1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterraan

Mediterraan recepten (3.355) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Mediterraan gehaktbrood

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 4 beschuiten, 10 kerstomaatjes, 3 eieren, 6 à 7 plakjes ontbijtspek, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el gehakte peterselie (vers), 1 el gedroogde Provençaalse kruiden, 1 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, 1 tl kurkuma, 1/2 tl gemberpoeder, Olijfolie, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk Mediterraan stoofpotje met rundvlees en groente

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen runderlappen, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad), 250 gr verse champignons, 1 stengel bleekselderij (halve ringen), Zeezout, Zwarte peper, 1 ½ t basilicum, 1 t rozemarijn, 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde peterselie, 50 gr boter, 3 el olijfolie, ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P., ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd), 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo), 200 ml warme runderbouillon, 2 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mediterraan stoofpotje

INGREDIENTEN

50 g boter, 200 g magere spekblokjes, 1 ui, gesnipperd, 600 g doorregen runderlappen, in blokjes, 2 tomaten, gepeld en in stukjes, 2 eetlepels milde paprikapoeder, 1 takje verse tijm, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 250 ml bouillon, 250 ml witte wijn, 100 ml crème fraîche,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

mediterraan meergranenbrood

Serveer dit mediterrane brood met wat gedroogde tomaatjes bij de borrel. Lekker met een dip van olijfolie extra vierge met fijngehakte Italiaanse kruiden, op smaak gebracht met chilipeper uit een molentje en wat zeezout.

INGREDIENTEN

50 g pijnboompitten; 50 g groene pesto; 1 pak mix voor meergranenbrood; 6 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes; 50 g zwarte olijven zonder pit, in vieren

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Mediterraan
  •  > 120 min.

mediterraan gourmetten

INGREDIENTEN

1 courgette., 1 aubergine., zout., 2 rode uien., 3 bosuitjes., 3 tomaten., 1 rode en 1 gele paprika., 450 gr. krielaardappeltjes in de schil., 300 gr. rundergehakt., 300 gr. entrecotes ala minute., 300 gr. varkensfiletlapjes ala minute., 100 gr. plakjes ontbijtspek., olijfolie om te bakken., kant en klare pesto,tapenade,tzatziki en barbequesaus., verse italiaanse en provencaalse kruiden.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mediterraan Aardappelschoteltje

Lekkere aardappeltjes in de schil met verschillende zomergroenten en lekkere kruiden. Doordat je de aardappeltjes hun jasje aan laat houden smaken ze ook nog eens veel zoeter en smaakvoller!

INGREDIENTEN

, ca. 400 gram kleine aardappeltjes in de schil, 1 bakje champignons, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 grote rode ui, 1/2 bosje lente-uitjes, 2 knoflookteentjes, 1/2 el gedroogde oregano, 50 gram bacon (vleeswaren), olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mediterraan meergranenbrood

INGREDIENTEN

? 50 g pijnboompitten, ? 50 g verse groene pesto (bakje a 100 g), ? 1 pak meergranen broodmix, ? 6 gedroogde tomaten op olie, in reepjes, ? 50 g zwarte olijven zonder pit, in vieren, , ? broodbakmachine,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Mediterraan pitabroodje

Mediterraan pitabroodje

INGREDIENTEN

, 4 pitabroodjes, 30 g Becel pro.activ, 4 plakken gegrilde of Parmaham, 4 zongedroogde tomaatjes, peterselie, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mediterraan Kruidenbrood

Heerlijk bij de brunch of de warme maaltijd.

INGREDIENTEN

300 gr bloem, 200 gr volkorenmeel, 1/2 eetl zout, 1 zakje gist, 25 gr boter of 2 eetl olijfolie, 3 eetl fijngehakte verse provencaalse kruiden, 6 gedroogde tomaatjes in reepjes, 50 gr fijngesneden zwarte olijven zonder pit, ( ipv boter of olie kun je ook rode pesto toevoegen)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-05-2000
  •  
  •  60-120 min.

