1. Home
  2. Recepten
  3. Meat Pie

Meat pie recepten (11) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Aussie meat pie

Australisch vleespasteitje

INGREDIENTEN

1 pond magere riblappen . ca. 4dl kippenbouillon(tablet of vers) 1 stukje mager rookspek 1 grote ui snuf zout & peper worchestersauce stukje boter bladerdeeg bloem (normaal)bier 1 ei

Voorbereiding

Snij het rundvlees in zéér kleine dobbelsteentjes, ca.1/2 cm . Snij het rookspek in nóg kleinere stukjes( ca.2elheb je nodig) Snipper de ui ragfijn. Vet de pasteivormpjes in met wat boter en bestrooi met wat bloem Meng 2 el.bloem met 5el. bier tot een papje. klop het ei los.

Bereidingswijze

Smelt wat boter in de braadpan en braad het rundvlees aan alle kanten bruin. Voeg het spek en de ui toe en bak dit mee. Voeg zout & peper toe met 2 el. worchestersauce en de kippenbouillon. Laat dit alles op laag vuur ca. 1 uur stoven. Niet te vaak in de pan spieken want dan verdampt er te veel vocht. Is dat toch het geval dan voeg je nog wat bouillon toe , of wat (warm)water. Haal de pan van t vuur en voeg nu het bloem/bierpapje toe, roer alles goed door elkaar en laat nog een min. of 5 door pruttelen op het vuur om de bloem te garen. Er is nu een mooie dikke saus ontstaan. Leg nu in elk pasteivormpje een vel bladerdeeg zodat het over de rand hangt. Vul de vormpjes met het vleesmengsel en bestrijk de randen met wat losgeklopt eigeel. Dek de vormpjes af met een 2e velletje bladerdeeg en plak de overhangende randen vast met het deksel. Maak er een creatief geheel van, leef je uit als het pasteitje maar dicht komt. Bestrijk nu ook de bovenkant met eigeel. Verwarm de oven voor op 160* Bak de pasteitjes in ca 1 uur goudbruin en laat ze daarna nog 10 min.in de afkoelende oven staan. Haal de pasteitjes uit de vormpjes en plaats ze op een bord.

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Australisch
  •  60-120 min.

AUSTRALIAN MEAT PIE

Proberen waard

INGREDIENTEN

VOOR VULLING:, 750 g mager rundergehakt of gehakt biefstuk, 500 ml runderbouillon, zout, peper, 1/4 t nootmuskaat, 2 e bloem + water om vulling te binden, 1 t sojasaus, , DEEG VOOR PASTEI BODEM, 500 ml bloem, 1/2 t zout, 350 ml water (of genoeg om een stevige deeg te maken), 60 g reuzel of boter, , DEEG VOOR PASTEI TOP:, 375 g bladerdeeg, 1 eigeel vermengd met 1 t koffiemelk

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-12-2009
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Australische meat pie

Australische meat pie

INGREDIENTEN

Bladerdeeg ontdooit, 1 ui gesnipperd, klein teentje knoflook naar smaak, klein blikje tomatenpuree, 200 gram mais uit een blikje, 500 gram gehakt, 1 eetlepel kerriepoeder, peper en zout, twee eetlepels jus poeder (maggi), 250 ml water, scheutje olie, 1 ei

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2016
  • Australisch
  •  30-60 min.

Samhain Meat Pie

INGREDIENTEN

1 bay leaf, 10 bacon slices, 1 pound wild mushrooms, sliced thickly (or domestic mushrooms), 2 leeks chopped into 1 inch pieces (or onions), 3 carrots chopped into 1 inch pieces, 1 rabbit or squirrel or chicken, cut into serving portions, 3 TBS chopped parsley, 3 sliced potatoes (peeled or not, your option), 1 TBS red wine vinegar, 2 cloves garlic (optional)

  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Meat &; mushroom pie

.

