djej mechoui
Kip aan het spit
2 kippen van 1 kg 3 jonge groene uitjes,alleen het wit, gehakt 1 teen knoflook (desgewenst) 2 eetlepels grof gehakte verse koriander en peterselie blaadjes 1 theelepel zout 1= theelepel van elk paprika en komijnpoeder(djinten) < theelepel cayennepeper 50 gr zacht geroerde boter
Stamp alle ingredienten m.u.v.de boter fijn in een vijzel. Roer het mengsel door de boter tot er een pasta ontstaat. Wrijf de kippen aan alle kanten in met de boter en laat dit minstens 1 uur intrekken. Schuif de kippen dan op een draaispit en grill ze gedurende 50 minuten. wrijf om de 10 minuten de kip in met de rest van de boter
- Arabisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-06-1999Arabisch60-120 min.
Lam Mechoui uit Marokko
* 12 lamskarbonaatjes, * 1.5 eetl vers, grof gemalen komijnzaad, * 1.5 theel paprikapoeder, * 0.25 theel cayennepeper, * 1 eetl grofgemalen zeezout, * 30 gr gesmolten boter,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-05-2011Marokkaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gestoomde lamsschouder (Mechoui) met groenten
Lekker "mager" gestoomd lamsvleesgerecht
* 1 kilo lamsschouder, * 500 gram courgettes, * 500 gram wortels, * 500 gram aardappels, * zout en komijn bij het opdienen,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-12-2004Marokkaans Hoofdgerecht> 120 min.