Mediterraan stoofvlees

Bevat per eenpersoonsportie: energie 260 kCal, eiwit 31 g, vet 12 g, koolhydraten 7 g

INGREDIENTEN

500 g magere runderlapjes, in grove stukken, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 eetlepel Provençaalse kruiden , 1/4 runderbouillonblokje, verkruimeld, 75 ml rode wijn , 4 sjalotten, in ringen, 1 courgette, in plakjes, 4 tomaten, in parten, 2 eetlepels groene pesto

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2007
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Mediterraan stoofpotje

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 3 tenen knoflook, gehakt, 2 uien, in parten, 500 g sukadelapen, in dobbelsteentjes, 750 g tomaten, in blokjes, 1 kaneelstokje, 1/2 tl gemalen kaneel, 1/2 el suiker, 2 middelgrote courgettes, in stukken, zout, versgemalen zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-06-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

mediterraan aubergineschoteltje

Heerlijk ovengerecht met aubergine en geitenkaas

INGREDIENTEN

1 aubergine - 4 plakjes bladerdeeg diepvries) - 1 vleestomaat - 1 teen knoflook - 2 theelepels Provencaalse kruiden - 1 eetlepel blanke rozijnen - 1 eetlepel pijnboompitten - 150 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc) - scheutje olijflolie - zout - peper - boter om in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mediterraan meergranenbrood

INGREDIENTEN

50 gram pijnboompitten50 gram verse pesto1 pak meergranen broodmix6 gedroogde tomaten op olie,in reepjes.50 gram zwarte olijven zonder pit,in vieren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2005
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

mediterraan vispotje

Mager, makkelijk, en toch verrukkelijk!!

INGREDIENTEN

Circa 400 gram kabeljauwfilet., Blikje tomatenstukjes, gekruid met basilicum oregano., 1 Ui, 1 dl droge witte wijn, 2 laurierblaadjes, Knoflook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2001
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mediterraan stoofvlees

Deze heerlijke overschotel is echt ideaal als je eters krijgt omdat je huis lekker ruikt als ze binnenkomen en je gewoon bij je visite kan gaan zitten tot je aan tafel wilt gaan. Succes verzekerd!

INGREDIENTEN

500g magere runderlappen in grove stukken, 2 el olijfolie, 1 teen knoflook, 1 el Provençaalse kruiden, ¼ runderbouillontablet, verkruimeld, 75 ml rode wijn, 4 slalotten in ringen, 1 courgette in plakjes, 4 tomaten in parten, 2 el groene pesto,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2011
  • Mediterraan
  •  > 120 min.

Mediterraan plaatbrood

INGREDIENTEN

1 zakje gedroogde gist of 20 gr verse gist, fijn verkruimeld, 500 gr tarwebloem, 2 el olijfolie, 250-300 ml lauw water, 2 tl (zee)zout, 100 gr ontbijtspek, in reepjes, 50 gr olijven, zonder pit, in plakjes, 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd, 75 gr (half)gedroogde tomaten op olie, in reepjes of stukjes, 1 el gedroogde Provencaalse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano), bloem om te bestuiven of water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-06-2011
  • Mediterraan
  •  60-120 min.

Mediterraan meergranenbrood

INGREDIENTEN

50 gr. pijnboompitten, 50 gr. verse groene pesto, 1 pak mix voor meergranenbrood (koopmans), 6 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes, 50 gr. zwarte olijven zonder pit, in vieren

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Mediterraan meergranenbrood

Voor 12-15 sneetjes

INGREDIENTEN

50 gram pijnboompitten (AH), 50 gram verse groene pesto (bakje a 100 gram, AH Huistraiteur), 1 pak mix voor meergranenbrood (Koopmans), 6 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes, 50 gram zwarte olijven zonder pit, in vieren

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Vegetarisch
  •  > 120 min.

Mediterraan draadjesvlees

Dit is een heelijk stoofpotje.

