nog meer smaak .Had er kerrie aardappeltjes (krieltjes) bij gemaakt …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is het lekkerste recept voor Focaccia dat ik ken. Lok iedereen in huis naar je oven, terwijl je dit platte Italiaanse brood aan het bakken bent. Niets is meer uitnodigend dan de lichte geur van versgebakken brood met een zoet vleugje rozemarijn. Deze versie is gemakkelijk te maken. Het resultaat is verrukkelijk met wat anti-pasti en hemels als bijgerecht bij al je mediterrane kunststukjes. Mijn man is er dol op. Bij ieder etentje dat ik plan, stelt hij voor dat ik Foccacia maak. Ongeacht de aard van het menu: Frans, Italiaans, Nederlands, Indonesisch, etc. ;-) Variatie Bestrooi met ui en/of gekneusde knoflook. Experimenteer met verschillende kruiden. In plaats van verse rozemarijn kun je ook gedroogde gebruiken. Bewaren Helemaal laten afkoelen! Eerste dag: gewikkeld in een theedoek in de kast. Daarna in een plastic zak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een totaal andere gehaktbal, maar zo super lekker! Met deze simpel te maken ballen waan je je aan de Middellandse zee. Dit is ook een prima campingrecept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Echt een verrukkelijk en spartelvers visschoteltje voor 2 personen vol Mediterrane smaken alsof je je aan het strand van de Middellandse zee waant op vakantie. Vol smaak uit de landen rond de Middellandse zee. Dit is niet alleen vreselijk lekker, maar ook nog eens heel gezond. Bovendien kun je zo eventjes lekker je koelkast opruimen. Het staat snel op tafel en is beslist niet moeilijk te maken. Elke Nederlander zou eigenlijk minimaal één keer per week verse vis moeten eten. Het is niet alleen smullen maar het houdt je van binnen en van buiten ook goed gezond. Ik had nog verse Kabeljauw, maar Schelvis, Wijting filet, Roodbaars of Zeebaars zijn ook uitermate geschikt. Probeer zelf maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Wij hadden nog een hele kip en deze kip moest op. Daarnaast lagen er nog lekkere groente in de koelkast en die moesten ook op. Dit is een prima recept om ook de koelkast eventjes op te ruimen. Kip bereiden in de oven met deze groente en verse kruiden en je hebt een geweldige, zeer smaakvolle, mediterrane dis ! Hoe je die kip lekker mals en krokant kunt bereiden lees je hieronder. Dit is een bijzonder verrassende schotel vol smaak. Van belang is wel om een vette scharrelkip te nemen van goede kwaliteit, dus geen magere kiloknaller uit de super. Dit kan men het hele jaar door bereiden en eten want is zowel lekker in de hete zomer, maar ook in het natte najaar en de koude winter. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Een lekkere mediterrane salade om de zomer mee te vieren. Frisse groenten en smaakvolle kruiden maken deze salade tot een smaakvol geheel. Dit recept komt uit Smult 12. Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je de meest recente aanbiedingen: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Doe eens iets anders met bloemkool. De heerlijk zomerse smaak zal je verrassen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

400 g sperziebonen, afgehaald zout 1 krop sla 2 blikjes tonijn, uitgelekt 1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld 1 (rode) ui, in smalle ringen 4 tomaten, in parten 1 citroen, in parten 4 gekookte eieren, in parten voor de dressing: 2 eetl. citroensap 5 eetl. olijfolie 1 theel. honing 1/2 theel. gedroogde tijm …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan
Populaire Mediterrane kookboeken:
Top