INGREDIENTEN

500 gram half-om-half gehakt, 20 plakjes bladerdeeg, 1-2 eieren, 1 bakje champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 pakje tomatensaus, peper en zout, 2 el worcestershire saus, 1 el barbecuesaus, 1 el oregano, 1 el tijm, 1 el olie, 1 el maizena, 1 blokje runderbouillon

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2017
  • Engels
  •  30-60 min.

Savoury Sausage Meat Pie

Geurig gekruide gehaktpastei

INGREDIENTEN

2 1/4 dl.water, 170 gr.vet, 450 gr.meel, zout; 700 gr.varkensgehakt, 1 ui, 1 ei, 1 theel.salie, geraspte schil van 1 citroen, 2 peren; 1 ei

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Engels
  •  60-120 min.

Australian pie

INGREDIENTEN

750 gram rundergehakt, 2 fijngesneden uien, 2 eetlepels bloem, 1/2 theelepel oregano, 1 mespuntje nootmuskaat, 2 theelepels worcestershiresaus, 375 mililiter water, 2 tabletten runderbouillon, peper en zout, 8 plakken bladerdeeg, ketchup,

  • Australisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2008
  • Australisch
  •  30-60 min.

English Beef Steak Pie

England

INGREDIENTEN

1 pound boneless round steak, trimmed, 6 to 8 russet potatoes, pealed and cubed, 1 large onion, sliced and separated, 1/2 cup flour, Salt and pepper, to taste, 1 cup water, 1 pie crust (to cover top of pie)

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkey & sweet leek pie

    =1px !important =1px !important =1px !important =1px !important        

INGREDIENTEN

2 rashers higher-welfare smoked streaky bacon, roughly chopped, ½ bunch fresh thyme, leaves picked, olive oil, 2 kg leeks, washed, trimmed; white end chopped into chunks, green end finely sliced, sea salt, freshly ground black pepper, 800 g cooked white turkey meat, torn into big chunks, 2 heaped tablespoons plain flour, plus extra for dusting, 2 pints organic turkey, chicken or vegetable stock, 2 tablespoons crème fraîche, 500 g puff pastry, 12 jarred or vac-packed chesntnuts, roasted and peeled, 2 sprigs of fresh sage, leaves picked, 1 free-range egg, beaten, ,  , Read more at http://www.jamieoliver.com/recipes/turkey-recipes/turkey-and-sweet-leek-pie/#LlxXsq3fB4g1TcvR.99

  •  
  •  
  • Geplaatst op12-01-2015
  •  
  •  

Beef Shepherd's Pie

INGREDIENTEN

1 pound rundergehakt, 1/2 Gele ui, 1/4 cup 'bell pepper' (or 1-2 T. bell pepper flakes) in blokjes, zout en peper, 1 (15 oz) can sperziebonen, 1 (15 oz) can erwtjes, 1 (15 oz) can worteltjes in blokjes, diced carrots, 1 (15 oz) can maiskolfjes, 2 pkg. Bruine jus-mix (meer of minder, naar smaak), 3 cup kant-en-klare aardappelpuree

  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Engels Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Beef Steak and Kidney Pie

England

INGREDIENTEN

3/4 pound calf kidney or beef liver, Salted water, 2 tablespoons all-purpose flour, 1 teaspoon salt, 3/4 teaspoon freshly ground black pepper, 2 pounds beef steak, cut into bite-size pieces, 4 tablespoons butter, 4 shallots, finely chopped, 1 cup beef bouillon, 1 bay leaf, 1 teaspoon chopped fresh parsley, Pinch of ground cloves, Pinch of marjoram, crushed, 1/2 pound fresh mushrooms, sliced and sauteed, 1 tablespoon Worcestershire sauce, Pastry Topping, , the kidney or liver can be replace with mushrooms., , , Pastry Topping, 1/3 cup plus 1 tablespoon shortening, 1 cup all-purpose flour, 1/2 teaspoon salt, 2 to 3 tablespoons cold water,

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2004
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste meat pie recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top