INGREDIENTEN

, 750 gram riblappen of doorregen runderlappen, 50 gram boter, 50 milliliter olijfolie, 2 rode uien gesnipperd, 3 teentje knoflook in plakjes, 1 rode peper zonder zaadjes, in stukjes, 200 gram chorizo in blokjes of plakjes, 250 milliliter hete vleesbouillon, flesje rode wijn, 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 0,5 eetlepel gedroogde italiaanse of provencaalse kruiden, 100 gram zwarte olijven zonder pit, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mediterraan vispannetje

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie;, 1 pak Italiaanse roerbakgroentemix (400 g);, 1 pak tomatenblokjes (met knoflook, 390 g);, 500 g zeewolffilet, in grove stukken;, 4 eetlepels verse peterselie, gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

mediterraan brood

Lekkere mediterrane variant op ons alom bekende stokkie kruidenboter, maar dan met geitenkaas en kruiden.

INGREDIENTEN

1 voorgebakken ciabatta, olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 100 gram zachte geitenkaas

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

MEDITERRAAN GEHAKTBROOD

Wie in Nederland kent niet die brave gehaktbal. In Amerika doen ze het anders. Geen bal, al dan niet rond, maar een meatloaf, een gehaktbrood.

INGREDIENTEN

750 gr. rundergehakt., driekwart kopje havervlokken (ongekookt en die van Quaker oats zijn het best)., half kopje gesnipperde ui., half kopje water., 1 theel. gedroogde oregano., wat verse tijm, zout en peper., VOOR DE AFWERKING:, Zon gedroogde tomaten,kwart kopje ontpitte groene olijven, 100 gr. fetakaas., en nog wat oregano.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2006
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Mediterraan gehaktbrood

Heerlijk Italiaans gehaktbrood met lekkere kruiden.

INGREDIENTEN

4 sneetjes oud witbrood ontkorst, 2 eieren losgeklopt, 1 bakje zongedoogdetomatentapenade (100 g), 750 g kalfsgehakt, 120 g groene olijven met piment in plakjes, 1 teentje knoflook geperst, 1 eetl gedroogde Italiaanse kruiden, 2 eetl olijfolie, 1 ui fijngesnipperd, 1 pakje basistomatensaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-10-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mediterraan stoofpotje

INGREDIENTEN

50gr boter, 200 gr magere spekblokjes, 1 ui gesnipperd, 600gr doorregen runderlappen in blokjes, 2 tomaten, gepeld in stukjes, 2 eetlepels paprikapoeder ( mild), 1 takje tijm, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 125ml bouillon, 125ml witte wijn, 100ml crème fraîche

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2012
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mediterraan Brood.

Lekker bij BBQ

INGREDIENTEN

Voorgebakken ciabatta, olijfolie, knoflook, verse tijmblaadjes, verse rozemarijn naaldjes,100 gr zachte geitenkaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2000
  •  
  •  30-60 min.

Mediterraan broodje

INGREDIENTEN

1 ciabatta-broodje, 2 plakken Parmaham, pesto rosso, 2 zongedroogde tomaten op olie, enkele zwarte en groene olijven, wat veldsla of lollo rosso, plukje alfalfa

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Mediterraan pitabroodje

INGREDIENTEN

4 pitabroodjes, 30 g Boter, 4 plakken gegrilde of Parmaham, 4 zongedroogde tomaatjes, peterselie, peper zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Mediterraan tomatenbrood

INGREDIENTEN

4 takjes tijm2 takjes rozemarijn1/2 pak witbroodmix5 eetlepels olijfolie2 eetlepels bloembakje cocktailtomaatjesgrof zeezout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Mediterraan
  •  60-120 min.

Mediterraan stoofpotje

Eenvoudig en lekker.

INGREDIENTEN

1 bieflapje van ca. 150 gram, 1 kleine uit of 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 2 vleestomaten, klontje boter of scheutje olie, half tl bouillonpoeder, half tl gemengde Italiaanse kruiden, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mediterraan rundvlees

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

3 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 750 g riblappen, in flinke dobbelstenen, 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 dl droge witte wijn, peper, zout, 1 zak C1000 Vers Aardappeltjes a 450 g (geschild en vastkokend), 1 courgette, in plakken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mediterraan stokbrood

Voedingswaarde : 420 kcal p.p.

INGREDIENTEN

2 stokbroden, gehalveerd, 4 tomaten, 1 teentje knoflook, gehakt, 2 el zwarte olijven, gehakt, 12 ansjovisfilets, uit blik, 2 el fijngehakte basilicum, 2 el olijfolie, zout, peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Mediterraan lamsvlees

Per portie: 355 kcal * 33 g eiwit * 21 g vet (waarvan 1,5 g verzadigd) * 9 g koolhydraten (waarvan 9 g suikers) * 5 g voedingsvezels * 80 mg natrium

INGREDIENTEN

3 el olijfolie, 1 tl balsamico azijn, 4 magere lamsschijven, vetrandjes verwijderd, 2 tl zwarte peperkorrels, 1 tl komijnzaad, 250 g sjalotten, 2 grote aubergines, 2 tenen knoflook, uitgeperst, 400 g kerstomaatjes, ingeprikt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mediterraan Brood

1 brood

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-1999
  •  
  •  20-30 min.

Mediterraan draadjesvlees

Geurig stoofgerecht In plaats van olijven zijn gedroogde tomaten op olie ook lekker.

INGREDIENTEN

=750 gram Riblappen of door-, regen runderlappen., =50 gram Boter,=50 ml Olijf-, olie, =2 [rode]Uien gesnip-, perd, =3 teentjes Knoflook, in plakjes, =1 rode Peper, zonder zaadjes,in stukjes., =200 gram Chorizo,in blokjes, of plakjes., =250 ml hete Vleesbouillon., =1/2 fles rode Wijn., =1 el gehakte verse Rozemarijn, =of 1/2 el gedroogde Itali-, aanse of Provencaalse krui-, den., =100 gram zwarte Olijven, zonder pit.Eventueel alles-, binder.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mediterraan gehaktbrood

INGREDIENTEN

? 4 sneetjes oud witbrood, ontkorst, ? 2 eieren, losgeklopt, ? 1 bakje zongedroogde tomatentapenade (100 g), ? 750 g kalfsgehakt, ? 1/2 pot groene olijven met piment (a 240 g), in plakjes, ? 1 teentje knoflook, geperst, ? 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden, ? 2 eetlepels olijfolie, ? 1 ui, fijngesnipperd, ? 1 pakje basistomatensaus (bijv. soffritto)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mediterraan kabeljauwbrood

Dit recept wordt eens in de zoveel tijd op mijn verzoek door mijn (kook)vriend gemaakt. Ik maak de liflafjes er omheen, hij zorgt voor de vulling met dit brood. Heerlijk met verse tuinboontjes.

INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix (5oo g), 6 el olijfolie + beetje (gewone) om in te kwasten, grof zeezout, 3 tl Italiaanse kruiden, 12 zwarte olijven, fijngehakt, 500 g kabeljauwfilet, rode pesto, zelfgemaakt of uit potje, bloem om te bestuiven, , erbij, vers gedopte tuinboontjes, olijfolie van goede kwaliteit, grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

MEDITERRAAN BROODJE

GEZOND LUNCHEN

INGREDIENTEN

1CIABATTA BROODJE==2PL.PARMAHAM==PESTO ROSSO==2ZONGEDROOGDE TOMATEN OP OLIE IN 2STUKKEN==OF 2 STUKKEN GEGRILLDE PAPRIKA'S OP OLIE=ENKELE ZWARTE OF GROENE OLIJVEN==WAT VELDSLA OF LOLLO ROSSO==1EL.OLIJF OLIE==EEN PAAR DRUPPELS BASALMICO AZIJN== EN MOSTERD

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-01-2002
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

Mediterraan Brood

INGREDIENTEN

4 voorgebakken ciabattabroodjes, olijfolie, 4 tenen knoflook, 4 el. verse tijmblaadjes, 4 el. verse rozemarijnblaadjes, 100 gr. verkruimelde geitenkaas

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-1999
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Mediterraan stokbrood

INGREDIENTEN

1 stokbrood, , 50 gr. zachte boter, 50 gr verse rode of groene pesto

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mediterraan uientaartje

Een heerlijk vegetarisch uientaartje met Apetina®

INGREDIENTEN

3 grote uien, 50 g boter, suiker, olijfolie, 200 g Apetina® light witte kaasblokjes in water, 1 pakje diepvries deeg voor hartige taart, versgemalen peper, verse tijm

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2014
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top